Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2021 11:50 - ...още..налудни,и анонимни..резилии..
Автор: notfun Категория: Тя и той   
Прочетен: 1286 Коментари: 6 Гласове:
4

Последна промяна: 13.05.2021 11:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


25 Декември 2019, Сряда, 14:20 ч. Автор: Флагман.бг

Под днешния град Варна са руините на древния град Йерусалим

Под днешния град Варна са руините на древния град Йерусалим – там, където е съден и разпнат Иисус. Това сензационо твърдение публикува в интернет групата „Клуб на изследователите на истинската българска история“ анонимният изследовател, представящ се като Росен баш-Майстора, пише "Монитор". „В българската история има огромни несъответсвия, но да се обясни всичко с два реда е невъзможно. Който е интелигентен, ще следи и разбере. Има големи умишлени измествания на български царе, години и събития, за да не може да се разбере истината. С българската история е извършена огромна кражба. Тези неща стават през 19 век. Например, Англия си измисля нова история, строи Стоунхендж в началото на 20 век. Израел през 19 век строи Йерусалим, за да оправдае нахлуването си в Палестина. Който иска, да намери стари снимки в интернет. Ще види, че на мястото на сегашния град там няма нищо – една крепостна стена няма, само голо село. Но да ги оставим“, коментира авторът на сензацията, цитиран от novavarna.net, пише Блиц.

„Който държи миналото, има властта и над бъдещето. Доминиращите са унищожили нашата история, преправена и лъжлива я четат децата ни. Самото място на разпъването на Христос е нависоко – в сегашния квартал „Галата“, който носи името си от племето Галате, което е разпнало Христос. Християнството се заражда в България. Първия кръстоносен поход не е да пази християнството, а за да го унищожи. Те нападат Йерусалим и го унищожават... грешни са всички години и събития, а България не е била под византиско робство… Първият нов Йерусалим се строи по късно до Константинопол на 30 км. от него имитират всичко взето от тук.

Третия се строи, както казах в Израел през 19 век… Годината на разпъването на Христос  е друга… Българската история е запълнеха с преувеличени години - византийско и турско робство и много други исторически заменки и измислици... Разбирате, каква огромна кражба е направена на българската история... А истината е, че Борис наистина разпространява християнството в цяла Европа, но в други години и събития… То не му е наложено от Византия, а обратното  - Борис ги прави християни… Затова е нападнат от европейски рицарски войски, за да намалят власта и влиянието, която е придобил. Всичко е обърнато обратно от …. знаете кой,,, Има много, но не му е сега мястото… Гробницата, в която е възкръснал Иисус се намира в България. Била е малка пещера, пригодена за гробница. Оцелял е рунен надпис за Иисус, който гласи: „Тук е положен свят човек с божий произход“. Той е в тази гробница с водоравен отвор, положен е тук след разпъване на кръста. Случило се е чудо и най-долните руни, които не се виждат на тази снимка, казват, че се е въздигнал – възкръснал и гробницата е останала празна. На няколко места е изписан монограма на Исус затова, че той е бил тук. Гробницта е била разрушена през годините, но пада част от стените на гробницата и възпоменателната стена с надписа са оцелели по чудо. Това е единственото доказателство за Исус и то е България. Никоя друга държава не може да покаже доказателство от този ранг, защото няма откъде да го вземат.
Дано да съм ви бил полезен. Това ви е за Нова година...“ пише още изследователят  в сензационната си публикация.

image






Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. notfun - :-))..Видеото, е от Йерусалим-Психото...
13.05.2021 11:59
може да, вземете подробности и от Безистена @)))
и Кръжока на лу..баб.. ВеликоТракийки..

инак, мелодията, и танца ,са хубави..
и аз го танцувам с Боби..от лятото 2020..
цитирай
2. fun1001 - ...нямам ++++..знам ))..искате розАви близалки, и кОрви, без пари ,немам в ръкава)))
13.05.2021 14:20


ако, искаш, да унищожиш някой..
първом, му земи..акълО..ноо, но, ноо...тук става Дума..за Власт,Пари..
и за Голям Геополит.х€рвейски План,т. е.ПРИДОБИВАНЕ на Тракия
Черноморието, и Рила Пирин, то друго, ко остана ) а, да..Странджа (Бастет)
тези НЛПрограми за Обработка на народните маси,започват..от Главата( Съзнанието
затова ,и се хванах, да ги пиша пак тези пости..защото съм ги чела, и чета, от бая време...)

забележи, колко тънкооо, и коварно, се играе "на струната"- Родолюбие, Чест, Деди..
и как се вмъкват /уж небрежно!) думи като тези:

РУШАЛИМУМ=Ешуа Ел и Ма (Богиня Майка) Мария

БАЙТ АЛ КУДС=Кан (Жреци) от Дуло на Иса и Богиня Диана

ШАЛЕМ=Ешуа Ламя

ИЕВУС=Бог Иса

СИОН=Иса "

пп
а междувременно,Тракия, е изкупена с подставени Фирми, Добруджа ,също
това, не става. без "Помощта", и предателството 'отвътре'. краси..
затова, се учудвам, и никога, няма да се съглася...с "политиката" на Боко, Моко,Курнела..разни седераси и кРадеви..цървули..)
и, Слаффчо Тръ. и Мама Мая, Пчеличката,пионки,удобни за...Всичко..)

Крепостта, се превзема...отвътре..
кой, отвори Портите на Престолния Търновограда??!
цитирай
3. dobrodan - Аз се чудя що толкова поскъпна лепилото по книжарниците......
13.05.2021 21:53
Тя каква била работата :).
И така - Галата, Галац, както и някои други такива именца :):):):
"Както вече показахме, на юг от Рижкия залив сред многобройните протоци на река Лиелуна е живеело племето земгали. Бартоломей Английски пише следното за произхода на този народ: "Семигалия е неголяма провинция, разположена отвъд Балтийския залив, близо до Озилия и Ливония в нижна Мезия и се нарича така, защото е населена с галати, които я завладяли и се смесили с жителите на тая земя. Ето защо се наричат семигали тия, които са произлезли от галите или галатите и местните народи". От този фрагмент следва, че в някакъв период от време в Прибалтика е навлязло племето гали или галати. В историческите източници тези два етнонима често биват разделяни, но се третират като синоними. Галите са дошли в Прибалтика вероятно по Даугава и завоювали местните племена, живеещи по двата бряга на тази река. С времето, след като ги покорили, те се заселили сред тях, а после се смесили с тях. В резултат на смесването на галите с местното племе, обитаващо левия бряг на Даугава, се образувала нова племенна общност, която започнала да се нарича семигали (semigalli) или земгали. Следва да подчертаем, че Бартоломей Английски ги нарича галати. Предположението кои са били галите или галатите и откъде са можели да се появят в Прибалтика ще разгледаме впоследствие. Засега без детайлни пояснения можем да отбележим, че тези гали са били тюркоезично огузко племе."
"Изходната форма на названието в първите три варианта е думата "алатгал" със значение "галите, владеещи коне". Виждаме, че думата "алатгал" има същата семантика като думата "галат" - конен гал."
"По времето на Бартоломей Английски населението на тази територия, наричано някога "галати", разговаря на същия език като бохемите и склавите. От контекста не е много ясно за какъв език става дума - в нито един исторически източник галатите не са свързвани със славяноезичното население. От друга страна, от древни времена тази територия са заселвали различни тюркоезични народи, за което пише в древноскандинавските географски съчинения: "На юг от Тракия лежи това море, което се нарича Егейско, а на запад от нея е Македония. Тази земя са заселили в предишни времена многобройни различни народи: масагети и месигети, сармати и скити и много други, затова е голяма тази земя, там се помещават големи племена и много народи". Оттук следва, че цялата тази обширна територия в древността се е наричала Македония."
Така от приведеното по-горе съобщение на Бартоломей Английски разбираме, че в древността, вероятно в района, прилежащ към югозападното крайбрежие на Черно море, е съществувала етнотеритория със смесено галогръцко население. Гърците са били местното население, а галите или галатите - придошлото. В някакъв исторически период част от това смесено население започва вероятно да мигрира на север. Като изминават западното крайбрежие на Черно море, тези гали вероятно са достигнали долните части на Днепър. Част от тях е продължила на север, като в крайна сметка е достигнала Прибалтика, където е завоювала две местни племена, смесила се е с тях и са се образували две нови общности - земгали и латгали.
В този контекст следва да отбележим няколко на пръв поглед странни пасажа, срещани в съчиненията на Адам Бременски. Той пише: "От Западния океан на изток се простира един залив. Него залив местните жители наричат Балтийски (от тюркското "балта" - брадва, топор), тъй като той се изтегля през областта Скития плътно до Гърция на голямо разстояние, подобно на пояс. Наричат го също Варварско море или Скитски води, защото по бреговете му живеят варварски народи". Пределно ясно се посочва, че Балтийско море свършва до Гърция ("плътно до Гърция"). Няма никакви основания да подменяме в смислово отношение понятиято "Гърция" с понятието "Византия". Възниква естествено въпросът - какво е разбирал под "Гърция" в дадения контекст Адам Бременски? Известна представа можем да придобием въз основата на някои косвени сведения от самия Адам Бременски.
Като споменава град Шлезвиг, Адам Бременски отбелязва: "От Шлезвигската лагуна обикновено тръгват корабите за Склавания, Сведия, Семлант и до самата Гърция". Отново се създава впечатлението, че "Гърция" е разположена някъде в района на Балтийско море сред трите изброени от него етнотеритории."

Галатите са били цял народ, ама чак пък те да са разпнали Исуса :):):)?

Много имбецил, много нещо :):):)

цитирай
4. milady - утре,ще попиша за Варната ми..Най любима )..откъде идва туЙ име..)
14.05.2021 12:26
краси, ще помагаш ли )

Предполага се, че сегашното му име идва от старобългарското варнъ – „черен, вран“. Друга теория свързва името с думата „вар“, означаваща води и минерален извор./

/Галатите са били цял народ, ама чак пък те да са разпнали Исуса :):):)?

Много имбецил, много нещо :):):)
цитирай
5. dobrodan - Сигурна е първата съставяща в името на град Варна,
14.05.2021 14:07
това е "вар" - имам, намира се. Не мисля, че името е свързано с днешното понятие вар - строителната имам предвид. Едва ли е и с иранското "варга" (процес на варене).
От гледна точка на пристанищен и търговски град допускам, че жителите му не са били сред бедните :) от самото начало на основаването му.
И така: можем да смятаме, че името на града е вероятно "Богатият род", барините (б/вар - ен). Латинското Odessus спокойно можем да разтълкуваме като огън - истински-аси, или истинските огнени аси ;), което мисля да не е далеч от истината. От другия бряг на Черно море е Одеса, което е практически същото.
Просто следвам пътя на логиката, Юли. Враната е КРАДЛИВА (от вор - ворона, в славянските езици). Освен това е черна на цвят :), което кореспондира с гарвановото черно, например. И така конят става ВРАН.
цитирай
6. notfun - такааа..следвай логиката, аз,ще следвам теб ))..подобното, привлича..подобно..
14.05.2021 14:17
....тук ми харесаха и двете трактовки- вор, и барин )
да видим нататък..

И така: можем да смятаме, че името на града е вероятно "Богатият род", барините (б/вар - ен). Латинското Odessus спокойно можем да разтълкуваме като огън - истински-аси, или истинските огнени аси ;), което мисля да не е далеч от истината. От другия бряг на Черно море е Одеса, което е практически същото.
Просто следвам пътя на логиката, Юли. Враната е КРАДЛИВА (от вор - ворона, в славянските езици). Освен това е черна на цвят :), което кореспондира с гарвановото черно, например. И така конят става ВРАН.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: notfun
Категория: Тя и той
Прочетен: 1919058
Постинги: 1437
Коментари: 8951
Гласове: 1597
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031