Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2021 05:55 - БОЖИИТЕ ПРАЗНИЦИ-ВАЛИДНОСТ И ЗНАЧЕНИЕ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1441 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 БОЖИИТЕ ПРАЗНИЦИ-ВАЛИДНОСТ И ЗНАЧЕНИЕ

Здравейте сестри и братя,
Искам да ви представя нещо от особена важност. Касае се за:
Божиите дни или Божиите празници
Искам също да ви кажа, че ако човек знае Божиите Празници и значението им-човека знае прекрасно целият план на Отец и на Господ Исус за нашето спасение.
В Библията Господ съвсем стриктно ни дава кои дни трябва да празнуваме и също-ако внимаваме-ще разберем и защо именно тези дни трябва да се празнуват-това е заповед и тези Празници са ни дадени в Левит 23 глава.
Първият ден, който Господ ни заповядва да празнуваме или в който трябва да принасяме служба на Бога е съботата. Левит 23 глава ни дава всичките Божии празници подред. Първият ден, който се пази за Бога трябва да се пази всяка събота-това е седмичната събота-Левит 23 глава 3 стих. В първата книга на Библията-Битие, намираме, че Господ е създал човека на шестият ден. (Битие 1:24-31).
24 И Бог каза: Да произведе земята живи същества според видовете им: добитък, пълзящи и земни животни според видовете им. И стана така. 25 Бог създаде земните животни според видовете им, добитъка според видовете му и всичко, което пълзи по земята, според видовете му. И Бог видя, че беше добро. 26 И Бог каза: Да създадем човека#Адам, т.е. взет от земята; от евр.: адама - почва# по Нашия образ, по Наше подобие! И нека владеят над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всички пълзящи, които пълзят по земята. 27 И Бог създаде човека по Своя образ, по Божия образ го създаде; мъжки и женски пол ги създаде. 28 И Бог ги благослови и Бог им каза: Плодете се и се множете, напълнете земята и я обладайте, и владейте над морските риби, над небесните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята. 29 И Бог каза: Ето, давам ви всяка трева, която дава семе, която е по лицето на цялата земя, и всяко дърво, което има в себе си плод на дърво, което дава семе: те ще ви бъдат за храна. 30 А на всичките земни животни, на всичките небесни птици и на всичко, което пълзи по земята, в което има жива душа, давам всяка зелена трева за храна. И стана така. 31 И Бог видя всичко, което създаде. И ето, беше твърде добро. И стана вечер, и стана утро: шестият ден.
И на седмият ден Господ си почина и благослови този ден. Битие 2 глава
2 И на седмия ден Бог беше свършил#или: свърши# делото, което беше създал; и на седмия ден си почина от цялото дело, което беше създал. 3 И Бог благослови седмия ден и го освети, защото в него си почина от цялото Си дело, което Бог беше създал и сътворил.
На иврит думата за почивка е шабат и е свързана с думата Сабат и означава "почивка". Господ “сабат” или “си почина”. На този ден Той приключи със създаването. Виж Изход 20 глава 8-11 стихове. И дори при тази почивка, Господ благослови този ден и го подари като подарък на цялото човечество. (Битие 2:2-3; Изход 16:29). Да благословиш нещо означава да го направиш свято! И тъй като Господ направи съботата свята (Изход 16:23; 20:11; Неемия 9:14), Той нареди на тези които Го следват да я помнят като я държат свята и също си почиват (Изход 20:8-11; Второзаконие 5:12-15). Тогава, пазенето на съботата ни напомня нашият Създател и че именно Той ни е създал! Освен, че Господ е направил съботата за почивка, Той също ни разкрива, че Сабат е ден за служба на Бога. В Левит 23 глава, Той казва на Моисей: 23:1 И ГОСПОД говори на Мойсей и каза: 2 Говори на израилевите синове и им кажи: ГОСПОДНИТЕ празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници!!!!!!!, са тези: 3 Шест дни да се върши работа, а седмият ден е събота за почивка, за свято събрание; в нея да не вършите никаква работа; във всичките ви жилища е събота на ГОСПОДА.
Свято събрание е когато хората се събират за да се поклонят и служат на Бога. Когато Исус Христос дойде на тази земя, той не дойде за да разруши заповедите или да измени нещо. (Матей 5:17). Той дойде за да утвърди закона. (Исаия 42:21). Исус пазеше Сабат-Марк 1:21; 6:2; Лука 4:16; 6:6, също както правеха и апостолите и другите ранни членове на църквата. (Деяния на апостолите 13:14; 17:2). Езичниците-белите хора-също се срещаха с апостолите в събота-Деянията 13:24, 44; 18:4.
Тази благословия от Господ-показана в четвъртата заповед-не се е променила. Седмият ден на седмицата, пазен от залеза на слънцето в петък до залеза на слънцето в събота, продължава, както Господ е наредил да бъде-ден за свята почивка. Дори и след като човеците са наредили друг ден за почивка-неделята-тази заповед никога не е била изменена, нито пък може да се намери в цялата Библия разрешение за подобна промяна. А съботата е променена на неделята от римският Император Константин през март месец, 321 година, когато той с декрет е заповядал да се пази денят на слънцето-който ден е именно неделята.
Това е само съвсем кратко обяснение на четвъртата заповед дадена ни от Бога и тя трябва да се пази за винаги-както и останалите.
Освен седмичната събота, Господ е дал на хората и годишни празници които трябва да се пазят за винаги. Те също трябва да се пазят със свети събрания-както ни ги е дал Господ в Левит 23 глава. И те трябва да се пазят във времената им-както ни ги е дал Господ. (Левит 23:4). Те представят Божият генерален план за спасението на човечеството.
А били ли са пазени тези празници от Исус и апостолите? Вижте сами: Пасхата-дадена е в Левит 23:5; пазена е от Исус и апостолите-Матей 26:2, 17-19; Марк 14:12-16; Лука 2:41-42; 22:1, 7-20; Иоан 2:13, 23; 6:4; 13:1-30; І Коринтяни 11:23-29 Пасхата представя очистването ни от нашите неумишлени грехове като символично заставаме на 14 ден от месец авив, който е първият месец по Бога и е през пролетта, под кръвта на Исус, която ни очиства от тези неумишлени грехове. Само кръв може да напарви това и то кръвта на Исус-защото той изпълни съвършенно Закона и умря за нас.
Празникът на Безквасните Хлябове-даден е в Левит 23:6-8; Пазен е от Исус и неговите апостоли и всички с тях-Матей 26:17; Марк 14:12; Лука 2:41-42, 22:1; Деяния на апостолите 20:6; І Послание към Коринтяните 5:6-8 След като вече сме очистени на Пасхата-сега стоим чисти за 7 дена като не ядем никакъв квасен хляб-квасът символично представя грехът. А защо 7 дена-защото Господ Исус е дал на човека 7 дена-това са 7000 години-за да бъде в тяло от кръв и плът. После, както казва Павел в 1 Коринтяни 15 глава кръв и плът вече няма да има-в Царството на Отец кръв и плът не могат да влязат-50 стих.
Празникът на седмиците или Петдесетница-даден е в Левит 23:15-22; Пазен е от Исус и неговите апостоли, както и всички други-Деяния на апостолите 2:21; 20:16; І Послание към Коринтяните 16:8 Този Празник представя първите плодове. Нали именно Исус е първият плод от починалите-Първородният Син на Отец и стана Син на Отец когато Отец го възкреси от мъртвите на третият ден, в края на съботата. Този Празник също представя и първите плодове от светиите които ще бъдат възкресени от мъртвите-1 Солунци 4 глава.
Празникът на тромпетите-даден е в Левит 23:23-25; Пазен е от Исус и неговите апостоли, както и от цялата ранна църква-Матеи 24:30-31; І Послание към Солнуците 4:16-17; Откровението на Иоана 11:15 Този Празник представя подготовката на второто идване на Господ Исус на земята-когато Царят идва-свирят тромпети. Когато започва битката-свирят тромпети.
Денят на умилостивението-даден е в Левит 23:26-32; Пазен е от Исус и цялата ранна църква-Деянията 27:9 Този Празник предствя точно второто идване на Господ Исус на тази земя! Да-точно така, ние знаем, че Господ Исус ще дойде в деня на УМИЛОСТИВЕНИЕТО, но още не знаем годината.
Празникът на шатрите-даден е в Левит 23:33-43; Пазен е от Исус и цялата ранна църква-Иоан 7:1-2, 10, 14; Деянията 18:21
Последният ден на Шатроразпъване. Това е великият ден на празника и съвсем не е случайно, че е велик. Както съм ви казвал и друг път, този ден показва, че всички ние ще се изменим и ще получим духовни тела-даден е в Левит 23:36; Празнуван е от Исус и цялата ранна църква-Иоан 7:37-38 Този е специален Празник-защото обърнете внимание-става въпрос за 8 дена! Но човекът ще е в тяло от плът и кръв за 7 дена, нали? Този 8 ден представя Царството на Отец, в което кръв и плът няма да влязат! Тоест-всички ще имат вечни тела, всеки, който се е родил от началото на света. И едните ще са Богове-тези които са пазили заповедите на Господа; другите също ще са вечни-на вечни мъки в огненото езеро.
Дали тези празници са важни и дали трябва да се празнуват и днес? Иоан ви казва в първото си послание, че ако някой твърди, че познава Исус а не пази заповедите му-лъжец е и истината не е в него. Исус ни е наредил в Левит 23 глава да пазим НЕГОВИТЕ!!! ПРАЗНИЦИ ЗА ВИНАГИ! ТОВА Е ЗАПОВЕД! Е, ако някой иска да следва Исус, ясно е какво трябва да прави! Защото Исус ни казва: “аз съм свят-бъдете и вие свети!” А ако не иска да следва Исус, то кого следва? Принцът на този свят-Сатана-дяволът. Знаем, че принцът или богът на този свят е Сатана...
Трето положение, братя и сестри просто няма! Вие сами трябва да изберете къде и как ще прекарвате вечността. Разберете-става въпрос за вечност-без да има край! Не бихте искали да идете в огненото езеро на вечни мъки-нали?



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. dobrodan - Искам да ми покажеш ясно и точно кога и къде за пръв път
17.07.2021 11:57
в библията се споменава огнено езеро, ад и дяволи.
Не ме интересуват ни Луката ти, ни Матейко ти.
Да те видим докъде си я докарал с изучаването и тълкуването.
Ако ти идва нанагорно, изтрий коментара.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172240
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031