Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2015 02:32 - СПАСЕНИЕТО-КАКВО ЩЕ ЗАМЕНИТЕ ЗА НЕГО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1019 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Псалм 145:8-13

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам това-Божията събота.
Понякога ние имаме истинска нужда да се спрем и добре да се огледаме: ние наистина ли сме Божии служители във всяко време или сме Божии служители само в добрите времена-когато всичко ни е наред? Христините днес не могат да удържат на напрежението дето са имали предишните християни.
Трябва да знаете едно нещо относно това творение-човека: Господ казва, че ще ни даде каквото ни е необходимо, ако сме негови служители. Но той не казва, че всичко ще бъде в рози през цялото време. В действителност той казва, че по някога ще имаме и падения. Но не този, който пада е в проблем. Този, който не става-той е в проблем! По някога животът е суров; по някога нещата не са както ни се иска на нас. А понякога взимаме решения които не са правилните решения, но понеже сме Божии служители, трябва да живеем с последиците.
Някои хора служат на Господ когато им е удобно; някои-само с устата си; някои служат на Господ тъй кто не са намерили нищо друго с което да се заемат.
Но едно нещо искам да ви покажа със сигурност: че ако ще трябва да попаднете в Божието Царство, вие ще бъдете с компания от хора и когато видите някои от нещата които тези хора е трябвало да направят за да влязат, ще получите идеята, че и вие трябва да дадете нещо подобно. Вижте: аз като Божии служител-има някои неща които аз желая, но те не са в съответствие с Господ-аз дори и не ги закачам тези неща. Защо? Защото по някога такива ще поставят сянка върху моята служба на Господ! И тогава трябва да се запитам: какво бих дал за спасението си? Колко повече наказание аз бих понесъл зарди спасението си? И има ли каквото и да е в целият свят, което да бих искал да задържа така, че дори и да изгубя собственото си спасение? И винаги когато се запитам този въпрос, аз си отговарям: НЕ! НИЩО НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА ГО ИМАМ-АЗ СЕ ОТКАЗВАМ ОТ ВСИЧКО!
И ако вие не можете да приемете същата мисъл, вие имате сериозен проблем-вие няма да влезете в това спасение, братя и сестри.
Ако съм в ситуация, в която не искам да бъда, (а много често намирам себе си в такива ситуации), като изляза от нея, аз мисля: колко дълъг ще бъде моят живот на тази земя и колко дълъг ще бъде животът ми от другата страна. И като си помисля колко краткотраен е животът ми от тази страна и как ще бъде ВЕЧЕН от другата-която може да бъде добрата страна или лошата-в Огненото езеро, но пак в царството и пак-вечно, не виждам никакъв смисъл да го дискутирам! Защото колкото и да си успял в този живот; колкото и добре да си живял на тази земя; или колкото и удоволствия да си имал, ще дойде ден когато ще станеш стар и ще умреш. И всичко е свършило! Ако си благословен достатъчно за да си жив когато дойде Господ както и да се погледне, ти вече няма да си същият  И така: от какво би се отказал, за да влезеш в Царството?
Господ даде строги правила, но те не са строги ако твоето съзнание е подготвено и се е обърнало към Господ. Но са строги ако не си се обърнал в съзнанието си към него.
Ние ще започнем урока от Лука 14 глава. Хората винаги ви казват, колко много обичат Исус. Но тук Исус ви казва съвсем директно, какво означава да го обичаш; да му служиш; да го следваш. И ако не можете, то по-добре си съберете нещата и си идете в къщи веднага! И се наслаждавайте на всичките удоволствия които можете да имате, защото ще плащате за тях във вечността... Понякога трябва да видим истината както е. Господ ни предупреждава постоянно, но никой не иска да чуе.
 
25 А големи множества вървяха заедно с Него; и Той се обърна и им каза:
26 Ако дойде някой при Мен и не намрази баща си и майка си, жена си и децата си, братята си и сестрите си, а още и собствения си живот, не може да бъде Мой ученик.
 
Господ не ви казва да мразите баща си и майка си! Това което ви казва е, че вашата любов към него трябва да бъде по-голяма от вашата любов към всички останали. Защото когото обичате най-много-на него и ще се подчинявате и това е съвсем просто. И това ще определя вашето поведение.
 
27 Който не носи своя кръст и върви след Мен, не може да бъде Мой ученик.
 
Казва ви, че трябва да правите нещата които са по Бога и трябва да ги вършите независимо от всичко-това означава да носиш кръста си. Мислете по това братя и сестри!
 
28 Защото кой от вас, когато иска да построи кула, не сяда първо да пресметне разноските - дали ще има с какво да я
доизкара?
29 Да не би като положи основа, а не може да довърши, всички, които гледат, да започнат да му се присмиват и да казват:
30 Този човек започна да строи, но не можа да довърши.
 
Казва: как ще започнете да строите къща или каквото и да е, и няма да прегледате първо какво ще струва? Когато скочите и започнете нещо, но не можете да го завършите, всеки ще го забележи. Същото е и с Божието Слово. Защото колко от вас
наистина са се замисляли над това? Мислите ли за закона и за постановленията и как трябва да ги изпълнявате? Защото това ще ви доведе до правилната страна на Царството. О-о, вие така или иначе ще влезете в Царството, но не бихте искали да влезете в другата страна.
 
31 Или кой цар, който отива на война срещу друг цар, няма да седне първо да се посъветва - може ли с десет хиляди да се противопостави на онзи, който идва срещу него с двадесет хиляди?
32 Иначе, докато другият е още далеч, изпраща посланици да иска условия за мир.
 
Господ ви казва да мислите-точно както примерите които ви дава. С други думи: ако искате да служите на Бога, готови ли сте да вземете върху себе си и боят? Говоря за истинските Божии служители-не говоря за тези от днешните дни-всички ви обичат.

Но когато четем Библията, ще видим какво се е случвало на истинските Божии служители.
С други думи Господ ви казва: използувайте главата си! Защото няма просто така да влезете в Царството. И ако тръгнете след Господа-и най-близките ви хора ще се обърнат против вас.
 
33 И така, ако някой от вас не се отрече от всичко, което има, не може да бъде Мой ученик.
 
Как абсолютно е всичко? Това означава, че каквото и да е, което ви спира да служите на Господ както той изисква-оставете това нещо. Толкова е просто. За това казвам на нашите сестри: вашият съпруг е вашият господар; вашата глава; вашият директор, докато не зпочне да бяга от Господ. Тогава той става проблем, който вие трябва да намерите как да разрешите. Това сестри не означава, че трябва да скочите и да оставите вашите съпрузи! Това само означава, че вие трябва да намерите как да изработите вашето собственно спасение. И не збравяйте, че каквото и да е изпитанието ви сега, то е само временно.
Нека сега да видим Левит 10 глава. Всичко не е розово и ние можем лесно да паднем ако не внимаваме. И ако не можете да се контролирате, какво ще бъде с вас? Оказва се, че тези родени от Аарон нямаха пълно разбиране.
 
1 А Надав и Авиуд, синовете на Аарон, взеха всеки кадилницата си, сложиха в тях огън и сложиха на него тамян, и принесоха пред ГОСПОДА чужд огън, който Той не им беше заповядал.
2 Затова излезе огън отпред ГОСПОД и ги пояде и те умряха пред ГОСПОДА.
 
Чакай малко: и те запалиха чужд огън пред Господа на олтара, за който той не беше наредил и Господ ги изгори с огън. Това са свещеници-това не са обикновенни хора! Какъв беше този чужд огън, който те запалиха и защо стана това? Защото те допуснаха огънят от олтара да изгасне. Огънят на олтара никога не трябваше да изгасва-той е познат на Господа. Те явно бяха заспали и бяха оставили огънят на олтара да изгасне и когато се опитаха да заплят нов огън Господ беше много бърз в своето действие. И ако Господ уби така своите свещенници, какво мислите, че ще направи с вас? Добре е да започнете да се замисляте по тези въпроси. По някога вършим неща които не е редно и тъй като Господ не ни наказва мислим, че всичко еотминало. Не е, но имайте търпение! И където и да бягате, той ще ви намери. Но нека видим какво стана
 
3 Тогава Мойсей каза на Аарон: Това е, което говори ГОСПОД, като каза: В онези, които се приближават при Мен, ще се осветя и ще се прославя пред целия народ.
 
Казва: Господ ви дава да разберете, че вие трябва да правите точно което ви казва и вие ще ме прославите, като ми се подчинявате. Защото ако не ми се подчинявате, ще ви нараня

А Аарон мълчеше.
4 И Мойсей повика Мисаил и Елисафан, синовете на Озиил, чичото на Аарон, и им каза: Пристъпете, вдигнете братята си отпред светилището и ги изнесете вън от стана.
5 И те пристъпиха и ги изнесоха с хитоните им вън от стана, както каза Мойсей.
6 Тогава Мойсей каза на Аарон и на синовете му Елеазар и Итамар: Да не откриете главите си и да не раздерете дрехите си, за да не умрете и да не дойде гняв на цялото общество; но братята ви, целият израилев дом, нека плачат за това изгаряне, което ГОСПОД извърши.
 
С други думи тези момчета направиха нещо много лошо. И когато някой извърши грях-без значение кой е и същото се случи с него, ти не трябва да скърбиш за него. Това е, което хората не разбират. И Господ не искаше никой да тъжи за тези двама души. Защото те направиха нещо против Господа. Така е е и днес-не може да жалите престъпниците!
 
7 И да не излезете от входа на шатъра за срещане, за да не умрете, защото маслото за ГОСПОДНОТО помазване е на вас. И те направиха, както каза Мойсей.
 
Сега Господ ги предупреждава лично тях, какво не трябва да правят. Защо? Защото те са помазани. С други думи: вие имате да играете някаква роля, ако сте Божии служители. И тази роля вие трябва да я изпълнявате при всякакви условия. Малцина разбират това.
Казват: “О, аз се разгневих”; или: “ Аз трябваше да го ударя по устата...”; или: “Аз съм само човек...” И ако продължавате
да играете тази игра братя и сестри ще ви се даде което ще ви се даде, но тогава ще бъде за винаги
 
12 После Мойсей каза на Аарон и на останалите му синове Елеазар и Итамар: Вземете хлебния принос, който е останал от жертвите чрез огън на ГОСПОДА, и го яжте безквасен при олтара, защото е пресвят;
13 и трябва да го ядете на свято място, понеже това е наредба за теб, наредба за синовете ти от жертвите чрез огън на ГОСПОДА, защото така ми беше заповядано.
 
Моисей каза на хората да вземат жертвоприношението. То беше най-свято и трябваше да се яде по определен начин. Това е обичайно за свещениците-това е което трябва да правят. Но те имаха проблем с това.
 
16 И Мойсей потърси грижливо козела на жертвата за грях, но ето че беше изгорен. И той се разгневи на Елеазар и на Итамар, останалите синове на Аарон, и каза:
 
Казва: защо не ядете това-това е което трябва да правите!
 
17 Защо не ядохте жертвата за грях на свято място? Това е пресвято и ви е дадено, за да отнемате беззаконието на обществото и да правите умилостивение за тях пред ГОСПОДА!
18 Ето, кръвта й не се внесе вътре в светилището. Трябваше непременно да я ядете в светилището, както заповядах!
19 Но Аарон каза на Мойсей: Ето, те принесоха днес жертвата си за грях и всеизгарянето си пред ГОСПОДА; и ми се случиха такива неща - ако бях ял днес жертвата за грях, щеше ли да се види угодно на ГОСПОДА?
 
Казва: Господ уби моите двама сина! Аз направих всичко което трябваше да направя.
Но понякога умът ви не е насочен към правилното нещо, за да го направите.
Аарон казва на Моисей: как аз мога да ям това жертвоприношение за грях с чиста съвест? Моите двама сина бяха убити докато правеха това жертвоприношение за грях. И Моисей остави всичко така.
Вижте какво се случи:
 
20 И Мойсей чу това и одобри.
 
Понякога братя и сестри нещата са сериозни, а вие все още трябва да вършите Божието дело, но вашето мислене не е насочено в правилната посока.
Аз ви казвам: по някога се ръкувам с братя, които не бих искал да видя в това събрние. Но понеже съм пастирят, правя го.

Защо? Защото е част от моята работа. Това е така просто.
Нека да видим и друго място-Съдии 11 глава. Аз искам да ви покажа някои от хората които ще бъдат в царството и искам да се сравните с тези хора. Тази цяла Библия е написана за да ни бъде пример, братя и сестри. Това е което ви казва Павел: всичко това! Така, че да имате какво да погледнете и да разберете как да се държите. И още за да ви изясни, че Господ не ви обича каквито сте-независимо от духовното ви състояние. Едно нещо за хората от старите дни: те разбираха много добре, че имаше неща които просто трябваше да направят. Някои клетви, които бяха направили; някои обещания които са били дали-те е трябвало да пазят. Това е човек, който беше син на проститутка. Но ще ви покажем нещо.
 
1 А галаадецът Ефтай беше храбър воин. Той беше син на блудница; а бащата на Ефтай беше Галаад.
 
Той е могъщ човек, безстрашен, боец. Обаче имаше един проблем: те не го уваажаваха, защото беше син на проститутка.
 
2 А жената на Галаад му роди синове; и когато синовете на жената пораснаха, те изгониха Ефтай и му казаха:
 
Това означава, че този човек все още му беше син. Но имаше и други синове, които бяха в къщата също. Този обаче беше
изгонен от другите синове на баща си.
 
2 Ти няма да наследиш в бащиния ни дом, защото си син на друга жена.
3 И Ефтай избяга от братята си и живееше в земята Тов; и при Ефтай се събираха безчестни мъже и излизаха с него.
4 И след известно време синовете на Амон излязоха да се бият срещу Израил.
5 И когато синовете на Амон излязоха да се бият срещу Израил, галаадските старейшини отидоха да доведат Ефтай от земята Тов.
 
И ето сега, изведнъж се сетиха за него. След като го бяха изхвърлили и от дома му, и от земята му, сега той им трябваше
 
6 И казаха на Ефтай: Ела и ни стани водач, за да се бием срещу синовете на Амон!
 
Този път Ефтай ще им постави условие.
 
9 Тогава Ефтай каза на галаадските старейшини: Ако ме върнете обратно, за да се бия срещу синовете на Амон, и ГОСПОД ги предаде пред мен, ще стана ли глава над вас?
 
Той иска да стане цар над тях.
 
10 И галаадските старейшини казаха на Ефтай: ГОСПОД е свидетел между нас, че непременно ще направим, както си казал!
 
Те имат сериозен проблем и са готови на всичко, за да се отърват иму обещаха да го направят водач над тях.
 
29 Тогава ГОСПОДНИЯТ Дух беше на Ефтай и той мина през Галаад и Манасия, мина и през Масфа Галаадска, и от Масфа Галаадска излезе срещу синовете на Амон.
30 И Ефтай направи обрек пред ГОСПОДА и каза: Ако наистина предадеш синовете на Амон в ръката ми,
31 тогава онова, което излезе от вратата на дома ми да ме посрещне, когато се върна с мир от синовете на Амон, да бъде на ГОСПОДА, и аз ще го принеса като всеизгаряне!
 
Това беше неговата грешка-той направи оброк. Той трябваше само да победи във войната; но той се закле за това нещо на Бога.
 
32 Така Ефтай излезе срещу синовете на Амон, за да се бие срещу тях, и ГОСПОД ги предаде в ръката му.
33 И той им нанесе много голямо поражение от Ароир до прохода на Минит, двадесет града, и до Авел-Керамим. Така синовете на Амон бяха покорени пред израилевите синове.
34 И когато Ефтай дойде до къщата си в Масфа, ето, дъщеря му излизаше да го посрещне с тимпанчета и танци; а тя беше
единствената му, освен нея той нямаше нито син, нито дъщеря.
 
И така, изведнъж, този обрек избухна в лицето му. Ето защо казвам на хората: не давайте обещания за неща които не можете да изпълните! А веднъж като направите оброк, дори и да направите после втори, ще платите за първият.
И изведнъж след като този мъж имаше такава велика победа, всичко се срина върху него. Но защо? Защото той се обрече пред Господа.
 
35 И като я видя, той раздра дрехите си и каза: Горко ми, дъще моя! Ти ме съкруши!
 
Тя не го съкруши-той сам се съкруши, защото отвори голямата си уста. Господ щеше да изпълни всичко така или иначе чрез неговата ръка.
 
... Ти си сред онези, които ми причиняват скръб! Защото дадох дума пред ГОСПОДА и не мога да си я взема обратно.
 
Това ми показва, че той също се страхува от Господ и не може да се отрече от думта си. Имате ли вие тази духовна сила?
 
36 А тя му каза: Татко мой, ако си дал дума пред ГОСПОДА, стори с мен според каквото е излязло от устата ти,
 
Вижте: тя също разбира какво означава това-тя също се страхува от Господа. Като син на проститутка този човек е имал много добро разбиране на Божието Слово. Това също ми показва, че той е учил на него и дъщеря си. Иначе от къде биха знаели всичко това и че не може да се отрече от обрека си с Господ?
Представяте ли си какво е да дадете на Господ единственото си дете? Това трябва да го имате предвид, братя и сестри!
 
... понеже ГОСПОД ти е дал възмездие над враговете ти, синовете на Амон.
39 И в края на двата месеца тя се върна при баща си, и той стори с нея според обрека, който беше направил.
 
Можете ли да си представите това? И вижте-тя не избяга от страната! Тя се върна, за да напрви с нея баща й това, което се беше заклел пред Господа. Това беше глупав оброк, който този мъж направи.
По някога правите глупав избор и веднъж като го направите, трябва да живеете с последиците до края на живота си. Хората правят глупави избори и после искат да обвинят всички други, но не и себе си. Ако ще сте Божии служители-не може да бъде по друг начин.
Второзаконие 23 глава-като дойдете тук аз ще ви покажа как е истината. И понеже ви обичам, показвам ви какво ще стане с вас ако не се подчините на Господа-огненото езеро ви чака.

21 Когато направиш обрек на Господа твоя Бог, да не забравяш да го изпълниш; защото Господ твоят Бог непременно ще го изиска от тебе, и неизпълнението му ще ти се счете за грях.

Ефтай знаеше това. Ако се обречеш за нещо пред Господа-трябва да го опазиш. Израел обеща на Господа, че ще пази всичко, което Господ даде... Разбирате ли това?

22 Но ако се въздържаш от да се обричаш, няма да ти се счита за грях. 23 Каквото излиза из устните ти, пази го и го
върши според както си обрекъл на Господа твоя Бог, сиреч, доброволния принос, който си обрекъл с устата си.    

Трябва да пазиш всичко, което си обещал на Господа. Имаше един брат, който обещаваше, че ако има пари, ще даде дори и повече от 10 процента. Той спечели пари, но не даде нищо на Господа. И загуби всичко-дори и ума си. А всичко вървеше добре с него.
Нека ви покажа какво е стаанло с някои хора които са били добре, но са обещали нещо на Господа, което не са изпълнили-Деянията 4 глава

32 А множеството на повярвалите имаше едно сърце и душа; и ни един от тях не казваше, че нещо от имота му е негово, но всичко им беше общо.    
Те са били силно вярващи и всички са били като един човек. И всички са били Изариляни-до последният и не е имало нито един чужденец.

33 И апостолите с голяма сила свидетелствуваха за възкресението на Господа Исуса; и голяма благодат почиваше над всички тях. 34 Па и никой от тях не беше в лишение; защото всички, които бяха стопани на ниви или на къщи, продаваха ги, и донасяха цената на продаденото,    
И хората са продаваликаквото имат и са донасяли парите при апостолите.

35 и слагаха я при нозете на апостолите; и раздаваше се на всекиго според колкото имаше нужда.    

И всичко е било добре за всички, но се е намерил някой, който е искал да се възпротиви на тази система.
Нека да видим Деяния на апостолите 5 глава и обърнете внимание: Господ предпочита да не правите лекомислени обещания, да не се държите глупаво с него, защото ще страдате.
 
1 А един човек на име Анания, с жена си Сапфира, продаде имот
2 и задържа от полученото със знанието на жена си; и донесе една част и я сложи пред краката на апостолите.
 
По това време всичко беше общо, но тези двмата решиха, че ще задържат от парите-като че ли лъжеха Петър
 
3 А Петър каза: Анание, защо Сатана изпълни сърцето ти, за да излъжеш Светия Дух и да задържиш от стойността на нивата?
 
Вижте: това е проблемът. Ти не знаеш с кого си имаш работа. Анания и жена му си мислеха, че имат рбота с апостола. За това казвам на хората: тези хора-апостолите-са носели същата отговорност и същата сила които носеше Моисей!
4 Докато стоеше непродадена, не беше ли твоя? И след като се продаде, не бяха ли парите в твоята власт? Защо намисли това нещо в сърцето си? Ти излъга не хора, а Бога.
5 И Анания, като чу тези думи, падна и издъхна; и голям страх обзе всички, които чуха това.
 
Анания каза, че е грешка. Видяхте какво направи ангелът с него-уби го! Анания не трябваше да обещава нещо, което после наруши.
 
6 И по-младите мъже станаха, обвиха го, изнесоха го и го погребаха.
7 И като се минаха около три часа, влезе и жена му, без да знае за станалото.
8 И Петър я попита: Кажи ми, за толкова ли продадохте нивата? И тя каза: За толкова.

Всеки човек трява да изработи своето лично спасение.

9 А Петър каза: Защо се съгласихте да изкушите Господния Дух? Ето, краката на тези, които погребаха мъжа ти, са при вратата и ще изнесат и теб.
10 И тя начаса падна до краката му и издъхна. И когато младежите влязоха, я намериха мъртва; изнесоха я и я погребаха до мъжа й.
 
Това е една от вашите сестри. Сестри, вашите съпрузи носят хляба в къщи и ви казват: аз съм ти господарят! Но както и да е, когато вашият съпруг върви срещу Господа, не го следвайте, или ще получите същата награда-Павел ви предупреждава за това!
И така, ангелът беше там, докато тези двамата се разговаряха преди да донесат парите на апостолите. Той чу всичко и докладва на Петър какво става. И му каза: ще ги убия и двамата. И сестрата не беше оправдана изобщо-тя умря за своя си грях.
Нека да видим Еклисиаст 5 глава. Божият слуга има сила; има и задължения
 
4 Когато дадеш обещание на Бога, не се бави да го изпълниш, защото Той не благоволява в безумните. Изпълни това, което си обещал!
 
Вижте какво казва: ако дадеш оброк, трябва да го изпълниш, защото Господ няма удоволствие от глупаците и не можете да избягате от Господ. Ако се обречете на Господ, ще дойде време да му платите. За това и ви казвам: когато влизате във водата за да се кръстите, вие се обричате на Господ! Вие казвате, че вие ще го следвате дори с цената на живота си и ако отпаднете от обрека си с Господ, той ще ви накара да платите в края на пътя. Не можете да се скриете!
 
5 По-добре да не обещаваш, отколкото да обещаеш и да не изпълниш.
6 Не позволявай на устата си да вкара плътта ти в грях и не казвай пред Божия Ангел, че е било по погрешка.
 
Казва: дори не се обръщайте към ангелите-те не чуват тези неща. Защото ако му кажете, че е било в момент на слабост или емоция и не сте били отговорни за това, то ангелът ще ви каже: да... и ще ви отреже глвата. Той не иска да чува извинения. Защото ако той ви пусне, то той става жертвата. Това вие трябва да разберете! Как така зная, че няма никакво извинение: не уби ли Господ двамата сина на Аарон? Господ ви предупреждва, ако направите обещание или обрек-трябва да го пазите, защото нищо няма да ви отърве от последиците, ако го нарушите.
Нека да видим Даниил 3 глава-разберете, че си имате работа с Господа. И каквото и да става-трябва да вървите с него. Дори и до края.
 
1 Цар Навуходоносор направи образ от злато; височината му беше шестдесет лакътя и ширината му - шест лакътя. Изправи го в равнината Дура, във вавилонската област.

Направил е пагански бог.

4 И глашатаят извика силно: На вас се заповядва, народи, племена и езици:
5 Когато чуете звука на тръбата, на свирката, на арфата, на лирата, на псалтира, на гайдата и на всякакъв вид музика, да
паднете и да се поклоните на златния образ, който цар Навуходоносор е изправил!
6 А който не падне да се поклони, в същия час ще бъде хвърлен сред пламтящата огнена пещ.
 
Не само, че ви казва, че като чуете тази музика трябва да се поклоните: той още ви казва, че ще бъдете изгорени в огнената пещ ако не паднете да се поклоните.
Господ ви казва същото нещо! Сатана копира Господ, братя и сестри. Но е имало някои от юдеите които не са се поклонили.
 
8 Заради това някои халдейци се приближиха при царя и издадоха юдеите.
9 като проговориха казвайки на цар Навуходоносора: Царю, да си жив до века!
12 Има някои юдеи, които ти си поставил над управата на вавилонската област - Седрах, Мисах и Авденаго; тези мъже, царю, не те зачитат; на боговете ти не служат и на златния образ, който си изправил, не се покланят.
 
Тези хора не са били кои да са-те са били част от правителството на Навохудоносор.
 
13 Тогава Навуходоносор с гняв и ярост заповяда да докарат Седрах, Мисах и Авденаго. Тогава докараха тези мъже пред царя.
16 Седрах, Мисах и Авденаго отговориха и казаха на цар Навуходоносор: Не ни е нужно да ти отговаряме за това нещо.
 
Вижте какво му отговарят: ние дори не се интересуваме да ти отговаряме: няма какво да му мислим.
 
17 Ако е така, нашият Бог, на когото ние служим, може да ни отърве от пламтящата огнена пещ; и от твоите ръце, царю, ще ни избави.
18 Но и ако не, пак знай, царю, че на боговете ти няма да служим
 
Вие готови ли сте за такова нещо, братя и сестри? Това, което е описано тук е съвсем сериозно.
 
18... и на златния образ, който си изправил, няма да се покланяме.

Те знаеха на кого служат. И нямаше да се покронят на паганският бог.

19 Тогава Навуходоносор се изпълни с ярост и изгледът на лицето му се измени против Седрах, Мисах и Авденаго. Той проговори и заповяда да нагорещят пещта седем пъти повече, отколкото обикновено се нагорещяваше.
20 И на някои силни мъже от войската си заповяда да вържат Седрах, Мисах и Авденаго и да ги хвърлят в пламтящата огнена пещ.
 
Защо царят е така разярен от тези тримата? Защото те са на високи постове в неговото правителство и ето-те не се подчиняват на царя. Това е същото, като някой от вас да попадне на работа в голяма компания и да се издигне на висока позиция. И всички го уважават, до момента в който той трябва да реши да направи ли нещо, което е неморално и грешно, и е срещу Господа или не. И ето, той избира праведният път и сега всички са срещу него.
 
21 Тогава тези мъже бяха вързани с долните и горните си дрехи, с тюрбаните и дрехите си, и бяха хвърлени сред пламтящата огнена пещ.
22 А понеже заповедта на царя беше строга и пещта беше изключително нагорещена, огненият пламък уби онези мъже, които вдигнаха Седрах, Мисах и Авденаго.
23 А тези трима мъже, Седрах, Мисах и Авденаго, паднаха вързани сред пламтящата огнена пещ.
24 Тогава цар Навуходоносор се ужаси и стана бързо, проговори и каза на съветниците си: Не хвърлихме ли трима мъже вързани сред огъня? Те отговориха и казаха на царя: Вярно е, царю.
25 Той отговори и каза: Ето, виждам четирима мъже развързани да ходят сред огъня и нямат никаква повреда! И по вида си четвъртият прилича на Божи Син.
 
Това е което трябва да правите, братя и сестри! Вие трябва да вярвате: няма значение как страшно или невероятно изглежда-вие трябва да служите до съвършенство на Господа и ако той не ви спаси-дори да сте готови да умрете. Вие тябва да сте готови за това. И ако не сте готови-не можете да следвате Господ. Знаете ли защо? Защото ще се отречете от Господ, ако не сте готови.
 
26 Тогава Навуходоносор се приближи до вратата на пламтящата огнена пещ, проговори и каза: Седрахе, Мисахе и Авденаго, слуги на Всевишния Бог, излезте и елате тук! Тогава Седрах, Мисах и Авденаго излязоха отсред огъня.
27 И сатрапите, наместниците, областните управители и царските съветници се събраха и видяха тези мъже - че огънят не беше имал власт над телата им;.
 
Царят намери, кой е истинският Бог. И ето-огънят не беше имал власт над тях. Защо? Защото те бяха служители на Всевишният Господ! И ето-изведнъж Навохудоносор стана вярващ. Точно както и когато вие правите това, което трябва да правите според Словото-хората ви наблюдават, братя и сестри И някои от тях стават вярващи. Защо? Защото вие сте им за пример.
 
... Косъм от главата им не беше изгорял и долните им дрехи не се бяха изменили, и даже миризма на огън не беше преминала на тях.
28 Навуходоносор проговори и каза: Благословен да бъде Бог на Седрах, Мисах и Авденаго, който изпрати Ангела Си
 
Вижте: той знаеше, че имаше ангел в пещтта, който ги избави.
 
... и избави слугите Си, които се уповаха на Него и престъпиха думата на царя, и предадоха телата си, за да не служат и да не се покланят на друг бог, освен на своя Бог.
 
И това е което Господ иска от вас-така да се държите. И тогава ще бъдете изненадани какво Господ ще направи за вас.
 
29 Затова издавам указ: Който и да било от всеки народ, племе и език, който би казал зло против Бога на Седрах, Мисах и Авденаго, да се разсече на части и къщата му да се обърне на бунище; защото няма друг бог, който може да избави така.
 
Чакай малко: той превключи Боговете ли? Защото той разбра, на чия страна трябва да бъде. И разбра това чрез Божите служители.
 
30 Тогава царят повиши Седрах, Мисах и Авденаго във вавилонската област.
 
Защото те служеха на Господа-Той ги награди. Господ е, който е създал този свят. Той даде на Сатана да има някаква власт, но Господ може да промени всичко, което Сатана прави и вие тябва да знаете това. Защото единствената власт която има Сатана е тази, която му е дал Господ. Но това е което не ви четат в църквите. Защото ви описват само розови катинки. За това вие не трябва да правите нищо; не трябва да пазите закона; не трябва дори да бъдете прави.
Братя и сестри, това не е което ни казва Библията!
Нека да отидем на Деянията на апостолите 5 глава и да видим тези апостоли. Това са хората с които вие трябва да се сравнявате и е добре да обърнете внимание на реалността.
 
16 Събираше се още и множество от градовете около Ерусалим та носеха болни и измъчваните от нечистите духове; и всички се изцеляваха.

Исус остави власт на апостолите си.

17 Тогава първосвещеникът и всички, които бяха с него, а именно сектата на садукеите, станаха и се изпълниха със завист,
 
Помислете: това са хора които не вярват във възкресението-и щом не вярват във възкресението, то те не вярват и в Господ. При това тези са религиозни хора и имаха проблем,че апостолите лекуваха хората в името на Исус.
 
18 сложиха ръце на апостолите и ги хвърлиха в общата тъмница.
19 Но през нощта Господен ангел отвори вратата на тъмницата, изведе ги и каза:
20 Идете, застанете в храма и говорете на народа всичките думи на този живот.
 
Госопд винаги ще ви спаси ако го следвате както той иска. Вижте, ангелът дойде и им каза какво трябва да правят.

25 Но дойде някой си та им извести: Ето човеците, които турихте в тъмницата, стоят в храма и поучават людете.
 26 Тогава началникът отиде със служителите и ги доведе без насилие, защото се бояха от народа, да не би да ги замерят с камъни.
27 И като ги доведоха, ги поставиха пред Синедриона и първосвещеникът ги попита, като каза:
28 Не ви ли заповядахме строго да не поучавате в това име? Но ето, напълнили сте Ерусалим с учението си и възнамерявате да докарате върху нас кръвта на този Човек!
 
Сега и свещениците бяха уплашени. Защото колкото по-близо хората се приближаваха до Исус, толкова повече се отдалечаваха от тях. Когато някой достигне до знанието, той започва да сравнява с това, което е чувал от свещенника си и вижда дали е така или не. И идва момент, когато решава да не посещава тази цъква в която никой не го учи как да достигне до спасението. А вижте-Израел винаги е ритал портив името на Исус-единственият Првосвещеник на Отец. И ритате против него?
 
29 А Петър и апостолите в отговор казаха: На нас подобава да се покоряваме повече на Бога, отколкото на хората.
30 Бог на бащите ни възкреси Исус, когото вие убихте, като Го приковахте на дърво.

Но тези хора не искаха да чуват това.

31 Него Бог възвиси до десницата Си за Княз#или: Начинател# и Спасител, за да даде покаяние на Израил и прощаване на греховете.
32 И ние сме Негови свидетели за тези неща и Светият Дух, когото Бог даде на онези, които Му се покоряват.

Ние сме свидетелии  също и словото на пророчествата и всичко е едно.

33 А те, като чуха това, се късаха от яд и възнамеряваха да ги убият.
 
Той говореше за Божието Слово-аз мога да ви покажа чрез Словото това. И ние вършим същото-чрез Божието Слово ние свидетелствуваме за Божиите дела.    
 
34 Но един фарисей на име Гамалиил, законоучител, почитан от целия народ, се изправи в Синедриона и заповяда да отведат апостолите навън за малко време;
 
Сега вече имаме фарисей: той вярва в ангелите и във възкресението и беше доктор по Божият закон. Той имаше знанието. Той им каза нещо-нещо, което потвърждаваше знанията му.
 
38 И сега ви казвам, оттеглете се от тези хора и ги оставете, защото, ако това намерение или това дело е от хора, ще се
развали;
39 но ако е от Бога, няма да можете да го развалите. Пазете се да не би да се намерите и богопротивници.
 
Той им каза да внимават какво ще направят. Защото те не можеха да вървят срешу Божиите служители.
 
40 И те го послушаха; и като повикаха апостолите и ги биха, им заповядаха да не говорят в Името на Иисус и ги пуснаха.
 
Вижте: те все пак ги набиха! А кое е най-великото име на този свят-Исус! Но ние не искаме да чуваме това...

41 А те си отидоха от Синедриона радостни, че са били удостоени да претърпят опозоряване за Иисусовото Име.
 
Вижте-тези апостоли бяха дори щастливи за това което им се случи-те знаеха, че са на правилният път. Вие щастливи ли сте когато отидете във вашите църкви и им кажете какво казва Господ в Библията, а те искат да ви изхвърлят и ви наричат луди?

Или просто си мълчите, та да не знаят, че вие знаете?
И така, тези апостоли се радваха, защото пострадаха за Божието Слово. Вие като тях ли сте?
 
42 И нито един ден не преставаха да поучават и да благовестват и в храма, и по къщите, че Исус е Христос.
 
И те продължиха да преподават Божието Слово навсякъде, във всеки дом и всяко място защото бяха служители на Господа. Вие трябва да бъдете като тях! Защото когато дойде изпитанието, тогава виждаме кои са божиите служители. А те не воюват обратно против тези които ги бият.
Йоан 16 глава

1 Това ви казах, за да се не съблазните.     2 Ще ви отлъчат от синагогите; даже настава час, когато всеки, който ви
убие, ще мисли, че принася служба на Бога.    

И това е точно така. Казвам на хората които отиват в други църкви-както започнете да им казвате истината-ще ви изхвърлят от там

3 И това ще сторят защото не са познали нито Отца, нито Мене.    

Защото те не познават нито Отец нито Исус. Никога не са обръщали внимание какво пише в Битие 1 глава-Нека да направим човека по нашият образ. Или Захария 2 глава, където пише, че Отец е изпратил Исус.

4 Но Аз ви казах тия неща, та, кога дойде часът им, да помните, че съм ви ги казал. Отначало не ви ги казах, защото бях с вас;    

Нека да видим Притчи 24 глава
 
5 Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,

Ако имате познанието-ще устоите.

10 Ако покажеш малодушие в усилно време, силата ти е малка.
 
Вие служите на Господ, но щом се яви изпитанието-вие се огъвате и казвате: не мога да служа на Господ повече. Той не се погрижи за мене. Ако той беше Господ, не би допуснал това да ми се случи. Може би той е допуснал това да ви се случи точно защото е Господ и знае мислите в главата ви. Иска да ви опита за да види колко добре ще му служите, когато сте под напрежение. Но някои хора той няма нужда да ги изпитва-те вече са доказали, че дори и под напрежение остават Божии служители.
 
16 защото праведният седем пъти пада и пак става, а безбожните ще се сринат във зло.
 
Точно така: ако паднете, ставайте! И това е разликата на праведните и грешните. Но когато грешните паднат, повече не чувате за тях. Ако паднете поради това, че се борите да сте праведни, Господ ще ви привдигне!
Нека да видим Изход 32 глава: ще ви покажа превъзходен пример с един, който имаше малка духовна сила и когато и най-малкото изпитание дойде, той падна. Това е Аарон-Първосвещиникът. Господ даде 10 заповеди-два пъти! А какво ставаше тогава в лагера:
 
1 А когато народът видя, че Мойсей се забави да слезе от планината, народът се събра при Аарон и му каза: Стани, направи ни богове, които да ходят пред нас; защото на този Мойсей, човека, който ни изведе от египетската земя, не знаем какво му стана.

Те веднага се обърнаха към паганските богове. И се отрекоха от Моисей-на минутата-"този Моисей"...

2 Аарон им каза: Извадете златните обеци, които са на ушите на жените ви, на синовете ви, и на дъщерите ви, и донесете ми ги.
    
Аарон трябваше да ги спре.

3 И тъй, всичките люде извадиха златните обеци, които бяха на ушите им, и донесоха ги на Аарона.     4 А той, като ги взе от ръцете им, даде на златото образ с резец, след като направи леяно теле; и те рекоха: Тия са боговете ти, о Израилю, които те изведоха из Египетската земя.    

Колко глупави са тези хора. Те видяха как Аарон направи това теле-от обеците дето бяха в ушите им.

5 И като видя това, Аарон издигна олтар пред него; и Аарон прогласи, казвайки: Утре ще бъде празник Господу.    

Той дори определи празник за паганският бог

7 Тогава Господ каза на Моисея: Иди, слез, защото се развратиха твоите люде, които си извел из Египетската земя.

Господ вече не искаше изобщо дори да има общо с тези хора

10 сега, прочее, остави Ме, за да пламне гневът Ми против тях и да ги изтребя; а тебе ще направя велик народ.    

Господ има нужда само от един мъж за да държи завета с Авраам

11 Тогава Моисей се помоли на Иеова своя Бог, казвайки: Господи, защо пламва гневът Ти против людете Ти, които си извел из Египетската земя с голяма сила и мощна ръка?    

Моисей каза на Господа-ти ги изведе от Египет.

12 Защо да говорят египтяните, казвайки: За зло ги изведе, за да ги измори в планините и да ги изтреби от лицето на земята?

Повърни се от разпаления Си гняв, и разкай се за туй зло, което възнамеряваш против людете Си.    
Господ върши зло също!

14 Тогава Господ се разкая за злото, което бе казал, че ще направи на людете Си. 15 И така, Моисей се обърна и слезе от планината с двете плочи на свидетелството в ръцете си, плочи написани и от двете страни; от едната страна и от другата бяха написани. 16 Плочите бяха Божие дело; и написаното беше Божие писание начертано на плочите: 19
И като се приближи до стана, видя телето и игрите; и пламна Моисеевият гняв, така че хвърли плочите от ръцете си, и строши ги под планината.    

Моисей беше много разгневен.

20 Тогава взе телето, което бяха направили, изгори го в огън, и като го стри на ситен прах, разпръсна праха по водата и
накара Израилевите чада да я изпият.    

Човек на Господа направи това-защото те вървяха към самоубийство!

25 А като видя Моисей, че людете бяха съблечени, (защото Аарон ги беше съблякъл за срам между неприятелите им),    

Трябва да разерем какво става тук и за това нека видим Ефесяните 6 глава

11 Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола.     12 Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.

Борим се срещу Сатана и неговите ангели

13 Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден, и, като надвиете на всичко, да устоите.    

Иначе нямаме и шанса. И трябва да знаем истината

14 Стойте, прочее, препасани с истина през кръста си и облечени в правдата за бронен нагръдник,     15 и с нозете си обути с готовност чрез благовестието на мира.     16 А освен всичко това, вземете вярата за щит, с който ще можете да угасите всичките огнени стрели на нечестивия;    

И това е основното нещо-вярата. Трябва да вярвате в Господа и че може да ви избави от всяко зло.

17 вземете тоже за шлем спасението и меча на Духа, който е Божието слово;   

И въоръжете се с Божието Слово-то ще ви спаси
Нека се върнем на Изход 32 глава-сега вече разбрахме как Израиляните бяха голи.

26 застана Моисей при входа на стана и рече: Който е от към Господа нека дойде при мене. И събраха се при него всичките Левийци.    

Понякога трябва да сме наясно кои са служителите на Господа.

27 И рече им: Така говори Господ, Израилевият Бог: Препашете всички меча на бедрото си, минете насам натам от врата на врата през стана, и убийте всеки брата си, и всеки другаря си и всеки ближния си.    

Готови ли сте за това? Защото днес не трябва да убивате никого физически, но ще убивате лъжите дето хората са приели чрез Словото.

28 И Левийците сториха според Моисеевата дума; и в тоя ден паднаха от людете около три хиляди мъже.    
3000 са били убити! Поради паганизма в който вярваха.    

Нека да видим Евангелие от Иоана 12 глава. Това е Исус тука и ни казва, че всеки тябва да плаща своите задължения. Той
дойде не за да донесе мир, но меч!

23 А Иисус в отговор им каза: Дойде часът да се прослави Човешкият Син.
24 Истина, истина ви казвам: ако житното зърно не падне в земята и не умре, то си остава само; но ако умре, дава много
плод.

Казва ви, че първо трябва да умрете. Защото когато той дойде, ще има много плодове.

25 Който обича живота си, ще го изгуби; и който мрази живота си на този свят, ще го запази за вечен живот.

Вижте: ако обичате вашият живот-този, който сега живеете, ще го изгубите, но ако обичате вечният живот-ще го спечелите.

26 Ако служи някой на Мен, нека последва Мен; и където съм Аз, там ще бъде и служителят Ми. Който служи на Мен, него ще почете Моят Отец.
27 Сега душата Ми е развълнувана; и какво да кажа? Отче, избави Ме от този час. Но за това дойдох до този час.

Ако който и да е човек ме следва-ще върши това, което казвам. И Исус знаеше, че трябва да умре, за да спаси творението.
Това е много сериозен бизнес! Защото става въпрос за вечен живот или вечна смърт-огненото езеро където попадналите ще са живи на вечни мъки.
Нека да видим ІІ Послание към Коринтяните 11 глава. Този беше голям човек пред фарисеите, но вижте какво стана. Неговият проблем беше, че той се обърна срещу тях и тогава всички бяха срещу него. Защо в целият свят Павел нямаше приятели? Защо всички обичат Павел днес? Защото е мъртъв. Нямам проблем с Павел освен с едно-обрязването. Но Бибилята има проблем с него по този въпрос-не аз.

1 Дано бихте потърпели малко моето безумие; да! потърпете ме,     2 защото ревнувам за вас с божествена ревност, понеже ви сгодих с един мъж, да ви представя като чиста девица на Христа.     3 Но боя се да не би, както змията измами Ева с хитростта си, да се разврати умът ви и отпадне от простотата и чистотата, която дължите на Христа.
4 Защото, ако дойде някой и ви проповядва друг Иисус, когото ние не сме проповядвали, или ако получите друг дух, когото не сте получили, или друго благовестие, което не сте приели, вие лесно търпите това.
16 Пак казвам, никой да не ме счита за безумен; ако ли не, приемете ме като безумен, та и аз да се похваля малко.
17 Това, което казвам, не го казвам по Господа, а като в безумие, в тази моя увереност на хваленето.

Ще ви кажа за себе си-казва Павел.

21 За срам казвам, че бяхме слаби; но в каквото се осмелява някой - неразумно говоря - осмелявам се и аз.
22 Евреи ли са? И аз съм. Израилтяни ли са? И аз съм. Авраамово потомство ли са? И аз съм.

Павел говори за тези юдеи, които се опитват да учат срещу него-като че ли Павел е някой непознат. Така правят и днешните “юдеи”-твърдят, че Павел е Римлянин.
Но вижте какво казва Павел! Той им казва кой е!

23 Христови служители ли са? - В безумие говоря. - Аз още повече. Бил съм в много повече усилия, прекомерно в бичувания, още повече в тъмници и много пъти и на смърт.
24 Пет пъти юдеите са ми удряли по четиридесет удара без един,
25 три пъти са ме били с тояги, веднъж са ме пребивали с камъни, три пъти съм претърпявал корабокрушение, една нощ и един ден съм бил сред морските стихии.
26 Много пъти съм бил в пътешествия, в опасност от реки, в опасност от разбойници, в опасност от съотечественици, в
опасност от езичници, в опасност в града, в опасност в пустинята, в опасност в морето, в опасност между лъжебратя;

Вижте какво казва: дори и братята му бяха срещу него и са искали да го убият! И вашето поведение трябва да бъде като
неговото.

27 в труд и мъка, много пъти в неспане, в глад и жажда, много пъти в пост, в студ и голота;
32 В Дамаск областният управител на цар Арета постави стража в град Дамаск, за да ме улови,
33 но през един прозорец ме спуснаха по стената с кош и избягах от ръцете му.

Той е страдал така много и все още след всичко това стоеше в Божия път.
Някои ми казват: аз не мога да служа на Господа-той ме изостави. Наистина ли? Нека да ви покажа какво направи Господ с един велик пророк-нека да видим Езекил 24 глава. Господ върши каквото поиска и ако върши нещо с вас, не се притеснявайте какво върши с вас, но какво е вашето поведение. Защото вашето поведение или ще ви отреже от живота; или ще ви спаси. И помнете това нещо: в този живот всичко е временно! Тогава защо искате да дадете нещо вечно за нещо временно?

15 И Господното слово беше към мен и каза:

Вижте какво ще вземе от него-то е нещо, което той е обичал много.

16 Сине човешки, ето, Аз отнемам от теб радостта на очите ти с един удар; а ти не оплаквай и не плачи, и да не текат
сълзите ти!
17 Смълчи въздишките, не прави оплакване на мъртви, навий си тюрбана и обуй сандалите на краката си, не покривай устните си и не яж хляба на хората.

Казва: не искам да тъжиш изобщо!

18 И аз говорих на народа сутринта, а вечерта умря жена ми. И сутринта направих, както ми беше заповядано.

Вижте: направи това, което му беше заповядано! Господ прави неща от този род и не знаете защо го е направил-може би за доброто на човека. Обърнете внимание на вашето поведение!

19 И народът ми каза: Няма ли да ни обясниш какво значи за нас това, което правиш?

Хората се чудеха какво е това: защо той не тъжи, не оплаква жена си. Кажи ни какво означава това! Мислете по това, братя и сестри!

20 Тогава им казах: Господното слово дойде към мене и рече:     21 Говори на Израилевия дом: Така казва Господ Иеова: Ето, ще оскверня светилището Си, силата ви, с която се гордеете, желателното на очите ви и това, за което душите ви милеят; и синовете ви и дъщерите ви, които сте оставили, ще паднат от меч.    

И това ще стане и вие няма да тъжите дори.

24 Така Езекиил ще ви бъде знамение; всичко що направи той ще направите и вие; когато настане това, тогава ще познаете, че Аз съм Господ Иеова.    

И вие няма дори и време да имате за да оплаквате мъртвите си. Готови ли сте вие за това, сестри и братя?
Нека видим Битие 22 глава. Вие идвате от някоя църква и там всичко е прекрасно. И никой не ви казва какво ще стане с вас ако наистина тръгнете да следвате Господа.

1 След тия събития Бог изпита Авраама, като му рече: Аврааме. А той рече: Ето ме.     2 И рече Бог: Вземи сега
единствения си син, когото любиш, сина си Исаака, та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа.     9 А като стигнаха на мястото, за което Бог му беше казал, Авраам издигна там жертвеник, нареди дървата и, като върза сина си Исаака, тури го на жертвеника върху дървата.     10 И Авраам простря ръката си та взе ножа да заколи сина си.     11 Тогава ангел Господен му викна от небето и рече: Аврааме, Аврааме! И той рече: Ето ме. 12 И ангелът рече: Да не вдигнеш ръката си върху момчето, нито да му сториш нещо; защото сега зная, че ти се боиш от Бога, понеже не пожали за Мене и сина си, единствения си син.

Някой ден Господ може да изпита и вас-дали ще направите това, което Господ иска.
Нека да видим Послание към Евреите 11 глава-как са се държали тези Божий служители. Вие готови ли сте за това или само си играете със себе си? Ако е второто-Господ ще ви го покаже.

1 А вярата е твърдата увереност в неща, за които се надяваме, убеденост в неща, които не виждаме.

Ние вярваме, че Господ след като е обещал-ще ни спаси.

2 Защото заради нея старовременните получаваха свидетелство.
3 С вяра разбираме, че световете са били устроени с Божието слово, така че видимото не стана от видими неща.

Ние не сме били тогава там-за това трябва да го вярваме.

4 С вяра Авел принесе на Бога по-добра жертва от тази на Каин, чрез която за него се засвидетелства, че е праведен, тъй като Бог свидетелства за неговите дарове. И чрез тази вяра той, макар и мъртъв, още говори.

Авел говори чрез даровете си-поведението му говори и до днес.

17 С вяра Авраам, когато го изпитваше Бог, принесе Исаака жертва, да! оня, който беше получил обещанията принасяше
единородния си син, -     18 оня, комуто беше казано: "По Исаака ще се наименува твоето потомство",
 
Авраам е знаел, че чрез Иксак Господ ще му издигне потомство.

19 като разсъди, че Бог може да възкресява и от мъртвите, - отгдето по един начин на възкресение го и получи назад.    

Авраам е знаел, че Господ не лъже никога. И дори и Авраам да е убил Исак-Господ щеше да го възкреси.

23 С вяра, когато се роди Мойсей, родителите му го криха три месеца, защото видяха, че беше красиво дете, и не се бояха от заповедта на царя.

Те вярваха, че Господ ще го спаси-чрез вяра!

24 С вяра Мойсей, когато стана на възраст, отказа да се нарича син на дъщерята на фараона

Моисей знаеше кой е той и можеше да избере! Той беше изправен пред сериозен избор-той беше най-вероятно следващият фараон.

Той беше на върха в Египет но избра това, което Господ му предлагаше.

25 и предпочете да страда с Божия народ, а не да се наслаждава временно на греха,
26 като счете опозоряването на Христос за по-голямо богатство от египетските съкровища, защото гледаше към наградата.

той знаеше какво му предлага Господ и избра вечното.

32 И какво повече да кажа? Защото няма да ми стигне време да говоря за Гедеон, Варак, Самсон и Ефтай, още и за Давид, и за Самуил, и за пророците,
33 които с вяра побеждаваха царства, раздаваха правда, получаваха обещания, затваряха устите на лъвове,
34 угасяха силата на огъня, избягваха от острието на меча, от слабост ставаха силни, ставаха силни в бой, обръщаха в бяг чужди войски,
35 жени приемаха мъртвите си възкресени. А други бяха мъчени, като не приемаха да бъдат освободени, за да получат по-добро възкресение,
36 други бяха подлагани на изпитания от подигравки и бичувания, а още и окови и тъмници,
37 бяха убивани с камъни, изкушавани, разрязвани с триони, умираха заклани от меч, скитаха се в овчи и кози кожи, като
търпяха лишения, бедствия и страдания.
38 Тези, за които светът не беше достоен, се скитаха по пустините и планините, по пещерите и рововете на земята.
39 Но всички тези, макар и да бяха засвидетелствани чрез вярата, не получиха изпълнението на обещанието,
40 да не би да достигнат съвършенство без нас; защото за нас Бог беше предвидил нещо по-добро.

Мислите ли, че вие можете да се мерите с тези хора с вашето сегашно поведение? Защото това са хората с които ще се
сравнявате. И така, Господ остави тези хора да страдат всичките тези неща, всичките тези изпитания, за да достигнат до спасението, а още щом нещо ви се случи, вие се огъвате. Защо не се попитате: какво изпитание ни е постигнало? Никакво! И какво общо имате с тези хора? Нищо! Това е простият факт.
Евреите 12 глава

1 Следователно и ние, като сме обиколени от такъв голям облак свидетели, нека отхвърлим всяка тегота и греха, който лесно ни сплита, и с търпение нека тичаме на предлежащето пред нас поприще,     4 Не сте се още съпротивили до кръв в борбата си против греха.     5 И сте забравили увещанието, което ви съветва като синове: - "Сине мой, не презирай наказанието на Господа, Нито да ослабваш, когато те изобличава Той;

Той ще дойде да те провери-стой здраво!

6 Защото Господ наказва този, когото люби, И бие всеки син, когото приема",
 
Ако Господ ви обича-ще ви бие за да ви провери.

7 Ако търпите наказание, Бог се обхожда с вас като със синове; защото кой е тоя син, когото баща му не наказва?    

И ако устоите-ще ви даде вечният живот. Готови ли сте да се откажете от всичко заради спасението?
Нека видим Второзаконие 8 глава. Когато кажете на хората истината както е-те ви казват, че ги съдите. Защото техният бог е бога на неделята. Нашият Бог е Бога на съботата.

1 Внимавайте да вършите всичките заповеди, които днес ви заповядвам, за да живеете, да се умножите и да влезете да
завладеете земята, за която се е клел Господ на бащите ви.   2 И да помниш целия път, по който Господ твоят Бог те е
водил през тия четиридесет години из пустинята, за да те смири и да те изпита, за да узнае що има в сърцето ти, дали ще пазиш заповедите Му, или не.    
Господ ще ви провери-винаги

3 И те смири, и като те остави да огладнееш, храни те с манна, (която беше храна непозната на тебе и непозната на бащите ти), за да те научи, че човек не живее само с хляб, но че човек живее с всяко слово, което излиза из Господните уста.
 
Господ им даде всичко необходимо за да живеят. Господ каза, че ще го направи и го направи. Това означава да живеем според Божието Слово-да вярваме в него и да следваме инструкциите.

4 Облеклото ти не овехтя на тебе нито ногата ти отече през тия четиридесет години.     5 Да вземеш, прочее, в съображение в сърцето си, че както човек наказва сина си, така и Господ твоят Бог наказва тебе.    

Тези които устояха в истината до края-тя доведе в оещаната земя.
Лука 4 глава

1 А Исус, пълен със Светия Дух, когато се върна в Иордан, бе воден от Духа из пустинята четиридесет дена,     2 дето бе изкушаван от дявола. И не яде нищо през тия дни; и като се изминаха те, Той огладня.     3 И дяволът Му рече: Ако си Божий Син, заповядай на тоя камък да стане хляб.     4 А Исус му отговори: Писано е: "Не само с хляб ще живее човек, [но с всяко Божие слово"].
 
Намерете какво иска Господ да правите и това правете. И ще се спасите. Драмата идва-вие трябва да решите дали искате да оцелеете. Правете правилното нещо независимо какво става.
Нека да отидем на Римляни 8 глава. По някога аз се чудя, дали хората наистина разбират значението на думата
“Спасение”? Дали наистина разбират наградата на Господ за това което са били-добри или лоши? Защото за всичко, което сте вършили ще ви бъде платено! Знаете ли наистина каква ще бъде наградата?

13 Защото, ако живеете плътски, ще умрете; но ако чрез Духа умъртвявате телесните действия, ще живеете.
14 Понеже, които се водят от Божия Дух, те са Божии синове.

Щом ходите в Божието Слово-вие сте божии!

15 Защото не сте приели дух на робство, за да се страхувате отново, а сте приели Дух на осиновение, чрез който и викаме: Авва#арам.: Татко#, Отче!
16 Така Самият Дух свидетелства с нашия дух, че сме Божии деца.

Тогава ще бъдете осиновени-ще станете от Божието семейство! Ще станете богове.

17 И ако сме деца, тогава сме и наследници - наследници на Бога и сънаследници с Христос; и ако страдаме с Него, и да се прославим с Него.
18 Понеже смятам, че страданията на настоящото време не са достойни да се сравнят със славата, която ще се открие в нас.

Павел ви казва, че страдението което имате в сегашният живот, не може дори и да се сравни със славата в бъдещият-вечен живот!

19 Защото със силен копнеж творението очаква разкриването на Божиите синове.

Нищо не можете да сравните с това, да бъдете син или дъщеря на Отец-духовно същество-да живеете вечно. Никакви проблеми, никакви болести, нищо зло. Вие ще решите да създадете ваш собствен свят-никакъв проблем-защото ще имате възможностите и силата да направите всичко, което пожелаете. Как можете да сравните с това което и да е от този днешен свят? И нищо друго освен радост и радост и удоволствие от живота. Кое е това в този живот, което вие можете да замените срещу този вечен
живот? Мислете по това!

22 Понеже знаем, че цялото създание съвокупно въздиша и се мъчи до сега.     23 И не то само, но и ние, които имаме
Духа в начатък, и сами ние въздишаме в себе си и ожидаме осиновението си, сиреч, изкупването на нашето тяло.         

И тогава ще стане богове

28 Но знаем, че всичко съдействува за добро на тия, които любят Бога, които са призовани според Неговото намерение.     29 Защото, които предузна, тях и предопредели да бъдат съобразни с образа на Сина Му, за да бъде Той първороден между много братя;    

Хората дори не разбират за какво се борим да устоим-за да станем богове. Хората дори и не знаят защо отиват по разните църкви.И никога не разбират, че това, което търсим е да станембогове. Какъвто е Исус-така ще сме и ние.
Нека да видим І Послание към Коинтяните 2 глава
Вижте, аз не казвам, че това което страдаме в този живот е малко. Защото е борба. Но вие трябва да решите, да намерите кое за вас е по-важно. И ще падате, но не изпадайте!

1 И аз, братя, когато дойдох при вас, не дойдох с превъзходно говорене или мъдрост да ви известя Божията тайна;
7 но поучаваме Божията тайнствена премъдрост, която е била скрита, която е била предопределена от Бога преди вековете да ни докарва слава.     8 Никой от властниците на тоя век не я е познал; защото, ако я бяха познали, не биха разпнали Господа на славата.    
9 А както е писано: "Каквото око не е видяло и ухо не е чуло, и на човешко сърце не е идвало, това е приготвил Бог за тези, които Го любят."

Нито сме видяли, нито сме чули какво е приготвил Господ за тези, които го любят! Господ ни е приготвил Божието Царство и да бъдембогове, а хората не искат и да знаят това. Умовете им са твърде малки.
Нека да видим Исаия 64 глава и какво е писано по въпроса. Господ ви е приготвил невероятни неща и иска да бъдете
безсмъртни, но вие сте твърде заети да бъдете смъртни

1 О, да би раздрал Ти небето, да би слязъл, да биха се стопили от присъствието Ти планините -
2 както огън гори храстите и огън прави водата да клокочи - за да стане Името Ти познато на противниците Ти и да потреперят народите от присъствието Ти,
3 когато извършиш ужасни дела, каквито не сме очаквали! О, да би слязъл, да биха се стопили от присъствието Ти планините!

Когато Господ даде 10 заповеди, ние не бяхме готови за това. А ето-Исус отново ще доде и ще бъде на тази земя.

4 Защото от древността не се е чуло, до уши не е стигало, око не е видяло друг бог освен Теб, който да направи нещо за онзи, който Го чака.

От началото никой не е виждал дряг освен Исус. И какво е приготвил Исус Христос за нас? Хората не разбират, че ще живеят вечно, но кое е по-добре? Да сме в Божието Царство, а не в огненото езеро-вечно.
И като помислите, че ще сте съвършени, че всичко ще е съвършено, че няма да има по-вече студ, жега, умора, болести, тъга, сълзи... Можете ли да приемете това?
Но преди това братя и сестри, вие трябва да вършите това, което Господ изисква от вас.
Нека да видим Марк 8 глава

34 И повика множеството заедно с учениците Си и им каза: Ако някой иска да дойде след Мен, нека се отрече от себе си, нека вземе кръста си и нека Ме следва.

Това е което трябва да правите-да се откажете от себе си!

35 Защото, който иска да спаси живота си, ще го загуби; а който загуби живота си заради Мен и заради благовестието, ще го спаси.

Това е което трябва да направите: ако живеете живот, който не отговаря на Божиите изисквания, оставете го! За да бъдете за винаги с Господ. Вие избирате да служите на Господ, но щом нещо се случи-вие оствяте това си решение

36 Понеже какво се ползва човек, като спечели целия свят, а изгуби живота си?
37 Защото, какво би дал човек в замяна на живота си?

Това наистина е нещо. Някои имат всичките пари, всичко, но пак един ден умират-и това дето са имали какво ги ползува?

Помнете-каквото и да постигнете в този сега живот е временно.

38 Защото, ако се срамува някой заради Мен и заради Моите думи в този прелюбодеен и грешен род, то и Човешкият Син ще се срамува от него, когато дойде в славата на Своя Отец със светите ангели.

Какво ще дадете срещу живота си? С други думи, вие за да влезете в Божието Царство, трябва да се откажете от човешкото царство-иначе ще бъдете отрязани.
Оставете това изпорчно поколение и търсете вечният живот в Божието Царство!

Благодая ви за вниманието!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171884
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031