Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2012 21:33 - Смисъла на цялото-в орехова черупка...
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1463 Коментари: 1 Гласове:
1



Сестри и братя,
Ще ви представя съвсем сбито и накратко смисъла на цялото... В Америка на това му казват-цялото в орехова черупка.
Нека сме обаче наясно-мога да ви представя само това, което и вие можете да прочетете сами в Библията и няма да спекулирам за неща които не са ни дадени за да ги знаем.
Като например-след като Отец е от вечността-няма начало и не може да има край, и след като и Исус дето го знаете като Христос е от вечността-защо така да кажа „чак сега” са решили да ни сътворят? А до нас какво-нищо ли не са правили? За тях времето не тече... Виждате ли-нашите мозъци не са пригодени за такива сериозни неща-за това нека не спекулираме по тях.
И така-дощъл е момента, когато Отец и Йехова или Яхве-вторият Бог, но, който има всичките възможности на Първият, но не пожела да държи първенство с Него-както ни казва апостол Павел във Филипяните-са решили да сътворят новият свят. Те са извън него-но в същото време могат да му влияят и са пряко свързани с него.
Първото нещо-трябва да знаем за протокола, а той е: Отец-Яхве-свят ангел и после се добавя човек от определен народ, избран от Бога с определена цел.
Забравих да спомена, че преди да сътворят света, те са сътворили ангелите-служебни духове които вече веднъж сътворени, не могат да умрат... Не могат да бъдат повредени. Като какво е това-няма да спекулираме. Ангелите са им нужни за да управляват творението и да им служат за всичко във връзка с творението.
И така-ангелите-чието число е неизброимо според Библията-са вече с Отец и с Яхве. Те са създадени съвършенни, но и между тях има йерархия. Има различни ангели вършещи различна служба при Бога. И най-могъщите ангели са херувимите-или още серафимите. Те са много особено от наша гледна точка създание-с шест крила, пълно е с очи и има глава, но с четири лица, както и прави крака-като на вол... Чували сте за Луцифер-нали-той също е херувим. Бог е определил Луцифер да е ангела на светлината-става въпрос за разнасянето на Божието Слово-то е светлина. До ангелите и до хората.
Луцифер-той става Сатана, е бил напръвен също съвършен, но нека сме наясно-ангелите също имат свободна воля!! Тоест-те могат да избират също, дали да служат на Бога... или не. Е, Луцифер се е влюбил в себе си и поради гордостта му, е решил, че е равностоен на Бога. Това е проблем-защото Бог е един-като имаме предвид, че Исус не пожела да държи първенство с Бога. До тук надявам се не е така трудно за разбиране-нали?
След като Луцифер става Сатана, а вече се е развратил-Бог го назначава на друга служба-сега вече Сатана става Разрушителят! Сатана успява да убеди и една трета от ангелите да се опълчат на Бога и тогава Бог нарежда на друг херувим-Михаил-да изхвърли Сатана от третото небе.
Сега-малко за третото небе...
Къде е Бог и къде е Исус Христос, заедно с техните ангели-които са свети-означава съвършенни? Те са на така нареченото трето небе. Тук ние-на земята сме на първото небе-дори и земята се брои за небе... Над земята е въздуха и вселената-това е второто небе. Над вселената... има слой от вода и над него е третото небе, където е непристъпна светлина-няма да спекулираме по това. Но Библията ни казва, че никой човек не може да отиде там и да оцелее-явно не може да стане.
И така-архангел Михаил-херувим-изхвърля Сатана и неговите ангели от третото небе. И от тогава Сатана все иска да си се върне там... Но не може. Между другото-тези които искат да отиват на третото небе-просто следват желанието на Сатана-е, ясно, кого следват те де. Защото човекът беше създаден на тази земя и никога не е бил на третото небе, че да се върне там.
И така-Яхве-който е Исус Христос-създава човека-сопмнете си протокола-от пръстта на земята. И вдъхва в ноздрите му жизненото дехание-и човека става ЖИВА ДУША!! Да-ние сме душите, сестри и братя.
Но какво цели Господ? Вижте-Отец иска да има много деца, а единственият начин е, да си осинови такива! Тоест-за да има много себеподобни-трябва да си ги сътвори и осинови, когато дойде времето за осиновяването. Защото е както при пеперудите-от едно после става друго.
До тук е сяно-нали?
Господ създава мъжа и жената и им заповядва да се плодят и да населят земята-Отец иска да има много деца. Още им заповядва да внимават в избора си-да не говорят със Сатана, когото също поставя в градината Едем. Това е било единственото условие и е било за да изпита човека-на къде ще тръгне. Това го правят и с бебетата в България-нали?...
Е, човекът е избрал погрешната посока-Ева отива и говори със Сатана-нещо, което не трябваше да извърши! После дава информацията и на Адам. Вижте-Адам можеше да отмени това, което направи Ева, но не го отмени! Е-върху Адам лежи това, че боледуваме и умираме. ...
И Отец и Яхве знаеха това-че ще стане и бяха предвидили план по който да спасят цялото творение-иначе си оставаха без роднини...
И този план влезе в сила. Но вече в света навлезе и греха-което е нарушаването на заповед на Бога и то води до смърт.
Никой от първите човеци не живя над 1000 години. Всичките умираха в първият си ден-защото 1000 години за Бога са един ден.
Е добре-сега вече Господ избра човек, който му се подчини и изпълняваше всичко, което Господ нареждаше-Аврам. Разбира се Аврам съвсем не беше перфектен-имаше си сериозни недостатъци, но пък слушаше Господ с всичките си възможни сили. И поради вярата на Аврам-когото Господ прекръсти на Авраам-планът беше напълно действащ.
Господ сключи Договор-Завет-с Авраам и после утвръди Завета с Исак и Яков-сина и внука на Авраам. И прекръсти внука му на Израел-което е... името на Яхве. Нека сме наясно-Йехова, или Яхве или Ях имат значение-„Вечно живеещият” и се отнасят идо Отец и до Сина-Син стана по-късно де... Това е сериозна тема и няма сега да я засягам.
И така-Яков/Израел придоби 12 сина и една дъщеря-не съм изследвал да видя какво стана точно с нея. Но тези 12 сина са патриарсите на 12те Израилеви племена.
Прочетете историята на Йосиф-много добра и поучителна е.
И така-Господ беше казал на Авраам какво ще стане с народа му и това се изпълни. После Господ ги изведе от робството в Египет след 430 години и ги направи народ, като им даде Законите си и всички останали наредби!! Народ е общност от хора с един език, едни обичаи, едни закони. И те станаха... свещениците на Бога. Защо? Спомнете си протокола-Отец-Сина-свят ангел-Израилянин. Цялата Библия е писана от Израиляни и до Израел. Ние идем след тях! Ако желаем.
И така-народа на Бога-Израел-трябваше да доведе обратно при Бога всички останали народи чрез поведението си и като ги учеха на Божиите Закони. Те обаче се развратиха сами и тръгнаха след други измислени от народите богове-няма бог след когото те да не тичат и днес-и за това Господ изпълни клетвите над тях-до една-Второзаконие 28 глава.
Преди около 2000 години сам Творецът ни-дето го знаете като Исус Христос дойде от небето в тяло на човек-за да може да умре-и умря за нас. Като преди това възстанови Църквата-Падналата Давидова Скиния. Защото планът трябваше да си върви по реда! Тоест-Исус възстанови свещениците си! Сега вече ги наричаха апостоли, но те вършеха същата работа. Говореха на хората за Бога и ги запознаваха с Божиите Закони.
Какво следва сега? Знанието за Бога ще се увеличава-защото Израел отново влезе в ролята си на свещеници на Бога. И не е целият Израел-малцина са, но чрез Бога са силни в Словото!!!
Идват страшни събития в света и те са предсказани от пророците и Исус-трябва да станат... Никое пророчество от Бога няма да пропадне без да се изпълни до съвършенство!
После идва Царството на Исус Христос за 1000 години когато на земята ще живеят и богове и човеци в плът и кръв и чак след него иде Царството на Отец в което вече плът и кръв няма да влязат!! Тоест-тогава всички живели някога на тази земя ще са или богове, или ще са също духовни същества и няма да могат да умират, но ще прекарват вечността в огненото езеро... Страшно е-помислете по това!
И разбира се-боговете ще са съвършенни и не могат да съгрешават вече! И да-ще имаме всичката власт-както има и Отец и Исус Христос, но разбира се-няма да претендираме да бъдем на ничие място, което не ни принадлежи!!! Йерархия ще си има!!! И ангелите ще ни служат-за това ги е създал Господ.
Е, това е накратко, сестри и братя-надявам се, не е трудно за вас да го схванете. Съвсем простичко е и дори не виждам нещо трудно за разбиране, но дано е така.
Представете си сега живот без край, при това-без мъки, без нищо зло, без болести, без сълзи. Живот в който вие сте главните герои и няма нещо, което да не можете. Живот в който радостта е постоянна и непреминаваща! Живот в който нощ няма да има-защото никой няма да заспива защото никой няма да се уморява... Не е ли нещо прекрасно? Живот в който ума ви ще бъде неизследим?... Можем ли дори да обхванем такива мисли сега? Зная-трудно е. Но това ни обещава Господ и дори и повече. Е как тогава да не направим всичко възможно за да не сме участници в това щастие? От друга страна-всеки, който се е родил на тази земя ще живее вечно-но не предпочитате ли вечното щастие пред вечни мъки в огненото езеро-защото и то ще е реално. Кой с ума си би искал там да иде? Аз не мисля, че може да има такива. Но хората просто не знаят за алтернативите!! Не знаят, че така или иначе ще трябва да направят избор-всеки ще трябва да направи избора си! Изберете живота и живейте!!



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojiislujitel - По тази тема има още много да се ка...
01.12.2012 03:32
По тази тема има още много да се каже-защото само я започнах, но трябва да видим заедно същият Завет сключен с Исак-сина на Авраам и с Яков-сина на Исак. Защото Господ работи по строго определен план и този план не се изменя! Никога!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2196422
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930