Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2016 15:41 - ДУХ НА СТРАХ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1131 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 5:1-7

Сестри и братя,

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота!
Днес ще се занимаем с този урок-Дух на Страх.
Истината е Божието Слово и понякога боли-ако сте на погрешната страна.
В Евреите ни се казва, че Божието Слово разделя дори и месото от костите. Божието Слово или ще ви направи да спасите себе си, или ще ви осъди.
Ако човек наистина има Божието Слово-ще говори праведно.
И такъв човек няма да се страхува от човеците, но ще говори Словото както е и на всички. Духът на страх няма никакво място при Божийте служители! Защото такъв човек знае, че Господ е с него. А ако Господ е с нас-кой може да е против нас?
Ще започнем урока от Псалм 23

1 Господ е Пастир мой; Няма да остана в нужда.

Кой говори тук-Исус! Но той е Бог и има Пастир-кой е той? Той е Отец.
Господ по дефиниция е Съвършен Управник и е някой на който се подчиняваме и му служим.
Значи Господ има Бог!

2 На зелени пасбища ме успокоява; При тихи води ме завежда. 3 Освежава душата ми; Води ме през прави пътеки заради името Си. 4 Да! и в долината на мрачната сянка ако ходя Няма да се уплаша от зло; Защото Ти си с мене; Твоят жезъл и Твоята тояга, те ме утешават.

Исус казва-дори и да вървя в долината на смъртта-няма да се уплаша. Кога стана това с Исус? Когато Отец го прати като човек на тази земя. И през последните си три и половина години беше в тази долина на смъртта. И казва-че няма да се уплаши. Защо? Защото Отец е с него.
Исус е нашият Господ и ако му служим-няма причина да се плашим. Защото както Отец е с него, така и той е с нас ако му служим.
Исус извърши всичкото, което трябваше и ето-ние го следваме както той иска. И сега ние вършим това, което Той иска от нас.
Езекил 2 глава

1 И ми рече: Сине човешки, изправи се на нозете си, и ще ти говоря. 2 И като ми говори, Духът влезе в мене и ме постави на нозете ми; и чух онзи, който ми говореше. 3 И рече ми: Сине човешки, аз те изпращам при израилтяните, при бунтовни люде, които въстанаха против Мене;

Господ изпраща Езекил при неговият си народ. И тези хора се противят на Господа

...те и бащите им са престъпвали Моите думи дори до тоя днешен ден.

Дори и днес е така.

4 Тия чада, при които те изпращам, са безочливи и коравосърдечни; а ти да им думаш: Така казва Господ Иеова.

Господ казва това!

5 И, послушали или непослушали, (защото е бунтовен дом), пак те ще познаят, че е имало пророк всред тях. 6 И ти, сине човешки, да се не плашиш от тях,

Това са хората на Господа и Езекил е от този народ-но да не се плаши от тях

и от думите им да се не убоиш, ако и да има тръни и бодили около тебе, и да живееш между скорпии; да се не убоиш от думите им, нито да се ужасяваш от погледите им, макар че са бунтовен дом.

Знаете как ние гледаме понякога на хората и те се плашат от нас-и така е и днес. Но кажи на тези хора каквото ти казвам

7 И да им говориш думите Ми, или послушали или непослушали; защото са твърде бунтовни. 8 Ти обаче, сине човешки, слушай това, което ти говоря; не ставай и ти бунтовник като тоя бунтовен дом; отвори устата си и изяж това, което ти давам.

Ще ти дам истината и ти ще им я кажеш. Всяко слово идващо от устата на Господа е истина. И Той няма нужда да се извинява и да връща словото си.
1 Тимотей 5 глава-пророците и апостолите са говорили от името на Господа. И дори и Господ дойде в плът и е говорил на нас-дори и сега говори чрез Библията. Ние нямаме никакво извинение ако вървим против Господа и против Отец!

20 Ония, които съгрешават, изобличавай пред всички, та и другите да имат страх.

Какво е грехът-нарушаване на закона. Та трябва да изобличаваме хората които нарушават закона за да се обърнат към Бога. Библията казва това да правим,та другите да имат страх и да не съгрешават портив Бога. И аз като страж, ако не ви кажа нищо когато видя, че съгрешавате-какъв страж съм?
Псалм 27

1 Господ е светлина моя и избавител мой; От кого ще се боя? Господ е сила на живота ми; От кого ще се уплаша?

И ако така се чустваме във връзка с нашият Господ-от кого ще се уплашим? Ако служим на Господа както Той иска-от кого можем да се плашим? Ако пазим неговите заповеди-Той ще ни опази от всичко! Но ако нарушим заповедите му-тогава наистина има много от което да се плашим.
3 Царе 18 глава-ще видим пример с един от могъщите пророци.

17 А като видя Илия, Ахаав му рече: Ти ли си, смутителю на Израиля? 18 А той отговори: Не смущавам аз Израиля, но ти и твоят бащин дом; защото вие оставихте Господните заповеди, и ти последва ваалимите.

Илия отговори на Царя-без да се плаши от този Цар. Знаете, че Царят има властта да убие Илия

19 Сега, прочее, прати та събери при мене целия Израил на планината Кармил, и четиристотин и петдесет Ваалови пророци, и четирите стотин пророци на Ашера, които ядат на Езавелината трапеза.

Езавел е жената на Ахаав

20 И така, Ахаав прати до всичките израилтяни та събра пророците на планината Кармил. 21 Тогава Илия дойде при всичките люде та рече: До кога ще се колебаете между две мнения? Иеова, ако е Бог, следвайте Го; но ако е Ваал, следвайте него. А людете не му отговориха ни дума.

Илия говори за тези пророци които са против Бога

22 Тогава Илия рече на людете: Само аз останах Господен пророк; а Вааловите пророци са четиристотин и петдесет мъже. 23 Те, прочее, нека ни дадат два юнеца; и нека изберат единия юнец за себе си, нека го разсекат и го турят на дървата, но огън да не турят отдолу; и аз ще приготвя другия юнец и ще го туря на дървата, но огън няма да туря отдолу. 24 Тогава вие призовете името на вашия бог, и аз ще призова името на Господа; и оня бог, който отговори с огън, той нека е Бог. И всичките люде в отговор казаха: Добро е каквото си казал.

Илия им представи предизвикателство. Тези пророци са 450, а то е сам. И им каза-на когото Господ отговори-значи отговора е от Бога

25 И тъй, Илия каза на Вааловите пророци: Изберете си единия юнец та го пригответе вие първо, защото сте мнозина; и призовете името на бога си, огън обаче не туряйте отдолу. 26 И те взеха юнеца, който им се даде, та го приготвиха, и призоваха името на Ваала от сутринта дори до пладне, като викаха: Послушай ни, Ваале! Но нямаше глас, нито кой да отговори; и те скачаха около жертвеника, който бяха издигнали.

От сутринта до обяд-не ви ли звучи като някоя от днешните доктрини на фалшивите пророци?

27 А около пладне Илия им се присмиваше като казваше: Викайте със силен глас, защото е бог! той или размишлява, или има някаква работа, или е на път, или - може би - спи и трябва да се събуди.

Илия ги подиграваше, но те не смееха да му направят нищо

28 И те викаха със силен глас и режеха се според обичая си с мечове и с ножове, догде бликна кръв от тях.

И все още никой не им отговаря

29 И като мина пладне, те пророкуваха до часа на вечерния принос; но нямаше глас нито кой да отговори, нито кой да внимава.

От сутринта до вечерта-поне 12 часа, но никой не им отговори

30 Тогава Илия каза на всичките люде: Приближете се при мене. И всичките люде се приближиха при него. И той поправи Господния олтар, който беше съборен; 31 защото Илия взе дванадесет камъни, според числото на племената на синовете на Якова, към когото дойде Господното слово и рече: Израил ще бъде името ти.

Илия представи 12 племена на Израел, защото всичко принадлежи на тях-и тайните дори на тях даде Господ

32 И с камъните издигна олтар в Господното име; и около олтара направи окоп, доволно голям да побира две сати семе. 33 И като нареди дървета, насече юнеца на късове та го положи на дървата, и каза: Напълнете четири бъчви с вода, та излейте на всеизгарянето и на дървата. 34 И рече: Повторете. И повториха. Рече още: Потретете. И потретиха.

Всичко е абсолютно мокро

35 И водата обикаляше около олтара, още и окопът се напълни с вода. 36 А в часа на вечерния принос, пророк Илия се приближи и каза: Господи, Боже Авраамов, Исаков и Израилев, нека стане известно днес, че Ти си Бог в Израиля, и аз Твой слуга, и че според Твоето слово аз сторих всички тия неща. 37 Послушай ме, Господи, послушай ме, за да познаят тия люде, че Ти, Господи, си Бог, и че Ти си възвърнал сърцата им надире. 38 Тогава огън от Господа падна та изгори всеизгарянето, дървата, камъните и пръстта, и облиза водата, която бе в окопа.

Виждате ли какво направи вашият Бог? Той е Бог!

39 И всичките люде, когато видяха това, паднаха на лицата си и рекоха: Иеова, Той е Бог; Иеова, Той е Бог. 40 И Илия им каза: Хванете Вааловите пророци; ни един от тях да не избяга. И хванаха ги; и Илия ги заведе при потока Кисон и там ги изкла.

И Илия е изклал всичките 450 пророка на Ваал. Защото нямаше никакъв страх и Господ показа, че е Бог!
Но какво е станало после-3 Царе 19 глава

1 И Ахаав съобщи на Езавел всичко, що бе сторил Илия, и как бе избил с меч всичките пророци. 2 Тогава Езавел прати човек до Илия да каже: Така да ми направят боговете, да! и повече да притурят, ако утре, около тоя час, не направя твоя живот както живота на един от тях.

Илия изби всичките 450 пророци на Ваал. А Езавел е била ужасна жена

3 А като видя това, Илия стана и отиде за живота си, и като дойде във Вирсавее Юдово, остави слугата си там.

Илия побягна от жена? След като изби пророците на Ваал?

4 А сам той отиде на еднодневен път в пустинята, и дойде та седна под една смрика; и поиска за себе си да умре, казвайки: Доволно е, сега, Господи, вземи душата ми, защото не съм по-добър от бащите си.

Какво стана с Илия-духът на страх дойде върху него

15 Но Господ му рече: Иди, върни се по пътя си през пустинята в Дамаск, и когато пристигнеш, помажи Азаила за цар над Сирия; 16 а Ииуя Намесиевия син помажи за цар над Израиля; и Елисея Сафатовия син, от Авелмеола, помажи за пророк вместо тебе.

И ще помажеш този човек-Елисей, за да вземе твоето място

17 И ще стане, че който се избави от Азаиловия меч него Ииуй ще убие; и който се избави от Ииуевия меч, него Елисей ще убие.

И Елисей ще довърши делото

18 Оставил съм Си, обаче, в Израиля седем хиляди души, всички ония, които не са преклонили колена пред Ваала, и всички, чиито уста не са го целунали.

Ти си пенсиониран-поради духът на страх, каза Господ на Илия. Вижте-няма място за страх когато служите на Господа!
Римляните 8 глава

28 Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение. 29 Защото, които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Сина Му,

Господ знае всички нас! Та той знае всяка звезда в космоса и ги нарича по име. Те са много повече от нас. И когато ни е създал, не ни е създал за да умираме. Но понеже ние не се подчинихме-затова и умираме. Спомнете си Псалма 23-не би трябвало да се страхуваме ако сме с Господа и Той с нас. одухът на страх дойде върху нас... Искате да влезете в Царството-яжте колкото искате пилешко, но не се обръщайте на пилета!

...за да бъде Той първороден между много братя; 30 а които предопредели, тях и призова; а които призова, тях и оправда, а които оправда, тях и прослави. 31 И тъй, какво да кажем за това? Ако Бог е откъм нас, кой ще бъде против нас?

И ако Господ е с нас-никой не може да е против нас. Защо тогава да се страхуваме от който и да е човек?
Данаил 6 глава-това е когато Царят прати Данаил в дупката с лъвовете. Тези истории са много важни, но някои хора си мислят, чеса само приказки!

1 Видя се добре на Дария да постави над царството сто и двадесет сатрапи, които да бъдат из цялото царство, 2 и над тях трима князе, един от които бе Даниил, за да дават тия сатрапи сметка на тях, и тъй царят да не губи.

Ето как Дарий е организирал Царството си. Но кой е сред първите-Данаил! Той е от пленените Израиляни-и е на върха на Мидо-Персия. Хората не знаят каква е била нашата слава в миналото

3 В това време тоя Даниил се отличаваше от другите князе и сатрапите, защото имаше в него превъзходен дух; и царят намисли да го постави над цялото царство.

Дори и по времето на плена си, Данаил е бил служител на Господа. И Господ е бил с него-затова Царят го е направил пръв след себе си

4 Тогава князете и сатрапите се стараеха да намерят причина против Даниила относно делата на царството; но не можаха да намерят никаква причина или вина, защото той бе верен, и в него не се намери никаква погрешка или вина.

И тогава и сега ни мразят-как така този пленник е над нас, мислели персийците. И днес е същото-расизма не е изчезнал изобщо

5 И тъй, тия човеци рекоха: Няма да намерим никаква причина против тоя Даниил, освен ако намерим нещо относно закона на неговия Бог.

Те не можеха да намерят никаква вина в Данаил

6 Прочее, тия князе и сатрапи се събраха при царя и му рекоха така: Царю Дарие, да си жив до века! 7 Всичките князе на царството, наместниците и сатрапите, съветниците и управителите като се съветваха решиха да поискат от царя да издаде указ и да обяви строга забрана, че който, до тридесет дни, би отправил някаква просба до кой да било бог или човек, освен до тебе, царю, той да се хвърли в рова на лъвовете.

Те са намерили как да отстранят Данаил

8 Сега, царю, утвърди забраната и подпиши писмената й форма за да не се измени, според закона на мидяните и персите, който не се изменява. 9 Затова цар Дарий подписа писмената забрана. 10 А Даниил, щом се научи, че била подписана писмената забрана, влезе у дома си, и, като държеше прозорците на стаята си отворени към Ерусалим, падаше на колената си три пъти на ден, молещ се и благодарящ пред своя Бог, както правеше по-напред.

Данаил не се интересуваше какъв закон са приели. Той дори не се е криел когато се е кланял на Господа-защото на него  служеше!

11 Тогава ония човеци се събраха и намериха, че Даниил отправяше просба и се молеше пред своя Бог. 12 Затова приближиха се и говориха пред царя за царската забрана, като рекоха: Не подписа ли ти забрана, че всеки човек, който до тридесет дни би отправил просба до кой да било бог или човек освен до тебе, царю, ще се хвърли в рова на лъвовете? Царят в отговор рече: Това е вярно, според закона на мидяните и персите, който не се изменява. 13 Тогава отговаряйки, те рекоха пред царя: Оня Даниил, който е от пленените юдейци, не зачита ни тебе, царю, нито подписаната от тебе забрана, но принася молбата си три пъти на ден.

"Оня Данаил дето е от пленниците"... Той дори и не иска да знае каква заповед си издал

14 Тогава царят, като чу тия думи, наскърби се много, и тури присърце да отърве Даниила; и трудеше се до захождането на слънцето да го избави.

Царят разбра, какво е направил и как са го измамили неговите служители

15 Тогава ония човеци се събраха при царя и му рекоха: Знай, царю, че е закон на мидяните и на персите какво никаква забрана или повеление, което царят постави, да не се изменява.

Но закона не се изменя

16 Тогава царят заповяда, та докараха Даниила и го хвърлиха в рова на лъвовете. А царят проговаряйки рече на Даниила: Твоят Бог, Комуто ти служиш непрестанно, Той ще те отърве.

Царят знаеше за Бога на Данаил

17 После, като донесоха камък и го поставиха на устието на рова, царят го запечати със своя си печат и с печата на големците си, за да се не измени никакво намерение относно Даниила. 18 Тогава царят отиде в палата си и пренощува гладен, нито остави да донесат пред него музикални инструменти; и сънят побягна от него. 19 И на утринта царят стана много рано и побърза да отиде при рова на лъвовете. 20 И като се приближи при рова, извика с плачевен глас към Даниила. Царят проговаряйки рече на Даниила: Данииле, служителю на живия Бог, твоят Бог, Комуто ти служиш непрестанно, можа ли да те отърве от лъвовете?

Царят е съжалявал за това, което е станало

21 Тогава Даниил рече на царя: Царю, да си жив до века! 22 Моят Бог прати ангела Си да затули устата на лъвовете, та не ме повредиха, защото се намерих невинен пред Него; още и пред тебе, царю, не съм сторил никакво прегрешение.

Какво би било ако Данаил се беше уплашил от заповедта на Царя-лъвовете щяха да го изядат. И ето сега-Господ се намеси

23 Тогава царят се зарадва много и заповяда да извадят Даниила из рова. И когато Даниил бе изваден из рова, никаква повреда не се намери на него, защото бе уповал на своя Бог.

Данаил вярваше в Господа и не се намери страх в него

24 Тогава по заповед на царя, докараха ония човеци, които бяха наклеветили Даниила, и хвърлиха тях, чадата им и жените им в рова на лъвовете; и преди да стигнат до дъното на рова лъвовете им надвиха и счупиха всичките им кости.

Тези мъже предизвикаха унищожението на целите си домове!

25 Тогава цар Дарий писа до всички племена, народи и езици, които живеят по целия свят: Мир да се умножи на вас! 26 Издавам указ щото в цялата държава, над която царувам, да треперят човеците и да се боят пред Данииловия Бог; защото Той е живият Бог, Който е утвърден до века, и Неговото царство е царство, което няма да се наруши, и властта Му ще трае до край. 27 Той избавя и отървава, и върши знамения и чудеса на небесата и на земята; Той е, Който отърва Даниил от силата на лъвовете. 28 И тъй, тоя Даниил благоденствуваше в царуването на Дария и в царуването на персиеца Кир.

Данаил извърши това, което трябваше и то с кураж и увереност и в резултат, Дарий, който беше Цар над целият свят, направи декрет в целият свят-чий бог е Бог! Затова, сестри и братя-когато сте в трудно положение, не се обръщайте към властите, но се обърнете към Господа!
Притчи 16

7 Когато са угодни на Господа пътищата на човека, Той примирява с него и неприятелите му.

Вижте това! Когато Господ одобрява пътя ви, дори и неприятелите ви се примиряват с вас! Господ ще ви спаси от всяко зло и ще накаже тези които са против вас! И ще бъде с тези които са с вас.
Исаия 35 глава

4 Кажете на ония, които са с уплашено сърце; Укрепете се! не бойте се! Ето вашият Бог! Възмездието ще дойде с Божие въздаяние: Той ще дойде и ще ви избави.

Вижте това-не отслабвайте във вярата! Защото кой ще се изправи против Господа? Видяхме какво стана с Данаил-и същото ще е и с нас ако сме с Господа и вървим в неговите пътища.
Марко 4 глава-какъв е този Господ на когото служим

35 И в същия ден, когато се свечери, Исус им казва: Да минем на отвъдната страна. 36 И като оставиха народа, вземат Го със себе си в ладията, тъй както бе; и имаше други ладии с Него. 37 И дига се голяма ветрена буря, и вълните се нахвърляха в ладията, тъй че тя вече се пълнеше с вода. 38 А Той беше на задната част, заспал на възглавница; и те Го събуждат и Му казват: Учителю! нима не Те е грижа че загиваме?

И вижте какво направи Исус

39 И Той, като се събуди, смъмра вятъра и рече на езерото: Мълчи! утихни! И вятърът престана, и настана голяма тишина. 40 И рече им: Защо сте страхливи? Още ли нямате вяра?

Защо се плашите-не знаете ли, кой съм аз? Аз съм син на Бога-защо нямате вяра? Ако се плашите-как ще служите на Господа? И ако нямате вяра-ще се плашите!

41 И голям страх ги обзе; и те си казаха един на друг: Кой е прочее, Тоя, че и вятърът и езерото Му се покоряват?

Когато ни сътвори-Той ни сътвори за да сме като него. Но ние отпаднахме поради липса на вяра. Просто тряваше да вярваме и да не говорим с онова дърво. Но ето-ние нямахме вяра и ето-дървото беше така привлекателно и как бимогло да ни убие?
Псалм 56-вижте какво ни казва Отец!

11 На Бога уповавам; няма да се боя; Какво ще ми стори човек?

Ще положа вярата си на Господа-никой не може да ми направи нищо

12 Върху мене, Боже, са моите към Тебе обреци; Ще Ти принеса благодарствени приноси.

Когато се кръстихме във водата-ние обещахме на Господа, че ще вървим в Неговите пътища. И това трява да правим-дори и да ни струва живота. Защото ще има и възкресение и Господ ни го е показал. И с Лазар дори, когото възкреси от мъртвите.
Деянията 5 глава

12 И чрез ръцете на апостолите ставаха много знамения и чудеса между людете, (и те всички бяха единодушно в Соломоновия трем; 13 а от другите никой не смееше да се присъедини към тях; людете, обаче, ги величаеха; 14 и още по-голямо множество повярвали в Господа мъже и жени се прибавяха), 15 така щото даже изнасяха болните по улиците и ги слагаха на постелки и на легла, та, като заминаваше Петър, поне сянката му да засегне някого от тях.

Вижте каква вяра са създавали апостолите в хората!

16 Събираше се още и множество от градовете около Ерусалим та носеха болни и измъчваните от нечистите духове; и всички се изцеляваха. 17 Тогава станаха първосвещеникът и всички, които бяха с него, съставляващи садукейската секта, та, изпълнени със завист,

Защо тези хора са били така гневни, че хората имат вяра в Господа и биват излекувани? Ако тези свещеници са си вършели работата-то Петър и апостолите не би трявало да идват да вършат това. Така е и сега-ние намерихме истината, а те се гневят и искат да ни навредят. Но Господ няма да ги остави да сложат и пръст върху нас!

18 туриха ръце на апостолите и положиха ги в общата тъмница.

А апостолите работеха за Господа

19 Но ангел от Господа през нощта отвори вратата на тъмницата та ги изведе и рече: 20 Идете, застанете в храма та говорете на людете всичките думи на тоя живот. 21 Те, като чуха това, на съмване влязоха в храма и поучаваха. А първосвещеникът дойде с ония, които бяха с него и, като свикаха синедриона и цялото старейшинство на израилтяните, пратиха в тъмницата да доведат апостолите.

Вижте добре-апостолите отидоха в Храма и проповядваха Божието Слово. Те не се страхуваха от свещениците

22 Но служителите, като отидоха, не ги намериха в тъмницата; и върнаха се та известиха, казвайки: 23 Тъмницата намерихме заключена твърде здраво, и стражарите да стоят при вратата; но като отворихме, не намерихме никого вътре. 24 А началникът на храмовата стража и главните свещеници като чуха тия думи, бяха в недоумение поради тях, та се чудеха какво ще последва от това.

И Първосвещеника и другите с него не са знаели какво става

25 Но дойде някой си та им извести: Ето човеците, които турихте в тъмницата, стоят в храма и поучават людете. 26 Тогава отиде началникът със служителите и ги доведе, обаче, без насилие, защото се бояха от людете, да не би да ги замерват с камъни. 27 И като ги доведоха, поставиха ги пред синедриона; и първосвещеникът ги попита, казвайки: 28 Строго ви запретихме да не поучавате в това име; но ето напълнили сте Ерусалим с учението си, и възнамерявате да докарате върху нас кръвта на тоя човек.

Това е след разпъването на къст на Исус Христос

29 А Петър и апостолите в отговор рекоха: Подобава да се покоряваме на Бога, а не на човеците.

Ще се покоряваме на Бога, а не на човеци за това нещо

30 Бог на бащите ни възкреси Исуса, Когото вие убихте като Го повесихте на дърво. 31 Него Бог възвиси до десницата Си за Началник и Спасител, да даде покаяние на Израиля и прощение на греховете. 32 И ние сме свидетели [Нему] за тия неща, както е и Светият Дух, когото Бог даде на ония, които Му се покоряват. 33 А те, като чуха това, късаха се от яд, и възнамеряваха да ги убият. 34 Но един фарисей, на име Гамалиил, законоучител, почитан от всички люде, се изправи в синедриона и заповяда да извадят вън апостолите за малко време; 35 и рече на събора: Израилтяни, внимавайте добре какво ще направите на тия човеци. 36 Защото в предишни дни въстана Тевда и представяше себе си за голям човек, към когото се присъединиха около четиристотин мъже на брой; който биде убит, и всички, които му се покоряваха, се разпиляха и изчезнаха. 37 След него въстана галилеянинът Юда през времето на записването, и отвлече след себе си някои от людете; и той загина, и всички, които му се покоряваха, се разпръснаха. 38 И сега ви казвам, оттеглете се от тия човеци и оставете ги, защото, ако това намерение или това дело е от човеци, ще се повали; 39 но ако е от Бога, не ще можете го повали. Пазете се да не би да се намерите и богопротивници.

И те се съгласиха с Гамалиил, но пак не пуснаха апостоите без да ги бият

40 И те го послушаха: и, като повикаха апостолите, биха ги, и заръчаха им да не говорят в Исусовото име, и ги пуснаха. 41 А те си отидоха от синедриона, възрадвани загдето се удостоиха да претърпят опозоряване за Исусовото име.

Апостолите не се страхуваха, но се радваха, че са пострадали заради Господа

42 И ни един ден не преставаха да поучават и да благовествуват и в храма и по къщите си, че Исус е Христос.

Духът на страха няма място при истинските служители на Господа.
2 Тимотей 1 глава

7 Защото Бог ни е дал дух не на страх, а на сила, любов и себевладение. 8 И тъй, не се срамувай да свидетелствуваш за нашия Господ, нито се срамувай от мене - затворник за Него, но участвувай в страданията за благовестието по силата дадена от Бога,

Не се срамувайте да говорите Евангелието и не се страхувайте! Видяхте какво се е случило с пророците и апостоите. И ако е станало с тях-защо не и с нас? Но не се страхувайте!
Притчи 29-ние живеем в последното време и ще става все по-зле. И ви казвам-нямаме по-голяма надежда освен Господа! Ние сме Израел-нашият Бог е Господ Исус Христос. А той иска да бъде Бог на всички човеци. Но ние трява да го представим на тях! И ако не го направим-ние ги обричаме на смърт. На нас е дал Господ тази задача-да върнем при Него всичките синове на Адам! А нека наблюдаваме себе си, за да не се окажем от тези на които Господ ще каже да се махнем от него, защото сме вършили беззаконие.

25 Страхът от човека туря примка, А който уповава на Господа ще бъде поставен на високо.

Ако уповававме на Господа-ще бъдем от спасените
Исус Навин 10 глава-какво каза Господ на Исус Навиевият преди да му даде тази победа:

7 И тъй, Исус се качи от Галгал, той и всичките военни люде с него, и всичките силни и храбри мъже. 8 И Господ каза на Исуса: Да се не убоиш от тях,

Първото нещо, което Господ каза на Исус-не се бой от тях!

защото ги предадох в ръката ти; никой от тях няма да устои пред тебе. 9 Исус, прочее, дойде върху тях внезапно, като беше се качвал цяла нощ от Галгал. 10 И Господ ги смути пред Израиля; и Исус ги порази с голямо поражение в Гаваон, и гони ги из нагорнището, по което се отива за Веторон, и поразяваше ги до Азика и до Макида.

Господ правеше това

11 А като бягаха от Израиля и бяха в надолнището при Веторон, Господ хвърляше на тях големи камъни от небето до Азика, та измряха; умрелите от камъните на градушката бяха по-много от ония, които израилтяните убиха с нож. 12 Тогава говори Исус Господу, в деня когато Господ предаде аморейците на израилтяните, като рече пред очите на Израиля: Застани, слънце, над Гаваон, И ти, луно, над долината Еалон. 13 И слънцето застана и луната се спря, Догдето мъздовъздадоха людете на неприятелите си. Това не е ли записано в Книгата на Праведния? Слънцето застана всред небето, и не побърза да дойде почти цял ден. 14 Такъв ден не е имало ни по-напред ни после, щото така да послуша Господ човешки глас; защото Господ воюваше за Израиля,

Вижте това-Господ воюваше за Израел. Защото Исус не се уплаши и хората с него също не се уплашиха. И ето-Господ им показа мощта си-спря дори слънцето на небето.
2 Летописи 20 глава-истинските служители на Господа нямат страх от човеците.

13 А целият Юда стоеше пред Господа с челядите си, жените си и чадата си. 14 Тогава всред събранието дойде Господният Дух на левитина Яазиил, Захариевия син, (а Захария бе син на Венаия, син на Елила, син на Матания), от Асафовите потомци; и рече: 15 Слушайте, целий Юдо, вие ерусалимски жители, и ти царю Иосафате; така казва Господ на вас: Не бойте се, нито да се уплашите от това голямо множество; защото боят не е ваш, но Божий.

Господ им каза-не се плашете-това не е ваша битка, но Господ ще воюва за вас

16 Слезте утре против тях; ето, те възлизат през нагорнището Асис, и ще ги намерите при края на долината, пред пустинята Еруил. 17 Не ще да е потребно вие да се биете в тоя бой; поставете се, застанете, и вижте със себе си извършеното от Господа избавление, Юдо и Ерусалиме; не бойте се, нито да се уплашите; утре излезте против тях, защото Господ е с вас. 18 Тогава Иосафат се наведе с лицето до земята; и целият Юда и ерусалимските жители паднаха пред Господа, та се поклониха Господу. 19 И левитите, от потомците на Каатовците и от потомците на Кореевците, станаха да хвалят с много силен глас Господа Израилевия Бог. 20 И тъй, на сутринта станаха рано, та излязоха към пустинята Текуе; а когато бяха излезли, Иосафат застана та рече: Слушайте ме, Юдо и вие ерусалимски жители; вярвайте в Господа вашия Бог, и ще се утвърдите; вярвайте пророците Му, и ще имате добър успех. 21 Тогава, като се съветва с людете, нареди някои от тях да пеят Господу и да хвалят великолепието на Неговата светост като излизат пред войската казвайки: Славословете Господа, защото милостта Му е до века. 22 И когато почнаха да пеят и да хвалят, Господ постави засади против амонците и моавците, и против ония от хълмистата страна Сиир, които бяха дошли против Юда; и те бидоха поразени. 23 Защото амонците и моавците станаха против жителите на хълма Сиир за да ги изтребят и заличат; и като довършиха жителите на Сиир, те си помогнаха взаимно да се изтребят. 24 А Юда, като стигна до стражарската кула на пустинята, погледна към множеството и, ето, те бяха мъртви тела паднали на земята, и никой не беше се избавил.

Сиир са Исавците и заедно с Моав и Амон са отишли да воюват с Ерусалим. И вижте какво е станало-това е направил Господ. И ето-Израел не се уплаши от многобройните врагове и Господ съсипа огромната войска. Вие правете това, което Господ изисква-другото е от Господа.
Но ако откажете да служите на Господа-ето резултата: Притчи 1 глава

22 Глупави, до кога ще обичате глупостта?

Точно както Илия попита служителите на Ваал-до кога ще се калебаете между две мнения?

Присмивачите до кога ще се наслаждават на присмивките си, И безумните ще мразят знанието? 23 Обърнете се при изобличението ми. Ето, аз ще излея духа си на вас, Ще ви направя да разберете словата ми.

Господ извърши толкова много неща за нас, но ние обърнахме гърбовете си против Него.
И ето-ако имаме страх от човеците-ние не можем да служим на Господа.

24 Понеже аз виках, а вие отказахте да слушате, Понеже простирах ръката си, а никой не внимаваше

За съжаление и днес е същото. Израелне иска да се обърне с цялото си сърце към своя Бог

25 Но отхвърлихте съвета ми, И неприехте изобличението ми,-
26 То и Аз ще се смея на вашето бедствие, Ще се присмея, когато ви нападне страхът,
27 Когато ви нападне страхът, като опустошителна буря, И бедствието ви се устреми като вихрушка, Когато скръб и мъка ви нападнат,

И ето-ако не следваме Господа-той няма да ни чуе изобщо когато всичко това се струпа върху нас!

28 Тогава ще призоват, но Аз няма да отговоря, Ревностно ще ме търсят, но няма да ме намерят.
29 Понеже намразиха знанието, И не разбраха страха от Господа

Ето защо Господ няма да чуе тези от нас които са намразили знанието и не се страхуват от Него

30 Не приеха съвета ми, И презряха всичкото ми изобличение,
31 Затова ще ядат плодовете от своя си път, И ще се наситят от своите си измислици.

И какво правим ние днес-отиваме на църква в неделя, кланяме се на всички възможни богове и казваме, че има мир... Но децата ни са или избивани или са по затворите.

32 Защото глупавите ще бъдат умъртвени от своето си отстъпване, И безумните ще бъдат погубени от своето си безгрижие.
33 Но всеки, който ме слуша, ще живее в безопасност, И ще бъде спокоен без да се бои от зло.

Ако слушаме Господа-ще бъдем в безопасност. Но ако не го слушаме-ще бъдем унищожени и никой няма да ни спаси.
Еремия 32 глава-игрите свършват...

37 Ето, ще ги събера от всички страни гдето бях ги изпъдил в гнева Си, в яростта Си и в голямото Си негодувание; и, като ги върна в това място, ще ги населя в безопасност; 38 и те ще Ми бъдат люде, и Аз ще им бъда Бог; 39 и ще им дам едно сърце да ходят в един път, за да се боят от Мене винаги, за тяхно добро и за доброто на чадата им подир тях;

И ето-Господ ще им даде сърце за да се боят от Господа-за да му се подчинят. И това именно ще ни доведе до вечният живот.

40 и ще направя с тях вечен завет, че няма да се отвърна от да ги диря, за да им правя добро; и ще туря в сърцата им страх от Мене, за да не отстъпят от Мене;

Защото само от Господ трябва да се страхуваме-тогава и ще пазим всичко, което изисква. И Той е приготвил за нас невероятни неща

41 дори ще се радвам над тях да им правя добро, и ще ги насадя с вярност в тая земя, с цялото Си сърце и с цялата Си душа. 42 Защото така казва Господ: Както докарах върху тия люде всичкото това голямо зло, така ще докарам върху тях и всичкото добро, което им съм обещал.

Властите не ни правят това, но Господ го прави-поради нашето непокорство. И ако се обърнем към Него-Той ще ни благослови.
Исаия 51 глава

12 Аз, Аз съм, Който ви утешавам; Кой си ти та се боиш от смъртен човек, И от човешки син, който ще стане като трева;

Господ ни утешава-защо се страхувате от човек?

13 А си забравил Господа Създателя си, Който разпростря небето и основа земята, И непрестанно всеки ден се боиш От яростта на притеснителя Като че се приготвяше да изтреби? И где е сега яростта на притеснителя?

И ето-ние забравихме Господа, който ни е сътворил и ни е водил и през пустинята, и е показал много чудеса. Защо се страхувате от човеци?
1 Йоаново 4 глава

15 Ако някой изповяда, че Исус е Божият Син, Бог пребъдва в него, и той в Бога. 16 И ние познаваме и сме повярвали любовта, която Бог има към нас. Бог е любов; и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог пребъдва в него. 17 В това се усъвършенствува любовта в нас, когато имаме дръзновение в съдния ден, защото, както е Той, така сме и ние в тоя свят. 18 В любовта няма страх, но съвършената любов изпъжда страха; защото страхът има в себе си наказание, и който се страхува, не е усъвършенствуван в любовта.

И ако имате вяра в Господа-няма да се плашите от нищо. А страхът е мъчение

19 Ние любим [Него], защото първо Той възлюби нас. 20 Ако рече някой: Любя Бога, а мразя брата си, той е лъжец; защото, който не люби брата си, когото е видял, не може да люби Бога, Когото не е видял. 21 И тая заповед имаме от Него: Който люби Бога, да люби и брата си.

И това е, което трябва да правим-да обичаме братята си. За съжаление не е така днес.
Псалм 34

3 Величайте Господа с мене, И заедно нека възвеличим името Му. 4 Потърсих Господа; и Той ме послуша, И от всичките ми страхове ме избави. 5 Погледнаха към Него; и светнаха очите им, И лицата им никога няма да се посрамят. 6 Тоя сиромах извика; и Господ го послуша, И от всичките му неволи го избави.

И всеки от нас може да е този беден човек. Но ако се обърнем към Господа с цялото си сърце-Той ще ни чуе

7 Ангелът на Господа се опълчва около ония, които Му се боят, И ги избавя. 8 Вкусете и вижте, че Господ е благ; Блажен оня човек, който уповава на Него. 9 Бойте се от Господа, вие Негови светии; Защото за боящите се от Него няма оскъдност.

И ако имате страх от Господа-Той ще е с вас, защото вие ще пазите това, което Той изисква. И тогава ще ви избави от всичките ви нещастия. Дори ако идат и от близките ви.
Лука 12 глава

4 А на вас, Моите приятели, казвам:

Все още сме само приятели на Господа-още не сме му станали братя

Не бойте се от тия, които убиват тялото, и след това не могат нищо повече да сторят. 5 Но ще ви предупредя от кого да се боите: бойте се от онзи, който, след като е убил, има власт да хвърля в пъкъла, Да! казвам ви, от него да се боите.

Кой е този от когото трябва да се страхуваме? Господ-само той може да ни хвърли в огненото езеро. От Него трябва да се страхуваме и от никой човек!
Откровението 21 глава

1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя отминаха; и море нямаше вече.

Всичко е ново сега

2 Видях и светият град, новият Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.

И ето-това е къщата с много обиталища! Никой няма да върви на небето-то идва при нас

3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат негови люде; И сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.

И Отец ще бъде с нас тук. Никой никога не го е виждал до тогава.

4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт няма да има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.

И вече никой няма да умира и нищо зло няма да има

5 И Седящия на престола рече: Ето, подновявам всичко. И каза: напиши, защото тези думи са верни и истинни.
6 И рече ми: Сбъднаха се. Аз съм Алфа и Омега, началото и краят. На жадния ще дам даром от извора водата на живота
7 Който побеждава, ще наследи тези неща: Аз ще му бъда Бог и той ще ми бъде син.

И вижте сега това! Ние сме светлината на света. Ако сме взети от света-какво има за другите хора-само тъмнина. И все още има много които трябва да доведем до истината

8 А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт.

Но страхливите и невярващите-те няма да имат място във вечният живот, но ще са на вечни мъки.
Страха е лошо нещо и духът на страха няма място при истинските служители на Господа!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2196422
Постинги: 1224
Коментари: 1489
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930