Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2015 23:14 - КОИ ЩЕ БЪДАТ СПАСЕНИ? ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАТ В БОЖИЯТА ЛЮБОВ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1377 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.11.2015 23:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 113:1-6

Здравейте сестри и братя, 

Както винаги, добре е да стоя пред вас в съботният ден. Днес всички вярват, че ще бъдат спасени, дори вече са спасени. И ако им кажеш, че това не е точно така, те се гневят. Същите хора мислят, че не трябва да пазим закона, защото Исус направи всичкото заради нас. Това е лошо учение от дявола и води в смъртта. Ето защо, Господ ми показа да направя този урок. Ще видим това, защото хората не разбират, каква е Божията лбов и че трябва да сме в тази любов. Чувам много хора да казват: “от както бях спасен...” И ние ще се занимаем малко с това. Защото тези същите хора които казват това, се държат като че ли те са нещо специялно. Господ иска всички да се спасят-това е неговата воля. Но той ви е направил със свободна воля! И зависи само от вас, дали ще достигнете до спасението. Защото не е автоматично. Защото казват: “от както бях спасен...”-вече мога да си почивам. Какво? Същото е като: “Получих превъзходна работа-сега не трябва вече да работя...” Върши това и виж за колко време ще имаш тази работа! Нека да започнем с Римляните 10 глава. Хората четат това и се опитват да ритат срещу писаното от Моисей, но ще ви покажем, че за да се спасите, трябва да вършите определени неща. Вие сте похарчили луди пари, за да получите добро образование, та да имате добра и високо платена работа. Как така тогава не трябва да отделите време за най-важното-вашето лично спасение? Защото ако спасението беше дадено само с умирането на Исус на кръста, то тогава всеки може да приеме това и веднага да тръгне да има всякакви удоволствия и всякакви грехове. И ще бъде спасен?

9 Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш.

Като четете това, мислите, че то е всичко, което трябва да правите и ще се спасите, но нека видим как е.

13 Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".

И ако спрете тук-всичко свършва. И сега можете да убивате, да крадете, да прелюбодействате и всичко останало-защото сте повикали името на Господа. Но нека видим още

14 Как, прочее, ще призоват Този, в Когото не са повярвали? И как ще повярват в Този, за Когото не са чули? А как ще чуят без проповедник?

И как ще вярват в Господа след като още дори и нямат понятие, кой е Господ. И как ще чуят ако нямат проповедник, пратен от Господа? Хората не знаят, че именно Иехова е имал работа с човечеството и Отец никога не е имал работа с нас. И защо не знаят това? Защото не са имали проповедник, пратен от Господа

15 И как ще проповядват, ако не бъдат пратени? Както е писано: - "Колко са прекрасни Нозете на тия, които благовествуват доброто!"

Писано е! Та как ще чуят те за да повярват? След като нямат проповедник?
Но нека видим, как знаем, кой проповедник е пратен от Господа-Еклисиаст 12 глава

9 И колкото по-мъдър ставаше проповедникът, Толкова повече поучаваше людете на знание; А най-вече измисляше и издирваше И нареждаше много притчи.

Знаете ли какво е знанието? Ние знаем, че Исус не е умрял в петък и възкръснал в неделя-това е знанието.

10 Проповедникът се стараеше да намери угодни думи, И това, което бе с правота написано, думи на истина.

И ето как работи истинският проповедник-чрез думите на истината. Аз трябва да ви кажа думите които са написани-нищо мое. И ако Господ е изпратил проповедника-ние имаме знанието. Еремия 3 глава-вие не знаете нищо, защото не сте имали проповедник, пратен от Господа.

14 Върнете се, чада отстъпници, казва Господ. Защото Аз съм ви съпруг; И ще ви взема - един от град, а двама от род - И ще ви въведа в Сион!

Хората не разбират, че Господ е женен за Израел. Това ще видим в следващият урок.

15 И ще ви дам пастири по Моето сърце, Които ще ви пасат със знание и разум.

И Господ ще ни даде пастири по своето сърце, което ще ни храни със знание и разбиране! Ние знаем, че днес е съботата на Господа, че всички починли са в земята, че ние ще управляваме земята след първото възкресение. Е колко проповедници има дето ви учат на това? Те казват, че са повикани, но никой не ги е пратил... И как те могат да говорят за Бога ако Той не ги е пратил? Ето защо всичко днес е мистериозно и нищо не е ясно. Защото те не искат да ви е ясно. Но как ще служите на Господа ако нищо не ви е ясно? Няма знание! И няма спасение за никой, който не пази заповедите на Господа.
Римляните 10 глава

1 Братя, моето сърдечно желание и молбата ми към Бога е за спасението на Израиля. 2 Защото свидетелствувам за тях, че те имат ревност за Бога, само че не е според пълното знание.

Павел иска Израел да се спасят, но те имат ревност за Бога, а нямат знание.Вижте колко църкви имаме в нашето общество! На всеки ъгъл са почти. Но не знаят нищо. Преди години бях ядосан на неделните църкви. Но Господ ми показа причината-проповедниците ни нямат знание и разбиране. Затова събират народа ни в неделя.

3 Понеже, ако не знаят правдата, която е от Бога и искат да поставят своята, те не се покориха на правдата от Бога.

И понеже не познават Господа-те си измислят свои закони и правила.Днес ви казват, че грехът е пиене и пушене, както и танцуване! Това не е грях! Грехът е нарушаването на закона! И ако им го кажеш-те се ядосват. Но те не се покоряват на Господа.

4 Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва.

Те не познават Божието Слово и затова казват, че ето-вече няма закон. Исус отмени Закона за Жертвоприношенията и това е всичкото. Заплатата на греха е смърт. Затова Господ замени хората с животните. Но когато дойде и умря на кръста, завесата се разкъса от горе до долу и те не разбират какво означава това. Свещеника трябваше да пръска кръвта на животното седем пъти по завесата. Така беше и за целият народ в деня на Умилостивението. Но като няма вече завеса, вече няма и жертви. И така, този закон за жертвите отпадна. Разбирате ли това-ако имате разбиране, разбирате го.

5 Защото Моисей пише, че човек, който върши правдата, която е чрез пазенето на закона, ще живее чрез нея. Моисей ви е показал: ако пазите закона-ще живеете чрез това. 6 А правдата, която е чрез вяра, говори така: "Да не речеш в сърцето си: Кой ще се възкачи на небето, сиреч, да свали Христа? 7 или: Кой ще слезе в бездната сиреч да възведе Христа от мъртвите?" 8 Но що казва тя? Казва, че "думата е близо при тебе, в устата ти и в сърцето ти", сиреч думата на вярата която проповядваме.

И ако не вярвате, нищо не става. Павел ви казва същото, което Господ каза чрез Моисей.
Нека да видим това-Второзаконие 30 глава. В тази глава, братя и сестри, ще се занимаем стриктно с бъдещето

1 И когато дойдат върху теб всички тези слова, благословението и проклятието, които поставих пред теб, и ти ги вземеш присърце сред всичките народи, където ГОСПОД, твоят Бог, те е изгонил,

Господ предупреди Израел,че ако не му се подчинят, ще имат проблеми. И ето факта-ние сме пръснати из всичките народи на света. Разбирате ли, че ние сме единствените хора които са доведени тук против тяхното желание като роби?

2 и се обърнеш към ГОСПОДА, своя Бог, и послушаш гласа Му с цялото си сърце и с цялата си душа, според всичко, което днес ти заповядвам - ти и синовете ти - 3 тогава ГОСПОД, твоят Бог, ще те върне от плен и ще се смили над теб и ще те събере отново от всичките народи, между които ГОСПОД, твоят Бог, те е разпръснал.

Погледнете големият ключ тука! Тогава ще ви върне от плен и ще ви събере от всичките народи. Означава, че той ще се върне! И е писано из цялата Библия, че Израел няма да се върне в земята си, докато Господ не дойде отново. Ето защо казва, че ще ви върне от всяка нация в която ви е разпръснал. Но това след като се осъзнаете. И сам Господ ще ни върне.

4 И ако бяха изгонените ти до краищата на небето, и оттам ГОСПОД, твоят Бог, ще те събере, и оттам ще те вземе.

Където и да сте-дори и най-далечните народи, Господ ще ви върне в земята ви.

5 И ГОСПОД, твоят Бог, ще те доведе в земята, която бащите ти притежаваха и ти ще я притежаваш; Той ще ти направи добро, и ще те умножи повече от бащите ти.

Ще ви върне обратно в земята която ви е дал в притежание. И не се касае за миналото! Касае се за бъдещето-когато Исус се върне отново на земята. И обърнете внимание, че има условие!

8 А ти наново ще слушаш гласа на Господа, и ще изпълняваш всичките Му заповеди, които днес ти заповядвам.

И като се върнеш-пак ще трябва да пазиш закона. И ето какво цитираше Павел:

11 Понеже тази заповед, която днес ти заповядвам, не е прекалено трудна за теб, нито е далеч. 12 Не е в небето, за да кажеш: Кой ще се изкачи в небето за нас, за да ни я донесе, така че да я чуем и да я спазваме?

Единственото което Павел добави, беше Христос!

13 Не е и отвъд морето, Павел каза: «нито Исус в гроба», но Моисей каза: «отвъд морето»-същото нещо. за да кажеш: Кой ще премине морето за нас, за да ни я донесе, така че да я чуем и да я спазваме? 14 Но думата е много близо до теб, в устата ти и в сърцето ти, за да я спазваш.

Не е ли същото, което Павел каза? Той обаче го нарича «правда». Но първо ви каза, че Моисей ви обяснява какво е законът, казва, че който вярва в закона ще живее чрез него. И така, правдата сама по себе си не е описание; не е закон, означава просто да вярваш. И Павел ви казва какво означава да вярвате-да вярвате в закона. И така същият закон, който Моисей ви даде не е на небето; не е зад морето. Пред вас е! В тази Книга-Библията! Какъв закон е това? Божието Слово, в което трябва да вярвате.

15 Ето, днес аз поставих пред теб в този ден Тук има голяма тайна: «аз поставих пред тебе в този ден!»

Не когато Исус дойде! живота и доброто, смъртта и злото,

16 като ти заповядвам днес да любиш ГОСПОДА, своя Бог, да ходиш в Неговите пътища и да пазиш заповедите Му,

А-ето как можеш да имаш живот! Като пазиш заповедите на Господа! И нищо не се е променило и до днес. Винаги имам проблем с хората които казват, че законът е отменен. Защото какво лошо има в това: «не кради»; а в «не убивай»; «не прелюбодействай»? Вие казвате, че това е проблем-законът е проблем. Тогава има ли проблем, ако спя с жената на този брат? А ако го обера? Вие казвате, че е добре? Вие казвате, че можем да си правим каквото си искаме-стига само да вярваме в Исус. Но Господ ни казва, че поставя в този ден живота и смъртта, доброто и злото и ни казва да изберем живота и да живеем. наредбите Му и правилата Му, за да живееш и да се умножаваш, Казва: вършете това и ще живеете. И ще се умножавате. и ГОСПОД, твоят Бог, да те благослови в земята, в която влизаш, за да я завладееш. Каза ви да вършите това, което ви нарежда и ще ви бъде всичко добре. И ви казва още, че като ви върне от този плен, пак ще трябва да вършите същите неща, за да живеете.

19 Призовавам небесата и земята като свидетели против вас днес, че поставих пред вас живота и смъртта, благословението и проклятието. Затова, избери живота, за да живееш, ти и потомството ти,

Господ нареди на Моисей да им покаже разликата между живота и смъртта-законът! И ако пазиш законът, ще живееш; ако не го пазиш-ще умреш. И ще ви покажем, че не говори за физическата смърт. Защото физическата смърт не е нищо! Всеки трябва да умре веднъж. Говори за нещо много по-страшно. И така, изборът е ваш, братя и сестри.
Матей 19 глава

16 И ето един момък дойде при Него и рече: Учителю, какво добро да сторя, за да имам вечен живот?

Не каза ли Моисей, че Господ постави живота и смъртта пред нас? Избора е наш.

17 А той му каза: Защо питаш Мене за доброто? Един [Бог] има, който е добър. Но ако искаш да влезеш в живота пази заповедите.

Никой освен Отец не беше добър по онова време. Защото дори и Исус беше в плът и плътта греши. И какво трябва да правим, за да влезем във вечният живот-да пазим заповедите! Нищо ново-същото каза Моисей. Съвсем просто е. Не каза, че трява да падате по пода и да се търкаляте, че трябва да говорите на езици, да се правите на нещо, което не сте. Съвсем просто е.
І Послание на Петър 1 глава. Ако знаете как-ще правите много неща. Дори и ще живеете вечно-ако знаете как.

3 Благословен да бъде Бог и Отец на нашия Господ Исус Христос, който според голямата Си милост ни новороди за жива надежда чрез възкресението на Исус Христос от мъртвите,

Как така ни новороди за жива надежда чрез възкресението на Исус? Братя и сестри, Адам и Ева извършиха самоубийство в райската градина. И Господ нареди после на човека да убива животни заради греховете си, а в 10 глава на Посланието към Евреите, ви казва, че кръв от животни не може да отнеме грехът. С други думи, всички бяха отрязани! Но когато Исус дойде, умря на кръста, умря както умира всеки човек и беше възкресен, това именно негово възкресение ни дава надеждата, че и ние ще бъдем възкресени също. Това е! До тогава никой не е имали надежда за вечният живот. И ето защо, когато използувате думите «жива надежда», вие се отправяте към нещо. Захария 9 глава

9 Радвай се много синова дъщерьо; Възклицавай, ерусалимска дъщерьо; Ето, твоят цар иде при тебе; Той е праведен, и спасява, Кротък, и възседнал на осел, Да! на осле, рожба на ослица.

Кой дойде на осле-Исус. И е Царят на Израел, а не вашият личен спасител...

11 А колкото за тебе, Израилю, по причина на кръвта на сторения от тебе завет с Мене, Аз изведох затворниците ти Из безводния ров.

Когато дойде и умря, даде ни шанса да излезем от безводната яма, в която със сигурност щяхме да умрем.

12 Върнете се в крепостта, Вие обнадеждени затворници; Още днес възвестявам, Че ще ти въздам двойно; И ако се обърнете към Господа-Той ще ви спаси.

Вие сте били затворници в смъртта-вече имате надежда за спасение. И вече не можете да грешите умишлено!
Нека да видим Римляните 8 глава. И ето как намирате истината и обяснението-не е необходимо да интерпретирате Библията-просто трябва да я четете-тук малко и там малко. Изречение по изречение, от цялата Библия. И ето-ние четем това заедно. Аз не ви казвам нищо от себе си.

24 Защото с тази надежда ние се спасихме;

Спасихме се как? Чрез надеждата! Първото нещо е, че той ви повиква-чрез словото си. И ви показва тази жива надежда, защото чрез словото си ви показва, че можете да живеете вечно. И ако потдържате тази надежда, това е което ще ви спаси! но надеждата, която се вижда, не е вече надежда; защото кой се надява за това, което вижда? С други думи, ако сте спасени вече, защо трябва да се надявате повече? Ако имам 10 долара в джоба си, аз не се надявам, че ги имам-аз ги имам. Но ако трябва да работя цяла седмица, за да получа 10 долара, аз ще работя, защото СЕ НАДЯВАМ, че ще ми платят!

25 Но ако се надяваме за онова, което не виждаме, тогава с търпение го чакаме.

Защото ако някой ви каже, че вече е получил спасението, то за какво трябва да чака? Но тогава, кое е това, за което се надявате? Вижте, Господ ви е дал всичко в Библията-няма нужда да интерпретирате!
І Послание към Солунците 5 глава-надежда за какво?

6 И така, да не спим както другите, а да бъдем будни и трезви.

С други думи, нека да не спим като другите и да си мислим, че сме спасени

7 Защото, които спят, нощем спят и които се опиват, нощем се опиват. 8 Но ние, които сме от деня, нека бъдем трезви и нека облечем бронения нагръдник на вярата и любовта Казва: нека ние които сме от деня да сложим бронята на вярата и любовта и сложим за шлем надеждата на спасението.

И за шлем надеждата за спасение! Това е в което се надявате-че ще бъдете спасени! И докато се надявате в това спасение и някой ви даде правила как да достигнете до него, то вие ще спазвате тези правила. Но в деня в който загубите надеждата си да се спасите, защо трябва вече да живеете по тези правила? Може ли някой да ми каже? Същото е като да платите на някого преди да е извършил работа. Но докато ние имаме надежда, ще правим това което трябва да правим-ще живеем по правилата. И ако нямате нищо което трябва да постигнете, защо трябва да вършите което и да е? И ако Господ ви казва да пазите неговите заповеди-вие ще ги пазите!
І Послание на Петър, 1 глава. Хората не мислят какво казват. Ако вече си спасен-защо отиваш на църква дори?

3 Благословен да бъде Бог и Отец на нашия Господ Исус Христос, който според голямата Си милост ни новороди за жива надежда чрез възкресението на Иисус Христос от мъртвите, 4 за наследство нетленно и неопетнено, и което не повяхва, запазено на небесата за вас,

Не, че ще отидете и ще го получите, но казва: «Запазено на небето за вас!» И ще ви покажа кога ще го донесе при вас.

5 които с Божията сила сте пазени чрез вяра за спасение, готово да се открие в последното време,

Които се пазите чрез Божията сила чрез вяра до спасението. Чрез вашата вяра! Това е което ви държи; това е, което ще ви даде наградата. Чрез Божията сила и чрез вяра. Коя вяра? Вашата вяра. И така, вие трябва да продължавате да вярвате! Че ще достигнете до спасението. Но в денят в който решите, че сте вече спасени, за какво има повече да се надявате? Вие просто си губите времето. И вие сами сте задължени с вашето собственно спасение.
И нека да ви покажа колко абсолютно е това-Лука 22 глава. Това са двама много известни хора от Библията.

31 (И Господ каза:) Симоне, Симоне, ето, Сатана ви изиска, за да ви пресее като жито, Това е Петър, сестри и братя! 32 но Аз се молих за теб, да не отслабне твоята вяра;

Това е Исус-той се е молил за Петър! Та какво му пречеше да каже: ти си моят първи апостол! Аз напердаших Сатана и му казах: не се занимавай повече с Петър. Не-Исус се молеше вярата на Петър да не отпадне. Избора е наш! И ако Исус не можеше да спаси Петър-вие къде мислите, че стоите? и ти, когато се обърнеш, утвърди братята си. Ти не можеш да спасиш братята си! Единственото което можеш да направиш е да ги учиш на Словото. Защото твоето спасение е в твоите ръце и в денят в който оставиш да не изпълняваш това което Господ ти е наредил, в този ден ти отпадаш!
І Послание към Коринтяните 15 глава.

1 И още, братя, напомням ви благовестието, което ви проповядвах, което и приехте, в което и стоите, 2 чрез което се и спасявате, ако държите здраво онова слово Обърнете внимание на условието!

Използува думата «ако» държите здраво Словото! , което аз ви благовестих, освен ако не сте повярвали напразно. Освен ако не сте вярвали в суета! Което е напразно. И така, ако пазите словото и вършите според него всичко, имате надежда. Но ако не пазите словото-нямате никаква надежда! Ако! И ако не пазите заповедите на Господа-какво ще стане с вас? Ще бъдете отрязани!
І Послание към Коринтяните 9 глава

24 Не знаете ли, че тези, които тичат на игрището, всички тичат, а само един получава наградата?

Значи трябва да тичате до края! Тичайте така, че да я получите. Не казва, че ще я получите и ще седнете

25 А всеки, който се състезава, се въздържа във всичко. Те вършат това, за да получат тленен венец, а ние - нетленен. 26 Затова, аз така тичам - не като към нещо неизвестно; така удрям - не като че бия въздуха;

Казва: аз зная защо тичам и какво върша!

27 а уморявам тялото си и го поробвам, да не би проповядвайки на другите, аз самият да стана неодобрен.

Значи Павел трябва сам да се държи така, че да не стане отхвърлен? Павел, който проповядваше на всичките тези хора; той, който донесе благата вест на всичките тези езичници; Павел, който толкова много пострада заради благата вест-същият този Павел трябва да тича до края и то така, че да бъде на първо място! И ако той започне да не пази закона и го отхвърли, ще бъде отхвърлен? Да! Господ не е Господ, който ще попита: какво направи за мене вчера? Той те пита какво направи за мене напоследък? И ако не си, нищо не е пред Господа! Това е така просто! Павел говори за Огненото Езеро-от него трябва да се спасите!
Йоан 15 глава

1 Аз съм истинската лоза, и Отец ми е земеделецът. 2 Всяка пръчка в Мене, която не дава плод, Той я отрязва; и всяка що дава плод, очистя я, за да дава повече плод. 3 Вие сте вече чисти чрез учението, което ви говорих.

Как се очиствате-чрез Словото-като научите, какво не трябва да вършите. И спирате-тогава сте вече чисти.

4 Пребъдвайте в Мене, и Аз във вас. Както пръчката не може да даде плод от самосебе си, ако не остане на лозата, така и вие не можете, ако не пребъдете в Мене.

Стойте с Исус и Той ще бъде с вас. Какво става когато клона се отчупи от дървото? Умира.

9 Както Отец възлюби Мене, така и Аз възлюбих вас; пребъдвайте в Моята любов. 10 Ако пазите Моите заповеди, ще пребъдвате в любовта Ми, както и Аз опазих заповедите на Отца Си и пребъдвам в Неговата любов.

Ако пазите заповедите, ще сте в любовта на Господа. Но ако не-какво ще стане? Дори и Исус трябваше да пази заповедите на Отец. Не ви казва нещо, което не трябва да правите.
І Послание на Иоана 2 глава

1 Дечица мои, това ви пиша, за да не съгрешите; но ако някой съгреши, имаме Застъпник при Отца - Исус Христос Праведния. Ако не съгрешавате умишлено 2 Той е умилостивението за нашите грехове, но не само за нашите, а и за греховете на целия свят. 3 И по това знаем, че сме Го познали, ако пазим заповедите Му.

Какво? По това знаем, че сме го познали, ако какво-пазим заповедите му! А какво ако не ги пазим? Не го познаваме!

4 Който казва: Познах Го, а заповедите Му не пази, е лъжец и истината не е в него.

Какво има в този стих което не разбирате? Ако казвате, че не познавате закона и не пазите заповедите на Исус, вие сте лъжци и истината не е във вас! Независимо колко титли имате пред името си. Така просто е! Казвате, че обичате майка си, но не вършите нищо то това, което тя ви казва-вашите действия показват колко обичате майка си! И така, ако обичате Господ, вие най-внимателно ще слушате какво ви казва за да му се подчинявате! И ако някой твърди, че обича Господ но не изпълнява заповедите му е лъжец и истината не е в него!

5 Но който пази словото Му, Божията любов в него наистина е съвършена.

Исус казва: ако ме обичате, пазете моите заповеди!

6 Който казва, че стои в Него, сам е длъжен да ходи, както е ходил Христос.

Исус наруши ли закона? И така, трябва да вървите както той е вървял!

7 Възлюбени, не ви пиша нова заповед, а стара заповед, която сте имали от началото.

Вижте: не каза ли Моисей, че представя пред нас този ден живота и смъртта; доброто и злото-изберете живота и живейте! Няма никакви нови заповеди! В старите дни трябваше да не нараняваш брат си; а в Новият Завет не трябва дори и да мразиш брат си без причина! В старите дни не трябваше да спиш с жената на ближния си; в Новият Завет не трябва дори и да гледаш жена, с цел да я пожелаеш! 24 Колкото до вас, нека онова, което сте чули отначало, да стои във вас. Казва: не ви давам нещо ново! Давам ви старото, което е от началото Ако онова, което сте чули отначало, стои във вас, то и вие ще стоите в Сина и в Отца. Ще останете в Сина и в Отец, само ако останете в техните думи!

25 И това е обещанието, което Той ни даде - вечният живот.

И ако се подчиним на Господа и продължим да ходим в заповедите му, ще живеем. Нищо не е променено!
Нека да отидем на Послание към Евреите 10 глава

35 И така, не напускайте дръзновението си, за което имате голяма награда.

Вижте: ако вършите това, което трябва, трябва и да сте уверени, че Господ ще ви награди с което е обещал. Точно както когато работите това което работите. Вие сте уверени, че ще ви се плати!

36 Защото се нуждаете от търпение, така че след като извършите Божията воля, да получите обещаното.

Трябва да имате търпение и след като сте извършили това, което е трябвало да извършите-Божията воля, тогава и ще получите обещаното-вечният живот. Това е нещо, на което никой не обръща внимание

37 Защото още твърде малко време и ще дойде Този, който има да дойде, и няма да се забави. 38 «А Моят праведник ще живее чрез вяра"; и «ако се дръпне назад, няма да благоволи в него душата Ми."

Обърнете внимание какво казва! Защото праведният ще живее чрез вяра-каква вяра? Неговата вяра! И това е което ще ни спаси! Не прочетохме ли, че ще се спасиме чрез надеждата. И как получавате тази надежда-чрез вярата! И как можете да се надявате за нещо, за което не сте се трудили?!

39 Ние обаче не сме от онези, които се дърпат назад и се погубват, а от тези, които вярват и душата им се спасява.

Казва: ние не сме от тези които се отдръпват назад към унищожението, но ние сме от тези които вярват в спасението на душите си. Трябва да вярвате! Спасението не става за един ден. Защото ако търпението се свърши, ще ви покажа какво става.
Езекил 18 глава

4 Ето, всичките души са Мои; както душата на бащата, така и душата на сина е Моя; душата, която е съгрешила, тя ще умре.

Трябва ли да интерпретирам това? Ние сме душите и като съгрешаваме-заплатата е смърт

20 Душата, която греши, тя ще умре;

А на вас цял живот в църквите са ви казвали, че душата не може да умре синът няма да понесе беззаконието на баща си и бащата няма да понесе беззаконието на сина си. Правдата на праведния ще бъде за него и безбожието на безбожния ще бъде за него. Бащата няма да страда заради това, което прави синът и обратното. Нито дъщерята ще страда заради майка си и обратното.

21 Но ако безбожният се обърне от всичките грехове, които е вършил, и пази всичките Ми наредби и постъпва право и праведно, той непременно ще живее, няма да умре.

И това е чудесно-то ви показва, че всеки човек има надежда за спасение-дори и най-големите престъпници-ако се обърнат към Бога и се покаят, и започнат да вършат праведни дела-Господ ще ги спаси

22 Всичките му престъпления, които е извършил, няма да му се помнят; заради правдата, която е вършил, ще живее. 23 Имам ли Аз благоволение в смъртта на безбожния? - заявява Господ БОГ. - Не ли по-скоро в това, да се обърне от пътя си и да живее?

Господ ни казва, че няма удоволствие в смъртта на безбожният. Той иска всички да се обърнат към него. Не казва ли Господ, че неговото желание е всички да дойдат на покаяние и съответно-при него. Той не иска никой да умира.

24 Но ако праведният се обърне от правдата си и върши беззаконие и постъпва според всичките гнусотии, които върши безбожният, ще живее ли? Всички праведни дела, които е извършил, няма да се помнят;

Обърнете добре внимание на това. Защото ако цял живот сте вършили праведни дела, но накрая се промените и започнете да вършите неправедни, в същият ден, в който смените посоката, всички добри и праведни дела ще бъдат забравени! заради престъплението, което е извършил, и заради греха, който е извършил, заради тях ще умре. Виждате ли! И така: какво сте направили за Господа напоследък? Попитайте себе си това

25 А вие казвате: Пътят на Господа не е прав. Слушайте сега, доме израилев! Моят ли път не е прав? Не са ли криви вашите пътища?

Не го казва само на Израел, но и на всички хора по земята. Хората казват, че законът не е нужен и че всичко, което трябва да правим е само да вярваме в Господ. Но Господ ни казва, че трябва да пазим този закон! И това е правилният път.

26 Когато праведният се обърне от правдата си и извърши беззаконие, ще умре за него;

Внимавайте какво четете тука! Защото виждате ли поради какво ще умре праведният. заради беззаконието, което е извършил, ще умре. Чакай малко: той вече е умрял! Говори за втората смърт! Не говори за първата смърт-тя не е толкова от значение! Защото говори за вечната смърт! И така: душата която съгреши, тя ще умре! Разбирате ли какво ви казва Книгата? Аз ли съм го сложил това тука? И стои тука от дълго, дълго време.
Матей 24 глава-Исус Христос каза какво ще става в бъдещето.

3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?

Какви ще са знаците на второто му идване.

4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;

И никой не обръща внимание на това. И кои ще са тези окито ще дойдат в неговото име и ще заблудят мнозината?

5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.

Най-голямата измама идва от амвона-от тези които са се обявили за пастири.

11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина. И това е точно така днес 12 Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.

И няма вече любов между хората-дори и в църквите

13 Но който устои до край, той ще бъде спасен.

Но който устои до края в истината! Който устои в правдата от Господа.
Нека да отидем на Откровението 3 глава. Искам да ви покажа и още нещо. Защото ако не вярвате на първите книги, ще видите и в последната книга...

1 До ангела на сардикийската църква пиши: Това казва Оня, Който има седемте Божии духове и седемте звезди: Зная твоите дела, че на име си жив но си мъртъв. 4 Но имаш няколко души в Сардис, които не са осквернили дрехите си и ще ходят с Мене в бели дрехи защото са достойни.

Господ знае кои са праведните във всяка църква.

5 Който победи, ще се облече така в бели дрехи и Аз никога няма да излича името му от книгата на живота, И Аз никога няма да залича името му от книгата на живота а ще изповядам името му пред Моя Отец и пред Неговите ангели.

Братя и сестри, разбирате ли какво означава да бъдете записани в книгата? Някои си мислят, че са записани там още с рождението си. Не! Защото Павел ви казва в 7 глава на Римляните, че сте родени в грях. Как тогава можете да бъдете едновременно в книгата на живота и да сте се родили в грях?
Нека сега да ви покажа какво може да заличи името ви от Книгата на живота-Изход 32 глава. Моисей се качи на планината за да говори с Господа и беше там за 40 дена. И през това време Израел се поквари и се обърна към други богове. И след като Моисей се върна и се разгневи, извърши някои неща, след което се опита да запази народа. 30 А на следващия ден Мойсей каза на народа: Вие сте извършили голям грях, но сега ще се изкача към ГОСПОДА, дано мога да извърша умилостивение за греха ви!

31 Тогава Мойсей се върна при ГОСПОДА и каза: Уви! Този народ извърши голям грях, че си направи богове от злато! 32 Но сега, ако искаш, прости греха им, но ако не, моля Ти се, мен заличи от книгата Си, която си написал! 33 Но ГОСПОД каза на Мойсей: Който е съгрешил против Мен, него ще залича от книгата Си.

Не е ли това съвсем ясно? Трябва ли да го обяснявам? Вие сте на правилното място-в книгата, просто трябва да останете там до правилното време. Затова не вършете грехове.
Ще ви покажем как сте отишли в книгата-Малахия 3 глава. Няма нищо автоматично в цялото създание.

16 Тогава боящите се от ГОСПОДА си говореха един на друг и ГОСПОД внимаваше и слушаше. И се написа книга за спомен пред Него за онези, които се бояха от ГОСПОДА и които зачитаха името Му.

Тези които си говореха за Господа и се бояха от него. Те са които са записани. И Господ ги слуша и ги записва в книгата.

17 И те ще бъдат Мои, казва ГОСПОД на Войнствата, Мое притежание в деня, който ще направя;

Не казва веднага! Но когато денят дойде. Ето защо в Посланието към Евреите казва: тези, чийто имена са записани на небето! Защото се касае именно за тази книга. Те ще са мои, казва Господ. «ЩЕ»-в деня, който е определил. и ще ги щадя, както човек щади сина си, който му служи. Как сте попаднали в тази книга? Като сте слушали Господ и сте му служели според което той е изисквал.
Откровението 20 глава

12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите. И книги се отвориха и хората ще бъдат съдени по написаното в тези книги.

Всичко се знае за всички-няма нищо скрито.

13 И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си. 14 И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро е втората смърт.

Огненото езеро-това е нещо ужасно и никога няма да свърши.

15 И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.

Разбирате ли това-готови ли сте за тези последици? Всичко което трябва да правите, трябва да продължавате да вършите това, което е довело до записването на имената ви в Книгата на живота на първо място срещу него-Псалм 69. И какво ще стане с тези които не са записани?

20 Укор съкруши сърцето ми и страдам, чаках да ме пожали някой, но нямаше никой; и чаках утешители, но не намерих никакви. 21 Дадоха ми и жлъчка за храна и в жаждата ми с оцет ме напоиха.

Това е писано и в Новият завет. И след като му дадоха оцета и жлъчката той каза: свърши се и издъхна. Но вижте какво иска да стане с тях

27 Прибави вина върху вината им и нека не влязат в Твоята правда! 28 Нека се заличат от книгата на живота и нека не се запишат с праведните!

Те ще бъдат отписани от книгата на живота и няма да стоят с праведните! Вижте: Исус трябваше да бъде разпънат на кръста и да умре, но той казва: «горко на тези, чрез които ще стане това»! А помислете и по това: ако имената им ще бъдат изтрити от книгата на живота, това означава, че някои от тях са били записани вече там. Но е дошло време някъде по пътя, когато са съгрешили смъртно. Защото вярата им е отслабнала! Ние видяхме как може да достигнем да ни запишат в книгата. И така, ако те ще бъдат отписани от книгата, означава, че те са отпаднали от вярата. Откровението 22 глава

10 Още ми каза: Не запечатвай думите на написаното в тая книга пророчество; защото времето за изпълнението му е близо. 11 Който върши неправда, нека върши и за напред неправда; и който е нечист, нека бъде и за напред нечист; и праведният нека върши и за напред правда, и светият нека бъде и за напред свет.

Времето на изпълнението на пророчествата да се изпълнят идва

12 Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.

Значи чак когато Исус дойде, ще раздаде наградите. Нито ден преди това. И ще бъде според делата ни. Ако сме нарушили заповедите на Господа-така ще е и наградата. Ако не вършим дела-няма да бъдем платени. Ако вършим зли дела-същата работа-едно и също ще стане с нас: огненото езеро
Нека да отидем на Еклисиастис 12 глава. Библията е една и съща-нищо не се изменя, нищо! Само трябва да прочетете какво ви казва! Исус ни казва, че е един и същ вчера, днес и за винаги! Няма промяна!

13 Нека чуем свършека на цялото слово: Бой се от Бога и пази заповедите Му,

Защо?

понеже това е всичко за човека -

И е точно както и всичко останало, което прочетохме днес. Това трябва да правим!

14 защото Бог ще доведе всяко дело на съда над всичко скрито, било то добро или зло.

Господ ще доведе всички и всичко на съд! И всеки има един-два скелета в гардероба си. Господ ще отвори вратата и ще ги остави да паднат. Но нека да ви кажа нещо. Надявайте се, че след тях сте направили праведни дела. Не преди тях. Защото Книгата ви казва, че когато праведният започне да върши неправедни дела, Господ дори и няма да спомене името му! И ще забрави всичките праведни дела, които е направил преди това. Но в същото време, ако неправеден/а се обърнат към Господа и започнат да вършат праведни дела, то Господ ще забрави неправедните им дела които са извършили преди това.
1 Йоаново 5 глава

1 Всеки, който вярва, че Исус е Христос, е роден от Бога; и всеки, който люби Родителя, люби и родения от Него. 2 По това познаваме, че любим Божиите чада, когато любим Бога и изпълняваме Неговите заповеди

Ако обичате Господа, вие обичате и Отец, който го изпрати.

3 защото ето що е любов към Бога: да пазим неговите заповеди; а заповедите Му не са тежки.

Значи нашата любов към Бога се показва чрез пазенето на заповедите му. И заповедите му не са тежки! Какво лошо ако не крадем брата си, не го убиваме, не го клеветим, не спим с жената му? Какво лошо виждате в това? Ако хората правят това, те ще бъдат в лбовта на Господа. И ако се обичаме едни други-ние пазим закона. И така, никой в тази зала не е спасен, но имаме надежда за спасение! Просто е-нали?

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2196565
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930