Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2016 01:08 - ВЯРА БЕЗ ДЕЛА Е МЪРТВА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1292 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.04.2016 02:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 98:1, 4, 6-8

Сестри и братя,

Винаги е добре да сто пред вас в Божията събота! Едно от най-големите неща дето ме изненадва е, когато говорим за Исус-хората не разбират разликата между националност и вяра. Те са си направили от племето на Юда религия... Няма нищо общо с вярата. И ако ние кажем, че сме християни-те се чудят. Братята от Нигерия-Ибу, казват, че са Израиляни-и са! И не искат да бъдат покръстени в Юдаизма-защото те знаят, че са Израиляни. Ние сме Израиляни и за това ние ви казваме както е. Ние сме Църквата на Бога и днес ще ви представим урок, който се отнася както за нас, така и за всички вас. Хората казват, че ако вярваш в Христос-ще бъдеш съпсен. Нямаме проблем с това, но си има неща които трябва да се вършат в зависимост от тази вяра. Исус изпълни всичките пророчества които се касаеха за него. Сега ние трябва да изпълним нашата част. И ако вие казвает, че вече няма Закон-то вече няма и грях. Дефиницията на греха е-нарушаването на Закона е грях. Светът е съвсем объркан. Имате фалшиви празници базирани на фалшиво възкресение. Имате поклонение на слънцето в неделя.Срамно е, че светът е така дълбоко в измамата и е дошло до това, че никой не трябва да върши вече нещо за да се спаси. Те ви казват, че не трябва да вършите нищо-Христос извърши всичкото. Поради това поставих този урок. Господ е практически Бог-който работи, просперира. Който не работи, отива в затвора или в гробищатапреждевреемнно. Как така ще ставате богове-споед както ви казва Библията-но не трябва да вършите никакви дела? Отидете на своята работа и седнете без да вършите нищо-и ще видите за колко време ще имате тази работа. Няма никаква полза в това да не вършиш нищо. И ние тук четем от Книгата. За това се наричаме Клас за изучаване на Библията от Божия Израел. Ние не говорим тук нещо наше си-ние четем от Библията и я обясняваме чрез Библията. Всеки сам трябва да изработи своето спасение-но за това трябва да знае как става това. Ще започнем урока от Евреите 11 глава. Вярата идва от слушането на Божието Слово

1 А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат.

Хората говорят, че имат вяра, но в какво? Не сме видели сътворението, как Господ е извършил всичкото, но виждаме последиците, фактите. И когато Господ е сътворил човека, човека е започнал да диша. И все още дишаме-нали?

2 Защото поради нея за старовременните добре се свидетелствуваше.

Вярата се показва чрез делата-ето:

5 С вяра Енох бе преселен, за да не види смърт, и не се намираше, защото Бог го пресели; понеже преди неговото преселване беше засвидетелствувано за него, че е бил угоден на Бога.

Преселението на Енох е от една форма в друга-но не и на небето. Не знаем как да го наречем, но е тук на тази земя. Просто не го виждаме. Сатана и неговите ангели също са вързани от веригите на мрака-тук са, но не ги виждаме! Така е и Енох-тук е, а не го виждаме. И ако се държим като Енох-ще сме угодни на Бога.

6 А без вяра не е възможно да се угоди Богу, защото който дохожда при Бога трябва да вярва, че има Бог, и че Той възнаграждава тия, които го търсят.

Ако не вярвате че има Бог-защо да вършите това, което Той иска? И ако не вярвате, че ще ви платят-няма да работите-нали? А ако не вършите това, което Бог изисква-не можете да му угодите!

7 С вяра Ное, предупреден от Бога за неща, които още не се виждаха, подбуден от страхопочитание, направи ковчег за спасение на дома си; чрез която вяра той осъди света и стана наследник на правдата, която е чрез вяра.

Ной вярваше в Бога-той строи ковчега за 100 години и тогава нямаше и капка дъжд, но той го построи-защото вярваше и наследи цялата земя! Ако беше казал, че вярва в Бога, но не извърши нищо-щеше да се удави като всички други. Защото обаче той вярваше в Бога-изпълни това, което Бог изискваше и поради това ние сме живи днес! И ето-той имаше вяра и това го накара да извърши делата.

8 С вяра Авраам послуша, когато бе повикан да излезе и да отиде на едно място, което щеше да получи в наследство, и излезе без да знае къде отива.

Авраам също повярва в това, което Бог му каза и изпълни всичко без да спори с Бога! И ако четем тази 8 глава от Евреите-всичко описано там е вярата на хората и как те действаха според вярата. Защото те всичките показаха вярата си чрез делата си! С две думи-ако не вярвате на някого-не бихте изпълнили нищо, което те казват...

9 С вяра се засели в обещаната земя като в чужда, и живееше в шатри, както и Исаак и Яков, наследниците заедно с него на същото обещание.

Нека ви покажа, че ако наистина изследваме-това е голяма сцена-Римляните 10 глава. Всеки, който вярва в Бога ще върши всичко, което Бог казва! Вижте-при нас тези уроци се повтарят на около 3 години, защото ние учим всичко от Библията и тя е така голяма. Ние ви показваме всичко по теми. И ние сме по цялата Библия-не я делим.

9 Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог Го е възкресил от мъртвите ще се спасиш. 10 Защото със сърце вярва човек и се оправдава, и с уста прави изповед и се спасява. 13 Защото "всеки, който призове Господното име, ще се спаси".

Ще видим това нещо-в Марко 5 глава. И ако не го видим и разберем-другото ще е огненото езеро за нас...

1 И тъй минаха отвъд езерото в гадаринската страна. 2 И като излезе от ладията, на часа Го срещна от гробищата човек с нечист дух.

Това е Исус тук.

2 И като излезе от ладията, на часа Го срещна от гробищата човек с нечист дух. 3 Той живееше в гробищата, и никой вече не можеше да го върже нито с верига;

Този човек е бил под влияние на нечист дух

6 А като видя Исуса отдалеч, затече се и Му се поклони; И нечистите духове отидоха и се поклониха на Исус!

И те знаеха прекрасно, кой е Исус Христос-Сина на Бога. И те потвърдиха това-те потвърдиха, че Исус е дошъл в плът

7 и изкрещя със силен глас и рече: Какво имаш Ти с мен, Исусе, Сине на Всевишния Бог? Заклевам Те в Бога, недей ме мъчи. И те питаха в името на Бога да не ги гони...

Тези нечисти духове знаеха кой е Исус дето е Христос 8 (Защото му казваше: Излез от човека, душе нечисти). 9 И Исус го попита: Как ти е името? А той Му каза: Легион ми е името; защото сме мнозина.

И вижте-когато Исус ги попита въпрос-те отговориха. Хората не разбират властта, която Исус имаше. Те се поклониха на Исус защото се страхуваха от него.

10 И много Му се молиха да не ги отпраща вън от страната. И те искаха от Исус да не ги праща извън страната 11 А там по бърдото пасеше голямо стадо свине. 12 И бесовете Му се молиха, казвайки: Прати ни в свинете, за да влезем в тях.

Те молеха Исус да ги прати в свинете. Кой е Босът тук-Исус! Е-ако не се подчините на Исус-къде отивате?

13 Исус им позволи. И нечистите духове излязоха и влязоха в свинете; и стадото, на брой около две хиляди, се спусна по стръмнината в езерото, и се издавиха в езерото.

Исус им даде разрешение-иначе те не можеха да идат в свинете! И тези свине бяха около 2000. Вижте-ако някой ви каже, че вярва в Исус и казва, че е дошъл в плът-това е достатъчно. Но вижте-дори и дяволите казаха същото-и те ли ще бъдат спасени? Те се обърнаха към Исус с името му и признаха, че е дошъл в плът и е Син на Бога. И те ли ще бъдат спасени? Мислете над това! И така-да признаеш с устата си, че Исус е дошъл в плът не те спасява само по себеси. Защото 2000 нечисти духове признаха това!
Сега нека се върнем на Римляните 10 глава и ще видим, какво още ни казва Павел!

14 Как, прочее, ще призоват Този, в Когото не са повярвали?

Ето-това е цялото нещо! Как ще вярват в някой, за когото никога не са чули?

И как ще повярват в Този, за Когото не са чули? А как ще чуят без проповедник?

Това са напълно валидни изказвания тук. И как така ще са проповедници-ако не са пратени от Бога? Някои казват, че Господ ги е повикал, но това, което проповядват няма нищо общо с бога. Уж Светият Дух ги учел, но Светият Дух е записал всичко в Библията-а те не я проповядват! Как така ви казват, че са от Христос, а в същото време ви казват, чемъртвите са на небето и неделята е християнската събота?

15 И как ще проповядват, ако не бъдат пратени? Както е писано: - "Колко са прекрасни Нозете на тия, които благовествуват доброто!" 17 И тъй, вярването е от слушане, а слушането - от Христовото слово.

И как ще повярвате, ако нямате проповедник, пратен от Бога? Ми не е възможно. И ако проповедника е от Бога-учениците му се познават според това, което са научили. А вярата идва от Христовото слово!
Еклисиаст 12 глава-кои са пратените от Бога проповедници. Ние четем Библията-нас не ни интересува, кой е вашият проповедник-ако не е по Библията-не е от Бога. Но ако той търси Бога-и чуе истината както е-ще се обърне към Бога. Имаме братя тук, дето са били професионални проповедници с титли за години-в разни църкви. Но когато са научили истината, са се обърнали към Бога и наистина са станали проповедници.

9 И колкото по-мъдър ставаше проповедникът, Толкова повече поучаваше людете на знание;

Ако вашият проповедник е от Бога-и вие ще имате знанието! Ще знаете, че Исус наистина е бил три дни и три нощи в гроба! А най-вече измисляше и издирваше И нареждаше много притчи. Той търси истината в Библията-изследва я, консумира истината, търси какво казва Господ! Истината както е. Вашите проповедници са дори така мързеливи, че не знаят дори, кой е денят дето Господ е определил да имате свето събрание и ви събират в неделя-деня на слънцето!

10 Проповедникът се стараеше да намери угодни думи, И това, което бе с правота написано, думи на истина. 11 Думите на мъдрите са като остени; И като заковани гвоздеи са думите на събирачите на изреченията, Дадени от единия пастир.

И този проповедник е като майстор-дърводелец, който строи къща и всичко си е на мястото-вижте вашите-къщите им са така криви, че падат постоянно

12 А колкото за нещо повече от това, сине мой, приеми увещание, Че правене много книги няма край, И много четене е труд на плътта. Много хора се увличат да четат разни „изгубени” книги... Но ако са изгубени-как така те ги имат? Може би те са изгубените?! Но проповедника от Бога учи хората на знание-чрезезна Книга-Библията!
Нека потвърдим това чрез Еремия 3 глава

14 Върнете се, чада отстъпници, казва Господ. Защото Аз съм ви съпруг; И ще ви взема - един от град, а двама от род - И ще ви въведа в Сион! 15 И ще ви дам пастири по Моето сърце, Които ще ви пасат със знание и разум.

Вижте какво казва Господ-ще ни даде пастири по неговото сърце които ще ни учат на истината както е-на знание и разум! И нищо не се е променило от самото начало. Всичко, което се е порменило е само разговора. И ако пасторът е от Бога-то той ще ни учи на знание и разбиране. Ако ви питам, кога е роден Исус-вие не знаете. Ако ви питам, кога е възкръснал-не знаете. Не знаете дори, че Исус е бил три дни и три нощи в гроба. Защото вашите проповедници не знаят нищо! Дори и не знаете, че не можете да ядете всичко и не можете да се събирате в неделя на църква... Но ако знаете, защото сте слушали пастор от Бога-то вие знаете, че Исус е бил убит в сряда и е възкръснал в съботата-края на деня. Защото вашият пастор е пратен от Бога!
Нека се върнем на Римляните 10 глава-защото сега вече знаем, че ако Господ изпрати проповедник-то вие ще знаете за Бога това, което може да се знае за Бога. Вижте-ние знаем истината както е и лесно можем да проверим, кой я знае и кой-само претендира

1 Братя, моето сърдечно желание и молбата ми към Бога е за спасението на Израиля. 2 Защото свидетелствувам за тях, че те имат ревност за Бога, само че не е според пълното знание.

Това е цялото нещо-ревност зда Бога-но нямате знанието!

3 Понеже, ако не знаят правдата, която е от Бога и искат да поставят своята, те не се покориха на правдата от Бога.

Искате да служите на Бога-но не знаете как. И тогава вие си правите учение според което се опитвате да служите на Бога. Казват ви, че пиенето на алкохол е грях, че пушенето на цигари е грях. Исус пиеше толкова вино, че му казваха винопиец! Но вие не знаете това. За това сте си направили ваши си учения!

4 Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва.

Закона за Жертвоприношенията-Евреите 10 глава! Мнозината обаче мислят, че Павел говори за Царският Закон-10те заповеди! Но не става въпрос за Закона-Завета! Когато Исус умря завесата на храма се разцепи от горе до долу. Но ако вие нямате понятие какво става-ще изхвърлите 10те заповеди и така-няма вече грешници-според вас. Новозаветните християни си нямат и понятие от Закона за Жертвоприношенията

5 Защото Моисей пише, че човек, който върши правдата, която е чрез пазенето на закона, ще живее чрез нея. 6 А правдата, която е чрез вяра, говори така: "Да не речеш в сърцето си: Кой ще се възкачи на небето, сиреч, да свали Христа? 7 или: Кой ще слезе в бездната сиреч да възведе Христа от мъртвите?" 8 Но що казва тя? Казва, че "думата е близо при тебе, в устата ти и в сърцето ти", сиреч думата на вярата която проповядваме.

Вижте-хората мислят, че Павел иска да убие писаното от Моисей, но какво пише тук-нека видим от къде го е взел това Павел-Второзаконие 30 глава. Господ ни е казал, че дори и когато ни прати из целият свят и пълним затворите и сме роби-той пак ще ни върне като дойде времето. А трябва да пазим това, което пише в Библията

1 Когато дойдат на тебе всички тия неща, благословението и проклетията, които положих пред тебе, ако ти си ги припомниш всред всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те изгони, 2 и се обърнеш към Господа твоя Бог и с цялото си сърце и цялата си душа послушаш, ти и чадата ти, гласа Му, според всичко що днес ти заповядвам, 3 тогава Господ твоят Бог ще те върне от плен, ще ти покаже милост, и пак ще те събере от всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те е разпръснал.

И Господ ще ни върне тогава от всичките страни дето ни е пратил-не чрез Моисей, но сам Той. И ето как ще е тогава:

8 А ти наново ще слушаш гласа на Господа, и ще изпълняваш всичките Му заповеди, които днес ти заповядвам.

Моисей е знаел, че когато Исус се върне и върне Израел в страната им-те пак ще пазят заповедите! Значи излиза, че Царският Закон не е бил прикован на кръста-нали?!

11 Понеже тая заповед, която днес ти заповядвам, не е много мъчна за тебе, нито е далеч. 12 Не е на небето та да кажеш: Кой ще се възкачи за нас на небето да ни я донесе, за да я чуем и да я изпълняваме?

Звучи познато-нали?

13 Нито е оттатък морето та да кажеш: Кой ще премине морето за нас да ни я донесе, за да я чуем и да я изпълняваме?

Павел цитира именно това-защото Исус още не се е завърнал.

14 Но думата е много близо при тебе, в устата ти и в сърцето ти, за да я изпълняваш.

Думата е в Библията-и трябва да пазите това, което пише в нея.
Нека видим Лука 8 глава и да видим какво казва сам Исус. Защото те не слушат и Исус-иначе щяха да вършат това, което е заповядал. Вижте-.за това Исус ще им каже, че никога не ги е знаел и това не са хора от улицата. Това са хора от църквите!

19 И дойдоха при него майка Му и братята Му, но поради множеството не можаха да се приближат до Него. 20 И известиха Му: Майка Ти и братята Ти стоят вън и искат да Те видят.

Хората дори и не знаят, че Исус е имал братя и сестри. Хората му казват, че майка му и братята му искат да говорят с него, но вижте какво каза Исус!

21 А Той в отговор им рече: Майка Моя и братя Мои са тия, които слушат Божието слово и го изпълняват.

Тези които чуят Божието Слово и го вършат! И го вършат-това е, което мнозината пропускат! Сега говорят против хомосексуалистите, но църквите не могат да направят нищо, не могат да кажат нищо против това, защото именно водачите са отхвърлили Закона. Сега вече не могат да кажат нищо против тези неща. Вашето поведение трябва да отговаря на делата ви.
Нека видим Матей 21 глава. Важно е да знаете цялата истина-за да не попаднете в лошата част на Царството. Защото и огненото езеро ще е там. Вие дори не знаете, че Сатана е част от барбекюто, а не е този дето го пече

28 Но как ви се вижда? Един човек имаше два сина; дойде при първия и му рече: Синко, иди работи днес на лозето. 29 А той в отговор каза: Не искам; но после се разкая и отиде.

Ето-този не поиска дори, а после се покая и отиде

30 Дойде и при втория, комуто каза същото. И той в отговор каза: Аз ще ида, господине! но не отиде. 31 Кой от двамата изпълни бащината си воля? Казват: Първият. Исус им рече: Истина ви казвам, че бирниците и блудниците ви изпреварват в Божието царство.

А вторият каза, но не направи нищо! Ето защо думите не значат нищо-ако не са според делата. И вашите проповедници са точно такива. Защото те днес говорят по църквите големи приказки, но не вършат нищо от това, което Господ изисква. Виждате, кой извърши волята на бащата-този, който отиде и свърши работата

32 Защото Иоан дойде при вас в пътя на правдата, и не го повярвахте; бирниците обаче и блудниците го повярваха; а вие, като видяхте това, даже не се разкаяхте отпосле да го вярвате.

Йоан говореше Словото както е и повярваха бирниците и грешниците, а вие не повярвахте! Мсиите ли, че е случайно това, което стана в Ерихон и как само блудницата Рахав се спаси? Вие си играете на християни-ще ударите дъното на огненото езеро!
Нека видим 1 Йоаново 2 глава. Божието Слово е така абсолютно и ясно, че ако вие дори само четете сами-ще намерите как пропоревдниците ви ви лъжат

1 Дечица мои, това ви пиша, за да не съгрешите; но ако съгреши някой, имаме ходатай при Отца, Исуса Христа праведния.

И ако съгрешим неволно-той се застъпва за нас пред Отец

2 Той е умилостивение за нашите грехове, и не само за нашите, но и за греховете на целия свят. 3 И по това сме уверени, че Го познаваме, ако пазим заповедите Му.

Ето как знаем, че познаваме Исус Христос

4 Който казва: Познавам Го, а заповедите Му не пази, лъжец е, и истината не е в него.

Е как ще отида на църква и проповедника ще ми каже, че не трябва да пазя повече Закона? Вижте какво ви казва Йоан! Това тук е Йоан-един от апостолите. И никой не може да промени това-то е както е-който не пази заповедите на Господа, не е от него. И не върши нищо от това, което Господ заповядва.
Римляните 3 глава

19 А знаем, че каквото казва законът, казва го за ония, които са под закона; за да се затулят устата на всекиго, и цял свят да се доведе под съдбата на Бога

Това е което ви казва

20 Защото ни една твар няма да се оправдае пред Него чрез дела изисквани от закона, понеже чрез закона става само познаването на греха.

Закона ви показва какво е греха и ви казва, че ще платите за това

21 А сега и независимо от закон се яви правдата от Бога, за която свидетелствуват законът и пророците,

Как може да има правда от Бога ако няма Закон?

22 сиреч правдата от Бога, чрез вяра в Исуса Христа, за всички [и на всички], които вярват; защото няма разлика. 23 Понеже всички съгрешиха и не заслужават да се прославят от Бога,

За това именно Исус трябваше да дойде и да умре за нас-иначе никой не би се спасил! Защото всеки е съгрешил-дори сме родени в грях. И независимо каквото и да направехме-ние сме били преди Исус да дойде в смъртна присъда. Но има едно условие-след като разберем това-да пазим Закона-10 заповеди. И преди да сте кръстени във вода и да сте под кръвта на Исус-никой не може да ви спаси

24 а с Неговата благост се оправдават даром чрез изкуплението, което е в Христа Исуса,

Ето кое ви оправдава!

28 И така, ние заключаваме, че човек се оправдава чрез вяра, без делата на закона.

Ние разбираме, че сме оправдани чрез вяра, но нека видим това

31 Тогава, чрез вяра разваляме ли закона? Да не бъде! Но утвърждаваме закона. Ние пазим Закона и така го утвръждаваме!

Вие работите цялата седмица, защото вярвате, че ще ви платят в петъка. Вярата не отменя Закона-но го утвърждава! И като се кръстим във вода и застанем под кръвта на Исус, очистваме се и сега вече трябва да пазим закона!
Нека видим Яков 1 глава

21 Затова, като отхвърлите всяка нечистота и преливаща се злоба, приемайте с кротост всаденото слово, което може да спаси душите ви,

Словото ще ви спаси!

22 Бивайте и изпълнители на словото, а не само слушатели, да лъжете себе си.

Но ако само слушате, а не го вършите-нищо не е! Лъжете себе си

23 Защото, ако някой бъде слушател на словото, а не изпълнител, той прилича на човек, който гледа естественото си лице в огледалото; 24 понеже се огледва, отива си, и завчас забравя какъв бе.

Спрете ли да се занимавате със Словото и да го пазите-ще забравите всичкото

25 Но който вникне в съвършения закон на свободата и постоянствува, той, като не е забравлив слушател, но деятелен изпълнител, ще бъде блажен в дейността си.

Който знае Закона и продължава да го пази-ще живее чрез него. И ако вие сте така-вие ще сте благословени от Бога! Нека видим Езекил 33 глава-това е станало със света: Сатана ви е убедил, че всичко, което трябва да правите е да вярвате. Дела не са нужни... И хората вярват в тази лъжа.

30 А колкото за тебе, сине човешки, твоите люде приказват за тебе при стените и вратите на къщите, и като говорят един на друг всеки на брата си, казват: Дойдете сега та чуйте що е словото, което излиза от Господа.

Вижте това-те ви казват да чуем Божието Слово

31 Те дохождат при тебе както дохождат людете, та седят пред тебе като Мои люде, и слушат твоите думи, но не ги изпълняват, Те чуват Словото-но не го изпълняват!

Хората искат да чуят Словото, но не искат да го изпълняват.

защото с устата си показват много любов, но сърцето им отива след печалбите им.

Всеки върши от своите си дела. И не искат да вършат нищо, дето е от Бога.

32 И, ето, ти им си като любима песен от човек, който има сладък глас и свири добре, защото слушат думите ти, а не ги изпълняват.

Виждате ли това-чудесна песен, но никой не изпълнява нищо дето песента казва. Това, което казвате и това, което вършите са две различни неща.
Нека видим Тит 1 глава-по делата им ще ги познаете!

10 Защото има мнозина непокорни човеци, празнословци и измамници, а особено от обрязаните,

И това не се е променило и до днес. Много белокожи проповедници приемат това, което ние учим, но от нашите-не искат и да чуят-независимо, кое е поколението

11 чиито уста трябва да се затулят, човеци, които извращат цели домове, като учат за гнусна печалба това, което не трябва да учат.

Те ви учат на помия за пари. Ще ви свалят звездите от небето само да им платите

16 Твърдят, че познават Бога, но с делата си се отричат от Него, като са мръсни и непокорни, неспособни за какво и да било добро дело.

Те твърдят, че познават Бога, но делата им показват, че изобщо не го и познават. Неделята, нарушаването на Диетичният закон, нарушаването на Пасхата, учението за „грабването”, Исус бил ден и половина в гроба. И всичко, което ви учат е лъжа! Дори и това, че мъртивте са си живи. Исус ви казва в Йоан 6 глава 4 пъти, че ще възкреси праведните чак като дойде! Е тук ли е Исус-къде тогава са мъртвите? Те ви казват само лъжи и басни, но поведението им говори ясно, кой ги е пратил. Сестри и братя-ако ще се занимавате с това-вашите дела ще покажат, от кого идвате. Нека видим Римляните 4 глава

1 И тъй, какво ще кажем, че нашият отец Авраам, е намерил по плът? 2 Защото ако Авраам се е оправдал от дела, има с какво да се хвали, само не пред Бога. 3 Понеже какво казва писанието: "Авраам повярва в Бога, и това му се вмени за правда".

Авраам не извърши нищо, което осигуряваше неговото отделяне от другите. Но когато Бог го повика-той се отзова и изпълни-дела!

4 А на този, който върши дела, наградата му се не счита като благодеяние, но като дълг; 5 а на този, който не върши дела, а вярва в Онзи, Който оправдава нечестивия, неговата вяра му се вменява за правда.

Това е което обърква хората. Ако търсиш работа-не можеш да направиш нищо, което да накара работодателят да те вземе на работа. Но ако той те вземе-това е свободен дар. И сега ако ти не работиш-той ще те уволни. Какво ще стане с неговият свободен дар за тебе? Ще ти бъде отнет!
Нека видим Битие 15 глава-тук Господ повиква Авраам и нека видим какво е станало

1 След тия събития, дойде Господното слово на Аврама във видение и каза: Не бой се, Авраме; Аз съм твой щит, наградата ти е извънредно голяма.

Наградата за тези които вършат това, което Господ изисква е огромна!

2 А Аврам рече: Господи Иеова, какво ще ми дадеш, като аз си отивам бездетен и тоя Елиезер от Дамаск ще притежава дома ми? 3 Аврам рече още: Ето Ти не ми даде чадо; и, ето, един роден в дома ми ще ми стане наследник.

Аврам тогава дори нямаше син

4 Но, ето, дойде Господното слово и му каза: Тоя човек няма да ти стане наследник; но оня, който ще излезе от твоите чресла, ще ти бъде наследник. 5 Тогава, като го изведе вън, каза: Погледни сега на небето и изброй звездите, ако можеш ги изброи. И рече му: Толкова ще бъде твоето потомство.

Авраам има физически наследници и също и духовни такива. Господ тук говори на мъж, който е на 100 години и вижте-какво направи Аврам

6 И Аврам повярва в Господа; и Той му го вмени за правда.

Аврам повярва на това, което Бог му каза. Битие 17 глава

1 Когато Аврам беше на деветдесет и девет години, Господ се яви на Аврама и му рече: Аз съм Всемогъщият; ходи пред Мене и бъди непорочен.

Господ заповяда на Авраам да бъде непорочен-трябва да опитвате да правите това!

2 И ще направя завета си между Мене и тебе и ще те умножа твърде много. 15 После Бог каза на Авраама: Не наричай вече Сарайя жена си Сарайя; но Сара да бъде името й. 16 Аз ще я благословя, още и син ще ти дам от нея; да! ще я благословя, и тя ще стане майка на народи; царе на племена ще произлязат от нея.

Господ му обеща, че ще има дете от Сара и народи ще дойдат от нея.

17 Тогава Авраам падна на лицето си и се засмя, и рече в сърцето си: На стогодишен човек ли ще се роди дете? И Сара, която има деветдесет години, ще роди ли?

Авраам имаше малко съмнение...

18 И рече Авраам на Бога; Исмаил да е жив пред Тебе.

Авраам не можеше да повярва в това, което Господ каза-нали така виждаме тук?

19 Но Бог каза: Не, а жена ти Сара ще ти роди син, и ще го наречеш Исаак; и с него ще утвърдя завета Си за вечен завет, който ще бъде и за потомството му след него.

Но ето какво му каза Господ-от Сара ще има син и дори Господ ще направи с него вечен Завет. Това е между Господа и Авраам. И нека видим какво стана-поради вярата на Аврам-Битие 22 глава

1 След тия събития Бог изпита Авраама, като му рече: Аврааме. А той рече: Ето ме. 2 И рече Бог: Вземи сега единствения си син, когото любиш, сина си Исаака,

Авраам имаше друг син-Исмаил! Но защо Господ казва за Исаак, че е единственият му син-защото Бог е Бог на Завет и Завета е с Исаак.

та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа.

Нека видим какво направи Авраам

9 А като стигнаха на мястото, за което Бог му беше казал, Авраам издигна там жертвеник, нареди дървата и, като върза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата. 10 И Авраам простря ръката си та взе ножа да заколи сина си. 11 Тогава ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! И той рече: Ето ме. 12 И ангелът рече: Да не вдигнеш ръката си върху момчето, нито да му сториш нещо; защото сега зная, че ти се боиш от Бога,

Хората казват, че Господ знае всичко-аз не поставям това под въпрос, но вижте какво казва Господ чрез ангела

понеже не пожали за Мене и сина си, единствения си син. 15 Тогава втори път ангел Господен викна на Авраама от небето и рече: 16 В Себе Си се заклевам, казва Господ, че понеже си сторил това нещо и не пожали сина си, единствения си син, 17 ще те благословя премного и ще умножа и преумножа потомството ти като небесните звезди и като пясъка на морския бряг; и потомството ти ще завладее портата на неприятелите си; 18 в твоето потомство ще се благословят всичките народи на земята, защото си послушал гласа Ми.

Исус дойде чрез Исаак. И наследниците на Авраам са като морският пясък. И в неговото семе-единствено число, което е Исус-всички ще бъдат благословени-всички хора на земята. И какво е това, което Авраам направи-нека видим Евреите 11 глава. Авраам знаеше нещо, което хората не знаят и вършеше делата на вярата. Затова нямаше проблем дори и да убие Исак.

17 С вяра Авраам, когато го изпитваше Бог, принесе Исаака жертва, да! оня, който беше получил обещанията принасяше единородния си син, - 18 оня, комуто беше казано: "По Исаака ще се наименува твоето потомство", 19 като разсъди, че Бог може да възкресява и от мъртвите, - отгдето по един начин на възкресение го и получи назад.

Авраам знаеше, че Господ обеща нещо-че чрез Исаак ще дойде благословението на човеците. Това Авраам знаеше и за това не се усъмни, че Господ ще възкреси Исаак дори и ако той го убие! Това е вярата! И кога Господ му каза, че сега знае, че Авраам вярва в него-когато Авраам беше готов да убие сина си! Бог изисква дела, а не приказки.
Яков 2 глава

14 Каква полза, братя мои, ако някой казва, че има вяра, а няма дела? Може ли такава вяра да го спаси?

Прочетохме много до сега-вие вече знаете отговора на това

15 Ако някой брат или някоя сестра са голи и останали без ежедневна храна, 16 и някой от вас им рече: Идете си с мир, дано бъдете стоплени и нахранени, а не им дадете потребното за тялото, каква полза?

Нищо не ви ползува! И мнозина днес са така-сред пасторите.

17 Така и вярата, ако няма дела, сама по себе си е мъртва. Виждате ли това? 18 Но ще рече някой: Ти имаш вяра, а пък аз имам дела; ако можеш, покажи ми вярата си без дела, и аз ще ти покажа вярата си от моите дела.

Как Авраам показа своята вяра на Бога-чрез делата си

19 Ти вярваш, че има само един Бог, добре правиш; и бесовете вярват и треперят.

Дяволите също вярват в Бога и треперят, защото знаят какво ще бъде с тях. Спомнете си онези дяволи и свинете-2000 двола всички дяволи изобщо вярват в Господа.

20 Обаче искаш ли да познаеш, о суетни човече, че вяра без дела е безплодна? 21 Авраам, нашият отец, не оправда ли се чрез дела като принесе сина си Исаака на жертвеника?

Прочетохме това-нали?

22 Ти виждаш, че вярата действуваше заедно с делата му, и че от делата се усъвършенствува вярата; Вярата без дела не е нищо.

Но чрез делата и вярата става съвършенна!

23 и изпълни се писанието, което казва: "Авраам повярва в Бога; и това му се вмени за правда"; и се нарече Божий приятел.

И всеки проповедник дето ви казва, да не пазите Закона ви лъже! Казват ви да вярвате в Бога, но не ви казват, че трябва да вършите дела съответни с вярата си!

24 Виждате, че чрез дела се оправдава човек, а не само чрез вяра. 25 Така също и блудницата Раав не оправда ли се чрез дела, когато прие пратениците и ги изпрати бърже през друг път?

Исус ви казва, че бирниците и грешниците ще бъдат преди религиозните хора защото като чуятСловото-започват да го пазят-делата. Вижте-Рахав беше блудница-проститутка-и сапси себе си защото повярва и делата й бяха според тази вяра. И Израел остави само нея и нейните живи защото тя повярва в Господа и спаси съгледвачите-това е работа. Или разбойника на кръста-покая се в последният си ден и защити Бога там, на кръста от другият разбойник! Делата, сестри и братя, делата!

26 Защото, както тялото отделено от духа е мъртво, така и вярата отделена от дела е мъртва.

Кой дух говори тук-духът на живота-дъхът на живота! Ако спрете да дишате-ще останете ли живи? Така е и вяра без дела! Мъртва е.
Римляните 2 глава

9 скръб и неволя на всяка човешка душа, която прави зло, първо на юдеина, после и на гърка, 10 а слава и почест и мир на всеки, който прави добро, първо на юдеина, после и на гърка.

Господ не гледа на лице

11 Понеже Бог не гледа на лице. 12 Защото тия, които са съгрешили без да имат закон, без закон ще и да погинат; и които са съгрешили под закон, под закона ще бъдат съдени.

И ако съгрешите-същият Закон ще ви съди!

13 Защото не законослушателите са праведни пред Бога; но законоизпълнителите ще бъдат оправдани,

Не слушателите, но изпълнителите на Закона ще бъдат оправдани. Това не се нуждае от обяснение-нали?
Тит 3 глава. Утре църквите ще бъдат пълни-в неделята, който е денят на слънцето и ще им говорят, че всичко, което трябва да вършат е да повярват В Христос. Това е парадокс! Те ви казват, че има грешници, но не ви учат и не вършат Закона. Всичко е така объркано

1 Напомняй им да се покоряват на началствата и властите, да ги слушат и да бъдат готови за всяко добро дело,

Божиите служители винаги трябва да се подчиняват на Законите-дори и на Закона на земята в която пребивават

2 да не злословят никого, да не бъдат крамолници, да бъдат нежни и да показват съвършена кротост към всичките човеци.

Хората на Бога не говорят зло против никого. Не трябва да набеждават никого

7 та, оправдани чрез Неговата благодат, да станем, според надеждата, наследници на вечния живот. 8 Вярно е това слово. И желая да настояваш върху това, с цел ония, които са повярвали в Бога, да се упражняват старателно в добри дела. Това е добро и полезно за човеците.

Тези които искат да угодят на Бога трябва да продължават в добрите дела! Делата! Да пазят законите и постановленията на Бога постоянно.
Матей 16 глава

24 Тогава Исус каза на учениците Си: Ако иска някой да дойде след Мене, нека се отрече от себе си, нека дигне кръста си, и така нека Ме последва. 25 Защото който иска да спаси живота си, ще го изгуби; а който изгуби живота си, заради Мене, ще го намери.

Господ ви казва директно-ако съгрешавате умишлено-ще изгубите вечният си живот. Но ако пазите това, което Той изисква-ще намерите вечният си живот

26 Понеже какво ще се ползува човек, ако спечели целия свят, а живота си изгуби? или какво ще даде човек в замяна на живота си? 27 Защото Човешкият Син ще дойде в славата на Отца Си със Своите ангели; и тогава ще въздаде всекиму според делата му.

Виждате ли това-според делата ни! Такава ще е и наградата. И какво можете да дадете за вашият живот? Ми няма такова нещо-не съществува. Замислете се за това! Дори и да сте много богати-ако не пазите това, което Господ изисква, ще идете на съда и ще чувате и виждате, как тези преди вас биват пратени в огненото езеро... И ващият ред ще дойде също.
Нека видим, кога ще стане това-Откровението 20 глава. И каквото и да върши Господ е право. Но някои ви казват, че Исус обича всички хора? Голяма лъжа!

11 След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях. 12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.

И ще бъдем съдени по написаното в Библията-тя е тази Книга! И всички ще бъдат съдени според делата си.

13 И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си.

И ако някой ви казва, че не трябва да вършите никакви дела просто ви лъжат, за да ви отнемат делът от Царството и вечният живот! Съдът ще е на базата на делата на хората

15 И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.

И не казва Израилянин, но който и да е, дето не е записан в Книгата на живота-ще иде в огненото езеро.
И ето директен факт от Исус-Йоан 12 глава

44 А Исус извика и рече: Който вярва в Мене, не в Мене вярва, но в Този, Който Ме е пратил.

Хората трябва да разберат: ако вярвате в Исус-вярвате в Отец! Отец дава всичкото

47 И ако чуе някой думите Ми и не ги пази, Аз не го съдя; защото не дойдох да съдя света, но да спася света.

И ако чуете, но не вярвате-Словото на Отец записано в Библията ще ви съди

48 Който Ме отхвърля, и не приема думите Ми, има кой да го съди; словото, което говорих, то ще го съди в последния ден.

И това ще е при съда на белият трон. Според делата си ще бъдем съдени! И точно както каза Яков-вяра без дела е мъртва! Бъдете внимателни от сега как ще служите на Бога!

Благодаря ви за вниманието!Гласувай:
2
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1548372
Постинги: 947
Коментари: 1328
Гласове: 327
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930