Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2016 21:53 - ЗАКОНА СРАВНЕН СЪС ЗАКОНА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1160 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псалм 89:8, 13-18

Сестри и братя,

Представям ви много важен и много добър урок на Израел-народа на Бога. Ще ви даде ясна представа по нещо, което е от изключително значение и днес християните не са наясно с него. Приятно четене!

Винаги е добре да бъда пред вас в съботата на Господа. Знаете ли-хората отиват на църква постоянно и повечето от пасторите им казват, че не трябва да пазят Закона. Но защо е така? Защото просто те не разбират. Новозаветните християни не знаят, че има един Закон, който е вечен и има и друг Закон, който е добавен поради това, че те нарушаваха вечният закон. И това е едно от най-големите неща, коеито Сатана е дал на целият свят за да го заблуди. Вижте-ако не пазите Закона, то вие сте грешници и заплатата на греха е смърт. Сатана се опитва да ви убие за винаги, като ви казва, че не трява да пазите закона. И като видим кой закон е кой, ще разберете, в какво състояние е света. Как така не трябва да пазите закона и можете да убивате, да крадете, да прелюбодействате? И всичко ще е добре? Значи можем да нарушим всичките закони и все пак ще отидем в Божието Царство? Защото те ви казват, че вече няма закон. Казват ви, че Бог обича всички независимо какво вършат-без условия. Та вие не обичате дори ивашите деца безусловно. На вас постоянно ви говорят за това, че Господ е само любов-постоянно ви лъжат. Но тук вие ще научите нещо-защото трябва да научите как да спасите себе си. И ако отивате някъде, където не можете да научите как да спасите себе си-то нямате работа там. Но тук при нас вие ще научите как да спасите себе си. Ние ще ви представим истината както е и вие решете какво ще правите с нея.
Мъдростта е от Господа и вижте-всиките Царе са отивали в Ерусалим за да чуят мъдростта, която Господ даде на Соломон. И днес хора от целият свят ни търсят, за да научат, как да се спасят.
Света днес е в конфузия, защото казват, че вече няма закон. Но дори и играта на карти си има закони. А вие ми казвате, че Господ, който е сътворил всичко, няма закони?
Ще започнем с Изход 19 глава и всички заедно ще четем Библията. Защото само вие можете да спасите себе си. Никой друг не може да ви спаси.

1 Три месеца подир излизането на израилтяните из Египетската земя, на същия ден дойдоха в Синайската пустиня. 2 Като се дигнаха от Рафидим дойдоха в Синайската пустиня и разположиха стан в пустинята, гдето и Израил разпъна шатрите си срещу планината. 3 И като се възкачи Моисей при Бога, Господ го повика от планината и рече: Така да кажеш на Якововия дом и да известиш на потомците на Израиля:

Домът на Яков и децата на Израел е едно и също нещо. Така говори Господ понякога. И като разберете това, става ясно какво ви казва Божието Слово.

4 Вие видяхте що сторих на египтяните, а как носих вас на орлови крила и доведох ви при Себе Си. 5 Сега, прочее, ако наистина ще слушате гласа Ми и ще пазите завета Ми, то повече от всичките племена вие ще бъдете Мое собствено притежание, защото Мой е целият свят;

Ние искаме да видим основното-да се подчиним на Господа

8 И всичките люде отговориха едногласно, казвайки: Всичко, което Господ е казал, ще сторим. И Моисей отнесе Господу думите на людете.

Ето сега-те дойдоха до тук

9 Тогава Господ рече на Моисея: Ето, Аз ида при теб в гъст облак, за да чуят людете, когато говоря с тебе и да те вярват вече за винаги. И като каза Моисей Господу думите на людете, 10 Господ рече още на Моисея: Иди при людете, освети ги днес и утре, и нека изперат дрехите си; 11 и нека бъдат готови за третия ден, защото на третия ден Господ ще слезе на Синайската планина пред очите на всичките люде.

Господ искаше хората да бъдат готови и да осветят себе си защото Той ще дойде на третият ден лично. Защото съобщението е така важно, че го донесе сам

17 Тогава Моисей изведе людете из стана, за да посрещнат Бога; и застанаха под планината.

И те се срещнаха с Господа!

18 А Синайската планина беше цяла в дим, защото Господ слезе в огън на нея; и димът и се дигаше, като дим от пещ, и цялата планина се тресеше силно. 19 И когато тръбният глас се усилваше Моисей говори, и Бог му отговори с глас.

Хората чуха Господа. И вижте-когато Господ идва, винаги тромпети обявяват неговото идване! Така ще е и в бъдещето-7 тромпета.

20 И Господ слезе на върха на Синайската планина. И Господ повика Моисея до върха на планината; и Моисей се възкачи.

Това е когато Господ дойде и даде 10те заповеди.
Изход 20 глава-няма да видим всичките 10 заповеди, но ще видим кога Господ ги даде

1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза: 2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството. 3 Да нямаш други богове освен Мене.

Господ даде всичките заповеди и после се оттегли

18 И всичките люде гледаха гърмежите, светкавиците, гласа на тръбата и димящата планина; и, като видяха, людете се оттеглиха и застанаха надалеч.

Те не видяха Господа. Затова не трябва да си правим никакви картини или статуи!

19 И рекоха на Моисея: Ти говори на нас, и ние ще слушаме; а Бог да не ни говори, за да не умрем.

И Господ даде на Израел всичко, което трябваше да им даде и се оттегли. А хората не искаха повече да говорят с Бога защото бяха уплашени. Човека винаги иска да бяга от Бога-защото не иска да върши това, което Господ иска. И по-късно хората се развратиха пред Бога и си направиха златното теле. Но после Господ повика Моисей отново и му даде отново същите 10 заповеди. И ако Господ не се изменя-никога-то това, което е дал в началото е валидно винаги. И ако Исус не си променя ума, то във вяско поколение е същото

20 Но Моисей рече на людете: Не бойте се; Бог дойде да ви опита, и за да има всред вас страх от Него, та да не съгрешавате.

И ако хората имат страх от Господа-няма да съгрешават!

21 Така людете стояха надалеч. А Моисей се приближи при мрака, гдето беше Бог.

Изход 24 глава

12 Тогава рече Господ на Моисея: Ела горе при Мене на планината и стой там; и ще ти дам каменните плочи, закона и заповедите, които съм написал, за да ги поучаваш.

Мислете какво казва Господ-ще даде плочите на завета на Моисей, за да учи хората на това, което е писано!
Изход 32 глава-Моисей е бил за 40 дни и нощи на планината с Господа.

1 А като видяха людете, че Моисей се забави да слезе от планината, людете се събраха срещу Аарона и му казаха: Стани, направи ни богове, които да ходят пред нас; защото тоя Моисей, човекът, който ни изведе из Египетската земя, не знаем що му стана.

Вижте какви са били бащите ни и не се чудете, че и ние сме такива...

2 Аарон им каза: Извадете златните обеци, които са на ушите на жените ви, на синовете ви, и на дъщерите ви, и донесете ми ги.

Аарон изобщо не се и опита да ги спре в тази лудост

3 И тъй, всичките люде извадиха златните обеци, които бяха на ушите им, и донесоха ги на Аарона. 4 А той, като ги взе от ръцете им, даде на златото образ с резец, след като направи леяно теле; и те рекоха: Тия са боговете ти, о Израилю, които те изведоха из Египетската земя.

И ето и днес в какво вярват хората-във всяка лъжа дето им се поднася.

7 Тогава Господ каза на Моисея: Иди, слез, защото се развратиха твоите люде, които си извел из Египетската земя.

Господ вече дори и не искаше да има общо с тези хора

15 И така, Моисей се обърна и слезе от планината с двете плочи на свидетелството в ръцете си, плочи написани и от двете страни; от едната страна и от другата бяха написани. 16 Плочите бяха Божие дело; и написаното беше Божие писание начертано на плочите:

Хората ви казват, че Господ не е суетен Бог. Тогава защо е написал на камък 10 заповеди, ако ще ги отмени като дойде в плът?

19 И като се приближи до стана, видя телето и игрите; и пламна Моисеевият гняв, така че хвърли плочите от ръцете си, и строши ги под планината.

Моисей се е разгневил така много, че е строшил плочите. Днес ви казват, че Господ обича всички. Вие не знаете за пророците и апостолите на Господ. Те ще ви убият на място ако сте против Господа. А Господ щеше да избие целият народ Израел-и всичките чужденци дето бяха с тях.
Второзаконие 10 глава

1 В онова време Господ ми каза: Издялай си две каменни плочи, като първите, и възкачи се при Мене на планината; направи си и дървен ковчег. 2 И Аз ще напиша на плочите думите, които бяха на първите плочи, които ти строши; а ти да ги туриш в ковчега.

Господ не се мени-за това даде същите 10 заповеди втори път!

3 Прочее, направих ковчега от ситимово дърво, издялах две каменни плочи, като първите и се възкачих на планината с двете плочи в ръцете си. 4 И Той написа на плочите, както бе написано по-напред, десетте заповеди, които Господ ви изговори на планината изсред огъня, в деня когато се събрахте там; и Господ ги даде на мене.

И Господ отново написа същите 10 заповеди-на камък, с пръста си! И вие ми казвате, че Господ не иска да ги пазим? Разбирате ли го това? Вярвате ли си?

12 А сега, Израилю, какво иска от тебе Господ твоят Бог, освен да се боиш от Господа твоя Бог, да ходиш във всичките Му пътища, да Го любиш и да слугуваш на Господа твоя Бог с цялото си сърце и с цялата си душа,

Виждате ли какво иска Господ от нас-да се страхуваме от Бога, да вървим в неговите пътища и да го обичаме с цялото си сърце, както и да пазим Неговите закони! Няма причина да се чудите какво иска от вас-пише си го. И не иска да убиваме крави и овце

16 Обрежете, прочее, краекожието на сърцето си и не бивайте вече коравовратни.

Моисей ви каза тогава още-Бог го каза чрез Моисей-ако имате вярата, ще извършите и физическото обрязване. Първо е обрязването в ума, после иде и на плътта. Господ даде Закона си два пъти, два пъти го написа на камък и хората обещаха да пазят всичкото!
И нека видим какво казва Павел на тези Галатяни. Те са се върнали отново на Закона за Жертвоприношенията, а са оставили подчинението на Бога-Галатяни 3 глава. Това е точно главата в която хората отиват, за да се опитат да разрушат Царският Закон-и никак не разбират какво е писал Павел.

1 О, глупави галатяни, кой ви омая, вас, пред чиито очи Исус Христос е бил ясно очертан като разпнат? 2 Това само желая да науча от вас: Чрез дела, изисквани от закона ли получихте Духа, или чрез вяра в евангелското послание?

Тези Галатяни се върнаха обратно... Павел съвсем не им говори за Царският Закон-не

6 както с Авраама, който повярва в Бога, и му се вмени за правда?

Павел говори за хора които вярват на Бога! И ако вярвате в Бога-ще вършите това, което казва. Казва ви, че като започнете да вярвате в Господа, ще станете дете на Авраам

7 Тогава познайте, че тия, които упражняват вяра, те са Авраамови чада; 8 и писанието, като предвидя, че Бог чрез вяра щеше да оправдае езичниците, изяви предварително благовестието на Авраама, казвайки: "В тебе ще се благославят всичките народи". 11 А че никой не се оправдава пред Бога чрез закона, е явно от това, "че праведният чрез вяра ще живее";

Ясно е, че праведният ще живее чрез вярата си-вяра в какво? Ако вярвате, че не трябва да пазите Закона-какво остава? Каква ти вяра? Хората ви карат да вършите нещо, което няма никаква основа

15 Братя, (по човешки говоря), едно завещание, даже ако е само човешко, веднъж потвърди ли се, не се разваля, нито на него се прибавя нещо, от никого.

Павел говори за Завещанието между Авраам и Бога. Не може да се отнеме или прибави нищо. За това казвам на хората-обрязването не е променено и до днес-то е част от Завета. И ако някой брат ми казва, че не трябва да бъде обрязан-това ми казва, че си няма никакво понятие от Библията

16 А обещанията се изрекоха на Авраама и на неговия потомък. Не казва: "и на потомците", като на мнозина, но като за един: "и на твоя потомък", Който е Христос.

Хората не разбират, че Исус е именно този, който е сключил Завета с Авраам. Е как тогава някои казват, че не трябва да бъдат обрязани?

17 И това казвам, че завет, предварително потвърден, от Бога, не може да бъде развален от закона, станал четиристотин и тридесет години по-после, така щото да се унищожи обещанието.

Закона, който е дошъл 430 години по-късно... По-късно от кое? Ще видим това нещо-Изход 12 глава. След какво е даден този Закон-по кое време? Тогава Господ основа Пасхата.

29 И по среднощ Господ порази всяко първородно в Египетската земя, от първородния на Фараона, който седеше на престола си, до първородния на пленника, който бе в затвора, както и всяко първородно от добитък.

Господ каза на Израел какво ще направи. Но които повярваха в Бога-поставиха кръвта на вратите си и спасиха себе си. Вярата ги спаси! Но ако те не вярваха на Бога-щяха да умрат. Вярата спасява!

30 И Фараон стана през нощта, той и всичките му слуги, и всичките египтяни; и нададе се голям писък в Египет, защото нямаше къща без мъртвец.

Но ето сега-египтяните не повярваха и във всеки техен дом имаше мъртвец. Това направи Господ, защото те съсипваха жестоко Израел

31 И повика Моисея и Аарона още през нощта та рече: Станете и вие и израилтяните, излезте изсред людете ми и идете, послужете на Господа, както рекохте; 32 подкарайте и овците си и стадата си, както рекохте, та идете; па благословете и мене. 33 Тоже египтяните принуждаваха людете, за да ги отпратят по-скоро от земята си, защото си рекоха: Ние всички измираме. 40 А времето, което израилтяните прекараха като пришелци в Египет, беше четиристотин и тридесет години.

Ето какви са тези 430 години

41 И в края на четиристотин и тридесетте години, дори в същия ден, всичките войнства Господни излязоха от Египетската земя.

Преди Израел да излезе от Египет, не е имало Левитско свещенство. Не е имало Закон за Жертвоприношенията. Значи чак след това Господ им даде този Закон-Закона за Жертвоприношенията. Ние видяхме в Изход 20 глава как Господ даде Законите си и им каза да го слушат и вървят в неговият път. И този закон не може да е Царският Закон, защото заплатата на греха е смърт. Смъртта не беше част от сътворението, но беше добавена поради греха на Адам. А Царският Закон е бил винаги-вечен е.
Галатяните 3 глава

18 Защото, ако наследството е чрез закона, не е вече чрез обещание; но Бог го подари на Авраама с обещание.

Сега внимавайте!!

19 Тогава, защо се даде закона? Прибави се с цел да се изявяват престъпленията, докле да дойде Потомъкът, на Когото биде дадено обещанието; и беше прогласен от ангели чрез един ходатай.

Значи става въпрос за добавен закон наложен поради греховете на хората. Но какво е грехът-ето го:
1 Йоаново 3 глава

4 Всеки, който върши грях, върши и беззаконие, защото грехът е беззаконие;

Значи грехът е нарушаването на заповед на Господа. Но ако няма закон-то не може да има грях. Но има Закон и поради нарушаването му, Господ добави вторият закон.
Да видим Римляните 5 глава

12 Затова, както чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха,

Господ даде власт на Адам и той можеше да спре Ева, но не го направи. Затова Павел казва, чрез един човек-Адам. И от тогава смъртта навлезе в сътворението.

- 13 (защото и преди закона грехът беше в света, грях, обаче, не се вменява, когато няма закон;

И ако няма закон-не е възможно да има грях. Разбирате ли това?
Все едно да имате червен светофар и да минавате все на червено. Ми ще имате глоба всеки път... Но ако махнат светофара, няма да спирате-нали? Защото няма закон, който ви казва да спрете!
Значи този добавен закон, не може да е Царският Закон!
Еремия 7 глава

21 Така казва Господ на Силите, Израилевият Бог: Притурете всеизгарянията си на жертвите си, И яжте месото и от тях.

Господ не е искал животни в жертва

22 Защото не говорих на бащите ви, нито им дадох заповеди, За всеизгаряния и жертви В деня, когато ги изведох из Египетската земя;

Прочетохме, че Господ иска подчинение, а не животни в жертва

23 Но това им заповядах като рекох: Слушайте гласа Ми, И Аз ще ви бъда Бог, И вие ще Ми бъдете люде! И ходете по всичките пътища, които ви заповядам, За да благоденствувате. 24 Те, обаче, не послушаха нито преклониха ухото си, Но ходиха по намеренията и по упоритостта на своето нечестиво сърце, И отидоха назад, а не напред.

И какво направиха те-не слушаха Господа, но започнаха сами да си правят закони.
Нека сега видим Изход 25 глава-Господ направи нещо, за да не изтреби Израел

1 Тогава Господ говори на Моисея казвайки: 2 Кажи на израилтяните да Ми съберат принос; от всеки човек, който на радо сърце би дал, ще приемете приноса за Мене.

Нека видим какво ще иска Господ

8 И да Ми направят светилище, за да обитавам между тях. 9 По всичко, което ти показвам - образа на скинията и образа на всичките й принадлежности, - така да я направите.

Господ не може да обитава в нечисто място-затова даде точни инструкции.
Нека видим как ще бъде направено това-Изход 26 глава

1 При това, да направиш скинията от десет завеси от препреден лен, и от синя, морава и червена материя; на тях да навезеш изкусно изработени херувими.
30 Да издигнеш скинията според образеца й, който ти бе показан на планината. 31 И да направиш завеса от синьо, мораво, червено и препреден висон, и да навезеш на нея изкусно изработени херувими. 32 И да я окачиш със златни куки на четири обковани със злато стълба от ситимово дърво, които да стоят на четири сребърни подложки. 33 Под куките да окачиш завесата; и да внесеш там, отвътре завесата, ковчега с плочите на свидетелството, така щото завесата да ви отделя светото място от пресветото.

Голяма палатка и в нея-завесата. От едната страна е Святото Място, от другата-Пресвятото Място, където Господ ще седи

34 И да положиш умилостивилището върху ковчега с плочите на свидетелството в пресветото място.

И ето това вече е направено. Но какво тогава да кажем за свещениците-Изход 28 глава

1 А ти вземи при себе си измежду израилтяните брата си Аарона и синовете му с него, за да Ми свещенодействуат; Аарона, и Аароновите синове Надава, Авиуда, Елеазара и Итамара.

Ето къде се появи Свещенството на Левитите. Сега вече тези свещеници ще бъдат между хората и Бога. Защото тези хора съгрешаваха постоянно, докато се наложи Господ да даде Закона за Жертвоприношенията.
Нека видим сега Свещенството на Левитите-Левит 4 глава

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като кажеш: Ако някой съгреши от незнание, като стори нещо, което Господ е заповядал да се не струва, -

Обърнете внимание-грях от незнание! Винаги е било така. И съгреши против какво-която и да е заповед на Бога. Не пушене и пиене, но заповедите!

3 ако помазаният свещеник съгреши, така щото да се въведат людете в престъпление, тогава за греха що е сторил нека принесе Господу юнец без недостатък в принос за грях. 4 Нека приведе юнеца при входа на шатъра за срещане пред Господа, нека положи ръката си на главата на юнеца и нека го заколи пред Господа. 5 Тогава помазаният свещеник да вземе от кръвта на юнеца и да я принесе при шатъра за срещане;

Само свещеника дето е помазан може да извърши това!

6 и свещеникът да натопи пръста си в кръвта, и от кръвта да поръси пред завесата на светилището седем пъти пред Господа.

Свещеника ще дойде срещу завесата и ще я попръска с кръвта седем пъти-много важно е. Това е за личен грях или за греха на свещеника. Но какво за целият народ?

13 Ако цялото общество израилтяни съгрешат от незнание, като сторят нещо, което Господ е заповядал да се не струва, та стават виновни, а това нещо се укрие от очите на обществото,

Обърнете внимание-съгрешаване от незнание! Другото не се прощава. Не лъжете себе си!

14 когато се узнае грехът, който са сторили, тогава обществото да принесе юнец в принос за грях и да го приведе пред шатъра за срещане;

Цялото общество трябва да извърши това. Вижте колко е сериозно

15 и старейшините на обществото да положат ръцете си на главата на юнеца пред Господа; и да заколят юнеца пред Господа. 16 Тогава помазаният свещеник да внесе от кръвта на юнеца в шатъра за срещане; 17 и свещеникът като натопи пръста си в кръвта, да поръси пред завесата седем пъти пред Господа.

Значи същото е за целият народ-и защо 7 пъти? Защото Господ е дал на човека 7 дена да бъде в това тяло от плът и кръв-това са 7000 години. И във всяко поколение има такива дето съгрешават

20 И с тоя юнец да направи така както нправи с оня, който беше принос за грях; така да направи и с тоя юнец; и свещеникът да направи умилостивение за тях, и ще им се прости.

Господ ги замени с животното, което убиваше заради техният грях. Но смъртта на тези животни не можеше да даде живот на грешниците. Тогава какво? Да видим: Евреите 7 глава

11 Прочее, ако би имало съвършенство чрез левитското свещенство (защото под него людете получиха закона), каква нужда е имало вече да се издигне друг свещеник, според Мелхиседековия чин, и да се не счита според Аароновия чин?

Ако имаше съвършенство в Левитското свещенство-когато хората получиха Закона за жертвоприношенията, не би трявало да има друго нищо. Но този закон не дава живот! Още по-малко съвършенство.
Галатяните 3 глава

21 Тогава, законът противен ли е на Божиите обещания? Да не бъде! Защото, ако беше даден закон, който да може да оживотвори, то наистина правдата щеше да бъде от закона.

Този закон за жертвоприношенията, не може да даде живот.
Нека видим тогава, кой закон дава живот-Римляните 7 глава-ще видим Закона, който беше нарушен и поради това беше необходимо Господ да даде още един закон.

7 Тогава що? Да речем ли, че законът е грях?

Това тук е другият Закон.

Да не бъде! Но напротив, не бих познал греха освен чрез закона, защото не бих познал, че пожеланието е грях, ако законът не беше казвал: "Не пожелавай".

Сега виждате вече „Не прави това или онова”! И като намериш това-спри да правиш това, което е против Бога!

8 Но грехът понеже взе повод чрез заповедта, произведе в мене всякакво пожелание; защото без закон грехът е мъртъв. 9 И аз бях жив някога без закон, но когато дойде заповедта, грехът оживя, а пък аз умрях:

Без Закон няма грях. И ако не знаеш, че има Закон-а вършиш грях, то като научиш-трябва да спреш

10 намерих, че самата заповед, която бе назначена да докара живот, докара ми смърт.

Значи този Закон носи живот. Но другият Закон не носи живот. Разбирате ли какво казва Павел?

11 Защото грехът, като взе повод чрез заповедта, измами ме и ме умъртви чрез нея.

Значи като намерих какво казва Закона-старият човек умря в мене и аз се промених. Вече не правя това, което правех преди. Старият човек, който нарушаваше Закона-вече го няма. Той умря. И Закона е свят и добър! Е как ще ми кажете, че не трябва да го пазя?

12 Тъй щото законът е свет, и заповедта света, праведна и добра.

Закона-10 заповеди-е Свят! И как искате да го изхвърлите?
Нека видим Матей 19 глава. Другият Закон беше добавен за да ви забави-знаете какво става когато ви ударят по джоба. Но нека сме наясно-покриваше само грехове от незнание-никой друг грях!

16 И ето един момък дойде при Него и рече: Учителю, какво добро да сторя, за да имам вечен живот?

Ясен въпрос-нали? Не пита за пари или просперитет

17 А той му каза: Защо питаш Мене за доброто? Един [Бог] има, който е добър. Но ако искаш да влезеш в живота пази заповедите.

Разбирате ли първата част на това изречение-дори и Исус Христос докато беше в плът, не беше добър. А сега-втората част-ако искате да живеете вечно-пазете заповедите! Ама наистина ли е така просто? Наистина!
Нека видим Притчи 19 глава

16 Който пази заповедта пази душата си, А който немари пътищата си ще загине.

Нищо не се е променило-във всяко поколение е същото. Е как така това поколение не иска и да знае. Спасението е нещо простичко-намерете какво иска Господ от вас и го вършете. Вие работие над вашето спасение-това е вашето тяло. Наситна ли го мразите толкова много?
Нека видим Римляните 8 глава. Вижте-днес всичко е с главата надолу.

5 Защото тия, които са плътски, копнеят за плътското; а тия, които са духовни - за духовното.

Ако сте по плътта-ще говорите за богатства и пари. Но ако сте духовни-ще говорите как да спасите себе си и как другите да спасят себе си, следвайки Бога

6 Понеже копнежът на плътта значи смърт; а копнежът на Духа значи живот и мир. 7 Защото копнежът на плътта е враждебен на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може;

Ето защо е смърт ако следваме плътта и желанията й. Същото нещо Соломон е написал в Притчите-видяхме го. Плътският ум мрази Бога, защото мрази заповедите на Бога. И те ви казват, че не трябва да пазите законите на Бога. А закона, който беше добавен не можеше да даде живот, но този Закон дава живот. С други думи-този, който пази Закона-Царският Закон, ще живее. Ако вървите по плътта си-ще умрете. Ако вървите по духа, когато е обърнат към Бога-ще стигнете до вечният живот

8 и тия, които са плътски, не могат да угодят на Бога.

Евреите 10 глава

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини,

И ако не знаете кой Закон-ще мислите, че става въпрос за Царският Закон. Не става въпрос за него!

а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват.

Защо не може да ви даде живот-ето:

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове.

Ето защо! Защото не животните са съгрешили, но човека е съгрешил. Кръвта на животни не може да отмени греха

5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло;

Отец е приготвил тяло за Исус. За това Исус Христос наричаше себе си „Човешкият син”. Човек трябваше да умре за греховете-не животни

6 Всеизгаряния и приноси за грях не Ти са угодни. 7 Тогава рекох: Ето, дойдох, (В свитъка на книгата е писано за Мене), Да изпълня Твоята воля, о Боже" -

Още в Битие е писано за това. Господ Исус дойде да изпълни волята на Този, който го прати-Отец. От Битие до Откровението се говори само за Исус!

8 Като казва първо: "Жертви и приноси и всеизгаряния и приноси за грях не си поискал, нито Ти са угодни", (които впрочем се принасят според закона),

Кой Закон-За Жертвоприношенията

9 после казва: "Ето, дойдох да изпълня волята Ти". Ще каже: Той отмахва първото, за да постанови второто.

Аарон е действал под първият Завет. Той беше отменен. Има църква дето все още се води по Левитското свещенство-Римските католици. Те не са християни. Двете не вървят заедно. Така е и православната църква. Те са част от Римо католиците

10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги.

Отец приготви тялото, ангел дойде и го имплантира в Мария. И Сатана трябваше да го изкушава, защото щом беше човек-трябваше да бъде изкушен. И нека сега видим какво казва още Павел

11 И всеки свещеник, като стои та служи всеки ден, принася много пъти същите жертви, които никога не могат да отмахнат грехове; 12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога, 18 А гдето има прощение за тия неща, там вече няма принос за грях.

Сега вече няма завеса и животни-сега се молим на Отец в името на Исус Христос. Той ни представя, той е Първосвещеника и той отмахна завесата

19 И тъй, братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището, 20 през новия и живия път, който Той е открил за нас през завесата, сиреч, плътта Си,

И ето какво стана, когато Исус умря-няма нищо чудновато вече за вас, защото сега вече вие разбирате, кое какво е и кой закон кой е. В момента в който Исус умря на кръста-завесата в Храма се раздра от горе до долу и ето-Левитското свещенство беше отменено и Исус се върна на поста си на Първосвещеник на Отец. Той именно ни представя пред Отец-ако търсим прощение с цялото си сърце

21 и като имаме велик Свещеник над Божия дом,

Матей 27 глава

50 А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна.

Исус умря-спря да диша

51 И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха,

Е какво стана в този момент, когато завесата се раздра? Свещеника вече няма място, където да пръска кръвта. Вече няма да се убиват животни и да се пръска кръвта по завесата. Няма такава! И щом кръвта на животните не е нужна, защо да ги убиват за греховете на хората дето са напрвени от незнание?
Нека се върнем отново на Римляните 8 глава-ще видим както си е.

1 Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса, Хората спират до тук-нека четем и натам [които ходят, не по плът но по Дух].

Които ходят по заповедите на Исус

2 Защото законът на животворящия Дух ме освободи в Христа Исуса от закона на греха и на смъртта.

Виждате за кой закон говори-Закона за Жертвоприношенията

3 Понеже това, което бе невъзможно за закона, поради туй, че бе ослабнал чрез плътта, Закона за жертвоприношенията.
Бог го извърши като изпрати Сина Си в плът подобна на греховната плът и в жертва за грях, и осъди греха в плътта, 4 за да се изпълнят изискванията на закона в нас, които ходим, не по плът, но по Дух.

Животните не могат да отменят греха, но Исус може. И сега вече, след като сте махнали закона дето не дава живот, остава ви този, който носи живот ако го пазите. Сега вече вие имате отворена врата към вечният живот и безсмъртието. Е как така никой не иска да се занимава с това? Цялата Библия говори едно-ако следвате това, което Господ иска-ще станете богове.
Нека видим отново Галатяни 3 глава

22 Но писанието затвори всичко под грях, та обещанието, изпълняемо чрез вяра в Исуса Христа, да се даде на тия, които вярват.

Но без вяра не става

23 А преди да дойде вярата ние бяхме под стражата на закона, затворени до времето на вярата, която имаше да се открие.

Преди да започнете да вярвате в Бога-сте били държани под закона за жертвоприношенията

24 Така, законът стана за нас детеводител, да ни доведе при Христа, за да се оправдаем чрез вяра.

Какво е детеводител-този, който ви учи докато сте деца. Закона ви казва, че за всеки грях, някой трябва да умре. Но понеже никой не ви учи на истината-вие не знаете, че заплатата на греха е смърт

25 Но след идването на вярата не сме вече под детеводител.

Защото сега вече познавате Исус и вярвате в него. Не ви трябват повече животни за да умвират за вас

26 Защото всички сте Божии чада чрез вяра в Исуса Христа.

Ето как ще станете богове-ако вярвате в Господ и ще вършите това, което То иска. Защото след като детеводителят свърши своята работа-той беше уволнен.
Римляните 10 глава

1 Братя, моето сърдечно желание и молбата ми към Бога е за спасението на Израиля. 2 Защото свидетелствувам за тях, че те имат ревност за Бога, само че не е според пълното знание. 3 Понеже, ако не знаят правдата, която е от Бога и искат да поставят своята, те не се покориха на правдата от Бога. 4 Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва.

Кой Закон прикова Исус на кръста-Закона за Жертвоприношенията! Разбирате ли как просто е това? А виновни са пасторите, защото те не знаят нищо и не учат хората на нищо.
Нека видим Данаил 9 глава, защото това, което научихме до сега не е нещо ново. За същото е говорено още от древността. И сега ще видим как Писанията говорят за Исус от самото начало

25 Знай, прочее, и разбери, че от излизането на заповедта да се съгради изново Ерусалим до княза Месия ще бъдат седем седмици; и за шестдесет и две седмици ще се съгради изново, с улици и окоп, макар в размирни времена.

От времето на Артаксеркс-Мидо Персийската Империя, до идването на Исус Христос

26 И подир шестдесет и две седмици Месия ще бъде посечен,

За кого умря Исус-за хората. и не ще има кои да Му принадлежат; и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището; През 70 година Генерал Тит е съсипал Ерусалим

и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения. 27 И Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът;

Как стана това-когато умря на кръста. Какво стана тогавма-завесата се раздра и убиването на животни спря! Вижте как просто е цялото. и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.
Нека видим и последното място-Римляните 3 глава

28 И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра, без делата на закона.

За кой Закон става въпрос тук-за Закона за Жертвоприношенията

31 Тогава, чрез вяра разваляме ли закона? Да не бъде! Но утвърждаваме закона.

Кой Закон е този тук в 31 стих-10те заповеди! Животните не могат да ви спасят. Тяхната кръв не ви спасява. Тогава как се държите в живота-като пазите Царският Закон. И така-имаме два Закона-единият е вечен, другият беше даден поради нарушаването на първият.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2196481
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930