Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2015 23:06 - ВЕЛИКАТА СКРЪБ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 925 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок, който ще ви даде представа какво идва в този свят.
Днес учител е брат Грег.
Притно четене!

Псалм 118:1-4; 10-16

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота.
Сестри и братя,
Ние сме най-бързо растящата Църква в света. Хората от всякъде идват и искат да имат класове. Да се надяваме, че ще можем да помогнем на всички. А ние не работим за пари.
Сестри и братя, най-големият инструмент на дявола е измамата. Господ каза, че мнозина ще дойдат в името на Христос и ще заблудят мнозина.
Хората вярват в Коледата, във Великдена, в грабването-те са пияни, но не от вино-защото не четат Библията, но са пияни от фалшивата религия на Рим. Те мислят, че ще бъдат грабнати и ще идат на небето. Но това няма да стане.
Днес ще ви покажем първо всеки стих който ще ви покаже, че великата скръб ще бъде не 7 години, но 3.5 години. И ще опровергаем тази лъжа, че великата скръб ще е 7 години. Те вярват, че хората ще изчезват ей така-изведнъж и ще отиват на небето. Но няма нищо общо с истината
Данаил 7 глава

25 Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време.

3.5 години!
Данаил 12 глава

7 И чух облеченият в ленени дрехи човек, който бе над водата на реката, когато издигна десницата си и левицата си към небето и се закле в Оня, Който живееше до века, че това ще бъде след време, времена и половина време и, че всичко това ще се изпълни, когато ще са свършили да смажат силата на светите люде.

3.5 години!
Откровението 11 глава

2 но двора, който е извън храма, остави, и недей го измерва, защото той е даден на народите, които ще тъпчат светия град четиридесет и два месеца.    
3 А на двамата си свидетели ще дам да пророкуват хиляда двеста и шестдесет, дни облечени във вретища.    

3.5 години-42 месеца са 3.5 години. 1260 дена-3.5 години
Откровенето 12 глава

6 И жената побягна в пустинята, гдето имаше място, приготвено от Бога, за да я хранят там хиляда двеста и шестдесет дни.    
14 И дадоха се на жената двете крила на голям орел, за да отлети на мястото си в пустинята, там гдето я хранят за време и времена и половин време, скрита от лицето на змея.    

3.5 години!
Откровението 13 глава

5 И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действува четиридесет и два месеца.

7 пъти Господ ви казва, че великата скръб ще е 3.5 години! Тези които ви казват, че ще е 7 години-те са пияни от виното на Рим.
Ще започнем урока от Исаия 46 глава-слушайте какво казва Господ!

9 Помнете предишните неща от древността; Защото Аз съм Бог, и няма друг; Аз съм Бог, и няма подобен на Мене,    

Това е времето на Моисей, когато Господ направи от водата кръв. И същото ще стане и в бъдещето. Всеки тук би трябвало да знае тези неща и да се спаси.

10 Който от началото изявявам края, И от древните времена нестаналите още неща, И казвам: Намерението Ми ще устои, И ще извърша всичко що Ми е угодно;    

Господ ни казва краят от самото начало. Виждате, какво ще направи Господ с всички хора които следват Сатана. Господ ще ги съсипе. И ето-намерението му ще стои.
Исаия 34 глава-няма причина да сте пияни от виното на фашивата религия! И ви трябва цялото разбиране във връзка с великата скръб-за да знаете къде да идете.

16 Потърсете в книгата Господна та прочетете; Никое от тия не ще липсва Нито ще бъде без другарката си; Защото казва Господ: Моите уста заповядаха това; И самият Негов Дух ги събра.

Търсете в Библията и четете! Господ е написал всичко, което трябва да знаете! Търсете отговорите в Библията. И ние-Израел имаме отговорите.
Откровението 3 глава. Ние сме имали отговорите и как е станало така, че сем оставили нашият Господ? Да служим на слънцето и на всички разни богове? Как така сме си рязали дървета и сме пазили Коледата? Защото сме били и ние пияни. но няма да сме вече пияни и ще сме трезви от виното на фалшивата религия!

7 До ангела на филаделфийската църква пиши: Това казва Светият, истинският, у Когото е Давидовият ключ; който отваря, и никой няма да затваря; и затваря, и никой не отваря.    
8 Зная твоите дела. Ето, поставих пред тебе отворени врата, които никой не може да затвори, понеже, имайки само малко сила, пак си опазил Моето слово, и не си се отрекъл от името Ми.    

Това е вратата на съзнанието ви. Веднъж като знаете истината-никой не може да ви я отнеме-само вие!
    
10 Понеже си опазил Моята заповед да търпиш, то Аз ще опазя тебе от времето на изпитанието, което ще дойде върху цялата вселена да изпита ония, които живеят по земята.    

И ето сега разковничето-ако пазите Словото в себе си-то ще ви запази от часа на изкушението! И това е обещание тук. Господ каза в Йоан 14 глава-ако го обичаме-ще пазим заповедите му! И тогава той ще поиска от Отец и Отец ще ни даде Утешителят. И ето какво ви казва тук-Господ ще ни запази от великата скръб ако пазим Словото.
Този период-великата скръб, също е наречен скръбта на Яков и още нещо-ще видим това.
Нека видим Матей 24 глава

3 И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? и какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века?    
4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;    
Първото нещо, което Исус каза-внимавайте да не ви заблуди някой! Както тези дето ви казват, че великата скръб ще е 7 години

5 защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина.    

И те идват в името на Исус-но излъгват мнозината!

11 И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина.    
14 И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът.    

Ние днес учим всички хора които искат да дойдат при истината-от целият свят.

15 Затова, когато видите мерзостта, която докарва запустение, за която говори пророк Даниил, стояща на светото място, (който чете нека разбира),
 
Но ако не четете Старият Завет-вие не можете да разберете това тук.

16 тогава ония които са в Юдея, нека бягат по планините;    

И какво трябва да правите като видите папата да сяда в Храма-да бягате!

21 защото тогава ще има голяма скръб, небивала от началото на света до сега, и каквато не ще има.

И тогава ще стане велика скръб-каквато никога не е била. Ще е по-ужасно от времето на потопа. Много повече от това.
Данаил 12 глава

1 И в онова време великият княз Михаил, който се застъпва за твоите люде, ще се подигне; и ще настане време на страдание, каквото никога не е бивало откак народ съществува до онова време; и в онова време твоите люде ще се отърват, - всеки, който се намери записан в книгата.    

Време каквото никога не е било от началото на сътворението. Това ще е ужасно време. И ще е по-ужасно от всички времена. През 1918 година е започнал Испанският грип. Убил е над 20 милиона души по света. Чумата е убила до 60 процента от населението на Европа-до около 200 милиона души са измрели. Втората Световна Война-60 милиона са измрели.
Това, което идва ще е по-ужасно от всичките ужаси преди това.
Ето-за това идвате на този Библейски клас-за да научите как да се спасите.

5 Тогава, като погледнах аз Даниил, ето, стояха двама други, един на брега отсам реката, и един на брега оттам реката.    
6 И единият рече на облечения в ленени дрехи човек, който бе над водата на реката: До кога ще се чака за края на тия чудеса?    
7 И чух облеченият в ленени дрехи човек, който бе над водата на реката, когато издигна десницата си и левицата си към небето и се закле в Оня, Който живееше до века, че това ще бъде след време, времена и половина време и, че всичко това ще се изпълни, когато ще са свършили да смажат силата на светите люде.    

3.5 години! Исус каза-като видите папата да сяда в Храма-бягайте. Нека видим, кой ще построи този Храм-Откровението 2 глава. Идете на интернета и напишете Храмовият Институт и ще видите, кой ще го построи.

8 До ангела на смирненската църква пиши: Това казва първият и последният, Който стана мъртъв и оживя.    
9 Зная [твоите дела], твоята скръб и сиромашия, (но пак си богат), и как те клеветят ония които наричат себе си юдеи, а не са, но са сатанинската синагога.    

Ние знаем кои са тези хора. Те и ще построят Храма. Нека видим какво още ще направят те-Данаил 8 глава

13 Тогава чух един свет да говори; и друг свет рече на този, който говореше: До кога се простира видението за всегдашната жертва, и за престъплението, което докара запустение, когато светилището и множеството ще бъдат потъпквани?

Трябваше да ви прочета това, защото същите хора, дето казват, че са Юдеи, а не са-те ще започнат и жертоприношенията отново.
Да видим Откровението 11 глава. Всичко е тук-просто трябва да го четете и да наблюдавате света.

1 И даде ми се тръстика като тояга; и един каза: Стани та измери Божия храм и олтара и ония които се кланят в него;    
Това ще е Храма дето тези дето наричат себе си Юдеи-а не са-ще построят.

2 но двора, който е извън храма, остави, и недей го измерва, защото той е даден на народите, които ще тъпчат светия град четиридесет и два месеца.    

На кого е даден двора? Тези хора които казват, че са Юдеи-не са, но са Едомци. И езичниците-белите хора-ще тъпчат този двор за 3.5 години. Хазарите също казват, че са Юдеи, но са езичници.
Данаил 11 гава

31 И от него ще се подигнат сили, които ще омърсят светилището, да! крепостта, ще премахнат всегдашната жертва, и ще издигнат мерзостта, която докарва запустение.

И ще дойдат армии. И този човек ще спре жертвоприношенията. Защото подражава на Исус. Както Исус спря жертоприношенията, така и този човек ще спре жертоприношенията. И ще седне там, където не подобава. И тогава-бягайте!
Нека видим 2 Солунци 2 глава-ще видим, кой е този човек.

1 А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него молим ви, братя,    
2 да не се поклащате лесно от здравия разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово, или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал денят на Господа.    
3 Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,    

Павел казва същото, което и Исус каза-не се оставяйте който и да е човек да ви заблуди. И ето-ще се яви синът на разрушението.

4 който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог.    

И той ще подражава на Господа

9 тогова, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса    

И той работи чрез властта на баща си-дявола. И ще измами чрез чудеса много хора.
Господ ни предупреди за това-Матей 24 глава

25 Ето предсказах ви.    
26 Прочее, ако ви кажат: Ето, Той е в пустинята; не излизайте; или: Ето Той е във вътрешните стаи; не вярвайте.    
27 Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син.    

Вижте как ще стане пришествието на Господа-и всяко око ще го види! Няма да е тано пристигане! И няма да е седнал в Храма.
Нека видим Откровението 12 глава. Господ нареди на своята Църква да бяга.

1 И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете й и на главата й корона от дванадесет звезди.    

Пише за Израел тук.

2 Тя бе непразна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди.    

Нека видим още веднъж, коя е тази жена:

5 И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол.    
6 И жената побягна в пустинята, гдето имаше място, приготвено от Бога, за да я хранят там хиляда двеста и шестдесет дни.    

Къде побягна тази жена-в пустинята-това сте вие, Църквата на Господа. И тя ще бъде там за 3.5 години.

14 И дадоха се на жената двете крила на голям орел, за да отлети на мястото си в пустинята, там гдето я хранят за време и времена и половин време, скрита от лицето на змея.    

И ще идем там със сила. Но трябва да знаем истината. Когато папата седне в храма-трябва да бягаме.
Да видим Исаия 16 глава-какво ще стане в тази пустиня.

1 Пращайте агнета за княза на земята От Села в пустинята До хълма на сионовата дъщеря.    

Господ Исус ще говори за 3.5 години в пустинята, след като събере целият народ-Израел от всякъде.

2 Защото, подобно на скитаща се птица Изпъдена из гнездото си, Такива ще бъдат моавските дъщери при бродовете на Арнон.    
3 Съветвай се, извърши правосъдие; Всред пладне направи сянката си като нощ; Скрий изпъдените, не издавай скитащия се.    
4 Изпъдените ми нека пришелствуват при тебе, Моаве; Бъди им покров от разорителя; Защото грабителят изчезна, разорителят престана. Потъпквачите се изтребиха от земята    

Вижте какво казва-нека бъдат при тебе, Моав. И да се укрият от насилника. Днес Моав е в държавата Йордан. И там Израел ще се укрие.
Нека видим тази пустиня-Исаия 35 глава. Защото Господ иска да ви укрие и е потготвил Църквата за да бъде укрита там. Ако умрете в Христос-Господ ще ви спаси. И ако сте живи по онова време-Господ ще ви спаси също. Не се плашете ако трябва и да умрете-стига да е в Господа. Ще бъдете спасени. И ако сте в Господа-дали ще сте в пустинята или ще умрете преди това-ще бъдете спасени.

1 Пустото и безводното място ще се развеселят, И пустинята ще се възрадва и ще цъфне като крем.    
2 Ще цъфти изобилно, и ще се развесели дори с радост и песни; Ще се даде на нея славата на Ливан, Превъзходството на Кармил и Сарод; Те ще видят славата Господна, Величието на нашия Бог.    

Пустинята ще разцъфне-това ще направи Господ за нас. И ето-укрепете се в Господа! И зная, че някои от вас имате финансови възможности и трудно ще ги оставите... Но ще трябва. Там няма да има магазини и автомати за пари...

3 Укрепете немощните ръце, И утвърдете ослабналите колена.    
4 Кажете на ония, които са с уплашено сърце; Укрепете се! не бойте се! Ето вашият Бог! Възмездието ще дойде с Божие въздаяние: Той ще дойде и ще ви избави.    

Господ ви обещава това!

5 Тогава очите на слепите ще се отворят, И ушите на глухите ще се отпушат,    
6 Тогава куцият ще скача като елен, И езикът на немия ще пее; Защото в пустата земя ще избликнат води, И потоци в пустинята.    

Вижте какво ще направи Господ за вас, Израел. Защото вие направихте всичко, което Той иска.

7 Нажеженият пясък ще стане езеро, И жадната земя водни извори; В заселището, гдето лежаха чакалите, Ще има зеленина с тръстика и рогоз.    
8 И там ще има друм и път, Който ще се нарече път на светостта; Нечистият няма да мине през него, но ще бъде само за тях; Пътниците - даже и глупавите - няма да се заблуждават по него.    

И път ще отива до там. И там никой няма да ви напада и обижда. И глупавите няма да влязат там.

9 Лъв не ще има там, Нито ще се качи по него хищен звяр; Такъв не ще се намери там; Но изкупените ще ходят по него.    

И ето кои ще отидат там-изкупените. За това бъдете силни и пазете всичко, което Господ иска.
Нека видим Псалм 91. Господ ще изпрати някой, който ще ви пази там. Защото тогава и Отец и Исус Христос ще са все още на небето.

1 Който живее под покрива на Всевишния, Той ще пребъдва под сянката на Всемогъщия.    

Света е пиян и те не знаят нищо за мястото на безопасност!
    
3 Защото Той ще те избавя от примката на ловеца И от гибелен мор.    
4 С перата Си ще те покрива; И под крилата Му ще прибегнеш; Неговата вярност е щит и закрила.    
5 Няма да се боиш от нощен страх, От стрелата, която лети денем,    

Нищо няма да дойде близо до вас. Аще виждате всичко, което ще става в този свят.

6 От мор, който ходи в тъмнина, От погибел, която опустошава всред пладне.    
7 Хиляда души ще падат от страната ти, И десет хиляди до десницата ти, Но до тебе няма да се приближи.    

И няма да достигне никакво зло до вас. И ще видите наградата на нечестивите.

8 Само с очите си ще гледаш, И ще видиш възмездието на нечестивите    
9 Понеже ти си казал: Господ е прибежище мое, И си направил Всевишния обиталището си,    
10 Затова няма да те сполети никакво зло, Нито ще се приближи язва до шатъра ти.    

За това Господ ви казва да сте силни и да устоите до края в истината.

11 Защото ще заповяда на ангелите Си за тебе Да те пазят във всичките ти пътища.

И ето, кой ще ни пази там-ангел на Бога. И нищо няма да ни засегне.
Нека видим от друг ъгъл тази мерзост-Данаил 8 глава. Господ мрази този човек! Това е силно чуство. Господ ще прати армия от 200 милиона войници за да нападнат този човек.

23 И в послешните времена на царуването им, когато беззаконниците стигнат до върха на беззаконието си, ще се издигне цар с жестоко лице и вещ в лукавщини.    

Този човек разбира доста тайни.

24 И силата му ще бъде голяма, но не като силата на другия; и ще погубва чудесно, ще успява и върши по волята си, и ще поквари силните и светите люде.    
25 Чрез коварството си ще направи да успява измамата в ръката му, ще се надигне в сърцето си, и ще погуби мнозина в спокойствието им; ще въстане и против Началника на началниците; но ще бъде смазан, не с ръка.    

И ще унищожи и някои от светиите. И ще изпозува силата на дявола за да прави чудеса. И както казваи Павел в 2 Солунци-той ще се обяви забог. И когато се обяви против Господа-ще бъде унищожен.
Данаил 11 глава

31 И от него ще се подигнат сили, които ще омърсят светилището, да! крепостта, ще премахнат всегдашната жертва, и ще издигнат мерзостта, която докарва запустение.
32 И ще изврати с ласкателства ония, които беззаконствуват против завета; но людете, които познават своя Бог, ще се укрепят и ще вършат подвизи.    

Чрез измама и ласкателства ще унищожи много хора. И тези от вас които не са в пустинята, ще обърнат мнозина към Господа.

33 И разумните между людете ще научат мнозина; при все това, ще падат от меч и от пламък, чрез пленение и чрез разграбване, много дни.    
35 Дори някои от разумните ще паднат, за да бъдат опитани, та да се очистят и да се избелят, до края на времето; защото и то ще стане в определеното време.    

И това ще става до времето в което е опредлено.

36 И царят ще действува според волята си, ще се надигне и ще се възвеличи над всякакъв бог, и ще говори чудесно, надменно против Бога на боговете; и ще благоденствува догдето се изчерпи негодуванието; защото определеното ще се изпълни.    

И този човек ще се прави на бог. Виждате ли колко много Господ мрази този човек? Господ ще го прати директно в огненото езеро.

37 И няма да зачита боговете на бащите си, нито обичната на жените богиня, нито ще зачита някакъв бог; защото ще направи себе си на по-велик от всички тях.    

И този човек ще издигнесебе си така много, че ще се обърне и против жените.
Откровението 13 глава-да видим какво ще направи този човек:

13 И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците.    

Видяхме това в книгата на Йов.

14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя.    

И ще прави магии от които неутвърдените ще се измамят.

15 И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ.    
16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им;    

Тогава ще установи белега на звяра. И ако не искате да го получите-ще ви убие.

17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.    
18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.    

Това е започнало още във времето на Данаил. Господ ви показва краят от началото.
Да видим сега за последните 6 месеца от великата скръб. Матей 24 глава

29 А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят.
30 Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава.    

Това са знаци. Но ето-Господ още не е дошъл. Нека го видим същото отново-Откровението 6 глава. В тези две глави Исус започва да отваря печатите. Тук са и 4 конника. Те представят характеристиките на тази велика скръб.

12 И видях, когато отвори шестия печат, че стана голям трус: слънцето почерня като козиняво вретище, и цялата луна стана като кръв;    

Същото време за което вече прочетохме.

13 небесните звезди паднаха на земята, като когато смоковница, разклащана от силен вятър, мята неузрелите си смокини;    
14 небето биде преместено като свитък, когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си.    
15 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините;    
16 и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето;    
17 Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои?    

Това е времето на гнева на Господа. Той ще накаже всички хора които не са искали да му вярват.
Откровението 7 глава-тук ще запечата своите служители.

1 След това видях четири ангела, стоящи на четирите ъгъла на земята и държащи четирите земни ветрове, за да не духа никакъв вятър по земята, нито по морето, нито върху някое дърво.    
2 И видях друг ангел да се издига от изток, у когото беше печата на живия Бог; и той извика с висок глас към четирите ангела, на които бе дадено да повредят земята и морето и каза:    
3 Не повреждайте земята, нито морето, нито дърветата, преди да ударим печат върху челата на слугите на нашия Бог.    
4 И чух числото на подпечатаните, сто и четиридесет и четири хиляди подпечатани от всичките племена на израилтяните:    

Знаете, че има повече от 144000 от нас. Но това са хората от този регион само.
    
9 След това видях, и ето голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всеки народ, и от всичките племена, люде и езици, стоящи пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си,    
10 и викаха с висок глас, казвайки: Спасение на нашия Бог, Който седи на престола и на Агнето!    

И ето-число, което не може да се преброи от всичкиет народи на света    

13 Тогава един от старците проговори, като ми каза: Тия облечени в бели дрехи, кои са? и откъде са дошли?    
14 И рекох му: Господине мой, ти знаеш. А той ми каза: Това са ония, които идат от голямата скръб; и са опрали дрехите си, и са ги избелили в кръвта на Агнето.    

Тези хора са преживели великата скръб и са били запечатани с печата на Господа.
Откровението 8 глава-да видим печатите.

1 И когато отвори седмия печат, настана мълчание на небето около за половин час.    
2 И видях, че на седемте ангела, които стояха пред Бога, се дадоха седем тръби.    
3 И друг ангел дойде, та застана пред олтара, държейки златна кадилница; и нему се даде много темян, за да го прибави при молитвите на всичките светии над златния олтар, който бе пред престола.    

7 ангела и са имали 7 тръби.    

7 Като затръби първият ангел, настана град и огън, размесени с кръв, които бидоха хвърлени на земята; и третата част на земята изгоря, също и третата част от дърветата изгоря, изгоря и всяка зелена трева.    

Откровението 16 глава

1 И чух из храма силен глас, който казваше на седемте ангела: Идете та излейте на земята седемте чаши на Божия гняв.    
2 И първият отиде та изля чашата си на земята; и появи се лоша и люта рана на ония човеци, които носеха белега на звяра и които се покланяха на неговия образ.    

Хоата които са отишли в пустията-не трябва да се безпокоят зо това тук. Но другите трябва. И ето-великата скръб още не е преминала. И сега започва великата скръб за тези които са приели белега.
Софония 1 глава

15 Ден на гняв е оня ден, Ден на смущение и на утеснение, Ден на опустошение и на разорение, Ден на тъмнина и на мрак, Ден на облак и на гъста мъгла,    

Пъвата тръба започна да тръби-видяхме това.

16 Ден на тръба и на тревога Против укрепените градове И против високите кули при ъглите.    
17 Аз така ще наскърбя човеците Щото ще ходят като слепи, Защото са съгрешили против Господа; Кръвта им ще се излее като прах, И месата им като нечистотии.    
18 Нито среброто им, нито златото им Ще може да ги избави В деня на гнева Господен; Но цялата земя ще бъде погълната От огъня на ревнивостта Му; Защото ще довърши, и то скоро, Всичките жители на земята.    

Парите няма да ви помогнат тогава. Дори и най-богатите няма да могат да се спасят с пари.
Софония 2 глава

1 Изпитайте себе си, да! изпитайте, Народе безсрамни,    
2 Преди да влезе указът в сила, - (Денят минава като плява,) - Преди да ви сполети лютия гняв Господен, Преди да ви постигне денят на гнева Господен.    

Това е, което ще стане! Господ ще го направи.
Да се върнем на Откровението 9 глава-да видим 6 тръба. Спомнете си-това са последните 6 есеца. Спомнете си, че Господ ще дойде в денят на Умилостивението.

13 И като затръби шестият ангел, чух един глас от роговете на златния олтар, който беше пред Бога,    
14 че някой казваше на шестия ангел, у когото беше тръбата: Развържи четирите ангела, които са вързани при голямата река Ефрат.    
15 И развързаха се четирите ангела, които бяха приготвени за тоя час и ден и месец и година, за да убият третата част от човеците.    
16 И числото на воюващите конници беше двеста милиона; аз чух числото им.    

200 милиона войници. Никога на тази земя не е имало такава армия. И това е армията на Господа и той ще я използува за да разруши човека на ненавистта.
Откровението 16 глава

12 Шестият ангел изля чашата си върху голямата река Ефрат; и пресъхна водата й, за да се приготви пътя на царете, които идат от изток.    

Това са Царете от изтока. Господ ще направи същото, както в миналото-когато пресуши Червеното Море, после реката Йордан. И те ще се бият със силите на запада.

13 И видях да излизат от устата на змея и от устата на звяра и от устата на лъжепророка три нечисти духове, прилични на жаби;    

Това са нечисти думи. Те започват война-думите.

14 защото те са бесовски духове, които, като вършат знамения, отиват при царете на цялата вселена, да ги събират за войната във великия ден на всемогъщия Бог.    

Това ще е Световна Война. Изтока ще е от Русия, Китай и съюзниците им. Запада е Европейският Съюз.
    
16 И събраха ги на мястото, което по еврейски се нарича Армагедон.    

И ще се съберат в долината на Магедон-това е Армагедон.
Захария 14 глава-да видим какво ще направи тази армия като пемине реката Ефрат.

1 Ето, ден от Господа иде, Когато богатството ти ще се раздели всред тебе като обир.    
2 Защото ще събера всичките народи На бой против Ерусалим; Градът ще бъде превзет, Къщите ще бъдат обрани, И жените изнасилвани, И половината от града ще отиде в плен; А останалите люде не ще бъдат изтребени от града.    

Всички народи ще дойдат в Израел. Защото днес по целият свят стават ужасни неща. Хората вършат гадости каквито не са вършили от времето на Содом и Гомора. За това тази велика скръб идва в света.

3 Тогава Господ ще излезе И ще воюва против ония народи Както когато воюва в ден на бой.    

Нека видим Йоил 2 глава-7 тръба. Денят на Умилостивението е в 7 месец. От Пасхата до Умилостивението са 6 месеца! Пребройте ги и ще видите сами. Тръбите започват да свирят от Пасхата.

15 Затръбете в Сион, Осветете пост, свикайте тържествено събрание;    

Кога постим-на Умилостивението. И имаме свето събрание

16 Съберете людете, осветете събранието, Свикайте старейшините, Съберете младенците и сучещите; Нека излезе младоженецът из спалнята си, И невестата из стаята си;    

Откровението 11 глава

15 И като затръби седмият ангел, станаха силни гласове на небесата, които казваха: Световното царство стана царство на нашия Господ и на Неговия Христос; и Той ще царува до вечни векове.    
17 Благодарим Ти, Господи Всемогъщи, Който си, и Който си бил, загдето си взел голямата Си сила и царуваш.    

Говори за Исус.

18 Народите се разгневиха; но дойде Твоят гняв и времето да се съдят мъртвите, и да дадеш наградата на слугите Си пророците и на светиите и на ония, които се боят от Твоето име, малки и големи, и да погубиш губителите на земята.    

Първото възкресение. Светиите ще бъдат възкресени.
Да видим Матей 25 глава-Господ ще дойде със своята армия.

31 А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол.

Исус ще дойде с всичките свети ангели.
Откровението 19 глава-Господ вече идва.

11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно.    

Това е Господ Исус.

12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той;    
13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово.    
14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне.    

Видяхме неговата армия-светите ангели.

15 Из устата Му излизаше остър меч, за да порази с него народите; и Той ще ги управлява с желязна тояга и ще стъпче лина на лютия гняв на Бога Всемогъщий.
 
И ще съсипе народите със заповедта си. Това е единствената война в историята на земята, в която едната страна няма да има никакви пострадали. Никой не може да направи нищо на ангелите и на Господа...

16 И на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар на царете, и Господ на господарите.    

Да видим 1 Солунци 4 глава-защото има още една група, която ще го посрещне като идва от небето.

16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;    

Господ идва от небето. И това ще стане при седмата тръба.

17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.    

Ето втората група. Първата са ангелите. Втоата са светиите които ще възкръснат при първото възкресение.
Откровението 19 глава

19 И видях звяра и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство.    

Това е в долината на Армагедон. И нека видим какво ще стане с тях:
    
21 А останалите бидоха избити с меча на яздещия на коня, с меча, който излизаше от устата Му. И всичките птици се наситиха от месата им.    

И ето-сабята дето излиза от устата на Господа-това е Словото-ще заповяда и ще бъдат избити. И нека видим какво ще стане точно-Захария 14 глава

12 И ето язвата, С която Господ ще порази всичките народи, Които са воювали против Ерусалим: Месата им ще тлеят, докато още стоят на нозете си, Очите им ще се разтопят в ямите си, И езикът им ще тлее в устата им.    

Представяте ли си това? Тези хора стоят на крака и ето какво ще стане с тях в един миг.

13 И в оня ден Между тях ще има голям смут от Господа, Тъй щото ще залавят всеки ръката на ближния си, И неговата ръка ще се подига против ръката на ближния му.    

И Господ ще ги накара да се бият едни други. И няма нито един войник да излезе жив от там.
Да се върнем на Откровението 19 глава. Вижте колко важно е да знаете Божието Слово! Всичко, което прочетхоме днес ви показва едно: ако искате да спасите себе си-вършете това, което Господ изисква. Иначе ще бъдете от тези които ще загинат първо и ще идат в огненото езеро след съда.

17 После видях един ангел, стоящ в слънцето; и, извиквайки със силен глас, каза на всичките птици, които летят посред небето: Дойдете, събирайте се за великата Божия вечеря,    
18 за да ядете месата на царе и месата на хилядници, месата на юнаци и месата на коне и на ония, които яздят на тях, дори месата на всичките човеци, свободни и роби, малки и големи.    

Ето какво ще стане със звяра и лъжепророка    

20 И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел.    

Тези двамата ще бъдат пратени в огненото езеро дори и преди дявола и неговите ангели.
И последното място-Захария 14 глава

4 В оня ден нозете Му ще застанат На Елеонския хълм, който е срещу Ерусалим на изток; И Елеонският хълм ще се разцепи През средата си към изток и към запад, Така че ще се образува твърде голям дол, Като половината от хълма се оттегли към север, И половината му към юг.    
5 И ще побегнете през тоя дол на Моите хълмове, Защото долът на хълмовете ще стига до Асал; Да! ще побегнете както побягнахте от земетръса В дните на Юдовия цар Озия. И Господ мой Бог ще дойде, - И всичките свети ангели с Тебе.    

Господ ще дойде и всичките светии с него. И ще стъпи на планината и ето-тя ще се раздели.

9 И Господ ще бъде цар върху целия свят; В оня ден Господ ще бъде един, и името Му едно.    

И тогава Господ ще бъде Цар над цялата земя. Сестри и братя-прочетохме 7 пъти, че великата скръб ще е 3.5 години и не 7. И не прочетохме нищо за грабване-нали?
И ако някой ви учи, че великата скръб ще е 7 години и вие ще бъдете грабнати-тези нечисти духове идват от неговата уста.

Благодаря ви за вниманието!





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171962
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031