Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2016 21:38 - КАКВО ЩЕ БЪДЕ ВЪЗКРЕСЕНО-ТЯЛО, ДУША ИЛИ ДУХ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1685 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
1 Летописи 29:10-13

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Ще научите истината за възкресението както е. Мнозина от вас вярват в лъжата, че мъртвите не са мъртви, но са на небето. Рядко някой вярва, че близките им са в ада... Но ето-време е да научите истината по този въпрос както е.

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота!
Хората до преди са вярвали, че когато човек умре, тялото умира, но душата остава жива. После някой прочел какво казва Павел и без да разбира-прибавил и духът-който не умира. И така-днес вярват, че ние се състоим от тяло, душа и дух. Вижте-когато прочетете нещо в Библията и не го разбирате-трябва да го изследвате. Някой от апостолите ще ви каже едно, друг ще ви каже още нещо, трети-още нещо. И вие трябва да изследвате всичкото. И ако нещо не е ясно-трябва да го изследвате и да го изясните.
Хората казват, че тялото умира, но душата отива на небето. И както вече казах-сега вече имате и дух...
Ще изясним тези неща-дали човекът е троица, както казват някои, то коя част отива в земята и ще дойде отново от земята и какво ще бъде с другите две части?
Ще започнем урока от Матей 10 глава

27 Това, което ви говоря в тъмно, кажете го на видело; и което чуете на ухо, прогласете го от покрива. 28 Не бойте се от ония, които убиват тялото, а душата не могат да убият;

И ето тук става проблема

но по-скоро бойте се от оногова, който може и душа и тяло да погуби в пъкъла.

Това е, което Матей е писал и някои казват, че ето-тялото умира, но душата не, но нека видим какво е писал по същият въпрос Лука. Защото трябва да намерим каква е истината-кой е този, който има властта да ни хвърли в огненото езеро-или да ни даде вечният живот-Лука 12 глава. Вижте-четем заедно Библията. И Светият Дух ни говори от нейните страници.

3 Затова, каквото сте говорили в тъмно ще се чуе на видело;

Лука говори за същото нещо-за което говори и Матей-нали така? Виждаме същото нещо

и каквото сте казали на ухо във вътрешните стаи ще се разгласи от покрива
4 А на вас, Моите приятели, казвам: Не бойте се от тия, които убиват тялото, и след това не могат нищо повече да сторят.

И те не могат да направят нищо повече

5 Но ще ви предупредя от кого да се боите: бойте се от онзи, който, след като е убил, има власт да хвърля в пъкъла, Да! казвам ви, от него да се боите.

Значи няма нищо общо с тяло и душа! Но става въпрос за този, който има властта да ни даде вечен живот или да ни прати в огненото езеро-един е той, Исус Христос. И ето-Исус ще ви даде и пример и ще видите точно как е. Така трябва да търсите и ще намерите истината. Както виждате, току що прочетохме, че Матей и Лука не са чули абсолютно едно и също нещо.
Нека да видим как работи Господ. Ще видим когато ще дойде отново-Откровението 19 глава

11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно.

Исус идва да прави война, а не да ви потупа по рамото!

14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне.

И ето-Господ Исус не идва сам, но всичките ангели идат с него! И какво ще направи човекът:

19 И видях звяра и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство.

И понеже човеците са безумни-ще се опитат да воюват с Господа... Това е Третата Световна Война и ето-Европейският Съюз ще иска да воюва с Господа-тези хора са безумни

20 И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел.

Вижте какво става когато Исус дойде отново. И вижте какво ще направи с тези двамата-това е папата, който е лъжепророка и военният водач на Европейският Съюз. Те ще бъдат хвърлени директно в огненото езеро. Те дори няма и да минат през съда. Защото те са знаели прекрасно, какво вършат. И ето сега въпроса-каква част от тези двамата Исус хвърли в огненото езеро-тялото им, душата им или духът им? Нека видим това-Исаия 66 глава. Можем да си говорим колкото си искаме, но Книгата има думата! И вижте още нещо-вие не познавате Исус-защото мислите, че е само любов и е нежен-не може да направи нищо зло, но вижте какво ще направи като дойде! И понеже не го познавате-не се страхувате от него и не пазите Закона му. Всяко нещо си има закон, но Бог няма Закони? Вие си играете със себе си

15 Защото, ето, Господ ще дойде с огън, И колесниците Му ще бъдат като вихрушка, За да излее гнева Си с ярост, И изобличението Си с огнени пламъци, 16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много.

Това е Исус, сестри и братя. И вижте колко хора ще избие Исус! И за това ще повика птиците и зверовете да ядат труповете

17 Ония, които се освещават Те сами освещават себе си-

те смятат себе си за свети...

и очистват за да отиват в градините След едно дърво в средата-на градината (което е Сатана), Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ.

Хората казват, че не е важно какво ядеш-не е ли важно наистина? Вижте какво ще направи Господ с тези дето ядат нечисто, а са знаели, че не бива!

18 Защото Аз зная делата им и помислите им, И иде времето, когато ще събера всичките народи и езици; И те ще дойдат и ще видят славата Ми. 22 Защото, както новото небе И новата земя, които Аз ще направя, Ще пребъдат пред Мене, казва Господ, Така ще пребъде родът ви и името ви. 23 И от новолуние до новолуние, И от събота до събота, Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене, Казва Господ.

И всички хора ще празнуват Празниците на Бога-всички хора

24 И като излязат те ще видят труповете на човеците, Които са престъпили против Мене; Защото техният червей няма да умре, Нито ще угасне огънят им; И те ще бъдат гнусни на всяка твар.

И какво виждаме тук-огненото езеро, което ще се появи когато Исус дойде и Той ще хвърли там тези двамата. И това е 1000 години дори и преди Сатана да е хвърлен там. Огненото езеро е вечно и вижте-тези двамата ще са си все там и все живи. И хората ще отиват на Празниците в Ерусалим и винаги ще виждат тези двамата там. И не-няма да са изгорели. И ще са там постоянно, на мъки. И както четете-труповете им. Но дали и душите им ще са там? Нека видим Исус-дойде и умря за греховете на хората и после беше погребан. Но преди това говореше какво ще бъде.
Ще видим какво говори Давид за Исус-Псалм 16. Господ ви показва всичкото в Библията и няма място за интерпретации, но трябва да я четете. И това е нещо много сериозно, защото вие ще се срещнете с Исус.

8 Винаги турям Господа пред себе си; Понеже Той е от дясно ми, аз няма да се поклатя. 9 Затова се зарадва сърцето ми, и развесели се душата ми, А още и плътта ми ще пребивава в увереност. 10 Защото няма да оставиш душата ми в преизподнята; Нито ще допуснеш угодника Си да види изтление.

Защото няма да оставиш душата ми в ада. Нито ще оставиш Светият си да види изтление. Думата ад идва от думата шуел и означава гроба. Но кой е той, който говори тук-Деянията 2 глава ще ни каже. Не можете да сте само по Новият Завет-трябва да сте по цялата Библия за да разберете какво казва Господ. Деянията 2 глава

22 Израилтяни, послушайте тия думи: Исуса Назарянина, мъж засвидетелствуван между вас от Бога чрез мощни дела, чудеса и знамения, които Бог извърши чрез Него посред вас, както сами вие знаете, 23 Него, предаден според определената Божия воля и предузнание, вие разпнахте и убихте чрез ръката на беззаконници;

Исус трябваше да умре и това беше писано, но те го убиха поради погрешна причина

24 Когото Бог възкреси, като развърза болките на смъртта, понеже не беше възможно да бъде държан Той от нея. 25 Защото Давид казва за Него: - "Винаги гледах Господа пред себе си; Понеже Той е от дясно ми, за да не се поклатя;

Нали точно това прочетохме в 16 Псалм. Съмртта нямаше власт на Исус Христос

26 Затова се зарадва сърцето ми, и развесели езикът ми, А още и плътта ми ще престоява в надежда; 27 Защото няма да оставиш душата ми в ада, Нито ще допуснеш Твоят Светият да види изтление.

Защото няма да оставиш тялото ми в гроба

29 Братя, мога да ви кажа свободно за патриарха Давида, че и умря и биде погребан, и гробът му е у нас до тоя ден.

Петър ви казва-не става въпрос тук за Давид! Защото гроба му е и до днес в Израел. И ето-именно Исус Христос не беше оставен в гроба и тялото му не се разложи

30 И тъй, понеже беше пророк, и знаеше, че Бог с клетва му се обеща, че от плода на неговите чресла [по плът ще въздигне Христа, да Го] постави на престола му, Давид предрече, че Исус ще седи на трона му.

Давид говори за Исус и освен, че е бил Цар, също е бил и пророк

31 той предвиждаше това, говори за възкресението на Христа, че нито Той беше оставен в ада, нито плътта му видя изтление.

Ето за кого говореше Давид-за възкресението на Исус! И Исус не остана в гроба-не повече от три дни и три нощи и тялото му не се разложи

32 Тогова Исуса Бог възкреси, на което ние всички сме свидетели. 33 И тъй, като се възвиси до Божията десница, и взе от Отца обещания Свети Дух, Той изля това, което виждате и чувате. 34 Защото Давид не се е възнесъл на небесата; но сам той казва: - "Рече Господ на Моя Господ: Седи отдясно Ми,

Давид не се е възнесъл на небето! Давид, който е бил според сърцето на Господа, но не е отишъл на небето! Но сам казва-Господ каза на моя Господ (Псалм 110)-Давид говореше за Исус! Но за коя част от Исус говореше Давид-тялото му, душата му или духът му? Първо трябва да видим за този ад-какво е това?

35 докле положа враговете Ти за Твое подножие".

Ще видим Псалм 30 за да научим какво е ада.

2 Господи Боже мой, извиках към Тебе; И Ти си ме изцелил. 3 Господи, извел си от гроба душата ми; Опазил си живота ми измежду ония, които слизат в рова.

Значи душата е отишла в гроба? Точно така! Но нали те ви казват, че тялото отива в гроба, а душата отива на небето... Но какво-гешка ли е станало тук, или просто е факта, че тялото и душата е едно и също?!
Ада е състояние. Гроба е място-шуел. Ад е когато човек е смъртно болен, когато няма нищо за ядене и децата му плачат за коричка хляб. Когато отидете на погребение и мъртвият е в ковчега-те ви казват, че това е само тялото му-душата е отишла на небето... Наситина ли? Исус е Капитана на нашето спасение. Каквото става с него-ще стане и с нас. И нека видим, когато умря и възкръсна-каква част от него намериха в гроба-Лука 24 глава. Хората ви казват-когато им кажете истината както е-не можеш да изпитваш Бога. Не изпитваме Бога-изпитваме вашата вяра и в какво сте повярвали.

1 А в първия ден на седмицата, сутринта рано, жените дойдоха на гроба, носещи ароматите, които бяха приготвили.

Било е още тъмно

2 И намериха камъка отвален от гроба. 3 И като влязоха, не намериха тялото на Господа Исуса.

Момент сега-би трябвало да намерят тялото на Исус? Защото душата е отишла на небето, но тялото е останало на земята...
Но вижте какво им казаха ангелите:

6 Няма Го тука, но възкръсна. Спомнете си какво ви говореше, когато беше още в Галилея,

Исус не е в гроба-вижте какво казаха ангелите! „Той не е тук!“ Е-ако сте починали и сте се върнали в дома си от където сте дошли, тоест-те ви казват, че след смъртта си отивате на небето-не трябва да сте в ковчега! Каквото стана с Исус-трябва да стане и с вас когато починете. Но като отидете на погребение-виждате този, когото сте познавали докато е бил жив, в ковчега. Е как така? Мислете, сестри и братя! Мъртвите са си мъртви и всичко умира. Душата сме ние-вижте си Битие 2:7

7 като казваше, че Човешкият Син трябва да бъде предаден в ръцете на грешни човеци, да бъде разпнат, и в третия ден да възкръсне.

Виждате сами това-нищо не намериха в гроба.
Е-намерихме, че когато тялото е погребано, то и душата също е погребана-защото тялото е душата.
Нека сега видим за духа-1 Солунци 5 глава. Вижте-трябва да четем цялата Библия и ако внимаваме-ще намерим истината както е.

23 А сам Бог на мира да ви освети напълно; и дано се запазят непокътнати духа, душата и тялото ви без порок, до пришествието на нашия Господ Исус Христос.

Ето от къде са взели това, че човекът се състои от тяло, душа и дух... И вие сте повярвали в това. Че сте част тяло, част душа и част-дух. Ето ви какво проповядват днес. А аз питам-какво стана с двете части-защото преди беше тяло и душа. Но ние ще видим как е всичкото.
Ние ще видим самото начало-Битие 2 глава. Казват ви, че духът не може да умре-някой ви пръсва главата с пистолет, но ето-духът ви все още се разхожда наоколо-така ли? Хората не искат да мислят!

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Когато Бог вдъхна въздуха в ноздрите на човека-човекът СТАНА ЖИВА ДУША. А ПРЕДИ ТОВА БЕШЕ МЪРТВА ДУША.
Но какво стана тогава с духа?
Нека сложим още на масата-да видим и този дух-Лука 8 глава-ще ви объркам напълно. Ще ви накарам да внимавате какво четете! Да сте виждали мъртъв човек да диша? А жив човек да не диша? Просто е-нали? Но хората обичат глупостта

41 И, ето, дойде един човек на име Яир, който беше началник на синагогата, и падна пред Исусовите нозе и Му се молеше да влезе в къщата му;

Този човек не е вярвал в Исус, но когато дъщеря му е умирала-повярвал е

42 защото имаше едничка дъщеря, на около дванадесет години, и тя беше на умиране. И когато отиваше, народът Го притискаше.

Да видим какво ще стане сега

49 Докато той още говореше, дохожда някой си от къщата на началника на синагогата и казва: Дъщеря ти умря; не затруднявай Учителя. 50 А Исус като дочу това, отговори му: Не бой се; само вярвай, и тя ще се избави.

Вярата ви ще ви спаси!

51 И когато дойде в къщата, не остави никой да влезе с Него, освен Петра, Иоана, Якова и бащата и майката на момичето. 54 Но Той го хвана за ръката, и извика: Момиче, стани! 55 И върна се духът му и то на часа стана; и Той заповяда да му дадат нещо да яде.

Ето ви сега-духът на това момиче се върна... Преди беше-ако нямаш душа-си мъртъв. Сега-ако нямаш дух си мъртъв. Ние трябва да намерим за духа-какво е това? Хората са мързеливи и не искат да търсят истината. Отивате на църква и някой си ви говори цял ден и вие вярвате в това-а той не ви казва нищо от Библията. Господ ви казва, че никога не ви е познавал-защото отивате на църква, но не търсите Исус и не ви го представят там. За това ще ви каже, че никога не ви е познавал.
Йов 27 глава-да видим какъв е този дух. Господ никога не си противоречи-иначе кой може да му служи?

1 И Иов продължи беседата си като казваше: 2 В живота на Бога, Който е отнел правото ми, И на Всемогъщия, Който е огорчил душата ми, 3 Заклевам се, че през всичкото време, докато е дишането ми в мене, И Духът Божий в ноздрите ми, 4 Устните ми няма да изговорят неправда, Нито езикът ми ще продума измама.

И какво сега-духът на Бога живее в ноздрите на Йов? Но какво е това в нашите ноздри-въздуха, който дишаме. В Библията често дух и дъх е едно и също!
Нека видим това- Исаия 2 глава

22 Оставете се от човека, в чиито ноздри е дъх; Защото за какво може да се разчита на него?

Какво имаме в ноздите си-дъхът на живота! Когато Господ сътвори човека-вдъхна в ноздрите му дъхът на живота. И когато човекът спре да диша-какво става-умира! Вижте-ако не търсите-няма да намерите. Да сте видели жив човек, който не диша? Или мъртъв, който диша?
Нека се върнем сега отново на Йов-Йов 33 глава

1 Затова, Иове, чуй сега словото ми, И слушай всичките мои думи. 4 Духът Божий ме е направил, И дишането на Всемогъщия ме оживотворява.

Същото, което четем от самото начало-Битие 2:7. Дъхът ни дава живот. Спрем ли да дишаме-умираме. Задържаме дъхът си-ще издържим за известно време и като започнем да дишаме-дъхът ни се връща отново и оживяваме. Всичко е в Библията и е потвърдено от живота.
Ще видим Еклисияст 12 глава

1 И помни Създателя си в дните на младостта си, Преди да дойдат дните на злото, И стигнат годините, когато ще речеш: Нямам наслада от тях,

Вижте-докато сте млади, следвайте Господа, служете му. А не когато остареете и вече сте извършили маса грехове-тогава ще му служите? Вие не ставате за нищо-за какво сте на Господа?

5 Още когато ще се боят от всичко, що е високо, И ще треперят в пътя; Когато бадемът се разцъфти, и скакалецът натегне, и всяка охота изчезне; Защото човек отива във вечния си дом, И жалеещите обикалят улиците, -

Когато сте стари-всичко е трудно. Защото човек отива в гроба и жалеещите си отиват по домовете

7 И се върне пръстта в земята както е била, И дъхът се върне при Бога, Който го е дал.

Вижте какво ви казва-тялото отива в земята и дъхът отива отново при Бога, който го е дал. Въздухът излиза от мъртвия и отива при въздуха. И друг го вдишва, а може да е и животно или друго живо същество. И ако все още не сте разбрали-ще видим Псалм 104. Вижте как просто е Божието Слово-няма нищо сложно. И истината винаги излиза на яве.

23 Човек излиза на работата си И на труда си до вечерта. 28 Каквото им даваш те го събират; Отваряш ръката Си, и те се насищат с блага,

Всичко е от Господа!

29 Скриеш ли лицето Си, те се смущават; Прибираш ли дъха им, те умират И връщат се в пръстта си.

Вижте какво казва Господ-отнеме ли дъхът ни-умираме и отиваме в земята-същото каза и Соломон в Еклисияст. Е какво стана с духът-ето-това е дъхът ни! И когато сме мъртви не е нещо тайно-всички знаят, че сме мъртви. Вижте как просто е, нали? И ето-винаги се връщаме в пръстта.
Ние имаме голям проблем-да приемаме смислените неща както са. Все трябва да е нещо мистериозно. Но защо не може да е нещо ясно и просто? Сами видяхте как просто е цялото нещо. От пръстта сме взети и в пръстта се връщаме.
Нека се върнем отново на Битие 2 глава. Вижте-четем Библията-нищо друго! И ако някой се противи на истината-противи се на Бога.

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

Вижте това дърво, с което Господ не искаше човекът да има вземане-даване. Ние знаем-това е Сатана

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; Човекът можеше да яде от Дървото на Живота и никога да не умре. Но ето какво каза още Господ. 17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

Нека видим сега какво направи този човек-Битие 3 глава

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

Хората говорят-те са яли ябълки. Нима от ябълка можеш да поумнееш и да получиш знание? Хората искат да си останат малки в ума си. И ето-човекът яде от плодовете на това дърво-плодовете на лъжата. Адам не съгреши, но Ева съгреши, а Адам не я спря. И ето сега резултата:

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.

Адам не отиде да говори със Сатана, но Ева отиде, а той я послуша после. Сега вече земята е проклета поради твоя грях. Си думи-няма да ти е лесен живота от сега

19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.

Вижте какво ви казва Господ! Взел ни е от земята и като умрем-връщаме се в земята отново. От пръстта сме взети и там се връщаме. И не се превръщаме на нещо ново. И не казва-тялото ти ще отиде в земята а душата ти-на небето? Не! Следващият път като идете на погребение, кажете на пастора, че не-мъртвеца не се е върнал още в дома си докато не го поставят в земята.
Нека видим Йов и какво ни казва този умен мъж-14 глава.

1 Човекът роден от жена е кратковременен И пълен със смущение.

Понеже човекът наруши заповедта на Бога-ето какво става сега с всички нас-живеем един миг и умираме

2 Цъфти като цвят, и се покосява; Бяга като сянка, и не се държи.

Ние се явяваме и изчезваме-като миг... Търсете вечното, сестри и братя. И търсете да влезете във вечният живот, а не в огненото езеро, където също ще сте вечно

10 Но човек умира и прехожда; Да! човек издъхва, и де го? 11 Както водите чезнат из морето, И реката престава и пресъхва, 12 Така човек ляга, и не става вече; Докато небесата не преминат те няма да се събудят, И няма да станат от съня си.

Точно както водите чезнат-така изчезва човекът и няма да бъде възкресен докато не дойде Исус и възкреси праведните. А неправедните-след това. Спомнете си, че това няма да стане докато небето не се премести и слънцето не потъмнее. И така-не говорите с мъртвата си майка... Тя е мъртва!

13 О, дано ме скриеше Ти в гроба, Да ме покриеше догде премине гневът Ти, Да ми определеше срок, и тогава да би ме спомнил!

Скрий ме в гроба докато премине великата скръб и после си спомни за мене

14 Ако умре човек, ще оживее ли?

Добър въпрос

През всичките дни на воюването си ще чакам, Докато дойде промяната ми.

Ще видим за каква промяна говори Йов-Филипяните 3 глава. Понякога не четем, но само това, което ни се иска да бъде... Много учения са дошли от неразбиране на Бибилята. Някои говорят за нещо, което някой преживял след като умрял-няма такова нещо! Ние знаем, че това не е според Бога и истината.

20 Защото нашето гражданство е на небесата, отгдето и очакваме Спасител, Господа Исуса Христа,

Ние очакваме идването на Бога!

21 Който ще преобрази нашето унищожено тяло,

Който ще ни преобрази!

за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си.

Значи сега сме от плът и кръв. И ако сме тяло, душа и дух, то какво ще стане когато станем само дух? Когато Господ ни преобрази? Излиза, че ще бъдем нефункционални...
Нека видим Йоан 4 глава-какви ще бъдем когато Господ ни промени? Защото сега сме от плът и кръв.

24 Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.

Е-ако Господ е дух и ни промени-какво ще бъдем? Духове! Не е нужно никаква интерпретация-нали?
Нека сега се върнем и видим отново Йов- Йов 14 глава

15 Ще повикнеш, и аз ще Ти се отзова; Ще пожелаеш делото на ръцете Си.

Вижте какво ще стане когато Господ дойде отново. Но не се касае само до Йов.
Какво ще стане когато Господ дойде отново-кое е това време за което говори Йов-Йоан 5 глава

25 Истина, истина ви казвам, иде час, и сега е, когато мъртвите ще чуят гласа на Божия Син, и които го чуят ще живеят. 28 Недейте се чуди на това; защото иде час, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му, 29 и ще излязат; ония, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане.

Ако сте родени-ще живеете вечно. Въпроса е само-къде! Вижте-смъртта е прекъсване на живота. Господ е Бог на живите, не на мъртвите. Защото всеки, който е роден, ще живее вечно-ще е вечно жив. Не бихте искали да сте вечно живи и в огненото езеро-нали?
Данаил 12 глава

1 И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата.

Времето на Великата Скръб

2 И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.

И много от тези които спят в пръстта на земята ще се събудят... Не е ли точно това, което прочетохме в Йоан? Ето ви второто свидетелство по същият въпрос. И където и да чета-мъртвите са в земята. Всичко от тях-нищо не е отишло някъде!
1 Коринтяни 15 глава-ще получим разбиране тук. И кака така вие които имате разни титли по теология-не можете да разберете това?

35 Но някой ще рече: Как се възкресяват мъртвите? и с какво тяло ще дойдат?

Те ви казват, че мъртвите са си живи? Но какво ще стане тогава-когато Исус дойде и възкреси всички?

36 Безумецо, това, което ти сееш, не оживява, ако не умре. 37 И когато го сееш, не посяваш тялото, което ще изникне, а голо зърно, каквото се случи, пшенично или някое друго;

Когато посяваш семето, то е едно, после се явява друго тяло

38 но Бог му дава тяло каквото му е угодно, и на всяко семе собственото му тяло.

И все още се говори за тяло-нищо друго

39 Всяка плът не е еднаква; но друга е плътта на човеците, а друга на животните, друга пък на птиците и друга на рибите.

И ние ще бъдем възкресени в същото тяло, но ще е ново-не от плът и кръв. И никой няма да бъде с тялото на друг човек-всеки ще има своето си тяло, но ново-от нова материя

40 Има и небесни тела и земни тела, друга е, обаче, славата на небесните, а друга на земните.

Как ще изглеждаме тогава ще е различно как изглеждаме сега, но пак ще сме ние-с духовно тяло

42 Така е и възкресението на мъртвите. Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление; 43 сее се в безчестие, възкръсва в слава; сее се в немощ, възкръсва в сила; 44 сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло.

Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло. Сега разбирате ли? Ако сте част тяло, част душа и част-дух, сега ще имате проблем... Но факта е, че вие ще бъдете възкресени-не част от вас, но всичкото

45 Така е и писано: Първият човек Адам "стана жива душа", а последният Адам стана животворящ дух.

Ние прочетохме това в Битие-нали?

46 Обаче, не е първо духовното, а одушевеното, и после духовното. 47 Първият човек е от земята, пръстен; вторият човек е от небето.

Павел ви казва, че плътското тяло е първото-после иде духовното. Исус е първитя, който беше от плът и кръв, умря като плът и кръв и възкръсна в ново духовно тяло-Бог

48 Какъвто е пръстният, такива са и пръстните; и какъвто е небесният, такива са и небесните.

Ние сме от пръстта и всеки трябва да върши същото, както всеки друг. И вижте-имате две различни тела. Едното е от пръстта-другото не е

49 И както сме се облекли в образа на пръстния, ще се облечем и в образа на небесния.

И както сме се родили в плът и кръв-така ще се родим отново! В духовно тяло

50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното.

Точно това каза Исус-нали?

51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим,

Това е тайна. За мнозина

52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим. 53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие.

Мъртвите трябва да бъдат възкресени-от къде? От пръстта на земята! И тогава ще бъдат с ново тяло-духовно. Защото плътското не може да наследи Божието Царство. Там плът и кръв не могат да влязат

54 А когато това тленното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне писаното слово: "Погълната биде смъртта победоносно".

Сестри и братя-тогава вече смъртта няма да съществува-защото всички ще са безсмъртни. Дори и тези в огненото езеро. Но до тогава-ние разбрахме какво ще бъде възкресено-това наше плътско тяло.
Нека видим и последното място-Исаия 26

19 Твоите умрели ще оживеят; Моите мъртви тела ще възкръснат. Събудете се и запейте радостно вие, които обитавате в пръстта, Защото росата Ти е като росата по тревите, И земята ще предаде мъртвите.

Вижте какво пише Исаия-за възкресението

20 Дойдете, люде Мои, влезте в скришните си стаи, И затворете вратите след себе си; Скрийте се за един малък миг, Догдето премине гневът. 21 Защото, ето, Господ излиза от мястото Си, За да накаже жителите на земята за беззаконието им; И земята ще открие кървите си, И не ще покрие вече убитите си.

И земята ще даде своите мъртви. Не каза ли именно това Господ? Йов го каза малко по-различно. И всички са знаели за Влеиката Скръб. Йов каза същото. Господ идва от своето място. И хората в пръстта ще възкръснат когато Господ дойде. Сега знаем, какво ще възкръсне-това наше тяло. Цялото. И ние сме именно душите, а духът е въздухът, който дишаме.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. dartanjan - Библейският звяр който излиза от ...
27.11.2016 09:19
Библейският звяр който излиза от морето (народите) приличащ на леопард със седем глави и десет корони, и който е преследвал и изтощавал светиите 1260 години (от 538 до 1798) не е ли езическата антихристиянска римокатолическа църква , която е директен наследник на властта на последният римски император?
цитирай
2. bojiislujitel - Звяра е системата на белите хора...
28.11.2016 15:48
Звяра е системата на белите хора-Вавилон. От Вавилонската Империя дори и до днес белите хора управляват света-те са езичниците.
И с тяхното управление ще приключи управлението на човека над света.
1260 дена са великата скръб-3.5 години и още не е започнала. Това не бива да се бърка.
А именно Римската Империя е, която оздравя от смъртоносната рана през 1957 година-когато са подписали в Рим Римския Договор за създаването на Европейският Съюз.
Тоест-Европейският Съюз е възстановената Римска Империя и те ще са едната от двете основни военни сили в последната битка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2189092
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930