Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.04.2015 16:54 - ПАСХАТА-ОТ 3 АПРИЛ 2015
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 4377 Коментари: 0 Гласове:
1



ПАСХАТА

Псалм 67

Сестри и братя,
Мнозина днес наричат себе си християни, но дори и не знаят, че ако са такива, то трябва да пазят Пасхата всяка година. Но защо? Какво е Пасхата и защо трябва да я пазим и до днес? Нека заедно видим това чрез Библията и ще разберем, с какво е така значителна и защо трябва да я пазим вяска година в определеното й време.
Всеки, който нарича себе си християнин, трябва да пази Пасхата. Но днес християните мислят, че това е Пасхата на Юдеите. Но ако наистина си християнин, то ти си под кръвта на Исус и тогава смъртта ще те от-мине! Това е Пасхата.
А тези които наричат себе си Юдеи, също не пазят Пасхата както трябва. Те днес ще убият агне, ще го изядат и ще кажат, че са пазили Пасхата.
Вижте-ние като Израиляни трябва да знаем повече от всички други. Защото ние сме принасяли животни в жертва за много години. И сега когато истинската жертва вече е дошла и умряла, ние не искаме да признаем това.
Ние сме истинските, оригинални християни. Всички пророци и апостоли са Израиляни. И ето-аз трябва да премахна всикчият боклук, който са натрупали хората с годините в главите ви и да ви представя истината както е. Имам проблем когато хората не разбират жертвата на Христос и какво означава тя.
А за тези братя дето наричат себе си Юдеи-днес ще ви науча как да правите погрешното-което правите-правилно.
Първо трябва да вземете от първородното на стадото, без недостатък, да го държите до 14 ден и тогава да го убиете. Да го изпечете с вътрешностите му и да го ядете с горчиви билки. И всичко останало, което правите едно, че е погрешно, но второ е погрешно и погрешното ви.
Ще започнем от Левит 23 глава

1 Господ още говори на Моисея, казвайки:    

2 Говори на израилтяните, като им кажеш: Господните празници, в които ще свиквате свети събрания, Моите празници, са следните:    


Това са Празниците на Господа. Те не са Празници на Юдеите.
    

4 Ето Господните празници, свети събрания, които ще свиквате във времената им:    


Това са свети събрания, които ще правите във времето им.

5 В първия месец, на четиринадесетия ден от месеца, привечер, е Пасха Господна;    

Това е Пасхата-не е комюниън, не е Господна вечеря! Това е Пасхата!
Нека видим Изход 12 глава

1 Тогава Господ говори на Моисея и Аарона в Египетската земя, казвайки:
2 Тоя месец ще ви бъде началният месец; ще ви бъде първият месец на годината.
Може би вече знаете, че началото на годината е според луната. Тогава започва първият месец-според Бога, който е месец Авив.
3 Говорете на цялото Израилево общество, като им кажете да си вземат, на десетия ден от тоя месец, всеки по едно агне, според бащините си домове, по едно агне за всеки дом.
Вижте сега какво заповяда Господ-агнето или ярето трябва да е без недостатък! Исус Христос беше без недостатък! Защото само за него пише, че е Светият Израилев-тоест, беше без грях! И трябва да го отделите на първият ден от първият месец.
5 Агнето или ярето ви нека бъде без недостатък, едногодишно мъжко; от овците или от козите да го вземете.
6 И да го пазите до четиринадесетия ден от същия месец; тогава цялото общество на израилтяните, събрани в домовете си да го заколят привечер.
Значи намираме, че Пасхата се прави на 14я ден от месеца-първият месец. И това агне ще бъде убито тогава.
7 После нека вземат от кръвта и турят на двата стълба и на горния праг на вратата на къщите, гдето ще го ядат.

Значи, кръвта на агнето или ярето-дето е без никакъв недостатък-трябва да се използува за да се намажат стълбовете на вратата и горният й праг.
Вие сте чели-надявам се-че кръвта на Исус ви спасява. Но обърнете внимание сега на това-кръвта се намазва на стълбовете и на горният праг на вратата. За да влезеш в къщата по нормален начин, трябва да минеш през вратата.

8 През същата нощ нека ядат месото, печено на огън; с безквасен хляб и с горчиви треви да го ядат.    

9 Да не ядете от него сурово нито варено във вода, но изпечено на огън, с главата му, краката му и дреболиите му.    

И ето-има определен начин по който трябва да се яде! А ето сега какво става:

11 И така да го ядете: препасани през кръста си, с обущата на нозете си и тоягите в ръцете си; и да го ядете набързо, понеже е време на Господното минаване.
12 Защото в оная нощ ще мина през Египетската земя, и ще поразя всяко първородно в Египетската земя, и човек и животно; и ще извърша съдби против всичките египетски богове; Аз съм Иеова.

И ще убие всички първородни-хора и животни.

13 И кръвта на къщите, гдето сте, ще ви служи за белег, така че, като видя кръвта, ще ви отмина, и когато поразя Египетската земя, няма да нападне върху вас погубителна язва.

Кръвта ще е белега, сестри и братя! Но имаше ли значение, кой живее в къщата? Дали беше добър или беше зъл-не, нямаше никакво значение! Всеки, който повярваше на тези думи и ги изпълнеше-спасяваше себе си. Тоест-вярата ги спасяваше! Но ако някой не вярваше в Господа-нямаше да постави кръвта.Вярата ни спасява. Така е и до днес.

14 Оня ден ще ви бъде за спомен, и ще го пазите като празник на Господа във всичките си поколения; вечен закон ще ви бъде, да го празнувате.

Значи, Господ заповяда този ден да се пази във всичките ни поколения. И не-не се отнася само за народа на Бога-Израел, защото "Един Бог, една вяра, едно кръщение"! И "както за Юдеина, така и за Гърка"! Бог е Бог на всичките човеци. Това, което е заповядал на Израел да върши-това трябва да вършат всички хора.
И така-вярата спасява. Но има и един закона за Пасхата-и понеже знаем, че Бог е един и същи вчера, днес и за винаги-Евреите 13:8, то знаем, че този Закон е валиден и днес. За кой Закон става въпрос:

43 И Господ рече на Моисея и Аарона: Ето законът за пасхата: никой чужденец да не яде от нея;
44 обаче всеки роб купен с пари да яде от нея тогава, когато се обреже.

Това пише в Библията, сестри и братя-същата глава-нали знаете, че Библията е Божието Слово-трябва да вярвате на Бога!
И така-намерихме за Закона за Пасхата, намерихме, че е вечен Закон и намерихме, че никой чужденец не може да я яде ако не е обрязан-става въпрос за мъжете разбира се. И както вече видяхме в Библията-един Закон е за Израел и за чужденеца.
Да видим Матей 26 глава

1 Когато Исус свърши тия думи рече на учениците Си:    

2 Знаете, че след два дни ще бъде Пасхата, и Човешкият Син ще бъде предаден на разпятие.    

Исус е Пасхата.

17 А в първия ден на празника на безквасните хлябове учениците отидоха при Исуса и рекоха: Где искаш да Ти приготвим, за да ядеш пасхата?    


Хората мислят, че става въпрос за Празника на Безквасните Хлябове и казват-това е един и същи ден. Но идете на Левит 23 глава и ще видите, че Пасхата е на 14 ден и Безквасните Хлябове са на 15 ден. Петър ви казва, че те са имали по-сигурното Слово на пророчествата.

18 Той каза: Идете в града при еди кого си и речете му: Учителят казва: Времето Ми е близо, у тебе ще празнувам пасхата с учениците Си.    

19 И учениците сториха както им заръча Исус, и приготвиха пасхата.    

20 И когато се свечери, Той седна на трапезата с дванадесетте ученика.    
26 И когато ядяха, Исус взе хляб, благослови, и го разчупи и като го даваше на учениците, рече: Вземете яжте; това е Моето тяло.    

27 Взе и чашата, и, като благодари, даде им, и рече: Пийте от нея всички!    

28 Защото това е Моята кръв на [новия] завет, която се пролива за прощаване на греховете.    


Исус точно тук направи нещо различно. Промени как се пази Пасхата, но не промени нито денят, нито отмени Пасхата.

29 Но казвам ви, че отсега няма вече да пия от тоя плод на лозата, до оня ден, когато ще го пия с вас нов в царството на Отца Си.    

И Исус имаше предвид точно това. Вижте-във всяко поколение някой, който евършил грях и се е покаял трябва да бъде отминат-да не бъде унищожен. Но защо Исус смени начина на пазенето на Пасхата? Защото след възкресението си стана Първосвещеника!
Нека видим Битие 14 глава

1 В дните на Сенаарския цар Амарфал, Еласарският цар Ариох, Еламският цар Ходологомор и Гоимският цар Тидал,    

2 тия царе отвориха война против Содомския цар Вера, Гоморския цар Верса, Адманския цар Сенав, Цевоимския цар Симовор и царя на Вала, (която е Сигор).    

3 Всички тия се събраха в Сидимската долина (дето е сега Соленото Море).    

4 Дванадесет години бяха се подчинявали на Ходологомора, а в тринадесетата въстанаха.    

5 В четиринадесетата година дойдоха Ходологомор и царете, които бяха с него, та поразиха рафаимите в Астарот-карнаим, зузимите в Хам, емимите в Сави-кириатаим    
10 А Сидимската долина беше пълна със смолни кладенци; и Содомският и Гоморският царе, като бягаха, паднаха в тях, а останалите избягаха на бърдото.    

11 И победителите задигнаха всичкия имот на Содома и Гомора и всичката им храна и си отидоха.    

12 Взеха и Аврамовия братанец Лот, който живееше в Содом, заедно с имота му и си отидоха.    


Те са взели всичко от Содом и Гомора, но грешката им е била, че са взели и Лот.

13 А един от избавилите се дойде и извести това на евреина Аврам; той живееше при дъбовете на Амореца Мамврий, брат на Есхола и брат на Анера, които бяха Аврамови съюзници.    

14 А като чу Аврам, че брат му бил пленен, изведе своите триста и осемнадесет обучени мъже, родени в неговия дом и гони неприятелите до Дан.    

15 И през нощта, той и слугите му, като се разделиха против тях, поразиха ги и ги гониха до Хова, която е от ляво на Дамаск.    


Авраам е направил това, което пет Царе не са могли да извършат. Защото Господ е бил с него. Всичко, което искате да направите, докато сте с Господа-ще стане.

16 И възвърна всичкия имот, върна и брата си Лота с имота му, както и жените и людете.    

17 И като се върна Аврам от поражението на Ходологомора и на царете, които бяха с него, Содомският цар излезе да го посрещне в Савинската долина, (която е Царевата долина).    

18 Така и Салимският цар Мелхиседек, който беше свещеник на Всевишния Бог, изнесе хляб и вино    


Мелхиседек донесе вино и хляб. А той е Първосвещеника на Отец

19 та го благослови, казвайки: Благословен да бъде Аврам от Всевишния Бог, Създател на небето и на земята;    

20 благословен и Всевишният Бог, който предаде неприятелите ти в твоята ръка. И Аврам му даде десетък от всичко.    

И Мелхиседек благослови Авраам и Авраам плати десятък.
Нека да видим за този Мелхиседек-Евреите 7 глава

1 Защото тоя Мелхиседек, салимски цар, свещеник на Всевишния Бог, Който срещна Авраама, когато се връщаше от поражението на царете и го благослови,    

2 комуто Авраам отдели и десетък от всичката плячка - тоя, който е първо, по значението на името му, цар на правда, а после и салимски цар, цар на мир,    

3 - без баща, без майка, без родословие, без да има или начало на дни, или край на живот, но оприличен на Божия Син, остава за винаги свещеник.    


Няма нито начало, нито баща, нито майка.

4 А помислете, колко велик беше тоя човек, комуто патриарх Авраам даде и десетък от най-добрата плячка.    
9 И, тъй да кажа, сам Левий, който взема десетък, даде десетък чрез Авраама;    

10 защото беше още в чреслата на баща си, когато Мелхиседек срещна Авраама.    

11 Прочее, ако би имало съвършенство чрез левитското свещенство (защото под него людете получиха закона), каква нужда е имало вече да се издигне друг свещеник, според Мелхиседековия чин, и да се не счита според Аароновия чин?    

Не може да има друг Първосвещеник по реда на Мелхиседек и също да е по реда на Аарон.

15 Това, що казваме, става още по-явно, тъй като по подобие на Мелхиседека се издига друг свещеник,    

16 Който се установи не по закон, изразен в плътска заповед, но по силата на един безконечен живот;    


Той е според вечният живот.

17 защото за Него свидетелствува: "Ти си свещеник до века Според чина Мелхиседеков";

Вечно е много дълго време-нали? Но как така имаме свещеник различен от Левитите.

21 (защото те ставаха свещеници без заклеване, а Той със заклеване от страна на Този, Който Му казва: "Господ се закле и не ще се разкае"), като каза: Ти си свещеник до века,
 


Господ се закле, че Исус ще е Свещеник за винаги според реда на Мелхиседек.

22 толкоз на по-добър завет Исус стана поръчител.    

23 При това, поставените свещеници са били мнозина, защото смъртта им пречеше да продължават в чина си,    


Левитите умираха. И биваха заменени от следващият Левит от рода на Аарон. Същото наблюдавате и в Рим, защото Римо католическата църква е изградена по реда на Левитите.

24 но Той, понеже пребъдва вечно, има свещенство, което не преминава на другиго.    

25 Затова и може съвършено да спасява тия, които дохождат при Бога чрез Него, понеже всякога живее да ходатайства за тях.    

И така-Мелхиседек е вечен Първосвещеник на Бога и Исус също е вечен Първосвещеник на Бога. Как е възможно това? Защото Исус е Мелхиседек! Но не забравяйте-Мелхиседек е също и Цар.
Псалм 110
1 Господ рече на моя Господ: Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие.
 

Отец каза на Исус Христос това и ще видим, кога ще стане.

4 Господ се закле, (и не ще се разкае), като каза: Ти си свещеник до века според чина Мелхиседеков.

Отец се закле, че Исус ще е Първосвещеник вечно. Значи трябва да е вечно жив.
Евреите 10 глава. Исус постави Левитите за свещеници. Наложи го грехът.

1 Защото законът, като съдържа в себе си само сянка на бъдещите добрини, а не самата същност на нещата, то свещениците, които непрестанно принасят всяка година същите жертви, никога не могат с тях да направят съвършени в чистота ония, които пристъпват да жертвуват.

Става въпрос за Закона за Жертвоприношенията. И кръвта на животните не можеха да направят никого съвършен. Да го очистят. И убиването на животни не може да ви направи богове. Защо-ето:

4 Защото не е възможно кръв от юнци и от козли да отмахне грехове.    


Можеш да убиеш всичките си крави и волове и пак няма да си чист.

5 Затова Христос, като влиза в света, казва: - "Жертва и принос не си поискал, Но приготвил си Ми тяло;    

И понеже воловете не можеха да отмахнат греха, Исус трябваше да дойде като човек и да умре за нас.
Евреите 2 глава.

9 Но виждаме Исуса, Който е бил направен малко по-долен от ангелите, че е увенчан със слава и чест поради претърпяната смърт, за да вкуси смърт с Божията благодат, за всеки човек.    


Ние умираме-и сме по-ниско от ангелите. За това Исус трябваше да дойде като човек-за да може да умре.

10 Защото беше уместно, щото Онзи, заради Когото е всичко, и чрез Когото е всичко, като привежда много синове в слава, да усъвършенствува чрез страдания начинателя на тяхното спасение.    
11 Понеже и Оня, Който освещава, и ония, които се освещават, всички са от Едного; за която причина Той не се срамува да ги нарича братя.
14 И тъй, понеже децата са същества от общата плът и кръв то и Той, подобно на тях, взе участие в същото, за да унищожи чрез смъртта този, който има властта, сиреч, дявола,    

15 и да избави всички ония, които, поради страха от смъртта, през целия си живот са били подчинени на робство.    

Исус дойде като човек-от семейството на Авраам. И ето-в Исусовото име се благославят народите. Исус сам беше обещал на Авраам, че от него ще дойде той.

Евреите 10 глава

8 Като казва първо: "Жертви и приноси и всеизгаряния и приноси за грях не си поискал, нито Ти са угодни", (които впрочем се принасят според закона),    


Закона за Жертвоприношенията.

9 после казва: "Ето, дойдох да изпълня волята Ти". Ще каже: Той отмахва първото, за да постанови второто.    


Първият Завет беше с Израел. И Израел наруши този Завет. Тогава Господ установи Вторият Завет. И за да направи това-трябваше му тяло.

10 С тая воля ние сме осветени чрез принасянето на Исус Христовото тяло веднъж за винаги.    

Исаия 53 глава

1 Кой е повярвал известието ни? И на кого се е открила мишцата Господна?
 

Никой не е повярвал и все още не вярват.

2 Защото израсна пред Него като отрасъл, И като корен от суха земя; Нямаше благообразие, нито приличие та да Го гледаме, Нито красота та да Го желаем.    

3 Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Човек на скърби и навикнал на печал; И, както човек, от когото отвръщат хората лице, Презрян бе, и за нищо Го не счетохме.    


Днес всички обичат Исус-нали?...

4 Той наистина понесе печалта ни, И със скърбите ни се натовари; А ние Го счетохме за ударен, Поразен от Бога, и наскърбен.
5 Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него дойде наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.    

Не говорим тук за пророк Исаия-нали? Но говоримза Исус и чрез неговите рани ние сме излекувани!

6 Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път; И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни.

Исус понесе нашите грехове, умря за нашите грехове!

10 Но Господ благоволи той да бъде бит, предаде Го на печал; Когато направиш душата Му принос за грях, Ще види потомството, ще продължи дните Си, И това, в което Господ благоволи, ще успее в ръката Му.    


Като казва "душата му" има предвид самият Исус. Ние сме душите, сестри и братя. Битие 2:7. Отец му направи тяло-което е душата-и той умря за нас.

11 Ще види плодовете от труда на душата Си и ще се насити; Праведният Ми служител ще оправдае мнозина чрез знанието им за Него, И Той ще се натовари с беззаконията им.    


Знаем, че това е Исус-нали?

12 Затова ще Му определя дял между великите, И Той ще раздели корист със силните, Защото изложи душата Си на смърт И към престъпници биде причислен, И защото взе на Себе Си греховете на мнозина И ходатайствува за престъпниците.

Дори когато Исус беше разпънат, беше разпънат с разбойниците заедно. И после-като възкръсна, застъпва се за нас.
И така-когато Господ види кръвта-ще ни отмине-ако сме под кръвта.
Матей 27 глава

35 И когато Го разпнаха, разделиха си дрехите Му, като хвърлиха жребие.

И ако познавате пророчествата-не може да не познавате Исус.

45 А от шестия час тъмнина покриваше цялата земя до деветия час.    

46 А около деветия час Исус извика със силен глас: Или, Или, лама савахтани? сиреч: Боже Мой, Боже Мой, защо си Ме оставил?

И това е писано в Старият Завет. Всичко се е изпълнило.

50 А Исус, като извика пак със силен глас, издъхна.    

51 И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха,    

Когато Исус умря на кръста-завесата се разпра. Защо? Какво означава това? Нека видим-Левит 4 глава

1 Господ още говори на Моисея, казвайки:    

2 Говори на израилтяните, като кажеш: Ако някой съгреши от незнание, като стори нещо, което Господ е заповядал да се не струва, -    


Господ никога не прощава на този, който умишлено съгрешава. И до днес е същото.

3 ако помазаният свещеник съгреши, така щото да се въведат людете в престъпление, тогава за греха що е сторил нека принесе Господу юнец без недостатък в принос за грях.    

4 Нека приведе юнеца при входа на шатъра за срещане пред Господа, нека положи ръката си на главата на юнеца и нека го заколи пред Господа.    

5 Тогава помазаният свещеник да вземе от кръвта на юнеца и да я принесе при шатъра за срещане;    

6 и свещеникът да натопи пръста си в кръвта, и от кръвта да поръси пред завесата на светилището седем пъти пред Господа.    

Само помазан свещеник може да направи това и ето-ще попръска завесата седем пъти. И това е така дори и ако някой свещеник съгреши. Същото е и за някой човек от народа. Но какво е ако целият народ съгреши:

13 Ако цялото общество израилтяни съгрешат от незнание, като сторят нещо, което Господ е заповядал да се не струва, та стават виновни, а това нещо се укрие от очите на обществото,    

14 когато се узнае грехът, който са сторили, тогава обществото да принесе юнец в принос за грях и да го приведе пред шатъра за срещане;    


Целият народ е съгрешил от незнание! Вижте-от незнание!
    

16 Тогава помазаният свещеник да внесе от кръвта на юнеца в шатъра за срещане;    

17 и свещеникът като натопи пръста си в кръвта, да поръси пред завесата седем пъти пред Господа.    


Ще направи същото нещо-ще попръска седем пъти по завесата. Защо седем пъти? Защото Господ е дал на човека 7 дена да бъде в това тяло от плът и кръв-7000 години. След като мине 7 ден Пасхата ще е завършена.    

    

20 И с тоя юнец да направи така както направи с оня, който беше принос за грях; така да направи и с тоя юнец; и свещеникът да направи умилостивение за тях, и ще им се прости.    

И така е било винаги-дали е индивид или е цялото събрание-това се е правело.Но като се разпра завесата какво стана-изчезна пръскането на кръвта по завесата и съответно-свещениците. Това е било до тогава-това е Детеводителят, който ги доведе до Исус. И сега вече няма повече жертви за грях.
Да се върнем на Ереите 10 глава

11 И всеки свещеник, като стои та служи всеки ден, принася много пъти същите жертви, които никога не могат да отмахнат грехове;    

12 но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога,    


Исус направи само една жертва-себе си.

13 та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие.    

14 Защото с един принос Той е усъвършенствувал за винаги ония, които се освещават.    

Ето какво направи Исус. А спомнете си Псалм 110-враговете на Исус ще бъдат в неговото подножие

18 А гдето има прощение за тия неща, там вече няма принос за грях.    


Вече и животни не умират-това отпадна със смъртта на Исус.

19 И тъй, братя, като имаме чрез кръвта на Исуса дръзновение да влезем в светилището,    

20 през новия и живия път, който Той е открил за нас през завесата, сиреч, плътта Си,    


И сега отиваме при Отец чрез Исус-той ни представя.

21 и като имаме велик Свещеник над Божия дом,    

22 нека пристъпваме с искрено сърце в пълна вяра, със сърца очистени от лукава съвест и с тяло измито в чиста вода;    


И нека вървим в истината. Защото никой не може да излъже Исус!

23 нека държим непоколебимо надеждата, която изповядваме, защото е верен Оня, Който се е обещал;    

26 Защото, ако съгрешаваме самоволно, след като сме познали истината, не остава вече жертва за грехове,    

27 но едно страшно очакване на съд и едно огнено негодуване, което ще изпояде противниците.    

И ето-вече няма животни в жертва. И ако съгрешим умишлено-няма друго за нас освен огненото езеро.
А и пророците са казали същото. Данаил 9 глава-той също говори за Исус.

25 Знай, прочее, и разбери, че от излизането на заповедта да се съгради изново Ерусалим до княза Месия ще бъдат седем седмици; и за шестдесет и две седмици ще се съгради изново, с улици и окоп, макар в размирни времена.    


Имаме урок по този въпрос.

26 И подир шестдесет и две седмици Месия ще бъде посечен, и не ще има кои да Му принадлежат; и людете на княза, който ще дойде, ще погубят града и светилището; и краят му ще го постигне чрез потоп; и до края на войната има определени опустошения.    


И Исус ще бъде убит, но не заради своите грехове, но за нашите. Това стана-нали? И в 70 година Генерал Тит е съсипал Ерусалим напълно. Всичко се е изпълнило.

27 И Той ще потвърди завет с мнозина за една седмица, а в половината на седмицата ще направи да престанат жертвата и приносът; и един, който запустява, ще дойде яздещ на крилото на мерзостите; и гняв ще се излее върху запустителя до определеното време.

И Исус Ще Потвърди Завета! И в средата на седмицата Исус направи така, че Жертвоприношенията да престанат. И това е било сряда. Средата на седмицата. Но християните днес не разбират това. Дори и не могат да броят до три. Не може да има три дни и три нощи от петък до неделя-който и да е петък и която и да е неделя!
Нека видим Римляните 10 глава

1 Братя, моето сърдечно желание и молбата ми към Бога е за спасението на Израиля.    

2 Защото свидетелствувам за тях, че те имат ревност за Бога, само че не е според пълното знание.    

3 Понеже, ако не знаят правдата, която е от Бога и искат да поставят своята, те не се покориха на правдата от Бога.    

4 Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва.    

Те са си създали своя правда, като не са знаели, че Исус е краят на закона за всеки, който вярва. Но кой е този закон-Закона за Жертвоприношшенията. Прочетохме това-нали?
Римляните 15 глава

8 Защото казвам, че Христос, заради Божията вярност, стана служител на обрязаните, за да утвърди обещанията дадени на бащите,

И след като потвърди Завета-направи жертвоприношенията да престанат. Нали точно това каза Данаил.
Нека видим 1 Коринтяни 5 глава

7 Очистете стария квас, за да бъдете ново тесто, - тъй като сте безквасни; защото и нашата пасха, Христос, биде заклан [за нас].

Исус е нашата Пасха! За това очистете старият квас-което е старите ви грехове! Съвсем не е случайно,че Исус трябваше да умре на Пасхата-той е Пасхата.
Вие наричате себе си християни, но не пазите Пасхата-вие сте абсолютно неимформирани!
Нека видим и последното място-Изход 12 глава.

43 И Господ рече на Моисея и Аарона: Ето законът за пасхата: никой чужденец да не яде от нея;    

44 обаче всеки роб купен с пари да яде от нея тогава, когато се обреже.    


Виждате закона за Пасхата. И ако искате да участвате в Пасхата-трябва да сте обрязани!
    

48 И ако би някой чужденец да живее като пришелец между тебе и да иска да пази пасхата Господу, нека се обрежат всичките му мъжки, и тогава нека пристъпи да я пази; той ще бъде като туземец. Но никой необрязан не бива да яде от нея.    


И това е абсолютно!

49 Един закон ще има за туземеца и за чужденеца, който е пришелец между вас.    


Един закон е за всички хора на тази земя. За това не съм съгласен с апостол Павел, когато каза, че езичниците не трябва да бъдат обрязани. Виждате, че това изобщо не е така. Дори Господ казва в Езекил, че никой необрязан чужденец, който не е обрязан, не може да се доближи до него.

50 И всичките израилтяни сториха според както Господ заповяда на Моисея и Аарона; така направиха.    

    
И ако сте истински християни-ще пазите Пасхата. Това е заповед, не е препоръка!!!


Благодаря ви за вниманието!









Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2320344
Постинги: 1247
Коментари: 1502
Гласове: 420
Архив
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031