Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2016 22:04 - БОЖИЯТА СЪБОТА-КОЙ Я Е ДАЛ И КОЙ Я Е ОТМЕНИЛ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 730 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 36:5-10

Сестри и братя,

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота! Днешните християни отиват в църквите в неделя-която е първият ден от седмицата, но вършейки това-служат ли на Бога? Но кой ден е определил Господ да бъде пазен? И отменил ли е Господ по-късно този ден като го е заменил с друг или не? Господ казва както е и не е важно какво мислим ние или чувстваме. Каквото Той мисли и казва-това се брои. Всичко друго не е важно. И ако сте против Бога-сте в проблем. Някои казват, че Павел казал да не пазим съботата. Но Павел не ебил в Едемската градина. Апонеже ние сме яли от неправилното дърво-слушали сме лъжите на Сатана-за това умираме и до днес. Ние сме Библейски християни и следваме Библията както е. И каквото казва Библията-това правим. Ние четем Библията и я следваме. Ние трябва да сме наясно, че всеки трябва да изработи своето лично спасение. Ние ще ви покажем какво казва Закона, но ние няма да ви насилваме да го пазите-това си е ваша работа. И ако нищо не ви се случва сега, след като не пазите Закона-един ден ще платите и ще е вечно-в огненото езеро. Вие не разбирате, колко опасен е Исус Христос. Дори и да умрете-той ще ви възкреси и ще ви осъди, и прати в огненото езеро. Библията е Божието Слово и е дадена на пророците от Бога, а те са записали Словото. Тук трябва да уточним, че става въпрос изключително за Старият Завет-и не, че Новият Завет не важи или нещо такова-не! Но Старият Завет са пророчествата-дадени от Бога; Новият Завет са свидетелствата за изпълнението на тези пророчества, а Библията е една и не се дели. Поради това-всяко нещо, което някой твърди, но не може да го докаже чрез Библията, не е от Бога! И още-изменя ли се Господ или не? Защото ако Библията ни казва, че не се мени-и ние сме я приели за Божието Слово-то тогава Господ не се изменя-това, което е казал в началото, валидно е за винаги! Но в такъв случай, как някои твърдят, че Господ веднъж е дал едни закони, после ги е променил? Това е чисто изменение и тогава някой лъже... Вижте си Евреите 8:13 Исус Христос един и същи вчера, днес и за винаги! Сега да видим за съботата-кой я е дал? Ето какво пише в Библията по въпроса-Битие 2 глава

1 Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно войнство. 2 И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал.

Господ привърши всичко и си почина на седмият ден

3 И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил.

Господ е определил този седми ден. И ако искате да пазите каквото е казал Бог-трябва да пазите този седми ден
Вижте колко важно е съботният ден за Господа! Изход 20 глава. И няма нищо за дебат-всичко е напълно ясно и точно.

1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза: Господ сам донесе този Закон-лично. 2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството. 3 Да нямаш други богове освен Мене.

Вижте колко ясно го казва!

7 Не изговаряй напразно Името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му. 8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.

Веднага ви казва за съботата

9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела; 10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти; 11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

Това е един ден, който Господ благослови и му даде име-Събота-Шабат-или Почивка. И е седмият ден! И ако служите на Бога-този ден ще пазите. Обърнахте ли внимание как Господ подчерта съботата в закона-даде дори и обяснение за нея.
Нека видим Изход 31 глава. Аз съм много уморен от глупостта на хората-специялно дори на нашите хора.

12 Господ говори още на Моисея, казвайки: 13 Говори тъй също на израилтяните, казвайки: Съботите Ми непременно да пазите; защото това е знак между Мене и вас във всичките поколения, за да знаете, че Аз съм Господ, Който ви освещавам. Моята събота трябва да пазите!

Това е знак между вас и мене във всяко поколение! И ако това поколение пази съботата-това означава, че е свързано с Бога на сътворението!

14 Прочее, да пазите съботата, защото ви е света: който я оскверни непременно да се умъртви; защото всеки, който работи в нея, тоя човек да се изтреби изсред людете си.

Господ казва това! И ако трябва да вършите нещо, то Господ знае, че трябва. Но не се опитвайте да го лъжете

15 Шест дена да се работи, а седмият ден е събота за света почивка, света Господу; всеки, който работи в съботния ден, непременно да се умъртви.

Ето къде е писано, че трябва да пазите съботата!

16 Прочее, израилтяните да пазят съботата, като я празнуват във всичките си поколения по вечен завет.

Всички трябва да пазят съботата. Господ осинови Израел и те са първородният син на Бога. Бог ще осинови всички народи-и те ще станат духовен Израел-през Милениума всички ще бъдат осиновени от Бога. И които не искат-ще идат в огненото езеро. Нито един от пророците или апостолите няма фамилно име-защото е едно-Израел. И това е името на този когото знаете като Исус Христос. Когато осинови Яков му даде името си. И ако ви осинови-ставате Авраамово семе и Господ ви осиновява. Това е между Бог и децата му-независимо, кое е поколението! Хората са отменили това, но са направили груба грешка

17 То е знак между Мене и израилтяните за винаги; защото в шест дена направи Господ небето и земята, а на седмия ден си почина и се успокои.

За колко време е завинаги? Никой не може да го смени-разбирате ли това? И ви казва, че това е денят, който Господ е определил!
Нека видим Неемия 9 глава-чия е съботата. И е наистина така-той даде всичко! Хората си мислят, че могат да си правят каквото искат и ще са си добре. Не е вярно-ако сте против Бога-вашата съдба ще е огненото езеро. И там ще сте вечно.

1 След това, на двадесет и четвъртия ден от същия месец, когато израилтяните бяха събрани с пост, облечени с вретища, и с пръст на себе си,

Израел винаги върши нещо глупаво и като дойде драмата-започват да плачат...

5 После левитите Исус, Кадмиил, Ваний, Асавния, Серевия, Одия, Севания и Петаия рекоха: Станете та благославяйте Господа вашия Бог от века и до века; и да благославят, Боже, Твоето славно име, което е възвишено по-горе от всяко благословение и хвала. 6 Ти си Господ, само Ти; Ти си направил небето, небето на небесата, и цялото им множество, земята и всичко що е на нея, моретата и всичко що е в тях, и Ти оживотворяваш всичко това; и на Тебе се кланят небесните войнства. Ти си Бога, който е сътворил всичкото.

Ако той не го е сътворил-не е сътворено!

13 Тоже Ти слезе на Синайската планина та говори с тях от небето, и им даде справедливи съдби и закони на истината, и добри повеления и заповеди; 14 и им направи позната светата Своя събота, и им даде заповеди, повеления и закони чрез слугата Си Моисея.

Но кой е този, който даде и съботата и създаде всичко? Именно Господ Исус. И това е Неговата събота и понеже Той не се изменя, трябва да пазим съботата и днес. Значи Той е бил още преди ние да сме били на света. Е кой може да измени това? Нека да видим това нещо-кой създаде всичко? Ето ви отговора-Евангелие от Иоан 1 глава

1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.

Словото е Исус-Откровението 19 глава ви казва това. А тук ги виждаме и Двамата.

2 То в начало беше у Бога. Хората не искат да признаят Исус Христос-защото са глупави. 3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.

Прочетохме това в Неемия

10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна.

И света не го позна-и днес не го познава. Това е Исус, който е сътворил всичкото. А Израел и до днес плюва върху неговото име.

14 И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.

Какво четем тук, сестри и братя? Че Исус Христос е именно Богът и на Старият Завет и именно Той е Говорителят на Отец-той именно е сътворил всичко по заповед на Отец! И Исус е единственият за сега Син на Бога, когото Отец осинови след като го възкреси от мъртвите

15 Иоан свидетелствува за Него, и викаше казвайки: Ето Онзи за Когото рекох, Който иде подир мене, достигна да бъде пред мене понеже спрямо мене беше пръв.

Йоан свидетелствуваше за Исус. И то за времето, когато Исус беше Бог. Йоан знаеше прекрасно, кой е Исус, въпреки, че беше само 6 месеца по-възрастен от него. Йоан знаеше, че Исус Христос е Бога, който е сътворил всичкото

18 Никой, кога да е, не е видял Бога; Единородният Син, който е в лоното на Отца, Той Го изяви.

Как абсолютно е това-никой никога не е видял Отец или е чул гласа му? Абсолютно е! Нека обаче ние изследваме това-Изход 24 глава. Света е в такава каша, че дори отхвърля Старият Завет-а Старият Завет е Пророчествата. Новият Завет е Свидетелствата! Днес ви казват, че дори и обрязването е само в ума. Моисей ви казва това, че първо е в ума, после е в плътта! И като се обрежете, братя, това показва, че вие вярвате в Бога. И ако вярвате-ще правите това, което Той казва!

1 Рече още на Моисея: Възкачете се към Господа, ти и Аарон, Надав и Авиуд, и седемдесет от Израилевите старейшини, и поклонете се от далеч;
9 И тъй Моисей и Аарон, Надав и Авиуд и седемдесет от Израилевите старейшини се възкачиха горе. 10 И видяха Израилевия Бог: под нозете Му имаше като настилка от сапфир, чиято бистрота беше също като небе.

Значи над 70 души видяха Господа? И те са яли и пили пред Него-няма грешка

11 Но Той не тури ръка на благородните от израилтяните. И те видяха Бога, и там ядоха и пиха.

Но кой беше този Бог-това е Този, който е сътворил всичкото. Нека видим Исаия 48 глава. Хората си нямат и понятие! Дори и Израиляните си нямат понятие от това. Казват, че са избрани-но не могат да кажат за какво. Ние сме избарни за да доведем всичките синове на Адам обратно при Бога. Но ако ние не си вършим тази работа-защо Господ да ни спаси нас? Не лъжете себе си! Всичко е за Божието Слово-и без него нищо няма значение

12 Чуй Ме, Якове, и Израилю, когото Аз призовах: Аз съм същият, Аз първият, и Аз последният.

Яков и Израел е едно и също. Господ говори така понякога. Дори и когато казва, че ангел казва това и това, а после казва и Духът каза това и това-е едно и също: ангелите са Духове и вършат служба при Бога

13 Да! Моята ръка основа земята, И десницата Ми разпростря небето; Когато ги извикам, те всички се представят.

Това не го ли прочетохме в Неемия и Йоан-вижте как всичко е същото. Исус е сътворил всичкото!

16 Приближете се при Мене, чуйте това; От начало не съм говорил скришно; Откак стана това, Аз бях там; И сега ме прати Господ Иеова и Духът Му. Елате при мене-не съм говорил това в тайно място!

От времето на началото-Той е. И Господ го изпрати? Кой е този, който е сътвроли всичкото и Отец го е пратил? Време е да научите това-Йоан 5 глава-нека Библията ви отговори. И като намерите това-замислете се, какво правите като нарушавате съботата. Няма място където да се скриете после-разбирате ли това? Спрете да си играете на християни.

30 Аз не мога да върша нищо от Себе Си; съдя както чуя; и съдбата Ми е справедлива, защото не искам Моята воля, но волята на Онзи, Който Ме е пратил.

Разберете, че Исус казва това! И дори сам Исус не е дошъл да върши своята воля. Отец го изпрати. Разбирате ли това? Какъв шанс имаме ние ако вършим своите си неща?

33 Вие пратихте до Иоана; и той засвидетелствува за истината.

Исус не е получил никакво свидетелство от човеци. И вижте какво ви казва:

36 Но Аз имам свидетелство по-голямо от Иоановото; защото делата, които Отец Ми е дал да извърша, самите дела, които върша, свидетелствуват за Мене, че Отец Ме е пратил.

Това, което Исус вършеше-Отец го изпрати да го извърши!

37 И Отец, Който Ме е пратил, Той свидетелствува за Мене. Нито гласа Му сте чули някога, нито образа Му сте видели.

Не каза ли преди, че Духът, който го е пратил? Ето ви, кой е пратил Исус Христос. И никой никога не го е видял. Но тогава кого видяха тези 74 души? Исус Христос! И ако разберете това-ще промените цялото си мислене!
Нека видим Йоан 8 глава. Трябва да знаете с кого си имате работа. И тогава ще внимавате какво вършите. Съвсем просто е. Но ако не знаете с кого си имате работа, а го дразните и вършите своите си неща-ще дойдат и последиците-страшни са.

54 Исус отговори: Ако славя Аз Себе Си, славата Ми е нищо; Отец Ми е, Който Ме слави, за Когото вие казвате, че е ваш Бог;

Вижте-Исус казва отново и отново, кой го е пратил

56 Баща ви Авраам се възхищаваше, че щеше да види Моя ден; и видя го и се зарадва.

Авраам видя денята на Исус Христос-когато щеше да дойде и да умре за нас

57 Юдеите Му рекоха: Петдесет години още нямаш, и Авраам ли си видял? 58 Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм.

Преди Авраам-Господ Исус Христос е. Аз съм-няма начало или край. Мелхиседек е Исус!
Нека видим Изход 3 глава-трябва да сме наясно с това, с кого си имаме работа. Днес никой не знае това. Дори и Израел няма понятие от това. За това Господ казва в Исаия, че именно Израел е напълно сляп-така слепи са, че и очи нямат.

13 А Моисей рече Богу: Ето, когато отида при израилтяните и им река: Бог на бащите ви ме изпрати при вас, и те ми кажат: Как Му е името? що да им кажа? 14 И Бог рече на Моисея: Аз съм Оня, Който съм. Рече още: Така ще кажеш на израилтяните, Аз Съм, ме изпрати при вас.

Кажи им, че "Аз Съм" те е пратил-този, който винаги е бил! Във всяко поколение. Дори и преди да сте били сътворени. И ето ви още едно потвърждение на това, че Исус именно е създал всичко и той е, който е извел и Израел от Египет:
І Послание към Коринтяните 10 глава. Сестри и братя-цялото нещо е така изкривено, че е направо ужасно. И ако не познавате истинското Слово-ще служите на Сатана и няма и да знаете това.

1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето, 2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея, Всички бяха кръстени под името на Моисей.

Разбирате ли това-Моисей беше Застъпника! Господ не чува никого другиго! И трябва да сте кръстени в името на Застъпника-след Моисей дойде Исус. И вие трябва да сте кръстени в неговото име-иначе е нищо!

3 и всички да са яли от същата духовна храна, 4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос),

Значи именно Исус Христос изведе своя народ от Египет-точно така! Той е Аз Съм

5 пак в повечето от тях Бог не благоволи; затова ги измори в пустинята. 6 А в тия неща те ни станаха примери, та да не похотствуваме за злото, както и те похотствуваха.

Вижте добре какво пише-Господ отхвърли много хора, защото си правеха каквото си искаха. Господ е Бог на всички поколения! Защо ще накаже един преди три хиляди години за нещо и няма да накаже някой днес дето върши същото?

9 Нито да изпитваме Христос, както някои от тях Го изпитаха, и погинаха от змиите

Именно, сестри и братя-Исус е от самото начало! И щом е така-вижте какво значение има за него съботата. Исус е този, който ги убиваше чрез змии. И вярата е, която ги спасяваше-ако я имаха! Вярата винаги е била важна съставка на вечният жшивот. Ако вярвате в Бога-ще вършите каквото Той иска.

11 А всичко това им се случи за примери, и се написа за поука нам, върху които са стигнали последните времена.

И всичко това е писано за наш пример, за да знаем какво да не правим. Погледнете в миналото и вижте, какво е направил Бог с тези които вървяха против него. И ето-вие казвате, че неделята е денята на Бога, а съботата не е важна.
Нека видим Числа 15 глава. Ето защо ви пише, че страх от Бога е начало на мъдростта. Защото сте намерили, кой е Бог и знаете какво ще направи с вас ако вървите против него. И Той е милостив-ако съгрешите от незнание-ще ви даде време да се поправите. Но ако знаете, а съгрешите-няма да има прошка. Хората отгиват в училища по теология-за да се научат как да лъжат... Но ако си четат Библията и я следват-нищо друго не им трябва, освен човек, който я знае и я преподава както е.

32 Когато израилтяните бяха в пустинята, намериха един човек, който събираше дърва в съботен ден. 33 И ония, които го намериха като събираше дърва, доведоха го при Моисея и Аарона и при цялото общество.

Те знаеха, че този човек върши нещо против Бога, но не знаеха какво да правят с него

34 И туриха го под стража, понеже не беше още изявено що трябваше да сторят с него.

Дори и Моисей не знаеше какво да прави. Не взимайте решения за важни неща вместо Бога!

35 И Господ каза на Моисея: Човекът непременно трябва да се умъртви; цялото общество да го убие с камъни вън от стана.

Господ Исус каза това? Човекът само събираше съчки... Разбирате ли калко е сериозно!

36 И тъй, цялото общество го изведе вън от стана и го уби с камъни, та умря, според както Господ заповяда на Моисея.

Господ заповяда това! Те не знаеха какво да правят с него, но Господ им каза. Този човек наруши съботата. Кой даде тази заповед-Исус! Е-ако е добре да се нарушава съботата и да се промени на друг ден, то Исус се е променил.
Нека да видим, дали Исус се променя изобщо-Послание към Евреите 13 лава

8 Исус Христос е същият вчера днес и до века. Кога е „вчера” От сътворението!

Какво е днес-днес си е днес. А утре-същото нещо-Исус Христос не се изменя! И ако този човек беше убит поради нарушаването на съботата-какво ще стане с вас? Не знаете ли, че при жътвата ще платите? За сега и житото и плевелите растат заедно-само до жътвата, която иде скоро. Вижте само последиците! Един наруши съботата-защото не се интересуваше от последиците

9 Не се завличайте от разни и странни учения; защото е добре сърцето да се укрепява с благодат, а не с наредби за ястия, от които не са се ползували ония, които не са се водили по тях.

Странни учения-неделята е християнската събота... Това е странна доктрина. Вие трябва да знаете нещо, за да получите този дар-благодатта! Но ако нищо не знаете-нищо няма да получите.
Нека видим Притчи 24 глава.

21 Сине мой, бой се от Господа и от царя, И не се сношавай с непостоянните,

Царя тук е Царят на Израел

22 Защото бедствие ще се издигне против тях внезапно, И кой знае какво наказание ще им се наложи и от двамата? И ето-драмата ще дойде върху тебе.

И дори и сега всичко да ви е наред-това не е от значение. Защото Господ ще ви събуди от смъртта и ще ви прати в огненото езеро. Защото сте отхвърлили Бога. Разбирате ли това-сега не се страхувате от Бога и не искате да вършите това, което Той ви казва. Но тогава ще дойде денят, когато ще бъдете на съд и ще ви прати в огненото езеро.
Малахия 3 глава

1 Ето, Аз изпращам вестителя си, Който ще устрои пътя пред мене, И Господ, когото търсите, неочаквано ще дойде в храма си, Да, ангела на завета когото вие желаете, Ето, иде, казва Господ на силите

Има двама вестителя тук-единият е когато водеше Израел в пустинята, вторият е който приготви пътя за Исус Христос.

5 И аз като се приближа при вас за съдба, бързо ще заявя против баячите, Против прелюбодейците, Против кълнящите се лъжливо, Против онези които угнетяват наемниците в заплатата им, Вдовиците и сирачето, И против ония, които онеправдават чужденеца,

Ние-Израиляните не можем да вършим нищо против чужденеца и ако вършим, Господ ще дойде против нас. Господ е Бог на всичките хора. Езекил 44 глава-прочетете я! Изарел омърсиха Свещеното място.

И не се боят от мене, казва Господ на силите
6 Защото, понеже Аз Господ не се изменявам, Затова вие, Яковови чада, не загинахте.

Разбирате ли защо Господ не ни изтреби и нас-Израел? А ние нарушихме всичко, което бе възможно да се наруши. Но понеже Господ не се изменя, то и ние сме живи още, защото нашата задача все още си стои-да върнем всичките синове на Адам при Бога и ние ще правим това искаме или не. И ако Господ е избрал съботата-то тя не се изменя. Вие наричате себе си християни-това означава, че сте във всичко като Христос.
Вижте сега какво вършеше Христос-Лука 4 глава и дали промени нещо от Закона когато дойде на тази земя. И ако сте избрани от Бога да го представяте-това не ви позволява да се отклоните от това! И ако ви избиват като мухи, то е защото не се покорявате на Бога. Вие трябва да вървите по света и да върнете всички синове на Адам при Бога. Но вие не искате да следвате задачата си. Заради това сте наказвани постоянно от Бога.

14 А Исус се върна в Галилея със силата на Духа; и слух се разнесе за Него по цялата околност. 15 И Той поучаваше по синагогите им; и всички Го прославяха.

Исус беше в силата на Духа-какво мислите е това-Божието Слово! Знаете ли каква сила има Божието Слово? Ако всички разберат, че Коледата е лъжа-ще престанат да секат дървета и да дават пари за глупости! Това е силата на Божието Слово. Исус нямаше някакъв дух вътре в себе си, но Божието Слово-то е Дух и носи живота.

16 И дойде в Назарет, дето беше отхранен, и по обичая си влезе в синагогата един съботен ден и стана да чете.

Както беше навика му-разбирате ли го това? Направи две неща дето днес не ги правите-отиде в Църквата в събота; и второто-започна да чете Библията. Днес това не го правят... виждате ли това-Исус ни даде примера

28 Като чуха това тия, които бяха в синагогата, всички се изпълниха с гняв, Исус им каза истината и заради това-те искаха да го убият. 29 и, като станаха изкараха Го вън из града, и заведоха Го при стръмнината на хълма, на който градът им беше съграден, за да Го хвърлят долу.

Те искаха да го убият. Но той прояви властта си

30 Но Той мина посред тях и си отиде. 31 И слезе в Галилейския град Капернаум, и поучаваше ги в съботен ден; И отиде на друго място и отново им говореше в съботата Словото.

Е как така вие наричате себе си християни, а не сте като Христос? Как така Исус е влизалв събота в Църквата?
Видяхме, че Исус Христос не е променил нищо, като е дошъл.
Нека видим дали апостолите правеха нещо различно от това, което Исус вършеше-Деянията на апостолите 13 глава. Вие сте като хора дето искат да скочат от 20я етаж и като ви спираме-казвате-нека да скоча...

1 А в антиохийската църква имаше пророци и учители: Варнава, Симеон, наречен Нигер, киринеецът Луций, Манаин, който беше възпитан заедно с четверовластника Ирод и Савел.

Този Нигер е бил по-черен от другите Израиляни. Нигер означава черен. Има такива между народа на Бога

2 И като служеха на Господа и постеха, Светият Дух рече: Отделете ми Варнава и Савла за работата, на която съм ги призовал.

Бог имаше друга задача за тези хора

13 А Павел и дружината му, като отплуваха от Пафа, дойдоха в Перга Памфилийска; а Иоан се отдели от тях и се върна в Ерусалим. 14 А те заминаха от Перга и стигнаха в Антиохия писидийска; и в съботния ден влязоха в синагогата и седнаха.

Нещо не е така тук-е как така те отидоха в синагогата в събота? Нали Исус Христос беше възкресен-както вие го мислите-в неделя?... Павел е бил объркан?

15 И след прочитането на закона и пророците, началниците на синагогата пратиха до тях да им кажат: Братя, ако имате някоя увещателна дума за людете кажете. 16 Павел, прочее, стана та помаха с ръка, и рече: Израилтяни, и вие, които се боите от Бога, слушайте.

Това ви показва, че Павел е говорил на Израиляните, но там е имало и други хора

42 Когато си излизаха [из юдейската синагога, езичниците] ги молеха да им се проповядват тия думи и следващата събота.

Езичниците искаха същото учение да им се говори и на тях... в неделята. НЕ! Те чакаха цяла седмица за да чуят това учение-в съботата!

44 И на следващата събота дойде почти целият град

Защо тези езичници са искали да чуят Словото следващата събота? Нека видим Исаия 56 глава

1 Така казва Господ: Пазете правосъдие и вършете правда, Защото скоро ще дойде спасението от Мене, И правдата Ми скоро ще се открие. 2 Блажен оня човек, който прави това, И оня човешки син, който се държи за него, Който пази съботата да я не оскверни, И въздържа ръката си да не стори никакво зло.

Блажен е човека, който пази съботата и не я осквернява

3 А чужденецът, който се е прилепил към Господа да не говори Като каже: Господ съвсем ще ме отдели от людете Си; Нито да каже скопецът: Ето, аз съм сухо дърво.

Вижте какво казва Господ-всеки, който се прилепи към народа на Бога и пази същото, което и Израел трябва да пази всичко ще е приет от Бога

6 Също и чужденците, които се прилепват към Господа, За да Му служат, да обичат името на Господа, И да бъдат Негови слуги, - Всеки от тях, който пази съботата да я не оскверни, И държи завета Ми,

Независимо от кой народ сте-ако пазите съботата на Господа, ще ви едобре

- 7 И тях ще доведа в светия Си хълм, И ще ги зарадвам в Моя молитвен дом; Всеизгарянията им и жертвите им ще Ми бъдат благоугодни на олтара Ми, Защото домът Ми ще се нарече Молитвен дом на всичките племена.

Вижте това-Домът на Бога ще е Дом за молитви на всички хора-няма изключение. Но те трябва да пазят всичкото, дето и Израел трябва да пази. Дори и обрязването! Когато Господ го даде на Авраам-включваше дори и всички хора на земята. Нали сме купени за цена-кръвта на Исус не е ли цена платена за нас? Е какво трябва да направи всеки мъж? И ако не-ще бъде отрязан от сред хората на Бога! Е къде ще иде-в огненото езеро. Разбирате ли това? Вие искате да лъжете себе си-това си е ваша работа, но ще свърши зле.

8 Господ Иехова който събира изгонените на Израиля ето що казва: Ще му събера още и други Освен своите си които вече са събрани

Господ е Бог на всичките синове на Адам.
Нека се върнем сега отново на Деянията 18 глава

1 Подир това Павел тръгна от Атина и дойде в Коринт,
4 И всяка събота той разискваше в синагогата с юдеи и гърци, и се стараеше да ги убеждава.

И Павел беше в синагогата всяка събота. Не в неделя? НЕ! И никой тогава не е имал проблем със съботата. Дори и езичниците са знаели да пазят съботата. И както виждаме-няма някаква грешка в написаното.
Нека видим това-Левит 23 глава. Вижте-няма нищо сложно.

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните: 3 Шест дена да се работи; а седмият ден е събота за тържествена почивка, за свето събрание: в нея да не работите никаква работа; във всичките ви жилища е събота Господу.

Чия е съботата, сестри и братя? Съботата е за да имате свето събрание и това е заповед! Но нали вие твърдите, че обичате Исус-защо не пазите тогава неговата събота? И е събота дадена от Бога за всички поколения. Вие трябва да бъдете в събота в църква! Прочетохме всичко това в Библията-нали? Тогава от къде е дошла неделята? Не и от Библията.
Ще видим енциклопедия-Гролиер, 9 том-за неделята страница 553

Сън-дей е на английски, подобно е и на немски-зон таг: денят на слънцето. Първият ден на седмицата.
Името е дошло от денят на слънцето-Солс дей от Римската Империя.
Християните са решили, че това е денят на Бога. Този ден е бил определен за седмичното възпоминание на възкресението на Исус Христос. Казват, че за християните, неделята замества Юдейската събота като ден за поклонение и почивка.

Прочетохме ли някъде в Библията, че съботата е ден за почивка на Юдеите-не!
Друга Енциклопедия-Уорлъд Скоп Енциклопедия-1 том и какво представя.

Поклонението на слънцето.
През историята на човечеството е била пазена неделята заради слънцето. Хората са мислели, че Слънцето и луната са брат и сестра или мъж и жена. Имало е един от известните белокожи царе, който е пазел този ден.

Белите хора са пазили денят на слънцето.

И днес в Индия се пази този празник-Митра-бога на слънцето. При Гърците е Хелиос и при Египтяните-Ра. Бога на слънцето.
Испанците завладели Мексико намерили местните хора да имат храмове на слънцето. Също в Перу и Северна Америка. Перуанците са наследниците на инките и тяхната религия е била на бога-слънце.

Е как тогава целият свят е започнал да пази неделята-друга енциклопедия-Уърлд Скопе Енциклопедия

Християните пазят неделята като спомен за възкресението на Христоск. Призната е от Константин и е въведен закон през 321 година.

Ето как неделята е заместила съботата. И „църквата”-Римските католици-пазят неделята.

И всеки, който е отварял за бизнес в неделята-Константин го е наказвал. Само робите са могли да работят в неделя.

Вижте-казват, че Исус е възкръснал в неделя, но това не е вярно. Когато попитаха Исус да им даде знак-каза им само един знак-че ще е три ден и три нощи в гроба. Те ви казват, че е бил убит в петък и възкръснал в неделя. Покажете ми три дни и три нощи от петък до неделя! Никога не сте ли се замисляли, защо неделята се нарича сън-дей? Защото е денят на тези които се кланят на слрънцето!
Защо не искате да разберете къде отивате? Господ ви каза, че си почина на седмият ден. Разбирате ли, че седмият ден дори още не е дошъл? Вижте какво ви казва Господ за Израел-защото всичко започва с Израел.
Нека видим дали Исус е възкръснал в неделя-първият ден на седмицата-Йоан 20 глава

1 В първият ден на седмицата Мария Магдалена дохожда на гроба рано сутринта като беше още тъмно и вижда, че камъка е вдигнат от гроба

Било е още тъмно-слънцето не е било изгряло.

2 Затова се затича и дохожда при апостол Петър и другият ученик, когото обичаше Исус и им казва: Дигнали Господа от гроба и не знаем де са го положили

Исус е бил вече възкръснал и е било в събота. Ние знаем това. Исус Христос тряваше да възкръсне на седмият ден-в събота. Защото на Осмият ден вече трябваше да е Бог.
Хората които отиват вцърквите в неделя не се кланят на Исус, но на слънцето. Но когато отнемеш съботата, отнемаш причината защо Господ избра седмият ден.Вече нямаш ден за почивка и също премахваш Царството на Исус от земята. Но Исус ще седи на трона на Давид в Ерусалим и ще управлява земята от там за 1000 години. Това именно е Божията почивка. Но понеже те са премахнали съботата-сега пращат всички хора на небето...
Псалм 95

1 Дойдете, да запеем на Господа, Да възкликнем към спасителната ни Канара.

И вижте какво ще стане когато чуем гласа му!

7 Защото Той е наш Бог, И ние сме люде на пасбището Му и овце на ръката Му, Днес, ако искате да слушате гласа Му, 8 Не закоравявайте сърцата си както в Мерива. Както в деня, когато Ме изпитахте в пустинята,

Днес чувате Исус да ви вика-не закоравявайте сърцата си!

9 Когато бащите ви Ме изпитаха, Опитаха Ме и видяха каквото сторих. 10 Четиридесет години негодувах против това поколение, И рекох: Тия люде се заблуждават в сърце, И не са познали Моите пътища;

Господ си имаше неприятности за 40 години с Израел. И дори и днес сме още същите...

11 Затова се заклех в гнева Си, Че няма да влязат в Моята почивка. И тези които се противят на Исус няма да влязат в неговата почивка.

Не говори за съботата, но за Милениума. Вижте-Ако Господ си е починал на седмият ден още в началото, то защо говори за почивка в бъдещето?
Нека видим това-Евреите 4 глава-Павел ни казва да не бъдем като тези хора от пустинята

1 И тъй, понеже ни остава обещание да влезем в Неговата почивка, нека се боим да не би да се открие, че някой от вас не е достигнал до нея.

Хората не разбират-ако устоим до края, ще имаме власт над народите. И малцина знаят за този ден на почивката-Милениума-7 ден

2 Защото на нас се донесе едно благовестие (Евангелието), както и на тях; но словото, което те чуха, не ги ползува, понеже не се съедини чрез вяра в ония, които го чуха.

Същото Евангелие се е проповядвало и на тези хора в пустинята

3 Затова ние, повярвалите, влизаме в тая почивка; както рече Бог: - "Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка"; ако и да са били свършени делата Му още при основаването на света.

Кога е свършена цялата работа?

4 Защото нейде си е говорил за самия ден така: "И почина си Бог на седмия ден от всичките Си дела";

Господ все още работи. Защото ни казва краят от самото начало. Още от началото ни каза какво ще направи. Определи съботата дори и преди да сътвори човека. И все още този ден не е дошъл

5 а пък на това място: "Няма да влязат в Моята почивка". 6 И тъй, понеже остава да влязат някои в нея, а ония, на които от по-напред се благовести, не са влезли поради неверието си, 7 затова Той пак определя един ден, "днес", като казва толкоз време по-после чрез Давида, както вече рекохме: "Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си".

Е как може да говори за ден, дето се повтаря през всичките поколения?!

8 Защото, ако Исус беше им дал почивка,

Именно става въпрос за Исус Христос тук

не би говорил след това за друг ден
9 Следователно, за Божиите люде остава една съботна почивка. 10 Защото оня, който е влязъл в Неговата почивка, той си е починал от своите дела, както и Бог от Своите Си. 11 Затова нека се постараем да влезем в тая почивка, за да не падне някой в това, да дава същия пример на неверие.

Е как можем да влезем в почивката на Бога, ако е дал съботата още от началото, когато не е имало дори и човеци? Защото този ден е на седмият ден-Милениума. И ако не пазим съботата-която ни напомня за идещият ден на почивката-то ние няма да знаем за този ден. Разбирате ли-някой е променил съботата на неделята и така вие сте забравили за почивката на Исус Христос-тук на земята! Защото никой няма да върви на небето! Те са ви отнели напомнянето за денят на почивката-Милениума.
Нека видим Псалм 132. Хората си нямат и понятие-утре ще говорят, че ще отиват на небето и че майка им е на небето... От къде са ги взели тези лъжи? Видяхме от къде.

1 Помни, Господи, заради Давида, Всичките му скърби, 2 Как се кле на Господа, И се обрече на Силния Яковов, като каза: 3 Непременно няма да вляза в шатъра на къщата си, Нито ще се кача на постланото си легло, 4 Няма да дам сън на очите си, Или дрямка на клепачите си, 5 Докато не намеря място за Господа, Обиталище за Силния Яковов.

Давид би трябвало-според вас-да знае, че ще отива на небето

7 Нека влезем в скиниите Му, Нека се поклоним при подножието Му. 8 Стани, Господи, и влез в покоя Си, Ти и ковчега на Твоята сила;

Ние ще сме тук и ще се покланяме на Бога тук

9 Свещениците Ти да бъдат облечени с правда. И светиите Ти нека викат радостно. 11 Господ се кле с вярност на Давида, - И няма да пристъпи думата Си, - Казвайки: От рожбата на тялото ти Ще положа на престола ти. 12 Ако чадата ти опазят Моя завет И Моите свидетелства, на които ще ги науча, То и техните чада ще седят за винаги на престола ти.

Това е обещал на нас-ако пазим това, което е наредил

13 Защото Господ избра Сиона, Благоволи да обитава в него. Господ е избрал Ерусалим и ще бъде тук за винаги-

Виждате ли това-не на небето, но тук на земята!

14 Това, каза Той, Ми е покой до века: Тук ще обитавам, защото го пожелах.

Виждате ли това? Къде искате да вървите вие? И кога ще стане това-нека видим-Откровението 20 глава

1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига. 2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години, 3 и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време.

Защото има да върши още работа за Бога. Хората не разбират, че Сатана работи за Бога. И Сатана знае добре какво да прави

4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят;

И ако вие сте участници в първото възкресение-вие ще съдите и ще управлявате света

видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години. 5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.

Много хора не знаят, че има повече от едно възкресение. Ако сте в първото възкресение-влизате в Деня на Почивката определен от Бога. Защо 1000 години?
Нека видим това 2 Петрово 3 глава

8 Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години като един ден.

Човекът има да се труди за 6 дена-6000 години и после иде почивката за тези които са устояли до края. Човека има 6000 години да си оправи делата, но уви-не си ги е оправил...
Исаия 14 глава

1 Защото Господ ще се смили за Якова, И пак ще избере Израиля. И ще ги настани в земята им; И чужденците ще се присъединят към тях, И ще се прилепят към Якововия дом. 3 И в деня, когато Господ те успокои от скръбта ти, От неволята ти и от жестоката работа, В която ти бе поробен, Господ ще ни даде почивка от всичките неприятности през които сме минали в този живот. 4 Ще употребиш това иносказание против вавилонския цар, като речеш: Как престана насилникът! престана скубачът на злато!

Става въпрос за Вавилон Велики-Европейският Съюз

5 Господ строши тоягата на нечестивите, Скиптъра на владетелите, 6 Който яростно поразяваше племената С непрестанно биене, Който властвуваше с гняв над народите, С преследване, което никой не въздържаше. 7 Цялата земя се успокои и утихна; Възклицават с песни;

Господ ще се разправи с насилниците и после ще има мир на земята. Човекът ще научи какво е мир-никой няма да убива никого, никой няма да насилва никого по земята. Защото новите богове-хората възкресени при първото възкресение-ще управляват цялата земя. Това е, което светът е изгубил от представите си когато е отменил съботата и е приел неделята. Някой трябваше дса се усъмни, защото нито Христос, нито апостолите са пазили неделята. Но от къде е дошла-от поклонниците на слънцето. И така-намерихме по Библията, а не по човешки учения, че съботата е на Исус и не се изменя-защото Бог не се мени! И всеки, който твърди, че познава Бога, но не пази заповедите му-Иоан казва за такива, че са лъжци и истината не е в тях. Вижте І Послание на Иоана 2 глава.
Та как е станало така, че съботата е била променена на неделя и защо? Първо-станало е по времето на Император Константин, през 321 година от новата ера, на 7 март. Със закон той е заповядал и хора и животни да почиват в неделята-денят на слънцето. По-късно консулът на Лаодикия потвърждава това нещо и така неделята се затвърждава като ден уж за Бога. И отново-това ще го прочетете във всяка една енциклопедия.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2191641
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930