Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2014 21:53 - АВРААМОВОТО СЕМЕ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1098 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Ще научите много важни неща във връзка с вашето лично спасение.

Приятно четене!


Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота!
Когато хората ви попитат, кои сте вие, ние казваме-ние сме Хибру Израиляни и вярваме в Исус. Вие вярвате в Исус? Юдеите не вярват в Исус. Но въпроса е-кои Юдеи сте следвали...
Вижте-не евъзможно да изключите Израел от картината. За това ние ще видим, кое е това Авраамово семе и какви сме ние според това.
Ще започнем урока от Галатяните 3 глава. Мнозина мислят, че тук Павел говори за Царският Закон-не е вярно! Павел говори за Закона за Жертвоприношенията. Но понеже хората не четат Старият Завет-не разбират нито Новият. И ако те нямат разбиране, как ще знаят, че има повече от един Закон в Библията?

1 О, несмислени галатяни, кой ви омая, вас, пред чиито очи Исус Христос е бил ясно очертан като разпнат? 

Във всяко поколение някой е имал проблем с това, кои са Израиляните. Някой е върнал тези Галатяни в Закона за жертвоприиношенията.

2 Това само желая да науча от вас: Чрез дела, изисквани от закона ли получихте Духа, или чрез вяра в евангелското послание? 
 
Как сте получили вярата-чрез жертви на животни или чрез Словото?  
 
6 както с Авраама, който повярва в Бога, и му се вмени за правда?
 
7 Тогава познайте, че тия, които упражняват вяра, те са Авраамови чада; 

Хората не разбират-ако не сте дете на Авраам-физически или духовни-нямате и шанса! И как Авраам показа, че вярва в Бога? Защото изпълни всичко, което Господ искаше. Вие вярвате-тогава как така не пазите Закона? Защо ядете нечисто? Защо не пазите Празниците и Пасхата? Значи не вярвате!

8 и писанието, като предвидя, че Бог чрез вяра щеше да оправдае езичниците, изяви предварително благовестието на Авраама, казвайки: "В тебе ще се благославят всичките народи".
 
Господ остави вратата отворена и за духовните наследници на Авраам. И ако не дойдете чрез Авраам-няма да се спасите. И ще ви покажем това.

9 Така щото тия, които имат вяра се благославят заедно с вярващия Авраам. 
10 Защото всички, които се облягат на дела, изисквани от закона, са под клетва, понеже е писано: "Проклет всеки, който не постоянствува да изпълнява всичко писано в книгата на закона".
 
Сестри и братя-ако не сте под кръвта на Исус, дори и да пазите Закона-все още сте под клетвите. Трябва да направите това, което и Авраам направи-да се подчините. Господ направи договор с Авраам и ние трябва да влезем в този договор.  
 
13 Христос ни изкупи от проклетията на закона, като стана проклет за нас; защото е писано: "Проклет всеки, който виси на дърво";
 
Това е Закона! И не можеш да оставиш повесеният на дървото през нощта, защото цялата земя ще стане проклета.

14 така щото благословението, дадено на Авраама, да дойде чрез Христа Исуса на езичниците, за да приемем обещания Дух чрез вяра. 
15 Братя, (по човешки говоря), едно завещание, даже ако е само човешко, веднъж потвърди ли се, не се разваля, нито на него се прибавя нещо, от никого. 

Павел говори като човек-Господ направи договор с Авраам. И никой не може да добави или отнеме нещо от този договор.

16 А обещанията се изрекоха на Авраама и на неговия потомък. Не казва: "и на потомците", като на мнозина, но като за един: "и на твоя потомък", Който е Христос.

Това е договора в който всичките народи ще се благословят. Ще видим за какво става въпрос.
Нека видим този договор-Битие 22 глава

1 След тия събития Бог изпита Авраама, като му рече: Аврааме. А той рече: Ето ме. 
2 И рече Бог: Вземи сега единствения си син, когото любиш, сина си Исаака, та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа. 

Исак не е единственият син на Авраам. Преди него беше Исмаил. Но Исак е сина на договора! Вижте-ако не сте в договор с Бога-Той не ви знае.

9 А като стигнаха на мястото, за което Бог му беше казал, Авраам издигна там жертвеник, нареди дървата и, като върза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата. 
10 И Авраам простря ръката си та взе ножа да заколи сина си. 
11 Тогава ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! И той рече: Ето ме. 

Ангел спря Авраам. Господ не говори-той има ангели за това. Когато Исус беше кръстен-ангел се яви като гълъб и проговори думите които Отец му каза да каже. Тук ангела каза думите които Исус му каза.

12 И ангелът рече: Да не вдигнеш ръката си върху момчето, нито да му сториш нещо; защото сега зная, че ти се боиш от Бога, понеже не пожали за Мене и сина си, единствения си син. 

Когато Авраам щеше да убие сина си, Господ го спря и вижте какво каза-„сега зная, че си ми верен“! Помислете над това.

15 Тогава втори път ангел Господен викна на Авраама от небето и рече: 
16 В Себе Си се заклевам, казва Господ, че понеже си сторил това нещо и не пожали сина си, единствения си син, 
17 ще те благословя премного и ще умножа и преумножа потомството ти като небесните звезди и като пясъка на морския бряг; и потомството ти ще завладее портата на неприятелите си;
 
Това е за физическото семе. Но ето-Господ каза и още нещо-за друго семе.

18 в твоето потомство ще се благословят всичките народи на земята, защото си послушал гласа Ми. 

Значи в определен наследник на Авраам всички народи ще се благословят! Защото Авраама изпълни това, което Господ му нареди! И поради верността на Авраам-Господ сключи договор с него-и с всички хора които вярват искренно и вършат това, което Господ иска.
Ще видим Евреите 2 глава. Хората по църквите не отварят дори и в църквите Библията. Защото никой не чете Библията! Нито пасторите, нито хората дето ги следват. Проблема е, че хората трябва сами себе си да спасят, но не искат. Разчитат на някой друг. И другите ги лъжат...

9 Но виждаме Исуса, Който е бил направен малко по-долен от ангелите, че е увенчан със слава и чест поради претърпяната смърт, за да вкуси смърт с Божията благодат, за всеки човек. 

Исус беше Бог преди да дойде като човек. Вижте-духовните същества не могат да бъдат убити. И за да може да умре, Исус трябваше да дойде като човек. Всички хора умират-нали така? И ако не приемете Исус-той не е умрял за вас. Тогава сте си сами.

10 Защото беше уместно, щото Онзи, заради Когото е всичко, и чрез Когото е всичко, като привежда много синове в слава, да усъвършенствува чрез страдания начинателя на тяхното спасение. 
 
Чрез него е сътворено всичко! И заради него е сътворено всичкото! Това е Исус, сестри и братя! И той дойде за да обърне обратно смъртта, под която ни сложи Адам от началото.  
 
14 И тъй, понеже децата са същества от общата плът и кръв то и Той, подобно на тях, взе участие в същото, за да унищожи чрез смъртта този, който има властта, сиреч, дявола, 

И понеже ние сме също плът и кръв, то и ние участваме в живота-ако се подчиним.

15 и да избави всички ония, които, поради страха от смъртта, през целия си живот са били подчинени на робство. 
16 (Защото, наистина, Той не помогна на ангелите, но помогна на Авраамовото потомство). 

Той помогна на Авраамовото потомство. Защото само чрез него е обещано спасението и именно за него ставаше въпрос в Битие! Той е дошъл от Авраам. Нека видим как е станало това-Данаил 9 глава. Човекът не се подчини на Господа и ето-умираме още от самото начало. И ако и сега не се подчиним-ще попаднем във втората смърт. А тази тук глава няма ама нищо общо с Великата скръб. Но тези пастори не знаят нищо.

25 Знай, прочее, и разбери, че от излизането на заповедта да се съгради изново Ерусалим до княза Месия ще бъдат седем седмици; и за шестдесет и две седмици ще се съгради изново, с улици и окоп, макар в размирни времена. 

Това е било по времето на Езра и Неемия и е станало по времето на Артаксеркс-Персийски Цар. И се говори как Исус ще се роди.

26 И подир шестдесет и две седмици Месия ще бъде посечен,  но не поради това, което той е извръшил; и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището; и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения.

Това е станало по времето на Римската Империя-70 година.
 
27 И Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.

И в средата на седмицата, когато Исус умря, престанаха жертвоприношенията и престана Левитското свещенство. Исус е умрял в сряда-средата на седмицата. И е проповядвал точно за 3.5 години. В средата на своята служба! И това не е случайно-защото ще проповядва на народа си още 3.5 години. А трябваше да умре в сряда, за да възкръсне в съботата. И това е ясно за тези които изследват Библията искренно.
Нека видим Римляните 15 глава. Това, което е направил Исус съвсем не е станало случайно. Всичко е било съвършен план и се е изпълнил, както и се изпълнява. Хората не знаят това.

8 Защото казвам, че Христос, заради Божията вярност, стана служител на обрязаните, за да утвърди обещанията дадени на бащите,

Исус дойде за да потвърди обещанията дадени на бащите. Господ каза на Авраам, на Исак и на Яков, че чрез него именно ще се благословят народите.
Нека се върнем на Галатяните 3 глава. Вижте-време е да преминете от млякото на твърда храна. Защото вече време няма. Ние нямаме възможнодст да интерпретираме Божието Слово-не сме в състояние. За това трябва да изследвате Библията и тя сама ще се обясни.

17 И това казвам, че завет, предварително потвърден, от Бога,

Това е било потвърдено! Не направено отново!

 не може да бъде развален от закона, станал четиристотин и тридесет години по-после, така щото да се унищожи обещанието. 

Този Закон, дето е дошъл 430 години по-късно показва изхода на Израел от Египет. И тогава Господ е дал Законите и е дал също и Закона за Жертвоприношенията, защото Израел постоянно нарушаваха всичко. А 10 заповеди винаги са били в сила. Когато Кайн е убил Авел, какво отговори на Господа-излъга! Защо? Защото е знаел да не убива! Когато Авраам отиде в Египет, Фараона знаеше Закона и не искаше да прелюбодейства със Сара.
Но тогава-какъв е този Закон дето се е добавил-Закона за Жертвоприношенията!

18 Защото, ако наследството е чрез закона, не е вече чрез обещание; но Бог го подари на Авраама с обещание. 
19 Тогава, защо се даде закона? Прибави се с цел да се изявяват престъпленията,

Израел постоянно нарушаваше Закона-за това Господ добави още един Закон-докато Исус дойде и го отмени. Закона за жертвоприношенията.

 докле да дойде Потомъкът, на Когото биде дадено обещанието; и беше прогласен от ангели чрез един ходатай. 

Нека видим Библейската дефиниция за греха-1 Йоаново 3 глава. Защото някои ми казват, че вече няма Закон, но пък казват, че има грешници...

4 Всеки, който върши грях, върши и беззаконие, защото грехът е беззаконие;

Грехът е нарушаването на Закона! Е как тогава ако грехът е нарушаването на Закона, може да се добави друг Закон? Значи имаме два Закона и единият е прибавен поради греха!
Римляни 5 глава

12 Затова, както чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха, - 

Адам внесе греха в света! И поради греха умираме. Заплатата на греха е смърт.

13 (защото и преди закона грехът беше в света, грях, обаче, не се вменява, когато няма закон; 

Ако няма Закон-не е възможно да има грях. Ако имате червен светофар-трябва да спрете там. И никой не може да ви накаже, че сте преминали на червено. Но ако преминете-ще ви накажат! И ако някой премахне севтофара-никой не може да ви накаже, че сте минали на червено-защото просто там няма светофар!
И така-този Закон е бил в сила само докато Исус дойде. До тогава са убивали животни. Но нека видим какво става после.
Галатяни 3 глава. Кажете ми-колко трудно е да пазим 10те заповеди? Изобщо не е трудно! За това ги пазете! А цялата тази глава на Галатяните е за Закона за Жертвоприношенията.

21 Тогава, законът противен ли е на Божиите обещания? Да не бъде! Защото, ако беше даден закон, който да може да оживотвори, то наистина правдата щеше да бъде от закона. 

Този Закон не ви носи живот-става въпрос за Жертвоприношенията!

22 Но писанието затвори всичко под грях, та обещанието, изпълняемо чрез вяра в Исуса Христа, да се даде на тия, които вярват. 

Всички са съгрешили-всички трябва да застанат под кръвта на Исус.

23 А преди да дойде вярата

Преди да повярваме в Бога-това означава.

 ние бяхме под стражата на закона, затворени до времето на вярата, която имаше да се открие. 
24 Така, законът стана за нас детеводител, да ни доведе при Христа, за да се оправдаем чрез вяра. 

И ето-този Закон е детеводител. Трябва да видим, кой е тогава този Закон. Този Закон ни учи на нещо-че винаги когато някой съгреши-някой трябва ад умре. И този Закон трябваше да ни доведе до Исус-не след него.
Евреите 10 глава

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват. 

Съвършен означава да станем богове. И този Закон-за Жертвоприношенията не може да направи никого съвършен! Защо-ето:
 
4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове. 

Този Закон не може да отнеме греха. За това Исус трябваше да направи нещо:

5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло; 

Исус трябваше да има тяло, което може да умре.  
 
8 Като казва първо: "Жертви и приноси и всеизгаряния и приноси за грях не си поискал, нито Ти са угодни", (които впрочем се принасят според закона), 
9 после казва: "Ето, дойдох да изпълня волята Ти". Ще каже: Той отмахва първото, за да постанови второто. 

Първото-Закона за жертвоприношенията! Второто-Исус умря за нас.

10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги. 
11 И всеки свещеник, като стои та служи всеки ден, принася много пъти същите жертви, които никога не могат да отмахнат грехове; 
12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога, 
 
Исус трябваше да дойде в плът за да може да бъде убит за хората. Предишните свещеници не можеха да отнемат греха. Но когато Исус доъйде, той направи една жертва и после седна от дясно на Отец 
 
18 А гдето има прощение за тия неща, там вече няма принос за грях. 

Когато Исус умря на кръста-завесата на Храма се раздра от горе до долу. Защото така се отмени закона за жертвоприношенията. Вече няма завеса-свещениците няма как да пръскат кръвта по завесата. Няма нужда тогава да се убиват животни. И ето-в средата на седмицата престанаха жертвоприношенията.
Ще видим Римляните 10 глава. Вижте как просто е това-нали?
1 Братя, моето сърдечно желание и молбата ми към Бога е за спасението на Израиля. 

Павел е Израилянин.

2 Защото свидетелствувам за тях, че те имат ревност за Бога, само че не е според пълното знание. 

Вижте нашето общество-църкви на всякъде, имаме много ревност за Бога, но не и знание.

3 Понеже, ако не знаят правдата, която е от Бога и искат да поставят своята, те не се покориха на правдата от Бога. 

И когато няма знание-те си измислят какво е грях. Пиене и пушене или пазаруване е грях...

4 Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва. 

Кой закон отмени Исус-за жертвоприношенията. Това е семето, което Господ обеща на Авраам.
Нека сега видим какво стана после-Евреите 10 глава

19 И тъй, братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището, 
20 през новия и живия път, който Той е открил за нас през завесата, сиреч, плътта Си, 

Чрез кръвта на Исус вече ще влезем в Светилището. Исус е новата завеса, той е новият животворен път!

21 и като имаме велик Свещеник над Божия дом, 
22 нека пристъпваме с искрено сърце в пълна вяра, със сърца очистени от лукава съвест и с тяло измито в чиста вода; 

Трябва да сме наясно вече какво правим.

26 Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове, 

И ако нарушаваме Закона нарочно-за нас няма да има спасение. Защото повече животни вече няма да умират за нас. И какво ни очаква-огненото езеро.

27 но едно страшно очакване на съд и едно огнено негодуване, което ще изпояде противниците. 
 
Исус даде кръвта си за да ни спаси и ние ще плюем на кръвта му? Ако това направим-ще бъдем пратени в огненото езеро.
Първо, Господ даде Закона за жертвоприношенията, после го отмени, защото този закон показваше на него. И сега имаме само един шанс-пълно подчинение на Исус.  
 
Еремия 7 глава. Господ е много милостив, но си има граници.
 
21 Така казва Господ на Силите, Израилевият Бог: Притурете всеизгарянията си на жертвите си, И яжте месото и от тях. 
22 Защото не говорих на бащите ви, нито им дадох заповеди, За всеизгаряния и жертви В деня, когато ги изведох из Египетската земя; 

Когато Господ Исус изведе Израел от Египет, не искаше жертвоприношения, но искаше да пазят 10те заповеди. Това им даде на планината.

23 Но това им заповядах като рекох: Слушайте гласа Ми, И Аз ще ви бъда Бог, И вие ще Ми бъдете люде! И ходете по всичките пътища, които ви заповядам, За да благоденствувате. 

И това е всичко, което Господ искаше от Израел. И ако ги пазеха-щеше да им е добре.
Но Израел не искаше да ги пази-дори и до днес.
И понеже Израел постоянно нарушаваше Закона на Господ-той добави друг закон-за да не ги избие. Израел не повярва на Господа, не направи това, което Авраам направи.
Галатяните 3 глава-цялата глава ни показва за подчинението на Господа.

11 А че никой не се оправдава пред Бога чрез закона, е явно от това, "че праведният чрез вяра ще живее";
 
Никой не е праведен пред Бога. И трябва да живеем чрез Закона-10те заповеди.

12 а законът не действува чрез вяра, но казва: "Който върши това, което заповядва законът, ще живее чрез него".

Какво е вярата-нека видим-Авакум 2 глава

4 Ето, душата му се надигна, не е отдън права; А праведният ще живее чрез вярата си.

Праведният ще живее чрез вярата си! И това е факта. Ако човек вярва в Бога-ще върши това, което Бог изисква! Авраам живееше във вярата в Бога. За това Бог му обеща,че в неговото семе ще се благословят народите.
Римляните 3 глава

28 И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра, без делата на закона. 

Нека да видим това:

31 Тогава, чрез вяра разваляме ли закона? Да не бъде! Но утвърждаваме закона. 

Е как утвърждаваме закона, ако е отменен? Утвърждаваме го като го пазим. Ако сме Христови. Ако вярваме в Исус, ще се кръстим, ще пазим всичко и ще станем Авраамово семе.
Галатяни 3 глава

25 Но след идването на вярата не сме вече под детеводител. 
26 Защото всички сте Божии чада чрез вяра в Исуса Христа. 
27 Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, с Христа сте се облекли. 
28 Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, ни женски; защото вие всички сте едно в Христа Исуса. 

Вече няма значение нито пол, нито народност-всички повярвали в Исус са едно.

29 И ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание. 

И това е единственият начин-да станем Авраамови чада!
Тези неща са много сериозни, сестри и братя. Касае се до вечен живот или огненото езеро!
Битие 17 глава

1 Когато Аврам беше на деветдесет и девет години, Господ се яви на Аврама и му рече: Аз съм Всемогъщият; ходи пред Мене и бъди непорочен. 
2 И ще направя завета си между Мене и тебе и ще те умножа твърде много. 
3 Тогава Аврам падна на лицето си; и Бог му говореше, казвайки: 
4 Ето, Моят завет е с тебе; и ти ще станеш отец на множество народи. 
5 Не ще се именуваш вече Аврам, но името ти ще бъде Авраам; защото те направих отец на множество народи. 

Аам означава много.

6 Ще те наплодя твърде много и ще произведа народи от тебе; и царе ще произлязат от тебе. 
7 И ще утвърдя завета Си между Мене и тебе и потомците ти след тебе през всичките им поколения за вечен завет, че ще бъда Бог на тебе и на потомството ти след тебе. 

Ще сключа завета си с тебе и семето след тебе. Единствено число.

9 Бог още каза на Авраама: Пази ти завета Ми, ти и потомците ти след тебе, през всичките си поколения. 
10 Ето Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и потомците ти след тебе: всеки между вас от мъжки пол да се обрязва. 

Това е печата на завета. Господ го заповяда! А Господ има по-голямо влияние от Павел... Павел не езнаел какво да се прави с езичниците. Но вижте какво казва Господ:

11 Да обрязвате краекожието на плътта си; и това ще бъде знак на завета между Мене и вас. 
12 Всяко мъжко дете между вас във всичките ви поколения, като стане на осем дни трябва да се обрязва, както роденото у дома ти, така и онова, което не е от твоето потомство, купено с пари от някой чужденец. 

Важи и за чужденците! Всеки купен за пари! За цена! И е задължително.

13 Непременно трябва да се обрязва и роденият у дома ти и купеният с парите ти; и Моят завет в плътта ви, ще бъде вечен завет. 

Нека видим какво означава „купен за цена“-1 Коринтяни 6 глава. Хората не виждат тези неща.

19 Или не знаете, че вашето тяло е храм на Светия Дух, който е във вас, когото имате от Бога? И вие не сте свои си, 
20 защото сте били с цена купени; затова прославете Бога с телата си, [и с душите си, които са Божии]. 

Вие сте купени за цена! Вече не принадлежите на себе си-купени сте. Нека видим каква цена е платена за нас и кой ни е откупил-Деянията 20 глава

28 Внимавайте на себе си и на цялото стадо, в което Светият Дух ви е поставил епископи, да пасете църквата на Бога, която Той придоби със Собствената Си кръв.

Вижте колко просто е всичко-само четете! Ето ви кой е платил скъпа цена за нас и как ни е купил. Със собствената си кръв ни е откупил. И вече не сме наши си-ако го слредваме както той иска. Но ако не-къде ще идем? Кръвта на Исус е отмила греховете ни.
Нека се върнем на Изход 12 глава. Пастори-бъдете много внимателни какво казвате на хората. Защото Исус е дал кръвта си за тях. И ако не говорите Божието Слово както е-ще платите скъпа цена. Огненото езеро има много място...

1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки: 
2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината. 

Господ е определил този месец за първият. За това нашата Нова Година не започва като тази на езичниците.

3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом. 
.5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете. 

Съвършенно агне-мъжко.

6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер. 
7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат. 
 
И когато убиете това агне, ще поставите кръвта на горният праг на вратите на къщите си-защо: 
 
12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова. 
13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва. 

И кръвта ще е печата на вярата ви! Не беше ли същото и при обрязването? И когато Господ види кръвта! Не когато види праведен или неправеден. Вярата ви спасява. И Господ ще отмине! Това е Пасхата, сестри и братя. Кръвта ви спасява. И ако не се поставите под кръвта на Исус-нямате и шанса. Огненото езеро ви е сигурно. Павел е сгрешил като е наредил езичниците да не се обрязват. Това е факта.
43 И Господ рече на Моисея и Аарона: Ето законът за пасхата: никой чужденец да не яде от нея; 
44 обаче всеки роб купен с пари да яде от нея тогава, когато се обреже. 

Вижте какво казва Господ!

45 Никой пришелец или наемник да не яде от нея. 

И ако не сте се обрязали, братя-не можете да вземете Пасхпата. Не можете да застанете под кръвта на Исус.  
 
48 И ако би някой чужденец да живее като пришелец между тебе и да иска да пази пасхата Господу, нека се обрежат всичките му мъжки, и тогава нека пристъпи да я пази; той ще бъде като туземец. Но никой необрязан не бива да яде от нея. 

Исус е свещеника на обрязването. Това ни казва Библията. И така-ако искате братя да спасите себе си-това е, което трябва да направите. И понеже сте купени с пари-цена-това трябва да направите. Никой необрязан не може да яде от Пасхата. И има един Закон за всички.
49 Един закон ще има за туземеца и за чужденеца, който е пришелец между вас.

Един Закон!
1 Коринтяни 5 глава

7 Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас].

Кой е нашата Пасха! Е ако искате да спасите себе си-трябва да се обрежете и да пазите Пасхата. А безквасни означава без грях!! И така-никой необрязан не може да участва в Исус-нашата Пасха. Тогава какъв шанс имате братя да спасите себе си-никакъв. Вижте колко сериозно е това.
Нека видим какво каза Господ на Авраам-Битие 17 глава

14 А необрязаният от мъжки пол, чието краекожие на плътта не е обрязано, тоя човек, да се погуби измежду людете си, защото е нарушил завета Ми. 
 
Не е ли напълно ясно? Който не се обреже-нарушава закона на Господа и трябва да бъде убит. За това ние тук никога не кръщаваме необрязани братя. След като те са нарушили този завет-как така ще сключат вторият завет с Бога? Не може да стане.  
 
23 В тоя същия ден Авраам взе сина си Исмаила, всичките родени у дома му и всичките купени с парите му, всеки от мъжки пол между човеците на Авраамовия дом и обряза краекожието на плътта им, според както Бог му каза. 
24 Авраам беше на деветдесет и девет години когато се обряза краекожието на плътта му; 

Братя-както виждате-възрастта ви не бива да ви спре да изпълните този завет.

25 а син му Исмаил беше на тринадесет години, когато се обряза краекожието на плътта му. 
26 В един и същи ден се обрязаха Авраам и син му Исмаил. 
27 И всичките мъже от дома му както родените у дома, така и купените от чужденци с пари, се обрязаха заедно с него. 

В същият ден когато Господ каза на Авраам да направи това, той го направи. И ето-сега вече те принадлежат към дома на Авраам. Е-ако не сме Авраамови-няма да се спасим.
Яков 2 глава-ако вярвате, ще вършите.

14 Каква полза, братя мои, ако някой казва, че има вяра, а няма дела? Може ли такава вяра да го спаси? 
15 Ако някой брат или някоя сестра са голи и останали без ежедневна храна, 
16 и някой от вас им рече: Идете си с мир, дано бъдете стоплени и нахранени, а не им дадете потребното за тялото, каква полза? 
17 Така и вярата, ако няма дела, сама по себе си е мъртва. 
 
Вижте това-ако нямате дела-то просто нямате вяра. Ако Авраам не би обрязъл всички в дома си, не би ли го убил Господ?  
 
21 Авраам, нашият отец, не оправда ли се чрез дела като принесе сина си Исаака на жертвеника? 
22 Ти виждаш, че вярата действуваше заедно с делата му, и че от делата се усъвършенствува вярата; 
23 и изпълни се писанието, което казва: "Авраам повярва в Бога; и това му се вмени за правда"; и се нарече Божий приятел.
 
Пасторите цитират това, но не обясняват и не знаят, защо Господ благослови Авраам. Защото Авраам беше готов да принесе и сина си в жертва. Защото тези пастори ви водят в огненото езеро

24 Виждате, че чрез дела се оправдава човек, а не само чрез вяра. 

Делата показват вярата ни.

26 Защото, както тялото отделено от дъха е мъртво, така и вярата отделена от дела е мъртва.

Тялото отделено от въздуха е мъртво. Така и вяра без дела е мъртва.
И ако искате да застанете под кръвта на Исус, то трябва да правите това, което той иска. Евреите 11 глава

8 С вяра Авраам послуша, когато бе повикан да излезе и да отиде на едно място, което щеше да получи в наследство, и излезе без да знае къде отива. 
9 С вяра се засели в обещаната земя като в чужда, и живееше в шатри, както и Исаак и Яков, наследниците заедно с него на същото обещание. 
10 Защото очакваше града, който има вечни основи, на който архитект и строител е Бог. 

Авраам е видял дори и бъдещето. Дори и след нас. Защото е обаквал Новият Ерусалим. И вярата му го отведе където Господ му каза да иде. И ако не сме Авраамово семе, то ние сме странници...
Йоан 8 глава

31 Тогава Исус каза на повярвалите в Него юдеи: Ако пребъдвате в Моето учение, наистина сте Мои ученици; 

Ако продължите в учението на Господа, ще сте негови ученици.

32 и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни. 

И ще сте свободни от греха-защото следвате Исус както той иска.

33 Отговориха Му: Ние сме Авраамово потомство и никога никому не сме били слуги; как казваш Ти: Ще станете свободни. 

Тези обаче не са повярвали в Исус.

34 Исус им отговори: Истина, истина ви казвам, всеки, който върши грях, слуга е на греха. 
35 А слугата не остава вечно в дома; синът остава вечно. 

Ако вършите грехове-не сте с Бога.

36 Прочее, ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни. 
37 Зная, че сте Авраамово потомство; но пак искате да Ме убиете, защото за Моето учение няма място във вас. 
38 Аз говоря това, което съм видял у Моя Отец; също и вие вършите това, което сте чули от вашия баща. 
39 Те в отговор Му казаха: Наш баща е Авраам. Исус им каза: Ако бяхте Авраамови чада, Авраамовите дела щяхте да вършите. 

Съвсем просто-нали? Ако сте Авраамово семе-ще вдършите това, което и Авраам вършеше. И ако не-ще бъдете отрязани. Но ако искате да живеете-трябва да бъдете кпъстени в името на Исдус и да влезете под кръвта му.
И последното място-Исаия 51 глава-внимавайте какво четете!

1 Слушайте Мене, вие, които следвате правдата, Които търсите Господа; Погледнете на канарата, от която сте отсечени, И в дупката на ямата, из която сте изкопани. 
2 Погледнете на баща си Авраама, И на Сара, която ви е родила; Защото, когато беше само един го повиках, Благослових го и го умножих. 

Вижте какво стана с Авраам. Защото когато беше сам, Господ го благослови. И така-а да спасите себе си, трябва да станете Авраамово семе. Трябва да станете Христови. Трябва да се кръстите в името на Исус. Трябва да се обрежете и да влезете под кръвта на Исус! Съвсем просто е-нали?


Благодаря ви за вниманието!
Гласувай:
1
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1548452
Постинги: 947
Коментари: 1328
Гласове: 327
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930