Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2013 03:28 - Историята на Израел разказана от пророците-4 урок-Свещениците на Бога
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 640 Коментари: 0 Гласове:
1



Сестри и братя,

Поради това, което народа на Бога-Израел извърши, светът е в ситуацията в която е днес. Защо? Защото Израел са свещениците на Бога и тяхната основна задача беше, да научат всичките народи по света на  „Така казва Господ”! За съжаление, те отпаднаха от тази задача и ето резултата-всички го виждаме.
Това е четвъртият урок от поредицата за народа на Бога-Израел.
Гледам как вървят нещата-ние сме позволили на хората които наричат себеси християни да определят как ние ще служщим на Бога.
Слушам тези дето наричат себе си Юдеи-те определят, как ние ще служим...
За това хората се чудят-защо ние служим по друг начин. Но факта е, че ако ние не го поставим на масата-просто не е там! Защото ние сме Свещениците на Бога.
Ние нямаме монопол над Божието Слово. Но факта е, че на нас именно ни е дадено Божието Слово.
След 70 година след като Римският Генерал Тит съсипа Ерусалим и ни е пръснал по целият свят, Божието Слово не е било говорено на народите.
Бог има протокол-този, който е Отец дава на този, който е Сина, той пък дава на ангел и ангелът-на народа на Бога-Израел. Това е протокола и не се мени.
Вижте-ние знаем, че никой освен Исус не е възкръснал и не живее вечно! Ние знаем, че мъртвите са си мъртви и ще са така до първото възкресение или до второто.
Как така пише за първото възкресение, но вие ми казвате, че починалите са на небето? Факта е, че те са си в земята-което всъщност наистина е първото небе. Бог ни казва, че никой няма да е възкресен до последният ден, но вие казвате, че те са вече възкресени?
Вие казвате, че християнската събота е в неделята? Но защо се нарича денят на слънцето?
Исус когато го питаха да даде знак, че той е Месията, той им каза, че ще е три дни и три нощи в гроба! Но вие казвате, че Исус е починал в петък и възкръснал в неделя. Покажете ми три дни и три нощи от петъка до която и поискате неделя!
Ето защо, целият свят е в пълно неведение по отношение на Бога и Библията!
И тук ние четем Библията-както си е и винаги правим точно и само това. Тук няма да чуете интерпретации и кой какво мисли, че било.
Исус ще дойде на тази земя, ще седне на трона на Давид в Ерусалим и всички ще получават инструкциите си от Исус в Ерусалим! А би трябвало да е така още от началото, но ето-човекът падна и ето резултата...
Вижте-хората дори и не разбират, че Исус ще упхравлява тази земя за 1000 години и всички ще получават инструкциите си от него. Но тайната е, че винаги е било така и е трябвало да бъде така още от самото начало. Не трябваше да минаваме през това, през което минава светът днес и за това сме виновни ние-Израиляните!
Ще започнем урока от Исаия 2 глава

2 В послешните дни Хълмът на дома Господен Ще се утвърди по-високо от всичките хълмове,

Това е правителството на Исус, което ще е над всичките правителства! И всичките народи-всичките!-ще отиват там за да чуят какво трябва да вършат

И ще се издигне над бърдата; И всичките народи ще се стекат на него. 

3 И много племена ще отидат и ще рекат: Дойдете, да възлезем на хълма Господен, В дома на Якововия Бог; Той ще ни научи на пътищата Си, И ние ще ходим в пътеките Му, Защото от Сион ще излезе поуката, И словото Господно от Ерусалим. 

И всичките народи ще вървят по пътя, който Исус е определил.
Израел беше избран за свещеници на Бога. Но понеже ние паднахме, Бог ни разпръсна по целият свят и ни посатви на най-ниското стъпало на народите! И вижте-не е трудно да отговорим-коя е тази нация, която в цялото западно полукълбо е била откарана с кораби и продавана като роби?! Ние сме.
Изход 19 глава. След като Исус изведе Израел от Египет, каза им какво трябва да вършат. Когато дойдете тук, ще научите, че до сега не сте служили на Бога. Мнозина се обиждат, но вижте-ние тук четем Библията. Защо се обиждат от Библията? Нали обичат Бога?

1 Три месеца подир излизането на израилтяните из Египетската земя, на същия ден дойдоха в Синайската пустиня. 

2 Като се дигнаха от Рафидим дойдоха в Синайската пустиня и разположиха стан в пустинята, гдето и Израил разпъна шатрите си срещу планината.

Синай е планината дето Бог даде Заповедите си.
 

3 И като се възкачи Моисей при Бога, Господ го повика от планината и рече: Така да кажеш на Якововия дом и да известиш на потомците на Израиля: 

4 Вие видяхте що сторих на египтяните, а как носих вас на орлови крила и доведох ви при Себе Си.

Господ предаде на Израел това. Вижте-Яков и Израел е едно и също. Бог осинови Яков и му даде името си-Израел е името на Бога! И след като го осинови-той вече се наричаше Израел.
 

5 Сега, прочее, ако наистина ще слушате гласа Ми и ще пазите завета Ми, то повече от всичките племена вие ще бъдете Мое собствено притежание, защото Мой е целият свят;

Казва-ако се подчините на гласа ми, вие ще сте над всичките хора. Е, ние отидохме най-долу...
 

6 и вие още Ми бъдете царство свещеници и свет народ. Тия са думите, които трябва да кажеш на израилтяните. 

Вижте-Израел са свещениците на Бога-ние сме именно Царското Свещенство-това на Исус. Казвам на моите хибру братя-ако целият народ Израел е Царско свещенство, то на кого ще бъдем свещеници-на всички народи по света! Ние бяхме избрани както вече казах за определена роля-да доведем всички останали народи при Бога. 
Но първо ние трябваше да узнаем, да се учим. Вижте какво казва Господ на тези хора: Второзаконие 4 глава.
Вижте-ние изучаваме Библията-цялата. За това се наричаме Клас за изучаване на Библията. И при нас един урок се преподава отново чак след около 3-3.5 години. Защото тази Библия е така голяма и има толкова много информация в нея.

1 Сега слушай, Израилю, повеленията и съдбите, които ви уча да вършите, за да живеете, и да влезете и наследите земята, която ви дава Господ Бог на бащите ви.

Те трябва да слушат Бога
 

2 Да не притурите нещо на думите, които ви заповядвам, нито да отнемате от тях, за да пазите заповедите на Господа вашия Бог, които ви заповядвам. 


Същото Господ каза и в Откровението 22 глава. Първо обаче го каза на Израел-защото искаше те да учат народите точно както Той иска!  

 

5 Ето, аз ви научих повеления и съдби, според както Господ моят Бог ми заповяда, за да вършите според тях в земята, в която влизате да я наследите.

И когато те отидеха в земята-така точно трябваше да живеят-според това, което Господ им даде! Защо-ето...
 

6 И тъй, пазете и вършете ги; защото това е мъдростта ви и благоразумието ви пред очите на племената, които, като чуят за всички тия повеления, ще рекат: Ето, мъдри и разумни люде са тия на тоя велик народ. 

И когато народите видеха как живее Израел, щяха да кажат, че те са мъдри и разбиращи и всеки щеше да иска да бъде около тях. Спомнете си, че Бог даде пример с Енох-който живее вечно. Това ни е за пример, какво щеше да бъде ако служим на Бога както Бог изисква. Същото нещо Бог каза и на Израел-ако те биха упазили-щяха да живеят.
Но Израел не вършеше това, което обеща на Бога, че ще върши. Не пазеше и не упази Законите на Бога. Те отпаднаха от тяхната мисия. Дори спомнете си Цар Соломон-той пази всичко цял живот, но обичаше жените и в края на живота си, когато отслабна, се обърна към боговете на всичките си жени. Поради това, Бог раздели Царството след Соломон.
Хората не разбират-как така ще даде Царско свещенство и те до един ще са тъпи и невежи? Не може да бъде!
Нека видим 3 Царе 4 глава. Казвам ви-ако отивате на църква, поне научете нещо! Но за съжаление те не ви учат на нищо от Бога. Отивате да попеете, да поскачате, да си покажете новите дрехи... Но не научавате нищо. Тук обаче ще научите.

1 Цар Соломон, прочее, царуваше над целия Израил;

29 И Бог даде на Соломона твърде много мъдрост и разум, и душевен простор, като крайморския пясък.

Това означаваа широк ум! Днес те искат от вас като християни да сте тесногръди-докато нищо не можете да разберете.
 

30 Така Соломоновата мъдрост надмина мъдростта на всичките източни жители и цялата египетска мъдрост; 

31 защото беше по-мъдър от всичките човеци, - от езраеца Етан, и от Емана, Халкола и Дарда, синовете на Маола; и името му се прочу между всичките околни народи. 

Вижте това-Соломон беше по-мъдър от всичките велики умове по онова време. И неговата слава беше по всички народи!

34 И от всичките народи, и от всичките царе на света,

От всичките хора, където и да живееха хора по земята-отиваха да чуят мъдростта на Соломон. А Господ дава мъдростта!
Но ето-ние отидохме след всички хора...

 които бяха чули за мъдростта на Соломона, дохождаха да слушат неговата мъдрост.

Вижте какво пише-всичките народи и всичките царе на света отиваха да чуят мъдростта на Соломон.
Ето и още за мъдростта на Соломон-3 Царе 10 глава-нека видим тази Царица на Етиопия. Някои ви казват, че Соломон бил спал с нея-голяма лъжа! Тя отиде да чуе мъдростта на Соломон, а не за друго

1 И Савската царица, като чу, че Соломон се прочува като служител на Господното име, дойде да го опита с мъчни за нея въпроси.

Правилният превод обаче тук е, че Савската Царица узнала за мъдростта на Соломон във връзка със Закона на Бога!! Тя е чула за този Велик Бог, който е с Израел-за това е отишла да провери това. И е дошла да провери това чрез трудни въпроси-по Закона. А не за да прави секс с него.
 

2 Дойде в Ерусалим с една твърде голяма свита, с камили натоварени с аромати, и с твърде много злато и скъпоценни камъни; и като дойде при Соломона, говори с него за всичко що имаше на сърцето си. 

3 И Соломон отговори на всичките й въпроси; нямаше нищо скрито за царя, което не можа да й обясни. 

И Соломон е отговорил на всичките й въпроси. Не на някои-на всичките! Защо? Защото мъдростта му беше от Бога. Разговорът беше от Бога! Не можете да бъдете свещеници и да не знаете нищо. Но така са вашите свещеници днес...

6 И рече на царя: Верен беше слухът, който чух в земята си, за твоето състояние и за мъдростта ти. 

7 Аз не вярвах думите, докато не дойдох и не видях с очите си; но, ето, нито половината не ми е била казана; мъдростта ти и благоденствието ти надминават слуха, който бях чула.

Тя дори не е вярвала, че Соломон има такава мъдрост. И не е знаела и половината от истината по въпроса.
 

8 Честити мъжете ти, честити тия твои слуги, които стоят всякога пред тебе та слушат мъдростта ти. 

9 Да бъде благословен Господ твоят Бог, Който има благоволение към тебе да те постави на Израилевия престол. Понеже Господ е възлюбил Израиля за винаги, затова те е поставил цар, за да раздаваш правосъдие и да вършиш правда. 

Вижте-когато мъдростта е голяма и велика-никой не върши нищо зло-никой не краде, не лъже, не върши зли неща. Всички са щастливи! Помислете за нашето-Българското положение. Вие се радвате на чалга и какво ли не... Но мъдрост няма.

23 Така цар Соломон надмина всичките царе на света по богатство и мъдрост.

Вижте какво пише-не е имало никой по-богат от Соломон и по-мъдър от него и цялата земя е търсела мъдростта на Соломон. Вижте-това е мъдростта от Бога. Защото ние трябваше да учим хората как да се спасят от смъртта и да станат безсмъртни. Вижте-хората не трябваше да умират, но намериха как да умрат. А Соломон не трябваше да бъде най-мъдритя човек на света-цялата нация трябваше да бъде така. Защото всички бяха определни от Бога за Свещеници-негови и всички трябваше да знаят отговорите на въпросите.
 

24 И целият свят търсеше Соломоновото присъствие, за да чуят мъдростта, която Бог бе турил в сърцето му. 

Вижте какво пише-целият свят търсеше Соломоновото присъствие и мъдрост!
Нека видим Исаия 43 глава-защото целият Израел трябваше да е като Соломон.

1 А сега, така казва Господ Творецът ти, Якове, И Създателят ти, Израилю: Не бой се, защото Аз те изкупих, Призовах те по име; Мой си ти.
7 Всички, които се наричат с Моето име, Които сътворих за славата Си; Аз създадох всеки от тях, да! Аз го направих. 


Дори и целият Израел, който се нарича с Божието име-Бог го е сътворил за себе си-защото има причина.  

 

10 Вие сте Мои свидетели, казва Господ,

Вижте-Израел е Свидетелите на Йехова! И никой друг.

И служителят Ми, когото избрах, За да Ме познаете и да повярвате в Мене, И да разберете, че съм Аз, - Че преди Мене не е имало Бог, И подир Мене няма да има. 

Исус именно сътвори всичко, Исус изведе Израел от Египет, Исус даде Закона, Исус не дойде от Мария-дойде чрез Мария! Ние трябва да разбираме тези неща-Исус е от самото начало и е вечен-без начало и край. И ние никога не сме имали работа с Отец, но само с Исус!

11 Аз, Аз съм Господ; И освен Мене няма спасител. 

12 Аз възвестих, и спасих, и показах, Когато не е имало между вас чужд Бог; Затова вие сте Ми свидетели, казва Господ, Че Аз съм Бог. 

Господ казва на Израел-аз съм преди дори вие да измислите разните пагански богове.

21 Людете, които създадох за Себе Си, За да оповестяват хвалата Ми.

Това направи Исус и това и ще направи отново! Тези хора Господ създаде за себе си и те трябва да оповестят всичко за Бога. Защото никога не е давал нищо на никой друг народ.
Нека видим това в Новият Завет-Римляните 9 глава. Трябва да обръщате внимание на тези неща-те са от жизнена важност! Същото е като да сте в пустинята и да не ви интересува, къде ще внамерите вода...
Павел ви казва това

1 Казвам истината в Христа, не лъжа, и съвестта ми свидетелствува с мене в Светия Дух, 

2 че имам голяма скръб и непрестанна мъка в сърцето си. 

3 Защото бих желал сам аз да съм анатема от Христа, заради моите братя, моите по плът роднини; 


Вижте-става въпрос за физическият Израел и вижте какво казва Павел:

4 които са израилтяни, на които принадлежат осиновението

За това Исус каза на Моисе йда каже на Фараона-пусни сина ми-първородният ми син! Защото Израел са първородният син на Бога! По времето на Милениума ще осинови и другите народи.

 на славата, заветите и даването на закона, богослужението и обещанията;

Е какво още остава? Нищо!
 

5 чиито са и отците, и от които се роди по плът Христос, Който е над всички Бог, благословен до века. Амин. 

Вижте-всичките бащи са Израиляни! Няма и една книга в Библията дето не е писана от Израилянин. Господ ни казва директно, че само Израел познава-Амос 3:2. Всичко принадлежи на Израел и това го пише в Новият Завет-обърнахте ли му внимание? Любимият ви Павел го казва! Дори и Павел и Израилянин-защото протокола не може да бъде нарушен. Дори и до днес е така.
Нека видим Псалм 147. Хората казват, че били Новозаветни християни-не са, но лъжат, защото нямат понятие дори и от него. Те ми казват, че майка им е на небето-не е, но лъжат

5 Велик е нашият Господ, и голяма е силата Му; Разумът Му е безпределен.

Разбирането на Бога е безкрайно-няма край-няма лимит

19 Възвестява словото Си на Якова, Повеленията Си и съдбите Си на Израиля. 

20 Не е постъпил така с никой друг народ; И те не са познали съдбите Му. Алилуя! 

Господ не се е занимавал с никоя друга нация! Е как тогава вие отивате при народите и мислите, че ще побучите разбиране от тях? Никога не им е било давано. Е как тогава ще ви учат за Бога?
Вижте-ние сме виновни за това-ние само! Защото ние не ги научихме-за това и те не знаят!
Нека видим Амос 2 глава. Нека да оправим тези неща-защото ние сме виновните за ситуацията в света.
Но ето-ние ще ви учим на Библията както е и това е всичко, което ще правим.

6 Така казва Господ: Поради три престъпления на Израиля, Да! поради четири, няма да отменя наказанието му, Защото продадоха праведния за пари, И немощния за един чифт обуща; 


Вижте какво казва Господ за Израел-те извършиха тези неща! А не трябваше. 

 

9 Но аз изтребих пред тях аморееца, Чиято височина бе, като височината на кедрите, И който бе як като дъбовете; При все това, съсипах плода му изотгоре И корените му изотдолу. 

10 Още Аз ви възведох из Египетската земя, И ви развеждах четиридесет години през пустинята, За да наследите земята на аморейците. 

11 И въздигнах от синовете ви пророци, И от юношите ви назореи. Не е ли така, израилтяни? казва Господ. 

Чии синове издигна Господ-тези на Израел-нашите. Но какво правим ние-дори и до сега? Нека видим Амос 3 глава. Ето защо Господ не ни прощава нищо-дори и най-малкото провинение!

1 Слушайте това слово, което Господ изговори против вас, израилтяни, - против целия род, рече Господ, който възведох от Египетската земя, като казах: 

2 Само вас познах Измежду всичките родове на света; Затова ще ви накажа за всичките ви беззакония. 

Разбирате ли-само Израел е познат на Бога измежду всичките народи на света! И за това и ни наказва най-много. Дори и до днес. Ние пълним затворите в Америка-70 процента от затворниците сме ние. За най-малкото нарушение на правилата за движентието ние сме директно на съд... Нашите деца се застрелват по улиците едни други, нашите дъщери стават проститутки най-много. Защо? Защото ние оставихме Бога и се отделихме от него.
Нека видим Еремия 8 глава и да видим, защо сме в това положение. Вижте-Господ ни даде всичко от което имахме нужда, но ние винаги се противим на Бога. Спомнете си какво направихме когато Моисей отиде на планината за 40 дена за да вземе Завета!

7 Даже щъркелът по небето знае определените си времена, И гургулицата, и лястовицата, и жеравът Пазят времето на дохождането си; А Моите люде не знаят закона Господен.

Вижте-за да вървите назад, първо трябва да сте вървяли напред-да сте получили нещо от Бога! И само ние можем да вървим назад.
 

8 Как казвате: Ние сме мъдри, И законът Господен е с нас? Ето, наистина и него Лъжливото перо на книжниците е обърнало в лъжа.

Тези които са написали тази книга-изглежда са я писали са в суета, защото никой не иска да я чете...
 

9 Мъдрите се посрамиха, Уплашиха се, и хванати бидоха; Ето, отхвърлиха словото Господно; И каква мъдрост има в тях? 

Господ каза, че те ще имат неговата мъдрост, но те отхвърлиха Бога-е каква мъдрост могат да имат тогава? Вижте какво пазите днес? Пълен паганизъм! Коледата, Великдена, всичко останало-нищо общо с Библията и Бога! Но вие вършите това, което Господ ви предупреди да не правите! И „мъдрите” ви ви учат на тези лъжи и глупости.
Нека видим Осия 4 глава. Ето защо светът е напълно объркан-защото ние отпаднахме, но ето-ние сме обратно на службата си и ще проповядваме на целият свят „Така казва Господ”! И това е факта-цял свят ни гледа на живо всяка събота.

1 Слушайте словото Господно, израилтяни, Защото Господ има спор с жителите на тая земя, Понеже няма вярност, нито милост, Нито знание за Бога по земята. 

 

Вижте-Господ има спор с Израел, защото няма никакво знание в тях! Но Господ им даде всичкото знание. Какво стана?  

 

5 Затова ще се подплъзнеш денем, И с тебе ще се подплъзне и пророка нощем; И Аз ще погубя майката ти. 

6 Людете Ми загинаха от нямане знание; Понеже ти отхвърли знанието, То и Аз отхвърлих тебе да Ми не свещенодействуваш; Понеже ти забрави закона на твоя Бог, То и Аз ще забравя твоите чада. 

Израел загина от липса на знание! Понеже го отхвърлиха! Вижте какво казва Господ! Че Той също ще ни забрави... Дори и нашите деца. Никой не знае, кои сме-ние сме нигро, черни, преди бяхме едно, сега сме друго-Афрокански Американци... Ние не знаем дори, че именно ние сме Израел! Вижте-всеки знае от коя държава е, но ние не знаем. Ако ни питат, ние казваме, че сме от Африка-но Африка е цял голям континент! Никой германец не казва, че е от Европа-казва, че е от Германия!
Никой от нас не пита, защо отиваме в църква в неделята? Защо празнуваме Коледата, Великдена?
Нека отидем на Исаия 59 глава. Преди да отхвърлите нещо-поне го изследвайте малко!

1 Ето, ръката на Господа не се е скъсила та да не може да спаси, Нито ухото Му отъпяло та да не може да чува; 

2 Но вашите беззакония са ви отлъчили от Бога ви, И вашите грехове са скрили лицето Му от вас, та не ще да чува.

Ето защо Господ не иска да ни помогне. Това е резултат от нашето поведение.
 

3 Защото ръцете ви са осквернени от кръв, И пръстите ви от беззаконие; Устните ви говорят лъжи; езикът ви мърмори нечестие. 

13 Станахме престъпници и неверни към Господа, И отвърнахме се да не следваме нашия Бог; Говорихме насилствено и бунтовно; Заченахме и изговорихме из сърцето си лъжливи думи.

Ето защо Господ не ни чува-защото лъжем, защото живеем в злини.

14 Затова правосъдието отстъпи назад И правдата стои далеч; Защото истината падна на площада, И правотата не може да влезе,

Никой не иска да се занимава с истината днес. И ако им кажете, че неделята не е денят на Бога-те ще спорят с вас. Истината е отпаднала.
 

15 Да! истината я няма, И който се отклонява от злото става плячка; И Господ видя, и стана Му неугодно, че нямаше правосъдие,

Думата тук е-няма правосъдие. Днес го няма-защото всички следват разни химери и лъжи!
 

16 Видя, че нямаше човек, И почуди се, че нямаше посредник;


Затова Неговата мишца издействува за него спасение, И правдата Му го подкрепи. 

17 Той се облече с правда като с броня, И тури на главата си спасение за шлем; Облече и одеждите на възмездието за дреха, И загърна се с ревността като с мантия. 


Исус видя, че няма кой да спаси-той трябваше да дойде за да ни спаси.  

 

20 А като Изкупител ще дойде в Сион И за ония от Якова, които се обръщат от престъпление, казва Господ. 

От Ерусалим-не от Рим! Кой дойде от Ерлусалим за да ни спаси? Нека видим в Йоан 1 глава. Това тук е така простичко, но хората не му обръщат внимание!

1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.

Колко Личности виждате тук? Две! Не можете да бъдете вие с вас си...
 

2 То в начало беше у Бога. 

3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало. 

Кой сътвори всичко-Словото! И ако не го е направил-не съществува! Кой е той:

10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна.

Исус е този, който е сътворил всичко. Отец е дал командите. Исус е погледнал на земята, за да види дали има поне един праведен... Е-не е имало нито един. Тогава Исус е трябвало да дойде!
 

11 У Своите Си дойде, но Своите Му Го не приеха.

Исус дойде в Ерусалим! Не в рим! И не можеше да иде другаде.
 

12 А на ония, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име; 

Всички които го приеха-даде им да бъдат Божии синове. Става въпрос за всички които приемат Словото му както е! И е така още от Битие! Какво ни дава-Словото!
Нека видим, на кого даде Словото-Матей 15 глава. Ние казваме истината както е-това е, което Господ иска от нас. А това тук е нещо малко, но обърнете му внимание!

21 И, като излезе оттам, Исус се оттегли в тирските и сидонските страни. 

22 И, ето, една ханаанка излезе от ония места и извика, казвайки: Смили се за мене Господи, Сине Давидов; дъщеря ми зле се мъчи от бяс. 

23 Но Той не й отговори ни дума. Учениците дойдоха и Му се молеха, като рекоха: Отпрати я, защото вика подире ни. 

24 А Той в отговор каза: Аз не съм пратен, освен до загубените овце от Израилевия дом. 

И никой не обръща внимание на този 24 стих-до кого бе изпратен Исус? Исус беше изпратен само до Израел-защото първо трябваше да поднови Свещенството, че тогава те да започнат службата си. И това е, което хората не разбират. Вижте-Господ е Бог на Завет. Нека видим с кого е сключил този Завет. Евреите 8 глава

1 А от това, което казваме, ето що е смисълът: Ние имаме такъв първосвещеник, Който седна отдясно на престола на Величието в небесата,

Исус е Първосвещеника сега. И дойде за да възстанови Завета.

6 но на дело Христос е получил служение толкоз по-превъзходно, колкото и завета, на който Той е ходатай, е по-превъзходен, като узаконен върху по-превъзходни обещания. 

7 Защото, ако оня първи завет е бил без недостатък, Бог не би търсил място за втори. 

8 А напротив, когато порицава израилтяните, казва: "Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще сключа с Израилевия дом и с Юдовия дом нов завет; 

9 Не такъв завет, какъвто направих с бащите им В деня, когато ги хванах за ръка, за да ги изведа из Египетската земя; Защото те не устояха в завета Ми, И Аз ги оставих, казва Господ. 


Казва, че ще направи нов Завет с Израел.

10 Защото, ето заветът, който ще направя с Израилевия дом След ония дни, казва Господ: Ще положа законите Си в ума им И ще ги напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат мои люде; 

Защо направи Завета само с Израел-защото Израел са Свещениците му. Ние не се подчинихме, но Той не ни отхвърли-ние сме все още свещениците му. Нека видим Исаия 49 глава.

1 Слушайте ме, острови, И внимавайте, далечни племена: Господ ме призова още от рождението, Още от утробата на майка ми спомена името ми! 

2 Направи устата ми като остър нож, Покри ме под сянката на ръката Си; И направи ме като лъскава стрела, И ме скри в тула Си; 

3 И рече ми: Ти си Мой служител, Ти си Израил, в когото ще се прославя. 

Кой мислите е Израел-Исус е!  

5 Сега, прочее, говори Господ, Който ме създаде още от утробата за Свой служител, За да доведа пак Якова при Него, И за да се събере Израил при Него, - (Защото съм почтен в очите на Господа, И моят Бог ми стана сила,)

Първо е Израел.
 

6 Да! Той казва: Малко нещо е да Ми бъдеш служител, За да възстановиш племената на Якова; И за да възвърнеш опазените на Израиля; Ще те дам още за светлина на народите, За да бъдеш Мое спасение до земния край. 

Ето-чрез Исус ще се спасят всичките народи и Исус ще е за спасението в целият свят. Всеки, който пази Заоконите на Бога-ще се спаси! Нека да изследваме това-Деянията на апостолите 13 глава

13 А Павел и дружината му, като отплуваха от Пафа, дойдоха в Перга Памфилийска; а Иоан се отдели от тях и се върна в Ерусалим. 

14 А те заминаха от Перга и стигнаха в Антиохия писидийска; и в съботния ден влязоха в синагогата и седнаха. 


И отидоха в синагогата в неделя? НЕ! Е кака така Павел, апостола на езичниците, отиде в синагогата в събота? Помислете над това!

15 И след прочитането на закона и пророците, началниците на синагогата пратиха до тях да им кажат: Братя, ако имате някоя увещателна дума за людете кажете. 

16 Павел, прочее, стана та помаха с ръка, и рече: Израилтяни, и вие, които се боите от Бога, слушайте. 

Виждаме, към кого се обърна Павел-първо към Израел!

42 Когато си излизаха [из юдейската синагога, езичниците] ги молеха да им се проповядват тия думи и следващата събота.

Вижте-и езичниците знаеха, кога се събира свето събрание за Бога-в събота!
 

43 И когато се разиде синагогата, мнозина от юдеите и от благочестивите прозелити тръгнаха след Павла и Варнава; които, като се разговаряха с тях, увещаваха ги да постоянствуват в Божията благодат. 

44 На следващата събота се събра почти целият град да чуят Божието слово. 

45 А юдеите като видяха множествата, изпълниха се със завист, опровергаваха това, което говореше Павел и хулеха. 

46 Но Павел и Варнава говореха дързостно и рекоха: Нужно беше да се възвести първо на вас Божието учение; но понеже го отхвърляте и считате себе си недостойни за вечния живот, ето обръщаме се към езичниците. 


Вижте-те говореха на Изариляните, но понеже те се опълчиха против Словото, Павел и Варнава се обърнаха към езичниците.

47 Защото така ни заповяда Господ, казвайки: "Поставих Те за светлина на народите, За да бъдеш за спасение до края на земята"

Павел цитира какво каза Исус! Защо? Защото това щеше да стане чрез Израел! Не може и да стане по друг начин.
 
Нека видим Йоан 4 глава и да видим същото отново.

5 И така, дойде в един самарийски град наречен Сихар, близо до землището, което Яков даде на сина си Иосифа. 

6 Там беше Якововият кладенец. Исус, прочее, уморен от пътуване, седеше така на кладенеца. Беше около шестият час. 

7 Дохожда една самарянка да си начерпи вода. Казва й Исус: Дай Ми да пия. 

Юдеите не говореха с хората от Самария. Нека видим обаче какво стана

19 Казва Му жената: Господине, виждам, че Ти си пророк. 

20 Нашите бащи в тоя хълм са се покланяли; а вие казвате, че в Ерусалим е мястото гдето трябва да се покланяме. 

21 Казва й Исус: Жено вярвай Ме, че иде час, когато нито само в тоя хълм, нито в Ерусалим ще се покланяте на Отца. 

22 Вие се покланяте на онова, което не знаете; ние се покланяме на онова, което знаем; защото спасението е от юдеите. 

Исус й каза-ние знаем на какво се кланяме! И спасението е от Юдеите-от Израел-няма никакво отклонение!
Вижте какво казва Павел за същото нещо-Римляните 3 глава

1 Тогава, какво предимство има юдеинът? или каква полза има от обрязването? 

2 Много във всяко отношение, а първо, защото на юдеите се повериха Божествените писания. 

Всичките отговори Господ повери на Израел! На никой друг народ-но на Израел. А тогава са наричали племената останали в Юдея Юдеи-но са три племена-Вениамин, Леви и Юда. Павел е Вениаминец.
Нека се върнем на Битие 41 глава-защото с времето нищо не се променя при Бога! И как може, след като казва краят от самото начало? Не може да се измени. Но понеже вие следвате човеци-не разбирате тези прости неща.

1 Като изминаха две години Фараон сънува, че стоеше при Нил.

И никой не можеше да разбере този сън-но само един:

8 На сутринта духът му беше смутен; той, прочее, изпрати да му повикат всичките влъхви и всичките мъдреци в Египет, и Фараон им разказа сънищата си; но нямаше кой да ги изтълкува на Фараона.

Всичките мъдреци на Фараон не можеха да кажат значението на съня.
 

9 Тогава началникът на виночерпците говори на Фараона, казвайки: Днес се сещам, че съм виновен. 

10 Фараон беше се разгневил на слугите си и ме хвърли, мене и началника на хлебарите, в тъмница, в дома на началника на телохранителите. 

11 И сънувахме, аз и той, в същата нощ; сънувахме, всеки според както щеше да се тълкува съновидението му. 

12 А заедно с нас беше там един млад евреин, слуга на началника на телохранителите; и като му разказахме, той ни разтълкува сънищата; на всеки от нас, според съновидението му, даде значението. 

13 И според както ни изтълкува, така и стана; мене той възстанови на службата ми, а него обеси. 

14 Тогава Фараон направи да повикат Иосифа, и бързо го изведоха из тъмницата; и той се обръсна, преоблече се и дойде при Фараона. 

15 И Фараон каза на Иосифа: Сънувах, но няма кой да изтълкува съня; но аз чух да казват за тебе, че като чуеш съновидение, умееш да го тълкуваш. 

16 А Иосиф в отговор каза на Фараона: Не аз, Бог ще даде на Фараона отговор с мир. 

Това е от Бога! И кой може да го обясни-свещеник на Бога. Бог не го даде на никого другиго.

25 Тогава Иосиф каза на Фараона: Фараоновият сън е един; Бог е явил на Фараона това, което скоро ще направи.

И днес е така-днес светът не знае какво става. Защото ние сме считани все още за роби. Утре никой няма да им говори в църквите за Европейският Съюз и какво идва в света.
Нека видим Данаил 2 глава

1 И във втората година от царуването на Навуходоносора, Навуходоносор видя сънища, от които духът му се смути и сънят побягна от него. 

2 Тогава царят заповяда да повикат врачовете и вражарите, омаятелите и халдейците, за да явят на царя сънищата му. И тъй, те влязоха и застанаха пред царя. 

Ето-той направи същото, което и Фараон направи-доведе всичкие мъдри хора, но те не знаеха отговора. И тогава Навохудоносор искаше да ги избие

10 Халдейците отговаряйки пред царя рекоха: Няма човек на света, който да може да яви тая царска работа; защото няма цар, господар, или управител, който да е изискал такова нещо от врач, или вражар, или халдеец.

Те му казаха, че няма човек на земята, който да може да каже сънят на Царя... Настина ли?

11 Това нещо, което царят изисква е мъчно; и няма друг, който би могъл да го яви пред царя, освен боговете, чието жилище не е между човеците. 

12 Затова царят се разгневи много и се разяри, и заповяда да погубят всичките вавилонски мъдреци. 

Тогава той реши да избие всичките мъдреци! Но Даниил ги спаси

24 И тъй, Даниил влезе при Ариоха, когото царят бе назначил да погуби вавилонските мъдреци, и като влезе рече му така: Недей погубва вавилонските мъдреци. Въведи ме пред царя, и аз ще явя на царя значението на съня. 

25 Тогава Ариох побърза да въведе Даниила пред царя и му каза така: Намерих човек от юдейските пленници, който ще яви на царя значението. 

26 Царят проговаряйки рече на Даниила, чието име бе Валтасасар: Можеш ли да ми откриеш съня, който видях и значението му? 

Защото където и да сме-ние сме в робство.

27 В отговор Даниил рече на царя: Тайната, която царят изисква, не могат да явят на царя ни мъдреци, ни вражари, ни врачове, ни астролози.

Данаил му каза, че никой не може да разкаже сънят, но само Бог може да го открие

28 Но има Бог на небеса, Който открива тайни; и Той явява на цар Навуходоносора онова що има да стане в последните дни. Ето сънят ти и това, което си видял в главата си, на леглото си;

И Данаил му каза и сънят и значението му. Но кого трябваше да пита-тези дето бяха роби.
Нека видим как е било по-късно. Вижте-протокола е същият и нищо не се мени. Матей 2 глава

1 А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски, в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток пристигнаха в Ерусалим. 

2 И казаха: Где е Юдейският цар, който се е родил?

Исус е Цар на Израел! Това не ви го казват в църквите...

защото видяхме звездата му на изток, и дойдохме да му се поклоним. 

3 Като чу това цар Ирод, смути се, и цял Ерусалим с него. 

4 Затова събра всички народни главни свещеници и книжници и ги разпитваше, где трябваше да се роди Христос.

Ирод събра Израиляните-защото само те знаеха какво става. Не се обърна към Рим...
 

5 А те му казаха: Във Витлеем Юдейски, защото така е писано чрез пророка: - 

6 "И ти, Витлееме, земьо Юдова, Никак не си най-малък между Юдовите началства, Защото от тебе ще произлезе Вожд; Който ще бъде пастир на Моя народ Израил" 

Никой не познава този Исус. Този за когото знаете ще ви води на небето. Но кой трябваше да обясни в това поколение-свещениците. Същото нещо.
А когато Исус се върна на небето и седна от дясно на Отец, кои останаха да са свещеници-нека видим: Деянията на апостолите 10 глава

1 Имаше в Кесария един човек на име Корнилий, стотник от така наречения италийски полк.

Това са първите езичници които бяха доведени в истината.
 

2 Той беше благочестив и се боеше от Бога с целия си дом, раздаваше много милостини на людете, и непрестанно се молеше на Бога. 

3 Около деветия час през деня той видя ясно във видение един ангел от Бога, който влезе при него и му рече: Корнилие! 

4 А Той, като се взря в него, уплашен рече: Що е, Господи? И ангелът му каза: Твоите молитви и твоите милостини възлязоха пред Бога за спомен. 


Този човек е бил много добър с Израел и се е молил на Бога постоянно.

5 И сега изпрати човеци в Иопия да повикат едного Симона, чието презиме е Петър. 


Момент сега-този ангел знаеше прекрасно всичко-но защо не го разказа, а каза на Корнилий да прати за Петър?

6 Той гостува у някой си кожар Симон, чиято къща е край морето, [той ще ти каже що трябва да правиш]. 

Протокола не може да бъде нарушен! За това ангелът каза да пратят за Петър.

24 И на другия ден влязоха в Кесария; а Корнилий ги чакаше, като беше свикал роднините си и близките си приятели. 


Корнилий е чакал Петър да дойде за да му каже истината.  

 

27 И разговаряйки се с него, той влезе и намери мнозина събрани. 

28 И рече им: Вие знаете колко незаконно е за юдеин да има сношение или да дружи с иноплеменник; Бог, обаче, ми показа, че не бива да наричам никого мръсен или нечист. 

Било е забранено на Юдеите да се свързват с когото и да е от друг народ.

34 А Петър отвори уста и рече: Наистина виждам, че Бог не гледа на лице; 

35 но във всеки народ оня, който Му се бои и върши правото, угоден Му е. 


До тогава в Църквата-която е била вече много голяма-не е имало други освен Израиляните.

36 Словото, което Той прати на израилтяните та им благовестяваше мир чрез Исуса Христа, (Който е Господар на всички), 


Словото, което Господ прати на Израел!

37 това слово вие знаете, което след кръщението, проповядвано от Иоана, се разпространи по цяла Юдея, начиная от Галилея, 

Исус се върна на небето, но остави своите свещеници да проповядват Словото.
Нищо не е променено от самото нсачало-Исаия 61 глава

1 Духът на Господа Иеова е на мене; Защото Господ ме е помазал да благовествувам на кротките, Пратил ме е да превържа сърцесъкрушените, Да проглася освобождение на пленниците, И отваряне затвора на вързаните; 

2 Да проглася годината на благоволението Господно, И деня на въздаянието от нашия Бог; Да утеша всичките наскърбени; 

Тук не се говори за Исаия! Нека видим, кой говори тук: Лука 4 глава

1 А Исус, пълен със Светия Дух, когато се върна в Иордан, бе воден от Духа из пустинята четиридесет дена, 

2 дето бе изкушаван от дявола. И не яде нищо през тия дни; и като се изминаха те, Той огладня. 
14 А Исус се върна в Галилея със силата на Духа; и слух се разнесе за Него по цялата околност. 

15 И Той поучаваше по синагогите им; и всички Го прославяха. 

16 И дойде в Назарет, дето беше отхранен, и по обичая си влезе в синагогата един съботен ден и стана да чете.

И по обичая си влезе в църквата в неделя и започна да скача и говори езици?... НЕ!
 

17 И подадоха Му книгата на пророк Исаия; и Той, като отвори книгата, намери мястото дето бе писано: - 

18 "Духът на Господа е на Мене, Защото Ме е помазал да благовестявам на сиромасите; Прати Ме да проглася освобождение на пленниците, И прогледване на слепите, Да пусна на свобода угнетените, 

19 Да проглася благоприятната Господна година".

Току що го прочетохме в Исаия
 

20 И като затвори книгата, върна я на служителя и седна; а очите на всички в синагогата бяха впити в Него. 

21 И почна да им казва: Днес се изпълни това писание във вашите уши. 

Защо той им прочете какво трябваше да направи и ето какво щеше да направи след смъртта си-Исаия 61 глава

3 Да наредя за наскърбените в Сион, Да им дам венец вместо пепел, Миро на радост вместо плач, Облекло на хваление вместо унил дух; За да се наричат дървета на правда Насадени от Господа, за да се прослави Той. 

4 И ще се съградят отдавна запустелите места, Ще се издигнат досегашните развалини. И ще се обновяват пустите градове Опустошени от много родове. 

5 Чужденци ще останат и ще пасат стадата ви, И чужденци ще бъдат ваши орачи и ваши лозари. 

6 А вие ще се казвате свещеници Господни; Ще ви наричат служители на нашия Бог; Ще ядете имота на народите, И ще наследите тяхната слава. 


Вижте какви ще бъдем-свещеници на Бога! Дори и когато Исус се върне отново-ще бъдем свещеници на Бога.  

 

9 Потомството им ще бъде познато между народите, И внуците им между племената; Всеки, който ги гледа, ще познае, Че те са род, който Бог е благословил. 

Нека видим и последното място-1 Петрово 2 глава-нищо не се е променило.
Ето защо светът е в такава каша-защото всичко, което знаете, знаете го от езичниците, а те не знаят нищо за Бога.

1 И тъй, като отхвърлите всяка злоба, всяка лукавщина, лицемерие, завист и всяко одумване, 

2 пожелавайте като новородени младенци, чистото духовно мляко, за да пораснете чрез него към спасение, 

3 ако сте опитали, "че Господ е благ;" 

4 При Когото идвайки, като при жив камък, от човеците отхвърлен, а от Бога избран и скъпоценен, 

5 и вие, като живи камъни, се съграждате в духовен дом, за да станете свето свещенство, да принасяте духовни жертви, благоприятни на Бога чрез Исуса Христа. 

6 Защото е писано в писанието: - "Ето, полагам в Сион крайъгълен камък, избран, скъпоценен; И който вярва в Него, не ще се посрами". 

Исус е крайъгълният камък!

8 и, "Камъкът, о който да се спъват, и канара, в която да се съблазняват"; защото се спъват о словото и са непокорни, - за което бяха и определени.

И до днес Израел не се подчинява...

9 Вие, обаче, сте избран род, царско свещенство, свет народ, люде, които Бог придоби, за да възвестява превъзходствата на Този, Който ви призова от тъмнината в Своята чудесна светлина:

Казва ви-вие сте избрани за Свещеници на Бога и вие трябва да благодарите на Бога, виое сте свидетелите на Бога! Дори и до днес протокола не е развален-вие сте Свещениците на Бога. И ако те не го получат от нас-те го нямат!


Благодаря ви за вниманието!

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172111
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031