Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2015 16:57 - ИДВАНЕТО НА ЦАРЯ НА ИЗРАЕЛ ЗА ДА ОБЯВИ МИРНО СВОЕТО ЦАРСТВО И ДА ГО ВЗЕМЕ ЧРЕЗ ВОЙНА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 942 Коментари: 0 Гласове:
1



Псалм 50:1-6

Сестри и братя,

Представям ви прекрасенурок на Израел. Както винаги ще научите важни за вашето лично спасение неща.
Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам това-"Божията събота"!

Това е както и всички други уроци-съставих го, защото хората просто не разбират Исус Христос. Винаги те говорят за личният си спасител, за каквото и да е, но никога не говорят за Исус като за Царя на Израел. Исус е любов, но също може да е и много яростен и опасен.
Всички представят Исус по погрешен начин. И ако наистина разберат какво правят-едва ли могат да му служат. Ще видим истинският Исус Христос, който като дойде, ще напълни земята с труповете на тези които са му се противили.
Господ работи по определен протокол. И той не се изменя. Господ решава какво ще направи и никой не може да го спре. И не е личният ви спасител! Той ви казва как да спасите себе си-и вие решавате какво ще правите. И ако не искате да пазите законите на Господа-най-страшното нещо е, че сте се родили. Защото ще живеете вечно-в огненото езеро...
Ще започнем урока от Матей 2 глава

1 А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски, в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток пристигнаха в Ерусалим.    

2 И казаха: Где е Юдейският цар, който се е родил? защото видяхме звездата му на изток, и дойдохме да му се поклоним.    


Хората не обръщат внимание на това и казват-три мъдреци са отишли... Но не виждаме колко са-нали? А те са били мъдри, защото са знаели, че Исус е Царят на Юдеите.

3 Като чу това цар Ирод, смути се, и цял Ерусалим с него.    


Защо Ирод е бил смутен? Защото той е бил поставен за Цар на Юдея от Римляните. И той е бил Исавец, който е бил покръстен в Юдаизма. И е бил невероятно свиреп и не е искал никой да го измести от трона. Ако четете за него, ще видите, че е бил ужасен.

4 Затова събра всички народни главни свещеници и книжници и ги разпитваше, где трябваше да се роди Христос.    

5 А те му казаха: Във Витлеем Юдейски, защото така е писано чрез пророка: -    


Той е знаел, че Израиляните знаят какво ще бъде. И за това е попитал именно тях.

6 "И ти, Витлееме, земьо Юдова, Никак не си най-малък между Юдовите началства, Защото от тебе ще произлезе Вожд; Който ще бъде пастир на Моя народ Израил"


От Витлеем ще дойде Цар, който ще Царува над Израел. Те са цитирали пророк. Нека видим, кой е той-Михей 5 глава. Сестри и братя-когато наистина започнете да четете Библията, намирате, че не сте я чели никога... И като представите прочетеното на други хора-те се чустват обидени. Защо? Дори и семействата ви са против вас. Защото вие четете Библията.

1 Събери се в полкове, ти господарко на полкове; Обсада се държи против нас; С тояга ще поразят съдията на Израиля в челюстта.    

2 А ти, Витлеем Ефратов, Макар и да си малък за да бъдеш между Юдовитее родове, От тебе ще излезе за Мене Един, Който ще бъде владетел в Израиля, Чийто произход е от начало, от вечността


Това именно фарисеите са прочели на Ирод. И ето за колко дълго ще бъде този Цар-за винаги! Исус не дойде от Мария ,но дойде ЧРЕЗ Мария!
Нека видим първото съобщение, което Гавраил донесе на Мария. Лука 1 глава. Повечето от вас не сте чели никога тези неща. И от която и църква да идвате-никога не сте чули тези неща! Никога нищо. Зная това-защото съм дълго време тук.

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет,    

27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.    


Господ е пратил ангела до Мария

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение.    

31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.    


И ще го наименуваш Исус. Това име дойде от небето!

32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида.    


И Отец ще му даде трона на Давид.

33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.    

И той ще владее над Израел вечно. Същото нещо, което вече прочетохме. Защото е роден, за да бъде Цар.
Нека видим Исаия 9 глава. Хората четат за Исус и забравят, че винаги е свръзан с Израел.

6 Защото ни се роди Дете, Син ни се даде; И управлението ще бъде на рамото Му; И името Му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира.    


И няма да ви грабва на небето, но ще управлява земята. И кой е това-Исус.

7 Управлението Му и мирът непрестанно ще се увеличават На Давидовия престол и на неговото царство, За да го утвърди и поддържа, Чрез правосъдие и чрез правда, от сега и до века. Ревността на Господа на Силите ще извърши това.    

И ще управлява Израел за винаги. Същото нещо прочетохме в Лука, Матей и Михей! Едно и също! Исус е бъдещият Цар на Израел.
Матей 21 глава. Исус направи всичко, което беше предрекъл при първото си идване. Защо мислите, че при второто си идване няма да извърши всичко, което е казал за него?
    
1 И като се приближиха до Ерусалим и дойдоха във Витфагия при Елеонския хълм, Исус изпрати двама ученици и рече им:    

2 Идете в селото, което е насреща ви; и веднага ще намерите вързана ослица и осле с нея; отвържете ги и докарайте Ми ги.    

3 И ако някой ви рече нещо, кажете: на Господа трябват; и веднага ще ги изпрати.    


Във всяко поколение някой е знаел пророчествата.

4 А това стана за да се сбъдне реченото от пророка, който казва: -    

5 "Речете на Сионовата дъщеря: Ето, твоят Цар иде при тебе, Кротък и възседнал на осел И на осле, рожба на ослица".

Идва като Цар на Израел. И трябва да изпълни пророчеството. Всичко, което се сбъдва в Новият Завет е пророкувано в Старит Завет. Ето го-Захария 9 глава. Хората абсолютно не разбират, кой е Исус Христос. За това мнозина ще бъдат избити когато Исус дойде.

9 Радвай се много синова дъщерьо; Възклицавай, ерусалимска дъщерьо; Ето, твоят цар иде при тебе; Той е праведен, и спасява, Кротък, и възседнал на осел, Да! на осле, рожба на ослица.
 

Чий Цар-Царят на Израел. И ето-Исус изпълни това пророчество. Защото той беше Царят на Израел и трябваше да извърши точно това.

10 Аз ще изтребя колесница из Ефрема, И кон из Ерусалим, И ще се отсече бойният лък; Той ще говори мир на народите; И владението Му ще бъде от море до море, И от Ефрат до земните краища.    


Защо Ерусалим? Защото на север от там ще бъде войната в Армагедон. Исус не иска да ви води на небето, но ще дойде за да управлява земята. И ще учи народите на мир след като се разправи с враговете си. И ще управлява цялата земя. От море до море-не от планета до планета или от звезда до звезда... На земята! Но преди това трябваше да умре за греховете на хората. Защото той беше жертвеното агне.

11 А колкото за тебе, Израилю, по причина на кръвта на сторения от тебе завет с Мене, Аз изведох затворниците ти Из безводния ров.    

Първо трябваше да умре, за да ни изведе от рова в който няма вода. Какво става ако сме в ров без вода и не можем да излезем? И само праведен човек можеше да умре за нас и неговата кръв да ни спаси. За това Исус дойде като човек на тази земя и умря за нас. Вижте-четем едно и също нещо. Нека сега видим от друг ъгъл-Исаия 61 глава. Вижте-ако света разбираше с кого си има работа, биха променили веднага поведението си. Но понеже не познават Господа-вижте какво става в света. А на нас които знаем ни остава само едно-да пазим всичко, което Господ иска и да гоорим Божието Слово както е. И все някой ще слуша! Трудно е, но ще го бъде. Възможно е. А Господ не каза, че ще ни е лесно да говорим неговото Слово.

1 Духът на Господа Иеова е на мене; Защото Господ ме е помазал да благовествувам на кротките, Пратил ме е да превържа сърцесъкрушените, Да проглася освобождение на пленниците, И отваряне затвора на вързаните;
 

Отец го е изпратил за да извърши много неща.

2 Да проглася годината на благоволението Господно, И деня на въздаянието от нашия Бог; Да утеша всичките наскърбени;    

3 Да наредя за наскърбените в Сион, Да им дам венец вместо пепел, Миро на радост вместо плач, Облекло на хваление вместо унил дух; За да се наричат дървета на правда Насадени от Господа, за да се прослави Той.    

4 И ще се съградят отдавна запустелите места, Ще се издигнат досегашните развалини. И ще се обновяват пустите градове Опустошени от много родове.    


И ще изгради отново Израел.Ще направи всичко това и Отец го е пратил. Не пише тук за Исаия!

5 Чужденци ще останат и ще пасат стадата ви, И чужденци ще бъдат ваши орачи и ваши лозари.    


Тогава вие ще имате прислуга.
    

7 Вместо срама си ще получите двойно, И вместо посрамянето си те ще се радват в наследството си; Затова в земята си ще притежават двойно, Радостта им ще бъде вечна.    

8 Защото Аз Господ обичам правосъдие, Мразя грабителство с неправда; А тях ще възнаградя с вярност, И ще направя с тях вечен завет.    

9 Потомството им ще бъде познато между народите, И внуците им между племената; Всеки, който ги гледа, ще познае, Че те са род, който Бог е благословил.    

И никой не знае кои сте вие сега. Вие сте негри, Африкански Американци, сега сте просто черни. Кой знае още как ще ни нарекат...
И ето-Израел е благословен от Господа. Но сега не изглежда така-нали? И никой не ви казва, че вие именно сте народа на Господа-Израел.
Лука 4 глава. Хората не четат това нещо. Господ работи по протокол. Отец праща Исус, Исус говори на Ираел и Израел ще ви говори Словото.

1 А Исус, пълен със Светия Дух, когато се върна в Иордан, бе воден от Духа из пустинята четиридесет дена,

Винаги питам хората-нима Исус е имал дух в себе си? Разбира се, че не! Но духът ли е възкресявал мъртвите, духът ли е лекувал болните? Когато търсеха да арестуват Исус и той им каза, че той е Исус-те паднаха долу! Виждате ли каква власт е имал Исус? Мислете какво ви казвам! Исус беше пълен с Божието Слово-с това беше пълен! И нека видим какво стана:

14 А Исус се върна в Галилея със силата на Духа; и слух се разнесе за Него по цялата околност.    


Словото е сила! Хората не разбират каква сила е Божието Слово и каква мощ има.

15 И Той поучаваше по синагогите им; и всички Го прославяха.    

16 И дойде в Назарет, дето беше отхранен, и по обичая си влезе в синагогата един съботен ден и стана да чете.    


И отиде в църквата в неделя?.... Не-отиде в Църквата в събота по навика си! Император Константин е променил съботата на неделята! Но вие и историята не четете. И той, който е диктувал Писанието взе да чете!! Вижте-не ми трябва вашето мнение! Четете Библията-дори и Исус я четеше! И е преведена на всеки език-а вие не искате да я четете?

17 И подадоха Му книгата на пророк Исаия; и Той, като отвори книгата, намери мястото дето бе писано: -    


Чакай сега-нали Исус е в новият Завет? Какъв ти Исаия?... Ако сте "новозаветни хистияни"-изобщо не сте никакви християни.

18 "Духът на Господа е на Мене, Защото Ме е помазал да благовестявам на сиромасите; Прати Ме да проглася освобождение на пленниците, И прогледване на слепите, Да пусна на свобода угнетените,    


Звучи познато-нали?

19 Да проглася благоприятната Господна година".
 

Исус четеше пророк Исаия.

20 И като затвори книгата, върна я на служителя и седна; а очите на всички в синагогата бяха впити в Него.    


И седна отново на местото си. Всички са знаели, че Исаия е казал много повече от това.

21 И почна да им казва: Днес се изпълни това писание във вашите уши.    

И ето сега-Исус им каза-току що изпълних писаното от Исаия до тук. И изпълних пророчеството само до половината. И когато целият свят разбере, кой е народа Израел-тогава ще се изпълни цялото пророчество.
А някой трябваше да умре за греховете на хората-Евреите 10 глава. Вижте-ако четете тази Библия ще научите невероятни неща. И ако не я четете-няма да имате и понятие какво става.

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват.    


Хората мислят, че става въпрос за 10 заповеди-не става въпрос за тях! Но става въпрос за Закона за Жертвоприношенията. И той не можеше да ви даде съвършенство. Само Бог е съвършен. Дори и Исус като беше на земята не беше съвършен. Но защо те не могат да ви направят съвършенни:

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове.    


Човекът съгреши против Бога-не животните. И ето-за да може да умре, Исус трябваше да има тяло:

5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло;    


Нито Боговете нито ангелите могат да умрат. За това Отец приготви тяло за Исус. И Отец прати ангел да инжектира това тяло в Мария. Това е всичкото.

6 Всеизгаряния и приноси за грях не Ти са угодни.    

7 Тогава рекох: Ето, дойдох, (В свитъка на книгата е писано за Мене), Да изпълня Твоята воля, о Боже" -
 

Всичките пророци говорят за Исус. За него е говорено от Битие 1 глава до Малахия. И ако сте чели Библията-ще знаете това.

10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги.    


И ние сме отделени от греха и грешниците чрез тялото на Исус Христос.

11 И всеки свещеник, като стои та служи всеки ден, принася много пъти същите жертви, които никога не могат да отмахнат грехове;    


Защото кръвта на козли и телци не може да го направи.

12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога,    


И като принесе себе си в жертва, Исус бе възкресен и седна от дясно на Отец. Тогава и стана син на Бога. А до тогава беше човешкият син.

13 та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие.    

Нека да видим за тези врагове на Господа-Псалм 110

1 Господ рече на моя Господ: Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие.

Сега вече знаем какво казва в Евреите 10 глава. Седи от дясно на Отец и очаква враговете му да бъдат покорени. И той е знаел,че след като бъде възкресен, ще дойде отново на земята и ще се разправи с враговете си.
Да видим Йоан 18 глава

28 Тогава поведоха Исуса от Каиафа в преторията; а беше рано. Но сами те не влязоха в преторията, за да се не осквернят, та да могат да ядат пасхата.    


Пасхата е била в този ден. Тук това е погрешно написано. Защото следва Празника на Безквасните Хлябове.

33 И тъй, Пилат пак влезе в преторията, повика Исуса и Му каза: Ти юдейски Цар ли си?    

34 Исус отговори: От себе си ли казваш това, или други са ти говорили за Мене?    


Римляните не са имали и понятие какво става и кой е Исус.

35 Пилат отговори: Че аз юдеин ли съм? Твоят народ и главните свещеници Те предадоха на мене. Какво си сторил?    


Твоите хора те предадоха на мене.

36 Исус отговори: Моето царство не е от този свят; ако беше царството Ми от този свят, служителите Ми щяха да се борят да не бъда предаден на юдеите. А сега царството Ми не е оттук.    


Исус съвсем не е казал нещо ей така. Ще видим това.

37 Затова Пилат Му каза: Тогава, Ти цар ли си? Исус отговори: Ти право казваш, защото Аз съм цар. Аз за това се родих, и за това дойдох на света, да свидетелствувам за истината. Всеки, който е от истината, слуша Моя глас.    

Исус му каза-за това се родих, да бъда Цар. И дойде да свидетества за истината-защо всички лъжат. Каза-аз бях роден за да бъда Цар. Нека видим това-Псалм110. Хората мислят, че Исус няма да нарани никого, няма да убие никого... Няма такова нещо! Аз служа на Господа, защото се страхувам от него. Ако не се страхувах, поведението ми щеше да е различно. Хора от които се страхувам-никога не ги пресичам! А често пресичам тези които обичам. Виждате разликата.

2 Господ ще простре от Сиона скиптъра на силата ти; Владей всред враговете си.    


Сион е Еусалим и Исус ще управлява света от там.

3 В деня, когато събереш силата си, твоите люде ще представят себе си доброволно, в света премяна; Твоите млади ще дойдат при тебе като росата из утробата на зората.    


Исус каза, че неговите служители биха се били за него.
    

5 Господ, стоящ отдясно ти, Ще порази царя в деня на гнева си.    

6 Ще извърши съд между народите, ще напълни земята с трупове, Ще смаже главата на неприятелите по широкия свят.    

Исус ще съди народите и ще напълни земята с мъртви тела! И това съвсем не е метафора. Това е истината. Когато Исус дойде от небето, по тази земя ще стават ужасни неща. Но понеже го правите да е само любов и нежен, нямате страх от него. Ето за това света е в това състояние.
Михей 5 глава. Исус ще бъде Бог и ще управлява света.

2 А ти, Витлеем Ефратов, Макар и да си малък за да бъдеш между Юдовите родове, От тебе ще излезе за Мене Един, Който ще бъде владетел в Израиля, Чийто произход е от начало, от вечността.
 

За Исус говорим.

3 Затова ще ги остави До времето, когато раждащата ще роди; Тогава останалите от братята му Ще се върнат с израилтяните.    


Ще изостави Израел и света до времето на раждането. И тогава ще върне Израел в земята им.

4 И той ще стои и ще пасе стадото си чрез силата Господна, Чрез великото име на Господа своя Бог; И те ще се настанят; Защото сега той ще бъде велик до краищата на земята.    

Не пишеше ли, че ще управлява от море до море? Но трябва да дойде времето. Нека видим обаче, коя е тази жена, която трябва да роди-Откровението 12 глава

1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди.

Нека видим, коя е тази жена-Битие 37 глава

1 А Яков живееше в Ханаанската земя, земята в която баща му беше пришелец.    

2 Ето словото за Якововото потомство. Иосиф, когато беше момче на седемнадесет години, пасеше овците заедно с братята си, синовете на Вала и синовете на Зелфа, жените на баща му; и Иосиф съобщаваше на баща им за лошото им поведение.    


За това братята му не са обичали Йосиф.

5 А Иосиф видя сън и го разказа на братята си и те го намразиха още повече.    

9 А той видя и друг сън и го разказа на братята си, казвайки: Ето, видях още един сън, че слънцето и луната и единадесет звезди ми се поклониха.    


Вижте това! И ето значението му:

10 Но когато разказа това на баща си и на братята си, смъмра го баща му, като му каза: Какъв е тоя сън, който си видял? Дали наистина аз и майка ти и братята ти ще дойдем да ти се поклоним до земята?    

Яков е слънцето. Майката е луната и братята са звездите. Е-коя е жената в Откровението 12 глава-Израел. А с нас винаги е имало и хора от другите народи. Но Господ винаги се обръща към всички като към Израел. Просто е-нали?
Да се върнем на Откровението 12 глава и да видим какво ще стане с тази жена дето ще роди.

2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди.

Тя ще роди и нека видим, кого роди

5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол.

Първото й дете е Исус. Исус е Израилянин и много хора дори и не разбират това. И е Юдеин. Защото се роди в племето на Юда. Хората си нямат и понятие.
Нека видим последователно тези неща-Исаия 26 глава. Сестри и братя, това тук е така просто. Но понеже не четте Библията и историята на света-повярвали сте в басни.

15 Умножил си народа, Господи; Умножил си народа; прославил си се; Разширил си всичките граници на страната.

Господ ни е умножил, но също ни е пръснал по всичките народи.

16 Господи в скръбта прибягнаха към Тебе, Изляха тайна молитва, когато наказанието Ти бе върху тях.    


И ние сме точно така. Като ни наказва-покайваме се и после вършим същите неща.

17 Както непразна жена, Когато наближава да роди, е в мъка И вика в болките си, Такива станахме и ние пред Тебе, Господи.    


За нас става въпрос тук-за Израел. И ние не сме намерили някой освен Господа, който да ни съжали. Ние сме убивани от полицията, ние си продаваме наркотици, ние се избиваме едни други. Ние сме като жена която ражда. Ние сме в болки и очакваме да бъдем родени... Вижте какво става в затворите! И никаква болка не ни е спестена.

18 Станахме непразни, бяхме в мъка, Но като че ли вятър родихме; Никакво избавление не извършихме на земята, Нито паднаха пред нас жителите на света.    

Вижте колко жестока е болката и все още страдаме. И никой не ни съчуства. Което ви говори, че Израел няма да бъде възстановен докато не дойде Господ и ни изведе от тази болка.
Нека видим Михей 4 глава. Някои от нас казват, че живеят добре. Но ако отидат в погрешен квартал, ще изгубят за секунди всичкото...

9 А защо викаш със силен глас? Няма ли цар в тебе? Загинал ли е съветникът ти, Та са те обзели болки като на раждаща жена?    


И нямаме никой съветник нито Цар.

10 Страдай и мъчи се, дъщерьо сионова, Като раждаща жена; Защото сега ще излезеш из града, И ще живееш по поле, И ще отидеш до Вавилон: Там ще бъдеш избавена, Там ще те изкупи Господ от ръката на неприятелите ти.    

И ще идеш дори и във Вавилон и от там ще те изведа. Но кой е този Вавилон? Гледате го сега-Европейският Съюз. Системата на Вавилон. И от перверзиите-дори и Америка е в тях. И ще бъдете избавени. А до тогава Израел е като жена, която ражда-в болки, до последният момент.
Нека видим Исаия 66 глава

5 Вие, които треперите от словото на Господа, Слушайте словото Му, като казва: Братята ви, които ви мразят, които ви отхвърлят поради Моето име, Са рекли: Господ нека прослави Себе Си, Та да видим вашата радост! Но те ще се посрамят.    


Имаме и братя които ни мразят. И те дори са взели и нашето име. Но те ще получат своето и ще се посрамят. Това са Едомците. И ще платят твърде много за това, което имат сега.

6 Шумен глас се чува от града, Глас от храма, Глас на Господа, Който въздава на враговете Си.    


Идва да прави война.

7 Преди да се замъчи, тя роди; Преди да дойдат болките й, освободи се и роди мъжко.    

8 Кой е чул такова нещо? кой е видял такива? Родила ли би се една земя в един ден? Или родил ли би се един народ отведнъж? Но сионската дъщеря щом се замъчи роди чадата си.    


Може ли народ да се роди отведнъж? ДА! Защото е тук, но е пръснат из всичките народи. И когато Господ се завърне, ще ни събере от всякъде и ето-народ ще се роди в един ден.

13 Както един, когото утешава майка му, Така Аз ще ви утеша; И ще се утешите в Ерусалим.    

14 Ще видите това, и сърцето ви ще се зарадва, И костите ви ще виреят като зелена трева; И ще се познае, че ръката на Господа е за слугите Му, А гневът Му против враговете Му.    


Господ знае кои са враговете му.

15 Защото, ето, Господ ще дойде с огън, И колесниците Му ще бъдат като вихрушка, За да излее гнева Си с ярост, И изобличението Си с огнени пламъци,    


Ще дойде с огън и пламъци. Но кой е той? Нека го видим.    
2 Солунци 1 глава

6 Понеже е справедливо пред Бога да въздаде скръб на ония, които ви оскърбяват,    

7 а на вас, оскърбените, да даде утеха (както и на нас), когато се яви Господ Исус от небето със Своите силни ангели,    

8 в пламенен огън да даде възмездие на ония, които не познават Бога, и на ония, които не се покоряват на благовестието на нашия Господ Исус.    


В пламенен огън ще дойде. Е-знаем, кой е този в Исаия 66 глава-Исус. И няма да бъде нищо по-малко от това, да вземе цялата земя. Вижте какво казва пророк Авакум.
Авакум 3 глава.

1 Молитва на пророк Авакума, по оплакванията.    

2 Господи, чух вестта за Тебе и се убоях. Господи, оживявай делото Си всред годините, Всред годините го изявявай. В гнева Си помни милостта.    


Е как днес никой не трепери от Божието Слово? Защото никой не го чува. Спомни си Господи милостта си по времето на яростта си.

3 Бог дойде от Теман, И Светият от хълма Фаран. (Села.) Славата му покри небето, И земята бе пълна с хваление към Него.    


И идва от убийствата които ще извърши.

4 Сиянието Му бе като светлината; Лъчи се издаваха из страната Му; И там бе скривалището на силата Му.    

5 Пред Него вървеше морът, И мълнии излизаха под нозете Му.    

6 Той застана и измери земята, Погледна и направи народите да треперят; И вечните планини се разпаднаха, Безконечните гори се наведоха; Постъпките Му бяха както в древността.    

11 Слънцето и луната застанаха в жилището си При виделината на Твоите летящи стрели, При сиянието на блестящото Ти копие.    


В Откорвението 6 глава ви казва за това време. Когато слънцето и луната ще потъмнеят.

12 С негодувание си преминал земята, С гняв си вършеял народите.    


Вижте какво ще направи-и вижте какво казва пророка. А вие нямате страх от Господа?

16 Чух, и вътрешностите ми се смутиха, Устните ми трепереха от гласа, Гнилота прониква в костите ми, И на мястото си се разтреперах; Защото трябва да чакам скръбния ден, Когато възлезе против людете Оня, който ще се опълчи против тях.    

Авакум би искал да не види дори това нещо. Защото Исус ще извърши това нещо. Ще завземе цялата планета и убитите от Исус ще са много. Защото тази планета е замърсена и става все по-зле всеки ден.
Нека да видим това нещо-Откровението 19 глава. Вие не четете Библията и за това не знаете тези неща.

11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно.    


Това е когато небето се навие като свитък. И никой не говори, че Исус ще дойде и ще воюва.

12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той;    

13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово.    


И тази кръв ще е от хората които ще избие.

14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне.    


Това са двете трети от ангелите които не последваха Сатана. И ето сега-Исус идва с ангелите си и с праведните богове които също ще дойдат с Исус-след като ги възкреси. Човекът на тази земя е в голям проблем.

15 Из устата Му излизаше остър меч, за да порази с него народите; и Той ще ги управлява с желязна тояга и ще стъпче лина на лютия гняв на Бога Всемогъщий.
 

16 И на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар на царете, и Господ на господарите.    

17 После видях един ангел, стоящ в слънцето; и, извиквайки със силен глас, каза на всичките птици, които летят посред небето: Дойдете, събирайте се за великата Божия вечеря,    

18 за да ядете месата на царе и месата на хилядници, месата на юнаци и месата на коне и на ония, които яздят на тях, дори месата на всичките човеци, свободни и роби, малки и големи.    


Който и да е грешника-ще умре и ще нахрани птиците и зверовете.

19 И видях звяра и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство.    


Кой е този звяр-не знаем, но ще е водача на армията на Европейският Съюз. И този човек е в такова невежество, че ще иска да се бие с Господа и ангелите, както и с боговете които ще дойдат с Исус. И ето какво ще стане:

20 И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел.    


И звяра и папата ще бъдат хванати и вижте какво ще направи Господ с тях. Лъжепророка е този, който ще измами света. И тези двамата няма дори и да се явят на съд, но ще бъдат пратени веднага в огненото езеро. А останалите?

21 А останалите бидоха избити с меча на яздещия на коня, с меча, който излизаше от устата Му. И всичките птици се наситиха от месата им.    

Знаем, че това ще направи Исус. Нека сега се върнем на Исаия 66 глава

16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много.    


Видяхме това

17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините След една ашера в средата, Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ.    


Вижте тези от вас, които ядете свинско и нечисто-какво ще направи с вас Господ като дойде.

18 Защото Аз зная делата им и помислите им, И иде времето, когато ще събера всичките народи и езици; И те ще дойдат и ще видят славата Ми.    


Защото ще видят Господа.

19 И Аз ще поставя знамение между тях; И ония от тях, които се отърват, ще ги изпратя в народите - В Тарсис, Фул и Луд, които теглят лък, В Тувал и Яван, далечните острови, Които не са чули слуха Ми, Нито са видели славата Ми; И те ще изявяват славата Ми между народите.    


Тогава те ще видят Господа както е и ще го прославят.

20 И ще доведат всичките ви братя От всичките народи за принос Господу, - На коне, на колесници и на носилки, На мъски и на бързи камили, - Към светия Ми хълм, Ерусалим, казва Господ, Както израилтяните донасят принос В чист съд в дома Господен.    


И тогава ще ни събере Господ от всякъде, където ни е пръснал. До последният Израилянин. И ето какво ще трябва да правят народите:

23 И от новолуние до новолуние, И от събота до събота, Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене, Казва Господ.    


Всички ще трябва да отиват в Ерусалим.

24 И като излязат те ще видят труповете на човеците, Които са престъпили против Мене; Защото техният червей няма да умре, Нито ще угасне огънят им; И те ще бъдат гнусни на всяка твар.


И като отидат в Ерусалим, ще видят тези двамата дето Господ хвърли при пристигането си в огненото езеро. Прочетохме кои са тези двамата. Те ще идат в огненото езеро дори и преди Сатана и неговите ангели. И езерото ще е до Ерусалим. Сега още го няма. И никой не може да премине от едното място към другото. И ако вървите против Господа-това ще направи той с вас. Вижте-това са страшни неща. А вие дори и не ги знаете. И ако не вярвате-това си е ваш проблем, не е мой. Аз само трябва да ви ги покажа. Стражът трябва да предупреди хората-това е всичко, което се иска от него.
Михей 4 глава

1 А в послешните дни Хълмът на дома Господен Ще се утвърди по-високо от всичките хълмове, И ще се издигне над бърдата, И племена ще се стекат на него.    


Тва е правителството на Господ в Ерусалим. Той ще управлява всичките Царства.

2 И много народи ще отидат и ще рекат: Дойдете да възлезем на хълма Господен, В дома на Якововия Бог; Той ще ни научи на пътищата Си, И ние ще ходим в пътеките Му; Защото от Сион ще излезе поуката, И словото Господно от Ерусалим.    


Ако светът познава Божието Слово-защо ще отиват в Ерусалим, та Господ да ги поучава? Защото не знаят Божието Слово-затова и ще трябва да отиват там..

3 Бог ще съди между много племена, И ще решава между силни народи до далечни страни; И те ще изковат ножовете си на палешници, И копията си на сърпове; Народ против народ няма да дигне нож, Нито ще се учат вече на война.    


Когато Господ приключи с войната-никой човек няма да иска вече да воюва.

6 В оня ден, казва Господ, Ще събера куцата, И ще прибера изтласканата и оная, която съм наскърбил;    


Бременната жена за която говори-това сме ние-Израел.

7 Ще направя куцата да оцелее, И отхвърлената надалеч да стане силен народ; И Господ ще царува над тях в хълма Сион От сега и до века.    


И ще е в средата на всичкото. Ще управлява Израел за винаги.

8 И ти, крепост на стадото, Укрепление на сионовата дъщеря, В тебе ще се върне предишната власт, Да! ще дойде царството на ерусалимската дъщеря.    

Юда винаги е пръв. Но нищо от това няма да се изпълни докато Исус не се завърне.
Матей 25 глава

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.    


И Господ ще дойде с всичките си свети ангели.

32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;    

И всичките народи ще се явят пред него. И всяка година по времето на Милениума ще отиват при Господа в Ерусалим.
И последното място-Софония 3 глава. Всичко е вече казано-просто трябва да го намерим и прочетем.

8 Затова чакайте Мене, казва Господ, До деня когато се повдигна за да обирам.

И никой няма и шанса да се бори с Господа.

Защото решението Ми е да събера народите, И да прибера царствата, За да излея върху тях негодуванието Си, Всичкия Си лют гняв;

Господ е много яростен за това, което вършат хората.

 Понеже цялата земя ще бъде погълната От огъня на ревнивостта Ми.    

9 Защото тогава ще възвърна на племената чисти устни, За да призовават всички името Господно, Да Му слугуват единодушно.    


Тогава ще върне отново всички да имат един език. И тогава ще е нов език, който всички народи ще говорят.

10 Изотвъд етиопските реки поклонниците Ми, Разсеяните Ми люде, Ще Ми донесат принос.    


И дори всички от Африка ще отиват при Господа в Ерусалим. И ще върнат пръснатите 9 племена по народите от Африка отново в земята им.

14 Пей, сионова дъщерьо, Възкликнете, Израилю, Весели се и радвай се от все сърце, Ерусалимска дъщерьо;    

15 Защото Господ отмени присъдите за тебе, Изхвърли неприятеля ти; Цар Израилев, да! Господ, е всред тебе; Няма вече да видиш зло.    

И вече никога няма да видите нещо зло.
Исус дойде и обяви своето Царство чрез мир, но после ще дойде и ще го вземе с война! И няма да пропусне нищо! И ето-видяхте сами, че Исус не е само любов!

Благодаряви за вниманието!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2196080
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930