Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2013 23:04 - Историята На Израел-Чернокожи-Разказана От Пророците. Пета Част-Осиновяването
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1653 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,

Имам удоволстивето да ви представя невероятен урок, от който ще разберете не само как Господ осинови Яков и му даде името си-Израел, но също и как ще осинови всичките народи по времето на Милениума! Това се отнася и за вас! Дано се обърнете към Бога докато още е ден и като пазите всичко, което Той изисква, да влезете в добрата част на Божието Царство! В името на Исус! Амин!

Това е последната част на Историята на чернокожите. Тези уроци и специялно този ни показват къде Господ иска да бъдем. Причината да се занимаваме с тези уроци е, че хората се нуждаят да им бъде говорено и то според истината. Но първото нещо е, че първо Свещениците на Бога трябва да знаят истината. Днес има над 50 различни деноминации и те всичките имат различни истории, що се касае до Библията. Всичките тези пастори дето стоят пред хиляди и хиляди хора не знаят самите те нищо. Всичко е превърнато на машина за пари и никой не знае нищо. Това, че Израел са чернокож народ не означава, че са по-красиви от когото и да било другиго, но това просто е факта. Хората трябва да знаят тези факти. А защо това, което се е случило с нас е поради клетвите на Бога-защото ние отпаднахме от пазенето на Закона на Бога.
Но основното нещо, което трябва да видим е Осиновяването. Защото това е смисъла на цялото.
Ще започнем от самото начало и ще видим как е станало всичко и как ще бъде оправено. Вижте-трябва да знаем цялата истина-иначе не може да стане.
Битие 1 глава

26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята. 

Бог сътвори човека по свое подобие и му даде власт над цялото творение.

27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде. 28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята. 

След като Господ ги сътвори-сътвори ги мъжко и женско-за да могат да се размножават и да изпълнят земята. Мъж и мъж не могат да бъдат плодовити и да населят земята, нито жена и жена! За това имам проблем когато някой ми каже, че днес нещата са се променили. Питам ги-нима мъжете днес имат бебета?... Нищо не се е изменило-същото е както от началото!
Нека сега видим как ги сътвори. Това, което четем е плана за сътворението. Следва изпълнението на този план
Битие 2 глава

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа. 

Не казва, че е поставил душа в човека-нали? Вижте-това е абсолютно! Ако спрете да дишате ще сте мъртва душа. Това е абсолютно-няма място за грешка-просто четете!

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото. 

И ето-Господ засади дървета за плод и постави още две други дървета! И Господ даде на човека една заповед

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш;

И Дървото на Живота също беше там-нали? И човека свободно можеше да яде от него-нали така?  
 
17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш. 

Някои казват, че човекът е умрял духовно-няма такова нещо! Господ е абсолютен-това, което казва е факт.
Нека видим какво направи човека-Битие 3 глава.

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? 2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; 3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. 

Сатана е бил точно там тогава. Змиите не говорят нито могат! Не превръщайте Библията на детски приказки! Коя е змията-Откровението 12 глава ви дава всичките му титли. И така-змията нарече Господ лъжец. Защото Сатана знаеше какво каза Господ на човека-да не говори с него.

4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете; 

И това е лъжата, която чувате на всяко погребение. Те ви казват, че сестрата в ковчега не е тя-но тя е отишла на небето...

5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото. 

И това е, което е проблема за нас-понякога получаваме знания, които не са за нас, защото не можем да ги асимилираме и да ги разберем.

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде. 

И какво е това, което те ядоха? Плодовете на лъжата-както ви казва Осия. Вижте-ако би било ябълки-защо пращате децата си на училище? Купете им ябълки и нека ги изядат. И ще са образовани...  

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си. 18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева. 

Вижте-Сатана знаеше, че не може да излъже Адам. За това излъга жената! И ако тази жена би покрила главата си и не бе говорила със Сатана-ние нямаше да умираме и до днес. Защото Павел ви казва, че когато не покриват главите си-жените-те са под властта на ангелите-на кои? На падналите!  И ето-ние трябва да работим докато не умрем. И ако не работим, но имаме-значи сме ограбили някого...
 
22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, - 23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет. 24 Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота. 

И за да не може Адам да отиде и да говори с Дървото на Живота-та да научи как да живее вечно, то Господ спря достъпа му до Дървото. Вижте-всичко е възможно ако знаете как да го направите. И ето-Господ постави херувимите за да пазят пътя към Дървото на Живота. Не към градината, но към Дървото на Живота! Някои казват, че жената е дървото на живота. Но тогава се явява проблема: Господ изгони и мъжа и жената от Градината! Е как тогава постави херувимите да пазят Дървото на Живота, а не жената?...
Бог постави херувимите за да пазят пътя към Исус, а не към градината! Обърнете внимание на това. И от тогава където и да се яви Исус-херувимите са с него. Защо Исус има нужда от пазители, не знаем, но това е така.
Нека видим Битие 4 глава и да видим какво стана после

1 И Адам позна жена си Ева; и тя зачна и роди Каина; и каза: С помощта на Господа придобих човек. 2 Роди още и брата му Авела. Авел пасеше стадо, а Каин беше земледелец. 

Това са първите двама души които се родиха. Но единият уби другият 

8 А Каин каза това на брата си Авела. И когато бяха на полето, Каин стана против брата си Авела и го уби.

Това е първото буийство на земята. Това е поради ревността-за това Кайн уби Авел. Това е и до днес така-някои са готови да убият брата си поради ревността, че той е по-добре в живота. 
 
9 И Господ рече на Каина: Где е брат ти Авел? А той рече: Не зная; пазач ли съм аз на брата си? 

Това е първата лъжа на света.

10 И рече Бог: Какво си сторил? Гласът на братовата ти кръв вика към Мене от земята. 11 И сега проклет си от земята, която отвори устата си да приеме кръвта на брата ти от твоята ръка. 12 Когато работиш земята тя няма вече да ти дава силата си; бежанец и скитник ще бъдеш на земята. 

Ето какво каза Господ и в този момент го отхвърли. Повече не се занимаваше с Кайн. Но нека видим децата на Кайн. 

16 Тогава излезе Каин от Господното присъствие и се засели в земята Нод, на изток от Едем. 17 И Каин позна жена си, която зачна и роди Еноха: и Каин съгради град, и наименува града Енох, по името на сина си.

Кайн се е оженил за една от сестрите си. Тогава това е било така. 

18 И на Еноха се роди Ирад; а Ирад роди Мехуяила; Мехуяил роди Метусаила; и Метусаил роди Ламеха. 19 И Ламех си взе две жени; името на едната беше Ада, а името на другата Села. 

И синът на Кайн беше точно като баща си-същият убиец. Първите две убийства бяха извършени от Кайн и сина му.  

23 И Ламех рече на жените си:- Адо и Село, чуйте гласа ми, Жени Ламехови, слушайте думите ми; Понеже мъж убих, задето ме нарани, Да! юноша задето ме смаза. 

Добре е, че никой от рода на Кайн не премина потопа-иначе този свят щеше да е наистина в сериозни проблеми. 
 
25 И Адам пак позна жена си и тя роди син, когото наименува Сит, защото тя думаше, Бог ми определи друга рожба, вместо Авела, тъй като Каин го уби. 26 Също и на Сита се роди син, когото наименува Енос. Тогава почнаха човеците да призовават Господното име. 

И когато се появи Сет, тогава неговите деца започнаха да търсят Бога.
И за да сме сигурни, че не е възможно да има деца без да има жени, нека видим Битие 5 глава

1 Ето списъкът на Адамовото потомство. В деня когато Бог сътвори човека, Той го направи по Божие подобие; 2 създаде ги мъж и жена, благослови ги, и наименува ги Човек, в деня когато бяха създадени. 

Когато Господ сътвори човека-и жената е била вътре. По-късно Господ я изведе на света. И Адам я нарече Ева.

3 Адам живя сто и тридесет години, и роди син по свое подобие по своя образ и наименува го Сит. 

Вижте, бче Кайн изобщо не е споменат вече. Защото Господ го отхвърли.

4 А от как роди Сита, дните на Адама станаха осемстотин години; и той роди синове и дъщери. 

И през тези 930 години Адам е имал много синове и дъщери.

5 И всичките дни на Адама колкото живя станаха деветстотин и тридесет години; и умря. 

Но нещо е станало тогава-Битие 6 глава

1 Като почнаха човеците да се размножават по лицето на земята и им се раждаха дъщери, 2 Божите синове, като гледаха, че човешките дъщери бяха красиви, вземаха си за жени от всички, които избираха. 

Когато човеците са започнали да се размножават, синовете на Кайн са започнали да харесват дъщерите на Сет. Ще го видим това

3 И тогава рече Господ: Духът който съм му дал не ще владее вечно в човека; в блуждаенето си той е плът; затова дните му ще бъдат сто и двадесет години. 

Защото хората не търсеха Бога и това щеше да стане голям проблем. И Господ ограничи живота на човеците на 120 години.
Това е първото ограничение на живота на човеците от Бога-до 120 години и виждаме причината: всичко, което те вършеха беше зло.
Второто ограничение е на 70 години-Псалм 72...
Нека видим Лука 3 глава. Вижте-хората не мислят. Ако ангелите спят с жени и от това се раждат гиганти, то защо днес ги няма и защо умират?

21 И когато се кръстиха всичките люде, като се кръсти и Исус и се молеше, отвори се небето, 22 и Светият Дух слезе върху Него в телесен образ като гълъб, който казваше: Ти си Моят възлюбен Син; в Тебе е Моето благоволение. 

Исус ни показа какво трябва да направим и ние. Трябва да се кръстим. А това тук е глас на ангел. И когато Исус беше кръстен-това е началото на неговото служение.

23 И сам Исус беше на около тридесет години, когато почна да поучава, и, както мислеха, беше син на Иосифа; който бе син Илиев. 

Защо Исус трябваше да чака да стане 30 години, че да започне да проповядва? Защото това е Закона!

24 А Илий, Мататов; Матат, Левиев; Левий, Мелхиев; Мелхий, Яанайев; Яанай, Иосифов; 31 Елиаким, Мелеев; Мелеа, Менов; Мена, Мататов; Матата, Натанов; Натан, Давидов; 

Виждаме цялото родословие на Исус, но нека видим от къде е започнало.  

37 Ламех, Матусалов; Матусал, Енохов; Енох, Яредов; Яред, Малелеилов; Малелеил, Каинанов; 38 Каинан, Еносов; Енос, Ситов; Сит, Адамов; а Адам, Божий. 

Значи ето синовете на Бога-в последователност. Те са тези които идат от Адам и Сет-не от Кайн! И така, когато Господ видя, че дъщерите на Сет се смесваха със синовете на Кайн, реши, че е време да ги раздели.
Но кое е това, което ни прави синове на Бога-Римляните 8 глава

1 Сега прочее, няма никакво осъждане на тия, които са в Христа Исуса, [които ходят, не по плът но по Дух]. 

Господ винаги поставя условие! Вижте-които вървят според духа са Божии.  

5 Защото тия, които са плътски, копнеят за плътското; а тия, които са духовни - за духовното. 

Това е, към което трябва да се стремите-духовното от Бога.

6 Понеже копнежът на плътта значи смърт; а копнежът на Духа значи живот и мир. 7 Защото копнежът на плътта е враждебен на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може; 8 и тия, които са плътски, не могат да угодят на Бога. 

Плътското не може да угоди на Бога! Хора плътски вървят насам-натам и ви казват, че не трябва да пазите Заповедите на Бога? Те ви лъжат! Но ние които пазим Закона на Бога-ние сме от духовните. И именно духовните могат да угодят на Бога.

9 Вие, обаче, не сте плътски, а духовни, ако живее във вас Божият Дух. Но ако някой няма Христовия Дух, той не е Негов. 

Значи-ако вямате Христовият дух-не сте негови! Тоест-ако не пазите всичко, което Той е заповядал-вие не сте негови.  

14 Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове. 

Виждате ли това? Ако имате Божието Слово-Йоан 6 глава-то вие сте Христови! Но ако не говорите Божието Слово както е-нямате нищо общо с Христос. А ние знаем, че именно Христос е дал всичките Закони.
И така-докато вървите в Божия Дух-сте деца на Бога. Но тези деца на Адам и Ева бяха продукт вече на греха на Адам и Ева. За това те вече не бяха перфектни по Бога. И нека видим какво стана след като Адам и Ева нарушиха заповедта на Бога-да не говорят със Сатана. Ще видим какво е могло да бъде и какво е сега-Псалм 82. Вижте-ние можем да си мислим, че нещо ни се е разминало и Господ не ни е видял какви ги вършим-лъжем само себе си. Господ вижда и знае всичко-няма къде да се скрие човек от Бога. И рано или късно Той ще се занимае с нас.

1 Бог стои в Божия събор, Съди всред боговете. 2 До кога ще съдите несправедливо, И ще лицеприятелствувате към нечестивите? (Села.) 

Кои са тези богове-ние сме! И ако сме богове-ние сме могъщи. Но вижте какво направихме... Ако бихме говорили с Бога-бихме живели вечно като богове, но ето какво направихме 

5 Те не знаят нито разбират, Ходят насам натам в тъмнина; Всичките основи на земята се разклащат. 

Поради нашият грях цялата земя  се клати. Ние не трябваше да умираме. Не трябваше да боледуваме и да се избиваме едни други. Но ето какви ги вършим.

6 Аз рекох: Богове сте вие; Всички сте синове на Всевишния. 7 А при все това вие ще умрете като човеци, И ще паднете като един от князете. 

Кой умира, сестри и братя-ние сме! И не бихме умирали ако просто бихме се подчинили на Бога и не бихме говорили със Сатана. И вижте сега-първата смърт е временно състояние. Но трябва да сме ужасени от втората смърт-та да не попаднем в нея. Защото от там излизане няма и ще сме живи-вечно...
Нека видим Йоан 10 глава. Хората четат Библията и си нямат и понятие какво четат. Господ даде 7 дена на човека да е в това тяло. И ние имаме 7 дена за да вързвърнем всичко към нормалното. И съвсем не е случайно, че Исус възкръсна на 7я ден. Но вие отивате на църкви и чувате само „бла-бла”...

23 и ходеше Исус в Соломоновия трем на храма. 24 Между това юдеите Го заобиколиха и Му казаха: До кога ще ни държиш в съмнение? Ако си Ти Христос, кажи ни ясно. 

Тези хора знаеха ,че Исус е дошъл от небето. И че е Бога, който ни е дал всичко. Но не искаха да го приемат.

25 Исус им отговори: Казах ви, и не вярвате. Делата, които върша в името на Отца Си, те свидетелствуват за Мене. 

Исус вършеше това, което те никога не бяха виждали изобщо. Дори и мъртвите възкресяваше, но те не искаха и да чуят.

26 Но вие не вярвате, защото не сте от Моите овце. 27 Моите овце слушат гласа Ми, и Аз ги познавам, и те Ме следват. 

И ето това, което му създаде проблем-този 30 стих
 
30 Аз и Отец едно сме. 31 Юдеите пак взеха камъни за да Го убият. 32 Исус им отговори: Много добри дела ви показах от Отца; за кое от тия дела искате да Ме убиете с камъни? 33 Юдеите Му отговориха: Не за добро дело искаме да Те убием с камъни, а за богохулство, и защото Ти, бидейки човек, правиш Себе Си Бог. 

Те му казаха, че той е човек и не може да е Бог.

34 Исус им отговори: Не е ли писано във вашия закон: "Аз рекох, богове сте вие"? 35 Ако са наречени богове ония, към които дойде Божието слово, (и написаното не може да се наруши), 36 то на Този, Когото Бог освети и прати на света, казвате ли, богохулствуваш, защото рекох, Аз съм Божий Син? 

Каза им-вижте-писано е във вашата Книга. И ако написаното не може да се измени, то тогава аз съм Бог и вие-също. И ако човекът не беше оглупял-то щяхме да сме богове. Това е абсолютно и не може да се измени. Ако Адам и Ева биха се подчинили-то никой не би умирал. Но ние не обичаме ясното и простото-ние търсим да усложним всичко. Но човекът отпадна от безсмъртието. Господ ни е създал за да живеем вечно, но ние намерихме начин да умрем. Исус обаче имаше начин да ни върне в живота. Като начало-даде ни жертвоприношенията за да не ни изтреби всичките. И какво направи после? Трябваше да ни осинови. Ако не бе направил това-ние бихме били в огромен проблем. Но ето-Исус дойде в плът и кръв, защото за греховете на човека човек трябваше да умре-съвършен човек, такъв, който не е нарушил нищо дадено от Бога-нищо!
Псалм 49. Днес никой не ви казва в църквите какво да правите, за да спасите себе си, но ви говорят за пари и икономика...

1 Слушайте това, всички племена; Внимавайте, всички жители на вселената, 2 И низкопоставени и високопоставени, Богати и сиромаси заедно. 3 Устата ми ще говорят мъдрост, И размишлението на сърцето ми ще бъде за разумни неща; 

Говори на всички хора-независимо дали са образовани или не.

4 Ще наведа към притча ухото си, Ще изложа на арфа гатанката си. 5 Защо да се боя във време на бедствие, Когато ме обкръжи беззаконието до петите? 6 От ония, които уповават на имота си, И се хвалят с голямото си богатство, 7 Ни един от тях не може никак да изкупи брата си, Нито да даде Богу откуп за него. 

Никой не може да спаси брата си-независимо колко е богат. Не съществува откуп пред Бога за когото и да било. Не важи!
 
9 Та да живее вечно И да не види изтление. 

Колко от вашите църкви могат да ви изкупят от Бога? Нито една! Независимо колко са големи и за какво се представят.
Кой каза това-нека видим-Матей 20 глава. Вижте-Господ вижда всичко и не забравя нищо! Господ не обича тези които нарушават Заветите му и рано или късно ще им го върне.

27 и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга; 28 също както и Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина. 

Исус дойде за да служи и да даде живота си за мнозина. Ето защо никакви пари не стават за това, но само кръвта на Исус. Вижте-дори сам Исус, който беше оценен за 30 сребърника ви казва в Исаия, че това е добра цена. Ако това е неговата цена, то каква е вашата? 
Господ ни е изкупил и то чрез своята собствена кръв. И сега ще ни възстанови чрез осиновяването. Понеже е Дух и не може да има деца по друг начин, но само чрез осиновяване.
Нека видим Исаия 49 глава. Ако не знаем от къде сме дошли-не знаем и на къде отиваме. И колкото и да сме богати в този свят-не прави нищо, защото като умрем не взимаме нищо със себе си. Въпроса е много по-серизен-да достигнем до вечният живот.

1 Слушайте ме, острови, И внимавайте, далечни племена: Господ ме призова още от рождението, Още от утробата на майка ми спомена името ми! 2 Направи устата ми като остър нож, Покри ме под сянката на ръката Си; И направи ме като лъскава стрела, И ме скри в тула Си; 

Казва-всички нека чуят. Мария знаеше как да нарече сина си дори и преди да беше заченала-защото това име дойде от небето.

3 И рече ми: Ти си Мой служител, Ти си Израил, в когото ще се прославя. 

Хората четат това и мислят, че говори на народа Израел-не! Говори за този, който носи това име-Господ. Който осинови Яков и му даде името си.

4 Но аз си рекох: Напразно съм се трудил, За нищо и напусто съм изнурявал силата си; Все пак, обаче, правото ми е у Господа, И наградата ми е у моя Бог. 5 Сега, прочее, говори Господ, Който ме създаде още от утробата за Свой служител, За да доведа пак Якова при Него, И за да се събере Израил при Него, - (Защото съм почтен в очите на Господа, И моят Бог ми стана сила,) 

Господ трябваше да се роди за да възстанови Израел-народа си които са Свещениците му. Но вижте още кого ще осинови и възстанови

6 Да! Той казва: Малко нещо е да Ми бъдеш служител, За да възстановиш племената на Якова; И за да възвърнеш опазените на Израиля; Ще те дам още за светлина на народите, За да бъдеш Мое спасение до земния край. 

Исус е светилната за всичките синове на Адам! Не само за Израел, но за всичките народи. Но как ще го направи това-чрез осиновяването. Първо е Израел и нека видим това-Битие 32 глава
Хората не си и помислят да учат тези неща. За това и невежеството се шири по църквите днес. Някой обаче трябва да изучава Библията за да може да я преподава на човеците. И без знанието и най-вече разбирането, не става нищо!
Вижте-Господ не се помирява с неудача-няма такова нещо. За това изпълнява плана точно както е.

24 А Яков остана сам. И един човек се бореше с него до зазоряване, 25 който, като видя, че не му надви, допря се до ставата на бедрото му; и ставата на Якововото бедро се измести, като се бореше с него. 

Яков се е борил с ангел-никой човек не може иначе да направи това, което направи ангела.

26 Тогава човекът рече: Пусни ме да си отида, защото се зазори. А Яков каза: Няма да те пусна да си отидеш, догде не ме благословиш. 27 А той му каза: Как ти е името? Отговори: Яков. 28 А той рече: Няма да се именуваш вече Яков, но Израил, защото си бил в борба с Бога и с човеци и си надвил. 

Това беше денят в който Господ ни осинови и ни даде името си-Израел. Нека видим Битие 35 глава

9 И Бог пак се яви на Якова, след завръщането му от Падан-арам, и го благослови. 10 Каза му Бог: Името ти наистина е Яков; но не ще се именуваш вече Яков, но Израил ще ти бъде името. И наименува го Израил. 

Защо той промени името му, когато го осинови? Защото когато го осинови трябваше да му даде името си. Израел е първият син, който Господ осинови. Хората се опитват да отделят Израел от Исус, но това не е възможно-името му е Израел!
2 Хроники 7 глава

12 Тогава Господ се яви на Соломона през нощта и му каза: Чух молитвата ти и избрах това място да Ми бъде дом за жертви. 

Вижте-който и да е от човеците по земята-когато се обърне към Храма в Ерусалим-Бог ще го чуе. И ако знаете какво става-това и ще правите когато се молите на Бога. 
 
14 и людете Ми, които се наричат с Моето име, смирят себе си та се помолят, и потърсят лицето Ми, и се върнат от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха им и ще изцеля земята им. 

Вижте-хората които се наричат с Неговото име! Ако се обърнат към Него, то Той ще ги чуе-ако се обърнат от греховете си. А не защото са Израел.
Това е името на Бога, който сътвори всичкото.
Нека видим Римляните 9 глава и ще разберем това. Хората които наричат себе си християни мразят името Израел... Това означава, че си нямат и понятие от Библията и фактите. Исус е Израел и не можете да го промените това.

1 Казвам истината в Христа, не лъжа, и съвестта ми свидетелствува с мене в Светия Дух, 2 че имам голяма скръб и непрестанна мъка в сърцето си. 3 Защото бих желал сам аз да съм анатема от Христа, заради моите братя, моите по плът роднини; 4 които са израилтяни, на които принадлежат осиновението на славата, заветите и даването на закона, богослужението и обещанията; 

Павел говори за своите братя-Израиляните. Павел е от племето на Вениамин-едно от 12те племена. И вижте-на тях принадлежи осиновяването! Вече видяхме това.
Господ се занимава само със своите деца и никой друг. Днес сред Израел имаме и хора от другите синове на Ной, но що се касае до осиновяването на народите-ще бъде по времето на Милениума.
Нека видим Изход 4 глава. А те ви проповядват днес по църквите... лъжи. И това е, което вие знаете.

21 И Господ каза на Моисея: Когато се завърнеш в Египет, внимавай да вършиш пред Фараона всичките чудеса, които дадох в ръката ти; но Аз ще закоравя сърцето му, и той няма да пусне людете. 

Господ закорави сърцето на Фараон за да може да накаже целият Египет за това, което направиха на народа му-Израел.

22 А ти кажи на Фараона: Така говори Иеова: Израил ми е син, първородният ми; 

Израел е първородният на Бога. КЮоето означава-ще има и други след това.

23 и казвам ти: Пусни сина Ми да Ми послужи; но ако откажеш да го пуснеш, ето, Аз ще заколя твоя син, първородния ти. 

Господ предупреди Фараон какво ще направи ако този не пусне първородният му син. На Бога принадлежи отмъщението-за това не се и опитвайте да отмъщавате. И без това не можете като Бога.
Еремия 31 глава

7 Защото така казва Господ: Пейте с радост за Якова, И възкликнете за главния от народите; Прогласете, похвалете и кажете: Спаси, Господи, людете Си, останалите от Израиля. 8 Ето, Аз ще ги доведа от северната земя, И ще ги събера от краищата на света, И заедно с тях слепият и куцият, Непразната заедно с раждащата, Ще се върнат тука с голямо множество. 

Господ винаги говори, че ще върне своя народ-Израел от всички земи в които ги е пръснал

9 С плач ще дойдат, И като се молят ще ги доведа; Ще ги доведа до водни реки през прав път, В който няма да се спънат; Защото съм Отец на Израиля, И Ефрем е първородният Мой. 

Бог е Баща на Израел и Израел е първородният му-Израел и Ефраим е едно и също. Но като казва първородният това означава, че ще има и други. Защото Господ иска да спаси всички! Очевидно е, че те не могат да спасят сами себе си, щото дори и не знаят какво е мъртво тяло-казват, че мъртивте не са мъртви, но са на небето-или в ада...
Нека видим, че ще има и други синове и дъщери след Израел. Няма нищо общо с раса, националност, цвят, но само с човека! Без значение какъв е цвета му, колко е дебел или тънък-всички трябва да се хранят и имат по една уста.
Нека видим Йоан 10 глава. Защото Господ иска да спаси всички хора-разбира се от тях зависи дали ще искат да живеят вечно или да идат в огненото езеро.

1 Истина, истина ви казвам, който не влиза през вратата на кошарата на овцете, но прескача от другаде, той е крадец и разбойник. 

Всички искат да минат от страни на вратата. Но ние говорим Божието Слово както е-проповядваме Исус както е и пазим  Законите му. Няма никаква тайна, защо сме така успешни и цял свят ни гледа.  

7 Тогава Исус пак рече: Истина, истина ви казвам, Аз съм вратата на овцете. 8 Всички, които са дошли преди Мене са крадци и разбойници; но овцете не ги послушаха. 

Какви са тези които ви учат на „Така казвам аз”? Те нямат нищо общо с Бога.

9 Аз съм вратата; през Мене ако влезе някой, ще бъде спасен, и ще влиза, и ще излиза, и паша ще намира. 

Това обхваща всички-нали?  

14 Аз съм добрият пастир, и познавам Моите, и Моите Мене познават, 15 също както Отец познава Мене, и Аз познавам Отца; и Аз давам живота Си за овцете. 16 И други овце имам, които не са от тая кошара, и тях трябва да доведа; и ще чуят гласа Ми; и ще станат едно стадо с един пастир. 

И други овце има Исус които трябва да приобщи към Божието Семейство. И Отец го е изпратил и до тях. Защото Отец му е дал задачата да спаси всичките овце. По времето на Милениума всички ще станат... Израел.
Нека видим Исаия 56 глава

1 Така казва Господ: Пазете правосъдие и вършете правда, Защото скоро ще дойде спасението от Мене, И правдата Ми скоро ще се открие. 

Говори за последното време, когато ще дойде отново на земята

2 Блажен оня човек, който прави това, И оня човешки син, който се държи за него, Който пази съботата да я не оскверни, И въздържа ръката си да не стори никакво зло. 

Казва ви какво трябва да правите за да ви спаси

3 А чужденецът, който се е прилепил към Господа да не говори Като каже: Господ съвсем ще ме отдели от людете Си; Нито да каже скопецът: Ето, аз съм сухо дърво. 

Това е, което чужденците казват днес, но това ще се промени. 
 
6 Също и чужденците, които се прилепват към Господа, За да Му служат, да обичат името на Господа, И да бъдат Негови слуги, - Всеки от тях, който пази съботата да я не оскверни, И държи завета Ми, - 7 И тях ще доведа в светия Си хълм, И ще ги зарадвам в Моя молитвен дом; Всеизгарянията им и жертвите им ще Ми бъдат благоугодни на олтара Ми, Защото домът Ми ще се нарече Молитвен дом на всичките племена.8 Господ Иеова, Който събира изгонените на Израиля ето що казва: Ще му събера още и други Освен своите му, които вече са събрани.

Вижте-това покрива всички освен Израел-без изключение. И те трябва да вършат същите неща, както и Израел. Иначе не може да стане. И те трябва да са под същият Завет-10те заповеди!
И ето-Господ ще осинови всички народи. И никой няма да има друго име вече, но всички ще имат едно фамилно име-Израел.
Нека видим Ефесяните 2 глава

11 Затова помнете, че вие, някога езичници по плът, наричани необрязани от тия, които се наричат обрязани с обрязване на плътта, което се извършва с ръце, 12 в онова време бяхте отделени от Христа, странни на Израилевото гражданство и чужденци към заветите на обещанието, без да имате надежда и без Бога на света. 

Преди те не са имали нищо общо с Бога и съответно-с народа му Израел и не са имали никаква надежда. Тоест-ако не сте част от Завета-нямате никаква надежда за спасение! Това е много сериозно събощение.

13 А сега в Христа Исуса вие, които някога сте били далеч, сте поставени близо чрез кръвта на Христа. 18 защото чрез Него и едните и другите имаме своя достъп при Отца в един Дух. 

Ако чрез Исус имаме достъп до Отец, то трябва ли да имаме едно и също учение? Ама разбира се! Е как тогава Израел трябва да пази Закона и да е обрязан, пък всички други-не? Разбира се, че не става!

19 Затова вие не сте вече странни и пришелци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство; 20 понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като е краеъгълен камък сам Христос Исус, 

Изградени на Старият и на Новият Завет заедно. Трябва да приемате и Старият и Новият завет-иначе не може да стане.
Нека видим сега и осиновяването-Йоан 4. Вие сте по разни църкви пез целият си живот и не знаете нищо? Дори и понятие нямате, че тези неща са в Библията. Че Господ ни е осиновил-всички нас които пазим Закона и вървим както Той иска да вървим.

24 Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.

Ако сте деца на Отец, то какви ще бъдете? Нека видим това-Евреите 12

6 Защото Господ наказва този, когото люби, И бие всеки син, когото приема", 

Защо? Защото всички са нечисти...

7 Ако търпите наказание, Бог се обхожда с вас като със синове; защото кой е тоя син, когото баща му не наказва? 

Никой не е перфектен и рано или късно Господ ще ви удари по главата

8 Но ако сте без наказание, на което всички са били определени да участвуват, тогава сте незаконно родени, а не синове. 

Това са тези които вършат техните си дела и Господ ги е предал на развратен ум. Те вече не са от Божиите. Страшно е!

9 Освен това, имали сме бащи по плът, които са ни наказвали, и сме ги почитали; не щем ли повече да се покоряваме на Отца на духовете ни и да живеем? 

Говори за вечният живот! Исус е нашият Баща и Отец е неговият Баща и така-всички трябва да станем духовни. А духовните не могат да умрат. За това Бог е сътворил огненото езеро-за Сатана и неговите ангели-защото те не могат да умрат. И когато вече сме в Божието Семейство-Отец ще е Баща на всичките.

Нека видим как е самият пример, който Исус ни даде-Галатяни 4 глава

4 а когато се изпълни времето, Бог изпрати Сина Си, Който се роди от жена, роди се и под закона, 

Под Закона за Жертвоприношенията

5 за да изкупи ония, които бяха под закона, та да получим осиновението. 

Исус дойде за да направи възможно самото осиновяване. Защото никой не може да откупи брата си, но само Исус може да ни изкупи.

6 И понеже сте синове, Бог изпрати в сърцата ни Духа на Сина Си, Който вика: Авва, Отче! 

Това става когато вече сме наясно с тези неща

7 Затова не си вече роб, но син; и ако си син, то си Божий наследник чрез Христа. 

Е ако сте наследници на Бога, то вие сте безсмъртни. Но Исус дойде за да ни даде възможността да живеем и да бъдем осиновени от Отец.
Целият свят отива в неделя на църква, но ако ги попитате-защо-не могат да ви отговорят. Те просто не знаят. Господ иска да знаете какво прави и да го изпитате дори! Но вие и това не знаете
Римляните 8 глава

14 Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове. 

Докато вървите по Бога-сте синове и дъщери на Бога

15 Защото не сте приели дух на робство, та да бъдете пак на страх, но приели сте дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва Отче! 

Кажете ми-кое е това в този свят, което е повече от вечният живот?

16 Така самият Дух свидетелствува заедно с нашия дух, че сме Божии чада. 17 И ако сме чада то сме и наследници, наследници на Бога, и сънаследници с Христа, та, ако страдаме с Него, да се и прославяме заедно с Него. 18 Понеже смятам, че сегашните временни страдания не заслужават да се сравнят със славата, която има да се открие към нас. 

Кое е това, поради което си струва да загубите вечният си живот? Ми няма такова нещо-и колкото и да ви е трудно сега-не се подавайте на смъртта! Продължавайте в тесният път към вечният живот!

19 Защото създанието с усърдно очакване ожида откриването ни като Божии синове. 

И това е, което ще бъдем-ако устоим до края-синове и дъщери на Отец!

20 Понеже създанието беше подчинено на немощ, не своеволно, но чрез Този, Който го подчини, 21 с надежда, че и самото създание ще се освободи от робството на тлението, и ще премине в славната свобода на Божиите чада. 22 Понеже знаем, че цялото създание съвокупно въздиша и се мъчи до сега. 23 И не то само, но и ние, които имаме Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло. 

И ние чакаме да бъдем осиновени-когато нашите телба ще бъдат изменени и ние ще сме богове.  

28 Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение. 29 Защото, които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Сина Му, за да бъде Той първороден между много братя; 

И ако обичаме Бога-ще пазим заповедите му. И Исус е първородният между много братя-и сестри. И ние ще сме точно като Исус-а той е Бог. Той има всяка власт и така и ще сме ние.
Нека видим Филипяните 3

20 Защото нашето гражданство е на небесата, отгдето и очакваме Спасител, Господа Исуса Христа, 21 Който ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си. 

Вижте какво пише-няма да отиваме на небето, но Господ ще промени тялото ни. Ние чакаме за осиновяването, за да живеем вечно. Господ е Дух и ако искаме да бъдем негови деца-ние трябва да станем духове.  

Нека видим и последното място-Ефесяните 1 глава

3 Благословен да бъде Бог и Отец на нашия Господ Исус Христос, Който в Христа ни е благословил с всяко духовно благословение в небесни места; 4 както ни е избрал в Него преди създанието на света, за да бъдем свети и без недостатък пред Него в любов; 5 като ни е предопределил да Му бъдем осиновени чрез Исуса Христа, по благоволението на Своята воля,

Бог ни е избрал още преди сътворението на света-вижте това! Господ знае краят от самото начало. И това е бил плана на Бога от самото начало. Да ни възстанови обратно за да живеем вечно и да сме богове. За това е избрал народ чрез който да върне всичките останали синове на Адам при себе си. И ние-Израел-сме в бизнеса за спасяването на творението на Бога.

Благодаря ви за вниманието!

 

 

Гласувай:
2
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1548403
Постинги: 947
Коментари: 1328
Гласове: 327
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930