Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2016 22:34 - ГОЛЯМАТА ПОДМЯНА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 818 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Наум: 3, 5-7

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок от Израел. Ще научите, как Библията е била заменена от човешки учения и кога е станало това. Също и защо.

Винаги е добре да стоя предвас в Божията събота!
Преди много време открих, че това, което ни учат няма нищо общо с Библията. И тогава Господ постави в ума ми желанието да съставя и представя този урок.
Отивате на църква цял живот и дори и не знаете какво ви преподават и че няма общо с Библията. Днес можете да гледате от пастор на пастор по телевизията и те всичките ви говорят едно и също-лъжи. И когато аз кажа както е-наричат ме лъжец. Вижте-дават се огромни пари, хаби се време и хората дори и не се доближават на милиметър към Бога. Хората които ви дават тези лъжи са хората които вие искате да обичате най-много. И ако разберете, че са ви лъгали-ще започнете да търсите истината както е.
Факта е, че някой е променил всичко, което пише в Библията. И ще ви покажем и чрез енциклопедии, че не е дошло от Бога това, което вие знаете за християнство.
Ще започнем с първият бял владетел владял света-Навохудоносор. Данаил 7 глава-династията на езичниците. Това са белите хора. И ще прочетем само достатъчно за да видите, че някой ви е излъгал и вие давате пари и отивате на църкви цял живот, но не получавате истината.

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите. 2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море. 3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг.

Това е, което ме накара да напиша книгата Четирите ветрове на света. Но ние няма да се занимаваме сега с тези народи. Първо беше Вавилон, после Мидо Пресия, после Гърция и накрая Рим. Тези 4 нации са владели целият свят сами. Ние ще видим какво е направил Рим

7 Подир това, като погледнах в нощните видения, ето четвъртият звяр, страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; той се различаваше от всичките зверове, които бяха преди него; и имаше десет рога.

Този звяр представя Римската Империя. И вижте как ужасен е той. Защото Рим ви унищожава не само физически, но и духовно. И има 10 рога, защото ще пада и става десет пъти. Последният път е Европейският Съюз и ние го виждаме днес. Но това е за друг урок

8 Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха; и ето, в тоя рог имаше очи като човешки очи и уста, които говореха надменно.

И този малкият рог е религиозен рог и ще промени всичкото. И именно той ви е дал това, което вие наричате днес християнство. Ще го видим кой е той-защото е водач на най-голямата религия днес

16 Приближих се до едного от предстоящите и го попитах що е истинското значение на всичко това. И той ми разправи и ми даде да разбера значението на тия неща.

Данаил е бил по времето на Вавилон и дори и на Мидо Персия. Но не е разбирал за този последният звяр. И не е знаел за какво става въпрос

17 Тия четири големи звяра, каза той, са четирима царе, които ще се издигнат от земята. 18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове.

Това са четири Царства-Вавилон, Мидо-Персия, Гърция и Рим. И те ще управляват, но светиите ще вземат Царството. При първото възкресение

19 Тогава поисках да узная истината за четвъртия звяр, който се различаваше от всичките други и бе твърде страшен, чиито зъби бяха железни и ноктите му медни, който пояждаше и строшаваше, а останалото стъпкваше с нозете си, - 20 и за десетте рога, които бяха на главата му, и за другия рог, който излезе, и пред който паднаха три, то ест, за оня рог, който имаше очи и уста, които говореха надменно, и който наглед бе по-як от другарите си.

Данаил е искал да знае за тези четири звяра и най-вече-за послединят малък рог. Първите три Империи не са се вълнували много от разни религии, но когато Рим е дошъл-те са въвели и религията. Това в 20 стих е управник. Религиозен. Седи в Рим и всички му се кланят сега... Нека го видим

23 Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши.

Това е Римската Империя

24 А за десетте рога, те са десет царе, които ще се издигнат от това царство; и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите и ще покори трима царе.

Имаме урок дето ви показва всичко подробно-трите дето са изскубнати са готите, вандалите и хуралините. Днес такива народи не съществуват. Но са останали някои термини от тях

25 Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време.

И той ще промени много неща и дори и ще воюва със светиите-дори и в последното време. И ще победи. И вижте за колко време той ще има тази власт-за 3.5 години. Това е великата скръб. И тогава за да можете да купувате или продавате-ще трябва да имате белега на звяра.
Но нека видим какво е направил той и първата промяна, която е извършил, защото той наистина е променил закони и времена. И това е съботата. Тя е така важна за Бога, че я е поставил дори в 10те заповеди. И ако ние не пазим тези заповеди и съботата-ще бъдем отрязани от Господа. Вижте-когато Господ постави нещо в Библията-то има своето огромно значение! Някой ме пита-защо не пазим Ханука или Пурим? Защото не е в Бибилята! Те са цивилни празници! Те може да са нещо добро, но нямат общо със спасението ни! Това е важното.
Изход 20 глава и как важна е съботата за Бога!

1 Тогава Бог изговори всички тия думи, като каза: 2 Аз съм Иеова твоят Бог, Който те изведох из Египетската земя, из дома на робството.

Господ ви казва това! И после ви казва как да се обръщате и отнасяте с Него. Не е шега! И после ви казва още какво трябва да правите

3 Да нямаш други богове освен Мене.

И ето сега какво е много важно за Господа!

7 Не изговаряй напразно Името на Господа твоя Бог; защото Господ няма да счита безгрешен онзи, който изговаря напразно Името Му. 8 Помни съботния ден, за да го освещаваш.

Вижте колко важно е това за Бога! След като ви казва как да се държите с него, казва ви следващото важно нещо.

9 Шест дни да работиш и да вършиш всичките си дела; 10 а на седмия ден, който е събота на Господа твоя Бог, да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, нито добитъкът ти, нито чужденецът, който е отвътре вратите ти; 11 защото в шест дни Господ направи небето и земята, морето и всичко що има в тях, а на седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.

И така-Господ си почина на седмият ден и го благослови. Но ще видим, че когато седмият ден приключи-тогава вече ще е приключено. Някои ви казват, че съботата била на Юдеите, но на християните било неделята-тя била християнската събота. И Господ говори за седмият ден-седмият е седми ден!
Дали е така-далипък самият Исус не е променил денят-нека видим Лука 4 глава. Това е когато Исус е бил изпитан.

1 А Исус, пълен със Светия Дух, когато се върна в Иордан, бе воден от Духа из пустинята четиридесет дена,

Това е нещо, над което искам да се замислите-вижте-Светият Дух е отвел Исус там? Значи е бил в Исус? Не, че Исус е бил изпитван тогава, но Светият Дух... Исус е бил изпълнен с Божието Слово-това е смисъла на това изречение

14 А Исус се върна в Галилея със силата на Духа; и слух се разнесе за Него по цялата околност. 15 И Той поучаваше по синагогите им; и всички Го прославяха. 16 И дойде в Назарет, дето беше отхранен, и по обичая си влезе в синагогата един съботен ден и стана да чете.

И по обичая си влезе в синагогата в събота, на седмият ден! Не в неделя, но в събота. И четеше там Библията! Не както някои от вашите пастори, дето четат един-два стиха и говорят часове после... И ако Исус четеше Библията-това трябва да правим и ние. И нека видим какво стана после-защото те искаха да го убият

30 Но Той мина посред тях и си отиде. 31 И слезе в Галилейския град Капернаум, и поучаваше ги в съботен ден;

И влезе в неделя? НЕ! Влезе в събота за да ги поучава в църквата. Някои ви казват, че Павел разчупвал хляб в неделя, та за това било да се пази неделята. Павел е разчупвал хляб всеки ден когато се е хранил! Нека видим какво е правил и Павел. И ето-това е било дълго време след смъртта и възкресението на Исус. Това е когато Господ е отделил Павел и Варнава за определена цел.
И така-ще видим, кой ден пазеше Павел Деянията 13 глава

1 А в антиохийската църква имаше пророци и учители: Варнава, Симеон, наречен Нигер, киринеецът Луций, Манаин, който беше възпитан заедно с четверовластника Ирод и Савел.

Вижте това име-Нигер-означава черен. Точно така-Израел е чернокож народ. И преди Господ да прати Птеър при Корнилии-Израел не се свързваше с никой друг народ!! Защото е било против Закона Юдеин да отива при хора от друг народ. Петър го обясни и това. Защото Господ му отвори очите, да види, че няма нищо нечисто в другите народи когато търсят Бога

2 И като служеха на Господа и постеха, Светият Дух рече: Отделете ми Варнава и Савла за работата, на която съм ги призовал. 3 Тогава, като постиха и се помолиха, положиха ръце на тях и ги изпратиха.

Нека видим къде е отишъл Павел, който е бил вениаминец

13 А Павел и дружината му, като отплуваха от Пафа, дойдоха в Перга Памфилийска; а Иоан се отдели от тях и се върна в Ерусалим. 14 А те заминаха от Перга и стигнаха в Антиохия писидийска; и в съботния ден влязоха в синагогата и седнаха.

Отидоха в синагогата в събота? Павел не е отивал на църква в неделя? НЕ! И това е повече от 3 години след възкресението на Исус. Павел все още е пазел съботата? Точно така

15 И след прочитането на закона и пророците, началниците на синагогата пратиха до тях да им кажат: Братя, ако имате някоя увещателна дума за людете кажете. 16 Павел, прочее, стана та помаха с ръка, и рече: Израилтяни, и вие, които се боите от Бога, слушайте.

Павел е говорел предимно на Израиляните тогава. И нека видим какво е станало после, защото искаме да видим за денят

42 Когато си излизаха [из юдейската синагога, езичниците] ги молеха да им се проповядват тия думи и следващата събота.

Момент-значи и езичниците са искали да чуят същите думи следващата събота. Защо не са му казали-утре е християнската събота-ела да ни поучиш. Но не-те са знаели, че Господ е отделил съботата и я е осветил

43 И когато се разиде синагогата, мнозина от юдеите и от благочестивите прозелити тръгнаха след Павла и Варнава; които, като се разговаряха с тях, увещаваха ги да постоянствуват в Божията благодат. 44 На следващата събота се събра почти целият град да чуят Божието слово.

Вижте какво пише. Следващата събота. Но може би Павел е направил грешка?
Нека видим това как е-Деянията 18 глава-за да бъдем сигурни как е

1 Подир това Павел тръгна от Атина и дойде в Коринт, 4 И всяка събота той разискваше в синагогата с юдеи и гърци, и се стараеше да ги убеждава.

И всяка... неделя... е разисквал в синагогата? НЕ! Всяка събота. Исус не е сменил съботата на неделята. Исус не е сменил съботата, Павел и апостолите не са я променили. Тогава от къде е дошла неделята? Не и от Библията!
Вижте-първите християни до един са били Израиляни! Ние сме свещениците на Господа. Ние знаем истината както е.
Нека видим как е станало това. Гролиер Енциклопедия, том 9, страница 553-за неделята.

Неделята е денят на слънцето-първият ден от седмицата. На латински е диас солус-денят на слънцето. Християнството е интерпретирало името, че е на Исус. СЪН на праведността...

Но факта е, че едното е СЪН-на английски слънце е сън-другото е СОН-на английски син. Защото едното е СИН другото е СЛЪНЦЕ-на латински. Те ви казват, че неделята е заменила съботата на Юдеите. Но Юдеите нямат събота-съботата е на Господа! Тези на върха на религията са излъгали всички останали, защото останалите не са знаели дори и да четат.

И са поставили неделята като ден напомнящ за възкресението на Христос. Също за христините денят за поклонение е неделята

Това пише в Енциклопедията. Но нима християните не са като Христос? Тогава защо отиват на погрешен ден на църква? Вижте-всеки, който сееродил ще живее вечно. Сега трябва да решите-къде! Защото и огненото езеро е вечно...
Нека видим защо съботата е така важна за Господа. Защото съботата ни напомня за нещо много голямо. Но когато я махнете от масата-кое е това, което ще ви напомни за това за което ви напомня съботата? Вижте-Господ не е Бог на суета! В неделя хората се покланят на слънцето.
Нека видим сега, от къде е съботата и кой я е дал-Битие 1 глава

1 В начало Бог създаде небето и земята. После ви казва останалото каквото е направил и ви назовава дните.

Нека сега да видим за човека

26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята. 27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

И Господ сътвори човека. Ако искате да знаете как изглежда Бога-вижте се в огледалото

31 И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро. И стана вечер, и стана утро, ден шести.

Значи това е първият ден на човека-шестият ден. А вижте-тази част от 2 глава на Битие до 4 стих би трябвало да е в 1 глава.
Битие 2 глава

1 Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно войнство. Свършиха означава, че повече няма нищо-свършено е-нали така? 2 И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал.

И Господ си почина на седмият ден. И всичко е свършено-нали така?

3 И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил.

Господ си почина от всичкото, което е направил и благослови седмият ден. Всичко е завършено-няма повече какво да се прави

4 Това е произходът на небето и на земята при сътворението им във времето, когато Господ Бог създаде земя и небе.

Ето от този 4 стих трбяваше да започне 2 глава...

5 А никакво полско растение още нямаше на земята и никаква полска трева не беше още поникнала; защото Господ Бог не беше дал дъжд на земята и нямаше човек, който да обработва земята;

Тук става нещо, което е конфузия-как така не е имало още човек? Но нали Господ е направил вече човека на шестият ден-как така не е тук? Вижте-все още няма човек, който да обработва земята. Нали така? Тогава къде е този Юдеин? Как така съботата е на Юдеите? А ще видим кога всъщност ще е тази почивка също. Нека ви покажа колко важна е съботата за Бога. И когато я отхвърлите-отхвърляте отгромно количество знание. А ето-съботата ви показва далечното (за нас вече не така далечно) бъдеще
Нека видим това-Псалм 95

6 Дойдете да се поклоним и да припаднем, Да коленичим пред Господа нашия Създател; 7 Защото Той е наш Бог, И ние сме люде на пасбището Му и овце на ръката Му, Днес, ако искате да слушате гласа Му, 8 Не закоравявайте сърцата си

Това е нашият Господ! И ако днес чуете неговият глас-не закоравявайте сърцата си!

както в Мерива. Както в деня, когато Ме изпитахте в пустинята, 9 Когато бащите ви Ме изпитаха, Опитаха Ме и видяха каквото сторих.

Не бъдете като хората в пустинята, които ми се противиха, казва Господ. Спомнете си, че те видяха всичките чудеса които Господ направи и те се отврънаха от Бога. Те са тези които видяха падането на Египет и как минаха през Червеното Море и маната и всичко

10 Четиридесет години негодувах против това поколение, И рекох: Тия люде се заблуждават в сърце, И не са познали Моите пътища; 11 Затова се заклех в гнева Си, Че няма да влязат в Моята почивка.

И се заклех-казва Господ, че те няма да влязат в почивката на Бога? Те няма да са в първото възкресение. Е как така могат да влязат в почивката на Бога, която е била вече на седмият ден при самото сътворение? Той е отминал и тогава не е имало хора! Може би защото този ден на почивка е в бъдещето? Точно така-за това става въпрос. И ние ще го видим.
Евреите 4 глава-вижте какво казва Павел на тези хора

1 И тъй, понеже ни остава обещание да влезем в Неговата почивка, нека се боим да не би да се открие, че някой от вас не е достигнал до нея.

Момент-как така Павел казва, че Господ е обещал тази почивка? Явно не е отминала-нали?

2 Защото на нас се донесе едно благовестие, както и на тях; но словото, което те чуха, не ги ползува, понеже не се съедини чрез вяра в ония, които го чуха.

Същото благовестие се е говорило от началото на сътворението! Винаги същото, но те не са повярвали

3 Затова ние, повярвалите, влизаме в тая почивка; както рече Бог: - "Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка"; ако и да са били свършени делата Му още при основаването на света. 4 Защото нейде си е говорил за самия ден така: "И почина си Бог на седмия ден от всичките Си дела";

Значи Господ назовава краят от самото начало. Казва какво ще направи и как ще си почине в този седми ден. Но той още не е дошъл

5 а пък на това място: "Няма да влязат в Моята почивка".

Ясно е, че Господ говори за ден на почивка в бъдещето!

8 Защото, ако Исус

Точно така-означава именно Исус Христос!

беше им дал почивка, Бог не би говорил след това за друг ден 9 Следователно, за Божиите люде остава една съботна почивка.

И все още остава една почивка за хората на Бога. И това е в бъдещето

11 Затова нека се постараем да влезем в тая почивка, за да не падне някой в това, да дава същия пример на неверие.

Сестри и братя-този ден на почивка е в Библията-но никой не говори за него. Всеки път когато се събираме в събота си спомняме, че идва ден на почивка за хората на Бога и е в бъдещето. Но когато те промениха съботата на неделята, те са отнели ключа на знанието, който ви показва управлението на Исус за 1000та години и също, денят на почивката за светиите.
Нека видим Псалм 132

1 Господи, заради Давида, Всичките му скърби, 2 Как се кле на Господа, И се обрече на Силния Яковов, като каза: 3 Непременно няма да вляза в шатъра на къщата си, Нито ще се кача на постланото си легло, 4 Няма да дам сън на очите си, Или дрямка на клепачите си, 5 Докато не намеря място за Господа, Обиталище за Силния Яковов.

Какво означава Обиталище-където Господ ще живее-нали така? Но те мисят, че ще отиват на небето, защото нали там е Господ...

6 Ето, ние чухме, че той бил в Ефрата; Намерихме го в полетата на Яара. 7 Нека влезем в скиниите Му, Нека се поклоним при подножието Му. 8 Стани, Господи, и влез в покоя Си, Ти и ковчега на Твоята сила;

Стани Господи и влез в покоя си! Денят на почивката

11 Господ се кле с вярност на Давида, - И няма да пристъпи думата Си, - Казвайки: От рожбата на тялото ти Ще положа на престола ти.

Господ казва на Давид, че ще дойде и ще седне на неговият трон

12 Ако чадата ти опазят Моя завет И Моите свидетелства, на които ще ги науча, То и техните чада ще седят за винаги на престола ти.

Това е за нас-ако устоим до края в истината!

13 Защото Господ избра Сиона, Благоволи да обитава в него.

Сион е Ерусалим и Господ ще бъде там за винаги

14 Това, каза Той, Ми е покой до века: Тук ще обитавам, защото го пожелах.

И това е по времето на почивката. И когато вие не пазите съботата-вие сте забравили за почивката на Бога, която той е обещал на тези които го любят! И вие не помните това, но искате да отивате на небето. Защото не помните съботата

15 Ще благословя изобилно храната му! Сиромасите му ще наситя с хляб. 16 Ще облека и свещениците му със спасение; И светиите му ще възклицават от радост.

Ще видим Откровението 20 глава. Никой не говори за това! Никой!

1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига. 2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години,

Сатана няма власт! Вижте какво направи този ангел-хвана го и го върза. Но понеже сте се отдалечили от Господа-той дава властта на Сатана да ви направи много проблеми

4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят;

И светиите ще съдят света! Но когато махнете съботата-не знаете за това. Вижте колко много губите като махнете съботата

видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.

И те ще управляват тази земя за 1000 години. Но вие не знаете това, защото сте заети с мисълта, че ще отивате на небето. Или вече сте на небето... Дори и не знаете, че светиите ще съдят хората по времето на Милениума

5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.

И колко от вас знаете за първото възкресение! Никой не ви говори за него, защото никой не ви казва за Божията почивка

6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.

И това ще стане в този ден на почивката-един ден за Господа е 1000 наши години и Исус и светиите ще управляват този свят. И ако вие сте участници в първото възкресение-вие ще сте богове! И няма да правите никакви грешки. И ще управлявате този свят.
Нека сега видим още нещо. Ако Христос е възкръснал в съботата, то защо се занимаваме с неделята? Те ви казват, че Исус е възкръснал в неделя и затова я пазят-дали това е факта? Кой е променил съботата на неделята?
Нека видим Матей 12 глава и ще видим какво казва сам Исус-че ще бъде три дни и три нощи в гроба! Той е Месията-Христос означава Месия-или Помазан.

38 Тогава някои от книжниците и фарисеите Му отговориха, казвайки: Учителю, искаме да видим знамение от Тебе. 39 А Той в отговор им рече: Нечестиво и прелюбодейно поколение иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на пророк Иона.

Вижте какво каза Исус-зло и нечестиво поколение търси знак. Днес търсите някой знак дето някой ще ви удари по глравата и вие ще паднете и ще се излекувате... Или някой ще ви говори на езици и вие ще мислите, че е от Бога-а Библията ви казва, че езиците са за невярващите! Вие търсите знаци, но не търсите Бога! Нечестиво и прелюбодейно поколение...

40 Защото, както Иона беше в корема на морското чудовище три дни и три нощи, така и Човешкият Син ще бъде в сърцето на земята три дни и три нощи.

Сестри и братя-ето ви го знака. Вие казвате, че е умрял в петъка. И е отишъл в гроба в петък вечер, събота нощта и... неделята ... Не-не става, защото не е бил в гроба вече в неделя преди да изгрее слънцето... Не можете да преброите три дни и три нощи и ето-следвате друг Исус, Този в който вярвате не е този от Библията. И така-за да намерим, кога е възкръснал, трябва да намерим кога е умрял-Данаил 9 глава

25 Знай, прочее, и разбери, че от излизането на заповедта да се съгради изново Ерусалим до княза Месия ще бъдат седем седмици; и за шестдесет и две седмици ще се съгради изново, с улици и окоп, макар в размирни времена.

Артаксеркс-Императора на Мидо Персия е дал заповед на Юдеите да посторят отново Храма в Ерусалим. От времто на тази заповед до идването на Исус са тези 62 седмици от години

26 И подир шестдесет и две седмици Месия ще бъде посечен, но не за себе си

За кого умря Исус-за нас, не за себе си

; и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището; и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения.

През 70 година Генерал Тит е разрушил напърно Ерусалим!

27 И Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът;

Всредата на седмицата Исус ще бъде убит. И жертвоприношениета ще престанат. Защо? Защото Исус премахна този закон и завесата, която разделяше Светая от Светая Светих чрез смъртта си и възкресението си

и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.

Евреите 10 глава

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват.

И езичниците мислят, че Исус е приковал Царският Закон на кръста-не е вярно! На кръста отиде Закона за жертвоприношенията! Какво означава това-ще бъде Бог! Защото само Бог е съвършен! Сестри и братя-това е верният превод. Не „свършвам“ както пише във вашите Библии, но съвършен! И сега-никога не можете да сте перфектни-съвършени докато убивате животни-защо:

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове. Ето защо! 5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло;

А Исус имаше нужда от тяло, което може да умира! Защото Боговете не могат да умрат! Отец му приготви тяло и ангел дойде и го инжектира в Мария. Хората не внимават на тези неща

10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги.

С това именно тяло Исус дойде за да умре! И когато умря на кръста-завесата на Храма се раздра от горе до долу. Ако разбирате Закона за Жертвоприношенията, ще знаете, че вече няма място за свещениците да пръскат с кръвта на животните по завесата 7 пъти

11 И всеки свещеник, като стои та служи всеки ден, принася много пъти същите жертви, които никога не могат да отмахнат грехове; 12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога,

Господ му каза още преди да дойде в пълти кръв, че ще седне отново на трона и неговите врагове ще са му подножие-Псалм 110. И какво стана после след смъртта на Исус-ето:

18 А гдето има прощение за тия неща, там вече няма принос за грях.

Защото в средата на седмицата направи жертвоприношенията да престанат. Сега вече няма животни дето ще умират за вас. Спомнете си Даниил по-горе. И ако внимаваме как са дните и нощите и че денонощието започва със залеза на слънцето, ще видим, как Исус умря в сряда. Четвъртъка започва с нощта на четвъртък. И сега вече можете да проброите три дни и три нощи. Нощта на четврътъка, нощта на петъка и нощта на съботата. Денят на четврътъка, денят на петъка и денят на съботата-три дни итри нощи. И това е точно, което каза пророка, че ще стане. Това ни каза Даниил-че в средата на седмицата Исус ще направи така, че да престанат жертвоприношенията.
Но ако нещо не е ясно-нека видим още-Йоан 20 глава. Вижте колко неща не сте занели. Господ е дална човека да бъде в тяло от плът и кръв за седем дена. На осмият вече няма плът и кръв.

1 В първия ден на седмицата Мария Магдалина дохожда на гроба сутринта, като беше още тъмно, и вижда, че камъкът е дигнат от гроба.

Първият ден е неделята! И слънцето още не е било изгряло-нощ!

2 Затова се затича и дохожда при Симона Петра и при другия ученик, когото обичаше Исус, и им казва: Дигнали Господа от гроба, и не знаем где са Го положили.

Значи Исус не е бил вече там. Те ви казват, че християнската събота представя възкресението на Исус в неделя... Но той не е бил там! Каква тогава християнска събота? Исус не е бил в гроба в неделята. Нищо от него не е имало в гроба. А не както те ви казват-тялото умира, духът отива при Бога...
Кой е променил съботата на неделята-Уърлд Скоп Енциклопедия ... Том 11 Неделята-денят на слънцето.

Неделя е първият ден от седмицата и е пазен от християните поради възкресението на Исус на този ден.

Но ние видяхме, че Исус не е възкръснал в неделя

Император Константин в 321 година е издал декрет с който е заповядал да се пази неделята...

Та кой ви е дал неделята-Император Константин-Римски Император! Това е записана история! Не можете да й противоречите. За това Библията ви казва, че Рим е ужасен звяр. Унищожава и физически и духовно. Е добре-щом Господ не ви е дал неделята-какво правите тогава?
Ще видим Езекил 8 глава. Вижте тези хипокрити-същите са и днес пред вас. Ще видим на какво се покланят тези които отиват рано сутринта преди слънцето да изгрее

1 А в шестата година, в шестия месец, на петия ден от месеца, като седях в къщата си, и Юдовите старейшини седяха пред мене ръката на Господа Иеова слетя там върху мене. 2 Погледнах, и ето подобие на глед като огън; от това, което се виждаше, че е кръстът му и надолу, огън; и от кръста му нагоре, наглед като сияние, като че ли беше светъл кехлибар.

Господ се е явил във видение пред Езекил-и ето какво му казва:

5 Тогава ми рече: Сине човешки, подигни сега очите си към север. И тъй подигнах очите си към север, и, ето, на север от вратата, която води за олтара, при входа стоеше тоя възбудител на ревнивост идол. 6 И рече ми: Сине човешки, видиш ли що правят тия? - големите мерзости, които Израилевият дом върши тук, та да се отдалеча от светилището Си? Но ще видиш още пак големи мерзости.

Ето какво са вършили Израиляните тогава. И ето още!

15 И рече ми: Видя ли, сине човешки? Ще видиш още пак и по-големи мерзости от тия. 16 И въведе ме във вътрешния двор на Господния дом; и, ето, във входа на Господния храм, между предхрамието и олтара, около двадесет и пет мъже, с гърбовете си към Господния храм, и с лицата си към изток, които се кланяха на слънцето към изток.

Вижте какво са правили рано сутринта в неделя-кланят се на слънцето-на изток! Така е и днес! Цялото нещо е, че когато отивате рано сутринта да служите в неделя-служите на слънцето. И на Великдена имате служба рано сутринта в неделя, като се обръщате на изток-от където изгрява слънцето. И целият свят е станал луд.
Нека видим от къде е дошъл Великдена: историческа книга "Последните Два Милиона Години"-страница 216 и 84-за Великдена и какво е този празник.

Чрез тактическа гениалност, църквата е възприела паганските фестивали и ги е направила християнски. Например Истър-което е Великдена-идва от богинята Естрате. Финикииците са я наричали така. Богинята на женското плодородие. За това имате яйца-те са символ на рождението. И козунаци-които са се правили за тази богиня.
И тези козунаци са започналивъввремето на Израел.
Гърците са наричали тази богиня Дияна.

Нека видим за тази богиня-какво представя: страница 84

Юдеите са били приели Сирийската религия. Тази богиня е изисквала храмова проституция и оргии. Те са използували алкохол и са правели оргии. Богинята Естарте се е празнувала по този начин.

И вие свързвате това с Исус? Вие се кланяте на проститутките всеки Великден. От къде мислите идват зайците и яйцата-те представят женското плодородие. Те са ви отнели Пасхата и са ви дали денят на оргиите и проститутките.
Да видим още една подмяна-че ще вървите на небето.
Откровението 3 глава и дали Исус ни обещава да ни води на небето

20 Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене. 21 На този, който победи ще дам да седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол.

Вижте какво ни обещава Господ Исус ако устоим до края в истината! Да седим на неговият трон. Тоест-ние ще управляваме тази земя. Нека видим за чий трон става въпрос: Лука 1 глава

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет, 27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.

И какво й е казал

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. 31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус. 32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида.

И Господ ще му даде трона на баща му Давид

33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.

И няма да има края на неговото Царство. И той ще управлява всичките царства. Господ нали е обещал на Давид, че ще управлява Израел и също, че от поколението на Давид ще има вечно на трона му Личност!
Нека видим това-Данаил 7 глава. Хората не четат Бибилята и не знаят тези неща.

13 Гледах в нощните видения, и ето, един като човешки син идеше с небесните облаци и стигна до Стария по дни; и доведоха го пред Него. 14 И Нему се даде владичество, слава и царство, за да Му слугуват всичките племена, народи и езици. Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се разруши.

Не каза ли в Лука, че Отец ще му даде Царство, което няма да има край? А къде ще бъде това Царство:

27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.

Къде е „под цялото небе“? И всичките Царства ще му служат! Къде е това-тук на земята! Исус ще седи на трона на Давид в Ерусалим и ще управлява цялата земя. И светиите ще управляват заедно с него.
Ще видим Откровението 5 глава и какво ще павят светиите.

1 И видях в десницата на седящия на престола книга, написана отвътре и отвън запечатана със седем печата.

Нека видим това какво е

4 И аз плаках много, защото никой не се намери достоен да разгъне книгата нито да я гледа.

Никой не може да интерпретира Божието Слово!

5 Но един от старците ми каза: "Недей плака: ето лъвът, който е от Юдовото племе, който е Давидовият корен, превъзмогна, за да разгъне книгата и да разпечата нейните седем печата."

Това е Исус! Той може да отвори Книгата. И какво ще стане тогава:

7 И то дойде та взе книгата из десницата на седящия на престола. 8 И когато взе книгата, четирите живи същества и двадесетте и четири старци паднаха пред Агнето, като всеки държеше арфа и златни чаши пълни с темян, които са молитвите на светиите.

Исус взе книгата и само той може да я обясни

9 И пеят нова песен, думайки: Достоен си да вземеш книгата и да разпечаташ печатите й: защото си бил заклан, и със Своята кръв си изкупил за Бога човеци от всяко племе, език, люде и народ 10 и направил си ги на нашия Бог царство и свещеници; и те царуват на земята.

И те ще управляват на земята! Не на небето-на земята! Няма нужда да интерпретираме нищо-ясно е. И ще има светии от всичките народи на този свят.
Но тогава, кой иска да отива на небето? Ще го видим-Откровението 12 глава

7 И стана война на небесата: Излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели; 8 обаче, те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето. 9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.

Но ако все още мислите, че ще вървите на небето-ще ви покажа кого следвате-Исаия 14 глава

12 Как си паднал от небето, ти Луцифер, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;

Знаем кой е Луцифер-Сатана-той е носел Божието Слово до всички. И от както е изхвърлен от небето, все иска да се върне там

13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север,

Сатана говори, че иска да се върне на небето

14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния.

И ако вие искате да отивате на небето-кого следвате? Сатана! На всяко погребение ви казват, че това не е сестра Йоана-това е само нейната обвивка. Тя се е върнала в дома си. Но след като е взета от пръстта-къде е домът й? В земята-не на небето! Ако сте от небето-тогава ще се върнете там, но не сте от небето. И така-кого следвате за да отивате на небето-Сатана. И ето ви друго фалшиво учение-че някои са на небето и ви гледат от там... Вцялата Библия няма никой друг, който да иска да върви на небето.
Нека видим още една подмяна-че мъртвите са на небето или в ада-Йоан 6 глава

35 Исус им рече: Аз съм хлябът на живота; който дойде при Мене никак няма да огладнее, и който вярва в Мене никак няма да ожаднее. 38 защото слязох от небето не Моята воля да върша, а волята на Този, Който Ме е изпратил.

Исус дойде да върши волята на Отец

39 И ето волята на Този, Който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, но да го възкреся в последния ден.

Ще го възкреся от мъртвите в последният ден. Е дошъл ли е последният ден? НЕ

40 Защото това е волята на Отца Ми: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз да го възкреся в последния ден.

Вижте какво ви казва Исус отново-ще ви възкреси в последният ден. Последният ден не е дошъл

44 Никой не може да дойде при Мене, ако не го привлече Отец, Който Ме е пратил и Аз ще го възкреся в последния ден.

Казва ви същото за трети път-в последният ден! Тогава има ли някой на небето-не! Има ли някой възкресен-не!

54 Който се храни с плътта Ми и пие кръвта Ми, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден.

Е дошъл ли е последният ден? НЕ! Исус казва това, не вашият пастор иликойто и да е. Тогава къде са мъртвите? В гроба! Точно както Господ казва в Битие 3 глава-от пръстта сте и там се връщате.
Нека сега да видим и последното фалшиво учение-за Коледата, за която те казват, че Исус се е родил на този ден-Матей 2 глава

1 А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски, в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток пристигнаха в Ерусалим. 2 И казаха: Где е Юдейският цар, който се е родил? защото видяхме звездата му на изток, и дойдохме да му се поклоним.

Колко мъдреци са били? Не знаем

3 Като чу това цар Ирод, смути се, и цял Ерусалим с него. 7 Тогава Ирод повика тайно мъдреците и внимателно научи от тях времето, когато се е явила звездата. 8 И като ги изпрати във Витлеем, каза им: Идете, разпитайте внимателно за детето; и като го намерите, известете ми, за да ида и аз да му се поклоня.

Ирод е искал да убие Исус защото се е страхувал, че ще му отнеме трона. Ирод е бил ужасна личност

12 А, понеже бяха предупредени от Бога насъне да се не връщат при Ирода, те си отидоха през друг път в своята страна.

Ирод обаче е искал да унищожи Исус на всяка цена и ето какво е извършил

16 Тогава Ирод, като видя, че беше подигран от мъдреците, разяри се твърде много, и прати да погубят всичките мъжки младенци във Витлеем и във всичките му околности, от две години и по-долу, според времето, което внимателно бе изучил от мъдреците.

Ирод не е знаел, кога се е родил Исус. Но вие днес знаете, че Исус се е родил на 25 декември? Но тогава как е сатнало така, че вие следвате 25 декември и казвате, че Исус се е родил тогава?
Гролиер Енциклопедия Том 3, страница 94 и 95-Коледата-празнуват я на 25 декември.

Денят на рождението на Исус е неизвестен. Отначало са празнували 6 декември като денят на кръщението на Исус.  Декември 25 е бил важен фестивал в Римската Империя-пагански. Това е диас наталас солас инвикти-рождението на непобедимото слънце. Това е най-дългият ден след най-краткият ден на годината-когато дните започват да се удължават. И тогава са имали фестивал за слънцето.

И какво намираме-че следвате слънцето и на него се кланяте.

Имало е фестивал по времето на 25 декември-за възроденото слънце с танци и песни, също даване на подаръци. Тогава са украсявали дърветата и са си раздавали подсаръци. Когато това станало християнски фактивал, всичко продължило, но вече имало християнско значение...

Нека сега видим за дебелият човек, дето се спуска в една нощ, във всяка къща на света през кумина, и се вози на шейна дето лети...

Санта Клаус-версия на Свети Николас. Известен още като Татко Крисмъс.
Патрон на децата. 25 декември е чисто религиозен фестивал, докато свети Николас се епразнувал на 6 декември

Ето как са измислили, че на всяка Коледа в една нощ идва във всички къщи на света, с шейна теглена от елени и летяща, слиза през кумина и всичко това, в една нощ.

На 6 декември е бил празника му и са се давали подаръци. Това е чист пагански фестивал.
Нека видим какво казва Господ по този въпрос-Еремия 10 глава. Трябва да четете Библията! Но вие не я четете.

1 Слушайте словото, което Господ говори вам, доме Израилев! 2 Така казва Господ: Не учете пътя на народите, И не се плашете от небесните знамения По причина, че народите се плашат от тях.

Не учете пътищата на народите!

3 Защото обичаите на племената са суетни; Понеже само дърво е това, което секат от гората, Нещо издялано от дърводелски ръце с брадва;

Елхичката...

4 Украшават го със сребро и злато, Закрепват го с гвоздеи и чукове, За да не се клати;

Кръстачката за да не мърда...

5 Те стоят прави като плашило в бостан, Но не говорят,
Трябва да се носят, Защото не могат да ходят. Не бойте се от тях, защото не могат да докарат някакво зло, Нито им е възможно да докарат някакво добро.

И ето какви сте ако правите това като народите

8 Но всички ония са скотски и безумни; Суетно е учението им;

то е само дърво

15 Суета са те, дело на заблуда; Във времето на наказанието им те ще загинат,

Прочетете това-като дойде Господ, ще умрете ако правите това

21 Понеже овчарите станаха като скотове И не потърсиха Господа, Затова не са успявали, И всичките им стада са разпръснати.

И Господ ще ги унищожи като дойде! Защото те са обикнали паганизма и са се отрекли от Господа. Те ще имат сериозен проблем...
Нека видим Матей 15 глава

1 Тогава дойдоха при Исуса фарисеи и книжници от Ерусалим и казаха: 2 Защо Твоите ученици престъпват преданието на старейшините? понеже не си мият ръцете, когато ядат хляб. Чии са тези традиции-на старейшините. 3 А Той в отговор им каза: Защо и вие заради вашето предание престъпвате Божията заповед? 4 Защото Бог каза: "Почитай баща си и майка си"; и - "Който злослови баща или майка, непременно да се умъртви". 5 Но вие казвате: Който рече на баща си или майка си: Това мое имане, с което би могъл да си помогнеш, е подарено Богу, 6 - той да не почита баща си, [или майка си]. Така, заради вашето предание, осуетихте Божията заповед.

Така и вие следвате традиции-отивате на църква в неделя. Пазите Коледата и Великдена. Господ ви казва да пазите Пасхата и Празниците, но вие искате да празнувате храмовите проститутки...

7 Лицемери! добре е пророкувал Исаия за вас, като е казал: - 8 "Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене. 9 Обаче напразно Ми се кланят, Като преподават за поучения човешки заповеди".

Вие не служите на Бога, но следвате човешки заповеди. И не пазите нищо от това, което Господ ви е казал да пазите. Вървите против всичко дадено от Господа.
Ще видим Исаия 29 глава. И всичко, което научавате в тези неделни църкви е в суета-не струва нищо!

9 Стойте смаяни и почудете се, Заслепете себе си и ослепейте; Те са пияни, но не от вино, Политат, но не от спиртно питие.

Света е пиян-но не от алкохол. Пиян е от фалшива религия!

10 Защото Господ изля на вас дух на дълбок сън, И затвори очите ви: пророците, И помрачи първенците ви: гледачите. 11 И всяко пророческо видение стана за вас Като думите на запечатано писмо, Което дават на някого, който е грамотен, И казват: Я прочети това; А той казва: Не мога, защото е запечатано;

И не разбирате какво правите, защото не искате да четете и да проверите, дали това, което ви казва пастора е истина или не е!

12 Тогава дават писмото на някого, който не е грамотен. И казват: Я прочети това; А той казва: Не съм грамотен. 13 Затова Господ каза: Понеже тия люде се приближават при Мене с устата си, И Ме почитат с устните си, Но са отстранили сърцето си далеч от Мене, И благоволението им към Мене е По човешки поучения изучени папагалски,

Ако човек не може да чете поради това, че е запечатано за него или е неграмотен-какво ви проповядва такъв? И вижте какво ви учат-човешки поучения! Заучени папагалски!

14 Затова, ето, ще пристъпя да направя чудно дело между тия люде, Да! чудно и странно дело; И мъдростта на мъдрите им ще изчезне, И разумът на разумните ще се скрие.

Днес не можете да преброите дори и до три. После ни казвате, че умрелият в ковчега е на небето...

16 Ах! тая ваша опърничавост! Грънчарят ще се счете ли като кал? Направеното ще рече ли за този, който го е направил: Той не ме е направил? Или изработеното ще рече ли за този, който го е изработил: Той няма разум?

Кои думи-на Библията, която не отваряте!
И последното място-Исаия 24 глава

4 Земята жалее и повяхва; Светът изнемощява и повяхва; Високопоставените между людете на земята са изнемощели. 5 Земята тоже е осквернена под жителите си, Защото престъпиха законите, не зачитаха повелението, Нарушиха вечния завет.

Те нарушиха Закона, промениха всичко и нарушиха Вечният Завет! Целият свят е жертва на това голямо превключване от истината към лъжата. И всеки дето има очи може да види света и състоянието му днес. Господ Исус идва скоро!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172235
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031