Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2011 21:20 - Библията и християните-3
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1810 Коментари: 4 Гласове:
2



За Кайн и Авел

Вие мислите, че Бог погледна благосклонно на приноса на Авел, но не погледна на приноса на Кайн така, защото Авел принесе от плодовете на стадото. Но Бибилята е ясна по въпроса: Битие 4:1 И Адам позна жена си Ева; и тя зачна и роди Каина; и каза: С помощта на Господа придобих човек.
2 Роди още и брата му Авела. Авел пасеше стадо, а Каин беше земледелец.
3 И след време Каин принесе от земните плодове принос на Господа.
4 Тъй също и Авел принесе от първородните на стадото си и от тлъстината му. И Господ погледна благосклонно на Авела и на приноса му;

Но обръщате ли внимание на това, което четете тук? Този 4 стих-четете ли го внимателно? Прочетохте ли думичката "първородните"? Точно така, сестри и братя-Авел принесе на Бога от най-доброто! Кайн-четете отново 3 стих-да виждате да е принесъл от първите плодове на земята? Дребно нещо-ще каже някой, но именно чрез тези дребни неща са разкрива голямата картина във всичките краски!
После-Кайн се разсърди и уби брат си. И когато Господ го попита за брат му, какво каза Кайн-Кайн излъга! Защо, сестри и братя? Ако не същестуваше закон, който да казва "Не убивай!", то защо Кайн излъга? Защото човек лъже когато се уплаши, че е извършил нещо лошо-иначе няма причина да лъже! Но Кайн излъга... Тогава-от кога е закона, сестри и братя, за който са ви казвали, че бил прикован на кръста и вече няма закон?

Виждате ли, сестри и братя-това е самото начало на Божието Слово-още сме на Битие 4 глава и колко неща открихме които вие твърдите, че са така, а не са?! Какво ли ще бъде нататък?...

За Сит и Енох, както и за дължината на живота им тогава

След като Кайн уби Авел, Адам отново позна жена си-има секс със нея де и тя роди Сит. Това, което християните не знаят-защото не четат е, че от Сит произлезе и... Исус Христос. Вижте родословието на Исус в Матеи. Другото, което не се знае е, че Адам продължаваше да създава деца и му се родиха още синове и дъщери! Обърнете внимание-на вскички хора се раждаха и синове, и дъщери! При това първите хора живееха стотици години-мисля, че най-дълго живя един до около 976 години. А Бог каза на Адам, че в денят в който яде от плодовете на лъжата-защото това е, което ядоха Адам и Ева и вече сте го прочели, а плодовете бяха представени от Сатана-в същият ден ще умрат. Но как така продължиха да живеят? Вижте тази пета глава на Битие и четете внимателно-ще намерите, че никой не надхвърли 1000 години! Точно така, сестри и братя-един ден за Бога е 1000 години за човека! И Адам и Ева умряха в същият ден! И никой не премина един ден!
Ето я тази 5 глава:1 Ето списъкът на Адамовото потомство. В деня когато Бог сътвори човека, Той го направи по Божие подобие;
2 създаде ги мъж и жена, благослови ги, и наименува ги Човек, в деня когато бяха създадени.
3 Адам живя сто и тридесет години, и роди син по свое подобие по своя образ и наименува го Сит.
4 А от как роди Сита, дните на Адама станаха осемстотин години; и той роди синове и дъщери.
5 И всичките дни на Адама колкото живя станаха деветстотин и тридесет години; и умря.
6 Сит живя сто и пет години и роди Еноса.
7 А откак роди Еноса, Сит живя осемстотин и седем години и роди синове и дъщери.
8 И всичките дни на Сита станаха деветстотин и дванадесет години; и умря.
9 Енос живя деветдесет години и роди Кенана.
10 А откак роди Кенана, Енос живя осемстотин и петнадесет години, и роди синове и дъщери.
11 И всичките дни на Еноса станаха деветстотин и пет години; и умря.
12 Кенан живя седемдесет години и роди Маалалеила.
13 А откак роди Маалалеила, Кенан живя осемстотин и четиридесет години и роди синове и дъщери.

Също и въпроса за Енох-къде е той днес

Ето какво пише в Битие 5 глава:18 Яред живя сто шестдесет и две години и роди Еноха.
19 А откак роди Еноха, Яред живя осемстотин години и роди синове и дъщери.
20 И всичките дни на Яреда станаха деветстотин шестдесет и две години; и умря.
21 Енох живя шестдесет и пет години и роди Матусала.
22 А откак роди Матусала, Енох ходи по Бога триста години и роди синове и дъщери.
23 И всичките дни на Еноха станаха триста шестдесет и пет години.
24 И Енох ходи по Бога и не се намираше вече, защото Бог го взе.

Две неща трябва да отбележим тук: тук са описани наследниците на Сит-от когото дойде и Исус Христос, а също тук ни е казано и за Енох, който обърнете внимание-ходеше по Бога. Какво мислите означава ходеше по Бога? Означава само едно-боеше се от Бога и пазеше всичко, което Бог е наредил!!! За какво обаче може да става въпрос? Дали става въпрос за законите на Бога? Абсолютно! Кой от вас дето започне нова работа няма да следва наредбите от шефа там? И ако не ги следва-какво ще стане с него/нея?
И така-Енох ходи по Бога и Господ го взе. Но къде, сестри и братя? Вие казвате-на небето! Не е възможно! Защо? Защото Исус сам казва в Иоан, че никой не е отишъл на небето! Няма сега да ме убеждавате, че Исус лъже-нали? Исус не лъже никога-иначе работата би била спукана за нас...
И така-къде е днес Енох? Това няма да го обяснявам, но е жив и днес!
И какво установихме до сега? Че всичките първи хора са имали и синове и дъщери. Но за кого са се женели мъжете-между другото за женитбата-просто означава, че мъж и жена лягат заедно за да правят секс! Другото е формалности и не са съществото на женитбата! Та с кого са правели секс тези мъже? Точно така-а-а-а, със сестрите си. Това е факта. Защото на Адам се родиха синове и дъщери-те пораснаха и се женеха помежду си! Бог нареди на Адам и Ева да населят земята-това е начина. По-късно това беше отменено, но знаете, че дори и дъщерите на Лот преспаха с него за да запазят поколението му. Това ще обясня друг път

Следва...
 



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - много полезен блог
11.01.2011 21:49
има интересни съждения !
цитирай
2. анонимен - Lot i dyshterite mu napraviha gr...
11.01.2011 23:08
Lot i dyshterite mu napraviha griah. Samiat Lot ne e znael che dyshterite mu sa tolkova izvrateni, che da praviat seks s bashta si. Pone da biaha pravili seks s brat si... Dori pri sytvorenieto dyshterite na Adam sa pravili seks s bratiata si, no ne s bashtite si. No iavno sa bili sodomki po harakter. Tyi kato Lot ne e ochakval che shte sa tolkova dolni da praviat seks s bashta si, toi se e otpusnal da pie mnogo vino vecherite i se e napil mnogo che e zagubil pamet. E, tova ne go opravdava. Znaem dobre che narodite koito se rodiha ot dyshterite mu sa gnusni pred Boga - Amon i Moav - i che te shte bydat izlicheni!
цитирай
3. анонимен - A Enoh - za Enoh ne mislia che e izp...
11.01.2011 23:13
A Enoh - za Enoh ne mislia che e izprevaril Isus! T.e. ne mislia che Enoh e stanal Bog, predi Isus da stane Bog (sled vyzkresenieto si). Isus otvori vratata kym bezsmyrtiteto za horata - a ne Enoh. Osven tova ako Enoh e stanal Bog, to v Staria zavet e imalo obshto trima Boga - Otec, Isus i... Enoh.
цитирай
4. анонимен - Добре-да поговорим малко за Лот и ...
12.01.2011 03:49
Добре-да поговорим малко за Лот и дъщерите му, както и за Моав-за сега.
Лот няма никаква вина. Но дали дъщерите му имат? И понеже те имат вина пред Бога-за това Бог ще унищожи Моава?
Съвсем не! Защо? Защото тогава е трябвало да се въздигне поколение на мъжа-Лот е бил без жена, защото явно такива са били тогава условията. Вече е остарявал, а не е имал наследник!! Това не може да бъде отминато или пропуснато. Това е причината дъщерите му да преспят с него-за да продължат рода. Днес тези неща не се знаят...
А дали както вемче писах Моав-за сега само за него говорим-ще бъде унищожен, защото беше заченат в грях? Съвсем не това е причината-ето истинската причина:

Еремия 48:42
И Моав ще бъде изтребен тъй щото да не е вече народ, Защото се надигна против Господа.

Защото се надигна против Бога!

Сега-що се касае до Енох: Енох не е "третият Бог", както сте писали. Но Енох живее и до сега. Нека не спекулираме нито къде е-не е на небето разбира се, нито какъв е. Един ден ще разберем, но сега не е дошло още времето. Но оставям въпроса отворен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171899
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031