Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2017 15:43 - МЪДРОСТТА ОПРАВДАНА ЧРЕЗ СВОИТЕ ДЕЦА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 558 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.08.2017 16:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 25:1-6, 8

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота!

Защо е това заглавие? Ние сме наблюдавани от приятели и роднини и ни мислят за странни. Казват, че не знаем какво правим, че сме някакъв култ. Но ние четем това, което правим-четем го в Библията! Ние не казваме, че правим нещо си само защото го казваме-ние можем да прочетем това, което правим в Библията. Човекът е загубил правия път и ето-Господ трябва да го върне на правилния път. И затова изпрати Исус. А Исус върна мъдростта и ни я даде на нас, за да завършим плана на Господа.
Ще започнем урока от Матей 11 глава-не искам да говоря много, а да чета Библията

15 Който има уши да слуша, нека слуша.

Всички имат уши, но не всички чуват какво се говори и затова не го разбират

16 А на какво да оприлича това поколение? То прилича на деца, седящи по пазарите, които викат на другарите си, казвайки:

Мнозината не искат да слушат за това, което ще се случи. А ние ви казахме, че идва. Ето-искат да построят Храма в Еруслим! Но никой не обръща внимание-всички празнуват, чустват се добре, а не става все по-добре

17 Свирихме ви, и не играхте; ридахме, и не жалеехте. 18 Защото дойде Иоан, който нито ядеше, нито пиеше; и казват: Бяс има. 19 Дойде Човешкият Син, Който яде и пие; и казват: Ето човек лаком и винопиец, приятел на бирниците и на грешниците! Но пак, мъдростта се оправдава от делата си (децата си).

И какво казаха те за Исус! Той изяжда всичко дето е на масата и изпива всичкото вино... Но независимо какво казват те-нещо не е добре с тях. Факта е, че мъдростта се оправдава от децата си.
Псалм 111

10 Началото на мъдростта е страх от Господа; Всички, които се управляват по Него, са благоразумни; Неговата хвала трае до века.

Исус притежава и вечният живот и огненото езеро. И ако не изпълнявате заповедте му-ще ви прати в огненото езеро. И вие не се страхувате от Него? И вижте-ако казвате, че заповедите вече не са валидни-то вие изобщо не разбирате нищо от това, което пише в Библията.
Еклисиаст 9 глава-трябва да вършите всичко, което Господ Исус е заповядал за да имате гаранция, че ще се спасите!

14 Имаше малък град, и малцина мъже в него; И дойде против него велик цар та го обсади, И издигна против него големи могили.

Този велик Цар е искал да превземе града

15 Но в него се намери сиромах и мъдър човек, И той с мъдростта си избави града; Но никой не си спомни за онзи сиромах човек.

Този велик Цар е сатана. Града е Слвото. Сатана го напада със своята мъдрост... Но имало е мъдър човек, който е спасил този град и ще видим, кой е той

16 Тогава рекох: Мъдростта струва повече от силата; А при все това, мъдростта на сиромаха се презира, И думите му не се слушат.

Бедният мъдър човек е Исус. Вие казвате, че го обичате-но пазите ли заповедите му? Чувате ли го, като ви казва да пазите съботата? И че Той е Господар и на съботата? Проверили ли сте, че съботата е все още седмият ден? Слушате ли го? Но ако не-отхвърлили сте неговата мъдрост

17 Думите на мъдрите тихо изговорени се слушат Повече от вика на онзи, който властвува между безумните. 18 Мъдростта струва повече от военните оръжия;

А един грешник разваля много добри неща. Мъдростта е по-добра от военните оръжия, но един грешник съсипва всичко. Кой е той-Адам. Адам съсипа цялото творение... И Исус , който ни е сътворил, трябваше да умре.
2 Коринтяни 8 глава

9 Защото знаете благодатта на нашия Господ Исус Христос, че, богат като бе, за вас стана сиромах, за да се обогатите вие чрез Неговата сиромашия.

Исус беше Бог! И заради нашето спасение стана беден-защото трябваше да умре. И чрез неговата смърт ние получихме шанса за вечният живот. Това е този беден човек за който пише в Еклисиаст. И той извърши всичко, което Отец му заповяда. И мъдростта, която Исус ни дава е да му се подчиним и да пазим заповедите му.
Исаия 53 глава-вече знаем, че този беден човек е Исус.

1 Кой е повярвал известието ни? И на кого се е открила мишцата Господна?

Никой не вярва в Исус

5 Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.

Исус беше наранен жестоко поради нашите грехове. И като пострада той-ние бяхме излукувани. Сега можем да станем богати като пазим заповедите му. Богати с вечен живот

10 Но Господ благоволи той да бъде бит, предаде Го на печал; Когато направиш душата Му принос за грях, Ще види потомството, ще продължи дните Си, И това, в което Господ благоволи, ще успее в ръката Му. 11 Ще види плодовете от труда на душата Си и ще се насити; Праведният Ми служител ще оправдае мнозина чрез знанието им за Него, И Той ще се натовари с беззаконията им.

И това означава, че Исус тряваше да бъде възкресен и седна от дясно на Отец. И чрез знанието за него, ние ще се оправдаем. И заповедта е: да се подчиним на Господа! И ако това направим, ще имаме мир с Него.
Исаия 8 глава-знанието е най-важно. Без знание не можем да направим нищо.

16 Завържи свдителството, Запечатай поуката между учениците Ми. Исус говори тук 17 И аз ще чакам Господа, който крие лицето Си от Якововия дом, И на Него ще се надея. 18 Ето, аз и децата, които ми е дал Господ, Сме за знамение и за предвещания в Израиля От Господа на Силите, Който обитава на хълма Сион.

Отец даде учениците на Исус, но и днес е така-ние които следваме Господа както Той иска, също сме прибавени от Отец

20 Нека прибягнат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, Наистина няма зазоряване за тях.

И ако вие не сте по Закона-Стария Завет и по Свидетелствата-Новия Завет, няма истина във вас. Библията не се дели! Вижте Евангелията-те казват същата история. Но вие обичате едно от тях, защото харесвате начина по който е написано. И Старият и Новия Завет ви казват същата история. И се повтаря отново и отново. Стария Завет ви показва от къде е започнало, а Новия допълва цялото нещо. Свидетелства за това, че се е изпълнило. Това е мъдростта-да се занимавате с цялото нещо. Ако не-вие обиждате този беден Човек за когото прочетохме.
Йоан 12 глава-да видим какво казва сам Исус. Спасението не се получава по погрешка. Трябва да се борите за него. И ще сте участници в първото възкресение, ако пазите заповедите на Господа. Това е според самият дизайн.

46 Аз дойдох като светлина на света, за да не остане в тъмнина никой, който вярва в Мене.

Исус няма да ни държи в тъмнина-ако вършим това, което Той иска. И ще четем Книгата

49 Защото Аз от Себе Си не говорих; но Отец, Който Ме прати, Той Ми даде заповед, какво да кажа и що да говоря.

Отец даде на Исус какво да каже

50 И зная, че онова, което Той заповядва, е вечен живот. И тъй, това, което говоря, говоря го така, както Ми е казал Отец.

И Отец заповядва вечен живот чрез пазене на заповедите! И кой пастор може да ви каже, да не ги пазите? Може ли който и да е пастор да се сравни с Господа? И ако вие пазите заповедите-то света ще ви дисквалифицира и ще ви каже, че имате бяс. Както казаха и на Йоан дето кръщаваше и на Исус. Трябва да разбираме огромното значение и на съботата и на закона-за да ги пазим и спасим себе си от огненото езеро.
Матей 5 глава. Виждаме, че светлината е Закона и Свидетелствата дадени ни от Исус. И апостолите казаха същото-трябва да пазим заповедите.

13 Вие сте солта на земята. Но ако солта обезсолее, с какво ще се осоли? Тя вече за нищо не струва, освен да се изхвърли вън и да се тъпче от хората.

И ако солта вече не е солена-за каво е нужна?

14 Вие сте виделината на света. Град поставен на хълм не може да се укрие.

Вижте какво казва Исус-ние сме светлината на света. Каква е тази светлина: Закона и Свидетелствата

15 И когато запалят светило, не го турят под шиника, а на светилника, и то свети на всички, които са в къщи.

И ако сме от светлината-не можем да бдем скрити

16 Също така нека свети вашата виделина пред човеците, за да виждат добрите ви дела, и да прославят вашия Отец, Който е на небесата. 17 Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците; не съм дошъл да разруша но да изпълня.

Не мислете, че Исус дойде за да премахне Закона! Но дойде да изпълни совята част, записана за него. За да ни покаже, как да достигнем до вечния живот

18 Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне.

И всичко трябва да се изпълни. Земята и небето са тук-значи Закона е валиден и днес. 1 Тимотей 1 глава-да видим какво е писал Павел и това трябва да се проповядва, но не го проповядват днес

3 Както те молих, когато отивах в Македония да останеш в Ефес, за да заръчаш на някои да не предават друго учение, 4 нито да внимават на басни и безконечни родословия, които спомагат повече за препирни, а не за Божията спасителна наредба чрез вяра, така правя и сега. 5 А целта на това поръчване е чистосърдечна любов от добра съвест и нелицемерна вяра;

И ако разбираме заповедите, знаем, че та са от любов и са любов

6 от които неща някои, като не случиха целта, отклониха се в празнословие,

Някои са започнали да говорят противни неща, за пари, за да обогатят себе си. Говорят неща поради погрешни причини. Някои са се отклонили малко, други много, но те всичките не говорят според истината!

7 и искат да бъдат законоучители, без да разбират нито що говорят, нито що твърдят. 8 А ние знаем, че законът е добър, ако го употребява някой законно, 9 като знае това, че законът не се налага за праведния, а за беззаконните и непокорните, за нечестивите и грешните, за неблагоговейните и скверните, за убийците на бащи и убийците на майки, за човекоубийците,

Закона не е направен за този, който го пази! Но е за тези които искат да го нарушават

10 за блудниците, мъжеложниците, търгуващите с роби, лъжците, кълнящите се на лъжа, и за всичко друго, що е противно на здравото учение,

Това тук е за 6 заповеди от 10 заповеди които са дадени за човеците за да знаят как да се отнасят с другите човеци. Но тези които ги нарушават-те са нарушители на Закона на Господа.
Римляните 13 глава

1 Всеки човек да се покорява на властите, които са над него; защото няма власт, която да не е от Бога, и колкото власти има, те са отредени от Бога. 2 Затова, който се противи на властта, противи се на Божията наредба; а които се противят ще навлекат осъждане на себе си. 3 Защото владетелите не причиняват страх на добротвореца, но на злотвореца. Искаш ли, прочее, да се не боиш от властта? Върши добро, и ще бъдеш похвален от нея;

Павел говори за цивилните власти

4 понеже владетелят е Божий служител за твоя полза. Но ако вършиш зло, да се боиш; защото той не носи напразно сабята, понеже е Божий служител, мъздовъздател за докарване гняв, върху този, който върши зло.

Звучи все едно говори за полицията днес. И те трябва да държат закона между човеците. И ако нарушавате законите на държавата-той има властта да ви прати в затвора

9 Понеже заповедите: "Не прелюбодействувай"; "Не убивай"; "Не кради"; "Не пожелавай"; и коя да било друга заповед се заключават в тия думи: "Да обичаш ближния си както себе си".

Момент-мислех, че става въпрос за цивилните закони... Но е едно и също! Това е за човеците и никой не може да направи по-добро от Божия Закон. Но ето-човеците искат да променят това. И вместо съботата, имат неделята. Но основното е-всичко е според Божия закон-по същия дизайн

10 Любовта не върши зло на ближния; следователно, любовта изпълнява закона. И ако пазите закона-вие обичате и ближните си.

Еклисиастис 8 глава

2 Аз те съветвам да пазиш царската заповед, А най-вече заради клетвата пред Бога.

Кой е Царя-Исус е!

5 Който пази заповедта няма да види нещо зло; И сърцето на мъдрия познава, че има и време и съдба за непокорството.

И ако пазите заповедите, няма да видите нищо зло. И ще спасите себе си от огненото езеро. Защото ако попаднете там, азбестов костюм няма да ви помогне...
Яков 2 глава

8 Обаче, ако изпълнявате царския закон, според писанието: "Да обичаш ближния си като себе си", добре правите.

Вижте какво казва-Царският закон! Заповедите на Царя!

11 Понеже Оня, Който е рекъл: "Не прелюбодействувай", рекъл е и: "Не убивай", тъй че, ако не прелюбодействуваш, а пък убиваш, станал си престъпник на закона.

Този, който е казал едната заповед, казал е всичките. И нарушаването умишлено на една-нарушава всичките 10. Вижте днес-над 2 милиарда християни не знаят за съботата и не искат и да знаят

12 Така говорете и така постъпвайте като човеци, които ще бъдат съдени по закона на свободата.

Вършете това, което казвате, че трябва. Пазете заповедите. Те ви дават свободата-от греха и ще ви спасят от огненото езеро.
Яков 1 глава


5 Но ако някому от вас не достига мъдрост, нека иска от Бога, Който дава на всички щедро без да укорява, и ще му се даде. 6 Но да проси с вяра без да се съмнява ни най-малко; защото, който се съмнява прилича на морски вълни, които се тласкат и блъскат от ветровете. 7 Такъв човек да не мисли, че ще получи нещо от Господа,

Когато започнете да се занимавате със Словото, не може да се обърнете и да се отречете. И ако го следвате, в събота ще сте в светото събрание. Вижте-ние всички правим много грешки, но ако искаме да се спасим, като намерим какво трябва да правим, ще започнем да го правим. Ще коригираме себе си. И не може да се обръщаме назад и един път да сме така, друг ден иначе. Не можем да си играем с Господа така. Той знае всичките игри. И за да започнем, първо трябва да се молим горещо-да ни очисти Господ от тези грехове.
1 Коринтяни 1 глава

3 Благодат и мир да бъде на вас от Бога нашия Отец и от Господа Исуса Христа.

Благодатта е този свободен дар. И ако пазим заповедите, ще имаме мир с Бога

4 Винаги въздавам благодарения на моя Бог за вас за Божията благодат, която ви е била дадена в Христа Исуса 5 че се обогатихте чрез Него във всичко, в пълна сила да говорите за Него,

И ние имаме всички инструменти описани в тази Книга, за да спасим себе си, да достигнем до спасението. Да научим, как да влезем в Божието Семейство. Като пазим Неговите заповеди и Му се подчиним

19 Понеже е писано: "Ще унищожа мъдростта на мъдрите, И разума на разумните ще отхвърля".

Не спаси ли онзи беден човек чрез своята мъдрост онзи малък град? Чрез мъдростта си ще спасим себе си-а тя идва от Господа и се показва чрез пазенето на заповедите на Бога. И не можем да се връщаме назад.

20 Где е мъдрият? Где книжникът? Где е разисквачът на тоз век? Не обърна ли Бог в глупост светската мъдрост? 21 Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите.

Те решиха сами да си измислят своя си мъдрост. Свои си богове... Свой ден за поклонение-неделя. Те имат своя начин на служене, имат свой начин да казват, какво уж казвал Господ. Някои пастори дори пеят и танцуват пред събранието. А те им купуват дори и Ролс Ройс-и, чак и самолети. И тези пастори искат още и още. Но Господ казва, че ще ги унищожи. Те не водят никого в спасението. А тези от нас които ви учат на „Така казва Господа”-ние изглеждаме като глупави за останалия свят

22 Понеже юдеите искат знамения, а гърците търсят мъдрост; 23 а ние проповядваме разпнатия Христос, за юдеите съблазън, и за езичниците глупост; 24 но за самите призвани, и юдеи и гърци, Христос Божия сила и Божия премъдрост.

Исус ясно каза в Исаия-трябва да имаме и Закона и Свидетелствата-и двете Книги от цялата Библия. Старият и Новият Завет. Исус е Бога на всички, Той е Бога на Авраам и на Моисей. И ние разчитаме само на Него като пазим всичко, което Той иска. Друг начин да влезем в Божието Семейство няма!

30 А от Него сте вие в Христа Исуса, Който стана за нас мъдрост от Бога, и правда, и освещение, и изкупление;

Исус стана мъдрост за нас, като му се подчиним. И ще бъдем спасени-което иде в бъдещето.
1 Коринтяни 2 глава

7 но поучаваме Божията тайнствена премъдрост, която е била скрита, която е била предопределена от Бога преди вековете да ни докарва слава.

Помнете, че Господ е запланувал всичкото. Но Адам разруши всико и затова вторият Адам-който е Исус, дойде за да го възстанови

8 Никой от властниците на тоя век не я е познал; защото, ако я бяха познали, не биха разпнали Господа на славата.

Но те не знаеха за плана на Господа

9 А според както е писано: - "Каквото око не е видяло, и ухо не е чуло, И на човешко сърце не е дохождало, Всичко това е приготвил Бог за тия, които Го любят".

Ние не знаем какви блага е потготвил за нас Господ

10 А на нас Бог откри това чрез Духа; понеже Духът издирва всичко, даже и Божиите дълбочини.

Духа изследва всико, но хората не искат и да знаят тези неща

12 А ние получихме не духа на света, но Духа, който е от Бога, за да познаем това, което Бог е благоволил да ни подари;

И не е трудно да отворим тази Библия и да прочетем. Днес е събота-в този ден трябва да си почиваме и да я дадем на Господа

13 което и възвестяваме, не с думи научени от човешка мъдрост, но с думи научени от Духа, като поясняваме духовните неща на духовните човеци.

Ние не вършим според другите християни които се събират в неделя сутрин

14 Но естественият човек не побира това, което е от Божия Дух, защото за него е глупост; и не може да го разбере, понеже, то се изпитва духовно.

Те са духовно слепи!

16 Защото, "Кой е познал ума на Господа, За да може да го научи? А ние имаме ум Христов.

Ние имаме ума на Христос-защото Той ни го е окрил и ни е показал всичко, което иска ние да вършим. И ни е открито от Светия Дух, който ни помага в нашето старание да открием истината.
Филипяните 2 глава

5 Имайте в себе си същия дух, който беше и в Христа Исуса; Това е, което Исус е говорил 6 Който, като беше в Божия образ, пак не счете, че трябва твърдо да държи равенството с Бога, 7 но се отказа от всичко, като взе на Себе Си образ на слуга и стана подобен на човеците;

Стана човек за да умре за нас. Беше Бог и стана човек-вижте какво смирение!

8 и, като се намери в човешки образ, смири Себе Си и стана послушен до смърт, даже смърт на кръст.

Нека видим това-Евреите 2 глава

6 но някой е засвидетелствувал нейде, като е казал: "Що е човек, та да го помниш, Или човешки син, та да го посещаваш? 7 Ти си го направил само малко по-долен от ангелите, Със слава и чест си го увенчал, И поставил си го над делата на ръцете Си; 8 Всичко си подчинил под нозете му". И като му е подчинил всичко, не е оставил нищо неподчинено нему, обаче сега не виждаме още да му е всичко подчинено.

Това е цитат от Псалм 8 и е така-човека упражнява власт в този свят. Но няма власт над големите неща

9 Но виждаме Исуса, Който е бил направен малко по-долен от ангелите, че е увенчан със слава и чест поради претърпяната смърт, за да вкуси смърт с Божията благодат, за всеки човек. 10 Защото беше уместно, щото Онзи, заради Когото е всичко, и чрез Когото е всичко, като привежда много синове в слава, да усъвършенствува чрез страдания начинателя на тяхното спасение.

И ние ще станем както е Той-ако устоим до края в истината. И ще сме съвършени-означава, богове

11 Понеже и Оня, Който освещава, и ония, които се освещават, всички са от Едного; за която причина Той не се срамува да ги нарича братя.

И всички ще сме едно! Духовни братя

13 и пак: - "Аз на Него ще уповавам" и пак: - "Ето Аз и децата, които Ми е дал Бог".

Първия път когато се роди човек, втория-когато умря и възкръсна. Исус е първият човек, който изпълни плана за спасението на човеците. И ние вършим същото, защото очакваме наградата-вечният живот като богове.
Да се върнем на Филипяните 3 глава

8 А още всичко считам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Исус, за Когото изгубих всичко и считам всичко за измет, само Христа да придобия,

Нищо друго не може да се сравни с това, да станем богове! Дори и целият свят не струва колкото това, да си бог

9 и да се намеря в Него, без да имам за своя правда оная, която е от закона, но оная, която е чрез вяра в Христа, то ест, правдата, която е от Бога въз основа на вяра, 10 за да позная Него, силата на Неговото възкресение, и общението в Неговите страдания, ставайки съобразуван със смъртта Му,

Няма по-прекрасно от това, да знаем Господа! И Исус беше възкресен-нали така? И дори и да умрем-ще бъдем възкресени и ще сме както е Той

11 дано всякак достигна възкресението на мъртвите. 12 Не че съм сполучил вече, или че съм станал вече съвършен; но гоня изподир, дано уловя, понеже и аз бидох уловен от Христа Исуса.

Павел е бил затворник заради вярата си в Христос. Защото е пазил заповедите на Господа. И ние също така ще ги пазим. И да се усъвършенстваме в това

20 Защото нашето гражданство е на небесата, отгдето и очакваме Спасител, Господа Исуса Христа,

Исус седи от дясно на Отец и наградата е с него. Ще я даде като дойде тново. А не че ще вървим на небето

21 Който ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си.

И ето-като дойде, Исус ще промени нашето тяло. Това именно е значението да си роден отново! И ще сме какво-богове! Матей 16 глава-нека видим това нещо. Исус го каза на апостолите

27 Защото Човешкият Син ще дойде в славата на Отца Си със Своите ангели; и тогава ще въздаде всекиму според делата му. И ще получим награда според делата си! 28 Истина ви казвам: Има някои от стоящите тука, които никак няма да вкусят смърт докле не видят Човешкия син идещ в царството Си.

Исус е говорил на Яков, Петър и Йоан.
Матей 17 глава

1 И след шест дни Исус взема Петра, Якова и брата му Иоана, и ги завежда на една висока планина на саме. 2 И преобрази се пред тях; лицето Му светна като слънцето, а дрехите Му станаха бели като светлината.

Той се е преобразил пред тях. Но защо го четем-защото нали каза, че ще дойде в славата на Отец. Така ще бъде като дойде отново и така ще са праведните. Тази светлина е невероятна и нищо по-чисто няма от това облекло

3 И, ето, явиха им се Моисей и Илия, които се разговаряха с Него.

Това е видение от бъдещето-Исус показа на тримата апостоли, как ще бъдат праведните в Божието Царство.
Изход 33 глава-когато Моисей получи заповедите от Господа и престоя с Него за известно време.

13 Сега, прочее, аз съм придобил Твоето благоволение, покажи ми моля Ти се, пътя Си, за да Те позная и придобия благоволението Ти; и разсъждавай, че тоя народ Твои люде са. 17 И Господ рече на Моисея: И това, което си рекъл, ще сторя, защото си придобил Моето благоволение и те познавам по име. 18 Тогава рече Моисей: Покажи ми, моля, славата Си. 19 А Господ му каза: Аз ще сторя да мине пред тебе всичката Моя благост, и ще проглася пред тебе Името на Господа; и ще покажа милост към когото ще покажа, и ще пожаля когото ще пожаля. 20 Рече още: Не можеш видя лицето Ми; защото човек не може да Ме види и да остане жив. 21 Рече още Господ: Ето място при Мене; ти ще застанеш на канарата; 22 и когато минава славата Ми, ще те поставя в една пукнатина на канарата, и ще те прикрия с ръката Си догде премина; 23 после ще дигна ръката Си, и ще Ме видиш изотдире; но Лицето Ми няма да се види.

Разбрах, че Господ ще закрие Моисей. И явно е, че Господ е много по-голям на ръст от Моисей, след като може да му закрие очите.
Изход 34 глава

5 И Господ слезе в облака, застана там до него, и прогласи Господното Име. 6 Господ замина пред него и прогласи: Господ, Господ, Бог жалостив и милосърд, дълготърпелив, Който изобилва с милост и с вярност,

Господ показва кой е Той. И Моисей е бил за дълго време с Господа

28 И Моисей стоя там с Господа четиридесет дена и четиридесет нощи без да яде хляб, или да пие вода. И Господ написа на плочите думите на завета, Десетте Заповеди.

И представяте ли си го това-човек умира ако не пие вода на третия ден. Явно е, че Господ го е подкрепил

29 И като слизаше Моисей от Синайската планина, държащ двете плочи на откровението в ръката си, при слизането си от планината Моисей не знаеше, че кожата на лицето му блестеше понеже бе говорил с Бога.

Моисей не е знаел, че изглежда различно

30 Но Аарон и всичките израилтяни, като видяха Моисея, че, ето, кожата на лицето му блестеше, бояха се да се приближат при него. 33 И когато Моисей свърши говоренето си с тях, тури на лицето си покривало. 34 Но когато влизаше пред Господа да говори с него, Моисей вдигаше покривалото догде да излезе; тогава излизаше и говореше на израилтяните онова, което му беше заповядано. 35 И израилтяните виждаха лицето на Моисея, че кожата на лицето му блестеше; а Моисей пак туряше покривалото на лицето си, догде да влезе да говори с Господа.

За тези 40 дена и нощи, лицето на Моисей се промени и започна да свети. И защото израиляните се плашеха от това, Моисей слагаше покривало на лицето си.
2 Коринтяни 3 глава-какво има това с това, което говорим-всичко!

12 И тъй, като имаме такава надежда, говорим с голяма откровеност, 13 и не сме като Моисея, който туряше покривало на лицето си, за да не могат израилтяните да гледат изчезването на това, което преминаваше.

Става въпрос за същото нещо. Израиляние не можеха да гледат на това, което изчезваше. Кое е то: плът и кръв! Те ще изчезнат!

14 Но техните умове бяха заслепени; защото и до днес, когато прочитат Стария завет, същото покривало остава, като не им е открито, че тоя завет преминава в Христа.

Не, че Старият Завет е премахнат, но преминава в Исус. И ако разбирате Старият Завет, разбирате какво казва Исус там. И е ясно чрез това, че сте му се подчинили и пазите заповедите му

15 А и до днес, при прочитането на Моисея, покривало лежи на сърцето им, 16 но когато Израил се обърне към Господа, покривалото ще се снеме.

И когато се обърнете към Бога с цялото си сърце, ще започнете да разбирате какво ви казва

18 А ние всички, с открито лице, като в огледало, гледайки Господната слава, се преобразяваме в същия образ, от слава в слава, както от Духа Господен.

Като видим себе си в огледалото, какво виждаме? Нас си, но това ще се промени. И изглеждаме като Бога-защото сме направени по образ и подобие на Отец и на Исус. И ще бъдем променени за да сме напълно както е Господ Исус.
Данаил 12 глава

1 И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата.

Записани в Книгата на живота-защото пазят заповедите на Господа

2 И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.

Първото и второто възкресение! Но вие искате да сте участници в първото!

3 Разумните ще сияят със светлостта на простора, и ония, които обръщат мнозина в правда като звездите до вечни векове.

Какво четохме до сега-че боговете сияят! Видяхме и как се промени Исус и също и как Моисей. И това е, което ние правим: учим хората да се подчинят на Господа, да пазят заповедите му.
Псалми 19

7 Законът Господен е съвършен, възвръща душата; Изявлението Господно е вярно, дава мъдрост на простия; Закона и Свидетелствата! Цялата Библия!

И не трябва да сте професори по теология... Просто се подчинете и пазете заповедите на Господа!

8 Повеленията Господни са прави, веселят сърцето; Заповедта Господна е светла, просвещава очите; 9 Страхът от Господа е чист, пребъдва до века; Съдбите Господни са истинни и, без изключение, справедливи. 11 Слугата Ти още се и предупреждава чрез тях; В опазването им има голяма награда.

Чрез пазенето на заповедите, ще спасим себе си от огненото езеро. И дори и простият може да види това: вечен огън-вечно; или вечен живот-вечен живот! Аз ще избера вечният живот! Вижте как просто е това, което Господ постави на масата! И ще бъдем богове! Знаете ли нещо по-добро от това?
Еклисиаст 7 глава

12 Защото, не само че мъдростта е защита както и парите са защита, Но предимството на знанието е, че мъдростта запазва живота на ония, които я имат.

Някои разчитат на парите, но те не са нищо пред Господа. Но ако знаете как да спасите себе си от това извратено поколение, то вие имате по-ценното. И ако пазите заповедите на Господа, ще имате мир! И това е мъдостта, която води във вечния живот! Това е мъдростта, която ние търсим и очакваме, че тя ще ни доведе до Божието Семейство.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2187658
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930