Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2015 23:49 - ПРАЗНИКА НА КОЛИБИТЕ. ОСМИЯТ ДЕН!
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1015 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.10.2015 00:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,

Представям ви най-великият Празник на Бога за годината-Осмият Ден! Някои от вас вече знаят за този ден и какво представя, мнозина обаче не знаят. Тези неща във вашите църкви никой не ги говори-за това и не знаете за целият план на Бога за спасението на творението. Време е да научите за смисъла на цялото нещо. Защо сме сътворени от Бога, какво е значението, какъв е смисъла. От къде идем и на къде отиваме? Ще започнем урока от Левит 23 глава и веднага ще видим, че това са Празниците на Бога. Урока е сериозен и не очаквам, че всички ще разберат всичко. Но както не можете да отидете в училище и от 1 клас да идете директно на 11-не може да стане. Иска си време и работа. Ще разберем, че Господ с този Празник завършва целият план на Бога за спасението на творението, който започва с Пасхата. Този Празник е Велика Събота. Когато Господ дава тези Празници, то те не са дадени за да се запълни времето. Те са ни дадени за да ни инструктират, какво прави Господ. И винаги казвам-ако разбирате тези Празници-знаете какво прави Господ. Ние не се събираме тук за да хапнем, пийнем и да си идем в къщи, но да разберем, какво прави Господ. Когато Господ сътвори човека, не го направи да умира-ние сме намерили начин как да умрем. И Господ работи и до сега за да ни избави от смъртта. Господ иска да възстанови това, което загуби поради нас. Този Празник представя именно завършека на всичкото. Така наречените Юдеи пазят този Празник, без да си имат и поянтие какво представя.

1 Господ още говори на Моисея, казвайки: 2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:

Вижте чии са тези Празници. Не са нито на Юдеите, нито на Израел.

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:

И тези Празници се правят точно във времето им! Не можете да си решите, кога ще имате Празник. И ето сега днешният Празник. Той идва точно след Празника на Колибите.

33 Господ говори още на Моисея, казвайки: 34 Говори на израилтяните, като речеш: От петнадесетия ден на тоя седми месец да пазите за седем дена Господния празник на скинопигията. 35 На първия ден да има свето събрание, и никаква слугинска работа да не вършите.

Празника на Колибите ще е 7 дена. Виждаме това. И ще имаме свето събрание на този ден. И вижте сега-на първият ден ще имаме свето събрание. И после казва... на Осмият ден! Сега вече отиваме на друго място. Защото 7 е 7.

36 Седем дена да принасяте по една жертва чрез огън Господу, а на осмия ден да имате свето събрание и да принесете жертва чрез огън Господу; това е тържествено събрание, и никаква слугинска работа да не вършите. Виждаме тук Осмият Ден-това вече е нещо друго. От както Исус умря-вече жертви не се принасят. И това са Празниците на Бога. И в тях трябва да имаме свето събрание и да не вършим никаква работа. Господ е дал на човека 7 дена и ние ще намерим това-още от самото начало, когато Господ е сътворил човека и до краят, когато вече няма да има плът и кръв.
Ще видим Битие 2 глава

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Господ сътвори човека от пръстта и вдъхна в ноздрите му дъха на живота и човекът стана жива душа! Ние сме душите!

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

От земята произраснаха всички дървета, но Господ постави и още две дървета-виждаме разликата. И Господ не ни е забранил да ядем от което и да е дърво, но само от едно!

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш; 17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

Само от едно дърво човекът не биваше да яде. И ако не беше ял-никой и никога не би умирал. А сме могли да ядем дори и от Дървото на Живота. И е съвсем ясно тук какво каза Господ. Сега ще видим какво направи човека-Битие 3 глава. Хората често обвиняват Бога за своите си грехове...

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? 2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; 3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. 4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете; 5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото. 6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

Какво ядоха-Осия 10 глава ви казва-ядоха плодовете на лъжата... Които Сатана им даде.

17 А на човека рече: Понеже си послушал гласа на жена си и си ял от дървото, за което ти заповядах, като казах: Да не ядеш от него, то проклета да бъде земята поради тебе; със скръб ще се прехранваш от нея през всичките дни на живота си.

Понеже ти послуша жена си и не изпълни това, което ти казах-земята ще е проклета поради това.

18 Тръни и бодли ще ти ражда; и ти ще ядеш полската трева. 19 С пот на лицето си ще ядеш хляб, докато се върнеш в земята, защото от нея си взет; понеже си пръст и в пръстта ще се върнеш.

Защото човекът извърши грях против Бога-сега вече ще работи с пот на лицето до края на живота си и ще се върне отново в пръстта. Защото от пръстта сме взети и там се връщаме. Това беше физическа смърт-не както някой ви казва-духовна. Но нека видим какво предвиждаше Господ за човека-ако човека не бе ял от дървото на познанието-Псалм 82

1 Бог стои в Божия събор, Съди всред боговете.

Кои са тези богове? Не са ангелите-те не са богове. Тогава на кого говори? На човеците!

2 До кога ще съдите несправедливо, И ще лицеприятелствувате към нечестивите? (Села.)

Човекът прави това постоянно. Започна още от Едем-когато човекът послуша Сатана. Да не мислите, че Ева е говорила със змия? Разбира се, че не.

5 Те не знаят нито разбират, Ходят насам натам в тъмнина; Всичките основи на земята се разклащат.

И всичко е така съсипано и объркано. Защото човекът не послуша Бога. И цялата земя е с главата на долу.

6 Аз рекох: Богове сте вие; Всички сте синове на Всевишния. 7 А при все това вие ще умрете като човеци, И ще паднете като един от князете.

Ангелите не умират! Кой умира-ние, сестри и братя. Защото сме приели да послушаме Сатана. А не е трябвало да умираме. И кой е този княз дето падна-Сатана е. Ще видим Битие 5 глава. Бог сътвори човека със свободна воля. И му каза да не говори със Сатана-да не яде от плодовете на лъжата, но човека яде.

1 Ето списъкът на Адамовото потомство. В деня когато Бог сътвори човека, Той го направи по Божие подобие; 2 създаде ги мъж и жена, благослови ги, и наименува ги Адам, в деня когато бяха създадени.

И Адам и Ева са едно-не сътвори ли Бог Ева от реброто на Адам? Господ се обръща към всички човеци.

3 Адам живя сто и тридесет години, и роди син по свое подобие по своя образ и наименува го Сит. 4 А от как роди Сита, дните на Адама станаха осемстотин години; и той роди синове и дъщери.

И Адам е живял още много години и е имал много синове и дъщери. Хората не знаят това...

5 И всичките дни на Адама колкото живя станаха деветстотин и тридесет години; и умря.

Вижте-Сатана е показал на човека за какво са половите им органи. До тогава те не се срамуваха от голотата си-нали? А вижте сега, колко време е живял Адам преди да умре. Но как така не умря в същият ден, в който яде от плодовете на дървото на познанието? Нали Господ каза на човека, че в денят в който яде от това дърво-непременно ще умре. Ето сега обяснението-2 Петрово 3 глава. Библията ни казва ,че от устата на двама или трима свидетели се вижда истината.

8 Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години като един ден.

И целият свят не разбира това. Вижте-един ден за Бога е 1000 наши години. Най-възрастният беше Метусал-969 години. Но никой човек не е преминал този първи ден-тези 1000 години. И става въпрос за физическа смърт-не духовна! Защото Господ каза, че от пръстта сме взети и там се връщаме, а не, че ще оглупеем или ще умрем духовно... За това именно седмият ден е наречен Милениум-1000 години. Когато човекът съгреши против Бога-Господ каза и какво ще става сега вече с човека и му даде 7 дена за да бъде в плът и кръв. И след този 7 ден ще го върне отново в живота. Нека видим колко време е дал Бог на човека за да бъде в това тяло-Левит 23 глава

3 Шест дена да се работи; а седмият ден е събота за тържествена почивка, за свето събрание: в нея да не работите никаква работа; във всичките ви жилища е събота Господу.

Ние можем да видим много места в Библията, но ето тук-Господ е дал 6 дена на човека да се труди и на 7 е почивка. Господ е дал 7 дена на човека за да съществува в този си вид.

Нека видим Битие 2 глава и ще видим, колко дни е дал Господ за труд и колко за почивка. И след 7 ден, вече няма да има човеци, но богове. Спомнете си, че Исус беше първо човек и после стана Бог след възкресението си.

1 Така се свършиха небето и земята и цялото тяхно войнство 2 И тна седмият ден, като свърши Бог делата, които беше създал, на седмия ден си почина от всичките дела които беше създал 3  благослови Бог седмият ден и го освети, защото в него си почина от всичките си дела, от всичко, което Бог беше създали сътворил 4 Това е произхода на небето и на земята при сътворението им във времето, когато Господ Бог създаде земя и небе. 5 А никакво полско растение още нямаше на земята и никаква полска трева не беше  още поникнала, защото Господ Бог не беше дал дъжд на земята и нямаше човек, който който да обработва земята

И така-съботата както виждате, не е на Юдеите, но е на Господа. И ако не искате да я пазите-противите се именно на Господа.
Псалм95

1 Дойдете, да запеем на Господа, Да възкикнем към спасителната ни Канара 7 Защото Той е нашият Бог, И ние всички сме люде на пасбището Му и овце на ръката Му, Днес, ако искате да слушате гласа Му, 8 Не закоравявайте сърцата си както в Мерива. Както в деня, когато Ме изпитахте в пустинята, 9 Когато бащите ви Ме изпитаха, Опитаха Ме и видяха каквото сторих. 10 Четиридесет години негодувах против това поколение, И рекох: Тия люде се заблуждават в сърце, И не са познали Моите пътища! 11 Затова се закех в гнева Си, Че няма да влязат в Моята почивка.

Нека видим Послание към Евреите 4 глава. Павел казва на тези Евреи за почивката на Бога. И нека внимаваме какво четем и да вярваме.

1 И тъй, понеже ни остава обещание да влезем в Неговата почивка, нека се боим да не би да се открие, че някой от вас не е достигнал до нея. 4 Защото нейде си е говорил за самия ден така: "И почина си Бог на седмия ден от всичките Си дела"; Казва го в Битие 2 глава 5 а пък на това място: "Няма да влязат в Моята почивка". 6 И тъй, понеже остава да влязат някои в нея, а ония, на които от по-напред се благовести, не са влезли поради неверието си, 7 затова Той пак определя един ден, "днес", като казва толкоз време по-после чрез Давида, както вече рекохме: "Днес, ако чуете Неговия глас, Не закоравявайте сърцата си". 8 Защото, ако Исус беше им дал почивка, Бог не би говорил след това за друг ден.

Момент-Исус? Точно така-защото именно Исус е сътворил всичко и е дал и съботата. Вижте-всичко в Левит ви показва нещо, което ще стане.

9 Следователно, за Божиите люде остава една съботна почивка.11 Затова нека се постараем да влезем в тая почивка, за да не падне някой в това, да дава същия пример на неверие.

Павел ви казва-нека се трудим за да влезем в тази почивка. Не е имало нито Павел, нито Юдеи, нито човек, когато Господ е казал, че това е неговата почивка? Дори и хората в пустинята не влязоха в тази почивка. Защо? Защото още не е дошла. Този ден на почивката е седмият ден. Господ ни е дал 6 дена да работим, но седмият е нещо друго. И винаги като пазим съботата-напомняме си, че това ще е почивката ни като дойде времето-седмият ден. И ако сме в първото възкресение, ще си почиваме през времето на Милениума-тези 1000 години, които са именно 7 ден.
Ще видим Откровението 20 глава. Ще видим и как Господ ще отстрани Сатана за времето на тези 1000 години. Защото тогава Господ Исус ще е тук на тази земя и ще я управлява. Не забравяйте, че и Сатана е служебен дух и изпълнява това, което Господ заповяда.

1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига. 2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години,

Вижте-един ангел дойде и завърза Сатана. За 1000 години.

4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.

И тези хора са възкресени при първото възкресение и те ще съдят. И ще управляват с Христос за 1000 години този свят.

5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.

Много хора от разните църкви дори и не знаят, че ще има две възкресения!

6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.

Ако участвате в първото възкресение, вече няма да можете да умрете и ще управлявате заедно с Исус този свят. И ще сте богове. Имаме урок и по този въпрос.

7 И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си, 8 и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък.

Защо Сатана е бил държан на страна? Защото през тези 1000 години ще имате хора от плът и кръв. И те трябва да бъдат изпитани. А Гог и Магог са Русия и нейните съюзници.

9 И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде.

И щом Сатана и неговите последователи ще обградят града на Светиите то къде е градът-на земята.

10 И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.

Защо Госопд ще прати Сатана и неговите ангели в огненото езеро? Защото тяхната функция вече е приключила.

11 След това видях един голям бял престол и Онзи, Който седеше на него, от Чието лице побягнаха земята и небето, че не се намери място за тях. 12 Видях и мъртвите големи и малки, стоящи пред престола; и едни книги се разгънаха; разгъна се и друга книга, която е книгата на живота; и мъртвите бидоха съдени според делата си по написаното в книгите.

И ето-книги ще се отворят и също и Книгата на Живота и мъртвите дето сега са възкресени, ще бъдат съдени според делата им. Хората ви казват, че делата не са нужни. Какво пише тук? Нима ви плащат без да работите? И ви плащат според работата ви-нали така?

13 И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си.

Съвсем ясно-нали? Ще бъдем съдени според делата си-тогава трябва да вършим дела съответни спрямо това, което Бог изисква.

14 И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро е втората смърт.

И вече няма да има смърт. Смъртта не е била от началото на сътворението. Но човекът доведе смъртта. Поради това, че съгреши против Бога. И така смъртта навлезе в живота ни. Нека видим 1 Коринтяни 15 глава

21 Понеже, както чрез човека дойде смъртта, така чрез човека дойде възкресението на мъртвите.

Смъртта дойде чрез човека. А Сатана вече е бил извратен по това време. Иначе Бог не би предупредил човека да не говори с него. Господ не съгреши, животните не съгрешиха-човекът съгреши. За това човекът трябваше да умре и чрез един човек всички имат възможност да оживеят.

22 Защото, както в Адама всички умират, така и в Христа всички ще оживеят.

Чрез Адам смъртта влезе в живота ни и чрез Исус всички имаме шанса да се върнем в живота. Вижте-ако Адам не беше съгрешил, то нищо зло не би имало в този свят. Нито смърт, нито болести, нито всичките тези ужаси и глупости.

23 Но всеки на своя ред; Христос първият плод, после, при пришествието на Христа, тия, които са Негови. Христос е първият плод от починалите!

И никой преди него не е възкресен и живее вечно! И никой няма да възкръсне преди Исус да дойде. Къде отива учението за хора на небето?

24 Тогава ще бъде краят, когато ще предаде царството на Бога и Отца, след като унищожи всяко началство и всяка власт и сила. 25 Защото Той трябва да царува, докато положи всички врагове под нозете Си.

Отец няма да се занимава с нищо от това, когато дойде на земята.

26 И смъртта, най-последен враг, и тя ще бъде унищожена,

Смъртта се яви поради греха на човека. Но Исус ще я отмени. Когато премахне Сатана и неговите ангели и нечестивите-няма да има нужда от смърт вече.

27 защото Бог "е покорил всичко под нозете Му". А когато ще е казал, че всичко е вече покорено, (с явно изключение на Този, Който Му е покорил всичко), 28 когато казвам, ще Му е било покорено всичко, тогава и Сам Синът ще се покори на Този, Който Му е покорил всичко, за да бъде Бог все във все.

След като Исус покори всичко под нозете си, тогава и Той ще се покори на Отец. И за колко време ще стане това-за тези 1000 години. И когато това вече привърши, няма да има плът и кръв.

49 И както сме се облекли в образа на пръстния, ще се облечем и в образа на небесния.

Вижте какво казва!

50 А това казвам, братя, че плът и кръв не могат да наследят Божието царство, нито тленното наследява нетленното.

Тогава кое е това Царство? Явно е Царството на Отец! Защото видяхме, че в първотно ще има и плът и кръв.

51 Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим,

Всички ще бъдат променени. Дори и Йов ви казва това-дръж ме в гроба докато премине гнева ти и после ме изведи и ще бъда променен. Кога ще стане това-ето:

52 в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим. 53 Защото това тленното трябва да се облече в нетление, и това смъртното да се облече в безсмъртие. 54 А когато това тленното се облече в безсмъртие, тогава ще се сбъдне писаното слово: "Погълната биде смъртта победоносно".

Ние не сме били сътворени за да умираме. И ето сега-Исус ще възсатнови живота. И когато времето дойде-ние трябва да бъдем изменени-за да можем да живеем вечно. Били сме създадени за да бъдем богове. Нека ви покажа това-когато Моисей беше за 40 дни и нощи с Бога, започна да се изменя. Показвам ви това както е. Моето мнение или вашето мнение не е от значение. Само това, което казва Господ е от значение.
Изход 34 глава. И нека видим, какво става когато човек е в присъствието на Господа.

28 И Моисей стоя там с Господа четиридесет дена и четиридесет нощи без да яде хляб, или да пие вода. И Господ написа на плочите думите на завета, Десетте Заповеди. 29 И като слизаше Моисей от Синайската планина, държащ двете плочи на откровението в ръката си, при слизането си от планината Моисей не знаеше, че кожата на лицето му блестеше понеже бе говорил с Бога.

Моисей не е знаел това. Можем да прочетем в Библията, че безсмъртните светят. Данаил ви казва това. Моисей е започнал да получава характеристиките на безсмъртен.

30 Но Аарон и всичките израилтяни, като видяха Моисея, че, ето, кожата на лицето му блестеше, бояха се да се приближат при него. 31 За това Моисей ги повика; тогава Аарон и всичките началници на обществото се върнаха при него, и Моисей говори с тях. 32 След това се приближиха и всичките израилтяни; и той им заповяда всичко що Господ му беше говорил на Синайската планина. 33 И когато Моисей свърши говоренето си с тях, тури на лицето си покривало.

Хората не са могли от този ден да гледат лицето на Моисей. И за да може да говори с тях, той е трябвало да слага това покривало.

34 Но когато влизаше пред Господа да говори с него, Моисей вдигаше покривалото догде да излезе; тогава излизаше и говореше на израилтяните онова, което му беше заповядано. 35 И израилтяните виждаха лицето на Моисея, че кожата на лицето му блестеше; а Моисей пак туряше покривалото на лицето си, догде да влезе да говори с Господа.

Когато Господ е трябвало да говори с Израел, слизал е и Моисей е отивал да говори с Него. В Шатрата.
Нека видим 2 Коринтяни 3 глава. Трябва да изучавате Библията-цялата. Хората ви прочитат един-два стиха и после говорят с часове. Какво? А Библията е напълно ясна по тези въпроси.

1 Пак ли започваме да се препоръчваме? Или имаме нужда, както някои, от препоръчителни писма до вас или от вас? 5 Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога,

Ние имаме това, което Господ ни е дал. Не трябва да се обясняваме.

6 Който ни и направи способни като служители на един нов завет, - не на буквата, но на духа; защото буквата убива, а духът оживотворява.

Новият Завет е започнат от Исус и стана водещ когато Исус умря на кръста. И да-трябва да знаете защо правите нещо.

7 Но, ако служението на онова, което докарва смърт, написано с букви, издълбани на камък, стана с такава слава, щото израилтяните не можеха да гледат Моисея в лице, поради блясъка на лицето му, който впрочем преминаваше,

Служението на смъртта? Разбира се! Смъртта навлезе в света още от Едем. И ние умираме-дори и да пазим Закона съвършенно. И вижте какво казва сега:

8 как не ще бъде служението на духа с по-голяма слава?

Говори за нещо, което ще дойде!

9 Защото, ако служението на онова, което докарва осъждане, стана със слава, служението на онова, което докарва правда, го надминава много повече в слава.

Нима Господ не ни осъди на смърт? Ние сме осъдени на смърт и никой не е успял да спре това. Покажете ми човек, който е разрешил проблема със смъртта. Все още умираме. И всичко, което правим е под служението на смъртта. Но ние се опитваме да се справим с втората смърт!

10 (И наистина, онова, което е било прославено, изгуби славата си в това отношение, поради славата, която превъзхожда). 11 Защото, ако това, което преминаваше, бе със слава, то много по-славно е трайното. Това, което очакваме е много по-славно! 12 И тъй, като имаме такава надежда, говорим с голяма откровеност, 13 и не сме като Моисея, който туряше покривало на лицето си, за да не могат израилтяните да гледат изчезването на това, което преминаваше.

Ние говорим ясно, не като Моисей, който трябваше да сложи покривало на лицето си. И това, което ще изчезне е плът и кръв. Хората от плът и кръв умират; духовните хора не умират. Духовните същества не умират. Спомнете си, че Гавриил се яви на Даниил а след хиляди години се яви на Мария? Те не умират-нито ангелите, нито Боговете. Сестри и братя-хората не можеха да гледат крайният резултат на човека-духовно същество. И тази плът и кръв ще изчезнат-те са временни. Ние сме временни сега. Ние умираме. И от както смъртта навлезе в света-ние сме по служението на смъртта. Всеки тук ще умре. И докато не бъдем променени-ще имаме тяло, което умира. Ние бяхме осъдени да умираме-защото съгрешихме на Бога. И колкото и умни да сте, каквото и да ядете-ще дойде времето да умрете. Няма значение колко сте богати, колко сте тренирани-ще умрете.
Ще видим 2 Петрово 1 глава. Петър е знаел прекрасно, че ще умре. Господ ни е дал 70 години да живеем и всичко над това е благословение от Бога. Празнувайте го!

13 И мисля, че е право, докато съм в тая телесна хижа, да ви подтиквам чрез напомняне;

Каква е тази хижа-това е тялото в което сме сега. Нищо друго.

14 понеже зная, че скоро ще напусна хижата си, както ми извести нашият Господ Исус Христос. Петър казва, че ще умре. 15 Даже ще се постарая щото вие и след смъртта ми, да можете всякога да помните тия работи.

И иска дори и след смъртта му, ние да помним това. Та това тяло е временно! За това този Осми ден винаги иде след Празника на Колибите. Той пък представя тези 7 дни които Господ ни е дал да бъдем в това тяло. В началото Господ ни дава Празника на Безквасните Хлябове-7 дена, сега ни дава последните 7 дена и Осмият Ден.
Нека видим Левит 23 глава и да видим, какво ще бъде после.

39 А на петнадесетия ден от седмия месец, когато ще сте прибрали произведенията на земята, да празнувате Господния празник седем дена; първият ден да бъде тържествена почивка, и осмият ден тържествена почивка.

Показва ви този Празник-на Колибите. Идва точно преди да приключи времето на човека в това тяло. На първият ден да имаме Свето събрание и на Осмият Ден-също.

40 И на първия ден да си вземете плод от хубави дървета, палмови клони, клони от широколистни дървета и речни върби, и седем дена да се веселите пред Господа вашия Бог.

Това представя временно състояние-тялото, в което сме.

41 Да празнувате тоя празник за Господа седем дена в годината; това да бъде вечен закон във всичките ви поколения; в седмия месец да го празнувате.

И отново казва-за 7 дена!

42 В колиби да седите седем дена; всички туземци израилтяни да седят в колиби,

И Израиляните са живеели в тези колиби за 7 дена.

43 за да познаят бъдещите ви поколения, че в колиби направих израилтяните да седят, когато ги изведох из Египетската земя. Аз съм Господ вашият Бог.

Връща ви дори и обратно в Египет. Но кое е важното-7 дена! И когато дойде последният ден на Колибите-те разрушават тези временни колиби. За това и Петър ви казва, че тази хижа ще я напусне. Нека видим Матей 13 глава

24 Друга притча им предложи, като каза: Небесното царство се оприличава на човек, който е посял добро семе на нивата си; 25 но, когато спяха човеците, неприятелят му дойде и пося плевели между житото, и си отиде. 26 И когато поникна стволът и завърза плод, тогава се появиха и плевелите.

Дава ви притча тук. Показва какво е Царството за сега.

30 Оставете да растат и двете заедно до жетва; а във време на жетва ще река на жетварите: Съберете първо плевелите, и вържете ги на снопове за изгаряне, а житото приберете в житницата ми.

При жътвата Господ ще отдели праведни от неправедни! И ето сега-Господ обяснява тази притча.

36 Тогава Той остави народа и дойде в къщи. И учениците Му се приближиха при Него и казаха: Обясни ни притчата за плевелите на нивата. 37 А в отговор Той каза: Сеячът на доброто семе е Човешкият Син; 38 нивата е светът; доброто семе, това са чадата на царството; а плевелите са чадата на лукавия; 39 неприятелят, който ги пося, е дяволът; жетвата е свършекът на века; а жетварите са ангели. Жетвата е на края на този свят както го знаем. 40 И тъй, както събират плевелите и ги изгарят в огън, така ще бъде и при свършека на века. 41 Човешкият Син ще изпрати ангелите Си, които ще съберат от царството Му всичко що съблазнява, и ония, които вършат беззаконие,

Господ ще изпрати ангелите си и ще отнеме всичко, което съблазнява и докарва зло от своето Царство-защото Исус идва и това ще е неговото Царство.

42 и ще ги хвърлят в огнената пещ; там ще бъде плач и скърцане със зъби. 43 Тогава праведните ще блеснат като слънцето в царството на Отца си. Който има уши [да слуша], нека слуша.

Тогава праведните ще блестят в Царството на Отец! То иде след Царството на Исус. Но ако се намерите в огненото езеро-вие сте извън Царството. И казва техният Отец!
Нека видим Матей 25 глава. Защото Господ е, който ще управлява за 1000 години.

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.

В Лука 1 глава ви казва, че това е трона на Давид-в Ерусалим.

32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;

И всички народи ще отиват при Господа и за 1000 години той ще ги отделя.

33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата. 34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.

Кое е това Царство-Царството на Отец. Вижте-тук те са вече в Царството на Исус. И то-Царството на Отец-е приготвено още от сътворението, но Адам провали мисията.
Нека ви покажа това-в Лука 13 глава.

24 Подвизавайте се да влезете през тесните врата; защото ви казвам, мнозина ще се стараят да влязат, и не ще могат, 25 след като стане домакинът и затвори вратата, и вие като останете вън, почнете да хлопате на вратата и да казвате: Господи отвори; а Той в отговор ви каже: Не ви зная откъде сте.

Това е Царството на Отец. И след като вратите се затворят-никой вече не може да влезе. Съдът на белият трон е приклюил вече. А защо Господ не ги познава-защото са служили на друг Исус-не този от Библията, на друга доктрина.

26 Тогава ще почнете да казвате: Ядохме и пихме пред Тебе; и в нашите улици си поучавал. 27 А Той ще рече: Казвам ви, не зная откъде сте; махнете се от Мене всички вие, които вършите неправда. 28 Там ще бъде плач и скърцане със зъби, когато видите Авраама, Исаака, Якова и всички пророци в Божието царство, а себе си, изпъдени вън.

Виждате ли това? Спомнете си притчата за богаташа и Лазар, дето Исус каза. Дето те можеха да се видят и да говорят помежду си, но не можеха да преминат едни към други.

29 И ще дойдат от изток и запад, от север и юг, и ще седнат в Божието царство.

И ако не следвате това, което Господ е заповядал, то ще идете в огненото езеро.
Лука 14глава

1 Една събота, когато влезе да яде хляб в къщата на един от фарисейските началници, те Го наблюдаваха.

Нека видим какво стана после

12 Каза и на този, който Го беше поканил: Когато даваш обед или вечеря, недей кани приятелите си, ни братята си, ни роднините си, нито богати съседи, да не би и те да те поканят, и ти бъде отплатено. 13 Но когато даваш угощение, поканвай сиромаси, недъгави, куци, слепи; 14 и ще бъдеш блажен, защото, понеже те нямат с какво да ти отплатят, ще ти бъде отплатено във възкресението на праведните. 15 И като чу това един от седящите с Него, рече Му: Блажен онзи, който ще яде хляб в Божието царство.

Господ каза да каним бедните които няма с какво да ни се отплатят.

16 А Той му рече: Някой си човек даде голяма вечеря и покани мнозина. 17 И в часа на вечерята изпрати слугата си да рече на поканените: Дойдете, понеже всичко е вече готово. 18 А те всички почнаха единодушно да се извиняват. Първият му рече: Купих си нива и трябва да изляза да я видя; моля ти се, извини ме.

И ето-това е, което става и днес. Всеки си намира причина, защо да не служи на Бога.

21 И слугата дойде и каза това на господаря си. Тогава стопанинът разгневен рече на слугата си: Излез скоро на градските улици и пътеки, и доведи тука сиромасите, недъгавите, слепите и куците. 22 И слугата рече: Господарю, каквото си заповядал стана, и още място има. Виждаме първото възкресение тук и второто възкресение също. 23 И господарят рече на слугата: Излез по пътищата и по оградите, и колкото намериш накарай ги да влязат, за да се напълни къщата ми; 24 защото ви казвам, че никой от поканените, няма да вкуси от вечерята ми. Коя е тази вечеря?

Това е наистина последната вечеря. Първата беше на Пасхата, когато промени агнето на хляба и виното. Нека видим това-Матей 26 глава

18 Той каза: Идете в града при еди кого си и речете му: Учителят казва: Времето Ми е близо, у тебе ще празнувам пасхата с учениците Си.

Това е Божията Пасха. Когато даде да ядат хляба и да пият виното.

19 И учениците сториха както им заръча Исус, и приготвиха пасхата.

И те приготвиха Пасхата!

26 И когато ядяха, Исус взе хляб, благослови, и го разчупи и като го даваше на учениците, рече: Вземете яжте; това е Моето тяло. 27 Взе и чашата, и, като благодари, даде им, и рече: Пийте от нея всички! 28 Защото това е Моята кръв на [новия] завет, която се пролива за прощаване на греховете. 29 Но казвам ви, че отсега няма вече да пия от тоя плод на лозата, до оня ден, когато ще го пия с вас нов в царството на Отца Си.

Виждате ли какво казва? Няма да пие това вино докато не дойде Царството на Отец! Защо не по времето на неговото Царство-това през Милениума? Защото и тогава Пасхата все още ще се пази! Работата не е приключена! Знаете, че маята представя греха. И по времето на Милениума хората ще вършат грехове. И ето-това ще стане чак в Царството на Отец. Защото 7 дена са ни дадени за да живеем в това тяло. Исус възкръсна на седмият ден-в края на съботата.
Ще видим и Йоан 7 глава

1 След това Исус ходеше по Галилея; защото не искаше да ходи по Юдея, понеже юдеите искаха да Го убият.

Днес всички обичат Исус-наистина ли?

2 А наближаваше юдейският празник шатроразпъване. 14 Но като се преполовяваше вече празникът, Исус възлезе в храма и почна да поучава.

В средата на Празника, Исус започна да говори:

37 А в последния ден, великия ден на празника, Исус застана и извика казвайки: Ако е някой жаден, нека дойде при Мене и да пие.

Вижте какво стана-не става въпрос за седмият ден, но за Великият Ден на Празника. На Осмият Ден! И живата вода е Божието Слово. Това е Великият Ден на Празника. Хората не разбират, че Пасхата също е Празник. Тогава са яли агне с горчиви треви. Но в Царството на Отец вече кръв и плът няма да има-за това няма вече агне! Дали ще има животни в Царството на Отец-не знаем. Този ден представя завършването на плана на Бога за човека! И още едно място-Второзаконие 14 глава, защото винаги ще се намери някой, който ще каже, че алкохола е грях... Но ще видим какво казва Господ по този въпрос. А Исус не се изменя-никога! Евреите 13:8. И никой никога не еимал работа с Отец-никога. Второзаконие 14 глава

22 Непременно да даваш десетък от всичките си произведения, които си посеял, които нивата ти произвежда всяка година. 23 И десетъкът от житото си, от виното си и от маслото си, и първородните от говедата си и от овците си да ядеш пред Господа твоя Бог, на мястото, което избере за да настани Името Си там; за да се научиш да се боиш всякога от Господа твоя Бог. 24 Но ако, когато те благослови Господ твоят Бог, пътят е много дълъг за тебе, щото да не можеш да ги занасяш, понеже е много далеч от тебе мястото, което избере Господ твоят Бог, за да настани Името Си там, 25 тогава да разменяш десетъците си с пари и да вържеш парите в ръката си, па да идеш на мястото, което избере Господ твоят Бог; 26 и да дадеш парите за какво да е нещо, което пожелае душата ти, за говеда или за овци, или за вино, или за спиртни пития, или за какво да е нещо, което би пожелала душата ти; и там, пред Господа, твоя Бог, да ядеш и да се развеселиш, ти, домът ти

Виждате какво казва Господ-можете да си купите дори и спиртно питие. И кои сме ние да кажем, че не можем да правим това? Това е денят, в който ние празнуваме времето, когато Господ ще ни избави напълно от смъртта.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172760
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031