Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2014 22:39 - ПУСТИНЯТА-МЯСТОТО НА БЕЗОПАСНОСТ ПО ВРЕМЕТО НА ВЕЛИКАТА СКРЪБ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 899 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Този урок съм го превел преди няколко години. При нас уроците се повтарят обикновенно на 2.5-3 години. Но брат Буи винаги добавя нещо, което е научил за това време и изважда някои стихове, за да направи урока по-сбит и ясен.
И така, днес-17 май 2014 година имаме същият урок-от преди около 3 години.
Приятно четене!

Един от най-големите шокове за тези хриситяни които вярват в „грабването“ е, че няма да отиват на небето-няма такова нещо в Библията. Всичко ще бъде на тази земя. И единственото място, където можете да сапсите себе си от това, което идва е именно мястото на безопасност. Ние знаем за него и когато видим, че в пустините там започват да израстват растения и зеленчуци, както и плодове, ще знаем, че време е да отиваме там. Освен това-великата скръб ще е 3.5 години, а не 7 както някои ви казват.
Мястото на Безопасност е една от най-големите тайни на Библията. Но защо да е такава тайна, след като е в Библията? Защото никой не чете Библията! И така, нека видим, къде е това място на безопасност и кои ще попаднат там. А веднага казвам, че според Библията Царството на Исус ще бъде тук, на тази земя, както и след него идва Царството на Отец и то също ще бъде тук-на Земята, за винаги! Това ни казва Библията. Никой няма да върви никъде по небето-всички и всичко ще си бъде тук. И земята няма да изгори, както мислят някои, но ще се обнови-това означава „нова земя и ново небе”! Защото никой няма да върви никъде и че тази земя е определена от Отец за да обитава на нея заедно с творението си.
Сега нека видим Матей 24 глава. А има само едно място, където трябва да бъдат тези които не искат да участват във великата скръб.
24: 1 И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма. 2 А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам: Няма да остане тук камък на камък, който да се не срине.
Това пророчество се изпълни когато Римският генерал Тит завладя Ерусалим след две годишна обсада и съсипал града. Това е станало през 70 година. И понеже Римляните са подпалили града и храма, поради високата температура златото с което е бил обкован храма от вътре се е стопило и е влязло между камъните на храма. Войниците са свалили камък от камък за да вземат това злато и така пророчеството се е изпълнило.
3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?
Те зададоха точен въпрос-нека видим отговора
4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой; 5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.
Това е много важно! Огледайте се сесри и братя и вижте-кой днес ви казва, че идва в името на Сатана? Но според това, което ви говорят става ясно при елементарно сравнение с Библията ,че не ви говорят Божието Слово. Тогава-това са именно тези за които ви предупреди Исус Христос-да се пазите от тях. Но вие не четете Библията и как ще знаете от кого да се пазите и как да ги познаете? Исус ви предупреди да наблюдавате за да видите хората които ще ви измамят.
Сега нека видим за нашето време, защото ние живеем във времето на това именно пророчество.

14 И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът.

И ние проповядваме именно истинското благовестие! Не това, което те проповядват, че майка ви е на небето...

15 Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира),
За какво става въпрос тук? Исус ни предупреждава за мерзостта, която докарва запустение. Но понеже вие четете само Новият Завет-ако и него четете де, и понятие нямате за какво говори тук Исус. А кой е пък този Даниил? Или кое е това свето място? Вие не разбирате какво четете тук, сестри и братя. И ще бъдете от заблудените които като видят някой, който е мерзост да седи в Храма в Ерусалим, ще мислят, че той наистина е бог. Но вижте какво трябва да направите когато това се сбъдне-а ще видим за какво говори именно Исус тук.
16 тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините;

Време е да бягате! Защо:

21 защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има. 22 И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, ония дни ще се съкратят.
И ако Господ не съкратеше онези дни-нищо живо не би се избавило. Какво означава това? Когато е писано това пророчество, света не е познавал ядреното оръжие. Но днес го имат-твърде много държави вече го имат. И ако решат да го използуват-нищо не би останало на тази земя. Отец няма да допусне те да използуват ядрено оръжие! Това обаче не означава, че всичко ще си е добре в света. Вече прочетохте какво идва.
Нека сега да видим за каква мерзост става въпрос-сега някои от вас за първи път ще четете пророк Даниил
Данаил 7: 1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите. 2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море. 3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг.
Даниил е бил пророк на Бога и тук разказва за един невероятен сън-нека видим заедно значението на тези неща. Виждаме четири големи зверове. Това са 4 Империи-Вавилон, Мидо Персия, Гърция и Рим владели света и последната го владее и до днес. Да, става въпрос за Римската Империя, но нека видим последователно нещата, а ние тук искаме да видим последният звяр.
19 Тогава поисках да узная истината за четвъртия звяр, който се различаваше от всичките други и бе твърде страшен, чиито зъби бяха железни и ноктите му медни, който пояждаше и строшаваше, а останалото стъпкваше с нозете си, -
Но кой е този четвърти звяр и кои ще се издигнат от него
23 Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши. 24 А за десетте рога, те са десет царе, които ще се издигнат от това царство; и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите и ще покори трима царе.
Светата Римска Империя се разпадна на 10 държави-те са днес в ядрото на Европейският Съюз. Точно така, сестри и братя-ЕС е възстановената Римска Империя и ние живеем в нейното време. Когато е бил подписан договора създаващ отново Римската Империя но този път под ново име-ЕС-е бил подписан през 1957 година в Рим! И тези които са излезли след подписването са казали, че са имали чувството, че възстановяват Светата Римска Империя. И това е самият факт. А както вече казахме-кой е малкият рог-това е папата, който е изменил времена и закони-от Бога. Вие отивате на църква в неделя-кой ви е дал неделята-не е Бог! Но кой-Император Константин, който ви е дал цялото „християнство”, което няма нищо общо с Христос и това е, което вие следвате. Дори и този в когото сте повярвали е друг Христос-нарисуван от Микеланджело. От тази организация идват Коледата, Великдена, умрелите на небето и т.н. И този звяр ви е разрушил и духовно. Не вярвате-вижте колко хора отиват на църква в неделя. Но Христос отиваше по навика си на църква в събота! 
25 Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време.
Този малък рог ще говори велики лъжи! Той е порменил съботата на неделята. Той е променил закони и времена, дадени от Господа.
Той е променил дори и календара и това, кога започва денят и кога свършва Какво се променя в в 12 часа през ноща? Нищо!
Знаете ли какво означава „време, времена и половина време”? Означава 3.5 години-великата скръб, сестри и братя-папата ще владее света и ще гони и съсипва светиите. Вие мислите, че сте светии на Бога-вижте какво пише: ще ги победи-означава, че ще ги убие! Все още ли мислите, че сте от светиите?
Нека сега видим същото в Откровението
11: 1 И даде ми се тръстика като тояга; и един каза: Стани та измери Божия храм и олтара и ония които се кланят в него; 2 но двора, който е извън храма, остави, и недей го измерва, защото той е даден на народите, които ще тъпчат светия град четиридесет и два месеца.
Колко са 42 месеца? 3.5 години-нали така? Същото нещо! Това е времето на великата скръб, когато в двора на храма ще има всякакви хора. И ЕС се състои от всякакви хора-нали така? А за сега Храмовата планина е защитена от този храм, който арабите са построили-купола на скалата.

2 но двора, който е извън храма, остави, и недей го измерва, защото той е даден на народите, които ще тъпчат светия град четиридесет и два месеца. 
3 А на двамата си свидетели ще дам да пророкуват хиляда двеста и шестдесет, дни облечени във вретища. 

Нека видим възкресението на звяра-това е Римската Империя, коята сега е Европейският Съюз
Откровението 13 глава

1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.

Тези 10 са Царе-имат власт.

2 И звярът, който видях приличаше на леопард,
Вече видяхме кой е леопарда-Гръцката Империя
и краката му бяха като крака на мечка,
Видяхме и коя беше мечката-Мидо-Персийската Империя.
устата му като уста на лъв;
Лъвът е Вавилонската Империя. Но вижте сега, кой им даде власт! Кой е змеят-това е Сатана. Тоест-светът и до днес се командва от Сатана и той е, който дава власт на тези Империи. 
и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт. 3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;
тази смъртно ранена глава представя Римската Империя-Светата Римска Империя. Вие не знаете, но много владетели след падането на Римската Империя са се опитвали да я възстановят. Между тях е Ото Велики, Шарлемейн, Наполеон... дори и Мусолини. Мусолини беше предпоследният, но вижте какво стана после с тази смъртон ранена глава-раната оздравя-Европейският Съюз, който е възстановената Римска Империя беше създаден! А света върви след звяра. Всички отиват на църква в неделя, пазят неделята, мислят, че ада е Царството на Сатана, че ще вървят на небето и закон вече няма, а също-могат да ядат всичко. Доказателствата са на масата!
4 поклониха се и на звяра, казвайки:

И ако се кланяте на звяра, кланяте се и на този, който стои зад него-Сатана. Той му дава власт да прави тези неща. Сега се води борбата за вечен жиовт или вечно наказание-и двете са вечни.

Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него? 5 И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действува четиридесет и два месеца.
Виждате, че ще е за 3.5 години, а не 7.
6 И отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му, па и ония, които живеят на небесата. 7 И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ.
И отново-вие мислите, че сте светии? Вижте какво ви очаква, ако не сте на мястото на безопасност по времето на тези 3-5 години! Ще бъдете убити. И властта на папата ще е над целият свят. Нима днес голямата част от света нямат коледно дърво на Коледа? Целият свят е заразен! Вижте-без знание няма да стане. И ако имате знанието и разбирането-ще спасите себе си.
Нека видим сега Откровението 12 глава-представям ви народа на Бога-Израел и Исус, който дойде от този именно народ.
1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди.
Това е народа Израел-12те племена. Но не само физическият, но и духовният Израел.
2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди.
Щеше да роди Исус Христос, който ще управлява народите на тази земя с желязна тояга! И разбира се, Сатана знаеше, че неговият край е близо и трябваше да направи всичко възможно да унищожи ако е възможно Исус дето е Христос-означава Помазан от Отец.
3 И яви се друго знамение на небето, и ето голям червен змей, който имаше седем глави и десет рога, и на главите му седем корони.
Змеят владее света за сега. Какви са тези 7 глави? Вече видяхме, че светът е владян от 4 Империи, но тогава-как така седем? Нека да ги преброим: Вавилон-първата, Мидо-Персия, втората; Гръцката, третата, но всъщност Империята на Александър се раздели на 4! До тук станаха 6-нали така? И Римската Империя-7
4 И опашката му, като завлече третата част от небесните звезди, хвърли ги на земята; и змеят застана пред жената, която щеше да роди, за да изяде чадото й щом роди. 5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол.
Вярвам никой от вас не се съмнява дори, че тук става въпрос за Исус дето е Христос. А вижте сега, къде побягна жента-а какво представя жената? Жената, сестри и братя е истинската Църква на Бога-Израел физическият и духовният и винаги е била Израел.
6 И жената побягна в пустинята, гдето имаше място, приготвено от Бога, за да я хранят там хиляда двеста и шестдесет дни.
Нека сега вече видим за тази пустиня-защото не става въпрос за символично някакво място, а за съвсем реално място на тази земя. И вижте-църквата на Исус ще бъде там именно за 3.5 години-времето на великата скръб и там ще бъде пазена от ангелите на Бога.
Нека видим какво ще стане, когато отидем в мястото на безопасност-Псалм 91. Това, което Господ е направил преди-същото ще направи и в бъдеще. И преди не взе никого на небето-и като дойде няма да взезме никого на небето.

1 Който живее под покрива на Всевишния, Той ще пребъдва под сянката на Всемогъщия.

Това е тайното място-в пустините.

 2 Ще казвам за Господа: Той е прибежище мое и крепост моя, Бог мой, на Когото уповавам. 3 Защото Той ще те избавя от примката на ловеца И от гибелен мор. 4 С перата Си ще те покрива; И под крилата Му ще прибегнеш; Неговата вярност е щит и закрила.

И ако знаете и пазите това, което Господ изисква-Той ще ви закриля.

5 Няма да се боиш от нощен страх, От стрелата, която лети денем, 6 От мор, който ходи в тъмнина, От погибел, която опустошава всред пладне.
А вече виждаме, че всичките тези неща се изпълняват в света. И глад и болести и войни-всичко това идва вече. Но обърнете внимание какво пише след това
7 Хиляда души ще падат от страната ти, И десет хиляди до десницата ти, Но до тебе няма да се приближи. 8 Само с очите си ще гледаш, И ще видиш възмездието на нечестивите
Колко пъти ще има на тази земя наказание над нечестивите? Кога ще е това-когато дойде Исус Христос за да накаже земята и да управялва народите с желязна тояга! А до това време-великата скръб, която още не е започнала. И ние ще виждаме какво става в света, но нас няма да ни закачи.
9 Понеже ти си казал: Господ е прибежище мое, И си направил Всевишния обиталището си, 10 Затова няма да те сполети никакво зло, Нито ще се приближи язва до шатъра ти. 11 Защото ще заповяда на ангелите Си за тебе Да те пазят във всичките ти пътища.
Исус ще заповяда на ангелите си да пазят светиите му, но както вече видяхме, папата ще воюва против светиите и ще ги победи. Каква е разликата? Едните са отишли на мястото на безопасност, защото са знаели за него-а как ще отидат точно, Бог знае-другите не са отишли там. Вторите и ще бъдат убити. Но нека видим, къде е това място. Ще видим как ще отидем там
Изход 23: 20 Ето, изпращам ангел пред тебе да те пази по пътя и да те заведе на мястото, което съм ти приготвил.
Този ангел ще ни води и пази. И никой няма да ни нарани. И ще осигури всичко от което се нуждаем. А тези които не отидат там-ето какво ги очаква. А знаете, че който приеме белега на дясната си ръка или на челото-ще се изправи пред гнева на Бога.
Нека се върнем на Откровението 12 глава

14 И дадоха се на жената двете крила на голям орел, за да отлети на мястото си в пустинята, там гдето я хранят за време и времена и половин време, скрита от лицето на змея. 

И ето отново-3.5 години велика скръб.

15 И змеят изпусна след жената из устата си вода като река, за да направи да я завлече реката. 

Това е армията на Сатана.

16 Но земята помогна на жената, защото земята отвори устата си та погълна реката, която змеят беше изпуснал из устата си. 

Господ ще направи така, че нищо да не ви се случи тогава-и ето, ние ще сме в мястото на безопасност.

17 Тогава змеят се разяри против жената, та отиде да воюва против останалите от нейното потомство, които пазят Божиите заповеди и държат свидетелството за Исуса; и змеят застана на морския пясък. 

И тогава змеят се обърна да воюва със светиите-тези които пазят Закона и вярата в Христос. Но те не са искали да отидат в мястото на безопасност. Защото са решили, че Господ ще ги защити където и да са. Да, но Господ е определил къде да идем, за да сме защитени. Знанието е всичко.
Нека видим Изход 19 глава. Господ е сложил основни ключове в Бибилята-трябва да ги намерим и отключим.

1 Три месеца подир излизането на израилтяните из Египетската земя, на същия ден дойдоха в Синайската пустиня. 2 Като се дигнаха от Рафидим дойдоха в Синайската пустиня и разположиха стан в пустинята, гдето и Израил разпъна шатрите си срещу планината. 3 И като се възкачи Моисей при Бога, Господ го повика от планината и рече: Така да кажеш на Якововия дом и да известиш на потомците на Израиля: 4 Вие видяхте що сторих на египтяните, а как носих вас на орлови крила и доведох ви при Себе Си.
По същият начин Исус Христос ще се погрижи за своите си. И кой може да се противи на Бога? Господ ще направи същото и в бъдеще-ще даде ангел да води хората му към мястото на безопасност и ангела ще ги пази. И ето-ние трябва да знаем знаците на времето. За да знаем кога ще стане това. А ето сега какво ще направи Господ Исус със своите люде и какво казва за своята съпруга-Осия 2 глава

14 Но, ето, Аз ще я привлека, И като я заведа в пустинята Ще й говоря по сърцето й.

Става въпрос за физическият и духовният Израел. Когато народа излезе от Египет-имаше с тях хора от всички народи. И Господ се обръщаше към всички с „Израел“! Ще е същото и в последните дни.

15 И още от там ще й дам ханаанските лозя,

И Израел ще знае своето наследство. И хората от другите народи които са с Израел-също ще получат наследство в Израел.

И долината Ахор за врата на надежда; И там тя ще се отзове както в дните на младостта си, И както в деня, когато възлезе из Египетската земя. 16 В оня ден, казва Господ, Ще Ме наричаш: Мъж ми; И няма да Ме наричаш вече: Ваал ми. 17 Защото ще премахна имената на ваалимите от устата й; И те няма вече да се поменуват с имената си.

Господ Исус се ожени за Израел в пустинята, когато ги изведе от Египет. Това е Църквата на Господа.

18 В оня ден ще направя за тях завет С полските зверове, С небесните птици, И със земните гадини; И като строша лък, и меч, и бой, и ги махна от земята, Ще ги населя в безопасност. 19 И ще те сгодя за Себе Си за винаги; Да! Ще те сгодя за Себе Си в правда и в съдба, В милосърдие и милости. 20 Ще те сгодя за Себе Си във вярност; И ще познаеш Господа.

Ето сега какво ще направи Господ за избраните си. Това сестри и братя е мястото на безопасност, за което светът не знае. Господ ще отвори водни извори там, където сега е пустиня, ще насади там всякакви дървета, ще направи да израстне всичко, което е необходимо за да живеят там людете на Бога за 3.5 години. А после ще върне земята както във времето преди Ной-животните няма да повреждат и хората ще живеят стотици години. И тогава Израел ще познава своя Господ. 
Ето ви сега отново Исаия 35 глава

1 Пустото и безводното място ще се развеселят, И пустинята ще се възрадва и ще цъфне като крем. 2 Ще цъфти изобилно, и ще се развесели дори с радост и песни; Ще се даде на нея славата на Ливан, Превъзходството на Кармил и Сарод; Те ще видят славата Господна, Величието на нашия Бог.
Същото нещо, което вече прочетохме преди-нали? А сега там никой не може да живее-не могат да направят нищо там. Израел е славата на Ливан!
 
5 Тогава очите на слепите ще се отворят, И ушите на глухите ще се отпушат,

Духовните очи на хората ще се отворят.

6 Тогава куцият ще скача като елен, И езикът на немия ще пее; Защото в пустата земя ще избликнат води, И потоци в пустинята. 7 Нажеженият пясък ще стане езеро, И жадната земя водни извори; В заселището, гдето лежаха чакалите, Ще има зеленина с тръстика и рогоз. 8 И там ще има друм и път, Който ще се нарече път на светостта; Нечистият няма да мине през него, но ще бъде само за тях;

Вижте обаче условието тук, сестри и братя-нечистият няма да влезе там! Но за какъв „нечист” става въпрос? Става въпрос за хората които дори знаят за това място на безопасност-сега и вие научавате за него, но не пазят това, което Исус е заповядал да пазим. Не пазят Закона на Бога-те са нечисти! Не пазят и Диетичният Закон-те са нечисти! Те няма да влязат в това място. Представете си за момент, че и вие сте от тях-разбирате ли го това, сестри и братя? И още повече ако видите хора които познавате, че отиват там, но вие не можете. Вие знаете какво идва в света, но не можете да избягате никъде от това, което идва. Представяте ли си това чувство, сестри и братя? Но от кого зависи да влезете там-само от вас самите и никого другиго!

Пътниците - даже и глупавите - няма да се заблуждават по него. 9 Лъв не ще има там, Нито ще се качи по него хищен звяр; Такъв не ще се намери там; Но изкупените ще ходят по него. 10 Изкупените от Господа ще се върнат, И ще дойдат с възклицание в Сион; Вечно веселие ще бъде на главата им; Ще придобият радост и веселие; А скръб и въздишане ще побягнат.
Този последният стих се отнася дори за времето след великата скръб-когато жителите на Ерусалим-истинските жители на които принадлежи този свят град-се върнат обратно там и повече няма да имат изпитания и проблеми. А те са тези които са намерили Бога и са го следвали във всичко с всичките си сили.
Исаия 41 глава. Вие сте били по църкви цял живот, а никога не сте знаели това. И като не го знаете-ще попаднете в огромни проблеми. Това не е само за Израел, но за всеки, който се подчини на Господа. Хората не разбират осиновяването. Трябва Господ да ви осинови, но това става само с вашето подчинение. След като Израел е първородният на Господа-значи има и други.

17 Когато сиромасите и немотните потърсят вода, А няма, и езикът им съхне от жажда, Аз Господ ще ги послушам, Аз Израилевият Бог няма да ги оставя. 18 Ще отворя реки на голите височини, И извори всред долините; Ще обърна пустинята на водни езера, И сухата земя на водни извори. 19 В пустинята ще насадя кедър, ситим, Митра и маслено дърво; В ненаселената земя ще поставя наедно елха, Явор и кипарис, 20 За да видят и да знаят, Да разсъдят и да разберат всички, Че ръката Господна е направила това, И Светият Израилев го е създал.

Господ ще направи извори от вода и реки да потекат в пустинята. Защото много хора ще идат там. Всичко ще е направено за тях. И ако имате разум-ще наблюдавате нещата в света и като видите пустинята да процъфтява-ще знаете, че е време да отивате там.
Исаия 43 глава-вижте добре за какво става въпрос.

1 А сега, така казва Господ Творецът ти, Якове, И Създателят ти, Израилю: Не бой се, защото Аз те изкупих, Призовах те по име; Мой си ти.

Господ ни е изкупил и негови сме.

3 Защото Аз съм Иеова твоят Бог, Светият Израилев, твоят Спасител; За твой откуп дадох Египет, За тебе Етиопия и Сева. 
4 Понеже ти бе скъпоценен пред очите Ми, И почетен, и аз те възлюбих, Затова ще дам човеци за тебе, И племена за живота ти. 
5 Не бой се, защото Аз съм с тебе; От изток ще доведа потомството ти, И от запад ще те събера; 
6 Ще река на севера: Възвърни, И на юга: Не задържай; Доведи синовете Ми от далеч, И дъщерите Ми от земния край, - 

Вижте-това е времето, когато Израел ще се върне отново в земята си. Точно както беше в Египет-Господ не остави и един Израилянин в Египет, но изведе всичките.

14 Така казва Господ, вашият Изкупител, Светият Израилев; Заради вас пратих във Вавилон, И ще доведа всички като бежанци, Дори халдеите, в корабите, с които се хвалеха. 
15 Аз съм Господ, Светият ваш, Творецът Израилев, ваш Цар. 

Сега ще е Великият Вавилон-управлението на света сега. И ето-Господ Исус именно изведе и отново ще изведе своя народ

18 Не си спомняйте предишните неща, Нито мислете за древните събития. 

Господ ще направи нещо още по-добро от преди.

19 Ето, Аз ще направя ново нещо; Сега ще се появи; не ще ли внимавате в него? Да! ще направя път в пустинята, И реки в безводната земя. 
20 Полските зверове ще Ме прославят, - Чакалите и камилоптиците, - Защото давам вода в пустинята, Реки в безводната земя, За да напоя людете Си, избраните Си, 

Сега вече Господ ще направи реки да потекат в пустинята. Ще направи отново Едемската градина. И всички там ще са Израел-физическият и духовният. Но ако вие сте „Новозаветни“ християни-вие не знаете нищо от това.
Нека видим сега какво ни казва и друг пророк по същият въпрос-Михей 7 глава

14 Паси людете Си с жезъла Си, Стадото, Твоето наследство, Което живее уединено в леса всред Кармил; Нека пасат във Васан и в Галаад както в древните дни. 15 Ще му покажа чудесни неща Както в дните на излизането ти из Египетската земя.

Господ направи чудеса след като изведе Израел от Египет. Но никъде и никога не взе някого на небето. Става въпрос тук за народа на Бога-физическият и духовният. А веднага казвам, че не целият Израел са народ на Бога! От тях както и от всеки народ има големи престъпници на Законите на Бога. Така че, мнозина от тях ще попаднат в огненото езеро.
Ще видим Изход 13 глава. Вижте-цялата работа на Господа е човека-работи за да го спаси. И човека беше създаден от земята и домът му е на земята! Само Сатана иска да върви на небето. Защото от там беше изгонен.

17 А когато Фараон пусна людете, Бог не ги преведе през пътя за Филистимската земя, при все че това беше близкият път; защото Бог рече: Да не би да се разкаят людете, като видят война и да се върнат в Египет. 

Господ прави практически нещата.

18 Но Бог поведе людете по околен път през пустинята към Червеното море. А израилтяните излязоха от Египетската земя въоръжени. 
19 И Моисей взе със себе си костите на Иосифа; защото той беше строго заклел израилтяните, като каза: Бог непременно ще ви посети; тогава ще занесете със себе си костите ми от тука. 

Всички служители на Господа знаят, че Господ ще посети Израел.

20 И като тръгнаха от Сокхот, разположиха се на стан в Етам, към краищата на пустинята. 
21 И Господ вървеше пред тях, денем в облачен стълб, за да ги управя из пътя, а нощем в огнен стълб, за да им свети, та да пътуват денем и нощем. 
22 Той не отнемаше отпред людете облачния стълб денем, нито огнения стълб нощем. 

Господ беше с Израел. Когато Господ ви води-не се чудите, къде трябва да идете. Господ никога не престана да ги води. Но кой Господ беше този? Сега ще видите-1 Коринтяни 10 глава

1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето, 

Целият Израел-без остатък!

2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея, 

И бяха кръстени в името на Моисей, защото той беше Застъпника! Господ слушаше само Моисей. Трябва да сте кръстени в името на застъпника!

3 и всички да са яли от същата духовна храна, 
4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос), 

А-а, ето, кой ги водеше-Исус Христос.

5 пак в повечето от тях Бог не благоволи; затова ги измори в пустинята. 
6 А в тия неща те ни станаха примери, та да не похотствуваме за злото, както и те похотствуваха. 
 
Вижте какво направиха тези хора и как се отнасяше с тях Исус. За да не повторим техните грешки.
 
9 Нито да изпитваме Христос, както някои от тях Го изпитаха, и погинаха от змиите. 

Не си правете шега с Господ Исус Христос! Ще имате сериозен проблем.

10 Нито роптайте, както възроптаха някои от тях, и погинаха от изтребителя. 
11 А всичко това им се случи за примери, и се написа за поука нам, върху които са стигнали последните времена. 

Всичко това е написано за наша полза. И нека е ясно-Исус е опасен Бог. С него шега не бива. И именно той изведе Израел от робството. Сега-имаме две групи. Едната група Израиляни ще бъде отведена в пустинята преди великата скръб. Втората група Израел ще бъдат доведени там след великата скръб. Ние знаем тези неща. Нека видим по-подробно тези неща-Исаия 16 глава

1 Пращайте агнета за княза на земята От Села в пустинята До хълма на сионовата дъщеря.

Защото Господ и ние ще сме в пустинята!

5 И с милост ще се утвърди престол; И на него ще седи, с истина, в Давидовия шатър, Оня, който съди и търси правосъдие и бърза да върши правда.

И ще започне от пустинята, но после Господ чак ще седне на трона на Давид в Ерусалим. Но ще започне от пустинята, за да потготви умовете ни за да сме годни да управляваме тази земя.
Нека сега се върнем на Матей 24 глава. Господ ни казва да сме и по Закона и по Свидетелствата! По Старият и по Новият Завет! Нека видим следното

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.

Имате много повече от кървава луна.

30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.

Когато Исус дойде отново-всяко око ще го види. Тогава ще разберат, че всичко е истина.

31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.
Това вече е времето след великата скръб, когато Исус ще дойде за да събере своя народ и да управлява тази земя с желязна тояга. Но след като събере своя народ-те няма да идат веднага в Израел, но първо Господ ще ги учи в пустинята за определено време-3.5 години. 
Исаия 27 глава

12 В оня ден Господ ще отърси плода Си, От стремителния Ефрат до египетския поток; И вие ще се съберете един по един, о чада на Израиля.

Тогава Господ Исус ще събере своя народ.

13 И в оня ден ще затръби голяма тръба; И загиващите в Асирийската земя И изгонените, които са в Египетската земя, Ще се кланят Господу в светия хълм в Ерусалим.
И тогава Исус ще събере своя народ-когато тромпета затръби. Това е седмият тромпет.
Както четете, сестри и братя-Исус ще управлява от Ерусалим всичките народи. Тук-на тази земя ще е и всичките светии с него. Не на небето, не в облаците-но тук на земята. С това започва Милениума-1000 години на управлението на Исус над земята. И ето сега, за коя пустиня става въпрос, сестри и братя-там ще е мястото на безопасност определено от Исус за нас които пазим всичко, което е заповядал. Езекил 20 глава

32 И онова, което размишлявате, никак няма да се сбъдне, дето казвате: Ще станем като народите, като племената на другите страни; ще служим на дървета и на камъни. 

Това е след великата скръб.  

33 Заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, непременно с мощна ръка, с издигната мишца, и с излеяна ярост ще царувам над вас. 

И Господ ще управлява народа си-независимо какво искат те!

34 Като ви изведа измежду племената, и ви събера от страните, в които сте разпръснати с мощна ръка, с издигната мишца, и с излеяна ярост, 
35 ще ви заведа в пустинята на заточение между племената, и там ще се съдя с вас лице с лице. 

И ще ви заведе в пустинята, а не директно в Израел. А в Израел няма да има никой тогава. И ще говори директно с Израел-както преди.
Изход 33 глава. Господ назовава краят от началото и никой не може да промени това! Не се и опитвайте! Защото ще е против вас.

1 Рече още Господ на Моисея: Иди, дигни се от тук, ти и людете, които си извел из Египетската земя, та иди в земята за която се клех на Авраама, на Исаака и на Якова, като казах: На твоето потомство ще я дам. 
2 И ще изпратя пред тебе ангел, и ще изгоня ханаанеца, аморееца, хетееца, ферезееца, евееца и евусееца; 
3 и той ще ви заведе в земя, гдето текат мляко и мед; понеже Аз няма да вървя помежду ви, (защото сте коравовратни люде), да не би да ви довърша из пътя. 
 
Господ изпрати ангел-за да не ги води лично, защото щеше да се ядоса с тях и да ги избие.  
 
7 Още Моисей взе шатъра и го постави вън от стана, далеч от стана, и нарече го Шатър за Срещане, та всеки, който търсеше Господа излизаше при шатъра за срещане, който беше вън от стана. 

И Моисей трябваше да изнесе шатрата извън лагера.

8 И когато Моисей излизаше към шатъра, всичките люде станаха та стояха, всеки при входа на шатъра си, и гледаха след Моисея догде влезе в шатъра. 
9 И когато влезеше Моисей в шатъра, облачният стълб слизаше и заставаше на входа на шатъра, и Господ говореше с Моисея. 
10 И всичките люде гледаха облачния стълб, който стоеше на входа на шатъра, и всичките люде ставаха, всеки на входа на шатъра си, та се кланяха. 
11 И Господ говореше на Моисея лице с лице, както човек говори с приятеля си; а, като се връщаше Моисей в стана, слугата му, младежът Исус Навиевият син, не се отдалечаваше от шатъра). 

Господ говореше с Моисей лице в лице. И ще направи същото когато ни въведе в пустинята.
Ще видим Езекил 20 глава

37 Ще ви прекарам под жезъла, и ще ви заведа във връзките на завета.

Дали това е нещо ново? Нека видим това-Изход 24 глава. Искам да ви покажа, че това, което ще стане не е нещо ново, но Господ го е направил вече в миналото.

3 Тогава Моисей дойде та каза на людете всичките думи на Господа и всичките му съдби; и всичките люде едногласно отговориха казвайки: Всичко, което е казал Господ, ще вършим. 
4 И Моисей написа всичките Господни думи; и на утринта, като стана рано, издигна олтар под планината, гдето изправи и дванадесет стълба, според дванадесетте Израилеви племена. 
5 И изпрати момци от израилтяните, та принесоха всеизгаряния и пожертвуваха Господу телци за примирителни жертви. 
6 А Моисей взе половината от кръвта и тури я в паници, а с другата половина от кръвта поръси върху олтара. 
7 После взе книгата на завета и я прочете, като слушаха людете; и те рекоха: Всичко, каквото е казал Господ, ще вършим, и ще бъдем послушни. 

Господ иска да ви покаже в какъв договор влизате с него. Трябва да е напълно ясно.

8 Тогава Моисей взе кръвта и поръси с нея върху людете, като казваше: Ето кръвта на завета, който Господ направи с вас според всички тия условия.

И Моисей поръси хората с кръвта-запечата ги! Същото е когато се поставите под кръвта на Исус-влизате в завет с Бога. Жените се за Господа.
Нека се върнем на Езекил 20 глава. Господ винаги работи по определен начин и не го променя.

38 И ще изчистя отсред вас бунтовниците и ония, които вършат престъпления против Мене; ще ги извадя из земята, гдето пришелствуват; но те няма да влязат в Израилевата земя; и ще познаете, че Аз съм Господ.

Вижте това! Господ няма да остави дори и един Израилянин в разните държави, но ще ги събере от всякъде. Дори и не трябва да знаят, че са Израиляни-Той знае. Но тогава Господ ще премахне от тях всички които се противят!
Нека видим какво ще стане с тези които се противят на Господа-защото Той вече е направил същото и преди-Числа 14 глава

2 И всичките израилтяни роптаеха против Моисея и Аарона; и цялото общество им рече: Да бяхме измрели в Египетската земя! или в тая пустиня да бяхме измрели! 3 И защо ни води Господ в тая земя да паднем от нож, и жените ни и децата ни да бъдат разграбени? Не щеше ли да ни е по-добре да се върнем в Египет? 4 И рекоха си един на друг: Да си поставим началник и да се върнем в Египет.
Израел постоянно роптаеха против Бога. Е като искаха да умрат-просто трябваше да умрат. А на няколко пъти Моисей трябваше да се застъпва за тях за да не ги изтреби Господ. И когато отказаха да влязат в обещаната земя, Господ се разгневи и ги остави в пустинята да я обикалят за 40 години докато измрат всички които се възпротивиха.
11 И Господ рече на Моисея: До кога ще Ме презират тия люде? и до кога няма да Ме вярват, въпреки всичките знамения, които съм извършил посред тях?
А мнозина от вас и днес сте така, сестри и братя-мислите, че следвате Христос, но всъщност следвате човешки басни наречени „християнство” и нямащи общо с Христос. Ако сте честни поне със себе си-отворете Библията и сравнете това, което пише в нея с това, което вие вършите, като го обявявате за Божие.
12 Ще ги поразя с мор и ще ги изтребя; а тебе ще направя народ по-голям и по-силен от тях.

Господ искаше да ги изтреби всичките. Защото на Господа му е нужен само един мъж за да направи народ.

13 Но Моисей рече на Господа: Тогава египтяните ще чуят; защото Ти със силата Си си извел тия люде изсред тях;

Нека видим какво стана

19 Прости, моля Ти се, беззаконието на тия люде, и според Твоята голяма милост, и според както си прощавал на тия люде от Египет до тука. 20 И рече Господ: Прощавам им, според както си казал; 21 но наистина заклевам се в живота Си, че ще се изпълни целия свят с Господната слава. 22 Понеже от всички тия мъже, които са виждали славата Ми и знаменията, които извърших в Египет и в пустинята, и са Ме раздразвали до сега десет пъти, и не послушаха гласа Ми, 23 наистина ни един от тях няма да види земята, за която се клех на бащите им, нито ще я види един от ония, които Ме презряха.

Господ каза какво ще направи

29 труповете ви ще паднат в тая пустиня; и от преброените между вас, колкото сте на брой от двадесет години и нагоре, които сте роптали против Мене, 30 ни един не ще влезе в земята, за която се клех да ви заселя в нея, освен Халева Ефониевият син и Исуса Навиевият син.
Само двама от всички тях бяха от Бога. А от последното изречение разбираме и още нещо: за Бога пълнолетен човек е човек на 20 години-този човек е отговорен за решенията които взима.
31 Но децата ви, за които рекохте, че ще бъдат разграбени, тях ще въведа; и те ще познаят земята, която вие презряхте. 32 А вашите трупове ще паднат в тая пустиня.

Израел разсърди Господ и ето резултата от това. Те всички измряха в пустинята. След висчко, което бяха преминали. И така ще е и в бъдеще, когато Исус се завърне и събере своя народ от всичките държави където ги е пръснал.
И ето сега, кой е той-Еремия 31 глава

1 В същото време, казва Господ, Ще бъда Бог на всичките Израилеви родове, И те ще Ми бъдат люде.

Всичките 12 племена на Израел ще бъдат там.

2 Така казва Господ: Людете, които оцеляха от ножа, Ще намерят благоволение в пустинята; Ще отида да го направя, да! Израиля, да почива.

И те ще намерят благословението на Господ в пустинята!

10 Слушайте, народи, словото Господно, И известете в далечните острови, казвайки: Който разпръсна Израиля, Той ще го събере, И ще го опази както овчарят стадото си.

Исус пръсна Израел по всичките народи и Исус ще ги събере отново.
А Израел не са само физическият народ Израел, но и всички хора които вършат всичко, което Бог е заповядал.
И така, сестри и братя-представих ви мястото на безопасност, но нека е напълно ясно-никой нечист няма да влезе там-дори и да знае за него. А това, което идва в света е много, много по-страшно от най-невероятните ви представи за ужас. Защото не е било такова нещо и няма никога вече да бъде. А къде са обикаляли Израиляните за тези 40 години-ето ви карта:
http://www.bible-history.com/maps/route_exodus.html

Благодаря ви за вниманието!
Гласувай:
1
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1548509
Постинги: 947
Коментари: 1328
Гласове: 327
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930