Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2014 03:36 - ТАЙНАТА НА БЕЗЗАКОНИЕТО
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1575 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Псалм 31:19-24

Сестри и братя,
Представям ви прекрасен урок на Израел.
Днес учителят ще е брат Ендрю.

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота, сестри и братя. Това е съботата на Господа!
Беззаконието е определено като зло, нарушаване на закона.
И днес ще ви покажем как сме дошли до тази точка. Днесу рока е дълъг, за това веднага се заемаме с него.
Ще започнем урока от Еклисияст 3 глава

14 Познах, че всичко що прави Бог ще бъде вечно; Не е възможно да се притури на него, нито да се отнеме от него; И Бог е направил това, за да се боят човеците от Него.

Не е възможно да се отнеме или добави към Словото на Бога-той е Бог!

15 Каквото съществува е станало вече; И каквото ще стане е станало вече; И Бог издирва наново онова, което е било оттласнато.

И няма нищо ново под слънцето-всичко вече е било направено. Това е голямо изказване и ние ще го разгледаме. За това-нека отидем на самото начало-Битие 1 глава. И ще намерим малките неща. Трябва да четете Библията, но има два начина на четене. Тук ние четем така, че да разберем.

1 В начало Бог създаде небето и земята.

В началото Господ сътвори небето и земята. Единствено число-нали? А не знаем за началото-колко е продължило. Но вижте-единствено число-земята и единствено число-небето. И ето-нещо е станало още в началото и ние ще видим в последната книга на Библията какво-Откровението 12 глава.

7 И стана война на небесата: Излязоха Михаил и неговите ангели да воюват против змея; и змеят воюва заедно със своите ангели;
8 обаче, те не надвиха, нито се намери вече място за тях на небето.
9 И свален биде големият змей, оная старовременна змия която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него.

Това е станало в началото и земята е била вече тук-нали?
Нека видим 2 Петрово 3 глава

6 но пак посредством тях тогавашният свят, потопен от водата загина.

Тогавашният свят!

7 Така със същото слово, и днешните небе и земя са натрупани за огън, пазени до деня на страшния съд и погибелта на нечестивите човеци.

И тук вече имаме множествено число-защото думата е „небесата“-правилната дума.

8 Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години като един ден.

А ето-сегашният ден е запазен за огъня. Но как така се появиха тези безбожни човеци? Нека намерим от къде са дошли. Защото в началото Господ сътвори всичко и беше добро.
Битие 1 глава

2 А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.

Изглежда, че светът тогава е бил под водата. И ето-не виждаме динозаврите тук-те са били преди това.

6 И Бог каза: Да бъде простор посред водите, който да раздели вода от вода.
7 И Бог направи простора; и раздели водата, която беше под простора, от водата, която беше над простора; и стана така.
8 И Бог нарече простора Небе. И стана вечер, и стана утро, ден втори.

В началото направи небето и земята. И ето сега-понеже земята е под водата-Господ раздели вода от вода и ето-станаха три небета-множествено число. Имаме земята-която е първото небе. После е небето над земята-второто и над водата е третото небе.

9 И Бог каза: Да се събере на едно място водата, която е под небето, та да се яви сушата; и стана така.
10 И Бог нарече сушата Земя, а събраната вода нарече Морета; и Бог видя, че беше добро.

Същата земя е все още тук. Но сега се е появила, след като Господ я е извадил от водата.

26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.
27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.
28 И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята отново и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.

В точният превод е „населете земята отново“! Значи е имало някой друг преди човека на земята.

31 И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро. И стана вечер, и стана утро, ден шести.

Светът преди нас е разрушен и ето сега е нашият свят. И се пази до огнената изпитня.
Битие 2 глава

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.
8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал.
9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

Дървото на живота представя Господа. И дървото на познанието представя Сатана. И какво имаме сега на земята-човекът, Господ и Сатана.

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш;
17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

И ако тръгнеш против моята заповед-казва Господ-ще умреш. И ето сега-тук вече са мъж и жена.
Битие 3 глава

1 А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината?

И от Откровението 12 глава знаем, че това дърво е именно Сатаната.

2 Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем;
3 но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете.
4 А змията рече на жената: Никак няма да умрете;

Сатана каза лъжа точно тук! Господ каза на човека, че ако яде от това дърво-в същият ден ще умре.

5 но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото.
6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

И тя видя това прекрасно същество, тя прие тази лъжа и също даде от същата лъжа и на мъжа си и той яде. И ето сега резултата от това:

14 Тогава рече Господ Бог на змията: Понеже си сторила това, проклета да си измежду всеки вид добитък и измежду всички полски зверове; по корема си ще се влачиш, и пръст ще ядеш през всичките дни на живота си.

И ето тук Господ направи Сатана да не може да ни се явява повече. Защото ако се появи днес пред нас-ще е много трудно да му се противопоставим.

15 Ще поставя и вражда между тебе и жената и между твоето потомство и нейното потомство; то ще ти нарани главата, а ти ще му нараниш петата.

И ще има вражда между тебе и жената. Жената няма семе! И духовните същества не се размножават. Тогава за какво става въпрос? Ще видим това. Жената ще има дете и то ще унищожи Сатана, но Сатана ще го ухапе здраво. И нека сега видим какво направи Господ с човека:

22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно, -
23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет.

Човекът не умря в този ден-нали? Но ние прочетохме, че един ден за Господа е 1000 години-наши. И Сатана също не е умрял и е тук. Господ просто отдели човекът от себе си като го изгони от присъствието си. И ето още какво направи Господ.

24 Така Той изпъди Адама; и постави на изток от Едемската градина херувимите и пламенния меч, който се въртеше, за да пазят пътя към дървото на живота.

Човекът сега вече няма достъп до Господа. И в този период от 1000 години-човекът ще умре. Никой човек не е живял над 1000 години!
Да видим сега, как разярен е Сатана и не може да се примири, че е изгтонен от небето-Йоан 8 глава.

43 Защо не разбирате Моето говорене? Защото не можете да слушате Моето учение.

Това е въпрос, който Исус зададе на Израел. Исус говори духовно, но хората са плътски и не приемат духовното. Те пречупват всичко през плътските си очи. Но ако имат духовни очи-ще видят истината както е.

44 Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща.

И видяхме още първата лъжа на Сатана. Лъжите му са започнали в небето-когато е лъгал против служителите на Господа. И когато говори лъжа-говори от своите си. А преди да стане Сатана-дявола, е бил Луцифер.
Исаия 14 глава

12 Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите;

Как така ти, Луцифер, който носеше светлината, падна от поста си? Луцифер е разнасял Божието Слово. На негово място сега е Гавраил.

13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север,

Сатана е бил Божишй син, но е отпаднал. И Господ го е отхвърлил.

14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния.

Сатана е искал да бъде бог.

15 Обаче ти ще се снишиш до преизподнята, До най-долните дълбочини на рова.

И поради голямото му его-Господ ще го свали в ада-огненото езеро.
Нека сега видим, какво е видяла Ева поради което се е подлъгала-Езекил 28 глава

11 При това, Господното слово дойде към мене и рече:
12 Сине човешки, дигни плач за тирския цар, и кажи му: Така казва Господ Иеова: Ти си печат на съвършенство, пълен си с мъдрост и съвършен по хубост.

Царят на Тир-някои мислят, че това е наистина бил Цар на Тир, но съвсем не-ще видим.

13 Ти бе в Божията градина, в Едем; ти бе обсипан с всякакви скъпоценни камъни: със сард, топаз, диамант, хрисолит, оникс, яспис, сапфир, антракт, смарагд и със злато; направата на тъпанчетата и на свирките ти е била приготвена за тебе в деня, когато си бил създаден.

В Едем не е имало никакъв Цар на Тир. Явно не става въпрос за някакъв Цар, но за Сатана. И е бил направен превъзходно. Бил е съвършен в хубост. И това е, което Ева е видяла. И има прекрасен глас. Той е бил прекрасен на глед и с много добър глас. И ако днес се появи пред вас-ефекта ще е същият.

14 Ти беше херувим помазан за да засеняваш; и Аз те поставих така щото беше на Божия свет хълм; ти ходеше всред огнените камъни.

Сатана е херувим и Господ го е бил поставил на висок пост. И е бил в третото небе.

15 Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие в тебе.

И ето-намерило се е беззаконие в него. Сатана се е надигнал против Господа. Това не може да успее.

16 От много голямата ти търговия напълниха всичко всред тебе с насилие, и ти съгреши; затова те отхвърлих като скверен от Божия хълм, и те изтребих отсред огнените камъни, херувиме засеняващи!

Сатана има на своя страна една трета от неизброими ангели. И ето-имало е война в небето и Господ е пратил Сатана на земята-изхвърлил го е от небето.

17 Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради блясъка си; Аз те хвърлих на земята, изложих те пред царете, за да те гледат.
18 Ти омърси светилищата си чрез многото си беззакония, чрез неправедната си търговия; затова извадих огън изсред тебе, който те изяде, и те обърнах на пепел по земята пред очите на всички, които те гледат.
19 Всички, които те познаваха между племената, се удивиха на тебе; ужас си станал, и не ще те има до века.

Ще бъде в света за малко време и после вече никога няма да бъде в света. Нека видим какво точно е станало след като Сатана измами жената и мъжа.
Битие 6 глава. Нечестието по земята се е увеличавало.

5 И като видя Господ, че се умножава нечестието на човека по земята и, че всичко, което мислите на сърцето му въображяваха, беше постоянно само зло,
6 разкая се Господ, че беше направил човека на земята, и огорчи се в сърцето Си.
7 И рече Господ: Ще изтребя от лицето на земята човека, когото създадох, - човеци, зверове, влечуги и въздушни птици, - понеже се разкаях, че ги създадох.
8 А Ной придоби Господното благоволение.

И всичките хора по лицето на земята са били нечестиви, но само Ной е бил праведен пред Бога.

12 И Бог видя земята; и, ето, тя бе развратена защото всяка твар се обхождаше развратно на земята.
13 И рече Бог на Ноя: Краят на всяка твар се предвижда от Мене, защото земята се изпълни с насилие чрез тях; затова, ето, ще ги изтребя заедно със земята.
14 Направи си ковчег от гоферово дърво; стаи да направиш в ковчега; и да го измажеш отвътре и отвън със смола.
17 И, ето, Аз ще докарам на земята потоп от вода, за да изтребя под небето всяка твар, която има в себе си жизнено дихание; всичко що се намира на земята ще измре.
18 Но с тебе ще поставя завета Си; и ще влезеш в ковчега ти, синовете ти, жена ти и снахите ти с тебе.

Господ ще унищожи всичко живо на земята чрез вода. И ето-няма нищо ново под слънцето. Защото явно първият път също е унищожил всичко живо-динозаврите-чрез вода. Два пъти Господ е издавил всичко живо чрез вода, но третият път ще е чрез огън.
Ной е единствената връзка с Адам-нали така? Ной и тримата му сина. Никой друг не е останал жив.
Битие 9 глава

1 В това време Бог благослови Ноя и синовете му, като им каза: Плодете се, размножавайте се и напълнете земята.

И ето същото нещо-плодете се и населете земята отново! Първият път човекът насели земята след динозаврите. Вторият път-след първите хора.

18 А излезлите от ковчега Ноеви синове бяха Сим, Хам и Яфет; а Хам беше баща на Ханаана.
19 Тия трима бяха Ноеви синове; и от тях се насели цялата земя.

От тези тримата сина на Ной, цялата земя се е населила отново.
Битие 10 глава

1 Ето потомството на Ноевите синове, Сима, Хама и Яфета; че и на тях се родиха синове след потопа.
6 Хамови синове: Хус, Мицраим, Фут и Ханаан.
7 А Хусови синове: Сева, Евила, Савта, Раама и Савтека; а Раамови синове: Шева и Дедан.
8 Хус роди и Нимрода. Той пръв стана силен на земята.

Нимрод е важен. Той е станал силен на земята.

9 Той беше голям ловец пред Господа; затова се казва: Като Нимрода, голям ловец пред Господа.

И той е ловял не животни, но хора.

10 Първо той царува над Вавилон Ерех, Акад и Халне, в Сенаарската земя.

Според исторически документи: Първото Царство на земята е това на Нимрод-Вавилон. В Сенарската земя-това е Месопотамия-Ирак. От там е започнал Нимрод.
Нимрод според изследванията е бащата на паганизма. Нимрод е направил хората да се опълчат против Господа. Той е искал да направят кула дето да отива до небето. Археолозите казват, че е била пагански храм и се е наричала Зигарет и на върха й е имало олтар.
Нимрод е взел жена-Семирамида. Той е представен като могъщ ловец-но на човеци. Той именно е накарал последователите си да построят град и кула, която да е до небето.
Древните ръкописи ни показват, че Нимрод е основателят на Вавилонското беззаконие и първото нещо е идолопоклонството. И това е така и до днес. И в Павловите дни е било същото.
Нимрод е първият бог-слънце.
Господ обаче е направил нещо-установил е Израел като свои свещеници. Но Израел не са оставили ученията на Нимрод...
Изход 19 глава

1 Три месеца подир излизането на израилтяните из Египетската земя, на същия ден дойдоха в Синайската пустиня.
2 Като се дигнаха от Рафидим дойдоха в Синайската пустиня и разположиха стан в пустинята, гдето и Израил разпъна шатрите си срещу планината.
3 И като се възкачи Моисей при Бога, Господ го повика от планината и рече: Така да кажеш на Якововия дом и да известиш на потомците на Израиля:
4 Вие видяхте що сторих на египтяните, а как носих вас на орлови крила и доведох ви при Себе Си.

Египтяните са едни от децата на Нимрод. Идват от Куш. И Египет са имали всичките богове под слънцето за всички различни неща. Господ казва на Израел какво е направил на Египтяните.

5 Сега, прочее, ако наистина ще слушате гласа Ми и ще пазите завета Ми, то повече от всичките племена вие ще бъдете Мое собствено притежание, защото Мой е целият свят;

Вижте какво иска Господ-подчинение. Господ не обича непокорните. Ангели не му се покориха, човеци също и сега иска Израел да му се покорят.

6 и вие още Ми бъдете царство свещеници и свет народ. Тия са думите, които трябва да кажеш на израилтяните.
7 И тъй, Моисей дойде та повика старейшините на людете, и представи пред тях всички тия думи, които Господ му заповяда.
8 И всичките люде отговориха едногласно, казвайки: Всичко, което Господ е казал, ще сторим. И Моисей отнесе Господу думите на людете.

И ето-ние сме обещали да се покорим на Господа.
Псалм 147

19 Възвестява словото Си на Якова, Повеленията Си и съдбите Си на Израиля.
20 Не е постъпил така с никой друг народ; И те не са познали съдбите Му. Алилуя!

Господ е направил Израел народ от свещеници.
Направих едно изследване. Казва се, че жената е имала семе..., но знаем, че мъжа дава семето.  Семирамида, която е била жена на Нимрод, е родила син, който е обявила, че се е родил по чудо и това е прероденият Нимрод. Това е Тамуз. Това е и мистерията на Мадоната с детето. Дори и днес я рисуват. И по някога я рисуват черна. Но не е Мария, но Семиламида и Тамуз. Това е най-старото идолопоклонство на земята. Това е работата на Сатана-за да измами народите по земята и те да не знаят истината.
Ето от къде идва поклонението на Мадоната с младенеца. Това са Семирамида и Тамуз.
Пророк Езекил е протестирал против това идолопоклонство-Езекил 8 глава. Не се чудете, че Сатана работи по този начин. Той дори идва чрез вашите пастори и се представя за ангел на светлината.

8 Тогава ми рече: Сине човешки копай сега в стената. И като копах в стената, ето един вход.
9 И рече ми: Влез та виж нечестивите мерзости, които тия вършат тука.

Това е Израел-народа, който Господ избра да са негови свещеници.

10 Влязох, прочее, и погледнах; и ето всякакви подобия на гадове и гнусни животни, и всичките идоли на Израилевия дом, изобразени на стената от край до край.
11 И пред тях стояха седемдесет мъже от старейшините на Израилевия дом, всред които стоеше Яазания Сафановият син, всеки с кадилницата си в ръката си; и гъст облак темян се издигаше.
12 Тогава ми рече: Сине човешки, видя ли що правят в тъмнината старейшините на Израилевия дом, всички в скришните си стаи за изображения? защото си казват: Господ не ни вижда; Господ е напуснал земята.

Историята ни казва, че те са се краняли на паганските богове в тайно. И ето сега какво виждаме тук-старейшините на Израел се кланят по същият начин-в тайно и мислят, че Господ не ги вижда.

13 Рече ми още: Ще видиш още пак големи мерзости, които вършат.
14 Тогава ме заведе до входа на северната порта на Господния дом; и, ето, там седяха жени та оплакваха Тамуза.

Това е сина на Нимрод и Симарамида-това беззаконие е живо и днес.

15 И рече ми: Видя ли, сине човешки? Ще видиш още пак и по-големи мерзости от тия.
16 И въведе ме във вътрешния двор на Господния дом; и, ето, във входа на Господния храм, между предхрамието и олтара, около двадесет и пет мъже, с гърбовете си към Господния храм, и с лицата си към изток, които се кланяха на слънцето към изток.

Това е богът на слънцето-Тамуз. Прероденият Нимрод.
Историята ни казва, че от Вавилон тази фалшива религия се е разпространила по всичките народи. Днес по всичките народи можем да видим Мадоната с младенеца. Аисис при Египтяните, Венера при Гърците и т.н. Днес е Мадоната и младенеца.
Дори и пръскането на света вода е дошло от там. Плачат пред Тамуз за 40 дена. Имате 40 дена преди Великдена... Богинята е същата, но има друго име-Ищар. Но не знаете това и празунвате Великдена. И във времето на зимното слънцестоене-Коледата-празнувате рождението на Исус, но всъщност е рождението на Тамуз. И се е празнувало с оргии и храмова проституция.
Нека видим какво казва пророк Еремия-Еремия 44 глава

15 Тогава всичките мъже, които знаеха, че жените им кадяха на други богове, и всичките жени, които се намираха там, едно голямо множество, дори всичките юдеи, които живееха в Патрос в Египетската земя, отговориха на Еремия, като рекоха:
16 Колкото за словото, което ти ни говори в Господното име, няма да те послушаме;

Те директно казват, че няма да слушат Господа.

17 но непременно ще вършим всичко, що е излязло от устата ни, че ще кадим на небесната царица, и ще й правим възлияния, както правехме ние и бащите ни, царете ни и първенците ни, в Юдовите градове и в ерусалимските улици; защото тогава ядохме хляб до ситост, добре ни беше, и зло не видяхме.

И ето-ние сме служили на неебсната царица. Ние сме се върнали отново при Нимрод.

19 А жените казаха: И когато кадяхме на небесната царица та й правихме възлияния, дали без знанието на мъжете си й правехме млинове по нейния образ и правихме й възлияния?
20 Тогава Еремия говори на всичките люде, на мъжете и на жените, с една дума на всичките люде, които му отговориха така, като каза:
21 Не спомни ли си Господ, темяна, който кадяхте в Юдовите градове и в ерусалимските улици, вие и бащите ви, царете ви и първенците ви, и людете от тая земя, и не дойде ли в ума Му?

Господ каза-няма нищо ново под слънцето. И това, което Израел парвеше-не е нещо ново.

22 така щото Господ не можа вече да търпи поради злите ви дела, и поради мерзостите, които струвахте, та затова земята ви запустя и стана за учудване и за проклетия, без жители, както е днес.

Господ ще ви накаже поради беззаконието ви. И ще платите поради възстанието си против него.
Кръста също идва от Тамуз и има числа над него. Представя най-старата тайна религия. Дори и Юда е бил замърсен от тази религия. И е следвал Ваал-той е същият като Тамуз. И Юда е следвал смъртта.
Господ е искал да излекува Юда-Еремия 27 глава

1 В началото на царуването на Юдовия цар Иоаким, Иосиевия син, дойде това слово от Господа към Еремия и рече:
2 Така ми казва Господ: Направи си ремъци и дървени части на хомот, и тури ги на врата си;
3 и прати ги на едомския цар, на моавския цар, на царя на амонците, на тирския цар и на сидонския цар чрез ръката на ония посланици, които са дошли в Ерусалим при Юдовия цар Седекия;

Виждаме и Тирският Цар-Сатана.

4 и дай им заръчка за господарите им, като речеш: Така казва Господ на Силите, Израилевият Бог: Така да кажете на господарите си -
5 Аз чрез голямата Си сила и чрез простряната Си мишца съм направил земята, както човека и животните, които са по лицето на земята; и давам я на когото благоволя.
6 И сега дадох всички тия земи в ръката на слугата Си Навуходоносора, вавилонския цар; тоже и полските зверове дадох нему за да му слугуват.

Хам е бащата на Нимрод и чрез него е дошла религия, която е убийствена и до днес. Защото е директно против Господа. Господ даде възможност на тримата синове на Ной да владеят света и ето-с Навохудоносор започна владението на белите хора над земята. И до днес те именно управляват света. И след тях иде Исус.

7 И всичките народи ще слугуват нему, на сина му и на внука му, докле дойде времето и на неговата земя; и тогава много народи и велики царе ще поробят и него.

Тук има едно пророчество и ще го видим-Йоил 3 глава

4 Да! и що имате с Мене вие, Тире, Сидоне, И всички филистимски предели? Искате ли да Ми въздадете възмездие? А ако Ми въздадете, То Аз без забава бързо ще ви върна възмездието ви върху главите ви.
5 Понеже взехте среброто Ми и златото Ми, И занесохте в капищата си отбраните Ми блага,
6 А продадохте на гърците, Юдейците и ерусалимците, За да ги отдалечите от пределите им,
7 Затова Аз ще ги подигна от мястото, За в което ги предадохте, И ще върна възмездието ви на собствената ви глава;
8 Още ще продам вашите синове и вашите дъщери В ръката на юдейците, А те ще ги продадат на савците, - на далечен народ; Защото Господ изговори това.

Това е против Тири  Сидон. Царят ан Сидон е бил известен, че е натрупал богатството си чрез другите околни народи. Тир е бил известен с идолопоклонството си. И е използувал другите народи за да се обогати. Имал е дъщеря наречена Европа. От нея идва името на Континента Европа. Тя също е известна като жената, която язди звяра-според легендата, която казва, че Зевс я е прилъстил като се е явил пред нея като бик. Тя е също и лицето на жената отпечатано на еврото.
Нека видим още за Тир-Езекил 27 глава. Това е по времето на Давид и Соломон.

1 Пак Господното слово дойде към мене и рече:
2 И ти сине човешки, дигни плач за Тир, и кажи на Тир:
3 Ти, който седиш при входа на морето, който търгуваш с народите в много острови, така казва Господ Иеова: Тире, ти си рекъл: Аз съм съвършен по хубост.

Кой е съвършен в хубост-Сатана. Сатана е зад този Цар на Тир.

4 Пределите ти са всред моретата; ония, които те съградиха, направиха съвършена хубостта ти.
5 Направиха всичките дъски на корабите ти от санирски елхи; взеха кедри от Ливан за да ти направят мачти.
6 Направиха веслата ти от васански дъбове; направиха седалищата ти от слонова кост и букс от китайските острови.
7 От висон с везана работа от Египет беше платното ти, за да ти служи за знаме; синьо и мораво, от островите на Елиса, бе покрова ти.
8 Жителите на Сидон и на Арвад бяха твоите веслари; твоите мъдри, които бяха в тебе, Тире, бяха кормчиите ти.
9 Старейшините на Гевал и мъдрите му насмоляваха в тебе корабите ти; всичките морски кораби и моряците им бяха в тебе за да вършат търговията ти.
10 Персийци, лидийци и ливийци бяха твоите войници, твоите военни мъже; в тебе окачваха щитове и шлемове; те ти придаваха великолепие.

Тир е бил световен град по онова време. И търговците са идвали и разнасяли богатите неща по света.

11 Арвадските мъже с войската ти бяха изоколо на стените ти, адгамадците на кулите ти; окачваха щитовете си изоколо на стените ти; те направиха съвършена хубостта ти.
12 Тарсис търгуваше с тебе с изобилие от всякакво богатство; със сребро, желязо, калай и олово търгуваха за твоите стоки.
13 Яван, Тувал и Мосох търгуваха с тебе; за твоите стоки разменяха човешки души и медни съдове.

Те са търгували с роби. И Мосох са Руснаците. Но ето-Сатана е зад този Цар на Тир.

14 Ония от дома Тогарма търгуваха за стоките ти с коне, военни коне и мъски.
15 Деданските мъже търгуваха с тебе; търговията на много острови бе в ръката ти: докарваха ти в размяна слонова кост и ебен.
16 Сирия търгуваше с тебе поради многото ти изделия; даваше за стоките ти антракс и мораво, везано и висон, корали и рубини.
17 Юда и Израилевата земя търгуваха с тебе; даваха за стоките ти менитско жито, сухари и мед, масло и балсама.
18 Дамаск търгуваше с тебе поради многото ти изделия, с изобилие от всяко богатство, с хелвонско вино и с бяла вълна.
19 Ведан и Яван даваха прежда за стоките ти. Изработено желязо, касия и благоуханна тръстика бяха между стоките ти.
20 Дедан търгуваше с тебе със скъпи платове за колесници.
21 Арабия и всичките кидарски първенци бяха търговци в тебе, и търгуваха с тебе с агнета, овци и козли.
22 Търговците на Шева и на Раама търгуваха с тебе, и даваха за стоките ти всякакво изрядно благоухание, всякакви скъпоценни камъни и злато.
23 Харан, Хане и Еден, търговците на Шева, Асур и Хилмад търгуваха с тебе.
24 Тия търгуваха с тебе с отбрани стоки, с бали от синя и везана изработка, и с ковчези богати облекла, вързани с въжа и направени от кедър. Тия бяха между търговците ти.
25 Тарсийските кораби обикаляха с търговията ти; и ти стана пълен и бе твърде славен всред моретата.

Това е древният Тир. Това е Сатана, който стои зад Царя на Тир. От Сатана идва неговата сила.
Нека сега видим какво ще направи Господ с Тир-Езекил 28 глава. Виждаме как Сатана е минавал от място на място още от първият Вавилон.

1 Пак Господното слово дойде към мене и рече:
2 Сине човешки, речи на тирския княз: Така казва Господ Иеова: Понеже се е надигнало сърцето ти, и ти си рекъл: Аз съм бог, седя на Божието седалище всред моретата; а пък ти си човек, а не бог, ако и да си поставил сърцето си като, че е Божие сърце;

Царят на Тир си е мислел така, защото силата му е идвала от Сатана. По онова време, целият свят е търгувал с него.

3 (ето, ти си по-мъдър от Даниила; никаква тайна не се укрива от тебе;

Това тук обаче не е Царят на Тир, но е Сатана. Той е по-мъдър от Данаил.

4 с мъдростта и разума си ти си придобил богатство за себе си, и придобил си злато и сребро в съкровищниците си;
5 с голямата си мъдрост ти си придобил богатството си чрез търговията си, и сърцето ти се е надигнало поради богатството ти);
6 затова, така казва Господ Иеова: Понеже си поставил сърцето си, като че е Божие сърце,
7 затова, ето, ще докарам против тебе чужденци, страшните между народите; и ще изтеглят сабите си против красивите произведения на твоята мъдрост, и ще помрачат блясъка ти;
8 ще те смъкнат в ямата; и ще умреш както умират убитите, всред моретата.
9 Тогава ще кажеш ли пред онзи, който те убива: Аз съм бог? Но ти си човек, а не бог, в ръката на онзи, който те убива.
10 Ще умреш от ръката на чужденците както умират необрязаните; защото Аз го изрекох, казва Господ Иеова.

Това е съдът, който Господ определи за Сатана. Господ направи огненото езеро за Сатана и неговите ангели и всички които следват Сатана ще идат също там.
Нека видим първият Цар на белите хора-Навохудоносор-Данаил 1 глава

1 В третата година от царуването на Юдовия цар Иоаким дойде вавилонският цар Навуходоносор в Ерусалим и го обсади.
2 И Господ предаде в ръката му Юдовия цар Иоакима и част от съдовете на Божия дом; и той ги занесе в земята Сенаар, в капището на своя бог, и съдовете внесе в съкровищницата на своя бог.

Къде отнесе съкровищата-в земята на Сенаар. Но кой направи там първото Царство-Нимрод. И бога на Навохудоносор е бога слънце.
Данаил 2 глава

1 И във втората година от царуването на Навуходоносора, Навуходоносор видя сънища, от които духът му се смути и сънят побягна от него.
2 Тогава царят заповяда да повикат врачовете и вражарите, омаятелите и халдейците, за да явят на царя сънищата му. И тъй, те влязоха и застанаха пред царя.
3 И царят им рече: Видях сън; и духът ми се смущава за да разбера съня.
4 Тогава халдейците говориха на царя на сирийски, казвайки: Царю, да си жив до веки! кажи съня на слугите си, и ние ще явим значението му.
5 В отговор царят рече на халдейците: Указът излезе от мене; ако не ми явите съня и значението му, ще бъдете разсечени, и къщите ви ще се обърнат на бунища;

И ако не можете да ми кажете съня, който забравих-ще ви унищожа.

10 Халдейците отговаряйки пред царя рекоха: Няма човек на света, който да може да яви тая царска работа; защото няма цар, господар, или управител, който да е изискал такова нещо от врач, или вражар, или халдеец.
11 Това нещо, което царят изисква е мъчно; и няма друг, който би могъл да го яви пред царя, освен боговете, чието жилище не е между човеците.

Ти се кланяш на твоят бог-и той не може да ти покаже съня?

12 Затова царят се разгневи много и се разяри, и заповяда да погубят всичките вавилонски мъдреци.
13 И тъй като излезе указът да се умъртвят мъдреците, потърсиха Даниила и другарите му за да ги убият.
14 Тогава Даниил отговори с благоразумие и мъдрост на началника на царските телохранители, Ариох, който беше излязъл да убие вавилонските мъдреци.
15 Отговаряйки той рече на царския началник Ариох: Защо е тоя царски указ тъй прибързан? Тогава Ариох яви работата на Даниила.
16 И Даниил влезе и помоли царя да му даде време за да яви на царя значението на съня.
17 Тогава Даниил отиде в къщата си и яви това нещо на другарите си Анания, Мисаила и Азария,
18 за да просят милост от небесния Бог досежно тая тайна, тъй щото да не погинат Даниил и другарите му с другите вавилонски мъдреци.
19 Тогава се откри тайната на Даниила в нощно видение. Тогава Даниил, като благослови небесния Бог, проговори.

Господ разкрива сънища!

25 Тогава Ариох побърза да въведе Даниила пред царя и му каза така: Намерих човек от юдейските пленници, който ще яви на царя значението.
26 Царят проговаряйки рече на Даниила, чието име бе Валтасасар: Можеш ли да ми откриеш съня, който видях и значението му?
27 В отговор Даниил рече на царя: Тайната, която царят изисква, не могат да явят на царя ни мъдреци, ни вражари, ни врачове, ни астролози.

Всички тези тайни общества не могат да ти покажат истината! Само Бог може!

28 Но има Бог на небеса, Който открива тайни; и Той явява на цар Навуходоносора онова що има да стане в последните дни. Ето сънят ти и това, което си видял в главата си, на леглото си;
29 Царю, размишленията ти дойдоха в ума ти на леглото ти за онова, което има да стане по-после; и Оня, Който открива тайни, ти е явил онова що има да стане.
30 Но колкото за мене тая тайна не ми се откри чрез някоя мъдрост, която имам аз повече от всичките живи, но за да се открие на царя значението на съня, и за да разбереш размишленията на сърцето си.

Данаил не приема кредит за това-Бог му разкри този сън и значението му.

31 Ти, царю, си видял, и ето голям образ. Тоя образ, който е бил велик, и чийто блясък е бил превъзходен, е стоял пред тебе; и изгледът му е бил страшен.
32 Главата на тоя образ е била от чисто злато, гърдите му и мишците му от сребро, коремът му и бедрата му от мед,
33 краката му от желязо, нозете му отчасти от желязо, а отчасти от кал.
34 Ти си гледал догдето се е отсякъл камък, не с ръце, който е ударил образа в нозете му, които са били от желязо и кал, и ги е строшил.
35 Тогава желязото, калта, медта, среброто и златото са се строшили изведнъж, и са станали като прах по гумното лете; вятърът ги е отнесъл, и за тях не се е намерило никакво място. А камъкът, който ударил образа, е станал голяма планина и е изпълнил целия свят.

Статуя направена от различни материяли. И ето-камък се е откъснал и е ударил статуята в нозете. И ето сега значението на съня:

36 Това е сънят; и ще кажем пред царя значението му.
37 Царю, ти си цар на царете, на когото небесният Бог даде царство и сила, могъщество и слава;
38 и където и да живеят човеците, горските зверове и небесните птици, Той ги е дал в твоята ръка, и те е поставил господар над всички тях. Ти си оная златна глава.

Пророчеството на Еремия показа именно този Цар и синовете му след него-и всичките народи ще им служат.

39 И подир тебе ще се издигне друго царство по-долно от твоето, и друго трето царство от мед, което ще обладае целия свят.
40 Ще се издигне и четвърто царство яко като желязо, понеже желязото строшава и сдробява всичко; и то ще строшава и стрива както желязото, което строшава всичко.
41 А понеже си видял нозете и пръстите отчасти от грънчарска кал и отчасти от желязо, това ще бъде едно разделено царство; но в него ще има нещо от силата на желязото, понеже си видял желязото смесено с глинена кал.
42 И както пръстите на нозете са били отчасти от желязо и отчасти от кал, така и царството ще бъде отчасти яко и отчасти крехко.
43 И както си видял желязото смесено с глинена кал, така те ще се размесят с потомците на други родове човеци; но няма да се слеят един с друг, както желязото не се смесва с калта.

Това е Царството на белите хора-те са езичниците. И ние живеем в дните на пръстите на краката. Ето какво идва-краят на света както го знаем. Краят на управлението на човека над земята. Господ ще дойде и ще вземе управлението в ръцете си.

44 И в дните на ония царе небесният Бог ще издигне царство, което до века няма да се разруши, и владичеството над което няма да премине към други люде; но то ще строши и довърши всички тия царства, а само то ще пребъде до века.
45 Както си видял, че камък се е отсякъл от планината, не с ръце, и че е разтрил желязото, медта, калта, среброто и златото, великият Бог открива на царя онова, което има да стане по-после. Сънят е истинен, и тълкуванието му вярно.

Данаил е показал всичко от времето на Навохудоносор дори и до края на управлението на човека над земята. И ние искаме да знаем, какво да правим, че да спасим себе си-трябва да се подчиним на нашия Господ. И виждаме какво ще стане с нас ако се надигнем против Господа.
Нека видим какво направи Навохудоносор-Данаил 3 глава

1 Цар Навуходоносор направи златен образ, шестдесет лакти висок и шест лакти широк, и го постави на полето Дура, във вавилонската област.

Имаме 6 и 6

2 Тогава цар Навуходоносор прати да съберат сатрапите, наместниците, областните управители, съдиите, съкровищниците, съветниците, законоведците и всичките началници на областите да дойдат на посвещението на образа, който цар Навуходоносор бе поставил.
3 Тогава сатрапите, наместниците, областните управители, съдиите, съкровищниците, съветниците, законоведите и всичките началници на областите се събраха на посвещението на образа, който цар Навуходоносор бе поставил; и застанаха пред образа, който Навуходоносор бе поставил.

Той е поставил идол и е накарал всички да му се кланят.

4 Тогава глашатай викаше със силен глас: Вам се заповядва, племена, народи и езици,
5 щото когато чуете звука на тръбата, на свирката, на арфата, на китарата, на псалтира, на гайдата и на всякакъв вид музика, да паднете та да се поклоните на златния образ, който цар Навуходоносор е поставил;

6 инструмента. Общо станаха 6-6-6! Кой е този образ? Връщаме се отново на Нимрод. Кой е накарал Навохудоносор да го направи-Сатана.

6 а който не падне да се поклони, в същия час ще бъде хвърлен всред пламенната огнена пещ.
7 Затова, когато всичките племена чуха звука на тръбата, на свирката, на арфата, на китарата, на псалтира и на всякакъв вид музика, всичките племена, народи и езици падаха и се кланяха на златния образ, който цар Навуходоносор бе поставил.

И целият свят трябва да падне и да се поклони на Нимрод-бога слънце.
1 Коринтяни 10 глава. Сатана работи чрез човеци. И Нимрод е бил неговият главен човек.

20 Но казвам, че онова, което жертвуват езичниците, жертвуват го на бесовете, а не на Бога; но аз не желая вие да имате общение с бесовете.

Израел е постоянно в конфликт с тези погрешни религии. И ние също сме следвали идолите.

21 Не можете да пиете Господната чаша и бесовската чаша; не можете да участвувате в Господната трапеза и в бесовската трапеза.
22 Или искаме да подбудим Господа на ревнивост? Ние по-силни ли сме от Него?

Не може да правите това! Или ще служите на Господа-или на Сатана. Няма трето положение.
Лука 4 глава

1 А Исус, пълен със Светия Дух, когато се върна в Иордан, бе воден от Духа из пустинята четиридесет дена,
2 дето бе изкушаван от дявола. И не яде нищо през тия дни; и като се изминаха те, Той огладня.
3 И дяволът Му рече: Ако си Божий Син, заповядай на тоя камък да стане хляб.

Тайната религия е тук и днес. И кой е главният там-Сатана. И ето-той сам дойде да изкушава Исус. И тогава Исус е бил просто човек. А Сатана има контрол над плът и кръв.

4 А Исус му отговори: Писано е: "Не само с хляб ще живее човек, [но с всяко Божие слово"].

Каква е защитата на човека-Божието Слово! Същото е и за всички нас.

5 Тогава като Го възведе [на една планина] на високо и Му показа всичките царства на вселената, в един миг време, дяволът Му рече:
6 На Тебе ще дам всичката власт и слава на тия царства, (защото на мене е предадена, и аз я давам комуто ща), -
7 и тъй, ако ми се поклониш, всичко ще бъде Твое.

Кой е дал всичкото на Сатана? Господ даде всичко на човека, но човека предаде всичко в ръцете на Сатана. Ако ми се поклониш-всичко ще ти бъде дадено.

8 А Исус в отговор му каза: Писано е: "На Господа твоя Бог да се кланяш, и само Нему да служиш".

Основната защита винаги е Божието Слово.
Данаил 7 глава. Навохудоносор също е служил на Сатана. И Сатаан управлява от неговото време света чрез децата на Яфет. Белите хора-езичниците.

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите.
2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море.
3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг.
4 Първият бе като лъв, и имаше орлови крила; а, като го гледаха, крилата му се изскубаха, и той се дигна от земята и биде заставен да се изправи на две нозе като човек, и даде му се човешко сърце.
5 След това, ето друг звяр, вторият, приличен на мечка, който се подигна от едната страна, и имаше три ребра в устата си между зъбите си; и му думаха така: Стани, изяж много месо.
6 Подир това, като погледнах, ето друг звяр, приличен на леопард, който имаше на гърба си четири птичи крила: тоя звяр имаше и четири глави; и даде му се власт.
7 Подир това, като погледнах в нощните видения, ето четвъртият звяр, страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; той се различаваше от всичките зверове, които бяха преди него; и имаше десет рога.
8 Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха; и ето, в тоя рог имаше очи като човешки очи и уста, които говореха надменно.

И ето-дойдохме до Римо католическата църква и офиса на папата.

15 Колкото за мене, Даниила, духът ми се наскърби дълбоко в тялото ми, и виденията на главата ми ме смутиха.
16 Приближих се до едного от предстоящите и го попитах що е истинското значение на всичко това. И той ми разправи и ми даде да разбера значението на тия неща.
17 Тия четири големи звяра, каза той, са четирима царе, които ще се издигнат от земята.
18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове.

След Яфет няма вече кой друг да управлява цялата земя.

19 Тогава поисках да узная истината за четвъртия звяр, който се различаваше от всичките други и бе твърде страшен, чиито зъби бяха железни и ноктите му медни, който пояждаше и строшаваше, а останалото стъпкваше с нозете си, -
20 и за десетте рога, които бяха на главата му, и за другия рог, който излезе, и пред който паднаха три, то ест, за оня рог, който имаше очи и уста, които говореха надменно, и който наглед бе по-як от другарите си.
21 Гледах същия рог като воюваше със светиите и превъзмогваше против тях,
22 докато дойде Старият по дни, и се извърши съд за светиите на Всевишния, и настана времето, когато светиите завладяха царството.
23 Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши.
24 А за десетте рога, те са десет царе, които ще се издигнат от това царство; и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите и ще покори трима царе.
25 Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време.
26 Но когато съдилището ще заседава, ще му отнемат владичеството, за да го изтребят и погубят до край.

Управлението на Сатана-чрез човеците-ще бъде отнето. А Сатана управлява чрез синовете на Яфет.

27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.

Когато Христос е дошъл в света, тайната на беззаконието е владеела във всичките народи. Под една или различна форма Вавилон е управлявал света чрез тайната на беззаконието. Когато първият Храм е бил разрушен, съдовете на Храма са били отнесени в Пергам. После при етруските и евентуално Рим е станал тайният център на Вавилонските тайни на беззаконието.
Основният свещеник има шапка във формата на риба. Пагански символ на бога Дагон. Когато Юлии Цезар е станал Император, той е станал и Понтифакс Максимус. Същата титла носят папите и до днес. Те са наследници не на апостол Петър, но на свещениците на бога Дагон-тайната на Вавилон.
2 Солунци 2 глава

1 А колкото за пришествието на нашия Господ Исус Христос и нашето събиране при Него молим ви, братя,
2 да не се поклащате лесно от здравия разсъдък, нито да се смущавате било от дух, било от слово, или от послание, уж от нас изпратено, като че ли вече е настанал денят на Господа.
3 Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,
4 който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог.

Сатана е дал властта си на Рим.

5 Не помните ли, че когато бях още при вас, аз ви казах това?
6 И сега знаете, какво Го възпира, да не се открие в своето си време.
7 Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира;

Тайната на беззаконието ще продължи докато дойде Господ Исус.

8 и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,
9 тогова, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса
10 и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.

И днес те не искат да слушат истината! Защото имат много материялни неща.

11 И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа,
12 та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата.

И те се кланят на Мадоната с детето-силна измама! И ще бъдат наказани.
Откровението 6 глава. Виждате как Сатана е дал властта си на Рим. Рим днес е древният Вавилон.

1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.

Цялата династия на езичниците-белите хора. От Вавилон до днес.

2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.

Сатана е дал властта си на този звяр.

3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;

476 година когато Рим пада.

4 поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него?
5 И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действува четиридесет и два месеца.
6 И отвори устата си да изрече хули против Бога, да хули името Му и скинията Му, па и ония, които живеят на небесата.
7 И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ.
8 И ще му се поклонят всички, които живеят на земята, всеки, чието име не е било записано от създанието на света в книгата на живота на закланото Агне.

От основаването на света тази тайна религия е тук. И ако не сте инфектирани от нея-името ви е записано в Книгата на живота. Винаги е имало и има остатък!

9 Ако има човек ухо нека слуша.
10 Ако някой завежда в плен, и той в плен ще отиде; ако някой убива със сабя, и той трябва от сабя да бъде убит. Тука е нужно търпението и вярата на светиите.

Ако се подчините на Божието Слово-няма от какво да се страхувате.
Римляните 6 глава

16 Не знаете ли, че комуто предавате себе си като послушни слуги, слуги сте на оня, комуто се покорявате, било на греха, който докарва смърт, или на послушанието, което докарва правда?

Ако се подчинявате на Господа-вие сте негови. И ако се подчинявате на Сатана-негови сте.

17 Благодарение, обаче, Богу, че като бяхте слуги на греха, вие се покорихте от сърце на оня образец на вероучението, в който бяхте обучени,
18 и, освободени от греха, станахте слуги на правдата.

Ние всички сме били служители на греха. На Сатана. Но ето-които са се обърнали към Господа с цялото си сърце-Господни са. И не сме ходили по разни тайни общества.
1 Йоаново 3 глава

7 Дечица, никой да не ви заблуждава: който върши правда, праведен е, както и Христос е праведен.
8 Който върши грях, от дявола е; защото дяволът отначало съгрешава. Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола.

Вижте какво пише апостола! Не лъжете себе си! Спрете да вършите грехове. Сатана върши грях от самото начало. Вие не искате да му служите-нали? И Исус дойде в плът и кръв и унищожи делото на Сатана. Бъдете внимателни на кого ще служите! И ако решите да се противите на Господа-Господ ще ви унищожи.
Псалми 139

19 Непременно ще поразиш нечестивите, Боже; Отдалечете се, прочее, от мене, мъже кръвопийци.
20 Защото говорят против Тебе нечестиво, И враговете Ти се подигат против Тебе заради суета.

Те говорят дори против Отец! И вижте какво казва Исус:

21 Не мразя ли, Господи, ония, които мразят Тебе? И не гнуся ли се от ония, които се подигат против Тебе?
22 Със съвършена омраза ги мразя, За неприятели ги имам.

Вижте колко силно мрази Господ Исус тези които мразят Отец!
Откровението 18 глава

1 След това видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава.
2 Той извика със силен глас, казвайки: Падна, падна великият Вавилон и стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица;
3 защото всички народи пиха от виното на нейното разпалено блудствуване, и земните царе блудствуваха с нея, земните търговци се обогатиха от безмерния й разкош.
4 И чух друг глас от небето, който казваше: Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;
5 защото греховете й стигнаха дори до небето, и Бог си спомни нейните неправди.

Нищо ново под слънцето.

6 Въздайте й, както и тя е въздала, да! платете й двойно според делата й; с чашата, с която е черпила, почерпете я двойно.
7 Колкото е прославила себе си и е живяла разкошно, толкоз мъки и печал й дайте; защото казва в сърцето си: Седя като царица, не съм вдовица, и печал никак няма да видя.
8 Затова в един ден ще дойдат язвите й, мор, печал и глад, и тя ще изгори на огън; защото могъществен е Господ Бог, който я съди.
9 И земните царе, които са блудствували и живели разкошно с нея ще заплачат и заридаят за нея, когато видят дима от изгарянето й.
10 Отдалеч ще стоят поради страх от мъките й и ще казват: Горко, горко на тебе, велики граде Вавилоне, крепки граде, понеже в един час дойде съдбата ти!
11 И земните търговци плачат и жалеят за нея, защото никой вече не купува стоките им,
12 стоки от злато и сребро, скъпоценни камъни и бисери, от висон и багреница, коприна и червено; и всякакво благоуханно дърво и всякакви изделия от слонова кост и всякакви изделия от скъпоценно дърво и от мед; от желязо и от мрамор;
13 и канела, аромати, темян, миро и ливан; вино и дървено масло; чисто брашно и пшеница; добитък и овце; коне, колесници и роби; и човешки души.

Псалм 2

1 Защо се разоряват народите, И племената намислюват суета?
2 Опълчват се земните царе, И управниците се наговарят заедно, Против Господа и против Неговия Помазаник, като казват:
3 Нека разкъсаме връзките им, И нека отхвърлим от себе си въжетата им.
4 Тоя, Който седи на небесата, ще се смее




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojiislujitel - Псалм 2 1 Защо се разоряват н...
26.10.2014 03:37
Псалм 2

1 Защо се разоряват народите, И племената намислюват суета?
2 Опълчват се земните царе, И управниците се наговарят заедно, Против Господа и против Неговия Помазаник, като казват:
3 Нека разкъсаме връзките им, И нека отхвърлим от себе си въжетата им.
4 Тоя, Който седи на небесата, ще се смее; Господ ще им се поругае.
5 Тогава ще им продума в гнева Си, И в тежкото Си негодувание ще ги смути, казвайки:
6 Но Аз поставих Царя Си На Сион, светия Мой хълм.
7 Аз ще изявя постановлението; Господ ми каза: Ти си Мой Син; Аз днес те родих.
8 Поискай от Мене и Аз ще ти дам народите за твое наследство, И земните краища за твое притежание.
9 Ще ги съкрушиш с желязна тояга, Ще ги строшиш като грънчарски съд.
10 Сега, прочее, вразумете се, о царе; Научете се, земни съдии.
11 Слугувайте на Господа със страх, И радвайте се с трепет.
12 Целувайте Избраника, за да се не разгневи, Та погинете в пътя; Защото скоро ще пламне Неговият гняв. Блажени са всички, които се надяват на Него.

Видяхме тайната на беззаконието и как да се предпазим от него. Само чрез Божието Слово!
А прочетете си 2 Тимотей 3:1-7 и Ефесяните 6:10-17


Благодаря ви за вниманието!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2171826
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031