Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2016 00:56 - ПРАЗНИЦИТЕ НА БОГА-ПРЕДСТАВЯТ ПЛАНА НА БОГА ЗА НАШЕТО СПАСЕНИЕ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 723 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псалм 86:1-11

Сестри и братя,
Предлагам ви невероятен урок. Урок, който ще ви покаже, че цялата Библия ни показва какво е станало и какво ще стане. Ще разберете още, че Исус е от самото начало на сътворението-ако до сега не сте знаели това. И ще научите какъв е плана на Бога за човечеството. Често ви казвам, че ако познавате Празниците на Бога-разбирате целият план за спасяването на човека.

Винаги е добре да стоя пред вас в съботният ден.
Господ ми показа да представя този урок. Ако познаваме Празниците на Бога-ние разбираме всичко, което Господ върши. Много хора следват разни ритуали, но не разбират какво правят. Дори и на Пасхата и до днес някои убиват агне и го ядат с горчиви треви-не трябва да вършат това. Господ не върши нищо в суета-всичко, което върши е за да ви информира какво трябва да правите за да се спасите. И Господ ви казва същото отново и отново, и отново, за да го разберете. Някои казват, че Старият Завет не е добър. Имате други които пазят съботата, но те не знаят какво означава Като хората дето наричат себе си петдесетници-те нямат понятие какво е Петдесетницата. Стиви Уондър има една песен-ако вярвате в нещо което не разбирате-ще страдате... Библията ни казва, че в последните дни хората ще търсят истината и знанието ще се умножава.
Ние пазим тези Празници всяка година и те не са само ритуали. И всеки един от тези Празници ни показват, какво върши Господ. И всеки един от тези Празници си е урок сам по себе си. Дори когато човекът падна в Едемската градина, Господ добави нещо-Пасхата, но все още Празниците са валидни и трябва да се пазят във всяко поколение.
Има и някои цивилни празници но ние не ги пазим-те са си цивилни празници, като освещаването на Храма.
Ще започнем урока от Левит 23 глава и ще видим, че цялата история е казана чрез Празниците. Господ ви казва в тази 23 глава целият си план. И ако разбирате тази глава-наистина знаете какво прави Господ за да ни спаси.

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:

Това са Празниците на Бога-обърнете внимание на това и те са свети събрания

3 Шест дена да се работи; а седмият ден е събота за тържествена почивка, за свето събрание: в нея да не работите никаква работа; във всичките ви жилища е събота Господу.

Първото нещо-имаме седмичната събота. 1 2 3 4 5 6 7 И в тези 7 дни Господ сътвори и човека. И Господ ни е дал 7 дена-7000 години за да ни научи на това, което иска и за тези 7000 години човека ще е от плът и кръв

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:

Тези Празници се правят във времето им. Господ даде Пасхата защото човекът съгреши и заплатата на греха е смърт. За да може да ни спаси от смъртта

5 В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна;

Господ направи тук нещо. Човекът падна и първото нещо беше-животни трябваше да умрат. От къде Господ взе кожите за да облече Адам и Ева. И ето ви сега Пасхата-тя представя Исус, защото знаете, че кръвта на животни не може да ни спаси. Празника на Безквасните Хлябове е 7 дена: 1 2 3 4 5 6 7 1 (Пасхата)+ 1 2 3 4 5 6 7 (Безквасните Хлябове)=8 дена! Какво виждате тук-Пасхата, после още 7 дена! Този 1 ден е Пасхата. Колко общо стават-8 дена! Виждаме как внимателно Господ е направил цялото нещо. В 2 глава на Битие Господ казва, че всичко е свършено от началото. Но поради това, което направи човека-Господ трябваше да дойде и да умре за нас-работата още не е приключена. Когато грехът навлезе в света, емаше само един начин да съ възстанови творението. Ще видим как Господ прави и ще завърши целият план-видим Изход 12 глава-Господ предупреди човека, да не говори със Сатана-да не яде от плодовете на това дърво

1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки: 2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината. 3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом. 5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете.

Това агне-или козле-не трябва да има никакъв недостатък! Исус нямаше никакъв недостатък. И е трябвало това агне или козле да се приготви по строго определен начин. Днес не се прави това-Исус вече умря на кръста

6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер.

И това агне трябва да е убито на 14 ден! Не може да се прави по друг начин

7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат.

И трябва да направите с кръвта съвсем определено нещо-това е било тогава

8 През същата нощ нека ядат месото, печено на огън; с безквасен хляб и с горчиви треви да го ядат.

Трябвало е да го ядат с безквасен хляби да поставят от кръвта на стълбовете на вратите-защо:

12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова. 13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва.

И ето от къде идва думата "пасха"-означава отминаване. Които са повярвали-вярата спасява-са поставили кръвта на вратите. Вярата спасява!

14 Оня ден ще ви бъде за спомен, и ще го пазите като празник на Господа във всичките си поколения; вечен закон ще ви бъде, да го празнувате.

Пасхата е празник! И се пази вечно-така пише, нали? И трябва да ядете безквасен хляб! Защото кваса представя греховете. И така-какво представя това агне-представя Исус! Нека видим Матей 26 глава-ще видим духовната страна на това нещо. Тук се говори за Пасхата

17 А в първия ден на празника на безквасните хлябове учениците отидоха при Исуса и рекоха: Где искаш да Ти приготвим, за да ядеш пасхата?

Някои мислят, че Пасхата и Първият Ден на Безквасните хлябове са в един и същи ден-не са! Пасхата е на 14 ден, а Празника на Безквасните Хлябове започва на 15 ден

18 Той каза: Идете в града при еди кого си и речете му: Учителят казва: Времето Ми е близо, у тебе ще празнувам пасхата с учениците Си. Исус е знаел, че трябва да умре на Пасхата. 19 И учениците сториха както им заръча Исус, и приготвиха пасхата. 26 И когато ядяха, Исус взе хляб, благослови, и го разчупи и като го даваше на учениците, рече: Вземете яжте; това е Моето тяло.

Този хляб представя тялото на Исус. Същото нещо, когато Мелхиседек срещна Авраам. Мелхиседек е Исус

27 Взе и чашата, и, като благодари, даде им, и рече: Пийте от нея всички! 28 Защото това е Моята кръв на [новия] завет, която се пролива за прощаване на греховете.

Виното представя кръвта на Исус, която ни спасява! Мелхиседек срещна Авраам с хляб и вино-това не се мени

29 Но казвам ви, че отсега няма вече да пия от тоя плод на лозата, до оня ден, когато ще го пия с вас нов в царството на Отца Си.

Казвам ви-няма да пия това вино докато не дойде Царството на Отец и е ново вино. Защо? Дори и през Милениума ще пазят Пасхата! Защото и тогава ще има хора от плът и кръв на тази земя.
Ще видим защо е така-1 Коринтяни 5 глава. Тези неща изглеждат малки, но са невероятно големи. Вие трябва да „изядете” тази Библия! Защото иначе няма да знаете нищо.

7 Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас].

Очистете старите грехове! Първото нещо-изхвърлете старият квас! За да нямате грехове. И така-кой е истинското Пасхално Агне-Исус! За това когато са имали Пасха в Египет, на следващият ден са имали за 7 дена Безквасни хлябове. И всеки, който нарича себе си християнин/ка-трябва да пази Пасхата! Защото не трябва да имат грехове. И това трябва да е във всяко поколение. И ето-Празника е за 7 дена-трябва да имат цели 7 дена, та да се очистим! Защото във всяко поколение има грешници. И тези 7 дена представят тези 7000 години дето са ни дадени да оправим делата си. И всяко поколение си има грешници. За това пазим тези неща. И какво имаме тук-тези 7 числа: седмичната събота и още едни 7 дена.
Нека се върнем на Левит 23 глава

6 и на петнадесетия ден от същия месец е Господният празник на безквасните; седем дена да ядете безквасни хлябове.

7 дена трябва да ядете безквасни хлябове-трябва да сте чисти ог грехове. Не трябва да вършите умишлен грях.
И това е във всяко поколение! Вижте отново-тези 7 дена представят 7000 години дадени на човека.

7 На първия ден да имате свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

Трябва да имате Празник и свето събрание на първият ден!

8 И седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу; на седмия ден е свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

И на седмият ден-свето събрание. Какво имаме тук-имаме един ден Пасха и още 7 дена Безквасни Хлябове. Пасхата е Празник! Така го нарича Книгата. Представя времето, когато Господ направи възможно да станем безсмъртни отново. Шест дена трябва да се трудим-на седмият е почивка. Хората не разбират, защо Исус трябваше да възкръсне в съботата-на седмият ден. И не можеше да възкръсне в неделята-това вече е нещо ново-Осмият Ден. Там плът и кръв не може да има. И влезе в Осмият ден като Бог!! Господ даде на човека 7 дена за да бъде в това тяло от плът и кръв. И нищо не се е променило от самото начало.
Нека видим Изход 12 глава. Сега вече знаем, че Исус е истинската Пасха. И когато застанете под кръвта му-трябва да пазите вече Закона. Защото дефиницията на греха е нарушаване на Закона.

15 Седем дни да ядете безквасен хляб; още на първия ден ще дигнете кваса от къщите си; защото, който яде квасно от първия ден до седмия ден, оня човек ще се изтреби отсред Израиля.

Защо на първият ден трябва да махнете кваса-защото човекът съгреши на първият ден. И Господ ви казва, че щом сключите Завета с Него-трябва да престанете да вършите грях. И ако си позволите да ядете квасно-ще ви изтреби-защото грехвете ви остават-огненото езеро е за вас... И колко дълго трябва да не вършите грях-до края на седмият ден! Господ ви казва в Езекил, че ако човек се обърне в края на живота си от злото и стане праведен-Той ще забрави всичкото зло. Но ако пък върши добро цял живот и на края се обърне да върши грях-Господ ще го осъди заради греха от последните му дни!

16 На първия ден ще имате свет събор, и на седмия ден свет събор; никаква работа да не се върши в тях, освен около онова, което е нужно за ядене на всеки; само това може да вършите.

На първият ден-свето събрание и на седмият ден-свето събрание

17 Да пазите, прочее, празника на безквасните, защото в същия тоя ден изведох войнствата ви из Египетската земя; заради което ще ви бъде вечен закон да пазите тоя ден във всичките си поколения.

Когато Исус стана нашата Пасха-той ни освободи от греховете ни-това не значи, че сега можем да грешим. Господ не спасява грешници! За да ви спаси, трябва да ви изчисти първо от греха чрез кръвта си. И само ако вярвате ще направите това! И в същият ден Господ изведе Израел от Египет-те вече бяха очистени от кръвта!

19 Седем дена да се не намира квас в къщите ви; защото който яде квасно, оня човек ще се изтреби отсред обществото на израилтяните, бил той пришелец или туземец.

Няма разлика между Израел и другите народи-за всички е еднакво. Господ ни е дал 7 дена. И като се очистим на първият ден-трябва да стоим чисти за всичките 7 дена-това е символа на Пасхата и на Безквасните Хлябове. За това не разбирам, как така Павел реши, че езичниците не трябва да бъдат обрязвани. Ако Господ е един-и Законите са едни. За всички. Знаем Закона за Пасхата-никой необрязан не може да участва в нея. Езекил ни казва, че никой необрязан мъж няма да се приближи при Господа. Моисей щеше да бъде убит от Бога защото не беше обрязал сина си. Ако не сте обрязани братя-не можете да участвате в Пасхата. Това физическото ви показва духовното.
Ще видим Левит 23 глава. Вижте-никой умишлен грях няма да ви бъде простен. И ние всички грешим, но ако е от невнимание-можем да се молим за опрощение. Иначе-не.

9 Господ говори още на Моисея, казвайки: 10 Говори на израилтяните, като им кажеш: Когато влезете в земята, която Аз ви давам, и пожънете жетвата й, тогава да донесете на свещеника един сноп от първите плодове на жетвата си;

При първите плодове, които събирате от земята-отиваме на възкресението! Къде са мъртвите-в земята. Първо трябва да получите реколтата от земята-нали така?

11 и той да подвижи снопа пред Господа, за да ви бъде приет; на другия ден подир съботата да го подвижи свещеникът.

Внимавайте на това. Свещеника ще подвижи снопа, но на утрото след съботата! Това е първият ден от седмицата. Защо не може да го направи в събота? Защото съботата е все още в тези 7 дена, които Господ е дал на човека-не може да се приеме от Господа тогава. И никой-дори и самият Исус Христос когато беше на тази земя, не е съвършен. И не е добър... И ето-след 7 ден идва 8-вижте как просто е това. В него кръв и плът няма да влязат!

12 И в деня, когато подвижите снопа, да принесете за всеизгаряне Господу едно едногодишно агне без порок;

Същото нещо както при Пасхата. Агне без недостатък. Мъжко агне-представя Исус-и виждаме как просто е

14 А хляб, или пържено жито, или пресни класове да не ядете до тоя ден, до деня, когато принесете приноса на вашия Бог. Това да бъде вечен закон във всичките ви поколения, във всичките ви жилища.

Никой не яде, докато свещеника не подвижи първият сноп пред Бога-на първият ден от седмицата. Докато това не стане-не може да ядете нищо! Защото първо Отец трябва да приеме плода! Първите възкресени са първите плодове от земята! При първото възкресение.
Йоан 20 глава-това е духовната част на тази процедура-хората не го виждат това. А трябва да гледате всичко.

1 В първия ден на седмицата Мария Магдалина дохожда на гроба сутринта, като беше още тъмно, и вижда, че камъкът е дигнат от гроба.

Те ви казват, че Исус е възкръснал в неделя сутринта-както виждате, това не е вярно! Било е още тъмно! Нощ

2 Затова се затича и дохожда при Симона Петра и при другия ученик, когото обичаше Исус, и им казва: Дигнали Господа от гроба, и не знаем где са Го положили.

Гроба е бил празен-Исус не е бил там през деня, защото слънцето още не се е било показало

11 А Мария стоеше до гроба отвън и плачеше; и така, като плачеше надникна в гроба,

И ето-Исус идва при нея

15 Казва й Исус: Жено, защо плачеш? кого търсиш? Тя, като мислеше, че е градинарят, казва Му: Господине, ако ти си го изнесъл, кажи ми где си Го положил, и аз ще Го дигна.

Исус им казваше постоянно, че ще умре и ще възкръсне. Понякога хората слушат, но не чуват

16 Казва й Исус: Марийо! Тя се обърна и Му рече на еврейски: Равуни! което значи, Учителю!

Тя го е познала тогава

17 Казва й Исус: Не се допирай до Мене, защото още не съм се възнесъл при Отца; но иди при братята Ми и кажи им: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог.

Защо тя не можеше да се докосне до него? Защото той е Първият Плод и не е още приет от Отец! Виждате това-то е за основа, за да разберем останалото от урока.
Ще видим 1 Коринтяни 15 глава-защото ние се занимаваме със знание, а не с ритуали.

20 Но сега Христос е бил възкресен, първият плод на починалите.

Разбирате ли какво ви казва? Исус е Първият Плод от починалите! Дори и когато отрежат първите снопи и ги вземат от земята-това представя смъртта на Исус и погребението-и разбира се после новото раждане с новото тяло!

21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.

Адам донесе смъртта, Исус върна живота

22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят. Адам доведе смъртта-Исус върна живота. 23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови.

Исус е първородният от мъртвите. Енох никога не е умирал-Исус е първият Плод. И никой няма да възкръсне преди Исус да дойде. Какво ви казва това за починалите-все още са мъртви. И ето-след като Исус е Първият Плод то ще има и още много като него. Забравете за учението, че мъртивте са на небето и са си живи. И така-на кой ден беше представен първият плод-денят след съботата-първият ден на седмицата. И този първи ден вече представя липсата на плът и кръв. Тогава ще сме богове.
Ще видим Левит 23 глава. Знаете ли, че и днес има хора дето правят разни ритуали без да имат понятие какво правят. А Господ ни казва да придобиваме знание, но най-вече-разбирането.

15 От другия ден след съботата, в която принесохте снопа на движимия принос, да си изброите седем цели седмици;

Денят в който подвижи снопа-броите 7 седмици. Това е 49 дена. И на следващият ден е Празника. Кой е този ден-50я

16 до следващия ден подир седмата събота да изброите петдесет дена, и тогава да принесете новохлебен принос Господу.

Петдесетницата означава 50. И тогава трябва да дадете нов принос! Нека видим какъв е този принос

17 Да донесете от жилищата си за движим принос два хляба, които да бъдат две десети от ефа чисто брашно, изпечени с квас, като първи плодове Господу.

Спомнете си, че първо ядяхте безквасен хляб. Но сега вече имате квас-защо така сега? Защото става въпрос за човеците а те съгрешават. Исус никога не съгреши!

18 И заедно с хляба да принесете седем едногодишни агнета без недостатък, един юнец и два овена; да бъдат всеизгаряне Господу заедно с хлебния им принос и заедно с възлиянията им, в принос чрез огън за благоухание Господу.

Сега тук имате ключ-7 Агнета. Първо давате едно Агне на Пасхата. А тук имате 7 агнета без недостатък-това е пълно число. Първо Исус възкръсна, а при неговото връщане всички праведни ще бъдат възкресени. При първото възкресение няма да имате грешници-Господ няма да възкреси грешници. Но после ще дойде Милениума-1000 години и там ще имате и грешници

21 И на същия ден да свикате свето събрание и никаква слугинска работа да не вършите: това да бъде вечен закон във всичките ви жилища във всичките ви поколения.

Имате едно утро след Пасхата. Преди да оберете плодовете-те трябва да поникнат от земята. Исус дойде от земята след смъртта си. И ако Исус възкръсна на друг ден-винаги трябва да започнете да броите от следващата неделя. И сега-Петдесетницата показва вторите плодове-това сме ние. А вижте как 7 е пълно число. Исус е прототипа-каквото той направи, и ние трябва да направим, ако искаме да сме в Царството. И каквото стана с него-ще е с нас същото.
Нека видим за Петдесетницата и какво представя-Деянията 2 глава. Представя първото възкресение! И няма нищо общо с говорене на езици.

1 И когато настана денят на Петдесетницата, те всички бяха на едно място.

И всички там са били Израиляни

2 И внезапно стана шум от небето като хвученето на силен вятър, и изпълни цялата къща, гдето седяха. 3 И явиха им се езици като огнени, които се разделяха, и седна по един на всеки от тях.

На урока за Петдесетница ви показваме-това бяха ято ангели. Ангелите правят такива неща-спомнете си Моисей и ангела в къпината, после Валтасар и как се появи ръка дето пишеше на мазилката на стената, спомнете си и Езекил и дори и Йоан, който е написал Откровението-ангел се яви с книга в ръката. Господ говори с Израел чрез ангелите си

4 И те всички се изпълниха със Светия Дух, и почнаха да говорят чужди езици, според както Духът им даваше способност да говорят. 5 А тогава престояваха в Ерусалим юдеи, благочестиви човеци, от всеки народ под небето.

Защо тези Юдеи-Израиляни-са дошли от целият свят в Ерусалим, за да пазят този Празник? И не е имало там хора от други народи-за да пазят Празника

6 И като се чу тоя шум, една навалица се събра; и смутиха се, защото всеки един ги слушаше да говорят на неговия език.

Става въпрос за говорене на езици на народите. Не го ли виждате същото в събранията на ООН? А тези Израиляни са дошли от страните в които са били родени

7 И всички, смаяни и зачудени, си думаха: Ето, всички тия, които говорят, не са ли галилеяни?

Не са ли те Юдеи? НЕ-пише Гаглилеяни

8 Тогава как ги слушаме да говорят всеки на собствения наш език, в който сме родени?

Защото всички трябваше да чуят Словото на Бога

13 А други им се присмиваха, казвайки: Те са се напили със сладко вино. 14 А Петър, като се изправи с единадесетте, издигна гласа си и им проговори, казвайки: Юдеи, и всички вие, които живеете в Ерусалим, нека ви стане знайно, това, и внимавайте в моите думи. 15 Защото тия не са пияни, както вие мислите, понеже е едвам третият час на деня;

Петър се обръща към Израиляните

16 но това е казаното чрез пророк Иоила: - 17 "И в последните дни, казва Бог, Ще излея от Духа Си на всяка твар; И синовете ви и дъщерите ви ще пророкуват, Юношите ви ще виждат видения, И старците ви ще сънуват сънища;

Йоил е пророкувал това. Господ може да даде знание на всеки човек. И сестрите могат да имат знание и ако трябва да обяснят нещо по Библията на някого-могат, но не могат да проповядват от амвона

18 Още и на слугите Си и на слугините Си ще изливам от Духа Си. В ония дни ще пророкуват.

И те ще пророкуват. Това, което знаете-трябва да го предадете и на други хора

19 И ще покажа чудеса на небето горе, И знамения на земята долу, - Кръв и огън, и пара от дим;

И ето тук-вече отиваме на друго място! Годината на Петдесетницата е годината когато Господ ще дойде!

20 Слънцето ще се превърне в тъмнина, И луната в кръв, Преди да дойде великият И бележит ден Господен.

И това не е станало в денят на Петдесетницата. Йоил обаче е пророкувал за това

21 И всеки, който призове името Господно, ще се спаси".

Ще видим за това и кога ще стане-Матей 24 глава

27 Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.

И кога ще стане това:

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.

Мнозина не знаят за великата скръб-дори, че ще е 3.5 години. За какво отивате тогава на църква? И това ще е само един път-когато небето ще се свие и звездите ще паднат-в годината на Петдесетницата

30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.

Денят на Петдесетницата представя годината когато Господ ще се върне на земята. За събирането на първите плодове. И Исус ще избия много пхора...
Исус е Първият Плод и след това са тези които са неговите. Когато дойде, ще ни събере. И за това говорят пророците. И ще стане в годината не Петдесетницата

31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.

И тогава праведните мъртви ще възскръснат. Тогава Господ ще събере Израел-ние сме неговите избрани. И Израел не може да бъде в земята преди Господ да се завърне отново. Днес тези в земята наричат себе си Юдеи, но само едно племе е Юда...
Ако разбираме тези неща, знаем, че цялата история е разказана в Левит 23 глава. Трябва да разберете всичко това, което ще става.

23 Господ още говори на Моисея, казвайки: 24 Говори на израилтяните, като речеш: В седмия месец, на първия ден от месеца, да ви бъде тържествена почивка, спомен с тръбно възклицание, свето събрание.

Исус не може да дойде докато не засвири тромпета-ние знаем какво означава те да засвирят и язвите които ще донесат. Исус сам ще избие много хора. Но когато седмият тромпет засвири-ще стане нещо велико:

25 В него да не вършите никаква слугинска работа и да принасяте жертва чрез огън Господу.

Имате 7 ангела които ще надуят 7 тромпета. И когато засвири 7ят, Господ ще дойде и праведните ще възкръснат.
1 Солунци 4 глава

13 А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда
14 Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исус Бог ще приведе заедно с Него.
15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите.
16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред.
17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха, и така ще бъдем всякога с Господа.

Ако Той идва от небето и ние ще го срещнем във въздуха-това означава, че ще е времето на жътвата. Също означава, че мъртвите са си в земята, а не на небето, както учат някои.
Сега ще видим Денят на Умилостивението-Левит 23 глава

26 Господ говори още на Моисея, казвайки: 27 Десетият ден на тоя седми месец да бъде ден на умилостивение; да имате свето събрание, и да смирите душите си, и да принесете жертва чрез огън Господу.

Това е денят, в който Исус ще дойде-на 10 ден от 7 месец! Ще дойде и ще ни спаси. Свето събрание и трябва да смирим себе си. А след смъртта на Исус повече не се убиват животни

28 Никаква работа да не вършите в тоя ден, защото е ден на умилостивение, за да се извърши умилостивение за вас пред Господа вашия Бог.

Никаква работа не се върши-никаква! И ние пазим този Празник. Защото в този ден, ние смиряваме себе си

32 Ще ви бъде събота за тържествена почивка и за да смирите душите си; на деветия ден от месеца, вечерта, от вечер до вечер, да пазите съботата си.

Десетият ден започва със залеза на деветият ден! И трябва да смирим себе си.
Нека видим това-Левит 16 глава

2 Господ каза на Моисея: Кажи на брата си Аарона да не влиза на всяко време в светилището, което е отвътре завесата, пред умилостивилището, което е върху ковчега, за да не умре; защото Аз ще се явявам в облак върху умилостивилището.

Всеки ден Първосвещеника е отивал пред завесата и е пръскал с кръвта на животните поради греховете на хората. Но само в един ден е могъл да влезе в Светая Светих. И ако наруши това-Господ ще го убие

3 Ето как да влезе Аарон в светилището: с юнец, в принос за грях и овен за всеизгаряне. 5 И от обществото на израилтяните да вземе два козела в принос за грях и един овен за всеизгаряне.

И какво ще направи с тези два козела:

7 Също да вземе двата козела и да ги представи пред Господа до входа на шатъра за срещане. 8 Тогава да хвърли Аарон жребий за двата козела, един жребий за Господа, и другия жребий за отпущане; 9 и да приведе Аарон козела, на който е паднал жребият за Господа, и да го принесе в принос за грях; 10 а да представи жив пред Господа козела, на който е паднал жребият за отпущане, за да направи с него умилостивение и да го изпрати в пустинята за отпущане.

Имаме два козела. Единият ще бъде убит за греховете на хората. А другият ще понесе греховете на хората. Исус беше убит заради нашите грехове-нали? А после Исус понесе нашите грехове в пусто място-където човеци няма

15 Тогава да заколи козела на приноса за грях, който е за людете, и да внесе кръвта му отвътре завесата, и с кръвта му да направи както направи с кръвта на юнеца, като поръси с нея над умилостивилището и пред умилостивилището.

Първосвещеника прави това

19 и седем пъти да поръси върху него от кръвта с пръста си, и така да го очисти от нечистотиите на израилтяните, и да го освети. 20 А като свърши да прави умилостивение за светилището, за шатъра за срещане и за олтара, нека приведе живия козел;

След като попръска кръвта, вечевсичко е очистено и сега вече иде живият козел. Някои казват, че представя Сатана. Е как ще представя Сатана-нима Сатана носи нашите грехове? Живият козел представя Исус след възкресението

21 и като положи Аарон двете си ръце на главата на живия козел нека изповяда над него всичките беззакония на израилтяните, всичките им престъпления и всичките им грехове, и нека ги възложи на главата на козела; тогава да го изпрати в пустинята чрез определен човек; 22 и като пусне козела в пустинята, козелът ще понесе на себе си всичките им беззакония в необитаема земя.

Този козел представя възкресението на Исус. Първият козел-представя смъртта на Исус. Вторият-възкресението на Исус. Ще видим как е това-Римляните 5 глава

8 Но Бог препоръчва Своята към нас любов в това, че, когато още бяхме грешници, Христос умря за нас.

Козела, който беше убит-Исус умря заради нашите грехове

9 Много повече, прочее, сега като се оправдахме чрез кръвта Му, ще се избавим от Божия гняв чрез Него. 10 Защото, ако бидохме примирени с Бога чрез смъртта на Сина Му, когато бяхме неприятели, колко повече сега, като сме примирени, ще се избавим чрез Неговия живот!

И това е, което ще ни спаси! Исус умря и възкръсна, после понесе нашите грехове в небето. Това ни дава шанса да спасим себе си и да стигнем до вечният живот. Вижте-ако Исус не би възкръснал-нямаме никаква надежда

11 И не само това, но и се хвалим в Бога чрез нашия Господ Исус Христос, чрез Когото получихме сега това примирение.

Чрез Исус сега получаваме примирението-той е това Умилостивение за нас! Исус плати нашите грехове и сега седи от дясно на Отец и го моли да ни прости. Истински християнин трябва да пази тези Празници. Защото те всички представят Господа и какво върши. Затова ние пазим тези Празници.
Нека видим още един Празник-Левит 23 глава. Това е 7 дневен Празник и ще видим, какво представя и какво иде след него.

33 Господ говори още на Моисея, казвайки: 34 Говори на израилтяните, като речеш: От петнадесетия ден на тоя седми месец да пазите за седем дена Господния празник на скинопигията.

На 15 ден от седмият месец започва Празник за 7 дена

35 На първия ден да има свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите. 36 Седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу, а на осмия ден да имате свето събрание и да принесете жертва чрез огън Господу; това е тържествено събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

Сега вече отидохме на ново място. Празника на Колибите е за 7 дена! Но какво е този осми ден? Господ е дал на човека 7 дена. Но този осми ден-какво е?

39 А на петнадесетия ден от седмия месец, когато ще сте прибрали произведенията на земята, да празнувате Господния празник седем дена; първият ден да бъде тържествена почивка, и осмият ден тържествена почивка.

Отново ни казва-да пазим Празника за 7 дена, но после да имаме свето събрание на осмият ден? Не можете да имате осем от седем!

40 И на първия ден да си вземете плод от хубави дървета, палмови клони, клони от широколистни дървета и речни върби, и седем дена да се веселите пред Господа вашия Бог.

И отново-7 дена

41 Да празнувате тоя празник за Господа седем дена в годината; това да бъде вечен закон във всичките ви поколения; в седмия месец да го празнувате.

И отново-седем дена. Какво става? Явно този осми ден е нещо съвсем друго

42 В колиби да седите седем дена; всички туземци израилтяни да седят в колиби,

Това е нещо физическо. И само за 7 дена трябва да бъдете в колиби. Същото е както пир Праника на Безквасните Хлябове. Също както при седмицата. Тогава какво става на този осми ден? Явно нещо друго. Спомнете си, кога е Пасхата-осми ден. Кога се помахват първите снопове пред Бога-след седмият-на осмият ден. Кога Исус излезе от гроба-на седмият ден. Тези всичките неща стават на седмият ден. И когато тези 7 дена завършат-а Господ е далсамо 7 дена на човека-то тогава какво става на този Осми ден? Седмицата е 7 дена, Безквасните Хлябове е 7 дена. Празника на Колибите е 7 дена-явно това число е много важно! Господ ви казва отново и отново-човеко, имаш 7000 години за да бъдеш човек. После ставаш нещо друго...
Ще видим как се наричат тези дни-Второзаконие 16 глава

13 Да празнуваш за седем дена празника на скинопигията, след като прибереш житото си и виното си; 14 и да се веселиш на празника си, ти, синът ти, дъщеря ти, слугата ти, слугинята ти, левитинът и чужденецът, сирачето и вдовицата, които са отвътре портите ти.

От Петдесетницата отидохме на Празника на Колибите. В тази глава другите Празници не са споменати

15 Седем дена да празнуваш на Господа твоя Бог на мястото, което избере Господ; защото Господ твоят Бог ще те благославя във всичките ти произведения и във всичките дела на ръцете ти; и ти всецяло да се веселиш.

Дори не е сопменат Осмият ден-защо? Защото той е извън това нещо. Пасхата започна когато Исус умря за греховете на хората, но във всяко поколение трябва да има Пасха-защото все някой съгрешава.
Ще видим защо-Лука 22 глава

13 И като отидоха, намериха както им беше казал; и приготвиха пасхата. 14 И като дойде часът, Той седна на трапезата, и апостолите с Него. 15 И рече им: Твърде много съм желал да ям тази пасха с вас преди да пострадам; Исус дойде за това 16 защото ви казвам, че няма вече да я ям докле се не изпълни в Божието царство.

Докато не се изпълни! Това ще е чак в Царството на Отец. Тогава вече ще е изпълнено всичкото

17 И като прие чаша, благодари и рече: Вземете това и разделете го помежду си; 18 защото ви казвам, че няма вече да пия от плода на лозата, докато не дойде Божието царство.

Отново казва същото. Защо? Защото Пасхата все още върви. Ние сме все още в 7 ден. Все още сме в плът и кръв. И Пасхата и Петдесетницата и Колибите ни показват, че сме все още във временно тяло-както са колибите. И Господ ни казва същото отново и отново. Това наше тяло е временно-то се разваля.
Откровението 21 глава-за кое Царство говори Исус?

1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. 2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си. 3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях. 4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.

Всичко ще е прекрасно вече-и смърт вече няма да има, нищо зло също! Всичко започва с Пасхата и ще завърши в Осмият ден.
Нека видим сега и физическото значение на всичко това-Изход 12 глава

1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки: 2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината. 3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом.

5 Агнето или ярето ви да бъде без недостатък, едногодишно мъжко, от овците или козите да го вземете.
6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер.

На 10 ден трябва да го вземете и да го държите до 14 ден

7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат. 12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова.

Господ ще унищожи всеки първороден-дори и от Израел-ако не му повярват. Вярата ни спасява

13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва.

Кръвта ще ви спаси. Не казва-когато видя виновен или невинен, грешен или не, но кръвта! Когато минете под кръвта на Исус-всичко се забравя. Но ако не сте под кръвта на Исус-нямате и шанса

14 Оня ден ще ви бъде за спомен, и ще го пазите като празник на Господа във всичките си поколения; вечен закон ще ви бъде, да го празнувате.

И този ден ще е за винаги и ще пазите Празник на Господ във всичките си поколения! Това е така, защото трябва да помните-Агнето умря за мене и ако застана под кръвта-ще се спася. Нека видим какво стана след това:

29 И по среднощ Господ порази всяко първородно в Египетската земя, от първородния на Фараона, който седеше на престола си, до първородния на пленника, който бе в затвора, както и всяко първородно от добитък.

И никой от първородните не се спаси. Вижте какво става и ще стане с тези които ритат против Исус и не искат да застанат под кръвта му

30 И Фараон стана през нощта, той и всичките му слуги, и всичките египтяни; и нададе се голям писък в Египет, защото нямаше къща без мъртвец. 31 И повика Моисея и Аарона още през нощта та рече: Станете и вие и израилтяните, излезте изсред людете ми и идете, послужете на Иеова, както рекохте; 32 подкарайте и овците си и стадата си, както рекохте, та идете; па благословете и мене.

Фараон иска Израел да се махне от земята. Но кое спаси Израел-Пасхата. Тогава Господ освободи Израел от физическото робство. Същото както ви освобождава от духовното робство-което ви показахме.
Нека видим какво стана когато Израел напусна Египет.
Исус Навиев 4 глава

1 А когато целият народ съвсем беше преминал Иордан, Господ говори на Исуса, казвайки: 2 Вземете си дванадесет човека от людете, по един човек от всяко племе, 3 и заповядайте им като кажете: Вземете си дванадесет камъни от тук, от сред Иордан, от мястото гдето нозете на свещениците стояха твърди, и занесете ги със себе си и турете ги на мястото, гдето ще пренощувате тая нощ.

Това е след като Израел мина реката Йордан-и в момента когато Първосвещеника докосна водата на реката-реката се раздели и Израел мина по сухо

19 На десетия ден от първия месец людете излязоха от Иордан, и разположиха стан в Галгал, на източната страна от Ерихон.

На кой ден на кой месец? На десетият ден от Първият месец! Това вече е обещаната земя! И защо точно на този десети ден? Господ показва, че трява да минете и през Пасхата-затова ви дава възможност да се приготвите

23 защото Господ вашият Бог пресуши Иорданската вода пред вас догде преминахте, както Господ вашият Бог стори на Червеното море, което пресуши пред нас догде преминахме,

Точно както Агнето трябвнаше да бъде отделено на десетият ден от първия месец, така стана и тук-Израел влезе в земята на десетият ден.
Нека видим Исус Навиев 5 глава

1 А когато всичките аморейски царе, които бяха оттатък Иордан на запад, и всичките ханаански царе, които бяха при морето, чуха, че Господ пресуши водата на Иордан пред израилтяните догде преминаха, сърцата им се стопиха, и душа не остана в тях поради израилтяните. 2 В това време Господ рече на Исуса: Направи си кремъчни ножове и обрежи пак израилтяните, втори път.

Вижте как бързо е било това

3 И тъй, Исус си направи кремъчни ножове и обряза израилтяните на мястото Хълм на краекожията.

И Господ е разрешил това да стане? През тези 40 години никой не е бил обрязан в пустинята. Защо? Защото има важно съобщение тук

6 Защото израилтяните ходиха четиридесет години по пустинята, догде се изтребиха всичките люде, излезли из Египет военни мъже, които не послушаха Господния глас, на които Господ се кле, че не ще ги остави да видят земята, за която Господ беше се клел на бащите им, че ще ни я даде, земя гдето текат мляко и мед.

И тези които са били обрязани са измрели в пустинята. А младите не са били обрязани

7 А вместо тях Той издигна синовете им, които Исус обряза; защото бяха необрязани, понеже не бяха ги обрязали по пътя.

През тези години нито един мъж не е бил обрязан. И никой от тези които са се противили на Господа не влязоха в обещаната земя

8 И като се обрязаха всичките люде, седяха на местата си в стана догде оздравяха. 9 Тогава Господ рече на Исуса: Днес отнех от вас египетския позор. За това онова място се нарича Галгал, както се казва и до днес.

Господ е отнел робството от Израел. Точно там

10 А израилтяните разположиха стан в Галгал, и направиха пасхата на четиринадесетия ден от месеца, привечер, на ерихонските полета.

Те влязоха на десетият ден и до 14 те бяха обрязани. Защо? Защото обрязването представя края на плът и кръв. Но сега вече те са влезли в обещаната земя-тя представя Царството на Отец! И на 14 ден са правили Пасхата! Ето ви какво показва Господ тук. В Царството на Отец плът и кръв не могат да влязат! Господ е дал 7 дена на човека да бъде в плът и кръв. И повтаря това постоянно-чрез Празниците. Но следващият ден е осмият ден. На осмият ден плът и кръв вече няма да има. И ако устоите до края-ще сте богове. Господ започна цялото нещо с Пасхата. И нищо не е станало случайно. След като невярващите измряха, Господ въведе народа в обещаната земя. И това, което прочетохме тук представя Царството на Исус и Царството на Отец-Пасхата ще се прави все още в Царството на Исус, но вече няма да се прави в Царството на Отец. За това и обрязването се прави точно на осмият ден-защото представя Осмият Ден, когато кръв и плът вече няма да има. Вижте значението на това число-7. Дори и жената е чиста от месечният си цикъл след седмият ден! Защото тогава ще е богиня. Разбирате ли това? И ето защо Исус Навиевият е направил това с Израел. Направил го е когато са влезлив обещаната земя. Започва с излизането от Египет-от робството, което за нас е духовно и завършва с влизането ни в обещаната земя.
Йоан 7 глава

1 След това Исус ходеше по Галилея; защото не искаше да ходи по Юдея, понеже юдеите искаха да Го убият. 2 А наближаваше юдейският празник шатроразпъване.

Това е Празника на Бога-Колибите

14 Но като се преполовяваше вече празникът, Исус възлезе в храма и почна да поучава.

Нека видим сега най-важното:

37 А в последния ден, великия ден на празника, Исус застана и извика казвайки: Ако е някой жаден, нека дойде при Мене и да пие.

Великият ден на Празника? Това също е висока събота, но и първият ден на Празника е висока събота. Но този Осми ден показва-Бог твори богове!
1 Коринтяни 15 глава-да видим как ще завърши цялото нещо

24 Тогава ще бъде краят, когато ще предаде царството на Бога и Отца, след като унищожи всяко началство и всяка власт и сила.

Това е след като за времето на Милениума Исус е завършил цялото нещо

25 Защото Той трябва да царува, докато положи всички врагове под нозете Си. 26 И смъртта, най-последен враг, и тя ще бъде унищожена, 27 защото Бог "е покорил всичко под нозете Му". А когато ще е казал, че всичко е вече покорено, (с явно изключение на Този, Който Му е покорил всичко),

И когато Исус приключи цялото нещо-ще предаде всичко на Отец. И му е отнело 7 дена...
Езекил 43 глава-Господ постоянно проповядва Евангелието-от самото начало: идването на Царството на Отец!

25 Седем дни да принасяш всеки ден козел в принос за грях; нека принасят тоже юнец и овен от стадото, които нямат недостатък. 26 Седем дни нека правят умилостивение за олтара и го чистят; така ще го осветят.

Седем дена!

27 И като се свършат тия дни, от осмия ден нататък нека принасят свещениците всеизгарянията ви на олтара, и примирителните ви приноси; и Аз ще ви приема, казва Господ Иеова.

И ето-на Осмият ден, Отец ще ни приеме! Седем дена Господ ще работи за да ни спаси и на Осмият ден ще ни представи пред Отец!
Това е завършека на цялата мисия. Господ сътвори човека за да бъде бог. Но човека намери как да умре. И ето целият план на Бога за спасението на човеците пред вас! Достигнете ли до Осмият Ден, пазейки всичко, което Господ изисква-дори и да минете през Милениума- вие ще сте богове. Надявам се, че някой разбра това.

Благодаря ви за вниманието!Гласувай:
1
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 1483544
Постинги: 905
Коментари: 1305
Гласове: 321
Архив
Календар
«  Май, 2021  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31