Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2017 01:30 - БЪДЕЩОТО ЦАРСТВО ПОКАЗАНО В МИНАЛОТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 950 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.07.2017 02:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псалм 119:49-55, 63

Сестри и братя,
Представям ви прекрасен урок на Израел. Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. И обичам да казвам това.
Когато започнете да разбирате написаното в Библията, започвате да разбирате дори и как ще изглежда бъдещото Царство. Когато започнете да се занимавате с Божието Слово, разбирате, че няма нищо ново, което да не е открито вече в миналото. Господ е открил всичко на пророците си. И ако някой каже, че е открил нещо ново-то определено не е дошло от Библията. Първото Царство е Царството на Исус. Исус идва на земята и тук ще е неговото Царство. На небето е Царството на Отец и никой няма да отива там! Не мога да разбера, как така хората не знаят и не разбират това, но говорят за грабване. Хората не знаят, че Исус избра дори и апостолите си изсред Израел. Хората не разбират, че първите християни в Антиохия са били само Израиляни и не е имало нито един от друг народ. И ето-всичко, което днес ви учат в църквите е противоположно на истината.
Ще започнем урока от Откровението 1 глава. Добре е да видим какво е било в миналото и ще намерим какво идва в бъдещето. Вижте-Господ е поставил всичко в Библията и е така, че никой не може да го промени-независимо какви „Библии“ си издават... Господ е открил на Йоан какво ще бъде в бъдещето.

9 Аз Иоан, ваш брат и съучастник в неволите и в царството и в търпението, които са чрез Исуса [Христа], бях на острова, наречен Патмос, за Божието слово и свидетелството за Исуса [Христа].

Хората ви казват, че Йоан бил заточен там-не е вярно! Йоан е бил там за да получи откровението на Исус

10 В Господния ден бях в изстъпление чрез Духа; и чух зад себе си силен глас като от тръба, който казваше:

Йоан е видял видение от бъдещето-когато Господ ще дойде. Това означава в „Господният ден“! Не означава неделя. Показвам ви тези неща

Аз съм Алфа и Омега; 11 Каквото виждаш напиши на книга, и прати го до седемте църкви: до Ефес, до Смирна, до Пергам, до Тиатир, до Сардис, до Филаделфия и до Лаодикия. 19 Напиши, прочее, това, което си видял, и що значи, и това, което има да стане подире,

Господ каза да напише това в Книгата-но никой не иска да чете тази Книга, а чакат Светият Дух да им го обясни... И ето-Исус показва какво ще бъде в бъдещето-което вече е било в миналото. Хората не разбират, че става въпрос за бъдещето. Откровението 4 глава

1 След това видях, и ето врата отворени на небето; и предишният глас, който бях чул да говори с мене като тръба, казваше: Възлез тук, и ще ти покажа това, което трябва да стане подире.

Йоан не е отишъл на небето! Но в ума му Господ му е показал нещата които ще дойдат тук, на тази земя в бъдещето

2 Начаса се намерих в изстъпление чрез Духа, и, ето, престол беше поставен на небето, и на престола седеше Един.

Този трон дето е показан тук, не е на небето, но ще бъде на земята

3 И седналият приличаше на камък яспис и сардис; имаше около престола и дъга, на глед като емералд.

Ще видим какво е това видение от бъдещето. Първото нещо-около трона имаше дъга. Кога е дошла тази дъга?
Първо ще видим Езекил 1 глава, защото тук е показано същото като в Откровението. Вижте-просто трябва да четете Книгата! Оказва се това е много трудна работа за някои. Те казват-„Пастора каза“... Но често пасторите лъжат яко!

1 В тридесетата година, четвъртия месец, на петия ден от месеца, като бях между пленниците при реката Ховар, отвориха се небесата, и аз видях Божии видения. 2 На петия ден от месеца в тая година, която бе петата от пленяването на цар Иоахина, 3 Господното слово дойде нарочно към свещеника Езекиила, син на Вузия, в Халдейската земя, при реката Ховар; и там Господната ръка биде върху него.

Езекил е бил във Вавилон-в плен. Но Господ му е показал бъдещето

4 Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. 5 Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие.

С тях сега няма да се занимаваме, но тук виждаме Господ

22 А над главите на живите същества имаше подобие на един простор, на глед като цвят на страшен кристал, разпрострян над главите им.

Това сега е нещо невероятно. Ужасен кристал

26 И над простора, който бе върху главите им, се виждаше подобие на престол, на глед като камък сапфир; и върху подобието на престола имаше подобие на глед като човек седящ на него на високо.

Виждаме трон и човек седи на трона. И тези 4 същества-те са херувими и Исус никога не се явява без те да са също там

27 И видях нещо на глед като светъл метал, като изглед на огън в него от всяка страна; от това, което се виждаше, че е кръстът му, и нагоре, и от това, което се виждаше, че е кръстът му, и надолу видях като изглед на огън обиколен със сияние.

Видял е Господ седящ на трона

28 Какъвто е изгледът на дъгата в облака в дъждовен ден, такъв бе изгледът на обикалящото сияние. Това бе изгледът на подобието на Господната слава. И когато го видях паднах на лицето си, и чух глас на едного, който говореше.

Езекил е видял същият трон и същият, който седи на трона, и същата дъга. Но това още не е станало. Нека видим тази дъга-от къде е дошла-Битие 6 глава. И днес дори я виждаме-когато завали и има слънце

5 И като видя Господ, че се умножава нечестието на човека по земята и, че всичко, което мислите на сърцето му въображяваха, беше постоянно само зло,

И ето-света отново е в същото положение. И Господ ще направи отново нещо против тези хора

6 разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си. 7 И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох.

Господ е направил всичко за да е добре за човека. Но понеже човека се обърна против Господа-ето, Господ се разкая, че го е направил. Но ето-Господ намери един праведен човек-Ной. Това ви показва, че Господ вижда всички

8 А Ной придоби Господното благоволение. 13 И рече Бог на Ноя: Краят на всяка твар се предвижда от Мене, защото земята се изпълни с насилие чрез тях; затова, ето, ще ги изтребя заедно със земята. 14 Направи си ковчег от гоферово дърво; стаи да направиш в ковчега; и да го измажеш отвътре и отвън със смола. 17 И, ето, Аз ще докарам на земята потоп от вода, за да изтребя под небето всяка твар, която има в себе си жизнено дихание; всичко що се намира на земята ще измре.

Господ ще унищожи всичко дето диша.
Нека видим Битие 7 глава

5 И Ной извърши всичко, според както му заповяда Господ. 6 А Ной беше на шестстотин години когато стана на земята потопът от водата. 7 И поради водите на потопа влязоха в ковчега Ной, синовете му, жена му и снахите му с него.

И ето-никой друг освен Ной и синовете му, както и жените им не остана жив. Някой казва, че Кайн преминал потопа-не е вярно!

11 В шестстотната година на Ноевия живот, във втория месец, на седемнадесетия ден от месеца, в същия ден всичките извори на голямата бездна се разпукнаха и небесните отвори се разкриха. 12 И дъждът валя на земята четиридесет дни и четиридесет нощи.

И никой освен Ной и неговите не е оцелял. Вижте-този Бог за който четем тук е именно Господ Исус! И както виждате-съвсем не е само нежен и мил

23 Всичко живо що се намираше по лицето на земята се изтреби, - човеци, добитък, животни и небесни птици; изтребиха се от земята; останаха само Ной и ония, които бяха с него в ковчега. 24 А водите се застояха по земята сто и петдесет дни.

Господ Исус е извършил това-унищожил е всичко живо. И така-Ной и неговото семейство са единствените оцелели. Битие 8 глава

1 Тогава си спомни Бог за Ноя и за всичко живо и за всичкия добитък, що бяха с него в ковчега; и Бог накара вятър да мине по земята, та водите престанаха. 2 Тоже се затвориха изворите на бездната и небесните отвори, и дъждът от небето спря.

Господ е спрял водите от всякъде

13 В шестстотин и първата година на Ноевия живот, на първия ден от първия месец, водата пресъхна на земята; и Ной, като дигна покрива на ковчега, погледна, и, ето, повърхността на земята бе изсъхнала. 18 Ной излезе, и с него синовете му, жена му и снахите му;

И никой друг човек освен тях не е имало в ковчега

19 излязоха от ковчега и всичките животни, всичките птици, всичко, що се движи по земята, според родовете си.

И всички които Господ остави живи, преминаха през потопа. Нека видим какво стана после-Битие 9 глава

1 В това време Бог благослови Ноя и синовете му, като им каза: Плодете се, размножавайте се и напълнете земята.

Същото нещо, което Господ каза и на Адам. Те трябваше отново да населят земята

8 После Бог говори на Ноя и на синовете му с него, казвайки: 9 Вижте, Аз поставям завета Си с вас и с потомството ви подир вас; 10 и с всичко живо, що е с вас, - птиците, добитъкът и всичките земни животни, които са с вас, да! с всяко земно животно от всичко, което е излязло от ковчега.

И ето-Господ прави завета си с останалите живи-хора и животни! Господ е Бог на завет! Той винаги казва, какво ще направи и какво няма да направи

11 Поставям завета Си с вас, че няма да се изтреби вече никоя твар от водите на потопа, нито ще настане вече потоп да опустоши земята. 12 Бог рече още: Ето белегът на завета, който Аз поставям до вечни поколения между Мене и вас и всичко живо, което е с вас:

Това е Договора и също и печата на този Договор-за винаги. И няма да се наруши. Продължителен е

13 поставям дъгата Си в облака, и тя ще бъде белег на завет между Мене и земята.

И тогава дъгата се е появила в облака. Това е печата на този Договор

14 Когато докарам облак на земята, дъгата ще се яви в облака; 15 и ще спомня завета Си, който е между Мене и вас и всичко живо от всяка твар; и водата няма вече да стане потоп за изтреблението на всяка твар.

И ето-когато започне да вали, ще погледна дъгата и ще ми напомни, да не унищожа бъдещите поколения чрез вода отново. Господ е знаел, че ще бъде много ядосан на хората отново... И когато видим дъгата-виждаме същата дъга, която и Господ гледа

16 Дъгата ще бъде в облака; и ще я гледам, за да си напомням всегдашния завет между Бога и всичко живо от всяка твар, което е на земята. 17 Каза Бог на Ноя: Това е белегът на завета, който установих между Мене и всяка твар, която е на земята.

И когато видяхме дъгата в Откровението 4 глава-тя не се появи тук за първи път. Сега видяхме кога се е появила. Откровението 4 глава. Вече видяхме дъгата над престола. Сега ще видим още нещо от тронната зала.

4 И около престола имаше двадесет и четири престола, и видях, че на престолите седяха двадесет и четири старци, облечени в бели дрехи, и на главите им златни корони.

Това ми показва, че тези 24 старци седят на тронове-те управляват на земята. Защото никой човек не може да бъде на небето. Но кои са те? Ние трябва да намерим за тях. И защо са точно 24 и каква е функцията им? Вижте-понеже Израел е отпаднал от своята задача-да проповядват Словото на всичките народи, то езичниците са запълнили вакуума с какви ли не лъжи и басни.
1 Летописи 24 глава

1 Ето отредите на Аароновите потомци, Ааронови синове бяха: Надав, Авиуд, Елеазар, и Итамар. 2 А Надав и Авиуд умряха преди баща си и нямаха чада; за това, Елеазар и Итамар свещенодействуваха.

Това е нещо за всички които наричат себе си служители на Бога-първите два служителя на Бога които нарушиха това, което Бог изисква стриктно-Господ ги уби. Господ уби тях-синовете на Аарон, та какво мислите ще направи с вас ако не служите на Господа както Той иска?

3 И Давид, заедно със Садока от Елеазаровите потомци, ги разпредели според наредената за тях работа. 4 А от Елеазаровите потомци се намериха повече началници отколкото от Итамаровите потомци, и според това бидоха разпределени: от Елеазаровите потомци имаше шестнадесет началника на бащини домове, а от Итамаровите потомци, според бащините им домове, осем началника.

Колко са тук-24!

5 Разпределиха и едните и другите с жребий; защото имаше управители на светилището и управители на Божия дом, както от Елеазаровите потомци, така и от Итамаровите потомци.

Тези 24 ще управляват Божият Дом! И не само, че знаем, че са 24 души, но знаем дори и имената им. Ако четете Бибилята-ще знаете тези неща

7 А първият жребий излезе за Иоиарива, вторият за Едаия, 8 третият за Харима, четвъртият за Сеорима, 9 петият за Мелхия, шестият за Меиамина, 10 седмият за Акоса, осмият за Авия, 11 деветият за Иисуя, десетият за Сехания, 12 единадесетият за Елиасива, дванадесетият за Якима, 13 тринадесетият за Уфа, четиринадесетият за Есевава, 14 петнадесетият за Велга, шестнадесетият за Емира, 15 седемнадесетият за Изира, осемнадесетият за Афисиса, 16 деветнадесетият за Петаия, двадесетият за Езекиила, 17 двадесет и първият за Яхаина, двадесет и вторият за Гамула, 18 двадесет и третият за Делаия, и двадесет и четвъртият за Маазия. 19 Тоя беше редът на служението им, според който да влизат в Господния дом, по наредбата дадена им чрез баща им Аарона, според както му бе заповядал Господ Израилевият Бог.

Тези са 24 старци показани в Откровението. И те не се явяват никъде преди Откровението. Защото те няма да са живи преди първото възкресение! Те ще управляват Храма на Господа във времето на Милениума. Сега те са мъртви.
Нека видим Евреите 2 глава. Ще ви покажа нещо. Хората казват, че тези 24 били ангели. Но Господ е сътворил човека за да бъде над ангелите. И кои ангели-първите 24 които Господ е сътворил ли? Виждате, че трябва да се знае истината-тя е, която ще ви спаси.

5 Защото не на ангели подчини той бъдещия свят, за който говорим;

Бъдещото Царство не е подчинено на ангелите, но е за хората. Агелите ще служат на нас

6 но някой е засвидетелствувал нейде, като е казал: "Що е човек, та да го помниш, Или човешки син, та да го посещаваш? 7 Ти си го направил само малко по-долен от ангелите, Със слава и чест си го увенчал, И поставил си го над делата на ръцете Си;

Господ е сътворил Адам, също и слънцето и звездите и ангелите. Но човекът още не контролира тези неща. Ще дойде времето обаче, когато ще контролира всичкото

8 Всичко си подчинил под нозете му". И като му е подчинил всичко, не е оставил нищо неподчинено нему, обаче сега не виждаме още да му е всичко подчинено.

Човекът още не е дошъл до това за което Господ го сътвори. Но ако вършим това, което Господ изисква-ще станем това за което Господ ни направи. И ще управляваме всичко-Откровението 20 глава. Човекът е замърсил Божието Слово според своите глупави представи. Но Господ ще върне всичко както трябва да бъде.

4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят;

И те ще съдят! Ако сте в първото възкресение, ще сте от съдиите, а не от съдените!

видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.

И ако трябва да получите белега на звяра-по-добре е да ви убият! Никога не се съгласявайте да получите този белег! И те ще управляват с Исус за 1000 години тази земя. Това е, което Йоан е видял

5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.

Това е първото възкресение. И ето-всички мъртви са в земята. А ще има и второ възкресение

6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.

Аз искам да бъда в първото възкресение. И няма да бъда съден, но ще съдя. Това са хората в първото възкресение. Ангелите не управляват, не съдят-ангелите само служат!
1 Коринтяни 6 глава. Има твърде много умни хора които са били образовани от разни басни...

2 Или не знаете, че светиите ще съдят света? Ако, прочее, вие ще съдите света, не сте ли достойни да съдите ни най-малките работи?

Имало е някои луди хора тогава-и днес ги има. Но Павел им казва за какво се готвят-да управляват света

3 Не знаете ли, че ние ще съдим ангели? а колко повече житейски работи;

Ние ще съдим и ангели. Тези 24 старци ще съдят и ангели също. И ако сме в първото възкресение-ще сме богове и ще управляваме и ангелите. Тези 24 старци са синовете на Итамар и Елиазар. Но няма да бъдат възкресени докато не дойде Исус Христос. А много хора тогава ще имат важна работа.
Нека видим отново Откровението 4 глава-какво още има около този трон. Когато Исус излезе от гроба, каза, че всяка власт му е дадена-така ще сме и ние ако устоим до края в истината.

5 И от престола излизаха светкавици и гласове и гърмежи. И пред престола горяха седем огнени светила, които са седемте Божии духове.

Кои са тези 7 духа? Светилниците носят светлина-нали така? Това са 7 ангела които обикалят света и докладват всичко за всеки.
Нека ги видим в Захария 4 глава. Няма никаква мистерия-просто трябва да знаем как да четем Библията. Понякога хората мислят, че ние четем някаква друга Библия-не е, но е същата, която и вие имате.

1 И ангелът, който говореше с мене, се върна и ме събуди, както човек, който се събужда от съня си. 2 И рече ми: Що виждаш? И рекох: Погледнах, и ето светилник цял от злато с чаша отгоре му, със седемте светила на него, и със седем цеви на седемте светилника, които са върху му,

Светилника е Господ. И от него идва маслото-тоест-заповедите. Не обратното, но от него иде всичко, а ангелите му докладват

10 Защото кой презира тоя ден на малките работи? Понеже тия ще се радват, сиреч, тия седем, Които са очите Господни, Тичащи през целия свят, Като видят отвеса в ръката на Зоровавела.

Зоровавел ще построи Храма за Господа сед като бъде възкресен при първото възкресение Тези 7 духа-те са очите на Господа. И те виждат всичко и докладват на Господа. Всеки ангел има работа и тези 7 наблюдават какво вършим-и няма нищо скрито за тези 7 ангела. Те виждат всичко, дори и да мислим, че е извършено в тайно.
Да видим Откровението 1 глава. Господ е на всякъде-чрез своите ангели.

10 В Господния ден бях в изстъпление чрез Духа; и чух зад себе си силен глас като от тръба, който казваше: 12 И обърнах се да видя Този, Който ми проговори; и като се обърнах, видях седем златни светилника; 13 и всред светилниците видях Един, Който приличаше на Човешкия Син, облечен в дълга дреха и препасан около гърдите със златен пояс; 14 а главата и косата Му бяха бели като бяла вълна, като сняг, и очите Му, като огнен пламък; 15 и нозете Му приличаха на лъскав бронз, като в пещ пречистен: а гласът Му беше като на много води; 16 и имаше в десницата Си седем звезди; и от устата му излизаше меч остър и от двете страни; и лицето Му светеше, както свети слънцето в силата си.

Кои са тези седем звезди?

20 тайната на седемте звезди, които видя в десницата Ми, и седемте златни светилника. Седемте звезди са ангелите на седемте църкви; и седемте светилника са седемте църкви.

Това са същите 7 ангела които докладват на Господа. Сега знаем кои са тези 7 духа. Те дават истината на тези църкви. Това е светлината. Но днес не получавате светлина в повечето църкви... А съобщението е: който има уши, нека чуе какво казват духовете на църквите!
Да се върнем на Откровението 4 глава и да видим какво още има около този трон. И тези 7 духа докладват всичко на Господа от началото на света.

6 И пред престола имаше като стъклено море, подобно на кристал, а всред престола и около него четири живи същества, пълни с очи и отпред и отзад.

Това са 4 същества

7 Първото живо същество приличаше на лъв, второто приличаше на теле, третото имаше като човешко лице, и четвъртото живо същество приличаше на летящ орел.

Йоан е мислел, че всяко същество има по едно лице, но ние ще видим кои са те и как изглеждат. Както ги описва Йоан, все едно, че всяко същество има по едно лице, но ще видим как е

8 И четирите живи същества, имащи по шест крила, бяха пълни с очи изоколо и извътре; и те не престават денем и нощем да казват: Свет, свет, свет е Господ Бог Всемогъщий, Който бе и Който е, и Който ще бъде.

Това те казват постоянно-говорят за Исус. Нека ги видим-Езекил 1 глава. Езекил е видял 4 криле, но всъщност са 6. За това трябва да се проверява на всякъде за да намерим истината.

4 Видях, и, ето, вихрушка идеше от север, голям облак и пламнал огън, а около него сияние; и отсред него се виждаше нещо на глед като светъл метал, от средата на огъня. 5 Отсред него се виждаше и подобие на четири живи същества. И това беше изгледът им: те имаха човешко подобие. 4 същества! 6 Всяко от тях имаше четири лица, всяко имаше и четири крила.

Ще видим по-късно за крилете

10 А колкото за изгледа на лицата им, той беше като човешко лице; и четирите имаха лъвово лице от дясната страна; и четирите имаха волско лице от лявата; и четирите имаха орлово лице.

Те имат по 4 лица-това видяхме в Откровението, но не беше напълно ясно, че имат по 4 лица

11 И лицата им и крилата им бяха обърнати нагоре; две крила на всяко се съединяваха едно с друго, и двете покриваха телата им, Шест криле.

Две покриват тялото, две са разпростряни и две са над главите

18 А крилата им бяха високи и страшни; и крилата около тия четири бяха пълни с очи.

Във вашите Библии е преведен погрешно този 18 стих. Пише „колела”, но е крила! Крила пълни с очи-и те ви виждат независимо от къде ще дойдете. Йоан и Езекил говорят за същите същества.
Езекил 10 глава-как са наречени тези същества. Йоан е видял обаче малко повече от Езекил и Захария. Йоан е видял и 24те старци. Бил е във видението направо в средата на тронната зала.

1 После погледнах, и, ето, в простора, който бе върху главите на херувимите, се яви над тях като камък сапфир, наглед като подобие на престол.

Ето как са наречени-херувими

2 И той проговори на облечения в ленено мъж, казвайки: Влез между крилата под херувимите, напълни ръцете си с огнени въглища изсред херувимите и пръсни ги върху града. И той влезе пред очите ми. 3 А херувимите стояха отдясно на дома, когато влизаше мъжът; и облакът изпълни вътрешния двор. 4 И Господната слава се издигна от херувимите та застана над прага на дома; и домът се изпълни от облака, и дворът се изпълни от сиянието на Господната слава.

Когато Господ се яви-той пътува с тези херувими. И ще видим и този Дом на Господа-той ще е тук на земята

5 И фученето на крилата на херувимите се чуваше дори до външния двор, като глас на Всесилния Бог, когато Той говори.

Тези 4 херувима винаги се явяват когато и Господ се яви. От къде са се взели те?
Битие 2 глава

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Господ е сътворил човека от пръстта и е вдъхнал въздуха в ноздрите му. И човека е станал жива душа-ние сме душите

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

Имало е дървета излизащи от земята, но също още две дървета. Те не са дървета, но едното е Дървото на живота, другото е Сатана. И Господ е дал само една заповед на човека:

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; 17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

И ако човекът яде от това дърво-ще умре в същият ден

2 Петрово ви казва, че един ден за Господа е 1000 наши години.
Битие 3 глава. Ако четете Библията-ама цялата-всяка мистерия ще изчезне. Полека-лека ще ви се изясни какво прави Господ. Но вие отивате на църква, връщате се весели в къщи и не знаете нищо. Не научавате нищо! Пеят ви, говорят ви разни опитности, говорят на езици, търкалят се по пода, правят се, че са изгонили зъл дух от някого... Нищо! Защо излизате весели тогава от там? Трябва да сте тъжни, защото сте си изгубили времето за нищо.

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? 2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; 3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.

Жената е знаела прекрасно да не говори със Сатана

4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;

И това е, което ви казват на всяко погребение-че това в ковчега не е сестра Йоана-това е само обвивката й.... Тя е на небето. Каква лъжа!

5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.

Сатана е казал истината тук

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

Това ви показва, кой е дал на жената това и какво направи тя

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

Адам не говори със Сатана-жената отиде да говори с него. Ето защо жената трябва да е с покрита глава-показва, че е подчинена на главата-мъжа. И тогава злите ангели не могат да й влияят

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.

Поради греха на Адам!

19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.

И ето сега-поради греха на Адам, вече всички трябва да работим с пот на челото. И ето-от пръстта сме взети и там се връщаме. Нима не е така с починалите-къде отиват те? В земята. Но хората казват, че отиват на небето... Те не вярват на Господа!

22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, - 23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет.

Този стих казва страшно много! За да не вземе да яде от Дървото на живота и да научи как да живее вечно-трябваше да бъде отстранен от там. Това ни показва, че бихме могли да научим как да живеем вечно-ако говорим с Господа. Той е Дървото на живота! Вижте-Сатана и ангелите не могат да умрат! Нито Боговете умират. Безсмъртните творят безсмъртни, но човекът намери начин как да стане смъртен

24 Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.

И ето ви херувимите които пазят от тук на пред Исус Христос. Той е Дървото на живота. И когато и да се появи после Господ-тези херувими са с него. И никой не може да се доближи до Господа, защото тези 4 херувима виждат всичко! Дори и над ковчега бяха направени два херувима. И не можем да имаме достъп до Господа за сега-защото още не сме „узрели” за истината та да научим как да живеем вечно, но сме все още в греха.
Псалм 99-Йоан е видял всичките тези неща.

1 Господ царува; нека треперят племената; Той обитава между херувимите; нека се потресе земята.

Ето къде седи Господ дори и сега. И така ще е и в бъдещето-никой не може да се доближи до Него ако Той не разреши.
Ще видим Исаия 6 глава-другото име на херувимите

1 В годината, когато умря цар Озия видях Господа седнал на висок и издигнат престол, и полите Му изпълниха храма.

Господ Исус седи на своя трон. Не на трона на Отец! И няма Храм на третото небе, но става въпрос тук за бъдещото Царство на Господа на земята. Знаете, че като дойде Отец, Храм вече няма да има! Защото небесното Царство е дошло на земята!

2 Над Него стояха серафимите, от които всеки имаше по шест крила; с две покриваше лицето си, с две покриваше нозете си, и с две летеше.

Серафимите са същите тези херувими. И както виждаме-имат 6 крила

3 И викаха един към друг, казвайки: - Свет, свет, свет Господ на Силите! Славата Му пълни цялата земя.

Това е бъдеще! Защото земята още не е пълна със славата на Господа и не става въпрос за небето!

4 И основите на праговете се поклатиха от гласа на оня, който викаше, и домът се напълни с дим.

Чий е този Дом? Откровението 11 глава. Ето как се намират тези неща. Господ ни казва-ред по ред, тук малко и там-малко. И не между редовете! Там няма нищо.

1 И даде ми се тръстика като тояга; и един каза: Стани та измери Божия храм и олтара и ония които се кланят в него;

Това е Храма на Господа дето Зоровавел ще построи за Господа. Не е този Храм дето тези в Израел ще построят. Езекил е видял същият Храм-Езекил 40 глава. Вижте-ние знаем какво става в света. Защото знаем пророчествата.

1 В двадесет и петата година от плена ни, в началото на годината, на десетия ден от месеца, в четиринадесетата година подир превземането на града, в същия ден Господната ръка биде върху мене и ме заведе там, -

Това е в бъдещето

2 чрез Божии видения ме заведе в Израилевата земя та ме постави върху една твърде висока планина, на която имаше към юг нещо като здание подобно на град. 3 И като ме заведе там, ето, човек чийто изглед бе като изглед на мед, и който държеше в ръката си ленена връв и мярка от тръстика, стоеше в портата. 5 И ето извън дома една стена околовръст, и в ръката на човека мярка от тръстика дълга шест лакти, всеки лакът дълъг лакът и длан; и като измери широчината на зданието, тя беше една тръстика, и височината една тръстика. 6 Тогава дойде при портата, която гледаше към изток, и се изкачи по стъпалата й; и като измери прага на портата, широчината му беше една тръстика, и широчината на другия праг една тръстика.

Това е източната порта. И нека видим за нея: Езекил 43 глава

1 После ме заведе при портата, която гледа към изток; 2 и ето, славата на Израилевия Бог идеше от източния път; гласът Му беше като глас на много води и светът сияеше от славата Му.

Исус не идва сега от небето-това е след като вече е дошъл от там, но иде от изток! Защо? Защото идва от пустинята-където е учил Израел за 3.5 години. Точно както Господ изведе Израел от пустинята първият път-така ще е и вторият път. Това е 3.5 години след като Исус е дошъл на земята за втория път. И ето-сега вече земята е пълна със славата на Господа-както викаха херувимите

4 И Господната слава влезе в дома през пътя на портата, която гледа към изток.

Това беше, което ангела измери и Господ Исус ще влезе от източната порта

5 И Духът ме дигна и ме заведе във вътрешния двор; и, ето, домът бе пълен с Господната слава. 6 И чух едного да ми говори из дома; и човек стоеше при мене и ми рече: 7 Сине човешки, това е мястото на престола Ми, и мястото на стъпалата на нозете Ми, гдето ще обитавам всред израилтяните до века и Израилевият дом няма вече да омърси светото Ми име, ни те, ни царете им, с блудствата си или с труповете на идолите си на високите си места.

Господ сега говори на Йоан от Храма. Храма е тук на земята-в Ерусалим. Ще е. Никой не чете Библията и за това не знаят какво каза ангела на Мария-за какъв трон или престол става въпрос-Лука 1 глава. Те дори и това не четат-а са „Новозаветни“ християни. Никакви християни не са.

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет, 27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.

Господ е изпратил ангел до Мария за да й каже, че ще има син и още нещо много важно

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. 31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус. 32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида. 33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.

Чакай сега-няма да ви грабне на небето? НЕ! Ще царува над Израел за винаги и неговото Царство няма да има край. И ще влезе в Храма от източната порта и ще седи на трона на Давид! Трона на Давид е бил в Ерусалим. И както и да се опитате да го изкривите-не можете да намерите небето тук... Езекил 44 глава

1 Тогава Той ме върна по пътя на външната порта на светилището, която гледа към изток; и тя бе затворена. Защото Господ Исус е влязъл през тази порта 2 И Господ ми рече: Тая порта ще бъде затворена, няма да се отвори, и никой човек да не влезе през нея; защото Господ Израилевият Бог е влязъл през нея; затова тя ще бъде затворена.

Това е времето на Милениума и тогава на земята ще има на земята човеци и също и духовни същества. И никой човек не може да мине през портата през която е минал Господ

4 Тогава ме заведе по пътя на северната порта срещу дома; и като погледнах, ето, Господният дом бе пълен с Господната слава; и паднах на лицето си.

Всичките пророци са виждали бъдещето-сега е наш ред да го видим. Но ангела не е измерил само Храма, но е измерил всичко наоколо-Захария 2 глава. Аз зная как изглежда бъдещето. Когато Господ дойде, ще седи на трона на Давид, около него ще са тези 4 херувима, ще са тези 24 старейшини, ще има дъга над трона.

1 След това, подигнах очите си и видях, и ето човек с връв за мерене в ръката му. 2 Тогава рекох: Къде отиваш? А той ми рече: Да измеря Ерусалим, за да видя каква е широчината му и каква е дължината му. 3 И, ето, ангелът, който говореше с мене, излезе; и друг ангел излезе да го посрещне, и му рече: 4 Тичай, говори на тоя юноша, като кажеш: Ерусалим ще се насели без стени, поради многото човеци и добитък в него;

Тогава няма да има нужда от армия. Но какво е сега в Ерусалим? Пълно е с армия и те наистина бият Исмаил. Заради земята, която и едните и другите искат да притежават

5 защото Аз, казва Господ, ще бъда огнена стена около него, и ще бъда славата всред него.

Ние сме Сион. Ние сме дъщерята на Ерусалим

8 Защото така казва Господ на Силите: След възстановяването на славата Той ме изпрати при народите, които ви ограбиха; понеже който докача вас, докача зеницата на окото Му.

Кой е този, който беше изпратен-Исус! Кой го изпарти-Отец! Е как хората не виждат и двамата тук? И който докача нас-докача зеницата на окото на Отец!

9 Защото ето, аз ще помахам с ръката си върху тях, и те ще станат корист на ония, които им са работили: и ще познаете, че Господ на Силите ме е изпратил.

И ето-отново го казва. Същият Исус с когото всички се борят-е дошъл от народа Израел

10 Пей и радвай се, Сионова дъщерьо; защото, ето, Аз ида, и ще обитавам всред тебе, казва Господ.

Не каза ли това ангела на Мария?

11 И в оня ден много народи ще се прилепят при Господа, и ще бъдат Мои люде и Аз ще обитавам всред тебе, и ще познаеш, че Господ на Силите ме е изпратил при тебе.

След войната в Армагедон никой вече няма да иска война. Те ще се научат на мир. И ще отиват един път в годината за да получат инструкциите си от Господа. И ако не отидат-ще умират от глад. А във времето на Милениума, Господ ще осинови всичките народи и те ще бъдат Израел. Когато изведе Израел от Египет, с тях имаше хора от всички народи. И Господ се обръщаше към всичките човеци с името Израел!

12 И Господ ще наследи Юда за Свой дял в светата земя, и пак ще избере Ерусалим.

И Господ все още ще избере Ерусалим. Не го търсете на небето. Това е Господ Исус, който потопи цялата земя, после даде дъгата, той е, който е винаги с херувимите. Той е заедно с тези 24 старци за които видяхме-в бъдещето.
Да видим и последното място-Откровението 5 глава

1 И видях в десницата на седящия на престола книга, написана отвътре и отвън запечатана със седем печата.

Това е Отец тук

2 И видях, че един силен ангел прогласяваше с висок глас: Кой е достоен да разгъне книгата и разпечата печатите й? 3 И никой, нито на небето, нито на земята, нито под земята, не можеше да разгъне книгата нито да я гледа. 4 И аз плаках много, защото никой не се намери достоен да разгъне книгата нито да я гледа.

И никой не можеше да отвори Книгата-значи никой не може да интерпретира Библията!

5 Но един от старците ми каза: "Недей плака: ето лъвът, който е от Юдовото племе, който е Давидовият корен, превъзмогна, за да разгъне книгата и да разпечата нейните седем печата."

Но има Един, който може да отвори Книгата-Лъвът на Юда. Кой е той?

6 И видях между престола и четирите живи същества между тях и старците, че стоеше Агне като заклано, което имаше седем рога и седем очи, които са седемте Божии духове, разпратени по цялата земя.

И ето сега Господа заедно с цялата си свита. 4 херувима, 24 старейшини, седемте духа. Ние вече видяхме за всички тях

7 И то дойде та взе книгата из десницата на седящия на престола.

Исус дава съобщенията! Отец дава на Исус, Исус дава на ангелите. А Исус е, който каза на Отец в Битие 1 глава да направят човека по техен образ и подобие

8 И когато взе книгата, четирите живи същества и двадесетте и четири старци паднаха пред Агнето, като всеки държеше арфа и златни чаши пълни с темян, които са молитвите на светиите. 9 И пеят нова песен, думайки: Достоен си да вземеш книгата и да разпечаташ печатите й: защото си бил заклан, и със Своята кръв си изкупил за Бога човеци от всяко племе, език, люде и народ 10 и направил си ги на нашия Бог царство и свещеници; и те царуват на земята.

И те ще са от всеки народ! И ще са богове. И ако сме в първото възкресение-ние ще управляваме-ще сме богове! И Царството ще е на земята!

13 И всяко създание, което е на небето, на земята и под земята и по морето и всичко що има в тях, чух да казват: На Този, Който седи на престола, и на Агнето да бъде благословение и почит, слава и господство, до вечни векове.

И ето-ние ще управляваме тази земя-ако устоим до края в истината. Царството, което видяхте е това, което идва. И когато влезете в Царството на Исус-ще знаете за всички тези подробности. И ако устоим в истината до края ще сме богове и ще разбираме цялото нещо. И ето-видяхме бъдещото Царство на Исус след като го видяхме в миналото. Съвсем просто е-нали?

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2191193
Постинги: 1223
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930