Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2016 18:22 - ТРОИЦАТА ЛИ-ИМА ЛИ Я В БИБЛИЯТА?
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1813 Коментари: 6 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Откровението 1: 1 Откровението от Исуса Христа, което му даде Бог, за да покаже на слугите Си онова, което има да стане скоро; а Христос прати та го яви чрез ангела Си на Своя слуга Иоан,

Здравейте сестри и братя,

Моля прочетете тази тема без да влагате в прочетеното каквито и да е предразсъдъци-опитайте се да я прочетете с отворено съзнание, необременено с разни човешки лъжи и учения-до колкото ви е възможно! Защото от това може би зависи вашето спасение...

Дойде времето да изясним и още един много важен въпрос, по който в християнският свят се шири пълно неразбиране, поради незпознаването на Божието Слово. Днес, както и в миналите векове, след като Рим въведе тяхното християнство, което няма нищо общо с Христос, но е чист паганизъм, едно от най-важните неща които те промениха беше истината за Бога. Именно Изператор Константин през 321 година въвежда задъжителното „християнство” в Римската Империя, като издава декрет с който забранява да се работи в... неделя. Само най-необходимите работи по полето можели да се вършат. Но защо неделя? Защото в Римската Империя са се кланяли на слънцето и денят му е бил неделята. По исторически сведения които могат да се намеря и в книгата „Последните два милиона години”, започнали да строят новите „християнски” храмове върху руините на бившите пагански храмове. Дори и базиликата Свети Петър във Ватикана е построена по този начин. От Рим идват много лъжи и изкривявания на Божието Слово. Те ви казват, че майка ви е на небето, че Сатана върти на барбекю злите в ада, че можете да ядете всичко, че трябва да пазите паганската Коледа и паганският Великден-съответно празника на бога-слънце или Митра и на богинята на плодородието-Естрате.
Но една от най-големите им лъжи е тази за Троицата. Те са които въведоха лъжата за Бог в три лица-Троицата. И те са които добавиха неща които изобщо не съществуват в Библията. Според тази лъжа, Бог е един, но в три лица. През годините съм питал много хора дето са приели тази лъжа, да ми обяснят като как си го представят това нещо, но никой не се е и опитал да го обясни. Защо го вярват тогава-интересен въпрос, нали? Да не говорим, че ние сме направени по образ и подобие на Бога-тогава би трябвало да имаме три лица... Някои твърдят, че ние сме също една личност но в три лица-тяло, душа и дух, но ако сте чели урока за Библията за смъртта-ясно и просто, знаете, че ние сме душите и че нещо от сорта на дух, който остава след смъртта не съществува! Прочетете в Битие 2 глава този 7 стих-ето го:

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

И какво излиза от този стих-че ние сме душите! Всичко, което Господ направи беше да ни даде дъхът на живота-така пише, нали? Въздуха. Човека започна да диша и ето-стана жива душа. Преди това е бил все още... мъртва душа. И не е възможно и да бъде иначе-по простата причина, че из цялата Библия пише, че ще има възкресение. Е как Господ ще възкресява душите които всъщност са си живи? Какво е възкресението? При това-възниква и още един въпрос и то съвсем логично-ако Господ възкреси тялото ни, а в същото време нашата душа е в рая и се рее из облаците-тоест, жива си е, то сега се явява парадокса, че възкресените имат по... две тела. Къде ще живеете, сестри и братя-в кое от двете тела? И ако прибавим към този луд микс и духа-кашата в която вярвате става пълна...
Не се лъжете-Господ не е за подигравка и всичко в Библията е напълно ясно и логично-проблема ви идва от там, че не познавате Библията! Библията описва същества с по четири лица-това са херувимите или серафимите на които са дадени и други имена. Те имат по четири лица и по шест крила, пълни с очи, а краката им са като на вол, но те са създания-създадени са от Бога. Езекил ги описва доста подробно и в 28 глава, а се явяват на доста места в Библията. Дори Сатана е херувим. Но те не са създатели-те са създания.
И така-нека видим според Божието Слово-Библията, кой е Бог-един ли е, двама ли са, трима ли? Това, което вие почти до един сте приели без да изследвате е, лъжата, че Бог е един в три лица-Бог Отец, Бог-Син и Бог-светият Дух. А преди години един брат писа, че Троицата била Отец, Сина и Мария... Народа ми погива от липса на знание!
И сега ето-веднага имам едно предизвикателство към всички вас-намерете ми само един стих от цялата Библия-не два стиха, но само един, в който да пише „Бог Светият Дух”! Няма да можете, защото няма такова нещо, сестри и братя. После съм задавал въпроса, когато някой ми говори за Бог-Светият Дух: питам ги-Отец е Свят и е Дух, Исус Христос е Свят и е Дух, ангелите на Отец и Исус Христос са свети и са духове, словото на Отец е Свято и е Дух, който носи живот-Йоан 6 глава, дори и нашите мисли са дух-не знаете ли това? Та вие за кой точно Свят Дух говорите?
Вижте това: Йоан 4 глава

24 Бог е дух; и ония, които Му се покланят, с дух и истина трябва да се покланят.

Това Исус каза когато беше на тази земя и поучаваше Израел на „Така казва Господ”! И не говореше очевидно за себе си, но за Отец, който е на небето. При това-никой никога не е видял Отец или е чул гласа му-Йоан 5 глава

37 И Отец, Който Ме е пратил, Той свидетелствува за Мене. Нито гласа Му сте чули някога, нито образа Му сте видели.

Но какво още четем в този 37 стих? Че Отец е пратил Исус Христос! Но ние знаем, че именно Господ Исус Христос е сътворил всичкото и без него нищо не е било сътворено. Та колко стават-двама, нали?
Йоан 1 глава

1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог. 2 То в начало беше у Бога. 3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.

Виждате ли това? В началото на кое-на сътворението на нашият свят-бе Словото! Едно от имената на Господа е Словото!
Откровение 19 глава-ето ви едно от имената на Господа

13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово.

И Словто-Господ Исус-е бил с Бога. Тоест-с Отец! И Словото е... Бог! И отново-именно Словото е сътворил всичкото. Но защо е наречен още Словото? Защото е Говорителят на Отец! Йоан 8 глава-дори и на земята Исус Христос не говореше нищо свое.

28 Тогава рече Исус: Когато издигнете Човешкия Син, тогава ще познаете, че съм това което казвам, и че от Себе Си нищо не върша, но каквото Ме е научил Отец, това говоря.

Какво виждаме тук? Каквото каже Отец-това говори Господ Исус!
И ето и още едно място: Йоан 12 глава

49 Защото Аз от Себе Си не говорих; но Отец, Който Ме прати, Той Ми даде заповед, какво да кажа и що да говоря.

И Отец и Господ Исус са духове. А дали ангелите са духове? Нека видим Библията и по този въпрос: Евреите 1 глава

13 А кому от ангелите е рекъл някога: - "Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие"? 14 Не са ли те всички служебни духове, изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение?

А дали пък Словото на Отец е дух? Хората не разбират, чедумите са дух. Мислите ни са дух. И думите могат да възраждат за живот или могат и да убиват.
Вижте отново Йоан 6 глава

63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са.

Сами виждате-Божието Слово е Дух и носи живот! Някои пък се опитват да ми кажат, че в Отец-който е Дух има друг дух в себе си и какво сега-кой всъщност командва парада? Знаете ли на колко места в Библията ви пише, че няма по-голям от Отец? Но според вашите учения излиза, че Светият Дух е по-голям от Отец?... После Павел дори ви пише ето това в 1 Коринтяни 2 глава:

11 Защото кой човек знае що има у човека, освен духът на човека, който е в Него? Така и никой не знае що има у Бога, освен Божият Дух.

И вие веднага мислите, че ето-духът е, който живее в нашето тяло и той е, който знае какво има в нас. Но за какво говори Павел? Не е ли нашето съзнание, което знае, какво мислим и какво има в нас-що се касае до мислите ни и желанията ни? Външно никой не знае, докато не ги изразим в думи и дела-нали така? Всичко, което ви казва тук Павел е, че съзнанието ни знае-така е и при Отец-нима Отец не мисли, няма съзнание?
И така-нека видим Библията по въпроса за Троицата-ще започнем от Битие 1глава.

26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята. 27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

Какво означава „ДА СЪЗДАДЕМ”? Определено някой се обърна към някого другиго или към други-повече от един. Между другото-ще научите сега и още нещо важно: оригиналната дума за Бог е Елохим-означава едно семейство с повече от един члена. Точно както човек обединява всички хора на земята-и мъже и жени, така е и думата Елохим. И така-определено някой се обърна към някого. Но кой и към кого? Ако да кажем Отец се обърна към ангелите-които вече беше създал, то тогава ние би трябвало да приличаме и на тях-да сте виждали напоследък някой с четири лица, шест крила пълни с очи и кравешки крака? Надявам се, не сте... Защото сме направени по образ и подобие на някого-в случая е на Бога.
Вижте какво каза сам Исус Христос, когато го попитаха да им покаже Отец: Йоан 14 глава

8 Филип Му казва: Господи, покажи ни Отца, и достатъчно ни е. 9 Исус му казва: Толкова време съм с вас и не познаваш ли Ме Филипе? Който е видял Мене, видял е Отца; как казваш ти: Покажи ми Отца?

Какво им каза Исус-който е видял мене-видял е Отец. Но в същото време пак в Йоан Исус Христос казва ето това: Йоан 5 глава

37 И Отец, Който Ме е пратил, Той свидетелствува за Мене. Нито гласа Му сте чули някога, нито образа Му сте видели.

Е каква стана тя тогава-в първитя стих Исус ни казва, че който е видял-видял е Отец, а във вторият-че никой никога не е видял Отец. Разбирате, че думичките „никой и никога” отричат каквато и да е възможност някой когато и да е било от създанието на света да е виждал Отец. Какво тогава означава това, което Исус каза в Йоан 14 глава? Съвсем просто-че който е видял как изглежда Исус Христос-видял е как изглежда и Отец. И тогава всичко си идва на място-в Битие 1 глава Отец се обърна към Исус Христос и му каза-нека да направим човека по наш образ и подобие. Но някой ще каже-но нали Исус Христос се появи чак преди около 2000 години? Наистина ли тогава?
Йоан 1 глава отново

1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.

В началото бе Словото-в кое начало? В началото на създаването. Защото ще видим, че Исус Христос е вечен точно както и Отец. Като как е това нещо-не зная и не е нужно да спекулираме. И защо е наречен Словото? Защото именно Исус е Говорителят на Отец. Отец дава на Исус Христос, Исус дава на ангел-който е дух и е свят-съберете двете думи заедно и става свят дух-ангела дава на човек. И това, сестри и братя е протокола, по който Отец работи винаги! С две изключения само: първото-когато сам Исус даде Закона на Моисей и го написа лично на камък! Вторият-когато Исус Христос дойде лично за да умре за нас. Протокола по който работи Отец можем да видим в 1 глава на Откровението, 1 стих-което вече ви представих по-горе.

1 Откровението от Исуса Христа, което му даде Бог, за да покаже на слугите Си онова, което има да стане скоро; а Христос прати та го яви чрез ангела Си на Своя слуга Иоан,

Какво виждаме тук? Виждаме четирима-нали така? Отец, Сина, свят дух и израилянин. Ето-четете отново:

Откровението на Исус Христос-един.
Което му даде Бог-Отец-вторият.
А Христос го прати чрез ангела си-свят дух-трети!
И ангела го даде на Йоан-четвъртият.
И така, първият е Бог-нали така? Свят е и е Дух. Вторият е Бог-Отец. Той е най-голям. И е също Дух както видяхме вече и е Свят. Третият е свят ангел-свят дух, но не е Бог! Нали така? Да видим сега още, кой е Исус Христос-Йоан 1 глава.

2 То в начало беше у Бога.

Отново-в началото на създанието, когато Отец реши да създаде всичко и нас в това число. И Исус беше с Бога-тоест-с Отец. Но между другото-някой може да каже, че Исус Христос не е бил Бог-възможно е, казвам, някой да измисли и това... Но нека видим, че и Отец и Исус Христос са вечни, че са равностойни също.
Филипяни 2 глава

6 Който, като беше в Божия образ, пак не счете, че трябва твърдо да държи равенството с Бога,

А вече видяхме, че Исус е от самото начало-тоест, винаги е изглеждал както и Отец изглежда.
Но да се върнем на Йоан 1 глава:

3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.

Тоест-Исус сътвори всичко-както вече писах-по заповед на Отец

4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.

Исус Христос даде живота. Как даде живота на човека-Битие 2 глава

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Както всички виждате отново-ние сме душите, сестри и братя. Исус вдъхна в ноздрите на човека-Адам-взет от пръста в превод-жизненото дихание и човека стана жива душа. А до преди това беше... мъртва душа.
И отново Йоан 1 глава

5 И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана. 10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна. 11 У Своите Си дойде, но Своите Му Го не приеха. 12 А на ония, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име; 13 които се родиха не от кръв, нито от плътска похот, нито от мъжка похот, но от Бога.

Сега тук вече имаме нещо, което е добре да разберем. Вижте какво казва Йоан за тези които са истинските християни-че са се родили от Бога. Но какво означава това? Знаем, че Бог не ражда деца в смисъл на раждане. Как тогава истинските християни са се родили от Бога? Отговора е съвсем прост-това са хора от плът и кръв които са приели след като са научили за Бога да вършат всичко, което Бог е заповядал! И когато човек след като чуе за Бога реши да върши това, което Бог е заповядал, той/тя става Божий син/дъщеря. Виждате колко е просто и ясно-нали?

14 И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.

И така-Исус се роди чрез жена и дойде на света за да спаси света и всеки, който вярва в него да не погине! И вижте-той е и Първородният на Отец-но стана Син след възкресението. Това е друга тема и няма да я разглеждам сега.
И така-какво намерихме до сега? Че имаме Отец и имаме този когото познавате като Исус Христос, който сътвори всичко по заповед на Отец и после дойде за да умре за творението. И видяхме, че до тук никъде не се „сблъскахме” с Бог-Светият Дух. Видяхте и протокола, по който работи Отец-Откровението 1:1 и както видяхте-да, трима са, но двамата са Богове и третият е свят ангел. Но някой ще каже-но нали Исус обеща, че ще изпати Утешителят-Светият Дух, който ще ни научи на всичко. Веднага подчертавам това: всичките ангели са духове-тези на Отец са свети, тези на Сатана са нечисти. Нали така? И те до един са духове-служебни духове, за които е писано ето това: Псалм 104

4 Който правиш ангелите Си силни като ветровете. И слугите Си като огнения пламък;

Евреи 1 глава

7 И за ангелите казва: - "Който прави ангелите Си силни като ветрове, И служителите Си като огнен пламък";

А те всичките наистина са служебни духове. Ето ги: Евреи 1 глава

4 Не са ли те всички служебни духове, изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение?

Точно така, сестри и братя-те до един са служебни духове-в това число и Сатана също. Защото Сатана не може да направи абсолютно нищо, което Бог не му е казал да извърши. Това е факта. И сега-нека съберем двете думички-вижте какво се получава за ангелите на Отец и Исус Христос: свети... духове; свети духове!
Та когато следващият път решите да говорите за Светият Дух-определете за кой от всичките говорите...
Но нека видим, кой е този Утешител и какво трябва да ни научи. Йоан 14 глава

26 А Утешителят, Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име, той ще ви научи на всичко, и ще ви напомни всичко, което съм ви казал.

Какво четем тук, сестри и братя? Да виждате нещо от сорта на „А Утешителят, Бог Светият Дух, когото Отец ще изпрати в Мое име,”... Не четете такова нещо-нали? Думата „Бог” изобщо не фигурира тук-нали така? Но нека още да видим и този факт-Отец ще изпрати този Свят Дух в името на... Исус. Е-ако името на Исус е Исус, то какво ще е името на този Свят Дух-който и да е той-Исус! Сега-вие помните, че Исус дето е Христос-което не е фамилното му име, но е титла и означава Помазаника дойде в името на Отец-така каза на всички хора. А това име архангел Гавриил даде на Мария и каза така да кръсти детето-тоест-това име дойде от небето. И това име е Исус. И ако Исус Христос дойде в името на Отец си-то името на Отец е... Исус! Вижте сега какво се получи: Исус изпрати Исус и после изпрати Исус-свят дух, който да ни научи на всичко-но само ако търсим истината от Бога! Исус-Исус-Исус! И ако се замислите сега, ще разберете защо апостолите кръщаваха хората в името на Исус! Защото то е името и на Отец и на Сина и на ангела-защото свят ангел беше определен от Отец и натоварен с тази задача-да ни учи за Бога. А се кръщаваме в името на Първосвещеника.
Йоан 15 глава

26 А когато дойде Утешителят, когото Аз ще ви изпратя от Отца, Духът на истината, който изхожда от Отца, той ще свидетелствува за Мене.

Утешитеял още е наречен и Духа на истината. Но вижте какво каза сам Исус когато беше на тази земя: Йоан 17 глава

17 Освети ги чрез истината; Твоето слово е истина

Значи Словото на Отец е истината! Абсолютно вярно, сестри и братя! И този свят дух носеше именно Словото на Отец и нищо друго! Никаква мистерия-нали? Но Исус Христос-чието име беше тогава Израел, а още беше познат и като Йехова-което означава „Вечно живеещият” и се отнася както до Исус Христос, така и до Отец-сам беше продиктувал на Давид какво е истината-ето го: Псалм 119

160 Същността на Твоето слово е истина; И Твоите праведни съдби, до една траят до века.

Това именно им цитираше Исус Христос.
Йоан 16 глава

7 Обаче Аз ви казвам истината, за вас е по-добре да отида Аз, защото, ако не отида, Утешителят няма да дойде на вас; но ако отида, ще ви го изпратя.

Тук няма нищо специялно освен това, че Исус трябваше да се върне на небето за да ни изпрати ангела си, наречен Утешител. А защо е наречен така ли-защото той е натоварен да ни утешава поради неправедността на света в който живеем въпреки, че вече знаем какво е праведност и какво неправедност, като се тормозим непрекъснато от това, което вършат човеците, като ни казва за наградата към която се стремим и ни дава разум за да разберем трудните места на Словото! Има нещо, което християните не забелязват-дори и тези, дето четат Библиите си... А то е, че ангелите говорят от името на Бога-точно както си е протокола де. Ето ви примери за това: Изход 3 глава

1 А Моисей пасеше овците на тъста си Иотора, мадиамския жрец; и като докара овците в задната страна на пустинята, дойде на Божията планина Хорив.

Сестри и братя-четете сега внимателно! Кой се яви на Моисей-какво пише-а написаното не може да се промени: ангел от Господа! Но четете сега нататък. Защото видяхте вече, че това беше ангел, но после пише, че Бог говореше с Моисей! Като как е това-ангелите са говорители на Бога. Когато говорите на мобилният си телефон, от другата страна телефона ли чуват или чуват вас?

2 И ангел Господен му се яви в огнен пламък изсред една къпина; и Моисей погледна, и ето къпината гореше в огън, а къпината не изгаряше. 3 И Моисей си рече: Да свърна и да прегледам това велико явление, защо къпината не изгаря. И ето-Господ заговори чрез ангела си 4 А като видя Господ, че свърна да прегледа, Бог го извика изсред къпината и рече: Моисее, Моисее! И той каза: Ето ме. 5 И рече: Да се не приближиш тука; изуй обущата от нозете си, защото мястото, на което стоиш, е света земя. 6 Рече още: Аз съм Бог на баща ти, Бог Авраамов, Бог Исааков, и Бог Яковов. А Моисей затули лицето си, защото се боеше да погледне към Бога. 7 И рече Господ: Наистина видях страданието на людете Ми, които са в Египет, и чух вика им поради настойниците им; защото познах неволите им. 8 И слязох, за да ги избавя от ръката на египтяните, и да ги заведа от оная земя, в земя добра и пространна, в земя гдето текат мляко и мед, в земята на ханаанците, хетейците, аморейците, ферезейците, евейците и евусейците. 9 И сега, ето, вика на израилтяните стигна до Мене; още видях и притеснението, с което ги притесняват египтяните. 10 Ела, прочее, сега, и ще те изпратя при Фараона, за да изведеш людете Ми израилтяните из Египет. 11 А Моисей рече Богу: Кой съм аз та да ида при Фараона, и да изведа израилтяните из Египет? 12 Рече му Бог: Аз непременно ще бъда с тебе, и ето ти знака, че Аз те изпратих; когато изведеш людете из Египет, ще послужите Богу на тая планина.

Мисля, че по този въпрос вече нямате съмнение, кое как работи при Бога. И сега как мислите-този ангел, беше ли дух? Беше ли свят? Съберете сега двете думички заедно-свят дух! Някой е решил да пише тези думи тук и там с главни букви... Когато Библията е била писана не е имало нито препинателни знаци, нито оглавления, ни номера на стихове! Но дали можем да намерим подобно място, когато Господ изпраща свят дух за да води Израел в пътя? Ето го: Изход 23 глава

20 Ето, изпращам ангел пред тебе да те пази по пътя и да те заведе на мястото, което съм ти приготвил. 21 Внимавайте на него и слушайте гласа му; не го предизвиквайте, защото той няма да прости престъпленията ви; понеже Моето Име е в него. 22 Но ако слушаш внимателно гласа му, и вършиш всичко каквото говоря, тогава Аз ще бъда неприятел на твоите неприятели и противник на твоите противници. 23 Защото ангелът Ми ще върви пред тебе и ще те въведе при аморейците, хетейците, ферезейците, ханаанците, евейците и евусейците; и ще ги изтребя.

Ето ви същият случай-защото Господ винаги върши всичко по един протокол! И дори нещо повече-ако искате да знаете, какво ще направи Господ в бъдещето-вижте какво е направил в миналото! Нека видим още, колко Бога са на небето дори и до момента. Вярвам мнозина от вас са чели това, което ще ви представя, но как така не сте се замислили-колко виждате тук? Псалми 110

1 Господ рече на моя Господ: Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие.

Колко виждате тук, сестри и братя? Или кого виждате тук? Кой каза на кого? Чели сте, че след като Отец възкреси Исус Христос и Исус се възкачи на небето, седна от дясно на Отец. Евреите 8 глава

1 А от това, което казваме, ето що е смисълът: Ние имаме такъв първосвещеник, Който седна отдясно на престола на Величието в небесата, 2 служител на светилището и на истинската скиния, която Господ е поставил, а не човек.

И вижте сега на колко места Исус цитираше именно този Псалм-110! Случайно ли е това?
Матей 22 глава

44 "Рече Господ на моя Господ: Седи отдясно Ми. Докле положа враговете Ти под нозете Ти."

Марк 12 глава

36 Сам Давид каза чрез Светия Дух: - "Рече Господ на Моя Господ; Седи отдясно Ми, Докле положа враговете Ти за Твое подножие".

Лука 20 глава

43 Докле положа враговете Ти за Твое подножие.

Дори и апостолите го цитираха това същото-защото е факта. Евреи 1 глава

13 А кому от ангелите е рекъл някога: - "Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие"?

Евреи 10 глава

13 та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие.

И за кого се отнася-вярвам никой вече не се съмнява-отнася се за Исус Христос, когото Отец възкреси и го тури от дясно му на трон, за да чака докато всичките му врагове бъдат положени от Отец под неговите крака! И така-кого виждаме тук: виждаме Отец седящ на трона и виждаме Исус Христос от дясната му страна седящ на трон. Е-а къде ще е Бог-Светият Дух? Забравили са да поставят трон за него ли?... Разбира се, че не, защото вече видяхме-става въпрос за ангели които както видяхме са служебни духове, които служат на нас. Но защо ни служат, сестри и братя? Защо сме така важни? Защото ние, сестри и братя-ако бихме пожелали разбира се, защото имаме свободна воля-сме бъдещите синове и дъщери на Отец, братя и сестри на Исус Христос, който е роден Първороден от мъртвите, или с други думи-ние сме бъдещи... богове! Точно така, сестри и братя-това е целият смисъл на сътворяването-Отец твори свои деца! И какво още да ви кажа-духът има много форми! Дори и нашите мисли са дух. Но когато починем-продължаваме ли да мислим? Ако желаете-въздухът, който дишаме е дух... Отец е Дух, Сина е Дух, ангелите са духове, мислите ни са дух, Словото на Отец е Дух и е живот-ето го: Йоан 6 глава

63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са.

Но нека видим нещо, което не е ясно на много хора-защото мислят отново, че Господ поставя някакъв дух в нас, който ни води-няма такова нещо!
Римляните 8 глава

5 Защото тия, които са плътски, копнеят за плътското; а тия, които са духовни - за духовното.

Какво означава това? Че тези които не искат и да знаят за Бога, но следват желанията на плътта си-разбира се копнеят за плътското-прелюбодейство, кражби, лъжи, дори и убийство. Но тези които са приели Божието Слово-те постоянно мислят как да го следват! Те са именно духовните!

6 Понеже копнежът на плътта значи смърт; а копнежът на Духа значи живот и мир. 7 Защото копнежът на плътта е враждебен на Бога, понеже не се покорява на Божия закон, нито пък може;

И кой от вас все още твърди, че няма закон? Вижте какво ви казва любимият ви Павел когото все цитирате без да го разбирате-плътските не се покоряват на Закона на Бога! Абсолютно-щото как да се покорят, като искат да прелюбодействат, да крадат, да лъжат и всичко останало

8 и тия, които са плътски, не могат да угодят на Бога. Разбира се, че не могат да угодят на Бога, сестри и братя-защото плътта ги тегли! 9 Вие, обаче, не сте плътски, а духовни, ако живее във вас Божият Дух. Но ако някой няма Христовия Дух, той не е Негов.

А-ще каже сега някой-ето, Божият Дух живее в нас! И ако вършите това, което Бог е заповядал-абсолютно Божият Дух е във вас! Защото сте на един дух с Бога! Но ако се противите на Божието Слово-имате дух, но не е от Бога

10 Обаче, ако Христос е във вас, то при все, че тялото е мъртво поради греха, духът е жив поради правдата.

Е как може Христос да е в нас? Никой не се замисля, но вие, които прочетохте до тук знаете какво означава това-Божието Слово, което ни беше донесено чрез Исус Христос-а е от Отец живее в нас! Аз не мога да не говоря за Бога, сестри и братя-едва ли има ден в който да не мисля и да не говоря за Бога! Защото Господният Дух живее в мене!

11 И ако живее във вас Духът на Този, Който е възкресил Исуса от мъртвите, то Същият, Който възкреси Христа Исуса от мъртвите, ще съживи и вашите смъртни тела чрез Духа Си, който обитава във вас.

Ето ви превода на това: ако вършите това, което Бог е заповядал-пазите Словото на Бога и го вършите-Отец ще ви съживи за да имате вечен живот като богове! Нещо неясно? Ще говорим още за духа и формите му, но вече ви е ясно: „Бог-Светият Дух” няма в Библията и Светият Дух не е третото лице на Бога! Вече знаете също, че са Двама и двамата са равностойни, но единият не пожела да държи първенство и стана Сина, а другият е Отец! И знаете ли кога те решиха, кой ще дойде за да умре за творението-ето ви го: Псалм 55

12 Понеже не беше неприятел, който ме укори, - Това бих претърпял, - Нито беше оня, що ме мразеше, който се подигна против мене, - Тогава бих се скрил от него; 13 Но ти, човек равен на мене, Другар мой, и мой близък приятел. 14 Заедно се разговаряхме сладко, С множеството ходехме в Божия дом.

Тогава Отец и Исус-равностойни, решиха, кой ще дойде за да умре за нас, сестри и братя! Вижте добре-тук не говори Давид! Тук говори Исус Христос чрез Давид! По времето на Давид Божият Храм дори още не беше построен! Сестри и братя, надявам се, че ако сте чели внимателно-някои разбраха нещо по този важен въпрос!

Надявам се, че някой разбра нещо!

Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! 10 да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето така и на земята; 11 Дай ни днес ежедневния хляб; 12 и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници; 13 и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия, [защото царството е Твое, и силата и славата, до вековете. Амин]. Слава на Бога! Слава на Бога! Слава на Бога на Израел! В името на Исус! Амин!

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. krumbelosvet - "Слава на бога НА ИЗРАЕЛ", Пише авторът в заключението.
14.11.2016 10:49
Разбира се, ЗА ИЗРАИЛТЯНИТЕ, християнството е несъстоятелно. И мохамеданите се надсмиват над Троицата. Но НЕ Е ВЯРНО че в Стария завет няма нищо за различни същности на бога. Не разполагам с прекрасния софтуер, който имат някои изследователи на Библията, които понякога злоупотребяват, защото от един достатъчно дълъг текст, може да се "извлече" всяка теза. Но помня, че у Соломон се среща странната фраза, че премъдростта е съществувала преди Сътворението, и че ТЯ е учела Бога. В Старият Завет има Второзаконие и след него пророци, т.е. и Старият зявет се е развивал във времето. Естествено, че ако на Християнството се отказва правото да развива това писание, то става несъстоятелно.
Не е толкова лесен проблемът, който автора се опитва да разреши в еда статийка. Много векове блестящи умове са го тълкували и са спорили. Следователно, тук се срещаме просто с ПРОПАГАНДА.
цитирай
2. bojiislujitel - Брате, Представил съм стриктно ...
14.11.2016 20:18
Брате,
Представил съм стриктно Библията както е. Никакви интерпретации.
Иска се разбира се поне малко познание по Библията и разсъждение.
Ако едното липсва - нищо няма да разбереш.
А при тебе явно липсват и двете....
Ти дори не знаеш, че Господ Исус Христос - той е ИХВХ в Старият Завет - е Бога на Израел.
Явно не ти е ясно поради това, че Израел са първите Християни в света.
Мога да обясня и по - подробно.
Но видях високомерие и лицемерие.
Затова, брате, върни се в първи клас и се научи да четеш.
Без това няма да стане.
И започни да ползваш мозъка си по предназначение!

Успех!
цитирай
3. krumbelosvet - Ама братко, защо с лошо?
15.11.2016 13:10
Едва ли са много хората, даже между духовниците, които са ПРЕПРОЧИТАЛИ Библията повече от мене. Затова имам известно самочувствие по темата, а не високомерие. Знам, че има хора с феноменална памет или (и) чудесен софтуер, с които не мога да се меря. Но "аргументът" Ви, че представяте стриктно Библията, без интерпретации, е слаб. В избора на цитати, в подреждането им и в контекста, в който са поставени, има голяма свобода за манипулация. Повтарям, от толкова обемен текст може да се "извлече" всякаква теза.
цитирай
4. bojiislujitel - Братко, Казваш - знаеш Библията. ...
15.11.2016 14:10
Братко,
Казваш - знаеш Библията.
Чудесно!
Какво трябва да направиш в такъв случай: покажи, че има Троица - три Бога - в Библията и докажи чрез Библията тезата си.

Аз показах, че са два Бога, две отделни Личности, напълно равностойни, но единият не пожела да държи първенство с другия.
Показах и доказах.

Така се прави брат.

Ти изписа маса излишни приказки, но не доказваш нищо.
Ти си сега брат!
Истинските християни не говорят неща които не могат да докажат чрез Библията.

Ще почакаме.... :)
цитирай
5. krumbelosvet - Много хора са изгорели заради цитати от Библияна.
15.11.2016 21:49
Потретвам - от толкова обемен текст може да се извлече ВСЯКА теза. Затова не се занимавам с логически операции основани на цитати. И още повтарям, че векове наред блестящи умове са бистрили и спорили по темата за Троицата, така че това не е нещо, което може да се изчерпи с една статия.
цитирай
6. bojiislujitel - Значи, братко, Текста е чисто Би...
16.11.2016 20:26
Значи, братко,
Текста е чисто Библията. Нищо друго. Никакви интерпретации! Всеки дето чете и мисли може да го види.
Остава простият факт-ти не си съгласен, искаш да кажеш, че не е вярно това, което съм представил, но не можеш да докажеш....
Нали знаеш, кои правят така?
За години такива като тебе-с претенции и нищо зад тях, кой знае защо определящи себе си като християни, без дори и да познават Христос нито да имат и представа от Библията, макар и да са я чели много пъти...-все искаха да ми покажат, кое как било. И когато им казвах, че аз търся своето лично спасение с всички сили и ако нещо греша-нека ме упътят, нека докажат, в какво и как греша чрез Библията-те изчезваха яко дим...
Ти не си по-различен брате. В България имаше един лаф: "Въздух под налягане"....

Нямаш много време за да осъзнаеш-искаш ли да спасиш себе си или не? Ако решиш да спасиш себе си-трябва да намериш, кой е Господ Исус Христос, какво иска от тебе и да го вършиш!
Сам виждаш колко просто е-нали!
Успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2185832
Постинги: 1220
Коментари: 1484
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930