Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 20:35 - Пасхата! Пасхата ли? Но какво е това?
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2845 Коментари: 4 Гласове:
1Сестри и братя,

Мнозина днес наричат себе си християни, но дори и не знаят, че ако са такива, то трябва да пазят Пасхата всяка година. Но защо? Какво е Пасхата и защо трябва да я пазим и до днес? Нека заедно видим това чрез Библията и ще разберем, с какво е така значителна и защо трябва да я пазим вяска година в определеното й време.
Нека видим заедно, какво е Пасхата и какво е значението й.Ще започнем от Изход 12 глава
 
1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки:
2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината.

Може би вече знаете, че началото на годината е според луната. Тогава започва първият месец-според Бога, който е месец Авив. А Пасхата е на 25 март-залез слънце-започва и завършва на 26 март-залез слънце, а тогава започват Дните на Безквасните Хлябоэве.

3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом.

Вижте сега какво заповяда Господ-агнето или ярето трябва да е без недостатък! Исус Христос беше без недостатък! Защото само за него пише, че е Светият Израилев-тоест, беше без грях!

5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете.
6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер.

Значи намираме, че Пасхата се прави на 14я ден от месеца-първият месец.

7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат.

Значи, кръвта на агнето пили ярето-дето е без никакъв недостатък-трябва да се използува за да се намажат стълбовете на вратата и горният й праг.
Вие сте чели-надявам се-че кръвта на Исус ви спасява. Но обърнете внимание сега на това-кръвта се намазва на стълбовете и на горният праг на вратата. За да влезеш в къщата по нормален начин, трябва да минеш през вратата.

11 И така да го ядете: препасани през кръста си, с обущата на нозете си и тоягите в ръцете си; и да го ядете набързо, понеже е време на Господното минаване.
12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова.
13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва.

Кръвта ще е белега, сестри и братя! Но имаше ли значение, кой живее в къщата? Дали беше добър или беше зъл-не, нямаше никакво значение!! Всеки, който повялваше на тези думи и ги изпълнеше-спасяваше себе си. Тоест-вярата ги спасяваше!!

14 Оня ден ще ви бъде за спомен, и ще го пазите като празник на Господа във всичките си поколения; вечен закон ще ви бъде, да го празнувате.

Значи, Господ заповяда този ден да се пази във всичките ни поколения. И не-не се отнася само за народа на Бога-Израел, защото "Един Бог, една вяра, едно кръщение"! И "както за Юдеина, така и за Гърка"! Бог е Бог на всичките човеци. Това, което е заповядал на Израел да върши-това трябва да вършат всички хора.
И така-вярата спасява. Но има и един закона за Пасхата-и понеже знаем, че Бог е едини същи вчера, днес и за винаги-Евреите 13:8, то знаем, че този Закон е валиден и днес. За кой Закон става въпрос:

43 И Господ рече на Моисея и Аарона: Ето законът за пасхата: никой чужденец да не яде от нея;
44 обаче всеки роб купен с пари да яде от нея тогава, когато се обреже.

Това пише в Библията, сестри и братя-същата глава-нали знаете, че Библията е Божието Слово-трябва да вярвате на Бога!
И така-намерихме за Закона за Пасхата, намерихме, че е вечен Закон и намерихме, че никой чужденец не може да я яде ако не е обрязан-става въпрос за мъжете разбира се. И както вече видяхме в Библията-един Закон е за Израел и за чужденеца-ето го отново в Числа:

Числа 9:14 И ако някой чужденец, който е пришелец между вас, желае да направи пасхата Господу, нека я направи, според повеленията за пасхата и според наредбата за нея; един закон ще имате и за чужденеца и за туземеца.

Добре, но нека потвърдим още веднъж, че Пасхата е учредена от Бога и съответно-трябва да бъде пазена от всеки, който обича Бога и търси да получи вечен живот:
Левит 23 глава

1 Господ още говори на Моисея, казвайки:
2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:

Както виждаме, това са Празници на Бога! Те не са Празници на Израел, нито на Моисей, нито дори и на Юдеите-както някой си ви е казал...

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:
5 В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна;

Чия е Пасхата-какво пише в този 5 стих, сестри и братя? На Бога е!! И какво още виждаме тук-че и Пасхата и Божиите Празници се свикват във времената им-нали така четете в този 4 стих?!
Добре, но някой може да каже, че Пасхата е била до Исус, но след като Исус е дошъл на тази земя-вече не се прави. Какво е Пасхата наистина-не показва ли тя към Исус Христос? Но нека видим, дали Исяс я пазеше:

Ето какво ни казва евангелиста Матей във вързка с Пасхата и какво е направил Исус Христос онази година-Матей 26:
2 Знаете, че след два дни ще бъде Пасхата, и Човешкият Син ще бъде предаден на разпятие.

Исус Христос трябваше да умре на Пасхата-той беше Пасхалното Агне, дето даваше живота си за нас. И не е възможно дори да бъде по друг начин-Господ не върши нищо в суета!
 
17 А в първия ден на празника на безквасните хлябове учениците отидоха при Исуса и рекоха:

Вижте-тук мнозината се бъркат, като казват-ето-Пасхата и Безквасните Хлябове е в един и същи ден. НЕ Е! На 14 Авив е Пасхата а на 15 Авив започват Дните на Безквасните Хлябове. Вече видяхме в Левит 23 глава, че е така.

Где искаш да Ти приготвим, за да ядеш пасхата?
18 Той каза: Идете в града при еди кого си и речете му: Учителят казва: Времето Ми е близо, у тебе ще празнувам пасхата с учениците Си.
19 И учениците сториха както им заръча Исус, и приготвиха пасхата.

Нека видим и още един от евангелистите-Марк 14:1

А след два дни щеше да бъде пасхата и празника на безквасните хлябове; и главните свещеници и книжници търсеха случай да Го уловят с хитрост и да го умъртвят.

Но защо те искаха да го умъртвят? И то точно на Пасхата? Дали защото изпълняваха пророчеството? Точно така!!

Йоан 2:23
И когато беше в Ерусалим, на пасхата през празника мнозина повярваха в Неговото име, като гледаха знаменията, които вършеше.

Исус Христос пазеше Пасхата-винаги! Но тук има нещо много повече-кое е то? Защото все още не сме намерили точно какво е Пасхата. Нека видим и това:

1 Коринтяни 5:7
Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас].

А-значи Исус Христос е нашата Пасха?! Точно така, сестри и братя-Исус Христос проля кръвта си за всички нас, които искаме да получим дара-вечният живот. Но ако Исус Христос е нашата Пасха то неговата невинна кръв ни спасява ако повярваме в него. Точно така, сестри и братя-ако повярваме! Но вярата се показва чрез делата и без дела вярата е празна, както ви казва и апостол Яков. И ако повярваме-ние заставаме под кръвта на Исус и ангелът дето ще изтреби останалите хора няма да ни докачи! Но разбираме ли в случая, какво е кръвта на Исус Христос, пролята за нас? Защото тя е скъпоценна-по-скъпа от всичко на тази земя! Какво е тя?
Ето ви отговора:
1 Коринтяни 6:

20 защото сте били с ценакупени; затова прославете Бога с телата си, [и с душите си, които са Божии].

Значи, кръвта на Исус Христос е цена-прескъпа цена-платена за нас? Но за всички хора ли е платена тази цена или само за определени? Само за тези които се обърнат към Бога, като се покаят от греховете си-което е нарушаването на Законите на Бога-и като смирят себе си, започнат да вършат дела достойни пред Бога за вечният живот!!
Но ако сме купени за цена, то тогава има ли още нещо, което трябва всички братя да изпълнят? Има-ето го:
Битие 17:

12 Всяко мъжко дете между вас във всичките ви поколения, като стане на осем дни трябва да се обрязва, както роденото у дома ти, така и онова, което не е от твоето потомство, купено с пари от някой чужденец.
13 Непременно трябва да се обрязва и роденият у дома ти и купеният с парите ти; и Моят завет в плътта ви, ще бъде вечен завет.
14 А необрязаният от мъжки пол, чието краекожие на плътта не е обрязано, тоя човек, да се погуби измежду людете си, защото е нарушил завета Ми.

Виждате ли какво казва Господ, братя? Вие сами си решавате...
Какво намерихме тук, сестри и братя? Намерихме, че Пасхата показва жертвата на Исус Христос за нас, че трябва да я пазим, защото е вечен Завет между Бога и нас, че само мъжете които са обрязани могат да я пазят и че значението й е-влизаме под кръвта на Исус Христос пролята за нас и така спасяваме себе си от смъртта!
Какво по-ясно от това? Сега-всеки сам решава, какво ще е. Никой на сила няма да спасява никого-дори и Господ не може да направи това! И ако някой не е съгласен с нещо от посоченото-то не е с мене, но с Библията-представих ви Библията по въпроса.
Но тук имза и нещо много-много важно. Кой е Исус дето е Христос? Той е Мелхиседек-вечният Първосвещеник на Отец! Какво казвам ли-нека заедно видим това-Битие 14 глава

1 В дните на Сенаарския цар Амарфал, Еласарският цар Ариох, Еламският цар Ходологомор и Гоимският цар Тидал, 
2 тия царе отвориха война против Содомския цар Вера, Гоморския цар Верса, Адманския цар Сенав, Цевоимския цар Симовор и царя на Вала, (която е Сигор). 
3 Всички тия се събраха в Сидимската долина (дето е сега Соленото Море).

Тези царе са направили война със Содом и Гомора... Нека видим какво е станало после:

10 А Сидимската долина беше пълна със смолни кладенци; и Содомският и Гоморският царе, като бягаха, паднаха в тях, а останалите избягаха на бърдото. 
11 И победителите задигнаха всичкия имот на Содома и Гомора и всичката им храна и си отидоха. 
12 Взеха и Аврамовия братанец Лот, който живееше в Содом, заедно с имота му и си отидоха. 
13 А един от избавилите се дойде и извести това на евреина Аврам; той живееше при дъбовете на Амореца Мамврий, брат на Есхола и брат на Анера, които бяха Аврамови съюзници. 
14 А като чу Аврам, че брат му бил пленен, изведе своите триста и осемнадесет обучени мъже, родени в неговия дом и гони неприятелите до Дан. 
15 И през нощта, той и слугите му, като се разделиха против тях, поразиха ги и ги гониха до Хова, която е от ляво на Дамаск. 
16 И възвърна всичкия имот, върна и брата си Лота с имота му, както и жените и людете. 
17 И като се върна Аврам от поражението на Ходологомора и на царете, които бяха с него, Содомският цар излезе да го посрещне в Савинската долина, (която е Царевата долина). 
18 Така и Салимският цар Мелхиседек, който беше свещеник на Всевишния Бог, изнесе хляб и вино 
19 та го благослови, казвайки: Благословен да бъде Аврам от Всевишния Бог, Създател на небето и на земята; 
20 благословен и Всевишният Бог, който предаде неприятелите ти в твоята ръка. И Аврам му даде десетък от всичко.

Вижте сестри и братя-кой се яви тук-Мелхиседек!
Но кой е той? Ще видим Евреите 7 глава и ще разберем

1 Защото тоя Мелхиседек, салимски цар, свещеник на Всевишния Бог, Който срещна Авраама, когато се връщаше от поражението на царете и го благослови, 
2 комуто Авраам отдели и десетък от всичката плячка - тоя, който е първо, по значението на името му, цар на правда, а после и салимски цар, цар на мир, 
3 - без баща, без майка, без родословие, без да има или начало на дни, или край на живот, но оприличен на Божия Син, остава за винаги свещеник. 
4 А помислете, колко велик беше тоя човек, комуто патриарх Авраам даде и десетък от най-добрата плячка. 
5 Защото, докато ония от Левиевите потомци, които приемат свещенството, имат заповед по закона да вземат десетък от людете, сиреч, от братята си, ако и тия да са произлезли от чреслата на Авраама, 
6 той, обаче, който не е произлязъл от техния род, взе десетък от Авраама и благослови този, комуто бяха дадени обещанията. 
7 А безспорно по-долният се благославя от по-горния. 
8 И в единия случай смъртните човеци вземат десетък, а в другия - тоя, за когото се свидетелствува, че живее. 
9 И, тъй да кажа, сам Левий, който взема десетък, даде десетък чрез Авраама; 
10 защото беше още в чреслата на баща си, когато Мелхиседек срещна Авраама. 
11 Прочее, ако би имало съвършенство чрез левитското свещенство (защото под него людете получиха закона), каква нужда е имало вече да се издигне друг свещеник, според Мелхиседековия чин, и да се не счита според Аароновия чин?

Разбираме ли колко грандиозно е това, което четем тук? Нека сега видим, кой е този Мелхиседек:

15 Това, що казваме, става още по-явно, тъй като по подобие на Мелхиседека се издига друг свещеник, 
16 Който се установи не по закон, изразен в плътска заповед, но по силата на един безконечен живот; 
17 защото за Него свидетелствува: "Ти си свещеник до века Според чина Мелхиседеков";

Знаем, че Павел говори за Исус Христос тук! Именно той е Първосвещеника на Отец. Тогава, кой е този Мелхиседек, който също е Първосвещеник на Отец? Не е възможно да има двама-самото название го отрича! Първосвещеник-най-първият Свещеник на Отец! 

21 (защото те ставаха свещеници без заклеване, а Той със заклеване от страна на Този, Който Му казва: "Господ се закле и не ще се разкае"), като каза: Ти си свещеник до века, 
22 толкоз на по-добър завет Исус стана поръчител. 
23 При това, поставените свещеници са били мнозина, защото смъртта им пречеше да продължават в чина си, 
24 но Той, понеже пребъдва вечно, има свещенство, което не преминава на другиго. 
25 Затова и може съвършено да спасява тия, които дохождат при Бога чрез Него, понеже всякога живее да ходатайства за тях.

Какво разбрахме заедно, сестри и братя-Исус Христос и Мелхиседек са една и съща Личност! 
И да-Исус Христос е Първосвещеника на Отец за винаги! Ето го отново в Псалм 110

1 Господ рече на моя Господ: Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие. 
2 Господ ще простре от Сиона скиптъра на силата ти; Владей всред враговете си. 
3 В деня, когато събереш силата си, твоите люде ще представят себе си доброволно, в света премяна; Твоите млади ще дойдат при тебе като росата из утробата на зората. 
4 Господ се закле, (и не ще се разкае), като каза: Ти си свещеник до века според чина Мелхиседеков.

Разбираме ли това тук, сестри и братя? Исус е Първосвещеника на Отец вечно и винаги! Той е Мелхиседек! И той се застъпва именно за хората които тръсят искренно Бога! Това е неговата роля.
Ето ви още веднъж Исус Христос и какво стана с него-как Отец му приготви тяло, за да може да дойде като човек на земята за да умре за нас. Защото духовните същества не умират и дори и да искат-не могат!! За това именно Отец приготви тялото за Исус, който дойде с това тяло и се роди чрез Мария, а бе поставен в нея от ангел-Свят Дух. Тези неща вече би трябвало да са ви ясни...
Ето ви Евреите 10 глава:

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват. 
2 Другояче те биха престанали да ги принасят; защото жертвоприносителите, еднаж очистени, не биха имали вече никакво изобличение на съвестта за грехове. 
3 Но в тия жертви всяка година става спомен за греховете. 
4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове. 
5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло;

И повече животни след смъртта на Исус не се пирнасят-защото дори и завесата на Храма разделяща Светая от Светая Светих се раздра от горе до долу-Матей 27 глава

35 И когато Го разпнаха, разделиха си дрехите Му, като хвърлиха жребие. 
45 А от шестия час тъмнина покриваше цялата земя до деветия час. 
46 А около деветия час Исус извика със силен глас: Или, Или, лама савахтани? сиреч: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил? 
50 А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. 
51 И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха,

Ето-сега вече разбирате какво стана-разбирате цялото, ако сте чели внимателно до тук.
Защото вижте-ако вече няма завеса-Левитите няма какво да правят, няма къде да пръскат кръвта от жертвите. Защото е Закон как да се принасят жертвите и какво да правят свещениците-пръскали са седем пъти от кръвта на жертвата върху завесата. Къде го пише това ли-ето го-Левит 4 глава

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 
2 Говори на израилтяните, като кажеш: Ако някой съгреши от незнание, като стори нещо, което Господ е заповядал да се не струва, - 
3 ако помазаният свещеник съгреши, така щото да се въведат людете в престъпление, тогава за греха що е сторил нека принесе Господу юнец без недостатък в принос за грях. 
4 Нека приведе юнеца при входа на шатъра за срещане пред Господа, нека положи ръката си на главата на юнеца и нека го заколи пред Господа. 
5 Тогава помазаният свещеник да вземе от кръвта на юнеца и да я принесе при шатъра за срещане; 
6 и свещеникът да натопи пръста си в кръвта, и от кръвта да поръси пред завесата на светилището седем пъти пред Господа. 
13 Ако цялото общество израилтяни съгрешат от незнание, като сторят нещо, което Господ е заповядал да се не струва, та стават виновни, а това нещо се укрие от очите на обществото, 
14 когато се узнае грехът, който са сторили, тогава обществото да принесе юнец в принос за грях и да го приведе пред шатъра за срещане; 
15 и старейшините на обществото да положат ръцете си на главата на юнеца пред Господа; и да заколят юнеца пред Господа. 
16 Тогава помазаният свещеник да внесе от кръвта на юнеца в шатъра за срещане; 
17 и свещеникът като натопи пръста си в кръвта, да поръси пред завесата седем пъти пред Господа. 
20 И с тоя юнец да направи така както направи с оня, който беше принос за грях; така да направи и с тоя юнец; и свещеникът да направи умилостивение за тях, и ще им се прости.

Нека видим Евреите 10 глава отново-сега вече разбирате каквото четете

11 И всеки свещеник, като стои та служи всеки ден, принася много пъти същите жертви, които никога не могат да отмахнат грехове; 
12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога, 
13 та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие. 
14 Защото с един принос Той е усъвършенствувал за винаги ония, които се освещават. 

Кой е този принос-смъртта му на кръста! А вече знаем какво е кръвта му и как ни очиства от греховете. И не-съвсем не ни дава право да съгрешаваме отново!

19 И тъй, братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището, 
20 през новия и живия път, който Той е открил за нас през завесата, сиреч, плътта Си, 
21 и като имаме велик Свещеник над Божия дом, 
22 нека пристъпваме с искрено сърце в пълна вяра, със сърца очистени от лукава съвест и с тяло измито в чиста вода; 

26 Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове,

И ако знаем, че е грях, но го вършим-няма прошка за нас-това ви казва този 26 стих!! Защото вече няма животно, което да умре за нас-този Закон вече не съществува! Сега падаме на колене и молим Отец в името на Исус за прошка-когато не сме съгрешили умищшлено!
Нека видим в Даниил 9 глава, какво казва пророчеството за Исус Христос-защото се изпълни съвършенно и Исус беше разпънат, и умря в средата на седмицата през онази година-в срядата. Спомнете си, че Исус каза, че ще бъде три дни и три нощи в гроба! Е-не е умирал в петък и възкръсвал в неделя-не можете преброи три дни и три нощи! Но е умрял в сряда-края на деня.

25 Знай, прочее, и разбери, че от излизането на заповедта да се съгради изново Ерусалим до княза Месия ще бъдат седем седмици; и за шестдесет и две седмици ще се съгради изново, с улици и окоп, макар в размирни времена. 
26 И подир шестдесет и две седмици Месия ще бъде посечен, и не ще има кои да Му принадлежат; и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището; и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения. 
27 И Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.

А видяхме вече, как направи в половината на седмицата да престанат жертвоприношенията. Завесата на Храма се съдра от горе до долу.
Нека видим и Римляните 10 глава и да свържем всичко.

1 Братя, моето сърдечно желание и молбата ми към Бога е за спасението на Израиля. 
2 Защото свидетелствувам за тях, че те имат ревност за Бога, само че не е според пълното знание. 
3 Понеже, ако не знаят правдата, която е от Бога и искат да поставят своята, те не се покориха на правдата от Бога. 
4 Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва.

Понеже Христос изпълнява целта на Закона-който ни показва какво е грях и Исус ни даде възможност да се спасим от смъртната хватка на греха, чрез совята кръв.
Нека видим сега 1 Коринтяни 5 глава, та да видим какво беше за нас Исус Христос.

7 Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас].

Нека сега видим и Закона на Бога за Пасхата отново-защото е така важен и се отнася до всички хора. Закона е един за всички хора-не е само за Израел-Изход 12 глава

43 И Господ рече на Моисея и Аарона: Ето законът за пасхата: никой чужденец да не яде от нея; 
44 обаче всеки роб купен с пари да яде от нея тогава, когато се обреже. 
45 Никой пришелец или наемник да не яде от нея. 
46 В една къща да се изяде; от месото да не изнасяте вън от къщи и кост от нея да не строшите. 
47 Цялото общество израилтяни ще я пазят. 
48 И ако би някой чужденец да живее като пришелец между тебе и да иска да пази пасхата Господу, нека се обрежат всичките му мъжки, и тогава нека пристъпи да я пази; той ще бъде като туземец. Но никой необрязан не бива да яде от нея. 
49 Един закон ще има за туземеца и за чужденеца, който е пришелец между вас.

Но какво още извърши Исус Христос на самата последна Пасха, която яде с учениците си и в същият ден умря? Ето го:
Матей 26:

26 И когато ядяха, Исус взе хляб, благослови, и го разчупи и като го даваше на учениците, рече: Вземете яжте; това е Моето тяло.
27 Взе и чашата, и, като благодари, даде им, и рече: Пийте от нея всички!
28 Защото това е Моята кръв на [новия] завет, която се пролива за прощаване на греховете.

И това е, което и мнозина от вас правите-без дори и да знаете какво е, а го правите против Бога, защото не пазите Пасхата, но пазите Римо католическото причастие, нямащо нищо общо с Бога! Вижте, сестри и братя-Завет не се утвърждава без печат-кръвта на Исус, пролята за нас е печата на Новият Завет! И виното е символът на това. Тялото на Исус беше "преломено" за нас-това е символа на разчупеният хляб-а се яде безквасен хляб! И виното е алкохолно вино-за сестрите и братята адвентисти подчертавам това! Що се отнася зо Завет, който Исус сключи тогава-не е нищо ново-просто сега вече Закона е написан в сърцата ни-в съзнанието ни! Но вижте урока "Трите Завета" тук на този блог за да разберете това по-добре.

И така, сестри и братя християни-вие не пазите Пасхата, а сега намерихте, какво е значението й. Сега вече е само между вас и Бога! И ако не пазите Пасхата от сега-то вие се противите на Бога. Е, какъв може да бъде резултата за човек, който се е противил на Бога? Мисля отговора се налага сам...

Ако не сте под кръвта на Исус-как мислите ще спасите себе си-не е възможно!
А ако не сте под първият Завет между Бог и Авраам-не сте Авраамово потомство.
А ако не сте се обрязали, братя-не можете да сте в Завета с Бога-първият Завет!
Защото Закона е ясен-не можете да ядете Пасхата-тоест, да станете под кръвта на Исус ако не сте обрязани. И нещо повече-не можете да бъдете дори икръстени във вода-греховете ви са още върху вас, а заплатата на греха е смърт...

Е-не мога да ви го кажа по-ясно: какъв шанс да спасите себе си имате, след като не сте извършили това, което Господ е заповядал? Вие сами си отговорете на този въпрос...
Време е да се събудите, защото денят на съда идва! Това, което идва на тази земя е много повече от това, което дори и мислите, че знаете! И не-не сте готови за него-светът дори изобщо не е готов за това, което идва.

 
Гласувай:
1
0


Вълнообразно


1. juli13 - juli13
20.02.2013 20:06
1 Стойте, прочее, твърдо в свободата, за която Христос ни освободи, и не се заплитайте отново в робско иго.
2 Ето, аз, Павел, ви казвам, че, ако се обрязвате, Христос никак няма да ви ползува.
3 Да! повторно заявявам на всеки човек, който се обрязва, че е длъжен да изпълни целия закон.
4 Вие, които желаете да се оправдавате чрез закона сте се отлъчили от Христа, отпаднали сте от благодатта.
5 Защото ние чрез Духа ожидаме оправданието чрез вяра, за което се надяваме.
6 Понеже в Христа Исуса нито обрязването има някаква сила, нито необрязването, но вяра, която действува чрез любов.
7 Вие вървяхте добре; кой ви попречи да не бъдете послушни на истината?
8 Това убеждение не беше от Онзи, Който ви е призовал.
9 Малко квас заквасва цялото тесто. Галатяни 5 глава
цитирай
2. bojiislujitel - Това, което е писал Павел е съвър...
20.02.2013 21:28
Това, което е писал Павел е съвършенно вярно! Ако мъж се обреже, но не пази Закона на Бога-никаква полза! По-зле става!
Павел не отрича обрязването-иначе не би обрязал онзи грък, когото водеше със себе си!
Павел не е дал обрязването-Исус дето е Христос го даде, но явно вие не сте наясно с Библията.
И последно-на Бога се служи само по един начин-по Божия! Мнозина лъжци излезоха в света и лъжат хората, че идват от името на Исус, но отменят всичко, което Исус е заповядал!
А сега-лично вие, сестро Джули, отворете си 1 Коринтяни, 10 глава и си прочетете от 1 до 4 стих-но този път се опитайте да разберете, какво четете!! Усмивка!
А не мога да не ви кажа и това-защото аз съм стража, който вика за идещата опасност: според това, което цитирахте, веднага излиза, че изобщо не сте наясно с Библията.
Четете Библията за да разберете каквото четете-от Битие 1 глава! И обърнете внимание на 17 глава-кой даде обрязването, на кого и какво е значението му, както и какво е кръвта на Исус пролята на кръста-не е ли цена платена за нас? Ако искате-ще ви обясня, но ако сте така убедени, че знаете-няма да си губя времето.
цитирай
3. juli13 - juli13
21.02.2013 08:56
Моят мъж е обрязан но това не значи че е спасен.На мен лично неговото обрязване не ми пречи. Вие, които желаете да се оправдавате чрез закона сте се отлъчили от Христа, отпаднали сте от благодатта.
5 Защото ние чрез Духа ожидаме оправданието чрез вяра, за което се надяваме.
6 Понеже в Христа Исуса нито обрязването има някаква сила, нито необрязването, но вяра, която действува чрез любов.
цитирай
4. bojiislujitel - Сестро Джули, Аз ясно ти показах, че ...
21.02.2013 15:41
Сестро Джули,
Аз ясно ти показах, че образването само по себе си не е нищо! Но става много когато мъжът пази Закона на Бога! Защото то е дадено също по Закон и не е отменено! Смисъла му е много голям-огромен е! Ти не знаеш това. Както и не знаеш, кой е Исус дето е Христос, а сега виждам, че не ти е ясно и кой и кога ще бъде спасен!
С две думи-очевидно е, че ти следваш човешките учения наречени "християнство" и нямащи нищо общо с Христос, но идещи от Римските католици. Това е простият факт..
А ако ти би искала да се учиш-защото не знаеш ама абсолютно нищо-тогава щях да ти покажа истината както е. Но понеже твоето его е голямо и ти казва, че ти си занеш по-добре, то аз няма да ти казвам нищо. Само едно обаче-жалко за тебе, защото си прочела, но нищо не си разбрала-идолът в главата ти е замъглил съзнанието ти напълно... Но и това ще ти кажа-понеже си прочела-не можеш да отречеш! Ти разбира се не знаеш, че Исус знае и мислите ни-къде ще се скрие човек?
А понеже говориш за вяра-а нямаш изобщо такава, то нека ти кажа: човек, който наистина има вяра в Бога-върши всичко, което Бог е заповядал! Без да е дървен философ...
Замисли се над тези неща, сестро-докато още е ден, защото иде нощ! И ти казах да прочетеш нещо-прочете ли го? Разбра ли го? Явно не.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1502739
Постинги: 917
Коментари: 1305
Гласове: 323
Архив
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930