Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2017 05:27 - ПАСХАТА ОТ 11 АПРИЛ 2017
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 755 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм

Сестри и братя,

Прекрасно е да стоя пред вас на Господната Пасха!

Мнозина днес наричат себе си християни, но дори и не знаят, че ако са такива, то трябва да пазят Пасхата всяка година. Но защо? Какво е Пасхата и защо трябва да я пазим и до днес? Нека заедно видим това чрез Библията и ще разберем, с какво е така значителна и защо трябва да я пазим вяска година в определеното й време. Всеки, който нарича себе си християнин, трябва да пази Пасхата. Но днес християните не разбират Пасхата и мислят, че това е Пасхата на Юдеите. Но ако наистина си християнин, то ти си под кръвта на Исус и тогава смъртта ще те от-мине! Това е Пасхата. А тези които наричат себе си Юдеи, също не пазят Пасхата както трябва. А това е най-важният ден в сътворението. Защото без Пасхата всички хора биха били мъртъвци, живи за кратко време.
Това е Пасхата на Господа! И това е денят, който всеки, който нарича себе си християнин, трбва да го пази. Защото това е денят, в който Господ ни спаси от смъртта. Пасхата е най-важният акт за човеците, защото Исус дойде и ни спаси от смъртта. Сатана съсипа цялото творение в Едемската градина но Господ не можеше да го остави да направи това.
Вижте-ние като Израиляни трябва да знаем повече от всички други. Защото ние сме принасяли животни в жертва за много години. И сега когато истинската жертва вече е дошла и умряла, ние не искаме да признаем това. Исус е именно Пасхата. А кой го уби ли-Адам го уби. Защото Адам извърши греха, поради който всичките човеци се родиха в грях и така, цялото творение трябваше да умре. Но Исус дойде и възстанови творението. Ние сме истинските, оригинални християни. Всички пророци и апостоли са Израиляни. И ето-аз трябва да премахна всичкият боклук, който са натрупали хората с годините в главите ви и да ви представя истината както е. Имам проблем когато хората не разбират жертвата на Христос и какво означава тя.
Ще започнем от Левит 23 глава и ще видим, на кого принадлежи Пасхата

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:

Това са Празниците на Господа. Те не са Празници на Юдеите

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им: Господните Празници!

И отново-Празниците на Господа! Това са свети събрания, които ще правите във времето им. Не можете да имате комюниън или последна вечеря и не се прави когато на някой му скимне

5 В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна;

Това е Пасхата-не е комюниън, не е Господна вечеря! Това е Пасхата и е на Господа!
Нека видим Изход 12 глава за да разберем, защо се казва Пасха-Отминаване.

1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки: 2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината.

Може би вече знаете, че началото на годината е според луната. Тогава-на това новолуние-започва първият месец-според Бога, който е месец Авив

3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом.

Вижте сега какво заповяда Господ-агнето или ярето трябва да е без недостатък и да е първородно! Исус Христос беше без недостатък! Защото само за него пише, че е Светият Израилев-тоест, беше без грях! И трябва да го отделите на първият ден от първият месец

5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете. 6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер.

Значи намираме, че Пасхата се прави на 14я ден от месеца-първият месец. И това първородно агне ще бъде убито тогава

7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат.

Значи, кръвта на агнето или ярето-дето е без никакъв недостатък-трябва да се използува за да се намажат стълбовете на вратата и горният й праг. Вие сте чели-надявам се-че кръвта на Исус ви спасява. Но обърнете внимание сега на това-кръвта се намазва на стълбовете и на горният праг на вратата. За да влезеш в къщата по нормален начин, трябва да минеш през вратата

8 През същата нощ нека ядат месото, печено на огън; с безквасен хляб и с горчиви треви да го ядат. 9 Да не ядете от него сурово нито варено във вода, но изпечено на огън, с главата му, краката му и дреболиите му.

И ето-има определен начин по който трябва да се яде! И тази нощ е била ужасна и страшна нощ-защото ангела е убивал първородните. А ето сега какво става:

11 И така да го ядете: препасани през кръста си, с обущата на нозете си и тоягите в ръцете си; и да го ядете набързо, понеже е време на Господното минаване. 12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Господ.

И ще убие всички първородни-хора и животни

13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва.

Кръвта ще е белега, сестри и братя! Но имаше ли значение, кой живее в къщата? Дали беше добър или беше зъл-не, нямаше никакво значение! Всеки, който повярваше на тези думи и ги изпълнеше-спасяваше себе си. Тоест-вярата ги спасяваше! Но ако някой не вярваше в Господа-нямаше да постави кръвта. Вярата ни спасява. Така е и до днес. Кръвта ги спасяваше и все още спасява. Отминаване!

14 Оня ден ще ви бъде за спомен, и ще го пазите като празник на Господа във всичките си поколения; вечен закон ще ви бъде, да го празнувате.

Значи, Господ заповяда този ден да се пази във всичките ни поколения. И не-не се отнася само за народа на Бога-Израел, защото "Един Бог, една вяра, едно кръщение"! И "както за Юдеина, така и за Гърка"! Бог е Бог на всичките човеци. Това, което е заповядал на Израел да върши-това трябва да вършат всички хора. Израел е разпръснат по целият свят и ние трябва да учим хората във всички държави. Всички хора са призвани за спасение!
Матей 26 глава-Исус знаеше, че е Пасхата и идва времето му да умре

1 Когато Исус свърши тия думи рече на учениците Си: 2 Знаете, че след два дни ще бъде Пасхата, и Човешкият Син ще бъде предаден на разпятие.

Това е Празник и Исус беше готов за това-да бъде разпънат

17 А в първия ден на празника на безквасните хлябове учениците отидоха при Исуса и рекоха: Где искаш да Ти приготвим, за да ядеш пасхата?

Ние знаем, че става въпрос за Пасхата и не за Безквасните Хлябове. Пасхата е на 14 ден, а Безквасните Хлябове първият ден е на 15 ден

18 Той каза: Идете в града при еди кого си и речете му: Учителят казва: Времето Ми е близо, у тебе ще празнувам пасхата с учениците Си.

Каза Пасхата-нали? И ако сте християни-трябва да го слушате

19 И учениците сториха както им заръча Исус, и приготвиха пасхата. 20 И когато се свечери, Той седна на трапезата с дванадесетте ученика.

Пасхата-не причастие и не Господна вечеря! И не можеше да бъде направена докато не залезе слънцето

26 И когато ядяха, Исус взе хляб, благослови, и го разчупи и като го даваше на учениците, рече: Вземете яжте; това е Моето тяло. 27 Взе и чашата, и, като благодари, даде им, и рече: Пийте от нея всички! 28 Защото това е Моята кръв на [новия] завет, която се пролива за прощаване на греховете.

Ето точно тук Исус Христос промени начина на пазене на Пасхата. Неговата кръв ни спасява и виното е символа за нея и с неговата кръв беше подписан Новият Завет

29 Но казвам ви, че отсега няма вече да пия от тоя плод на лозата, до оня ден, когато ще го пия с вас нов в царството на Отца Си.

Защо трябва да чака дори и до Царството на Отец? Защото и през Милениума ще има хора и те ще вършат грехове. И ще трябва да бъдат покрити от кръвта на Исус. Ако желаят да живеят. Затова Исус ще празнува края на Пасхата чак в Царството на Отец. А защо хляб и вино? Защото се върна в своето свещенство, което беше отстъпил на Левитите временно и след възкресението си стана Първосвещеник отново!
Нека видим Битие 14 глава и какъв е бил Господ Исус преди да отстъпи свещеничеството си на Левитите

1 В дните на Сенаарския цар Амарфал, Еласарският цар Ариох, Еламският цар Ходологомор и Гоимският цар Тидал, 2 тия царе отвориха война против Содомския цар Вера, Гоморския цар Верса, Адманския цар Сенав, Цевоимския цар Симовор и царя на Вала, (която е Сигор). 3 Всички тия се събраха в Сидимската долина (дето е сега Соленото Море). 4 Дванадесет години бяха се подчинявали на Ходологомора, а в тринадесетата въстанаха. 5 В четиринадесетата година дойдоха Ходологомор и царете, които бяха с него, та поразиха рафаимите в Астарот-карнаим, зузимите в Хам, емимите в Сави-кириатаим 10 А Сидимската долина беше пълна със смолни кладенци; и Содомският и Гоморският царе, като бягаха, паднаха в тях, а останалите избягаха на бърдото. 11 И победителите задигнаха всичкия имот на Содома и Гомора и всичката им храна и си отидоха. 12 Взеха и Аврамовия братанец Лот, който живееше в Содом, заедно с имота му и си отидоха.

Те са взели всичко от Содом и Гомора, но грешката им е била, че са взели и Лот

13 А един от избавилите се дойде и извести това на евреина Аврам; той живееше при дъбовете на Амореца Мамврий, брат на Есхола и брат на Анера, които бяха Аврамови съюзници. 14 А като чу Аврам, че брат му бил пленен, изведе своите триста и осемнадесет обучени мъже, родени в неговия дом и гони неприятелите до Дан. 15 И през нощта, той и слугите му, като се разделиха против тях, поразиха ги и ги гониха до Хова, която е от ляво на Дамаск.

Авраам е направил това, което пет Царе не са могли да извършат. Защото Господ е бил с него. Всичко, което искате да направите, докато сте с Господа-ще стане

16 И възвърна всичкия имот, върна и брата си Лота с имота му, както и жените и людете. 17 И като се върна Аврам от поражението на Ходологомора и на царете, които бяха с него, Содомският цар излезе да го посрещне в Савинската долина, (която е Царевата долина). 18 Така и Салимският цар Мелхиседек, който беше свещеник на Всевишния Бог, изнесе хляб и вино Мелхиседек е Цар и Първосвещеника на Отец-донесе вино и хляб.

И Мелхиседек дойде да посрещне Аврам, а той е Първосвещеника на Отец и донесе вино и хляб-не месо. Защото не е Бог на мъртвите, но на живите-показва ви вечният живот а там плът и кръв няма да има!

19 та го благослови, казвайки: Благословен да бъде Аврам от Всевишния Бог, Създател на небето и на земята; 20 благословен и Всевишният Бог, който предаде неприятелите ти в твоята ръка. И Аврам му даде десетък от всичко. И Мелхиседек благослови Авраам и Авраам плати десятък.

Нека да видим за този Мелхиседек-кой е той-Евреите 7 глава

1 Защото тоя Мелхиседек, салимски цар, свещеник на Всевишния Бог, Който срещна Авраама, когато се връщаше от поражението на царете и го благослови, 2 комуто Авраам отдели и десетък от всичката плячка - тоя, който е първо, по значението на името му, цар на правда, а после и салимски цар, цар на мир,

Колко Царе на мира имаме? Само един е-Исус. Но и ето-Мелхиседек също е Цар на мира

3 - без баща, без майка, без родословие, без да има или начало на дни, или край на живот, но оприличен на Божия Син, остава за винаги свещеник.

Няма нито начало, нито баща, нито майка и е Свещеник вечно?! Не може да умре

4 А помислете, колко велик беше тоя човек, комуто патриарх Авраам даде и десетък от най-добрата плячка.

Авраам знаеше, кой е Мелхиседек

9 И, тъй да кажа, сам Левий, който взема десетък, даде десетък чрез Авраама; И ето-дории Левитите платиха десятък-десятъка е валиден и днес 10 защото беше още в чреслата на баща си, когато Мелхиседек срещна Авраама.

Отнася се дори и до бъдещите деца

11 Прочее, ако би имало съвършенство чрез левитското свещенство (защото под него людете получиха закона), каква нужда е имало вече да се издигне друг свещеник, според Мелхиседековия чин, и да се не счита според Аароновия чин?

Не може да има друг Първосвещеник по реда на Мелхиседек и също да е по реда на Аарон. Когато Исус е дал 10 заповеди не е имало Левитско свещенство. Тогава за какъв закон става въпрос-за Закона за Жертвоприношенията. За този закон става въпрос в този 11 стих

12 Защото, ако се промени свещенството, по необходимост става промяна и на закона.

За кое свещенство става въпрос-за това дето служеше при закона за жертвоприношенията. Левитите бяха служителите тогава-свеществото беше дадено на тях

14 Защото е известно, че нашият Господ произлезе от Юдовото племе, относно което племе Моисей не каза нищо за свещеници.

Защото Исус дойде в реда на Мелхиседек

15 Това, що казваме, става още по-явно, тъй като по подобие на Мелхиседека се издига друг свещеник, 16 Който се установи не по закон, изразен в плътска заповед, но по силата на един безконечен живот;

Той е според вечният живот и никой не може да му отнеме свещенството-то е вечно защото Той е вечен. Левитите умираха, но Него никой не може да замени. Той не умира

17 защото за Него свидетелствува: "Ти си свещеник до века Според чина Мелхиседеков";

Вечно е много дълго време-нали? Но как така имаме свещеник различен от Левитите

21 (защото те ставаха свещеници без заклеване, а Той със заклеване от страна на Този, Който Му казва: "Господ се закле и не ще се разкае"), като каза: Ти си свещеник до века,

Отец се закле, че Исус ще е Свещеник за винаги според реда на Мелхиседек-един Свещеник!

22 толкоз на по-добър завет Исус стана поръчител. 23 При това, поставените свещеници са били мнозина, защото смъртта им пречеше да продължават в чина си,

Левитите умираха. И биваха заменени от следващият Левит от рода на Аарон. Същото наблюдавате и в Рим, защото Римо католическата църква е изградена по реда на Левитите. Папата трябва да умре на престола си

24 но Той, понеже пребъдва вечно, има свещенство, което не преминава на другиго. 25 Затова и може съвършено да спасява тия, които дохождат при Бога чрез Него, понеже всякога живее да ходатайства за тях.

И така-Мелхиседек е вечен Първосвещеник на Бога и Исус също е вечен Първосвещеник на Бога. Как е възможно това? Защото Исус е Мелхиседек! И така-Исус може да спасява във всяко поколение. Но не забравяйте-Мелхиседек е също и Цар. И понеже живее вечно-може постоянно да се застъпва за нас-ако се покаем. И не забравя какво сме направили. Отец му обеща дори и преди да умре, че ще е Свещеник вечно.
Псалм 110-къде пише, че Отец обеща на Исус, че вечно ще е Първосвещеника Му

1 Господ рече на моя Господ: Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие.

Отец каза на Исус Христос това и ще видим, кога ще стане. Бог каза на другият Бог, който още не беше станал Син на Бога. Хората не разбират, че думата Елохим е като думата човек. Един вид, повече от един индивид

4 Господ се закле, (и не ще се разкае), като каза: Ти си свещеник до века според чина Мелхиседеков.

Отец се закле, че Исус ще е Първосвещеник вечно Значи трябва да е вечно жив. Мелхиседек беше преди Ааарон и после замени Аарон. Свещенството на Аарон беше свещенство на смъртта. Исус дойде и го отмени. Разбирате ли, защо тази нощ-Пасхата-е така важна? Защото Исус дойде и отмени смъртта на цялото творение.
Евреите 10 глава. Исус постави Левитите за свещеници. Наложи го грехът.

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват.

Става въпрос за 10 заповеди първо защото те ни показват само сянката на съвършенството, а после за Закона за Жертвоприношенията. И кръвта на животните не можеха да направят никого съвършен. Да го очистят. И убиването на животни не може да ви направи богове. А "съвършени" означава богове. Защо-ето:

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове.

Можеш да убиеш всичките си крави и волове и пак няма да си чист. Човекът съгреши, не животните

5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло;

И понеже воловете не можеха да отмахнат греха, Исус трябваше да дойде като човек и да умре за нас. Затова Отец му приготви тяло на човек, с което да дойде и да умре. Духовете не умират-без да стане това, Исус не можеше да умре.
Евреите 2 глава

9 Но виждаме Исуса, Който е бил направен малко по-долен от ангелите за да опита смърт, че е увенчан със слава и чест поради претърпяната смърт, за да вкуси смърт с Божията благодат, за всеки човек.

Ние умираме-и сме по-ниско от ангелите. За това Исус трябваше да дойде като човек-за да може да умре

10 Защото беше уместно, щото Онзи, заради Когото е всичко, и чрез Когото е всичко, като привежда много синове в слава, да усъвършенствува чрез страдания начинателя на тяхното спасение.

За него и чрез него всичко е сътворено-Той го е сътворил

11 Понеже и Оня, Който освещава, и ония, които се освещават, всички са от Едного; за която причина Той не се срамува да ги нарича братя.

Отец и Господ Исус са имали заедно проекта за сътворението

14 И тъй, понеже децата са същества от общата плът и кръв то и Той, подобно на тях, взе участие в същото, за да унищожи чрез смъртта този, който има властта, сиреч, дявола,

Исус стана човек от плът и кръв и умря, за да ни покаже, е можем да живеем вечно

16 (Защото, наистина, Той не стана като ангелите, но стана като Авраамовото потомство).

Исус дойде като човек-от семейството на Авраам. И ето-в Исусовото име се благославят народите. Исус сам беше обещал на Авраам, че от него ще дойде той.
Евреите 10 глава-какво е станало с това тяло

8 Като казва първо: "Жертви и приноси и всеизгаряния и приноси за грях не си поискал, нито Ти са угодни", (които впрочем се принасят според закона),

Закона за Жертвоприношенията в който Господ не е имал удоволствие, защото е закона за смъртта

9 после казва: "Ето, дойдох да изпълня волята Ти". Ще каже: Той отмахва първото, за да постанови второто.

Първият Завет беше с Израел. И Израел наруши този Завет. Тогава Господ установи Вторият Завет. И за да направи това-трябваше му тяло

10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги

Исус е приноса за греха, агнето без недостатък, което умря за нас и това трябваше да стане-Исаия 53 глава. Ако хората четат и Старият Завет, ще знаят, че пише за Исус.

1 Кой е повярвал известието ни? И на кого се е открила мишцата Господна?

Никой не е повярвал и все още не вярват

2 Защото израсна пред Него като отрасъл, И като корен от суха земя; Нямаше благообразие, нито приличие та да Го гледаме, Нито красота та да Го желаем.

Дойде за да умре заради нашите грехове

3 Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Човек на скърби и навикнал на печал; И, както човек, от когото отвръщат хората лице, Презрян бе, и за нищо Го не счетохме.

Днес всички обичат Исус-нали?... Не-но все още се отричат от него и не искат да вършат това, което е заповядал

4 Той наистина понесе печалта ни, И със скърбите ни се натовари; А ние Го счетохме за ударен, Поразен от Бога, и наскърбен. 5 Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.

Не говорим тук за пророк Исаия-нали? Но говоримза Исус и чрез неговите рани ние сме излекувани!

6 Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път; И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни.

Исус понесе нашите грехове, умря за нашите грехове-и всички човеци са виновни, без изключение!

10 Но Господ благоволи той да бъде бит, предаде Го на печал;

Отец благоволи Исус да бъде бит

Когато направиш душата Му принос за грях, Ще види потомството, ще продължи дните Си, И това, в което Господ благоволи, ще успее в ръката Му.

Като казва "душата му" има предвид самият Исус. Ние сме душите, сестри и братя. Битие 2:7. Отец му направи тяло-което е душата-и той умря за нас

11 Ще види плодовете от труда на душата Си и ще се насити; Праведният Ми служител ще оправдае мнозина чрез знанието си, И Той ще се натовари с беззаконията им.

Знаем, че това е Исус-нали? И чрез знанието си ще оправдае мнозината

12 Затова ще Му определя дял между великите, И Той ще раздели корист със силните, Защото изложи душата Си на смърт И към престъпници биде причислен, И защото взе на Себе Си греховете на мнозина И ходатайствува за престъпниците.

Дори когато Исус беше разпънат, беше разпънат с разбойниците заедно. И после-като възкръсна, застъпва се за нас. И така-когато Господ види кръвта-ще ни отмине-ако сме под кръвта. Той е Посредника за нас пред Отец!
Матей 27 глава-какво стана на кръста

35 И когато Го разпнаха, разделиха си дрехите Му, като хвърлиха жребие.

И ако познавате пророчествата-не може да не познавате Исус

46 А около деветия час Исус извика със силен глас: Или, Или, лама савахтани? сиреч: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?

И това е писано в Старият Завет и Исус трябваше да каже това. Всичко се е изпълнило. Плътта викаше и не искаше да умре

50 А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. 51 И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха,

Когато Исус умря на кръста-завесата се разпра. Защо? Какво означава това? Християните днес не обръщат внимание на този факт.
Нека го видим-Левит 4 глава

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като кажеш: Ако някой съгреши от незнание, като стори нещо, което Господ е заповядал да се не струва, -

Господ никога не прощава на този, който умишлено съгрешава. И до днес е същото

3 ако помазаният свещеник съгреши, така щото да се въведат людете в престъпление, тогава за греха що е сторил нека принесе Господу юнец без недостатък в принос за грях. 4 Нека приведе юнеца при входа на шатъра за срещане пред Господа, нека положи ръката си на главата на юнеца и нека го заколи пред Господа. 5 Тогава помазаният свещеник да вземе от кръвта на юнеца и да я принесе при шатъра за срещане; 6 и свещеникът да натопи пръста си в кръвта, и от кръвта да поръси пред завесата на светилището седем пъти пред Господа.

Защо 7 пъти? Защото 7 дена Господ е дал на човека да бъде в това тяло от кръв и плът и човека съгреши още в първия ден. Само помазан свещеник може да направи това и ето-ще попръска завесата, която разделя Светая от Светая Светих седем пъти. И това е така дори и ако някой свещеник съгреши. Същото е и за някой човек от народа. Но какво е ако целият народ съгреши:

13 Ако цялото общество израилтяни съгрешат от незнание, като сторят нещо, което Господ е заповядал да се не струва, та стават виновни, а това нещо се укрие от очите на обществото, 14 когато се узнае грехът, който са сторили, тогава обществото да принесе юнец в принос за грях и да го приведе пред шатъра за срещане;

Целият народ е съгрешил от незнание! Вижте-от незнание!

16 Тогава помазаният свещеник да внесе от кръвта на юнеца в шатъра за срещане; 17 и свещеникът като натопи пръста си в кръвта, да поръси пред завесата седем пъти пред Господа.

Ще направи същото нещо-ще попръска седем пъти по завесата. Защо седем пъти? Защото Господ е дал на човека 7 дена да бъде в това тяло от плът и кръв-7000 години. След като мине 7 ден Пасхата ще е завършена

20 И с тоя юнец да направи така както направи с оня, който беше принос за грях; така да направи и с тоя юнец; и свещеникът да направи умилостивение за тях, и ще им се прости.

И така е било винаги-дали е индивид или е цялото събрание-това се е правело-кръвта очиства греха. Но като се разпра завесата какво стана-изчезна пръскането на кръвта по завесата и съответно-свещениците. Това е било до тогава-това е Детеводителят, който ги доведе до Исус. И сега вече няма повече жертви за грях. Това е краят на Левитското свещенство. Сега вече сме под свещенството на Мелхиседек-което действа чрез виното и хляба, чрез молитва.
Да се върнем на Ереите 10 глава

11 И всеки свещеник, като стои та служи всеки ден, принася много пъти същите жертви, които никога не могат да отмахнат грехове; 12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога,

Исус направи само една жертва-себе си

13 та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие. 14 Защото с един принос Той е усъвършенствувал за винаги ония, които се освещават.

Ето какво направи Исус. А спомнете си Псалм 110-враговете на Исус ще бъдат в неговото подножие. След като дойде и умря за нас, след като беше възкресен от Отец и се върна от дясно на Отец

18 А гдето има прощение за тия неща, там вече няма принос за грях.

Вече и животни не умират-това отпадна със смъртта на Исус

19 И тъй, братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището, 20 през новия и живия път, който Той е открил за нас през завесата, сиреч, плътта Си,

И сега отиваме при Отец чрез Исус-той ни представя. Сега падаме на колене и молим Отец за прошка в името на Исус и не убиваме животни

21 и като имаме велик Свещеник над Божия дом, 22 нека пристъпваме с искрено сърце в пълна вяра, със сърца очистени от лукава съвест и с тяло измито в чиста вода;

И нека вървим в истината-Божието Слово. Защото никой не може да излъже Исус!

26 Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове,

Вече нито животни, нито Исус ще умре за нас-ние ще умрем ако вършим умишлени грехове

27 но едно страшно очакване на съд и едно огнено негодуване, което ще изпояде противниците.

И ето-вече няма животни в жертва. И ако съгрешим умишлено-няма друго за нас освен огненото езеро. И така-остава да вярваме в Бога и да вършим заповедите му. Сега да видим Римляните 10 глава

1 Братя, моето сърдечно желание и молбата ми към Бога е за спасението на Израиля. 2 Защото свидетелствувам за тях, че те имат ревност за Бога, само че не е според пълното знание.

Те имат ревност, но никакво знание. И какво става тогава-ето:

3 Понеже, ако не знаят правдата, която е от Бога и искат да поставят своята, те не се покориха на правдата от Бога.

И те отиват на църква в неделя, скачат и пеят, връщат се уморени в къщи, но не знаят нищо

4 Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва.

На кой Закон Исус е поставил краят-на Закона за Жертвоприношенията. А и пророците са казали същото. Данаил 9 глава-той също говори за Исус.

25 Знай, прочее, и разбери, че от излизането на заповедта да се съгради изново Ерусалим до княза Месия ще бъдат седем седмици; и за шестдесет и две седмици ще се съгради изново, с улици и окоп, макар в размирни времена.

Имаме урок по този въпрос, но ние искаме да видим за Месията

26 И подир шестдесет и две седмици Месия ще бъде посечен, но не заради себе си; и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището; и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения.

И Исус ще бъде убит, но не заради своите грехове, но за нашите. Това стана-нали? И в 70 година Генерал Тит е съсипал Ерусалим напълно. Всичко се е изпълнило

27 И Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.

И Исус Ще Потвърди Завета-потвърди, не направи нов завет! И в средата на седмицата Исус направи така, че Жертвоприношенията да престанат. И това е било сряда. Средата на седмицата. И завесата на Храма се е раздрала. Но християните днес не разбират това. Дори и не могат да броят до три. Не може да има три дни и три нощи от петък до неделя-който и да е петък и която и да е неделя!
Матей 12 глава-ще видим кога е умрял Исус

38 Тогава някои от книжниците и фарисеите Му отговориха, казвайки: Учителю, искаме да видим знамение от Тебе. 39 А Той в отговор им рече: Нечестиво и прелюбодейно поколение иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на пророк Иона.

Днес те търсят разни знамения... Да падат по пода и да се търкалят или да говорят на езици които те самите не разбират

40 Защото, както Иона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи.

Три дни и три нощи-умрял е в сряда в края на деня, а не в петък, както те ви казват, и е възкръснал на третият ден, който е съботата, в края на деня. И ако познавате Празниците и Петдесетницата, ще знаете, че в неделята Исус се представи пред Отец за да го приеме! Защото е първият Плод от починалите. И когато умря на кръста, завесата се раздра и закона за жертвоприношенията беше отменен.
И така-кръвта на Исус ни покрива и спасява.
Нека видим и Изход 12 глава, защото братя-ако не сте обрязани, не можете да участвате в Пасхата!

43 И Господ рече на Моисея и Аарона: Ето законът за пасхата: никой чужденец да не яде от нея; 44 обаче всеки роб купен с пари да яде от нея тогава, когато се обреже.

Виждате закона за Пасхата. И ако искате да участвате в Пасхата-трябва да сте обрязани!

48 И ако би някой чужденец да живее като пришелец между тебе и да иска да пази пасхата Господу, нека се обрежат всичките му мъжки, и тогава нека пристъпи да я пази; той ще бъде като роден в земята. Но никой необрязан не бива да яде от нея.

И това е абсолютно!

49 Един закон ще има за туземеца и за чужденеца, който е пришелец между вас.

Един закон е за всички хора на тази земя. За това не съм съгласен с апостол Павел, когато каза, че езичниците не трябва да бъдат обрязани. Виждате, че това изобщо не е така. Дори Господ казва в Езекил, че никой необрязан чужденец, който не е обрязан, не може да се доближи до него. И ако сте истински християни-ще пазите Пасхата. Това е заповед, не е препоръка!!!
1 Коринтяни 5 глава

7 Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас].

Христос е нашата Пасха! И ако сме под кръвта на Христос, той ще отмине нашите грехове и няма да ни убие! И ако сте християни-трябва да пазите Пасхата!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172435
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031