Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2016 20:38 - НАДЕЖДА ЗА СПАСЕНИЕ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 856 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Езекил 34:11-16

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота!
Кое е това, което всеки истински християнин трябва да има? То е надеждата за спасение-от вечната смърт, която е огненото езеро. Господ ми показа преди много години че дорипреди да дойде отново, за да спасим себе си първо трябва да сме наясно с духовното осветление, и тогава ще имаме надежда за възкресение на нашето тяло в духовно тяло, но първото е възкресението в ума. А за сега имаме само надежда поради която работим всеки ден усилено на нивата на Господа та като дойде времето, да бъдем сред спасените. Надежда, казвам, защото още никой не е спасен. Но с всички сили се стараем да достигнем наградата-самото спасение и вечният живот.
Ще започнем урока от Осия 13 глава. Израел сед като Господ ни изведе от Египет и ни направи народ, станахме могъща нация, но вместо да останем могъща нация, те се смалиха сами пред Господа поради греховете си. И умряха... Защото грехът ражда смърт.

1 Когато Ефрем говореше с трепет Той се издигна в Израил; А когато съгреши чрез Ваала, Тогава умря. 2 А сега притурят на греховете си Като си правят леяни идоли от среброто си, Идоли според своето разбиране на Божеството, Но които всички са дело на художници; Сами те казват за тях: Нека целуват телците ония, които жертвуват.

Те се обърнаха към паганизма и се кланяха на всякакви идоли и статуи, като се приближаваха към смъртта. Римляните 6 глава

23 Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ. Трябва да разберем-Господ не съгрешава. И когато ние съгрешаваме умишлено-ние се обявяваме против Господа.
Осия 4 глава

1 Слушайте словото Господно, израилтяни, Защото Господ има спор с жителите на тая земя, Понеже няма вярност, нито милост, Нито знание за Бога по земята.

Днес в света няма знание за Господа и това е започнало още от Израел-ние сме изпуснали топката и ето в какво състояние е света днес

2 Друго няма освен клетва, лъжа и убийство, Кражба и прелюбодейство; Разбиват къщи, и кръв допира до кръв. 3 Затова земята ще жалее, И всеки, който живее на нея, ще примре, Тоже и полските зверове и небесните птици; Още и морските риби ще изчезнат.

И ето-Господ ще накаже и Израел и също и цялата земя,защото хората се развратиха и се обърнаха против Бога

6 Людете Ми загинаха от нямане знание; Понеже ти отхвърли знанието, То и Аз отхвърлих тебе да Ми не свещенодействуваш; Понеже ти забрави закона на твоя Бог, То и Аз ще забравя твоите чада.

И ето резултата от това, че Израел отхвърли знанието-ние наистина сме забравени от Гспода. Дори до там сме изпаднали от знанието, че нашите хора отиват на църква в деня на слънцето-неделята. Защото те се водят по фалшиви учения и не знаят нищо-нито кои са, нито кой е техният Бог Еремия 25 глава-Господ ни пращаше пророци за да ни говорят по неговото сърце, но ние не искахме да слушаме.

4 И Господ прати до вас всичките Си слуги пророците, като ставаше рано и ги пращаше, (но не послушахте, нито приклонихте ухо да послушате), 5 и те казваха: Върнете се сега всеки от лошия си път и от злите си дела, и населявайте земята, която Господ даде на вас и на бащите ви от века и до века; 6 и не отивайте след други богове, за да им служите и да им се кланяте, и не Ме разгневявайте с делата на ръцете си; и Аз няма да ви сторя зло. 7 Но вие не Ме послушахте, казва Господ, като Ме разгневявахте с делата на ръцете си за собственото си зло.

Но ние не искахме да слушаме Господа! И затова Той ни е наранил жестоко-вижте какво става с нашият народ и до днес. А просто трябваше да пазим неговите заповеди, но понеже не искахме и не искаме и до сега-затова Господ ни разпръсна по всиките народи както сме и до днес

8 Затова така казва Господ на Силите: Понеже не послушахте думите Ми, 9 ето Аз ще изпратя и ще взема всичките северни родове, казва Господ, тоже и слугата Ми Навуходоносора, вавилонския цар, та ще ги доведа против тая земя, и против нейните жители, и против всички тия околни народи; ще ги обрека на изтребление, и ще ги направя за учудване и за подсвиркване, и ще ги обърна на вечна пустота.

И това е станало-През 70 година Рим е съсипал Юдея. А през 792 година преди Новата Ера 10 племена на Израел са били отведени като роби от Асирийците.
Езекил 37 глава

1 Господната ръка биде върху мене та ме изведе чрез Господния Дух и ме постави всред поле, което бе пълно с кости. 2 И преведе ме край тях наоколо; и, ето, имаше твърде много по отвореното поле; и, ето, бяха твърде сухи. 3 И рече ми: Сине човешки, могат ли да оживеят тия кости? И отговорих: Господи Иеова Ти знаеш. 11 Тогава ми рече: Сине човешки, тия кости са целият Израилев дом. Ето, те казват: Костите ни изсъхнаха, и надеждата ни се изгуби; ние сме загинали.

Тези сухи кости представят целият народ на Израел. Израелкато народ е мъртъв народ-докато не се събуди

12 Затова пророкувай и речи им: Така казва Господ Иеова: Ето, люде Мои, Аз ще отворя гробовете ви, и като ви изведа из гробовете ви ще ви заведа в Израилевата земя. 13 И ще познаете, люде Мои, че Аз съм Господ, когато отворя гробовете ви и ви изведа из гробовете ви. 14 И като туря духа Си във вас, ще оживеете; и ще ви поставя във вашата земя; и ще познаете, че Аз Господ изговорих това и го извърших, казва Господ.

И Господ ще направи това като дойде за втори път на тази земя. А до тогава-ние сме духовно мъртви

21 И речи им: Така казва Господ Иеова: Ето, Аз ще взема израилтяните изсред народите гдето са отишли, и като ги събера от всякъде ще ги доведа в земята им; 22 и ще ги направя един народ в земята, върху Израилевите планини; един цар ще царува над всички тях; и не ще бъдат вече два народа, нито ще бъдат за напред разделени в две царства. 23 Те няма вече да се оскверняват с идолите си, нито с мерзостите си, нито с кое да било от престъпленията си; но ще ги избавя от всичките отстъпления, с които са съгрешили, и ще ги очистя; така те ще бъдат Мои люде, и Аз ще бъда техен Бог.

Това ще е духовното възкресение

24 И слугата Ми Давид ще бъде цар на тях; над всички тях ще има един пастир; и те ще ходят в съдбите Ми, и ще пазят повеленията Ми и ще ги извършват. 25 Тоже ще живеят в земята, която дадох на слугата Си Якова, гдето живяха бащите ви; в нея ще живеят те, чадата им и внуците им до века; и слугата Ми Давид ще им бъде княз до века.

И това ще стане при второто идване на Господа-всеки знае, че до тогава Давид ще е мъртъв и е в земята.
Исаия 11 глава

10 И в оня ден, към Иесевия корен, - Който ще стои като знаме на племената, - Към него ще прибягват племената; И неговото местоуспокоение ще бъде славно. 11 И в оня ден Господ пак втори път Ще възвърне с ръката Си останалите от людете Си, Които ще останат от Асирия, от Египет, От Патрос, от Етиопия, от Елам, От Сенаар, от Емат и от морските острови.

И ако проверите сами, ще видите, че това са все чернокожи народи-които са изброени тук. С други думи-вие мислите, че Израел и Исус Христос са бели хора? Не е вярно-чернокожи са

12 И ще издигне знаме за народите, И ще събере изгонените на Израиля, И ще събере в едно разпръснатите на Юда, От четирите ъгъла на земята.

Точно за второто идване на Исус става въпрос. Тогава Господ ще управлява цялата земя. И ще събере Израел от всичките държави в които ги е разпръснал.
Откровението 3 глава

1 До ангела на сардикийската църква пиши: Това казва Оня, Който има седемте Божии духове и седемте звезди: Зная твоите дела, че на име си жив но си мъртъв. 2 Бодърствувай и закрепи останалото, което е било близо до умиране; защото не намерих някои от твоите съвършени пред Моя Бог.

Но за какво става въпрос? За остатъка който винаги е бил. И Господ иска да бъдем съвършени

3 Помни, прочее, как си приел и си чул, и пази го и покай се. И тъй, ако не бодърствуваш, ще дойда като крадец; и няма да знаеш в кой час ще дойда върху тебе. 4 Но имаш няколко души в Сардис, които не са осквернили дрехите си и ще ходят с Мене в бели дрехи защото са достойни.

Белите дрехи са признак за чистота-която идва чрез вярата

5 Който победи, ще се облече така в бели дрехи; и Аз никога няма да излича името му от книгата на живота, но ще изповядам името му пред Отца Си и пред Неговите ангели. 6 Който има ухо, нека слуша що говори Духът към църквите. 7 До ангела на филаделфийската църква пиши: Това казва Светият, истинският, у Когото е Давидовият ключ; който отваря, и никой няма да затваря; и затваря, и никой не отваря. 8 Зная твоите дела. Ето, поставих пред тебе отворени врата, които никой не може да затвори, понеже, имайки само малко сила, пак си опазил Моето слово, и не си се отрекъл от името Ми. 9 Ето, давам ти някои от ония, които са от сатанинската синагога, които наричат себе си юдеи, а не са, но лъжат, - ето, ще ги накарам да дойдат и да се поклонят пред нозете ти, и да познаят, че Аз те възлюбих. 10 Понеже си опазил Моята заповед да търпиш, то Аз ще опазя тебе от времето на изпитанието, което ще дойде върху цялата вселена да изпита ония, които живеят по земята.

А сатанинската синагога са тези които наричат себе си Юдеи, а не са, но лъжат
Притчи 21

16 Човек, който се отбие от пътя на разума, Ще стигне в събранието на мъртвите.

Вижте какво пише-ако престанем да вървим както Господ Исус изисква, ще бъдем пратени в огненото езеро!
Исаия 65 глава

1 Достъп дадох на ония, които не питаха за Мене; Близо бях при ония, които не Ме търсеха. Ето Ме! ето Ме! рекох На народ, който не призоваваше името Ми. 2 Простирах ръцете си цял ден Към бунтовнически люде, Които ходят по недобър път След своите помисли, - 3 Люде, които непрестанно Ме дразнят в лицето Ми, Като колят жертви в градини, И кадят върху кирпичени олтари:

Те се мислят за свети, но не са и Господ ще се разправи с тях

4 Като живеят в гробищата, И нощуват в подземията; Като ядат свинско месо, И държат в съдовете си вариво от нечисти неща;

И ето-дори и нашите хора са се обърнали към нечистото. И живеем в ковчези, които наричаме църкви... Но също виждаме и какво ще направи Господ Исус като дойде с тези които ядат свинско месо и нечисто

5 Като казват: Стой надалеч, не се приближавай до мене, Защото аз съм по-свет от тебе, Такива са дим в ноздрите Ми, Огън горящ през целия ден. 6 Ето, писано е пред Мене; Няма да мълча, но ще въздам. Да! ще въздам в пазухите им, 7 Както за вашите беззакония, казва Господ, така и за беззаконията на бащите ви, Които кадиха по планините, И Ме хулиха по хълмовете; Затова Аз най-напред ще отмеря в пазухата им делото им.

Марко 9 глава-Нещата са много сериозни, защото са така за Господа. Той не гледа на лице.

43 И ако те съблазни ръката ти, отсечи я; по-добре е за тебе да влезеш в живота недъгав, отколкото да имаш двете си ръце и да отидеш в пъкъла, в неугасимия огън, 44 [дето "червеят им не умира, и огънят не угасва"]. 45 И ако ногата ти те съблазни, отсечи я; по-добре е за тебе да влезеш в живота куц, отколкото да имаш двете си нозе и да бъдеш хвърлен в пъкъла, 46 [дето "червеят им не умира и огънят не угасва"]. 47 И ако окото ти те съблазни, извади го; по-добре е за тебе да влезеш в Божието царство с едно око, отколкото да имаш двете си очи и да бъдеш хвърлен в пъкъла,

Това го казва Исус Христос-вярвате ли му? Греха ще ви прати в огненото езеро, където ще се на вечни мъки. Разбирате ли думата „вечно”? Затова научете се да контролирате чуствата си. И не става въпрос да режете ръце и крака, а става въпрос да обучите себе си така, че да вървите в пътя определен от Господа! Христос просто ви казва, че нищо не бива да ви отдели от спасението!
Римляните 6 глава

4 Затова, чрез кръщението ние се погребахме с Него да участвуваме в смърт, тъй щото, както Христос биде възкресен от мъртвите чрез славата на Отца, така и ние да ходим в нов живот. 5 Защото, ако сме се съединили с Него чрез смърт подобна на Неговата, ще се съединим и чрез възкресение подобно на Неговото;

И ако устоим до края в истината-ще бъдем точно както е Господ Исус. И няма извинение за нас, ако сме постигнали истината и после сме отпаднали

9 знаейки, че Христос, като биде възкресен от мъртвите, не умира вече; смъртта няма вече власт над Него. 10 Защото, смъртта, с която умря, Той умря за греха веднъж завинаги; а животът, който живее, живее го за Бога. 11 Така и вие считайте себе си за мъртви към греха, а живи към Бога в Христа Исуса. 12 И тъй, да не царува грехът във вашето смъртно тяло, та да се покорявате на неговите страсти. 13 Нито представяйте телесните си части като оръдия на неправдата; но представяйте себе си на Бога като оживели от мъртвите, и телесните си части на Бога като оръдия на правдата.

За какво говори тук? Всички части от нашето тяло трябва да са чисти. Затова трябва да имаме контрол над цялото си тяло

23 Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ.

Вижте добре-заплатата за греха-за нарушаването на заповедите на Господа-е смърт. В огненото езеро.
Йов 19 глава-дори и пророците са знаели, чеще дойде времето, когато телата им ще бъдат променени съобразно с тялото на Господа и ще живеят вечно. Ще са братяна Господа. Сестри-и за вас се отнася-ако устоите до края в истината, не в басните-ще сте сестри на Господа-богини.

25 Защото зная, че е жив Изкупителят ми, И че в последно време ще застане на земята; 26 И, като изтлее след кожата ми това тяло, Пак вън от плътта си ще видя Бога: 27 Когото сам аз ще видя, И очите ми ще гледат, и то не като чужденец. За тая гледка дробовете ми се топят дълбоко в мене.

Йов е знаел прекрасно, какво ще стане ако устои до края. Исаия 26 глава

17 Както непразна жена, Когато наближава да роди, е в мъка И вика в болките си, Такива станахме и ние пред Тебе, Господи. 18 Станахме непразни, бяхме в мъка, Но като че ли вятър родихме; Никакво избавление не извършихме на земята, Нито паднаха пред нас жителите на света. 19 Твоите умрели ще оживеят; Моите мъртви тела ще възкръснат. Събудете се и запейте радостно вие, които обитавате в пръстта, Защото росата Ти е като росата по тревите, И земята ще предаде мъртвите.

И това е, което ще направи Господ Исус Христос като дойде отново-при последната, седмата тръба, със силен вик, от Господа, всички праведни мъртви ще оживеят и ще царуват с Господа на тази земя за 1000 години.
Римляните 8 глава-Павел също е знаел какво ще стане когато дойде Господ Исус

22 Понеже знаем, че цялото създание съвокупно въздиша и се мъчи до сега. 23 И не то само, но и ние, които имаме Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло.

Ние които имаме Светият Дух-тоест-Божието Слово, очакваме своето изкупление, защото сега сме в това тяло от пълт и кръв, а то умира всеки ден по малко...

24 Защото с тая надежда ние се спасихме; а надежда, когато се вижда изпълнена, не е вече надежда; защото кой би се надявал за това, което вижда? 25 Но, ако се надяваме за онова, което не виждаме, тогава с търпение го чакаме.

Ние очакваме и имаме надежда, че ще получим наградата според делата си, ако устоим до края в истината. И още един пророк, кото е имал надежда за спасението си-Данаил 12 глава

1 И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата.

Всеки, който е записан в книгата на живота ще бъде спасен-във времето на великата скръб

2 И множеството от спящите в пръстта на земята ще се събудят, едни за вечен живот, а едни за срам и вечно презрение.

Едни ще бъдат възкресени при първото възкресение-това са праведните. А неправедните ще идат в огненото езеро на вечни мъки

3 Разумните ще сияят със светлостта на простора, и ония, които обръщат мнозина в правда като звездите до вечни векове. 4 А ти, Данииле, затвори думите и запечатай книгата до края на времето, когато мнозина ще я изследват, и знанието за нея ще се умножава. 13 Но ти си иди догдето настане краят; и ще се успокоиш, и в края на дните ще застанеш в дела си.

И още едно потвърждение, че в края на пътя всеки ще получи наградата си.
Да видим и Малахия 3 глава

14 Вие рекохте: Напразно служим Богу; И каква полза, че сме пазили заръчаното от Него, И че сме ходили с жалеене пред Господа на Силите? 15 И сега ние облажаваме горделивите. Да! ония, които вършат беззаконие, успяват; Даже изкушават Бога, и се избавят.

Този свят е корумпиран. Той обича неправдата и затова ще бъде съсипан. Вие го обичате-къде ще идете вие тогава?

16 Тогава боящите се от Господа говореха един на друг; И Господ внимаваше и слушаше; И написа се възпоменателна книга пред Него За ония, които се бояха от Господа, И които мислеха за името Му.

Тези които са с Бога и се опитват да обръщат сестрите и братята си към Господа-те са тези които милеят за Господа и за човеците

17 Тия ще бъдат Мои казва Господ на Силите, Да! избрана скъпоценност, в деня който определям И ще бъда благосклонен към тях Както е благосклонен човек Към сина, който му работи.

И ето-Господ никога няма да забрави тези хора-те са много скъпи за него.
Откровението 1 глава

8 Аз съм Алфа и Омега, казва Господ Бог, Който е, и Който е бил, и Който иде, Всемогъщият. 12 И обърнах се да видя Този, Който ми проговори; и като се обърнах, видях седем златни светилника; 13 и всред светилниците видях Един, Който приличаше на Човешкия Син, облечен в дълга дреха и препасан около гърдите със златен пояс;

Господ Исус е началото и краят-първият и последният. Защо? Защото той е сътворил всичкото и той ще доведе плът и кръв до вечният живот

14 а главата и косата Му бяха бели като бяла вълна, като сняг, и очите Му, като огнен пламък; 15 и нозете Му приличаха на лъскав бронз, като в пещ пречистен: а гласът Му беше като на много води; 16 и имаше в десницата Си седем звезди; и от устата му излизаше меч остър и от двете страни; и лицето Му светеше, както свети слънцето в силата си.

Това е Господ Исус Христос. И е един от племето на Юда-Лъвът на Юда. И ето-това е неговото велико време

17 И когато Го видях, паднах при нозете Му като мъртъв; а Той тури десницата Си върху мене и каза: Не бой се, Аз съм първият и последният и живият; 18 бях мъртъв, и, ето, живея до вечни векове; и имам ключовете на смъртта и на ада.

Той умря за нас и ето-живее вечно и той определя, кой ще живее и кой ще умре. А да знаете някога Отец да е умирал? Никога.
Филипяните 3 глава

20 Защото нашето гражданство е на небесата, отгдето и очакваме Спасител, Господа Исуса Христа, 21 Който ще преобрази нашето унищожено тяло, за да стане съобразно с Неговото славно тяло, по упражнението на силата Си да покори и всичко на Себе Си.

И при възкресението-за което се надяваме, ще имаме славно тяло! Както е и Господ Исус-ще сме негови братя и сестри. Йоан 5 глава

21 Понеже както Отец възкресява мъртвите и ги съживява, така и Синът съживява, тия които иска. 22 Защото, нито Отец не съди никого, но е дал на Сина да съди всички, 23 за да почитат всички Сина, както почитат Отца. Който не почита Сина, не почита Отца, Който Го е пратил.

И Отец е дал всичко в ръцете на Господ Исус. И никой човек не може да отиде при Сина, ако Отец не го прати

24 Истина, истина ви казвам, който слуша Моето учение, и вярва в Този, Който Ме е пратил, има вечен живот, и няма да дойде на съд, но е преминал от смъртта в живота. 25 Истина, истина ви казвам, иде час, и сега е, когато мъртвите ще чуят гласа на Божия Син, и които го чуят ще живеят.

И това е било преди и е все още-всеки, който чуе Божието Слово и го приеме, и започне да живее по него-ще живее

28 Недейте се чуди на това; защото иде час, когато всички, които са в гробовете, ще чуят гласа Му, 29 и ще излязат; ония, които са вършили добро, ще възкръснат за живот, а които са вършили зло, ще възкръснат за осъждане. Има две възкресения-нали така?
Откровението 20 глава

4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.

Праведните ще управляват земята за 1000 години-времето на Милениума

5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение. 6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години. 14 И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро е втората смърт. 15 И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.

И това ще е при второто възкресение. След съда мнозина ще идат в огненото езеро.
Йоан 6 глава

35 Исус им рече: Аз съм хлябът на живота; който дойде при Мене никак няма да огладнее, и който вярва в Мене никак няма да ожаднее. 36 Но казвам ви, че вие Ме видяхте, и пак не вярвате. 37 Всичко което Ми дава Отец, ще дойде при Мене, и който дойде при Мене никак няма да го изпъдя; 38 защото слязох от небето не Моята воля да върша, а волята на Този, Който Ме е изпратил. 39 И ето волята на Този, Който Ме е пратил: от всичко, което Ми е дал, да не изгубя нищо, но да го възкреся в последния ден.

И ето-Исус говори за това, кога ще ни даде вечният живот. В последният ден!

40 Защото това е волята на Отца Ми: всеки, който види Сина и повярва в Него, да има вечен живот, и Аз да го възкреся в последния ден.

Три пъти Исус го повтори-в последният ден-никой не е получил още наградата

41 Тогава юдеите роптаеха против Него, за гдето рече: Аз съм хлябът, който е слязъл от небето. 42 И казаха: Не е ли този Исус, Иосифовият син, Чиито баща и майка ние познаваме? Как казва Той сега: Аз съм слязъл от небето? 43 Исус в отговор им рече: Не роптайте помежду си. 44 Никой не може да дойде при Мене, ако не го привлече Отец, Който Ме е пратил и Аз ще го възкреся в последния ден.

Мнозина са повикани, но малцина са избрани. И вижте-Господ говори все за последният ден

56 Който се храни с Моята плът и пие Моята кръв, той пребъдва в Мене, и Аз в него. 57 Както живият Отец Ме е пратил, и Аз живея чрез Отца, така и онзи, който се храни с Мене, ще живее чрез Мене. 63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са.

И ето как ще живеем-чрез Божието Слово. Словото на Отец! Римляните 8 глава

9 Вие, обаче, не сте плътски, а духовни, ако живее във вас Божият Дух. Но ако някой няма Христовия Дух, той не е Негов.

Исус ясно каза-плътта не ползува никого. Божието Слово е, което дава живота! Но какъв е Христовият дух-това е Божието Слово. Дори и името на Господ е още-Божието Слово! Той е Говорителят на Отец

10 Обаче, ако Христос е във вас, то при все, че тялото е мъртво поради греха, духът е жив поради правдата. 11 И ако живее във вас Духът на Този, Който е възкресил Исуса от мъртвите, то Същият, Който възкреси Христа Исуса от мъртвите, ще съживи и вашите смъртни тела чрез Духа Си, който обитава във вас.

Духът на Господа-Божието Слово и то води до подчинение. И до промяна на характера съобразно с Господа. Тези неща вървят заедно.
Йоан 12 глава

44 А Исус извика и рече: Който вярва в Мене, не в Мене вярва, но в Този, Който Ме е пратил. 45 И който гледа Мене, гледа Онзи, Който Ме е пратил.

Отец е изпратил Исус и той говори Словото на Отец и нищо друго!

46 Аз дойдох като светлина на света, за да не остане в тъмнина никой, който вярва в Мене.

Целият свят е в тъмнина, защото е отхвърлил Словото на Отец. Но ако се върне обратно-ще бъде осветен

49 Защото Аз от Себе Си не говорих; но Отец, Който Ме прати, Той Ми даде заповед, какво да кажа и що да говоря. 50 И зная, че онова, което Той заповядва, е вечен живот. И тъй, това, което говоря, говоря го така, както Ми е казал Отец.

И ето-Исус Христос не говореше нищо от себе си, но Словото на Отец. И ако ние говорим за Божието Слово-то не е наше, но на Отец и на Исус Христос.
Йоан 17 глава

8 защото думите, които Ми даде Ти, Аз ги предадох на тях, и те ги приеха; и наистина знаят че, от Тебе излязох, и вярват, че Ти си Ме пратил. 9 Аз за тях се моля; не се моля за света, а за тия, които си Ми дал, защото са Твои. 10 И всичко Мое е Твое, и Твоето Мое, и Аз се прославям в тях. 14 Аз им предадох Твоето слово; и светът ги намрази, защото те не са от света, както и Аз не съм от него. 17 Освети ги чрез истината; Твоето слово е истина.

Словото на Отец е истината-защото то е Словото на Отец и носи живота

23 Аз в тях, и Ти в мене, за да бъдат съвършени в единство; за да познае светът, че Ти си Ме пратил, и си възлюбил тях както си възлюбил и Мене.

И ако следваме Словото на Отец-ще сме винаги едно с Господа 1 Петрово 1 глава

3 Благословен да бъде Бог и Отец на нашия Господ Исус Христос, Който според голямата Си милост ни възроди за жива надежда чрез възкресението на Исуса Христа от мъртвите,

И ето нашата надежда-нали Исус Хистос беше възкресен от мъртвите. Така се надяваме и ние за нас си

4 за наследство нетленно, неоскверняемо, и което не повяхва, запазено на небесата за вас, 5 които с Божията сила сте вардени чрез вяра за спасение, готово да се открие в последно време. 13 Затова препашете се през чреслата на вашите помисли, бъдете въздържани и имайте пълна надежда за благодатта, която ще ви се даде, когато се яви Исус Христос.

Затова-следвайте Словото с всичките си сили! И тогава ще имате надежда да сте участници в първото възкресение. Ефесяните 5 глава

5 Защото добре знаете това, че никой блудник, или нечист, или сребролюбец, (който е идолопоклонник), няма наследство в царството на Христа и Бога. 6 Никой да ви не мами с празни думи; понеже поради тия неща иде Божият гняв върху синовете на непокорството. 7 И тъй, не бивайте съучастници на тях.

Виждате сами това-нали? Понякога човек пада, но трябва да стане и да остане в истината. Не искате да сте част от тези хора за които говори Павел тук, нали-от синовете на непокорството дето ще идат в огненото езеро?
1 Коинтяни 15 глава

12 Ако се проповядва, че Христос е възкресен от мъртвите, как казват някои между вас, че няма възкресение на мъртвите? 13 Ако няма възкресение на мъртвите, то нито Христос е бил възкресен;

Има хора които казват точно това-няма да има възкресение

14 и ако Христос не е бил възкресен, то празна е нашата проповед, празна е и вашата вяра.

И ако Христос не е бил възкресен-ние не можем да имаме никаква надежда. И каквото и да правим-няма смисъл

20 Но сега Христос е бил възкресен, първият плод на починалите. И това е нашата надежда и радост-че Христос е бил възкресен от мъртвите. Но какво ще бъде с нас? 21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите. 22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят. 23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови.

И ето-ако устоим до края в истината-ще оживеем когато Христос дойде отново. Тогава-къде са мъртвите? Спят в пръстта

51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим, 52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.

И ето какво ще стане точно-ще бъдем изменени в миг на око, при последният-7 тромпет.
1 Солунци 4 глава-фалшивата религия нарича тази глава „Грабването”, но няма нищо общо с отиване на небето

13 А не желаем, братя, да останете в неизвестност за ония, които умират, за да не скърбите както другите, които нямат надежда. 14 Защото, ако вярваме, че Исус умря и възкръсна, така и починалите в Исуса Бог ще приведе заедно с Него. 15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите. 16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; 17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

И ето факта-при последната тръба праведните ще посрещнат Господа във въздуха.
Откровението 11 глава-последният тромпет

15 И като затръби седмият ангел, станаха силни гласове на небесата, които казваха: Световното царство стана царство на нашия Господ и на Неговия Христос; и Той ще царува до вечни векове. 18 Народите се разгневиха; но дойде Твоят гняв и времето да се съдят мъртвите, и да дадеш наградата на слугите Си пророците и на светиите и на ония, които се боят от Твоето име, малки и големи, и да погубиш губителите на земята.

И при седмата тръба, Господ Исус ще дойде отново и праведните ще възкръснат, а Той ще съсипе земята и неправедните ще бъдат избити. И праведните ще получат своята награда-вечният живот.
1 Солунци 5 глава

1 А за годините и времената, братя, няма нужда да ви се пише; 2 защото вие добре знаете, че Господният ден ще дойде като крадец нощем. 3 Когато казват: Мир и безопасност! тогава ще ги постигне внезапно погубление, като болките на непразна жена, и никак няма да избягнат.

Света не подозира дори, че Господ Исус е много близо и не го очакват

8 а ние, като сме от деня, нека бъдем трезвени и нека облечем за бронен нагръдник вяра и любов и да турим за шлем надеждата за спасение. 9 Защото Бог ни е определил не на гняв, но да получим спасение чрез нашия Господ Исус Христос, 10 Който умря за нас, тъй щото, било че сме живи, или че сме починали, да живеем заедно с Него. 11 Затова насърчавайте се един друг, както и правите.

И ето-ние имаме тази надежда, че ако устоим до края в истината-Божието Слово и не само на думи, но и по дела-ще получим наградата-вечният живот! И ще бъдем от правителството на Господа, като ще управляваме тази земя за 1000 години. Спомнете си притчата за благородника, който отиде в далечна земя, за да получи царска власт и какво направи за верните си слуги като се завърна и беше Цар на Царете и Господ на господарите! Назначи ги да управляват градовете в новата земя.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2187873
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930