Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2016 22:31 - ВРЕМЕТО НА МИЛЕНИУМА-ИСУС В ХРАМА С НЯКОЛКО ОТ СВЕТИИТЕ И ТЯХНАТА РАБОТА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1869 Коментари: 6 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Исаия 43:1-2, 5-8

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок от Израел. Ще научите какво ще прави Исус Христос по времето на Милениума-тези 1000 години тук, на земята, когато ще седи в Храма на трона на Давид и ще управлява от там Израел и всички народи на света. Ще научите и какво ще правят светиите които Исус ще възкреси още при идването си. И не-няма да се реят по цял ден из облаците и да пият амброзия... Приятно четене!

Винаги е добре да сотя пред вас в Божията събота!
Този урок се роди поради това, че слушах, чевсички проповядват, че ще вървят на небето. И никой не си и задава въпроса-ако ще отивате там, какво ще правите там?
Господ не е Бог на суета и всичко, което върши си има значение. Те правят от Божието Слово басни и приказки за деца.
Господ ми показа да направя този урок. Ако ще сте в Царството на Бога, то какво ще правите? Вижте-небето не е в Библията-в смисъл, че няма да вървите там. Няма и едно изречение в цялата Библия, където да пише че Господ ще ви води на небето. Затова ще ви представя Библията по въпроса, къде ще е Царството и също и какво ще вършат тези дето ще са в това Царство.
Хората не мислят, какво ще стане, когато Господ се завърне. Дори и не мислят, че Царството ще бъде тук на земята. Ако слушате Римо католическата религия, никога дори няма и да си представите нещата които наистина са както са. Защото всички искат да вървят на небето. Но знаете ли, че ще има хора които ще имат ключови позиции и ще управляват народите?
Отивате на църква, пеете, някой казва някаква молитва, прочитат ви един-два стиха от Библията и си отивате в къщи. И никой не знае нищо. Не може да стане така. Точно както хората в света не знаят, кой е народа на Бога-Израел-така и не знаят, че и Исус и Отец идват на тази земя и ще бъдат тук за винаги. И никой няма да върви на небето. Вижте къде е света днес. Всичко е с главата на долу що се касае до Божието Слово. Господ каза, че ще изпрати Илия за да приготви пътя на Господа отново. Илия е мъртъв! Но Господ ще изпрати хора в духа на Илия-силни по дух хора. Никой не мисли за възкресението. Никой не пита, какво ще прави като възкръсне?
Ще започнем урока от Марк 1 глава

1 Началото на благовестието на Исуса Христа Божий Син; 2 както е писано в книгата на пророк Исаия: - "Ето, Аз изпращам пред лицето Ти вестителя Си, Който ще устрои Твоя път;

И това е, което Господ трябва да направи и ще ви покажем как е направено това. Хората казват, че ще са щастливи когато Исус дойде. Няма да са! Защото не са приготвени за пришествието на Господа

3 Глас на един, който вика в пустинята: Пригответе пътя за Господа, Прави направете пътеките за Него".

Този стих цитира Исаия 40:3. Пътят на Исус трябваше да бъде приготвен-Йоан го приготви. А аз разбирам този стих. Точно както някой е в джунглата и не знае на къде да върви. Но идва някой и му приготвя пътя. Утре ще сте в разните църкви и никой от вас няма да знае нищо за Бога и защо трябва някой да приготви пътя. Защото никой не иска да слуша и светът си няма и понятие, че Господ идва скоро

4 Иоан дойде, който кръщаваше в пустинята, и проповядваше кръщение на покаяние за опрощаване на греховете.

Йоан беше онзи глас, който викаше в пустинята да се приготвят за Бога

7 И като проповядваше, казваше: Подир мене иде Онзи, който е по-силен от мене, Комуто не съм достоен да се наведа и развържа ремика на обущата Му.

Казва ви, че някой могъщ иде след него-бъдете готови за Него!

8 Аз ви кръщавам с вода; а Той ще ви кръсти със Светия Дух.

Йоан каза, че именно той е, който трябваше да приготви пътя за Исус. Йоан беше вестоносеца пред Исус.
Нека видим какво направи Господ по отношение на Йоан-Матей 11 глава. Всеки, който има знанието, знае, кой иде-Йоан е знаел прекрасно, кой идва след него.

1 А Исус, когато свърши наставленията Си към дванадесетте Си ученика, замина оттам да поучава и проповядва по градовете им. 2 А Иоан като чу в тъмницата за делата на Христа, прати от учениците си да Му кажат:

Йоан все още е бил жив по него време

3 Ти ли си оня, Който има да дойде, или друг да очакваме? Учениците на Йоан попитаха Исус-Ти ли си този, който щеше да дойде или да чакаме друг.

Всички пророци са говорили за идването на Исус Христос. И вторият път ще дойде със сила

4 Исус в отговор им рече: Идете, съобщете на Иоана това, което чувате и виждате:

Делата на Исус показваха, кой е той

7 И когато те си отиваха, Исус почна да казва на народа за Иоана: Какво излязохте да видите в пустинята? тръстика ли от вятър разлюлявана? 8 Но какво излязохте да видите? човек в меки дрехи ли облечен? Ето, тия, които носят меки дрехи, са в царски дворци. 9 Но защо излязохте? пророк ли да видите? Да, казвам ви, и повече от пророк. 10 Това е онзи, за когото е писано: - "Ето, Аз изпращам вестителя Си пред Твоето лице, Който ще устрои пътя Ти пред Тебе".

Това е този за когото е писано. Но той беше в онова поколение!

14 и, ако искате да го приемете, тоя е Илия, който имаше да дойде.

В духа на Илия, но дойде с неговото си име. Йоан дойде в своето си име, но в духа на Илия, а Исус дойде с името на Отец. Пророк Илия е мъртъв.
Нека видим Малахия 4 глава и ще видим, че се говори за Йоан в онова поколение-не в днешното. Дали днес има вестоносци на Господа? Разбира се и е добре да ги чуете.

5 Ето, Аз ще ви изпратя пророк Илия, Преди да дойде великият и страшен ден Господен;

Значи това тук е за друго време-обърнете внимание! Става въпрос за второто пришествие на Господа. Значи някой друг ще дойде-който или които ще говорят истината както е. Господ е изпратил и преди и днес свои служители които ви казват-не сте готови!
Нека видим Малахия 3 глава. Защото този човек има няколко титли.

1 Ето, Аз изпращам вестителя Си, Който ще устрои пътя пред Мене; И Господа когото търсите ще дойде в храма Си, Да! Ангелът на завета, когото вие желаете; Ето, иде, казва Господ на Силите

Това е друго време-което е дори и след днешният ден. Исус ще се върне отново и той е носителят на Завета. Когато доъде първият път, изгони всички търговци от Храма. Вторият път ще избие много хора. И ние искаме да видим второто му идване. Но първо ще изпрати своите вестоносци. Става въпрос за последният Храм. И ще ви покажем Храма, който трябва да бъде построен-защото още не е.
Откровението 11 глава. Вие трябва да знаете тези неща! Този Храм ще бъде в бъдещето и ще е съвършен.

1 И даде ми се тръстика като тояга; и един каза: Стани та измери Божия храм и олтара и ония които се кланят в него;

Това е Храма, който Зоровавел ще построи за Христос-бъдещето

2 но двора, който е извън храма, остави, и недей го измерва, защото той е даден на народите, които ще тъпчат светия град четиридесет и два месеца.

Но двора не измервай, защото ще го тъпчат езичниците за 42 месеца-3.5 години. Това ще са хората на лъжепророка, който ще се настани в храма дето Юдеите ще му построят и ще командва света. А Храма на Господа няма дори и да бъде на мястото на Храма, в който ще седне лъжепророка. Но вие не знаете тези неща. Храма за който Господ нареди да се измери-ще е на Господа.
Нека видим бъдещият Храм-Езекил 40 глава за който говори и Йоан в тази 11 глава на Откровението. Никой не знае за това, защото вие сте „Новозаветни... християни”. А всичко е тук-в Бибилята. Вие не сте готови за това, което иде. Дори и понятие си нямате, какво става. Вие дори не знаете, че Исус идва и ще седи на трона на Давид-в Ерусалим, а не на небето

1 В двадесет и петата година от плена ни, в началото на годината, на десетия ден от месеца, в четиринадесетата година подир превземането на града, в същия ден Господната ръка биде върху мене и ме заведе там, -

Това е било във времето на плена на Юдеите. Не след дълго време, след като Господ ще съсипе Ерусалим, ще направи това, за което говори Езекил. Ерусалим ще бъде унищожен, но нов град ще бъде построен там

2 чрез Божии видения ме заведе в Израилевата земя та ме постави върху една твърде висока планина, на която имаше към юг нещо като здание подобно на град.

Господ показа на Езекил бъдещето и Царството си на тази земя

3 И като ме заведе там, ето, човек чийто изглед бе като изглед на мед, и който държеше в ръката си ленена връв и мярка от тръстика, стоеше в портата. 4 И човекът ми рече: Сине човешки, погледни с очите си, чуй с ушите си, и приложи сърцето си върху всичко, което ще ти покажа; защото ти биде въведен тука с цел да ти покажа това. Всичко що видиш изяви го на Израилевия дом.

Това е същият пратеник, който говореше на Йоан-Гавриил. И му каза същото нещо-да измери Храма. И му показа какво ще стане в бъдещето. И ето сега-ние четем това, което му е казал. А ще стане в бъдеще

5 И ето извън дома една стена околовръст, и в ръката на човека мярка от тръстика дълга шест лакти, всеки лакът дълъг лакът и длан; и като измери широчината на зданието, тя беше една тръстика, и височината една тръстика.

Езекил 41 глава-за да видим, че се извършва измерване

1 После ме заведе в храма; и като измери стълбовете, те имаха шест лакти широчина отсам и шест лакти широчина оттам, според широчината на скинията.

По това време вече града Ерусалим ще е построен отново. И след като Храма е вече готов, сега ще видим, какво ще става в Храма.
Езекил 43 глава. Ще видим дори и Исус седящ в Храма-в бъдещето.

1 После ме заведе при портата, която гледа към изток; 2 и ето, славата на Израилевия Бог идеше от източния път; гласът Му беше като глас на много води и светът сияеше от славата Му.

Защо Исус идва от изток? Не трябваше ли да дойде от небето? НЕ! Защото по това време вече е на земята. И ето-земята свети от славата му. Точно както пише, че ще бъде когато Отец и Исус-и светиите са на земята. И Той е Бога на Израел

4 И Господната слава влезе в дома през пътя на портата, която гледа към изток.

Исус идва от изток и влиза в Храма. Езекил е видял всичко това

5 И Духът ме дигна и ме заведе във вътрешния двор; и, ето, домът бе пълен с Господната слава. 6 И чух едного да ми говори из дома; и човек стоеше при мене и ми рече: 7 Сине човешки, това е мястото на престола Ми, и мястото на стъпалата на нозете Ми,

Господ Исус говори на Езекил тук. И вижте колко време ще бъде на земята и ще управлява Израел-за винаги!

гдето ще обитавам всред израилтяните до века

Къде е Израел сега-пръснат по народите или е на небето?
Това тук е за бъдещето, сестри и братя. Иначе би трябвало да видим Исус седящ в Храма дори и днес. Как е Святото име на Господа-Израел! Хората не разбират: когато Господ дойде при Яков и един ангел се бореше с Яков, на сутринта Яков каза на ангела, че няма да го пусне докато онзи не го благослови. И тогава Господ промени името на Яков на Израел. Точно в този момент, Господ осинови Яков-за това му даде името си. И ние-Израел-сме намърсили името на Господ твърде много. Време е да разберем какво вършим и да престанем да цапаме името на нашия Господ! Господ каза, че това ще е мястото на трона и на нозете му за винаги. Но както вече казах-Израел е все още в робство. И тогава-къде е Господ Исус? Още не е дошъл.
Но къде ще е трона-нека видим къде-Лука 1 глава. Мнозина днес не могат да разберат, че тази религия на Римските ... християни няма нищо общо с истината. Хората не разбират, че Библията е на всякъде а никой не иска да я чете-хората са в разни църкви и никога не са прочели това тук.

26 А в шестия месец ангел Гавриил бе изпратен от Бога в галилейския град наречен Назарет,

Гавриил е на местото на Луцифер. Господ изгони Луцифер, който е Сатана и даде неговата работа на Гавриил. Гавриил е вестоносеца на Господа. И това е неговата работа

27 при една девица, сгодена за мъж на име Иосиф от Давидовия дом; а името на девицата бе Мария.

Вижте-Господ има един вестоносец-и това е Гавриил. Това е неговата функция-да донася директното събощение от Господ Исус

30 И ангелът й рече: Не бой се, Марио, защото си придобила Божието благоволение. 31 И ето, ще зачнеш в утробата си и ще родиш син, Когото ще наречеш Исус.

Името Исус дойде директно от небето. И както и да е името на Исус на различните езици-Господ знае, че е неговото име. И ние постоянно се противим на Господа. Израел мрази името на Господа

32 Той ще бъде велик, и ще се нарече Син на Всевишния; и Господ Бог ще Му даде престола на баща Му Давида.

Исус е Син на Отец-Бог. На кой трон ще седи Исус? На трона на Давид. И какво-ще вземе всички на небето ли? Разбира се, че не!

33 Ще царува над Якововия дом до века; и царството Му не ще има край.

И ще седи на трона на Давид за винаги-в Ерусалим. И същото го казва Езекил, и същото-Йоан! Разбираме ли това-за винаги?! И обърнете внимание-всичко това става на земята. И как така вашите пастори не знаят това? И никой не ви го говори.
Нека се върнем сега на Исаия 16 глава и да видим, защо Господ Исус ще дойде от изток.

1 Пращайте агнета за княза на земята От Села в пустинята До хълма на сионовата дъщеря.

И които от вас имате разбиране-знаете, че става въпрос тук за Мястото на безопасност. Господ няма да ни заведе директно в земята ни. Първо ще разруши Ерусалим до основи. И ако искате да знаете какво ще направи Господ утре-вижте какво е направил в миналото

5 И с милост ще се утвърди престол; И на него ще седи, с истина, в Давидовия шатър, Оня, който съди и търси правосъдие и бърза да върши правда.

Ето сега виждате, кой ще седи на трона на Давид-в бъдещето. Исус Христос. Исаия също е знаел това. И ще съди с правда. Ще възстанови всичко с правота. Но първото нещо, което Исус като дойде ще направи-ще отиде в пустинята, където ще учи за 3.5 години своя народ на това, което трябва да ги научи. Това ще е преди дори и да влезе в Ерусалим. Точно както като изведе Израел от Египет, прво ги обучи в пустинята.
Ще видим Езекил 20 глава. Господ на когото ние служим е абсолютен диктатор-ако се обърнете към него с цялото си сърце, ще живеете.

32 И онова, което размишлявате, никак няма да се сбъдне, дето казвате: Ще станем като народите, като племената на другите страни; ще служим на дървета и на камъни.

Утре ще служите на пагански богове, но Господ не иска това и няма да го допусне

33 Заклевам се в живота Си, казва Господ Иеова, непременно с мощна ръка, с издигната мишца, и с излеяна ярост ще царувам над вас.

Господ Исус казва, че ще управлява Израел и знае как да ни управлява

34 Като ви изведа измежду племената, и ви събера от страните, в които сте разпръснати с мощна ръка, с издигната мишца, и с излеяна ярост,

Казва, че ще ни събере от всичките страни дето ни е пръснал. И ще ни натупа, за да не се противим.

35 ще ви заведа в пустинята на заточение между племената, и там ще се съдя с вас лице с лице.

Не е ли това същото, което Господ направи когато изведе Израел от Египет? Първо съсипа Египет, после даде Законите си на Израел и ги научи на пътищата си. Ще направи същото нещо в бъдеще с нас. Този път ще сме отново в пустинята. И ще ни учи на своите пътища за 3.5 години, та после да можем да учим другите народи на същото

36 Както се съдих с бащите ви в пустинята на Египетската земя, така ще се съдя с вас, казва Господ Иеова. 37 Ще ви прекарам под жезъла, и ще ви заведа във връзките на завета.

Разбирате ли, че ще влезем отново под същият Завет с Господа-искаме или не? Хората днес не разбират, че Господ е Бог на Завет-Договор. И когато нарушиш Договора с Бога-нещо лошо ще ти се случи

38 И ще изчистя отсред вас бунтовниците

Знаете ли, че Господ върна Израел да обикалят пустините докато не измряха всички противници, дето не искаха да влязат в обещаната земя? Разбирате ли какво ще стане с вас-макар, че сте Израиляни, ако се противите на Господа? Ще ви изчисти...

и ония, които вършат престъпления против Мене; ще ги извадя из земята, гдето пришелствуват; но те няма да влязат в Израилевата земя; и ще познаете, че Аз съм Господ.

Когато Господ дойде, ще трябва да изчистите делата си. И ако не-ще ви избие. Ще бъде нещо ужасно-същият Господ, който ще ви предложи спасението, ще ви убие ако не смирите себе си и не искате да го слушате.
Осия 2 глава. Господ винаги ни показва същото от много страни. И никак не мога да разбера-как така тези хора искат да отиват на небето? Не е в Библията!

14 Но, ето, Аз ще я привлека, И като я заведа в пустинята Ще й говоря по сърцето й.

Все още става въпрос за Израел. От Египет излязоха хора от всичките народи заедно с Израел-така ще е и в пустинята

15 И още от там ще й дам ханаанските лозя, И долината Ахор за врата на надежда; И там тя ще се отзове както в дните на младостта си, И както в деня, когато възлезе из Египетската земя.

Вижте как ви връща отново във времето на Египет? Защото когато народа излезе от Египет, те бяха щастливи, но после започнаха да се противят на Бога. Същото нещо ще бъде и в бъдещето

16 В оня ден, казва Господ, Ще Ме наричаш: Мъж ми; И няма да Ме наричаш вече: Ваал ми.

Защото именно в пустинята Господ Исус ще се ожени за невестата си-народа Израел. Това е договор!

17 Защото ще премахна имената на ваалимите от устата й; И те няма вече да се поменуват с имената си. 18 В оня ден ще направя за тях завет С полските зверове, С небесните птици, И със земните гадини; И като строша лък, и меч, и бой, и ги махна от земята, Ще ги населя в безопасност.

За какъв завет става въпрос-Господ ще върне кръвожадните животни да бъдат отново тревопасни. Спомнете си Исаия 11 глава. За това те няма да повреждат никого повече. И ще има вече мир на земята. Никой няма да напада никого-по цялата земя

19 И ще те сгодя за Себе Си за винаги; Да! Ще те сгодя за Себе Си в правда и в съдба, В милосърдие и милости. 20 Ще те сгодя за Себе Си във вярност; И ще познаеш Господа.

Господ ще направи това-по времето на тези 3.5 години в пустинята. Дори и в Песен на Песните Соломон ви казва-кой иде от пустинята и ще се ожени за годеницата. Говори за своята Църква. И ще се ожени за Израел. Но има нещо, на което не обърнахме внимание-Ерусалим. В Откровението ви пише, че Господ ще съсипе Ерусалим. Ще го сравни със земята. Там няма да има нищо. Защото всичко е замърсено. И Господ няма да ни върне в земята преди да я приготви за нас. Но тогава-кой ще построи Храма за Господа след като Ерусалим ще бъде изравнен със земята?

23 И ще я насея за Себе Си на земята; И ще покажа милост към непомилваната; И на ония, които не бяха Мои люде ще река: Мои люде сте вие; И те ще рекат всеки един: Ти си мой Бог.

И тогава Израел наистина ще е народа на Господа завинаги. Нека видим Ездра 1 глава-кой е построил вторият Храм и после, кой ще построи Храма за Господа. Господ има отговори за всеки, който търси истината както е-в Библията.

1 В първата година на персийския цар Кир, за да се изпълни Господното слово, изговорено чрез устата на Еремия, Господ подбуди духа на персийския цар Кир, та прогласи из цялото си царство, още и писмено обяви, като рече:

Господ е накарал Цар Кир, който е езичник-белокож, Иранец-да издаде този указ

2 Така казва персийският цар Кир: Небесният Бог Иеова ми е дал всичките царства на света; и Той ми е заръчал да Му построя дом в Ерусалим, който е в Юда.

Господ може да работи чрез всеки човек, независимо от кой народ е, когато му трябва. Този Цар е бил умен-знаел е, от къде иде властта и кой му е дал това Царство. Той е знаел също, кой е Бога на Израел. Исаия говори за този Цар в 45 глава

3 Прочее, който между вас, от всичките Негови люде, е наклонен, неговият Бог да бъде с него, нека възлезе в Ерусалим, който е в Юда, и нека построи на Иеова Израилевият Бог (Той е Бог) дома, който е в Ерусалим. 4 На всеки, който е оцелял, в каквото и да било място, гдето пришелствува, нека му помогнат мъжете на онова място със сребро и със злато, с имот и с добитък, освен това, което доброволно би се принесло за Божия дом, който е в Ерусалим.

Винаги е било наше задължение, да построим Храма в Ерусалим

5 Тогава станаха началниците на бащините домове на Юда и Вениамина, и свещениците, и левитите, с всичките, на които Бог подбуди духа да възлязат, за да построят Господния дом, който е в Ерусалим.

И те са построили Дома на Господ.
И колко души са се върнали в Ерусалим, а те са от трите племена на Израел които са живели в Юдея-Ездра 2 глава. 9 племена на Израел са пръснати по Африка. Четох ,че ги има дори и в Мадагаскар.

1 А ето човеците от Вавилонската област, които се върнаха от плен, от ония, които вавилонският цар Навуходоносор беше преселил като пленници във Вавилон, и които се върнаха в Ерусалим и в Юдея, всеки в града си, 2 които дойдоха със Зоровавела, Исуса, Неемия, Сараия, Реелия, Мардохея, Валасана, Масфара, Вагуя, Реума и Ваана.

Споменат е Зоровавел. Числото на мъжете на Израилевите люде беше:

64 Всичките купно събрани бяха четиридесет и две хиляди и триста и шестдесет души,

Ще видим Гролиер Енциклопедия 3 Том Страница 380 за Цар Кир-до 550 Преди Новата Ера.

През 547 е превзел целият свят. Като Цар на света, Цар Кир Велики е обявил мир за всички и е разрешил на Юдеите да се върнат в Ерусалим и да построят отново града и Храма. През 537 година. 40000 са се върнали.

Това е записана история!
Сега ще видим Ездра 3 глава и ще видим, кой е бил губернатора на Ерусалим тогава.

8 И във втория месец на втората година от завръщането им при Божия дом в Ерусалим, Зоровавел Салатииловият син, Исус Иоседековият син и другите от братята им свещеници и левити, и всички, които бяха дошли от плена в Ерусалим, почнаха да работят; и поставиха левитите, от двадесет годишна възраст и нагоре, да надзирават работата на Господния дом.

Обърнете внимание на този човек-Зоровавел

10 И когато зидарите положиха основите на Господния дом, поставиха свещениците в одеждите им с тръби, и левитите, Асафовите потомци, с кимвали, за да хвалят Господа, според наредбата на Израилевия цар Давида. 11 И пяха ответно, като хвалеха Господа и Му благодаряха защото е благ, защото е до века милостта Му към Израиля. И всичките люде нададоха голямо възклицание и хвалеха Господа, понеже основите на Господния дом бидоха положени.

И те са се радвали когато са започнали да строят Дома на Господа. Зоровавел е този, който е построил Дома. Той е положил основата му. Сега ще видим, какво ще бъде в бъдещето-Агей 2 глава

1 В седмия месец, на двадесет и първия ден от месеца, Господното слово дойде чрез пророк Агея и рече: 2 Говори сега на управителя на Юда Зоровавел Салатииловия син, и на великия свещеник Исуса Иоседековия син, и на оцелелите люде, като кажеш: 3 Кой остава между вас, който е видял тоя дом в предишната му слава? А какъв го виждате сега? Не е ли такъв дом в очите ви като нищо?

Имало е възрастни хора които са знаели как е изглеждал Соломоновият Храм. Бил е нещо невероятно

4 Но ободри се сега, Зоровавелю, казва Господ: и ободри се, ти велики свещениче, Исусе сине Иоседеков; и ободрете се, всички люде на тая земя, казва Господ, и работете; защото Аз съм с вас, казва Господ на Силите. 5 Според думата на завета ми с вас, когато излязохте от Египет, Духът Ми ще пребъдва между вас; не бойте се.

Същият ангел дето пратих да ви води преди в пустинята е все още с вас

20 И Господното слово дойде втори път към Агея на двадесет и четвъртия ден от месеца и рече: 21 Говори на управителя на Юда Зоровавел, като кажеш: Аз ще разтреса небето и земята; 22 Ще прекатуря престола на царствата, И ще съборя силата на царствата на народите; Ще прекатуря колесниците и ония, които се возят на тях; И конете и ездачите им ще паднат Всеки от меча на брата си.

Ние разбираме, че Зоровавел е управител. И Господ казва какво ще направи в последните дни. Това е бъдещето-явно близко-войната в Армагедон. И още ни казва, как ще направи това-ще има голяма битка едни против други човеци.

23 В оня ден казва Господ на Силите, Ще взема тебе, служителю мой Зоровавелю сине Салатиилов, казва Господ, И ще те положа като печат; Защото те избрах, казва Господ на Силите.

А-значи Исус е избрал Зоровавел за нещо. За какво го е избрал-ето за какво: Захария 4 глава

6 Тогава отговаряйки говори ми, като каза: Ето Господното слово към Зоровавела, което казва: Не чрез сила, нито чрез мощ, Но чрез духа ми, казва Господ на Силите;

Това е, което Господ казва на Зоровавел

7 Що си ти, планино велика? Пред Зоровавела - поле! Той ще изнесе връхния камък С възклицание - Благодат! Благодат нему!

Връхният камък на какво-на Храма!

8 При това, Господното слово дойде към мене и рече: - 9 Ръцете на Зоровавела положиха основата на тоя дом; Неговите ръце тоже ще го изкарат; И ще познаеш, че Господ на Силите ме е пратил при вас.

Не прочетохме ли това вече? Зоровавел е положил основата на Дома и той ще го привърши! Но сега Зоровавел е мъртъв-нали? Значи Зоровавел ще е в първото възкресение и ще построи Храма в Ерусалим-това е неговата задача. И тогава Господ ще влезе през източната порта. А Храма ще е перфектен-защото ще е построен от безсмъртен-бог. И когато Исус завърши своята служба в пустинята, ще дойде от изток и ще влезе в Храма, после ще седне на трона на Давид и ще управлява Израел и света.
Нека видим сега какво ще стане когато Господ Исус влезе в Храма-Езекил 44 глава Искам да сме наясно, че всичко това става на тази земя. Нищо от това не е на небето. Днес с това, което ви учим приготвяме пътя на Господ Исус на тази земя отново. Защото никой няма да ви „грабва” да вървите на небето. Няма такова нещо.

1 Тогава Той ме върна по пътя на външната порта на светилището, която гледа към изток; и тя бе затворена

Защо?

2 И Господ ми рече: Тая порта ще бъде затворена, няма да се отвори, и никой човек да не влезе през нея; Защото Господ ще влезе през нея

Никой човек няма да влезе през тази порта. Защото това ще бъде по времето на Милениума и тогава ще има хора от плът и кръв. И понеже Господ влезе от там-тази порта ще бъде затворена. защото Господ Израилевият Бог е влязъл през нея; затова тя ще бъде затворена за плътските човеци. По времето на Милениума ще има безсмъртни и смъртни!

3 А князът, който като княз ще седне в нея за да яде хляб пред Господа, той ще влезе през пътя на преддверието на тая порта, и през същия път ще излезе.

Не знаем, кой е този принц. Няма да спекулираме по този въпрос

4 Тогава ме заведе по пътя на северната порта срещу дома; и като погледнах, ето, Господният дом бе пълен с Господната слава; и паднах на лицето си. 5 И Господ ми рече: Сине човешки, внимавай в сърцето си, погледни с очите си и чуй с ушите си всичко, което ти казвам за всичките наредби на Господния дом, и за всичките му закони; и забележи добре входа на дома, с всичките изходи и светилището.

Забележи добре всичко! И така, Господ Исус ще седи в Храма и ще управлява света, но няма да е само той дето ще управлява народите. Исус ще е за 3.5 години в пъстинята за да учи Израел на истината и после ще влезе в Ерусалим и в Храма. Исус е Цар на Царете-кои са тези Царе тогава? Нека видим Осия 3 глава. Ще видим какво ще правят възкресените при първото възкресение хора.

1 И Господ ми рече: Иди пак, залюби жена си, която, ако и да е залюбена от мъжа си, е прелюбодейца,

И това сме ние-Израел: следваме всички пагански богове на всичките народи. също както Господ люби израилтяните, при все, че гледат към чужди богове и обичат млинове с грозде. Обичаме паганизма и да се напием

2 И тъй, аз си я наех за петнадесет сребърника, и за кор ечемик и половин кор ечемик. 3 И рекох й: Остани за мене за дълго време; да не блудствуваш, нито да бъдеш жена на другиго, така и аз ще бъда за тебе. 4 Защото израилтяните ще останат за дълго време без цар и без началник, без идолски стълб, без ефод и без домашни богове-терафими.

Кажи на тази жена, да не върви вече след други. Но Израел не чу това... И Израел ще остане без Цар, без ефод, без нищо, без жертвоприношения. За много време. И Господ казва, че ще е така докато той самият не се върне. И вижте-ако трона на Давид е в Израел, когато Израел ще започне да живее по този начин-без Цар и всичко останало? Има църква, която казва, че те са Израел-а те са англичани и американци. Кога те са били без ефод и без началник и Цар?

5 После израилтяните наново ще потърсят Господа своя Бог и царя си Давида; и в послешните дни ще дойдат със страхопочитание при Господа и при Неговата благост.

Защо ние ще потърсим не само Господ, но и Давид? Давид е мъртъв сега! Тогава ясно става, че пише за бъдещето! А знаете ли, че херувимите са един от нашите символи. И от много време не сме виждали този символ. И Храма е бил украсен с херувими и палмови дървета по стените. Кога ще потърсим Давид? След първото възкресение. И кога ще го потърсим-нека видим това: 1 Летописи 28 глава. Тази информация в Библията е за вас-изучавайте я!

2 И цар Давид се изправи на нозете си та рече: Чуйте ме, братя мои и люде мои. Аз имах в сърцето си желание да построя успокоителен дом за ковчега на Господния завет и за подножието на нашия Бог; и бях направил приготовление за построяването. 3 Но Бог ми каза: Ти няма да построиш дом на името Ми, защото си войнствен мъж и си пролял много кръв.

Давид е пролял твърде много кръв

4 А Господ Израилевият Бог избра мене, измежду целия ми бащин дом, за да бъда цар над Израиля до века;

Как така за винаги? Защото никой човек не живее вечно

...защото избра Юда за вожд, а от Юдовия дом избра моя бащин дом, и между синовете на баща ми благоволи да направи мене цар над целия Израил.

Дори и когато Исус ще седне на трона-това ще бъде трона на Давид. И Давид ще бъде Цар над Израел. За винаги! За това Исус е Цар на Царете и Господ на господарите! Защото ще има много Царе и господари тогава. Вече знаем, кой ще бъде Цар над цялата земя, също че Давид ще е Цар над Ерусалими Зоровавел ще построи Храмаза Господа.
И освен Царете-ще имаме също и свещеници-нека видим това: Захария 3 глава. А Исус ще бъде и Цар и Първосвещеник едновременно.

1 И Господ ми показа великия свещеник Исуса стоящ пред ангела Господен; и Сатана стоеше отдясно му за да му се възпротиви.

Винаги трябва много да внимаваме. Защото Сатана винаги е около нас. Не бива да се гневим

2 И Господ рече на Сатана: Господ да те смъмри, Сатано; да! да те смъмри Господ, Който избра Ерусалим.

Много е страшно Господ да смъмри някого...

Не е ли този една главня изтръгната из огън? 3 А Исус бе в нацапани дрехи като стоеше пред ангела. 4 И ангелът проговаряйки рече на стоящите пред него, като думаше: Съблечете от него нацапаните дрехи. А нему рече: Ето, отнех от тебе беззаконието ти, и ще те облека в богати одежди.

Мръсните дрехи представят греха! За това първо трябва да оставите греховете си-не можете да дойдете при Бога каквито сте! Първо трябва да се покаете и оставите греховете

5 Тогава рекох: Нека турят хубава митра на главата му.

Само Първосвещеника носи митра

И тъй, туриха хубава митра на главата му, и го облякоха с дрехи, докато ангелът Господен стоеше близо. 6 И ангелът Господен заяви на Исуса казвайки: 7 Така казва Господ на Силите: Ако ходиш в пътищата Ми, и ако пазиш наредбите Ми, тогава ти пак ще пазиш дома Ми, и пак ще пазиш дворовете Ми, и ще ти дам свободен достъп между стоящите тук.

Ако ходиш в пътищата на Господа, ще бъдеш в първото възкресение. Това е, което ангела каза на Левита Исус-Първосвещеника

8 Слушай сега велики свещениче Исусе, ти и другарите ти, които седят пред тебе, (понеже и те са човеци поставени за знамение;) защото, ето, Аз ще доведа служителя Си Отрасъла.

Отрасъла или Клона е Исус

9 Защото, ето камъка, Който положих пред Исуса, на тоя единствен камък има седем очи; ето, Аз ще изсека издълбаното на него, казва Господ на Силите, и ще изгладя беззаконието на тая земя в един ден.

Кой е този камък със седем очи-Исус. И в края на Милениума ще отнеме напълно беззаконието и ще унищожи и смъртта

10 В оня ден, казва Господ на Силите, ще поканите всеки ближния си под лозата си и под смоковницата си.

И Господ ще върне всички хора в земите им. Това е по времето на Милениума. А този Исус за когото прочетохме е от семейството на Аарон и той ще е Първосвещеника по времето на Милениума.
Откровението 4 глава. Вижте колко хора ще има в тронната зала!
Исус тогава ще бъде на земята-това е неговото Царство. А за сега седи от дясно на Отец и Царството е на Отец.

1 След това видях, и ето врата отворени на небето; и предишният глас, който бях чул да говори с мене като тръба, казваше: Възлез тук, и ще ти покажа това, което трябва да стане подире.

Не в небето, но в бъдещето!

2 Начаса се намерих в изстъпление чрез Духа, и, ето, престол беше поставен на небето, и на престола седеше Един.

Нали прочетохме, че Израел е в небето... А знаем, че не са. Така е и тук

3 И седналият приличаше на камък яспис и сардис; имаше около престола и дъга, на глед като смарагд.

Спомнете си дъгата-Господ я постави след потопа

4 И около престола имаше двадесет и четири престола, и видях, че на престолите седяха двадесет и четири старци, облечени в бели дрехи, и на главите им златни корони.

И щом тези 24 старци имат корони, то те са Царе! Те управляват! Но какви са те? Не са ангели! Кои са те?
Нека да видим кои са тези 24 старци-1 Летописи 24 глава. И те не са на небето. Сещате ли се, че преди Йоан никой не е писал за тези 24 Царе. И това, което Йоан е описал е видение-от бъдещето.

1 Ето отредите на Аароновите потомци, Ааронови синове бяха: Надав, Авиуд, Елеазар, и Итамар. 2 А Надав и Авиуд умряха преди баща си и нямаха чада; за това, Елеазар и Итамар свещенодействуваха. 5 Разпределиха и едните и другите с жребий; защото имаше управители на светилището и управители на Божия дом, както от Елеазаровите потомци, така и от Итамаровите потомци.

Те са управителите в Дома на Господа. И имаме дори и техните имена-няма никаква мистерия. И това ще бъде в бъдещето

7 А първият жребий излезе за Иоиарива, вторият за Едаия, 8 третият за Харима, четвъртият за Сеорима, 9 петият за Мелхия, шестият за Меиамина, 18 двадесет и третият за Делаия, и двадесет и четвъртият за Маазия. 19 Тоя беше редът на служението им, според който да влизат в Господния дом, по наредбата дадена им чрез баща им Аарона, според както му бе заповядал Господ Израилевият Бог.

Разбирате ли, че това е заповед от Бога. Това са управниците на Храма-точно 24. Те ще управляват всичко ставащо в Храма. И всички трябва да са от дома на Аарон. И те са от човешки произход, а ще бъдат богове след първото възкресение. Защото в Божията Глава имаме само двама-Отец и Сина.
Нека видим това-Числа 18 глава и да потвръдим, че това са от синовете на Аарон. Защото не всеки може да бъде свещеник!

1 И Господ каза на Аарона: Ти, синовете ти и домът на баща ти с тебе ще носите виновността за светилището; и ти и синовете ти с тебе ще носите виновността за свещенството си.

Аарон е имал четирима синове, но Господ уби двама от тях, защото принесоха на олтара чужд огън

5 Така да пазите заръчаното за светилището и заръчаното за олтара, щото да не падне вече гняв върху израилтяните. 7 А ти и синовете ти с тебе ограничавайте свещенодействието си във всичко, което се отнася до олтара и което е извътре завесата, и около тях да служите. Вам подарявам службата на свещенството; а чуждият човек, който би се приближил, да се умъртви.

Само синовете на Ааарон могат да свещенодействат!

8 Господ рече на Аарона: Ето, Аз дадох на тебе надзора на Моите възвишаеми приноси, сиреч, на всичките неща посвещавани от израилтяните; на тебе и на синовете ти ги дадох като ваше вечно право поради това, че сте били помазани.

За винаги! Вечно! Така, че наследниците на Аарон ще служат в Храма на Господ Исус! И никой друг не може да прави това. И нека да видим, кого ще управляват те-Евреите 2 глава. Вижте-Давид ще бъде Цар над Израел; Зоровавел ще построи Храма; синовете на Аарон ще свещенодействат там; Исус ще е Пръвосвещеник-не Исус Христос, но другият Исус-сина на Аарон и тези 24 старейшини ще управляват Храма.

1 Затова ние сме длъжни да внимаваме провече на туй, което сме чули, да не би да го изгубим някога. 2 Защото, ако словото, изговорено чрез ангели, стана твърдо и всяко престъпление и непокорство получи справедлива отплата,

Кой е говорил Словото-ангелите-те са били вестоносците.Те са святи духове-всички дето не са отишли със Сатана

3 то как ще избегнем ние, ако пренебрегнем едно толкова велико спасение, което, от начало прогласено от Господа, се потвърди между нас от тия, които бяха го чули;

И ако не можем да вървим портив това, което ангелите са казали, то как ще вървим против това, което е казал самият Исус?

5 Защото не на ангели подчини той бъдещия свят, за който говорим;

Не на ангелите Господ е подчинил бъдещият свят. Но на кого?

6 но някой е засвидетелствувал нейде, като е казал: "Що е човек, та да го помниш, Или човешки син, та да го посещаваш?

Човекът е направен за да владее света-не ангелите

7 Ти си го направил само малко по-долен от ангелите, Със слава и чест си го увенчал, И поставил си го над делата на ръцете Си;

И поставил си човека над делата на ръцете си. Знаете ли какви са делата на Господа? Слънцето, луната, дъжда, вятъра... Спомнете си когато Исус Навиевият накара слънцето да спре и то спря?! И ако ние имаме тази власт, то какви ще бъдем? Богове. И тогава ще контролираме всичко около нас.
Нека видим и от друг ъгъл същото-1 Коринтяни 6 глава

1 Когато някой от вас има нещо против другиго, смее ли да се съди пред неправедните, а не пред светиите? 2 Или не знаете, че светиите ще съдят света? Ако, прочее, вие ще съдите света, не сте ли достойни да съдите ни най-малките работи? 3 Не знаете ли, че ние ще съдим ангели? а колко повече житейски работи;

Светиите ще съдят света и дори и ангели. Само Бог може да съди ангели. Дори и ангелите не могат да съдят ангели. Тогава? Тези 24 страци имат 24 корони и седят на 24 трона. Те ще съдят света. Дали ангели ще седят на тронове-НЕ! И тогава тези 24 старци-не са ангели, кои са те? Те могат да бъдат само тези чиито имена са вече записани. Те ще са богове. И ако ние устоим до края-ще сме богове и ще съдим дори и ангели.
Нека видим Лука 19 глава-Исус ни казва какво ще става. И никой не ви говори тези неща в неделя... Защо? И вие не знаете нищо.

11 И като слушаха това, Той прибави и каза една притча, защото беше близо до Ерусалим, и те си мислеха, че Божието царство щеше веднага да се яви.

Израиляните са знаели, кой е Исус, но са мислели, че е дошъл за да възстанови Царството. Но той им каза, че не е дошло още времето-чрез тази притча

12 Затова каза: Някой си благородник отиде в далечна страна да получи за себе си царска власт, и да се върне. 13 И повика десетима от слугите си и даде им десет мнаси; и рече им: Търгувайте с това докле дойда. 14 Но неговите граждани го мразеха, и изпратиха след него посланици да кажат: Не щем този да царува над нас.

Защото вие обичате неделята, не съботата, обичате да ядете нечисто, обичате да пазите Коледата и Великдена, искате да няма Закон, не обичате Исус, защото не пазите заповедите му. За това не искате Исус да царува над вас

15 А като получи царската власт и се върна, заповяда да му повикат ония слуги, на които бе дал парите за да знае какво са припечелили чрез търгуване. 16 Дойде, прочее, първият и рече: Господарю, твоята мнаса спечели десет мнаси. 17 И рече му: Хубаво, добри слуго! понеже на твърде малкото се показа верен, имай власт над десет града.

И Господ ще даде на този човек да управлява 10 града. Къде са тези 10 града-не и на небето!

18 Дойде и вторият и рече: Господарю, твоята мнаса принесе пет мнаси. 19 А рече и на него: Бъди и ти над пет града.

И тези 5 града не са на небето. С други думи-Господ раздава работа на подчинените си в зависимост от това, какво са постигнали. Това са награди, сестри и братя.
Данаил 7 глава и да видим това Царство. Защото точно тук Словото съсипва много лъжеучения.

13 Гледах в нощните видения, и ето, един като човешки син идеше с небесните облаци и стигна до Стария по дни; и доведоха го пред Него.

Колко човешки синове имаме в Библията?

14 И Нему се даде владичество, И му се даде владичество!

Не прочетохме ли в Лука 1 глава, че именно Исус ще получи Царската власт от Отец? слава и царство, за да Му слугуват всичките племена, народи и езици.

Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се разруши.

Народите ще му служат-къде-тук на земята

18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове.

Кои ще управляват света-светиите! И къде е Царството-ето отговора:

27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.

И това Царство ще е вечно и ще е под цялото небе-тук на земята. Исус ще е Цар на Царете, Давид ще е Цар над Израел, Исус ще е Първосвещеника, някои от нас ще управляват градове. Ако хората поне четяха Библията ,щяха да знаят, че има нещо много грешно с тази теория за „грабването”. Вижте колко неща прочетохме които ви показват всичко на тази земя.
Нека да видим също Лука 22 глава

14 И като дойде часът, Той седна на трапезата, и апостолите с Него. 15 И рече им: Твърде много съм желал да ям тази пасха с вас преди да пострадам; 16 защото ви казвам, че няма вече да я ям докле се не изпълни в Божието царство.

И това ще е в Царството на Отец! Дори след времето на Милениума. А по времето на Милениума все още ще има Пасха-за хората от плът и кръв

28 А вие сте ония, които устояхте с Мене в Моите изпитни. 29 Затова, както Моят Отец завещава царство на Мене, а Аз завещавам на вас, 30 да ядете и да пиете на трапезата Ми в Моето царство; и ще седнете на престола да съдите дванадесетте Израилеви племена.

И те ще управляват Израилевите племена. И всички ще са тук-на тази земя. Тези които имат корони-те управляват и съдят. Намерихме и за Давид, и за Исус и за Зоровавел и за 24те страейшини и дори и за 12те апостоли.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. dartanjan - Eто какво пише в Боживт слово. Йоан ...
11.09.2016 07:36
Eто какво пише в Боживт слово.

Йоан глава 14
"1 Да се не смущава сърцето ви; вие вярвате в Бога, вярвайте и Мене.

2 В дома на Отца Ми има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място.
3 И като отида и ви приготвя място, пак ще дойда и ще ви взема при Себе Си, тъй щото гдето съм Аз да бъдете и вие.

4 И вие знаете за къде отивам и пътя [знаете].
5 Тома Му казва: Господи, не знаем къде отиваш; а как знаем пътя?
6 Исус му казва: Аз съм пътят, и истината, и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.
7 Ако бяхте познали Мене, бихте познали и Отца Ми; отсега Го познавате и сте Го видели.
8 Филип Му казва: Господи, покажи ни Отца, и достатъчно ни е.
9 Исус му казва: Толкова време съм с вас и не познаваш ли Ме Филипе? Който е видял Мене, видял е Отца; как казваш ти: Покажи ми Отца?
10 Не вярваш ли, че Аз съм в Отца, и че Отец е в Мене? Думите, които Аз ви казвам, не от Себе Си ги говоря; но пребъдващият в Мене Отец върши Своите дела.
11 Вярвайте Ме, че Аз съм в Отца и че Отец е в Мене; или пък вярвайте Ме поради самите дела. "


1Сол. 4:16,17

“Понеже сам Господ ще слезе от небето повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха. И така ще бъдем всякога с Господа.”

Светиите възлресьени от Божит Син по време на неговот вотор пришествие ще го псрещнат въ ввъдух аи ще бъдат отведени в небесното царство където Госпдо аим е направил обиталища. Там ще раглеждат делата на непокаялите се грешшници които ще спят в гробовете по време на милениума.

цитирай
2. dartanjan - Еремия Глава 25 "27 За...
11.09.2016 07:41
Еремия Глава 25

"27 Затова ще им речеш: Така казва Господ на Силите, Израилевият Бог: Пийте и опийте се, повръщайте, паднете, и не ставайте вече, поради ножа, който ще изпратя всред вас.
28 И ако откажат да вземат чашата от ръката ти и да пият, тогава да им речеш: Така казва Господ на Силите: Непременно ще пиете;
29 защото, ето Аз докарвам зло като започвам от града, който се нарича по Моето име; и вие ли ще останете съвсем ненаказани? Няма да останете ненаказани, защото Аз ще призова нож върху всичките земни жители, казва Господ на Силите.
30 Затова пророкувай ти против тях всички тия неща, като им кажеш: Господ ще изреве свише, И ще издаде гласа Си от светото Си обиталище; Ще изреве силно против паството Си; Ще извика, като ония, които тъпчат грозде, Против всичките жители на света.
31 Екотът ще стигне и до краищата на света, Защото Господ има съд с народите; Той ще се съди с всяка твар, Ще предаде нечестивите на нож, казва Господ.
32 Така казва Господ на Силите: Ето, зло ще излезе от народ към народ, И голям ураган ще се подигне От краищата на земята.

33 В оня ден убитите от Господа ще лежат От единия край на земята до другия край на земята; Няма да бъдат оплакани, нито прибрани, нито погребани; Ще бъдат за тор по повърхността на земята.

34 Лелекайте, пастири и извикайте, И вие, началници на стадото, валяйте се в пръстта; Защото напълно настана времето за да бъдете заклани и разпръснати, И ще паднете като отбран съд.
35 И пастирите не ще имат средство за избягване, Нито началниците на стадото за избавление.
36 Глас на вопъл от пастирите, И виене от началниците на стадото! Защото Господ опустошава пасбището им.
37 И мирните кошари занемяха От пламенния гняв на Господа.
38 Той е оставил убежището Си като лъв; Да! земята им стана за учудване От лютостта на насилника, И от яростния Му гняв."


1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига.
2 Той улови змея, старовременната змия,
цитирай
3. dartanjan - Откровение Глава 20 "1 И ...
11.09.2016 07:45
Откровение Глава 20

"1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига.
2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години,
3 и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време."

Никъде в Библията не се споменава че новото Господно царство ще е на тази Земя, която Бог е натрупал за огън, и която е символ на беззконието и невинната пролята човешка кръв. Спасените от Господа няма да населяват тази Земя (бездната) от която придойдоха водите на потопа и която ще бъде дом на Сатана и третата част паднали ангели, които Бог изгони от небесното царство заради тяхното обеззаконие и бунт срещу Божият порядък, шрез седмото и последно хилядолетие. През милениума Земята ще си почива от човешкото присъствие.

Така както Бог основа седмият ден като ден за почивка в който човек изцяло посвещава времето си на Господа, за да придобие духовни и физически сили за новата седмица и живот в хармония с Божият воля и вечни морални закони. Така също евреите обработваха Земята си шест години, но на седмата я оставяха да си почине и възстанови. Така както Бог ги отведе във вавилонски плен за седемдесет години за тяхното 490 годишно непослушание и беззаконие, за което пророците Му ги предупреждаваха и умоляваха. Така ще имаме отново осъществяване на седем кратният цикъл, които има смисъл на пълнота и завършеност, по отношение на Земята. Която в седмото хилядолетие ще си почива от човешкото присъствие и сатана вързан от обстоятелствата като затворник на нея, след като му е забранено да напусне, няма да има кой да мами. А изкупените ще посрещнат Господа във въздуха и ще бъдат отведени в Небесното царство където Бог им е направил обиталища. Там ще бъдат по време на милениума
цитирай
4. bojiislujitel - Мнозина са си направили учения с...
11.09.2016 15:07
Мнозина са си направили учения според сърбежа на ушите. Явно и ти си сред тях.
В урока е представена стриктно Библията и само слепец не може да види факта-Царството на Господ Исус ще е тук на тази земя.
Или много объркан човек, въобразил си, че знае нещо от Библията...
В цялата Библия няма нито едно и5зречение, да казва, че някой ще върви на небето.
В Библията има само един, който иска да се върне на небето-от където беше изгонен-Сатана.
Ти явно него следваш... :)
Ще бъдеш яко разочарован е в шок....
цитирай
5. bojiislujitel - Данаил 7 глава и да видим това Цар...
11.09.2016 15:12
Данаил 7 глава и да видим това Царство. Защото точно тук Словото съсипва много лъжеучения.

13 Гледах в нощните видения, и ето, един като човешки син идеше с небесните облаци и стигна до Стария по дни; и доведоха го пред Него.

Колко човешки синове имаме в Библията?

14 И Нему се даде владичество, И му се даде владичество!

Не прочетохме ли в Лука 1 глава, че именно Исус ще получи Царската власт от Отец? слава и царство, за да Му слугуват всичките племена, народи и езици.

Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се разруши.

Народите ще му служат-къде-тук на земята

18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове.

Кои ще управляват света-светиите! И къде е Царството-ето отговора:

27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.

И това Царство ще е вечно и ще е под цялото небе-тук на земята. Исус ще е Цар на Царете, Давид ще е Цар над Израел, Исус ще е Първосвещеника, някои от нас ще управляват градове. Ако хората поне четяха Библията ,щяха да знаят, че има нещо много грешно с тази теория за „грабването”.
цитирай
6. bojiislujitel - Горко на повярвалите и обикналите ...
11.09.2016 15:13
Горко на повярвалите и обикналите лъжи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171821
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031