Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2017 01:21 - ИЗРАЕЛ СА И ВСЕ ОЩЕ СА ХРИСТИЯНИ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 799 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.07.2017 01:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 145:14-21

Винаги е добре а стоя пред вас в Божията събота!

Божието Слово е много важно нещо. Вчера си мислех-това е работа-да си пастор-е много важна работа и е до живот и смърт, защото ако не познаваш Божието Слово и говориш на хората-то ще затриеш много души в огненото езеро. Вчера някой си взе да говори за Исус без дори и да знае, кой е Той-а го обиждаше. Библията е за Исус, но вие ритате против него? Днес всеки има мнение за Господа-без да има и понятие, кой е той. Слушам тези луди хора които казват, че трябва да напуснат Америка. Къде ще идете? В Африка ли? Казват, че трябва да се отделят от белите. Но те все още ще ви взимат таксите. Кога Израел ще се събуди? Ето-с това ще се занимаем днес-че Израел са били и все още са християни. Трябваше да кажа на братята в затвора където отивам да им проповядвам-те познават Исус на Римланите-някакъв си бял човек. Трбваше да им покажа, че Исус изглежда като мене-чернокож. Вижте-хриситянина е по Библията. Но света следва Римското християнство. То няма нищо общо с Библията. Исус е този, който е дал 10 заповеди и казва, че ако го обичаме, ще ги пазим. Но днес ако ги пазим, те ни казват, че сме „легалисти”. Е ако Исус ги пазеше-то и той е легалист-нали? И вижте-ако някой не иска да се занимава с Библята-аз не се занимавам с тях. Но Израел са луди... В Малахия 1 глава от 1 стих ясно се казва, че името на Господа ще е велико сред езичниците! Езичниците са белите хора. И на всяко място ще се обръщат към него. Е не е ли вярно това, че най-голямото име на света е Исус? Кое име сред народите е по-голямо от името Исус? Няма ткова. И това е факта-не може да се заобиколи. Те са си направили религия-дошла е от Рим и това е, което следват днес. Ние обаче следваме Христос и сме християни. И сме Израиляни! Това не може да се промени. И не учим никого на омраза! А има такива братя дето учат хората на омраза! Ние следваме Христос 155 прцента! Ако не беше Христос-нито щеше да има Мелвин. (Брата се казва Мелвин).
Ще започнем урока от Римляните 1 глава-време е да минем напред! И тук сте заради Словото, не заради мене.... Защото ако беше заради мене-щях да ви поднеса табличката да давате пари...

16 Защото не се срамувам от благовестието [Христово]; понеже е Божия сила за спасение на всекиго, който вярва, първо на юдеина, а после и на езичника.

Не се срамувам казва Павел от това да говори за Исус и от Евангелието. По дефиниция, хрисиянина е човек, който вярва и следва учението на Исус Христос. Това е в речника

17 Защото в него се открива правдата, която е от Бога чрез вяра към вяра, както е писано: "Праведният чрез вяра ще живее".

Трябва да вярвате в Бога и ще живеете според вярата си. Днес сте тук защото вярвате, че трябва да пазите съботата

18 Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда.

1 Солунци 2 глава

1 Защото сами вие знаете, братя, че нашият достъп при вас не беше напразно; 13 И за туй и ние непрестанно благодарим на Бога загдето, като приехте чрез нас словото на Божието послание, приехте го, не като човешко слово, а като Божие слово, каквото е наистина, което и действува между вас, вярващите.

За тези които вярват-това е цялото нещо-вярата!

14 Защото вие, братя, станахте подражатели на Божиите в Христа Исуса църкви, които са в Юдея, понеже вие пострадахте същото от своите си сънародници, както и те от юдеите;

Къде е Църквата-не е в Рим, нали, но е в Юдея. Когато започнете да се занимавате с истинското Слово, ще имате проблеми и цялото ви семейство ще се опълчи против вас. Ще страдате. Но знаете какъв е крайният резултата-вечен живот.
Нека видим за тази Църква и от колко време е била наоколо-Изход 19 глава

1 Три месеца подир излизането на израилтяните из Египетската земя, на същия ден дойдоха в Синайската пустиня. 2 Като се дигнаха от Рафидим дойдоха в Синайската пустиня и разположиха стан в пустинята, гдето и Израил разпъна шатрите си срещу планината.

Израел е бил срещу планината в пустошта. Нека видим какво са били наречени-Деянията 7 глава

35 Този Моисей, когото бяха отказали да приемат, като му рекоха: Кой те постави началник и съдия? него Бог, чрез ръката на ангела, който му се яви в къпината, прати и за началник и за избавител. 36 Той ги изведе, като върши чудеса и знамения в Египет, в Червеното море и в пустинята през четиридесет години. 37 Това е същият Моисей, който рече на израилтяните: "Бог ще ви въздигне от братята ви пророк, както въздигна и мене", 38 Това е оня, който е бил в църквата в пустинята заедно с ангела, който му говореше на Синайската планина, както и с бащите ни, който и прие животворни думи, да ги предаде на нас:

Какво четем тук-Църквата е била още от пустинята! Нали прочетохме това в Изход? Та коя е Църквата-Израел е. Библията го казва.
Изход 19 глава-време е да започнем да вършим нашата работа, християни!

3 И като се възкачи Моисей при Бога, Господ го повика от планината и рече: Така да кажеш на Якововия дом и да известиш на потомците на Израиля: 4 Вие видяхте що сторих на египтяните, а как носих вас на орлови крила и доведох ви при Себе Си. 5 Сега, прочее, ако наистина ще слушате гласа Ми и ще пазите завета Ми, то повече от всичките племена вие ще бъдете Мое собствено притежание, защото Мой е целият свят; 6 и вие още Ми бъдете царство свещеници и свет народ.

Тия са думите, които трябва да кажеш на израилтяните. И Израел ще бъде Царско свещенство! Царство от свещеници. Ще намерим, какво трябва да прави свещеника-Малахия 2 глава

1 И сега, ето заповедта, която се дава на вас, свещеници. 2 Ако не послушате, и ако не вземете присърце Да отдадете слава на името Ми, Казва Господ на Силите, Тогава ще пратя върху вас проклетията, И ще прокълна благословията ви; Дори ги проклех вече, Понеже не вземате това присърце.

Трябва да славите името на Господа! И това е много сериозно-ако някой говори против Господа, много трудно ще му е при съда

5 Заветът Ми беше с него за живот и за мир, Които и му дадох заради страха, С който Ми се боеше и се страхуваше от името Ми. 6 Законът на истината беше в устата му, И неправда не се намери в устните му; Ходеше с Мене в мир и правота, И отвърна мнозина от беззаконие.

Свещениците докато говореха истината, беше всичко добре. Това е, което свещениците трябва да правят. Трябва да поучават хората и тогава хората ще поучават други хора за да ги спрат от греха

7 Понеже устните на свещеника трябва да пазят знание, И от неговите уста трябва людете да искат закона. Защото той е посланик на Господа на Силите.

Свещеника трябва да има знанието и да търси Господа-той е вестоносеца на Господа! Но вижте днес тези дето наричат себе си пастори и какво знаят... Но ние сме тези които трява да обучаваме хората на „Така казва Господ”! И защо нашите хора продължават да се протвят на Господа и после се чдят защо всичко с тях е така зле. Кой е биван убит от полицията, бива бит от полицията-не сме ли ние? Защото се опълчихме на Господа. От него идва всичко това. Но вместо да маршируват, те трябва да паднат на колене и да се молят на Бога за опрощение на греховете им. Трябва да се върнем при нашия Бог и ще видите какво може да направи Той за нас! Вижте какво казва Господ-Псалм 147

18 Пак изпраща словото Си и ги разтопява; Прави вятъра Си да духа, и водите текат. 19 Възвестява словото Си на Якова, Повеленията Си и съдбите Си на Израиля. 20 Не е постъпил така с никой друг народ; И те не са познали съдбите Му. Алилуя!

Господ не е имал взимане-даване с никой друг народ. Само на нас е дал Словото и ние сме тези които трябва да поучаваме народите на него. Господ избра нас да носим Словото му! Но ние му се противихме и все още му се противим.
Амос 3 глава

1 Слушайте това слово, което Господ изговори против вас, израилтяни, - против целия род, рече Господ, който възведох от Египетската земя, като казах:

Защо Господ казва това? Защото ние сме Църквата и не правим това, което трябва!

2 Само вас познах Измежду всичките родове на света; Затова ще ви накажа за всичките ви беззакония.

Какво четем тук-само нашият народ Господ Исус е познал от всичките народи на света. И понеже ние не искахме да вършим нашата работа-Господ ни наказва за дори и най-малкото нещо, което направим против закона.
Осия 4 глава

1 Слушайте словото Господно, израилтяни, Защото Господ има спор с жителите на тая земя, Понеже няма вярност, нито милост, Нито знание за Бога по земята.

Няма знание за Бога в земята! Абсолютно нищо!

6 Людете Ми загинаха от нямане знание; Понеже ти отхвърли знанието, То и Аз отхвърлих тебе да Ми не свещенодействуваш; Понеже ти забрави закона на твоя Бог, То и Аз ще забравя твоите чада.

Вижте защо сме разрушени като народ! Вижте какво правят нашите братя и сестри в събота. Вместо да са тук и да изучават Божието Слово. И ето-факта е, че децата ни са убивани по улиците

12 Людете Ми се допитват до дървото си, И жезълът им им отговаря; Защото блуднически дух ги е заблудил, И те блудствуват и въстанаха изпод властта на своя Бог.

И ето-нашите хора се възпротивиха на Господа.
Псалм 78-днес младите ни не знаят, защо Господ ни е избрал, но Той ни избра за да учим хората на Словото.

12 Пред бащите им извърши чудеса В Египетската земя, в полето Танис. 13 Раздвои морето и ги преведе, И направи водите да стоят като грамада. 14 Води ги денем с облак, И цялата нощ с огнена виделина. 32 При всичко това, те следваха да съгрешават, И не вярваха поради чудесните Му дела.

Израел не бяха доволни за това, което Господ направи за нас

33 Затова Той изнуряваше дните им със суета, И годините им с ужас.

Те маршируват днес по улиците за права и да спрат убийствата, но нищо не се променя. Вижте-хора от други народи идват в Америка и се ползват от същата конституция. Но за нас-тя някак си не важи... Защо е това?

34 Когато ги умъртвяваше, тогава питаха за Него, Та изново търсеха Бога ревностно; 35 И спомниха, че Бог им беше канара, И всевишният Бог техен изкупител.

Нека да видим, кой е този изкупител-1 Коринтяни 10 глава

1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето, 2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея, Моисей е бил Застъпника-хората се кръщават в името на застъпника 3 и всички да са яли от същата духовна храна, 4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос),

И кой изведе Израел от Египет-Христос. И според дефиницията-защото Моисей и те следваха учението на Христос-те са били... християни. Кой е дал съботата на Моисей-Христос! Съботата не е Юдейска, но е Християнска! Деянията 11 глава

19 Между това, разпръснатите от гонението, което стана по убиването на Стефана, пътуваха дори до Финикия, Кипър и Антиохия, като на никой друг не възвестяваха словото освен на юдеите.

Само на Юдеите-ии на Израел-са преподавали Божието Слово

20 Обаче между тях имаше някои кипряни и киринейци, които, като пристигнаха в Антиохия, говореха и на гърците, благовестявайки Господа Исуса.

Това не са гърци, но са юдеи от гърция

21 Господната ръка беше с тях та голямо число човеци повярваха и се обърнаха към Господа. 22 И стигна известие за тях в ушите на църквата в Ерусалим; и те изпратиха Варнава в Антиохия; 24 Понеже той беше добър човек пълен със Светия Дух и с вяра; и значително множество се прибави към Господа. 25 Тогава той отиде в Тарс да търси Савла; 26 и като го намери, доведе го в Антиохия, та, като се събираха в църквата цяла година, научиха значително множество. И първо в Антиохия учениците се нарекоха християни.

И първо в Антиохия учениците са се нарекли християни. Но кои са били те-до един са били Израиляни! Ние сме първите дето са наречени христини според Библията. Ние сме християни, защото следваме учението на Христос. Дори и Исус е християнин-защото според дефиницията е следвал учението на Христос!
1 Петрово 4 глава

15 Никой от вас да не страда като убиец, или крадец, или злодеец, или като такъв, който се бърка в чужди работи. 16 Но, ако страда някой като християнин, да се не срамува, а нека слави Бога с това име.

Често хората не обичат тези които са християни. Това си е проблем на хората. Вижте-съботата е денят на Господа и не може дори и да не сме облечени като идваме в светото събрание, както ни падне. Трябва да покажем уважението си към Господа! Затова имаме начин на обличане когато идвате тук

17 Защото дойде времето да се започне съдът от Божието домочадие; и ако почне първо от нас, каква ще бъде сетнината на тия, които не се покоряват на Божието благовестие?

И от къде ще започне съдът-от нас именно. Защото ние представяме Господа и трява да го представим правилно. И като започне с нас-какво ще стане с тези дето пък не искат и да знаят за Бога?
Нека видим какво казва Исус на своите ученици-Матей 28 глава

18 Тогава Исус се приближи към тях и им говори, казвайки: Даде Ми се всяка власт на небето и на земята. 19 Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух,

Сега вече Господ Исус каза на Израел да идат и да поучават всичките народи на Христовото учение!

20 като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и ето, Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века. [Амин].

Кои са тези заповеди дето им даде-Матей 10 глава

1 И като повика дванадесетте Си ученици, даде им власт над нечистите духове, да ги изгонват, и да изцеляват всякаква болест и всякаква немощ. 5 Тия дванадесет души Исус изпрати и заповяда им, казвайки: Не пътувайте към езичниците, и в самарянски град не влизайте; 6 но по-добре отивайте при изгубените овце от Израилевия дом.

И ще ви покажа защо Исус им каза това нещо. Защото не можеш да бъдеш студент и да поучаваш учителят, но е обратното-Деянията 2 глава

1 И когато настана денят на Петдесетницата, те всички бяха на едно място. 2 И внезапно стана шум от небето като хвученето на силен вятър, и изпълни цялата къща, гдето седяха. 3 И явиха им се езици като огнени, които се разделяха, и седна по един на всеки от тях. 4 И те всички се изпълниха със Светия Дух, и почнаха да говорят чужди езици, според както Духът им даваше способност да говорят.

И те са говорели земните езици! Днес говорят нещо си-и никой не знае какво е. Имам внук на две години и говори нещо си-значи е пълен със Светият Дух?

5 А тогава престояваха в Ерусалим юдеи, благочестиви човеци, от всеки народ под небето.

Нека да видим защо тези израиляни са били тогава в Ерусалим-Второзаконие 16 глава

15 Седем дена да празнуваш на Господа твоя Бог на мястото, което избере Господ; защото Господ твоят Бог ще те благославя във всичките ти произведения и във всичките дела на ръцете ти; и ти всецяло да се веселиш. 16 Три пъти в годината всеки твой от мъжки пол да се явява пред Господа твоя Бог на мястото, което избере Той: в празника на безквасните, в празника на седмиците и в празника на скинопигията; но да се не явяват пред Господа с празни ръце.

И ето защо в Ерусалим тогава са били всичките тези Юдеи от целият свят-защото заповедта е да се явят пред Бога. Деянията 2 глава

6 И като се чу тоя шум, една навалица се събра; и смутиха се, защото всеки един ги слушаше да говорят на неговия език.

Те са говорели на земни езици, а не са бръщолевели нещо си, както днес праят в петдесетните църкви

7 И всички, смаяни и зачудени, си думаха: Ето, всички тия, които говорят, не са ли галилеяни? 8 Тогава как ги слушаме да говорят всеки на собствения наш език, в който сме родени? 9 Партяни, мидяни и еламити и жители от Месопотамия, от Юдея и Кападокия, Понт и Азия, 10 Фригия и Памфилия, от Египет и ония страни от Ливия, които граничат с Киринея, и посетители от Рим - и юдеи и прозелити, 11 критяни и араби, слушаме ги да говорят на нашите езици за великите Божии дела.

И тези всичките хора са били израиляни

12 И те всички се смаяха, и в недоумение си думаха един на друг: Какво значи това? 13 А други им се присмиваха, казвайки: Те са се напили със сладко вино. 14 А Петър, като се изправи с единадесетте, издигна гласа си и им проговори, казвайки: Юдеи, и всички вие, които живеете в Ерусалим, нека ви стане знайно, това, и внимавайте в моите думи.

Това е когато Господ даде власт на своите ученици за да проповядват Словото на всичките народи-даде им познанието

22 Израилтяни, послушайте тия думи: Исуса Назарянина, мъж засвидетелствуван между вас от Бога чрез мощни дела, чудеса и знамения, които Бог извърши чрез Него посред вас, както сами вие знаете, 23 Него, предаден според определената Божия воля и предузнание, вие разпнахте и убихте чрез ръката на беззаконници; 37 Като чуха това, те, ужилени в сърцата си, рекоха на Петра и на другите апостоли: Какво да сторим, братя?

Те разбраха кого са убили

38 А Петър им рече: Покайте се, и всеки от вас нека се кръсти в името Исус Христово за прощение на греховете ви; и ще приемете тоя дар, Светия Дух.

Вижте какво им каза Петър-да се кръстят в името на Исус!

39 Защото на вас е обещанието и на чадата ви, и на всички далечни, колкото Господ, нашият Бог, ще призове при себе Си. 46 И всеки ден прекарваха единодушно в храма, и разчупваха хляб по къщите си, и приемаха храна с радост и простосърдечие,

Трябва да сме едно, сестри и братя! А не да се правим на много умни

47 като хвалеха Бога, и печелеха благоволението на всичките люде. А Господ всеки ден прибавяше на църквата ония, които се спасяваха.

И ето-Господ увеличаваше Църквата, защото учителите бяха в ред. Следват учениците-Деянията 10 глава. Това е първият бял човек въведен в Църквата-първият езичник.

1 Имаше в Кесария един човек на име Корнилий, стотник от така наречения италийски полк. 2 Той беше благочестив и се боеше от Бога с целия си дом, раздаваше много милостини на людете, и непрестанно се молеше на Бога. 3 Около деветия час през деня той видя ясно във видение един ангел от Бога, който влезе при него и му рече: Корнилие! 4 А Той, като се взря в него, уплашен рече: Що е, Господи? И ангелът му каза: Твоите молитви и твоите милостини възлязоха пред Бога за спомен. 5 И сега изпрати човеци в Иопия да повикат едного Симона, чието презиме е Петър.

Ангела не научи Корнилий, но му каза да повика Петър. Защото Отец работи по определен протокол и именно на Израел е поверил мисията да учи хората на „Така казва Гопод”!

6 Той гостува у някой си кожар Симон, чиято къща е край морето, [той ще ти каже що трябва да правиш]. 19 И докато Петър още размисляше за видението, Духът му рече: Ето, трима човека те търсят. 20 Стани, слез, та иди с тях; и никак не се съмнявай, защото Аз съм ги изпратил. 23 Тогава той ги покани вътре да ги нагости. И на сутринта той стана та излезе с тях; а някои от братята от Иопия го придружиха. 25 И когато влизаше Петър, Корнилий го посрещна, падна пред нозете му и се поклони. 26 А Петър го дигна, казвайки: Стани; и сам аз съм човек. 27 И разговаряйки се с него, той влезе и намери мнозина събрани. 28 И рече им: Вие знаете колко незаконно е за юдеин да има сношение или да дружи с иноплеменник; Бог, обаче, ми показа, че не бива да наричам никого мръсен или нечист. 34 А Петър отвори уста и рече: Наистина виждам, че Бог не гледа на лице;

Защото Господ даде заповед на Петър този път да отиде и да говори Словото на езичници. Защото Петър е учителят. И Господ не гледа на лице но на сърцето на човека. И ако трябва да научите нещо-трябва да имате учител, нали?

35 но във всеки народ оня, който Му се бои и върши правото, угоден Му е. 36 Словото, което Той прати на израилтяните та им благовестяваше мир чрез Исуса Христа, (Който е Господар на всички),

Деянията 13 глава

1 А в антиохийската църква имаше пророци и учители: Варнава, Симеон, наречен Нигер, киринеецът Луций, Манаин, който беше възпитан заедно с четверовластника Ирод и Савел. 2 И като служеха на Господа и постеха, Светият Дух рече: Отделете ми Варнава и Савла за работата, на която съм ги призовал. 14 А те заминаха от Перга и стигнаха в Антиохия писидийска; и в съботния ден влязоха в синагогата и седнаха. 15 И след прочитането на закона и пророците, началниците на синагогата пратиха до тях да им кажат: Братя, ако имате някоя увещателна дума за людете кажете. 16 Павел, прочее, стана та помаха с ръка, и рече: Израилтяни, и вие, които се боите от Бога, слушайте. 42 Когато си излизаха [из юдейската синагога, езичниците] ги молеха да им се проповядват тия думи и следващата събота.

Тези езичници са знаели прекрасно, в кой ден трябва да са в Църквата. В събота. Тогава как е станало така, че днес мнозината пазят неделята-денят на слънцето? Защото това е дошло от Рим и е Римското християнство

44 На следващата събота се събра почти целият град да чуят Божието слово. 45 А юдеите като видяха множествата, изпълниха се със завист, опровергаваха това, което говореше Павел и хулеха. 46 Но Павел и Варнава говореха дързостно и рекоха: Нужно беше да се възвести първо на вас Божието учение; но понеже го отхвърляте и считате себе си недостойни за вечния живот, ето обръщаме се към езичниците.

Павел трябваше първо да научи изралиняти на Словото, но те отказаха и затова се обърна да поучава езичниците

47 Защото така ни заповяда Господ, казвайки: "Поставих Те за светлина на народите, За да бъдеш за спасение до края на земята" И езичниците също станаха християни! 48 И езичниците, като слушаха това, радваха се и славеха Божието учение; и повярваха всички, които бяха отредени за вечния живот.

Нека видим Ефесяните 2 глава-съботата е християнско нещо, а не Юдейско

4 Бог, обаче, Който е богат с милост, поради голямата любов, с която ни възлюби, 5 даже, когато бяхме мъртви чрез престъпленията си, съживи ни заедно с Христа (по благодат сте спасени),

И съвсем не означава, че не трябва вече да пазим закона поради благодатта. Исус дойде и умря за нас-да ни даде възможност да се спасим. Нищо не отмени Царският Закон! Вижте-поради благодатта днес сме се събудили-винаги сме под нея! А без да пазим закона-никаква благодат не ни спасява

6 и, като ни съвъзкреси, тури ни да седим с Него в небесни места, в Христа Исуса; 10 Защото сме Негово творение създадени в Христа Исуса за добри дела, в които Бог отнапред е наредил да ходим. 11 Затова помнете, че вие, някога езичници по плът, наричани необрязани от тия, които се наричат обрязани с обрязване на плътта, което се извършва с ръце, 12 в онова време бяхте отделени от Христа, странни на Израилевото гражданство и чужденци към заветите на обещанието, без да имате надежда и без Бога на света.

Преди тези езичници да дойдат в Църквата-която е Израел, те са били чужди. Това днес не го говорят в неделните църкви. И преди това те не са имали Божието Слово! А трябва да дойдете чрез Израел при Господа. Иначе не може да стане.
Нека видим с кого е сключен завета-Римляните 9 глава

1 Казвам истината в Христа, не лъжа, и съвестта ми свидетелствува с мене в Светия Дух, 2 че имам голяма скръб и непрестанна мъка в сърцето си. 3 Защото бих желал сам аз да съм анатема от Христа, заради моите братя, моите по плът роднини; 4 които са израилтяни, на които принадлежат осиновението на славата, заветите и даването на закона, богослужението и обещанията; 5 чиито са и отците, и от които се роди по плът Христос, Който е над всички Бог, благословен до века. Амин.

Дори и Исус дойде в народа Израел, но в днешните църкви дори и това не го казват.
Ефесяните 2 глава

12 в онова време бяхте отделени от Христа, странни на Израилевото гражданство и чужденци към заветите на обещанието, без да имате надежда и без Бога на света. 13 А сега в Христа Исуса вие, които някога сте били далеч, сте поставени близо чрез кръвта на Христа.

Това е багодатта за която говори Павел

14 Защото Той е нашият мир, Който направи двата отдела едно, и развали средната стена, която ги разделяше, 19 Затова вие не сте вече странни и пришелци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство; 20 понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като е краеъгълен камък сам Христос Исус,

И сега вече всички можем да бъдем едно-като сме заедно с Израел.
Галатяните 3 глава-Израел са били християни в началото и все още са!

29 И ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание.

Нека видим, какво трябва да бъдем, ако сме Авраамови наследници-Исаия 41 глава

8 Но ти, Израилю, служителю Мой, Якове, когото Аз избрах, Потомството на приятеля Мой Авраама,

Кой е потомството на Авраам-ние сме, Израел и всички които са с нас от който и да е народ. И ако сме християни, ще пазим 10 заповеди-в това число и съботата. И ще пазим и Празниците на Господа. Но ако сме Римски християни-ще пазим неделята-денят на слънцето. Ще пазим пепелната сряда, Коледата, Великдена и ще почитаме пастора... И вие трябва да разберете, какъв хистиянин сте! И ако сте Библейски християнин-днес , събота-ще сте в светото събрание.
Галатяните 1 глава

6 Чудя се как вие оставяте Онзи, Който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към друго благовестие;

Кое е това друго евангелие? 2 Коринтяни 11 глава

3 Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа. 4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Исус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно го търпите.

Това друго „християнство”-то е дошло от Рим и хората лесно го приемат.
Нека видим отново Галатяните 1 глава и какво казва Павел

6 Чудя се как вие оставяте Онзи, Който ви призова чрез Христовата благодат, и така скоро преминавате към друго благовестие;

Това друго благовестие е Римското християнство и вие лесно го приемате

7 което не е друго благовестие, но е дело на неколцината, които ви смущават и искат да изопачат Христовото благовестие. 8 Но ако и сами ние, или ангел от небето ви проповядва друго благовестие освен онова, което ви проповядвахме, нека бъде проклет. 9 Както ей сега казахме, така пък го казвам: Ако някой ви проповядва друго благовестие освен онова, което приехте, нека бъде проклет.

И ако някой ви проповядва нещо друго-той е проклет!

11 Защото ви известявам, братя, че проповядваното от мене благовестие не е човешко; 12 понеже аз нито от човек съм го приел, нито съм го научил от човек, но чрез откровение от Исуса Христа.

И така, сестри и братя-християните са Израел и в това число са физическият народ Израел и също и духовният народ Израел! И всеи има възможността да спаси себе си, като се приобщи към Израел и стане истински християнин.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2187212
Постинги: 1221
Коментари: 1485
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930