Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2013 01:30 - Това е третият урок от поредицата Месеца на Чернокожите в Америка. Духовната Смърт и Възкресението
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 522 Коментари: 0 Гласове:
1Сестри и братя,

Народа на Бога-Израел умря духовно и когато това стана-те са забравиха всичко-и Господ и Закона и всичко. И когато Израел умря-целият свят умря духовно. Ще ви покажем в следващият урок, че свещениците на Бога са именно Израел и ако те не ви научат-нищо и не знаете за Бога.
Ако ние не ви учим-не е там. Всеки тук е дошъл от някаква църква и всеки тук е мислил преди да дойде тук, че ще върви на небето. Но в цялата Библия нито един път не е писано, че някой ще върви на небето! В Солунците пише, че мъртвите ще бъдат възкресени чак когато Исус дойде! Никой не обръща внимание на тези неща. Защото никой не чете Библията, но повтарят ученията на езичниците.
Езичниците-както казва Павел-служат на дяволите!
Днес Израиляните не знаят кои са. Те нямат спомени за това, какъв народ са били и каква е задачата им. Те не познават своята собствена история. А именно Библията описва цялата им история.
Вижте-ние вече разгледахме какъв е цвета на народа Израел и също-какво е станало с тях поради това, че отхвърлиха Господ. Робството ни наистина е започнало още от Асирийската Империя, когато Асирийците са завладели Израел-северното Царство и са отвели 9 племена в плен. А са заселили на тяхно място други хора.
След това Вавилон е завладял Юдея и Цар Навосхудоносор е отвел оцелелите хора в плен във Вавилон.
И още от Асирийската Империя народа на Бога-Израел-е в робство, което продължава и до днес. В действителност, Израиляните са били в робство повече време от колкото са били свободен народ.
Но как Израел е попаднал в това състояние? Защо?
Ще започнем урока от Езекил 37 глава. Тук се говори за един народ-за Израел и ни показва, колко важен е народа на Бога. Вижте сами какво сте чували за Бога през целият си живот-нищо! Нищо от това, което вие сте слушали за Бога не можете да го прочетете в Библията. Покажете ми дори един път писано в Библиятяа, че някой ще върви на небето!

1 Господната ръка биде върху мене та ме изведе чрез Господния Дух и ме постави всред поле, което бе пълно с кости. 

Всички в това поле са мъртви!

2 И преведе ме край тях наоколо; и, ето, имаше твърде много по отвореното поле; и, ето, бяха твърде сухи. 

Те са умрели преди много време-те са много сухи!

3 И рече ми: Сине човешки, могат ли да оживеят тия кости? И отговорих: Господи Иеова Ти знаеш. 

Господ иска да знае, дали тези кости могат да оживеят? Но каква е тази смърт? Не става въпрос за физическа смърт. Нека да видим-във Второзаконие 30 глава и да видим как тези кости са се оказали в това поле. Защото трябва да знаем, как се умира духовно. И това, сестри и братя се отнася и за нашия-Българският народ! Защото духовно е мъртъв!
Вижте-всичко, което е писано в тази Книга ни се е случило-на нас, Израиляните! И за това светът е в такъв проблем...

1 Когато дойдат на тебе всички тия неща, благословението и проклетията, които положих пред тебе, ако ти си ги припомниш всред всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те изгони, 2 и се обърнеш към Господа твоя Бог и с цялото си сърце и цялата си душа послушаш, ти и чадата ти, гласа Му, според всичко що днес ти заповядвам, 

Вижте чак кога Господ ще върне Израел и ще обърне проклетиите му в добро!

3 тогава Господ твоят Бог ще те върне от плен, ще ти покаже милост, и пак ще те събере от всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те е разпръснал. 

Хората не обръщат внимание-Господ ще върне обратно Израел в земята им! Кога? Когато Исус се върне отново. Нека ви покажа за какво говоря

8 А ти наново ще слушаш гласа на Господа, и ще изпълняваш всичките Му заповеди, които днес ти заповядвам.

И тогава вие ще пазите всичките заповеди които съм ви дал! Защото те са вечни и са си все още добри. Езичниците дори и не знаят, че на кръста Исус отмени един Закон-Закона за Жертвоприношенията! Те нямат и понятие защо завесата се разпра от горе до долу-тази в храма.

11 Понеже тая заповед, която днес ти заповядвам, не е много мъчна за тебе, нито е далеч. 12 Не е на небето та да кажеш: Кой ще се възкачи за нас на небето да ни я донесе, за да я чуем и да я изпълняваме? 

Не е нужно някой да отива на небето, нито пък Светият Дух да скочи и да ви научи на заповедите. Но е в Книгата-в Библията

13 Нито е оттатък морето та да кажеш: Кой ще премине морето за нас да ни я донесе, за да я чуем и да я изпълняваме? 14 Но думата е много близо при тебе, в устата ти и в сърцето ти, за да я изпълняваш. 

За какво говори-за Божието Слово и то е съвсем близо до вас! В Библията е-дето не я четете...
Нека видим какво каза апостол Павел-хората обичат да го четат, но не разбират какво е писал.
Римляните 10 глава. Хората ви казват, че ще дойде съда, но в същото време ви казват, че някой е вече на небето, други са в ада-но тогава съдът е минал! Това е конфузия! Господ не се занимава с конфузия-Сатана се занимава!

1 Братя, моето сърдечно желание и молбата ми към Бога е за спасението на Израиля. 2 Защото свидетелствувам за тях, че те имат ревност за Бога, само че не е според пълното знание. 

Израел има голяма ревност за Бога-църкви през всеки две улици... Но нямат знанието! Изпратете детето си в училище и нека не научи нищо-за какво отива там?

3 Понеже, ако не знаят правдата, която е от Бога и искат да поставят своята, те не се покориха на правдата от Бога. 

Когато знаете, че трябва да служите на Бога, но не знаете как-правите си ваши си учения и по тях служите. Но те нямат нищо общо с Бога! Ето-хората са си направили тяхна „събота”-неделята! И в неделя се опитват да служат на Бога-не може да стане.  Вижте следващият стих

4 Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва. 

Библията ви казва, че тези които пазят Закона ще бъдат благословени и ще отидат в Новият Ерусалим! Тогава кой Закон изпълни Исус-Закона за Жертвоприношенията! И понеже не знаете това-вие казвате, че Исус е прниковал Закона-10те заповеди на кръста.

5 Защото Моисей пише, че човек, който върши правдата, която е чрез пазенето на закона, ще живее чрез нея. 6 А правдата, която е чрез вяра, говори така: "Да не речеш в сърцето си: Кой ще се възкачи на небето, сиреч, да свали Христа?

Вижте за какво става въпрос-за вярата! И спомнете си, къде порчетохме това.
Когато нещата се случват-можем да ги назовем. Но ако не познаваме Библията-как ще знаем, какво става? 
 
7 или: Кой ще слезе в бездната сиреч да възведе Христа от мъртвите?" 8 Но що казва тя? Казва, че "думата е близо при тебе, в устата ти и в сърцето ти", сиреч думата на вярата която проповядваме. 

Казва „коя” дума-Библията! Вижте-трябва да я познаваме, за да имаме вяра в Бога. Иначе не може да стане.
Нека се върнем на Второзаконие 30 глава-защото когато разберем тези неща-тогава сме по пътя към своето спасение.

15 Ето днес положих пред тебе живота и доброто, смъртта и злото, 16 като ти заповядвам днес да любиш Господа твоя Бог, да ходиш в Неговите пътища и да пазиш заповедите Му, повеленията Му и съдбите Му, за да живееш и да се умножаваш, и да те благославя Господ твоят Бог в земята, в която влизаш, за да я завладееш. 

Вижте-Господ представи смърта и живота пед Израел. Но какво е живота-Заповедите на Бога! И ако ги пазим-ще живеем чрез тях. Ето как живеем духовно. Цялата Библия е за това.

19 Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти;

Господ повика за свидетели две неща дето няма да изчезнат-земята и небето! И това беше в този ден-в деня, когато Моисей написа Закона и го представи на хората. И те трябваше да изберат живота и да живеят. Нека видим, какво избрахме.
Еремия 8 глава. Когато кажа на хората, че от както Израел умря духовна-те се сърдят. Но ако ги попитам защо пазят неделята и защо Исус не я пазеше-не могат да отговорят. Дори и не знаят, как така майка им е на небето? И как така очакват съда, но излиза, че някои са вече осъдени-съдът е минал. Защо служат на слънцето-в неделя? Никъде в Библията съботата не е сменена с неделята-първият ден на седмицата. Не знаят за Милениума, не знаят, че няма да отиват на небето и Исус няма да „грабва” никого да го води на небето.

3 И смъртта ще бъде по-желателна от живота

И точно това са направили Израиляните!

...За всичките останали, оцелели от тоя лош род, Които би останали във всичките места, гдето бих ги изгонил, Казва Господ на Силите.

И където и да ги видите днес-те са духовно пияни. Те дори и не вярват, че има все още Закон! Те са игноранти. 
 
4 При това рече им: Така казва Господ: Който падне, няма ли да стане? Който се отбие, няма ли да се върне? 5 Защо прочее, се отбиха тия ерусалимски люде С неизменимо отбиване, Като се прилепват за измамата И не искат да се върнат? 

Вижте-тези хора са се обърнали наопаки и се плъзгат все по-надолу. Ние сме единствените дето можем да се плъзнем назад-не езичницзите, защото те никога не са получавали нещо от Бога-вижте си Амос 3:2! Ние именно сме прегърнали всеки пагански бог-дори и когато ни гонят, ние пак настояваме да отидем при тези които служат на пагански богове.

10 Затова ще дам жените им на други, И нивите им на ония, които ще ги завладеят; Защото всеки от малък до голям, Се е предал на сребролюбие; От пророк до свещеник, Всеки постъпва лъжливо.

И това е и станало, сестри и братя! И нищо не се е променило и до днес-всеки свещеник от Израел иска пари... И всеки лъже за да получи повече пари. Пророците на Израел са грешници и не учат никого на нищо за Бога.
Но аз ще ви кажа-ако нарушавате Закона на Бога-ще горите в огненото езеро! 
 
11 И повърхностно лекува раната на дъщерята на людете Ми, Като казваха: Мир, мир! а пък няма мир. 

Вие сте по църквите, скачате да славите Господа, но децата ви се избиват по улиците, дъщерите ви стават проститутки, децата ви умират от наркотици. Няма мир! Защо? Защото никой не пази Закона на Бога!

15 Очаквахме мир, но никакво добро не дойде, - Време на изцеление, но, ето, смущение.

И където и да погледнеш днес-проблеми. Някои от пастирите вървят по улиците и говорят да спрат стреблите-но не спират.

20 Премина жетвата, мина се лятото, И ние не се избавихме. 21 Съкрушен съм поради съкрушението на дъщерята на людете Ми; Помрачен съм; ужас ме обзе. 

И това е състояните на Израел днес-на истинският Израел.

22 Няма ли балсам в Галаад? Няма ли там лекар? Защо, прочее, изцеляването на дъщерята на людете Ми не се усъвършенствува? 

Е защо след като има духовни лекари не сме възстановени? Защото пастирите са лъжци! Наричат се себе си Доктори на теологията-но не са доктори и не могат да излукуват никого. Те са мошеници. И не е трудно да видим, че целият народ е болен. Че е мъртъв духовно.
Е, ако имате болен пациент и няма лекар, няма лекарство, какво ще стане с него-ще умре. И това е станало с нас. Нека го видим
Осия 13 глава

1 Когато Ефрем говореше с трепет Той се издигна в Израил; А когато съгреши чрез Ваала, Тогава умря.

Ефраим е Израел. Как умря Израел? Когато отхвърлиха Бога на Израел и тръгнаха след Ваал, тръгнаха след паганизма, тогава умряха-духовно. 
 
2 А сега притурят на греховете си Като си правят леяни идоли от среброто си, Идоли според своето разбиране на Божеството, Но които всички са дело на художници; Сами те казват за тях: Нека целуват телците ония, които жертвуват. 

Вижте това-и хората го правят точно сега. Целуват разни статуи и икони-картини. За това Господ ви казва в Исаия, че тези богове направени от дърво-вие готвите с част от това дърво, после се греете със същото дърво и после пак от същото дърво си правите бог и се кланяте на колене пред него? Това може да стане само ако сте духовно мъртви. Мислете какво ви казвам!
И как сте умрели-като сте се обърнали от истината към лъжите. Ето как-Притчи 21 глава

16 Човек, който се отбие от пътя на разума, Ще стигне в събранието на мъртвите.

Това са малки неща на които хората не обръщат внимание, но е така. И вижте-ако се отклоните от разбирането-което е разум-ще отидете в събранието на мъртвите. И ако не промените начина си на живот-ще достигнете и до втората смърт-огнвеното езеро-а тя е вечна.
Нека видим Исаия 65 глава. Господ говори на тези хора, но никой не иска да чуе.

2 Простирах ръцете си цял ден Към бунтовнически люде, Които ходят по недобър път След своите помисли, - 

И тук става въпрос за Израел? Те вървят след техните си идеи и мисли. За тях Господното Слово не е достатъчно добро...

3 Люде, които непрестанно Ме дразнят в лицето Ми, Като колят жертви в градини, И кадят върху кирпичени олтари: 4 Като живеят в гробищата, И нощуват в подземията; Като ядат свинско месо, И държат в съдовете си вариво от нечисти неща; 

Живеят в гробища-големи и прекрасни... гробища! И ви казват, че може да ядете всичко, но вижте какво казва Господ тук! Можете ли да ядете свинско и нечисто? НЕ! И вижте какво ви казват тези същите-че са по-свети от тебе...

5 Като казват: Стой надалеч, не се приближавай до мене, Защото аз съм по-свет от тебе, Такива са дим в ноздрите Ми, Огън горящ през целия ден. 

„Не идвай при мене-аз съм свят. Дай ми свинската пържола!”! Знаете ли какво е огън в носа? Вижте-те са така за Бога! И къде живеят-в гробищата. И такива са ви днешните църкви. Вие следвате всеки пагански бог-мнозина от вас не го и знаят дори, но ги следват. Няма значение как прекрасна е вашата църква-вие сте в гробище!

6 Ето, писано е пред Мене; Няма да мълча, но ще въздам. Да! ще въздам в пазухите им, 

Нека видим какво каза сам Исус-и те не ви четат това в църквите ви. Защото ако попитате пастора да ви го обясни-става лошо за него... Матей 8 глава
Вижте-ние четем Библията. Може да не сте съгласни, но е с Бога-не с нас.

21 А друг от учениците Му рече: Господи, позволи ми първо да отида и погреба баща си. 22 Но Исус му рече: Върви след Мене, и остави мъртвите да погребат своите мъртъвци. 

Вижте какво каза Исус-е как така живи ще са мъртви? Защото духовно са мъртви! Исус е относно живота и иска да вървите в Неговият път! Тогава и ще живеете. Защото Отец твори богове! И първите хора-прототипа-паднаха и за това дори и до днес умираме. Вижте-духовното не означава нищо ако това тяло умира! Някои казват, че могат да затворят тялото им, но не и духът им... Какво ще стане ако не ви дават да се храните-нима няма да умре и духът ви? Ама разбира се, че ще умре! След смъртта няма нищо-не мислете, че имате някакъв малък дух в себе си, дето живее вечно! Няма такова нещо.
Нека видим отново Езекил 37 глава

4 Пак ми рече: Пророкувай над тия кости и речи им: Сухи кости, слушайте Господното слово. 

Значи мъртвите кости трябва да чуят Божието Слово-ако ще живеят. Знаете, че кости не могат да чуят-става въпрос за духовно мъртви хора тук!

5 Така казва Господ Иеова на тия кости: Ето, ще направя да влезе във вас дух та ще оживеете; 6 ще туря и жили върху вас, ще ви облека с меса и ще ви покрия с кожа, и като туря дух у вас ще оживеете; и ще познаете, че Аз съм Господ. 

И след като Господ извърши всичко това, тогава те ще разберат, че Той е Господ!

7 И тъй, пророкувах както ми бе заповядано; и като пророкувах започна да гърми, и ето трус, и костите се събираха, кост с костта си. 8 И като погледнах, ето, жили и меса израснаха по тях, и кожа ги покри отгоре; дух-дъх, обаче, нямаше в тях. 

Вижте това-пророка е пророкувал пред тях, но никой не се е променил, дори и да са били радостни за това Слово.
Нека видим това пророчество-защо в тях все още не е имало дъх. Защото думата тук е „дъх”!
Еремия 25 глава

1 Словото, което дойде към Еремия за всичките Юдови люде, в четвъртата година на Юдовия цар Иоаким, Иосиевия син, която година бе и първа на вавилонския цар Навуходоносора,
3 От тринадесетата година на Юдовия цар Иосия,

Това е последният праведен Цар на Израел-на Юдея.

Амоновия син, дори до днес, тия двадесет и три години, Господното слово дохождаше към мене; и аз ви говорих като ставах рано и говорех; но вие не послушахте. 

4 И Господ прати до вас всичките Си слуги пророците, като ставаше рано и ги пращаше, (но не послушахте, нито приклонихте ухо да послушате), 

И Господ изпарти при Израел и пророците си, но те не искаха да слушат Бога.

5 и те казваха: Върнете се сега всеки от лошия си път и от злите си дела, и населявайте земята, която Господ даде на вас и на бащите ви от века и до века; 6 и не отивайте след други богове, за да им служите и да им се кланяте, и не Ме разгневявайте с делата на ръцете си; и Аз няма да ви сторя зло. 

7 Но вие не Ме послушахте, казва Господ, като Ме разгневявахте с делата на ръцете си за собственото си зло. 

Господ им каза да се обърнат от злите си пътища и Той няма да им направи нищо зло. Но никой не слуша. И днес е така-не ви ли казват, че Господ обича всички хора? И ето-Израел не послуша Бога. И ето какво стана...

8 Затова така казва Господ на Силите: Понеже не послушахте думите Ми, 9 ето Аз ще изпратя и ще взема всичките северни родове, казва Господ, тоже и слугата Ми Навуходоносора, вавилонския цар, та ще ги доведа против тая земя, и против нейните жители, и против всички тия околни народи; ще ги обрека на изтребление, и ще ги направя за учудване и за подсвиркване, и ще ги обърна на вечна пустота. 

Казва-понеже вие не ме послушахте, ще доведа против вас северните страни и те ще ви разрушат и всичко наоколо. Това каза Езекил на Израел-пророчествата против сухите кости. Нека видим какво не искаха да чуят те-Езекил 37 глава

9 Тогава ми рече: Пророкувай за “духа-дъха“-за вятъра; пророкувай, сине човешки, и речи на ветровете: Така казва Господ Иеова: Дойдете ветрове, от четирите ветрища и духни върху тия убити, за да оживеят.

Нека видим за какви ветрове става въпрос-Данаил 7 глава

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите. 2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море. 

Не говорим тук за ветрове, сестри и братя-но кои са те?

3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг. 

Тези 4 ветрове са представени от 4 велики Империи.

4 Първият бе като лъв, и имаше орлови крила; а, като го гледаха, крилата му се изскубаха, и той се дигна от земята и биде заставен да се изправи на две нозе като човек, и даде му се човешко сърце. 

Това е Вавилонската Империя-първата Империя владяла целият тогавашен свят. Първият вятър е това.

5 След това, ето друг звяр, вторият, приличен на мечка, който се подигна от едната страна, и имаше три ребра в устата си между зъбите си; и му думаха така: Стани, изяж много месо. 

Това е втората Империя-Мидо Персите! И тогава и днес символът на Русия е мечката.
И ние сме били роби и в първата и във втората Империи.

6 Подир това, като погледнах, ето друг звяр, приличен на леопард, който имаше на гърба си четири птичи крила: тоя звяр имаше и четири глави; и даде му се власт. 

Това е Гръцката Империя. Вижте-първият Цар на Гърция, Александър Велики е дошъл върху света така бързо, че е било като леопард с крила. Но защо има 4 глави-защото е умрял рано и 4те му генерала са си поделили света!

7 Подир това, като погледнах в нощните видения, ето четвъртият звяр, страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; той се различаваше от всичките зверове, които бяха преди него; и имаше десет рога. 

Това е Римската Импария-страшен звяр! Така страшен, че Господ не е сравнил този звяр с нищо на земята-страшен звяр. И всичко, което вие наричате днес християнство-вие го имате от Рим! Дори и Ирод Велики-Едомец, е бил поставен Цар над Юдея от Рим! И ние сме били роби по времето на всичките тези 4 Империи. А колко дълго ще е това-нека видим

17 Тия четири големи звяра, каза той, са четирима царе, които ще се издигнат от земята. 

Ние знаем, че това са 4 Царства!

18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове. 

Но светиите ще вземат Царството. Кои са те-вие сте след първото възкресение-ако устоите до края!

27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.

Е ако Царството е под цялото небе-къде е тогава? Тук на тази земя! И това са Царствата които Исус ще отнеме от тези 4 Империи. И обикновените християни дори и не обръщат внимание какво става в света-никой не ви говори какво е Европейският Съюз! Никой не ви казва какво е Пепелната Сряда! Когато ви поставят на челото или дясната ръка кръст от пепел. И всичко това е дошло от Рим!
Сестри и братя-тези 4 ветрища ще дойдат върху вас. Защото вие не послушахте Бога-тогава Той ще ви прати тези 4 ветрища върху вас. И за това са виновни нашите праотци. 
Нека да видим какво иде-Осия 13 глава

6 Според пасторите това е ...

Господ е благословил Израел и колкото повече ги е благославял-толкова повече те са се отвръщали от него

7 По тая причина станах за тях като лъв, Като леопард ще дебна на път; 

Това извърши Господ чрез Вавилон и Гърция

8 Ще ги срещна като мечка лишена от малките си, И ще разкъсам булото на сърцето им; Там ще ги погълна като лъвица; Див звяр ще ги разкъса. 

Мидо Персия и нея Господ изпарти върху Израел и накрая тази страшна Империя-Рим! И те наказаха Израел страшно. Но беше Господ, който ги прати портив Израел. И Израел дори и до днес не се е променил-защото все още казва на хората да се противят на Бога. Вижте-Исус е страшен Бог! Той унищожи целият свят чрез вода, унищожи Содом и Гомора-не остави никого жив-ни деца, ни бебета, ни старци-никого. Имайте предвид това-как ще му служите.
Нека видим Еремия 4 глава-Господ ни говори, но ние не искаме да чуем. Господ каза всичко, което ще ни се случи-всичките проклетии, но ние не искаме да чуем.

4 Обрежете се на Господа. И отнемете краекожието на сърцата си, Мъже Юдови и жители ерусалимски, За да не излезе яростта Ми като огън, И да не пламне така щото да няма кой да я угаси, Поради злото на делата ви. 5 Възвестете на Юда, И прогласете на Ерусалим, казвайки: Затръбете по земята; Извикайте високо та речете: Съберете се, и нека влезем в укрепените градове. 6 Издигнете знаме към Сион; Бягайте, не се спирайте; Защото Аз ще докарам зло от север, И голяма погибел.

Кой ще донесе зло-Господ ще донесе зло в Израел. Някой ви е излъгал, че Господ не върши нищо зло-какво четете тук? 
 
7 Лъвът възлезе от гъсталака си,

Кой е лъвът-Навохудоносор-Царят на Вавилон.

И изтребителят на народите тръгна, Излезе от мястото си, за да запусти земята ти, И за да бъдат съсипани градовете ти та да останат без жители. 

И това е станало-това е записана история!

11 В онова време ще рекат на тия люде и на Ерусалим: От голите височини на пустинята духа горещ вятър Към дъщерята на людете Ми, - Не за да отвее нито да очисти; 

Това е първият вятър-не е дошъл да ви почисти

12 Да! силен вятър ще дойде от тях за Мене; И Аз сега ще произнеса съдби против тях. 13 Ето, като облак ще се издигне, И колесниците му като вихрушка; Конете му са по-леки от орлите. Горко ни! защото сме разорени. 

И това е всичко, което Израел може да каже! Този вятър е съсипал Юда от земята и почти никой не е останал. Вижте-ние служим на страшен Бог! И така е както Той действа-ще ви нарани ако вървите портив него.
Нека видим Осия 5 глава-Господ е искал да ни върне в правия път, но ние не искаме да слушаме. Вижте-кой друг е дощъл в западното полукълбо като роли на кораби? Ни е сме! 70 процента от затворниците в САЩ сме ние. Как е възможно това? Но ние не искаме и да знаем, защо това е така с нас. Ние сме болни така дълго време, че вече мислим, че това е нормалното ни състояние...

14 Защото Аз ще бъда като лъв на Ефрема, И като млад лъв на Юдовия дом; Аз, да! Аз ще разкъсам и ще си отида; Ще отнеса и не ще има кой да отърве. 

Господ ни казва, че Той ще направи това с нас и никой не може да ни отърве. Имало е един пастор тук-Джон Браун, който е знаел, кои сме-и се е опитал да напарви нещо. Избили са цялото му семейство! Но ние понеже сме така мъртви-ние не знаем нищо.

15 Ще си отида, ще се върна на мястото Си, Догдето признаят грешката си и потърсят лицето Ми; В скръбта си ще Ме търсят усърдно казвайки: 

И след като ви набия здраво, ще се вмърна на небето и ще седна от дясно на Отец. И ще видя какво ще е на края. Защото те ще разберат и ще ме потърсят. Вижте-излезте от това ужасно положение! Вижте безработните сред вас, вижте кого убиват по улиците. Вижте кои умират от сърдечни атаки... И никой не иска да ви покаже това. Отивате по разни църкви за да ви лъжат пастирите ви, че всичко е прекрасно.
 Нека се върнем на Езекил 37 глава. Вижте нашето бъдеще е само едно-Бога на Израел. Никаква друга надежда нямаме ние!

10 Пророкувах, прочее, както ми заповяда; и дъхът влезе в тях, и те оживяха; и изправиха се на нозете си, една твърде голяма войска.

След като Господ ни отупа здраво, тогава ще се събудим и ще оставим този паганизъм. И последната част на този вятър е Великата Скръб. Хората не знаят нищо за Европейският Съюз! Защо мислите главата на църквата е в Рим?
Нека видим Осия 8 глава и да видим как ще стане...

1 Тури тръбата на устата си! Той се спуща като орел против дома Господен, Защото нарушиха завета Ми И престъпиха закона Ми. 

Ето защо Господ ще дойде върху Израел като орел.

2 Ще викат към Мене: Боже мой, ние Израил Те познаваме. 
3 И рече ми: Сине човешки, могат ли да оживеят тия кости? И отговорих: Господи Иеова Ти знаеш.
7 Понеже посеяха вятър, затова ще пожънат вихрушка;

И това продължава и до днес. И никой не обръща внимание.

Няма узряло жито; израсналото няма да даде брашно; И ако даде, чужденци ще го погълнат. 

Господ не ни е довел тук за наш просперитет, но за просперитета на чужденците.

8 Израил биде погълнат; Сега той е между народите като негоден съд. 

И никой не иска ние да бъдем сред тях. Ние отиваме някъде-те се изнасят от там. И това е факта, сестри и братя. Защо? Защото ние сме под проклетиите и те не искат също да станат така.

9 Защото възлязоха при асирийците Като див и усамотен осел; Ефрем е наел любовници. 

Първите дето взеха в плен 9те племена са Асирийците.

10 И даже ако наемат любовници между народите, Аз сега ще ги събера против тях; И те ще почнат да намаляват Поради товара наложен от царя на князете.

Кой е Царят на Царете? Нека видим това-Захария 12 глава. Този е когото се опитваме да лъжем постоянно

2 Ето, Аз правя Ерусалим омайна чаша На всичките околни племена; И това ще бъде и за Юда В обсадата против Ерусалим.
9 В оня ден Ще потърся да изтребя всичките народи, Които идат против Ерусалим;

И Господ ще унищожи всичките народи дошли портив Ерусалим.

10 А на Давидовия дом И на ерусалимските жители Ще излея дух на благодат и на моление; И те ще погледнат на Мене, Когото прободоха; И ще плачат за Него Както плаче някой за едничкия си син, И ще скърбят горчиво за Него Както скърби някой за първородния си.

Кого прободоха те-Исус! Нека видим със сигурност, за кого става въпрос-Откорвението 1 глава

7 Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око, и ония, които го прободоха; и всички земни племена ще възридаят за Него. Така е. Амин.

Защо ще заплачат тогава? Защото ще разберат какво ще направи като дойде и че те са служили на Сатана през цялото време.
Нека видим Захария 9 глава.

9 Радвай се много синова дъщерьо; Възклицавай, ерусалимска дъщерьо; Ето, твоят цар иде при тебе; Той е праведен, и спасява, Кротък, и възседнал на осел, Да! на осле, рожба на ослица.

Кой дойде на осле-Исус! И винаги е бил наричан Царя на Израел. И какво ще стане тогава? 
 
10 Аз ще изтребя колесница из Ефрема, И кон из Ерусалим, И ще се отсече бойният лък; Той ще говори мир на народите; И владението Му ще бъде от море до море, И от Ефрат до земните краища. 

Той ще управлява небето? Ние ще летим по небето? НЕ! Той ще управлява цялата земя и няма да има място, което той да не управлява.
 
Нека видим още веднъж-кой е той-Матей 21 глава

1 И като се приближиха до Ерусалим и дойдоха във Витфагия при Елеонския хълм, Исус изпрати двама ученици и рече им: 2 Идете в селото, което е насреща ви; и веднага ще намерите вързана ослица и осле с нея; отвържете ги и докарайте Ми ги. 3 И ако някой ви рече нещо, кажете: на Господа трябват; и веднага ще ги изпрати. 

Защо той трябваше за да направи това? Ето го:

4 А това стана за да се сбъдне реченото от пророка, който казва: - 5 "Речете на Сионовата дъщеря: Ето, твоят Цар иде при тебе, Кротък и възседнал на осел И на осле, рожба на ослица". 

Царят на Израел идва! И ние прочетохме това в Захария.

6 И тъй учениците отидоха и сториха както им заръча Исус; 7 докараха ослицата и ослето, и намятаха на тях дрехите си; и Той възседна върху тях. 8 А по-голямата част от множеството напостлаха дрехите си по пътя; други пък сечаха клони от дърветата и постилаха ги по пътя. 9 А множествата, които вървяха пред Него, и които идеха изподире, викаха казвайки: Осана на Давидовия син! благословен, който иде в Господното име! Осана във висините! 

Вижте-когато той идваше, те сечеха клони и поставяха на пътя. От там идва пепелната сряда... Осана означава „Спаси сега”!
И Исус ще ни бъде Цар! И нищо няма да спре това.
Нека видим Осия 13 глава. Вижте-те знаят кои сме ние и за това не ни дават да изучаваме Библията. За това ни лъжат с разни техни измислици и ние вярваме... Израел е името на Господа! Защото ни го даде когато ни осинови.
Господ ни предупреди да не му се противим, защото ние само ще пострадаме-ето го:

9 Гибелно е за тебе, Израилю, Дето се противиш на Мене, твоята помощ-аз ще ти бъда Цар.

Вижте какво казва Господ! 
 
10 А сега где е царят ти? - Та да те избави във всичките ти градове, - И съдиите ти, за които рече: Дай ми цар и началници? 

По времето на пророк Самуил Израел отхвърлиха Царя си-Господ-и си опискаха Цар изсред тях.

11 Дадох ти цар в негодуванието Си, И махнах го в гнева Си. 

И Господ Исус е все още ядосан на Израел, че отхвърлиха него, дето съсипа за тях Египет и раздели Червеното Море, дето им даде вода от скалата и мана от небето, а те го отхвърлиха!
Исус се разгневи когато те си поискаха да имат Цар-като всичките други народи... И им даде Саул.

14 От силата на преизподнята ще ги изкупя, От смърт ще ги избавя. О смърт! где са язвите ти? О преизподньо! где е погубителната ти сила? Колкото за това, Аз няма да видя разкайване.

Нека видим Исаия 28 глава. Ние сме тези дето изгонихме Бога. И когато пострадаме-ние искаме милост от него. Но той беше милостив към нас-ние обаче го изгонихме.
Исаия 28 глава

14 Затова слушайте словото Господно, вие присмивачи, Които господарувате над
 тия люде, които са в Ерусалим. 15 Понеже сте казали: Ние направихме договор със смъртта,

И ние прочетохме това-Израел направи договор със смъртта.

И се съгласихме с преизподнята, Щото, когато заливащата беда минава, да не дойде до нас, Защото си направихме лъжата прибежище, И под измама се скрихме, - 

И до днес Израел се лъже, че са добре и нищо няма да им се случи.

16 Затова, така казва Господ Иеова: Ето, полагам в Сион камък за основа, Камък отбран, скъпоценен, краеъгълен, за твърда основа; Който вярва в него не ще прибърза да бяга.

Това е Исус Христос. 
 
17 Ще направя правосъдието връвта, И правдата отвеса; И градушка ще помете прибежището при лъжи, И водата ще наводни скривалището. 

И хората които вярват в лъжи и така и учат хората няма да имат място където да се скрият.

18 Договорът ви със смъртта ще се унищожи, И съглашението ви с преизподнята не ще устои; Когато заливащата беда минава Тогава ще се стъпчете от нея. 

И всичките хора дето все още се опитват да живеят в смъртта и учат хората, че не трябва да следват Бога-Господ ще се разправи с тях. И после ще управлява от море и до море!
Нека видим какво ще стане с Израел когато Господ ги възкреси- Римляните 11 глава. Ние сме така мъртви, че дори и мислим, че това ни е нормалното състояние.

1 И тъй, казвам: Отхвърлил ли е Бог Своите люде? Да не бъде! Защото и аз съм израилтянин, от Авраамовото потомство, от Вениаминовото племе. 

Не знаете ли, че обикновените християни дори и не знаят, че Павел е бил Израилянин! 

2 Не е отхвърлил Бог людете Си, които е предузнал. Или не знаете що казва писанието за Илия? как вика към Бога против Израиля, казвайки: 3 "Господи, избиха пророците Ти, разкопаха олтарите Ти, и аз останах сам; но и моя живот искат да отнемат". „4 Но що му казва божественият отговор? - "Оставил съм Си седем хиляди мъже, които не са преклонили коляно пред Ваала". 


По онова време това е било голямо число!

5 Така и в сегашно време има остатък, избран по благодат. 

Господ винаги избира някой, който го следва във всяко поколение! Днес всеки, който с цената на всичко иска да пази Законите на Бога-е избран от Бога
 
7 Тогава какво? Онова, което Израил търсеше, това не получи, но избраните го получиха, а останалите се закоравиха даже до днес; 

Но ние знаем какво става. Ето-обаждат ми се за този папа дето си подаде оставката-това ми показва, че те знаят за какво иде реч. Но вижте-обърнете внимание на Третият Храм-това е по-важното защото тогава ще видим каквото иде. 

8 както е писано: "Бог им даде дух на безчувствие, очи - да не виждат и уши - да не чуват". 11 Тогава казвам: Спънаха ли се, та да паднат? Да не бъде! Но чрез тяхното отклонение дойде спасението на езичниците, за да ги възбуди към ревнивост. 

И така-днес Израел служи на всички езически богове...

12 А, ако тяхното отклонение значи богатство за света и тяхното отпадане - богатство за езичниците, колко повече тяхното пълно възстановяване! 

Ние трябваше да водим света, но понеже ние сами отпаднахме-за това те се издигнаха, а ние паднахме! 
 
15 Защото, ако тяхното отхвърляне значи примирение на света, какво ще бъде приемането им, ако не оживяване от мъртвите? 

Малцина от нас знаят какво става. Но като цяло-ние сме мъртъв народ! Ние сме черни, нигро, Африкански Американци-ние не знаем кои сме. Но когато Господ дойде-ние ще знаем кои сме-ние сме Израел. Вижте-никой не ви учи това. Защото езичниците нямат интерес да ви научат кои сме.
Езекил 37 глава

11 Тогава ми рече: Сине човешки, тия кости са целият Израилев дом. Ето, те казват: Костите ни изсъхнаха, и надеждата ни се изгуби; ние сме загинали. 

Огледайте се наоколо-имате ли надежда?

12 Затова пророкувай и речи им: Така казва Господ Иеова: Ето, люде Мои, Аз ще отворя гробовете ви, и като ви изведа из гробовете ви ще ви заведа в Израилевата земя. 

Ще ви доведа отново в Израел от цялата земя.

13 И ще познаете, люде Мои, че Аз съм Господ, когато отворя гробовете ви и ви изведа из гробовете ви. 14 И като туря духа Си във вас, ще оживеете; и ще ви поставя във вашата земя; и ще познаете, че Аз Господ изговорих това и го извърших, казва Господ. 

И Господ ще ни възкреси и ние ще живеем. Кое е това време-нека видим

21 И речи им: Така казва Господ Иеова: Ето, Аз ще взема израилтяните изсред народите гдето са отишли, и като ги събера от всякъде ще ги доведа в земята им; 22 и ще ги направя един народ в земята, върху Израилевите планини; един цар ще царува над всички тях; и не ще бъдат вече два народа, нито ще бъдат за напред разделени в две царства. 

След смъртта на Соломон Израел се раздели. И кой ще е този Цар дето ще е над Израел-ето
 
24 И слугата Ми Давид ще бъде цар на тях; над всички тях ще има един пастир; и те ще ходят в съдбите Ми, и ще пазят повеленията Ми и ще ги извършват. 

Ако Давид ще е наш Цар-кога ще е това-след първото възкресение! Исус казва във Второзаконие, че Той ще ни върне обратно в земята.  

 27 И скинията Ми ще бъде всред тях; и Аз ще бъда техен Бог, и те ще бъдат Мои люде. 28 Тогава народите ще познаят, че Аз Господ освещавам Израиля, когато светилището Ми бъде всред тях до века. 

Казва, че Той ще ни събере и когато видят неговият дом сред тях, те ще са в земята си.
Сестри и братя-Господ знае как да възкреси мъртъвци като нас. Но до тогава ще сме духовно мъртви.

Благодаря ви за вниманието!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Гласувай:
1
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1483557
Постинги: 905
Коментари: 1305
Гласове: 321
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31