Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2017 19:36 - ИСТОРИЯТА НА ИЗРАЕЛ РАЗКАЗАНА ОТ ПРОРОЦИТЕ. ПЪРВА ЧАСТ: ЦВЕТА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 795 Коментари: 0 Гласове:
1Псалм 146:1, 7-10

Сестри и братя,
Както знаете февруари е месеца на чернокожите в Америка. Това е първият урок от серията-общо са пет.

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Всяка година ние правим тези 5 урока-защото са ни дали месеца на чернокожите. Аз не обичам това заглавие. Някой ще каже-а това е месеца на белите. Но понеже нашата история е така объркана, то ние трябва да оправим това нещо. Защото единствената история която нашите деца знаят е тази на роби и на робство. Ние не знаем всъщност кои сме. И ние знаем нашата история само от бреговете на Америка. И ние ще видим нашата истинска история. И днес всико, което младите знаят е за робството и за някой атлет или певец. Господ сложи в ума ми това, да направя тази серия. Защото ние сме истинските Израиляни и не сме само от племето на Юда. Има хора които наричат себе си Юдеи, но не са. Били са покръстени в Юдаизъм от Макавеите и за това наричат себе си Юдеи. Но нито са от племето на Юда, нито са от народа Израел. И понеже ние сме изгубили всичко-и народа ни е изгубен, и всичко, което сме имали е взето. И ние сме в робство. И единственият начин да намерим кои сме ние-трябва да започнем първо с това, как изглеждаме ние. Какъв е цвета на кожата ни. Всички искат да са нас, но само ние не искаме да сме си ние. Ние сме велики хора, ние фактически сме хората за които е писано в тази Библия. Библията е нашата история.И те за взели нашата националност и са я направили религия. За да намерим кои сме ние, трябва да разгледаме този въпрос много дълбоко и сериозно. Защото ние не само сме народ, но сме избрани от Бога за определено нещо. За какво? Ще научим. Днес ще говорим за цвета. Защото е напълно невъзможно да сме нещо друго, което не сме и Израел да е друг народ освен нас. Ще разберете, че тези неща трябва да ги знаете. И когато видите и картините които представяме, ще разберете, че не е възможно Израел да е друг народ, но сме именно ние. И ще видим, кой е народа, който отговаря на цвета. Дори нещо повече-ако ние не ви учим на истината-никой няма да я има. Вижте какво е станало след 70 година-след като ние сме били пръснати по народите-истината е паднала на земята. И кое е това, което имате днес и наричате християнство? Вие постоянно наричате Исус лъжец! И нищо от това, което проповядват няма общо с Библията. Освен може би около 2 процента...
Ще започнем с Битие 10 глава. Хората отиват на църква цял живот, но не знаят нищо от Старият Завет. Не трябва да е така. Ние всички от Израел сме от една кръв-един баща! Яков. Бог каза още в началото-всяко същество според вида си! За това не сме дошли от маймуните-защото ние сме човеци. И тези които днес казват, че са нас, наричат себе си Юдеи и са бели хора. Но Яков е имал 12 синове. И ако говорим за Израел-това е нацията-тя се състои от 12 племена. За да разберем кои сме ние, трябва да се сравним с другите народи и да видим как изглеждаме ние.

1 Ето потомството на Ноевите синове, Сима, Хама и Яфета; че и на тях се родиха синове след потопа.

Това са тримата сина на Ной. Ако вие не сте наследник на един от тях-вие не съществувате. Някои ви казват, че Кайн е преминал през потопа! Няма такова нещо-не е в Библията!

2 Яфетови синове: Гомер, Магог, Мадай, Яван, Тувал, Мосох и Тирас. 3 А Гомерови синове: Асханаз, Рифат и Тогарма. 4 А Яванови синове: Елисей, Тарсис, Китим и Доданим. 5 От тях се разделиха островите на народите-езичниците, в техните земи, всеки според езика си, според племето си, в народите си.

Току що научихте нещо-което не сте го знаели. Научихте кои са езичниците. Няма нищо общо с вяра или религия-но със синовете на Яфет. Това са белите хора-Европейците. Те са на всякъде където има белокожи хора. Няма нищо общо с Юда. Има общо само с кръвната линия! Няма нищо общо с вяра или невяра.

6 Хамови синове: Хус, Мицраим, Фут и Ханаан.

Новият Компактен Библейски Речник-Хам е най-малкият син на Ной. Дал е чернокожите раси. Но не негрите но Египтяните, Етиопците, Либийците и Ханаанците.

Тогава от къде сме дошли ние? Не сме ли чернокожи? Днес ще намерим това.

7 А Хусови синове: Сева, Евила, Савта, Раама и Савтека; а Раамови синове: Шева и Дедан.

Хус-това са Етиопците-чернокожи хора. Изгорени лица-това значи думата

8 Хус роди и Нимрода. Той пръв стана силен на земята.

Преди години гледах един филм-за Нимрод и показваха бял човек. Е как така е бял, като е дошъл от Хус, който дойде от Хам-черен човек? Днес в Етиопия има Фелосяни-те са от племето на Гад. Но те не са Етиопяни, а са Израиляни.

11 От тая земя излезе и отиде в Асирия, та съгради Ниневия, Роовот-Ир, Халах

Научихме, кой е построил Ниневия-синовете на Хус-чернокожи хора! Това е факта.

13 А Мицраим роди Лудим, Анамим, Леавим, Нафтухим,

Кой е Мицраим-Египет-вторият син на Хам! Те също са чернокожи хора. Наричали са ги черни-на гръцки. Днес тези в Египет не са оригиналните Египтяни.

14 Патрусим, Каслухим (от които произлязоха филистимците) и Кафторим.

Ето от къде са дошли филистимците-чернокожи хора! Когато видите тази картина дето Голият е против Давид-нарисувани бели, то вижте сега-Голият е Филистимец-черен човек! И Мизраим е вторият син. Когато гърците видели Мизраим-казали, че тези хора са черни-от тук идва и думата Египет. Етиопците пък нарекли „изгоряло лице”-черни хора! Тези неща трябва да ги знаем. И така, Ной има трима синове и най-големият е Сем. Ще ви покажем как изглеждаме ние като сравним с други хора. Но нека видим първо Израел, като започнем с Яков и неговите наследници. Защото първо трябва да разберем като кои изглеждаме и тогава ще видим как изглеждаме. Голиат е бил чернокож гигант. А Давид е бил бял? Разбира се, че не-и Давид е бил чернокож. Ще видим това.

15 А Ханаан роди: първородния си син Сидон, после Хет, 20 Тия са Хамовите синове в земите си, в народите си, според племената си, според езиците си.

20 Тия са Хамовите синове в земите си, в народите си, според племената си, според езиците си.

image

21 Родиха се тъй също чада на Сима, баща на всичките Еверовци и по-стар брат на Яфета.

 

 


Всичките тези са синове на Хам-Етиопци, Египтяни, Пут и Ханаан са синове на Хам. Всичките са чернокожи. Сега ще сравним Израел с другите народи и ще видим как изглеждаме ние-Битие 37 глава

1 А Яков живееше в Ханаанската земя, земята в която баща му беше пришелец.

Ханаанците са чернокожи хора.

2 Ето словото за Якововото потомство. Иосиф, когато беше момче на седемнадесет години, пасеше овците заедно с братята си, синовете на Вала и синовете на Зелфа, жените на баща му; и Иосиф съобщаваше на баща им за лошото им поведение.

Това е земята на Ханаан-чернокожи хора. Този беше проклет от Ной и ние не се занимаваме сега с това. А братята не са обичали Йосиф, защото е докладвал на баща си какво вършат.

3 А Израил обичаше Иосифа повече от всичките си чада, защото беше син на старостта му; и му беше направил шарена дрешка. 4 Но братята му, като гледаха, че баща им го обичаше повече от всичките му братя, намразиха го и не можеха да му говорят спокойно.

Йосиф беше мразен по две причини-понеже баща му го обичаше повече и понеже клеветеше братята си. Не е редно да имате предпочитание към едно от децата си-това създава проблем. Трябва да обичате по равно децата си-иначе става голям проблем.

12 А когато братята му бяха отишли да пасат стадото на баща си в Сихем, 13 Израил рече на Иосифа: Не пасат ли братята ти стадото в Сихем? Ела да те изпратя при тях. А той му рече: Ето ме.

Яков е изпратил Йосиф да нагледа братята си и нека видим какво стана.

18 А те, като го видяха от далеч, доде още не беше се приближил при тях, сговориха се против него да го убият.

Те мразеха брата си!

21 Но Рувим, като чу това, избави го от ръката им и рече: Да не го убиваме. 22 Рече им още Рувим: Не проливайте кръв, хвърлете го в тоя ров, който е в пустинята, но ръка да не дигнете на него; каза така, за да го избави от ръката им и да го върне на баща му.

Рувим е искал да спечели време за да върне Йосиф на бащата.

24 Тогава го взеха и го хвърлиха в рова; а ровът беше празен, нямаше вода.

 

26 Тогава Юда рече на братята си: Каква полза ако убием брата си и скрием кръвта му? 27 Елате да го продадем на исмаиляните; да не туряме ръка на него, защото е наш брат, наша плът. И братята му го послушаха.

Исмаиляните са араби. И те решиха да продадат на тях брата си.

28 И като минаваха мадиамските търговци, извлякоха и извадиха Иосифа из рова и продадоха Иосифа на исмаиляните за двадесет сребърника; а те заведоха Иосифа в Египет.

Първите които продадоха нас сме ние. Нека видим какво направиха Исмаиляните с Йосиф

36 А мадиамците продадоха Иосифа в Египет на Петефрия, Фараонов придворен, началник на телохранителите.

Те са продали Йосиф на Египетски велможа. Ето как първият Израилянин е попаднал в Египет. Но Господ го е благословил и там. Йосиф е вече в Египет. Нека нидим какво става с него-Битие 39 глава

1 А Иосифа заведоха в Египет, и египтянинът Петефрий, Фараонов придворен, началник на телохранителите, го купи от ръката на исмаиляните, които го доведоха там. 2 И Господ беше с Иосифа, и той благоуспяваше и се намираше в дома на господаря си египтянина.

Всичко, което Йосиф правеше, просперираше и господарят му стана богат. Защото Господ беше с Йосиф.

7 И след време, жената на господаря му хвърли очи на Иосифа и му рече: Легни с мене. 8 Но той отказа и рече на жената на господаря си: Виж, господарят ми не знае нищо за онова, което е с мене в дома и предаде в моята ръка всичко що има;

Йосиф отказа да легне с тази жена, защото той отговаряше за всичко пред господаря си и Йосиф не можеше да направи това Но нека видим какво стана

10 И при все, че тя говореше на Иосифа всеки ден, той не я послуша да лежи с нея, нито да бъде с нея. 12 тя го хвана за дрехата и му каза: Легни с мене. Но той остави дрехата си в ръката й, избяга и излезе вън.

Йосиф е знаел, че не може да легне с омъжена жена. Това е белег за винаги

16 И тя задържа дрехата му при себе си, докато си дойде господарят му в дома си. 17 И според тия думи му говори, казвайки: Еврейският слуга, когото ти си ни довел, влезе при мене, за да ми се поругае; 18 но, като извиках с висок глас, той остави дрехата си при мене и избяга вън. 20 И господарят му взе Иосифа и го хвърли в крепостната тъмница, в мястото гдето бяха запирани царските затворници; и той остана там в крепостната тъмница.

Йосиф не беше направил нищо, но ето какво стана с него. И ето-този Египтянин веднага стана разярен и хвърли Йосиф в затвора. Така е и до днес с нас-никой не иска дори и да ни чуе. Но Йосиф все още имаше Господа със себе си.
Нека видим Битие 41 глава. Защото и в затвора Йосиф беше благословен от Бога и за това началника на затвора го постави началник над затврониците. И тогава двама от велможите попаднаха в затвора и имаха сънища. Йосиф им разказа значението на сънищата им. Хлебарят трябваше да бъде обесен и това и стана, а виночерпеца беше освободен и възстановен на службата си. И Йосиф го помоли да каже на Фараон за него, защото не беше направил нищо лошо, но той забрави обещанието си.

1 Като изминаха две години Фараон сънува, че стоеше при Нил.

Йосиф е все още в затвора-забравен от виночерпеца

2 И, ето, седем крави, хубави и тлъсти, излизаха из реката и пасяха в тръстиката. 3 А, ето, след тях излизаха из реката други седем крави, грозни и мършави, и стояха при първите крави на речния бряг. 4 И грозните, мършави крави изядоха седемте хубави и тлъсти крави. Тогава Фараон се пробуди.

Фараона се събуди и не можеше да разбере какво означава този сън. И тогава се обърна към мъдреците си за да разбере какво е този сън.

8 На сутринта духът му беше смутен; той, прочее, изпрати да му повикат всичките влъхви и всичките мъдреци в Египет, и Фараон им разказа сънищата си; но нямаше кой да ги изтълкува на Фараона.

Фараона се обърна към тези дето би трябвало да му кажат, но те не можеха. Защото това беше от Бога и Бог избира своите хора които ще кажат какво е значението. Вижте-това дойде от Господа. И ние знаем, че всички отговори Господ даде в ръцете на Израел. И ето сега-никой от мъдреците не можаха да отговорят на Фараона. Така е и днес-света не знае какво става. И след 70 година светът тъне в паганизъм. И всичко, което светът нарича свято е паганизъм.

9 Тогава началникът на виночерпците говори на Фараона, казвайки: Днес се сещам, че съм виновен.

След 2 години. Но сега е важно да се сети...

10 Фараон беше се разгневил на слугите си и ме хвърли, мене и началника на хлебарите, в тъмница, в дома на началника на телохранителите. 11 И сънувахме, аз и той, в същата нощ; сънувахме, всеки според както щеше да се тълкува съновидението му.

Виночерпеца разказа на Фараон какво беше станало в затвора-сети се за Йосиф и какво му беше обещал. Но не изпълни обещанието си веднага. Сега обаче се сети. Защото сега можеше да се представи добре пред Фараона. А Йосиф им беше казал точно какво означават сънищата им.

14 Тогава Фараон направи да повикат Иосифа, и бързо го изведоха из тъмницата; и той се обръсна, преоблече се и дойде при Фараона.

Сега вече Фараон повика Йосиф. А той се обръсна, защото Египтяните не обичаха космите.

15 И Фараон каза на Иосифа: Сънувах, но няма кой да изтълкува съня; но аз чух да казват за тебе, че като чуеш съновидение, умееш да го тълкуваш. 16 А Иосиф в отговор каза на Фараона: Не аз, Бог ще даде на Фараона отговор с мир.

Вижте-Йосиф каза както е-не е от него, но е от Бога и Бог ще даде това съобщение на Фараон. И няма място за интерпретации. Нека да видим обяснението

29 Ето идат седем години на голямо плодородие по цялата Египетска земя. Ще има 7 години от голямо плодородие в Египет. Това са 7 охранени крави. 30 А след тях ще дойдат седем години на глад; всичкото плодородие ще се забрави в Египетската земя, защото гладът ще опустоши земята.

Следващите 7 години ще е невероятна суша и всичко ще загине. И ето какво каза още Йосиф

34 Нека стори Фараон това и нека постави надзииратели над земята; и в седемте плодородни години нека събере петата част от произведенията на Египетската земя.

Йосиф въведе таксите в Египет.

35 Нека съберат всичката храна на тия добри години, които идат; и събраното жито нека бъде под Фараоновата власт, за храна в градовете, и нека го пазят. 36 И храната ще се запази за седемте гладни години, които ще настанат в Египетската земя, за да не се опустоши земята от глада.

Това е, което Йосиф посъветва Фараон да направи. Йосиф даде целият план как Фараон да спаси Египет. Тогава какво направи Фараон с Йосиф

39 Тогава Фараон каза на Иосифа: Понеже Бог ти откри всичко това, няма никой толкова умен и мъдър, колкото си ти.

Виждате ли това?

40 Ти ще бъдеш над дома ми, и всичките ми люде ще слушат твоите думи; само с престола аз ще бъда по-горен от тебе.

Йосиф стана втори след Фараона-а беше на 30 години. Спомнете си сега за онази лъжкиня дето прати Йосиф в затвора-какво мислите ще сатне с нея?

41 Фараон още каза на Иосифа: Виж, поставям те над цялата Египетска земя.

Фараон постави Йосиф-затворника-над целият Египет! А той беше до тогава роб.

45 И Фараон наименува Иосифа Цафнат-панеах и даде му за жена Асенета, дъщеря на Илиополския жрец Потифер. След това, Иосиф излезе по обиколка из Египетската земя.

Принц на живота от това време-това означава новото име на Йосиф. Винаги променят имената ни-по този начин загубваме връзката с родината си. Това е било винаги. Така е и днес-ние не знаем какви са били нашите имена. Дали са ни от техните. И знаете ли как изглеждат Египетските жени-като вас-чернокожи. Йосиф е издигнат над целият Египет и е оженен за египтянка! Нека видим от къде Израел е взимал жените си. Защото е невъзможно тези дето наричат себе си Юдеи да са от племето на Юда. Ние се занимаваме тук с фактите както са.
Битие 38 глава. Днес се занимаваме с цвета, но ще ви доведем от цвета до това да станете богове. Защото ние сме свещениците на Господа-ние знаем тези неща.

1 По онова време Юда се отдели от братята си и свърна при един одоламец на име Ира. 2 И Юда като видя там дъщерята на един ханаанец, на име Суя, взе я и влезе при нея.

Ханаанец-черен човек! Юда се е оженил за дъщеря на черен човек-чернокожа жена.

3 И тя зачна и роди син; и той го наименува Ир. Ето от къде Юда взе жена си-от ханаанците.

Но от къде взе жена за сина си?

6 След време Юда взе жена за първородния си Ир, на име Тамар.

И Тамар е била Ханаанка-чернокожа жена. Било е прието в Израел, че ако един мъж умре, брат му трябва да вземе жената и да издигне наследник на брата си. Прочетете какво е станало с Тамар. Юда не й е дал брата за да й бъде мъж и после тя е подлъгала Юда за да легне с нея. Когато това се разбрало, Юда искал да изгори Тамар, защото не знаел, че детето е от него, но Тамар доказала, че детето е от него! Но вижте-Израиляните са се женели за чернокожи жени от другите народи. Трябваше да видим това. Израел са се женели за дъщерите на Хам-чернокожи хора.
Нека видим Битие 41 глава

46 Иосиф беше на тридесет години, когато стоя пред Египетския цар Фараон; и, като се отдалечи от лицето на Фараона, Иосиф обиколи цялата Египетска земя.

Йосиф е бил на 30 години. А е бил продаден в робство като е бил на 17 години. Давид е бил на 30 години. Исус е започнал службата си на 30 години. Помислете над това!

47 И през седемте години на плодородие земята роди преизобилно. 48 И Иосиф събра всичката храна от тия седем години, които бяха настанали в Египетската земя, и тури храната в градовете; във всеки град прибра храната от околните му ниви. 53 А като се изминаха седемте години на плодородие, които бяха настанали в Египетската земя 54 настъпиха седемте години на глад, според както Иосиф бе казал; и настана глад по всичките земи, а по цялата Египетска земя имаше хляб.

Седемте добри години са минали и сега идат 7 лоши години вече. Нека видим какво става с Израел. И Йосиф продаваше хляб на Египтяните. И Фараон стана много богат от това. Битие 42 глава. Сега всички в онези земи са гладни

1 А като видя Яков, че в Египет се намира жито, Яков рече на синовете си: Защо се гледате един друг? 2 Рече още: Ето, чух, че в Египет се намира жито; слезте там та ни купете от там, за да живеем и да не измрем.

Братята е трябвало да идат в Египет за да купят жито та да не умрат от глад.

3 Тогава десетте Иосифови братя слязоха да купят жито от Египет.

Но в Египет нещо е станало с тях. А те дори и не познаха брата си, когото продадоха в робство.

7 А Иосиф, като видя братята си, позна ги, но се престори, като чужд на тях, говореше им грубо и им рече: От где идете? А те рекоха: От Ханаанската земя, за да купим храна. 8 (А при все, че Иосиф позна братята си, те не го познаха).

Йосиф е носел египетско облекло, и те не го познаха, дори и че беше техен роден брат. Те са мислели, че Йосиф е Египтянин. Египтяните са чернокожи хора. Вижте Тутанкамон и баба му-изглеждат както нас. И ако Йосиф беше бял-както го представят и братята му са бели, те щяха да знаят, че е един от тях. Но те мислеха, че е Египтянин. И сега Йосиф беше около 37-38 годишен и те не го познаха. А изглеждаше както тях. Защото и Египтяните и ние изглеждаме по същия начин.

9 Тогава Иосиф, като си спомни сънищата, които беше видял за тях, рече им: Вие сте шпиони; дошли сте да съглеждате голотата на тая земя. 10 А те му казаха: Не, господарю, слугите ти дойдоха да си купят храна.

Йосиф помнеше съня си в който братята му се поклониха. Йосиф стана началник на Египет когато стана на 30 години и след това минаха 7 плодородни години-бил е на 37 години тогава-20 години след като братята му го продадоха.

11 Ние всички сме синове на един човек, честни човеци сме, слугите ти не са шпиони. 12 Но той им рече: Не, дошли сте да съглеждате голотата на земята. Тогава те си спомниха всичкото зло, което бяха извършили против брата си. 21 И рекоха си един на друг: Наистина сме виновни за нашия брат, гдето видяхме мъката на душата му, когато ни се молеше и ние не го послушахме; затова ни постигна туй бедствие.

Сега те си спомниха какво бяха направили.

22 А Рувим им отговори казвайки: Не ви ли говорих тия думи: Не съгрешавайте против детето, но вие не послушахте. Затова, вижте, кръвта му се изисква.

Те още не знаеха, че говорят с него. Ето-сега идва денят на заплатата

23 А те не знаеха, че Иосиф разбираше, защото говореха с него чрез преводач.

Спомнете си-това е кръвен брат! И те не можеха да го познаят. Как така Йосиф за тях беше Египтянин ако не приличаше на Египтянин? Защото ако Израел изглежда като тези, дето днес наричат себе си юдеи, а Египтяните са чернокожи хора, то братята му биха веднага се досетили, че Йосиф не е от Египтяните. Те обаче бяха сигурни, че този човек е Египтянин! Трябва да видим как изглеждат Египтяните Помислете сега-тези Израиляни мислеха, че си имат работа с Египтянин-чернокож човек. Както и те бяха. Нека видим какво стана когато Йосиф им се откри-Битие 45 глава

1 Тогава Иосиф не можа вече да се стърпи пред всички ония, които стояха пред него, и извика: Изведете всички от пред мене. И не остана никой при Иосифа, когато той се откри на братята си. 2 И заплака с глас, та египтяните чуха; чу още и Фараоновият дом. 3 И Иосиф каза на братята си: Аз съм Иосиф. Баща ми жив ли е още? Но братята му не можаха да му отговорят, защото се смутиха от присъствието му.

Абсолютно. Защото те знаеха какво са направили с него. А сега той имаше власт над живота им. А те мислеха, че той е Египтянин-много голям велможа. Те се уплашиха твърде много.

4 Тогава Иосиф рече на братята си: Елате близо до мен, моля ви. И те се приближиха. И рече: Аз съм брат ви Иосиф, когото вие продадохте в Египет.

Сега те знаеха, че той не ги лъже. Но помислете-те не можаха да познаят своя собствен брат.

5 Сега, не скърбете, нито се окайвайте, че ме продадохте тук, понеже Бог ме изпрати пред вас, за да опази живота.

Той им каза какво всъщност е станало. Защото Господ е оркестрирал това нещо. Господ е поставил това в умовете им, за да може така да ги спаси. Вижте-когато имате трудно време-трябва да издържите-не знаете какво е замислил Господ. И ние сме тук в Америка защото ние съгрешихме против Господа. И Господ има план за нас дори и в това.

9 Бързайте, идете при баща ми и му речете: Така казва синът ти Иосиф: Бог ме постави господар над целия Египет; ела при мене незабавно.

Йосиф знаеше, кой го е поставил над целият Египет

28 И рече Израил: Доволно е; син ми Иосиф е още жив, ще ида и ще го видя преди да умра.

Яков, който е Израел отиде в Египет и остана там с всичките си синове. И после умря в долбока старост. И така-ако Египтяните са чернокожи хора, то и Израел е чернокож народ-защото няма разлика как изглеждат. Има картина на Фараона Тут и баба му-и текста казва: това е картина на Тутанкамон и баба му от преди няколко години преди изхода на Израел от Египет.
Нека видим сега какво стана после-Битие 50 глава. Йосиф обеща на баща си да го погребе на определено място.

5 Баща ми ме закле, като каза: Виж, аз умирам; в гроба, който си приготвих в Ханаанската земя, там да ме погребеш. Сега, прочее, нека отида, моля, да погреба баща си; и ще се върна. 6 А рече Фараон: Иди, погреби баща си, според както те е заклел. 7 И така, Иосиф отиде да погребе баща си; и с него отидоха всичките служители на Фараона, старейшините на дома му, и всичките старейшини на Египетската земя,

Вижте кои отидоха с Йосиф-всички велможи на Египет. Защото Йосиф е бил голям човек. И така-имате смесица от Египтяни и Израиляни в това шествие. Голямо шествие. Защото Йосиф е бил велик човек.

8 също и целият дом на Йосифа, братята му, и бащиният му дом; само челядите си, стадата си и добитъка си оставиха в Гесенската земя. 9 Отидоха с него и колесници и конници, тъй че стана много голямо шествие. 10 И когато пристигнаха до Атадовото гумно, което е оттатък Иордан, там ридаха твърде много и силно; и Иосиф направи за баща си седмодневна жалейка.

Когато отишли там-направили са голяма жалейка-за 7 дена и какво казали ханаанците-чернокожи хора

11 А ханаанците, тамошните жители, като видяха жалейката при Атадовото гумно, рекоха: египтяните имат голяма жалейка; затова, мястото, което е оттатък Иордан, се наименува Авел-мисраим. Какво са казали-„Това е голяма жалейка за Израиляните и Египтяните”? НЕ! Но на Египтяните. Те не са направили разлика между Египтяните и Израиляните. И вижте какво е наречено мястото-Авел-мизраим. Мизраим е името на Египтяните. Чернокожи хора! Вижте снимките на Тутанкамон, на Кралица Таи-бабата на Тутанкамон. Чернокожи хора и не изглеждат като хората дето днес наричат себе си Юдеи. Вижте снимките дето брат Стани ни е представил. И когато Израиляните са били в Египет-те са се женели за Египтянки-чернокожи жени.
Нека видим Изход 1 глава и ще видим колко човека са влезли в Египет и колко от тях са били мъже.

1 Ето имената на синовете на Израиля, които дойдоха в Египет заедно с Якова; всеки дойде с челядта си:

И ако прочетете внимателно имената ще видите, че в Египет влязоха 70 души и от тях 3 жени и 53 неженени мъже. От къде са си взимали жени-от Египтянките.

2 Рувим, Симеон, Левий и Юда, 3 Исахар, Завулон и Вениамин, 4 Дан и Нефталим, Гад и Асир. 5 Всичките човеци, които излязоха из чреслата на Якова бяха седемдесет души; а Иосиф беше вече в Египет. 6 И умря Иосиф, всичките му братя, и цялото онова поколение. 7 А потомците на Израиля се наплодиха и размножиха, увеличиха се и толкова много се засилиха, щото земята се изпълни от тях.

Ние винаги имаме много бебета.

8 Тогава се възцари над Египет нов цар, който не познаваше Иосифа. 9 И той рече на людете си: Вижте, тия люде, израилтяните са по-много и по-силни от нас;

За кого са се женели тези 53 мъже-за Египтянки.

10 елате, да постъпим разумно спрямо тях, за да се не размножават, да не би, в случай на война, да се съединят и те с неприятелите ни, да воюват против нас и да си отидат от земята.

Това е било почти 400 години по-късно. Фараон каза, че тези хора се размножават по-бързо от Египтяните и за това-поставиха ги в робство. А факта е, че Израел е направил земята на Египтяните много богата.

11 Затова поставиха над тях настойници, които да ги измъчват с тежък труд; и те съзидаха на Фараона Питом и Рамесий, градове за житници.

Великите градове дето виждате днес в Египет-кой ги е построил-вашите прародители.

12 Но колкото повече ги измъчваха, толкова повече те се размножаваха и се разширяваха, така че египтяните се отвращаваха от израилтяните.

Това е било първият контрол на раждаемостта и за унищожаване на един народ. Но те не са знаели голямата тайна на Израел-колкото повече го подтискат, остава едно-съпругите им. И колкото повече ги потискат-толкова повече бебета се раждат. Това е, което ние правим. Кокото повече сме потиснати, толкова повече си го изкарваме на жените си...

15 При това, египетският цар заръча на еврейските баби, (от които едната се именуваше Шифра, а другата Фуа), като им каза: 16 Когато бабувате на еврейките и видите, че раждат, ако родят син, убивайте го, но ако родят дъщеря, тогава нека живее.

Защо Фараон искаше момчетата да бъдат убивани? Защото бащата носи семето! Какъвто е мъжа, такова е детето. И след като оставаха живи само момичетата-те щяха да се оженят за египтяни и постепенно цялата нация да стане египтяни. Когато посадите царевица в земята, не се ражда полони царевица и половин жито-нали? Бащата носи семето!

17 Но бабите се бояха от Бога, та не правеха каквото им заръча египетският цар, а оставяха живи мъжките деца.

Бабите се бояха от Бога и не убиваха мъжките бебета.

22 Тогава Фараон заръча на всичките си люде, като каза: Всеки син, който се роди на евреите, хвърляйте го в Нил, а всяка дъщеря оставяйте жива.

И така-всеки гледа, чие е детето дето се е родило. И ако е било мъжко дете и е било на Израилянин-убивали са го. Крокодилите са ги изяждали. Затова Египет после са платили огромна цена.
Нека видим Изход 2 глава. Ето сега вече идва Моисей.

1 В това време отиде някой си човек от Левиевия дом та взе за жена една от Левиевите жени. 2 И жената зачна и роди син; и като видя, че беше красиво дете, кри го за три месеца. 3 Но понеже не можеше вече да го крие, взе му рогозен ковчежец и намаза го със смола и катран, тури детето в него и го положи в тръстиката при брега на реката.

Тя е знаела, че евентуално те ще открият Моисей и ще го убият.

4 А сестра му стоеше отдалеч, за да види какво ще му се случи. 5 И Фараоновата дъщеря слезе да се окъпе в реката, а слугините й ходеха по брега на реката; и когато съгледа ковчежеца в тръстиката, тя прати слугинята си да го донесе. 6 Като го отвори, видя детето, и, ето, малкото плачеше; и пожали го и каза: От еврейските деца е това. 7 Тогава сестра му рече на Фараоновата дъщеря: Да отида ли да ти повикам доилка от еврейките, за да ти дои детето? 8 И Фараоновата дъщеря й рече: Иди. И тъй, момичето отиде та повика майката на детето. И Мариям отиде и повика майката на Моисей.

Някои са гледали филма 10те заповеди. Там ви казват, че Моисей изведнъж разбрал, че е хибру. Не е вярно-Моисей винаги е знаел, че е хибру.

9 И Фараоновата дъщеря й рече: Вземи това дете та ми го отдой, и аз ще ти заплатя. И жената взе детето и го доеше. 10 А когато порасна детето, донесе го на Фараоновата дъщеря, и то стана неин син. И наименува го Моисей: Понеже, каза тя, извлякох го от водата.

Тази жена е отгледала Моисей и после го е предала на дъщерята на Фараон. Означава, че Фараон е бил дядо на това дете. Нали така? Представете си сега-Фараон, с бяло дете на коленете си, което дъщеря му казва, че е внука му? Не би работило-нали? Фараона не е виждал разлика-защото и Египтяните и Израиляните изглеждат еднакво. И Моисей е знаел прекрасно, кой е.

11 А във времето когато Моисей порасна, излезе при братята си и гледаше теглилата им. И видя някой си египтянин, че биеше един евреин, един от братята му; 12 и като поразгледа насам натам и видя, че няма никой, уби египтянина и го скри в пясъка.

Защо ще убие този египтянин ако е мислел, че е египтянин? А ето-някой Израилянин видя какво направи Моисей. Израел не може да държи никаква тайна!

15 А като чу това Фараон, търсеше случай да убие Моисея; но Моисей побягна от Фараоновото лице и се засели в Мадиамската земя. И седна до един кладенец

Имате Фараон на трона, и е черен. И всички около него са били чернокожи!

16 А Мадиамският жрец имаше седем дъщери, които дойдоха и наляха вода и напълниха коритата, за да напоят бащините си овци. 17 Но овчарите дойдоха и ги изпъдиха; а Моисей стана та им помогна, и напои овците им.

Моисей е набил онези овчари. Съвсем не е бил слаб човек.

18 И като дойдоха при баща си Рагуила, той им рече: Как дойдохте днес толкова скоро? 19 А те казаха: Един египтянин ни избави от ръцете на овчарите, при това и вода ни наля та напои овците.

Не казаха Израилянин, но казаха Египтянин! Не е от значение какви дрехи носите! Аз мога да се облека в китайски дрехи-но няма да ми кажете, че съм китаец! Определено те мислеха, че е Египтянин и Египтяните са чернокожи хора!

20 И той рече на дъщерите си: А где е той? защо оставихте човека? повикайте го да яде хляб. 21 И Моисей склони да живее при човека, който и даде на Моисея дъщеря си Сепфора за жена.

Моисей сега е в земята на мадиамците. И ето сега, Господ ще повика Моисей от Египет.
Следващият Фараон е бил още по-жесток и ето-Бог е чул вика им.

23 Подир дълго време египетският цар умря; а израилтяните пъшкаха под робството и извикаха: и викът им от робството стигна до Бога.

 

И ето какво е станало-Изход 3 глава

1 А Моисей пасеше овците на тъста си Иотора, мадиамския жрец; и като докара овците в задната страна на пустинята, дойде на Божията планина Хорив. 2 И ангел Господен му се яви в огнен пламък изсред една къпина; и Моисей погледна, и ето къпината гореше в огън, а къпината не изгаряше. 3 И Моисей си рече: Да свърна и да прегледам това велико явление, защо къпината не изгаря.

Това ще привлече вниманието на всеки човек

4 А като видя Господ, че свърна да прегледа, Бог го извика изсред къпината и рече: Моисее, Моисее! И той каза: Ето ме. 5 И рече: Да се не приближиш тука; изуй обущата от нозете си, защото мястото, на което стоиш, е света земя. 6 Рече още: Аз съм Бог на баща ти, Бог Авраамов, Бог Исааков, и Бог Яковов. А Моисей затули лицето си, защото се боеше да погледне към Бога.

Ангел говореше тук-от името на Господ и Моисей беше много уплашен.

7 И рече Господ: Наистина видях страданието на людете Ми, които са в Египет, и чух вика им поради настойниците им; защото познах неволите им. 10 Ела, прочее, сега, и ще те изпратя при Фараона, за да изведеш людете Ми израилтяните из Египет.
Моисей обаче не искаше да иде. Но нека видим това-Изход 4 глава

1 А Моисей в отговор каза: Но, ето, те няма да ме повярват, нито да послушат думите ми, защото ще рекат: Не ти се е явил Господ. 2 Тогава Господ му каза: Що е това в ръката ти? А той рече: Жезъл. 3 И каза: Хвърли го на земята. И той го хвърли на земята, и стана змия; и Моисей побягна от нея.

Господ показа мощта си на Моисей, но трябваше да направи и още нещо. А ние никога не вярваме, че някой е изпратен от Господа.

6 При това му рече Господ: Тури си сега ръката в пазухата. И той си тури ръката в пазухата; а като я извади, ето ръката му прокажена, бяла като сняг.

Какво означава проказа-думата-означава бял! Това в случая е чиста проказа. Днес наричат хората които имат чиста проказа албиноси. Но вижте-ако бял човек промени цвета на ръката си-не е кой знае какво. Но от черна ръка да стане бяла-това вече е нещо.

7 Тогава рече Господ: Тури си пак ръката в пазухата; (и той пак си тури ръката в пазухата, и когато я извади из пазухата, ето, че бе станала пак като останалата му плът);

Накрая Моисей се съгласи да иде в Египет и да изведе Израел от робството

19 А в Мадиам Господ рече на Моисея: Иди, върни се в Египет, защото измряха всички ония, които искаха живота ти. 20 И тъй, Моисей взе жена си и синовете си, качи ги на осел, и тръгна да се върне в Египетската земя; Моисей взе и Божия жезъл в ръката си. 21 И Господ каза на Моисея: Когато се завърнеш в Египет, внимавай да вършиш пред Фараона всичките чудеса, които дадох в ръката ти; но Аз ще закоравя сърцето му, и той няма да пусне людете.

Ще ви кажа защо-защото Египтяните напълно са съсипали Израиляните в робството. И когато някой докачи Израел-докача зеницата на окото на Отец! За това именно Господ закорави сърцето на Фараон-за да съсипе целият Египет. Господ съсипа всичко и накрая уби първородните на Египтяните. Така е и днес-всеки, който се отнася зле със служителите на Бога-ще плати за това. Наказанието идва от Господа.

22 А ти кажи на Фараона: Така говори Иеова: Израил ми е син, първородният ми;

Как Израел стана син на Бога? Защото Господ осинови Яков. Когато се бореше с онзи ангел. И тогава му даде името си. В този момент го осинови. И всеки роден от този човек-носи същото име.Израел. За това Господ каза, че Израел измърси името на Господа. А по времето на Милениума, Господ ще осинови всичките останали синове на Адам. Защото е Бог на цялото творение! И не иска да възстанови само Израел, но иска да възстанови цялото творение-всички хора да се върнат при него.

23 и казвам ти: Пусни сина Ми да Ми послужи; но ако откажеш да го пуснеш, ето, Аз ще заколя твоя син, първородния ти.

И Господ прати злите ангели и те унищожиха Египет. И тогава Фараон пусна Израел от земята.
Нека видим Изход 12 глава. И Господ нанесе 10 язви на Египет. Но последната беше най-ужасна.

1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки: 2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината. 3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом.

Израел излезе от Египет поради вярата в Бога. И ако не вярваха-първородните им щяха да умрат.

5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете.

Това агне-или козле-представя Исус-съвършенно и Първородно.

6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер.

От тук идва Пасхата. И спасението ви ще бъде на основание на вашата вяра! Всеки истински христинин трябва да пази Пасхата. Кое ще ви спаси от смъртта-кръвта на Исус под която стоите-ако стоите.

7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат.

Защо? Ето

12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова. 13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва.

Господ ще премине-това е Пасхата-означава отминаване. Вижте какво е значението на кръвта. Това е кръвта на Исус-това е символът на това тук. И ако те не поставеха кръвта на вратите-щяха да умрат! Тоест-вярата им ги спаси. И ако вие не сте под кръвта на Исус-какво ще стане с вас? Това агне представя Исус. И ако не пазите Пасхата-вие не сте под кръвта и погубителят няма да ви отмине! Ще загинете!

29 И по среднощ Господ порази всяко първородно в Египетската земя, от първородния на Фараона, който седеше на престола си, до първородния на пленника, който бе в затвора, както и всяко първородно от добитък. 30 И Фараон стана през нощта, той и всичките му слуги, и всичките египтяни; и нададе се голям писък в Египет, защото нямаше къща без мъртвец. 31 И повика Моисея и Аарона още през нощта та рече: Станете и вие и израилтяните, излезте изсред людете ми и идете, послужете на Иеова, както рекохте; 32 подкарайте и овците си и стадата си, както рекохте, та идете; па благословете и мене.

Изведнъж Фараон повярва в Бога. След като Господ съсипа Египет и накрая изби и децата им-сега вече те трябваше да пуснат Израел от земята.

33 Тоже египтяните принуждаваха людете, за да ги отпратят по-скоро от земята си, защото си рекоха: Ние всички измираме.

И колко излязоха от Египет-вижте стиха!

37 Прочее, израилтяните се дигнаха от Рамесий за Сокхот, на брой около шестстотин хиляди мъже пешаци, освен челядите. 600000 само мъже! И жените са ги взимали от Египет. А колко време са били в Египет-ето:

40 А времето, което израилтяните прекараха като пришелци в Египет, беше четиристотин и тридесет години.

Спомнете си-70 души влязоха в Египет. 53 не са имали жени. Женели са се за египтянки-нали? Ако родът е по жената-след 430 години не е останал и един Израилянин! Разбирате ли това? И Израел е бил в робство още от тогава. А как сте дошли тук в Америка-на сила са ви довели тук против волята ви-като роби и робини.
И коя е била тази земя и как се е казвала-ще видим Псалм 105

16 После призова глад на земята, Строши всяка подпорка от хляб.

Прочетохме за тези 7 добри и 7 лоши години.

17 Изпрати пред тях човека Иосифа, Който бе продаден като роб. 18 Стиснаха нозете му с окови; Душата му участвуваше в притискането от желязото, 19 До като дойде време да се изпълни думата му; Защото словото Господно го изпитваше. 20 Царят прати та го развърза, - Управителят на племена, - та го освободи. 21 Постави го господар на дома си, И управител на всичкия си имот, 22 За да връзва първенците му по волята си, И да поучава старейшините му на мъдрост.

О-тази велика мъдрост на Египет-дошла е от Йосиф! Това ви казва от къде са се научили те

23 Тогава Израил дойде в Египет, Да! Яков се пресели в Хамовата земя;

Защо е наречена земята на Хам-защото Египет-или Мизраим-е най-старият му син.

24 Гдето Господ умножи людете Си много, И направи ги по-силни от противниците им. 25 Обърна сърцето им да мразят людете Му, Да постъпват коварно със слугите Му. 26 Прати слугата Си Моисея, И Аарона, когото бе избрал.

Израел бяха в земята на Египет-Мизраим-или черен. Библейски речник: Хам-роден около 96 години преди потопа. Той е началника на чернокожите раси, но не на нигро. На Египет, Етиопия, Нигер, Либия и Ханаанците. Децата на Хам са добре документирани. Но кои сме ние-никой не знае. Какво пише-негрите-които сме ние-не са дошли от Хам. Ние сме наследници на Сем-семити! И така-ние видяхме как изглеждат Египтяните. Видяхме дори и това, че Фараон не е знаел, че Моисей не е египтянин. Самото име Египет означава черен.

27 Които извършиха всред тях знаменията Му И чудесата Му в Хамовата земя.

Нека видим Матей 2 глава и ще видим как Господ е защитил друг много важен човек. Защото е подобно на това, което Господ направи с Моисей.

1 А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски, в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток пристигнаха в Ерусалим.

И не е определено колко мъдреци са дошли.

2 И казаха: Где е Юдейският цар, който се е родил? защото видяхме звездата му на изток, и дойдохме да му се поклоним.

Тези мъдреци-не пише, че са били трима-са знаели, че се е родил Царят на Юдеите! Но днес тези така нарекли себе си християни постоянно отнемат Христос от Израел.

3 Като чу това цар Ирод, смути се, и цял Ерусалим с него.

Защото Римляните са направили Ирод да е Цар над Юдея и той е бил много жесток и не е позволявал никой да му отнеме трона.

7 Тогава Ирод повика тайно мъдреците и внимателно научи от тях времето, когато се е явила звездата. 8 И като ги изпрати във Витлеем, каза им: Идете, разпитайте внимателно за детето; и като го намерите, известете ми, за да ида и аз да му се поклоня.

Не е искал да се поклони на Исус, но да го убие! Но Господ е предупредил Йосиф и нека видим къде са отишли с Исус.

12 А, понеже бяха предупредени от Бога насъне да се не връщат при Ирода, те си отидоха през друг път в своята страна. 13 А след отиването им, ето, ангел от Господа се явява насъне на Иосифа и казва: Стани, вземи детето и майка му, и бягай в Египет, и остани там докато ти река, защото Ирод ще потърси детето за да го погуби.

Защо мислите ангела ги прати в Египет? Ако Исус е бял и египтяните са чернокожи-веднага биха арестували Йосиф със семейството му и биха ги довели в Ерусалим. И Египет е бил Римска провинция тогава-нищо не е могло да спре Ирод да не убие Исус освен факта, че в Египет всички са били чернокожи! Не са могли да намерят това семейство там.

14 И тъй, той стана, взе детето и майка му през нощта и отиде в Египет, 15 гдето остана до Иродовата смърт; за да се сбъдне реченото от Господа чрез пророка, който казва: "От Египет повиках Сина Си".

Първият син, който Господ повика от Египет беше Израел. Вторият Син-Исус. И сега вече знаете как изглежда Исус-чернокож човек.
Историческа книга: Великите Хора на Библията-кой е Ирод. Как са живеели хората по вревето на Римската Империя. Страница 301 През 40 година преди Новата Ера Римляните са направили Ирод Цар над Юдея. По-късно тримата синове на Ирод са си поделили страната. Едомците са управлявали Юдея. А те са били покръстени в Юдаизъм от Макавеите. Ирод е мислел, че е Юдеин и е имал дори своя секта-Иродияните. И те са и до днес в Израел. И така-за да спаси Исус, ангела е заповядал на Йосиф да отведе семейството си в Египет. Чернокожо семейство сред чернокожи хора. Така те са се укрили от Ирод и Римляните.
Нека ви дам и още един пример-как е изглеждал и апостол Павел-Деянията 21 глава

37 И когато щяха да въведат Павла в крепостта, той каза на хилядника: Позволено ли ми е да кажа нещо? А той рече: Знаеш ли гръцки! 38 Не си ли тогава оня египтянин, който преди няколко време размири и изведе в пустинята четирите хиляди мъже убийци?

Как така са объркали Павел с египтянин? Защото Павел е изглеждал като Тутанкамон-чернокож човек! А не, че е бил облечен в египетски дрехи.

39 А Павел рече: Аз съм юдеин от Тарс киликийски, гражданин на тоя знаменит град; и ти се моля да ми позволиш да поговоря на людете.

Вижте колко просто е обяснението. Павел е Израилянин и е чернокож. Но светът днес е напълно объркан! При това Павел е от Вениаминците-но каза, че е Юдеин. Защото живееше в Юдея. Израиляните са чернокожи хора. Исус е бил чернокож човек. Нека ви покажа какво казва Господ за нас-с кого ни сравнява.
Амос 9 глава

7 Вие израилтяни, казва Господ, Не сте ли за Мене като етиопци? Не изведох ли, както Израиля от Египетската земя, Така и Филистимците от Кафтор И сирийците от Кир?

Мисля всеки знае какви са на цвят етиопците. Вижте с кого Господ сравнява Израел. Но защо точно с Етиопия-защото и те и ние сме чернокожи хора. Нека видим защо Господ ни сравнява с Етиопците-историческата книга „Последните два милиона години” страница 381

Управлението на исляма. 639-642 година арабите са завладели Египет. Херодот разказва за Египет като подарък от Нил. От 3200 БС Фараоните са владеели Египет. Арабите са завзели Египет през 7 век он Новата Ера. И от тогава те населяват Египет. И Египет е станал арабска държава.

Защо Египтяните днес не изглеждат като тези от рисунките на гробниците на Фараоните? Какво е станало през 7 век? Исламско управление. Как през 639 година арабите са завладели Египет и са наложили ислямското управление. И от тогава Египет е притежание на арабите. 639-642 арабите са завладели Египет. От 7 век Египет е арабска страна с техните ритуали и култура. И ето-днес мислите, че тези араби там са Египтяни-не са! За това днешните Египтяни не приличат никак на тези от рисунките на гробниците на Египет. А оригиналните Египтяни ги наричат Нубийци. Разбирате ли сега, защо Господ ни сравнява с Етиопците-защото те и до днес са си същият цвят. Друг отрязък за Фелосяните-наричат себе си домът на Израел. Те са чернокожите Юдеи на Етиопия. И те изчезват бързо. Но не са Етиопяни. А изглеждат като тях. Те са били убивани от етиопците по жесток начин. Американски журналист разказва в книгата си „Изчезналите Юдеи от Етиопия”. Те са били характеризирани като върховни врагове от етиопяните. И е дошло време когато Едомците са се опитали да ги учат. Но Фелосяните са били хвърляни в затворите и убивани. Историците мислят, че Фелосяните са от племето на Дан. И самите Фелосяни се смеят когато някой бял им каже, че е Юдеин-те не вярват, че има бели Фелосяни. Джозеф Халили казва, че Израиляните са чернокожи-Фелосяните са от племето на Дан и те знаят кои са. Тези данни можете да ги видите на интернета-ако потърсите. Арук Тагегни-Фелосянин-живее в Канада. Той знае какво е Юдаизма-казва, че не са се променили и не са покръстени в Юдаизма-те са Израиляни. В Тиммбукту също има от нас-и те наричат себе си Юдеи-има данни във вестник от 2013 година-от Май. И ето-там друг народ-Французи, като са се опитвали да освободят Тамбукту от ислямското управление, библиотеката е била изгорена... В Нигерия са Ибу. Те са от Гад. И ще видим как са попаднали там-следващата седмица. Ибу имат проста причина за да не се покръстят в Юдаизма. Те казват, че са Израиляни и това е тяхната идентичност. Тяхната Религия е Юдаизма и не трябва да минават някакъв ритуал, че да бъдат считани за Юдеи! Има и още едно от племената из Африка-Лимба.
Нека видим още чернокожи Израиляни в Библията-Деянията 13 глава

1 А в антиохийската църква имаше пророци и учители: Варнава, Симеон, наречен Нигер, киринеецът Луций, Манаин, който беше възпитан заедно с четверовластника Ирод и Савел.

Знаете ли какво означава „нигер”? Чернокож! Означава черен! Но този е бил по-черен от другите чернокожи. Дори и при Израиляните имаме по-черни и им казват „сини”-толкова черни са.
Нека видим Амос 2 глава. Цялата Библия е писана от чернокожи хора!

6 Така казва Господ: Поради три престъпления на Израиля, Да! поради четири, няма да отменя наказанието му, Защото продадоха праведния за пари, И немощния за един чифт обуща;

Какво сме направили ние-същото зло както и всички останали. И Господ няма да ни прости за това! Но вижте какво направи Господ за нас!

9 Но аз изтребих пред тях аморееца, Чиято височина бе, като височината на кедрите, И който бе як като дъбовете; При все това, съсипах плода му изотгоре И корените му изотдолу. 10 Още Аз ви възведох из Египетската земя, И ви развеждах четиридесет години през пустинята, За да наследите земята на аморейците. 11 И въздигнах от синовете ви пророци, И от юношите ви назореи. Не е ли така, израилтяни? казва Господ.

Господ е издигнал от синовете на Израел за пророци! И синовете на Израел е издигнал за назиреи. Всички писали Бибилята са Израиляни! До един. Дори и Исус е Израилянин. Иначе протокола щеше да бъде нарушен.
Нека видим и още нещо-Деянията 11 глава. Защото Израел не се занимаваше с никой друг народ освен с Израел тогава. А Господ е избрал Израел за да учи всичките народи на света.

19 Между това, разпръснатите от гонението, което стана по убиването на Стефана, пътуваха дори до Финикия, Кипър и Антиохия, като на никой друг не възвестяваха словото освен на юдеите.

Не са говорили на никой друг, но само на Юдеите-на Израел.

20 Обаче между тях имаше някои кипряни и киринейци, които, като пристигнаха в Антиохия, говореха и на гърците, благовестявайки Господа Исуса.

Това са били гръцки израиляни-Израиляни родени в Гърция.

22 И стигна известие за тях в ушите на църквата в Ерусалим; и те изпратиха Варнава в Антиохия; Петър изпраща Варанава да иде там.

И Варнава е търсил Павел. Тогава Павел е бил още с името Саул-превели са го Савел на български. По първият Цар на Израел-Саул.

25 Тогава той отиде в Тарс да търси Савла; 26 и като го намери, доведе го в Антиохия, та, като се събираха в църквата цяла година, научиха значително множество. И първо в Антиохия учениците се нарекоха християни.

Тогава в Църквата не е имало никой друг освен Израиляни. Така и Нигер-за когото прочетохме-е бил Израилянин. Ние сме оригиналните хистияни. За това днешните християни са погрешни. Ние знаем, кое е право! Но ето-отхвърлили сме и службата и дори и Господа. И е между нас и нашият Бог-никой друг не бива да обвиняваме. Нека видим, кой им даде това наставление-да не отиват при другите народи-Матей 10 глава.

1 И като повика дванадесетте Си ученици, даде им власт над нечистите духове, да ги изгонват, и да изцеляват всякаква болест и всякаква немощ.

Исус им даде мощ в това, което трябваше да вършат.

5 Тия дванадесет души Исус изпрати и заповяда им, казвайки: Не пътувайте към езичниците, и в самарянски град не влизайте; 6 но по-добре отивайте при изгубените овце от Израилевия дом.

Тези хора не са поучавали никого другиго освен Израиляните. Вижте-когато Корнилий искаше да узнае за Бога-Бог не прати ангел да го научи, но прати Петър. Но първо Израел трябваше да бъде научен отново за Бога! Израел е избран от Бога за да учи всичките други народи за Бога. Но първо ние трябва да знаем истината както е. Та за това апостолите не са отивали при други народи-защото е било заповед от Исус да не отиват. Глупави хора дето не знаят нищо не могат да учат никого на нищо! За това Господ първо трябваше да предаде знанието на Израел.
Нека видим Деянията 8 глава-как първо Господ издигна знанието на Израел-за да могат после да учат другите народи за Бога.

26 А ангел от Господа говори на Филипа, казвайки: Стани, иди към юг, по пътя, който слиза от Ерусалим през пустинята за Газа. 27 И той стана та отиде. И, ето, човек от Етиопия, скопец, велможа на етиопската царица Кандакия, който беше поставен над цялото й съкровище, и беше дошъл в Ерусалим да се поклони,

Това е бил важен велможа на Етиопия. Но какво е правил в Ерусалим на Празника?

28 на връщане седеше в колесницата си и четеше пророка Исаия. 29 А Духът рече на Филипа: Приближи се и придружи тая колесница. 30 И Филип се завтече та го чу като прочиташе пророка Исаия, и каза: Ами разбираш ли каквото четеш? 31 А той рече: Как да разбера, ако ме не упъти някой? И помоли Филипа да се качи и да седне с него.

И този Етиопянин чете Исаия? Този човек е бил Израилянин живеещ в Етиопия.

35 А Филип отвори уста, и като почна от това писание, благовести му Исуса. 38 Тогава заповяда да се спре колесницата; и двамата слязоха във водата, и Филип и скопецът; и кръсти го.

Вижте-защо Филип отиде да учи този Етиопянин, след като Исус каза да не отиват освен при Израиляните? Защото този Етиопянин беше Израилянин-Фелосянин. И нека видим защо този Израилянин беше пътувал от Етиопия за да отиде в Ерусалим за Празника-ето защо-Второзаконие 16

16 Три пъти в годината всеки твой от мъжки пол да се явява пред Господа твоя Бог на мястото, което избере Той: в празника на безквасните, в празника на седмиците и в празника на скинопигията; но да се не явяват пред Господа с празни ръце.

Защо този Етиопски Израилянин беше в Ерусалим? Защото трябваше да пази Празника-това е закон. Но днес ви казват, че това било само за Юдеите. Хората днес не обичат да мислят. И така, когато някой ви каже, че е Юдеин, но не изглежда както нас-вие знаете какво да му кажете. Ние сме чернокожи хора, точно както и Египтяните са чернокожи хора.

Благодаря ви за вниманието! 
Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1548444
Постинги: 947
Коментари: 1328
Гласове: 327
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930