Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2014 22:45 - ВЕДНЪЖ РОДЕН В ЧОВЕШКОТО СЕМЕЙСТВО-НОВОРОДЕН В БОЖИЕТО СЕМЕЙСТВО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 830 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Ще научите какъв е смисъла на сътворението. Защо сме създадени? От къде идем и на къде отиваме.
Приятно четене!
Винаги е добре да съм тук в Господната събота и да говорим по Библията. Виждате колко много убийства и ужаси стават в света днес. За това е добре да сме тук. Защото света навлиза в ужасно време.
Преди много години ,когато научих Божието Слово, като погледна сега на зад-представям си, къде щях да бъда, ако Господ не ме беше повикал и аз не бях отворил вратата на съзнанието си.
И когато четях-Светият Дух ми говореше. Като затворех Бибилята-Духът спираше да ми говори... Духът е интелигентен! Вижте-ако скачате насам-натам, няма да имате разбиране. А без разбиране няма да стане.
И това е днешният урок-той е простичък. Но е простичък за нас тук, но за света-те си нямат и понятие по този въпрос. Всеки тук е роден веднъж. Това е факт. Но ние ще видим какво означава да се родиш отново. Хората в църквите не разбират, че това означава точно това-да се роди някой отново! Хората не разбират защо Исус дойде за да умре. Умря за нашите грехове, но защо? Исус дойде за да извръши много важни неща. Той беше Бог, но дойде като човек за да умре за нас. И това ни показва също, че тук има повече от това, което се вижда на пръв поглед. Сина на човека е човек. Сина на кучето е куче... Сина на Бога... е Бог! Това нещо не го разбират днес в църквите. И ако им кажеш, че ще станат богове, ако устоят до края-те мислят, че богохулстваш... Но какво ще бъдем тогава-ангели ли? Не-ние искаме да бъдем повече от ангелите. Не искам да имам две криле... Искам да бъда бог! Исус каза, че дойде при своите си, но те го отхвърлиха. Но тези които го приеха-те ще станат синове на Бога. Е-ако са синове-какви ще бъдат? Богове!
Когато се родим отново, какво ще бъдем? Вижте-трябва да знаем истината и да продължаваме в нея! Не да я знаем и да се отделим от нея.
Ще започнем урока от Езекил 18 глава. Хората мислят, че ще вървят на небето, но къде в Библията е това? Няма такова нещо. Но ние тук знаем истината както е.

27 А пък когато нечестивият се обърне от нечестието, което е извършил, и постъпи законно и право, той ще опази жива душата си. 
28 Понеже се е смислил и се е обърнал от всичките престъпления които е сторил, непременно ще живее, няма да умре. 
 
Този човек сам се е обърнал от злините които е вършил и се опитва вече да върши правда. Как е станало това-чрез Библията! Чрез знанието.

30 Затова, доме Израилев, Аз ще ви съдя, всеки според постъпките му, казва Господ Иеова. Покайте се и обърнете се от всичките си престъпления, та да ви не погуби беззаконието. 

Покайте се и се обърнете към правдата.

31 Отхвърлете от себе си всичките престъпления, с които беззаконствувахте, и направете си ново сърце и нов дух; защо да умрете, доме Израилев? 
32 Понеже Аз не благоволя в смъртта на оня, който умира, казва Господ Иеова; затова върнете се и живейте. 

Покайте се-това е първата стъпка към новорождението! Без това не е възможно да стане. Но хората мислят, че това означава да се новородиш. Не е вярно-това е само първата стъпка.
Нека видим какво каза Исус на Никодим-Йоан 3 глава. Вижте-ще има само един път новорождение! И не можете да се кръстите повече от един път-когато разбира се сте се кръстили по Бога. Аз бях кръстен в друга църква и познавах друг Исус-не този от Бибилята. Но когато дойдох тук и намерих Исус от Бибилята-кръстих се отново както Бог изисква. И това е началото на новорождението.

1 Между фарисеите имаше един човек на име Никодим, юдейски началник. 
2 Той дойде при Исуса нощем и Му рече: Учителю, знам, че от Бога си дошъл учител; защото никой не може да върши тия знамения, които Ти вършиш, ако Бог не е с него. 

Никодим знаеше, че Бог е с Исус-иначе не е възможно да извръши тези велики знамения.

3 Исус в отговор му рече: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой отгоре, не може да види Божието царство. 

Исус каза-освен ако човек не се роди отново-не може дори и да види Божието Царство. Ако не си новороден-не можеш да видиш Царството. Но първо трябва да разберем, за кое Царство говори Исус. Защото в Царството на Исус ще има и хора от плът и кръв.
Нека видим за кое Царство говори Исус-Исаия 65 глава. Тук пъвво ще видим Царството на Исус.

17 Понеже, ето, създавам ново небе и нова земя; И предишните неща няма да се спомнят, Нито ще дойдат на ум. 
18 Но вие веселете се и радвайте се винаги В онова, което създавам; Защото, ето, създавам Ерусалим за радост, И людете му за веселие, 

Къде е Ерусалим-на земята!

19 Аз ще се радвам на Ерусалим,

Исус ще е в Ерусалим, а вие ще вървите на небето?

 И ще се веселя за людете Си, И няма да се чува вече в него глас на плач Нито глас на ридание. 
20 Там не ще има вече младенец, който да живее само няколко дни, Нито старец, който да не е изпълнил дните си; Защото дете ще умре стогодишният, А грешник ако умре стогодишен ще бъде считан за проклет. 

И ето-хората отново ще живеят стотици години. Няма да преминат 1000 години, но ще живеят много дълго. Дете ще умира на сто години! И все още ще е дете... Това е Царстовот на Исус тук на земята за 1000 години. Представете си дете на 100 години. И ако грешника не оправи пътищата си за 100 години-ще бъде убит.

21 Те ще построят къщи, и ще живеят в тях; Ще насадят лозя, и ще ядат плода им. 
23 Не ще се трудят напразно, Нито ще раждат чада за бедствие; Защото те са род на благословените от Господа, Тоже и потомството им. 
24 Преди да Ме призоват те, Аз ще отговарям, И докато ще говорят те, Аз ще слушам. 
25 Вълкът и агнето ще пасат заедно, И лъвът ще яде слама както вола, И храна на змията ще бъде пръстта. Не ще повреждат нито ще погубват В цялата Ми света планина, казва Господ. 

И това още не е дошло-нали? Но ще бъде по времето на Царството на Исус. И тук виждаме плът и кръв.
Нека сега видим Царството в което плът и кръв няма да има и никой, който не е новороден не може дори и да го види. Откровението 21 глава
1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. 

Това вече беше-в Исаия 65 глава. Сега идва нещо съвсем ново.

2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога,

Идва от небето!

 приготвен като невеста украсена за мъжа си. 
3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях. 

Къде живее човека-на земята! Е тогава кой ще върви на небето? Никой!

4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина. 

И смърт вече няма да има. Това е Царството на Отец! И ако не сте новородени-не можете дори и да го видите. И вече няма да има нищо зло в това Царство. То е съвсем различно-нали?

10 И отведе ме чрез Духа на една голяма и висока планина, и показа ми светия град, Ерусалим, който слизаше от небето от Бога, 

Слиза от небето на земята!

11 и имаше божествена слава като светеше, както свети някой много скъпоценен камък, като яспис, прозрачен като кристал. 
12 Градът имаше голяма и висока стена, с дванадесет порти, и на портите дванадесет ангела, и надписани над портите имена, които са имената на дванадесетте племена на израилтяните: 

И ако трябва да влезете в града-трябва да минете през Израел!

20 петият сардоникс, шестият сард, седмият хрисолит, осмият вирил, деветият топаз, десетият хрисопрас, единадесетият яцинт, дванадесетият аметист. 
21 И дванадесетте порти бяха дванадесет бисера; всяка порта бе от един бисер; и улицата на града беше от чисто злато, прозрачно като стъкло. 

Вие трябва да преминете първо през другото Царство. Чак тогава ще влезете в това. Това Царство е различно. Показвам ви тази разлика.
Ще видим 1 Коринтяни 15 глава-Павел говори за същото това Царство-второто.

50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното.

За кое Царство става въпрос-за това на Отец! Там плът и кръв не могат да влязат.
Сега нека се върнем на Йоан 3 глава и да видим разговора между Исус и Никодим.

4 Никодим Му казва: Как може стар човек да се роди? може ли втори път да влезе в утробата на майка си и да се роди? 

Никодим разбира какво означава да се родиш! Трябва да имаш тяло-нали така?

5 Исус отговори: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой от вода и Дух, не може да влезе в Божието царство. 

Това е, което хората не схващат. Те мислят, че става въпрос за кръщението във вода. Но ще ви покажа за какво става въпрос. Водното кръщение е необходимо, но не е цялото нещо. Защото след водното кръщение би трябвало веднага да влезете в Царството на Отец-нали? Но не става така.
Нека видим първо за тази вода-Еремия 2 глава

4 Чуйте словото Господно, доме Яковов, И всички родове на Израилевия дом: 
5 Така казва Господ: Каква неправда намериха в Мене бащите ви Та се отдалечиха от Мене, И ходиха след суетата, и станаха суетни? 

Господ Исус пита Израел-каква непрада намерихте в мене? Не беше направил нищо зло-Израел се обърна портив него! Тук ние знаем към кого се обръщаме. Ние познаваме Исус.

11 Разменил ли е някой народ боговете си, при все че не са богове? Моите люде, обаче, са разменили Славата си срещу онова, което не ползува. 

Какво ще ви ползва ако не четете Бибилята и не познавате Исус? Или четете от тук-от там и мислите, че го познавате?

12 Ужасете се, небеса, поради това, Настръхнете, смутете се премного, казва Господ, 
13 Защото две злини сториха Моите люде: Оставиха Мене, извора на живите води И си изсякоха щерни, разпукнати щерни, Които не могат да държат вода. 

Хората оставиха извора на живата вода и се обърнаха към разпукани цистерни! Коя е тази жива вода? Ще намерим това.
Йоан 4 глава-трябва да си роден от тази именно вода!

7 Дохожда една самарянка да си начерпи вода. Казва й Исус: Дай Ми да пия. 
 
Тя идва да си наточи вода от кладенеца. Но Исус ще й каже за друга вода.

9 Впрочем, самарянката му казва: Как Ти, Който си юдеин, искаш вода от мене, която съм самарянка? (Защото юдеите не се сношават със самаряните). 
10 Исус в отговор й каза: Ако би знаела Божия дар, и Кой е Онзи, Който ти казва: Дай Ми да пия, ти би поискала от Него и Той би ти дал жива вода? 

И днес те не разбират това за живата вода.

11 Казва Му жената: Господине, нито почерпало имаш, и кладенецът е дълбок; тогава отгде имаш живата вода? 

Тя иска да знае за тази жива вода, но още не разбира това.

13 Исус в отговор й каза: Всеки, който пие от тая вода, пак ще ожаднее; 

Ако пиеш обикновена вода-пак ще ожаднееш. Днес в църквите не ви дават от тази жива вода и вие постоянно сте жадни! Когато бях баптист-пиех от погрешният извор и пак си бях жаден.

14 а който пие от водата, която Аз ще му дам, няма да ожаднее до века; но водата, която ще му дам, ще стане в него извор на вода, която извира за вечен живот. 

Коя ще е тази жива вода? Явно е различна от водата, която пием от чешмата. Но тази жива вода ще ни донесе вечният живот. Нека да я видим-Йоан 6 глава

48 Аз съм хлябът на живота. 
49 Бащите ви ядоха манната в пустинята и все пак измряха. 
50 Тоя е хлябът, който слиза от небето, за да яде някой от него и да не умре. 

Вие искате да ядете този хляб-за да живеете вечно!

51 Аз съм живият хляб, който е слязъл от небето. Ако яде някой от тоя хляб, ще живее до века; да! и хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът [която Аз ще дам] за живота на света. 

Исус вече не е на земята-от много време. Та ние не можем да захапем от тялото му... Но за какво говори Исус? Дори и фарисеите не разбираха това.

52 Тогава юдеите взеха да се препират помежду си, казвайки: Как може Този да ни даде да ядем плътта Му? 

Нека видим обаче за какво говори Исус

58 Тоя е хлябът, който слезе от небето; онзи който се храни с тоя хляб, ще живее до века, а не както бащите ви ядоха и измряха.

И ако ядете от този хляб-ще живеете вечно. Но за какво става въпрос?

60 И тъй, мнозина от учениците Му, като чуха това, рекоха: Тежко е това учение; кой може да го слуша? 
 
Но Исус казваше винаги-който има уши да слуша-нека чуе! Мнозина имат уши, но не искат да чуят Божието Слово. А които го чуят-и вършат-те и ще живеят! И каквото и да изисква от мене Исус да върша, за да спася себе си-ще го върша, за да стана бог. Някои не искат да оставят дори и свинската пържола-за една свинска пължола те предпочитат да се мъчат вечно в огненото езеро? Но аз искам да стана бог. За това ще оставя и свинското и много други неща, за да постигна това.

63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са. 

И ето какво каза Исус-думите дават живот-Божието Слово. То носи живот! И ето-трябва да се родите отново чрез Божието Слово-като го слушате  И ВЪРШИТЕ!

67 За туй Исус рече на дванадесетте: Да не искате и вие да си отидете? 
68 Симон Петър Му отговори: Господи, при кого да отидем? Ти имаш думи на вечен живот, 

Вижте какво каза Петър! Той разбираше истината. За да имаме вечен живот, ни трябва Божието Слово.
Нека видим Йоан 7 глава. Какво каза Исус в синагогата на тези хора

37 А в последния ден, великия ден на празника, Исус застана и извика казвайки: Ако е някой жаден, нека дойде при Мене и да пие. 

Какво ще пият-водата на живота! Божието Слово.

38 Ако някой вярва в Мене, реки от жива вода ще потекат от утробата му, както рече писанието. 

Хората не разбират за какво става въпрос тук-когато се изпълниш с Божието Слово-ще го говориш и на другите хора. Това е факта.
Нека изясним това-Римляните 6 глава.

3 Или не знаете, че ние всички, които се кръстихме да участвуваме в Исуса Христа, кръстихме се да участвуваме в смъртта Му? 

Мнозина от вас не знаят това. Че кръщението представя смъртта и възкресението на Исус.

4 Затова, чрез кръщението ние се погребахме с Него да участвуваме в смърт, тъй щото, както Христос биде възкресен от мъртвите чрез славата на Отца, така и ние да ходим в нов живот. 

И като излезете от водата-не трябва да съгрешавате умишлено отново!

5 Защото, ако сме се съединили с Него чрез смърт подобна на Неговата, ще се съединим и чрез възкресение подобно на Неговото; 
6 като знаем това, че нашето старо естество бе разпнато с Него, за да се унищожи тялото на греха, та да не робуваме вече на греха. 

И ето-вече не можем да бъдем отново грешници. Да нарушаваме Закона. Когато храните ума си с Божието Слово-мислите ви вече стават нови-вие ставате нов човек.

20 Защото, когато бяхте слуги на греха не бяхте обуздавани от правдата. 

Греха ви е владеел и вие сте му се подчинявали.

21 Какъв плод имахте тогава от ония неща? - неща, за които сега се срамувате, защото сетнината им е смърт. 

И ако живеете грешно-ще умрете и то в огненото езеро-ще сте живи, но ще се мъчите вечно.

22 Но сега като се освободихте от греха, и станахте слуги на Бога, имате за плод това, че отивате към светост, на която истината е вечен живот. 

Вечен живот-ако се освободите от греха и достигнете до новорождението-това е, което ще имате-вечен живот.
Нека се върнем отново на Йоан 3 глава

5 Исус отговори: Истина, истина ти казвам, ако се не роди някой от вода и Дух, не може да влезе в Божието царство.

Сега вече знаем, че водата означава Божието Слово. Трябва да се родите от водата-Божието Слово и духа. Ще видим за какъв дух става въпрос. Знаем, че ангелите са духове, мислите ни са духове. Но ще видим, че става въпрос за духовно тяло тук.
Ще видим 1 Йоаново 3 глава

1 Вижте каква любов е дал нам Отец, да се наречем Божии чада; а такива и сме. Затова светът не познава нас, защото Него не позна. 

Ако сме синове на Бога-какви сме? Вече разбрахме-богове. Но света не знае това, защото не познава Бога!

2 Възлюбени, сега сме Божии чада, и още не е станало явно какво ще бъдем; но знаем, че когато стане явно, ще бъдем подобни Нему, защото ще Го видим както е. 

Още не знаем какви ще бъдем точно. Но ще сме както Бога. Нека видим като какъв е Бог.
Йоан 4 глава

24 Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.

Бог е Дух! И тези които достигнат до вечният живот в Царството-ще са като Него. Плът и кръв не може да влезе в това Царство.
Нека видим като какви ще сме-Данаил 12 глава. Намерете време и четете тази Библия. Иначе няма никога да разберете, какво да правите, за да станете синове и дъщери на Бога.

1 И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата. 

Коя е тази Книга-Книгата на живота!

2 И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение. 

Повечето хора не разбират, че всички ще бъдат възкресени. Но някои ще бъдат възкресени-родени отново-за да идат в огненото езеро.

3 Разумните ще сияят със светлостта на простора, и ония, които обръщат мнозина в правда като звездите до вечни векове. 

Значи праведните ще светят като звездите на небето. До вечни векове-без да спрат да светят. Спомнете си как светеше Исус когато се преобрази. Ето какво каза Исус за това.
Матей 13 глава

41 Човешкият Син ще изпрати ангелите Си, които ще съберат от царството Му всичко що съблазнява, и ония, които вършат беззаконие, 
42 и ще ги хвърлят в огнената пещ; там ще бъде плач и скърцане със зъби. 

Това е краят на Царството на Исус и ето-вече идва Царството на Отец.

43 Тогава праведните ще блеснат като слънцето в царството на Отца си. Който има уши [да слуша], нека слуша. 

Който има уши да чуе истината-нека я чуе!
Нека видим какво стана с Моисей, когато беше в присъствието на Господа за 40 дни и 40 нощи-Изход 33 глава

17 И Господ рече на Моисея: И това, което си рекъл, ще сторя, защото си придобил Моето благоволение и те познавам по име. 

Моисей е искал да види Господа.

18 Тогава рече Моисей: Покажи ми, моля, славата Си. 

Запомнете думата „Славата“!

19 А Господ му каза: Аз ще сторя да мине пред тебе всичката Моя благост, и ще проглася пред тебе Името Иеова; и ще покажа милост към когото ще покажа, и ще пожаля когото ще пожаля.
20 Рече още: Не можеш видя лицето Ми; защото човек не може да Ме види и да остане жив. 

Дори и Моисей не можеше да види лицето на Господа-защото не можеше да остане жив.

21 Рече още Господ: Ето място при Мене; ти ще застанеш на канарата; 
22 и когато минава славата Ми, ще те поставя в една пукнатина на канарата, и ще те прикрия с ръката Си догде премина; 

„И когато минава славата ми“

23 после ще дигна ръката Си, и ще Ме видиш изотдире; но Лицето Ми няма да се види. 

Моисей искаше да види славата на Господа. И ето-Господ дори прикри лицето на Моисей, защото знаеше, че той ще иска да види ако е възможно и лицето му.... Моисей видя Бога на Израел.
Изход 34 глава

1 След това Господ каза на Моисея: Издялай си две каменни плочи, като първите; и ще напиша на тия плочи думите, които бяха на първите плочи, които ти строши. 
2 Бъди готов за утринта, и на утринта качи се на Синайската планина та застани пред Мене, там на върха на планината. 
 
4 И така, Моисей издяла две каменни плочи, като първите; и на утринта, като стана рано, изкачи се на Синайската планина, както му заповяда Господ, и взе в ръцете си двете каменни плочи. 
5 И Господ слезе в облака, застана там до него, и прогласи Господното Име. 

Исус е дошъл на планината и е застанал там. И е прогласил Отец! Исус винаги прогласяваше Отец!

6 Господ замина пред него и прогласи: Господ, Господ, Бог жалостив и милосърд, дълготърпелив, Който изобилва с милост и с вярност, 
7 Който пази милост за хиляди поколения, прощава беззаконие, престъпление и грях, но никак не обезвинява виновния, въздава беззаконието на бащите върху чадата и върху внуците им, до третото и до четвъртото поколение. 

Моисей вижда Исус тук.

8 Тогава Моисей бързо се наведе до земята и се поклони; 

Моисей е бил в присъствието на Господа.

28 И Моисей стоя там с Господа четиридесет дена и четиридесет нощи без да яде хляб, или да пие вода. И Господ написа на плочите думите на завета, Десетте Заповеди. 

И Моисей не е пил дори и вода, но е гледал Господа.

29 И като слизаше Моисей от Синайската планина, държащ двете плочи на откровението в ръката си, при слизането си от планината Моисей не знаеше, че кожата на лицето му блестеше понеже бе говорил с Бога. 

Моисей е започнал да свети. Защото е бил с Господ Исус на планината.

30 Но Аарон и всичките израилтяни, като видяха Моисея, че, ето, кожата на лицето му блестеше, бояха се да се приближат при него. 

Лицето на Моисей е светело силно-представете си това.

31 За това Моисей ги повика; тогава Аарон и всичките началници на обществото се върнаха при него, и Моисей говори с тях. 
32 След това се приближиха и всичките израилтяни; и той им заповяда всичко що Господ му беше говорил на Синайската планина. 

Моисей е бил в присъствието на Господ и ето ефекта. И е останал така до края на живота си.

33 И когато Моисей свърши говоренето си с тях, тури на лицето си покривало. 

Моисей е знаел, че хората не са готови за това, което виждат.

34 Но когато влизаше пред Господа да говори с него, Моисей вдигаше покривалото догде да излезе; тогава излизаше и говореше на израилтяните онова, което му беше заповядано. 
35 И израилтяните виждаха лицето на Моисея, че кожата на лицето му блестеше; а Моисей пак туряше покривалото на лицето си, догде да влезе да говори с Господа. 

Те не са могли да гледат лицето на Моисей. Те никога не са виждали подобно нещо.
Апостол Павел обяснява това и не-не става въпрос за отпадане на Закона. 2 Коринтияни 3 глава

1 Пак ли започваме да се препоръчваме? Или имаме нужда, както някои, от препоръчителни писма до вас или от вас? 
2 Вие сте нашето писмо, написано в сърцата ни, узнавано и прочитано от всичките човеци; 

Когато се занимавам със Словото-не е от значение за мене какво ще каже за мене някой пастор.

3 и явявате се, че сте Христово писмо, произлязло чрез нашето служение, написано, не с мастило, но с Духа на живия Бог, не на плочи от камък, но на плочи от плът - на сърцето. 
4 Такава увереност имаме спрямо Бога чрез Христа. 
5 Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога, 

Нашата способност идва от Господа.

6 Който ни и направи способни като служители на един нов завет, - не на буквата, но на духа; защото буквата убива, а духът оживотворява. 
7 Но, ако служението на онова, което докарва смърт, написано с букви, издълбани на камък, стана с такава слава, щото израилтяните не можеха да гледат Моисея в лице, поради блясъка на лицето му, който впрочем преминаваше, 

Моисей носеше 10те заповеди, а те не можеха да гледат лицето му. Но какво общо имаше лицето със Закона?  Те не можеха да гледат на края на плът и кръв-на славата на безсмъртните! Но тази слава не може да бъде отхвърлена.
Нека видим Евреите 2 глава

6 но някой е засвидетелствувал нейде, като е казал: "Що е човек, та да го помниш, Или човешки син, та да го посещаваш? 
7 Ти си го направил само малко по-долен от ангелите, Със слава и чест си го увенчал, И поставил си го над делата на ръцете Си; 

Този човек е овенчан със слава! Исках да ви покажа, че това тяло от плът и кръв също е покрито със слава, но тя е различна от славата, която ще имаме когато станем духовни.
2 Коринтяни 3 глава. Човекът е покрит със слава, но тя ще изчезне. Защото човекът е плът и кръв.

8 как не ще бъде служението на духа с по-голяма слава? 

Служението на духа ще е славно.

9 Защото, ако служението на онова, което докарва осъждане, стана със слава, служението на онова, което докарва правда, го надминава много повече в слава. 
10 (И наистина, онова, което е било прославено, изгуби славата си в това отношение, поради славата, която превъзхожда). 

Това наше тяло сега-от плът и кръв-то ще изчезне. Но какво идва-нещо наистина славно. Друго тяло-ново! Което е славно. Когато се родите отново, ще сте духовни и плът и кръв вече няма да има. Вие ще сте родени в семейството на Боговете.

11 Защото, ако това, което преминаваше, бе със слава, то много по-славно е трайното. 
12 И тъй, като имаме такава надежда, говорим с голяма откровеност, 
13 и не сме като Моисея, който туряше покривало на лицето си, за да не могат израилтяните да гледат изчезването на това, което преминаваше. 
 
Хората не искаха да гледат краят на плът и кръв. А би трябвало да се радват-защото трябваше да разберат, че това е, в което ще се превърнат. Но тогава не бяха готовои-и днес не са още готови.  
 
18 А ние всички, с открито лице, като в огледало, гледайки Господната слава, се преобразяваме в същия образ, от слава в слава, както от Духа Господен. 

Ще се преобразим от славата на човека-в славата на Бога! От човеци, ще станем богове.
Йоан 3 глава

6 Роденото от плътта е плът, а роденото от Духа е дух.

Това, което е родено от плътта е плът. И това, което е от духа е дух! И родените от духа ще светят.
Нека видим Исус когато беше възкресен-какво стана. Римляните 1 глава. Исус е Капитана на нашето спасение. И ние трябва и ще го следваме. Това, което стана с него-това ще бъде и с нас, ако го следваме както той иска. Исус не наруши нищо от закона, не изяде и една свинска пържола. Не наруши и един от Праниците.

1 Павел, слуга Исус Христов, призван за апостол, отделен да проповядва благовестието от Бога, 
3 за Сина Му нашия Господ Исус Христос, Който по плът се роди от Давидовото потомство, 

Исус се роди в семейството на Давид. Човешко семейство.

4 а по Дух на светост биде със сила обявен като Божий Син чрез възкресението от мъртвите; 

И после след смъртта си се роди отново-в Божието Семейство. Вижте как просто е това-нали?
Римляните 8 глава

18 Понеже смятам, че сегашните временни страдания не заслужават да се сравнят със славата, която има да се открие към нас. 

Това ще е славата на боговете.

19 Защото създанието с усърдно очакване ожида откриването ни като Божии синове. 

Ще сме синове на Бога-богове.

20 Понеже създанието беше подчинено на немощ, не своеволно, но чрез Този, Който го подчини, 
21 с надежда, че и самото създание ще се освободи от робството на тлението, и ще премине в славната свобода на Божиите чада. 

И ние ще сме синове и дъщери на Бога-с ново тяло-духовно.

22 Понеже знаем, че цялото създание съвокупно въздиша и се мъчи до сега. 
23 И не то само, но и ние, които имаме Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло. 
 
Е какво е новороден-да получим ново тяло и да бъдем осиновени в Божието Семейство. Вижте как ясно е това.  
 
29 Защото, които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Сина Му, за да бъде Той първороден между много братя; 

Е ако Исус е първородният от мъртвите и ние идем след него-какви ще сме? Богове. След като Исус е Първороден-ще има и още.
Колосяните 1 глава

18 И глава на тялото, то ест, на църквата, е Той, Който е началникът, първороден от мъртвите, за да има първенство във всичко.

Исус е Първородният от мъртвите! Роден отново-в Божието Семейство. Беше роден първо в човешкото семейство.
1 Коринтяни 15 глава

1 Още, братя, напомням ви благовестието, което ви проповядвах, което и приехте, в което и стоите, 

Павел ви казва какво е в Библията. Нищо друго.

3 Защото първо ви предадох онова, което и приех, че Христос умря за греховете ни според писанията; 
4 че бе погребан; че биде възкресен на третия ден според писанията; 

Според писаното в Библията-Старият Завет.

5 и че се яви на Кифа, после на дванадесетте, 
6 че след това се яви на повече от петстотин братя наведнъж, от които повечето и досега са живи, а някои починаха; 
7 че после се яви на Якова, тогава на всичките апостоли; 
8 а най-после от всички яви се и на мене, като някой роден преди времето. 

Павел е видял Исус в славата му. След като е бил новороден. А времето е това, в което всички ще станат както Исус.
Йов 14 глава

1 Човекът роден от жена е кратковременен И пълен със смущение. 
2 Цъфти като цвят, и се покосява; Бяга като сянка, и не се държи. 

Ние сега сме само временни. Но очакваме вечното и за това се трудим.

12 Така човек ляга, и не става вече; Докато небесата не преминат те няма да се събудят, И няма да станат от съня си. 
13 О, дано ме скриеше Ти в преизподнята, Да ме покриеше догде премине гневът Ти, Да ми определеше срок, и тогава да би ме спомнил! 

Скрий ме в гроба докато мине гневът ти. Йов говори за великата скръб. И не иска да отива на небето...

14 Ако умре човек, ще оживее ли? През всичките дни на воюването си ще чакам, Докато дойде промяната ми. 

Ще има промяна в тялото! И Йов е знаел това. Ще бъдем духовни същества.
1 Коринтяни 15 глава

35 Но някой ще рече: Как се възкресяват мъртвите? и с какво тяло ще дойдат? 

И какво ще е това тяло при възкресението на човеците?

36 Безумецо, това, което ти сееш, не оживява, ако не умре. 

Като посадиш царевица-не излизат домати, нали?

37 И когато го сееш, не посяваш тялото, което ще изникне, а голо зърно, каквото се случи, пшенично или някое друго; 
38 но Бог му дава тяло каквото му е угодно, и на всяко семе собственото му тяло. 
40 Има и небесни тела и земни тела, друга е, обаче, славата на небесните, а друга на земните. 

Това тяло от плът и кръв също е славно тяло, но другото ще има вечна слава.

41 Друг е блясъкът на слънцето, друг блясъкът на луната и друг блясъкът на звездите; па и звезда от звезда се различава по блясъка. 
42 Така е и възкресението на мъртвите. Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление; 
43 сее се в безчестие, възкръсва в слава; сее се в немощ, възкръсва в сила; 

Сега тялото ни е временно и умира. После ще възкръснем във вечно тяло и ще станем синове на Бога. И ще имаме власт!

44 сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло. 

Две различни тела-по състав.

45 Така е и писано: Първият човек Адам "стана жива душа", а последният Адам стана животворящ дух. 
 
Адам е бил от плът и кръв. Последният е Исус-духовен.  
 
50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното. 

Плът и кръв не могат да влязат в Царството на Отец. Не е възможно. Трябва да се новордите за да можете да влезете в това Царство.

51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим, 

Плът и кръв повече няма да има.

52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим. 

И всички ще се изменим-вижте, дори и неправедните ще имат нови духовни тела-но ще идат в огненото езеро.

53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие. 
54 А когато това тленното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне писаното слово: "Погълната биде смъртта победоносно".

Когато никой не може да умира-може ли да има смърт? Плът и кръв вече няма-само прът и кръв могат да умрат.
Йоан 3 глава

7 Не се чуди, че ти рекох: Трябва да се родите отгоре. 
8 Вятърът духа гдето ще, и чуваш шума му; но не знаеш отгде иде и къде отива; така е с всеки, който се е родил от Духа. 

Днес духа вятър, но не знаете от къде идва и на къде отива. Така са и родените от духа-същото нещо.
Нека ви покажа нещо-Йоан 8 глава

58 Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм. 
59 Тогава взеха камъни да хвърлят върху Му; но Исус се скри и излезе от храма, [минавайки през сред; и така си отиде]. 

Исус е трябвало тогава да се крие от тези хора.
Но какво стана след като Исус беше възкресен-Лука 24 глава
 
25 И Той им рече: О несмислени и мудни по сърце да вярвате всичко, което са говорили пророците! 
26 Не трябваше ли Христос да пострада така и да влезе в славата Си? 
27 И като почна от Моисея и от всичките пророци, тълкуваше им писаното за Него във всичките писания. 
30 И като седна с тях на трапезата, взе хляба и благослови, разчупи и даде им. 
31 И очите им се отвориха и Го познаха; а Той стана невидим за тях. 

Нека видим Йоан 20 глава и как се явяваше Исус след като вече беше възкресен.

18 Мария Магдалина дохожда и известява на учениците, че видяла Господа, и че Той й казал това. 
19 А вечерта на същия ден, първия на седмицата, когато вратата на стаята, гдето бяха учениците, беше заключена поради страха от юдеите, Исус дойде, застана посред, и каза им: Мир вам! 

Исус се явяваше изведнъж където искаше. Преди това, когато беше в плът и кръв-не можеше и не правеше това. Но сега вече беше като вятъра-явяваше се и отиваше където искаше. И ако някой пастор ви каже, че е новороден-кажете му, да изчезне от пред вас. Няма да може-нали? Значи не е роден отново.

Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172600
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031