Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2012 16:03 - Мъртвите-къде са те? В гроба? В рая или в ада?
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1957 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,

Нека Господ да ви благослови в изучаването на този урок в името на Исус Христос!

Този вид уроци заплашва така установената вече религия-защо? Защото почти всичко, което цял живот сме слушали в църквите, идва до едно нещо-че когато всичко свърши, ние ще отидем на небето.
Братя и сестри, първото нещо: отиване на небето няма в цялата Библия!
Господ ще установи своето царство на земята и по това време ще има възкресение. Но ще бъде по това време! Хората не внимават на тези неща. Те казват: майка ми е на небето-тя си е дошла в къщи; но после казват, че ще има възкресение и ще има ден на съд.
Тогава кое е вярното? Ако майка ви е на небето, но в същото време ще има възкресение-кой ще бъде възкресяван-мъртвите са си живи?
Грешният Иван беше лош през целият си живот и като умря, отиде в ада. И сега дяволът го пече...
Ако това е истината, то ние не се нуждаем от съден ден, защото всички вече са осъдени-явно Иван е минал през съда.
Това което ви казвам е, че хората приказват неща които нямат никакъв смисъл и кагато им отворя Библията и прочета нещата както са и които правят смисъл, вместо в такъв случай тези хора да се обърнат към здравия смисъл и към Господ-те решават да воюват.
Ние ще се занимаем с това, което хората четът в Библията и се опитват въз основа на него да поставят умрелите на небето. Ще се занимаем и със Старият и с Новият Завет и ще ви покажем, че това, което са ви казвали, въобще не отговаря на истината.
Нека да видим Лука 23 глава. За написаното тук хората казват: това е когато Господ взе крадеца в рая със себе си. Дори и да не знаех въобще за какво става въпрос, аз все пак ще попитам: как така този престъпник, който умря на кръста заедно с Исус е по-важен от Авраам-който е баща на всички вярващи а също е и приятел на Господа; е по-важен от Давид, който е според сърцето на Господ-с други думи е мислел както Господ; е по-важен от Иоан Кръстител за когото Исус казва, че е най-голям от всички родени от жена-той дори не отиде на небето... И много други пророци много по-достойни от този крадец не отидоха на небето, но този крадец-отиде. И съвсем логично аз бих задал този въпрос.
Ще прочетем какво ни казва Библията по този въпрос!
Лука 23

39 И един от увисналите злодеи Го хулеше, казвайки: Ако си Ти Христос, избави Себе Си и нас!
40 А другият в отговор го смъмри, като каза: Дори от Бога ли не се боиш, ти, който си под същото осъждане?
41 И ние справедливо сме осъдени, защото получаваме заслуженото за това, което сме направили; а Този не е направил нищо лошо.
42 И каза: (Господи) Исусе, спомни си за мен, когато дойдеш в Царството Си!

Нека да разгледаме внимателно първо молбата на разбойника.
Вижте какво казва разбойникът: спомни си за мене, когато дойдеш в царството си! Той не каза: вземи ме в рая веднага! Това ми показва, че той е имал знание по въпроса.
Сега нека да видим какво отговаря Исус.

43 А (Исус) му каза: Истина ти казвам, днес ще бъдеш с Мен в рая.

Отговорът така както го прочетохте тука ще ви доведе само до едно обяснение, което ще е грешно! Защото когато тази Библия е била написана, не е имало никакви препинателни знаци: нито точки, нито запетаи, нито главни букви или каквото и да било друго. Имало е само написани думи-дори и оглавление не е имало, нито пък номер на стиховете.
Сега нека погледнем този 43 стих: Исус каза: истина ти казвам-запетая-днес ще бъдеш с мене в рая. Когато го прочетете така, ще мислите, че се касае за същият ден. Но нека да направим малка промяна тука: аз ще променя местото на тази запетая само с една дума-след думата «днес» и ще прочетем отново: Истина ти казвам днес, ще бъдеш с мене в рая. С други думи, братя и сестри, Исус каза на разбойника: аз ти обещавам в този ден, че когато дойда в моето царство, ще бъдеш с мене там.
Аз ще ви покажа, че става въпрос точно за това. Защото съм абсолютно сигурен, че човекът не каза на Исус: изпрати ме в рая днес и ти ще дойдеш по-късно... Но ако беше казал на Исус: искам да ме вземеш днес с тебе в рая и Исус му беше отговорил-да, днес ще те взема в рая-това нещо не би могло да подбуди въпрос. Но не става изобщо въпрос за това.
Нека да видим защо Исус не му каза, че ще го вземе със себе си веднага. Как зная, че Исус не може да го вземе в този ден. Нека да видим Иоан 20 глава. Исус умря на кръста и после го погребаха. Това което ще прочетем показва какво е станало на първият ден от седмицата.
Ще започнем да четем от Иоан 20 глава

1 В първия ден на седмицата Мария Магдалена дойде на гроба рано, докато беше още тъмно, и видя, че камъкът е махнат от гроба.

В първият ден на седмицата идва Мария Магдалена-в неделята, докато е още тъмно и Исус вече го няма в гроба!

2 Затова се затича и дойде при Симон Петър и при другия ученик, когото Исус обичаше, и им каза: Вдигнали са Господа от гроба и не знаем къде са Го положили!

Тя видя, че Исус не е там. Но по кое време тя беше там-когато все още беше тъмно. С това ликвидираме традицията на тези които празнуват Великдена с изгряването на слънцето-Исус вече не беше в гроба, когато слънцето изгря...

9 Защото още не бяха разбрали писанието, че Той трябваше да възкръсне от мъртвите.

Дори и апостолите не разбираха пророчеството за Исус. А той беше с тях за 3.5 години и многократно им говореше, че ще умре и ще възкръсне. Това ви показва, че понякога хората слушат, но не чуват...

10 Тогава учениците се върнаха пак у тях си.
11 А Мария стоеше до гроба отвън и плачеше; и както плачеше, надникна в гроба
12 и видя два ангела в бяло да седят там, където беше лежало тялото на Исус - единият при главата, а другият при краката.
13 И те й казаха: Жено, защо плачеш? Каза им: Защото са взели моя Господ и не зная къде са Го положили.
14 Като каза това, тя се обърна назад и видя Исус, че стои, но не разбра, че беше Исус.
15 Исус й каза: Жено, защо плачеш? Кого търсиш? Тя, като мислеше, че е градинарят, Му каза: Господине, ако Ти си Го изнесъл, кажи ми къде си Го положил, и аз ще Го взема.
16 Исус й каза: Мария! Тя се обърна и Му каза на еврейски: Равуни!, което значи: Учителю!
17 Исус й каза: Не се вкопчвай в Мен, защото още не съм се възнесъл при Своя Отец; но иди при братята Ми и им кажй: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог.

Вижте: когато тази жена искаше да се докосне до Исус, той й каза да не го докосва защото още не се е възнесъл при Отец. Къде е Отец-в рая. И ако Исус не е отишъл още в рая, а са минали 3 дни от както е умрял, как можеше да обещае на разбойника, че ще го вземе веднага в рая? Аз никъде не прочетох да му казва: ти отиди а аз ще дойда три дни по-късно...
Но което Исус каза беше: аз ти обещавам днес, че когато дойда в царството си, и ти ще бъдеш с мене. Това е което обеща. Защото той трябва първо да вземе своето църство.
И така, Исус не се възнесе веднага в рая. Той фактически се възнесе три дни по-късно. И не трябваше да се докосват до него, защото той представлява първият плод, който трябва да се помахва пред Господа всяка година. И Господ каза: когато вземете първият плод, не бива да ядете от него нищо, докато не го помахате пред Господа, за да го приеме. И трябва да се помаха пред Господа на първият ден от седмицата! Ето защо Исус не можеше да отиде веднага в рая. Чак след като Отец приемеше първият плод, всички останали можеха да участвуват. За това Исус каза да не се докосват до него-защото още не беше приет от Отца. Нека сега да видим друго нещо, което хората използуват, за да приказват за рая и ада... Матей 16 глава. Тук Исус ще покаже на хората друго нещо, което е свързано отново с царството. Ще прочетем един стих: 28. Исус говореше на своите апостоли за нещо в бъдещето и когато им показа за какво говореше, хората от този ден дори и до сега казват, че Моисей и Илия са в рая. Но ние ще проверим това нещо.

28 Истина ви казвам: има някои от стоящите тук, които никак няма да вкусят смърт, докато не видят Човешкия Син, идещ в царството Си.

Eто отново: истина ви казвам, че някои от стоящите тук няма да умрат докато не видят Човешкият Син идещ в царството си. С други думи: ще ви покажа бъдещето и моето царство. И вижте сега, как някои хора режат от Словото и изкривяват истината. Ние ще отидем на 17 глава

1 И след шест дни Иисус взе със Себе Си Петър, Яков и брат му Йоан и ги заведе на една висока планина.

Шест дена след какво? След като Исус заяви това нещо: че ще им покаже бъдещето и царството си.

2 И се преобрази пред тях: лицето Му светна като слънцето, а дрехите Му станаха бели като светлината.
3 И ето, явиха им се Мойсей и Илия, които разговаряха с Него.

Ето защо хората четът това и казват: ето-Моисей и Илия са в небето. Но така ли е това? Първото нещо е, че те се явиха на планината... Второто е, че Исус заяви на апостолите, че няма да умрат, докато не видят царството му. Това е видение от бъдещето и ще ви покажа това.

4 И Петър заговори и каза на Иисус: Господи, добре е да сме тук. Ако искаш, аз ще направя тук три шатри - една за Теб, една за Мойсей и една за Илия.
5 А докато той още говореше, ето, светъл облак ги засени; и от облака се чу глас, който каза: Този е Моят възлюбен Син, в когото благоволих; Него слушайте!

Защо Петър запита това? Защото не разбираше какво става в бъдещето. Защото в бъдещето няма да сме в тези тела. Шатрите които Петър искаше да построи представляват временното състояние в което сме сега. И се касае за това състояние на плът и кръв. Защото така ще живеем за 6 дена-6 дена са определени за човека. И по същата причина Господ определи 7 ден ден за почивка. След 7 ден няма вече плът и кръв! Но това е друг урок, братя и сестри.
Но нека да видим това сега: Петър каза-нека да направя шатри... Но ако Илия и Моисей са в небето по времето на тази сцена, то Исус е напълно дезинформиран.
Нека да отидем на Иоан 3 глава. По някога трябва да се върнем на простите неща. Защото този урок е съвсем прост, братя и сестри. Светът обаче е заблуден и ако не сте чули никога това преди, просто четете Словото-така просто е. Сами ще видите, как е всичко това.
Нека да видим 13 стих. Това е директно по въпроса!

13 И никой човек не е възлезъл на небето, освен тоя, който е слезъл от небето-Човешкият Син, който е на небето.

Как абсолютно е «никой»? И кой е Човешкият Син-Исус. Той именно ни казва, че никой човек не е бил на небето или не е отишъл на небето, но само той.
И така: Илия дошъл ли е от небето-в това, което разгледахме преди малко? Не! Моисей-дошъл ли е от небето? Не! Напълно противоположно на това, което днес пропвядват пасторите. И защо никой не ги пита, защо лъжат? Защото никой не чете Библията...
И така-къде са Илия и Моисей, и всички останали, дето са починали-в гроба! Искам още едно нещо да ви покажа и после ще се занимаем с урока. Това е притчата, която Исус разказа за Лазар и за богаташа. Тези неща са които «ще ви заведат на небето» преди да е дошло времето... Защото когато Исус каза, че никой не е възлезъл на небето, това е напълно достатъчно за мене. Аз съм сигурен, че Исус знае какво говори и той е, който е създал всичко. Защото когато дойде като човек на земята, дойде в името на Отец си, но преди това имаше името Иехова. Или Яхве. Хората не разбират това. А никой никога не е имал отношение с Отец!
Лука 16 глава-от тука те си измислят, че някой е вече в ада, но те дори и не знаят, че огненото езеро дори още и не съществува-защото ще съществува когато му дойде времето.
Лука 16

19 Имаше някой си богаташ, който се обличаше в пурпур и висон и всеки ден се веселеше бляскаво.
20 Имаше и един сиромах на име Лазар, покрит със струпеи, когото слагаха да лежи пред портата му,
21 като желаеше да се нахрани от трохите, които падаха от трапезата на богаташа; и кучетата идваха и лижеха раните му.
22 Умря сиромахът и ангелите го занесоха в Авраамовото лоно#букв.: скут; еврейският израз за рая#.

Хората четът това и казват: ето-Лазар отиде на небето. Но ние ще видим това нещо както и какво стана с богаташа.

... Умря и богаташът и беше погребан.

Значи богаташът беше погребан? Излиза, че Лазар не беше погребан?

23 И в ада, като беше на мъки и повдигна очи, видя отдалеч Авраам и Лазар в неговото лоно.

Богаташът беше в огненото езеро, а Лазар беше в лоното на Авраам. Ние ще видим, къде е лоното на Авраам.

24 И той извика, казвайки: Отче Аврааме, смили се над мен и изпрати Лазар да натопи края на пръста си във вода и да разхлади езика ми; защото съм на мъки в този пламък.
25 Но Авраам каза: Синко, спомни си, че ти си получил своите блага приживе, така както Лазар - злините; а сега той тук се утешава, а ти се мъчиш.
26 И освен всичко това, между нас и вас е утвърдена голяма бездна, така че онези, които биха искали да минат оттук към вас, да не могат, нито пък оттам - да преминат към нас.

Едно нещо научих от това което прочетохме. Хората които са попаднали в огненото езеро-което е лошата част на царството и хората които няма да са в огненото езеро, но също ще бъдат в царството, могат да се разговарят-да общуват. И научих също и друго нещо: има бездна между тях. С други думи-аз мога да те видя; и ти можеш да ме видиш.
И така, ако е както го описват хората: раят е някъде високо в небето, а адът е някъде дълбоко в земята, то как ще обясним това, че те могат да се видят и да говорят, но не могат да отидат едни при други?

27 А той каза: Като е така, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом;
28 защото имам петима братя - за да им засвидетелства, да не би да дойдат и те в това място на мъчение.
29 Но Авраам каза: Имат Мойсей и пророците, нека слушат тях.

Исус говори тука. Мислите ли, че Исус не знае какво казва?

30 А той каза: Не, отче Аврааме; но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят.
31 Тогава той му каза: Ако не слушат Мойсей и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.

Братята му няма да се убедят дори и ако някой възкръсне от мъртвите-ако не вярват на Моисей и пророците. А между другото, по това точно време имаше някой, който възкръсна от мъртвите-помните ли Лазар, когото Исус възкреси след като беше много дни вече в гроба? Но те пак не повярваха.
И ще ви покажа какво казвам-че това, което прочетохме сега се отнася за бъдещето. Нека да намерим, къде е лоното на Авраам, защото ако намерите Авраам, ще намерите също къде е отишъл и Лазар. Битие 25 глава.
Битие 25 глава

7 И ето броя на годините на живота на Авраам, колкото живя - сто седемдесет и пет години.
8 И Авраам издъхна и умря в честита старост, стар и сит от дни; и се прибра при народа си.

Ако спрем до тука, ще кажем: ето-той отиде в рая... Но нека да четем!

9 А синовете му Исаак и Исмаил го погребаха в пещерата Махпелах, в нивата на хетееца Ефрон, сина на Саар, която е срещу Мамврий,

Какво направиха с Авраам? Те го погребаха! Лазар по-голям ли е от Авраам, та да избегне погребението? И ако той беше занесен в лоното на Авраам, той беше погребан-в земята!
И така-къде е лоното на Авраам? В земята. И ако Лазар е в лоното му-той също е в земята. А къде са хората на Авраам-в земята.
След като Исус ни казва, че никой човек не е възлезъл на небето, то Авраам възлезъл ли е? А някой друг от всичките пророци и патриарси-възлезъл ли е? Не е!
Нека да видим Еклисиаст 12 глава и какво пише там. Къде е мястото в което отиваме след като умрем.
Еклисиаст 12

1 И помни Създателя си в дните на младостта си, преди да дойдат дните на злото и да се приближат годините, за които ще кажеш: Нямам удоволствие от тях! -

Казва: помни Господа докато си млад-защото можеш да направиш което трябва за Господа. И като остарееш, тепърва ли ще търсиш Бога?
Прескочи на 5 стих!

5 и се страхуват от височина и от ужаси по пътя; и бадемът разцъфтява и натегва скакалецът, и охотата изчезва, защото човек отива във вечния си дом и жалеещите обикалят улиците -

Какво правят хората, когато някой умре?

7 и пръстта да се върне в земята, както е била,

Какаво? Пръстта ще се върне в земята от където е взета! Ето-това е, което означават думите «върна се в къщи»! И ще бъдете там до първото възкресение ако сте били с Бога през целият си живот или до второ възкресение...
Но какво става с втората част-защото имаме спомената и втора част?

... а духът да се върне при Бога, който го е дал.

Ето, ще каже някой-има дух и той е в нас! И като умрем, духът се връща отново при Бога.
Хайде да изследваме-за какъв дух става въпрос. Нека да отидем на Йов 27 глава. Трябва да продължавате да четете за да видите цялата истина.

1 Тогава Йов продължи беседата си и каза:
2 Жив е Бог, който е отнел правото ми, и Всемогъщият, който е огорчил душата ми -
3 докато дишането ми е в мен и Божият дух - в ноздрите ми,
4 устните ми не ще говорят неправда и езикът ми не ще произнесе измама!

Какво означава това, братя и сестри? Означава ли, че има някаква малка личност в ноздрите на Йов? Но за какво става въпрос тогава? И най-добрият начин е да отидем в самото начало и да проверим.
Нека да отидем на Битие 2 глава и да видим от какво е направен човека. Тогава ще разберем, какъв е този дух, който е в ноздрите на Йов.
Ще прочетем само един стих-7.

7 И ГОСПОД Бог образува човека от пръст от земята и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание, и човекът стана жива душа.

Господ образува човекът от земята-за това човекът се връща в земята; и вдъхна в ноздрите му жизнено дишане И ЧОВЕКЪТ СТАНА ЖИВА ДУША!
Не казва, че е поставил душа в човека: човекът е душата! Какво означава думата «стана»? И кое направи човекът жива душа? Жизненото дишане. И ако спрете да дишате вие умирате и се връщате в земята.
Нека да отидем на Псалм 104 и да видим това. Защото Господ образува човекът от пръстта на земята и му вдъхна в ноздрите жизнено дишане, и човекът стана жива душа. Но преди това човекът беше... мъртва душа. А щом започна да диша, стана жива душа.

23 Човекът излиза на работата си и на труда си до вечерта.
24 ГОСПОДИ, колко многобройни са Твоите дела! Всички тях Ти си извършил с мъдрост. Земята е пълна с Твоите творения.

Казва: сътворил си всичко, включително и човека.

28 Ти им даваш и те събират, отваряш ръката Си и те се насищат с добро.
29 Скриваш лицето Си и те се смущават, отнемаш дъха им и те издъхват и се връщат в пръстта си.

Какво става, като Господ спре дъхът им-те умират. И къде се връщат-в пръстта!
И така: кой даде жизненото дишане-Господ. Ето защо Господ е, който може да го отнеме. Това е духът/дъхът на живота. Виждали ли сте някога мъртъв човек да диша? А виждали ли сте жив човек да не диша? Защото Господ го е направил просто-човекът го е усложнил.
И така: кое е което прави човека жив-дъхът. Ако спре да диша, връща се в пръстта. Защото от пръстта сте и в пръстта се връщате-това е вашият дом. И ще бъдете в земята докато Господ дойде и ви възкреси.
Нека да видим Послание към Евреите 11 глава и ще видим какво се е случило с всички тези велики хора и къде са те, докато Лазар е в рая... Всичко което трябва да направите е да четете Библията-тя говори сама по себе си.

1 А вярата е твърдата увереност в неща, за които се надяваме, убеденост в неща, които не виждаме.

Вярата е пълна убеденост за неща които не се виждат.

4 С вяра Авел принесе на Бога по-добра жертва от тази на Каин, чрез която за него се засвидетелства, че е праведен, тъй като Бог свидетелства за неговите дарове. И чрез тази вяра той, макар и мъртъв, още говори.
7 С вяра Ной, предупреден от Бога за неща, които още не се виждаха, и движен от страхопочитание, направи ковчег за спасение на своя дом. Чрез тази вяра той осъди света и стана наследник на правдата, която е от вяра.

Това е била вяра! Ной е бил на твърда земя, като не се е виждала и следа от дъжд и потоп и през повече от 100 години е строил ковчега като е търпял всичките подигравки от всички-каква вяра трябва да е това?

8 С вяра Авраам, когато беше повикан да излезе и да отиде на едно място, което щеше да получи в наследство, послуша и излезе, без да знае къде отива.

Авраам вярваше на Господ.

11 С вяра и самата Сара получи сила да зачене и роди в преминала възраст, понеже счете за верен Този, който беше дал обещанието.
12 Затова само от един човек, и то замъртвял, се народи толкова многобройно потомство, колкото са звездите на небето и колкото е крайморският пясък, който не може да се изброи.

За такова нещо трябва мноого вяра. Авраам беше на около 100 години и Сара беше на над 90, но Авраам повярва!

13 Всички тези умряха във вяра, тъй като не бяха получили изпълнението на обещанията; но като ги видяха отдалеч и като ги приветстваха, изповядаха, че са чужденци и пришълци на земята.

А, значи всички тези умряха и се върнаха в земята. И те знаеха, че ги чака нещо по-добро, но също знаеха, кога ще дойде изпълнението на това обещание. Те не отидоха на небето...
Нека да видим, какво стана и с Давид. Защото ако Давид беше човек, според сърцето на Господ, то той не би трябвало ни най-малко да е в гроба сега...
Деяния на апостолите 2 глава

29 Братя, нека да ви кажа свободно за патриарха Давид, че и умря, и беше погребан, и гробът му е при нас и до днес.

И така, къде е Давид? Умря и беше погребан и гробът му е тука-на земята дори и до днес.
Но нека да видим, какво казва сам Давид.

34 Защото Давид не се е възнесъл на небесата; а сам той казва: «Каза Господ на моя Господ: Седи от дясната Ми страна,

Значи, Давид не е отишъл на небето. Тогава-къде е Давид? В земята.
Нека сега да се върнем на Посланието към Евреите 11 глава и да довършим тази глава. Защото ние искаме да сме сигурни, че знаем къде отиват мъртвите и какво става с тях.

39 Но всички тези, макар и да бяха засвидетелствани чрез вярата, не получиха изпълнението на обещанието,

Отново ви го казва. Тези велики хора от миналото не получиха обещанието.

40 да не би да достигнат съвършенство без нас; защото за нас Бог беше предвидил нещо по-добро.

Павел говореше за тези дни, но аз мога да ви засвидетелствам същото и днес.
И така, никой няма да излезе от земята и да предвари другите. Единственото време, когато ще станете перфектни, е възкресението, когато ще влезете в семейството на Отец. Спомнете си: дори Исус, когато някой се обърна към него и го нарече добър, веднага го спря и каза, че никой няма добър, но само Отец! Но Исус беше тогава човек-той ви дава да разберете, че никой, който е от кръв и плът не може да е добър.
Нека да отидем на І Послание към коринтяните 15 глава и да намерим кога ще бъдем направени съвършенни. И вярвам, че като прочетете ще е напълно ясно.

20 Но сега Христос е възкресен от мъртвите и стана първият плод от починалите.

Исус е първият плод от тези които са починали-от създанието на света! Довиждане Моисей и Илия, дето сте на небето...

21 Понеже, както чрез един човек дойде смъртта, така чрез един Човек дойде възкресението на мъртвите.
22 Защото, както в Адам всички умират, така и в Христос всички ще оживеят.

Човекът доведе смъртта на земята; човек трябва да я отстрани.

23 Но всеки на своя ред: Христос - първият плод; а после тези, които са Христови - при Неговото пришествие.

Каква част от «при Неговото пришествие» не можем да разберем? Не се ли върнахме отново на разбойникът, който помоли Исус да го помни като се върне в царството си? Също и онова място, дето Исус каза, че някои няма да видят смърт докато той не се върне в царството си? Защото нищо няма да стане, докато не се върне Исус. До това време има само един, който умря и беше вазкресен, и отиде на небето-един! Нека да видим, кой е той-І Послание към Тимотей 6 глава

13 Заръчвам ти пред Бога, който оживотворява всичко, и пред Христос Исус, който пред Понтийски Пилат засвидетелства добрата изповед,
14 да пазиш заповедта чисто и безукорно до явяването на нашия Господ Исус Христос,
15 което в определеното време ще покаже блажения и единствен Владетел, Цар на царете и Господар на господарите,

Който в своето време ще се покаже и който е единствен владетел!

16 който единствен притежава безсмъртие,

Как абсолютно е «единствен»? Каква част от тази дума не разбирате?

... обитавайки в непристъпна светлина,

Ние не можем да се доближиме до рая!

... когото никой човек не е видял,

Как абсолютно е «никой човек»? Авраам беше човек-нали? Илия беше човек; Моисей беше човек!

... нито може да види, на когото да бъде чест и вечна власт. Амин.

Братя и сестри, Исус е единственният, който получи безсмъртие. Той е единственният, който е отишъл на небето-в рая! Там където е светлина, която никой човек не може да доближи. Тази светлина е по-голяма от всяка светлина, която знаете-това е което хората не разбират. Когато Господ създаде небето и земята, той каза: Да бъде светлина. И беше светлина! Но не беше светлината, която вие си представяте. Защото Господ създаде слънцето и луната после! Светлината за която става въпрос, вие дори не можете да се доближите до нея. Защото Исус е единственният, който е придобил безсмъртие и обитава в рая. И вие не можете да отидете там.
Нека да отидем на Йов и да видим какво искат да бъдат пророците. Ще видим 14 глава

1 Човекът, роден от жена, е краткотраен и пълен със смущение.
2 Пониква като цвете и се покосява; бяга като сянка и не устоява.

Разбирате ли колко са къси дните ви на тази земя? И никой не може да се отърве...

3 И върху такъв ли отваряш очите Си и ме довеждаш на съд със Себе Си?
4 Кой може да извади чисто от нечисто? Никой!

Ние сме нечисти!

5 Тъй като дните му определени са, числото на месеците му при Теб е, поставил си му граници, които той не може да премине -

Господ е отпределил нашите дни и те се много кратки.

10 Но човек умира и прехожда; човек издъхва, и къде е?
11 Както водата изчезва от морето и реката пресъхва и се изсушава,
12 така човек ляга и не става. Докато небесата не престанат,

Хората не разбират това. Те не разбират, че преди да дойде Исус, слънцето ще потъмнее, луната ще потъмнее, звездите ще паднат... И небето ще се навие като свитък. Няма да има вече небе, братя и сестри... И ще видите Отец и Синът седящи на троновете.

... те няма да се събудят и няма да станат от съня си.

Чакай малко! Искаш да кажеш, че те няма да се събудят до определено време или с други думи, след като си умрял-умрял си.

13 О, да би ме скрил в Шеол, да би ме укрил, докато се отвърне гневът Ти, да би ми определил срок и тогава да би си спомнил за мен!

Този човек е знаел за великата скръб и за възкресението.

14 Ако човек умре, ще оживее ли? През всичките дни на воюването си ще чакам, докато дойде смяната ми.

Какво иска да каже с това: ще чакам докато дойде смяната ми?
Нека да изследваме това нещо-І Послание към Коринтяните 15 глава.

51 Ето, казвам ви една тайна: не всички ще починем, но всички ще се изменим

Казва: не всички ще умрат; но всички ще се изменят!

52 в един миг, в мигване на око, при последната тръба;

Не е ли същото което и Йов каза? Че ще чака до последният момент и ще стане в един момент, при последната тръба. Коя тръба? 7та тръба!

... защото тръбата ще затръби и мъртвите ще възкръснат нетленни,

Да сте чули тръба в последно време да е тръбяла? Значи, все още всички са си в земята.

... и ние ще се изменим.
53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление и това смъртното - да се облече в безсмъртие.
54 А когато това тленното се облече в нетление и това смъртното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне написаното слово: "Погълната беше смъртта победоносно."

О-когато излезете от земята, тогава чак ще бъдете безсмъртни. А колко безсмъртни имаме за сега между човеците? Един-Исус!
И така, ако вие ще бъдете възкресени от мъртвите то това не може да стане, докато Исус не дойде: чак тогава ще бъдете изменени.
Йов знаеше, че трябва да се измени. За това той казва, че ще чака до последният момент.
Нека сега се върнем на Йов 14 глава и ще прочетем само един стих-защото искам да ви покажа съвсем точно всичко. Йов искаше великата скръб да е преминала та тогава да бъде събуден и да се измени-точно както ви казва и Матей в 24 глава-веднага след великата скръб Исус ще дойде. Йов не искаше да види тази Скръб.

15 Ти ще извикаш и аз ще Ти отговоря; ще пожелаеш делото на ръцете Си.

Казва: ти ще ме повикаш и аз ще ти отговоря. Защото ще пожелаеш делото на ръцете си. Йов казва, че ще отговори, когато Исус го повика. А дали Йов ще е единственият, който ще отговори на повикването на Исус в това време. Нека да разследваме това нещо. Искам да ви го прочета-Иоан 5 глава. Нека да ви покажа, че Йов знаеше какво приказва. Не само, че знаеше, че ще бъде повикан от гроба-той знаеше и в кое време ще бъде повикан.

25 Истина, истина ви казвам: идва часът, и сега е, когато мъртвите ще чуят гласа на Божия Син и които го чуят, ще живеят.
26 Защото, както Отец има живот в Себе Си, също така е дал и на Сина да има живот в Себе Си;
27 и Му е дал власт да извършва съд, защото е Човешкият Син.
28 Не се чудете на това; защото иде часът, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му

Как абсолютно е «всички»? Абсолютно е!

29 и ще излязат: онези, които са вършили добро, ще възкръснат за живот; а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане.

Тези които са вършили добро ще бъдат там където ще бъдат Авраам и Лазар, но тези които са вършили зло-ще бъдат от другата страна на бездната-там където ще бъдат богаташът и братята му.
Братя и сестри, ние трябва да прочетем един стих, но в този стих ние ще се занимаем с период от 1000 години. Нека да ви покажа какво приказвам!
Данаил 12 глава. Вижте-всичко което са писали пророци и апостоли съвпада напълно, но ние в днешното поколение не разбираме нищо... И не знаем нищо.
12 глава

1 И в онова време ще се надигне великият княз Михаил, който се застъпва за синовете на твоя народ; и ще настане време на скръб, каквато никога не е била - откакто съществува народ до онова време.

Говори за великата скръб-времето през което Йов не искаше Господ да го събужда.

... И в онова време твоят народ ще се избави - всеки, който се намери записан в книгата.

Коя книга? Книгата на живота!

2 И много от спящите в пръстта на земята ще се събудят

Спящите в пръстта!

- едните за вечен живот, а другите за позор и вечно презрение.

Говорим за 1000та години, братя и сестри.
Братя и сестри, ако вие спите в пръстта и когато се събудите ще се съберете с всички други, то къде са всички? В пръстта!

13 А ти върви до края; и ще се успокоиш, и ще възкръснеш за дела си в последните дни.

Господ му казва: ти също ще умреш, но в края на дните ще дойдеш в дела си. И знаете ли за какво става въпрос? За 1000 години. Добрите хора ще бъдът възкресени в началото на 1000та години и ще бъдат вечно живи от този момент.
Но вижте: казва, че всички които спят в пръстта ще бъдът възкресени. На Данаил каза същото-да чака докато дойде времето да влезе в делът си. В края на дните. По кое време хората ще бъдат възкресени? Нека да видим І Послание към Солунците 4 глава и да видим за кое време става въпрос. Защото Библията ни казва, че за всяко нещо има определено време.
Тук се говори също и за мъртвите, а ние искаме да разберем, какво става с мъртвите.

13 А не желаем, братя, да останете в незнание за онези, които са починали, за да не скърбите като другите, които нямат надежда.
14 Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и Бог ще приведе починалите чрез Исус с Него.

Казва: не се притеснявайте за тези които са починали и са били праведни. Ако са живяли праведно, ще бъдат възкресени и ще живеят вечно с Исус. Защото ако вярваме, че Исус е бил възкресен и живеем като него, то и ние ще живеем вечно. Но това създава дилема-нали? Защото ако мъртвите са в земята, а живите които ще бъдат изменени са на земята и Исус е в небето, то как ще ги доведе със себе си? Просто!

15 Защото това ви казваме чрез словото от Господа: че ние, живите, останалите до Господното пришествие, няма да изпреварим починалите.
16 Понеже Сам Господ ще слезе от небето с команда, с гласа на архангел и с Божия тръба; и мъртвите в Христос първо ще възкръснат;
17 после ние, живите, останалите, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаци да срещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем винаги с Господа.

Ето как ще дойдем с Господа. Значи, първо ще го срещнем и после ще дойдем с него на земята, където той ще установи царството си.
И така, знаем вече едно нещо със сигурност-че всички ще бъдат на земята. Не каза ли и Йов, че иска Господ да го скрие в земята, докато премине всичко?
Нека сега да видим кой още е там. Исаия 26 глава.

19 Ще оживеят мъртвите ти, моите мъртви тела ще възкръснат.

За какво говори? За възкресението.

... Събудете се и запейте радостно вие, които обитавате в пръстта,

Къде обитават мъртвите? В пръстта.

... защото росата ти е като росата на тревите и земята ще роди мъртвите.
20 Иди, народе Мой, влез в скришните си стаи, и затвори вратите си след себе си; скрий се за един малък миг, докато премине гневът.

Исаия знаеше също за великата скръб? Да! И за какъв гняв става въпрос

21 Защото, ето, ГОСПОД излиза от мястото Си, за да накаже жителите на земята за беззаконието им. И земята ще открие кървите си и няма вече да покрива убитите си.

Кога ще стане това? При идването на Господа. Всички те говорят същото. И вижте-казват тези, които спят в пръстта ще бъдат възкресени. Защо говори за спящите в пръстта? Нека да видим защо. Битие 3 глава. След като видяхме от къде дойде човека в началото, ще видим и къде ще отиде човекът, след като свърши времето му на земята.

17 А на човека каза: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него! - проклета да бъде земята поради теб; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си;
18 тръни и бодили ще ти ражда, и ще ядеш полската трева.
19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст, и в пръстта ще се върнеш.

Казва: докато се върнеш в земята! Защото си пръст и в пръстта ще се върнеш. Трябва ли да обяснявам това?
И така, всички починали, с изключение на Исус са в земята. Ето защо ще има първо възкресение, но никой не чете това, а за него пише в Откровението. Ние ще видим първото възкресение-Откровението 20 глава. Откровение 20

1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига.
2 Той улови змея, старовременната змия, която е дяволът и Сатана, и го върза за хиляда години,
3 и го хвърли в бездната, и я заключи, и я запечата над него, за да не мами вече нациите, докато се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време.
4 И видях престоли; и седнаха на тях, и им се даде да съдят.

Това е голяма тайна тука. За престолите и за тези които седят на тях и съдят. Братя и сестри, ако бъдете възкресени първият път вие няма да бъдете съдени-вие ще седите на тронове и ще съдите. Защото второто възкресение не е непременно добро нещо...

... Видях и душите на онези, които бяха обезглавени заради Исусовото свидетелство и заради Божието слово и които не се бяха поклонили на звяра, нито на неговия образ, и не бяха приели белега на челото си и на ръката си. И те оживяха и царуваха с Христос хиляда години.
5 Другите мъртви не оживяха, докато не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.

Колко възкресения имаме? Първото възкресение! И какво ни казва това? Че не е имало никакви възкресения преди това с изключение на Исус. Никой не е излязъл от гроба до него-иначе нямаше да е първото възкресение-щеше да е 150000 възкресение... Защо не можете да разберете това когато отидете в другите църкви? Защото там не четат Библията.
И така, аз питам: къде са мъртвите? Те са в гроба и ще бъдат там докато дойде Исус!


Отче наш, който си на небесата, да се свети твоето име; да дойде твоето царство; да бъде твоята воля, както на небето, така и на земята; дай ни днес ежедневният хляб; и прости ни дълговете както и ние простихме на нашите длъжници; и не въвеждай ни в изкушение, но избави ни от лукавия (защото царството е твое, и силата, и славата, до вековете. Амин.)
Слава на Господ; Слава на Господ; Слава на Господ в името на Исус Христос!



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172197
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031