Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2016 22:30 - ИСУС НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЪРНЕ И ИЗРАЕЛ НЯМА ДА БЪДЕ ВЪРНАТ В ЗЕМЯТА СИ ДОКАТО НЕ СЕ ИЗПЪЛНИ ВРЕМЕТО НА ЕЗИЧНИЦИТЕ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 670 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Наум 1:2-3

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Ще научите, че Исус Христос не може да се върне отново на тази земя докато не се изпълнят някои неща които са в Библията. Вижте-пророчествата не са нещо, което може да се променя. Пророчествата са ни дадени за да можем да се ориентираме, какво идва в този свят. Има пастори които казват, че Исус може да дойде във всеки един момент-това е лъжа! И ние ще видим заедно какво ни казва Библията по този така важен въпрос. А е важен, защото ние наистина живеем в последното време.

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота! Заглавието на този урок е дълго. Защото показва какво искам да ви поуча днес.
Някои казват, че Юдеите са си обратно в земята. Но ние ще видим заедно, дали това е така. Това, което хората не разбират е, че Господ даде и на тримата синове на Ной да управляват света. И те се провалиха. Първият е основателят на Вавилон-чернокожите хора. После Сем е управлявал. Днес управлява Яфет-езчниците или белите хора. И те всички се провалиха. Ние тук се занимаваме с фактите-както са, независимо дали ги харесвате или не.
Хората ви казват, че Юдеите са си обратно в земята-тогава би трябвало да можете да видите Исус в Ерусалим. И щом Исус не е там-Юдеите или Израел-още не са в земята си.
Ще започнем урока от Битие 15 глава. Вижте-ние ви учим на всичко от Библията. Дори и говорене на езици, къде са умрелите, къде ще е Царството и всичко останало. Тук ще научите истината както е. И един урок при нас се повтаря след около 3 години. Защото Библията е твърде голяма и ние я изучаваме цялата. И ако нещо не е в Библията-ние не се занимаваме с него.

1 След тия събития, дойде Господното слово на Аврама във видение и каза: Не бой се, Авраме; Аз съм твой щит, наградата ти е извънредно голяма.

Аврам е този на когото Господ смени името на Авраам

2 А Аврам рече: Господи Иеова, какво ще ми дадеш, като аз си отивам бездетен и тоя Елиезер от Дамаск ще притежава дома ми?

Аврам запита Господа-тогава още нямаше дори и дете

3 Аврам рече още: Ето Ти не ми даде чадо; и, ето, един роден в дома ми ще ми стане наследник. 4 Но, ето, дойде Господното слово и му каза: Тоя човек няма да ти стане наследник; но оня, който ще излезе от твоите чресла, ще ти бъде наследник. 5 Тогава, като го изведе вън, каза: Погледни сега на небето и изброй звездите, ако можеш ги изброи. И рече му: Толкова ще бъде твоето потомство.

Господ му каза, че един, който ще дойде от него, ще бъде наследник и ще се умножи като звездите. Авраам е баща на много народи, но също и на вярващите

6 И Аврам повярва в Господа; и Той му го вмени за правда.

Ако вярвате в Господа-ще правите каквото ви казва

7 После му каза: Аз съм Господ, който те изведох из Ур Халдейски, за да ти дам да наследиш тая земя.

Сега Господ говори за земята

13 Тогава Господ каза на Аврама: Знаейки - знай, че твоето потомство ще бъде чуждо в чужда земя и ще им бъдат роби; и те ще ги угнетяват четиристотин години.

Някои днес ви казват, че тези 400 години са робството в Америка-това не е вярно-вижте следващият ред. Нима Израел са роби днес само в Америка?

14 Но Аз ще съдя народа, комуто ще робуват; и подир това ще излязат с голям имот.

Когато Израел излезе от робството в Египет, те взеха голямо богатство от Египтяните

15 А ти ще отидеш при бащите си в мир; ще бъдеш погребан в честита старост. 16 А в четвъртия род потомците ти ще се върнат тука; защото беззаконието на аморейците не е още стигнало до върха си.

И тук имате друг ключ-в четврътото поколение. Кое? Трябва да бъде от Авраам-защото той е пръв. И е ясно, че Господ говори за нещо, което вече се е случило спрямо нас. А Господ дава на всяки народ време да се оправи или да отпадне.
Изход 1 глава-да видим след 4 поколение от Авраам какво е станало. А народа за който говори тук Господ е Египет

1 Ето имената на синовете на Израиля, които дойдоха в Египет заедно с Якова; всеки дойде с челядта си: 2 Рувим, Симеон, Левий и Юда, 3 Исахар, Завулон и Вениамин, 4 Дан и Нефталим, Гад и Асир. 5 Всичките човеци, които излязоха из чреслата на Якова бяха седемдесет души; а Иосиф беше вече в Египет.

Вижте това-70 души човека са влезли в Египет и 52 от тях са били неомъжени мъже. Те са се женели за египтянки

6 И умря Иосиф, всичките му братя, и цялото онова поколение. 7 А потомците на Израиля се наплодиха и размножиха, увеличиха се и толкова много се засилиха, щото земята се изпълни от тях.

Йосиф е бил продаден от братята си в робство в Египет, но е дошловреме и понеже Господ е бил с него, той е разказал на Фараона какъв сън е имал и за това Фараон го е направил пръв след себе си в Египет. И Израел са имали толкова много бебета, че Египтяните са се уплашили какво да правят с този народ

8 Тогава се възцари над Египет нов цар, който не познаваше Иосифа. 9 И той рече на людете си: Вижте, тия люде, израилтяните са по-много и по-силни от нас;

И днес имаме много бебета

11 Затова поставиха над тях настойници, които да ги измъчват с тежък труд; и те съзидаха на Фараона Питом и Рамесий, градове за житници.

Кои са построили тези градове и пирамидите?

13 Затова египтяните караха жестоко израилтяните да работят; 14 огорчаваха живота им с тежка работа, да правят кал и кирпичи и да вършат всякакъв вид полска работа, всичките работи, с които ги караха да работят, бяха твърде тежки.

И Египтяните са угнетявали страшно Изрлаиляните. И тогава Господ е погледнал на своя народ и е видял тяхното угнетение та е изпратил Моисей да ги изведе от робството. И е решил да ги изведе от робството Изход 12

1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки: 2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината. 3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом.

Това ще е първият месец и трябва да вземете по едно агне за дом

5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете.

Трябва да е перфектно, да е първородното и ето как трябва да се приготви

6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер.

Целият народ Израел е виновен за смъртта на Исус!

7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат.

И те ще вземат кръвта и ще намажат постовете на вратите-защо:

12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова. 13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва.

Господ ще дойде в Египет и ще избие всички първородни. И когато види кръвта-ще отмине този дом. Това агне представя Исус Месията! И вижте-не когато види праведен или нещо друго-когато види кръвта. Това показва вашата вяра. Ако вярвате-ще вършите това, което Господ казва. Праведните ще се спасят чрез вярата си!
Кръвта ще е печат на какво-на вярата ви! Винаги живеем чрез вяра! Хората които повярваха в Бога-поставиха кръвта на вратите си. И какво представя това агне-Исус! Първородният, без недостатък. Пасхата означава отминаване-или прескачане! И когато сте под кръвта на Исус-смъртта ще ви прескочи! Но вие не разбирате това...

29 И по среднощ Господ порази всяко първородно в Египетската земя, от първородния на Фараона, който седеше на престола си, до първородния на пленника, който бе в затвора, както и всяко първородно от добитък.

И Господ направи това с всеки, който не повярва в него-и богати и бедни! Един е за всички. И вижте-вярата ви спасява! Ако вярвате, ще направите тоа, което Господ иска

30 И Фараон стана през нощта, той и всичките му слуги, и всичките египтяни; и нададе се голям писък в Египет, защото нямаше къща без мъртвец. 31 И повика Моисея и Аарона още през нощта та рече: Станете и вие и израилтяните, излезте изсред людете ми и идете, послужете на Иеова, както рекохте;

Сега Фараон каза вече на Моискей-отидете и послужете на Бога

41 И в края на четиристотин и тридесетте години, дори в същия ден, всичките войнства Господни излязоха от Египетската земя.

Ето колко време Израел са били в Египет. Спомнете си, че Господ ще се върне в четвъртото поколение. И не остави нито един израилянин в Египет, но изведе всички до последният човек.
Матей 1 глава-да видим тези 4 поколения.

1 Родословието на Исуса Христа, син на Давида, син на Авраама. 2 Авраам роди Исаака; Исаак роди Якова; Яков роди Юда и братята му; 17 И така, всичките родове от Авраама до Давида са четиринадесет; от Давида до преселението във Вавилон, четиринадесет рода; и от преселението във Вавилон до Христа, четиринадесет рода.

Общо са 42 поколения-значи не става въпрос за робството ни в Америка, както твърдят някои израиляни-дори и мюсюлмани дето са израиляни.
Да видим знаците за които е говорил и апостолПавел-2 Солунци 2 глава. Хората казват, че Господ може да се върне всеки един ден-не може. Пророчествата не говорят това.

1 А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него молим ви, братя, Събирането при Господа!

И това ще видим днес-говори дори и за събирането на Израел от всичките държави

2 да не се поклащате лесно от здравия разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово, или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал денят на Господа.

Никой да не ви мами. Дори и ако получите писмо от нас... Не вярвайте. Защото някои неща трябва да се случат

3 Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,

Първо трябва да отпаднат от истината. И вижте-за дълго време вече са отпаднали от истината. Пазят си неделята. Но Исус пазеше съботата. Павел и апостолите пазеха съботата. От къде тогава е неделята? От паганизма. Исус ви казва в Йоан 6 глава 4 пъти, че ще възкреси парведните в последният ден! Последният ден не е дошъл още! Мътрвите са си мъртви и са в земята. И само Сатана иска да върви на небето

4 който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог.

Този мъж ще се обяви за бог-и ще седи в храма на Бога. Но ако не знаете нищо за Храма и не знаете, кой ще го построи, и кой ще седи в него-вие не знаете нищо. А когато това стане-ще сте много уплашени. Днес хората мислят, че папата е най-светият човек на земята. Дори и така и се обръщат към него-наричат го „светият отец“

5 Не помните ли, че когато бях още при вас, аз ви казах това? 6 И сега знаете, какво Го възпира, да не се открие в своето си време.

Павел е казал тези неща. Онова поколение не е видяло това, но ние ще го видим. Защото ще бъде във времето му и времето е наближило. Ние знаем, кое е светото място. И когато папата седне в Храма ще знаем, че е той

7 Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира;

Тази тайна е започнала с Римската Империя. Но ще завърши чак като дойде времето

8 и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,

И този ще бъде на сцената докато дойде Господ. И когато Господ го премахне, тогава ще завърши времето на езичниците-на белите хора. Но до тогава те ще управляват. И е започнало още по времето на Рим.
Римляните 11 глава. Това е започнало още по времето на Павел и апостолите.

1 И тъй, казвам: Отхвърлил ли е Бог Своите люде? Да не бъде! Защото и аз съм израилтянин, от Авраамовото потомство, от Вениаминовото племе. Господ не е отхвърлил своя народ!

Вижте кой ви учи и днес-Израел. Ние сме Израел. Защото Господ не може да наруши протокола-Израел е народа избран да проповядват Божието Слово. А когато Израел беше откаран в робство по народите-кое замени истината-пълният паганизъм на Рим. За това мислите, че майка ви е на небето. Но помислете-какво означава първото възкресение? За кого е и станало ли е вече?

2 Не е отхвърлил Бог людете Си, които е предузнал. Или не знаете що казва писанието за Илия? как вика към Бога против Израиля, казвайки: 3 "Господи, избиха пророците Ти, разкопаха олтарите Ти, и аз останах сам; но и моя живот искат да отнемат".

Езавел е искала да убие Илия. Тя е била пасторка. И Илия е мислел, че е останал сам

4 Но що му казва божественият отговор? - "Оставил съм Си седем хиляди мъже, които не са преклонили коляно пред Ваала".

Господ веднага казва на Илия-винаги има остатък

5 Така и в сегашно време има остатък, избран по благодат.

Дори и днес има остатък от Израел-хора които знаят какво става в света. И ги е имало във всяко поколение!

7 Тогава какво? Онова, което Израил търсеше, това не получи, но избраните го получиха, а останалите се закоравиха даже до днес;

Има и днес няколко от нас които знаем какво става и какво говори Господ. А останалите не искат дори и да видят. Защото мнозинството ще е на църква утре-в неделя. Това е факта. И за колко време ще е това:

25 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.

Тук Павел говори на Римляните. Слепотата е била частична с Израел. И винаги има някой от Израел и ще ви покаже истината както е. До кога Израел ще е в робство-докато времето на езичниците се изпълни. Хората не разбират-Израел е избран да бъдат свещеници на Бога и да върнат всичките синове на Ной обратно при Бога. За това казва, че Израел е в частична слепота. Днес ако кажеш на някой израилянин, че е Израел, ще ти се изсмее в очите... И няма нищо общо с някакво число на езичниците. Докато белите управляват, ние ще сме в робството. Като свърши времето им-Господ ще дойде.
Лука 19 глава. Исус знаеше какво ще стане с Ерусалим. А тогава е имало Храм-защото Исус трябваше да дойде в Храма.

41 И като се приближи и видя града, плака за него и каза: 42 Да беше знаел ти, да! ти, поне в този [твой] ден, това което служи за мира ти! но сега е скрито от очите ти.

Само ако знаеше какво идва-щеше да се обърнеш към Бога. Така е и днес

43 Защото ще дойдат върху тебе дни, когато твоите неприятели ще издигнат окопи около тебе, ще те обсадят, ще те отеснят отвред, 44 и ще те разорят и ще избият жителите ти в тебе и няма да оставят в тебе камък на камък; защото ти не позна времето, когато беше посетен.

Твоите врагове ще те обградят и ще те унищожат. Кога е станало това-през 70 година чрез Римският Генера Тит.
Ще прочетем от Библейски Атлас страница 201-202

През 68 година е започнала обсадата на Ерусалим. И когато Императора Нерон е бил убит-или се е самоубил-Веспасиян, който е водел обсадата се е върнал в Рим за да стане Император. И е оставил сина си Тит да води обсадата през пролетта на 70 година. Крепоста е била много здрава и Тит е преминал към тактика на глад. До тогава малко храна е била внасяна в глада всяка нощ. Но Римляните са оградили Ерусалим със стена от земя-около 5 мили. И тогава са хващали всеки, който е излизал или влизал тайно в града. Исус е предупредил за това. И тогава тези които са се опитвали да преминат стената-били са хващани и разпъвани на кръстове. Кръстовете са били до около 500 на ден!

Сестри и братя-когато поставяте кръст на врата си-това е символ на смърт! Не го правете

Кръстовете никога не са изчезвали. В града смъртта е царувала навсякъде. Трупали са мъртвите по къщите. Хиляди мъртви са били хврълени от стените долу. И когато легионерите са влезли в двореца на Ирод-намерили са само трупове.

Исус е знаел всичко това!

Ерусалим е паднал през 70 година след 2 годишна обсада от Римският Генерал Тит. Двореца на Ирод и града са били опожарени.

Господ е знаел, че това ще стане. И винаги ни дава изходен път. Но трябва да го знаем.
Лука 21 глава

20 А когато видите Ерусалим, че е заобиколен от войски, това да знаете, че е наближило запустяването му.

Вече прочетохме историческият документ. Ние знаем какво е станало

21 Тогава ония, които са в Юдея, нека бягат в планините, и които са всред града нека да излязат вън, а които са в околностите да не влизат в него.

И това видяхме-никой не се е отървал. Били са хващани и разпъвани на кръстове

22 Защото това са дни на въздаяние, за да се изпълни всичко което е писано. 23 Горко на непразните и на кърмачките, през ония дни! защото ще има голямо бедствие в страната, и гняв върху тия люде.

Хората мислят, че това се отнася за Великата Скръб. Но вижте какво казва-ще бъде върху тези хора в тази земя! Става въпрос за Юдея по времето на Рим

24 Те ще паднат под острието на ножа, и ще бъдат откарани в плен по всичките народи; и Ерусалим ще бъде тъпкан от народите, докле се изпълнят времената на езичниците.

И останалите живи ще бъдат пръснати по всички народи и това ще е докато времето на езичниците се изпълни. Кой управлява света днес-белите! Дори и Африка е управлявана от белите-езичниците.
Нека видим друга историческа книга- „Последните Два Милиона Години“, страница 87. Хората не вярват, че Библията е историята на света. Тя е историята на света!

Разпъването на Исус през 30 година не е прекратило революционните настроения в Юдея. През 70 година когато страната отново е била в революция, Ерусалим е станал централният град на революцията. Тит е обсадил глада и е избил много хора при падането на града. Останалите живи биват разпръснати по Средиземноморието.

Вижте-9 племена са пръснати от Асирия, но 3 племена са по Средиземноморието и от там ние сме били взети за роби и отведени в робство по света. Кои са мислите хората по Карибските острови, тук в Америка, в Канада? И по Европа са ни откарали и сме в робство.
А ние сме имали история, но всичко е изчезнало и забравено. Никога не сте ли се запитвали-как така има снимки на велики личности от онова време, от Рим, дори и от Египет от древността, но няма снимка на Моисей?! Дори и на Павел? Как така нямаме нищо? Никой не си задава въпроси. Ето какво е станало: Псалм 74

1 Боже, защо си ни отхвърлил за винаги? Защото дими гневът Ти против овцете на пасбището Ти?

Но дори и днес има някои дето виждат сред нас

2 Спомни си за събранието Си, което си придобил от древността, Което си изкупил да бъде племето, което ще имаш за наследство; Спомни си и за хълма Сион, в който си обитавал. 3 Отправи стъпките Си горе към постоянните запустявания, Към всичкото зло, което неприятелят е извършил в светилището.

Вижте какво са направили неприятелите ни:

4 Противниците Ти реват всред местосъбранието Ти; Поставиха своите знамена за знамения.

Те са заменили всичко, което сме имали с тяхното. Днес тези имат звездата на Давид. Факта е, че Давид не е имал звезда! Днес тези дето наричат себе си Юдеи изучават само Тората-това са първите 5 книги на Библията. Давид не е в тях! Как тогава говорят за Давид? И къде са нашите знаци?

7 Предадоха на огън светилището Ти; Оскверниха обиталището на името Ти като го повалиха на земята. 8 Рекоха в сърцето си: Нека ги изтребим съвсем; Изгориха всичките богослужебни домове по земята.

Не са оставили и една синагога-защото е имало картини по стените!

9 Знамения да се извършат за нас не виждаме; няма вече пророк, Нито има между нас някой да знае до кога ще се продължава това.

Никой не знае колко дълго ще продължи преди това да свърши. Това е, което Господ иска да знаем. То се е случило именно с нас. Ние дори и днес не знаем за коко още време ще бъде това, но наблюдаваме знаците!
Ще видим Осия 3 глава. Спомнете си, че когато Исус се преобрази пред апостолите, те познаха Моисей и Илия. Как така ги познаха? Защото са ги виждали на картини!

4 Защото израилтяните ще останат за дълго време без цар и без началник, без изображения, без ефод и без домашни богове.

Вижте какво казва Господ! Тук превода не е точен-не става въпрос за идоли и стълбове, но думата е „изображения“! Днес Израел не притежават нищо, което да показва великата ни съдба. Имали сме нарисувани херувими и палмови дървета по стените на Храма! Дори и на завесата е имало херувими и палмови дървета. Нямаме днес нито Цар нито Принцове.

5 После израилтяните наново ще потърсят Господа своя Бог и царя си Давида; и в послешните дни ще дойдат със страхопочитание при Господа и при Неговата благост.

Къде е Давид днес? Мъртъв е. Значи ако Давид ще е жив-това ще е след първото възкресение. Господ ни дава всякакви знаци за да знаем, кога ще дойде. Ние не знаем как дълго ще продължи, но знаем какво трябва да стане преди Господ да се върне.
Ще видим Данаил 2 глава. Хората отиват на църква и са там цял живот, но никога не са чули за огненото езеро, а мислят, че Господ обича всички. Тоест-защо си губите времето да отивате на църква където не научавате нищо? Не знаете ли, че и Сатана има проповедници? Вашите дето не ви учат на истината служат на Сатана. Вие не знаете нищо.

1 И във втората година от царуването на Навуходоносора, Навуходоносор видя сънища, от които духът му се смути и сънят побягна от него. 2 Тогава царят заповяда да повикат врачовете и вражарите, омаятелите и халдейците, за да явят на царя сънищата му. И тъй, те влязоха и застанаха пред царя.

Кралят повикал мъдреците си

3 И царят им рече: Видях сън; и духът ми се смущава за да разбера съня. 4 Тогава халдейците говориха на царя на сирийски, казвайки: Царю, да си жив до веки! кажи съня на слугите си, и ние ще явим значението му. 5 В отговор царят рече на халдейците: Указът излезе от мене; ако не ми явите съня и значението му, ще бъдете разсечени, и къщите ви ще се обърнат на бунища;

Защо Царят се обърна така към тях? Защото те се представяха, че знаят всичко

10 Халдейците отговаряйки пред царя рекоха: Няма човек на света, който да може да яви тая царска работа; защото няма цар, господар, или управител, който да е изискал такова нещо от врач, или вражар, или халдеец.

Те казаха, че след като те не знаят-никой не знае

12 Затова царят се разгневи много и се разяри, и заповяда да погубят всичките вавилонски мъдреци. 13 И тъй като излезе указът да се умъртвят мъдреците, потърсиха Даниила и другарите му за да ги убият.

Те не повикаха Даниил и неговите приятели. Защо? Защото са мислели, че това е глупаво. Но вижте какво става сега! И както тогава са ни мислели за глупци-така ни мислят и сега

16 И Даниил влезе и помоли царя да му даде време за да яви на царя значението на съня.

И Господ разкри съня на Даниил

26 Царят проговаряйки рече на Даниила, чието име бе Валтасасар: Можеш ли да ми откриеш съня, който видях и значението му? 27 В отговор Даниил рече на царя: Тайната, която царят изисква, не могат да явят на царя ни мъдреци, ни вражари, ни врачове, ни астролози. 28 Но има Бог на небеса, Който открива тайни; и Той явява на цар Навуходоносора онова що има да стане в последните дни. Ето сънят ти и това, което си видял в главата си, на леглото си;

Господ на небето разкрива тайни. И показва какво ще стане чрез своите служители

31 Ти, царю, си видял, и ето голям образ. Тоя образ, който е бил велик, и чийто блясък е бил превъзходен, е стоял пред тебе; и изгледът му е бил страшен. 32 Главата на тоя образ е била от чисто злато, гърдите му и мишците му от сребро, коремът му и бедрата му от мед, 33 краката му от желязо, нозете му отчасти от желязо, а отчасти от кал. 34 Ти си гледал догдето се е отсякъл камък, не с ръце, който е ударил образа в нозете му, които са били от желязо и кал, и ги е строшил. Видял си велика фигура. И си я видял от главата до нозете. И ето-Камък се е откъснал и ударлил статуята в нозете.

Тази фигура представя 4 Империи владяли света и накрая последната се разпада на 10 Царства

35 Тогава желязото, калта, медта, среброто и златото са се строшили изведнъж, и са станали като прах по гумното лете; вятърът ги е отнесъл, и за тях не се е намерило никакво място. А камъкът, който ударил образа, е станал голяма планина и е изпълнил целия свят.

И този камък не се е върнал на небето!

36 Това е сънят; и ще кажем пред царя значението му. 37 Царю, ти си цар на царете, на когото небесният Бог даде царство и сила, могъщество и слава; 38 и където и да живеят човеците, горските зверове и небесните птици, Той ги е дал в твоята ръка, и те е поставил господар над всички тях. Ти си оная златна глава.

Вавилон е билот 605 до 539 година преди Новата Ера. И все още е така-белите хора владеят всичко. Отидете да хванете риба без лиценз! Не можете да направите нищо без да имате разрешение от езичниците. Навохудоносор е бял човек-езичник. И всички след него са така

39 И подир тебе ще се издигне друго царство по-долно от твоето, и друго трето царство от мед, което ще обладае целия свят. 40 Ще се издигне и четвърто царство яко като желязо, понеже желязото строшава и сдробява всичко; и то ще строшава и стрива както желязото, което строшава всичко.

Това е Римската Империя-168 преди Новата Ера до 476 година от Новата Ера. И дори и днес тя съществува отново-Европейският Съюз, който беше възстановен през 1957 година чрез Римският! Договор

41 А понеже си видял нозете и пръстите отчасти от грънчарска кал и отчасти от желязо, това ще бъде едно разделено царство; но в него ще има нещо от силата на желязото, понеже си видял желязото смесено с глинена кал. 44 И в дните на ония царе небесният Бог ще издигне царство, което до века няма да се разруши, и владичеството над което няма да премине към други люде; но то ще строши и довърши всички тия царства, а само то ще пребъде до века.

И в дните на тези Царе, Господ ще основе своето Царство на земята! Ще прочетем една информация от документ за ЕС-те са дошли с решение: 27 май 2011 година. Белгия, Германия Франция, Гърция, Англия, Люксенбург, Португалия, Испания, Англия и Белгия-изреждат се 10 държави от ЕС... тези 10 държави ще бъдат в основата на ЕС. Белгия, Франция, Люксемрубг, Гърция, Англия, Германия-10 държави... наречени Десетте!!
Те ще представят интересите на ЕС. Вижте сестри и братя-пророчествата се изпълняват пред очите ни.
Това решение от параграф 1 ще се взимат от представители определени от всяка една от тези 10 държави-по един от държава.

Нека видим, кой е този Господ от небето-Откровението 6 глава. Това е, което ще бъде преди Господ да се върне.

12 И видях, когато отвори шестия печат, че стана голям трус: слънцето почерня като козиняво вретище, и цялата луна стана като кръв; 13 небесните звезди паднаха на земята, като когато смоковница, разклащана от силен вятър, мята неузрелите си смокини;

Мислите ли, че това ще мине през света незабелязано?

14 небето биде преместено като свитък, когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си. 15 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините;

Защото те ще видят Отец и Сина седящи на троновете на небето. И ще разберат, че това е нещо реално. Но вместо да паднат на колене и да се молят на Отец за прошка, те ще бягат да се крият

16 и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето; 17 Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои?

Кога сте чували за гнева на Господа? Никой не ви говори за това. Този Бог е същият, който издави света чрез вода и спаси само 8 човека.
Исаия 34 глава

1 Приближете се народи, за да чуете, И внимавайте, племена; Нека чуе земята и това, което я изпълва, Светът и всичко, което се произвежда от него. Господ говори на всички народи! 2 Защото Господ негодува спрямо всичките народи, И пламенно се гневи на всичките им множества; Обрекъл ги е на изтребление, Предал ги е на клане.

Вижте какво става по света! Мъже се женят за мъже, жени за жени, отричат Библията и вършат всичките мерзости-Господ е много гневен!

3 Също и убитите им ще бъдат разхвърлени, И вонята от труповете им ще се дигне, И планините ще се разтопят в кръвта им. Господ ще избие толкова много хора, че планините ще се разтопят от кръв.

И това не е символизъм!

4 И цялото небесно множество ще се разложи, И небето ще се свие като свитък; И цялото му множество ще падне Както пада лист от лоза, И като паднал лист от смоковница.

Нали прочетохме това в Откровението вече? Исаия ви казва същото и става въпрос за определен ден

5 Понеже ножът Ми се напи в небесата, Затова, ето, ще слезе за съдба върху Едом, Да! върху людете, които Аз обрекох на изтребление.

Вижте какво ще стане с Едом-хората които казват, че са нас...

8 Защото е ден на възмездие от Господа, Година на въздаяния по сионовото състезание.

Господ ще покаже на кого ще бъде Ерусалим. Нека видим Откровението 19 глава. Вижте-ако имате знанието и пазите това, което Господ изисква-Господ ще се погрижи за вас!

11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно.

Това е Исус и небето е свито като свитък

12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той; 13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово.

Кръвта е от тези хора дето ще избие

14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне.

Това е армията на ангелите-идват да воюват

17 После видях един ангел, стоящ в слънцето; и, извиквайки със силен глас, каза на всичките птици, които летят посред небето: Дойдете, събирайте се за великата Божия вечеря,

И Господ ще избие много хора

19 И видях звяра и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство.

Те мислят, че ще се бият портив марсианци... Това са хора които не мислят-иначе не биха опитали да правят това

20 И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел.

Политическият и религиозният водачи на ЕС ще бъдат пълвите дето ще идат в огненото езеро. Тогава то ще се появи. И те ще отидат дори преди Сатана там

21 А останалите бидоха избити с меча на яздещия на коня, с меча, който излизаше от устата Му. И всичките птици се наситиха от месата им.

За това пише, че ще бъде вечерята на Господа-ще има толкова много избити хора. Но никой не ви чете това. Били сте по 40 години в църква и не знаете това? Някой иска да ви отнеме Царството и вечният живот!
Йоил 3 глава-същата битка

1 Защото, ето, в ония дни и в онова време, Когато върна Юдовите и ерусалимските пленници, 2 Ще събера всичките народи Та ще ги сведа в Иосафатовата долина, И там ще се съдя с тях Поради людете Си и наследството Си Израиля, Когото разпръснаха между народите. Те си разделиха земята Ми,

Долината на отсъждането е Иосафатовата долина. Господ винаги ще бъде с Израел и ще милее за своя народ. Хората на Господа са били за размяна-и той е гневен

3 И хвърлиха жребия за людете Ми; Даваха момче за блудница, И продаваха момиче да пият вино.

И това е станало само с нас точно

6 А продадохте на гърците, Юдейците и ерусалимците, За да ги отдалечите от пределите им,

Кои са били продавани-ние сме

7 Затова Аз ще ги подигна от мястото, За в което ги предадохте, И ще върна възмездието ви на собствената ви глава; 9 Прогласете това между народите; Пригответе война; подигнете юнаците; Нека се приближат всичките военни мъже; Нека възлизат. 12 Нека станат народите и дойдат В Иосафатовата долина; Защото там ще седна да съдя всичките околни народи. 14 Множества, множества в долината гдето ще се отсъди за тях; Защото близо е денят Господен в долината гдето ще се даде присъдата.

Господ ще реши, кой ще управлява тази земя

15 Слънцето и луната ще потъмнеят, И звездите ще оттеглят светенето си.

Вижте тези знаци които Господ ви дава-и това ще стане само един път

16 И Господ ще изрикае от Сион, И ще издаде гласа Си от Ерусалим; Небето и земята ще се потресат; Но Господ ще бъде прибежище на людете Си, И крепостта на израилтяните.

Господ ще бъде надежда за своите хора-Израел. И не само физическият народ, но и духовният.
Откровението 17 глава

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води

Това е голямата религия владееща много хора-Римският католицизъм

2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване.

И тази ралигия е опила с лоши учения много хора

3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

И тази религия идва от Вавилон още. Вавилон, Мидо-Персия Гърция-там са 4 глави и Рим. Седем глави!

9 Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената;

Ако проверите в картата на света, ще намерите, че Рим е изграден на седем хълма. Има и други градове на 7хъла, н никой не е изградил цяла нация!

12 и десетте рога, които си видял, са десет царе, които още не са получили царска власт, но за един час получават власт като царе заедно със звяра;

Това ще стане в часът на великата скръб

13 те са единомислени и предават на звяра своята сила и власт; 14 те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи, защото е Господ на господарите и Цар на царете; тоже и ония, които са с Него, ще победят, които са звани, избрани и верни.

Пишеше в Данаил 2 глава,че камъка ще удари статуята в краката и ще я унищожи. Това е в края на времето-тази статуя свършва. Тези 10 са тук вече. И ъв времето на тях Господ ще установи Царството си на тази земя.
Матей 24 глава-ще видим началото на края на цялото.

1 И като излезе Исус от храма и си отиваше, учениците Му се приближиха да Му покажат зданията на храма. 2 А Той в отговор им рече: Не виждате ли всичко това? Истина ви казвам: Няма да остане тук камък на камък, който да се не срине.

Генерал Тит е направил това през 70 година

3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века? 4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой; 5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.

Първото нещо, което Исус каза-мнозина ще дойдат в негово име и ще заблюдят мнозина. Къде са те? На амвоните.

15 Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира),

И ако сте Новозаветни християни-нямате си и понятие какво е писал Даниил. И не разбирате какво казва Исус. Става въпрос за папата и Храма в Ерусалим

21 защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има. 22 И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, ония дни ще се съкратят.

Такова ужасно време никога не е било, нито ще бъде

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.

Вижте колко пъти прочетохме в Библията същото. Това са основни знаци

30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.

А защо ще плачат-нали всички обичат Исус? Защото ще разберат, че не са служили на него и са го отхвърлили

31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.

Тогава чак Господ ще събере своите избрани! Тогава чак ще върне Израел в земята им. Нека видим какво ще стане след 7 тромпет.
Исаия 27 глава

12 В оня ден Господ ще отърси плода Си, От стремителния Ефрат до египетския поток; И вие ще се съберете един по един, о чада на Израиля.

Господ няма да пропусне никого! Но проблема е, че ако не преживеят пустинята-ще е свършено с някои

13 И в оня ден ще затръби голяма тръба; И загиващите в Асирийската земя И изгонените, които са в Египетската земя, Ще се кланят Господу в светия хълм в Ерусалим.

Господ ще събере своя народ от всичките места дето ги е пръснал.
Ще видим същото и тук-Второзаконие 30 глава

1 Когато дойдат на тебе всички тия неща, благословението и проклетията, които положих пред тебе, ако ти си ги припомниш всред всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те изгони, 2 и се обърнеш към Господа твоя Бог и с цялото си сърце и цялата си душа послушаш, ти и чадата ти, гласа Му, според всичко що днес ти заповядвам, 3 тогава Господ твоят Бог ще те върне от плен, ще ти покаже милост, и пак ще те събере от всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те е разпръснал.

Същото нещо! Но този път сам Господ ще ни събере от всички места където ни е пръснал

4 До небесните краища, ако бъдеш изгонен, даже от там ще те събере Господ твоят Бог, и от там ще те вземе;

И това е когато Господ дойде отново. Моисей ни е казал, че ще бъдем откарани в кораби и ще бъдем продавани за роби и робини. И накрая-когато се обърнем към Бога-Той ще ни събере отново и върне в земята ни

5 и Господ твоят Бог ще те въведе в земята, която бащите ти притежаваха, и ти ще я притежаваш; Той ще ти струва добро, и ще те умножи повече от бащите ти.

2 Солунци 1 глава

6 Понеже е справедливо пред Бога да въздаде скръб на ония, които ви оскърбяват,

Всички които служат на Бога ще имат проблеми. Дори и днес ги имаме-мнозина ни мразят. Само защото служим на Бога

7 а на вас, оскърбените, да даде утеха (както и на нас), когато се яви Господ Исус от небето със Своите силни ангели, 8 в пламенен огън да даде възмездие на ония, които не познават Бога, и на ония, които не се покоряват на благовестието на нашия Господ Исус.

И Исус ще се върне отново на земята.
Исаия 66 глава

15 Защото, ето, Господ ще дойде с огън, И колесниците Му ще бъдат като вихрушка, За да излее гнева Си с ярост, И изобличението Си с огнени пламъци,

Току що прочетохме същото

16 Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар; И убитите от Господа ще бъдат много.

Господ ще избие много хора

17 Ония, които се освещават и очистват за да отиват в градините След една ашера в средата, Като ядат свинско месо и гнусотии и мишки, Те всички ще загинат, казва Господ.

Ония които сами себе си смятат за свещени... И вижте какво ще стане с тях поради това, което ядат. А някои ви лъжат, че не е от значение за Бога какво ядете

18 Защото Аз зная делата им и помислите им, И иде времето, когато ще събера всичките народи и езици; И те ще дойдат и ще видят славата Ми. 19 И Аз ще поставя знамение между тях; И ония от тях, които се отърват, ще ги изпратя в народите - В Тарсис, Фул и Луд, които теглят лък, В Тувал и Яван, далечните острови, Които не са чули слуха Ми, Нито са видели славата Ми; И те ще изявяват славата Ми между народите.

Някои хора няма да знаят дори, какво виждат и някои служители на Бога ще им обяснят

20 И ще доведат всичките ви братя От всичките народи за принос Господу, - На коне, на колесници и на носилки, На мъски и на бързи камили, - Към светия Ми хълм, Ерусалим, казва Господ, Както израилтяните донасят принос В чист съд в дома Господен.

Исаия не е знаел нищо за самолети и модерни кораби

23 И от новолуние до новолуние, И от събота до събота, Ще дохожда всяка твар да се покланя пред Мене, Казва Господ.

Всички е абсолютно

24 И като излязат те ще видят труповете на човеците, Които са престъпили против Мене; Защото техният червей няма да умре, Нито ще угасне огънят им; И те ще бъдат гнусни на всяка твар.

Това е огненото езеро. Спомнете си звяра и лъжепророка-тогава те бяха хвърлени в огненото езеро-Откровението 19 глава. И хората ще ги виждат там за тези 1000 години.
Исаия 11 глава

1 И ще израсне пръчка из Иесевия пън, И отрасъл из корените му ще носи плод; За Исус става въпрос тук-Есей е бащата на Давид. 2 И духът Господен ще почива на него, Дух на мъдрост и разум, Дух на съвет и на сила, Дух на знание и на страх от Господа; 5 Правдата ще бъде пояс на кръста му, И верността пояс на хълбоците му. 6 Вълкът ще живее с агнето, Рисът ще си почива с ярето, Телето, лъвчето и угоените ще бъдат заедно; И малко дете ще ги води.

Това е бъдещето-на земята по времето на Милениума

7 Кравата и мечката ще пасат заедно; Малките им ще си почиват задружно; И лъвът ще яде слама както вола.

И ако и днес лъвът яде месо-Израел е все още в робство

8 Сучещо дете ще играе над дупката на аспида; И отбито дете ще туря ръката си в гнездото на ехидна. 9 Те не ще повреждат, нито погубват в цялата Ми света планина; Защото земята ще се изпълни със знание за Господа Както водите покриват дъното на морето. 10 И в оня ден, към Иесевия корен, - Който ще стои като знаме на племената, - Към него ще прибягват племената; И неговото местоуспокоение ще бъде славно.

Исус е дошъл от рода на Давид. И в онзи ден ще върне света в пълен порядък

11 И в оня ден Господ пак втори път Ще възвърне с ръката Си останалите от людете Си, Които ще останат от Асирия, от Египет, От Патрос, от Етиопия, от Елам, От Сенаар, от Емат и от морските острови.

Втори път? Първият път е когато изведе Израел от Египет. А обърнете внимзание на изредените места от където Господ ще събере отново Израел-тези всичките са чернокожи народи! И морските острови сме ние-където сме из Карибите и Америките

12 И ще издигне знаме за народите, И ще събере изгонените на Израиля, И ще събере в едно разпръснатите на Юда, От четирите ъгъла на земята.

След като се върне. Тогава къде сме ние сега-все още в робство

15 И Господ ще наложи запрещението Си върху залива на Египетското море; И чрез изсушителния Си вятър ще помаха с ръката Си върху Ефрата, И ще го раздели на седем потока, Та ще направи да го минават с обуща. 16 И ще има друм из Асирия за останалите от людете Му, Които ще оцелеят, Както имаше за Израиля В деня, когато възлезе от Египетската земя.

Видели ли сте река да пресъхне днес? Не. Значи сме все още в робството.
Исаия 18 глава

3 Всички вие жители на света, и вие обитатели на земята, Гледайте, когато се издигне знаме на планините, И слушайте, когато засвири тръбата; 4 Защото така ми рече Господ: Ще съм безмълвен, и в обиталището Си ще гледам, Като светло греене по пладне, Като росен облак в жетвена жега.

И това е, което Господ прави сега-изчаква

5 Защото преди беритбата, когато пъпката стане съвършена, И от цвета незрялото грозде, узрее, Той ще изреже клончетата с косери, И като отсече клоновете ще ги махне,

И не говори за лози тук! Но за хора

6 Те всички ще бъдат оставени за хищните планински птици И за земните зверове; И тия хищни птици ще летуват върху тях, И всичките земни зверове ще презимуват върху тях.

Това го прочетохме в Откровението 19 глава. Ще има много мъртви хора

7 В онова време, на мястото, гдето е името на Господа на Силите, на сионския хълм, Ще се донесе подарък на Господа на Силите От люде високи и гладки, И от люде страшни от началото си и нататък, От народ, който отмерва и потъпква, Чиято земя обират реките.

Това сме ние, сестри и братя-Израел. И това ще е в онова време. Тогава народите ще ни върнат обратно в земята.
Нека видим и това- Софония 3 глава

8 Затова чакайте Мене, казва Господ, До деня когато се повдигна за да обирам. Защото решението Ми е да събера народите, И да прибера царствата, За да излея върху тях негодуванието Си, Всичкия Си лют гняв; Понеже цялата земя ще бъде погълната От огъня на ревнивостта Ми.

Не е ли това, което четем днес до сега?

9 Защото тогава ще възвърна на племената чисти устни, За да призовават всички името Господно, Да Му слугуват единодушно.

Тогава Господ ще даде на всички народи нов език-един. Няма да има нужда от преводи. Хората не разбират-Исус обърка езиците при Вавилон. И като се върне-ще оправи отново това. Та не ни е нужно да знаем хибру...

10 Изотвъд етиопските реки поклонниците Ми, Разсеяните Ми люде, Ще Ми донесат принос. И всички ще служат на Господа.

И това ще е когато се върне отново на земята.
Лука 21 глава

20 А когато видите Ерусалим, че е заобиколен от войски, това да знаете, че е наближило запустяването му. 24 Те ще паднат под острието на ножа, и ще бъдат откарани в плен по всичките народи; и Ерусалим ще бъде тъпкан от народите, докле се изпълнят времената на езичниците.

Вече знаем кое е това време и кога ще се изпълни-наблюдаваме знаците!

25 И ще станат знамения в слънцето, в луната и в звездите, а по земята бедствие на народите, като ще бъдат в недоумение поради бученето на морето и вълните.

Ето ви отново същите признаци преди Исус да дойде

26 Човеците ще примират от страх и от очакване онова, което ще постигне вселената, защото небесните сили ще се разклатят.

Ще бъде така ужасно, че хората ще умират от сърдечни атаки.

27 И тогава ще видят Човешкия Син идещ в облак със сила и голяма слава. 28 А когато почне да става това, изправете се и подигнете главите си, защото изкуплението ви наближава. 31 Също така и вие, когато видите, че става това, да знаете, че е близо Божието царство. 32 Истина ви казвам, че това поколение няма да премине докле не се сбъдне всичко това.


И тогава като видите това-знайте, че изкуплението ви наближава. Защото когато Господ дойде-тогава ще ви върне отново в земята. И сега разбрахте заглавието на този урок. Благодаря ви за вниманието!Гласувай:
1
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1483571
Постинги: 905
Коментари: 1305
Гласове: 321
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31