Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2017 05:10 - ИСТОРИЯТА НА ИЗРАЕЛ РАЗКАЗАНА ОТ ПРОРОЦИТЕ. ВТОРА ЧАСТ: РОБСТВОТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 849 Коментари: 0 Гласове:
1Псалм 67:1-5

Сестри и братя,

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота.
Този урок представя историята на нашето робство. Господ знае, че ще дойде денят когато всички ще искат да са Израел и само истинските израиляни не искат. Дори и мормоните наричат себе си израиляните от старите дни. Има и хора които казват, че Англия и Америка са Ефрем и Манасий, а европейците са 10 изгубени племена... И ще намерите, че то не е започнало от Америка. Започнало е много по-рано и всичко е писано в Библията. Но днес ще намерите, защо това ни се е случило и дори и как сте дошли като роби тук. Когато за първи път научих за това, че ние сме робите описани в Библията от някои братя, някои учеха, че ние сме в Америка в първото си робство. Но ние сме страдали от хората дето са със същият цвят като нас много преди Америка. И не съм съгласен когато ми казват, че хора от Африка са наши братя. Защото те са извръшили такива неща против нас и все още вършат, че не могат да ни бъдат братя. Та не е проблем черният цвят на кожата, но е нещо съвсем друго. Но това, което ни се е случило е от Господа-защото е съвършенно и само Той може да ни направи това. Вижте-всичко за нас като народ е вече написано. И днес ще видим това. А не е случайно, че сме в робство. Това е съвсем закономерно, защото ние сме били доведени тук в робство. Но ние сме причината. Господ ни е направил това и всеки с когото сме си имали работа се е отнасял с нас както и Господ се отнася. Някои мислят, че ние не сме под клетви. Но тогава защо нашите младежи се избиват едни други, защо нашите дъщери стават прроститутки, защо пълним затворите, защо ние сме първи по употреба на наркотици? И нашата ситуация е все същата. И трябва да сме благодарни-ние тук в Америка, че Господ ни е пратил тук. Защото други от нас са попаднали на страшни места при при чернокожи народи. Не е само за хора, но защото е в Библията и Господ иска да знаем какво става. В цялата западна хемосфера няма никой друг както сме ние-никой друг. И как така само ние сме били роби тук и сме били продавани като крави. И кака така нашите младежи се избиват едни други. Тов е защото сме под проклетиите и нашите пра-бащи са го донесли на нашите глави. Но ние не искаме да признаем това за тях и дори и за нас. Но защо това става с нас? Днес ще намерим защо. Днес ще видим също кога сте били заменени от друг народ и как е станало. Вижте-Библията назовава всичко и историята потвърждава всичкото. Всичките енциклопедии потвърждават тези пророчества. И това не става с нас само в Америка-то е по Карибските острови които до един са били лагери за роби, дори и по Африка и Европа.
Ще започнем от 28 глава на Второзаконие. А понеже вместо да бъдете учителите, вие сте станали учениците-за това целият свят е в неведение. 80 процента от това, което се преподава в света е лъжа. Ще видим какво ще бъде с Израел-станало е-ако се подчиним на Бога и какво-ако не се подчиним. Вижте-пророчествата трябва да се изпълнят! Това е, което Господ ни е казал като ни е извел от Египет. Нека видим първо благословиите

1 Ако слушаш добре гласа на Господа твоя Бог и внимаваш да вършиш всичките Негови заповеди, които днес ти заповядвам, тогава Господ твоят Бог ще те въздигне над всичките народи на света.

Вижте-Господ знае, че преди да ръководите каквото и да е, трябва да имате властта за това. И ви казва-ако слушате каквото ви кажа-ще бъдете най-великата нация на света! Но трябва да пазим заповедите на Господа-винаги!

2 И всички тия благословения ще дойдат на тебе и ще почиват на тебе, ако слушаш гласа на Господа твоя Бог.

Виждате ли-тук има условие-„ако”! Най-голямата лъжа дето сте чули във вашите църкви е, че Бог обича всички хора! Но вижте какво казва тук Господ-ако!

3 Благословен ще бъдеш в града, и благословен ще бъдеш на полето. 4 Благословен ще бъде плодът на утробата ти, плодът на земята ти и плодът от добитъка ти, рожбите от говедата ти и малките от овците ти;

И каквото и да правите-ще бъде благословено. Вие сами можете да си прочетете всичките благословии. Господ ви казва, че където и да сте-ще сте благословени!

10 И всичките племена на света ще видят, че ти се наричаш с Господното Име, и ще се боят от тебе.

Името на Господа е Израел-когато Господ осинови Яков, даде му името си. И всички хора като видят, че сме с името на Господа, ще славят Господа и ще внимават на това, което казваме

12 Господ ще ти отвори доброто Си съкровище, небето, за да дава дъжд на земята ти на времето му, и да благославя всичките дела на ръцете ти; и ти ще заемаш на много народи, а няма да вземаш на заем.

Където и да сте ще е така-ако слушате Бога. Израел трябваше да бъде финансиста на света! Ако се подчиним на Бога! Разбираме ли това? Ние сме се отказали от всичко това

13 Господ ще те постави глава, а не опашка, та ще бъдеш само отгоре и няма да бъдеш отдолу, ако слушаш заповедите на Господа твоя Бог, които днес ти заповядвам, да ги пазиш и вършиш.

Вижте, сестри и братя-това е нещо много велико-ще бъдете над всички и в каквото вършите ще сте боса! Но има условие и никой не иска да чуе за него! А вижте какво ни е предложил Господ. И всичко, което трябваше-да пазим заповедите! Но сега е трудно да си представим, че бихме могли да бъдем на върха над всички на тази планета. Но ако се подчиним!
Но ако не се подчините-нека видим и това

15 Но ако не слушаш гласа на Господа твоя Бог, и не внимаваш да вършиш всичките Му заповеди и повеленията Му, които днес ти заповядвам, то всички тия проклетии ще дойдат на тебе и ще почиват на тебе.

Това е другата страна на медала. Ако Израел не се подчини на Бога-това е, което Господ ще направи с Израел-и няма какво да направите, но проклетиите ще ви настигнат винаги

16 Проклет ще бъдеш в града и проклет ще бъдеш на полето.

Навсякъде ще бъдеш проклет! И Господ казва, че ще имаме малко утеха и там

17 Проклети ще бъдат кошът ти и нощвата ти; И каквото и да правиш-ще си проклет. 18 проклети ще бъдат плодът на утробата ти и плодът на земята ти, рожбите от говедата ти и малките от овците ти.

И нашите деца се избиват едни други

25 Господ ще направи да бъдеш поразяван пред неприятелите си; през един път ще излизаш против тях, а през седем пътища ще бягаш отпред тях; и ще бъдеш тласкан по всичките царства на света.

Господ ни каза, че ще бъдем навърха на всичко, ако го слушаме и пазим това, което Той иска и ако не-ето какво ще бъде с нас. И ние ще бъдем взети против волята си и пръснати по света-против волята си!

36 Господ ще заведе тебе и царя, когото ще си поставил над себе си, при народ, когото не си познавал, нито ти нито бащите ти; и там ще служиш на други богове, на дърво и камък.

И където и да се намерим-в който и да е народ, ние служим на техните богове! Вижте-ние не знаем богът на Великдена-Истър, не знаем дори и бога на Коледата. Те не са нашият Бог! Исус иска да помним смъртта му и ние дори и за това сме забравили. Ние служим на всичките техни богове. Господ винаги е казвал, че ние ще бъдем на земята и Той ще дойде тук

37 И ще станеш за учудване, за поговорка и за поругание на всичките племена, между които Господ ще те отведе.

Вижте само колко имена са ни сложили-какви ли не сме били през годините: негри, нигро, черни, кун, Африкански Американци и какво ли не. Ние сме станали за поговорка. Ние сме всичко, но не и които сме. Защото ние сме игноранти-ние не знаем тези неща. Но проблема ни е с Господ, не с човеците!

41 Синове и дъщери ще раждаш, но те не ще бъдат за тебе, защото ще отиват в плен.

Това се е случило с нас! И Господ дори и до днес ни наказва поради нашето беззаконие и противене

43 Чужденецът, който е всред тебе, ще се издига горе и по-горе над тебе; а ти ще пропадаш долу и по-долу.

Когато Господ изведе Израел от Египет, заедно с тях излязоха и много хора от всички народи на света. И вижте-те се издигнаха над вас, докато вие отидохте надолу. Вижте кой ви продава храни, кой ви пордава коли, кой ви продава дори и продуктите за косите ви? Кой поправя къщите ви, кой подстригва тревата пред къщите? Не сте вие!

44 Той ще заема на тебе, а ти не ще заемаш на него; той ще бъде глава, а ти ще бъдеш опашка.

Покажете ми на кого вие можете да дадете пари назаем! Покажете ми долар с вашият образ! Покажете ми банка дето ние притежаваме. Има някои съвсем малки, но ако им поискаш няколко милиона-не могат да ти ги дадат. Но тези дето наричат себе си Юдеи-а не са-могат да ти дадат и милиард. Ние сме опашка на всички хора. Ние сме доведени тук за наказание, а не за да сме на върха

45 Всички тия проклетии ще дойдат върху тебе, та ще те гонят и ще те застигат, догде бъдеш изтребен; защото ти не послуша гласа на Господа твоя Бог, за да пазиш заповедите Му и повеленията, които ти заповяда.

И ето причината-защото ние не искахме да слушаме нашият Бог

46 Това ще бъде за винаги знамение и чудо върху тебе и потомството ти.

Знаете ли какво е знамение, какво е знак-нещо, което показва посока или кое какво е. И защо е така? Защото не послушахте гласа на Бога! Вижте в цялото западно полукълбо-кои са единствените хора които са доведени тук като роби? Само ние сме. И никой друг не е. И кои хора контролират парите? Тези дето казват, че са нас-дето наричат себе си Юдеи, а не са, но лъжат

47 Понеже не си служил на Господа твоя Бог с веселие и със сърдечна радост поради изобилието на всичко, 48 за това ще слугуваш на неприятелите си, които Господ ще прати против тебе, в глад, в жажда, в голота и в лишение от всичко; и Той ще тури на шията ти железен ярем догде те погуби.

И това е, което ни се е случило като народ. Ние сме били роби и дори не сме имали нищо. И сме придобили съзнанието на роби

64 Господ ще те разпръсне между всичките племена от единия край на света до другия край на света; и там ще служиш на други богове, които нито ти си познавал нито бащите ти, на дърво и камък.

И където и да се намерите-на техните богове служите-които и да са те. Аз попаднах на наши хора във Виетнам. Наричат ги Маутен-Яу или нещо такова. И всички странят от тях. Игноранството е страшно нещо-убийствено е

65 Но и всред тия народи не ще намериш покой, нито ще има почивка за стъпалото на ногата ти; но там Господ ще ти даде треперене на сърцето, помрачаване на очите и изнемогване на душата.

И ние се плашим от всичко и нямаме мир

66 Животът ти ще бъде в неизвестност пред тебе; и ти ще се боиш денем и нощем, и не ще бъдеш уверен за живота си.

И ще си уплашен и деня и нощта. Ако някой те обере-не смееш да кажеш нищо, за да не те убият. Ако полицията те спре-страхуваш се да не бъдеш убит. И най-вероятно е ако си млад, да бъдеш убит. Младежи са били убити само защото са вървяли там където не ги искат. И ние сме уплашени през цялото време. Ако някой бял направи нещо и влезе в затвора, ще го пляснат през ръката и ще го пуснат. А нас ще ни затворят за години в затвора

68 И Господ ще те върне в Египет с кораби през пътя, за който ти рекох: Вече няма да го видиш; и там ще ви продават на неприятелите ви за роби и за робини; но не ще има кой да ви купува.

Египет за нас е робство-Господ ни каза, че повече няма да се върнем в държавата Египет. Имаме снимки които показват как са ни карали в Америка в тези кораби-като снопи налягали на рафтове едни над други. Било е страшно за тези най-отдолу, защото никой не е ставал по времето на цялото пътуване-билисме оковани с вериги. Невероятно много са измрели по пътя-милиони. Ще бъдете продавани за роби и няма да има кой да ви избави. Как сте дошли в тази страна, сестри и братя-с кораби! Като снопи нахвърляни в трюмовете. Кажете ми, кой друг в цялото западно полукълбо е дошъл като вас против волята си и бил продаван като роби? Само ние сме така! Това са факти! И какво е станало когато са ни докарали в Америка-продавали са ни като роби и робини.
Даниил 9 глава и да видим, под какви проклетии сме ние. Днес никой не иска да изучава Божието Слово-днес те са по-умни от всякога. Днес ви учат в училището, че сте продукт на еволюцията.

9 На Господа нашия Бог принадлежат милост и прощение, защото се възбунтувахме против Него,

Колко от нас са се противопоставили на Господа

11 Да! Целият Израил престъпи закона Ти, като се отклони та не послуша гласа Ти; за която причина се изля върху нас проклетията и клетвата написана в закона на Божия слуга Моисей; защото Му съгрешихме.

Ето сега-знаем, че проклетиите са върху нас! И който и народ да е Израел-ще го определим по тези проклетии! Няма други хора освен нас които са били доведени тук в кораби и за тях са наддавали за да ги купят като роби

12 Той потвърди думите, които изговори против нас и против нашите съдии, които са ни съдили, като докара върху нас голямо зло; защото никъде под небето не е ставало това което стана на Ерусалим.

Бог е направил това зло на нас! Някои казват-Бог не върши зло. Какво ви казва Книгата тук? И вижте-все още тези проклетии са върху нас. И върху нашите деца! Някои от вас се издигат, но вижте цялото-дали сме се издигнали? И всички от Израел са взети в плен. И на нашето място са дошли други, които не са Израел. И те ви знаят кои сте. Вие не знаете кои сте. И това ни е от Господа-няма отърване. Ние бяхме определени да бъдем свещениците на Господа. Трябваше да бъдем за пример на целият свят. Но какво направихме ние? Игноранството убива!
Исаия 5 глава

11 Горко на ония, които подраняват сутрин, за да търсят спиртно питие, Които продължават до вечер, догдето ги разпали виното!

Това е, което и до сега правим-обичаме партитата. Правим го на всякъде, дори и в църквите. Но вие не обръщате внимание на това, какво прави Господ! Вие ми говорите за Светият Дух, но не ми казвате за Европейският Съюз, не ми казвате за белега на звяра, за Великата Скръб и къде да се скрия. Дори и служителите на Бога ще бъдат избити по онова време-не ми казвате нищо от това. Пълна глупост е това, което следвате!

12 И с арфа и псалтир, с тъпанче и свирка, И с вино са техните угощения; Но не се взират в делото Господно, Нито са внимавали на действието на ръцете Му.

И никой не обръща внимание какво става в света и какво прави Господ. Никой не пита днес, защо състоянието ни е такова. А младите дори и не знат, че сме дошли като роби тук

13 Затова Моите люде са закарани в плен, - Защото нямат знание; Па и почтените им мъже умират от глад, И множеството им съхне от жажда,

Кои хора са закарани в плен-Божиите хора! Защото нямат знание. Вижте-ако почтените ни мъже нямат понятие-какво очаквате вие? Какво става когато нямате никой, дето има знание? И когато почтените ни мъже нямат никакво знание-какво остава за другите?

14 Затова става преизподнята по-лакома, И отвори чрезмерно устата си; И в нея слизат славата им, И множеството им, и великолепието им, И ония, които се веселят между тях.

Вижте-казали са ви, че ада е място дето Сатана пече хората с вилици. Ада е състояние, сестри и братя! Ако днес нямате какво да ядете и пари също нямате, а децата ви умират от глад-това е ад. Ако ви гонят от жилището ви защото не сте си платили наема или защото не сте платили заема-това е ад. Ако ви гонят с ритници на улицата за да намерите хляб за семейството и вие не можете, а се връщате обратно в къщи знаейки, че ще ядете голям бой-това е ад. Ако имате дори и пари, но умирате от рак-това е ад. Разберете-ада е състояние! И за вас се е увеличил-нашите деца се стрелят от колите и умират. Затворите са пълни с нас. И в същото време ние се веселим, пеем, скачаме, пълним църквите в неделя и се молим с висок глас, търкаляме се по подовете обладани от Светият Дух, говорим на разни „езици” и всичко това докато децата ни умират по улиците, дъщерите ни стават проститутки, младежите ни биват затваряни по затворите, безработицата сред нас е към 50 процента-сред младите ни хора. И никой не си задава въпроса-защо нашите деца са най-зле? Нека сега представим Господ-на сцената.
Нека видим Песен на Песните от 1 глава. Хората мислят, че това е любовна песен. Това е песен за любовта на Господа към Израел-неговият народ! А цялата борба между добро и зло е в нашите глави. Сатана не може да ни накара да направим нещо против волята ни. Само ни помага, когато искаме да направим нещо зло. Днес ще видим много неща, сестри и братя-заедно.

1 Соломоновата песен на песните. 2 Нека ме целуне с целувките на устата си, Защото любовта ти е по-желателна от виното. 3 Твоите масла са благоуханни; Името ти е ароматно като излеяно масло; Затова те обичат девиците.

Ще ви покажем, че тук става въпрос за Исус Христос

5 Черен съм, но хубав, ерусалимски дъщери, Като кидарските шатри, като Соломоновите завеси.

Ако се поровите на интернета, ще намерите какъв е цвета на кидарските шатри-черен е! Тук Исус говори за себе си-да, той е чернокож! Някои казват, че това било Сулемитска жена дето говори-не четем такова нещо, нали? Ще намерим, кой говори тук. Ще видим първата част на 6 стих!

6 Не ме гледайте, че съм почерняла, Понеже слънцето ме е припърлило. Синовете на майка ми, като се разгневиха на мене,

Слънцето не може да направи никого черен. Може само да даде рак на кожата или да умрете от слънчево изгаряне. Това е метафора. Но защо? Какво е станало? Нека видим защо децата на майка му са били гневни за него и кой говори в Песен на Песните-Псалм 69 глава. Тук Исус говори на Отец! Ние не се занимаваме тук с интерпретации-Библията сама обяснява себе си. Давид е писал това, но Господ му го е диктувал!

6 Господи Иеова на Силите, да се не посрамят покрай мене ония, които Те чакат; Боже Израилев, да се не опозорят покрай мене ония, които Те търсят. 7 Защото заради Тебе претърпях поругание. Срам покри лицето ми.

Вижте какво казва тук-кой пострада поради греховете ни? И пострада заради Отец!

8 Чужд станах на братята си, И странен на чадата на майка ми.

И това казва в Песен на Песните-стана чужд на децата на майка си. Нека видим, кой е това! Знаем, че Исус дойде от Израел и Израел уби Исус

9 Защото ревността за Твоя дом ме изяде, И укорите на ония, които укоряват Тебе, паднаха върху мене.

Нека видим, кой е диктувал на Давид това-Римляните 15 глава. Библията ни казва, че трябва да сме по Закона и Свидетелствата-Старият и Новият Завет

1 Прочее, ние силните сме длъжни да носим немощите на слабите и да не угаждаме на себе си. 3 Понеже и Христос не угоди на Себе Си, но, както е писано: - "Укорите на ония, които укоряваха тебе, Паднаха върху Мене".

Вижте какво казва! Павел ви показва, кой е говорил в Псалм 69 глава-Исус говори там! Той понесе нашите грехове и умря поради тях. Значи това е същият, който казва, че е черен! Нека се върнем сега на Песен на Песните и ще видим втората част на 6 стих

6 Поставиха ме пазач на лозята; Но своето лозе не опазих.

Вече знаем, кой говори тук. И вижте-кое е лозето на Господа? И именно ние-Израел-го предадохме и беше убит. И дори поискахме кръвта му да бъде на нас и нашите деца... Е-това стана.
Нека го видим отново-кой е този дето говори-Исаия 5 глава. Вижте, ние обясняваме Библията чрез самата Библия

1 Сега ще пея на любезния си, Песен на обичния си за лозето Му. Любезният ми имаше лозе На много тлъсто бърдо.

Звучи като Песен на Песните-нали?

2 Окопа го, и очисти го от камъните, И насади го с отбрана лоза, Съгради кула всред него, Изкопа още и лин в него; И очакваше сладко грозде, Но то роди диво.

Господ направи всичко както трябва и даде правилното знание. И очакваше да роди добро грозде, но то роди диво грозде!

3 И сега, ерусалимски жители и Юдови мъже, Съдете, моля, между Мене и лозето Ми. 4 Що повече бе възможно да се направи за лозето Ми, Което не му направих? Защо, тогава, докато очаквах да роди сладко грозде, То роди диво?

И да-нищо повече не можеше да направи Господ за лозето си! Когато Господ ни изведе от Египет, даде ни земя за която ние не бяхме се грижили, даде ни всичко добро, даде ни Законите си и чрез тях ние трябваше да живеем. И ако бихме ги упазили и бихме научили така и другите народи, този свят щеше да е утопия! Какво лошо намирате в „Не убивай”, в „Не кради!”, в „Не пожелавай!”, „Не прелюбодействай!”? Има ли нещо лошо в 10те заповеди? И какво лошо има да служим на Бога, от когото зависи и дишането ни? И ето-вместо това „лозе” да даде добър плод-даде лош!

5 И сега, ето, ще ви кажа какво ще направя на лозето Си; Ще махна плета му, и то ще се похаби; Ще разбия оградата му, и то ще се потъпче;

Господ ще нарави това на лозето си

6 И ще го запустя; не ще да се подреже нито прекопае, Но ще произведе глогове и шипки; Ще заповядам още на облаците да не валят дъжд на него.

Вижте какво каза Господ, че ще направи с Израел! Но нека видим, че става въпрос за Израел

7 Защото лозето на Господа на Силите е Израилевият дом

Разбирате ли това? Това е същият Господ, който ви даде всичките Закони. И сега какво-вие мислите, че после дойде и промени всичко? Няма такова нещо-Законите на Бога не се изменят! ...И Юдовите мъже са садът, който Го зарадва; И Той очакваше от тях правосъдие, но ето кръвопролитие, - Правда, но ето вопъл. Кое е лозето на Господа-Израел! Това са дивите гроздове които Исус видя. А Господ ни даде най-доброто, даде ни законите си и какво направихме? Ние не искаме да признаем своите грехве. И нека видим какво направи Господ-Еремия 2 глава

14 Израил слуга ли е? домороден роб ли е? Тогава защо стана пленник?

Господ не ни е направил да бъдем роби, но какво направихме ние

19 Твоето нечестие ще те накаже, И твоите отстъпления ще те изобличат; Познай, прочее, и виж, че е зло и горчиво нещо, Гдето си оставил Господа своя Бог, И гдето нямаш страх от Мене, Казва Господ, Иеова на Силите. 20 Понеже отдавна съм строшил хомота ти И съм разкъсал връзките ти; И ти рече: Няма вече да бъда престъпница; А между това, на всеки висок хълм И под всяко зелено дърво Си лягала като блудница.

Ето какво направихме! Дори и днес казваме на Господа, че го обичаме, но не изпълняваме изобщо Законите му! Служим на всички възможни богове

21 А пък Аз бях те насадил лоза отбрана, Семе съвсем чисто; Тогава ти как си се променила в изродени пръчки на чужда за Мене лоза?

Как се случи това? Вие вършите всичко против мене, казва Господ! Когато Господ изведе Израел от Египет, даде ни добри закони-но ние нарушихме всичко! Даде ни най-добрата земя. Но ние не искаме да слушаме никого

30 Напразно поразих чадата ви; Те не приеха да се поправят; Собственият ви меч пояде пророците ви Като лъв-изтребител.

Господ ни бие и до дега, но хората не искат и да разберат какво става с тях. А ние избихме и пророци, и апостоли, и дори и Исус предадохме на разпятие

31 О, човеци на тоя род, вижте словото на Господа, Който казва: Бил ли съм Аз пустиня за Израиля, Или земя на мрачна тъмнина? Защо тогава казват людете Ми: Ние сме скъсали връзките си, Не щем да дойдем вече при Тебе?

Господ ни даде всичко, но ние се извратихме. Решихме, че сме така умни,че дори не трябва да служим на Господа. Ето го проблема!Те казват днес, че не трябва да търсят Господа и да му се кланят. Господ ни бие, но те не разбират и не искат да разберат.
Нека видим, кой говори Господ Исус и тук-Лука 13 глава

34 Ерусалиме! Ерусалиме! ти, който избиваш пророците, и с камъни убиваш пратените до тебе, колко пъти съм искал да събера твоите чада, както кокошка прибира пилците си под крилете си, но не искахте!

Не каза ли Исус, че Израел избиваше пророците дето им пращаше? Вижте-тук говори Исус! Тогава е бил на около 33 години. Колко пъти е могъл да събере Ерусалим като квачка пилците си? Не говори за това време, но когато работеше за да постави Израел в позицията им на свещеници на Бога. Спомнете си това, което направи Господ за Израел-как съсипа Египет, как им даде вода да пият от скалата и всички останали чудеса. И те отказаха да влязат в земята, която им беше обещал. Те отказаха да го слушат. Господ каза поне съботата да пазим, но ние и това не направихме. И за това ни съсипа и разпръсна по народите

35 Ето, оставя се вам дома ви пуст; и казвам ви, няма да Ме видите до когато кажете: Благословен Който иде в Господното име.

И нашият дом все още е заселен от странници. Ние не живеем в дома си. И ние не знаем нито кои сме, нито коя е земята ни. Вижте-европейците дето са родени в дадена държава не казват, че са родени в Европа. Италянците казват, че са италянски американци, германците-че са германски американци и т.н. Но от къде сте вие? От Африка? Африка е Континент! От коя част на континента идвате вие?
Еремия 12 глава

7 Напуснах дома Си, отхвърлих наследството Си, Предадох възлюблената на душата Ми в ръката на неприятелите й.

Вижте-тази жена от Песен на Песните, Лозето на Господа-той го даде на неприятелите му. И ние сме пърснати по целият свят. А Господ ни обичаше...

8 Наследството Ми стана за Мене като лъв в гора; То издаде гласа си против Мене; Затова го намразих.

Господ мрази? Точно така. Това, което ни е направил показва омраза. И Израел постоянно рита и до днес против Господа

9 Наследството Ми е за Мене като пъстра птица; Всички птици от всяка страна са против него, Идете, съберете всичките полски зверове, Докарайте ги да го изпоядат.

Където и да отидем-никой не ни харесва. Като птици които никой не иска наоколо. Дори и чернокожите не ни искат

10 Много овчари развалиха лозето Ми,

Свещениците трябваше да ни учат на „Така казва Господ!“ Те трябваше дори и Царете ни да коригират! Те са тези които коригират всичко неправилно. Но какво направиха те? Потъпкаха Моя дял, Обърнаха любимия Ми дял в непроходима пустиня. Всичко е пустиня. Не знаете защо отивате днес на църква. И ако някой ви попита-какво научихте днес в църквата? Не знаете. Казват ви, че Господ обича всички, че не трябва да пазите заповедите на Господа, че не е проблем да сте и хомосексуалисти, елате каквито сте...

11 Обърнаха го в пустота; Той, като запустен, жалее пред Мене; Цялата страна е опустошена, Защото няма кой да вземе това присърце,

Днес все казваме на Господ да има милост за нас, но ние дори не се молим на Господа. Днес се молите на някаква рисунка на Микеланджело. Пасторите са ви отнели съботата и ви дават денят на слънцето-неделята. И не ви казват нищо за Господа

12 По всичките голи височини на пустинята дойдоха разорители; Защото ножът Господен пояжда От единия край на страната до другия; Никоя твар няма мир.

Господ е много ядосан на нас и за това никой няма да бъде пожален. Господ искаше да запази Ерусалим, но не-ние му се възпротивихме и за това. Ето защо сме пръснати по всичките народи по света и състоянието ни е такова.
Нека идем на Лука 19 глава и видим, когато Исус дойде в Ерусалим, как започна да плаче-защото знаеше какво ще стане с Ерусалим. И как така хората и днес не искат да видят какво е станало с тях и защо?

41 И като се приближи и видя града, плака за него и каза: 42 Да беше знаел ти, да! ти, поне в този [твой] ден, това което служи за мира ти! но сега е скрито от очите ти.

Само ако знеше какво да правиш-да пазиш моите Закони и съдби

43 Защото ще дойдат върху тебе дни, когато твоите неприятели ще издигнат окопи около тебе, ще те обсадят, ще те отеснят отвред, 44 и ще те разорят и ще избият жителите ти в тебе и няма да оставят в тебе камък на камък; защото ти не позна времето, когато беше посетен.

Господ знаеше какво ще направят Римляните с Ерусалим. И нека видим какво казва записаната история.
Ще видим Библейски Атлас, страница 201 и 202. Това е записана история! Ще видим, кой направи това и кога!

През 68 година когато Юдея е въстанала против Рим. Римляните започнали обсада против Ерусалим. Действията били прекратени за известно време, когато Веспасиян се оттеглил за да се върне в Рим, като целта му е била да стане Император след като Император Нерон се самоубил.

Това е този Нерон за когото сте чули, че е запалил Рим за удоволствие. Пишат, че се е самоубил-каквото и да е, Веспасиян се върнал за да види дали може да стане Император

Веспасиян отишъл в Рим и оставил Генерал Тит-неговият син-да води обсадата през пролетта на 70 година. Тит е отишъл до Ерусалим с двалегиона, като посе и още легиони са се присъединили къмнего. Стените на Ерусалим били непревзимаеми. Затова Тит решил да премине към друга тактика-да ги обрече на гладна смърт-да спре вноса на храна в града, затова решил да обгради Ерусалим с окоп и стена от пръст дълга около 5 мили-около 8 километра. Никой не могъл нито да влезе, нито да излезе от Ерусалим. Вижте-Исус предрече това. Римляните губели много хора при нападенията над Ерусалим, но сега вече не било така. Жителите на Ерусалим се опитвали да внесат храна в града, но сега вече римляните хващали всички които излизали от там и ги разпъвали на кръст. Дневните кръстове достигали до 500 и никога не преставали.

Сестри и братя-вие носите кръстове на шията си-но това е символ на смъртта-Римски начин на убиване. Няма нищо общо с Исус! Вие си спомняте само за двамата разбойника и Исус, но вижте по колко души са разпъвали тогава-по 500 на ден! Кръстът е Римски символ на смъртта-ужасна смърт. Няма нищо свято с него. Ако ще носите кръст-защо не носите на врата си електрически стол?

Мъртвите се увеличавали, складирали труповете в къщите, хвърляли ги долу през стената. Римляните започнали отново нападение над Ерусалим. И когато преминали стената и се отправили към последното място дето имало въстаници-Двореца на Ирод-когато влезли вътре намерили само трупове. Ерусалим бил град на мъртвите. Римляните предали града на огъня. Ерусалим бил град на мъртвите.

Вижте, сестри и братя-това е станало през 70 година и това е записана история. Били са избити маса Юдеи тогава. И който е останал жив е бил превърнат на роб. И Исус ви предупреди, че това ще стане и да напуснете града, за да не попаднете в това.
Нека видим Лука 21 глава-ще ви каже и кога ще се случи това, което прочетохме вече. Исус ги е предупредил, но те не са слушали

20 А когато видите Ерусалим, че е заобиколен от войски, това да знаете, че е наближило запустяването му. 21 Тогава ония, които са в Юдея, нека бягат в планините, и които са всред града нека да излязат вън, а които са в околностите да не влизат в него. 22 Защото това са дни на въздаяние, за да се изпълни всичко което е писано.

Исус го каза това-и то стана през 70 година. А също във Второзаконие 28 глава каза, че тези проклетии ще дойдат върху нас и ще ни пръсне по всички народи на света

23 Горко на непразните и на кърмачките, през ония дни! защото ще има голямо бедствие в страната, и гняв върху тия люде.

Исус говори за хората в Ерусалим

24 Те ще паднат под острието на ножа, и ще бъдат откарани в плен по всичките народи; и Ерусалим ще бъде тъпкан от народите, докле се изпълнят времената на езичниците.

Тези които не са били убите-били са разпръснати по всичките народи и ще са там докато се изпълни времето на езичниците. Това време все още продължава-това са белите хора-Европейците. Всичките синове на Ной са имали тяхното време. И Хам-началото е с Нимрод, и Сем-в зенита си са били Израиляните при Соломон, и сега-Яфет. Покажете ми страна, която белите не управляват! И дори и да не са там-от тях зависи всичко. Докато белите управляват света-те и ще тъпчат Ерусалим. Дори и Китайците са бели-идват от Яфет. Нека видим историческата книга Последните 2 милиона години-ще прочетем за Исус Христос и разпъването му, както и какво е станало после. Страница 87

Разпъването на Исус Христос около 30 година съвсем не преустановило съпротивлението на Юдеите. През 70 година по времето на революцията, Ерусалим станал център на съпротивата. Генерал Тит, син на Веспасиян обсадил Ерусалим и след 2 годишна обсада градът паднал.

ГенералТит превзел Ерусалим и разпръснал оцелелите хиляди Юдеи от цялата страна из Средиземноморието. Средиземно море има две страни-южната е Африканската. Ние сме разпръснати там. И мнозина от нас са се намерили в Тимбукту-Мали. Ние сме дошли от Мали и Тимбукту. До скоро Тимбукту е бил владян от Алкайда. И до сега там има наследници на Израиляните които са се покръстили в Исляма преди стотици години.

През 1808 гдина Алабама е забранила робството. Но то не е спряло и през 1860 година на кораба Клотилда е имало над 100 роби които са били продадени за по 100 долара на човек. Един от тези роби е бил от племето Ашанти-то е едно от племената на Израел.
Посланика на Бенин казва, че африканците са продали на белите хора около 3 милиона роби. Но те не са продавали от своите хора, но от израиляните.

За Тимбукту: В три села близо за града, местните все още наричат себе си Юдеи. И те не са пострадали, защото са станали мюсюлмани. И тези хора изглеждат както нас. Гените им са точно както нашите. Когато напоследък Французите са дошли там-изгорили са библиотеката на Тимбукту. За да не може никой да види, че тези хора са чернокожи. Града никога не е бил основен град за тези Юдеи. Но е бил център на търговия. Това е от енциклопедия за Тимбукту. Близо е до южният край на пустинята Сахара-на територията на Френски Судан. На пътя през пустинята за Мароко, крайбрежието на Гвинея и вътрешна Сахара. И близо до Нигер реката. Град от около 50000 жители. Също е на пътя през пустинята. Средище е на търговия със злато, слонова кост, сол и дъвка. Център е на нигро племената. И те казват, че са Юдеи защото праотците им са Юдеи. В местният вестник също пише, че те не търсят нова религия и Господ е направил Тимбукту ново място за тях и те са станали по принуда мюсюлмани. Французите са изгорили библиотеката им, защото явно там е имало неща които светът не е трябвало да види. Като например-истинският цвят на Израиляните.

Има и още. В Нигерия има други наши хора наричащи себе си Игбу. И те казват, че са по кръв Юдеи-Израиляни. Защо да се покръстват в Юдаизъм-те са точно от Юдаизма. Ашанти-друго племе от племената на Израел. Посланик на Бенин се е извинил официялно за това, което те са направили.
Етиопия-там са фелосяните-което означава странници. Те са чернокожите Юдеи на Етиопия. Етиопяните са убивали бебетата. Мъжете са били избити или кастрирани. Жените са били изнасилвани и осакатявани. През 1981 година, училище, подържано от Изарел, било затворено и фелосяните били продадени в робство! Фелосяните казват, че няма бели Юдеи. Юдеите са черни, не са бели. В Нигерия са Ибу-те също казват, че са Юдеи и са чернокожи. Те са Гадци. И те са Юдеи по наследство. Те са Израиляни и тяхната религия е Юдаизъм. И те изглеждат като Нигерийците-чернокожи.
Сега знаем от къде са ни завели в робство-от Африка. И където и да са ни завели-след време сме говорили техният език. Фелосяните пък са наши братя от Етиопия. И дори и до днес ги избиват зверски. Точно както каза Гспод, че ще правят с нас. И те изглеждат както нас-чернокожи. А когато сме били откарани в плен-някой се е настанил в земята ни. Но междувременно вие имате брат-Исав и ще видим какво е направил той. За да разберем, как е станала замяната ви. Защото той е бил точно там и е наблюдавал какво става с вас. Вижте-имате две държави. Ако видите картата от онова време, ще видите, че Юдея е северната държава, но на югоизток от нея е била Едумея. Това е държавата на брат ви-Исав. И както видяхме-вие сте били откарани в робство, но какво е станало с брат ви?
Нека видим книгата на Авдия-и какво казва Господ за Исав.

1 Авдиевото видение: - Така казва Господ Иеова за Едом: Чухме известие от Господа И вестител се изпрати при народите да каже: Станете, и да се дигнем против него на бой.

Господ е направил така, че и тях ги мразят както мразят нас. Защото те направиха нещо против Бога

2 Ето, направих те малък между народите; и си много презрян.

Те също са малък народ и всички ги мразят, но поради различна причина

3 Измамила те е гордостта на твоето сърце, Тебе, който живееш в цепнатините на канарите, Тебе, чието жилище е на високо, Който казваш в сърцето си: Кой ще ме свали на земята?

Те контролират парите и мислят, че никой не може да ги свали

9 И твоите военни мъже, Темане, ще се уплашат, За да се изтреби с клане всеки човек от Исавовите хълмове.

Това е писано-не съм го писал аз

10 Поради насилието, което ти извърши на брата си Якова, Срам ще те покрие, И ще бъдеш изтребен за всегда. 11 В деня, когато ти стоеше настрана, В деня, когато чужденци заведоха в плен войската му, И чужденци като влязоха в портите му, Хвърлиха жребие за Ерусалим, Тогава и ти беше като един от тях.

Когато Ерусалим падна, Тит е взел всички и ги е отвел в плен! Но вижте какво е направил Исав!

12 Обаче, недей гледа злорадно В деня на брата си, В деня на бедствието му; Нито да се радваш за юдейците В деня на загиването им, И да не говориш надменно в деня на угнетението им.

Исав не е трябвало да върши това!

13 Недей влиза в портата на людете Ми В деня на бедствието им; Да! не гледай злорадо злощастието им В деня на бедствието им; Нито да туриш ръка на имота им В деня на бедствието им;

В този 13 стих думата в оригинала не е „имот” точно, но показва нещо друго. Исав са дошли и са взели или скрили, или унищожили всички картини, портрети и всичко, което би могло да покаже, че истинските Изариляни не изглеждат както тях. Знаем това, защото когато Исус взе тримата апостоли на планината и се промени пред тях, разговаряше се с Моисей и Илия. Как те биха могли да знаят, че това са Моисей и Илия ако никога не са виждали техни портрети? Разбира се, че е имало такива портрети тогава! Не е възможно да няма портрет на пророк Моисей, а да има портрет на Тутанкамон, който е от същият период! Не е възможно да няма протрет на Генерал Исус Навиевият-Генерала, който спря слънцето! Не е възможно да няма портрет на нито един от апостолите-специялно на Павел! Какво са направили с тези портрети и факти-не знаем, но определено са се постарали да не остане нищо от тях. Защото ако би имало наши изображения-тези дето наричат себе си Юдеи никога не биха отговорили, защо се правят на нас

14 Недей застава на кръстопътя, За да изтребваш бежанците му, Нито да предадеш останалите от него В деня на угнетението им.

Не само, че са убивали Израиляните, но и които са се отървавали от Римляните-са ги предавали на Римляните отново. Но как е станало, че брата на Яков е извършил всичко това?
Нека видим историческа книга-Библиейски Атлас страница 150. Ще ви покажа ,че тази война между Исмаил и Исав днес в Израел не е започнала от вчера.

На изток, което е било Едом-тяхната земя, хората които са наричали наватинци-това са араби-се установили. Наватинците са били унищожени по-късно. Вавилонското нападение от 6 век преди новата ера е съсипало правителствата на Едом и Моав. Така наватинците евентуално успели да контролират дори и зепадният Синайски полуостров до Петра, пътя от Арабия към Джибра и Газа към Египет. Едомците са се настанили в Хеброн. По-късно ще дойде денят на тяхното разрушение, но сега те накарали Едомците да бягат на север, което е южна Юдея. И така, те се установили дори и до Южен Ерусалим и го прекръстили на Едумея. Техен главен град станал Хеброн. Страница 160

Едом са направили южната част на Юдея тяхна територия и се е наричала Идумея. Но от там са идвали сирийците и са нападали Юдея. Поради това, за да могат да го спрат, Макавеите са покръстили едомците в Юдаизма като са се надявали, че те ще защищават южната граница. Така и прародителите на Ирод са станали поюдейчени. И ето как Едомците, сестри и братя са се преместили на север и са завзели територии принадлежащи на Юдея.

Знаете за Цар Ирод и за Масада-крепостта, която той е построил. Това е било бивша територия на Юдея. Но какво е станало после с Едомците-това ще видим в същата книга, страница 16-Династията на Хезмонците. Макавеите. През 139 година преди Новата Ера, Антиох 7, който бил последният Секулик Цар-Сириец, започнал да атакува Юдея и я владеел за някое време. Обаче армията на хезмонците-или Макавеите победила сирийците при Кедрон. През 125 година те управялвали Юдея и Едумея, като имали и част от Самария. Това са наши Израиляни-Макавеите. Хората в тези територии били насилствено покръстени в Юдаизма като средство за да се осигури тяхната лоялност. Сестри и братя-видяхте ли как Едомците са станали Юдеи-чрез ритуал, чрез насилствено покръстване в религия.

По този начин истинските Юдеи са се надявали, че тези няма да допуснат повече сирийците да влязат от южната граница на страната. Между тях били и прародителите на бъдещият Цар-Ирод Велики. Знаете за Ирод-ето как той е станал Цар над Юдея. И нека видим какво е било най-голямото му постижение.
Книгата Великите Хора на Библията-страница 314. Ирод Велики.

Проекта с който Ирод е запомнен в историята е бил възстановяването на Храма в Ерусалим. А Римляните са го направили Цар над Юдея. Но Юдеите са знаели прекрасно, че той не е от техният народ. Бил е жесток и не е имал никаква миост. Умрял е през 4 година преди Новата Ера. Убивал е всеки, който той е мислел, че може да му отнеме трона. Дори и най-близките си-съпругата си, както и други. Преди смъртта си убил трима от синовете си, защото дочул, че искат да му вземат трона. Не е чудно, че искал да убие Исус след като научил, че е Царят на Юдеите. Ирод е бил Едомец.

За това Исус е трябвало да бяга в Египет. А по времето на Исус Христос е имало дори и религиозно течение-Иродияните. И нека видим също какво още е станало по времето на 70 година. Когато Тит е взел всичките Израиляни и ги е отвел в робство. Какво е станало с Едом? Ще прочетем от енциклопедия за Едом.
Световна Енциклопедия-Уърлд Скоп Енциклопедия. 4 Том-за Едом.

Едом-означава „червен” на базата на лещата, за която продал първородството си на Яков. Името също е било дадено на страната завладяна от Исав, която е било преди Планината Сиир. 100 мили дълга и 20 мили широка до Мъртво Море. Бозра е била Столицата. След разрушаването на Ерусалим от Римляните през 70 година, името Едом или Едумея изчезнало от географията.

Момент, сестри и братя-как можете да скриете един цял народ? Просто-когато Римляните отвели Юдеите-истинските Юдеи в робство, Едом били там-не са се преместили никъде, дори и не са се помръднали от там. Само са си променили името на Юда и готово-светът е решил, че Юдеите са се върнали в земята си. Разбирате ли какво е станало-това са исторически документи! Но Господ знае кои са те-Нека видим Откровението 2 глава. Те не наричат себе си Левити, Гадци, Данци или Израиляни-не. Те наричат себе си Юдеи. Защото са покръстени в Юдаизъм. А не са от племето на Юда.

9 Зная [твоите дела], твоята скръб и сиромашия, (но пак си богат), и как те клеветят ония които наричат себе си юдеи, а не са, но са сатанинската синагога.

Ние не наричаме себе си Юдеи-ние не знаем от кое племе сме. Възможно е да съм от племето на Юда, но също от племето на Левит или Вениамин. Не зная от кое точно племе съм. Господ знае клеветите на тези които наричат себе си Юдеи, а не са!
Откровението 3 глава

9 Ето, давам ти някои от ония, които са от сатанинската синагога, които наричат себе си юдеи, а не са, но лъжат, - ето, ще ги накарам да дойдат и да се поклонят пред нозете ти, и да познаят, че Аз те възлюбих.

Това го казва Господ! И защо те не наричат себе си Левити, Данци, Вениаминци или дори-Израиляни? Защото не са! Те са били покръстени от Макавеите и това е станало чрез ритуал! И света е решил, че те са Юдеите. И сега-ако искаш да станеш Юдеин, трябва да минеш през ритуал. Но ние сме родени Израиляни! И ето-целият свят гледа и казва-ето, Юдеите са се върнали в земята си. Вижте-името на едно от племената на Израел е откраднато, страната ни е открадната също. И не-не са само Исавците-всеки има парче от страната ви. Но ние сме си виновни за всички злини които ни се случват и са ни се случили.
Нека видим Езекил 35 глава и нека видим какво казва Господ.

1 При това Господното слово дойде към мене и рече: 2 Сине човешки, насочи лицето си против хълма Сиир, и пророкувай против него, като му речеш:

Това е Едумея-планината Сиир, Едомците

3 Така казва Господ Иеова: Ето, хълме Сиир, Аз съм против тебе; ще простра ръката Си против тебе, и ще те обърна в опустошение и ще бъдеш за учудване. 4 Ще разоря градовете ти, и ти ще запустееш; и ще познаеш, че Аз съм Господ.

И те също е трябвало да се махнат от земята. Господ ще направи това. И ето защо:

5 Понеже си хранил непрекъсната омраза, и си предал израилтяните в силата на меча във времето на бедствието им, когато беззаконието им е стигнало до края си;

Понеже те ни мразят с вечна омраза. Защото те мислят, че Яков открадна тяхната благословия. Но Яков купи първородството. А те ни мразят още от тогава. И където и да сме ние-там са и те. И ни мразят и до днес

6 затова, заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, ще те предам на кръв, и кръв ще те преследва; понеже не си намразил кръвта, то кръв ще те преследва.

Кръв ще те следва навсякъде-винаги някой ще иска да те убие-и това е защото ти тръгна срещу моя народ, казва Господ

9 Ще обърна на вечно опустошение, и градовете ти няма да се населят; и ще познаете, че Аз съм Господ.

И ето-никой не знае за планината Сиир. Защото те не са вече в земята си, както и ние не сме

10 Понеже си рекъл: Тия два народа и тия две страни ще бъдат мои, и ние ще ги владеем, ако и да е бил Господ там,

Кои два народа-Юда и Самария-Израел разделен на две след Соломон. Самария и Юдея

12 И ти ще познаеш, че Аз Господ чух всичките хули, които си произнесъл против Израилевите планини, като си рекъл: Те запустяха; нам са дадени за храна.

Първо асирийците взеха Самария, после Римляните взеха Юдия и едомците решиха, че те притежават земята

14 Така казва Господ Иеова: Когато се весели целият свят, Аз ще те направя пуст. Ще бъде страшно за тези хора 15 Както си се развеселил за дето запустя наследството на Израилевия дом, така ще направя на тебе; ще запустееш, хълме Сиир, и целият Едом, да! целият; и ще познаят, че Аз съм Господ.

Господ казва това. И точно както се радваха, когато завзеха земята ни, така ще се радва Господ когато ги унищожи. Когато видите как Писанията се изпълняват, виждаме как всичко си идва на място.
Вестник Сън Таймс от 9 септември 1982 година.

През 1967 година Израелският Президент Менахем Бегин е отказал да даде Ерусалим и казва, че Ерусалим и Израел е за винаги техен.

Това е войната през 1967 година И след войната тогава те не са искали да дадат обратно териториите завзети от арабите.

И той казва-Юдея и Самария са за Юдеите от всички поколения.

Е не каза ли това Господ-че те така ще направят? Вижте-ние се занимаваме с фактите както са. Вие мислите, че сте Африканци. Никой не иска да слуша! И сега всичките нации са във вашата земя! Бегин казва още: И ако някой иска да вземе Юдея и Самария от нас, ние ще му кажем, че Господ ни е дал тази земя завинаги.
Езекил 36 глава

1 И ти сине човешки, пророкувай към Израилевите планини, като речеш: Израилеви планини, слушайте Господното слово. 2 Така казва Господ Иеова: Понеже неприятелят рече против вас: О хохо! и - Древните височини станаха наше владение,

Кои са тези наши врагове:

5 затова, казва Господ Иеова: Непременно в пламенната Си ревнивост говорих против другите народи и против целия Едом, които с всесърдечна радост и с душевно презрение направиха Моята земя свое владение, за да я изхвърлят и разграбят;

Тази земя не принадлежи нито на арабите нито на едомците. И едомците постоянно правят нови и нови жилища в земята, без да се съобразяват с негодуванието на арабите.
Исаия 1 глава. Понякога наблюдавам моите хора и съм така тъжен, защото те не искат и да слушат дори. Ако някой дойде от вън вие го слушате със зяпнали уста, но не искате и да чуете кои сте

2 Чуйте, небеса, и дай ухо, земьо. Защото Господ е говорил, казвайки: Чада отхраних и възпитах; Но те се разбунтуваха против Мене. 3 Волът познава стопанина си, И оселът яслите на господаря си; Но Израил не знае. Людете Ми не разсъждават.

Всеки знае от къде е дошъл-дори и магарето. Но вие не знаете от къде сте дошли? От Мисисипи? И никой от нашите братя не се интересува от къде е дошъл тук

7 Страната ви е пуста, градовете ви изгорени с огън; Земята ви - чужденци я пояждат пред очите ви, И тя е пуста като разорена от чужденци. Странници са взели земята ви.

Никога няма да забравя едно предаване по телевизията: един Едомец и един Исмаилянин и един от моите Израиляни ги учеше как да живеят в мир. Каква глупост! Те са ни взели земята и ние ще ги учим как да живеят там в мир? Поради липса на знание моите хора са в робство. А четем Бибилята и фактите както са.
Нека видим Йоил 3 глава. Вижте-земята има значение! Дори и Исус казва не на едно място, че иска да живее за винаги в Ерусалим

1 Защото, ето, в ония дни и в онова време, Когато върна Юдовите и ерусалимските пленници, 2 Ще събера всичките народи Та ще ги сведа в Иосафатовата долина,

Това е долината на Магедон-Армагедон-Долината на Решението. Исус ще съди там народите. И Израел няма да бъде върнат в земята ни докато тези неща не се изпълнят. И там ще се съдя с тях Поради людете Си и наследството Си Израиля, Когото разпръснаха между народите. Те си разделиха земята Ми, Не го ли прочетохме в Авдия това?

3 И хвърлиха жребия за людете Ми; Даваха момче за блудница, И продаваха момиче да пият вино.

И това се е случило с нас, сестри и братя-това в този 3 стих! С кого другиго се е случило-с никого, но само с нас!

4 Да! и що имате с Мене вие, Тире, Сидоне, И всички филистимски предели? Искате ли да Ми въздадете възмездие? А ако Ми въздадете, То Аз без забава бързо ще ви върна възмездието ви върху главите ви.

Ще ми върнете ли за това, което направихте с моя народ-казва Господ? Аз ще ви върна всичко на главите ви. Заровете са хвърлени, сестри и братя

5 Понеже взехте среброто Ми и златото Ми, И занесохте в капищата си отбраните Ми блага, 6 А продадохте на гърците, Юдейците и ерусалимците, За да ги отдалечите от пределите им, 7 Затова Аз ще ги подигна от мястото, За в което ги предадохте, И ще върна възмездието ви на собствената ви глава;

И ние сме откарани далече от границите на родината ни! Хората не разбират-всичките острови на Карибите са бивши лагери за роби. Ямайка-робски лагер; Хаити-робски лагер, Доминика-робски лагер; Бахама-робски лагери; Барбадос-робски лагер и така са всичките острови... Панама-робски лагер. Ние сме далече от родината си!
Захария 11 глава-защото имаме ново име. Вижте-това е нашата история. Всеки разказва своята история-аз разказвам нашата. Но в нея е целият свят. Никой обаче не иска да се занимава с това. Как вярваш в Бога, а не искаш да четеш Библията? Тя е документа, който го представя! Вижте какво казва Господ за своите хора!

1 Отвори, Ливане, вратите си За да изяде огън кедрите ти.

Ливан е Израел и кедрите сме ние

3 Глас се чува от ридаещи пастири, Защото това, с което се славеха, се развали, - Глас на млади лъвове, които рикаят Понеже Иордановото величие се развали.

Това се е случило през 70 година-ние сме развалени като народ от тогава!

4 Така казва Господ моят Бог: Паси стадото обречено на клане, Всички ни убиват и никой не прави нищо против тях-това е новото ни име 5 Чиито купувачи ги колят, И не считат себе си за виновни; Докато продавачите им казват: Благословен Господ, защото обогатях! И самите пастири ги не жалят,

Вижте-ние сме изградили тази страна, но не можем да имаме някакви компенсации. Всички други народи имат-и индиянците и японците и всички, но ние не. Защото това е от нашият Бог! И той ни заплаща за това, което сме направили! А нашите пастири дори не ни жалят-защо? Защото не са от Бога и не ви казват истината. Утре ще сте в църквите и няма да чуете нищо за Бога. Предизвиквам ви да идете на църква утре и да научите нещо. Едно от племената на Израел е в Нигерия-казват се Игбо. От 20000 продавани в роби през 18 век, 16000 с били игбо.
Нека видим Исаия 42 глава. Нашите хора са слепи-ние сме служителите на Бога и ние се възпротивихме на Бога. И за това ни бие и до днес!

18 Чуйте, глухи, И гледайте, слепи, за да видите. 19 Кой е сляп, ако не е служителят Ми, Или глух, както посланика, когото изпращам? Кой е сляп както съвършения Богу, И сляп както служителя Господен?

Говори за духовно слепи и глухи! Ние сме така, сестри и братя! Ние се мислим за съвършени. В такъв случай защо да се променяме? Ние трябваше да носим съобщението на Господа до всичките синове на Бога

20 Ти гледаш много неща но не наблюдаваш; Ушите му са отворени, но той не чува.

Никой не обръща внимание какво става. Мислите, че е нормално да сте роби, че е нормално безработицата да е най-висока между вас! Мислите, че е нормално да бъдете сред най-бедните и не искате да знаете нищо

21 Господ благоволи заради правдата Си Да възвеличи учението и да го направи почитаемо. 22 Но те са ограбени и оголени люде; Всички са впримчени в пещери и скрити в тъмници; Плячка са, и няма избавител, Обир са, и никой не казва: Върни го. 23 Кой от вас ще даде ухо на това? Кой ще внимава и слуша за бъдещето?

Август 10, 2007 година-вестник-относно Юдеите които са в затвора. Вестника се нарича Четвъртият-или нещо такова. 450 затвора за 45 дена. Тези хора са по затворите! Идете в затворите на Америка и вижте кои са мнозинството! Вие сте! Ние сме направили изследване-ето ви тук изрезка от вестника. Тези дето наричат себе си Юдеи са пратили хора да проверят затворите в Америка в 45 щата за 6 седмици и да видят, колко от техните хора са там. 450 затвора са били проверени. И от Гриин Хевън затвора в Стормвил, Ню Йорк, където се смята, че има най-много затворници Юдеи, до затвора в Джесип-Мериленд където има един. Има между 4000 и 5000 Юдеи затворници в Америка! Цялото число на затворниците в Америка е 2.2 милиона. Вижте-само в Кук Графството имаме 4-5000 чернокожи затворници! И от тези 2.2 милиона, ние сме сигурно към 2 милиона.
Гледах нещо по телевицията: Май 9, 2011 година-ЕМЕСЕНБИСИ (MSNBC) казаха: 70 процента от затворниците на Америка са чернокожи. 70 процента от 2.2 милиона. Това е основна телевизия в Америка!
Исаия 42 глава

24 Кой предаде Якова на обир, И Израиля на грабители? Не Господ ли, на Когото съгрешихме? Защото не искаха да ходят в пътищата Му, Нито послушаха учението Му. 25 Затова изля на него лютостта на гнева Си И свирепостта на боя; И това го запали изоколо, но той не се сети, Изгори го, но той не го вложи в сърцето си.

Нека видим Второзаконието 30 глава. Ние сме много твърдоглави. И Господ ни е казал какво ще направим ние и какво ще направи той! Вижте-ние имаме всички доказателства, че ние сме Израел. Те нямат никакви! Но вие искате да слушате всички други, но не и Бога! Има нещо нередно с това

1 Когато дойдат на тебе всички тия неща, благословението и проклетията, които положих пред тебе, ако ти си ги припомниш всред всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те изгони, 2 и се обърнеш към Господа твоя Бог и с цялото си сърце и цялата си душа послушаш, ти и чадата ти, гласа Му, според всичко що днес ти заповядвам,

И Закона ще е все още в сила-за винаги!

3 тогава Господ твоят Бог ще те върне от плен, ще ти покаже милост, и пак ще те събере от всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те е разпръснал.

Тогава чак Господ ще има съжаление за нас и тогава ще ни събере от всякъде дето ни е пръснал! Повече няма да ви праща Моисей-Той лично ще ви събере!

4 До небесните краища, ако бъдеш изгонен, даже от там ще те събере Господ твоят Бог, и от там ще те вземе; 5 и Господ твоят Бог ще те въведе в земята, която бащите ти притежаваха, и ти ще я притежаваш; Той ще ти струва добро, и ще те умножи повече от бащите ти.

И чак когато всичко това се свърши, Исус ще ви събере лично. И вижте-от краищата на небето дори-което е земята. Имате три небета и първото е земята! И Господ знае кои сме ние дори и ние да не знаем кои сме. И ще ни събере до последният човек.
Нека видим това кога ще стане-Матей 24 глава-всичко е в Бибилята и ние знаем какво ще стане. Защото следим историята и сме прочели Бибилята до края!

27 Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. 29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.

3.5 години Велика Скръб. И след нея:

30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.

Защо народите ще заплачат? Защото не идва за да ви целуне по главата! Идва да напълни земята с трупове и кръвта ще стигне до юздите на конете! Днес ви казват, че е нормално да сте хомосексуалисти. Но Господ унищожи Содом и Гомора. Почти унищожи племето на Вениамин заради това. Но вие казвате, че днес е добре това? Господ е много ядосан!

31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.

Вижте-тогава Исус ще събере своите избрани! Нека видим кои са те. Това са тези-неговите хора и ще ни събере до последният човек от всички държави!
Исаия 27 глава-Господ ви показва всичко. Но ако сте игноранти-има нещо и за вас.

12 В оня ден Господ ще отърси плода Си, От стремителния Ефрат до египетския поток; И вие ще се съберете един по един, о чада на Израиля. 13 И в оня ден ще затръби голяма тръба; И загиващите в Асирийската земя И изгонените, които са в Египетската земя, Ще се кланят Господу в светия хълм в Ерусалим.

Това е тропмета-седмият за който говори в Матей 24 глава. Ще ви покажем, че не само от Асирия и Египет Господ Исус ще ви събере, но от всякъде-до последният човек! Исус ще направи това! Тогава ако Исус не е тук-кои са тези днес в Израел?
Захария 2 глава-нашата история е уникална и никой не може да се впише в нея, но само ние

8 Защото така казва Господ на Силите: След възстановяването на славата Той ме изпрати при народите, които ви ограбиха; понеже който докача вас, докача зеницата на окото Му.

Кой е този Бог на духовете, който изпрати Исус? Отец е! И вижте какво още казва-обърнете внимание! Който докача нас-докача зеницата на окото на Господа. Внимавайте всички народи, как се отнасяте с нас!

9 Защото ето, аз ще помахам с ръката си върху тях, и те ще станат корист на ония, които им са работили: и ще познаете, че Господ на Силите ме е изпратил. 10 Пей и радвай се, Сионова дъщерьо; защото, ето, Аз ида, и ще обитавам всред тебе, казва Господ.

Това е Ерусалим, това сме ние. И ще бъдем тук на тази земя и Господ ще бъде тук. И народите ще са тук

11 И в оня ден много народи ще се прилепят при Господа, и ще бъдат Мои люде и Аз ще обитавам всред тебе, и ще познаеш, че Господ на Силите ме е изпратил при тебе.

И много народи ще дойдат при Господа. Защото ще разберат, че са вяравли в лъжи и ще се откажат от тях. И Господ ще ги осинови

12 И Господ ще наследи Юда за Свой дял в светата земя, и пак ще избере Ерусалим.

И ето-Господ ни избра в началото и отново ще ни избере и ще бъде в Ерусалим сред свети хора.
Исаия 11 глава

1 И ще израсне пръчка из Иесевия пън, И отрасъл из корените му ще носи плод;

Есеи е бащата на Давид и Исус дойде от Давидовото коляно

2 И духът Господен ще почива на него, Дух на мъдрост и разум, Дух на съвет и на сила, Дух на знание и на страх от Господа; 5 Правдата ще бъде пояс на кръста му, И верността пояс на хълбоците му. 6 Вълкът ще живее с агнето, Рисът ще си почива с ярето, Телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно; И малко дете ще ги води.

Ако Юдеите са си обратно в земята, проверете това. Много е лесно. Купете телешко месо и вземете и слама, идете в зоологическата градина и ги хвърлете в клетката на лъва. Ако лъва отиде да яде сеното-значи Израел си е вече в земята. Но ако отиде на месото-Израел още не е в земята си! Просто е-нали?

7 Кравата и мечката ще пасат заедно; Малките им ще си почиват задружно; И лъвът ще яде слама както вола. 8 Сучещо дете ще играе над дупката на аспида; И отбито дете ще туря ръката си в гнездото на ехидна.

Тогава ще е така-никое животно няма да яде месо и да поврежда!

9 Те не ще повреждат, нито погубват в цялата Ми света планина; Защото земята ще се изпълни със знание за Господа Както водите покриват дъното на морето. 10 И в оня ден, към Иесевия корен, - Който ще стои като знаме на племената, - Към него ще прибягват племената; И неговото местоуспокоение ще бъде славно.

За Исус става въпрос-той идва от Есеи и Давид

11 И в оня ден Господ пак втори път Ще възвърне с ръката Си останалите от людете Си, Които ще останат от Асирия, от Египет, От Патрос, от Етиопия, от Елам, От Сенаар, от Емат и от морските острови.

Първият път Господ ни изведе от Египет! И вижте изброените земи от където ще ни събере-всичките са страни на чернокожи хора! Проверете това, сестри и братя! И накрая ще събере и тези от нас които са по островите. Слава на Бога! И това ще стане чак когато Исус се завърне. Нито ден преди това!

12 И ще издигне знаме за народите, И ще събере изгонените на Израиля, И ще събере в едно разпръснатите на Юда, От четирите ъгъла на земята.

И тогава Господ ще ни събере от всякъде от тази земя и ще ни върне в земята ни. И каза това във Второзаконие, в Матей,в Исаия и ето отново в Исаия. Но ако някой ви каже днес, че Израел се е върнал в земята си-купете телешко и си вземете сено и проверете като ги хвърлите на лъва в зоологическата градина. И ако тръгне към месото-все още сте в робство.

Благодаря ви за времето!Гласувай:
1
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1548375
Постинги: 947
Коментари: 1328
Гласове: 327
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930