Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2016 04:18 - ЛИЧНОТО ПОВЕДЕНИЕ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 881 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.01.2016 05:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 119:100-105

Сестри и братя,

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам това-Божията събота. Това, което става-ние имаме цялото знание и всичко което трябва да вършим, но понякога имаме проблем с поведението. И понякога нови хора идват тук и си мислят, че ние сме с лошо поведение. Вижте-ако ние сме служители на Бога-хората ни наблюдават. Дори и как говорим следят. И ако не се държим както Господ изисква, много лесно можем да отвърнем някои хора от Господа. Хората идват и търсят истината тук, но понякога намират някои от нас които не се държат както подобава на християни. Нека ви покажа нещо с което Исус трябваше да се занимава. Хората търсят причина да набедят Божиите служители и така с нашето поведение ги насочваме да обвиняват Божието Слово.
Ще започнем урока от Марко 1 глава

14 А след като Иоан биде предаден на властта, Исус дойде в Галилея и проповядваше Божието благовестие, казвайки: 15 Времето се изпълни, и Божието царство наближи; покайте се и повярвайте в благовестието;

Исус запона совето служение след като служението на Йоан приключи. Сега вече най-големият трябваше да започне своето служение-това е Исус. И проповядваше, че Божието Царство е наближило. И мнозина са хипокрити, като не се покайват.

21 И дохождат в Капернаум; и незабавно в съботата Исус влезе в синагогата и поучаваше.

Исус винаги отиваше в синагогата в събота! Не в неделя!

22 И те се чудеха на учението Му; защото ги поучаваше като един, който има власт, а не като книжниците. 23 И скоро след това се намираше в синагогата им човек хванат от нечист дух, който извика, думайки:

Ето- в синагогата имаше човек, който имаше нечист дух!

24 [Остави ни!] Какво имаш Ти с нас, Исусе назарянине? Нима си дошъл да ни погубиш? Познавам Те Кой си, Светий Божий.

Вижте този нечист дух-той призна, че Исус е дошъл в плът! А вие мислите, че всеки, който признае, че Исус е дошъл в плът ще се спаси

25 Но Исус го смъмра, казвайки: Млъкни, и излез от него. 26 Тогава нечистият дух, като го сгърчи, изкрещя със силен глас и излезе от него.

Вижте сестри и братя-вие идвате в Църквата. Не означава, че не е Дом на Господа! Но Сатана може да бъде и в някого тук. Той може да бъде навсякъде! И ако дойдете тук и научите истината, а после решите да не идвате повече тук-Сатана е успял да извърши във вас своето дело.
1 Коринтяни 5 глава. Вижте-вие не идвате тук за да съдите някого, но да научите как да спасите себе си. И Божието Слово е за да ви коригира. Това е всичкото

1 Дори се чува, че между вас имало блудодеяние, и то такова блудодеяние, каквото нито между езичниците се намира, именно, че един от вас има бащината си жена. 2 И вие сте се възгордели, вместо да сте скърбили, за да се отлъчи измежду вас тоя, който е сторил туй нещо.

Вместо да тъжите поради това, което този човек е направил, вие не го отлъчвате.

6 Хвалбата ви не е добра. Не знаете ли, че малко квас заквасва цялото тесто?

Ако оставите лош човек средвас да върши зли неща-то след време всички ще се подведат по него. Малко квас заквасва цялото тесто!

7 Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас]. 8 Затова нека празнуваме, не със стар квас, нито с квас от злоба и нечестие, а с безквасни хлябове от искреност и истина.

Исус е Пасхата ни. Това, което трябва да направите, е да внимавате някой около вас да не върши зли неща против Господа. Такъв трябва да бъде отстранен.

9 Писах ви в посланието си да се не сношавате с блудници, 10 не че съм искал да кажа за блудниците на тоя свят, или за сребролюбците и грабителите, или за идолопоклонците, понеже тогава би трябвало да излезете от света, -

Не означава да излезете от света! Но означава да махнете тези изсред вас, дето са ви сестри и братя-ако тръгнат против Господа

11 но в действителност ви писах да се не сношавате с някого, който се нарича брат ако е блудник, или сребролюбец, или идолопоклонник, или грабител; с такъв, нито да ядете заедно.

И не трябва да правите това! Понякога хората дето следват Господа, се лъжат и тръгват след тези които са се запътили към огненото езеро.

12 Защото, каква работа имам да съдя вънкашните човеци? Не съдите ли вие вътрешните, 13 докато вънкашните Бог съди?

Отлъчете нечестивия човек изпомежду си. Господ ще се погрижи за външните. Но вие трябва да отхвърлите тези изсред вас, които вървят против Господа. Но ако не го направите-има винаги такива дето наблюдават и ще си кажат-ако този го прави, значи и аз мога. Малко квас заквасвацялото тесто.
Числа 16 глава-ако не искате да пазите заповедите на Господа, най-лошото, което ви се е случило е, че сте се родили. Защото ще сте вечно живи-в огненото езеро.

1 А Корей син на Исаара, син на Каата Левиевият син, и Датан и Авирон синове на Елиава, и Он син на Фалета, Рувимуви потомци, като си взеха човеци,

Това са Левити. Свещеници.

2 дигнаха се против Моисея, с двеста и петдесет човеци от израилтяните, първенци на обществото, избрани за съветници, именити мъже.

И те решиха да се вдигнат против Моисей. Вижте-те бяха старейшини! Но ще ви покажем, че грешното е грешно и правилното е правилно!

3 Събраха се, прочее, против Моисея и против Аарона и рекоха им: Стига ви толкоз! Цялото общество е свето, всеки един от тях, и Господ е всред тях. А защо възвишавате себе си над Господното общество?

Никой обаче не обръщаше внимание, че само Моисей отиваше в Шатрата на Господа и се връщаше със съобщението на Господа.

4 А Моисей, като чу това, падна на лицето си,

И днес някои казват: ние всички сме Хибру Израиляни. Не е нищо! Ако се поставите над събранието-нищо не сте.

5 и говори на Корея и на цялата му дружина, казвайки: Утре Господ ще покаже кои са Негови, и кой е свет, и кого ще направи да се приближи при Него.

Онзи, който Той избере ще направи да се приближи при Него.

6 Това направете: ти, Корее, и цялата ти дружина, вземете си кадилници, 7 турете в тях огън, и турете в тях темян пред Господа утре; и когото Господ избере, той ще бъде свет. Стига толкоз и вам, левийци!

Вижте какво направи Господ-Той ще покаже, кой е свят сред тях.

12 И Моисей изпрати да повикат Датана и Авирона, Елиавовите синове; а те отговориха: Няма да дойдем.

И днес много братя и сестри са така

13 Малко ли е това, гдето си ни извел из земя, в която текат мляко и мед, за да ни измориш в пустинята, та още и владетел ли искаш да направиш себе си над нас?

Те бяха роби в Египет и работеха като роби!

14 При това, ти не си ни довел в земя, гдето текат мляко и мед, нито си ни дал да наследим ниви и лозя. Ще извърташ ли очите на тия хора? Няма да дойдем.

Вижте това! Те лъжат директно в очите на всички. Те казват, че Моисей им казваше неща които ги заслепяваха-а тези неща идваха от Господа.

19 Корей събра против тях и цялото общество пред входа на шатъра за срещане; и Господната слава се яви на цялото общество. И Корей събра целият народ. 20 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона, казвайки: 21 Отделете се отсред това общество, за да ги изтребя в един миг.

Вижте това! А само Моисей и Ааарон чуха това.

22 А те паднаха на лицата си и рекоха: О Боже, Боже на духовете на всяка твар! ако един човек е съгрешил, ще се разгневиш ли на цялото общество?

Корей започна цялото това нещо.

23 Тогава Господ говори на Моисея, казвайки: 24 Говори на обществото, казвайки: Отстъпете от жилищата на Корея, Датана и Авирона.

Господ даде шанс на Израел

25 И тъй, Моисей стана та отиде при Датана и Авирона; подир него отидоха и Израилевите старейшини. 26 И говори на обществото, казвайки: Отстъпете, моля ви се от шатрите на тия нечестиви човеци, и не се допирайте до нищо тяхно, за да не погинете всред всичките техни грехове.

Моисей им каза-отделете се от тези нечестиви човеци. Същото е и днес-и ако не се отделите-те ще ви повлияят и ще ви заразят! И ако не-ще идете с тях в огненото езеро

31 Като изговори той всички тия думи, земята се разпукна под тях. 32 Земята отвори устата си и погълна тях, домочадията им, всичките Корееви човеци и всичкия им имот. 33 Те и всичко тяхно слязоха живи в ада, земята ги покри, и те погинаха отсред обществото.

Всеки, който беше с Корей-Господ ги унищожи! Отвори земята и после я затвори над тях. И Израел щеше да следва тези хора...

34 А целият Израил, които бяха около тях, побягнаха, като извикаха, думайки: Да не погълне земята и нас. 35 И огън излезе от Господа и пояде ония двеста и петдесет мъже, които принесоха темяна.

Вижте какво направи Господ Исус! Изби ги с огън от небето!

41 А на следния ден цялото общество израилтяни възроптаха против Моисея и Аарона, като казваха: Вие избихте Господните люде.

Не следващият месец, или година, но на другият ден! И вижте какво казваха-че Моисей е избил Божии хора...

42 Но когато обществото се беше събрало против Моисея и Аарона, погледнаха към шатъра за срещане, и ето, облакът го покри, и Господната слава се яви. 43 И Моисей и Аарон дойдоха пред шатъра за срещане. 44 И Господ говори на Моисея, казвайки: 45 Оттеглете се отсред това общество, за да ги погубя в един миг. Но те паднаха на лицата си. Господ каза отново-отстранете се и ще избия тези хора. 46 Тогава Моисей рече на Аарона: Вземи кадилницата си, тури в нея огън от олтара, и тури на него темян та иди скоро в обществото и направи умилостивение за тях; защото гняв излезе от Господа, язвата почна.

И ето-язвата започна и биваше Израел! И Моисей, който е Застъпника за Израел, опита да спре това.

47 Аарон, прочее, взе кадилницата си, както рече Моисей, и завтече се сред обществото; и, ето, язвата беше почнала между людете; и той тури темяна и направи умилостивение за людете. 48 А като застана между мъртвите и живите, язвата престана.

Моисей знаеше какво да направи и язвата престана.

49 Умрелите от язвата бяха четиринадесет хиляди и седемстотин човеци, освен ония, които умряха в Кореевата работа.

Вижте колко хора умряха в един ден! Поради Корей.

50 И Аарон се върна при Моисея до входа на шатъра за срещане, защото язвата престана.

Това ви показва, че не можете да си позволите злото да продължава между вас и вие да сте още служители на Господа. И ако те откажат да слушат-тябва да го обявите против събранието. И ако събранието не го отдели, след време Господ ще посети това събрание... Ние се стараем да вършим точно това и Господ го вижда и е сред нас. Затова ни е благословил!
А това същото ще правя и аз в групата във ФейсБук-ще отстранявам тези които не търсят Господа и говорят против Него. Малко квас заквасва цялото тесто! Няма да стане!! Исус Навиев 6 глава-Господ щеше да заведе Израел при Ерихон.

1 (А Ерихон беше заключен и затворен поради израилтяните; никой не излизаше и никой не влизаше). 2 И Господ рече на Исуса: Ето, предадох в ръката ти Ерихон, царя му и силните му и храбри мъже.

Господ каза, че е дал вече тези хора на Израел.

3 Ходете, прочее, около града, всички военни мъже, и обиколете града веднъж; така да правиш шест дена. 4 И седем свещеника нека носят пред ковчега седем гръмливи тръби; и на седмия ден обиколете града седем пъти, и свещениците нека свирят с тръбите.

Господ каза какво точно трябва да правят и как. Но на седмият ден, трябва да направят това 7 пъти.

16 И на седмия път, като свиреха свещениците с тръбите, Исус рече на людете: Извикайте, защото Господ ви предаде града.

Ще стане по същият начин преди идването на Господа-Господ ще прати 7 тромпета и когато Господ издаде гласа си след 7 тромпет, Господ ще вземе света. Ето защо трябва да познавате и Старият Завет!

17 И градът и всичко що е в него ще бъдат обречени на Господа; само блудницата Раав, да остане жива, тя и всички, които са в къщата с нея, защото скри пратениците, които проводихме. 18 Но вие се пазете във всеки случай от всичко обречено, да не би, като го обречете, да вземете от обреченото, и така да нанесете проклетия върху стана на Израиля и да го смутите.

Всички бяха унищожени, само проституката и семейството й беше спасено. Защото тя реши да служи на Господа и в деня, когато направи това, беше очистена. Аз обичам този Бог!

19 Всичкото сребро и злато, и медните и железните съдове, са посветени Господу; да се внесат в Господното съкровище.

Те имаха в Ерихон много съкровища, но те трябваше да отидат в съкровищницата на Господа.

20 И тъй, людете извикаха и свещениците свиреха с тръбите; и като чуха людете тръбния глас, и като издадоха людете гръмлив вик, стената падна на мястото си; и людете влязоха в града, всеки право напред, и превзеха града.

И те взеха града. Но Господ им каза да не си присвояват нищо! Но нека видим и още-Исус Навиев 7 глава

1 А израилтяните извършиха престъпление относно обреченото: защото Ахан син на Хармия, син на Завдия, син на Зара, от Юдовото племе, взе от обреченото, така че Господният гняв пламна против израилтяните.

Един човек направи това, но тогава целият народ попадна под проклетиите!

2 Между това Исус прати човеци от Ерихон в Гай, който е близо при Витавен, на източната страна от Ветил; и говори им, казвайки: Изкачете се та съгледайте земята. И тъй, човеците се изкачиха та съгледаха Гай. 3 И като се върнаха при Исуса рекоха му: Да не се изкачат всичките люде, но до две или три хиляди мъже да се изкачат и да поразят Гай;

да не вкарват в труд всичките люде да отиват там, защото ония са малцина. Това е било малко село или малък град.

4 И така, изкачиха се там от людете около три хиляди мъже; но побягнаха пред гайските мъже.

Но вижте какво е станало

5 Гайските мъже поразиха от тях около тридесет и шест мъже, и прогониха ги от портата до Сиварим, и поразиха ги в надолнището; поради което сърцата на людете се стопиха и станаха като вода.

Вижте-Господ съсипа голям град-Ерихон. Дори направи стената да падне. И сега Израел прати 3000 души против малко село и вижте какво стана

6 Тогава Исус раздра дрехите си и падна на лицето си на земята пред Господния ковчег, гдето лежа до вечерта, той и Израилевите старейшини; и туриха пръст на главите си.

Сега вече Исус Навиевият се допита до Господа какво става.

10 А Господ рече на Исуса: Стани, защо си паднал така на лицето си? 12 По тая причина израилтяните не могат да устоят пред неприятелите си, но обръщат гръб пред неприятелите си, защото станаха проклети; и Аз не ще бъда вече с вас, ако не изтребите проклетия човек изсред вас.

Госод каза защо се слуги това с Гайците. Защото Израел попадна под проклетия. 16 Тогава Исус, като стана рано на сутринта, приведе Израиля според племената им; и хвана се Юдовото племе. 17 И като приведе Юдовите семейства, хвана се семейството на Заровците. И като приведе семейството на Заровците, мъж по мъж, хвана се Завдий.

Исус Навиевият търсеше, кой е направил нещо против Господа

18 А като приведе неговия дом мъж по мъж, хвана се Ахан син на Хармия, син на Завдия, син на Зара, от Юдовото племе. 19 Тогава Исус рече на Ахана: Чадо мое, въздай сега слава на Господа Израилевия Бог и изповядай Му се; и кажи ми що си сторил, не скривай от мене. Исус му говореше меко 20 И Ахан в отговор на Исуса каза: Наистина аз съгреших на Господа Израилевия Бог, като сторих така и така: 21 Когато видях между користите една хубава вавилонска дреха, двеста сикли сребро, и една златна плочка тежка петдесет сикли, пожелах ги и ги взех; и, ето, те са скрити в земята всред шатъра ми, и среброто отдолу. 22 Исус, прочее, прати човеци, които се завтекоха в шатъра; и, ето, откраднатото беше скрито в шатъра му, и среброто отдолу.

Исус Навиевият искаше доказателствата, за да не унищожи невинен човек

23 И взеха ги отсред шатъра и донесоха ги при Исуса и при всичките израилтяни; и те ги положиха пред Господа. 24 Тогава Исус и целият Израил с него взеха Ахана Заровия син, със среброто, дрехата и златната плоча, и синовете му, дъщерите му, говедата му, ослите му, овците му, шатъра му и всичко каквото имаше, и заведоха ги в долината Ахор. 25 И рече Исус: Защо си ни смутил? Господ ще смути тебе днес. Тогава целият Израил уби Ахана с камъни, и изгориха го с огън след като го убиха с камъни.

Вижте какво стана поради един човек! Първо 36 човека бяха убити, после и жена му и децата му бяха убити и той също. И заради това, което той извърши, Господ щеше да накаже и наказа целият Израел! Виждате ли-един човек само! Еклисиаст 9 глава-трябва да наблюдавате себе си сестри и братя! И ако направите нещо наистина глупаво, помислете колко хора от вашите близки ще страдат!

17 Думите на мъдрите тихо изговорени се слушат Повече от вика на онзи, който властвува между безумните.

Това е факта!

18 Мъдростта струва повече от военните оръжия; А един грешник разваля много добри неща.

Вижте това-един грешник съсипва много добро, дори и цели организации, ако не е отстранен! Един грешник! Един наш брат взе жената на друг брат-той повече не е тук. Дори и не може да ни посети!
Галатяните 6 глава. Когато човек тръгне против Господа-мнозина са тези които губят!

1 Братя, даже ако падне човек в някое прегрешение, вие духовните поправяйте такъв с кротък дух; но всекиму казвам: Пази себе си, да не би ти да бъдеш изкушен.

Понякога хората става глупави и всичко, което трябва за да ги спреш е да им покажеш какво искат да направят.

2 Един другиму теготите си носете, и така изпълнявайте Христовия закон. 3 Защото, ако някой мисли себе си да е нещо, като не е нищо, той мами себе си.

Не бъдете твърде свети... Защото тогава не сте добри за никого. И никой не е достатъчно добър за вас

4 Но всеки нека изпитва своята работа, и тогава ще може да се хвали само със себе си, а не с другиго; 5 защото всеки има да носи своя си товар.

Всеки ще носи своето си тегло. Но ако можете да възстановите някоя личност като им кажете да не правят това, което вършат-а то е против Господа, може би ще ги спрете. Освен ако човек е напълно нечестив-тогава полза няма да има.
Исаия 26 глава

10 Ако се покаже милост към нечестивия, Пак той няма да се научи на правда; Даже в земята на правотата ще постъпва неправедно, И не ще погледне на Господното величие.

Вижте това-нечестивият си е нечестив и няма да се промени. И няма да гледа лицето на Господа! Понякога вашите деца вършат ужасни неща, но някои казват-е, той е мое дете... Това дете един ден ще ти донесе лични неприятности!
Нека видим какъв въпрос пророка зададе на Господа: Еремия 12 глава

1 Праведен си, Господи, когато се съдя с Тебе; Но пак не разисквам с Тебе за съдбите Ти, - Защо успява пътят на нечестивите?

Защо са охолни всички, които постъпват коварно? Нека попитам Господ за твоите съдби-защо нечестивите успяват?

2 Насадил си ги, и те даже се закорениха; Растат, даже и принасят плод; Ти си близо в устата им, А далеч от сърцата им. Защо е така?

Вижте всичките тези мега църкви дето казват, че Исус е възкръснал в неделя, че хората не умират, но отиват на небето..., че трябва да се пази неделята. Защо те просперират? И ако нямате разбирането-ще се смутите от този факт. Но нека видим какво става-Псалм 73

1 Благ е наистина Бог към Израиля, Към чистосърдечните. 2 А колкото за мене, нозете ми почти се отклониха, Без малко бяха се подхлъзнали стъпките ми.

Аз зная Господи, че си добър, но аз почти паднах-защо?

3 Защото завидях на надменните, Като гледах благоденствието на нечестивите.

Ето защо. Защо нечестивите успяват и просперират?

4 Понеже не се притесняват при умирането си, Но тялото им е тлъсто. 5 Не са в общите човешки трудове Нито са измъчвани, като другите човеци. 6 Затова гордостта като верижка окръжава шията им, Насилието ги облича като дреха. 7 Очите им изпъкват от тлъстина; Мечтанията на сърцето им се превишават.

Те са така проспериращи, че стават дори дебели.

8 Присмиват се и говорят нечестиво за насилие; Говорят горделиво, 9 Издигат устата си против небето, И езикът им обхожда земята. 12 Ето, такива са нечестивите! винаги са благополучни! Умножават богатство!

Но вижте сега какво казва Господ:

16 И мислех как да разбера това, Но ми се виждаше много мъчно, 17 До като влязох в Божието светилище И размишлявах върху сетнината им. 18 Ти наистина си ги турил на плъзгави места, Тръшнал си ги на разорение. 19 Как изведнъж стигат в запустение! Съвършено се довършват от ужаси.

И като четях Библията, разбрах отговора. Най-страшното нещо е огненото езеро. И като гледам проспериращите днес нечестиви, не искам да имам нищо общо с тях. Нека сега имат всичко-като дойде денят на заплащането, ще е страшно за тях.
Нека видим някои свещеници-1 Царе 2 глава-Господ ще се занимае с вас-ако сега все още не е, то ви дава шанс.

12 А Илиевите синове бяха лоши човеци, които не познават Господа.

Те са били зли и не са искали дори и да знаят за Господа

13 Тия свещеници постъпваха към людете така: когато някой принасяше жертва, като се вареше месото, слугата на свещеника дохождаше с тризъбна вилица в ръка 14 и забождаше я в тенджерата или в котела, или в котлето, или в гърнето; и каквото издигаше вилицата, свещеникът го вземаше за себе си. Така постъпваха в Сило с всичките израилтяни, които дохождаха там. 15 Даже и преди да изгорят тлъстината, слугата на свещеника дохождаше та казваше на човека, който принасяше жертвата: Дай на свещеника месо за печене, защото няма да приеме от тебе варено месо, но сурово.

Те е трябвало да вършат работата на Господа, но не са правили това

16 И ако човекът му речеше: Нека изгорят първо тлъстината, и сетне си вземи колкото желае душата ти, тогава му казваше: Не, но сега ще дадеш, и ако не, ще взема на сила.

Вижте това! Това не е поведение на Божий служител.

17 Така грехът на тия младежи беше твърде голям пред Господа; защото човеците се отвращаваха от Господната жертва.

И поради тяхното поведение, хората са започнали да мразят Господната жертва

22 А като беше Илий много стар, чу всичко, що правили синовете му на целия Израил, и как лежели с жените, които слугували при входа на шатъра за срещане.

Тези свещеници са вършили всичко против Господа.

23 И той им рече: Защо правите такива работи? понеже слушам лоши работи за вас от всички тия люде. 24 Недейте, чада мои; защото не е добър слухът, който чувам; вие правите Господните люде да стават престъпници.

Баща им каза истината, но не ги наказа

25 Ако съгреши човек на човека ще стане моление Богу за него; но ако съгреши някой Господу, кой ще се моли за него?

Но те не послушаха гласа на баща си, защото Господ щеше да ги погуби. Господ искаше да ги избие. Баща им трябваше да накара Израел да ги убият с камъни, но той не направи това

27 Тогава дойде един Божий човек при Илия та му рече: Така казва Господ: Не съм ли Се открил явно на бащиния ти дом когато те бяха в Египет у Фараоновия дом? 28 И не съм ли избрал него измежду всичките Израилеви племена за Мой свещеник, за да принася жертва на олтара Ми, да гори темян и да носи ефод пред Мене? И не съм ли дал на бащиния ти дом всичките приноси чрез огън от израилтяните?

Господ запита Илия

29 Защо, прочее, ритате жертвата Ми и приноса Ми, който съм заповядал да принасят в жилището Ми, и почиташ синовете си повече от Мене, за да се гоите с по-доброто от всичките приноси на людете Ми Израиля?

Защо обичаш синовете си повече от мене-казва Господ?

30 Затова Господ Израилевият Бог каза: Аз наистина думах, че твоят дом и домът на баща ти щяха да ходят пред Мене до века; но сега Господ казва: Далеч от Мене! защото ония, които славят Мене, тях ще прославя Аз, а ония, които Ме презират, ще бъдат презрени.

Господ отхвърли Илия и семейството му.

31 Ето, идат дните, когато ще пресека мишцата ти и мишцата на бащиния ти дом, така щото да няма старец в дома ти.

И ето какво ще направи Господ-никой няма да остане от рода на Илия! Нека видим какво стана-1 Царе 4 глава

1 В това време Израил излезе на бой против филистимците и разположи стан близо при Евен-езер; а филистимците разположиха стан в Афек.

Господ е започнал да работи вече чрез Самуили е отхвърлил Илия.

4 И така, людете пратиха в Сило, та донесоха от там ковчега на завета на Господа на Силите, Който обитава между херувимите; и двамата Илиеви сина, Офний и Финеес, бяха там с ковчега на Божия завет.

Израел не са имали звездата на Давид.... Имали са Божият ковчег. И кои трябваше да носят ковчега-нечестивите синове на Илия.

10 Тогава филистимците се биха; и Израил беше поразен, и всеки побягна в шатъра си; и стана много голямо поражение, защото паднаха тридесет хиляди пешаци от Израиля.

Филистимците са се плашели от Божия ковчег.Защото са знаели-който е против Бога на Израел е свършен.

11 и Божият ковчег бе хванат; и двамата Илиеви сина, Офний и Финеес, бяха убити.

30000 са били убити и тези двамата нечестиви мъже са били убити.Защото баща им не ги е коригирал

12 Тогава един човек от Вениамина се завтече от битката, та отиде в Сило, в същия ден, с раздрани дрехи и с пръст на главата си. 16 И човекът каза на Илия: Аз дойдох от сражението; още днес избягах от битката. И рече: Що стана, чадо мое? 17 И вестителят в отговор рече: Израил побягна пред филистимците, при това стана голямо поражение между людете, освен това и двамата ти сина, Офний и Финеес, умряха, и Божият ковчег е хванат. 18 А щом спомена за Божия ковчег, Илий падна от стола възнак край портата, и вратът му се строши, и умря; защото беше стар и тежък човек. И той съди Израиля четиридесет години.

Господ очисти целият род на Илия защото той не спря своите нечестиви синове и при това хилюди Израиляни умряха заради тези двамата. Казвам ви-вашето поведение не афектира само вас, но и всички които са около вас.
Притчи 29

1 Човек, който често е изобличаван, закоравява врата си, Внезапно ще се съкруши и то без поправление. Такъв човек не иска да слуша и ще бъде унищожен.

Така действа Господ.
Римляните 1 глава-има свещеници които знаят какво да правят, но не искат да го правят.

18 Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда.

Те знаят истинат, но не искат да я следват

19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.

Тези пастори от мега църквите знаят прекрасно, че лъжат! Те знаят истината!

20 Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.

Те знаят, че няма Троица, но хората им плащат за тази лъжа и те продължават да лъжат

21 Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.

И ето-те стават глупави

24 Затова, според страстите на сърцата им, Бог ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, -

И Господ им дава развален ум.

25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин. 26 Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено. 27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.

Не е натурално мъже да отиват с мъже и жени с жени! Господ направи това с хората които се отказаха от истината.

28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,

Те са отрязани-свършено е с тях! Те нямат никакъв шанс! Те са нечестиви и не могат да бъдат изправени!

32 които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат. 33 34

Господ ще унищожи тези хора и хората които имат удоволствие от тези хора....
2 Летописи 18 глава.Някои казват, че са Божии служители, но не искат да вършат нищо, което е от Господа.

1 А Иосафат имаше богатство и голяма слава; и направи сватовщина с Ахава. 2 И подир няколко години слезе при Ахава в Самария. И Ахав закла много овци и говеда за него и за людете, които бяха с него; още му предложи да отиде с него в Рамот-галаад. 3 Защото Израилевият цар Ахав рече на Юдовия цар Иосафата: Дохождаш ли с мене в Рамот-галаад? И той му отговори: Аз съм както си ти, и моите люде както твоите люде; ще бъдем с тебе във войната.

Израел се е разделил след Сломон поради греховете на Соломон.

4 Иосафат каза още на Израилевия цар: Моля, допитай се сега до Господното слово.

Това е, което отделя тези двама Царе-единият се допитва до Господа. Но Ахав е против Господа. Той е женен за Изавел-зла жена, която се бори с Господа.

5 Тогава Израилевият цар събра пророците си, четиристотин мъже, та им рече: Да идем ли на бой в Рамот-галаад, или да не ида? А те казаха: Иди, и Бог ще го предаде в ръката на царя.

И как може 400 пророка да грешат?...

6 Обаче, Иосафат каза: Няма ли тук, освен тия някой Господен пророк, за да се допитаме чрез него? 7 И Израилевият цар рече на Иосафата: Има още един човек, чрез когото можем да се допитаме до Господа; но аз го мразя, защото никога не пророкува добро за мене, но всякога зло; той е Михей, син на Емла. А Иосафат каза: Нека не говори така царят.

Ахав никога не е вършел добро.

8 Тогава Израилевият цар повика един служител и рече: Доведи скоро Михея син на Емла. 14 И тъй, дойде при царя. И царят му каза: Михее, да идем ли на бой в Рамот-галаад, или да не ида? А той рече: Идете и ще имате добър успех; защото неприятелите ще бъдат предадени в ръката ви. 15 А царят му каза: Колко пъти ще те заклевам да ми не говориш друго освен истината в Господното име!

Ахав е знаел прекрасно, че тези негови 400 пророци го лъжат и че Михей наистина е пророк от Господа.

16 А той рече: Видях целият Израил пръснат по планините като овци, които нямат овчар; и Господ рече: Тия нямат господар; нека се върнат всеки у дома си с мир.

И ако нямат господар, какво е станало с Ахав?

17 Тогава Израилевият цар каза на Иосафата: Не рекох ли ти, че не ще прорече добро за мене, но зло? 18 А Михей рече: Чуйте, прочее, Господното слово. Видях Господа седящ на престола си, и цялото небесно множество стоящо около него отдясно и отляво. 19 И Господ рече: Кой ще примами Израилевия цар Ахава за да отиде и да падне в Рамот-галаад? И един, проговаряйки, рече едно, а друг рече друго. Господ вече беше взел решение да убие Ахав. 20 Сетне излезе един дух та застана пред Господа и рече: Аз ще го примамя. И Господ му рече: Как? 21 А той каза: Ще изляза и ще бъда лъжлив дух в устата на всичките му пророци. И Господ рече: Примамвай го, още и ще сполучиш; излез, стори така. Когато сте пълни с дух, внимавайте с какъв дух сте пълни... 22 Сега, прочее, ето, Господ е турил лъжлив дух в устата на тия твои пророци, обаче Господ е говорил зло за тебе. Когато някой обича лъжата, живее в лъжа. 28 И така, Израилевият цар и Юдовият цар Иосафат възлязоха в Рамот-галаад. 29 И Израилевият цар рече на Иосафата: Аз ще се предреша като вляза в сражението, а ти облечи одеждите си. Прочее, Израилевият цар се предреши, та влязоха в сражението.

Йосафат би трябвало да разбере, че Ахав иска да бъде убит

30 А сирийският цар бе заповядал на колесниценачалниците си, казвайки: Не се бийте нито с малък, нито с голям, но само с Израилевия цар. 31 А колесниценачалниците, като видяха Иосафата, рекоха: Тоя ще е Израилевият цар; и отклониха се за да го ударят. Но Иосафат извика; И Господ му помогна, защото Бог ги повлия да се отвърнат от него.

Господ го спаси от ситуацията в която той сам се постави-да другарува с нечестив човек

32 Понеже колесниценачалниците, като видяха, че не беше Израилевият цар, престанаха да го преследват и се върнаха. 33 А един човек устрели без да мери, и удари Израилевия цар между ставите на бронята му; затова той рече на колесничаря: Обърни юздата та ме изведи из войската, защото съм тежко ранен.

Някой си човек просто е стрелял с лъка и сткрелата е намерила Царя-Ахав.

34 И в оня ден сражението се усили; но Израилевият цар се удържа в колесницата си срещу сирийците до вечерта, и около захождането на слънцето умря.

Господ го уби. Защото Сатана-който еаща на лъжата-беше в устата на всичките 400 пророци.
2 Летописи 19 глава

1 А като се връщаше Юдовият цар Иосафат с мир у дома си в Ерусалим, 2 гледачът Ииуй, Ананиевият син, излезе да го посрещне, и рече на цар Иосафата: На нечестивия ли помагаш, и тия ли, които мразят Господа, обичаш? Затова, гняв от Господа има върху тебе.

Вижте това!

3 Все пак, обаче, намериха се в тебе добри неща, защото ти отмахна ашерите от земята, и утвърди сърцето си да търсиш Бога.

Но понеже Йосафат се опитваше да прави добро, Господ го остави да живее. Но той не послуша-2 Летописи 20 глава

30 И така, царството на Иосафата се успокои; защото неговият Бог му даде спокойствие от всякъде. 31 Така Иосафат царуваше над Юда. Той бе тридесет и пет години на възраст, когато се възцари и царува двадесет и пет години в Ерусалим; а името на майка му беше Азува, дъщеря на Силея. 32 Той ходи в пътя на баща си Аса; не се отклони от него, а вършеше това, което бе право пред Господа. 35 А след това Юдовият цар Иосафат се сдружи с Израилевия цар Охозия, чиито дела бяха нечестиви. 36 Сдружи се с него за да построят кораби, които да идат в Тарсис; и построиха корабите в Есион-гавер. 37 Тогава Елиезер, Додовият син, от Мариса, пророкува против Иосафата, казвайки: Понеже си се сдружил с Охозия, Господ съсипа твоите дела. И така, корабите се разбиха, тъй че не можаха да идат в Тарсис.

И ето какво направи Господ. Поради това, че Йосафат отново се сдружи с нечестив човек. Ако вървите добре, но понякога правите неща против Господа, той ще унищожи делата на ръцете ви.
Притчи 1. Мислете над тези неща сестри и братя! Ако се намери около вас нечестив човек-отделете се от него!

10 Сине мой, ако грешните те прилъгват, Да се не съгласиш. 15 Сине мой, не ходи на пътя с тях, Въздържай ногата си от пътеката им, 16 Защото техните нозе тичат към злото, И бързат да проливат кръв. 17 Защото напразно се простира мрежа Пред очите на каква да било птица. 18 И тия поставят засада против своята си кръв, Причакват собствения си живот. Те поставят засада против самите себе си.

Бягайте от тези хора! Дори и да са ви близки-майка, съпруга, съпруг, баща, син, дъщеря-бягайте от тях.
Деянията 5 глава

1 А някой си човек на име Анания, с жена си Сапфира, продаде имот, 2 и задържа нещо от цената, със знанието на жена си; и донесе една част и я сложи пред нозете на апостолите. 3 А Петър рече: Анание, защо изпълни сатана сърцето ти, да излъжеш Светия Дух и да задържиш от цената на нивата? 4 Догдето стоеше непродадена не беше ли твоя? И след като се продаде, не бяха ли парите в твоя власт? Защо си намислил това нещо в сърцето си? Не си излъгал човеци, но Бога. 5 И Анания, като слушаше тия думи, падна и издъхна; и голям страх обзе всички, които чуха това.

Този човек умря. Защото се опита да излъже Господа.

6 И по-младите мъже станаха, обвиха го и го изнесоха та го погребаха. 7 И като се минаха около три часа, влезе жена му, без да знае за станалото. 8 И Петър я попита: Кажи ми за толкова ли продадохте нивата? И тя рече: За толкова.

И тя излъга-а можеше да спаси себе си.

9 А Петър й рече: Защо се съгласихте да изкусите Господния Дух? Ето нозете на тия, които погребаха мъжа ти, са на вратата, и ще изнесат и тебе.

Някои се опитват да кажат, че това е Бог-Светият Дух, но ще видите, че е ангел.

10 И тя на часа падна до нозете му и издъхна; а момците, като влязоха, намериха я мъртва, и изнесоха я, та я погребаха до мъжа й.

И винаги ви казвам-дори и на сестрите: подчинете се на мъжете си докато не тръгнат против Господа. Тогава не му се подчинявайте. За да не бъдете убити заедно с него. Еклисиаст 5 глава-вижте какво казва Господ когато човек направи оброк към него. Много е сериозно!

4 Когато направиш обрек Богу, Не се бави да го изпълниш, Защото Той няма благоволение в безумните; Изпълни това, което си обрекъл.

Защото не можеш да излъжеш Господа!

5 По-добре да се не обричаш, Отколкото да се обречеш и да не изпълниш. Спомнете си Анания и жена му. 6 Не позволявай на устата си да вкарат в грях плътта ти; И не казвай пред ангела, че е било по небрежение; Защо да се разгневи Бог на гласа ти, И да погуби делото на ръцете ти?

Това беше онзи ангел, който уби Анания и жена му. Той не прощава, защото Господ му е наредил да не прощава.

7 Защото, макар да изобилват сънища и суети и много думи, Ти се бой от Бога.

Понякога говорите дори и думи които не би трябвало да кажете-Притчи 18

6 Устните на безумния причиняват препирни, И устата му предизвикват плесници. 7 Устата на безумния са погибел за него, И устните му са примка за душата му.

И ако не удържаме езика си-обикновенно стават все лоши неща.

8 Думите на шепотника са като сладки залъци, И слизат вътре в корема. 21 Смърт и живот има в силата на езика, И ония, които го обичат, ще ядат плодовете му. Вижте какво казва Господ!

И ако оставяте устата си без корекция-един ден плодовете ще се върнат върху вас-Яков 3 глава

1 Братя мои, не ставайте мнозина учители, като знаете, че ще приемем по-тежко осъждане. 2 Защото ние всички в много неща грешим; а който не греши в говорене, той е съвършен мъж, способен да обуздае и цялото тяло.

Малцина са способни на това.

3 Ето, ние туряме юздите в устата на конете, за да ни се покоряват, и обръщаме цялото им тяло. 4 Ето, и корабите, ако и да са толкова големи, и се тласкат от силните ветрове, пак с твърде малко кормило се обръщат на където желае кормчията. 5 Така и езикът е малка част от тялото, но много се хвали. Ето, съвсем малко огън, колко много вещество запалва! 6 И езикът, тоя цял свят от нечестие, е огън. Между нашите телесни части езикът е, който заразява цялото тяло и запалва колелото на живота, ни, а сам той се запалва от пъкъла.

И преди да се спрем,казали сме така много, че започва война

7 Защото всякакъв вид зверове, птици, гадини и морски животни се укротяват и укротени са били от човечеството; 8 но езика никой човек не може да укроти; буйно зло е, пълен е със смъртоносна отрова. 9 С него благославяме Господа и Отца, и с него кълнем човеците създадени по Божие подобие!

И това е, което мнозина правят.

13 Кой от вас е мъдър и разумен? Нека показва своите дела чрез добрия си разговор, с кротостта на мъдростта.

Господ иска да видим тези неща. Еремия 23 глава

32 Ето, Аз съм против ония, които пророкуват лъжливи сънища, казва Господ, И, като ги разказват, с лъжите си и с надменността си Правят людете Ми да се заблуждават, Тогаз, когато Аз не съм ги изпратил, нито съм им заповядал; Прочее, те никак няма да ползуват тия люде, казва Господ.

Господ е против пасторите които не са пратени от него и лъжат хората.

33 И когато тия люде, Или някой пророк или свещеник, те попитат като рекат: Какво е наложеното върху тебе от Господа слово? Тогава да им кажеш що е наложеното, - Че Господ дума: Аз ще ви отхвърля. 36 А да не споменете вече: Наложеното от Господа слово; Понеже товар ще бъде на всекиго Неговото слово; Защото извратихте думите на живия Бог, На Господа на Силите, нашия Бог.

И всеки човек ще отговаря за своите си думи-това ще е неговият си товар.
Матей 12 глава

34 Рожби ехиднини! Как можахте да говорите добро, като сте зли? Защото от онова, което препълва сърцето, говорят устата. 35 Добрият човек от доброто си съкровище изважда добри неща; а злият човек от злото си съкровище изважда зли неща. Злият ще говори и действа винаги по зъл начин. 36 И казвам ви, че за всяка празна дума, която кажат човеците, ще отговарят в съдния ден.

Разбирате ли това? Ако говорите без да мислите какви ще са последиците-ще отговаряте. В съдният ден-ужас!

37 Защото от думите си ще се оправдаеш, и от думите си ще се осъдиш.

Разбирате ли това-по думите ви ще се оправдаете или ще бъдете осъдени!
1 Петрово 2 глава-може да имате цяото знание на света, но ако това, което говорите е гадно-всичкото ви знание няма никаква полза.

11 Възлюбени, умолявам ви, като пришелци и чужденци на света, да се въздържате от плътски страсти, които воюват против душата; 12 да живеете благоприлично между езичниците, тъй щото, относно това, за което ви одумват като злодейци, да прославят Бога във времето, когато ще ги посети, понеже виждат добрите ви дела.

Говорете праведно и се дръжте праведно и тогава тези които ви наблюдават възможно е да се променят.

13 Покорявайте се заради Господа на всяка човешка власт, било на царя, като върховен владетел, 14 било на управителите, като пратеници от него, за да наказват злодейците и за похвала на добротворците. 15 Защото това е Божията воля, като правите добро, да затуляте устата на невежите и глупави човеци; 16 като свободни, обаче, не употребяващи свободата за покривало на злото, но като Божии слуги.

Не използувайте вашата мъдрост и знание за да вършите неща които Господ не одобрява.
1 Петрово 4 глава

14 Блажени сте, ако ви опозоряват за Христовото име; защото Духът на славата и на Бога почива на вас [откъм тях се хули, а откъм вас се прославя]. 15 Никой от вас да не страда като убиец, или крадец, или злодеец, или като такъв, който се бърка в чужди работи. 16 Но, ако страда някой като християнин, да се не срамува, а нека слави Бога с това име.

Ако страдате като християни-не се срамувайте!

17 Защото дойде времето да се започне съдът от Божието домочадие; и ако почне първо от нас, каква ще бъде сетнината на тия, които не се покоряват на Божието благовестие? 18 И ако праведният едвам се спасява, то нечистият и грешният где ще се явят?

Разбирате ли колко страшно е това? 19 Затова и тия, които страдат по Божията воля, нека предават душите си на верния Създател, като вършат добро. Как така вие ще бъдете с Господа? Като вършите това, което Господ иска.Вашето поведение ще определи, къде ще живеете вечно-в Божието Царство илив огненото езеро.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2196623
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930