Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2015 22:56 - ТРИТЕ СЕМЕНА НА АВРААМ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2263 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.11.2015 23:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 16: 5, 7-11

Сестри и братя,

Винаги е добре да стоя предвас в Божията събота. Днес ще се занимаем с този урок. Преди 4000 години в град в южна Месопотамия, наречен Ур се е родил Авраам. Той е най-влиятелният човек в човешката история. И Бог го е благословил за да бъде баща на много народи. Чрез него всичките народи на света ще бъдат благословени. Днес ще видим какви са основните трима наследници на Авраам и как света ще бъде благословен от това. И ще ви представя ясна картина какво става.
Ще започнем урока от Битие 9 глава

18 А излезлите от ковчега Ноеви синове бяха Сим, Хам и Яфет; а Хам беше баща на Ханаана. 19 Тия трима бяха Ноеви синове; и от тях се насели цялата земя.

Всички след потопа са продукт на един от тези трима синове. Ной е връзката от другата страна на потопа с Адам и Ева и връзката не е перкъсната. И от тези трима синове се е населила цялата земя

20 В това време Ной почна да работи земята и насади лозе. 21 И, като пи от виното опи се и се разголи в шатрата си. 22 И Хам, Ханаановия баща, видя голотата на баща си и каза на двамата си братя отвън. 23 А Сим и Яфет взеха една дреха и, като я туриха двамата на рамената си, пристъпиха заднишком та покриха голотата на баща си; лицата им гледаха назад, та не видяха бащината си голота. 24 Като изтрезня Ной от виното си и се научи за онова, което му бе направил по-младият му син, рече:

- Ной е строил ковчега за 100 години и след като потопа е приключил, Ной е празнувал живота. И се е напил от виното, което е направил, а като се е събудил, разбрал е какво е направил най-малкият му син

25 Проклет да е Ханаан; Слуга на слуги ще бъде на братята си. Проклел е сина на Хам 26 Рече още: Благословен Господ, Симовия Бог; И Ханаан да му бъде слуга. И благослови Бога на Сим.

И какво излиза-че тази снимка на Исус дето ни представят, няма нищо общо със Сим. Защото Исус е дошъл от него. Но те ни казват, че Исус е дошъл от Яфет...

27 Бог да разшири Яфета. И да се засели в шатрите на Сима; И Ханаан да им бъде слуга. И ще благослови и Яфет.

Тоест-езичниците-белите хора, ще са и в земята на Ханаан. Нека видим Битие 11 глава-ще намерим Авраам. Той е дошъл от Сим.

10 Ето Симовото потомство: Сим беше на сто години, а роди Арфаксада две години след потопа; 11 а откак роди Арфаксада, Сим живя петстотин години, и роди синове и дъщери.

Сега виждаме поколението на Сим.

26 Тара живя седемдесет години и роди Аврама, Нахора и Арана. 27 Ето потомството и на Тара: Тара роди Аврама, Нахора и Арана; а Аран роди Лота. 28 И Аран умря преди баща си Тара в Ур Халдейски, в родната си земя. 29 И Аврам и Нахор си взеха жени; името на Аврамовата жена бе Сарайя, а името на Нахоровата жена Мелха, дъщеря на Арана, който освен че беше баща на Мелха, беше баща и на Есха. 30 А Сарайя беше бездетна, нямаше чадо. 31 И Тара взе сина си Аврама и внука си Лота, Арановия син, и снаха си Сарайя, жената на сина си Аврама та излязоха заедно от Ур Халдейски, за да отидат в Ханаанската земя; и дойдоха в Харан, дето се и заселиха.

Аврам е бил роден в днешен Ирак. И Ханаан щеше да бъде слуга на своите братя. А Господ каза на Аврам да излезе от земята си и да иде в земята на Ханаан.
И нека видим какво е станало с Аврам-Битие 12 глава

1 Тогава Господ каза на Аврама: Излез от отечеството си, измежду рода си и из бащиния си дом, та иди в земята, която ще ти покажа. 2 Ще те направя голям народ; ще те благословя, и ще прославя името ти, и ще бъдеш за благословение. 3 Ще благословя ония, които те благославят, а ще прокълна всеки, който те кълне; и в тебе ще се благославят всички земни племена.

Господ се явява на Аврам и му казва да излезе от земята на Ур и да отиде в земята, която ще му посочи. И всичките народи ще се благославят в него и който го прокълне-Господ него ще прокълне.

4 И тъй, Аврам тръгна според както му рече Господ, и Лот тръгна с него. А Аврам беше на седемдесет и пет години, когато излезе от Харан. 5 Аврам взе жена си Сарайя, братанеца си Лот, всичкия имот, който бяха спечелили, и хората, които бяха придобили в Харан, та излязоха, за да отидат в Ханаанската земя.

И Аврам е отишъл в земята на Ханаан. Но нека видим още един свидетел по същият въпрос, кой е този Аврам-Неемия 9 глава

6 Ти си Господ, само Ти; Ти си направил небето, небето на небесата, и цялото им множество, земята и всичко що е на нея, моретата и всичко що е в тях, и Ти оживотворяваш всичко това; и на Тебе се кланят небесните войнства. 7 Ти си Господ Бог, Който си избрал Аврама, извел си го от Ур халдейски, и си му дал име Авраам;

Виждаме, кой е Аврам и кой му е казал да излезе от Ур. И му даде ново име-Авраам. Авраам означава високопоставен баща на много.
Нека се върнем на Битие 15 глава-все още търсим да видим за Авраам. До това време още не сме видели неговите наследници

1 След тия събития, дойде Господното слово на Аврама във видение и каза: Не бой се, Авраме; Аз съм твой щит, наградата ти е извънредно голяма. 2 А Аврам рече: Господи Иеова, какво ще ми дадеш, като аз си отивам бездетен и тоя Елиезер от Дамаск ще притежава дома ми?

До тогава Аврам не е имал деца.

3 Аврам рече още: Ето Ти не ми даде чадо; и, ето, един роден в дома ми ще ми стане наследник. 4 Но, ето, дойде Господното слово и му каза: Тоя човек няма да ти стане наследник; но оня, който ще излезе от твоите чресла, ще ти бъде наследник. 5 Тогава, като го изведе вън, каза: Погледни сега на небето и изброй звездите, ако можеш ги изброи. И рече му: Толкова ще бъде твоето потомство. 6 И Аврам повярва в Господа; и Той му го вмени за правда.

Господ му каза-ще имаш толкова деца, колкото са звездите на небето. И ето-Аврам ще стане баща на вярващите.

7 После му каза: Аз съм Господ, който те изведох из Ур Халдейски, за да ти дам да наследиш тая земя.

Господ ни е дал земята на Ханаан.

18 И в същия ден Господ направи завет с Аврама, като каза: На твоето потомство давам тая земя, от Египетската река до голямата река, реката Ефрат,

И земята, която му даде от Нил до Ефрат, която отива до Ирак. И цялата тази земя е наша за наследство. Но ние не знаем нищо от това. Защото сме "Новозаветни християни". Затова сме в тъмнина и сме съсипвани-поради липса на знание. Ние сме напълно измамени. Сатана работи чрез измама-с една измама съсипа целият свят. И ето-Господ обеща тази земя на Авраам и наследниците му. Нека видим Псалм 33. До сега видяхме, кой е Авраам-той е баща на много народи и в него народите ще се благословят.

12 Блажен оня народ, на когото Бог е Господ, Людете, които е изброил за Свое наследство.

За една нация става въпрос-нали? Но Авраам е баща на много народи-нтали? Ще видим, кой е този народ.
Но преди това, Библията ни казва да правим нещо-2 Тимотей 4 глава. И ще се научим на процеса на изключване. Чрез него ще намерим какво не може да бъде.

5 Но ти бъди разбран във всичко, понеси страдание, извърши делото на благовестител, изпълнявай службата си.

Понеси страданието от истината. Благовестието е Божието Слово. И изпълнявай службата си по Бога.
Нека сега видим, кой е този точно народ, който Господ избра за свой народ-Битие 16 глава

1 А Сарайя, жената на Аврама, не му раждаше деца; но, като имаше слугиня, египтянка, на име Агар.

Връщаме се отново на Аврам. Слугинята на жената на Аврам е била Египтянка-наследница на Хам.

2 Сарайя рече на Аврама: Виж сега, Господ не ми дава да раждам; моля ти се влез при слугинята ми; може би ще придобия чадо, чрез нея. И Аврам послуша това, което каза Сарайя.

Сарайя е казала на Аврам да вземе Агар и да има секс с нея, за да се роди дете на Аврам

3 И тъй, след като Аврам беше преживял десет години в Ханаанската земя, Сарайя Аврамовата жена, взе слугинята си Агар, египтянката, и я даде на мъжа си Аврама да му бъде жена. 4 И той влезе при Агар и тя зачна; и като видя че зачна, господарката й стана презряна в очите й. 5 Тогава Сарайя рече на Аврама: Поради тебе ми дойде тая обида. Дадох слугинята си в твоите обятия; а като видя, че зачна, аз станах презряна в очите й. Господ нека съди между мене и тебе.

Агар е забременяла, Сарайя е станала ревнива поради това и е обвинила Аврам.

6 А Аврам рече на Сарайя: Ето, слугинята ти е в ръката ти; стори с нея, както ти се вижда угодно. Прочее, Сарайя се отнасяше зле с нея, така щото тя побягна от лицето й.

Аврам сложи проблема отново върху Сарайя и Агар побягна

7 Но ангел Господен я намери при един воден извор в пустинята, при извора на пътя за Сур; 8 и рече: Агар, Сараина слугиньо, от где идеш? и къде отиваш? А тя рече: Бягам от лицето на господарката си Сарайя. 9 А ангелът Господен й рече: Върни се при господарката си, и покори се под властта й. Ангела й каза да се върне и да се подчини на Сарайя.

Помнете това-да се подчини. Защото това беше Египтянка.

10 Ангелът Господен тоже й рече: Ще преумножа потомството ти, до толкоз, че да не може да се изброи, поради своето множество. 11 После ангелът Господен й каза: Ето ти си зачнала, и ще родиш син; да го наименуваш Исмаил, защото Господ чу скръбта ти. Агар не е дала име на сина си, но ангела й го даде. 12 Той ще бъде между човеците, като див осел; ще дига ръката си против всекиго и всеки ще дига ръката си против него; и той ще живее независим от всичките си братя.

Ето как ще познаете по тези характеристики Исмаиляните.

15 И Агар роди син на Аврама; и Аврам наименува сина си, роден от Агар, Исмаил. 16 А Аврам беше на осемдесет и шест години когато Агар му роди Исмаила.

Ето първото дете на Аврам-Исмаил. Той е първородният на Аврам. И би трябвалода е наследник на всико, но това не е станало и ще ви покажем защо.
Битие 17 глава

1 Когато Аврам беше на деветдесет и девет години, Господ се яви на Аврама и му рече: Аз съм Всемогъщият; ходи пред Мене и бъди непорочен. 2 И ще направя завета си между Мене и тебе и ще те умножа твърде много. 3 Тогава Аврам падна на лицето си; и Бог му говореше, казвайки: 4 Ето, Моят завет е с тебе; и ти ще станеш отец на множество народи. 5 Не ще се именуваш вече Аврам, но името ти ще бъде Авраам; защото те направих отец на множество народи.

Господ смени името му на Авраам-високопоставен баща на мнозина.

6 Ще те наплодя твърде много и ще произведа народи от тебе; и царе ще произлязат от тебе. 7 И ще утвърдя завета Си между Мене и тебе и потомците ти след тебе през всичките им поколения за вечен завет, че ще бъда Бог на тебе и на потомството ти след тебе.

Говори за потомството на Авраам

8 На тебе и на потомството ти след тебе ще дам за вечно притежание земята, в която си пришелец, цялата Ханаанска земя; и ще им бъда Бог.

Земята на Ханаан ще е вечно притежание на Авраам и неговото семе. Амвраам дойде от поколението на Сим.

15 После Бог каза на Авраама: Не наричай вече Сарайя жена си Сарайя; но Сара да бъде името й. 16 Аз ще я благословя, още и син ще ти дам от нея; да! ще я благословя, и тя ще стане майка на народи; царе на племена ще произлязат от нея. 17 Тогава Авраам падна на лицето си и се засмя, и рече в сърцето си: На стогодишен човек ли ще се роди дете? И Сара, която има деветдесет години, ще роди ли?

Той имаше вече едно дете. И на тази възраст, Господ му каза, че ще има деца?

18 И рече Авраам на Бога; Исмаил да е жив пред Тебе. 19 Но Бог каза: Не, а жена ти Сара ще ти роди син, и ще го наречеш Исаак; и с него ще утвърдя завета Си за вечен завет, който ще бъде и за потомството му след него.

Излиза, че Господ изключва Исмаил-нали? Исмаил не дойде от Сара. Исмаил не направи нищо лошо, но Сара направи. Тя не изчака Господ да й даде дете. И ето-Господ даде името на следващият син на Авраам-Исаак.

20 И за Исмаила те послушах. Ето, благослових го, и ще го наплодя и преумножа; дванадесет племеначалници ще се родят от него, и ще го направя велик народ.

Исмаил също ще бъде благословен и ще има 12 синове и велик народ ще бъде.

21 Но завета Си ще утвърдя с Исаака, когото Сара ще ти роди до година по това време. Но завета няма да премине към Исмаил, но ще остане със сина ти Исак. 22 А като прекрати думата Си с Авраама, Бог си възлезе от него.
Нека видим нещо-Битие 21 глава. Господ каза, че ще направи завета си не с Исмаил, но с Исаак. Защото Исмаил не беше роден от Аврам и Сара.

1 И Господ посети Сара според както беше рекъл; и Господ стори на Сара както бе казал. 2 Защото Сара зачна и роди син на Авраама в старините му, в определения му от Бога срок.

Което Господ каже не се променя.

3 И Авраам наименува сина, който му се роди, когото Сара му роди, Исаак. 4 И на осмия ден Авраам обряза сина си Исаака, според както Бог му беше заповядал. 9 А Сара видя, че синът на египтянката Агар, когото бе родила на Авраама се присмива; 10 затова рече на Авраама: Изпъди тая слугиня и сина й ; защото синът на тая слугиня няма наследство с моя син Исаак.

Сега вече Сара не искаше нейният син да има общо със сина на Агар. И Авраам трябваше да направи това

11 Обаче тая дума се видя на Авраама твърде тежка, поради сина му Исмаил. 12 Но Бог каза на Авраама: Да не ти се види тежко за момчето и за слугинята ти; относно всичко, което ти рече Сара, послушай думите й, защото по Исаака ще се наименува твоето потомство.

Господ обясни на Авраам, че завета ще бъде направен с Исаак

13 Но и от сина на слугинята ще направя да стане народ, понеже е твое чадо.

И понеже и Исмаил беше от семето на Авраам, Господ обеща и за него нещо.

14 Тогава на сутринта Авраам стана рано, взе хляб и мех с вода и даде ги на Агар, като ги тури на рамото й; даде й още детето и я изпрати. А тя отиде и се заблуди в пустинята Вирсавее. 15 Но изчерпи се водата в меха; и майка му хвърли детето под един храст 16 и отиде та седна насреща, далеч колкото един хвърлей на стрела, защото си рече: Да не гледам, като умира детето. И като седна насреща, издигна глас и заплака.

Тя помисли, че товае краят на сина й.
Световна Обзорна Енциклопедия Том 6-Какво казва за Исмаил-означава Господ ще чуе.

Майка му е била Египтянка която е служила на Сара. Когато е бил на 15 години, Исмаил е трябвало да се отдели от Сара и Аврам. Исмаил е дал 12 сина. Историята на Исмаил е дадена в Битие. Ето как Исмаил е дал арабите и те са дали религията Ислям. И кои са мюсюлманите-те се покоряват на думата на техния бог. И това е още от началото. Исмаил и исляма. Ислама е религия на пълно покоряване на Господа. Това е пророкувал Мохамед. Мюсюлманин означава човек, който се покорява на Бога и е приел исляма. Но какво направи Господ С Исмаил? Авраам обаче имаше и друг син-Исаак. Господ избра Исаак. Исмаил беше отстранен.

Последните Два Милиона Години страница 148 и 150

Империята създадена в името на Аллах. През 7 век на Арабският полуостров са започнали войните на арабите. Но само 100 години по-късно арабите са владеели много обширни земи. През 732 година те са имали земята от Пиринеите до Индия. Силата зад този успех на арабите е била новата ралигия-исляма. Което означава подчинение на волята на Господа. Мохамед, който е роден през 570 година в Мека е бил основоположника на тази нова религия и е бил гениален като е накарал арабите да се подминят на Аллах. Исляма е предлагал много на вярващите. Обещавал е раят на истински вярващите. И е бил толериращ и Моисей и Исус... И те са дошли по-късно и са приели Моисей и Исус. Нека ви покажа нещо за Мохамед-роден в Мека през .... Бил е около 40 годишетн когато започнал да проповядва. Казвал е, че не е свят, но Господ го избрал за да предаде съобщението.... Не е бил свят, но Господ го е избрал? Съобщението е било не добре прието и през 622 бил принуден да избяга. Избягал е в Медина. И това е началото на мюсюлманската ера. През 630 година е превзел Мека. И след него 20 години по-късно се явява Корана. Исляма учи, че истинският път към рая е да се умре в битка за Бога. Исляма е една от основните религии на света-втората. Има 1.3 милиарда последователи. И всички те са кланят в суета. Библията казва-благословена е нацията, чийто Бог е Господ. Техният не е Господ.
Да се върнем на Битие 22 глава

1 След тия събития Бог изпита Авраама, като му рече: Аврааме. А той рече: Ето ме. 2 И рече Бог: Вземи сега единствения си син, когото любиш, сина си Исаака, та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа. Господ каза, че Авраам има само един син-Исмаил беше изкючен вече. 3 На сутринта, прочее, Авраам подрани та оседла осела си и взе със себе си и двама от слугите си и сина си Исаака; и, като нацепи дърва за всеизгарянето, стана та отиде на мястото, за което Бог му беше казал. 7 Тогава Исаак продума на баща си Авраама, казвайки: Тате! А той рече: Ето ме, синко. И рече Исаак: Ето огъня и дървата, а где е агнето за всеизгарянето?

Исаак се усъмни...

8 И Авраам каза: Синко, Бог ще си промисли агнето за всеизгаряне. И двамата вървяха заедно. 9 А като стигнаха на мястото, за което Бог му беше казал, Авраам издигна там жертвеник, нареди дървата и, като върза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата.

Как се е почуствал Исаак-но не се е противил

10 И Авраам простря ръката си та взе ножа да заколи сина си. 11 Тогава ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! И той рече: Ето ме. 12 И ангелът рече: Да не вдигнеш ръката си върху момчето, нито да му сториш нещо; защото сега зная, че ти се боиш от Бога, понеже не пожали за Мене и сина си, единствения си син.

В 15 глава на Битие видяхме, че Авраам е вярвал напълно на Бога. Без да задава въпроси. А Исаак видя какво ще става и зададе въпрос...

15 Тогава втори път ангел Господен викна на Авраама от небето и рече: 16 В Себе Си се заклевам, казва Господ, че понеже си сторил това нещо и не пожали сина си, единствения си син, 17 ще те благословя премного и ще умножа и преумножа потомството ти като небесните звезди и като пясъка на морския бряг; и потомството ти ще завладее портата на неприятелите си; 18 в твоето потомство ще се благословят всичките народи на земята, защото си послушал гласа Ми.

Господ беше вече обещал на Авраам това, но сега вече го потвърди. Авраам е баща на вярващите и също на много народи. И чрез него те ще бъдат благословени.
Да видим Битие 25 глава-защото и Исаак имаше деца

19 Ето и потомството на Авраамовия син Исаак; Авраам роди Исаака, 20 а Исаак беше на четиридесет години, когато взе за жена Ревека, дъщеря на сириеца Ватуил от Падан-арам, и сестра на сириеца Лавана. 21 И молеше се Исаак на Господа за жена си, защото беше бездетна;

Господ го послуша и жена му Ревека зачна. Ревека е в същата ситуация както беше Сарайя. Но вместо да даде слугинята си на Исаак-тя се обърна към Господа. Исаак се моли на Бога и Бог чу молитвата му.

22 А децата се блъскаха едно друго вътре в нея; и тя рече: Ако е така, защо да живея?

И отиде да се допита до Господа. И защо тези деца се бият в корема ми-питаше тя

23 А Господ й рече: - Два народа са в утробата ти, И две племена ще се разделят от корема ти; Едното племе ще бъде по-силно от другото племе; И по-големият ще слугува на по-малкия.

Два народа бяха в корема й. И първородният ще служи на вторият.

24 И когато се изпълни времето й да роди, ето, близнета имаше в утробата й. 25 Първият излезе червен, цял космат, като кожена дреха; и наименуваха го Исав.

Исаак имаше пъвородният си Исав. Вторият беше наречен Яков. Те не са били еднояйчни близнаци

26 После излезе брат му, държейки с ръката си петата на Исава; затова се нарече Яков. А Исаак беше на шестдесет години когато тя ги роди.

По-старият щеше да служи на по-младият

27 И като порастнаха децата, Исав стана изкусен ловец, полски човек; а Яков беше тих човек и живееше в шатрите. 28 И Исаак обичаше Исава, защото ядеше от лова му; а Ревека обичаше Якова. 29 Един ден Яков си вареше вариво, а Исав дойде от полето изнемощял; 30 И Исав каза на Якова: Я ми дай да ям от червеното, това червено вариво, защото съм изнемощял; (затова той се нарече Едом).

Исав беше червеникав. Но и името Едом беше прибавено на него. Също означава червен.

31 И рече Яков: Най-напред продай ми първородството си.

Исаак имаше завета от Авраам. Този завет трябваше да мине на Исав, но ето какво каза той на Яков и се отказа от първородството си.

32 А Исав рече: Виж аз съм на умиране; за какво ми е това първородство? 33 И Яков рече: Най-напред закълни ми се; и той му се закле, и продаде първородството си на Якова.

Това беше сделка и тя се извърши.

34 Тогава Яков даде на Исава хляб и вариво от леща; и той яде и пи, и стана та си отиде. Така Исав презря първородството си.

Исав се отказа от първородството си. Яков не го открадна, но направи сделка с Исав. Исаак вече е на смъртно легло и иска да благослови децата си-Битие 27 глава

41 И Исав мразеше Якова поради благословението, с което баща му го благослови; и думаше Исав в сърцето си: Скоро ще настанат дните, когато ще оплакваме баща си, тогава ще убия брата си Якова. Исав не можеше да се примири, че Исаак благослови Яков.

Но той сам продаде първородството си

42 И казаха на Ревека думите на по-стария й син Исав; затова тя прати да повикат по-младия й син Якова, и му рече: Виж, брат ти Исав се утешава относно тебе, че ще те убие. 43 Сега прочее, синко, послушай думите ми: стани, та бягай при брата ми Лавана в Харан, 44 и поживей при него известно време, доде премине яростта на брата ти, - 45 доде премине от тебе гнева на брата ти, и той забрави това, което си му сторил; тогава ще пратя да те доведат от там.

Защо да се лиша и от двама ви в един ден? Защо да загубя и съпруга си и сина си в един ден?
Амос 1 глава

11 Така казва Господ: Поради три престъпления на Едом, Да! поради четири, няма да отменя наказанието му, Защото прогони брата си с меч, И, като отхвърли всяко милосърдие, Негодуванието му разкъсваше непрестанно, И той пазеше гнева си всякога; Исав държеше гнева си против Яков за винаги 12 Но Аз ще изпратя огън върху Теман, Та ще изпояде палатите на Восора.

Теман и Восора са градове създадени от Исав. Вижте какво казва Господ!
Да видим Малахия 1 глава-Господ има съд за Исав

1 Господното слово наложено на Малахия за Израиля: 2 Аз ви възлюбих, казва Господ; А вие думате: В какво се вижда че си ни възлюбил? Не беше ли Исав брат на Якова? казва Господ; Но Аз възлюбих Якова,

Кого обича Господ? И кого мрази?

3 А Исава намразих, И направих горите му да запустеят, И наследството му да бъде за чакалите на пустинята. 4 И ако рече Едом: Ние станахме бедни, Но ще съградим изново запустелите места, То така казва Господ на Силите: Те ще съградят, но Аз ще съборя; И ще се нарекат нечестива страна, И люде против които Господ негодува винаги. Господ има вечен гняв против тези хора 5 Очите ви ще видят това, и ще речете: Господ е велик и оттатък Израилевия предел.

Господ ще разруши градовете на Едом и дори и да ги построят отново-ще ги съсипе. И какво излиза-че Исав няма да има място, където да живее.
Нека видим Авдия. И ние обичаме децата си, но ако ни се противопоставят-готови сме да ги отхвърлим и намразим.

10 Поради насилието, което ти извърши на брата си Якова, Срам ще те покрие, И ще бъдеш изтребен за всегда.

Господ казва това на Исав.

11 В деня, когато ти стоеше настрана, В деня, когато чужденци заведоха в плен войската му, И чужденци като влязоха в портите му, Хвърлиха жребие за Ерусалим, Тогава и ти беше като един от тях. 12 Обаче, недей гледа злорадно В деня на брата си, В деня на бедствието му; Нито да се радваш за юдейците В деня на загиването им, И да не говориш надменно в деня на угнетението им. 13 Недей влиза в портата на людете Ми В деня на бедствието им; Да! не гледай злорадо злощастието им В деня на бедствието им; Нито да туриш ръка на имота им В деня на бедствието им;

Исав се радваше на наказанието на Господа върху Яков, но също и участваше в това. А не биваше да прави това.

14 Недей застава на кръстопътя, За да изтребваш бежанците му, Нито да предадеш останалите от него В деня на угнетението им.

И Исав хващаше и тези дето успяваха да избягат и ги предаваше. Той искаше да ни унищожи до крак. Това е нашият брат, от същата майка, но не бяхме еднояйчни близнаци.

15 Защото денят Господен е близо против всичките народи; Както си направил, така ще се направи и на тебе; Постъпките ти ще се върнат на главата ти. И това ще е от Господа.
Нека видим Езекил 11 глава-какво ще стане с Исав след като Господ не им остави градове в които да живеят.

14 И Господното слово дойде към мене и рече: 15 Сине човешки, братята ти, да! твоите братя, сродните ти мъже, и целият Израилев дом, те всички са ония, на които ерусалимските жители рекоха: Отдалечете се от Господа; нам се даде тая земя за владение. Земята на Ханаан.

Израел се раздели на Самария и Юдея след Соломон. И Исав е помагал да бъдем отстранени от земята. Защото смяташе, че тази земя принадлежи на него поради първородството му.

16 Затова речи: Така казва Господ Иеова: Понеже ги преместих далеч между народите, И понеже ги разпръснах по разни страни, И съм бил на тях за малко време светилище В страните гдето са отишли,

Но Господ дори след като ни разпръсна по целият свят, пак беше малко защита за нас. Но Исав не се смири-Езекил 35 глава-и поради това ще бъде наказан.Защото взе нашата земя.

1 При това Господното слово дойде към мене и рече: 2 Сине човешки, насочи лицето си против хълма Сиир, и пророкувай против него, като му речеш: 3 Така казва Господ Иеова: Ето, хълме Сиир, Аз съм против тебе; ще простра ръката Си против тебе, и ще те обърна в опустошение и ще бъдеш за учудване. Сиир и Едом са едно и също. И Идумеа е същото. 4 Ще разоря градовете ти, и ти ще запустееш; и ще познаеш, че Аз съм Господ. 5 Понеже си хранил непрекъсната омраза, и си предал израилтяните в силата на меча във времето на бедствието им, когато беззаконието им е стигнало до края си; 6 затова, заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, ще те предам на кръв, и кръв ще те преследва; понеже не си намразил кръвта, то кръв ще те преследва.

Щом обичаш кръвта, Исав-това ще имаш против тебе

7 Така ще направя хълма Сиир да бъде за учудване и да запустее; и ще изтребя от него и оня, който минава, и оня, който се връща. И тогава къде ще живее Исав? 8 Ще напълня планините му с убитите му; по хълмовете ти, по долините ти и по всичките ти реки ще паднат убитите от нож. 9 Ще обърна на вечно опустошение, и градовете ти няма да се населят; и ще познаете, че Аз съм Господ.

И кога чуваме за Сиир, Восора или другите градове на Исав? Но те са още наоколо-къде живеят тогава?

10 Понеже си рекъл: Тия два народа и тия две страни ще бъдат мои, и ние ще ги владеем, ако и да е бил Господ там,

Те са се настанили в Самария и Юдея. След като Господ ни е отхвърлил от земята през 70 година-Исав се е настанил в земята. И е откраднал нашата идентичност

11 затова, заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова ще постъпя според гнева и според завистта, която си показал поради омразата си към тях; и ще им бъда познат, когато те съдя.

Исав ни е направил това, а ние не можем да се защитим. Но и не трябва-Господ ще ни защити. Не трябва да правим нищо. А не е успял да ни унищожи.

12 И ти ще познаеш, че Аз Господ чух всичките хули, които си произнесъл против Израилевите планини, като си рекъл: Те запустяха; нам са дадени за храна. 13 И с устата си говорихте високомерно против Мене, и казахте много думи против Мене; Аз чух.

И Господ чу всичко и ето какво ще направи с тези хора:

14 Така казва Господ Иеова: Когато се весели целият свят, Аз ще те направя пуст. 15 Както си се развеселил за дето запустя наследството на Израилевия дом, така ще направя на тебе; ще запустееш, хълме Сиир, и целият Едом, да! целият; и ще познаят, че Аз съм Господ.

Наказанието им ще дойде от Господа. Негово е отмъщението. И ние не трябва да правим нищо. Нека видим Световната Обзорна Енциклопедия Том 4-Едом

Едом-означва червен. Дадено е на Исав когато е бил нахранен от брат си Яков. Известен още като планината Сиир. След съсипването на Ерусалим през 70 година, името Едом изчезва от историята.

И какво означава това? Те са се настанили в земята и хората от околните народи започнали да ги наричат Юдеи. Те са взели нашият интендитет. Днес не чувате за Идумеа, не чувате за Сиир. А кои сме ние-никой! Но ние сме единствените хора на тази земя които нямат държава или континент. Изрязка от вестник-Септември 1992 година-Менахем Бегин е бил Президент на Израел Ерусалим-Бегин отказа мирната инициатива и каза, че Западният бряг ще е за Юдеите за винаги. Казал в ООН, че не е възможно да се приеме разделянето на Ерусалим. или на западният бряг. Юдея и Самария е за Юдеите за всички поколения. Нали това каза Господ в Езекил-прочетохме го. Преди Рим са били Гърците. Антиох Епифан е дошъл по времето на Макавеите в Ерусалим и е пренесъл свиня в жертва в Храма като така го е осквернил. Библейски Атлас страница 156, 160 и резултата от холокоста През 167 година преди Новата Ера, Антиох 4 е искал да вземе Египет, но Римляните са му попречили. Тогава се обърнал към Юдея. И е приел Юдаизма. Но по това време вече е бил измърсил Храма. Тогава Юдеите са били приели гръцката култура. Практики като обрязването, съботата и диетичният закон-той ги е спрял. Наредил да се кланят на Зевс. И най-злото, което е направил е било да принесе на олтара в жертва свиня. И тогава Юдеите започнали да се борят портив него за 25 години. Тези които не искали да му се подчинят били избивани. Метаяс Хезмония-Юдейски свещеник започнал голямата борба против Антиох. Когато офицери на Царя дошли в селото, Метайя не само избил Юдеите които се каняли на други божества, но също убил и офицерите гърци. После побягнал в планините. Това е започнало възстанието. Неговите синове-през 125 преди Новата Ера, Макавеите започнали възстание против Гърците. Между южна Юдея и Идумея, имало път, който Гърците използували постоянно за да нападат Юдея. И тогава Макавеите за да прекратят това, насила накарали Едомците да се покръстят в Юдаизъм. Така те очаквали да прекратят нападението на гърците от юг. Между покръстените Исавци бил и Ирод Велики. И ето сега, как Исавците са били покръстени насила в Юдаизма. И по времето на Римската Изперия, те завзели нашето място и след 70 година името Исав или Едом изчезнали от историята. Ето как те ни изместили и светът ги приел като Юдеите.
Нека се върнем на Откровението 3 глава

9 Ето, давам ти някои от ония, които са от сатанинската синагога, които наричат себе си юдеи, а не са, но лъжат, - ето, ще ги накарам да дойдат и да се поклонят пред нозете ти, и да познаят, че Аз те възлюбих.

Това казва Господ за Исав. Те наричат себе си Юдеи, но не са, а лъжат. Как ги нарича-сатанинска синагога. Кой днес отива в синагогите? Господ каза, че обича Яков и мрази Исав. Е какво става с тях-отхвърлени са. Днес Юдеите-както те наричат себеси-са 14 милиона. Вижте мюсюлманите-те са 1.3 милиарда. До сега отхвърлихме две религии. Исляма и Юдаизма.
Нека видим Битие 49 глава-Яков има 12 синове.

1 Тогава Яков повика синовете си и рече: Съберете се, за да ви известя какво ще ви се случи в следващите дни: - 2 Съберете се и слушайте, синове Яковови, И послушайте Израиля, баща си. 8 Юдо, тебе ще похвалят братята ти; Ръката ти ще бъде на врата на неприятелите ти; Синовете на баща ти ще ти се кланят. Юда е Царското племе. 9 Млад лъв е Юда; От плячка, сине мой, си се въздигнал; Легнал и разпрострял се е като лъв И като лъвица; кой ще го възбуди? 10 Не ще липсва скиптър от Юда, Нито управителев жезъл отсред нозете му, Докле дойде Сило; И нему ще се покоряват племената.

Царският жезъл няма да отпадне от Юда. Докато дойде Сило-това е Исус.
Да видим Амос 3 глава

1 Слушайте това слово, което Господ изговори против вас, израилтяни, - против целия род, рече Господ, който възведох от Египетската земя, като казах:

Яков е имал 12 сина. И името му е било сменено от Господа на Израел. Синовете му са 12 племена на Израел. И Юда е Царското племе. А Левий е Свещеника.

2 Само вас познах Измежду всичките родове на света; Затова ще ви накажа за всичките ви беззакония. Само вас познавам от всичките народи на земята.

Означава-има връзка само с Яков.

6 Може ли да засвири тръба в град И людете да не се уплашат? Може ли бедствие да сполети град И да не го е направил Господ?

Хората мислят, че Господ не прави зло

7 Наистина Господ Иеова няма да направи нищо Без да открие Своето намерение на слугите Си пророците.

Всичките пророци са в Старият Завет-и до един са Израиляни. Но вие сте "Новозаветни" християни-затова не знаете тайните на Господа.

8 Лъвът изрева; кой не ще се уплаши? Господ Иеова изговори; кой не ще пророкува? Ние не можем да пророкуваме, защото не знаем нищо... Защото сме "Новозаветни"
Амос 2 глава

10 Още Аз ви възведох из Египетската земя, И ви развеждах четиридесет години през пустинята, За да наследите земята на аморейците. Аморейците са от синовете на Ханаан 11 И въздигнах от синовете ви пророци, И от юношите ви назореи. Не е ли така, израилтяни? казва Господ. Не е ли това случаят?

Господ не даде нищо на Исмаил или на Исав-но на нас само. Псалм 147-това трябва да правим: да проповядваме Словото както е на хората. А хората ни се сърдят поради това. Но Господ не обръща внимание на това, което те правят. И ако им говориш истината-те не могат да я приемат. И се сърдят на нас.

19 Възвестява словото Си на Якова, Повеленията Си и съдбите Си на Израиля. 20 Не е постъпил така с никой друг народ; И те не са познали съдбите Му. Алилуя!

Ето защо казва, че познава само Израел от всички семейства на света. И ако ние не им покажем как е-те не знаят нищо. И затова имате 1.3 милиарда мюсюлмани в тъмнина и 14 милиона Юдеи.... и какви ли не още религии-те всички са в тъмнина. Защото ние отпаднахме от задачата си да носим Божието Слово на народите.
Римляните 9 глава

1 Казвам истината в Христа, не лъжа, и съвестта ми свидетелствува с мене в Светия Дух, 2 че имам голяма скръб и непрестанна мъка в сърцето си. 3 Защото бих желал сам аз да съм анатема от Христа, заради моите братя, моите по плът роднини;

Павел говори тук. И вижте какво казва!

4 които са израилтяни, на които принадлежат осиновението на славата, заветите и даването на закона, богослужението и обещанията;

Това са родата на Павел-семейството му-Израел. И всичко е дадено на тях! И завета беше направен с Авраам, после с Исаак и после с Яков, който го даде на 12 си сина. Всичко принадлежи на нас.

5 чиито са и отците, и от които се роди по плът Христос, Който е над всички Бог, благословен до века. Амин.

И бащите бяха Израиляни. Дори когато Господ дойде в плът като Исус дето е Христос, дойде като Израилянин в племето на Юда.

6 Обаче, не че е пропаднало Божието слово; защото не всички ония са Израил, които са от Израиля;

Не всички Израиляни са Израел. Мнозина от нашите се противят на Господа.

7 нито са всички чада, понеже са Авраамово потомство; но "в Исаака", каза Бог, "ще се наименува твоето потомство". 8 Значи, не чадата, родени по плът, са Божии чада; но чадата, родени според обещанието се считат за потомство.

Исмаил беше син на плътта. Исав също вървеше по плът.

9 Защото това беше нещо обещано, понеже каза: "Ще дойда по това време, и Сара ще има син". 10 И не само това, но и когато Ревека зачна от едного, сиреч, от нашия отец Исаака, 11 макар че близнаците не бяха още родени и не бяха още сторили нещо добро или зло, то, за да почива Божието по избор намерение, не на дела, но на онзи, който призовава, 12 рече й се: "По-големият ще слугува на по-малкия"; 13 както е писано: "Якова възлюбих, а Исава намразих".

Виждате това-Господ е избрал това. И то е така и ще стои. Галатяните 3 глава

16 А обещанията се изрекоха на Авраама и на неговия потомък. Не казва: "и на потомците", като на мнозина, но като за един: "и на твоя потомък", Който е Христос.

Говори за определен потомък. Защото Исус дойде от племето на Юда-Царското племе. И не само това, но е и Първосвещеник-той е Мелхиседек. И в него всички семейства на света ще бъдат благословени. Но как-чрез служителите му-ние сме-Израел.

26 Защото всички сте Божии чада чрез вяра в Исуса Христа. И само ако имате вяра в Господа ставате Божий чада. 27 Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, с Христа сте се облекли.

Мюсюлманите кръщават ли се? А Юдеите? Мохамед умрял ли е за някого? И чие име е дадено за да се спасим-не е ли Исус? Та не зная за тези хора....

28 Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, ни женски; защото вие всички сте едно в Христа Исуса. 29 И ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание. И ако сте Христови-тогава сте Авраамово семе!

Господ каза, че завета му ще бъде с Исаак и после с Яков. Поради праведността на Авраам! Поради неговата вярност ние имаме шанса да се спасим-но само ако вярваме в Господа и го следваме както Той иска. Но нещо е станало с нас-защото не сме се подчинили на Господа.
Данаил 7 глава

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите. 2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море. 3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг. 4 Първият бе като лъв, и имаше орлови крила; а, като го гледаха, крилата му се изскубаха, и той се дигна от земята и биде заставен да се изправи на две нозе като човек, и даде му се човешко сърце. 5 След това, ето друг звяр, вторият, приличен на мечка, който се подигна от едната страна, и имаше три ребра в устата си между зъбите си; и му думаха така: Стани, изяж много месо. 6 Подир това, като погледнах, ето друг звяр, приличен на леопард, който имаше на гърба си четири птичи крила: тоя звяр имаше и четири глави; и даде му се власт. 7 Подир това, като погледнах в нощните видения, ето четвъртият звяр, страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; той се различаваше от всичките зверове, които бяха преди него; и имаше десет рога.

Това са световните 4 Империи-Вавилон, Мидо Персия, Гърция и Рим и ние сме били в робство във всичките-дори и до днес

8 Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха; и ето, в тоя рог имаше очи като човешки очи и уста, които говореха надменно.

Това е Римската Империя. И не само, че упрявляваха света със сила, но дадоха и религията на света, която днес мнозината следват.

19 Тогава поисках да узная истината за четвъртия звяр, който се различаваше от всичките други и бе твърде страшен, чиито зъби бяха железни и ноктите му медни, който пояждаше и строшаваше, а останалото стъпкваше с нозете си, - 20 и за десетте рога, които бяха на главата му, и за другия рог, който излезе, и пред който паднаха три, то ест, за оня рог, който имаше очи и уста, които говореха надменно, и който наглед бе по-як от другарите си. 21 Гледах същия рог като воюваше със светиите и превъзмогваше против тях, 22 докато дойде Старият по дни, и се извърши съд за светиите на Всевишния, и настана времето, когато светиите завладяха царството.

Тези хора са се борели против светиите на Господа. Днес Римо католическата църква е най-голямата църква и има много дъщери-това са протестантските църкви.

23 Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши. 24 А за десетте рога, те са десет царе, които ще се издигнат от това царство; и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите и ще покори трима царе. 25 Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време. 26 Но когато съдилището ще заседава, ще му отнемат владичеството, за да го изтребят и погубят до край. 27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.

И ето сега-ние сме загубили властта над Църквата. Защото Римляните са дошли и са заели нашето място. Понеже сме се противили на Господа
Илюстрована История на Италианските хора, страница 66

Католицизма-версия на Християнството прието от Италиянците. Израел са били наречени за първи път християни в Антиох. Дефиницията на христинин: такъв, който следва Христос както Христос иска. Римляните обаче говорят за католицизма. Версия-тяхна-на християнството. Католицизма е бил предимно италиянско движение. Не е имал нищо общо с други. Как наричат днес тази религия-католическа. Но е Римски католицизъм. Идеята на Рим е че е център на света. Думата "католик" означава универсалин. И това е днешното световно християнство. Тази религия е номер едно на света днес-2.3 милиарда последователи. Те следват доктрината на Римо католическата църква. Те не са го взели това от нас, но са го измислили сами поради нашето непокорство към Господа. И така-1.3 милиарда са мюсюлмани. 14 милиона са Юдеи и над 2.3милиарда са Римски католици. Да не говорим за протестантите. Вижте-ние ви казваме да излезете от тези религии защото нямат общо с Господа. Ние сме истинските християни.
Исаия 41 глава

8 Но ти, Израилю, служителю Мой, Якове, когото Аз избрах, Потомството на приятеля Мой Авраама,

Господ говори тук!

9 Ти, когото взех от краищата на земята, И повиках от най-далечните й страни, И ти рекох: Ти си Мой служител, Аз те избрах, и не те отхвърлих,

Вижте това! И ние все още имаме работа, която трябва да вършим. Да проповядваме Божието Слово както е и рано или късно те ще се обърнат към нас.
Второзаконие 7 глава

6 Понеже вие сте люде свети на Господа вашия Бог; вас избра Господ вашият Бог да бъдете Нему собствен народ измежду всичките племена, които са по лицето на земята.

Вижте какви сме ние-затова трябва да се държим както подобава

7 Господ не ви предпочете нито ви избра, за гдето сте по-многочислени от всичките други племена; защото вие сте най-малочислени от всичките племена. 8 Но понеже ви възлюби Господ и за да опази клетвата, с която се е клел на бащите ви, за това Господ ви изведе със силна ръка и ви изкупи от дома на робството, от ръката на египетския цар Фараона.

Защото Авраам беше верен на Господа. Дори беше готов да даде сина си за Бога.

9 И тъй, да знаеш, че Господ твоят Бог, Той е Бог, верният Бог. Който пази до хиляда поколения завета и милостта към ония, които Го любят и пазят заповедите Му; 10 а на ония, които Го мразят, въздава им в лице и ги изтребва; няма да забавя наказанието на онзи, който Го мрази, но ще му въздаде в лице.

Вижте това! Страшно е да попаднеш връцете на Господа!

11 За това, пази заповедите, повеленията и съдбите, които днес ти заповядвам, за да ги вършиш.

И ние трябва да правим това!
Ефесяните 4 глава

1 И тъй, аз, затворник за Господа, моля ви да се обхождате достойно на званието, към което бяхте призовани,

Благосовение е да знаем това, което знаем! Ние представяме Господа!

2 със съвършено смирение и кротост, с дълготърпение, като си претърпявате един друг с любов, 3 и се стараете в свръзката на мира да опазите единството в Духа. 4 Има едно тяло и един Дух, както и бяхте призовани към една надежда на званието ви:

Ние се надяваме да се спасим. И никой не е спасен все още.

5 един Господ, една вяра, едно кръщение,

И това е за всичките хора! Тези които следват Мохамед вярват в лъжа. Тези които следват така наречените Юеи са в лъжа. Тези които следват Рим са в лъжа.

6 един Бог и Отец на всички, Който е над всички, чрез всички и във всички. 11 И Той даде едни да бъдат апостоли, други пророци, други пък благовестители, а други пастири и учители, 12 за делото на служението, за назиданието на Христовото тяло, с цел да се усъвършенствуват светиите; 13 докле всички достигнем в единство на вярата и на познаването на Божия Син, в пълнолетно мъжество, в мярката на ръста на Христовата пълнота;

Иска да сме едно цяло в ум и постъпки

14 за да не бъдем вече деца, блъскани и завличани от всеки вятър на учение, чрез човешката заблуда, в лукавство, по измамителни хитрости;

Не искаме да сме деца вече по ум. Да следваме нещо, което не е нищо. Затова Господ ни даде пророци и апостоли, за да ни учи на своите пътища. А всички тези хора се опитват да ви измамят, за да не следвате Господа! Както Сатана измами света, така те него следват.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2194480
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930