Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2017 22:17 - ИСТОРИЯТА НА ИЗРАЕЛ РАЗКАЗАНА ОТ ПРОРОЦИТЕ. ТРЕТА ЧАСТ: ДУХОВНАТА СМЪРТ И ВЪЗКРЕСЕНИЕТО НА ИЗРАЕЛ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 613 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 148:11-14

Сестри и братя,

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота!
Сестри и братя, нещата са така зле, че Божието Слово е почти като странна история. Ако им кажем, че пазим съботата, питат ни, дали сме Юдеи или адвентисти от седмият ден. Ние пазим съотата защото четем Библията. Някои казват, че всеки ден е събота, но ако е така-то няма как да сме живи, защото в събота не се работи нищо. Ще умрем от глад. Брат от Канада ме попита-как така светът не вижда това, което говорите? Казах му-трябва да питаш света, не мене.
Говоря с хора и слушам други пастори и хора които би трябвало да имат знание. И колкото повече слушам, повече разбирам, че те са духовно мъртви и не знаят нищо.
Това е третата част на историята на Израел разказана от пророците. И ще ви покажа, как Израел е умрял духовно.
Аз не харесвам това име-Чернокожата история. Защото за нас всичко, което е е робството тук в Америка. Иначе всеки си казва неговата история, но ние ще говорим нашата! И това е историята на Хибру Израел. Първото ни робство беше в Египет и те са чернокожи. Ханаанците са чернокожи хора. И ние сме били сред чернокожи хора докато не са ни довели против волята ни тук, в Америка. Тогава сме попаднали сред белите хора.
Ще започнем от Езекил-защото се занимава именно с нас. И колкото повече слушам какво говорят, толкова повече разбирам-ние сме мъртви. Но ето-ние ви учим на всичко от Библията. И ние знаем кои са нашите предци. Моисей-велик пророк. Исус Навиевият-най-великият Генерал на света. Давид, Соломон. Апостолите и дори и Исус. Всички са Израиляни. Но днес те ви говорят неща нямащи нищо общо с Библията. Говорят ви и уж какво е казал Павел-без дори и да разбират какво е говорил. Нашата история не е започнала от бреговете на Америка. Но е започнала когато сме излезли от Египет. В Египет са влезли 70 дши, а са излезли след 430 години няколко милиона. Народа на Бога-Израел умря духовно и когато това стана-те са забравили всичко-и Господ, и Закона, и всичко. И когато Израел умря-целият свят умря духовно. Ще ви покажем в следващият урок, че свещениците на Бога са именно Израел и ако те не ви научат-нищо не знаете за Бога. Но ето-ние сме в състояние в което никой не знае, какво става и някои от нас също не знаят. Ние като хора сме духовно мъртви. Малцина знаят каквото и да е от истината. Всичко, което знаем ни го е казал някой и е напълно погрешно. Всеки тук е дошъл от някаква църква и всеки тук е мислил преди да дойде тук, че ще върви на небето. Но в цялата Библия нито един път не е писано, че някой ще върви на небето! Няма такова нещо в Библията. И понеже ние сме напълно слепи духовно-светът е духовно сляп. Но как Израел е попаднал в това състояние? Защо? И кой е дошъл против волята си тук в западното полукълбо освен нас? Никой. Това са фактите. И по този знак именно можете да ни познаете. Ние сме Израел на когото се изпълниха клетвите от Второзаконие 28 глава.
Ще започнем урока от Езекил 37 глава. Тук се говори за един народ-за Израел и ни показва, колко важен е народа на Бога. Вижте сами какво сте чували за Бога през целият си живот-нищо! Нищо от това, което вие сте слушали за Бога не можете да го прочетете в Библията. И ето-понеже ние не знаем нищо от истината-за това и света не знае нищо. Но ето-това вече се променя. Господ ми показа да направя тези уроци съвсем прости за да ги разберат всички.

1 Господната ръка биде върху мене та ме изведе чрез Господния Дух и ме постави всред поле, което бе пълно с кости.

Всички в това поле са мъртви!

2 И преведе ме край тях наоколо; и, ето, имаше твърде много по отвореното поле; и, ето, бяха твърде сухи.

Те са умрели преди много време-те са много сухи, много мъртви! Но ние трябва да видим как тези хора са попаднали там

3 И рече ми: Сине човешки, могат ли да оживеят тия кости? И отговорих: Господи Иеова Ти знаеш.

Господ иска да знае, дали тези кости могат да оживеят? Но каква е тази смърт? Не става въпрос за физическа смърт. Нека да видим-във Второзаконие 30 глава и да видим как тези кости са се оказали в това поле. Защото трябва да знаем, как се умира духовно.
(И това, сестри и братя се отнася и за нашия-Българският народ! Защото духовно е мъртъв!)
Вижте-всичко, което е писано в тази Книга ни се е случило-на нас, Израиляните! И за това светът е в такъв проблем. Библията е абсолютна! За това мога да ви уча за Исус и никога да не премина Малахия.

1 Когато дойдат на тебе всички тия неща, благословението и проклетията, които положих пред тебе, ако ти си ги припомниш всред всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те изгони, 2 и се обърнеш към Господа твоя Бог и с цялото си сърце и цялата си душа послушаш, ти и чадата ти, гласа Му, според всичко що днес ти заповядвам,

И ето-ние сме пръснати по всичките народи по света. Вижте чак кога Господ ще върне Израел и ще обърне проклетиите му в добро-когато се промени съзнанието ни!

3 тогава Господ твоят Бог ще те върне от плен, ще ти покаже милост, и пак ще те събере от всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те е разпръснал.

И ето-Господ говори и той ще ни върне отново в земята ни-лично, когато се върне-тогава ще ни събере. Но преди да се върне-Израел е все още в робството. И когато Израел се обърне отново към Бога. Тогава кои са тези днес в Израел? Къде е Исус, къде е Давид, къде е Моисей и пророците, също апостолите?

8 А ти наново ще слушаш гласа на Господа, и ще изпълняваш всичките Му заповеди, които днес ти заповядвам.

И тогава вие ще пазите всичките заповеди които съм ви дал! Нищо ново! Господ е съвършен и не трябва да променя нищо! Само ситуацията се изменя. В днешнте църкви те мразят заповедите на Господа. Наричат ни "легалисти"... Питам-какво лошо има да си легален за Господа?

11 Понеже тая заповед, която днес ти заповядвам, не е много мъчна за тебе, нито е далеч. 12 Не е на небето та да кажеш: Кой ще се възкачи за нас на небето да ни я донесе, за да я чуем и да я изпълняваме?

Не е нужно някой да отива на небето, нито пък Светият Дух да скочи и да ви научи на заповедите. Но е в Книгата-в Библията и тя е навсякъде днес

13 Нито е оттатък морето та да кажеш: Кой ще премине морето за нас да ни я донесе, за да я чуем и да я изпълняваме? 14 Но думата е много близо при тебе, в устата ти и в сърцето ти, за да я изпълняваш.

И не е нужно да знаете гръцки или иврит. Защото Бибилята е написана на всеки език. За какво говори-за Божието Слово и то е съвсем близо до вас-за него става въпрос!

15 Ето днес положих пред тебе живота и доброто, смъртта и злото, Светът не обръща никакво внимание на това-Господ положи пред нас живота и смъртта.

И как направи това?

16 като ти заповядвам днес да любиш Господа твоя Бог, да ходиш в Неговите пътища и да пазиш заповедите Му, повеленията Му и съдбите Му, за да живееш и да се умножаваш, и да те благославя Господ твоят Бог в земята, в която влизаш, за да я завладееш.

Какво представи Господ пред Израел-заповедите! И ако обичате Господа-ще пазите заповедите му! Също и Диетичният Закон. И ако ги пазят-ще живеят и Господ ще ни блрагослови. И ако не ги пазят-ще умрат. Исус е диктувал това на Моисей

19 Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти;

Господ повика небето и земята да са свидетели-и те са постоянно тук. И каза на Израел-и на всички хора-изберете живота и живейте! Пазете заповедите на Бога! Господ ни дава избор-или това, или другото. Живота или смъртта. Такъв избор даде и на Адам и Ева. А има само два избора-живот или смърт. Няма нищо друго! Същото е и днес. Ние сами избираме, какво ще бъде! Всеки сам! Вижте-Господ е Бог на живите! Защото всички ще са живи, но въпроса е, къде ще прекарват вечността... Защото и огненото езеро е вечно.
Матей 19 глава-ето как простичко е цялото нещо:

16 И ето един момък дойде при Него и рече: Учителю, какво добро да сторя, за да имам вечен живот?

Този младеж пита как да получи вечен живот

17 А той му каза: Защо питаш Мене за доброто? Един [Бог] има, който е добър. Но ако искаш да влезеш в живота пази заповедите.

Исус беше човек-никой човек не е добър. Ако искаш да влезеш във вечният живот-пази заповедите! Съвсем просто е-нали? Но винаги е било същото-Притчи 4

1 Послушайте, чада, бащина поука, И внимавайте да научите разум. 2 Понеже ви давам добро учение, Не оставяйте закона ми.

Давам ви добро учение и не го оставяйте

4 И той ме наставляваше и ми казваше: Нека държи сърцето ти думите ми, Пази заповедите ми и ще живееш,

Пази заповедите ми и ще живееш-съвсем просто е, нали? Никакви сложни неща. И точно това каза на Израел-представи им живота и смъртта и им каза-изберете живота и живейте. И в самото начало същото беше и за Адам и Ева. И не тряваше да убиват животни, за да се забави смърта на човеците.
И така-какво избра Израел? Еремия 7 глава

21 Така казва Господ на Силите, Израилевият Бог: Притурете всеизгарянията си на жертвите си, И яжте месо.

Това е, което Господ каза-да ядат месото, не да дават животни в жертва

22 Защото не говорих на бащите ви, нито им дадох заповеди, За всеизгаряния и жертви В деня, когато ги изведох из Египетската земя; 23 Но това им заповядах като рекох: Слушайте гласа Ми, И Аз ще ви бъда Бог, И вие ще Ми бъдете люде! И ходете по всичките пътища, които ви заповядам, За да благоденствувате.

Господ не искаше да се убиват животни. Във Второзаконие 30 глава ни каза да пазим заповедите му. Но какво направихме ние:

24 Те, обаче, не послушаха нито преклониха ухото си, Но ходиха по намеренията и по упоритостта на своето нечестиво сърце, И отидоха назад, а не напред.

Израел не искаше да слуша Господа, но вършеше каквото те си искаха. И само ние можем да вървим назад-защото сме имали всичко от Гспода.
И ето какво стана: Еремия 8 глава

3 И смъртта ще бъде по-желателна от живота

И точно това са направили Израиляните-избрали са смъртта!

...За всичките останали, оцелели от тоя лош род, Които би останали във всичките места, гдето ги изгоних, Казва Господ на Силите.

И където и да ги видите днес-те са духовно пияни. Те дори и не вярват, че има все още Закон! Те са игноранти. И не искат да знаят какво казва Библията. А Господ ни прати в робство, защото си избрахме смъртта

4 При това рече им: Така казва Господ: Който падне, няма ли да стане? Който се отбие, няма ли да се върне? 5 Защо прочее, се отбиха тия ерусалимски люде С неизменимо отбиване, Като се прилепват за измамата И не искат да се върнат?

И ето-това е станало с нас и продължава и до днес. И това неизменно отбиване всъщност е постоянно. И само този, който има знание може да се подхлъзне назад!

10 Затова ще дам жените им на други, И нивите им на ония, които ще ги завладеят; Защото всеки от малък до голям, Се е предал на сребролюбие; От пророк до свещеник, Всеки постъпва лъжливо.

По времето на робството първо господарят е имал нашите жени и каквото остане-е за нас. И кой е днес вземята ни-не сме ние. Господ направи това. И всички постъпват лъжливо

11 И повърхностно лекува раната на дъщерята на людете Ми, Като казваха: Мир, мир! а пък няма мир.

Къде е мирът за нас? Децата ни се стрелят едни други, пълнят затворите, дъщерите ни са по улиците. Нямате работа и не можете да си платите сметките-къде е мирът?

19 Ето, гласът на дъщерята на людете Ми, Която вика от далечна земя, като казва: Господ не е ли в Сион? Царят му не е ли в него? Защо Ме разгневиха с изваяните си идоли, С чуждите суети?

Господ говори тук! И къде сме ние-разпръснати сме из далечни страни

20 Премина жетвата, мина се лятото, И ние не се избавихме. И ние все още не сме спасени.

Хората казват: "От както бях спасен"-питам ги-от какво? Никой не е спасен до края! Така казва Исус и аз вярвам само на него

21 Съкрушен съм поради съкрушението на дъщерята на людете Ми; Черен съм; ужас ме обзе. 22 Няма ли балсам в Галаад? Няма ли там лекар? Защо, прочее, изцеляването на дъщерята на людете Ми не се усъвършенствува?

Нима няма доктор? Или лек? Лека е Божието Слово и доктора е проповедника! Ако те вършеха работата си както трябва, ние не бихме в това състояние. Те наричат себе си Доктори-но не лекуват никого. Защо ние не сме излекувани? Защото те не ползуват Божието Слово. Става въпрос за духовно излекуване-то е важното. Защото ако е само физическо-пак ще умрете. Но ако е духовно-ще стигнете до вечният живот. Ако взимате погрешно лекарство-ще умрете... Осия 13 глава

1 Когато Ефрем говореше с трепет Той се издигна в Израил; А когато съгреши чрез Ваала, Тогава умря.

Ефраим е Израел. Как умря Израел? Когато отхвърлиха Бога на Израел и тръгнаха след Ваал, тръгнаха след паганизма, тогава умряха-духовно. И ето защо вие дори и не знаете кои сте. И казвате, че няма значение. Но как няма значение, като отивате по разни църкви и никога не научавате нещо от Бибилята

2 А сега притурят на греховете си Като си правят леяни идоли от среброто си, Идоли според своето разбиране на Божеството, Но които всички са дело на художници; Сами те казват за тях: Нека целуват телците ония, които жертвуват.

Вижте това-и хората го правят точно сега. Целуват разни статуи и икони-картини. Затова Господ ви казва в Исаия, че тези богове направени от дърво-вие готвите с част от това дърво, после се греете със същото дърво и после пак от същото дърво си правите бог и се кланяте на колене пред него? Това може да стане само ако сте духовно мъртви. Мислете какво ви казвам! И как сте умрели-като сте се обърнали от истината към лъжите.
Исаия 65 глава. Господ говори на тези хора, но никой не иска да чуе

1 Достъп дадох на ония, които не питаха за Мене; Близо бях при ония, които не Ме търсеха. Ето Ме! ето Ме! рекох На народ, който не призоваваше името Ми.

11 глава на Римляните ви казва, че Господ вика и другите народи

2 Простирах ръцете си цял ден Към бунтовнически люде, Които ходят по недобър път След своите помисли, -

И тук става въпрос за Израел? Те вървят след техните си идеи и мисли. За тях Господното Слово не е достатъчно добро. И те вървят след своите си мисли. След суети!

3 Люде, които непрестанно Ме дразнят в лицето Ми, Като колят жертви в градини, И кадят върху кирпичени олтари: 4 Като живеят в гробищата, И нощуват в подземията; Като ядат свинско месо, И държат в съдовете си вариво от нечисти неща;

Мъртвите не могат да живеят някъде-какво тогава е това? Те са духовно мъртви. Живеят в гробища-големи и прекрасни... гробища-това са цъквите днес! И ви казват, че може да ядете всичко, но вижте какво казва Господ тук! Можете ли да ядете свинско и нечисто? НЕ! И вижте какво ви казват тези същите-че са по-свети от тебе

5 Като казват: Стой надалеч, не се приближавай до мене, Защото аз съм по-свет от тебе, Такива са дим в ноздрите Ми, Огън горящ през целия ден.

„Не идвай при мене-аз съм свят. Дай ми свинската пържола!”! Знаете ли какво е огън в носа? Вижте-те са така за Бога! И къде живеят-в гробищата. И такива са ви днешните църкви. Вие следвате всеки пагански бог-мнозина от вас не го и знаят дори, но ги следват. Няма значение как прекрасна е вашата църква-вие сте в гробище! Мъртви сте! Вижте-не можете да отхвърлите всичко, което Господ е дал и после да паднете на колене и да му се молите-това е мерзост за него. Вашата молитва е като пушек в ноздрите му.
Ето как-Притчи 21 глава. Духовната смърт. Господ иска да му се подчиним. Но ние не искаме-дори и до днес. Но ако не-ето какво ще е:

2 Всичките пътища на човека са прави в неговите очи, Но Господ претегля сърцата.

Ние можем да си мислим всичко. Но Господ познава и мислите ни

3 Да върши човек правда и правосъдие Е по-угодно за Господа от жертва

Господ иска да му се подчиним и ако не-ето:

16 Човек, който се отбие от пътя на разума, Ще стигне в събранието на мъртвите.

Който се отклони от Закона на Бога-ще завърши в смъртта-огненото езеро, което не угасва никога.Това са малки неща на които хората не обръщат внимание, но е така. И вижте-ако се отклоните от разбирането-което е разум-ще отидете в събранието на мъртвите-огненото езеро. Днес мнозина са живи мъртъвци.
Нека видим какво каза сам Исус-и те не ви четат това в църквите ви. Защото ако попитате пастора да ви го обясни-става лошо за него.
Матей 8 глава-когато Исус дойде, ние вече сме били в долината на мъртвите кости... Вижте-ние четем Библията. Може да не сте съгласни, но е с Бога-не с нас.

21 А друг от учениците Му рече: Господи, позволи ми първо да отида и погреба баща си. 22 Но Исус му рече: Върви след Мене, и остави мъртвите да погребат своите мъртъвци.

Вижте какво каза Исус-е как така живи ще са мъртви? Защото духовно са мъртви! Исус е относно живота и иска да вървите в Неговият път! Тогава и ще живеете. Защото Отец твори богове! И първите хора-прототипа-паднаха и за това дори и до днес умираме.
Нека видим отново Езекил 37 глава и да видим за тези сухи кости-сега вече знаем как са попаднали в онова поле.

4 Пак ми рече: Пророкувай над тия кости и речи им: Сухи кости, слушайте Господното слово.

Значи мъртвите кости трябва да чуят Божието Слово-ако ще живеят. Знаете, че кости не могат да чуят-става въпрос за духовно мъртви хора тук!

5 Така казва Господ Иеова на тия кости: Ето, ще направя да влезе във вас дух та ще оживеете; 6 ще туря и жили върху вас, ще ви облека с меса и ще ви покрия с кожа, и като туря дух у вас ще оживеете; и ще познаете, че Аз съм Господ.

И след като Господ извърши всичко това, тогава те ще разберат, че Той е Господ! Хората са в църква през целият си живот и не знаят, че именно Исус сътвори Адам и Ева, Исус даде Законите, Исус води Израел за 40 години из пустините. Хората са духовно мъртви

7 И тъй, пророкувах както ми бе заповядано; и като пророкувах започна да гърми, и ето трус, и костите се събираха, кост с костта си. 8 И като погледнах, ето, жили и меса израснаха по тях, и кожа ги покри отгоре; дух-дъх, обаче, нямаше в тях.

Вижте това-пророка е пророкувал пред тях, но никой не се е променил, дори и да са били радостни за това Слово. Нека видим това пророчество-защо в тях все още не е имало дъх. Защото думата тук е „дъх”! И те са все още духовно мъртви! Езекил 33 глава-те идват за да чуят Божието Слово, но не променят поведението си.

30 А колкото за тебе, сине човешки, твоите люде приказват за тебе при стените и вратите на къщите, и като говорят един на друг всеки на брата си, казват: Дойдете сега та чуйте що е словото, което излиза от Господа. 31 Те дохождат при тебе както дохождат людете, та седят пред тебе като Мои люде, и слушат твоите думи, но не ги изпълняват, защото с устата си показват много любов, но сърцето им отива след печалбите им.

Те слушат Божието Слово но не искат да го пазят. Само с устата си говорят, но делата им са против Бога. Така е в неделните църкви...

32 И, ето, ти им си като любима песен от човек, който има сладък глас и свири добре, защото слушат думите ти, а не ги изпълняват.

Еремия 25 глава-тези кости станаха вече на хора, но са все още мъртви. Става въпрос за духовно мъртви хора.

3 От тринадесетата година на Юдовия цар Иосия,

Това е последният праведен Цар на Израел-на Юдея.

Амоновия син, дори до днес, тия двадесет и три години, Господното слово дохождаше към мене; и аз ви говорих като ставах рано и говорех; но вие не послушахте.

През всичките тези години ви говорих Божието Слово, но вие не искахте да слушате

4 И Господ прати до вас всичките Си слуги пророците, като ставаше рано и ги пращаше, (но не послушахте, нито приклонихте ухо да послушате),

И Господ изпрати при Израел всичките си пророци, но те не искаха да слушат Бога. Същото е и днес-дори и съботата не искат да пазят!

8 Затова така казва Господ на Силите: Понеже не послушахте думите Ми, 9 ето Аз ще изпратя и ще взема всичките северни родове, казва Господ, тоже и слугата Ми Навуходоносора, вавилонския цар, та ще ги доведа против тая земя, и против нейните жители, и против всички тия околни народи; ще ги обрека на изтребление, и ще ги направя за учудване и за подсвиркване, и ще ги обърна на вечна пустота.

Казва-понеже вие не ме послушахте, ще доведа против вас северните страни и те ще ви разрушат и всичко наоколо. Това каза Езекил на Израел-пророчествата против сухите кости. Нека видим какво не искаха да чуят те-Езекил 37 глава

9 Тогава ми рече: Пророкувай за вятъра; пророкувай, сине човешки, и речи на ветровете: Така казва Господ Иеова: Дойдете ветрове, от четирите ветрища и духни върху тия убити, за да оживеят.

Как можете да преброите ветровете? Явно говори за нещо друго. Нека видим за какви ветрове и то 4 става въпрос-Данаил 7 глава-когато не искате да чуете Господа, Той ще ви прати някой, когото ще чуете.

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите. 2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море.

Не говорим тук за ветрове, сестри и братя-но кои са те? 4 нации

3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг.

Тези 4 ветрове са представени от 4 велики Империи

4 Първият бе като лъв, и имаше орлови крила; а, като го гледаха, крилата му се изскубаха, и той се дигна от земята и биде заставен да се изправи на две нозе като човек, и даде му се човешко сърце.

Това е Вавилонската Империя-първата Империя владяла целият тогавашен свят. И първият Цар, владял цялата земя-Навохудоносор. Първият вятър е това

5 След това, ето друг звяр, вторият, приличен на мечка, който се подигна от едната страна, и имаше три ребра в устата си между зъбите си; и му думаха така: Стани, изяж много месо.

Това е втората Империя-Мидо Персите! И тогава и днес символът на Русия е мечката. И ние сме били роби и в първата и във втората Империи

6 Подир това, като погледнах, ето друг звяр, приличен на леопард, който имаше на гърба си четири птичи крила: тоя звяр имаше и четири глави; и даде му се власт.

Това е Гръцката Империя. Вижте-първият Цар на Гърция, Александър Велики е дошъл върху света така бързо, че е било като леопард с крила. Но защо има 4 глави-защото е умрял рано и 4те му генерала са си поделили света! Клеопатра е владяла по-късно Египет и е внучка на Птоломей-гъркиня!

7 Подир това, като погледнах в нощните видения, ето четвъртият звяр, страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; той се различаваше от всичките зверове, които бяха преди него; и имаше десет рога.

Това е Римската Импария-страшен звяр! Така страшен, че Господ не е сравнил този звяр с нищо на земята. И всичко, което вие наричате днес християнство-вие го имате от Рим! Дори и Ирод Велики-Едомец, е бил поставен Цар над Юдея от Рим! И днес всичко, което вие мислите, че е християнство-е дошло от Рим. Дори и неделята и отиването на небето е дошло от Рим-Император Константин ви я е дал и е заповядал да не работите в неделя. А днес Рим е отново тук-Европейският Съюз. А ние сме били роби по времето на всичките тези 4 Империи. А колко дълго ще е това-нека видим и кой ще дойде:

16 Приближих се до едного от предстоящите и го попитах що е истинското значение на всичко това. И той ми разправи и ми даде да разбера значението на тия неща.
17 Тия четири големи звяра, каза той, са четирима царе, които ще се издигнат от земята.

Ние знаем, че това са 4 Царства! И ето-днес Европейският Съюз е възстановената Римска Империя. Но хората не знаят за това...
Нека видим Еремия 4 глава-Господ ни говори, но ние не искаме да чуем. Господ каза всичко, което ще ни се случи-всичките проклетии. Ето какво ще стане с тези мъртви хора:

5 Възвестете на Юда, И прогласете на Ерусалим, казвайки: Затръбете по земята; Извикайте високо та речете: Съберете се, и нека влезем в укрепените градове.

Щом не искате мир, пригответе се за война

6 Издигнете знаме към Сион; Бягайте, не се спирайте; Защото Аз ще докарам зло от север, И голяма погибел.

Кой ще донесе зло-Господ ще донесе зло в Израел. Някой ви е излъгал, че Господ не върши нищо зло-какво четете тук?

7 Лъвът възлезе от гъсталака си,

Кой е лъвът-Навохудоносор-Царят на Вавилон

... И изтребителят на народите тръгна, Излезе от мястото си, за да запусти земята ти, И за да бъдат съсипани градовете ти та да останат без жители.

И това е станало-това е записана история! Навохудоносор не е оставил дори и един Юдеин в Ерусалим

11 В онова време ще рекат на тия люде и на Ерусалим: От голите височини на пустинята духа горещ вятър Към дъщерята на людете Ми, - Не за да отвее нито да очисти;

Това е първият вятър-не е дошъл да ви почисти. И След Навохудоносор никой не остана в земята. За определено време

12 Да! силен вятър ще дойде от тях за Мене; И Аз сега ще произнеса съдби против тях. 13 Ето, като облак ще се издигне, И колесниците му като вихрушка; Конете му са по-леки от орлите. Горко ни! защото сме разорени.

И това е всичко, което Израел може да каже! Този вятър е съсипал Юда от земята и почти никой не е останал. Вижте-ние служим на страшен Бог! И така е както Той действа-ще ви нарани ако вървите портив него.
Нека видим Осия 5 глава-Господ е искал да ни върне в правия път, но ние не искаме да слушаме. Вижте-кой друг е дошъл в западното полукълбо като роби на кораби? Ние сме! 70 процента от затворниците в САЩ сме ние. Как е възможно това? Но ние не искаме и да знаем, защо това е така с нас. Ние сме болни така дълго време, че вече мислим, че това е нормалното ни състояние

14 Защото Аз ще бъда като лъв на Ефрема, И като млад лъв на Юдовия дом; Аз, да! Аз ще разкъсам и ще си отида; Ще отнеса и не ще има кой да отърве.

Господ ни казва, че Той ще направи това с нас и никой не може да ни отърве. Имало е един пастор тук-Джон Браун, който е знаел, кои сме-и се е опитал да направи нещо. Избили са цялото му семейство! Но ние понеже сме така мъртви-ние не знаем нищо

15 Ще си отида, ще се върна на мястото Си, Догдето признаят грешката си и потърсят лицето Ми; В скръбта си ще Ме търсят усърдно казвайки:

И след като ви набия здраво, ще се върна на небето и ще седна от дясно на Отец. И ще видя какво ще е на края. Защото те ще разберат и ще ме потърсят. Вижте-излезте от това ужасно положение! Вижте безработните сред вас, вижте кого убиват по улиците. Вижте кои умират от сърдечни атаки и никой не иска да ви покаже това. Отивате по разни църкви за да ви лъжат пастирите ви, че всичко е прекрасно. И ето-когато дойде голямата скръб, тогава Израел ще започне да търси Бога.
Нека да видим какво иде-Осия 13 глава. И Господ е, който ни прави тези неща. От любов, защото иска да върне творението в живота. Но трябва да има свои хора първо, които трябва да учат другите хора.

4 Но Аз съм Господ твой Бог от времето когато беше ти в Египетската земя; Друг Бог освен Мене да не познаеш, Защото освен Мене няма спасител.

Господ ни е извел от Египет и няма други богове

6 Според както пасяха, така се наситиха; Наситиха се, и сърцето им се надигна; Затова Ме забравиха.

Господ е благословил Израел и колкото повече ни е благославял-толкова повече ние сме се отвръщали от него и сме умрели духовно. И ето какво ще направя с Израел-казва Господ

7 По тая причина станах за тях като лъв, Като леопард ще дебна на път;

Това извърши Господ чрез Вавилон и Гърция

8 Ще ги срещна като мечка лишена от малките си, И ще разкъсам булото на сърцето им; Там ще ги погълна като лъвица; Див звяр ще ги разкъса.

Мидо Персия и нея Господ изпрати върху Израел и накрая тази страшна Империя-Рим! И те наказаха Израел страшно. Но беше Господ, който ги прати против Израел. И Израел дори и до днес не се е променил-защото все още казва на хората да се противят на Бога. Вижте-Исус е страшен Бог! Той унищожи целият свят чрез вода, унищожи Содом и Гомора-не остави никого жив-ни деца, ни бебета, ни старци-никого. Имайте предвид това-как ще му служите.
Нека се върнем на Езекил 37 глава. Вижте нашето бъдеще е само едно-Бога на Израел. Никаква друга надежда нямаме ние!

10 Пророкувах, прочее, както ми заповяда; и дъхът влезе в тях, и те оживяха; и изправиха се на нозете си, една твърде голяма войска.

След като Господ ни отупа здраво, тогава ще се събудим и ще оставим този паганизъм. И последната част на този вятър е Великата Скръб. И мъртвите духовно Израиляни ще се събудят. Хората не знаят нищо за Европейският Съюз! Защо мислите главата на църквата е в Рим? И понеже не четете Библията-не знаете тези неща.
Нека видим Осия 8 глава и да видим как ще стане

1 Тури тръбата на устата си! Той се спуща като орел против дома Господен, Защото нарушиха завета Ми И престъпиха закона Ми.

Ето защо Господ ще дойде върху Израел като орел

2 Ще викат към Мене: Боже мой, ние Израил Те познаваме. 3 Но понеже Израил отхвърли доброто, Затова неприятелят ще го прогони. 7 Понеже посеяха вятър, затова ще пожънат вихрушка;

И това продължава и до днес. И никой не обръща внимание

... Няма узряло жито; израсналото няма да даде брашно; И ако даде, чужденци ще го погълнат.

Господ не ни е довел тук за наш просперитет, но за просперитета на чужденците-защото ние посяхме тези ветрове

8 Израил биде погълнат; Сега той е между народите като негоден съд.

И никой не иска ние да бъдем сред тях. Ние отиваме някъде-те се изнасят от там. И това е факта, сестри и братя. Защо? Защото ние сме под проклетиите и те не искат също да станат така

9 Защото възлязоха при асирийците Като див и усамотен осел; Ефрем е наел любовници.

Първите дето взеха в плен 9те племена са Асирийците и 9 племена са и до днес в Африка

10 И даже ако наемат любовници между народите, Аз сега ще ги събера против тях; И те ще почнат да намаляват Поради товара наложен от царя на князете.

Кой е Царят на Царете? Исус!
Нека видим това-Захария 12 глава. Този е когото се опитваме да лъжем постоянно

1 Господното слово наложено на мене за Израиля: - Така казва Господ, Който простря небето, И основа земята, И образува в човека духа му: 2 Ето, Аз правя Ерусалим омайна чаша На всичките околни племена;

И това ще бъде и за Юда В обсадата против Ерусалим. Това е войната в Армагедон

3 В оня ден ще направя Ерусалим Утегчителен камък на всичките племена; Всички, които се натоварят с него, ще се смажат; И против него ще се съберат всичките народи на света.

За кого говори:

9 В оня ден Ще потърся да изтребя всичките народи, Които идат против Ерусалим;

И Господ ще унищожи всичките народи дошли портив Ерусалим-Армагедон-Третата Световна Война. Това е след великата скръб. Защото те не искаха да пазят нищо от това, което Господ иска

10 А на Давидовия дом И на ерусалимските жители Ще излея дух на благодат и на моление; И те ще погледнат на Мене, Когото прободоха; И ще плачат за Него Както плаче някой за едничкия си син, И ще скърбят горчиво за Него Както скърби някой за първородния си.

Исус е първородният. Кого прободоха те-Исус! Никой никога не е пробождал Отец. А за сега само Исус е Син на Отец.
Нека видим със сигурност, за кого става въпрос-Откорвението 1 глава. Хората не разбират, кой е Исус Христос и колко опасен е той. Той унищожи целият свят чрез вода. Прати ни в робство по цялата земя. И вие не се плашите от него?

7 Ето, иде с облаците; и ще Го види всяко око, и ония, които го прободоха; и всички земни племена ще възридаят за Него. Така е. Амин.

Защо ще заплачат тогава? Защото ще разберат какво ще направи като дойде и че те са служили на Сатана през цялото време. И тогава Господ ще напълни земята с трупове-Псалм 110, Исаия 66 глава също. Вие не познавате Исус от Библията.
Нека видим този Цар-Захария 9 глава

9 Радвай се много сионова дъщерьо; Възклицавай, ерусалимска дъщерьо; Ето, твоят цар иде при тебе; Той е праведен, и спасява, Кротък, и възседнал на осел, Да! на осле, рожба на ослица.

Кой дойде на осле-Исус! И винаги е бил наричан Царя на Израел. И какво ще стане тогава?

10 Аз ще изтребя колесница из Ефрема, И кон из Ерусалим, И ще се отсече бойният лък; Той ще говори мир на народите; И владението Му ще бъде от море до море, И от Ефрат до земните краища.

Той ще управлява небето? Ние ще летим по небето? НЕ! Той ще управлява цялата земя и няма да има място, което той да не управлява. Но преди това ще изтреби всичките си неприятели-ще напълни земята с трупове
Нека видим още веднъж-кой е този Цар-Матей 21 глава. Вижте-ако всички четем Библията, всички ще дойдем до същите изводи. Няма причина да не дойдем. Господ е дал на всички хора голям мозък. И трябва да го използуваме

1 И като се приближиха до Ерусалим и дойдоха във Витфагия при Елеонския хълм, Исус изпрати двама ученици и рече им: 2 Идете в селото, което е насреща ви; и веднага ще намерите вързана ослица и осле с нея; отвържете ги и докарайте Ми ги. 3 И ако някой ви рече нещо, кажете: на Господа трябват; и веднага ще ги изпрати.

А и в онова поколение е имало хора които са знаели пророчествата-за това този човек веднага си даде магарето. Защо Исус трябваше за да направи това? Ето го:

4 А това стана за да се сбъдне реченото от пророка, който казва: - 5 "Речете на Сионовата дъщеря: Ето, твоят Цар иде при тебе, Кротък и възседнал на осел И на осле, рожба на ослица".

Царят на Израел идва! И ние прочетохме това в Захария. И когато започнах да чета Бибилята, винаги Исус беше представен като Цар на Израел. Но никой не ми беше казвал това преди. Но как можете да отделите Царят от хората му?

6 И тъй учениците отидоха и сториха както им заръча Исус; 7 докараха ослицата и ослето, и намятаха на тях дрехите си; и Той възседна върху тях. 8 А по-голямата част от множеството напостлаха дрехите си по пътя; други пък сечаха клони от дърветата и постилаха ги по пътя.

От тук е дошла пепелната сряда на Римските католици

9 А множествата, които вървяха пред Него, и които идеха изподире, викаха казвайки: Осана на Давидовия син! благословен, който иде в Господното име! Осана във висините!

Вижте-когато той идваше, те сечеха клони и поставяха на пътя. Осана означава „Спаси сега”! И Исус ще ни бъде Цар! И нищо няма да спре това. И той ще ни е Царят! Той беше Царят на Израел, нашият Цар, но ние го отхъврлихме

10 И когато влезе в Ерусалим целият град се раздвижи; и казваха: Кой е Тоя? 11 А народът казваше: Той е пророкът Исус, Който е от Назарет галилейски.

Те се чудеха, кой е този човек? Но той е за когото е говорил Захария в 9 глава. И той е Царят на Израел. Но Израел го уволниха... Вижте 1 Царе в 8 глава-Израел го уволни.
Нека видим Осия 13 глава. Вижте-те знаят кои сме ние и за това не ни дават да изучаваме Библията. За това ни лъжат с разни техни измислици и ние вярваме. Израел е името на Господа! Защото ни го даде когато ни осинови. Господ ни предупреди да не му се противим, защото ние само ще пострадаме-ето го:

9 Гибелно е за тебе, Израилю, Дето се противиш на Мене, твоята помощ-аз ще ти бъда Цар.

Вижте какво казва Господ! Ние разрушихме нас си. И никой не ни е виновен, но ние самите

10 А сега где е царят ти? - Та да те избави във всичките ти градове, - И съдиите ти, за които рече: Дай ми цар и началници?

По времето на пророк Самуил Израел отхвърлиха Царя си-Господ-и си поискаха Цар изсред тях. И от тогава Господ Исус ни е сърдит. Защото ние го отхвърлихме-уволнихме го. Ние искахме да бъдем като народите които набихме

11 Дадох ти цар в негодуванието Си, И махнах го в гнева Си. И Господ Исус е все още ни е ядосан, че отхвърлихме него, дето съсипа Египет и раздели Червеното Море, дето ни даде вода от скалата и мана от небето, а ние го отхвърлихме!

Исус се разгневи и им даде Саул

14 От силата на гроба ще ги изкупя, От смърт ще ги избавя. О смърт! где са язвите ти? О гроб! где е погубителната ти сила? Колкото за това, Аз няма да видя разкайване.

Господ ни казва това. И той ще ни върне отново в живота-духовният живот, защото ние умряхме духовно, когато отхвърлихме Господа. Но първо ще ни отупа здраво.
Нека видим Исаия 28 глава. Ние сме тези дето изгонихме Бога. И когато пострадаме-ние искаме милост от него

14 Затова слушайте словото Господно, вие присмивачи, Които господарувате над тия люде, които са в Ерусалим. 15 Понеже сте казали: Ние направихме договор със смъртта,

И ние прочетохме това-Израел направи договор със смъртта. И не иска и да знае за Исус и какво иска Исус от нас. Задайте си въпроса-как така от цялата западна хемосфера само ние сме докарани на сила тук и сме продавани като роби? И се съгласихме с преизподнята-смъртта, Щото, когато заливащата беда минава, да не дойде до нас, Защото си направихме лъжата прибежище, И под измама се скрихме, - И до днес Израел се лъже, че са добре и нищо няма да им се случи. Лъжем само себе си

16 Затова, така казва Господ Иеова: Ето, полагам в Сион камък за основа, Камък отбран, скъпоценен, краеъгълен, за твърда основа; Който вярва в него не ще прибърза да бяга.

Това е Исус Христос-Царят на Царете. Той е краеъгълната скала!

17 Ще направя правосъдието връвта, И правдата отвеса; И градушка ще помете прибежището при лъжи, И водата ще наводни скривалището.

И хората които вярват в лъжи и така учат хората няма да имат място където да се скрият

18 Договорът ви със смъртта ще се унищожи, И съглашението ви с преизподнята не ще устои; Когато заливащата беда минава Тогава ще се стъпчете от нея.

И всичките хора дето все още се опитват да живеят в смъртта и учат хората, че не трябва да следват Бога-Господ ще се разправи с тях. И после ще управлява от море и до море! Нека видим какво ще стане с Израел когато Господ ги възкреси- Римляните 11 глава. Ние сме така мъртви, че дори и мислим, че това ни е нормалното състояние.

1 И тъй, казвам: Отхвърлил ли е Бог Своите люде? Да не бъде! Защото и аз съм израилтянин, от Авраамовото потомство, от Вениаминовото племе.

Не знаете ли, че обикновените християни дори и не знаят, че Павел е бил Израилянин!

2 Не е отхвърлил Бог людете Си, които е предузнал. Или не знаете що казва писанието за Илия? как вика към Бога против Израиля, казвайки: 3 "Господи, избиха пророците Ти, разкопаха олтарите Ти, и аз останах сам; но и моя живот искат да отнемат". „4 Но що му казва божественият отговор? - "Оставил съм Си седем хиляди мъже, които не са преклонили коляно пред Ваала".

По онова време това е било голямо число!

5 Така и в сегашно време има остатък, избран по благодат.

Господ винаги избира някой, който го следва във всяко поколение! Днес всеки, който с цената на всичко иска да пази Законите на Бога-е избран от Бога

7 Тогава какво? Онова, което Израил търсеше, това не получи, но избраните го получиха, а останалите се закоравиха даже до днес;

Но ние знаем какво става. А болшинството са духовно мъртви

8 както е писано: "Бог им даде дух на безчувствие, очи - да не виждат и уши - да не чуват". 11 Тогава казвам: Спънаха ли се, та да паднат? Да не бъде! Но чрез тяхното отклонение дойде спасението на езичниците, за да ги възбуди към ревнивост.

Господ провокира Израел на ревност, защото първо те го провокираха на ревност. И всички други народи са преди нас днес. И така-днес Израел служи на всички езически богове

12 А, ако тяхното отклонение значи богатство за света и тяхното отпадане - богатство за езичниците, колко повече тяхното пълно възстановяване!

Ние трябваше да водим света, но понеже ние сами отпаднахме-за това те се издигнаха, а ние паднахме! И ето причината

15 Защото, ако тяхното отхвърляне значи примирение на света, какво ще бъде приемането им, ако не оживяване от мъртвите?

Малцина от нас знаят какво става. Но като цяло-ние сме мъртъв народ! Ние сме черни, нигро, Африкански Американци-ние не знаем кои сме. Но когато Господ дойде-ние ще знаем кои сме-ние сме Израел. Вижте-никой не ви учи това. Защото езичниците нямат интерес да ви научат кои сме.
И ето-когато Господ отвори очите ни, ще видим истината както е-Езекил 37 глава и ще видим, че пише именно за нас в тази долина на мъртвите

11 Тогава ми рече: Сине човешки, тия кости са целият Израилев дом. Ето, те казват: Костите ни изсъхнаха, и надеждата ни се изгуби; ние сме загинали.

Целият народ е мъртъв... Огледайте се наоколо-имате ли надежда?

12 Затова пророкувай и речи им: Така казва Господ Иеова: Ето, люде Мои, Аз ще отворя гробовете ви, и като ви изведа из гробовете ви ще ви заведа в Израилевата земя. Ще ви доведа отново в Израел от цялата земя. 13 И ще познаете, люде Мои, че Аз съм Господ, когато отворя гробовете ви и ви изведа из гробовете ви. 14 И като туря духа Си във вас, ще оживеете; и ще ви поставя във вашата земя; и ще познаете, че Аз Господ изговорих това и го извърших, казва Господ.

И Господ ще ни възкреси и ние ще живеем и ще видим истината както е. И ето сега знака, че истинският Израел ще е в земята си

23 Те няма вече да се оскверняват с идолите си, нито с мерзостите си, нито с кое да било от престъпленията си; но ще ги избавя от всичките отстъпления, с които са съгрешили, и ще ги очистя; така те ще бъдат Мои люде, и Аз ще бъда техен Бог. 24 И слугата Ми Давид ще бъде цар на тях; над всички тях ще има един пастир; и те ще ходят в съдбите Ми, и ще пазят повеленията Ми и ще ги извършват.

Давид е мъртъв. Значи става въпрос за времето на първото възкресение. А до тогава-ние явно сме мъртви-болшинството от нас. Но ние ще ви говорим истината както е и дано повече от нас се събудят. И тогава ще пазим всичките Закони на Господа

27 И скинията Ми ще бъде всред тях; и Аз ще бъда техен Бог, и те ще бъдат Мои люде. 28 Тогава народите ще познаят, че Аз Господ освещавам Израиля, когато светилището Ми бъде всред тях до века.

Казва, че Той ще ни събере и когато видят неговият дом сред тях, те ще са в земята си. И народите ще знаят, че ние сме Израел. И когато някой ви каже, че Израел са се върнали в земята си днес-питайте ги, къде е Давид? Къде е Господ Исус? Къде е Моисей? Сестри и братя-Господ знае как да възкреси мъртъвци като нас. Но до тогава ще сме духовно мъртви.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172228
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031