Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2015 15:47 - ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА ИСУС В СЪБОТА, НЕ В НЕДЕЛЯ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1231 Коментари: 0 Гласове:
2



Псалм 18:1-6

Сестри и братя,

Представям ви днешният урок на Израел. Учител е брат Мелвин.

Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота.
Днес има малко дъжд и ето-хората са намляли тук. Не бива да се плашим от дъжд, ако Господ е с нас-нали?
Някои хора казват-и каква разлика има? Но наистина има огромна разлика в кой ден е възкръснал Исус. Ще ви покажа огромната разлика.
Много хора казват, че не пазят Великдена, но пазят възкресението на Исус в неделя. Но Великдена е пагански и също и възкресението на Исус в неделя е паганско.
Тези учения идват от езичниците. И те ви учат на лъжа. А трябва да помните, че дявола е измамил целият свят. И той знае, че ще иде в огненото езеро, но иска и вие да сте там.
Един голям пастор от Калифорния уби Великдена-показа какво е, че е пагански празник. Но сега трябва да убие и неделята и да докаже, че Исус не е възкръснал в неделя.
Ще започнем урока от 1 Йоаново 4 глава

1 Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, но изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света.

Не вярвайте на всеки дух. Божието Слово е дух! И така-не всяка дума идва от Бога. И мнозина фалшиви пророци са излезли по света. Днес те стоят на амвоните. Проверявайте ги! Чрез Библията. Аз ви предизвиквам-проверете ме какво говоря! Вие трябва да ме проверите! Повечето хора не знаят кои са лъжливи пророци-това са хора които свидетелстват лъжи. Днес никой не говори за тях. Защото се правят големи пари чрез лъжи...

4 Вие сте от Бога, дечица, и победили сте ги; защото по-велик е Оня, Който е във вас, от онзи, който е в света.    


Но ако нямате Божието Слово в себе си-нямате нищо. За това трябва да изучавате тази Библия. Трябва да ячетете и трябва да слушате какво казва Израел. Защото само на тях Господ е дал всичко.

5 Те са от света, за това светски говорят и светът тях слуша.    


Ако си фалшив пророк, ти си от света. И не учиш хората чрез тази Библия. И си от дявола.

6 Ние сме от Бога; който познава Бога, нас слуша; който не е от Бога, не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината и духа на заблудата.    

Тези които са от Господа четат от Библията. Това, което ние вършим. И ако четете тази Книга, ще знаете, че възкресението в неделя е грешка. Ще знаете, че Великдена е лъжа. Защо пазите Великдена? Защото е традиция. Майка ви е пазила Великдена-и вие също-по традиция. Но ако четете това Слово ще знаете разликата между истината и лъжата.
Нека видим Матей 7 глава. Гледах един вестник след Великдена-и показваха как целият свят го пази. Целият свят е излъган.

7 Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори,    


И ако не разбирате нещо-питайте Господа, като паднете на колене. Когато дойдох тук, нямах нито знание нито разбиране. И някой отвори Библията и ми чете от нея. И така се научих на истината. И ето-чета я за да спася себе си. И я чета достатъчно за да мога да застана пред вас и да ви уча на истината.

8 защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори.    

Трябва да търсите истината и ще я намерите.

13 Влезте през тясната порта, защото широка е портата и пространен е пътят, който води в погибел, и мнозина са ония, които минават през тях.    


Търсете тясната порта. Тя води в спаснието. Но широка е портата дето води в огненото езеро. Днес те търсят широката порта.

14 Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.    


Тясна е портата, която води в живота. И ето-ние знаем истината и не пазим Великдена. И това, че всички пазят този прагански празник не го прави правилен.

15 Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители.    

Внимавайте за фалшиви пророци! Никой дето отива по разните църкви, не мисли, че пастора там е лъжлив пророк. Те казват, че са истинни. Но защо тогава учат все различни неща? И мнозина са лъжците днес. И те са вълци грабители. А идват все едно, че служат на Господа.

16 От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи?

И ще ги познаете по плодовете им.
Матей 24 глава

1 И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма.    

2 А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам: Няма да остане тук камък на камък, който да се не срине.    


Исус им каза за Храма, че ще бъде съборен. Станало е през 70 година.

3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?    


Когато Исус дойде, ще бъде краят на този свят както го знаем.

4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;    


Внимавайте да не ви заблуди някой. Но днес те не внимават за нищо и дават парите си на лъжци които ги лъжат.

5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.    

Мнозина ще дойдат в името на Христос и заблуждават мнозина. И това е факта-целият свят пазеше Истъра-Великдена не отдавна.

11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина.

Защото тези хора не търсят да видят, дали техният пастор е от фалшивите пророци. Виждам го това постоянно. Слушам пастоите и по радиото и ги гледам по телевизията. И виждам, че са фалшиви пророци. И те заблуждаат мнозина.
Искам да ви порчета нещо от историята-за Великдена. Историческа книга "Последните 2 милиона години"-ще видим страница 216 и 84.

Как всичко това е дошло в Църквата. Паганските неща са абсорбирани. И това е Римо католическата църква, която е представила всички тези неща на света.
Много пагански фестивали и празници са прибавени към календара. Например Истър-получил е името си от северната богиня Еостре. Великденските яйца са символ на раждането. И козунаците също са в почит на Естрате или Еостре.
Тази богиня се е празнувала с оргии и храмова проституция. Използували са музика, вино и разни билки като наркотици.

Това са правили на Великден. Това правят и днес. Виждате от къде води началото си.
Нека видим Йоан 4 глава. Показах ви какво пише в историческите книги. Кой го е писал това-езичниците. И те ви казват какво е Великдена, но вие не вярвате и на тях.

19 Казва Му жената: Господине, виждам, че Ти си пророк.    

20 Нашите бащи в тоя хълм са се покланяли; а вие казвате, че в Ерусалим е мястото гдето трябва да се покланяме.    

21 Казва й Исус: Жено вярвай Ме, че иде час, когато нито само в тоя хълм, нито в Ерусалим ще се покланяте на Отца.    

22 Вие се покланяте на онова, което не знаете; ние се покланяме на онова, което знаем; защото спасението е от юдеите.    

Вие не знаете на какво се кланяте. Тези дето днес пазят Великдена-те не знаят на кого се кланят. Не знаят, че този празник се пази с оргии и наркотици, както и че яйцето е символ на новият живот. но кой е истинският символ на живота-Исус е!
А ние знаем на кого се кланяме. Защото познаваме Божието Слово. И спасението е от Израел. Но вие не искате до дойдете при нас. Именно Израел е писал тази Библия. И Исус е Юдеин.
Ще видим Данаил 7 глава. От къде мислите са дошли днес всичките тези пагански празници? Коледа, Великден, разпети петък, пепелна сряда, църква в неделя и т.н.?

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите.    

2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море.    

3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг.    


Това са 4 Царства.

4 Първият бе като лъв, и имаше орлови крила; а, като го гледаха, крилата му се изскубаха, и той се дигна от земята и биде заставен да се изправи на две нозе като човек, и даде му се човешко сърце.    


Това е Вавилонската Империя и Цар Навохудоносор

5 След това, ето друг звяр, вторият, приличен на мечка, който се подигна от едната страна, и имаше три ребра в устата си между зъбите си; и му думаха така: Стани, изяж много месо.    


Това е Мидо-Персия. Втората Империя.

6 Подир това, като погледнах, ето друг звяр, приличен на леопард, който имаше на гърба си четири птичи крила: тоя звяр имаше и четири глави; и даде му се власт.    


Това е Гъцката Империя и Александър Велики, както и 4 Генерала които са си поделили света след смъртта му.

7 Подир това, като погледнах в нощните видения, ето четвъртият звяр, страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; той се различаваше от всичките зверове, които бяха преди него; и имаше десет рога.    


Това е Римската Империя. Ужасен звяр. Уж е изчезнала, но е все още тук. Ако не разбирате Данаил 2 и 7 глава-просто няма смисъл да отивате на църква. Защото не знаете изобщо какво става и защо. Но следвате някаква си религия, която няма да ви доведе до спасението ви.

8 Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха; и ето, в тоя рог имаше очи като човешки очи и уста, които говореха надменно.    

И ето-малкият рог представя папата. Рог означава власт. И ако четете историята на света, ще намерите, че папата е унищожил три народа. Хуралините, Готите и Вандалите. Това е записана история.

15 Колкото за мене, Даниила, духът ми се наскърби дълбоко в тялото ми, и виденията на главата ми ме смутиха.    

16 Приближих се до едного от предстоящите и го попитах що е истинското значение на всичко това. И той ми разправи и ми даде да разбера значението на тия неща.    

17 Тия четири големи звяра, каза той, са четирима царе, които ще се издигнат от земята.    


4 Царства които ще дойдат от земята. Колко църкви днес ви говорят за това? Никой не ви го говори.

18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове.    

19 Тогава поисках да узная истината за четвъртия звяр, който се различаваше от всичките други и бе твърде страшен, чиито зъби бяха железни и ноктите му медни, който пояждаше и строшаваше, а останалото стъпкваше с нозете си, -    

Защо иска да узнае именно за този 4 звяр? Нека да видим за него:

23 Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши.    


Този 4 звяр ще завладее целият свят. Как ще направи това? Чрез фалшиво учение. Той ви убива, а вие дори се радвате.
    

25 Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време.    

Съботата е денят на Господа. Но този човек ви казва да пазите неделята. Е какво прави-променя Закона на Господа. И ето-променил е и времената. Кога започва денят-в полунощ? Как денят може да започва в полунощ? Бог казва, че денят започва със залеза на слънцето. Променил е имена на дните и на месеците, и години, и всичко.
Нека видим сега за тези зверове и как този човек е променил времена и закони-Откровението 13 глава

1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.    


Вавилон е една глава; Мидо-Персия е втора глава; Гърция-4 глави и Рим е седмата глава.

2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.    


Този звяр представя Вавилон, Мидо Персия и Гърция. И дявола му даде власт! Той е змеят. И даде власт на папата. И така-когато пазите Великдена, който е дошъл от Рим-вие се кланяте на дявола. И така-от къде са нещата които вие пазите-от дявола.

3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;    


Нали ви казах-целият свят пазеше Великдена преди няколко седмици. И те се кланят на дракона. Той е змеят и той е Сатана.

4 поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него?    
11 И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей.    


И чие е учението на Рим-на змеят. И това е, което света следва.

12 Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла.    

Малтин Лутер не е променил доктрините на Римо католическата църква. И това е, което днес следват и всичките протестантски църкви.
2 Коринтяни 11 глава

3 Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа.    


Божието Слово е съвсем просто. Но трябва да отделите време и да го изучавате. А фалшивите пророци ви уплитат с разни басни и вие мисите, че нищо не можете да разберете от Библията.

4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите.    

Някои идват при вас и ви проповядват друг Исус-такъв, който е умрял в петък и възкръснал в неделя... И вие лесно търпите лъжата. А те ви проповядват други Евангелия-че ще ходите на небето. Това не е в Бибилята. Че Исус е умрял в петък-това не е в Библията. Че вече няма Закон. Това не е в Бибилята

13 Защото такива човеци са лъжеапостоли, лукави работници, които се преправят на Христови апостоли.    

14 И не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;    

15 тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им.    

И така-вие лесно вярвате на такива лъжци.
Нека сега да видим за възкресението на Исус Христос-Левит 23 глава

10 Говори на израилтяните, като им кажеш: Когато влезете в земята, която Аз ви давам, и пожънете жетвата й, тогава да донесете на свещеника един сноп от първите плодове на жетвата си;

Ще видим това нещо. Знаете ли какво е жетвата? Не можете да имате жетва докато плодът не е готов и не дойде от земята. Нека видим кои са тези първи плодове-1 Коринтяни 15 глава
 
20 Но сега Христос е бил възкресен, първият плод на починалите.    


Трябва да възкръснете от мъртвите. Защото излизате от земята. И ако не сте в земята-как ще излезете от нея?

21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.    

22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят.    

23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови.    
    
Виждаме първият плод и първите плодове.
Да се върнем сега на Левит 23 глава

11 и той да подвижи снопа пред Господа, за да ви бъде приет; на другия ден подир съботата да го подвижи свещеникът.    


На денят след съботата! И ако това става в понеделник-трябва да чакате до следващата събота и в деня след нея-което е неделя, да се представят плодовете.

12 И в деня, когато подвижите снопа, да принесете за всеизгаряне Господу едно едногодишно агне без порок;    

И като имате плодовете, не можете да ги представите преди да е отминала съботата.
Нека видим за това агне дето няма недостатък-1 Петрово1 глава

18 като знаете, че не с тленни неща - сребро или злато - сте изкупени от суетния живот, предаден вам от бащите ви,    

19 но със скъпоценната кръв на Христа, като на агнец без недостатък и пречист,    

Сега знаем, кое беше Агнето без недостатък.
Нека сега видим за денят след съботата-Матей 28 глава

1 А като се мина съботата, на първия ден от седмицата, дойдоха Мария Магдалина и другата Мария да видят гроба.    


Прочетохме, че плодовете не се приемат преди съботата да е отминала.

2 А, ето, стана голям трус; защото ангел от Господа слезе от небето и пристъпи, отвали камъка, и седна на него.    
5 А ангелът проговори, като каза на жените: Вие не се бойте, защото зная, че търсите разпнатия Исус.    

6 Няма Го тук; защото възкръсна, както и рече: дойдете и вижте мястото, гдето е лежал Господ.    

Значи жътвата вече е минала-както виждате, жените са отишли на седващият ден, който е неделя.
Да видим Лука 24 глава-тук много хора четат и не разбират.

1 А в първия ден на седмицата, сутринта много рано, жените дойдоха на гроба, носещи ароматите, които бяха приготвили.    

2 И намериха камъка отвален от гроба.    

3 И като влязоха, не намериха тялото на Господа Исуса.    


Защо Исус не е бил там? Не е вече там.

4 И когато бяха в недоумение за това, ето застанаха пред тях двама мъже с ослепително облекло.    

5 И обзети от страх, те наведоха лицата си до земята; а мъжете им рекоха: Защо търсите живия между мъртвите?    

6 Няма Го тука, но възкръсна. Спомнете си какво ви говореше, когато беше още в Галилея,    

Никой от днешните пастори не ви чете това. А е както виждате-много рано сутринта в неделя. Йоан ви казва, че дори и слънцето не е било изгряло още.
Да се върнем сега на Левит 23 глава

13 и хлебния му принос, две десети от ефа чисто брашно омесено с дървено масло, в жертва чрез огън Господу за благоухание; и възлиянието му, един четвърт ин вино.    


Първо трябва да имате жътва, после да имате агне без недостатък. И ето сега-още не е завършено докато Бог не приеме първите плодове. И виждате, че има и вино-алкохолно питие!

14 А хляб, или пържено жито, или пресни класове да не ядете до тоя ден, до деня, когато принесете приноса на вашия Бог. Това да бъде вечен закон във всичките ви поколения, във всичките ви жилища.    

Нека видим какво стана след възкресението на Исус-Йоан 20 глава

1 В първия ден на седмицата Мария Магдалина дохожда на гроба сутринта, като беше още тъмно, и вижда, че камъкът е дигнат от гроба.    


Още тъмно. Няма още слънце. Мнозина пазите в неделя зазоряването. Кланяте се на слъпцето.

2 Затова се затича и дохожда при Симона Петра и при другия ученик, когото обичаше Исус, и им казва: Дигнали Господа от гроба, и не знаем где са Го положили.    

6 След него дойде Симон Петър и влезе в гроба; видя плащаниците сложени,    
7 и кърпата, която беше на главата Му, не сложена с плащаниците, а свита на отделно място.    

8 Тогава влезе другият ученик, който пръв стигна на гроба; и видя и повярва.    

9 Защото още не бяха разбрали писанието, че Той трябваше да възкръсне от мъртвите.    


Това е странно-защо не са знаели Писанията? Били са с Исус за 3.5 години. И не са разбрали какво ще стане? Не зная защо не са разбирали това.

10 И тъй, учениците се върнаха пак у тях си.    

11 А Мария стоеше до гроба отвън и плачеше; и така, като плачеше надникна в гроба,    
13 И те й казват: Жено, защо плачеш? Казва им: Защото дигнали Господа мой, и не знам где са Го положили.    

14 Като рече това, тя се обърна назад и видя Исуса, че стои, но не позна, че беше Исус.    


Все още е тъмно-тя не е могла да го познае.

15 Казва й Исус: Жено, защо плачеш? кого търсиш? Тя, като мислеше, че е градинарят, казва Му: Господине, ако ти си го изнесъл, кажи ми где си Го положил, и аз ще Го дигна.    

16 Казва й Исус: Марийо! Тя се обърна и Му рече на еврейски: Равуни! което значи, Учителю!    


Сега вече тя разбира, че това е Исус

17 Казва й Исус: Не се допирай до Мене,

Защото той е Първият Плод и още не е приет от Отец.

защото още не съм се възнесъл при Отца; но иди при братята Ми и кажи им: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог.    


Тези от вас които още не познават Исус-как си обяснявате, че Исус каза на онзи разбойник, че ще бъде с него в рая, а ето-Исус още не е отишъл в рая дори. Какво сега-излъгал ли е Исус онзи разбойник? Или онзи разбоник за разлика от вас е знаел, че става въпрос за Царството на Исус когато се върне отново?

18 Мария Магдалина дохожда и известява на учениците, че видяла Господа, и че Той й казал това.    

19 А вечерта на същия ден, първия на седмицата, когато вратата на стаята, гдето бяха учениците, беше заключена поради страха от юдеите, Исус дойде, застана посред, и каза им: Мир вам!    


Исус вече е бил приет от Отец.

20 И като рече това, показа им ръцете и ребрата Си. И зарадваха се учениците като видяха Господа.    

Исус вече е бил приет и за това може да им се яви и те дори са попипали и ръцете за да видят раните му.
Нека ви покажа нещо-Лука 24 глава-това е след възкресението на Исус.

30 И като седна с тях на трапезата, взе хляба и благослови, разчупи и даде им.    

31 И очите им се отвориха и Го познаха; а Той стана невидим за тях.    

Исус изчезва и те не го виждат вече.

33 И в същия час станаха и се върнаха в Ерусалим, гдето намериха събрани единадесетте и тия, които бяха с тях,    

34 които и казаха: Господ наистина възкръснал и се явил на Симона.    

35 Те пък разправиха станалото по пътя, и как Го познаха, когато разчупваше хляба.    

36 И когато говореха за това, сам Исус застана посред тях и каза им: Мир вам!    

37 А те се стреснаха и се уплашиха, като мислеха, че виждат дух.    

38 И Той им рече: Защо се смущавате? и защо се пораждат такива мисли в сърцата ви?    


Те все още не разбираха Писанията

39 Погледнете ръцете Ми и нозете Ми, че съм Аз същият; попипайте Ме и вижте, защото дух няма меса и кости, както виждате, че Аз имам.    


Все още е първият ден от седмицата-неделята.

40 И като рече това, показа им ръцете и нозете Си.    

41 Но понеже те от радост още не вярваха и се чудеха, Той рече: Имате ли тук нещо за ядене?    

42 И дадоха Му част от печена риба [и меден сок].    

43 И взе та яде пред тях.    

44 И рече им: Тия са думите, които ви говорих, когато бях още с вас, че трябва да се изпълни всичко, което е писано за Мене в Моисеевия закон, в пророците и в псалмите.    


Исус трябваше да изпълни пророчествата до запетаята дори.

45 Тогава им отвори ума, за да разберат писанията.    


И тогава те разбраха Старият Завет-той е Писанията.

46 И рече им: Така е писано, че Христос трябва да пострада и да възкръсне от мъртвите в третия ден,    

Нека видим сега за този трети ден-Марк 8 глава

27 И излезе Исус с учениците Си по селата на Кесария Филипова; и по пътя попита учениците Си, като им каза: Според както казват хората: Кой съм Аз?    

28 А те в отговор Му казаха: Иоан Кръстител; други - Илия; а трети - един от пророците.    

29 Тогава ги попита: Но според както вие казвате: Кой съм? Петър в отговор Му каза: Ти си Христос.    

30 И заръча им никому да не казват за Него.    

31 И почна да ги учи как Човешкият Син трябва много да пострада, и да бъде отхвърлен от старейшините, главните свещеници, книжниците, и да бъде убит, и след три дни да възкръсне.    

Защо те не разбираха писанията-Исус просто ги изпълняваше точно.
Нека видим за тези 3 дни и три нощи-Матей 12 глава

38 Тогава някои от книжниците и фарисеите Му отговориха, казвайки: Учителю, искаме да видим знамение от Тебе.    

39 А Той в отговор им рече: Нечестиво и прелюбодейно поколение иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на пророк Иона.    


И ако търсите знаци-значи сте зли-така казва Исус.

40 Защото, както Иона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи.    

3 дена и 3 нощи. И така трябваше да бъде и Исус-3 дни и 3 нощи. И ако е както те казват, че Исус е умрял в петъка, то не можем да преброим три дни и три нощи. Събота-една нощ. Събота денят-един ден. Неделя нощта-втора нощ. Какво излиза-един ден и две нощи. И вие служите на този Исус-който постоянно лъже. Защото този-вашият-не е този от Библията.
Нека да видим как се брои и от кога трябва да започнем да броим-Данаил 9 глава

21 дори още като говорех в молитвата, мъжът Гавриил, когото бях видял във видението по-напред, като летеше бързо се приближи до мене около часа на вечерната жертва.    

22 И вразуми ме като говори с мене, казвайки: Данииле, сега излязох да те направя способен да разбереш.    

Данаил търси отговора за тези 70 седмици

26 И подир шестдесет и две седмици Месия ще бъде посечен, и не ще има кои да Му принадлежат; и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището; и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения.    


Кой е Месията-Исус е. И не е умрял поради своите си грехове, но умря за нашите.

27 И Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.


И в средата на седмицата ще направи жертвоприношеията да престанат. Кой ден е средата на седмицата-сряда. За тези от вас които още не знаете, как се броят дните-седмицата започва от неделята.
Римляните 15 глава

4 Защото всичко, що е било от по-напред писано, писано е било за наша поука, та чрез твърдостта и утехата от писанията да имаме надежда.
8 Защото казвам, че Христос, заради Божията вярност, стана служител на обрязаните, за да утвърди обещанията дадени на бащите,

Прочетохме за потвърждението на завета.
Нека видим Евреите 10 глава

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват.    

2 Другояче те биха престанали да ги принасят; защото жертвоприносителите, еднаж очистени, не биха имали вече никакво изобличение на съвестта за грехове.    


Преди Исус да дойде и да умре на кръста, те са принасяли жертви заради греховете си.

3 Но в тия жертви всяка година става спомен за греховете.    

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове.    

5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло;    


Отец е приготвил тяло от плът и кръв за Исус за да може да дойде и да умре.

6 Всеизгаряния и приноси за грях не Ти са угодни.    
8 Като казва първо: "Жертви и приноси и всеизгаряния и приноси за грях не си поискал, нито Ти са угодни", (които впрочем се принасят според закона),    


Закона за Жертвоприношенията

9 после казва: "Ето, дойдох да изпълня волята Ти". Ще каже: Той отмахва първото, за да постанови второто.    


Премахна жертвоприношенията. Сега падате на колене и се молите на Отец в името на Исус за греховете си-които не са умишлени!

10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги.    

11 И всеки свещеник, като стои та служи всеки ден, принася много пъти същите жертви, които никога не могат да отмахнат грехове;    

12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога,    

И ето-като принесе себе си в жертваза нашите грехове, беше възкресен и седна от дясно на Отец.

18 А гдето има прощение за тия неща, там вече няма принос за грях.

И какво стана когато Исус умря на кръста? Завесата се раздра. Ще видим това, но нека първо видим как се брои. Исус е мурял в сряда.Сега да броим: Четвъртък нощта,четврътък денят. Петък нощта, петък денят. Събота нощта, събота денят-три дни и три нощи. Отец го е възкресил в края на третият ден. И е бил приет в първият ден на седмицата-тогава трябваше да бъде приет. Според закона.
Давидим сега Матей 27 глава

50 А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна.    

51 И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха,    

Ето краят на Закона за Жертвоприношенията. Това пишеше в Данаил-нали? И това е било средата на седмицата. Ето ви три дена и три нощи.
Матей 15 глава

1 Тогава дойдоха при Исуса фарисеи и книжници от Ерусалим и казаха:    

2 Защо Твоите ученици престъпват преданието на старейшините? понеже не си мият ръцете, когато ядат хляб.    


Това следват хората и днес-традиции. Ако ги питаш, защо отиват на църка в неделя-не могат да отговорят. Но ние знаем заповедта да имаме свето събрание в събота и това и правим.

3 А Той в отговор им каза: Защо и вие заради вашето предание престъпвате Божията заповед?    

Вие пазите традициите идещи от древността и те са пагански.

9 Обаче напразно Ми се кланят, Като преподават за поучения човешки заповеди".

Защо-защото не вършат това, което Исус изисква. Но хората следват заповеди на човеци.
Как е станала тази грешка с броенето-Марк 15 глава

34 И на деветия час Исус извика със силен глас: "Елои, Елои Лама Савахтани"? което значи: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?
 

37 А Исус като издаде силен глас, издъхна.    

38 И завесата на храма се раздра на две, отгоре до долу.    
42 И когато вече се свечери, то, понеже беше приготвителен ден сиреч, срещу събота,

И понеже пише, че е приготовителен ден-те мислят, щом е приготовителен, то следващият е събота и този трябва да е петък. Но нека да видим закакво става въпрос-Йоан 19 глава

30 А Исус като прие оцета рече: Свърши се, и наведе глава, и предаде дух.    

31 И понеже беше Приготвителният ден, то, за да не останат телата на кръста в съботата, (защото оная събота беше голям ден), юдеите помолиха Пилата да им се пребият пищялите, и да ги дигнат оттам.    

Значи онази събота е висока събота? Какво означава това? Явно е, че не е седмична събота. Ще видим за какво става въпрос-Господ има седем годишни съботи. Исус умря на Пасхата-но като пазите традициите на човеци-вие не знаете това.
Левит 23 глава

1 Господ още говори на Моисея, казвайки:    

2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:    


Това са Господните Празници.

3 Шест дена да се работи; а седмият ден е събота за тържествена почивка, за свето събрание: в нея да не работите никаква работа; във всичките ви жилища е събота Господу.    


Чия е съботата-на Господ. И понеже Господ не се изменя-и днес съботата е на Господа.

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:    


Това са Празниците на Господа.

5 В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна;    


Исус е нашата Пасха и умря на Пасхата. И трябва да я пазите-ако искате да спасите себе си.

6 и на петнадесетия ден от същия месец е Господният празник на безквасните; седем дена да ядете безквасни хлябове.    


Пасхата е на 14 ден, а на 15 ден започват Дните на Безквасните Хлябове-висока събота.

7 На първия ден да имате свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.    

8 И седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу; на седмия ден е свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.    

Хората не разбират, че Исус като умря, отмени не денят, но жертвите. Исус беше последната жертва! Можете да прочетете и за останалите високи съботи.

38 освен Господните съботи, и освен всичките обреци, и освен всичките доброволни приноси които давате Господу.    

39 А на петнадесетия ден от седмия месец, когато ще сте прибрали произведенията на земята, да празнувате Господния празник седем дена; първият ден да бъде събота и тържествена почивка, и осмият ден е събота и тържествена почивка.    

Исус умря на Пасхата и следващият ден беше висока събота.
Ще прочетем малко за неделята-от историческа книга.

Неделята е първият ден на седмицата, празнуван от християните като денят в който Исус е възкръснал.

Но ние намерихме,че Исус е възкръсналв събота.

Неделята я мислят, че е Божият ден, но всъщност е денят на слънцето-даиас солас-ден на слънцето.
А как неделята е заменила съботата? Рим я е заменил.
В Палестина денят започвал в полунощ... И те пазят неделята като ден на възкресението на Исус. Въведено е от Императора Траян.
Някои групи християни са пазели и събота и неделя като ден за почивка.
А мнозинството от християните са били роби.

Кои са робите-не сме ли ние-Израел? В началото сме пазели съботата.

И ето-Рим е принудил хората да отиат в църквите в неделя и са им говорели религия.

Не Божието Слово, но религия.

Неделята е дошла от Вавилон и е свръзана с астрологията и поклонението на слънцето-дошли от Вавилон.
През 400 година от Новата Ера, папата е наредил да се покланят на бога слънце.

И така-ето на какво се кланят тези които отиват в неделя на църква.
Да видим и последното място за днес-Евреите 13 глава

8 Исус Христос е същият вчера днес и до века.    


Исус Христос не се изменя-никога.

9 Не се завличайте от разни и странни учения; защото е добре сърцето да се укрепява с благодат, а не с наредби за ястия, от които не са се ползували ония, които не са се водили по тях.    

Не се водете по странни доктрини. Не са в Библията.
Сестри и братя-Исус не е възкръснал в неделя, но в събота! И съботата е денят на Господа.

Благодаря ви за вниманието!





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2196717
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930