Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2015 00:09 - ОТ ПУСТИНЯТА-МЯСТОТО НА БЕЗОПАСНОСТ-ДО ЦАРСТВОТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1491 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,

Представям ви урока на Израел от днес. Както винаги, ще научите важни за вашето лично спасение неща.
Приятно четене!

Псалм 31:19-21, 23-24

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам това-Божията събота.
Сестри и братя, Божият Израел нараства така бързо, че не мога дори и да отговоря на всички хора които искат да отворят нови лагери по Америка. И съм изморен и физически и умствено. И ние сме вече много големи в Америка и света. И дори и не знаем вече, колко сме. Но не е от значение! Факта е-ние се занимаваме с Божията работа! А хората не са чули до сега Божието Слово. Преди време един мой братовчед каза, че иска да отвори църква, за да играят на християни. Казвам му-вие си играете цял живот на това.
Миналата събота ви показах последният ни Цар и ви показах какво ще бъде чак до пустинята. И от тогава-от последният ни Цар, сме имали толкова много господари, че вече не знаем какво е свободата. А целият свят е основан около Израел. Защото каквото става с Израел-същото става с целият свят. Павел ви казва в Римляните, че Израел има предимството за това, защото те именно са получили всичкото от Бога. И още ви казва в 9 глава, че Господ е осиновил Яков и всичките сме Израел. И ние сме първите
осиновени! За това Моисей каза на Фараона-Господ каза, да пуснеш първородният ми син. А по времето на Милениума Господ ще осинови всичките народи и те ще са Израел .Още Исус каза на онази жена при кладенеца, че спасението е от Юдеите!
За това никой не може да ми представи нещо, което не е в Библията.
Света е научил нещо си от Едом, от Хазарите и от кого ли не, но това не е истината. И ако не е Израел да ви каже както е
истината-вие просто я нямате.
И днес ще видим какво ще стане от времето на пустинята или мястото на безопасност, чак до Царството на Господа. И нека ви кажа-никой няма да ви грабва и носи на небето-такова нещо няма!
Ще започнем урока от Откровението 12 глава. Повечето християни изобщо не четат Откровението. Някой си пастор ми беше казал, че само мъдрите и глупците четат Откровението... Но ако не го четете-нищо и не знаете. За това ви лъжат, че само трява да знаете Христос и ще бъдете спасени. И това е цялото им учение-пълна лъжа!

1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от
дванадесет звезди.    

Битие 37 глава ви показва Израел. Тук именно виждаме Израел.

2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди. 3 И яви се друго знамение на небето, и ето голям
червен змей, който имаше седем глави и десет рога, и на главите му седем корони.    

Това е Сатана, но се явява чрез хората които управлява. Това е Династията на езичниците, започнала с Вавилон и ще завърши с Европейският Съюз. И всичко, което вие имате е от тази Династия и е доктрината на дявола. Една глава-Вавилон, втората Мидо Персия, 4 генерала на Александър и накрая седмата глава-Рим. И от нея идва и папството.

4 И опашката му, като завлече третата част от небесните звезди, хвърли ги на земята; и змеят застана пред жената, която щеше да роди, за да изяде чадото й щом роди. 5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол.

И това мъжко дете ще упавлява света с желязна тояга! Земята-не небето! Повечето християни днес не знаят, че Исус е бил Юдеин.

6 И жената побягна в пустинята, гдето имаше място, приготвено от Бога, за да я хранят там хиляда двеста и шестдесет дни. 13 И като видя змеят, че биде свален на земята, той почна да преследва жената, която бе родила мъжкото дете. 14 И дадоха се на жената двете крила на голям орел, за да отлети на мястото си в пустинята, там гдето я хранят за време и времена и половин време, скрита от лицето на змея.

И тази пустиня Господ е запазил дори и до днес за неговите хора. Господ има тези пустини и никой не може да прави нищо с тях днес. Но като дойде времето-те ще разцъфнат и ето-Църквата ще побегне в пустините-точно там. Но това ще е в последните години. И ще е за 3.5 години, което е великата скръб. Израел е единствената Църква. И вие ако не сте родени в Израел-трябва да станете духовен Израел, като пазите всичко, което Гопод иска.

15 И змеят изпусна след жената из устата си вода като река, за да направи да я завлече реката.    

Змеят ще се опита да спре Израел както по времето на Фараона от Египет. Но ето-както и тогава Господ разделиЧервеното Море, така и сега ще направи което трябва.

16 Но земята помогна на жената, защото земята отвори устата си та погълна реката, която змеят беше изпуснал из устата си.    
17 И когато Го видях, паднах при нозете Му като мъртъв; а Той тури десницата Си върху мене и каза: Не бой се, Аз съм
първият и последният и живият;

И като не може да ни унищожи нас, ще се обърне да гони другите които не са отишли в мястото на безопасност. Така се е опитвал и преди да съсипе Израел, така ще опита и в бъдеще. Скоро.
И ето-Бибилята казва ясно, че Сатана ще се опита да ни унищожи. И така-поколението на Църквата-на жената-ще иде в пустинята, а Сатана ще подгони останалите верни.
Откровението 13 глава. Днес християните дори не знаят и факта, че великата скръб ще е 3.5 години. Не 7, но 3.5. Това е
доктрина на Сатата и е предназначена да ви убие.

1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.    

Морето представя народите. Ние знаем кои са тези 7 рога. А тези 10 са днешните управници на Европейският Съюз. И никой днес не учи християните на тази велика опасност, която идва от ЕС. И тези корони са глави на народите им. За това ви казах,че Гърция няма да бъде отстранена от ЕС.

2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят
даде нему силата си, престола си и голяма власт.    

Този звяр обединява Вавилон, Мидо Персия Гърция и Рим. И властта им е от Сатана. И ако е от него-те няма да проповядват нещо от Господа-нали?

3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;    

Римската Империя е падала и ставала10 пъти и сега е 10 път. ЕС.

4 поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него?    

И армиите на ЕС ще владеят света. И единствените които ще им се противопоставят са Русия с Китай и съюзници.

5 И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действува четиридесет и два месеца.    

 3.5 години-това е великата скръб

6 И отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му, па и ония, които живеят на небесата. 7 И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ.

И вижте какво ще направи със светиите-ще ги победи. Означава-ще ги избие. Нали каза, че като не можа да се справи с жената-Църквата-ще се обърне към светиите. И те ще загубят. И само вярата им ще ги спаси. Дори и да бъдат убити. Библията казва това-нали?!
Да видим Матей 24 глава. Господ ни казва да изпитваме всичко-дори и него. И аз съм проверил в историята всичко. Аз чета много исторически книги. Защото зная, че ако ви кажа нещо невярно-аз ще отговарям за кръвта ви. Не искам това!

15 Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира),
 
Повечето от разните църкви никога не са чули дори за мерзостта. И не знаят за какво става въпрос.

16 тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините;    
Ето за това не трябва сега да отиваме в Израел.
17 който се намери на къщния покрив да не слиза да вземе нещата от къщата си; 18 и който се намери на нива да се не
връща назад да вземе дрехата си.    

Ще стане така бързо, че няма да имате време дори да си вземете дрехите-бягайте! В момента когато папата седне в Храма в Ерусалим-бягайте! Защото ще бъде ужас какъвто не можете си представи. Но ако нямате знанието-ще се радвате, че папата седи в Храма.

21 защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има.    

Така ужасно ще е, че никога не е било такова и никога няма да е повече така. Каквото и да виждаме сега-не е нищо.

22 И ако да не се съкратяха ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, ония дни ще се съкратят.    

Ужасно ще е. И днес всички имат ядрено оръжие. Но Господ няма да допусне да го използуват.

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.
30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.

Господ ще спре великата скръб. Хората казват, че Господ може да дойде всеки момент-не е вярно. Защото има знаци дето трябва да се изпълнят.

31 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия.    

И ето-дори и Захария говори за същото нещо. Но никой не ви говори тези неща. Казват ви, че Господ обича всички хора. Днес ви казват, че е нормално мъже да се жевнят за мъже и жени за жени. Но Библията ви казва, че те ще идат в огненото езеро.
Захария 14 глава

1 Ето, ден от Господа иде, Когато богатството ти ще се раздели всред тебе като обир. 2 Защото ще събера всичките народи На бой против Ерусалим; Градът ще бъде превзет, Къщите ще бъдат обрани, И жените изнасилвани, И половината от града ще отиде в плен; А останалите люде не ще бъдат изтребени от града.    

Вижте това! Тези неща ще станат. Нека видим същото нещо-Откровението 16 глава

15 (Ето, ида като крадец. Блажен оня, който бди и пази дрехите си, за да не ходи гол, та да не гледат срамотата му).   16 И събраха ги на мястото, което по еврейски се нарича Армагедон.    

Захария 14 глава

3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой. 4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си
към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг. 5 И ще побегнете през тоя дол на Моите хълмове, Защото долът на хълмовете ще стига до Асал; Да! ще побегнете както побягнахте от земетръса В дните на Юдовия цар Озия. И Господ мой Бог ще дойде, - И всичките свети ангели с Тебе.    

И ето-хората ще побягнат към Господа-той ще бъде там-на Елеонският хълм. И ето-светиите дето ще срещнат Господа във въздуха ще са тук с Господа и светите ангели също.

9 И Господ ще бъде цар върху целия свят; В оня ден Господ ще бъде един, и името Му едно. 10 Цялата страна ще се
преобърне в поле, От Газа до Римон на юг от Ерусалим; И Ерусалим ще се издигне и насели на мястото си, От Вениаминовата порта до мястото на първата порта, - До ъгълната порта, и от кулата на Ананеила До царските линове.  11 Люде ще живеят в него, И не ще има вече проклетия; Но Ерусалим ще се насели в безопасност.    

И тогава живеещите в Ерусалим ще бъдат в безопасност. Днес така ли е? НЕ! Днес разни отиват и се самовзривяват, ракети летят, постоянно има атаки против хората в Ерусалим. Тогава кои са тези там? Както виждате, не са Израел.
Нека видим Откровението 19 глава

6 И чух като глас от много народ, и като глас от много води, и като глас от силни гърмежи, които казваха: Алилуя! Защото
Господ, нашият Бог, Всемогъщият, царува.    

Господ Исус ще управлява цялата земя с желязна тояга.

7 Нека се радваме и се веселим и нека отдадем Нему слава; защото дойде сватбата на Агнето, и Неговата жена се е приготвила.    

Исус ще се жени и жена му ще е готова за него?

8 И на нея се позволи да се облече в светъл и чист висон; защото висонът е праведните дела на светиите.    

Ако искате да сте част от тази женитба, трябва да сте свети!

9 И каза ми: Напиши: Блажени тия, които са призвани на сватбената вечеря на Агнето. И казва ми: Тия думи са истинни Божии думи.    

Блажени тези които ще бъдат на сватбата на Агнето. И тази женитба ще започне в пустинята. Защото Исус Христос ще бъде там.
Нека видим Исаия 16 глава. Вижте-трябва да четете тази Книга. Иначе ще сте наистина тъпи и няма да знаете ни какво става.

1 Пращайте агнета за княза на земята От Села в пустинята До хълма на сионовата дъщеря.    

В пустинята-защо? Защото ще сме там.

5 И с милост ще се утвърди престол; И на него ще седи, с истина, в Давидовия шатър, Оня, който съди и търси правосъдие и бърза да върши правда.    

Това ви показва, че Исус както каза ангела, ще седи на трона на Давид-и като начало-в пустинята. Защото хората ще са там.И там ще започне сватбата.
Да видим Осия 2 глава. Тази жена е Израел. И Израел е и майка и съпруга и сестра на Господа.

14 Но, ето, Аз ще я привлека, И като я заведа в пустинята Ще й говоря по сърцето й.    

За Израел пише тук. Израел е Църквата и сред нас винаги е имало и хора от другите народи.

15 И още от там ще й дам ханаанските лозя, И долината Ахор за врата на надежда; И там тя ще се отзове както в дните на
младостта си, И както в деня, когато възлезе из Египетската земя.    

И там ще ни даде това, което ни принадлежи. И ще е както когато Господ изведе Израел от Египет.

16 В оня ден, казва Господ, Ще Ме наричаш: Мъж ми; И няма да Ме наричаш вече: Ваал ми.    

И тогава Израел ще признае Исус за своя съпруг. И как ще направи това Господ? Като ги доведе отново в Договора. Хората не разбират-женитбата е договор!

17 Защото ще премахна имената на ваалимите от устата й; И те няма вече да се поменуват с имената си. 18 В оня ден ще
направя за тях завет С полските зверове, С небесните птици, И със земните гадини; И като строша лък, и меч, и бой, и ги
махна от земята, Ще ги населя в безопасност.    

И тогава както ви казва в Исаия 11 глава-никое животно няма вече да поврежда. Дори и лъва ще яде трева.

19 И ще те сгодя за Себе Си за винаги; Да! Ще те сгодя за Себе Си в правда и в съдба, В милосърдие и милости.    

И ето-говорим тук за брак. И тогава Израел ще бъде чист.

20 Ще те сгодя за Себе Си във вярност; И ще познаеш Господа. 23 И ще я насея за Себе Си на земята; И ще покажа милост към непомилваната; И на ония, които не бяха Мои люде ще река: Мои люде сте вие; И те ще рекат всеки един: Ти си мой Бог.

На земята! Не на небето. И ето-Израел ще познава Господа.
Да видим сега Езекил 20 глава-една група е отишла в пустинята по времето на великата скръб. Но какво за другата група? Те също са Израел. А има време за всяко нещо.

34 Като ви изведа измежду племената, и ви събера от страните, в които сте разпръснати с мощна ръка, с издигната мишца, и с излеяна ярост,    

Това ще направи Господ. Както тогава-в Египет, когато разруши Египет.

35 ще ви заведа в пустинята на заточение между племената, и там ще се съдя с вас лице с лице. 36 Както се съдих с бащите ви в пустинята на Египетската земя, така ще се съдя с вас, казва Господ Иеова.

Вижте какво стана когато Господ изведе Израел от Египет. Същото ще бъде и в бъдеще-скоро. Ще говори с Израеллице в лице.

37 Ще ви прекарам под жезъла, и ще ви заведа във връзките на завета.    

И ето това е женитбата. И това ще е договор. Завет. А Завета е в сила само докато двете страни пазят написаното в него. И ако едната страна наруши закона-Завета се разваля.

38 И ще изчистя отсред вас бунтовниците и ония, които вършат престъпления против Мене; ще ги извадя из земята, гдето пришелствуват; но те няма да влязат в Израилевата земя; и ще познаете, че Аз съм Господ.    

И ще очисти Израел-от всичкиет хора които се противопоставят на Господа. Така е било и първият път. Нека видим това-Числа

14 глава. Господ е извършил това за наш пример. Защото
Господ не се променя-така ще направи и в бъдещето.

1 Тогава цялото общество извика с висок глас, и людете плакаха през оная нощ. 2 И всичките израилтяни роптаеха против Моисея и Аарона; и цялото общество им рече: Да бяхме измрели в Египетската земя! или в тая пустиня да бяхме измрели!    

Това е когато Господ е заповядал на Израел да превземат обещаната земя. Но тогава съгледвачите са видели синовете на Енак и са се уплашили. Но ето-те не са вярвали на Господа. А Господ съсипа Египет, раздели морето, даде им храна от небето. Те не са имали вяра-изобщо. И ето-искали са да умрат...

3 И защо ни води Господ в тая земя да паднем от нож, и жените ни и децата ни да бъдат разграбени? Не щеше ли да ни е по-добре да се върнем в Египет? 4 И рекоха си един на друг: Да си поставим началник и да се върнем в Египет.    
Вижте това! С други думи-оставете Моисей и Господа.

11 И Господ рече на Моисея: До кога ще Ме презират тия люде? и до кога няма да Ме вярват, въпреки всичките знамения, които съм извършил посред тях?    

Колко още ще търпя тези хора?

12 Ще ги поразя с мор и ще ги изтребя; а тебе ще направя народ по-голям и по-силен от тях.    

Всичко, което Господ искаше е един праведен мъж и ще издигне отново народ.

13 Но Моисей рече на Господа: Тогава египтяните ще чуят; защото Ти със силата Си си извел тия люде изсред тях;     14 и ще кажат това на жителите на тая земя, които са чули, че Ти, Господи, си между тия люде, - че Ти, Господи, се явяваш лице с лице, и че облакът Ти стои над тях, и че Ти вървиш пред тях денем в облачен стълб, а нощем в огнен стълб.     15 И ако изтребиш тия люде, като един човек, тогава народите, които са чули за Тебе, ще говорят казвайки:     16 Понеже не можа Иеова да въведе тия люде в земята, за която им се кле, за това ги погуби в пустинята.    

Моисей е бил голям застъпник за хората.

19 Прости, моля Ти се, беззаконието на тия люде, и според Твоята голяма милост, и според както си прощавал на тия люде от Египет до тука. 20 И рече Господ: Прощавам им, според както си казал; 21 но наистина заклевам се в живота Си, че ще се изпълни целия свят с Господната слава.    

Господ каза нещо важно тук. И ще бъде отново на земята-както е бил тогава.

22 Понеже от всички тия мъже, които са виждали славата Ми и знаменията, които извърших в Египет и в пустинята, и са Ме раздразвали до сега десет пъти, и не послушаха гласа Ми, 

10 пъти те са вървяли против Господа.

23 наистина ни един от тях няма да види земята, за която се клех на бащите им, нито ще я види един от ония, които Ме
презряха. 24 Но понеже слугата ми Халев има в себе си друг дух, и той напълно Ме последва, за това него ще въведа в
земята, в която влезе, и потомството му ще я наследва.    

И само Халев и Исус Навиевият влязоха от тези мъже в земята.

29 труповете ви ще паднат в тая пустиня; и от преброените между вас, колкото сте на брой от двадесет години и нагоре, които сте роптали против Мене,

Много хора са измрели в пустинята-около 600000-шестотин хиляди-защото отказаха да се покорят на Господа.
    
34 Според числото на дните, през които съгледахте земята, четиридесет дена, всеки ден за една година, четиридесет години ще теглите поради беззаконията си, и ще познаете какво значи Аз да съм неблагоразположен.    
40 години ще обикаляте в пустинята. Докато всички които ми се възпротивиха-ще умрат. Дори и Моисей умря там. Моисей също допусна грях, като каза, че той е дал вода от канарата и за това Господ не допусна да влезе в обещаната земя.

Вижте-Господ се ожени за Израел в пустинята-защото им даде завета си и те обещаха да го пазят.    
Да видим Исаия 54 глава. Ако сте християни-трябва да следвате всичко, което Господ иска.

1 Весели се, неплодна, която не раждаш; Запей с радост и възкликни, ти, която не си била в болките на раждане; Защото повече са чадата на самотната, Нежели чадата на омъжената, казва Господ.
 
Повече са децата на неженената-защото са повярвали в Господа.

2 Уголеми мястото на шатъра си, И нека разширят завесите на жилищата ти; Не се скъпи; продължи въжетата си И закрепи колчетата си.    

Укрепи се във вярата си! Вярвай в Господа.

3 Защото ще се разпространиш надясно и наляво; Потомството ти ще завладее народите И ще населят запустелите градове.    

Била си забравена и пуста, но стой силна-защото ще те възстановя и ти ще наследиш езичниците.

4 Не бой се, защото не ще бъдеш поругана; И не се смущавай, защото не ще бъдеш посрамена; Защото ще забравиш срама, който си изпитвала в младостта си, И няма вече да помниш укора, който си носила във вдовството си.   5 Защото твоят съпруг е Творецът ти, Чието име е Господ на Силите; И изкупителят ти е Светият Израилев, Който ще се нарече Бог на цялата земя.    

Твореца е твой Съпруг. И женитбата е започнала в пустинята. И останалите народи също ще дойдат в този Завет. Защото Господ ще възстанови всичките синове на Ной. И Господ ще управлява народите с желязна тояга и ще е Бог над цялата земя.

6 Защото Господ те повика като жена оставена и наскърбена духом, Да! жена взета в младост, а после отхвърлена, казва твоят Бог.    

Господ ни нарича така! Отхвърлена жена. Но вижте какво казва още:

7 Оставих те за малко време; Но с голяма милост ще те прибера.    

За кратко време ни е изоставил, но пак ще се върне при нас.И няма да остави нито едно от своите деца-които не му се противят.
Нека видим любовната връзка между Господа и неговите хора-Песен на песните 8 глава. Това не е някаква си любовна песен, но е именно това: любовта на Господа към народа му.

1 Дано ми беше ти като брат, Който е сукал от гърдите на майка ми! Когато те намерех вън щях да те целуна, Да! и никой не щеше да ме презре. 2 Взела бих те и завела В къщата на майка си, за да ме научиш; Напоила бих те с подправено вино И със сок от наровете си.    
Израел е дома на майката.

5 Коя е тая, която идва от пустинята Опираща се на възлюбения си? Аз те събудих под ябълката; Там те роди майка ти, Там те роди родителката ти.    

Израел идва от пустинята! Господ ще дойде в пустинята и чак след 3.5 години ще влезе в Ерусалим.
Да видим Езекил 43 глава. Вижте-всичко ще е на тази земя и никой няма да върви на небето. Само Сатана иска да върви на небето и всеки, който иска същото-следва Сатана. И ние четем това-пише го в Исаия 14 глава. А тук Езекил измерва Храма и всичко в него.

1 После ме заведе при портата, която гледа към изток;     2 и ето, славата на Израилевия Бог идеше от източния път; гласът Му беше като глас на много води и светът сияеше от славата Му.    

Защото Господ ще дойде от изток. Идете и вижте от къде Израел са влезли в земята-през реката Йордан-от изток! Там са тези пустини.

4 И Господната слава влезе в дома през пътя на портата, която гледа към изток.    

И Господ ще влезе в Храма, който Зоровавел ще построи за него.

5 И Духът ме дигна и ме заведе във вътрешния двор; и, ето, домът бе пълен с Господната слава. 6 И чух едного да ми
говори из дома; и човек стоеше при мене и ми рече: 7 Сине човешки, това е мястото на престола Ми, и мястото на стъпалата на нозете Ми, гдето ще обитавам всред израилтяните до века и Израилевият дом няма вече да омърси светото Ми име, ни те, ни царете им, с блудствата си или с труповете на идолитеси на високите си места.    

Трона е на Давид и Господ ще седи на него. За винаги. Сред Израел. Не казва на небето-нали? И кое е името му-Израел. И
ето-ние омърсяваме името на Господа.
Езекил 44 глава-искам да разберете, че когато Господ ще бъде тук-и неговият народ ще бъде в Израел

1 Тогава Той ме върна по пътя на външната порта на светилището, която гледа към изток; и тя бе затворена. 2 И Господ ми рече: Тая порта ще бъде затворена, няма да се отвори, и никой човек да не влезе през нея; защото Господ Израилевият Бог е влязъл през нея; затова тя ще бъде затворена.

Когато Господ ще дойде от пустинята, ще влезе през източната врата в Храма. И после тази врата ще бъде затворена. Защото Господ Исус ще влезе от там. А Израел ще бъде събран в пустинята и после ще влязат в земята. Но тогава-кой е построил този Храм? Сега ще видим-Ездра 1 глава.

1 В първата година на персийския цар Кир, за да се изпълни Господното слово, изговорено чрез устата на Еремия, Господ подбуди духа на персийския цар Кир, та прогласи из цялото си царство, още и писмено обяви, като рече: 2 Така казва персийският цар Кир: Небесният Бог Иеова ми е дал всичките царства на света; и Той ми е заръчал да Му построя дом в Ерусалим, който е в Юда.    

Това е исторически факт и е записан.

3 Прочее, който между вас, от всичките Негови люде, е наклонен, неговият Бог да бъде с него, нека възлезе в Ерусалим, който е в Юда, и нека построи на Иеова Израилевият Бог (Той е Бог) дома, който е в Ерусалим.    
Кой ще иде обратно в Ерусалим?

Цар Кир не е пратил свои хора, но точно тези които са били в земята си преди.

5 Тогава станаха началниците на бащините домове на Юда и Вениамина, и свещениците, и левитите, с всичките, на които Бог подбуди духа да възлязат, за да построят Господния дом, който е в Ерусалим.

Защо точно Юда, Вениамин и Леви? Защото Асирийците са отвели в плен останалите 9 племена на Израел. Днес в Америка и по света сме именно ние-бившите роби на света.
Ездра 2 глава

1 А ето човеците от Вавилонската област, които се върнаха от плен, от ония, които вавилонският цар Навуходоносор беше преселил като пленници във Вавилон, и които се върнаха в Ерусалим и в Юдея, всеки в града си,    

И ето-всеки се върна в града си от където са били. Всички ние имаме някаква земя там, някаква собственост. Ние не го знаем, но Господ го знае.

2 които дойдоха със Зоровавела, Исуса, Неемия, Сараия, Реелия, Мардохея, Валасана, Масфара, Вагуя, Реума и Ваана. Числото на мъжете на Израилевите люде беше:    

Знаем, че са 42380 общо и това е исторически факт. Но да видим, кой е строил Храма-Ездра 3 глава

8 И във втория месец на втората година от завръщането им при Божия дом в Ерусалим, Зоровавел Салатииловият син, Исус Иоседековият син и другите от братята им свещеници и левити, и всички, които бяха дошли от плена в Ерусалим, почнаха да работят; и поставиха левитите, от двадесет годишна възраст и нагоре, да надзирават работата на Господния дом.

Зоровавел е ръководел всичкото.

10 И когато зидарите положиха основите на Господния дом, поставиха свещениците в одеждите им с тръби, и левитите,
Асафовите потомци, с кимвали, за да хвалят Господа, според наредбата на Израилевия цар Давида.    

Зоровавел е положил основите. Нека видим Захария 4 глава-хората четат това, но не му обръщат внимание.

1 И ангелът, който говореше с мене, се върна и ме събуди, както човек, който се събужда от съня си. 2 И рече ми: Що
виждаш? И рекох: Погледнах, и ето светилник цял от злато с чаша отгоре му, със седемте светила на него, и със седем цеви на седемте светилника, които са върху му,    

Това е златен светилник със седем лампи. Нека видим какво е това-Откровението 4 глава

1 След това видях, и ето врата отворени на небето; и предишният глас, който бях чул да говори с мене като тръба, казваше:

Възлез тук, и ще ти покажа това, което трябва да стане подире.    
Неща които ще се случат после-не на небето, но в бъдеще на земята.

2 Начаса се намерих в изстъпление чрез Духа, и, ето, престол беше поставен на небето, и на престола седеше Един. 3 И седналият приличаше на камък яспис и сардис; имаше около престола и дъга, на глед като смарагд.    

И ето-дъгата е за да си спомня Господ да не унищожи света чрез вода отново.

5 И от престола излизаха светкавици и гласове и гърмежи. И пред престола горяха седем огнени светила, които са
седемте Божии духове.    

Тези 7 лампи са 7 духа на Господа-7 Свети ангела.
Да се върнем сега отново на Захария 4 глава-лампата представя светлината-Божието Слово

5 И ангелът, който говореше с мене, в отговор ми рече: Не знаеш ли какви са тия? И рекох: Не зная, господарю мой. 6
Тогава отговаряйки говори ми, като каза: Ето Господното слово към Зоровавела, което казва: Не чрез сила, нито чрез мощ, Но чрез Духа ми, казва Господ на Силите;     7 Що си ти, планино велика? Пред Зоровавела - поле! Той ще изнесе връхния камък С възклицание - Благодат! Благодат нему!    

Значи Зоровавел ще построи Храма за Господа когато Господ ще се върне на земята отново.

8 При това, Господното слово дойде към мене и рече: -     9 Ръцете на Зоровавела положиха основата на тоя дом; Неговите ръце тоже ще го изкарат; И ще познаеш, че Господ на Силите ме е пратил при вас. 10 Защото кой презира тоя ден на малките работи? Понеже тия ще се радват, сиреч, тия седем, Които са очите Господни, Тичащи през целия свят, Като видят отвеса в ръката на Зоровавел    

Тези седем са Светите ангели на Господа. Зоровавел и безсмъртните ще посторят Храма. Ще е нещо невероятно и съвършенно. И когато Исус дойде от пустинята-ще влезе в Храма през източната порта.
Малахия 3 глава-Господ иска да знаете какво става, за да се запазите когато ужасите дойдат. И да ви учим-това е нашата
работа-на Израел. И с нас е станало така зле, защото не искахме да вършим нашата работа. За това Господ ни вкарав корема на рибата... Точно както пророк Йон

1 Ето, Аз изпращам вестителя Си, Който ще устрои пътя пред Мене; И Господ, Когото търсите, Неочаквано ще дойде в храма Си, Да! Ангелът на завета, когото вие желаете; Ето, иде, казва Господ на Силите,

Кой е този вестител днес-Гавраил. И когато Господ дойде от пустинята-ще седне в Храма си.

2 Но кой може да издържи деня на пришествието Му? И кой ще устои, когато Той се яви? Защото е като огъня на пречиствач, И като сапуна на тепавичари.    

Защото ще бъде ужасно когато Господ се яви отново-ако сте мръсни. Ще ви очисти от живота.

3 Ще седне като един, който топи и пречиства сребро, Та ще очисти левийците, И ще ги претопи като златото и среброто; И те ще принасят Господу приноси с правда.    

И ще постави отново Левитите за свещеници.

4 Тогава приносът на Юда и на Ерусалим Ще бъде угоден Господу, Както в древните дни, Както в старите години.    

И ето-тогава дните ще бъдат приятни и никой няма да търси да воюва. Но ето-Господ ще седне в Храма, който Зоровавел и безсмъртните ще построят. Но ако сте мръсни-няма да влезете в живота по времето на Милениума.
Исаия 49 глава

1 Слушайте ме, острови, И внимавайте, далечни племена: Господ ме призова още от рождението, Още от утробата на майка ми спомена името ми!    

Името на Исус идва още от утробата на майка му.

2 Направи устата ми като остър нож, Покри ме под сянката на ръката Си; И направи ме като лъскава стрела, И ме скри в тула Си;    

И това е Божието Слово-което е като двуостър меч! Майки против дъщери и синове против бащи; сестри против братя и всички които приемат истината-Божието Слово-ще имат много врагове. И най-близките им ще се опълчат против тях. Кажете им, че неделята не е християнската събота, че майка им не ви гледа от небето, че трябва да пазят закона... и ще видите.

3 И рече ми: Ти си Мой служител, Ти си Израил, в когото ще се прославя.    

Кой мислите е Израел? Това е името на Господа! И никой никога не е видял или чул Отец!

5 Сега, прочее, говори Господ, Който ме създаде още от утробата за Свой служител, За да доведа пак Якова при Него, И за да се събере Израил при Него, - (Защото съм почтен в очите на Господа, И моят Бог ми стана сила,)    

Исус е бил още от утробата приготвен за да възстанови Израел. Но ето-Отец му дава да възстанови всичките народи.

6 Да! Той казва: Малко нещо е да Ми бъдеш служител, За да възстановиш племената на Якова; И за да възвърнеш опазените на Израиля; Ще те дам още за светлина на народите, За да бъдеш Мое спасение до земния край.
 
Защо моите Хибру братя не четат това? Те мислят, че само Израел ще се спаси-не е вярно!

8 Така казва Господ: В благоприятно време те послушах, И в спасителен ден ти помогнах; Ще те опазя, и ще те дам за
завет на людете За да възстановиш земята, За да ги направиш да завладеят запустелите наследства,
 
Да възстановят пустеещите места на земята! Не на небето, но на земята.

9 Като кажеш на вързаните: Излезте, - На ония, които са в тъмнината: Явете се. Те ще пасат край пътищата, И пасбищата им ще бъдат по високите голи височини. 10 Няма да огладнеят нито да ожаднеят; Не ще ги удари нито жега, нито слънце; Защото Оня, Който се смилява за тях, ще ги води, И при водни извори ще ги заведе.    

Когато Господ дойде отново, неговите хора няма вече да страдат. Кое е това време? Нека видим-Откровението 7 глава. Никой не ви учи това.

1 След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята и държащи четирите земни ветрове, за да не духа никакъв вятър по земята, нито по морето, нито върху някое дърво.
 
Тези 4 ангела държат войните да не започнат по земята.

3 Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите на нашия Бог. 4 И чух числото на подпечатаните, сто и четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израилтяните: 9 След това видях, и ето голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всеки народ, и от всичките племена, люде и езици, стоящи пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си,

Никой не може да изброи числото на спасените. А християните мислят, че трона на Господа ще е на небето-не, но ще е в Ерусалим.

13 Тогава един от старците проговори, като ми каза: Тия облечени в бели дрехи, кои са? и откъде са дошли?     14 И рекох му: Господине мой, ти знаеш. А той ми каза: Това са ония, които идат от голямата скръб; и са опрали дрехите си, и са ги избелили в кръвта на Агнето.    

Това са хора които са се обърнали към Господа по времето на великата скръб. Тогава чак ще намерят, кой е Господ.

15 Затова са пред престола на Бога и Му служат денем и нощем в Неговия храм; и седящият на престола ще разпростре скинията Си върху тях. 16 Няма да огладнеят вече, нито да ожаднеят вече, нито ще ги удари слънцето, нито някой пек;

Това го прочетохме и в Исаия 49 глава

17 защото Агнето, Което е пред средата на престола, ще им бъде пастир и ще ги заведе при извори с текущи води; и Бог ще обърше всяка сълза от очите им.    

И те ще бъдат учени на Словото и тогава все още няма да са безсмъртни. Защото както виждате-ще бъдат заведени при Словото и Господ ще обърше сълзите им. Няма да има причина да плачат вече.
Езекил 47 глава

1 Тогава ме върна при вратата на дома; и, ето, вода извираше изпод прага на дома към изток; защото лицето на дома бе към изток; и водата слизаше изпод дясната страна на дома, при южната страна на олтара.    

Вода ще изтича от Храма.

2 После ме изведе по пътя на северната порта, и ме преведе наоколо по външния път към външната порта, по пътя на портата, която гледа към изток; и, ето, вода течеше от дясната страна. 3 И човекът, който държеше мярката в ръката си, като излезе към изток премери хиляда лакти, и ме преведе през водата; водата бе до глезени. 4 Пак премери хиляда, и ме преведе през водата; водата бе до колене. Пак премери хиляда, и ме преведе; водата бе до кръста. 5 После премери хиляда, и беше станала река, през която не можах да премина; защото водата беше се издигнала и бе станала вода за плуване, река непроходима.    

Става дълбока вода.

6 И рече ми: Видя ли сине човешки? Тогава като ме заведе, върна ме към брега на реката. 7 А когато се върнах, ето, при
брега на реката твърде много дървета и от двете й страни.     8 Тогава ми рече: Тая вода изтича откъм източната страна,
слиза към полето, и се влива в морето; и когато се излее в морето водата му ще се изцери.    

Водата ще очисти земята. Земята е много замърсена от хората днес.

9 И всяко одушевено, с което морето изобилва, ще живее на всичките места дето би отишла тая пълна река; и там ще има твърде голямо множество риба по причина, че тая вода е дошла там и, че водите на морето са се изцерили; понеже дето отиде реката всичко ще живее.    

Господ ще излекува всичко.

12 А край реката, по бреговете й от двете й страни, ще растат всякакви видове дървета за храна, чиито листа няма да вехнат, нито плодът им да оскъдее; всеки месец ще раждат нов плод, по причина, че водата, която ги пои, изтича из светилището; и плодът им ще бъде за храна, а листът им за изцеление.

И всичко ще бъде чисто. И като сте гладни-ще ядете от плода на тези дървета, а като сте болни-ще взимате от листата и ще се излекувате. Вярвам това.

13 Така казва Господ Иеова: Ето пределите, по които ще наследите земята, като я разделите според дванадесетте Израилеви племена: Иосиф ще има два дяла.    

Сега говори за радделянето на земята.

21 Така да разделите тая земя помежду си според Израилевите племена. 22 Да я разделите в наследство за вас и за чужденците, които пришелствуват между вас, които родят чада всред вас; тия нека ви бъдат като туземци между израилтяните; нека имат наследство с вас между Израилевите племена.    
Значи ще има и дял от земята и за чужденците които живеят сред Израел!

23 В което племе пришелствува чужденецът, там му дайте наследство, казва Господ Иеова.    

Това е Божието Слово както си е.
Исаия 65 глава-слагам всичко на масата. Харесвате или не-ето го.

17 Понеже, ето, създавам ново небе и нова земя; И предишните неща няма да се спомнят, Нито ще дойдат на ум.    

Господ ще изчисти тази земя за да се живее нормално на нея.

18 Но вие веселете се и радвайте се винаги В онова, което създавам; Защото, ето, създавам Ерусалим за радост, И людете му за веселие,    

Днес не е така-нали? Но ще бъде спокойно тогава.

19 Аз ще се радвам на Ерусалим, И ще се веселя за людете Си, И няма да се чува вече в него глас на плач Нито глас на
ридание. 20 Там не ще има вече младенец, който да живее само няколко дни, Нито старец, който да не е изпълнил дните си; Защото дете ще умре стогодишният, А грешник ако умре стогодишен ще бъде считан за проклет.    

Дете на 100 години? Разбирате ли това? И ако някой иска да съгрешава-ще има 100 години за да оправи пътищата си. И ако не-ще бъде убит.

24 Преди да Ме призоват те, Аз ще отговарям, И докато ще говорят те, Аз ще слушам. 25 Вълкът и агнето ще пасат
заедно, И лъвът ще яде слама както вола, И храна на змията ще бъде пръстта. Не ще повреждат нито ще погубват В цялата Ми света планина, казва Господ.    

Господ каза, че ще направи договор и с животните и те няма да повреждат. Вижте и Исаия 11 глава. И ето-давам ви съвършен пример: ако Израел е в земята си, то купете сено и телешко месо и ги хвърлете на лъва в зоологическата градина. Ако тръгне да яде сеното-Израел е в дома си. Но ако тръгне към месото-Израел все още не е в земята си!
Захария 14 глава

16 И всеки, който остане От всичките народи, Които са дохождали против Ерусалим, Ще възлиза от година на година Да се кланя на Царя, Господа на Силите, И да празнува празника на колибите.    

Този Празник-всяка година всеки народ или техни представители-ще отиват да празнуват в Ерусалим. И явно само този Празник ще е останал да се пази тогава.

17 И ако някои от домочадията на света Не възлизат в Ерусалим Да се поклонят на Царя, Господа на Силите, На тях не ще има дъжд. 18 Дори ако не влезе египетското домочадие и не дойде, То и на тях не ще има дъжд; Тях ще сполети язвата, с която Господ ще порази народите, Които не влизат Да празнуват празника на колибите.    

Когато Госопд е тук на земята-всички ще трябва да пазят този Празник. Всички на планетата. Може би не целият народ, но група представители.
Нека видим Матей 25 глава

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.

Защо никой не говори за това?

32 И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите;    

И ако те не отидат там-няма да има дъжд за тяхната земя.

33 и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата. 34 Тогава царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.    

Става въпрос за Царството на Отец. Но това е друг урок. Но трябва да оцелеете първото Царство, че тогава ще влезете във второто.

41 Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.

И тези които отказват да се подчинят-ще идат в огненото езеро. И това е вашият избор: да станете богове в добрата част на Царството или да се противите на Господа и да идете в огненото езеро, където ще сте на вечни мъки.
Представих ви цялото нещо-от последният ни Цар до връщането на Господа в неговото Царство.

Благодаря ви за вниманието!






Гласувай:
1


Вълнообразно


1. indiram - Хвала на Господа!
19.07.2015 01:05
Искате да кажете, че Израел е Израил или че Израил е Израел.
Ами, ако тази теория е грешна или не е истина? - тогава, какво следва.
Тези книги толкова загадъчно са написани, че трябва много да се внимава...
Поздрави!
цитирай
2. bojiislujitel - Израел е народа на Господа. Първ...
13.03.2016 20:42
Израел е народа на Господа. Първородният син на Господа! Свещениците на Господа. И на тях само Господ повери всичко-и закони и тайни и постановления и всичко!
И който желае да спаси себе си-трябва да се "присади" към Израел. Означава да върши всичко, което Господ изисква.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2173290
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031