Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2021 13:43 - Инкантационното омагьосване на пропагандата
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 532 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 23.09.2021 13:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Инкантационното омагьосване на пропагандата

Едуард Къртин

image
Снимка от MK Hamilton на Unsplash

Ще знаем, че нашата дезинформация е пълна, когато всичко, което американската общественост вярва, е невярно.
Уилям Кейси, директор на ЦРУ, февруари 1981 г.

Всяка пропаганда е успешна, защото задоволява нуждите, които първо е създала. Ако следите ежедневните репортажи с новини „rat-a-tat“ и реагирате на тях, ще бъдете уловени в лабиринт, който е настроен да ви улови.

Ще продължавате да установявате, че умът ви ще бъде като вече оправено легло, а дневните ви часове изпълнени с кошмари. Това, което предполагате, че вашите реални нужди ще бъде удовлетворено, но вие бързо ще се сблъскате със свободно плаващото безпокойство, което медиите са създали, за да ви държи на ръба и объркани.

Те ще ви предоставят обекти-Covid-19, „изтеглянето“ на САЩ от Афганистан, руските и китайските „заплахи“, необходимостта от репресии срещу местните дисиденти, 11 септември и т.н. (безкрайно множество лъжи)- към които можете да прикачите безпокойството си, но те няма да ви помогнат. Те не са предназначени за това; целта им е да се объркат; да ви направи по -тревожни, като се чудите дали в момента има някакъв контраст между реалния свят и привидния.

Корпоративните мейнстрийм медии обслужват фантасмагориите денонощно и всички се променят като пясъци. За всеки с малко здрав разум това трябва да е очевидно. Но пак, както каза Торо:

Най -често срещаното чувство е усещането за спящи мъже, което те изразяват чрез хъркане.

Може би скоро някой здравен експерт ще препоръча 24 часа сън на ден да са оптимални, но може би сънувам или съм излишен.

В продължение на много десетилетия корпоративните масови медии и ЦРУ са синоними. Те бяха женени долу в ада и сега ежедневно вършат дяволската работа горе. Сега, когато новините се предават предимно чрез дигитални медии чрез интернет, тяхната сила да предизвикват електронни трансове се е увеличила експоненциално.

Лингвистичният и визуалният контрол на ума е тяхното основание. Страхът е тяхната любима тактика. И тъй като страхът и безпокойството от смъртта са архетипният източник на всяка тревожност, смъртта се превръща в основен елемент в тяхното разпалване на страха.

В скорошна мощна  статия канадската независима журналистка Ева Бартлет, смел и свободен военен кореспондент, докладвал от Сирия и Газа, показа как продължаващото „порно за страх“ от Covid-19, излъчвано от медиите, драстично повиши нивата на тревожност на хората и хвърли толкова много във вечно състояние на почти паника. Това, разбира се, не е случайно.

Страхът обездвижва хората и ги вкарва в каталептично състояние, където ясното мислене е невъзможно. Те стават хипнотизирани в „частно“ пространство, което всъщност е социално, мигновена идентификация с медийните новини, адресирани до милиони, но се чувстват лични и значително изострят голямата самота, която стои в основата на високотехнологичното общество.

Както вече казах, новият дигитален ред е светът на телеконферентните връзки и онлайн живота, липсата на физическо пространство и време и хора. Свят, в който ръкостискането е дисидентски акт. Призрачен свят на маскирани призраци, изкривени думи и изображения, които могат да се появят и изчезнат в наносекунда. Магическо шоу.

Място, където, по думите на Чарлз Менсън, можете да „получите страха“, където страхът е крал. Място, където, докато се взирате в екраните, вече не сте там, тъй като сте запленени.

В едно високотехнологично общество самотата е много по-разпространена, отколкото в миналото. Технологията затваря хората зад техните екрани и сега управляващите сили възнамеряват да затворят този механистичен кръг, ако могат. Наричат ​​го Голямото нулиране.

Те са прекарали десетилетия, използвайки технологиите, за да нахлуят и унищожат вътрешното лично пространство на хората, където се намира свободата на мислене и решение.

Те се повтаря до втръсване материалистичната мантрата, че свободата е илюзия и че са невероятни машини, определени от нашите гени и социални сили.

Те повториха, че духовните и трансцендентните сфери са илюзии.

И те прокараха своя трансчовешки план за утвърждаване на все по -голяма власт и контрол.

Това е същността на коронарната криза и стремежът да се ваксинират всички.

Капка по капка, година след година, те са култивирали необходимите предпоставки и предпоставки този технологичен фашизъм с техните нихилистични основи да успее.

Когато вътрешното измерение на съществуването се загуби, няма начин да се критикува външният свят, неговата политика и социалната структура. Несъгласието се превръща в безполезна страст, когато хората моментално се идентифицират със социалното. Човешката природа не се променя, но социалните структури и технологиите се променят и те могат да бъдат използвани, за да се опитат да унищожат човечеството. 

Хърбърт Маркузе  ясно каза  много преди най -новите цифрови технологии:

Тази непосредствена, автоматична идентификация (която може да е била характерна за примитивните форми на асоциация) се появява отново във високата индустриална цивилизация; новата му „непосредственост“ обаче е продукт на сложно, научно управление и организация. В този процес се намалява „вътрешното“ измерение на ума, в което опозицията срещу статуквото може да се корени. Загубата на това измерение, в което силата на негативното мислене - критичната сила на Разума - е у дома, е идеологическият аналог на самия материален процес, в който напредналото индустриално общество заглушава и примирява опозицията.

Някога хората седяха заедно и разговаряха. Те дори се докоснаха и споделиха своите мисли и чувства. Те се заговориха по най -естествен начин, освен любопитните очи и уши на електронните шпиони. Сега толкова много седят и проверяват мобилните си телефони. 

Те се „свързват“, мислейки, че са с него, без да знаят, че са привлечени в друго измерение, където цари френетична пасивност и състоянието на транс е правило.

„Пропагандата е истинското лекарство за самотата “, казва Жак Елул в своя шедьовър „  Пропаганда“ . Той беше едновременно точен и откровен. Защото пропагандата осигурява врата към псевдообщността, място да се изгубиш в групата, да задоволиш нуждата да вярваш и да се подчиняваш в масовото технологично общество, където емоционалната празнота и липсата на смисъл са широко разпространени и необходимостта да се запълни празното аз послушно посрещнат от пропагандата, която е наркотик с всяко друго име, наистина основно лекарство.

Празното „аз“ жадува за пълно запълване, всичко за консумация, за да запълни празнотата, която потребителската култура виси навсякъде. Мислете еднакво, купувайте еднакво, обличайте се еднакво - и ще бъдете една голяма щастлива общност. Разбира се, всичко е абстрактно, въпреки че рационалният му характер е ирационален, но това няма никакво значение, тъй като страхът от „несъвместимост“ и появата на дисидент, измъчва хората.

Сега имаме безкрайна цифрова пропаганда, която е „лекарството“ за самотата. Ах, всички самотни хора, които държат маските си в буркан до вратата заедно с Елинор Ригби. Те мислят, че знаят за какво са им маските, но не знаят защо са самотни или с които са играли. Маски върху маски се обличат, за да отблъснат страха, който се изпомпва чрез електронния ефир. 

Съмнително е, че много хора някога са чували за Уилям Кейси или могат да си представят широчината и дълбочината на пропагандата, която той и настоящите му протежета в разузнавателните агенции и корпоративните медии раздават ежедневно.

"Когато всичко, в което американският народ вярва, е невярно."   Кейси сигурно се усмихва в ада.

Мрачна покорност се е заселила в живота на милиони хипнотизирани хора в толкова много страни. Мрачен, мрачен, мрачен, както Чарлз Дикенс пише за посещението си през 1842 г. в пуританската религиозна секта Шейкър в западен Масачузетс. Той каза:

Толкова се отвращавам и от душата си мразя, че лошият дух, без значение от какъв клас или секта може да се забавлява, който ще лиши живота от неговите здрави, грации, ще лиши младежта от невинните му удоволствия, ще изтръгне от зрялост и ще остарее приятното им орнаменти, и съществуват, но тесен път към гроба ...

И все пак, основните неща все още се прилагат с течение на времето. Любов, слава, самота, красота, страх, вяра и смелост. Любителите и истинските художници, и бойците, се противопоставят на тази машинна тирания и нейните безкрайни лъжи, защото миришат на плъх с намерение да унищожи страстната им любов към дръзкото приключение, което е животът. 

Те се чувстват живота е Агон, арена за борба, "борба за любов и слава", дело на do- и -die. Те имат детектори за глупости и гледат чрез пропагандата на елитите, която се използва буквално за убиване на милиони по целия свят и за убиване на бунтарския дух в толкова много други.

И те знаят, че именно във вътрешното светилище на всяка отделна душа се ражда съпротива срещу злото и страхът е победен. Те също знаят, че изкуството и любовта трябва да се споделят и по този начин се създават движения за социална солидарност.

Слушам. Борбата продължава.  "Това трябва да спре."




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739957
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031