Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2016 22:22 - КРЪЩЕНИЕТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 874 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 46:6-11

Сестри и братя,

Мнозина от вас са кръстени в разни църкви. Някои просто са били полети с вода от леген, в който са били стъпили... Преди много години и мене така ме „кръстиха” в една православна църква. Пълен ужас. След години бях кръстен точно по Бога. Мнозина са били потопени във вода изцяло-както се извършва по принцип едно истинско кръщение, но... не са били кръстени. Само са били потопени във вода. Защо? Защото дори и днес не знаят какво е станало и какво по принцип е кръщението. То е много сериозен акт и към него в никакъв случай не бива да се подхожда с лека ръка. Касае се за живот и смърт! А да не говорим, че братята дето си мислят, че са кръстени-не са. Защото както ще видите в урока-има съвсем сериозно условие дадено от Господ Исус, на което ако даден мъж не отговаря-не може да бъде кръстен. Ако прочетете този урок и имате отворено съзнание, ще научите, как се прави кръщението и защо. Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота! Това е урок, който представих преди много години, когато пасторите казваха на хората, че не трябва да бъдете кръстени. Но вижте-всичко, което Господ иска е в тази Книга-в Библията и нищо не е писано в суета. Ако Господ не е искал нещо-то не е записано. Господ създаде смъртта защото заплатата на греха е смърт, но за да запази човека, Господ разреши убиването на животни поради греховете. Господ Исус е Капитана на нашето спасение и каквото каже-това и трябва да правим. Каквото той вършеше-това и ние трябва да вършим. Днес хората са така „напреднали”, че вече нищо не е както е било в началото... Но в началото жените раждаха бебетата-така е и днес-нищо не се е променило. Когато се кръщавате, трябва да знаете какво правите. Хората се кръщават от някого и те не знаят изобщо какво правят. При нас ние не кръщаваме никой, който не е навършил 20 години. Защото това е в Библията-когато Израел се опълчи против Бога, Бог ги върна в пустинята и там измряха всички дето бяха над 20 години. Това ни казва, че като сте вече на 20 години сте отговорни за делата си.
В Исаия 28 глава пише, че ако не сме по Закона и Свидетелствата-Старият и Новият Завет, няма истина в нас. Затова ние сме по цялата Библия.
Ще започнем урока от Матей 3 глава

1 В ония дни дойде Иоан Кръстител и проповядваше в Юдейската пустиня, като казваше: 2 Покайте се понеже наближи небесното царство.

Господ когато каже нещо, то не може да бъде променено. Йоан дето е кръщавал е бил Левит. Левитите са свещениците на Господ. И ето-този, който представя Царството от небето-Исус-е вече бил дошъл

5 Тогава излизаха при него Ерусалим, цяла Юдея и цялата Иорданска околност, 6 и се кръщаваха от него в реката Иордан, като изповядваха греховете си.
13 Тогава идва Исус от Галилея на Иордан при Иоана за да се кръсти от него. 14 А Иоан Го възпираше, казвайки: Аз имам нужда да се кръстя от Тебе, и Ти ли идеш при мене?

Йоан е знаел прекрасно, кой е Исус, но вижте какво каза Исус

15 А Исус в отговор му рече: Остави Ме сега, защото така ни е прилично да изпълним всичко що е право. Тогава Иоан го остави.

Така трябва да сте и вие ако служите на Бога-не можете да правите каквото вие си искате, но само това, което Бог изисква. И то цялото-не можете да си избирате, кое ще пазите и кое-не. Господ е Диктатор!

16 И като се кръсти, Исус веднага излезе от водата; и, ето, отвориха Му се небесата, и видя Божият Дух, че слиза като гълъб и се спускаше на Него; 17 и ето глас от небесата, който казваше: Този е възлюбеният Ми Син, в Когото е Моето благоволение.

Исус извърши всичко, което Отец нареди. И ако вие искате да бъдете син/дъщеря на Бога-това трябва да направите също. А веднъж като влезем и излезем от водата, ние сключваме Завет с Бога!
Нека видим какво каза Исус тук-Матей 28 глава-след като възкръсна от мъртвите. Това е най-неразбраното нещо от Библията. Хората не знаят това и са го объркали напълно. Не забравяйте, че това, което направи Исус-и вие трябва да направите същото.

18 Тогава Исус се приближи към тях и им говори, казвайки: Даде Ми се всяка власт на небето и на земята.

Всяка власт е абсолютно-нали? Няма никакво изключение. Това означава, че ако устоите до края-ще имате също всяка власт. Исус е началото на сътворението. Той е този, който ще направи богове от човеците. И тогава ще имаме същата власт като него.

19 Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух,

Отидете и научете, и кръщавайте Израел? Не! Всички народи! И още казва да ги кръщаваме в името на Отец и Сина и Светият Дух. И това правят пасторите, но те не се подчиняват на Исус! И как така не казват какво е името? Но как е името? Защото вярвам разбирате, че нито Отец е име, нито Сина е име, нито пък Светият Дух е име. В църквите те просто потапят хората във вода, но не ги кръщават. Зщото дори и не знаят, как е името. Как е името? Притчи 30 глава

4 Кой е възлязъл на небето и слязъл? Кой е събрал вятъра в шепите си? Кой е вързал водите в дрехата си? Кой е утвърдил всичките земни краища? Как е името му, и как е името на сина му? Кажи, ако го знаеш!

Тук виждаме много повече от това, което изглежда на пръв поглед! Как е името Му? И как е името на Сина? Това е в Притчите, не е в Римляните или Коринтяните! Ще намерим името на Сина и също и на Отец-двете Личности в Божията Глава.
Нека видим Изход 6 глава. Понякога някои си мислят, че са много умни-до там, че са напълно глупави...

2 Бог говори още на Моисея, като му каза: Аз съм Господ. 3 Явих се на Авраама, на Исаака и на Якова с името Бог Всемогъщи, но не им бях познат с името Си Иеова.

Виждате ли това? Знаем, че този Бог се е занимавал и с Яков и с всичките. Е-тогава името е Иеова. Но трябва да намерим-кой е Иеова-Йоан 5 глава. Така трябва да търсим отговорите на всички въпроси от Библията-в Библията. И не е добре да бъдем игноранти-особено ако имаме възможност да намерим истината както е. И така-този Господ дето е имал работа с Моисей и целият Израел се нарича Иеова

33 Вие пратихте до Иоана; и той засвидетелствува за истината. 36 Но Аз имам свидетелство по-голямо от Иоановото; защото делата, които Отец Ми е дал да извърша, самите дела, които върша, свидетелствуват за Мене, че Отец Ме е пратил. 37 И Отец, Който Ме е пратил, Той свидетелствува за Мене. Нито гласа Му сте чули някога, нито образа Му сте видели.

Момент сега-кой е този за когото говори тук Исус Христос? И никой никога не го е виждал или е чул гласа му!
Нека да потвърдим това-1 Коринтяни 10 глава

1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето, 3 и всички да са яли от същата духовна храна, 4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос),

Сега знаем със сигурност-не е било Бог-Светият Дух... Исус е бил! Той е именно Иехова! Не е бил Отец-втората Личност в Елохим-Божието Семейство.
Нека видим какво каза Иеова преди да стане Исус-Исаия 45 глава. Божието Слово е така просто, но само трябва да го четете. Никой днес не иска да чете... И ако чете Библията, ще знаете, че тези ваши „учители” не ви учат на „Така казва Господ”

18 Защото така казва Господ, Който сътвори небето, (Твоя Бог, Който създаде земята, направи я, и я утвърди, Който не я сътвори пустиня, но я създаде, за да се населява): Аз съм Господ, и няма друг.

Хората не разбират-Господ е сътворил Земята за да бъде обитавана за винаги-вечно! Господ не прави нищо в суета. Няма да води никого на небето. И още-освен Господ Исус и Отец-няма други богове-оставете тези пагански богове в които сте повярвали

19 Не съм говорил в тайно, от място в тъмна земя; Не съм рекъл на Якововото потомство: Търсете Ме напразно. Аз Господ говоря правда, възвестявам правота. 22 Към Мене погледнете и спасени бъдете всички земни краища; Защото Аз съм Бог, и няма друг.

Никога никой човек не е имал работа с Отец, но само с Исус

23 В Себе си Се заклех, (Праведна дума излезе из устата Ми, и няма да се повърне), Че пред Мене ще се преклони всяко коляно, Всеки език ще се закълне в Мене.

Всички ще се преклонят пред него. Без остатък. Добре е да разберете това-нямате шанс, но ще се преклоните пред Господ Исус!
Нека видим, кой говори тук- Филипяните 2 глава. И също ще видите, че второ кръщение не може да има. Ако сте кръстени по Бога и после сте нарушили Завета, ви остава-огненото езеро

5 Имайте в себе си същия дух, който беше и в Христа Исуса; 6 Който, като беше в Божия образ, пак не счете, че трябва твърдо да държи равенството с Бога,

Исус Христос е равностоен на Отец, но не пожела да държи първенство! Не знаете ли, че ако достигнете да станете като Исус ще сте равностойни на Отец? Не означава, че ще искате мястото на Отец! Защо ограничавате сами ума си? Няма да има ограничения! Вижте какво ви казва Павел

7 но се отказа от всичко, като взе на Себе Си образ на слуга и стана подобен на човеците;

Исус сътвори човека и после сам стана човек. Това е нещо невероятно. Това е върховна власт!

8 и, като се намери в човешки образ, смири Себе Си и стана послушен до смърт, даже смърт на кръст.

И се смири дори и до смърт-Той, който сътвори и човека и всичкото! Защото кръв на козли и телци не можеха да ни спасят. И сам Исус наричаше себе си човешкият син-значи беше човек

9 Затова и Бог го превъзвиши, и Му подари името, което е над всяко друго име; 10 така щото в Исусовото име да се поклони всяко коляно от небесните и земните и подземните същества,

И Отец му даде име, което е най-високото име-Исус-той беше Иехова. И всеки ще се преклони пред него

11 и всеки език да изповяда, че Исус Христос е Господ, за слава на Бога Отца.

И не ви ли каза същото в Исаия? Всеки ще се преклони пред този, който сътвори всичкото-Исус Христос, който преди това беше Иеова.
Нека видим, кой е той-Малахия 1 глава

6 Син почита баща си, И слуга господаря си; Ако, прочее, съм Аз баща, где е почитта към Мене?

Къде е почитта към Господа?

И ако съм Господар, где е страхът от Мене? Казва Господ на Силите на вас, Свещеници, които презирате името Ми

Тези свещеници постоянно презират името на Господа! Израиляните постоянно презират името на Исус. Те биха и убиха пророци и апостоли

Но вие казвате: В какво показахме презрение към името Ти?
11 Защото от изгрева на слънцето до захождането му Името Ми ще бъде велико между езичниците,

Кое е най-великото име между белите хора-те са езичниците? Исус е!

И на всяко място ще се принася на името Ми темян И чист принос. Защото Моето име ще бъде велико между езичниците, Казва Господ на Силите;

Кои са езичниците-това са белокожите хора-вижте Битие 10 глава. Е кое е най-великото име сред езичниците-Исус. Ето ви най-великото име сред народите-Исус. И мнозина Израиляни презират името на Исус.
И така-какво имаме до сега-имаме Исус и Иеова. А сега ще ги поставим където трябва да бъдат.
Исаия 48 глава-ще видим как стоят нещата. Защото когато отидете във водата да се кръстите-трябва да знаете кое как е.

12 Чуй Ме, Якове, и Израилю, когото Аз призовах: Аз съм същият, Аз първият, и Аз последният.

Той е този, който е Алфата и Омегата. Той е първият Бог с когото сме си имали работа и Той ще е последният докато сме в плът и кръв! Защото в Царството на Отец плът и кръв няма да има

13 Да! Моята ръка основа земята, И десницата Ми разпростря небето; Когато ги извикам, те всички се представят. 16 Приближете се при Мене, чуйте това; От начало не съм говорил скришно; Откак стана това, Аз бях там; И сега ме прати Господ Иеова и Духът Му.

Казва ви отново и отново-Господ ни е казал всичко, което трябва да знаем и Той е от началото на сътворнеието. И Господ е бил изпратен от Отец. Вижте-Той е бил пратен от Другият.
Нека видим това-Йоан 5 глава. Това не са някакви трудни неща-всичко е напълно ясно, но просто трябва да си четете Библията-цялата. От Битие до Откровението.

30 Аз не мога да върша нищо от Себе Си; съдя както чуя;

Обърнете внимание какво казва Исус-каквото му каже Отец, това прави

и съдбата Ми е справедлива, защото не искам Моята воля, но волята на Онзи, Който Ме е пратил.

И ето-сега разбираме, кой е пратил Исус Христос на земята за да умре за нас-Отец

38 И нямате Неговото слово постоянно в себе си, защото не вярвате Този, Когото Той е пратил.

Говори на Юдеите, които би трябвало да носят истината до народите на света. И направи още нещо когато Отец го изпрати

43 Аз дойдох в името на Отца Си, и не Ме приемате; ако дойде друг в свое име, него ще приемете.

Дойде в името на Отец си! А друг дойде в неговото си име-Йоан Кръстителят и хората го приеха. Исус имаше името Иеова преди да дойде на земята. А после дойде с името на Отец си-Исус. И разбирате ли какво казва Отец, когато каза, че Исус е Първородният Му? Първородният е продължение на Рода на Отец. И ако Исус е дошъл в името на Отец си, как е името на Отец-Исус.
Ние ще разберем това-Псалм 89. Исус Христос дойде на земята чрез Давид-в неговото поколение.

19 Тогава Ти говори на светията Си чрез видение, Като каза: Възложих на един силен да даде помощ, Възвисих едного избран между людете.

На кого каза това? На светията си

20 Намерих слугата Си Давида; Със светото Си миро го помазах. 21 Ръката Ми ще го поддържа, И мишцата Ми ще го укрепява. 22 Неприятелят няма да го изнудва, Нито предадения на нечестие ще го наскърби. 23 Но Аз ще съкруша пред него противниците му, И ще поразя ония, които го мразят.

Помнете това-ще го видим

24 А верността Ми и милостта Ми ще бъдат с него; И с Моето име ще се издигне рогът му.

В неговото име! За кого става въпрос-ето:

27 При това Аз ще го поставя в положение на първороден, По-горе от земните царе.

Давид не е първородният на Отец. Исус е! Исус каза, че е дошъл в името на Отец си. Нека видим Исаия 12 глава

2 Ето, Бог ми е спасение; Ще уповавам, и не ще се боя; Защото Господ Иеова е моя сила и песен, И Той стана мое спасение.

Господ Иеова е нашата сила и също е нашето спасение. Едно име има само чрез което ще се спасим. Разбирате ли сега? Престанете да бъдете малки в ума си-отворете съзнанието си! Време е да разберете какво да правите за да спасите себе си-а без знание и разбиране не може да стане. И като знаете-ще се подчините на Господ Исус и ще го следвате както Той иска

6 Извикай и възклицавай, сионска жителко, Защото Светият Израилев е велик всред тебе.

Къде отиде Исус Христос като дойде на земята-при Израел. А преди това беше Иехова. И той е нашето спасение.
Деянията на апостолите 4 глава

1 И когато те още говореха на людете, свещениците и началникът на храмовата стража и садукеите надойдоха върху тях,

Петър проповядва тук. И кои дойдоха-върховните религиозни хора на Израел

2 възмутени за гдето те поучаваха людете и проповядваха, в името на Исуса, възкресението на мъртвите. 3 И тъй, туриха ръце на тях и поставиха ги под стража за следния ден, защото беше вече привечер.

И те са затворили Петър и апостолите поради това, че проповядват в името на Исус!

7 И като поставиха Петра и Иоана насред, питаха ги: С каква сила, или с кое име, извършихте това?

В чие име вършите това? Хибру Израиляните не са започнали да се противят на името на Исус от сега-винаги са били така

8 Тогава Петър, изпълнен със Светия Дух, им рече: Началници народни и старейшини, 9 ако ни изпитвате днес за едно благодеяние сторено на немощен човек, чрез какво биде той изцелен,

Те са излекували сакат човек и този човек е започнал да благославя Исус. И водачите са взели в затвора Петър и апостолите поради това?

10 да знаете всички вие и всичките Израилеви люде, че чрез името на Исуса Христа Назарянина, Когото вие разпнахте, Когото Бог възкреси от мъртвите, чрез това име тоя човек стои пред вас здрав.

Чрез името на Исус-когото вие отхвърлихте, е станало това чудо

11 Той е камъкът, който вие зидарите презряхте, който стана глава на ъгъла.

Израел винаги се е опитвал да потъпче Исус, но вижте какво казва тук Петър. И не можете да строите къща ако нямате ъгловият камък. Без него не може да стане!

12 И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим.

Няма никакво спасение без Исус Христос! Защото няма друго име под небето дадено, чрез което да спасим себе си. Иеова-както прочетохме-е този, чрез когото ще се спасим и сега вече той стана Исус и само чрез него ще спасим себе си. И така-името на Отец е Исус и името на Сина също е Исус. Нека сега видим името на третата Личност-Йоан 14 глава

15 Ако Ме любите, ще пазите Моите заповеди.

Ние вече знаем, кой е Исус-той беше Иеова преди това. Тогава какви са заповедите-тези дето даде на Израел чрез Моисей.

16 И Аз ще поискам от Отца, и Той ще ви даде друг Утешител, за да пребъдва с вас до века.

Кой е този Утешител?

26 А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.

И така-Светият Дух ще ви каже само това, което Отец е казал на Исус и Исус е казал на нас-нищо друго! От Битие 1 глава. Исус е Иехова-помните това, нали? И така-Светият Дух няма да ви донесе никакво ново съобщение.
Е ако Светият Дух идва в името на Исус-какво е името му-Исус!
Нека видим Утешителят преди още Исус да го прати отново на земята-Изход 23 глава. Защото няма нищо ново под слънцето!

20 Ето, изпращам ангел пред тебе да те пази по пътя и да те заведе на мястото, което съм ти приготвил.

Господ Иеова-който е Исус-изпраща ангела си да води Израел

21 Внимавайте на него и слушайте гласа му; не го предизвиквайте, защото той няма да прости престъпленията ви; понеже Моето Име е в него.

Моето име е на него-този ангел идва в името на Господ! И този ангел е свят и е дух. Тоест-той е Свят Дух.
Виждате ли-Господ винаги действа по същият начин. И така-когато се кръщавате, в чие име се кръщавате-в името на Исус! И ако са ви потопили във водата като са ви казали, че ви кръщават в името на Отец, Сина и Светият Дух-нищо не сте направили-просто сте мокри...
Но Израел не иска да слуша и до днес-Исаия 63 глава

9 Във всичките им скърби Той скърбеше, И ангелът на присъствието Му ги избави; Поради любовта Си и поради милосърдието Си Той сам ги изкупи, Дигна ги и носи ги през всичките древни дни. 10 Но те се разбунтуваха и оскърбиха Светия Дух;

Против кого се разбунтуваха-против Светият Дух.

Затова Той се обърна та им стана неприятел, И сам воюва против тях.

Господ ги предупреди, но те не послушаха. Но кой е този ангел-Светият Дух.
Но нека видим същото и в Новият Завет, за вас, „Новозаветни християни”...
Деянията 2 глава-Петър им казва какво ужасно нещо са извършили.

22 Израилтяни, послушайте тия думи: Исуса Назарянина, мъж засвидетелствуван между вас от Бога чрез мощни дела, чудеса и знамения, които Бог извърши чрез Него посред вас, както сами вие знаете,

Те са знаели какво е станало в Ерусалим

23 Него, предаден според определената Божия воля и предузнание, вие разпнахте и убихте чрез ръката на беззаконници;

Господ Исус знаеше, че трябва да умре още щом Адам и Ева нарушиха заповедта-Адам го уби и всичките пророци са говорили за това, че ще дойде и ще умре за човеците

36 И тъй, нека знае добре целият Израилев дом, че Тогова Исуса, Когото вие разпнахте, Него Бог е направил и Господ и Помазаник.

И така-този когото убихте-той е вашият Господ с когото ще си имате работа

37 Като чуха това, те, ужилени в сърцата си, рекоха на Петра и на другите апостоли: Какво да сторим, братя?

Те разбраха какво извръшиха и изведнъж смириха себе си

38 А Петър им рече: Покайте се, и всеки от вас нека се кръсти в името Исус Христово за прощение на греховете ви; и ще приемете тоя дар, Светия Дух.

Вижте какво каза Петър! Петър е бил там, когато Исус е казал, да отиват и да кръщават хората по света в името на Отец и Сина, и Светият Дух. Но Петър знаеше прекрасно, че името е Исус!
Нека видим Деянията 19 глава и дали Павел е правел нещо различно за кръщението

1 А когато Аполос беше в Коринт, Павел, след като беше минал през горните страни, дойде в Ефес, гдето намери някои ученици. 2 И рече им: Приехте ли Светия Дух като повярвахте? А те му отговориха: Даже не сме чули дали има Светия Дух. 3 И рече: А в що се кръстихте? А те рекоха: В Иоановото кръщение.

Йоановото кръщение е било за покаяние

4 А Павел рече: Иоан е кръщавал с кръщението на покаяние, като е казвал на людете да вярват в Този, Който щеше да дойде подир него, сиреч, в Исуса.

Йоан учеше именно това-че трябва да се покаят, а след него иде Исус

5 И като чуха това, кръстиха се в името на Господа Исуса.

И така-Павел кръсти тези хора в името на Исус. Тези хора са били вечекръстени, но не в името на Исус. И сега вече са биликръстени точно както трябва. И ако не се красти човек-остава си в греховете си.
Тогава защо ви кръщават в името на Отец, Сина и Светият Дух и си нямат и понятие за името? Защото са невежи-бягайте от тях! И как като сте Новозаветни християни изобщо и не знаете това?
Нека видим смисъла на кръщението-Римляните 6 глава. Това е сериозен бизнес, сестри и братя. Ако не вършите всичко както Исус изисква, ще идете в другата част на Царството-огненото езеро. А сега ще видите причината, защо трябва да се кръстите.

1 Тогава какво? Да речем ли: Нека останем в греха, за да се умножи благодатта?

Ако продължавате да съгрешавате-няма никаква полза зда вас от благодатта

2 Да не бъде! Ние, които сме умрели към греха, как ще живеем вече в него? 3 Или не знаете, че ние всички, които се кръстихме да участвуваме в Исуса Христа, кръстихме се да участвуваме в смъртта Му? 4 Затова, чрез кръщението ние се погребахме с Него да участвуваме в смърт, тъй щото, както Христос биде възкресен от мъртвите чрез славата на Отца, така и ние да ходим в нов живот.

Исус влезе в земята като човек, чиято плът се разлага, излезе от земята като вечен! Като Бог. Това е смисъла на кръщението-влизавъв водата грешен човек, изилза от водата праведен човек без грехове. Затова и ние трябва да вършим всичкото, което Той ни заповядва. И така-Исус ни дава шанса да очистим лошите си дела и да живеем праведно

5 Защото, ако сме се съединили с Него чрез смърт подобна на Неговата, ще се съединим и чрез възкресение подобно на Неговото;

И ако изпълним всичко, което Исус изисква и се кръстим-ще бъдем като него. Ще имаме всяка власт като дойде времето

6 като знаем това, че нашето старо естество бе разпнато с Него, за да се унищожи тялото на греха, та да не робуваме вече на греха.

И като вършим всичкото и се кръстим-не можем още да продължаваме в греховете си. И ако направим грях умишлено-нямаме и шанса да живеем вечно...

8 Но ако сме умрели с Христа, вярваме, че ще и да живеем с Него,

Говори за безсмъртието

9 знаейки, че Христос, като биде възкресен от мъртвите, не умира вече; смъртта няма вече власт над Него.

И всичко става с начало водата. Тази вода представя точно гроба-влиза грешен човек, излиза освободен от греха човек. Разбирате ли-излизате от водата чисти, но само ако сте знаели какво вършите като се кръщавате и след това вече не бива да съгрешавате.
Нека видим 2 Петрово 1 глава

2 Благодат и мир да ви се умножи чрез познаването на Бога и на Исуса, нашия Господ.

Винаги е за знанието и разбирането

3 Понеже Неговата божествена сила ни е подарила всичко що е потребно за живота и за благочестието, чрез познаването на Този, Който ни е призовал чрез Своята слава и сила;

Ние искаме да станем богове и Отец ни дава шанса да станем такива чрез знанието, което ни дава. Не знаете ли, че това е целият план на Бога?

4 чрез които се подариха скъпоценните нам и твърде големи обещания, за да станете чрез тях участници на божественото естество,

Какво означава това-че ще сме богове

като сте избягали от произлязлото от страстите разтление в света; 5 то по самата тая причина положете всяко старание и прибавете на вярата си добродетел, на добродетелта си благоразумие,

Без знание не може да стане

6 на благоразумието си себеобуздание, на себеобузданието си твърдост, на твърдостта си благочестие,

И това не става за една нощ-ще минете през доста и големи трудности, но помнете каква е наградата

7 на благочестието си братолюбие, и на братолюбието си любов. 8 Защото ако тия добродетели се намират у вас и изобилват, те ви правят да не сте безделни нито безплодни в познанието на нашия Господ Исус Христос.

И ако можете да правите това-хората ще дойдат при вас, ще ви наблюдават, ще наблюдават какво е поведението ви

9 Но оня, у когото те не се намират, е сляп, късоглед, и е забравил, че е бил очистен от старите си грехове.

И повече очистване няма да има-не забравяйте това! Ако съгрешите умишлено-като знаете, че съгрешавате на Бога-нямате шанс повече. Това ви казва Библията

10 Затова, братя, постарайте се още повече да затвърдявате вашето призвание и избиране; защото, като вършите тия добродетели, никога няма да изпаднете.

И така-трябва да сте кръстени в името на Исус. Защото каквото получи Исус-това ще получите и вие.
Нека видим 1 Коринтяни 10 глава. Мнозина не разбират кръщението, защото не разбират какво стана по времето на Моисей. Вижте-Израел е прототипа на всичко.

1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето, 2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея,

Те бяха кръстени под Моисей? Моисей беше посредника с Бога. За това и тогава всички се кръстиха в неговото име. От другата страна на Червеното море, Израел бяха свободни от робството и от греха. И сега можеха да сужат на своя Бог. Тогава Господ не слушаше никого, но само Моисей-тогава той беше Посредника. Сега Исус е Посредника между нас и Отец. За това се кръщаваме в неговото име. Виждате, че няма нищо ново. Моисей е прототипа на Исус. И именно Моисей беше Посредника и се застъпваше постоянно за Израел пред Господа.
Нека ви покажа какво говоря-Второзаконие 18 глава. Исус ви каза да изследвате Писанията-Старият Завет-защото така ще намерите, кой е той когато дойде. Но вие сте мързеливи... Не искате сами нищо да проверите

15 Господ твоят Бог ще ти въздигне отсред тебе, от братята ти, пророк както е въздигнал мене; него слушайте,

Моисей им каза, че Господ ще издигне пророк точно както него изсред Израел-да слушат него. Когато Господ даде 10те заповеди, хората се изплашиха и избягаха, като казаха на Моисей-ти ни говори, за да не погинем...

16 според всичко, което ти просеше от Господа своя Бог при Хорив, в деня, когато се събрахте, като казваше ти: Да не чуя вече гласа на Господа моя Бог и да не видя вече тоя голям огън, за да не умра.

Господ ще направи това, което вие искате. 17 Тогава Господ ми каза: Добро е това, което рекоха.

Господ разбра какво искаха хората

18 Аз ще им въздигна отсред братята им пророк, както съм въздигнал тебе, и ще туря думите Си в устата му; и той ще им говори всичко, което Аз му заповядвам.

Не каза ли Исус, че ще говори само това, което Отец му казва

19 А който не послуша думите Ми, които той ще говори в Мое Име, Аз ще искам ответ от него.

И ви казва директно-той ще дойде в неговото име. Хората не обръщат внимание-когато Моисей беше роден, те убиха всички мъжки бебета. Когато Исус се роди-Ирод изби всичките мъжки бебета. Когато Моисей трябваше да се скрие-беше отнесен в къщата на Фараона. Когато Исус трябваше да се скрие-семейството му го отведе в Египет. Виждате ли приликите? Моисей беше прототипа на Исус. А и двамата бяха Застъпници за хората. Господ искаше да избие целият Израел когато си направиха теле. Моисей го спря с това, което му каза. Сега Исус се застъпва за нас-иначе Отец да ни е изтребил отдавна. Но за да може да бъде Застъпник за нас, Исус трябваше да дойде в името на Отец си. За това когато се кръщавате, се кръщавате в името на Отец, който не търпи нищо зло и фалшиво. И който върви против това, което Господ Исус говори-ще бъде отрязан.
Галатяните 3 глава-това е нещо, което ние разбираме а много хора не.

26 Защото всички сте Божии чада чрез вяра в Исуса Христа. 27 Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, с Христа сте се облекли.

Трябва да се кръстите за да сте Христови

28 Няма вече юдеин, нито грък, няма роб, нито свободен, няма мъжки пол, ни женски; защото вие всички сте едно в Христа Исуса.

И няма значение от кой народ сте-като се кръстите и излезете от водата-сте едно с Христос

29 И ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание.

Това вече отива след плът и кръв дори-в Царството на Отец! Ако вършите това, което е по Бога-ще станете Авраамово потомство според обещанието. Защото обещанието е за спасение и е дадено само на Авраам. За да разберем това-трябва да видим този стар Завет, който Господ направи с Авраам.
Ще видим Битие 22 глава. Вижте-Господ е планирал цялото нещо-от самото начало.

1 След тия събития Бог изпита Авраама, като му рече: Аврааме. А той рече: Ето ме. 2 И рече Бог: Вземи сега единствения си син, когото любиш, сина си Исаака, та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа.

Това е единственият син на Авраам от Сара

9 А като стигнаха на мястото, за което Бог му беше казал, Авраам издигна там жертвеник, нареди дървата и, като върза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата. 10 И Авраам простря ръката си та взе ножа да заколи сина си. 11 Тогава ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! И той рече: Ето ме. 12 И ангелът рече: Да не вдигнеш ръката си върху момчето, нито да му сториш нещо; защото сега зная, че ти се боиш от Бога, понеже не пожали за Мене и сина си, единствения си син.

Господ каза-сега аз зная... Не питам какво знае и какво не знае Господ, но вижте какво пише

15 Тогава втори път ангел Господен викна на Авраама от небето и рече: 16 В Себе Си се заклевам, казва Господ, че понеже си сторил това нещо и не пожали сина си, единствения си син, 17 ще те благословя премного и ще умножа и преумножа потомството ти като небесните звезди и като пясъка на морския бряг; и потомството ти ще завладее портата на неприятелите си;

Това се е случило-това е физическата страна на въпроса

18 в твоят потомък ще се благословят всичките народи на земята, защото си послушал гласа Ми.

Това вече е духовното обещание. Кой е потомъка, сестри и братя-Исус. Той дойде и умря заради греховете ни. И Той е именно част от Завета, който Господ направи с Авраам. И този Завет не може да се измени. Това е първият Завет! Ето защо при нас не кръщаваме никой брат, който не е обрязан. Не можеш да сключиш вторият Завет ако си нарушил първият Завет.
Нека ви покажа това-Битие 17 глава. Ние ще следваме Господ както Господ изисква.

1 Когато Аврам беше на деветдесет и девет години, Господ се яви на Аврама и му рече: Аз съм Всемогъщият Бог; ходи пред Мене и бъди непорочен. 2 И ще направя завета си между Мене и тебе и ще те умножа твърде много.

Това е Завета, в който ако сте-сте Христови

3 Тогава Аврам падна на лицето си; и Бог му говореше, казвайки: 4 Ето, Моят завет е с тебе; и ти ще станеш отец на множество народи. 7 И ще утвърдя завета Си между Мене и тебе и потомците ти след тебе през всичките им поколения за вечен завет, че ще бъда Бог на тебе и на потомството ти след тебе.

Колко-всичките вярващи!

9 Бог още каза на Авраама: Пази ти завета Ми, ти и потомците ти след тебе, през всичките си поколения.

И това се отнася до всички мъже от всички народи!

10 Ето Моят завет, който трябва да пазите между Мене и вас и потомците ти след тебе: всеки между вас от мъжки пол да се обрязва. 11 Да обрязвате краекожието на плътта си; и това ще бъде знак на завета между Мене и вас. 12 Всяко мъжко дете между вас във всичките ви поколения, като стане на осем дни трябва да се обрязва, както роденото у дома ти, така и онова, което не е от твоето потомство, купено с пари от някой чужденец.

Всеки купен за пари-за цена?! Е-ако сте под кръвта на Исус-не сте ли купени за цена? И какво трябва да направите тогава, братя? Трябва да се обрежете

13 Непременно трябва да се обрязва и роденият у дома ти и купеният с парите ти; и Моят завет в плътта ви, ще бъде вечен завет.

Разбирате ли колко силно е това-„непременно трябва”! И двете думи не търпят противоречие. И това е вечен завет

22 А като прекрати думата Си с Авраама, Бог си възлезе от него. 23 В тоя същия ден Авраам взе сина си Исмаила, всичките родени у дома му и всичките купени с парите му, всеки от мъжки пол между човеците на Авраамовия дом и обряза краекожието на плътта им, според както Бог му каза.

И Авраам направи това, което Господ му каза да направи!

27 И всичките мъже от дома му както родените у дома, така и купените от чужденци с пари, се обрязаха заедно с него.

И защо направи това-защото ето ви отговора

14 А необрязаният от мъжки пол, чието краекожие на плътта не е обрязано, тоя човек, да се погуби измежду людете си, защото е нарушил завета Ми.

Сега сестри и братя знаете какво е кръщението и какво символизира, както и в чие име се кръщавате, а и вие братя-какво трябва да направите ако искате да се кръстите в името Исус! Това ви казва Библията-не аз. На мене ми е все едно-аз съм направил това, което трябва и съм кръстен в името Исус. Защото аз търся своето лично спасение и наградата-вечният живот като син на Отец, брат на Исус Христос.
Изход 12 глава-как вярата спасява и как тази кръв представя Исус Христос, за да ни отмине разрушителят. Пасхата!

43 И Господ рече на Моисея и Аарона: Ето законът за пасхата: никой чужденец да не яде от нея; 44 обаче всеки роб купен с пари да яде от нея тогава, когато се обреже.

Значи ако някой иска да се спаси-като застане под кръвта на Исус-трябва да се обреже първо

48 И ако би някой чужденец да живее като пришелец между тебе и да иска да пази пасхата Господу, нека се обрежат всичките му мъжки, и тогава нека пристъпи да я пази; той ще бъде като туземец. Но никой необрязан не бива да яде от нея.

Всеки мъж, който иска да участва в Пасхата, трябва да се обреже-независимо, от кой народ е

49 Един закон ще има за туземеца и за чужденеца, който е пришелец между вас.

Нека видим защо не можем да кръстим мъж, който не е обрязан-1 Коринтяни 5 глава

7 Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас].

Виждате ли това-Исус е нашата Пасха! Е как ще участвате във възкресението на праведните, ако не пазите Пасхата-защото не сте обрязани? Не може да стане! Исус плати скъпа цена за нас!
И така-ако искате да спасите себе си-трябва да се кръстите! И ратя-ако искате да се кръстите-трябва да сте обрязани!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2187763
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930