Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2016 00:32 - ПРАЗНИКА НА КОЛИБИТЕ-ОСМИЯТ ДЕН
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 727 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 24:1-5

Сестри и братя,

Представям ви най-великият Празник на Бога за годината-Осмият Ден! Някои от вас вече знаят за този ден и какво представя, мнозина обаче не знаят. Тези неща във вашите църкви никой не ги говори-за това и не знаете за целият план на Бога за спасението на творението. Време е да научите за смисъла на цялото нещо. Защо сме сътворени от Бога, какво е значението, какъв е смисъла. От къде идем и на къде отиваме?

Тези Празници са на Господа и хората трябва да ги пазят.
Денят след като Христос беше разпънат на кръста беше висока събота. Но понеже те не знаят това, те мислят, че Исус е умрял в петък. Затова казват, че е умрял в петък и възкръснал в неделя. Никой не обръща внимние, че Исус трябваше да бъде в гроба три дни и три нощи.
Този Осми ден е най-важният от всичките Празници, защото представя Царството на Отец. След като минат тези 7000 години, плът и кръв няма да има вече. Бог твори Богове!
Има и други празници, но те са цивилни такива-не са в Левит 23 глава.
Урока е сериозен и не очаквам, че всички ще разберат всичко. Но както не можете да отидете в училище и от 1 клас да идете директно на 11-не може да стане. Иска си време и работа. Ще разберем, че Господ с този Празник завършва целият план на Бога за спасението на творението, който започва с Пасхата.
Винаги е добре да стоя пред вас във високите съботи на Бога! Този Празник е Велика Събота. Когато Господ дава тези Празници, то те не са дадени за да се запълни времето. Те са ни дадени за да ни инструктират, какво прави Господ. И винаги казвам-ако разбирате тези Празници-знаете какво прави Господ. Ние не се събираме тук за да хапнем, пийнем и да си идем в къщи, но да разберем, какъв е целият план на Бога. Когато Господ сътвори човека, не го направи да умира-ние сме намерили начин как да умрем. И Господ работи и до сега за да ни избави от смъртта. Господ иска да възстанови това, което загуби поради нас. Този Празник представя именно завършека на всичкото. Така наречените Юдеи пазят този Празник, без да си имат и поянтие какво представя.
Ще започнем урока от Левит 23 глава

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:

Вижте чии са тези Празници. Не са нито на Юдеите, нито на Израел

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:

И тези Празници се правят точно във времето им! Не можете да си решите, кога ще имате Празник. И ето сега днешният Празник. Той идва точно след Празника на Колибите

33 Господ говори още на Моисея, казвайки: 34 Говори на израилтяните, като речеш: От петнадесетия ден на тоя седми месец да пазите за седем дена Господния празник на скинопигията.

Господ дава на Моисей тези Празници

35 На първия ден да има свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

Празника на Колибите ще е 7 дена. Виждаме това. И ще имаме свето събрание на този ден. И вижте сега-на първият ден ще имаме свето събрание. И после казва... на Осмият ден! Сега вече отиваме на друго място. Защото 7 е 7

36 Седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу, а на осмия ден да имате свето събрание и да принесете жертва чрез огън Господу; това е тържествено събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

Виждаме тук Осмият Ден-това вече е нещо друго. От както Исус умря-вече жертви не се принасят. И това са Празниците на Бога. И в тях трябва да имаме свето събрание и да не вършим никаква работа. Някои хора казват, че на този ден не трябва да ядем. Но това е погрешно.
Нека го видим-Второзаконие 16 глава

8 Шест дена да ядеш безквасни; и на седмия ден да има тържествено събрание на Господа твоя Бог, в който ден да не работиш никаква работа.

Това е Празника на Безквасните Хлябове в началото на годината. И ето-имамесъщо свето събрание на седмият ден. И както виждате-яде се пред Господа.
Изход 13 глава

6 Седем дни ще ядеш безквасно; и седмият ден ще бъде празник Господу.

Значи на този Празник, както и на Петдесетницата, също и на Празника на Колибите се яде пред Господа. Всичките тези Празници са свети събрания!
Осия 9 глава

1 Не се радвай, Израилю, до възторг, като племената; Защото ти блудства и се отклони от своя Бог;

Израел остави своя Бог и се обърна да служи на всички възможни пагански богове. И така е и до днес с нашият народ

Ти обикна блуднически заплати във всяко житно гумно. 2 Гумното и линът няма да ги нахранят, И мъстът ще изчезне за тях.

И нищо няма да те нахрани духовно!

5 Какво ще направите в празничен ден И в ден на Господно тържество?

Ще видим-Божиите Празници са свети събрания! Тържества за Господа!
За да разберем този Осми ден, трябва да разберем, колко време Господ е дал на човека за да бъде в плът и кръв-Битие 2 глава

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Господ сътвори човека от пръстта и вдъхна в ноздрите му дъха на живота и човекът стана жива душа! Ние сме душите!

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

От земята произраснаха всички дървета, но Господ постави и още две дървета-виждаме разликата. Дървото на живота е Господ Исус. И Господ не ни е забранил да ядем от което и да е дърво, но само от едно!

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; 17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

Само от едно дърво човекът не биваше да яде. И ако не беше ял-никой и никога не би умирал. А сме могли да ядем дори и от Дървото на Живота. И не става въпрос за ядене на плодове, но за ядене с ушите-ядене на разговори. И е съвсем ясно тук какво каза Господ. Сега ще видим какво направи човека-Битие 3 глава. Хората често обвиняват Бога за своите си грехове...

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

И ето-Сатана се обърна към жената и тя яде от плодовете на лъжата. И занесе от тях и на съпруга си. Той трябваше да й каже, да не го занимава с гупости и ние щяхме да живеем вечно. Но не-Адам допусна греха. Затова Библията казва, че чрез един мъж греха влезе в света

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото,

Послушал си гласа на жена си!

за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си. Понеже ти послуша жена си и не изпълни това, което ти казах-земята ще е проклета поради това.

Земята вече е проклета заради греха дето Адам допусна

18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева. 19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.

Защото човекът извърши грях против Бога-сега вече ще работи с пот на лицето до края на живота си и ще се върне отново в пръстта. Защото от пръстта сме взети и там се връщаме. Това беше физическа смърт-не както някой ви казва-духовна. Адам беше взет от земята и там се връщат всички починали-не на небето! Къде поставят починалите-в земята, в гробищата! Хайде сериозно-а?! Кога ще спрем с тези глупости?
Нека видим, дали Адам умря в същият ден-Битие 5 глава

1 Ето списъкът на Адамовото потомство. В деня когато Бог сътвори човека, Той го направи по Божие подобие; 2 създаде ги мъж и жена, благослови ги, и наименува ги Адам, в деня когато бяха създадени.

Жената дойде от Адам

3 Адам живя сто и тридесет години, и роди син по свое подобие по своя образ и наименува го Сит.

Вижте-нищо не се споменава за Кайн. Защото Господ го отхвърли. И никое от децата на Кайн не минаха през потопа

4 А от как роди Сита, дните на Адама станаха осемстотин години; и той роди синове и дъщери. 5 И всичките дни на Адама колкото живя станаха деветстотин и тридесет години; и умря.

Но нали Адам трябваше да умре в същият ден?

21 Енох живя шестдесет и пет години и роди Матусала. 27 И всичките дни на Матусала станаха деветстотин шестдесет и девет години; и умря.

Как така те не умряха в същият ден? Ето сега обяснението-2 Петрово 3 глава. Библията ни казва ,че от устата на двама или трима свидетели се вижда истината.

8 Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години като един ден.

И целият свят не разбира това. Вижте-един ден за Бога е 1000 наши години. Най-възрастният беше Метусал-969 години. Но никой човек не е преминал този първи ден-тези 1000 години. И става въпрос за физическа смърт-не духовна! Защото Господ каза, че от пръстта сме взети и там се връщаме, а не, че ще оглупеем или ще умрем духовно... За това именно седмият ден е наречен Милениум-1000 години. Когато човекът съгреши против Бога-Господ каза и какво ще става сега вече с човека и му даде 7 дена за да бъде в плът и кръв. И след този 7 ден ще го върне отново в живота.
Нека видим колко време е дал Бог на човека за да бъде в това тяло-Левит 23 глава

3 Шест дена да се работи; а седмият ден е събота за тържествена почивка, за свето събрание: в нея да не работите никаква работа; във всичките ви жилища е събота Господу.

Ние можем да видим много места в Библията, но ето тук-Господ е дал 6 дена на човека да се труди и на 7 е почивка. Господ е дал 7 дена на човека за да съществува в този си вид.
Нека видим Битие 2 глава и ще видим, колко дни е дал Господ за труд и колко за почивка. И след 7 ден, вече няма да има човеци, но богове. Спомнете си, че Исус беше първо човек и после стана Бог след възкресението си.

1 Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно войнство. 2 И на седмия ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела, които беше създал. 3 И благослови Бог седмия ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създал и сътворил.

Господ ви показва нещо тук. Отдели седмият ден-съботата-и го освети!

4 Това е произходът на небето и на земята при сътворението им във времето, когато Господ Бог създаде земя и небе. 5 А никакво полско растение още нямаше на земята и никаква полска трева не беше още поникнала; защото Господ Бог не беше дал дъжд на земята и нямаше човек, който да обработва земята;

Вижте това-още не е имало човек на земята когато Господ е дал съботата и я е осветил.
Нека видим Псалм 95

6 Дойдете да се поклоним и да припаднем, Да коленичим пред Господа, нашият Създател; 7 Защото Той е наш Бог. И ние сме люде на пасбището Му и овце на ръката Му. Днес ако искате да слушате гласа Му, 8 Не закоравявайте сърцата си както в Мерива. Като в деня, когато Ме изпитахте в пустинта.

Днес чувате гласа на Бога-не закоравявайте сърцата си, но се смирете!

9 Когато бащите ви Ме изпитаха, Опитаха Ме и видяха каквото сторих. 10 Четиридесет години негодувах против това поколение, И рекох: Тия люде се заблуждават в сърце, И не са познали Моите пътища;

Не бъдете като Израел когато ги изведох от Египет. Те не искаха да вярват в мене дори и за тези 40 години дето обикаляха из пустинята

11 Затова се заклех в гнева си, Че няма да влязат в Моята почивка.

Послание към Евреите 4 глава. Павел казва на тези Евреи за почивката на Бога. И нека внимаваме какво четем и да вярваме.

1 И тъй, понеже ни остава обещание да влезем в Неговата почивка, нека се боим да не би да се открие, че някой от вас не е достигнал до нея. 2 Защото на нас се донесе едно благовестие, както и на тях; но словото, което те чуха, не ги ползува, понеже не се съедини чрез вяра в ония, които го чуха.

Същото Евангелие е проповядвано от самото начало на сътворението!

3 Затова ние, повярвалите, влизаме в тая почивка; както рече Бог: - "Така се заклех в гнева Си: Те няма да влязат в Моята почивка"; ако и да са били свършени делата Му още при основаването на света.

И вярата е била винаги-дори и по времето на Моисей

4 Защото нейде си е говорил за самия ден така: "И почина си Бог на седмия ден от всичките Си дела";

Казва го в Битие 2 глава

11 Затова нека се постараем да влезем в тая почивка, за да не падне някой в това, да дава същия пример на неверие.

Нека разсъждаваме заедно: как така Господ си е починал на седмият ден когато още не е имало дори човек, а Павел ни казва, че няма да влезем в неговата почивка ако не го следваме както Той иска? Това е защото този ден на почивката е в бъдещето. И ако умрем дори и сме били праведни-ще бъдем възкресени и ще влезем в тази почивка.
Трява да разберете тези неща, за да можете да разберете и Осмият ден-иначе не може да стане.
Псалм 132

4 Няма да дам сън на очите си, Или дрямка на клепачите си, 5 Докато не намеря място за Господа, Обиталище за Силния Яковов.

Казва: няма да се успокоя, докаот не открия, къде ще бъде Господ като дойде

8 Стани, Господи, и влез в покоя Си, Ти и ковчега на Твоята сила; 11 Господ се кле с вярност на Давида, - И няма да пристъпи думата Си, - Казвайки: От рожбата на тялото ти Ще положа на престола ти.

Исус дойде от рода на Давид

12 Ако чадата ти опазят Моя завет И Моите свидетелства, на които ще ги науча, То и техните чада ще седят за винаги на престола ти. 13 Защото Господ избра Сиона, Благоволи да обитава в него.

Сион е Ерусалим и Господ Исус желае да бъде там вечно

14 Това, каза Той, Ми е покой до века: Тук ще обитавам, защото го пожелах.

Е тогава кой желае да върви на небето? Господ Исус идва тук на тази земя и ще бъде завинаги тук!
Ще видим Откровението 20 глава. Ще видим и как Господ ще отстрани Сатана за времето на тези 1000 години. Защото тогава Господ Исус ще е тук на тази земя и ще я управлява. Не забравяйте, че и Сатана е служебен дух и изпълнява това, което Господ заповяда.

1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига. 2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години,

Вижте-един ангел дойде и завърза Сатана. За 1000 години

4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.

И тези хора са възкресени при първото възкресение и те ще съдят. И ще управляват с Христос за 1000 години този свят

5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.

Много хора от разните църкви дори и не знаят, че ще има две възкресения

6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.

Ако участвате в първото възкресение, вече няма да можете да умрете и ще управлявате заедно с Исус този свят. И ще сте богове

7 И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си, 8 и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък.

Защо Сатана е бил държан на страна? Защото през тези 1000 години ще имате хора от плът и кръв. И те трябва да бъдат изпитани. А Гог и Магог са Русия и нейните съюзници

9 И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде.

И щом Сатана и неговите последователи ще обградят града на Светиите то къде е градът-на земята

10 И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.

Защо Госопд ще прати Сатана и неговите ангели в огненото езеро? Защото тяхната функция вече е приключила

11 След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях. 12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.

И ето-книги ще се отворят и също и Книгата на Живота и мъртвите дето сега са възкресени, ще бъдат съдени според делата им. Хората ви казват, че делата не са нужни. Какво пише тук? Нима ви плащат без да работите? И ви плащат според работата ви-нали така? И виждае, че мъртвите са си мъртви и са в земята

13 И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си.

Съвсем ясно-нали? Ще бъдем съдени според делата си-тогава трябва да вършим дела съответни спрямо това, което Бог изисква

14 И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро е втората смърт.

И вече няма да има смърт. Смъртта не е била от началото на сътворението. Но човекът доведе смъртта. Поради това, че съгреши против Бога. И така смъртта навлезе в живота ни. Нека видим 1 Коринтяни 15 глава

21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.

Смъртта дойде чрез човека. А Сатана вече е бил извратен по това време. Иначе Бог не би предупредил човека да не говори с него. Господ не съгреши, животните не съгрешиха-човекът съгреши. За това човекът трябваше да умре и чрез един човек всички имат възможност да оживеят

22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят.

Чрез Адам смъртта влезе в живота ни и чрез Исус всички имаме шанса да се върнем в живота. Вижте-ако Адам не беше съгрешил, то нищо зло не би имало в този свят. Нито смърт, нито болести, нито всичките тези ужаси и глупости

23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови

Христос е първият плод от починалите! И никой преди него не е възкресен и живее вечно! И никой няма да възкръсне преди Исус да дойде. Къде отива учението за хора на небето?

24 Тогава ще бъде краят, когато ще предаде царството на Бога и Отца, след като унищожи всяко началство и всяка власт и сила. 25 Защото Той трябва да царува, докато положи всички врагове под нозете Си. Отец няма да се занимава с нищо от това, когато дойде на земята. 26 И смъртта, най-последен враг, и тя ще бъде унищожена,

Смъртта се яви поради греха на човека. Но Исус ще я отмени. Когато премахне Сатана и неговите ангели и нечестивите-няма да има нужда от смърт вече.
2 Тимотей 1 глава

7 Защото Бог ни е дал дух не на страх, а на сила, любов и себевладение. 9 Който ни е спасил и призвал със свето призвание, не според нашите дела, а според Своето намерение и според благодатта, дадена нам в Христа Исуса преди вечните времена, 10 а, която сега откри чрез явлението на нашия Спасител Христос Исус, Който унищожи смъртта и осия живот и безсмъртие чрез благовестието,

И ни дава да знаем, че всеки ще бъде безсмъртен-чрез Евангелието. И ако вие не знаете за безсмъртието, то просто не сте чели Евангелието

Изход 34 глава. И нека видим, какво става когато човек е в присъствието на Господа.

27 Тогава Господ рече на Моисея: Напиши си тия думи; защото според тия думи направих Аз завет с тебе и с Израиля. 29 И като слизаше Моисей от Синайската планина, държащ двете плочи на откровението в ръката си, при слизането си от планината Моисей не знаеше, че кожата на лицето му блестеше понеже бе говорил с Бога.

Моисей не е знаел това. Можем да прочетем в Библията, че безсмъртните светят. Данаил ви казва това. Моисей е започнал да получава характеристиките на безсмъртен

30 Но Аарон и всичките израилтяни, като видяха Моисея, че, ето, кожата на лицето му блестеше, бояха се да се приближат при него. 33 И когато Моисей свърши говоренето си с тях, тури на лицето си покривало.

Хората не са могли от този ден да гледат лицето на Моисей. И за да може да говори с тях, той е трябвало да слага това покривало

34 Но когато влизаше пред Господа да говори с него, Моисей вдигаше покривалото догде да излезе; тогава излизаше и говореше на израилтяните онова, което му беше заповядано. 35 И израилтяните виждаха лицето на Моисея, че кожата на лицето му блестеше; а Моисей пак туряше покривалото на лицето си, догде да влезе да говори с Господа.

Когато Господ е трябвало да говори с Израел, слизал е и Моисей е отивал да говори с Него. В Шатрата.
Нека видим 2 Коринтяни 3 глава. Трябва да изучавате Библията-цялата. Хората ви прочитат един-два стиха и после говорят с часове. Какво? А Библията е напълно ясна по тези въпроси.

1 Пак ли започваме да се препоръчваме? Или имаме нужда, както някои, от препоръчителни писма до вас или от вас? 5 Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога, Ние имаме това, което Господ ни е дал. Не трябва да се обясняваме.

Ние имаме това, което Господ ни е дал-Словото на Отец. И не трябва да се обясняваме

6 Който ни и направи способни като служители на един нов завет, - не на буквата, но на духа; защото буквата убива, а духът оживотворява.

Новият Завет е започнат от Исус и стана водещ когато Исус умря на кръста. И да-трябва да знаете защо правите нещо

7 Но, ако служението на онова, което докарва смърт, написано с букви, издълбани на камък, стана с такава слава, щото израилтяните не можеха да гледат Моисея в лице, поради блясъка на лицето му, който впрочем преминаваше,

Служението на смъртта? Разбира се! Смъртта навлезе в света още от Едем. И ние умираме-дори и да пазим Закона съвършенно. И вижте какво казва сега:

8 как не ще бъде служението на духа с по-голяма слава?

Говори за нещо, което ще дойде!

11 Защото, ако това, което преминаваше, бе със слава, то много по-славно е трайното.

Това, което очакваме е много по-славно!

12 И тъй, като имаме такава надежда, говорим с голяма откровеност, 13 и не сме като Моисея, който туряше покривало на лицето си, за да не могат израилтяните да гледат изчезването на това, което преминаваше.

Ние говорим ясно, не като Моисей, който трябваше да сложи покривало на лицето си. И това, което ще изчезне е плът и кръв. Хората от плът и кръв умират; духовните хора не умират. Духовните същества не умират. Спомнете си, че Гавриил се яви на Даниил а след хиляди години се яви на Мария? Те не умират-нито ангелите, нито Боговете.
Сестри и братя-хората не можеха да гледат крайният резултат на човека-духовно същество. И тази плът и кръв ще изчезнат-те са временни. Ние сме временни сега. Ние умираме. И от както смъртта навлезе в света-ние сме по служението на смъртта. Всеки тук ще умре. И докато не бъдем променени-ще имаме тяло, което умира. Ние бяхме осъдени да умираме-защото съгрешихме на Бога. И колкото и умни да сте, каквото и да ядете-ще дойде времето да умрете. Няма значение колко сте богати, колко сте тренирани-ще умрете.
Данаил 2 глава

1 И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата.

Това е великата скръб

2 И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.

Това е първото възкресение

3 Разумните ще сияят със светлостта на простора, и ония, които обръщат мнозина в правда като звездите до вечни векове.

И това-последното е страшно: дори и да се самоубия, Господ ще ме възкреси и ще ме осъди за убийство... И ето-праведните ще лестят като звездите вечно. Точно както е станало с лицето на Моисей-а Израилтяните не можеха да гледат тази промяна на плътта в нещо ново
Нека видим Левит 23 глава и да видим, какво ще бъде после.

39 А на петнадесетия ден от седмия месец, когато ще сте прибрали произведенията на земята, да празнувате Господния празник седем дена; първият ден да бъде тържествена почивка, и осмият ден тържествена почивка.

Показва ви този Празник-на Колибите. Идва точно преди да приключи времето на човека в това тяло. На първият ден да имаме Свето събрание и на Осмият Ден-също

40 И на първия ден да си вземете плод от хубави дървета, палмови клони, клони от широколистни дървета и речни върби, и седем дена да се веселите пред Господа вашия Бог.

Това представя временно състояние-тялото, в което сме

41 Да празнувате тоя празник за Господа седем дена в годината; това да бъде вечен закон във всичките ви поколения; в седмия месец да го празнувате.

И отново казва-за 7 дена!

42 В колиби да седите седем дена; всички туземци израилтяни да седят в колиби,

И Израиляните са живеели в тези колиби за 7 дена.
Лука 14 глава

1 Една събота, когато влезе да яде хляб в къщата на един от фарисейските началници, те Го наблюдаваха. 12 Каза и на този, който Го беше поканил: Когато даваш обед или вечеря, недей кани приятелите си, ни братята си, ни роднините си, нито богати съседи, да не би и те да те поканят, и ти бъде отплатено. 13 Но когато даваш угощение, поканвай сиромаси, недъгави, куци, слепи; 14 и ще бъдеш блажен, защото, понеже те нямат с какво да ти отплатят, ще ти бъде отплатено във възкресението на праведните.

Явно е повече от това, което се вижда на пръв поглед-защото говори за възкресението

15 И като чу това един от седящите с Него, рече Му: Блажен онзи, който ще яде хляб в Божието царство.

Това ще е Царството на Отец

16 А Той му рече: Някой си човек даде голяма вечеря и покани мнозина.

Исус ви казва нещо тук!

17 И в часа на вечерята изпрати слугата си да рече на поканените: Дойдете, понеже всичко е вече готово. 18 А те всички почнаха единодушно да се извиняват. Първият му рече: Купих си нива и трябва да изляза да я видя; моля ти се, извини ме.

Тук не става въпрос за сватбата на Агнето. Става въпрос за второто Царство-на Отец

21 И слугата дойде и каза това на господаря си. Тогава стопанинът разгневен рече на слугата си: Излез скоро на градските улици и пътеки, и доведи тука сиромасите, недъгавите, слепите и куците. 22 И слугата рече: Господарю, каквото си заповядал стана, и още място има. 23 И господарят рече на слугата: Излез по пътищата и по оградите, и колкото намериш накарай ги да влязат, за да се напълни къщата ми; 24 защото ви казвам, че никой от поканените, няма да вкуси от вечерята ми.

Неправедните няма да са на тази вечеря.
Лука 22 глава

7 И настана денят на безквасните хлябове, когато трябваше да жертвуват пасхата. 13 И като отидоха, намериха както им беше казал; и приготвиха пасхата. 14 И като дойде часът, Той седна на трапезата, и апостолите с Него. 15 И рече им: Твърде много съм желал да ям тази пасха с вас преди да пострадам; 16 защото ви казвам, че няма вече да я ям докле не се изпълни в Божието царство

Във всяко поколение има хора които съгрешават против Господа. И ето-Исус след последната си пасха няма да я яде докато не се изпълни Царството на Отец.
Матей 8 глава

5 А когато влезе в Капернаум, един стотник дойде при Него и Му се молеше, казвайки: 6 Господи, слугата ми лежи у дома парализиран, и много се мъчи. 7 Той му казва: Ще дойда и ще го изцеля. 8 Стотникът в отговор Му рече: Господи, не съм достоен да влезеш под стряхата ми; но кажи само една дума, и слугата ми ще оздравее.

Вижте този стотник-той знаеше властта на Исус и вярваше в него

9 Защото и аз съм подвластен човек и имам подчинени на мен войници; и казвам на тогова: Иди, и той отива; и на друг: Дойди, и той дохожда; а на слугата си: Стори това, и го струва. 10 Исус, като чу това, почуди се, и рече на ония, които идеха изподире: Истина ви казвам, нито в Израиля съм намерил толкова вяра.

Този езичник е имал повече вяра от хората в Юдея. И днес е същото-хора от други народи вярват в Господа по-силно отколкото нашите родни Израилтяни

11 Но казвам ви, че мнозина ще дойдат от изток и запад, и ще насядат с Авраама, Исаака и Якова в небесното царство; 12 а чадата на царството ще бъдат изхвърлени във външната тъмнина; там ще бъде плач и скърцане със зъби.

Кои са децата на Царството? Израел са. Вижте колко страшно е това! Някои езичници ще ви отминат и ще насядат в Царството на Отец а вие ще бъдете пратени в огненото езеро...
Откровението 21 глава

1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече. 2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.

Царството е приготвено от самото начало на сътворението-човека не беше гото да влезе в него

3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.

Те са били човеци но сега вече са богове

4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина. 6 И рече ми: Сбъднаха се. Аз съм Алфа и Омега, началото и краят. На жадния ще дам даром от извора на водата на живота.

Нека видим Празника-Йоан 7 глава

1 След това Исус ходеше по Галилея; защото не искаше да ходи по Юдея, понеже юдеите искаха да Го убият. 2 А наближаваше юдейският празник шатроразпъване. 14 Но като се преполовяваше вече празникът, Исус възлезе в храма и почна да поучава.

Исус дойде в средата на тези 7 дена и започна да поучава народа

37 А в последния ден, великия ден на празника, Исус застана и извика казвайки: Ако е някой жаден, нека дойде при Мене и да пие.

Спомнете си, че Празника е 7 дена. И ето сега-Исус казва това на Осмият ден-великият ден, който е самостоятелен Празник!

38 Ако някой вярва в Мене, реки от жива вода ще потекат от утробата му, както рече писанието.

Това е Божието Слово-то е тази жива вода и то носи живота. И това е денят в който всички ще бъдат безсмъртни. И праведни и неправедни.
Левит 23 глава

9 Господ говори още на Моисея, казвайки: 10 Говори на израилтяните, като им кажеш: Когато влезете в земята, която Аз ви давам, и пожънете жетвата й, тогава да донесете на свещеника един сноп от първите плодове на жетвата си; 11 и той да подвижи снопа пред Господа, за да ви бъде приет; на другия ден подир съботата да го подвижи свещеникът.

Защо е денят след съботата? Защото тя е все още от тези 7 дена които Господ е дал на човека да е в плът и кръв

12 И в деня, когато подвижите снопа, да принесете за всеизгаряне Господу едно едногодишно агне без порок;

Това агне символизира Исус Христос

15 От другия ден след съботата, в която принесохте снопа на движимия принос, да си изброите седем цели седмици;

Това е както Петдесетница, така и Юбилейната година когато всички затворници-на греха-ще бъдат пуснати

16 до следващия ден подир седмата събота да изброите петдесет дена, и тогава да принесете новохлебен принос Господу.

Когато Господ Исус дойде, много хора ще бъдат възкресени и ще са новият принос за Бога. А на седмият ден все още има  и богове и човеци. На Осмият ден вече няма никакви човеци.
Исус Христос трябваше да умре в сряда и да възкръсне в събота-в края на деня. Защото не можеше да влезе в следващият ден-той е Осми ден-в плът и кръв. Спомнете си, че каза рано сутринта в неделята на Мария да не се докосва до него. Защото още не беше приет от Отец.
Езекил 43 глава

25 Седем дни да принасяш всеки ден козел в принос за грях; нека принасят тоже юнец и овен от стадото, които нямат недостатък.

Това е времето на Милениума. Спомнете си, че ще има и хора от плът и кръв и те ще съгрешават

26 Седем дни нека правят умилостивение за олтара и го чистят; така ще го осветят. 27 И като се свършат тия дни, от осмия ден нататък нека принасят свещениците всеизгарянията ви на олтара, и примирителните ви приноси; и Аз ще ви приема, казва Господ Иеова.

И на Осмият ден Отец ще ни приеме-след като представим приноса си.
Второзаконие 14 глава

22 Непременно да даваш десетък от всичките си произведения, които си посеял, които нивата ти произвежда всяка година. 23 И десетъкът от житото си, от виното си и от маслото си, и първородните от говедата си и от овците си да ядеш пред Господа твоя Бог, на мястото, което избере за да настани Името Си там; за да се научиш да се боиш всякога от Господа твоя Бог. 24 Но ако, когато те благослови Господ твоят Бог, пътят е много дълъг за тебе, щото да не можеш да ги занасяш, понеже е много далеч от тебе мястото, което избере Господ твоят Бог, за да настани Името Си там, 25 тогава да разменяш десетъците си с пари и да вържеш парите в ръката си, па да идеш на мястото, което избере Господ твоят Бог; 26 и да дадеш парите за какво да е нещо, което пожелае душата ти, за говеда или за овци, или за вино, или за спиртни пития, или за какво да е нещо, което би пожелала душата ти; и там, пред Господа, твоя Бог, да ядеш и да се развеселиш, ти, домът ти

Виждате какво казва Господ-можете да си купите дори и спиртно питие. И кои сме ние да кажем, че не можем да правим това? Това е денят ,в който ние празнуваме времето, когато Господ ще ни избави напълно от смъртта.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188922
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930