Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2016 21:58 - ИСУС-НЕПОЗНАТИЯТ БОГ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1124 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псалм 1:1-5

Здравейте сестри и братя,

Днес ще ви представя урока на Израел-ИСУС-НЕПОЗНАТИЯТ БОГ.

Винаги е добре да стоя пред вас в събота. Това е денят, който Господ отдели, освети и благослови и това е денят, който е знака между Господ и неговите люде. Този урок както и много други е роден от наблюдение. Като наблюдавам колко лошо се преподава по църквите и какви лъжи, то реших преди време да представя т...ози урок. Когато гледате света и виждате, какво говорят хората за Исус, разбирате, че хората си нямат и понятие, кой е Исус.
Слушам хората които трябва да проповядват Исус, но стигам до заключението, че те дори и не познават Исус Христос. Апостол Павел е имал същият проблем с древният свят. И му е било трудно да се примири с техният паганизъм.
Ще започнем урока от Деянията на апостолите 17 глава. Хората разбират, че трябва да служат на Бога, но нямат и понятие-на кого служат.

15 А ония, които придружаваха Павла, заведоха го до Атина; и като получиха от него заповед до Сила и Тимотея да дойдат колкото се може по-скоро при него, заминаха си. 16 А като ги чакаше Павел в Атина, духът му се възмущаваше дълбоко, като гледаше града пълен с идоли.

Павел е гледал този паганизъм и се е гневил в сърцето си

17 И тъй, разискваше в синагогата с юдеите и с набожните, и по пазара всеки ден с ония, с които се случеше да се среща.

Павел е чакал братята дето трябвало да дойдат при него и през това време е гледал големият паганизъм, който се е ширел в Гърция

22 И тъй, Павел застана всред Ареопага и каза: Атиняни, по всичко виждам, че сте много набожни.

Защото те са говорели през цялото време за някакви богове и така е и днес. Всички имат някакви доктрини

23 Защото като минавах и разглеждах предметите, на които се кланяте, намерих и един жертвеник, на който бе написано: На непознатия Бог. Онова, прочее, на което се кланяте, без да го знаете, това ви проповядвам.

Павел им казва-имате дори и олтар на непознатият Бог-него ви проповядвам. Ще направя днес същото, което и Павел е направил. И днес е същото-Исус не е познат на хората. Повечето хора мислят, че е дошъл от Мария и от там е началото му. Но ние ще видим заедно, кой е Исус и от кога е. Хората говорят, че Исус е само любов и е нежен, но никога не говорят колко е опасен!
Ще видим Йоан 1 глава

18 Никой, кога да е, не е видял Бога; Единородният Син, който е в лоното на Отца, Той Го изяви.

Това е велико изказване! Никой човек никога не е видял Отец или е чул гласа му. Никога-това покрива всички времена!
Но нека видим това-Изход 24 глава

1 Рече още на Моисея: Възкачете се към Господа, ти и Аарон, Надав и Авиуд, и седемдесет от Израилевите старейшини, и поклонете се от далеч;

Господ каза това на Моисей

9 И тъй Моисей и Аарон, Надав и Авиуд и седемдесет от Израилевите старейшини се възкачиха горе. 10 И видяха Израилевия Бог: под нозете Му имаше като настилка от сапфир, чиято бистрота беше също като небе. 11 Но Той не тури ръка на благородните от израилтяните. И те видяха Бога, и там ядоха и пиха.

Те са видели Господа, но не са видели лицето му-защото не могат да останат живи след това. Но са видели Господа! И те са го гледали за много време-защото са яли пред него. Но тогава как така Исус казва, че никой никога не е видял Бога? Тези 72 души са го видели и това е записано.
Нека видим тогава-кого са видели те-1 Коринтяни 10 глава. Вижте-знанието ще ви спаси. Защото като намерите, кой е Исус-ще престанете да бъдете несериозни с Него.

1 Защото, братя, желая да знаете, че, макар да са били бащите ни всички под облака, и всички да са минали през морето,

Много хора са игноранти за това. Вижте какво ви казва Павел-с кого си имаха работа Израиляните?

2 и в облака и в морето всички да са били кръстени от Моисея, 3 и всички да са яли от същата духовна храна,

Става въпрос за Словото, което те слушаха постоянно, а бяха кръстени в Моисей, защото тогава той е бил застъпника

4 и всички да са пили от същото духовно питие, (защото пиеха от една духовна канара, която ги придружаваше; и тая канара бе Христос),

Значи именно Исус е извел Израел от Египет. Точно така! И Закона, който даде на Синайската планина е все още в сила. И Диетичният Закон е все още в сила.
Вижте колко много научихме само до тук. Изход 13 глава

17 А когато Фараон пусна людете, Бог не ги преведе през пътя за Филистимската земя, при все че това беше близкият път; защото Бог рече: Да не би да се разкаят людете, като видят война и да се върнат в Египет.

Тогава Израел не са били готови за война

18 Но Бог поведе людете по околен път през пустинята към Червеното море. А израилтяните излязоха от Египетската земя въоръжени. 21 И Господ вървеше пред тях, денем в облачен стълб, за да ги управя из пътя, а нощем в огнен стълб, за да им свети, та да пътуват денем и нощем. 22 Той не отнемаше отпред людете облачния стълб денем, нито огнения стълб нощем.

Павел ви казва точно за този момент в 1 Коринтяни 10 глава. Исус е водил Израел-не Отец, но Исус. А Исус трябваше да дойде като човек, за да спаси човеците поради греха на Адам в Едемската градина. Нека видим това-Исаия 50 глава. Господ ви казва да търсите в Писанията и ще го намерите. Защото е писано именно за него. И Писанията са от Битие до Малахия!

1 Така казва Господ: Где е разводното писмо на майка ви, С което я напуснах?

Кой говори тук-същият Исус, когото видяхме в 1 Коринтяни 10 глава. Или на кого от заимодавците си ви продадох? Ето, поради вашите беззакония бяхте продадени, И поради вашите престъпления биде напусната майка ви. И Израел бяха продадени поради греховете им

2 Защо, когато дойдох, нямаше никой, - Когато повиках, нямаше кой да отговори? Скъсила ли се е някак ръката Ми та да не може да изкупва? Или нямам ли сила да избавям? Ето, Аз със смъмрянето Си изсушавам морето, Обръщам реките в пустиня; Рибите им се вмирисват, Умирайки от жажда от нямане вода.

Исус има неограничена власт. Той направи язвите в Египет, той отвори Червеното море, той върши всичко това. Когато Исус викаше-никой не отговаряше. Ще ви кажа, кой съм аз-казва Господ. Аз премахвам водите от моретата и от реките. Аз върша всичко това

3 Аз обличам небето с мрак, И турям вретище за неговото покривало. 4 Господ Иеова ми даде език на учените, За да зная как да помогна с дума на уморения; Всяка заран Той събужда, Събужда ухото ми, За да слушам като учащите се.

Точно тук отидохме на друго място. Той ви казва, че именно той има властта над света, но тук какво виждаме-че някой друг му дава тази власт. Исус изсушава моретата и реките, той създава мрака и светлината и някой му е дал как да говори? Вижте-понякога трябват само няколко думи

5 Господ Иеова ми отвори ухото; И аз не се разбунтувах, Нито се обърнах назад.

Разбирате ли какво четете? Господ говори тук! И какво ви казва Господ-че е подчинен на някой друг? Това е Исус, който има власт над всичко и ето-някой друг има власт над него?

6 Гърба си дадох на биене, И бузите си на скубачите на косми; Не скрих лицето си от безчестие и заплювания.

Кой може да скубе косите на Господа? Никой! Но когато стана човек-заради нас-всичко това им беше позволено. Защото това трябваше да направи Исус Христос за да спаси творението.
Нека видим Филипяните 2 глава. Вижте-хората нямат и понятие, кой е Исус. И това, което говорят ясно го показва. Но наблюдавайте поведението им и ще видите това.

5 Имайте в себе си същия дух, който беше и в Христа Исуса; Имайте същото съзнание както Исус! 6 Който, като беше в Божия образ, пак не счете, че трябва твърдо да държи равенството с Бога,

И ако ние устоим до края в истината-ще бъдем точно както Исус. И ще бъдем в семейството на Боговете и ще сме богове. Вижте какво ви казва Павел-Исус е равностоен на Отец. Има всяка власт, но не желае да държи първенство с Него

7 но се отказа от всичко, като взе на Себе Си образ на слуга и стана подобен на човеците; 8 и, като се намери в човешки образ, смири Себе Си и стана послушен до смърт, даже смърт на кръст.

Вижте какво ви казва! Ако е взел тялото на човек-то е бил друг преди това! И ето-както ви каза в Исаия-Господ Исус позволи да му скубат косите, да го заплюват, дори и да го убият на кръста

9 Затова и Бог го превъзвиши, и Му подари името, което е над всяко друго име;

Това е голямо изказване тук! Отец даде на Господа името Исус, което е най-голямо на света

10 така щото в Исусовото име да се поклони всяко коляно от небесните и земните и подземните същества,

Всичко е под това име и ще се преклони под това име! Това е най-голямото име на този свят

11 и всеки език да изповяда, че Исус Христос е Господ, за слава на Бога Отца.

Ще видим от къде е това име-Йоан 5 глава

39 Вие изследвате писанията, понеже мислите, че в тях имате вечен живот, и те са, които свидетелствуват за Мене,

Писянията са от Битие до Малахия. Новият Завет е Свидетелствата!

40 и пак не искате да дойдете при Мене, за да имате живот. 41 От човеци слава не приемам; 42 но зная, че вие нямате в себе си любов към Бога.

Вие само говорите...

43 Аз дойдох в името на Отца Си, и не Ме приемате; ако дойде друг в свое име, него ще приемете.

Вижте това-Исус дойде с името на Отец си, а не с неговото си име. Йоан кръстителя дойде в духа на Илия и Исус каза, че ето-Илия е мъртъв, но Йоан дойде и беше както е бил Илия. А Иехова дойде с името на Отец-което е Исус. И ако говорите против Исус-вие говорите и против Отец.
Но как е било името на Исус преди да дойде с името на Отец-Изход 6 глава

2 Бог говори още на Моисея, като му каза: Аз съм Иеова. 3 Явих се на Авраама, на Исаака и на Якова с името Бог Всемогъщи, но не им бях познат с името Си Иеова.

Значи името му е било Иеова. Как е станало това нещо?
Исаия 12 глава

1 В оня ден ти ще речеш: Господи, ще Те славословя, Защото, ако и да си се разгневил на мене, Гневът Ти се отвърна, и Ти си ме утешил. 2 Ето, Бог ми е спасение; Ще уповавам, и не ще се боя; Защото Господ Иеова е моя сила и песен, И Той стана мое спасение.

Господ е мое спасение? Той е моята сила също.
Чрез кое име ще се спасят човеците-Деянията 4 глава

10 да знаете всички вие и всичките Израилеви люде, че чрез името на Исуса Христа Назарянина, Когото вие разпнахте, Когото Бог възкреси от мъртвите, чрез това име тоя човек стои пред вас здрав.

Същият Исус когото те разпънаха-той излекува този човек

11 Той е камъкът, който вие зидарите презряхте, който стана глава на ъгъла. 12 И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим.

Обърнете внимание какво пише! Е кое е тогава името-Исус! Единственото име чрез което ще се спасим. Зтова трябва и да се кръстим в името на Исус-той е Застъпника.
Израел мрази това име...
Нека видим какво ни казва Малахия в 1 глава за това име. Хората си играят със себе си, като си нямат и понятие какво приказват. Вижте какво казва сам Господ за своето име.

6 Син почита баща си, И слуга господаря си; Ако, прочее, съм Аз баща, где е почитта към Мене? И ако съм Господар, где е страхът от Мене? Казва Господ на Силите на вас, Свещеници, които презирате името Ми Но вие казвате: В какво показахме презрение към името Ти?

Вижте какво ви казва Господ! И кой се страхува от него? Вижте въпроса-съвсем правилен е! И кои са свещениците на Господа-Израел! Те са избраните свещеници на Господа

11 Защото от изгрева на слънцето до захождането му Името Ми ще бъде велико между народите,

Езичниците са белите хора. И кое е най-великото име сред тях-Исус!

И на всяко място ще се принася на името Ми темян И чист принос. Защото Моето име ще бъде велико между народите, Казва Господ на Силите;

Вижте какво ви казва-неговото име е най-великото сред народите. Кое е най-великото име сред народите-не е ли Исус? И така-ние трябва да повярваме, че той знае какво говори. Защото Отец даде на Исус своето име! И така-името и на Отец и на Сина е Исус! И ако вие не се отнасяте с уважение към това име-нямате и шанса. Най-добре да намерите къде е ада и да скочите сами там...
Малахия 2 глава

1 И сега, ето заповедта, която се дава на вас, свещеници. 2 Ако не послушате, и ако не вземете присърце Да отдадете слава на името Ми, Казва Господ на Силите, Тогава ще пратя върху вас проклетията, И ще прокълна благословията ви; Дори ги проклех вече, Понеже не вземате това присърце.

Вижте как сме прокълнати от Господа! Вижте вашето общество, вашите деца, вашите квартали! И същото правят и африканците против нашите хора там! Народите на Африка ни продаваха като роби. Първият чернокож дето изглежда като нас избиваше бебетата ни-в Египет. Но вие не искате и да знаете...
Ще видим Исаия 7 глава

10 И Господ говори още на Ахаза, казвайки: 11 Поискай си знамение от Господа твоя Бог; Искай го или в дълбината или във висината горе. 12 Но Ахаз рече: Не ща да искам, Нито ще изпитам Господа. 13 И Исаия рече: Слушайте сега, доме Давидов; Малко нещо ли ви е да досаждате на човеци, Та ще досаждате и на моя Бог? 14 Затова сам Господ ще ви даде знамение: Ето, девица ще зачне и ще роди син, И ще го нарече Емануил.

Спомнете си това-Господ сам ще ви даде знак. Лично Той! Господ има много имена. Но имената показват нещо. Сега ще видим какво е значението на името Емануил. Хората трябва да разберат с кого си имат работа. Казват, че са християни, но защо имат служба в неделя? Какви християни са тогава? Матей 1 глава-ще видим какво е това име-Емануил

18 А рождението на Исуса Христа биде така: след като бе сгодена майка му Мария за Иосифа, преди да бяха се съединили тя се намери непразна от Светия Дух. 19 А мъжът й Иосиф, понеже беше праведен, а пък не искаше да я изложи, намисли да я напусне тайно.

Ако жената още не е легнала с мъжа си, но се намери, че е бременна-съпругът трябва да я отведе при страейшините и те трябва да я убият с камъни

20 Но, когато мислеше това, ето, ангел от Господа му се яви насъне и каза: Иосифе, сине Давидов, не бой се да вземеш жена си Мария; защото зачнатото в нея е от Светия Дух. 21 Тя ще роди син, когото ще наречеш Исус; защото Той е Който ще спаси людете Си от греховете им.

Ето тук виждаме как ще е името на Исус. И ако Исус не би дошъл-никой не би се спасил

22 А всичко това стана за да се сбъдне реченото от Господа чрез пророка който казва: 23 "Ето девицата ще зачне и ще роди син; И ще го нарекат Емануил" (което значи, Бог с нас).

Това го прочетохме-нали? И ето ви значението на името Емануил-Господ е с нас! Той изсушава моретата и реките, той командва всичко. И ето-той именно даде на хората да направят това с него. Защото стана човек. За да умре за нас и да ни даде шанса да спасим себе си-ако вършим това, което той иска. И така-Емануил означава Господ с нас.
1 Тимотей 3 глава

16 И без противоречие, велика е тайната на благочестието: - Тоя, "Който биде явен в плът, Доказан чрез Духа, Виден от ангели, Проповядан между народите, Повярван в света, Възнесен в слава".

Господ дойде в плът на земята. Единственият път когато говореше на езичниците беше в Самария-когато говори с онази жена при кладенеца и после на целият им град.
Йоан 1 глава-четете Библията и Господ ще ви покаже кое как е

1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.

Господ Исус е Говорителят на Отец. И ето ви ги и двамата. Няма никаква Троица

2 То в начало беше у Бога. 3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало. 10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна.

И светът все още не го познава

14 И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.

И все още е единственият Син на Отец. Ние можем да сме духовни синове, но ще дойде време да станем Синове на Отец-тогава ще се ново-родим!
Нека да видим Евреите 2 глава-как е дошъл Исус на тази земя. Показвам ви Исус, когото света не познава

9 Но виждаме Исуса, Който е бил направен малко по-долен от ангелите, че е увенчан със слава и чест поради претърпяната смърт, за да вкуси смърт с Божията благодат, за всеки човек.

За това Исус трябваше да бъде с тяло, което трябваше да умре. Не можете да убиете Бог или ангелите. И ето-Исус умря за всеки човек и постави отново безсмъртието на масата

14 И тъй, понеже децата са същества от общата плът и кръв то и Той, подобно на тях, взе участие в същото, за да унищожи чрез смъртта този, който има властта, сиреч, дявола, 15 и да избави всички ония, които, поради страха от смъртта, през целия си живот са били подчинени на робство. 16 (Защото, наистина, Той не помогна на ангелите, но помогна на Авраамовото потомство).

И стана човек! Дойде от човешкото потекло. Ангелите не могат да умрат-за това Бог е направил огненото езеро. Но тогава защо Исус взе на себе си Авраамовото семе? Защо дойде в неговото поколение-Битие 22 глава. Исус трябваше да извърши това-да умре на кръста-за да спаси творението. Вижте-трябва да учите децата си за да имат добър живот. За това аз ви уча, Израел, за да знаете как да живеете.

1 След тия събития Бог изпита Авраама, като му рече: Аврааме. А той рече: Ето ме.2 И рече Бог: Вземи сега единствения си син, когото любиш, сина си Исаака, та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа.

Единственият син? А Исмаил? Исак е синът с който е сключен Завета. Не можете да не сте в Завета и да търсите спасение. Днес сключвате Завета с Бога чрез кръщението!

9 А като стигнаха на мястото, за което Бог му беше казал, Авраам издигна там жертвеник, нареди дървата и, като върза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата.10 И Авраам простря ръката си та взе ножа да заколи сина си.

И Авраам щеше да убие сина си! Защото Авраам се подчиняваше на Бога. Това е вяра!

11 Тогава ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! И той рече: Ето ме.12 И ангелът рече: Да не вдигнеш ръката си върху момчето, нито да му сториш нещо; защото сега зная, че ти се боиш от Бога, понеже не пожали за Мене и сина си, единствения си син.

Вижте какво пише тук! Хората казват, че Бог знае всичко-но вижте какво пише тук. Господ знае според нашето поведение чрез това, което вършим. Някой казва, че обича Бога, но поведението му показва друго. Вяра без дела е мъртва!

15 Тогава втори път ангел Господен викна на Авраама от небето и рече:16 В Себе Си се заклевам, казва Господ, че понеже си сторил това нещо и не пожали сина си, единствения си син,17 ще те благословя премного и ще умножа и преумножа потомството ти като небесните звезди и като пясъка на морския бряг; и потомството ти ще завладее портата на неприятелите си;18 в твоето потомство ще се благословят всичките народи на земята, защото си послушал гласа Ми.

Вижте какво каза Господ поради вярата на Авраам. И Авраам освен, че даде народа Израел, даде и други народи. И в Авраамовото семе ще се благословят всички народи! И за кое семе става въпрос-за Исус! И ако вие не разбирате това-нямате никакво знание. Всеки, който се постави под кръвта на Исус-ще бъде спасен. И ето-Исус трябваше да дойде от рода на Авраам! Иначе не би бил нашият спасител. В неговото име ще се спасим! Пророците са говорили все за него. Не може да не знаете тези неща. ВСичко е представено от самото начало и до края и ако го следвате стъпка по стъпка-ще спасите себе си.
Нека видим Исаия 9 глава-всичко е тук в Библията. И вие ще говорите против Исус? Нещо не е в ред.

6 Защото ни се роди Дете, Дошъл е чрез жена! Син ни се даде; И управлението ще бъде на рамото Му; И името Му ще бъде: Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира.

Вижте какво пише-дете се е родило и ето, ще управлява целият свят! Ангелите нямат деца. Той дори е нашият баща, защото той осинови Яков и му даде името си-Израел. И не пише тук за Исаия! Исус каза на Фараона, да пусне пъвородният му син-ние сме, Яков.

7 Управлението Му и мирът непрестанно ще се увеличават На Давидовия престол и на неговото царство, За да го утвърди и поддържа, Чрез правосъдие и чрез правда, от сега и до века. Ревността на Господа на Силите ще извърши това.

И няма да има край на неговото управление! Той ще управлява света. И неговото правителство ще управлява от Ерускалим, и той ще седи на трона на Давид.
Нека видим, кой е той-Лука 1 глава. Това е, което ангела каза на Мария. Вижте-не можете да заобиколите Исус! Добре е да се запознаете с него.

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет,

Гавриил е вестоносеца на Господ

27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.

И ето какво е казал ангела

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. 31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.

И ще му дадеш името Исус-това име дойде от небето! До тогава името на Отец не беше известно

32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида.

Точно както каза Исаия в 9 глава

33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.

И ще управлява Израел за винаги, но пише също на друго място-и целият свят. Но спомнете си-Господ беше представен в плът. После умря и къде е сега-на небето. И за да управлява тази земя, къде трябва да бъде отново-на земята и ще бъде Цар на Царете.
Исаия 40 глава-Исус няма да плати на никого предварително

1 Утешавайте, утешавайте людете Ми, Казва вашият Бог. 2 Говорете по сърцето на Ерусалим, и извикайте към него, Че времето на воюването му се изпълни, Че беззаконието му се прости;

Това е когато Господ ще ни събере и върне в земята. Но дотогава ще ни наказва постоянно и ще платим за всичките си грехове

Защото взе от ръката Господна Двойно наказание за всичките си грехове. 3 Глас на един който вика: Пригответе в пустинята пътя за Господа, Направете в безводното място прав друм за нашия Бог. 9 Ти, който носиш благи вести на Сион, Изкачи се на високата планина; Ти, който носиш благи вести на Ерусалим, Издигни силно гласа си; Издигни го, не бой се, Кажи на Юдовите градове: Ето вашият Бог!

Това трябва ние да правим!

10 Ето, Господ Иеова ще дойде със сила, И мишцата Му ще владее за него; Ето, наградата Му е с него, И въздаянието Му пред него. Кой е този, който ще дойде и той е, който носи наградата-

И ето-наградата е с Господа-значи никой не е бил платен за делата си все още.
Да видим същият Бог в Новият Завет-Откровението 22 глава

12 Ето, ида скоро; и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.

Значи трябва да вършим дела? Хората казват, че не трябва-Исус е извършил всичкото... Вижте какво ви казва Исус!

13 Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят.

Исус ви казва, че сте видели него още от началото и него ще видите и в края на плътта!
Исаия 48 глава

12 Чуй Ме, Якове, и Израилю, когото Аз призовах: Аз съм същият, Аз първият, и Аз последният.

Ние вече знаем, кой говори тук. Исус е Първият и Последният, с когото сме си имали работа и никой не може да избяга от него

13 Да! Моята ръка основа земята, И десницата Ми разпростря небето; Когато ги извикам, те всички се представят.

Вижте властта на Исус!

16 Приближете се при Мене, чуйте това; От начало не съм говорил скришно; Откак стана това, Аз бях там; И сега ме прати Господ Иеова и Духът Му.

От самото начало-е Исус! Винаги е бил и ние казал всичко-няма нищо скрито! И кой го е изпратил? Внимавайте какво четете-Отец го е пратил!
Нека видим, кой е изпратил Исус-Йоан 5 глава. Вижте сестри и братя-съвсем просто е. Наистина трябва много да се потрудите, за да не видите това. Трябва много усилия да приложите, за да не видите истината както е. Не правете това!

33 Вие пратихте до Иоана; и той засвидетелствува за истината.

Йоан дето кръщаваше имаше това свидетелство

36 Но Аз имам свидетелство по-голямо от Иоановото; защото делата, които Отец Ми е дал да извърша, самите дела, които върша, свидетелствуват за Мене, че Отец Ме е пратил.

Това, което Исус вършеше показваше, кой го е изпратил-Отец! Исус говори тук и ако си четяхте Библията и знаехте пророчествата-ще знаете това

37 И Отец, Който Ме е пратил, Той свидетелствува за Мене. Нито гласа Му сте чули някога, нито образа Му сте видели.

Вижте какво четете-никой никога не е видл или чул Отец!
Кой е този тогава, когото Адам чу в Едем, когато съгреши и беше гол? Исус! Кой е говорил на Моисей? Исус! Кой е дал всички закони-Исус! Но хората не знаят това, те мислят, че Исус е започнал от Мария...

38 И нямате Неговото слово постоянно в себе си, защото не вярвате Този, Когото Той е пратил.

И ако вярвахте в Исус, щяхте да сте сигурни, че е той поради делата му. Но вие не вярвате в Исус от Библията. Защото ако знаехте, какво трябваше да стане с него-бихте повярвали. Захария 2 глава-ето какво казва ангела

1 След това, подигнах очите си и видях, и ето човек с връв за мерене в ръката му. 2 Тогава рекох: Къде отиваш? А той ми рече: Да измеря Ерусалим, за да видя каква е широчината му и каква е дължината му. 3 И, ето, ангелът, който говореше с мене, излезе; и друг ангел излезе да го посрещне, и му рече: 4 Тичай, говори на тоя юноша, като кажеш: Ерусалим ще се насели без стени, поради многото човеци и добитък в него;

Това ще бъде когато истинските Израиляни се върнат в Израел

8 Защото така казва Господ на Силите: След възстановяването на славата Той ме изпрати при народите, които ви ограбиха; понеже който докача вас, докача зеницата на окото Му.

Вижте какво казва Господ-който докача нас, докача зеницата на окото на Отец!

9 Защото ето, аз ще помахам с ръката си върху тях, и те ще станат корист на ония, които им са работили: и ще познаете, че Господ на Силите ме е изпратил.

Защо винаги го казва? Защото никой не знае, кой е тоъ и кой го е пратил! Отец изпрати Исус и му даде и името си. Отец, който е най-голям, изпрати вторият Бог, който е сътворил всичко на земята, за да умре за нас и да спаси творението

10 Пей и радвай се, Сионова дъщерьо; защото, ето, Аз ида, и ще обитавам всред тебе, казва Господ. 11 И в оня ден много народи ще се прилепят при Господа, и ще бъдат Мои люде и Аз ще обитавам всред тебе, и ще познаеш, че Господ на Силите ме е изпратил при тебе.

Това ще е след войната в Армагедон. И които оцелеят, ще знаят, че се нищо без Господа и ще се прилепят към него. И Исус ще осинови всичките народи тогава и те ще станат Израел. И ви казва отново и отново-Отец го е пратил. И ще седи на трона на Давид в Ерусалим и ще управлява целият свят от там. Но света не знае това защото иска да върви на небето. Но идевремето, когато всеки оцеля от всеки народ, ще се върне при народа си и в земята си. И къде ще се върнеш ти, Мистър "нигро"? Като не знаеш дори, от кой народ си дошъл? Но Господ ще ни събере от всичките народи в които ни е разпръснал, та ще ни върне в земята ни.
Нека видим 1 Йоаново 2 глава. Хората казват, че Исус изпълни закона и ние не трябва да го пазим. Дали?

1 Дечица мои, това ви пиша, за да не съгрешите; но ако съгреши някой, имаме ходатай при Отца, Исуса Христа праведния.

Вижте-това е след смъртта на Исус-грехът е все още в света. Но ако съгрешите без да мислите-Господ Исус ви дава шанса да ви бъде простено

2 Той е умилостивение за нашите грехове, и не само за нашите, но и за греховете на целия свят.

Господ Исус е жертвата за целият свят. Спомнете си, че целият сквят ще бъде благословен в семето на Авраам

3 И по това сме уверени, че Го познаваме, ако пазим заповедите Му. И го познаваме ако пазим заповедите му. 4 Който казва: Познавам Го, а заповедите Му не пази, лъжец е, и истината не е в него.

Вижте какво казва Йоан! Ако твърдите, че познавате Исус, но не пазите заповедите му-вие сте лъжци. И така-колко познават наистина Исус-малцина са! И всички родени ще живеят вечно-въпроса е къде: в добрата част на Царстгвото или в лошата-огненото езеро.
Сестри и братя, представих ви Исус дето е Христос-от Библията.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2188247
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930