Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2019 22:03 - ДЕНЯТ НА УМИЛОСТИВЕНИЕТО-БЕШЕ ВЧЕРА, В СРЯДА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 162 Коментари: 1 Гласове:
1 ПРАЗНИКА УМИЛОСТИВЕНИЕ

Псалм 51:6-13

Здравейте сестри и братя,

 

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията Висока събота!

Този ден ни напомня една история и също ни дава представа какво върши Господ.
Този ден е денят на Умилостивението и е свързан с Пасхата. Той е невероятно важен ден. Защото ако не беше направено умилостивение за човека, човекът щеше да бъде отрязан-не би било възможно да се спаси който и да е. Исус умря на Пасхата и на кръста направи умилостивение за нас. Някои хора казват, че са християни и не трябва да пазят тези Празници. И никой не обръща внимание, че и Исус и апостолите са пазили тези Празници. Дори след смъртта на Исус апостолите са ги пазели.

Света следва Римското хистиянство и затова е в такъв проблем.

Сатана се опита да съсипе плана на Господа и да унищожи цялото творение, но Господ го победи.

На този ден си спомняме, че е направено умилостивение за нас и ние трябва да го използуваме.

 

Тези които наричат себе си Юдеи, а не са-преди 40 години те не бяха наясно с високите съботи и ги смениха после. Те върнаха един ден назад за Празника на Безквасните Хлябове. И като ги попитах защо-казаха ми, че не искат техните хора да имат две съботи една след друга... Тоест-те са направили това съвсем съзнателно! И ето-от тогава ние направихме собствен календар както трябва да бъде и сме по него.

Господ има 7 годишни съботи и пнеже хората не знаят това, измислили са си, че Исус е умрял в петък. Но Исус кза, че ще е три дни и три нощи в гроба-не е възможно да се преброят три дни и три нощи от петъка до неделята преди деня. И като четат, но пропускат, че следващият ден е бил висока събота-те са мислели, че Иус е умрял в петък.

Хората казват, че вече сме под кръвта и това стига-това е директно от Сатана. Те ви казват, че вече сте сапсени-това е директно от Сатана. Защото ако е така-не трябва да правим абсолютно нищо и все ще сме си спасени-дори каквото и да направим.

На този ден ние не ядем и не пием нищо-освен ако имаме здравословно състояние. Защото смиряваме себе си! Исус се смири до смърт на кръста заради нас. И този ден още показва, когато Господ Исус ще дойде отново на тази земя. И този Празник, както и всички останали, ни показват плана на Отец и на Господа за нашето спасение.

Когато започвах в истината, започнах да се чудя, защо хората наричат себе си християни, но не пазят никой от тези дни.
Изглежда християните си имат свои празници-Коледата, Великдена и какво ли не.
Император Константин ви е дал това, което вие днес наричате християнство. Дори и неделята. Император Константин е определил денят на слънцето-неделята-да бъде денят в който християните ще се събират на църква и това е, което вие правите. И не искат да пазят нищо от това, което е дадено от Господа в Библията. Чули сте дори и за инквизицията. И тя е била създадена от Рим за да се борят с Господа.
Вижте-Господ иска да възстанови творението. И тези Празници не са на Юдеите, нито пък Умилостивението е някаква си Нова Година както твърдят тези дето наричат себе си Юдеи а не са. Не можете да имате две Нови Години в една година. Те наричат този Празник Йом Кипур, но и понятие си нямат, за какво е даден от Бога.
Днес мнозина наричат себе си християни, но нека уточним един факт: за да бъде човек християнин/ка, трябва във всичко да се старае да подражава на Исус Христос. Нищо по-малко от това не го определя като християнин/ка.
И това, което е важното е, дали искате да сте от Семейството на Боговете или не.

И така-казвате, че сте християни-това са Празниците на Бога, а са ни дадени в Левит 23 глава и те ни показват как можем да се спасим-ако пазим заповедите на Господа:

 

1 Господ още говори на Моисея, казвайки:
2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:

 

Това са Празниците на Бога-не са на Юдеите и Бог ни е дал тези Празници за да ни напомнят, че бяхме създадени за да живеем завинаги. И понеже Господ иска да възстанови творението-това е част от начина

 

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:

 

И не можете да имате тези Празници когато си искате, но се пазят точно във времето им. Не можете да имате Рожден ден всеки месец нали? И ако правите това-ще забравите какво е значението им. Този Празник ни показва, че някой е умрял за нас и поради това, ние трябва да смирим себе си. Нека да видим днешният Празник

 

26 Господ говори още на Моисея, казвайки:
27 Десетият ден на тоя седми месец да бъде ден на умилостивение; да имате свето събрание, и да смирите душите си, и да принесете жертва чрез огън Господу.

 

След смъртта на Исус вече не принасяме жертви, а вече смиряваме душите си! Като не работим, не ядем нищо и не пием нищо, но смиряваме себе си. Защо на 10 ден от 7 месец? Защото на този ден седмият тромпет ще засвири и Господ Исус ще дойде отново. Първо трябва да се направи духовно умилостивение и после ще стане и физическото. Това е Юбилейната година! Тогава ще дойде Господ Исус-това е в Левит 25 глава.

 

28 Никаква работа да не вършите в тоя ден, защото е ден на умилостивение, за да се извърши умилостивение за вас пред Господа вашия Бог.

 

Ние не трябва да вършим никаква работа в този ден! Абсолютно никаква. В други Празници можем да си готвим храна, в този-нищо! Умилостивението е заради нас, сестри и братя. Ние се нуждаем от това-не Бога!

 

29 Защото всеки човек, който не се смири в тоя ден, ще се изтреби измежду людете си. 30 И всеки човек, който извърши каква да е работа в тоя ден, тоя човек ще изтребя изсред людете му.

 

Съвсем ясно е писано-нали? Но ако трябва да сте на работа защото ако не сте-ще ви уволнят, то ще работите. Но ако можете да не работите-тогава няма да идете на работа-трява да пазите този Празник!

 

31 Никаква работа да не вършите; това да бъде вечен закон във всичките ви поколения във всичките ви жилища.

 

Никаква работа! Нито за пари, нито в къщи. И където и да намерите, че сте-трябва да пазите този Празник!

 

32 Ще ви бъде събота за тържествена почивка и за да смирите душите си; на деветия ден от месеца, вечерта, от вечер до вечер, да пазите съботата си.

 

В този ден, когато слънцето залезе, започваме този Празник и трябва да смирим душите си-мога да ви го кажа и с две-три думи, но нека Библията ни даде отговора-какво и защо. Защото накратко-Исус Христос пострада така много за нас-не е ли редно и ние да бъдем съучастни с него в страданията му? Вижте и този 32 стих-това е Висока Събота-ден за тържествено събрание! И този ден-тази събота не съвпада обикновенно със седмичната събота-освен само в някои години.
Едомците които наричат себе си Юдеи са сменили денят в който е Празника, защото не искат да имат две съботи една след друга... А на въпроса, кой им е дал авторитета да сменят съботите на Бога, те ми казаха-ние сме които определяме, как нашите хора ще пазят съботите-седмичните и Високите Съботи.
Този Празник днес е Висока Събота.
Но нека видим как се смирява душата ни-означава нас, защото ние сме душите-Исаия 58 глава

 

1 Извикай силно, не се щади; Издигни гласа си като тръба Та изяви на людете Ми беззаконието им, И на Якововия дом греховете им.
2 При все това те Ме търсят всеки ден И желаят да учат пътищата Ми; Като народ, който е извършил правда; И не е оставил постановлението на своя Бог, Те искат от Мене праведни постановления, И желаят да се приближат при Бога.

Израел върши всичко погрешно, но искат да се приближават при Господ? Дори и тези на ъгъла на улицата, и те все говорят за Господа

 

3 Защо постихме, казват, а Ти не виждаш? Защо смирихме душата си, а Ти не внимаваш? Ето, в деня на постите си вие се предавате на своите си удоволствия, И изисквате да ви се вършат всичките ви работи.

 

Хората постят, но в същото време вършат всичко, което намислят. При това-не постят както се прави поста, но имат своите си удоволствия които не трябва да правят. Те не са се смирили пред Господа

 

4 Ето, вие постите за да се препирате и карате, И за да биете нечестиво с пестници; Днес не постите така Щото да се чуе горе гласът ви.

Добре е да видите себе си, защото Господ не чува молитвите на неправедните.

 

5 Такъв ли е постът, който Аз съм избрал, - Ден, в който трябваше човек да смирява душата си? Значи ли да навежда човек главата си като тръстика, И да си постила вретище и пепел? Това ли ще наречеш пост и ден угоден на Господа?

 

И освен всичко друго, вие постите заради погрешна причина и го правите за да ви видят хората-не се прави така. Господ пострада за нас-и в този ден и ние трябва да пострадаме поне малко. Вие трябва да смирите душите си и това е между вас и Господа! И не го правите за показ-не правете това! Можем поне един ден да страдаме малко заради Господа-нали?

 

Но как се пости, сестри и братя-ето как казва Господ-защото днес не бива да слагате нищо в уста-ни вода ни храна-освен ако има някакво медицинско състояние или ограничение, налагащо човек да похапне нещо: Ездра 8 глава

 

21 Тогава прогласих пост там при реката Аава, за да се смирим пред нашия Бог, и да просим от Него добър път за нас, за чадата ни, и за всичкия ни имот.

image

 

Ездра е бил водач на народа и ето-постенето е за да смирят душите си.

 

22 Защото ме беше срам да поискам от царя войници и конници, за да ни помогнат против неприятели по пътя; понеже бяхме говорили на царя казвайки: Ръката на нашия Бог е за добро над всички, които Го търсят, а силата Му и гневът Му са против всички, които Го оставят.

image

 

Тогава Израел са имали много врагове и ето, те са се молили на Господа да ги защити.

 

23 Постихме, прочее, и молихме се на нашия Бог за това, и Той ни послуша.

 

 

И ето, какво става когато имате голям проблем, но сте прави пред Господа-трябва да постите и тогава Господ ще ви чуе! Господ е обещал, че ще ни чуе, когато се молим искренно.

Нека да видим още по въпроса за този ден на Умилостивение-Левит 16 глава и да видим, какво представя този ден. За години вички са го говорили погрешно по тази глава, защото дори Израел е следвал езичниците пастори.

2 Господ каза на Моисея: Кажи на брата си Аарона да не влиза на всяко време в светилището, което е отвътре завесата, пред умилостивилището, което е върху ковчега, за да не умре; защото Аз ще се явявам в облак върху умилостивилището.

 

Само в един ден Първосвещеника може да влезе в Светая Светих-в денят на Умилостивението и в никой друг ден не може, за да не умре.

 

3 Ето как да влезе Аарон в светилището: с юнец, в принос за грях и овен за всеизгаряне.

 

Аарон беше Божият Първосвещеник. И той нямаше право да влезе в Светая Светих, но само един път в годината за Умилостивение на Бога към народа Израел, като принесе определени жертви. И трябва да е точно по определен начин-иначе не може да влезе там. А освен него никой друг нямаше правото да влиза вътре. Днес вече жертви не се принасят, защото Исус Христос вече умря на кръста и с това прекрати Закона за жертвоприношенията. 

 

5 И от обществото на израилтяните да вземе два козела в принос за грях и един овен за всеизгаряне.

 

Имаме три животни тук. Аарон трява да принесе два козела, но ще видим, че и двата представят Исус Христос и ще видим защо.

 

7 Също да вземе двата козела и да ги представи пред Господа до входа на шатъра за срещане.
8 Тогава да хвърли Аарон жребий за двата козела, един жребий за Господа, и другия жребий за отпущане;
9 и да приведе Аарон козела, на който е паднал жребият за Господа, и да го принесе в принос за грях;

 

Единият козел е за греховете на людете и бива убит. А другият е козела за отпускане. Има хора които учат, че вторият козел е за дявола. Но този козел няма нищо общо със зли духове!

 

10 а да представи жив пред Господа козела, на който е паднал жребият за отпущане, за да направи с него умилостивение и да го изпрати в пустинята за отпущане.

 

Аарон както виждаме прави умилостивение за людете чрез единият козел и го отпуща в пустинята. И разбира се, че Аарон не прави умилостивение с дявола-както твърдят някои... Ще каже някой-какво общо може да има това с Исус Христос. Когато Исус Христос възкръсна, не понесе ли греховете на хората и къде отиде? Има ли хора където Исус Христос отиде или е пусто от хора там? Не е ли пустинята дето представя това място-празно от хора? И как може да се направи умилостивение с дявола, заради когото ние всички страдаме? Мислете!
Но сега идва реда на другият козел-вижте-и той представя Исус Христос.

 

15 Тогава да заколи козела на приноса за грях, който е за людете, и да внесе кръвта му отвътре завесата, и с кръвта му да направи както направи с кръвта на юнеца, като поръси с нея над умилостивилището и пред умилостивилището.

Умилостивилището е креслото, където седи Господ-тов представя. Сега вече ще пръска от кръвта на козела дето е за жертва за хората

 

16 Така да направи умилостивение за светилището, поради нечистотите на израилтяните, и поради престъпленията им и всичките им грехове; така да направи и за шатъра за срещане, който стои помежду им всред нечистотиите им.

 

Виждате ли сестри и братя колко много има само в този Празник на Бога? А вие не го празнувате.

 

18 Тогава да излезе към олтара, който е пред Господа, и да направи умилостивение за него, като вземе от кръвта на юнеца и от кръвта на козела и я тури по роговете на олтара наоколо;
19 и седем пъти да поръси върху него от кръвта с пръста си, и така да го очисти от нечистотиите на израилтяните, и да го освети.
20 А като свърши да прави умилостивение за светилището, за шатъра за срещане и за олтара, нека приведе живия козел;

 

След като принесе кръвта на козела дето е убит-представя смъртта на Исус на кръста-и очисти с кръвта хората, сега иде времето за живият козел.

 

21 и като положи Аарон двете си ръце на главата на живия козел нека изповяда над него всичките беззакония на израилтяните, всичките им престъпления и всичките им грехове, и нека ги възложи на главата на козела; тогава да го изпрати в пустинята чрез определен човек;

 

Първосвещеника ще постави ръката си на главата на този козел, ще постави всичките грехове на народа и после ще пусне този козел в пустинята. Както виждате, не е възможно греховете на хората да бъдат понесени от дявола. Исус ги понесе! И така-когато Исус стана Първосвещеника на Отец, се застъпва за нас пред него. Единият козел-Исус умря за греховете ни. Вторият-след възкресението си Исус носи нашите грехове.

 

22 и като пусне козела в пустинята, козелът ще понесе на себе си всичките им беззакония в необитаема земя.

 

И този козел ще понесе греховете на хората-там, където хора няма. Не го ли видяхме вече това-не понесе ли Исус Христос всичките ни грехове там, където ние не обитаваме? И кое е това място-коя е тази пустиня? Това е третото небе-там хора няма. И вторият козел също представя Исус.

 

Ето ви какво казва Йоан за ИсусХриос: Йоан 1 глава

 

29 На следния ден Иоан вижда Исуса, че иде към него, и казва: Ето Божият Агнец, Който носи греха на света!

 

Израел е прототипа на целият свят. Което е добро за Израел-добро е за целия свят. И което е лошо за Израел-лошо е за целия свят. Точно както този козел понесе греховете на Израел, така и Исус понесе греховете на света. А трябваше да са два козела-единият умря заради греховете ни, другият представя как греховете ни бяха отменени. Защото трябва да имате и възкресение, щом имаме смърт. Исус понесе нашите грехове!

30 Тоя е за Когото рекох: Подир мене иде човек, Който достигна да бъде пред мене, защото спрямо мене беше пръв.

 

Вижте как прекрасно го обяснява апостол Павел-Римляните 5 глава. Не е възможно да разберем какво става, ако не изследваме Закона и Свидетелствата. Това е Старият и Новият Завет.
Ето защо трябваше да има два козела.
 
8 Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че, когато още бяхме грешници, Христос умря за нас.

Това е козелът, който беше убит-първият

 

9 Много повече, прочее, сега като се оправдахме чрез кръвта Му, ще се избавим от Божия гняв чрез Него.
10 Защото, ако бидохме примирени с Бога чрез смъртта на Сина Му, когато бяхме неприятели, колко повече сега, като сме примирени, ще се избавим чрез Неговия живот!

 

Нима не видяхме символиката до тук с двата козела? Докато бяхме грешници-Исус умря за нас-козела, който умря за нашите грехове. И вижте този 9 стих-избавяме се чрез кръвта на Исус Христос-който умря за нас за да умилостиви Отец. Но ако вие не пазите това, което Исус Христос е наредил-как ще се избавите чрез кръвта му-вие дори не сте под кръвта му.
А живият козел понесе нашите грехове!  И ако сме примирени сега с Бога-чрез смъртта на Исус Христос-това означава, че сме приели да пазим всичко, което Исус ни е наредил-как иначе можем да бъдем примирени с Бога?

Исус понесе греховете на света-не ни ли казва това и Йоан в 1 глава? Но понесе ли греховете и на тези които дори и не желаят да се покаят-разбира се, че не! Има едно условие да сме под кръвта на Исус и то е да пазим всичко, което Исус е заповядал.
Нека видим 1 Коринтяни 15 глава

 

1 Още, братя, напомням ви благовестието, което ви проповядвах, което и приехте, в което и стоите, 2 чрез което се и спасявате, ако го държите според както съм ви го благовестил, - освен ако сте напразно повярвали. 

 

Същото евангелие, чрез което ще се спасите, ако помните какво съм ви говорил. И днес е същото-стига да го четете и да внимавате! Обърнете внимание на думата „ако”! Ако пазите заповедите на Господа и устоите до края. Краят не е тук още-нали? Значи още никой не е спасен.

 

12 Ако се проповядва, че Христос е възкресен от мъртвите, как казват някои между вас, че няма възкресение на мъртвите?

 

И до днес има хора които казват това-Исус не е възкръснал и няма възкресение

 

13 Ако няма възкресение на мъртвите, то нито Христос е бил възкресен;

 

И ако Исус не е възкръснал, той е все още в гроба и тогава:

 

17 и ако Христос не е бил възкресен, суетна е вашата вяра, вие сте още в греховете си.

 

Вярата ви е в суета и вие сте още в греховете си. Защо? Защото живият козел понесе греховете, но ако Исус не би бил възкресен както някои твърдят-греховете ни са още върху нас. И нямаме и шанса. 
За това трябваше да има два козела. Единият беше убит за примирение, а вторият понесе греховете ни. Всички човешки грехове се носят от Исус. Но не на тези хора дето не искат да се покаят.
Хората се борят против Исус, но той е единствената врата, през която можете да влезете във вечният живот.

Исаия също представя Исус Христос и какво е направил за нас в 53 глава. Исус умря за нас и ако ние не го приемем-то ние ще сме отговорни за греховете си и ще умрем заради тях.

 

1 Кой е повярвал известието ни? И на кого се е открила мишцата Господна?

Много малко хора!

 

2 Защото израсна пред Него като отрасъл, И като корен от суха земя; Нямаше благообразие, нито приличие та да Го гледаме, Нито красота та да Го желаем.

 

Никой не вярва в рапорта за Исус. Всички ритат против него. А той не е бил човек, който е изглеждал добре.

 

3 Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Човек на скърби и навикнал на печал; И, както човек, от когото отвръщат хората лице, Презрян бе, и за нищо Го не счетохме.

 

Абсолютната истина! И днес ритат против него. Исус е дал 10те заповеди! Вие казвате, че не трябва да ги пазите. Исус е дал съботата-вие не искате да я пазите. Исус ви е дал Диетичният Закон-и него не искате да пазите. Исус ви казва, че иде на земята-вие искате да вървите на небето. Вие мразите Исус и постоянно казвате, че лъже. Защото ви казва, че майка ви е в земята, вие казвате, че е на небето.
Вие не вярвате в Исус от Библията. И изобщо не го познавате, защото не знаете нито Старият Завет нито Новият. И дори и народа Израел го хули постоянно.

 

4 Той наистина понесе печалта ни, И със скърбите ни се натовари; А ние Го счетохме за ударен, Поразен от Бога, и наскърбен.

Отец го нарани, защото това трваше да стане.

 

5 Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.

 

Исус Христос-Богът, който ни е създал по заповед на Отец беше бит и убит заради нас, а ние дори не желаем и един ден да си спомним за това, но пък наричаме себе си християни/ки... Наистина ли сме такива? И кой ви казва това-Исаия или Исус? Разбира се, че е Исус. Исус е бил бит, не Исаия! Те ви казват, че ето, Исус е вече умрял за нас и е понесъл греховете ни, та ние можем сега да правим каквото си искаме... Те ви лъжат!

 

6 Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път; И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни.


Отец положи върху Исус греховете на всичките човеци.

 

7 Той беше угнетяван, но смири Себе Си, И не отвори устата Си; Както агне водено на клане, И както овца, която пред стригачите си не издава глас, Така Той не отвори устата Си.

 

Нека видим, кой го уби:

 

10 Но Господ благоволи той да бъде бит,

 

Мислите ли, че някой човек би могъл да направи нещо на Исус ако Исус и Отец не бяха разрешили това? Спомнете си, когато стражите търсеха Исус и попитаха, кой е той, какво стана когато Исус им каза, че е той-паднаха на земята! Два пъти! Това ви показва властта на Исус. Отец разреши Исус да бъде убит. Исус беше душата, която умря за нас.

 

... предаде Го на печал; Когато направиш душата Му принос за грях, Ще види потомството, ще продължи дните Си, И това, в което Господ благоволи, ще успее в ръката Му.

 

Отец му направи тяло-ние сме душите, и така той умря за нас. За това трябва да имате два козела при Умилостивението.

 

11 Ще види плодовете от труда на душата Си и ще се насити; Праведният Ми служител ще оправдае мнозина чрез знанието им за Него, И Той ще се натовари с беззаконията им.

Значи трябва да възкръсне от смъртта-за да види плодовете на труда си, нали? И чрез знание-не скачане и викане-ще обърне мнозина към себе си. Но днес хората не обичат знанието... Те казват, че са пълни със Светия Дух, но си нямат и понятие. Хората мразят знанието.

 

12 Затова ще Му определя дял между великите, И Той ще раздели корист със силните, Защото изложи душата Си на смърт И към престъпници биде причислен, И защото взе на Себе Си греховете на мнозина И ходатайствува за престъпниците.

 

И Христос трябваше да възкръсне за да ходатайства за престъпниците-за нас, а беше разпънат между двама престъпници. За какво става въпрос, сестри и братя? Става въпрос за хората които нарушават Закона-те са престъпниците на Закона. Исус се застъпи за тях пред Отец, но това означава ли, че за всички тях-абсолютно не! Спомнете си как от двете му страни имаше двама престъпници разпънати на кръстове, но само единият се покая и се обърна към Исус с молба да си спомни за него като дойде в Царството си-и само този беше оправдан. Другият-не!
И така, Исус ни дава шанса да спасим себе си чрез това, което извърши. Умря за нас и след като възкръсна, понесе греховете ни. И сега е Първосвещеника, който се застъпва за нас пред Отец. Иначе не бихме имали и шанса. Дори и днес се застъпва за нас.

Ще видим 1 Коринтяни 15 глава. Исус трябваше да умре и трябваше да бъде възкресен от Отец. Затова имате два козела-първият предствя смъртта на Исус, вторият възкресението му.

 

20 Но сега Христос е бил възкресен, първият плод на починалите.

image

21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.

image

22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят.

 

 

Исус трябваше да дойде и да умре и после да бъде възкресен, при което взе на себе си греховете на хората. Това стана след като възкърсна и стана отново Първосвещеника на Отец. И именно Първосвещеника прави умилостивението.

Нека видим Изход 28 глава-Аарон и цялото свещенство на Левитите представляват Исус Христос.

 

1 А ти вземи при себе си измежду израилтяните брата си Аарона и синовете му с него, за да Ми свещенодействуат; Аарона, и Аароновите синове Надава, Авиуда, Елеазара и Итамара. 2 И да направиш свети одежди на брата си Аарона, за слава и великолепие. 3 И кажи на всичките умни мъже, които Аз изпълних с дух на мъдрост, да направят одежди на Аарона за освещение, та да Ми свещенодействува. 

 

Трябва да имат специляно облекло, да представят най-доброто възможно. И още нещо:

 

9 Да вземеш и два ониксови камъка, и да изрежеш на тях имената на синовете на Израиля, 10 шест от имената им на единия камък, и имената на останалите шестима на другия камък, по реда на раждането им. 

 

Има една група хора в Африка-Лемба, които все още правят това.

 

11 С изкуството на каменорезец, както се изрязва печат, да изрежеш на двата камъка имената на синовете на Израиля; и да ги вложиш в златни гнездица. 12 И да туриш тия два камъка на презрамките на ефода, камъни за спомен на израилтяните; и Аарон ще носи имената им за спомен пред Господа на двете си рамена. 

 

Аарон ще носи тези дрехи и така ще влезе в Светая Светих в деня на Умилостивението и ще представи 12те Израилеви племена, но всъщност-целият свят, защото това е презентацията за целият свят. И ще ги представи пред Отец. Защото влиза в пре-святото място. И ето-носи и два камъка с по 6 от имената на Израел върху ефода-това е специялната дреха.

 

Исус направи същото нещо-Евреите 9 глава и това вече е за целия свят. Единствената разлика тук-духовното е представено. При Аарон беше представено и физическото. А светът днес дето нарича себе си християни, няма нищо общо с Библията. И ако им четеш от Библията-те се обръщат против тебе.

 

1 А даже при първия завет имаше постановления за богослужение, имаше и земно светилище. 2 Защото беше приготвена скиния, в първата част на която бяха светилникът, трапезата и присътствените хлябове; която част се казва светото място; 

 

Това е старата скиния-Старият Завет, сключен с Ааарон и когато е имало Закон за Жертвоприншенията и е трябвало да бъде направена точно по образеца! А Аарон е влизал в Светая Светих само един път в годината-именно в Деня на Умилостивението.

 

3 а зад втората завеса беше оная част от скинията, която се казваше пресветото място,

 

Няма втора завеса а е само една, но отделя Светая от Светая Светих.

 

6 И когато тия неща бяха така приготвени, в първата част на скинията свещениците влизаха постоянно да извършват богослужението;

 

Всеки ден свещениците са вършели това. И са били много заети...

 

7 а във втората веднъж в годината влизаше само първосвещеникът, и то не без кръв, която принасяше за себе си и за греховете на людете, сторени от незнание. 8 С това Светият Дух показваше, че пътят за в светилището не е бил открит, докато е стояла още първата част на скинията, 

 

Така е било докато Исус не е дошъл. До тогава Първосвещеника е можел само в деня на Умилостивението да влезе там. За да се открие пътя към Отец, трябваше да дойде именно Исус и да умре за нас. Чак след това можем вече да дойдем при Отец.

Докато Шатрата е стояла, ние не сме имали достъп до Отец!
 
11 А понеже Христос дойде като първосвещеник на бъдещите добрини, Той влезе през по-голямата и по-съвършена скиния, не с ръка направена, сиреч, не от настоящето творение, 
12 веднъж за винаги в светилището, и то не с кръв от козли и от телци, но със Собствената Си кръв, и придоби за нас вечно изкупление.

 

Исус влезе със собствената си кръв и така понесе нашите грехове, защото само кръв на свят човек може да ни спаси. Той се върна на предишната си служба-стана Първосвещеника на Отец. И докато старата скиния стоеше-ние не можехме да спасим себе си. И за това, когато Исус умря на кръста-завесата на храма се раздра.

 

24 Защото Христос влезе не в ръкотворено светилище, образ на истинското, но в самите небеса, да се яви вече пред Божието лице за нас;

25 и не за да принася Себе Си много пъти, както първосвещеникът влиза в светилището всяка година с чужда кръв,

 

И ето-Исус се застъпва за нас пред Отец! Сега вече Той е Първосвещеника на Отец и не е както беше Ааарон. Иначе трябваше да умира всяка година на този Празник. Направи го само един път и отмахна греха-като ни даде възможност да се спасим. А не бива вече да съгрешаваме.

 

26 (иначе Той трябва да е страдал много пъти от създанието на света); а на дело в края на вековете се яви веднъж да отмахне греха, като принесе Себе Си в жертва.

 

Адам съгреши в първият ден. Ето защо сещеника трябваше да пръска с кръвта всеки ден-от първият ден. И във всяко поколение трябва да се прощава на някого

 

28 така и Христос, като биде принесен веднъж, за да понесе греховете на мнозина, ще се яви втори път, без да има работа с грях, за спасението на ония, които Го очакват.

 

Ние знаем, че Христос беше жертвата за греховете на мнозината. И когато се кръстим в неговият Завет, и останем в истината така до края, то ние ще сме участници в първото възкресение и няма да идем на съд.

Исус трябваше да дойде и да умре. И като дойде отново-ще спаси тези които са за спасение.

 

Нека видим Евреите 10 глава

 

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват.

 

Само един може да е съвършен-Господ. Учениците казаха на Исус да се махне от Ерусалим, защото Ирод искаше да го убие. А Исус им каза да кажат на Ирод, че ще изцелява днес и утре и на третия ден ще е съвършен. Тоест-на третия ден ще стане Бог. Това е значението на думата „свършен”. И жертването на животни не можеше да направи никого съвършен. Законът за Жертвоприношенията беше добавен поради греховете на хората. Галатяните 3 глава ви показва това. Този Закон е прикован на кръста. И ако искаме да сме съвършени-трябва да станем богове. Защото само Бог е съвършен. Исус каза да кажат на Ирод че на третия ден ще стане съвършен-означава, ще е Бог.

А само Бога е съвършен. И Отец и Исус са съвършенни-Богове.

 

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове.

 

Ето защо! Защото кръвта на тези животни не може да отмени греха и да ни направи съвършенни-да станембогове. Но за да може да умре, Исус първо трябваше да стане като един от нас-човек-той беше жертвеното Агне

 

5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло;

 

Господ приготви тяло за Исус-и какво ще прави той с това тяло:

 

10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги.

 

И ето защо Исус трябваше да има човешко тяло-от плът и кръв. Духовни същества не могат да бъдат убити. За това именно Господ е приготвил огненото езеро-за Сатана и неговите ангели.
А Отец трябваше да приготви тяло за Исус, за да може той да дойде и да умре като човек за нас. И това тяло, ангел дойде и постави в Мария. Не, че е правил секс с Мария-ангелите не правят секс, но постави тялото на Исус в нея. Защото само праведен човек може да спаси човеците-не животно.

 

11 И всеки свещеник, като стои та служи всеки ден, принася много пъти същите жертви, които никога не могат да отмахнат грехове;

 

В Исаия 53 глава го прочетохме. Принесе себе си-не тялото си, а душата му да си живее, но себе си. Ние сме душите-Битие 2:7

 

12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога, 13 та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие. 

 

Исус стана Пръвосвещеника. Но всеки Първосвещеник трябва да принесе нещо за себе си-Исус принесе сам себе си и седна от дясно на Отец и сега очаква враговете му да се положат за Негово подножие

 

14 Защото с един принос Той е усъвършенствувал за винаги ония, които се освещават.

 

18 А гдето има прощение за тия неща, там вече няма принос за грях.

 

Закона за Жертвоприношенията беше прикован на кръста-вече животни не се убиват.

 

19 И тъй, братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището, 20 през новия и живия път, който Той е открил за нас през завесата, сиреч, плътта Си, 

 

Исус вече е вратата към Отец. Адам ни отне възможността да живеем вечно; Исус ни я върна.

 

21 и като имаме велик Свещеник над Божия дом, 22 нека пристъпваме с искрено сърце в пълна вяра, със сърца очистени от лукава съвест и с тяло измито в чиста вода; 

 

Имаме нов Първосвещеник сега-Исус, седящ от дясно на Отец. И сега вече трябва да внимаваме с него-трябва да пазим това, което той иска. И не бива да се опитваме дори и да го заблудим-не можем. А чистата вода е Божието Слво.

Затова когато се молим, винаги е в името на Исус-защото Той е Първосвещеника и само чрез него можем да стигнем до Отец.

 

Ето какво ни казва той-Псалм 119-Той знае и мислите ни. А днес християните се кланят на Симирима и на Тамуз-жената и сина на Нимрод и говорят за Троицата-те са тези.... И тримата са чернокожи-защото са такива.

А за да стигнем при Отец, трябва да стане чрез Исус.

 

73 Иод. Твоите ръце ме направиха и утвърдиха; Вразуми ме за да науча Твоите заповеди. 

 

Говори за това тяло от плът и кръв-за себе си в човешко тяло-зщото трябваше да има тяло за да може да умре! Внимавайте какво пише!

 

74 Ония, които Ти се боят, ще се зарадват като ме видят, Защото на словото Ти уповах.

 

Исус говори тук и става въпрос за тези които го познават-чрез знанието!

 

75 Зная, Господи, че Твоите съдби са праведни, И по справедливост си ме наказал.

 

В Исаия 53 глава прочетохме, че Отец нарани Исус-за да спаси цялото творение.

 

79 Нека се обърнат към мене ония, които Ти се боят, А именно ония, които познават Твоите свидетелства. 

 

Исус представя Отец! Ако се отречете от него-отричате се директно от Отец. И сега надеждата за спасение вече е реална. Отец прати Исус да умре, смири себе си и умря на кръста, за да спаси цялото творение. И които се боят от Отец-ще се обърнат към Господа-той е Първосвещеника.
Нека видим Йоан 6 глава

 

44 Никой не може да дойде при Мене, ако не го привлече Отец, Който Ме е пратил и Аз ще го възкреся в последния ден.

 

Значи никой още не е възкресен и мъртвите са си мъртви.

 

45 Писано е в пророците: "Всички ще бъдат научени от Бога". Всеки, който е чул от Отца, и се е научил, дохожда при Мене.

 

Защото никой никога не е видял Отец. Затова трябва да познаваме Исус Христос. Той е Първосвещеника и ако не дойдем чрез него, не можем да се доближим до Отец. Тези два козела именно представяха Исус Христос. А именно Отец го изпрати на земята. Първосвещеника е заспътника и сега се обръщаме към Отец чрез Господ Исус.

Ще видим Йоан 10 глава

 

1 Истина, истина ви казвам, който не влиза през вратата на кошарата на овцете, но прескача от другаде, той е крадец и разбойник.

 

Ако не влезете през вратата-вие сте крадец, а какво ще стане с крадците...

 

2 А който влиза през вратата, овчар е на овцете.

 

Ето кой е той-кой е вратата за да стигнем до Отец:

 

7 Тогава Исус пак рече: Истина, истина ви казвам, Аз съм вратата на овцете.

 

Исус е вратата на кошарата-нали ви каза в Псалмите, че чрез него само можем да идем при Отец?

 

8 Всички, които са дошли преди Мене са крадци и разбойници; но овцете не ги послушаха.

 

Много лъжепророци има и днес-идете в неделя сутринта по църквите и ще ги видите.

 

9 Аз съм вратата; през Мене ако влезе някой, ще бъде спасен, и ще влиза, и ще излиза, и паша ще намира.

 

Исус е вратата! Ако искате да дойдете при Отец-само чрез мене, казва ви Исус. Не можете да дойдете при Отец освен чрез мене.
Но това е било дори и още по времето на Моисей-Отец е слушал него-Той е бил застъпника.
Дори и по времето на денят на Господ ще ни каже нещо-Йоил 2 глава-това е денят на Господа и драмата, която ще бъде на тази земя. Вие не знаете какво е кръвопролитие още. Не знаете какво е смърт...

 

1 Затръбете в Сион, И дайте тревога в светия Ми хълм; Нека се разтреперят всичките жители на страната; Защото иде денят Господен, защото е близо,

 

Това ще е за целият свят, но света не иска и да знае какво иде. И скоро ще затръби-това е 7 тромпет

 

12 Но, казва Господ, даже и сега се обърнете към Мене С цялото си сърце, С пост, с плач, и с ридание;

 

Великата скръб и когато милиони хора ще измират. Но ако някои се обърнат дори и тогава към Господа с цялото си сърце-имат шанса да се спасят.

 

13 И раздерете сърцето си, а не дрехите си, Та се обърнете към Господа вашия Бог; Защото е милостив и щедър, Дълготърпелив и многомилостив, И разкайва се за злото. 14 Кой знае дали Той не ще се повърне и разкае, Та остави благословение след Себе Си, Колкото за хлебен принос и възлияние на Господа вашия Бог? 

 

Обърнете се към Исус дори и в последният си момент-Той е Първосвещеника и само чрез Него можете да се спасите, защото Той се застъпва за нас пред Отец и кой знае-може би ще ви предсатви пред Отец и Отец ще се смили за вас.
Исус е Първосвещеника-с него трябва да оправите отношенията си. И ако попаднете в тази скръб-викайте към него, смирете се, покайте се! Спмнете си разбойника на кръста, който се покая за греховете си и се помоли на Исус. И този човек ще е в първото възкресение.

Но ако не-ще имате работа с другата сила...
Вижте какво казва Исус Христос в този 16 Псалм:

 

1 Пази ме, Боже, Защото на Тебе уповавам.

Исус вече е бил готов да умре за греховете ни.

 

2 Рекох Господу: Ти си Господ мой; Вън от Тебе няма добро за мене.

Оъбрнете внимание на този разговор! Исус говори на Отец!

 

3 В светиите на земята и в отбраните, В тях е всичкото ми благоволение.

И в тях моята душа благоволи и за тях ще дам душата си-тялото си-ние сме тези светии ако пазим всичко, което Господ Исус изисква, не за тези които обичат неправдата

 

4 Скърбите на ония, които заменят Иеова с друг бог, ще се умножат; Аз не ща да принеса техните от кръв възлияния. Нито ще взема в устните си имената на боговете им.

 

И ако сте повярвали в други богове-това е, което ще ви се случи. Първосвещеника ви казва това чрез устата на Давид. Няма да имате и шанса! Защото Исус няма да спомене дори и името ви пред Отец-с вас е свършено. Но вие се молите на бога на неделята, на бога на великдена, на бога на коледата... Господ Исус дори не представя молитвите ви пред Отец! И кой казва това-вижте:

 

8 Винаги турям Господа пред себе си; Понеже Той е от дясно ми, аз няма да се поклатя.9 Затова се зарадва сърцето ми, и развесели се душата ми, А още и плътта ми ще пребивава в увереност.

 

Аз поставям винаги Отец пред себе си и зная-моето тяло ще бъде възкресено, казва Исус!

 

10 Защото няма да оставиш душата ми в преизподнята; Нито ще допуснеш угодника Си да види изтление. 

 

Нека Библията ви покаже, кой говори тук и ви казва, че ако не му се подчините и пазите неговите заповеди, няма дори и да спомене за вас ред Отец-Деянията 2 глава

 

22 Израилтяни, послушайте тия думи: Исуса Назарянина, мъж засвидетелствуван между вас от Бога чрез мощни дела, чудеса и знамения, които Бог извърши чрез Него посред вас, както сами вие знаете, 23 Него, предаден според определената Божия воля и предузнание, вие разпнахте и убихте чрез ръката на беззаконници; 

 

Пророците вече са били казали, че Исус трябва да умре, а го предадоха свещениците които се съветваха как да го убият

 

24 Когото Бог възкреси, като развърза болките на смъртта, понеже не беше възможно да бъде държан Той от нея. 25 Защото Давид казва за Него: - "Винаги гледах Господа пред себе си; Понеже Той е от дясно ми, за да не се поклатя; 26 Затова се зарадва сърцето ми, и развесели езикът ми, А още и плътта ми ще престоява в надежда; 27 Защото няма да оставиш душата ми в ада, Нито ще допуснеш Твоят Светият да види изтление. 

 

Ада идва от думата шуел и означава гроб и Отец не остави Исус в гроба, за да изтлее. Прочетохме това в Псалма, нали?

 

29 Братя, мога да ви кажа свободно за патриарха Давида, че и умря и биде погребан, и гробът му е у нас до тоя ден. 

 

Давид е написал това, но не е говорил за себе си. Давид е мъртъв и гроба му е в Ерусалим.

 

30 И тъй, понеже беше пророк, и знаеше, че Бог с клетва му се обеща, че от плода на неговите чресла [по плът ще въздигне Христа, да Го] постави на престола му, 

 

Давид е знаел, че Исус ще седи на неговият трон и ще бъде възкресен от мъртвите

 

31 той предвиждаше това, говори за възкресението на Христа, че нито Той беше оставен в ада, нито плътта му видя изтление. 32 Тогова Исуса Бог възкреси, на което ние всички сме свидетели. 33 И тъй, като се възвиси до Божията десница, и взе от Отца обещания Свети Дух, Той изля това, което виждате и чувате. 34 Защото Давид не се е възнесъл на небесата;

 

Давид, човекът, който мислеше като Господа, не е възлязъл на небето-никога! Но тогава кой е отишъл на небето:

 

но сам той казва: - "Рече Господ на Моя Господ: Седи отдясно Ми, 35 докле положа враговете Ти за Твое подножие".

 

Давид не е отишъл на небето, но Давид е говорил за Исус-нека го видим това: Псалм 110

 

1 Господ рече на моя Господ: Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие.

 

Отец казва на Исус тук. Ето ви ги Двамата в Божието Семейство. И това пророчество не се е изъпълнило докато Исус не е бил възкресен. Давид е писал това-и още и това:

 

4 Господ се закле, (и не ще се разкае), като каза: Ти си свещеник до века според чина Мелхиседеков.

 

Исус и Мелхиседек са една и съща Личност! И Исус е Пръвосвещеника. А спомнете си, че Мелхиседек посрещна Авраам с вино и хляб! Точно както Исус им даде на последната си Пасха-защото си взимаше отново първосвещенството. Вижте какво казва Давид-след възкресението си Исус се върна на небето и се застъпва за нас дори и до днес. И ако вие наричате себе си християни, а не знаете тези неща-дали сте християни? А Израел-са оригиналните християни и са донесли християнството на света. Но ето-то е било заменено от поклонниците на слънцето.
Нека видим Евреите 2 глава

 

9 Но виждаме Исуса, Който е бил направен малко по-долен от ангелите, че е увенчан със слава и чест поради претърпяната смърт, за да вкуси смърт с Божията благодат, за всеки човек. 10 Защото беше уместно, щото Онзи, заради Когото е всичко, и чрез Когото е всичко, като привежда много синове в слава, да усъвършенствува чрез страдания начинателя на тяхното спасение. 

 

Всичко е чрез Исус-Той е сътворил всичкото! Той е от началото и тялото му е било направено малко по-ниско от ангелите когато Отец създаде тяло за него и Исус дойде чрез това тяло и стана човек поради една причина-да умре за човеците и да понесе техните грехове. За да ни даде шанса да станем... богове, както е Той.

И вижте-трябва да страдаме и ние малко. 

16 (Защото, наистина, Той не помогна на ангелите, но помогна на Авраамовото потомство).

 

Ангелите не умират-човеците умират. И всеки, който наистина вярва в Господа-става Авраамово потомство и върши всичко, което Господ Исус изисква. И дори и Исус дойде на земята като Авраамово семе-в тялото, което Отец му приготви.


17 Затова трябваше да се оприличи във всичко на братята Си, за да бъде милостив и верен първосвещеник в отношение към Бога, за да извърши умилостивение за греховете на людете. 18 Понеже в това дето и сам Той пострада като изкушен, може и на изкушаваните да помага. 

 

Исус знае през какво преминаваме и затова може да се застъпва за нас пред Отец. Той знае, че това наше тяло е плът и постоянно се опитва да умре-той беше и човек като нас. И цялото нещо е: Отец и Исус работят и до сега за да спасят творението
Гласувай:
1
0


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Исус знае през какво преминаваме и ...
09.10.2019 22:08
Исус знае през какво преминаваме и затова може да се застъпва за нас пред Отец. Той знае, че това наше тяло е плът и постоянно се опитва да умре-той беше и човек като нас. И цялото нещо е: Отец и Исус работят и до сега за да спасят творението и да ни дадат шанса да станем богове.

Ще видим Левит 16 глава-това е денят, който трябва да се пази във всяко поколение. И ето-ние, Израел ви учим на всичките тези Празници и всичко от Библията.

29 Това да ви бъде вечен закон; в седмия месец, на десетия ден от месеца, да смирите душите си и да не вършите никаква работа, нито туземец нито пришелец, който се е заселил между вас;

Богът на Израел е Бог на всичките хора независимо от кой народ са. Един закон е за всички хора.

30 защото в тоя ден ще се направи умилостивение за вас, за да се очистите от всичките си грехове, та да сте чисти пред Господа.

Това трябва да правите-трябва да смирите душите си пред Господа. Това е денят когато трябва да бъдете смирени и Господ ще ви очисти.

31 Това да ви бъде събота за тържествена почивка и да смирите душите си; това е вечен закон.

За винаги!

34 Това ще ви бъде за вечен закон, веднъж в годината да правите умилостивение за израилтяните поради всичките им грехове. И Аарон направи, според както Господ заповяда на Моисея.

И Първосвещеника прави умилостивение за нас и за света. След като Исус дойде, вече животни не се убиват, но трябва да пазим този Празник всяка година, защото Първосвещеника трябва да направи умилостивение за нас пред Отец. Това е денят в който се очистваме!
Днес те наричат себе си християни, но не са а са Римски пагани. Рим ви е дал паганизма на който вие казвате „християнство”...
И последното място-Римляните 5 глава

1 И тъй, оправдани чрез вяра, имаме мир с Бога, чрез нашия Господ Исус Христос;

Нашата вяра ще ни спаси-ако я имаме, ще правим това, което Господ изисква!

2 посредством Когото ние чрез вяра придобихме и достъп до тая благодат, в която стоим, и се радваме поради надеждата за Божията слава.

Имаме достъп чрез вярата си като вършим каквото иска Господ Исус-той е Първосвещеника. Той се застъпва за нас пред Отец и без него нямаме и шанса

5 А надеждата не посрамява, защото Божията любов е изляна в сърцата ни чрез дадения нам Свети Дух.
6 Понеже, когато ние бяхме още немощни, на надлежното време Христос умря за нечестивите.

Ние сме отивали в сигурната вечна смърт, но Исус дойде и ни даде шанса да живеем.

10 Защото, ако бидохме примирени с Бога чрез смъртта на Сина Му, когато бяхме неприятели, колко повече сега, като сме примирени, ще се избавим чрез Неговия живот!

Видяхме козела за жертвата и живият козел и знаем вече, кого представят тези два козела.

11 И не само това, но и се хвалим в Бога чрез нашия Господ Исус Христос, чрез Когото получихме сега това примирение.

Чрез смъртта на Исус получихме примирение-умилостивение. Примирение с кого-примирение с Отец, което става само чрез Исус Христос.
Ето защо ние пазим този ден-Умилостивението. За да страдаме поне малко заедно с Исус за нашето спасение и да помним, че имаме велик Първосвещеник при Отец, който се застъпва за нас когато се покаем. Това е денят, който трябва да пазим като християни-ако сме истински християни.


Благодаря ви за вниманието!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1548428
Постинги: 947
Коментари: 1328
Гласове: 327
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930