Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2016 01:36 - БОЖИЕТО СЛОВО-ТО Е ЖИВОТ И СИЛА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1157 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.05.2016 02:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 145:17-21

Сестри и братя,

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота! Представям ви прекрасен урок от Израел. Ще ви даде представа какво е Божието Слово и защо е така важно да го изучавате дневно. Господ ми даде мисълта да направя този урок преди много години. Защото наблюдавах много пастори и колкото повече ги гледах, толкова по-ясно ставаше, че те изобщо не говорят Божието Слово. Всички те имаха история някаква, нещо, което беше опитност или друго, което нямаше нищо общо с Библията. Ако вашата кола е повредена-вие отивате при механика. Ако ви трябва нещо за ядене-купувате от магазина дето се продава храна. И ако искате да спасите себе си, отивате на църква-трябва да слушате само Божието Слово! И ако там не ви говорят Божието Слово както е-то вие нямате работа там. Господ ви казва точно какво трябва да вършите и ако не вършите именно това, можете да целунете за довиждане вашето лично спасение. Вие не знаете нищо-нито за вашето спасение, нито за Закона нито за съботата, нито нищо-ако не четете Божието Слово и не ви го преподават. Не сте тук за да научите как да станете богати, но за да научите едно-Божието Слово, за да спасите себе си чрез това знание. Понякога хората се дразнят, когато им говориш Божието Слово. И това е, което трябва да очакваме от тях... Исус ни предупреди за това. И те очакват да вървим както останалият свят-да не знаем нищо за Бога. Днес мнозина пастори говорят, но почти никой не говори Божето Слово. Зтова хората си имат свое разбиране за закона и го отричат.
Ще започнем от Матей 15 глава-Исус каза нещо, но никой не вярва в Исус, но вярват в традиции

1 Тогава дойдоха при Исуса фарисеи и книжници от Ерусалим и казаха: 2 Защо Твоите ученици престъпват преданието на старейшините? понеже не си мият ръцете, когато ядат хляб.

Те са имали тогава много традиции и ритуали дори. Обърнете внимание-те не казаха учението на Господа!

3 А Той в отговор им каза: Защо и вие заради вашето предание престъпвате Божията заповед? 4 Защото Бог каза: "Почитай баща си и майка си"; и - "Който злослови баща или майка, непременно да се умъртви". 5 Но вие казвате: Който рече на баща си или майка си: Това мое имане, с което би могъл да си помогнеш, е подарено Богу, 6 - той да не почита баща си, [или майка си]. Така, заради вашето предание, осуетихте Божията дума.

И чрез вашите традиции осуетихте заповедите на Господа

7 Лицемери! добре е пророкувал Исаия за вас, като е казал: - 8 "Тия люде [се приближават при Мене с устата си, и] Ме почитат с устните си; Но сърцето им далеч отстои от Мене.

Исус ги нарече лицемери! Съзнанието им не е по Бога. И ако съзнанието на човека не е по Бога, ето какво става:

9 Обаче напразно Ми се кланят, Като преподават за поучения човешки заповеди".

Защо? Защото поучават заповедите на човеци, а не на Господа!
Исаия 29 глава-той е писал за това

9 Стойте смаяни и почудете се, Заслепете себе си и ослепейте; Те са пияни, но не от вино, Политат, но не от спиртно питие.

Те са пияни, но не с вино. Те са пияни от виното на фалшивите човешки религии. Вижте-в Библията няма деноминации! Йоан дето кръщаваше беше наречен Баптист-защото той кръщаваше хората. Никога Исус не се е нарекъл баптист-човек, който кръщава. Макар и да кръщаваше

10 Защото Господ изля на вас дух на дълбок сън, И затвори очите ви: пророците, И помрачи първенците ви: гледачите.

Господ не говори за обикновените хора, но за тези дето наричат себе си пастири. И ето-хората не искат да видят, макар, че гледат.
Това е развратен ум-Павел го казва в 2 Солунци 2 глава. Те искат да вярват в лъжи и това и вярват.

11 И всяко пророческо видение стана за вас Като думите на запечатано писмо, Което дават на някого, който е грамотен, И казват: Я прочети това; А той казва: Не мога, защото е запечатано;

Не можеш да четеш от запечатана книга. Дори и Библията-понеже не я четете-тя е запечатана за вас!

12 Тогава дават писмото на някого, който не е грамотен. И казват: Я прочети това; А той казва: Не съм грамотен.

И ако не знаеш да четеш-как ще знаеш какво пише в Библията? Някои пастори в Америка говорят нещо, но дори и не знаят да четат. Какво говорят тогава?

13 Затова Господ каза: Понеже тия люде се приближават при Мене с устата си, И Ме почитат с устните си, Но са отстранили сърцето си далеч от Мене, И благоволението им към Мене е По човешки поучения изучени папагалски,

Ако не можеш да четеш книга дето е запечатана и не знаеш да четеш-какво проповядваш-ученията на човеците. И те не ви учат на страх от Бога! Колко църкви знаете дето ви говорят за огненото езеро? Страх от Бога е заменена от ученията на човеци. Какво правите в неделя в църквите-това не е от Бога! Защо казвате, че Закона е прикован на кръста-това не е от Бога! Защо не спазвате Диетичният Закон-Бог ви каза каво да ядете и какво не! Защо не го пазите? Защото ви лъжат, че този Закон не важи вече. После ви казват, че мъртвите са си живи и на небето. Но ако ще има възкресение-какво ще бъде възкресено тогава? Нали са си живи?

14 Затова, ето, ще пристъпя да направя чудно дело между тия люде, Да! чудно и странно дело; И мъдростта на мъдрите им ще изчезне, И разумът на разумните ще се скрие.

Хората трябва да имат знание за Бога. Когато фарисеитя поискаха знак от Исус, че той е Месията-той им каза, че единственият знак е, че ще е три дни и три нощи в гроба. Те ви казват, че е бил ден и половина. И когато ми кажете такова нещо-то аз разбирам, че вие не знаете нищо и не сте много умни. И кой ви учи на тези лъжи? Веи трябва да сте наясно с тези неща. Мислете-аз просто ви казвам, че мъдростта на вашите мъдри мъже е нищо! Тя е мъртва мъдрост. Бог ви казва, че от пръстта сме взети и там ще се върнем, но вие мислите, че мъртвите ще отиват на небето

16 Ах! тая ваша опърничавост! Грънчарят ще се счете ли като кал? Направеното ще рече ли за този, който го е направил: Той не ме е направил? Или изработеното ще рече ли за този, който го е изработил: Той няма разум?

Но защо тогава вие се опитвате да карате Господ да ви служи? И защо казвате постоянно, че Господ лъже и му казвате, че не знае какво говори?

17 Не ли след твърде малко време още Ливан ще се обърне в плодородно поле, И плодородното поле ще се счита като лес?

Когато Господ се завърне-Ливан ще се измени. И тогава мъртвите ще чуят думите на Книгата-на Библията. И духовно слепите ще прогледнат

18 И в оня ден глухите ще чуят думи като се четат из книга, И очите на слепите ще прогледат из мрака и тъмнината.

Коя книга-Библията.
Нека видим това-Еклисияст 12 глава. Господ ни е дал всички необходимо в Библията за да узнаем как да спасим себе си.

9 И колкото по-мъдър ставаше проповедникът, Толкова повече поучаваше людете на знание; А най-вече измисляше и издирваше И нареждаше много притчи.

Проповедника ви трябва да знае истината и той сам търси постоянно истината-не може да е мързелив! Не може нещо друго да бъде на първо място

10 Проповедникът се стараеше да намери угодни думи, И това, което бе с правота написано, думи на истина.

Ако ще проповядвате на хората-вие сте отговорни за това и трябва да говорите само Словото и нищо друго

11 Думите на мъдрите са като остени; И като заковани гвоздеи са думите на събирачите на изреченията, Дадени от единия пастир.

Божието Слово е невероятно точно! Като гвоздей, който е забит на точното място и ви мотивира. И е дадено от един пастир-Исус! Исус дори ви каза, че е дошъл в името на Отец и говореше само Словото на Отец. И името на Отец е Исус. С него име Исус дойде на тази земя. Той е Пастирят! И дори и преди да дойде-беше Йехова и пак беше Пастирят.
Нека видим 1 Коринтяни 4 глава. Е как така Господ ви дава тази голяма Библия и вие изобщо не я изучавате или като четете нещо-четете само Новият завет?

1 Така всеки човек да ни счита за Христови служители и настойници на Божиите тайни.

Настойници на Божиите тайни-не на човешките

2 При туй, което тук се изисква от настойниците е, всеки да се намери верен. 3 А за мене е твърде малко нещо да бъда съден от вас или от човешки съд; даже аз не съдя сам себе си.

Защото Павел ви казва, че всичко иде от вън! И всичко, което знаеше-беше получил от друг. И съденето ще дойде от Библията

4 Защото, при все че съвестта ми в нищо не ме изобличава, пак с това не съм оправдан; защото Господ е, Който ще ме съди. 5 Затова недейте съди нищо преждевременно, докле не дойде Господ, Който ще извади на видело скритото в тъмнината, и ще изяви намеренията на сърцата; и тогава всеки ще получи подобаващата нему похвала от Бога.

Човешкият съд е твърде развален

7 Защото, кой те прави да се отличаваш от другиго? И що имаш, което да не си получил? Но ако си го получил, защо се хвалиш, като че не си го получил?

Всичко, което знаем-някой ни е научил на него. Ние дори и не сме знаели как да се храним. Кое е това, което не е дошло от други до нас? И ако е било лъжа-това и знаем.
Псалм 68

11 Господ издава дума за победа; Известителките за нея са голямо множество.

Вижте колко много казва това изречение-Господ дава Словото и мнозина са тези които са го публикували. Пророците и апостолите! Пастири също.
Нека видим 2 Петрово 1 глава. Днес хората са така умни, че дори и не искат да четат Библията

16 Защото, когато ви обявихме силата и пришествието на нашия Господ Исус Христос, ние не следвахме хитро измислени басни, а бяхме очевидци на Неговото величие.

Петър казва на тези хора, че апостолите не са сътворили някаква невероятна история

19 И така, пророческото слово повече се потвърждава за нас; и вие добре правите, че внимавате на него, като на светило, което свети в тъмно място, догде се зазори, и зорницата изгрее в сърцата ви.

Те са имали по-сигурното Слово на пророчествата! Нали сте християни-защо не четете Библията от Битие 1 глава? Израел са оригиналните Християни! Исус не отиде при никой друг народ, но при Израел. И пророци и апостоли са Израиляни

20 И това да знаете преди всичко, че никое пророчество в писанието не е частно на пророка обяснение на Божията воля;

Това е, което Петър иска да разберете-никой пророк не е дал мнението си!

21 защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух.

Тези пророци не са дошли по човешка воля и са записали всичко, дето им е диктувал Светият Дух. Какво мислите е това-Божието Слово. То е Дух и носи живот. Но вие сте си измислили невероятни истории за Светият Дух.
Нека ви покажа какво казвам-Еремия 20 глава. Защото ако вие знаете Божието Слово-не можете да го държите в себе си-трябва да го говорите. Това е така и е така за всяко нещо-ако знаете, ще вършите това, което е правилното

1 А Пасхор, син на свещеника Емир, който беше началник в Господния дом, чу Еремия като пророкуваше тия неща.

Еремия говореше това, което Господ каза, че ще сатне с Израел ако те не пазят Закона

2 Тогава Пасхор удари пророка Еремия и тури го в кладата, която бе в горната Вениаминова порта до Господния дом.

Този Пасхор беше Първосвещеника и постави Еремия в клада за да му се подиграват всички!

7 Господи, примамил си ме, и аз бидох примамен; Ти си по-силен от мене и си надмогнал. Аз станах за присмех цял ден; всички се подиграват с мене;

И ако говоря Божието Слово както е-всеки се подиграва с мене и ми казва, че съм попаднал в някакъв култ

8 Защото отворя ли уста, не мога да не викам; Трябва да викам: Насилство и грабеж! Защото словото Господно ми става Причина за позор и присмех цял ден.

Божието Слово направи това да ми се случи

10 Защото чух клевета от мнозина; навсякъде е трепет; Обвинявайте! и ние ще го обвиним, - Думат всички, с които аз живеех в мир, Които гледат да се спъна, - Може би той ще се помами в някаква погрешка, Та ще надмогнем над него и ще си му отмъстим.

Всичките ми приятели ме очакват да спра да говоря Божието Слово

11 Но Господ е с мене като мощен и страшен защитник; Затова гонителите ми ще се спънат И не ще надмогнат; Те ще се посрамят много, защото не постъпиха разумно; Срамът им ще бъде вечен, няма да се забрави.

Всички са били против Еремия

9 Но ако река: Няма да спомена за Него, Нито ще продумам вече в името Му, Тогава Неговото слово става в сърцето ми Като пламнал огън затворен в костите ми; Уморявам се да го задържам, но не мога.

Но ако имаш Словото-не можеш да го държиш в себе си и трябва да го говориш! Това е Духът, който не можеш да удържиш в себе си. Еремия е бил свят човек и е трябвало да говори. И разбира се-ще има и последици. Ще чуете, че някой е говорил с мъртвата си майка. Но вие ще му кажете-не, не си говорил с майка си-тя е мъртва. И ще му кажете за Еклисиястис и че мъртвите са в земята и са мъртви. А той ще ви каже, че не иска вече да говори с вас, защото вие имате нечист дух. Но чистият дух е Божието Слово.
Нека видим 1 Петрово 1 глава. Никой не иска да чете, но ви разказва хубави истории

9 като получавате следствието на вярата си, спасението на душите си. Ако устоите до края-ако вашата вяра устои 10 За това спасение претърсиха и изследваха пророците, които пророкуваха за благодатта, която бе назначена за вас;

Дори и пророците искаха да знаят това

12 И откри им се, че не за себе си, а за вас, служеха те в това, което сега ви се извести чрез ония, които ви проповядваха благовестието чрез Светия Дух изпратен от небесата; в което и самите ангели желаят да надникнат.

Какво е това-Словото, което беше изпратено от небето. И дори и ангелите биха искали да го знаят. Спомнете си, как Сатана държеше Гавриил за три седмици, да не отиде и да каже на Даниил истината. Сатана е искал да я знае, но Гавриил не му я е казал. За това Господ е пратил Михаил да отърве Гавриил

24 Защото "Всяка твар е като трева, И всичката й слава като цвят от трева; Тревата изсъхва, и цветът й окапва, 25 Но Словото божие трае до века"; и това е словото, което ви е благовестено.

Божието Слово е вечно! Това е, което ви е донесъл Светият Дух. Господ не се изменя никога-за това и Словото му не се мени! Седмият ден е събота и си е все още седмият ден! Нищо не се променя. Божието Слово, което ни е проповядвано-само то е от значение и нищо друго не е така важно. Защото само чрез него ще научим, как да спасим себе си и то е, чрез което ще получим вечен живот.
Нека видим Псалм 107 глава. И ако вие знаете Божието Слово-рано или късно ще попитате вашият пастор, от къде точно чете? И ако го попитате няколко пъти-те ще ви изхвърлят от тази „църква”

17 А пък безумните са в скръб поради беззаконните си пътища И поради неправдите си.

И ако не оправите пътищата си, Господ ще ви прати Сатана да ви накаже. Защото и Сатана работи за Бога

18 Душата им се гнуси от всяко ястие, А те се приближават до портите на смъртта. И те всички са станали болни.

И когато няма вече къде да отидете и гърба ви е в стената-тогава се обръщате към Бога

19 Тогава викат към Господа в бедствието си; И Той ги избавя от утесненията им. 20 Изпраща словото Си та ги изцелява, И ги отървава от ямите, в които лежат.

И как Бог ви излекува-като ви праща Божието Слово. Ако вие крадете и отидете в затвора-какво ще ви задържи да не попаднете вече там като излезете от там? Като разберете да не крадете повече. Съвсем просто-нали?
Нека видим Йоан 17 глава-защото Божието Слово е съвсем просто. Вижте какво ви казва Исус! И не-вие не сте в конфузия, когато намерите истината, но не я приемате-вие просто разбирате, че това е истината, но сте обикнали лъжата и не искате да примете истината

1 Това като изговори Исус, дигна очите си към небето, и рече: Отче настана часът; прослави Сина Си, за да Те прослави и Сина Ти, 5 И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света.

Знаете ли, че Исус е от началото на света? Той е сътворил всичкото. Той не дойде от Мария, но чрез Мария

6 Изявих името Ти на човеците, които Ми даде от света. Те бяха Твои, и Ти ги даде на Мене, и те опазиха Твоето слово. 7 Сега знаят, че всичко, което си Ми дал е от Тебе; 8 защото думите, които Ми даде Ти, Аз ги предадох на тях, и те ги приеха; и наистина знаят че, от Тебе излязох, и вярват, че Ти си Ме пратил.

Отец даде на Исус Словото си. И те повярваха-които приеха Словото-че Исус е от Отец пратен

9 Аз за тях се моля; не се моля за света, а за тия, които си Ми дал, защото са Твои.

Момент-Исус не се моли за целият свят? НЕ! Исус не обича всички хора-а вие мислехте, че обича всичките човеци

16 Те не са от света както и Аз не съм от света.

И ако знаете Божието Слово-вие вече не вършите това, което не е редно в съботата

17 Освети ги чрез истината; Твоето слово е истина.

Божието Слово е истината! И ако хората не искат да говорят с вас след като започнете да говорите Словото както е-тогава вече сте отделени от света!

20 И не само за тях се моля, но и за ония, които биха повярвали в Мене чрез тяхното учение,

Словото дойде от Отец, чрез Сина и той прати Светият Дух-свят ангел и ангела го даде на Израел и на нас. И ние трябва да го говорим на всеки човек. И когато го приемат-те стават отделени от света-стават Божии.
2 Тимотей 4 глава. Четете Библията. Мъдростта е от Бога!

1 Заръчвам ти пред Бога и пред Христа Исуса, Който ще съди живите и мъртвите, и пред вид на явлението Му и царуването му:

Исус ще съди всички когато дойде! Но тогава кой е на небето? Ако са там-то те са минали през съда. Но тогава дошъл ли е вече Исус? Вижте как просто е, но вие се оставята разни пастори да ви лъжат

2 проповядвай словото, настоявай на време и без време, изобличавай, порицавай, увещавай, с голямо търпение и непрестанно поучаване.

Проповядвай Словото! Изобличавай ги, защото са повярвали в лъжи и говорят лъжи. Порицавай! За да се усетят и да се върнат към правия път. С търпение!

3 Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение; но, понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите страсти,

И това е, което е днес-те проповядват лъжи. И са си направили учения по своите си страсти. Днес когато трябва да назначат нов пастор-те проверяват първо дали той е според техните учения. И ако вие не ги споделяте-никога няма да ви назначат за пастор там

4 и, като отвърнат ушите си от истината, ще се обърнат към басните.

Исус се е родил на 25 декември-това е басня! Ще отидете на небето-това е басня! Исус е възкръснал на Великден-това е басня! Мъртивте са на небето-това е басня. Можете да ядете всичко-това е басня! Неделята е християнската събота-това е басня! Закона е прикован на кръста-10те заповеди-това е басня!

5 Но ти бъди разбран във всичко, понеси страдание, извърши делото на благовестител, изпълнявай службата си.

Притчи 4 глава-Господ говори чрез Соломон. И нека четем и където падне Словото-там. И може и нас да ни заболи, но истината е истина!

1 Послушайте, чада, бащина поука, И внимавайте да научите разум.

Това е, което вие трябва да правите-да чуете и да изпълнявате!

2 Понеже ви давам добро учение, Не оставяйте наставлението ми.

А днес ви казват, че не трябва да пазите Закона. Те ви лъжат! Исус ще прати беззаконниците в огненото езеро

3 Защото и аз бях син на баща си, Гален и безподобен на майка си, 4 И той ме наставляваше и ми казваше: Нека държи сърцето ти думите ми, Пази заповедите ми и ще живееш,

Отец даде Словото и който пази Законите му-ще живее-вечно!

5 Придобий мъдрост, придобий разум; Не забравяй, нито се отклонявай от думите на устата ми.

Получи мъдрост и разбиране! И ако не слушаш Бога-ще си в огромен проблем. И Господ знаеше, че света ще отхвърли Словото му, а тогава ще започне и войната. Защото когато получите истината и искате да я споделите с най-близките си-войната започва.
Нека видим Лука 12 глава-повечето хора дори и не знаят, че и това е в Библията. Тези неща са тук за да не сме изненадани! Ако ги узнаем. И нашите близки не искат да са ни близки вече

51 Мислите ли, че съм дошъл да дам мир на земята? Не, казвам ви, но по-скоро раздяла.

Къщата се разделя против себе си. Но Къщата на Исус е една и никога не се разделя. Вие трябва да сте в нея!

52 Защото от сега нататък петима в една къща ще бъдат разделени, трима против двама, и двама против трима. 53 Ще се разделят баща против син, и син против баща; майка против дъщеря и дъщеря против майка; свекърва против снаха си, и снаха против свекърва си.

Нима някои от вас не сте изпитали това върху себе си? Исус каза, че ще стане така-нека го видим в Матей 10 глава-вие трябва да знаете тези неща. Нека ви кажа-нищо няма да раздели дома ви както Божието Слово!

34 Да не мислите, че дойдох да поставя мир на земята; не дойдох да поставя мир, а нож.

И това е така-войната започва щом решите да служите на Исус

35 Защото дойдох да настроя човек против баща му, дъщеря против майка й, и снаха против свекърва й; 36 и неприятели на човека ще бъдат домашните му.

Ефесяни 6 глава-за какъв меч става въпрос

10 Най-после, заяквайте в Господа и в силата на Неговото могъщество. 11 Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола. И това е, което трябва да направите-нека видим, за какво иде реч 12 Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.

Вие не се борите срещу съпруги и съпрузи, срещу деца и родители, защото вие виждате, кой стои зад тях-не са те, но е Сатана, а те не разбират това, защото нямат истината. Ние се борим със силите на Сатана. Не трябва да се гневите на майка си, на баща си, на сестра и брат или на деца-нечистите ангели ги кара да правят това

13 Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден, и, като надвиете на всичко, да устоите. 14 Стойте, прочее, препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник,

Първо трябва да узнаете истината! И после трябва да живеете според истината

15 и с нозете си обути с готовност чрез благовестието на мира. 16 А освен всичко това, вземете вярата за щит, с който ще можете да угасите всичките огнени стрели на нечестивия;

Това е голямо нещо-щита на вярата! И ако нямате вяра-ще загинете. Сатана знае това! И ако нямате вярата-Сатана ще ви манипулира!

17 вземете тоже за шлем спасението и меча на Духа, който е Божието слово;

И меча е Божието Слово. То е, което разделя всичко! Откровението 1 глава

10 В Господния ден бях в изстъпление чрез Духа; и чух зад себе си силен глас като от тръба, който казваше: 11 Каквото виждаш напиши на книга, и прати го до седемте църкви: до Ефес, до Смирна, до Пергам, до Тиатир, до Сардис, до Филаделфия и до Лаодикия. 12 И обърнах се да видя Този, Който ми проговори; и като се обърнах, видях седем златни светилника; 13 и всред светилниците видях Един, Който приличаше на Човешкия Син, облечен в дълга дреха и препасан около гърдите със златен пояс; 16 и имаше в десницата Си седем звезди; и от устата му излизаше меч остър и от двете страни; и лицето Му светеше, както свети слънцето в силата си.

Ето меча, който излиза от устата на Исус-Божието Слово. Евреите 4 глава

12 Защото Божието слово е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето.

Това е, което е Божието Слово-то ще намери къде е вашият ум. И когато започнете да разбирате истината и да я говорите-тогава ще се разбере къде отивате. И не е възможно като намерите истината да знаете, че Исус не е бил в гроба три дни и три нощи. Вие ще знаете кога е умрял Исус и кога е възкръснал. Вие ще знаете, къде са мъртвите. Вие ще знаете, че Закона е валиден и днес! Вие ще знаете, че събота си е седмият ден и до днес и Събота на Бога. Божието Слово веднага ще намери, къде стоите в истината и дали изобщо сте в нея. Еремия 1 глава-Господ му е казал нещо, но хората не четат и не знаят това. Всеки иска да е лесно

4 Прочее, Господното слово дойде към мене и рече: 5 Преди да ти дам образ в корема познах те, и преди да излезеш из утробата осветих те. Поставих те за пророк на народите.

Господ е избрал Еремия още преди да е бил роден

6 Тогава рекох: О, Господи Иеова! ето, аз не зная да говоря, защото съм дете. 7 А Господ ми рече: Не думай - Дете съм; защото при всичките, при които ще те пратя, ще идеш, и всичко, що ти заповядвам, ще кажеш.

Господ му каза, че Той ще го прати и тогава Еремия ще каже всичко, което Господ му каже

8 Да се не боиш от тях, защото Аз съм с тебе, за да те избавям, казва Господ.

Не се бойте да кажете истината както е-защото Господ е с вас! Ние не се страхуваме да кажем, че всички мъже дето лягат с мъже ще идат в огненото езеро! И така и всички жени дето лягат с жени ще идат в огненото езеро

9 Тогава Господ простря ръката Си та я допря до устата ми; и Господ ми рече: Ето, турих думите Си в устата ти.

Това е първото приготовление-Господ не иска да кажем нищо от себе си, но само Божието Слово!

10 Виж, днес те поставих над народите и над царствата, за да изкореняваш и да съсипваш, да погубваш и да събаряш, да градиш и да садиш.

Момент-това е много могъщ Еремия-разбирате ли това? Нали пише, че Божието Слово е по-остро от двуостра сабя! И ще живеете чрез Божието Слово-или ще умрете поради него. И това ефектира целият свят-искате или не.
Матей 4 глава-какво каза Исус на Сатана

1 Тогава Исус биде отведен от Духа в пустинята, за да бъде изкушаван от дявола. 2 И след като пости четиридесет дни и четиридесет нощи, най-после огладня.

Сатана знае кога да дойде при тебе-когато си най-слаб

3 И тъй изкусителят дойде и Му рече: Ако си Божий Син заповядай тия камъни да станат хлябове. 4 А Той в отговор каза: Писано е: "Не само с хляб ще живее човек, но с всяко слово, което излиза от Божиите уста.

Човек ще живее с ВСЯКА дума идваща от устата на Бога. Нека видим къде е писано това-Второзаконие 8 глава-Новият Завет е Старият Завет. Господ иска да знаете тези неща. Вижте-всеки ден, постоянно е борба-със себе си. И ако решите, че сте вече спасени-ще загубите битката!

1 Внимавайте да вършите всичките заповеди, които днес ви заповядвам, за да живеете, да се умножите и да влезете да завладеете земята, за която се е клел Господ на бащите ви.

Всичките заповеди!

2 И да помниш целия път, по който Господ твоят Бог те е водил през тия четиридесет години из пустинята, за да те смири и да те изпита, за да узнае що има в сърцето ти, дали ще пазиш заповедите Му, или не.

40 години Господ проверяваше дали Израел ще изпълнява заповедите му

3 И те смири, и като те остави да огладнееш, храни те с манна, (която беше храна непозната на тебе и непозната на бащите ти), за да те научи, че човек не живее само с хляб, но че човек живее с всяко слово, което излиза из Господните уста.

Вижте какво казва Господ-че човек ще живее чрез Божието Слово. Подчини се на Бога-няма да имаш проблем. Господ ще те нахрани и напои! Каквото и да ти е нужно-Господ ще ти го даде, ако изпълняваш Неговото Слово. Дори и когато изглежда невъзможно-обърнете се към Бога и ще го оправи. Господ им даде всичко необходимо докато те живееха по Словото.
Второзаконие 30 глава. Вижте-понеже днес нямаме вяра, за това Господ ни е дал медицински доктори. Защото ако имахме вяра-бихме могли да лекуваме хората само с поставяне на ръка на тях

3 тогава Господ твоят Бог ще те върне от плен, ще ти покаже милост, и пак ще те събере от всичките народи, между които Господ твоят Бог ще те е разпръснал.

Няма да прати нов Моисей, но сам ще ни върне в земята ни. И ако някой от нас сега е там-махнете се от там, защото Господ ще изчисти цялата тази земя-Израел!

8 А ти наново ще слушаш гласа на Господа, и ще изпълняваш всичките Му заповеди, които днес ти заповядвам.

Израел трябваше да пази заповедите на Бога-и ние сме така.

11 Понеже тая заповед, която днес ти заповядвам, не е много мъчна за тебе, нито е далеч. 12 Не е на небето та да кажеш: Кой ще се възкачи за нас на небето да ни я донесе, за да я чуем и да я изпълняваме? 13 Нито е оттатък морето та да кажеш: Кой ще премине морето за нас да ни я донесе, за да я чуем и да я изпълняваме?

Тези заповеди са пред нас-в Библията! И не е нужно да ги търсим през моретата

14 Но думата е много близо при тебе, в устата ти и в сърцето ти, за да я изпълняваш.

Божието Слово е в Библията-чети и го върши!

15 Ето днес положих пред тебе живота и доброто, смъртта и злото,

Този ден Господ ви казва да се обърнете към него и вижте какво трябва да вършите:

19 Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословението и проклетията; за това, изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти;

Избери живота и живей! Е-тук ли е небето? Тук ли е земята? Какво трябва да правите тогава? Да пазите заповедите на Бога за да живеете
Йоан 6 глава

51 Аз съм живият хляб, който е слязъл от небето. Ако яде някой от тоя хляб, ще живее до века; да! и хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът [която Аз ще дам] за живота на света.

Господ винаги е искал да живеем вечно

52 Тогава юдеите взеха да се препират помежду си, казвайки: Как може Този да ни даде да ядем плътта Му? 53 Затова Исус им рече: Истина, истина ви казвам, ако не ядете плътта на Човешкия Син, и не пиете кръвта Му, нямате живот в себе си.

Това е, което хората си мислят-че става въпрос само за физическо ядене. Но не-става въпрос за духовно ядене

54 Който се храни с плътта Ми и пие кръвта Ми, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден.

Исус дори ви казва ,кога ще ви даде вечният живот! А каза същото на последната Пасха 60

И тъй, мнозина от учениците Му, като чуха това, рекоха: Тежко е това учение; кой може да го слуша? 61 Но Исус като знаеше в Себе Си, че учениците Му за туй негодуват, рече им: Това ли ви съблазнява?

И ето-Исус им обясни за какво говори:

63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са. Словото-то е Дух и носи живот!

Исус не им казваше да започнат да го ядат, но да ядат думите които им говореше! И ако някой иска да живее-кажете му истината, но ако не иска-нищо не казвайте от истината

66 Поради това мнозина от учениците Му отстъпиха, и не ходеха вече с Него. 67 За туй Исус рече на дванадесетте: Да не искате и вие да си отидете? 68 Симон Петър Му отговори: Господи, при кого да отидем? Ти имаш думи на вечен живот,

Исус говореше думите на вечният живот! За това още в началото каза на човека-избери живота и живей! Нека видим Притчи 4 глава. Божието Слово е мощно и дава живот. Вижте-всеки, който се е родил ще живее вечно. Въпроса е обаче-къде! Защото и тези в огненото езор ще са вечно там-живи и мъчени ден и нощ-това не ви го говорят в църквите дето посещавате

20 Сине мой, внимавай на думите ми, Приклони ухото си към беседите ми. 21 Да се не отдалечат от очите ти. Пази ги дълбоко в сърцето си; 22 Защото те са живот за тия, които ги намират, И здраве за цялата им снага.

Какво е Словото-живот за всеки, който го пази! И смърт за всеки, който го отхвърля

23 Повече от всичко друго що пазиш, пази сърцето си, Защото от него са изворите на живота.

Просто пази Словото и го изпълнявай. Съвсем просто е, нали? И не е трудно да се пази.
Притчи 22 глава-показвам ви колко простичко е всичкото

17 Приклони ухото си та чуй думите на мъдрите, И взимай присърце моето знание,

Слушай-и изпълнявай думите на Бога!

18 Защото е приятно, ако ги пазиш вътре в себе си, И ако бъдат всякога готови върху устните ти. 19 За да бъде упованието ти на Господа, Аз те научих на тях днес - да! тебе. 20 Не писах ли ти хубави неща От съвет и знание.

Не четем ли прекрасното Слово на Бога тук? И за всяко поколение е писано и всяко поколение го има

21 За да те направя да познаеш верността на думите на истината, Та да отговаряш с думи на истината на ония, които те пращат?

Всичко, което Бог казва е абсолютно! Не се мени. Но ако не знаете Божието Слово-ще говорите само глупости. И Божиите служители-истинските-са навсякъде. Четете Словото! Защото Словото ще ви съживи или ще ви прати в огненото езеро.
Йоан 12 глава

44 А Исус извика и рече: Който вярва в Мене, не в Мене вярва, но в Този, Който Ме е пратил. 45 И който гледа Мене, гледа Онзи, Който Ме е пратил. 46 Аз дойдох като светлина на света, за да не остане в тъмнина никой, който вярва в Мене.

Отец е пратил Исус и Исус дава истината-това е светлината

47 И ако чуе някой думите Ми и не ги пази, Аз не го съдя; защото не дойдох да съдя света, но да спася света.

Ако не повярвате в Исус-той не ви осъжда-но вижте какво става:

48 Който Ме отхвърля, и не приема думите Ми, има кой да го съди; словото, което говорих, то ще го съди в последния ден.

Кое ще ви съди в последният ден-Божието Слово. Това е огромно нещо! И нека ви покажа какво казва Исус-Откровението 20 глава. Вижте-ние четем Книгата-не се сърдете на мене. Вижте какво ви казва Исус

11 След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях. 12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.

И Книги бяха отворени, но кои са те-Библията (Библос-много книги). И мъртвите са съдени според това, което пише в тези Книги-според делата им. Кой ще ни съди-ако отхвърлим истината, която е Божието Слово-Божието Слово ще ни съди. Вие не искате да пазите това, което Бог ви казва да пазите-къде ще идете? Защото всичко е в Библията-Библос-означава много книги събрани на едно. Но вие не мислите за това! Време е да се замислите! Библията ще ни съди!

Благодаря ви за вниманието



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2187795
Постинги: 1221
Коментари: 1486
Гласове: 412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930