Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2011 18:33 - Кратки мисли и пояснения...
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 3166 Коментари: 13 Гласове:
2



Сестри и братя,

Днес хората искат всичко да става бързо. Искат да се изучат набързо, искат да намерят добра и високо платена работа бързо, искат да забогатеят бързо, искат... При това не желаят да се потрудят за всичките тези неща-просто трябва да си дойдат, но без усилие от тяхна страна.
Така е и по отношение на най-важното нещо, към което трябва да се стреми човека-получаването на вечен живот. Защото дори и тези хора разбират-надявам се-че този живот наистина преминава бързо и както казва един приятел-няма никакъв смисъл.
Хората отиват в разни църкви, където ги лъжат, че Бог бил казал така и така и те вярват в тези лъжи, защото не-никак не желаят да проверят сами, дали наистина Бог е казал така и така или пък не е. Защото не желаят да се потрудят дори и за собственото си спасение.
Е добре-днес имате "бърза храна" почти във всяка държава по света. Имате бърз транспорт, имате бърза съобщителна мрежа и какво ли не. Но нямате живот-така, както би трябвало да бъде.
И така-а възможно ли е да имаме и бързо преподаване и обяснение, после разбиране на истината-защото е само една? 
Нека опитаме:

Отец дал заповедта, Исус Христос създал всичко, заповядал на Адам и Ева да не говорят със Сатана, Ева нарушила това и обяснила и на Адам какво й е казал Сатана, Греха довел до смърт-не веднага, но никой не преминал първият ден-1000та години точно както казал Господ, че ще стане. Бог убил животно/животни, за да им направи дрехи от кожа-когато има грях, нещо или някой трябва да умре-иначе няма начин греха да се очисти. Бог ги отпратил от градината Едем в която не трябвало да работят за да живеят и им определил наказанието през живота им-и до днес го имаме-яка работа и изкарване на прехраната с пот на челото, а сестрите-болки при раждането и отглеждането на децата... Също забранил на Сатана вече да се явява на хората. В този момент Ева убила Исус Христос-защото в този момент Исус Христос е знаел, че трябва да умре за творението. А защо сме така ценни за Отец, че чак да праща Исус Христос-който му стана Син след като възкръсна да умре а нас? Защото Отец твори свои синове и дъщери-бъдещи богове. 
И сега-имаме само две възможности: да вършим това, което Отец е заповядал чрез Исус Христос-да пазим всичко с всичките си сили и възможности или да не вършим нищо от това. В пъвият случай, като му дойде времето-ще станем синове/дъщери на Отец и братя и сестри на Исус Христос-тоест, богове. Във вторият случай-моля обърнете внимание точно на това, защото е съвсем реално: ще бъдем също с вечни тела-духовни същества, но в огненото езеро, на вечни мъки. Ето-това е ,което никой не ви казва, сестри и братя. Защо не ви го казват? Ми защото ако вземат да ви кажат, ще започнете да търсите-като дойде до съзнанието ви-как да не попадате там в това огнено езеро и разбира се ще откриете, че тези дето сте следвали до сега уж за да достигнете до вечният живот всъщност са нищо повече от изпечени лъжци, преподаващи това, което е лъжа за да ви вземат парите. Ясно-нали? 

Е, по-накъсо от това, здраве му кажи... А ако някой пък желае-мога и надълго и нашироко, с всичките цитати от Библията-щото не писах нещо от себе си тук-ще ви докажа, че е точно така, както ви го представих. Пък избора си остава личен де-всеки сам решава и изработва своето спасение!! И никой нито може, нито ще спасява някого, но всеки сам себе си! 

Сега ако има въпроси-заповядайте!  




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - ....
09.01.2011 20:04
Доста фанатично (или както казваше един познат - "доста филм"). 1. По-спокойно, чичо. 2. bojiislujitel, read the Bible, maaaaaaaan, защото нищо от това, което си написал не е вярно.
цитирай
2. анонимен - Нали писах-всичко си е в Библията! И ...
09.01.2011 20:14
Нали писах-всичко си е в Библията! И не е ама никакъв проблем да го представя-а и съм го представил, но кой да чете...
Та споко, дядо-един ден може и да научиш, че Библията не се чете за да каже човек, че я е чел... Без разбиране-нищо не става!
Само не се бави много, щото време немаш!
цитирай
3. анонимен - Покай се!
10.01.2011 16:35
bojiislujitel,синко имаш време да се покаеш и не си прави шега с Библията и Господ,такива като тебе са хиляди и всеки сам си вярва.
цитирай
4. bojiislujitel - От кое точно да се покая, брате? От ...
10.01.2011 17:40
От кое точно да се покая, брате? От знанието си за Божието Слово ли? Или от това, че следвам Бога точно както Бог е заповядал? А може би от това, че не следвам такива лъжци като тебе, имащи претенции за знание за Бога, но не знаещи нищо от истината, но за сметка на това имащи своя адженда и тайни помисли, с една цел-лично обогатяване за сметка на хората дето държат в заблуда, като им преподават лъжи и човешки басни и никога "Така казва Господ"!

Ясно и точно представих фактите-и казах, че за мене не е ама никакъв проблем да докажа всичко, което писах чрез Библията. Ти от друга страна не можеш да докажеш нищо от това, което си писал-а то си е чисти неоснователни и без логика обвинения на човек, който никога не е научил нищо за Бога, нито пък може докато разпъва Исус в себе си!
Знаеш ли, брате, от колко години наблюдавам такива като тебе? Претенции и нищо зад тях, освен арогантното поведение и търсене да обидят или обиждат. Винаги в блатото и искат да свалят и всички до които могат да се докоснат също там!

Няма да ти изтрия поста само по една причина-тук идват да четат освен такива като тебе също и интелигентни хора със здраво мислене и хора дето търсят Бога и истината както е! Нека те предценят за себе си! Ти разбира се дори и не знаеш, че ще бъдем съдени по делата и думите си, както и не знаеш, че Господ не гледа на лице!
А сега внимавай, брате-съвсем лично ще ти кажа: не ти харесва Божието Слово-щото не пиша нищо от себе си, нито пък търся нещо за себе си, освен своето лично спасение! Проблема си е твой! То-Божието Слово ще те осъди като му дойде времето!


Аман от личности с изкривени емоции...
цитирай
5. анонимен - ...
11.01.2011 13:19
Как така съвсем лично ми го казваш,нали го четат и други прости като мене.Не знам с какво съм те обидил,но от твоя коментар си личи злобата която е в сърцето ти.
То и другите ти постинги са същите.Само си мислиш,че знаеш,може да си назубрил Библията,ама не обичаш никого,както ти заповяда Господ.Няма да се спасиш така сам.Не пишеш от себе си,Бог ли ти говори и ти казва какво да пишеш?
Ти си като плевелите за които Исус каза да ги оставим...
цитирай
6. bojiislujitel - Хайде ти, брате, като знаеш какво е ...
11.01.2011 16:50
Хайде ти, брате, като знаеш какво е любов, да ни обясниш на всички тук!
Ако не си съгласен с нещо от написаното в темата-обоснови се и докажи стриктно по Библията, че не е така, както съм го представил и дискусията приключва. Нещо повече-ще се извиня открито на всички сестри и братя които четат този блог, че съм ги заблудил неволно!
Е-какво чакаш сега-ти си! Започни първо с това, какво е любов според Бога!
Що се касае до плевелите-нека всеки сам предцени! Аз не търся похвала от човеци, нито пък ме интересуват несъстоятелни обиди или определения от човеци нямащи и понятие какво е любов. Но ето ти сега възможност-опровергай ме, като докажеш, че знаеш!
цитирай
7. анонимен - Божият човек
11.01.2011 21:57
не трябва да се гневи, от памук по-мек да е и в думите му да се усеща истината, да не е горделив...
цитирай
8. анонимен - Дори и не съм помислял да се гневя! Не ...
12.01.2011 03:29
Дори и не съм помислял да се гневя! Не търпя обаче празните заяждания!
Не съм горделив-с какво да се гордея-Божието Слово е на Бога, а не е мое-аз само го говоря/пиша... А истината всеки трябва да провери-дали пиша/говоря по истината или не. Беряните именно за това бяха наречени благородни-защото чуха какво говори Павел, но отидоха да проверят според Писанията така ли е или не!
цитирай
9. анонимен - обичай враговете си с търпение и моли се за тях
12.01.2011 14:52
"Любовта е дълготърпелива",а ти не търпиш, какъв християнин си ти тогава?И влизай с прякора си bojiislujitel за да се знае кой коментира,ама ти си свикнал сам да си коментираш постингите, къде на кирилица, къде на латиница и така създаваш илюзията, че няколко човека коментират.И научи разликата между горделив и горд пък тогава обяснявай.
цитирай
10. анонимен - Говориш за горд-нали така? Об...
12.01.2011 17:43
Говориш за горд-нали така?
Обясни ми моля това: не съм поставил никакви ограничения тук-всеки може да пише-и както става понякога, започнахте да се занимавате с мене... И не-не пиша аз под моите постинги-само ако трябва да отговоря на някого и нямам времето да влизам с името си или просто защото отговарям директно на човека и те знаят, кой им отговаря-по знанието и отговора знаят... Както и аз познавам някои от анонимните дето пишат тук-по това, което пишат-защото никой не може да скрие знанието или невежеството си по даден предмет!!
Ти си тук за да се заяждаш, а после ми говориш за гордост... Не е ли редно първо себе си да видиш? Ха виж се! Темата не е за мене-аз не съм важен! Темата е за да помогне на тези дето търсят Бога и истината да го намерят! Ти мислиш, че вече си намерил Бог и истината-какво търсиш повече тук?
Та ако говорим за гордост-първо трябва да започнеш от себе си! Аз не писах за да търся заяждане с някого! Нито пък пиша с такава цел-пиша за търсещите истината, а всеки сам трябва да провери всичко чрез Библията! И ако намери нещо, дето не е по истината-да го представи и да се обоснове ясно и точно чрез Библията. И ако сме християни-то Библията е единственият и най-голям критерии за истината!
Но ако ти не приемаш Библията-няма какво повече да говорим с тебе нито има какво да търсиш тук! А изглежда не я приемаш, защото нито едно нещо не доказа или опроверга нищо от това, което съм представил до сега-виж колко теми са вече-чрез Библията!
Явно не знаеш нищо от Божието Слово-извода се налага сам!

И така-претенции имаш, но с голи претенции човек не спасява себе си!
И както вече писах: аз съм Г-н никой-с малка буква! Какво мисля аз-не е от значение! Престанете да обръщате внимание на вестоносеца-ОБЪРНЕТЕ СЕ ОТ СУЕТИТЕ СИ И ЧУЙТЕ ВЕСТТА-А ТЯ Е ОТ БОГА!!
И моля-повече не ми губете времето да обсъждате моята скромна личност-ТЯ НЕ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ВАШЕТО СПАСЕНИЕ!!


От сега вече ще трия постинги дето нямат нищо общо с темата, Анонимний!!
цитирай
11. bojiislujitel - Някой в тази тема говори за любов, но ...
18.01.2011 16:28
Някой в тази тема говори за любов, но никак не може да покаже, какво е любов и в какво се изразява. Друг говори за моята злоба.
Любовта е пазенето на Закона-в това се изразява и това е според Библията. Аз с всички сили се стремя да пазя Закона на Бога! Понякога падам-нормално е, но не оставам там.
Злоба, казва някой-личало си моята злоба. Добре-имам ли злоба към някого, особено дето не познавам или не? Каква е темата? Кого съм търсил да обидя? Темата е да изясни някои основни моменти от плана на Бога. Какво е отношението на брата дето пише, че съм показвал злоба-или сестрата-от къде да зная кой...? Не било вярно-но същият брат не може никак да покаже, кое точно не е вянро и да покаже по Библията, как всъщност е. И когато писах, че мога да докаже по Библията всичко, което съм писал в темата-злобен съм бил...
Чудя се, как не омръзва на някои хора да се гледат в огледалото и да продължават да хвалят себе си, колко са велики... Кога или изобщо-дали ще дойде време да видят себе си както са? Защото отново-претенциите няма да спасят никого-истината и знанието ще спаси хората!

Ех...
цитирай
12. анонимен - истината
19.01.2011 10:52
Бог се противи на горделивите, а на смирените дава благодат.
И тъй, смирете се под мощната ръка на Бога, за да ви възвиси своевременно;

Ех...щом знанието за истината вашата църква го предава както е, каква дискусия може да се води както искаш.Те хората са правили църковни събори и какви ли не събирания само и само всеки да докаже колко е прав.
Дискусия между двама,трима или четирима е безсмислена защото ти няма да промениш мирогледа си,а и трудно би го променил някому.Тези които се смятат за велики,едва ли биха се занимавали тук да четат и пишат.Това което пишеш може да е различно от много написани неща върху Библията и за Исус,но по света има много такива хора които създават хиляди деноминации въз основа на някоя доктрина и с това доказват,че следват собствените си човешки поучения.
цитирай
13. анонимен - Библията-доктрина? Ето, това е ...
20.01.2011 15:23
Библията-доктрина?
Ето, това е нещо ново...
Брате-ако четеше каквото представям, щеше да разбереш като минимум, че няма нищо мое, нито нечие!! Само и само Библията-когато говоря по тема по Библията. Защото представям и неща ставащи днес в света-и тях не съм ги измислил аз...
По света има хиляди деноминации, секти и какво ли не-но има разлика между тях и Израел: Израел е народа на Бога и само на Израел Бог даде и закон и тайни и всичко!! Явно никога не си чел ни Амос ни Римляните. Ма чети си Библията, брате-чети я, щото там са думите на вечният живот!
Що се касае до това, дали "твоите велики" ще дойдат тук или не-техен проблем. Много от "великите" ще попаднат в огненото езеро, щото са били много велики. А някои ще се обърнат към Бога, но още явно не им е дошло името. Нека ти кажа една кратка история: писах на някои пастори да дойдат и да поговорим за Бога точно както е-по Библията. Нито един не дойде. Знаеш ли защо? Защото знаят поне до толкова, че са лъжци и това, което правят няма нищо общо с Бога, но има общо с джоба им, който се стараят с всички сили да напълнят, като обират бедните хора лъжещи ги с техните си лъжи! И ти ли си от тях, брате? Аз може да не те зная-Бог те знае! Кого ще излъжеш-Бога ли?
За едно си прав-ама много трудно е да убедиш някого, който вече е "убеден", че знае истината, но всъщност знае лъжи, че не я знае. Трудно е, но не е невъзможно. Познавам пастори от разни църкви дето са намерили, че са знаели лъжи и нищо по истината и са се обърнали към Бога. Но това са честни, но заблудени хора. Нечестните не са заблудени-Господ им е дал това, което е било по техните страсти и ги е прадел на развратен ум-и това е в Библията, ма кой да чете...
А Господ вика всички-на покаяние-но който чуе гласа на Бога и се обърне от греховете си-те и ще бъдат спасени! А такива като тебе, брате, дето мислят, че вече знаят, но вършат грях всеки ден-защото беззаконието е грах-те нямат и шанса!
Разбираш ли какво ти пиша или не? Пазиш ил Закона на Бога? НЕ!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2197007
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930