Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2016 15:59 - ВЕЛИКАТА ЖЪТВА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 843 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.07.2016 16:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 17:1, 7, 13-17

Сестри и братя,

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота! Ние ще говорим тази Библия на всички хора по света. Някои Хибру Израиляни се обръщат зле към другите хора, защото са убедени, че само Израел ще се спаси. Но това не е по истината. Всичко започна в Битие и всички хора са едно-каквото е за Ираел, това ще е и за всички други народи. И който не може да разбере това-не е част от цялото. Ние ще се стараем да обръщаме съзнанието на хората. Човекът беше направен от пръстта, и имаше всяка възможност да живее добре, но съгреши. И всеки човек ще бъде съден според делата си. А вярата именно ще ни спаси, защото показва, че разбираме съботата и Закона. Нашето поведение показва какво следваме. Мислете-Господ направи човека от пръстта и вдъхна в ноздрите му жизненото дихание. Ние сме на практика пръст, а не затова ни сътвори Господ. Но накрая през много трудности ние трябва да влезем в света на духовните същества и да бъдем вечни. И ето сега-поради греха ние се връщаме все още в пръстта. А е много важно как ще служим на Господа. И ако ще му служим, трябва да е с цялото сърце, защото Господ е много ревнив и не се изменя никога. Спомнете си как дори и Моисей поради това, че не възхвали Господа когато удари скалата в пустинята за да потече вода, не можа да влезе в обещаната земя. Това ви показва, че Господ не гледа на лице! И така-ние искаме да разберем, какво ще стане с нас накрая ако пазим това, което Господ изисква. И нека сме наясно-каквото и да сме направили в миналото, ако се покаем и започнем да пазим това, което Господ изисква, ще спасим себе си. Ще започнем урока от Исаия 46 глава

9 Помнете предишните неща от древността; Защото Аз съм Бог, и няма друг; Аз съм Бог, и няма подобен на Мене, 10 Който от началото изявявам края, И от древните времена нестаналите още неща, И казвам: Намерението Ми ще устои, И ще извърша всичко що Ми е угодно;

Господ изявява краят от самото начало. Господ знае как е било и как ще завърши, защото за него тайни няма. Исус дойде в името на Баща си и ни даде възможността да спасим себе си. Той е именно Пасхалното Агне. Нашето поведение ще определи къде ще прекарваме вечността. Как се обръщаме към близките си и към далечните хора. Господ ни вижда дори и на Празниците как се държим.
Йоан 1 глава. Господ е сътворил ангелите и те вече не умират, но ние можем да умрем. Огненото езеро е създадено за Сатана и неговите ангели, а също и неправедните ще идат там.

1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.

Защо го нарича Словото? Защото Той е Говорителят на Отец. Отец е дал на Исус какво да каже и какво да направи.Исус изпълни плана но Отец е този, който иска да ни спаси

2 То в начало беше у Бога.

Исус винаги е бил с Отец и те двамата са вечни-Исаия 57 глава

15 Защото така казва Всевишният и Превъзнесеният, Който обитава вечността, Чието име е Светий:

Хората ритат против Исус, но това е името чрез което ще се спасим! Аз обитавам на високо и свето място, Още с онзи, който е със съкрушен и смирен дух, Тези двамата винаги са били заедно!

За да съживявам духа на смирените, И да съживявам сърцето на съкрушилите се, 16 Защото няма да се съдя с човеците вечно, Нито ще бъда винаги гневен; Понеже тогаз биха примрели пред Мене Духът и душите, които съм направил.

Този, който живее вечно заедно с Отец, Той е сътворил всичко и хората при това. Той винаги е бил Първосвещеника. Само временно даде тази функция на Аарон-Битие 14 глава

18 Така и Салимският цар Мелхиседек, който беше свещеник на Всевишния Бог, изнесе хляб и вино

Защото хлябът представя тялото, виното представя кръвта.

19 та го благослови, казвайки: Благословен да бъде Аврам от Всевишния Бог, Създател на небето и на земята; 20 благословен и Всевишният Бог, който предаде неприятелите ти в твоята ръка. И Аврам му даде десетък от всичко.

Вижте това-Този Мелхиседек, който живее вечно-той е Исус и благослови Отец! Най-голям е Отец и Исус ни каза, да се молим на Отец в името на Исус!
Йоан 1 глава

3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало. 10 Той бе в света; и светът чрез Него стана; но светът Го не позна.

И света все още не го познава. Папата го влачи на кръста по всички земи... Но той седи на трона до Отец докато враговете му бъдат унищожени

14 И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.

Когато сте дошли от земята нямате такава слава. Но става въпрос за славата на небесните неща

12 А на ония, които Го приеха, даде право да станат Божии чада, сиреч, на тия, които вярват в Неговото име;

Вижте какво казва-който го приеме, дори и да не е от народа Израел-той му дава власт да стане син на Бога! И неговото име е Исус!
Йоан 12 глава

44 А Исус извика и рече: Който вярва в Мене, не в Мене вярва, но в Този, Който Ме е пратил.

Винаги дава славата на Отец!

49 Защото Аз от Себе Си не говорих; но Отец, Който Ме прати, Той Ми даде заповед, какво да кажа и що да говоря.

Отец е дал на Исус всичкото,което трябва да каже. И ако сте сърдити на някого-явно сте сърдити на Отец.
Псалм 55-те винаги са били заедно! Отец и Исус.

13 Но ти, човек равен на мене, Другар мой, и мой близък приятел.

Исус говори тук!

14 Заедно се разговаряхме сладко, С множеството ходехме в Божия дом.

Те са се съветвали какво да направят и са равностойни.
Исаия 50 глава. Библията е жива книга! И е истината. Дори и огненото езеро е истина.... И ще съдържа много хора които са се противили на Господа.

2 Защо, когато дойдох, нямаше никой, - Когато повиках, нямаше кой да отговори? Скъсила ли се е някак ръката Ми та да не може да изкупва? Или нямам ли сила да избавям?

Той може да ви спаси и днес!

Ето, Аз със смъмрянето Си изсушавам морето, Обръщам реките в пустиня; Рибите им се вмирисват, Умирайки от жажда от нямане вода.

Вижте каква власт има Господ!

3 Аз обличам небето с мрак, И турям вретище за неговото покривало.

Господ Исус върши това-той има власт!

4 Господ Иеова ми даде език на учените, За да зная как да помогна с дума на уморения; Всяка заран Той събужда, Събужда ухото ми, За да слушам като учащите се. Кой му даде тази власт-Отец! 5 Господ Иеова ми отвори ухото; И аз не се разбунтувах, Нито се обърнах назад. И въпреки цялата власт, той се смири! 7 Понеже Господ Иеова ще ми помогне. Затова не се смущавам, Затова съм втвърдил лицето си като кремък, И зная, че не ще бъда посрамен.

Той послуша и се подчини на Отец и ето-вие ако имате цялата власт, какво бихте направили? Ние трябва да се научим на смирение. А времето е кратко!
Битие 1 глава-Исус ще говори на Отец как да ни направи.

26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.

Това ни показва, че Господ Исус ни обича! Той ни е дал власт над всичко на земята

28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята

И ето-Господ ни благослови

27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.

Мъж и жена ни е сътворил. И е благословил седмият ден. И ние трябва да го пазим, но се оказва, че хората не искат и да знаят, дори и да имат възможност.
Битие 2 глава

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Ето как ни е направил Господ

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

Някой ме попита защо Господ е нарекъл себе си Дървото на Живота. Защото дърветата живеят много дълго и това е, което каза Исус. В Библията има много метафори. В Калифорния има едно дърво и са го нарекли Матусала. И казват, че е на 5000 години...

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; 17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

От дървото на познанието не бива да ядат, но от Дървото на живота са могли. И ако ядат от първото дърво-ще умрат. И ето-ние умираме и до днес. Денят на Господа е 1000 години и никой не ги премина.
Битие 5 глава

1 Ето списъкът на Адамовото потомство. В деня когато Бог сътвори човека, Той го направи по Божие подобие; 2 създаде ги мъж и жена, благослови ги, и наименува ги Адам, в деня когато бяха създадени.

И ги нарече Адам! А Адам назова жена си Ева.
Езекил 18 глава. Господ сътвори човека и той му принадлежи.

4 Ето, всичките души са Мои; както душата на бащата, така и душата на сина е Моя; душата, която е съгрешила, тя ще умре.

Вижте това-ние сме душите и всички до един принадлежим на Господа. И ето-ние умираме. Нали това стана с Адам и Ева?
Битие 3 глава

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?

Исаия 56 ще ви покаже, че зверовете са лъжепророците. В случая тук става въпрос не за змия-каято е звяр, а за Сатана.

2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; 3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.

Сатана е направен съвършен в хубост и приказва много приятно... Езекил 28 глава

4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете; 5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.

Сатана не излъга, че ще се научат да познават доброто и злото-вижте 22 стих! Но излъга, че няма да умрат. Лъжа и истина заедно-това е най-добрата измама

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

Тя реши,че няма да е сама в това, което направи... И даде и на мъжа си, за да е и той под същото положение

9 Но Господ Бог повика човека и му рече: Где си? 10 А той рече: Чух гласа Ти в градината и уплаших се, защото съм гол; и се скрих. 11 А Бог му рече: Кой ти каза, че си гол? Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш?

Господ не му каза-ти да не си ял от ябълките? Но какво му каза-Кой ти каза?!

12 И човекът рече: Жената, която си ми дал за другарка, тя ми даде от дървото, та ядох. И това е станало 17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си. 18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева. 19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.
Римляните 5 глава. И ето сега-ние работим здраво за нашето спасение. А е било там-не е трябвало да се потим. Но ние се обърнахме против Господа и той ни прати отново в прахта. И всеки който се е родил, е умрял.

12 Затова, както чрез един човек грехът влезе в света, и чрез греха смъртта, и по тоя начин смъртта мина във всичките човеци, понеже всички съгрешиха,

И ето сега-смъртта премина във всички хора! Без изключение!
Евреите 11 глава-Адам и Ева са изгубили вярата си в Господа.

6 А без вяра не е възможно да се угоди Богу, защото който дохожда при Бога трябва да вярва, че има Бог, и че Той възнаграждава тия, които го търсят.

Без вяра не можете да угодите на Господа. Вие казвате, че вярвате в Господа, но печете на скарата свински пържоли.... И ето-вие отивате надолу. Вие казвате, че вярвате в Господа, но отивате в неделя на църква и ето-аз зная как отивате надолу. И ангелите ви наблюдават какво вършите. Нищо скрито няма!
Йоан 3 глава

16 Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:

Отец възлюби света-Той работи за да ви спаси!

17 Понеже Бог не е пратил Сина на света да съди света, но за да бъде светът спасен чрез Него.

Кой е вратата-Исус е. Трябва да минете през него за да бъдете спасени.
1 Коринтяни 15 глава-човекът съгреши и никое животно не може да отмахне греха.

21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.

Човек трябваше да дойде и да бъде даден в жиртва за човеците и Отец трябваше да я приеме.
Йоан 11 глава-Първосвещеника знаеше, че човек трябва да умре за греховете на човеците.

49 А един от тях на име Каиафа, който беше първосвещеник през тая година, им рече: Вие нищо не знаете, 50 нито вземате в съображение, че за вас е по-добре един човек да умре за людете, а не да загине целият народ. 51 Това не каза от себе си, но бидейки първосвещеник през оная година, предсказа, че Исус ще умре за народа,

И ако Исус умря за греховете на Израел, умря също за всеки човек по света, който повярва в него. Време е свещениците да вършат работата си!
1 Петрово 1 глава-как смъртта на Исус има влияние върху нашето спасение.

18 като знаете, че не с тленни неща - сребро или злато - сте изкупени от суетния живот, предаден вам от бащите ви, 19 но със скъпоценната кръв на Христа, като на агнец без недостатък и пречист,

Парите не могат да купят вечният живот. Но може да се придобие само със скъпоценната кръв на Христос!
Левит 17 глава

11 Защото живота на тялото е в кръвта, която Аз ви дадох да правите умилостивение на олтара за душите си; защото кръвта е, която, по силата на живота, който е в нея, прави умилостивение.

Ето защо кръвта е така важна. Ето защо свещениците трябваше да пръскат кръвта от животните 7 пъти по завесата-показва, че имаме 7000 години в това тяло от плът и кръв. Ето защо само чрез кръв можеше да стане нашето спасение.
Матей 28 глава

18 Тогава Исус се приближи към тях и им говори, казвайки: Даде Ми се всяка власт на небето и на земята. 19 Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух,

Да виждате да казва, „повтаряйте след мене”? Но как е името-Исус е! Името на Отец е Исус, името на Сина е Исус и името на Утешителят-Светият Дух, е Исус.

20 като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и ето, Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века. [Амин].

Левит 23 глава-едно от нещата, което Господ ни учеше.

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните: 4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:

Това са Празниците на Господа! И трябва да ги пазим във времената им. Не когато на вас ви се иска.
Библейски Речник страница 217. Определение за Жътва във връзка с народа Израел.

Жътвата в Израел е била три пъти в годината. Последната е през септември-октомври. Три основниПразника са свързани с нея: Безквасните Хлябове, Петдесетницата и Колибите. Пасхата е била в сезона на ечемика. След 7 седмици е била жътвата на пшеницата. В Новият Завет думата жътва е използувана за да се покаже събирането на праведните души. Последната жътва е при Празника на Колибите. Това ви показва нещо важно-Господ е дал 7 дена на човека за да бъде в плът и кръв. После-на следващият ден, който е осми-вече няма да има плът и кръв.
Изход 23 глава

14 Три пъти в годината да Ми правиш празник. 15 Да пазиш празника на безквасните хлябове; седем дена да ядеш безквасни хлябове, както съм ти заповядал, на определеното време в месец Авив, защото в него си излязъл из Египет; и никой да не се яви пред Мене с празни ръце; 16 и празника на жетвата, на първите плодове на труда ти, на това, което си посял в нивата; и празника на беритбата при края на годината, когато прибираш плодовете си от нивата.

Първите плодове на труда ви! И последната жътва-когато прибирате плодовете си от полето!

17 Три пъти в годината всичките твои мъжки да се явяват пред Господа Иеова.

И ето-на трите тези Празника всеки мъж трябва да се яви пред Господа.
Матей 13 глава-Исус иска да разберете това Слово за да се спасите. И така, той засява семенцето на Словото в умовете ви. Но някои се отказват от него.

1 В същия ден Исус излезе из къщи и седна край езерото. 2 И събраха се до Него големи множества, така щото влезе и седна в една ладия; а целият народ стоеше на брега. 3 И говореше им много с притчи, казвайки: Ето, сеячът излезе да сее; 4 и като сееше някои зърна паднаха край пътя: птиците дойдоха и ги изкълваха.

Някои братя и сестри чуват, но не приемат Словото

5 А други паднаха на канаристите места, гдето нямаше много пръст; и твърде скоро поникнаха, защото нямаше дълбока почва;

Някои хора приемат, но нямат дълбочината

6 а като изгря слънцето, пригоряха, и понеже нямаха корен изсъхнаха. 7 Други пък паднаха между тръните; тръните пораснаха и ги заглушиха.

Житейските проблеми ги карат да забравят Словото и своето спасение

8 А други паднаха на добра земя, и дадоха плод, кое стократно, кое шестдесет, кое тридесет. 9 Който има уши [да слуша], нека слуша. 10 Тогава се приближиха учениците Му и Му казаха: Защо им говориш с притчи? 11 А Той в отговор им каза: Защото на вас е дадено да знаете тайните на небесното царство, а на тях не е дадено.

И това става в неделните църкви. Те не разбират изобщо Пасхата и Празниците-това е притча за тях. Всичко, което чуват е бла-бла-бла...

18 Вие, прочее, чуйте какво значи притчата за сеяча. 19 При всекиго, който чуе словото на царството и не го разбира, дохожда лукавият и грабва посеяното в сърцето му; той е посеяното край пътя. 20 А посеяното на канаристите места е оня, който чуе словото и веднага с радост го приема; 21 корен, обаче, няма в себе си, но е привременен; и когато настане напаст или гонение поради словото, на часа се съблазнява.

Това се случва с много хора

22 А посеяното между тръните е оня, който чува словото; но светските грижи и примамката на богатството заглушават словото, и той става безплоден. 23 А посеяното на добра земя е оня, който чуе словото и го разбира, който и дава плод, и принася кой стократно, кой шестдесет, кой тридесет.

И това са работниците на Господа

24 Друга притча им предложи, като каза: Небесното царство се оприличава на човек, който е посял добро семе на нивата си; 25 но, когато спяха човеците, неприятелят му дойде и пося плевели между житото, и си отиде. 26 И когато поникна стволът и завърза плод, тогава се появиха и плевелите. 27 А слугите на домакина дойдоха и му казаха: Господине, не пося ли ти добро семе на нивата си? тогова откъде са плевелите? 28 Той им каза: Някой неприятел е сторил това. А слугите му казаха: Като е тъй искаш ли да идем да го оплевим? 29 А той каза: Не искам; да не би, като плевите плевелите, да изскубете заедно с тях и житото. 30 Оставете да растат и двете заедно до жетва; а във време на жетва ще река на жетварите: Съберете първо плевелите, и вържете ги на снопове за изгаряне, а житото приберете в житницата ми.

Във времето на жътвата! Тогава Господ ще отдели праведните от неправедните. Кое искате да бъдете-тръни или жито?

34 Всичко това Исус изказа на народа с притчи, и без притчи не им говореше; 35 за да се изпълни реченото чрез пророка, който казва: - "Ще отворя устата Си в притчи; Ще изкажа скритото още от създанието на света". 36 Тогава Той остави народа и дойде в къщи. И учениците Му се приближиха при Него и казаха: Обясни ни притчата за плевелите на нивата. 37 А в отговор Той каза: Сеячът на доброто семе е Човешкият Син; Исус има Божието Слово! 38 нивата е светът; доброто семе, това са чадата на царството; а плевелите са чадата на лукавия;

Виждате, че и Сатана има свои чада-тези които се противят на Господа

39 неприятелят, който ги пося, е дяволът; жетвата е свършекът на века; а жетварите са ангели. 40 И тъй, както събират плевелите и ги изгарят в огън, така ще бъде и при свършека на века.

И това е, което идва. Грешниците са в огромен проблем. Ако не се промените сега-после ще е късно

41 Човешкият Син ще изпрати ангелите Си, които ще съберат от царството Му всичко що съблазнява, и ония, които вършат беззаконие, 42 и ще ги хвърлят в огнената пещ; там ще бъде плач и скърцане със зъби.

И там ще е вечно така-в това огнено езеро

43 Тогава праведните ще блеснат като слънцето в царството на Отца си. Който има уши [да слуша], нека слуша. Който има уши да слуша-нека слуша!

Вие искате да сте житото-нали? Левит 23 глава-Петдесетницата ни показва именно жътвата в края на века.

9 Господ говори още на Моисея, казвайки: 10 Говори на израилтяните, като им кажеш: Когато влезете в земята, която Аз ви давам, и пожънете жетвата й, тогава да донесете на свещеника един сноп от първите плодове на жетвата си; Ето-жътвата е тук.

И ние трябва да представим първите и най-добрите плодове пред Господа. Исус е най-доброто от човешките синове! Без грях!

14 А хляб, или пържено жито, или пресни класове да не ядете до тоя ден, до деня, когато принесете приноса на вашия Бог. Това да бъде вечен закон във всичките ви поколения, във всичките ви жилища.

Снопът представя Исус и никой не може да яде нищо докато Първият Плод не е представен пред Отец

11 и той да подвижи снопа пред Господа, за да ви бъде приет; на другия ден подир съботата да го подвижи свещеникът.

И ето каква трябва да направи свещеника! Всичко е заради човеците.
Изход 34 глава

26 Най-първите плодове от земята си да принесеш в дома на Господа твоя Бог. Да не свариш яре в млякото на майка му.

Това за ярето-не зная какво е то. Изглежда е някаква метафора. Но най-първите плодове е ясно. Исус е първият Плод-Снопа за който говори Господ в Левит.
Матей 28 глава-Господ ни казва още в началото, как ще ни спаси.

1 А като се мина съботата, на първия ден от седмицата, дойдоха Мария Магдалина и другата Мария да видят гроба. 5 А ангелът проговори, като каза на жените: Вие не се бойте, защото зная, че търсите разпнатия Исус. 6 Няма Го тук; защото възкръсна, както и рече: дойдете и вижте мястото, гдето е лежал Господ.

Йоан 20 глава

15 Казва й Исус: Жено, защо плачеш? кого търсиш? Тя, като мислеше, че е градинарят, казва Му: Господине, ако ти си го изнесъл, кажи ми где си Го положил, и аз ще Го дигна. 16 Казва й Исус: Марийо! Тя се обърна и Му рече на еврейски: Равуни! което значи, Учителю! 17 Казва й Исус: Не се допирай до Мене, защото още не съм се възнесъл при Отца; но иди при братята Ми и кажи им: Възнасям се при Моя Отец и вашия Отец, при Моя Бог и вашия Бог.

Вижте какво й каза Исус-да не се докосва до него, защото още не е приет! Той беше жертвата за греховете ни и сега трябваше да отиде при Отец и да се представи заради нашите грехове.
1 Коринтяни 20 глава

20 Но сега Христос е бил възкресен, първият плод на починалите.

Сега вече Пръвият Плод е реален.
Откровението 1 глава

5 и от Исуса Христа, който е верният свидетел, първороденият от мъртвите и началникът на земните царе. На този, Който ни люби, и ни е развързал от греховете ни чрез кръвта Си,

Исус умря за нас и ето сега-вече всички имат шанса.
Левит 23 глава

15 От другия ден след съботата, в която принесохте снопа на движимия принос, да си изброите седем цели седмици; 16 до следващия ден подир седмата събота да изброите петдесет дена, и тогава да принесете новохлебен принос Господу. 17 Да донесете от жилищата си за движим принос два хляба, които да бъдат две десети от ефа чисто брашно, изпечени с квас, като първи плодове Господу.

Те са изпечени с квас, защото представят нашата плътска природа, която постоянно съгрешава и трябва да са представени след съботата. Това е неделята-Осмият ден. Това вече е нещо ново! Става въпрос за нас сестри и братя. В Осмият ден плът и кръв няма да влязат! Това тук представя вас и мене!
Галатяните 6 глава-ако искате да се спасите, трябва да вършите това, което Господ изисква. Дори и да умрете като сте пазили това-ще бъдете възкресени и ще сте богове.

7 Недейте се лъга; Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това ще и да пожъне. Каквото посеете-това и ще пожънете.

И ако сте грешници-това и ще ви постигне-злото

8 Защото, който сее за плътта си, от плътта си ще пожъне тление, а който сее за Духа, от Духа ще пожъне вечен живот.

Но ако сте духовни последователи на Христос-ще достигнете до вечният живот

9 Да не ни дотегнува да вършим добро; защото, ако се не уморяваме, своевременно ще пожънем. 10 И тъй, доколкото имаме случай, нека струваме добро на всички, а най-вече на своите по вяра.

Нека сме от вярващите! Трябва да вървите праведно!
1 Коринтяни 15 глава

22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят. 23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови. 35 Но някой ще рече: Как се възкресяват мъртвите? и с какво тяло ще дойдат? 36 Безумецо, това, което ти сееш, не оживява, ако не умре.

Ако човекът е умрял, какъв е смисъла да говорим на скърбящите дошли на погребението, ако починалият е на небето? Нали така? Получава се, че ще говоримв суета-ако би било както те казват, че починалите са на небето...

37 И когато го сееш, не посяваш тялото, което ще изникне, а голо зърно, каквото се случи, пшенично или някое друго;

Господ ви показва-ще отидете в земята, но при възкресението ще сте духовни същества

38 но Бог му дава тяло каквото му е угодно, и на всяко семе собственото му тяло. 42 Така е и възкресението на мъртвите. Тялото се сее в тление, възкръсва в нетление; 43 сее се в безчестие, възкръсва в слава; сее се в немощ, възкръсва в сила; 44 сее се одушевено тяло, възкръсва духовно тяло. Ако има одушевено тяло, то има и духовно тяло.

Обърнали ли сте внимание, че гробищата не се разширяват? Защото починалите се обръщат на пръст и върху тях погребравт другите починали

49 И както сме се облекли в образа на пръстния, ще се облечем и в образа на небесния.

И нека всеки знае-както сме се родили от пръстта, така ще се родим и в новите си тела.
Евреите 4 глава

11 Затова нека се постараем да влезем в тая почивка, за да не падне някой в това, да дава същия пример на неверие.

Нека да работим за да влезем във вечният живот! Откровението 14 глава-ако починете като сте следвали Господа с цялото си сърце, няма да има проблем за вас.

13 И чух глас от небето, който казваше: Напиши: Блажени от сега нататък мъртвите, които умират в Господа; да! казва Духът, за да си починат от трудовете си; защото делата им следват подир тях.

Евреите 11 глава-да видим някои от тези хора които са починали, но са били с Господа

1 А вярата е даване твърда увереност в ония неща, за които се надяваме, - убеждения за неща, които не се виждат. 2 Защото поради нея за старовременните добре се свидетелствуваше. 13 Всички тия умряха във вяра, тъй като не бяха получили изпълнението на обещанията; но ги видяха и поздравиха отдалеч, като изповядаха, че са чужденци и пришелци на земята.

И всички тези хора са починали и са били във вярата, а са все още мъртви

39 Но всички тия, ако и да бяха засвидетелствувани чрез вярата им, пак не получиха изпълнението на обещанието, 40 да не би да постигнат в съвършенство без нас; защото за нас Бог промисли нещо по-добро.

И така-всички в един момент ще получим наградата. Откровението 6 глава-ето и някои които ще умрат праведни по времето на великата скръб

9 И когато отвори петия печат, видях под олтара душите на ония, които са били заклани за Божието слово и за свидетелството, което опазиха. 10 И те викаха с висок глас, казвайки: До кога, Господарю свети и истинни, не ще съдиш и въздадеш на живеещите по земята за нашата кръв? 11 И на всеки от тях се даде по една бяла дреха; и рече им се да си почиват още малко време, докле се допълни числото и на съслужителите им и братята им, които щяха да бъдат убити като тях.

Бялото е символ на праведност. И мнозина ще бъдат избити по времето на великата скръб.
Откровението 20 глава

4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.

И някои от праведните ще бъдат убити... И ако не отидете в пустинята-Мястото на безопасност-то ще умрете за Господа

5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение. 6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.

И праведните ще управляват с Христос тази земя за 1000 години. Не е лошо-нали?
Левит 23 глава

33 Господ говори още на Моисея, казвайки: 34 Говори на израилтяните, като речеш: От петнадесетия ден на тоя седми месец да пазите за седем дена Господния празник на скинопигията. 35 На първия ден да има свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите. 36 Седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу, а на осмия ден да имате свето събрание и да принесете жертва чрез огън Господу; това е тържествено събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

Ние не принасяме вече жертви, защото нали Исус вече умря на кръста

39 А на петнадесетия ден от седмия месец, когато ще сте прибрали произведенията на земята, да празнувате Господния празник седем дена; първият ден да бъде тържествена почивка, и осмият ден тържествена почивка.

Затова пазим Петдесетница винаги след съботата, на осмият ден-вече няма плът и кръв!

40 И на първия ден да си вземете плод от хубави дървета, палмови клони, клони от широколистни дървета и речни върби, и седем дена да се веселите пред Господа вашия Бог. 41 Да празнувате тоя празник за Господа седем дена в годината; това да бъде вечен закон във всичките ви поколения; в седмия месец да го празнувате. 42 В колиби да седите седем дена; всички туземци израилтяни да седят в колиби,

И ето-отново показва, че за 7 дена сме в това тяло от плът и кръв! Това представят тези временни колиби. Това тяло се разваля. Но когато получим новите си тела-всичко ще е прекрасно.
1 Коринтяни 15 глава

50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното. 51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим, 52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим. 53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие.

Исаия 26 глава

19 Твоите умрели ще оживеят; Моите мъртви тела ще възкръснат. Събудете се и запейте радостно вие, които обитавате в пръстта, Защото росата Ти е като росата по тревите, И земята ще предаде мъртвите. 20 Дойдете, люде Мои, влезте в скришните си стаи, И затворете вратите след себе си; Скрийте се за един малък миг, Догдето премине гневът.

Възкресението ще дойде след като Господ се разправи с неправедните

21 Защото, ето, Господ излиза от мястото Си, За да накаже жителите на земята за беззаконието им; И земята ще открие кървите си, И не ще покрие вече убитите си.

Сестри и братя-ние всички искаме да сме част от възкресението и тази Велика жътво. И Господ ви дава възможност да спасите себе си. Надявам се, че разбирате за какво иде реч.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172060
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031