Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2014 16:28 - СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ РАЗКАЗАНА ОТ ПРОРОЦИТЕ
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 1372 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сестри и братя,
Представям ви невероятен урок на Израел. Ще прочетете много пасажи от Библията, но сами ще видите как енциклопедиите ги потвърждават. Ще използуваме много данни от енциклопедии и друга историческа литература. Ще видите уникалността на Библията много добре чрез този урок.
Приятно четене!

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам-“Божията събота“!

Днес ще се занимаем и с историята на света. Ние ще трябва да отделим истинските Божии служители от това, което днес го наричат християнство. Ако е Божието Слово-трябва да можете да отидете на много места  и книги и да можете да го потвърдите.
Но днес в света се ширят лоши и грешни учения които нямат нищо общо с Библията.
Но Господ е представил нещата по реда им и човешката история го потвърждава.
Ще започнем урока от Данаил 2 глава. Цар Навохудоносорл е имал сън, забравил е съня и не е знаел и какво означава. Защото не е било до него да знае, но до Израел, защото Господ само на Израел е дал и закони и тайни и всичко.
Днес ви казват, че мъртвите са на небето, но после ви казват, че ще бъдат възкресявани? И ако са на небето, как така ще бъдат съдени отново-след като са на небето-или в ада-вече са осъдени!
Светът е станал глупав. Защото си е създал доктрини които сега трябва да защищават. Не трябва да е така! Лошото учение е лошо уечение! Днес ще имаме исторически урок. Защото тук се готвим за безсмъртието-тук е по-добре от разни университети в които се учите как да си изкарвате хляба и нищо повече.

1 И във втората година от царуването на Навуходоносора, Навуходоносор видя сънища, от които духът му се смути и сънят побягна от него.
2 Тогава царят заповяда да повикат врачовете и вражарите, омаятелите и халдейците, за да явят на царя сънищата му. И тъй, те влязоха и застанаха пред царя.

Във всяко поколение има така наречените мъдреци които съветват владетеля.

3 И царят им рече: Видях сън; и духът ми се смущава за да разбера съня.

Той не е помнел дори и сънят

4 Тогава халдейците говориха на царя на сирийски, казвайки: Царю, да си жив до веки! кажи съня на слугите си, и ние ще явим значението му.
5 В отговор царят рече на халдейците: Указът излезе от мене; ако не ми явите съня и значението му, ще бъдете разсечени, и къщите ви ще се обърнат на бунища;

Защо Царят е така гневен? Защото тези мъдреци и съветници са твърдели, че знаят всичко... Но сега се оказва, че не знаят нищо. Същото е и днес.

10 Халдейците отговаряйки пред царя рекоха: Няма човек на света, който да може да яви тая царска работа; защото няма цар, господар, или управител, който да е изискал такова нещо от врач, или вражар, или халдеец.

И днес разните мъдреци имат същото мнение.

11 Това нещо, което царят изисква е мъчно; и няма друг, който би могъл да го яви пред царя, освен боговете, чието жилище не е между човеците.
12 Затова царят се разгневи много и се разяри, и заповяда да погубят всичките вавилонски мъдреци.

Не сте ми нужни! Плащам ви за всичките тези години и ето сега-не можете да ми кажете нищо. И тогава капитана на войската е тръгнал да търси всички мъдреци за да ги погуби.

25 Тогава Ариох побърза да въведе Даниила пред царя и му каза така: Намерих човек от юдейските пленници, който ще яви на царя значението.

Данаил е казал, че може да отговори на въпроса на Царя. А Данаил е бил от робите! Според някои не е трябвало да знае нищо...

26 Царят проговаряйки рече на Даниила, чието име бе Валтасасар: Можеш ли да ми откриеш съня, който видях и значението му?

Винаги са променяли имената ни. Така и на Данаил са променили името.

27 В отговор Даниил рече на царя: Тайната, която царят изисква, не могат да явят на царя ни мъдреци, ни вражари, ни врачове, ни астролози.
28 Но има Бог на небеса, Който открива тайни; и Той явява на цар Навуходоносора онова що има да стане в последните дни. Ето сънят ти и това, което си видял в главата си, на леглото си;

Данаил не задава въпрос, но прави изказване! И този сън се отнася за последните времена.

31 Ти, царю, си видял, и ето голям образ. Тоя образ, който е бил велик, и чийто блясък е бил превъзходен, е стоял пред тебе; и изгледът му е бил страшен.
32 Главата на тоя образ е била от чисто злато, гърдите му и мишците му от сребро, коремът му и бедрата му от бронз,
33 краката му от желязо, нозете му отчасти от желязо, а отчасти от кал.

Тази статуя представя цялото управление на белите хора-езичниците. От Вавилон до Европейският Съюз, с който статуята приключва.

34 Ти си гледал догдето се е отсякъл камък, не с ръце, който е ударил образа в нозете му, които са били от желязо и кал, и ги е строшил.

Представя Исус. Той е камъка, който ще съсипе владението на белите хора. А до тогава те ще управляват. Защо в пръстите-защото те представят краят на това-ЕС. Те ще управляват на края.

35 Тогава желязото, калта, медта, среброто и златото са се строшили изведнъж, и са станали като прах по гумното лете; вятърът ги е отнесъл, и за тях не се е намерило никакво място. А камъкът, който ударил образа, е станал голяма планина и е изпълнил целия свят.

Това представя Царството на Исус, който ще управлява цялата земя от Ерусалим, от трона на Давид с желязна тояга.

36 Това е сънят; и ще кажем пред царя значението му.
37 Царю, ти си цар на царете, на когото небесният Бог даде царство и сила, могъщество и слава;
38 и където и да живеят човеците, горските зверове и небесните птици, Той ги е дал в твоята ръка, и те е поставил господар над всички тях. Ти си оная златна глава.

Ти си Цар на Царете. Навохудоносор е първият Цар, който е владял целият тогавашен свят. Преди него е имало велики народи, но никой не е владял целият свят.

39 И подир тебе ще се издигне друго царство по-долно от твоето, и друго трето царство от мед, което ще обладае целия свят.

И ще дойде второ  и трето Царство-и те ще владеят целият свят.

40 Ще се издигне и четвърто царство яко като желязо, понеже желязото строшава и сдробява всичко; и то ще строшава и стрива както желязото, което строшава всичко.

И ето-Данаил назова четирите Царства владели целият свят. Вавилон, Мидо-Персия. Те са все още заедно-Иран и Русия, Гръцката Империя и Римската Империя. А Камъка е ударил статуята и я е надробил на парчета. Ако е Божието Слово-трябва да можете да го докажете! Не е важно само да се чувствате добре в църквата-трябва да учите там как да спасите себе си.
Най-страшното, което може да ви се случи ако не искате да пазите заповедите на Господа е-да се родите. Защото ще живеете вечно! Но кой иска да живее вечно на мъки в огненото езеро?
Данаил 7 глава

1 В първата година на вавилонския цар Валтасар Даниил видя сън и видения на главата си върху леглото си. Тогава написа съня и разказа същността на работите.
2 Даниил проговаряйки рече: Видях в нощното си видение, и ето, четирите небесни ветрища избухнаха върху голямото море.

4 ветрове!

3 И четири големи зверове възлязоха из морето, различни един от друг.
4 Първият бе като лъв, и имаше орлови крила; а, като го гледаха, крилата му се изскубаха, и той се дигна от земята и биде заставен да се изправи на две нозе като човек, и даде му се човешко сърце.

Това е Навохудоносор. Когато се надигна против Господа, Господ го смири и го направи като животно, да върви гол по тревата и да яде трева. Това е станало.

5 След това, ето друг звяр, вторият, приличен на мечка, който се подигна от едната страна, и имаше три ребра в устата си между зъбите си; и му думаха така: Стани, изяж много месо.

Това е Мидо-Персия. Ние ще видим за тази Империя. Тя не е завладяла Вавилон чрез война, но я е наследила. Данаил 5 глава

1 Цар Валтасар направи голям пир на хиляда от големците си, и пиеше вино пред хилядата.
2 Когато пиеше виното, Валтасар заповяда да донесат златните и сребърните съдове, които баща му Навуходоносор беше задигнал от храма, който бе в Ерусалим, за да пият с тях царят и големците му, жените му и наложниците му.

Не е трябвало да прави тази голяма грешка! Господ нареди на Навохудоносор да съсипе Ерусалим поради неправдата на Юдея.

3 Тогава донесоха златните съдове, които бяха задигнати от храма на Божия дом, който бе в Ерусалим; и с тях пиеха царят и големците му, жените му и наложниците му.
4 Пиеха вино и хвалеха златните, сребърните, медните, железните, дървените и каменните богове.

И са хвалели материялните неща! Идете днес в която искате църква и вижте какво благославят.
Хвалят всичко, но не и Господ, в чиито ръце е живота им.

5 В същия час се появиха пръсти на човешка ръка, които пишеха, срещу светилника, по мазилката на стената на царския палат; и царят видя тая част от ръката, която пишеше.

И Господ е пратил ангела за да извърши нещо драматично, което ще предизвика вниманието на Валтасар.

6 Тогава изгледът на лицето на царя се измени, и мислите му го смущаваха, така щото ставите на кръста му се разхлабиха, и колената му се удряха едно о друго.

Когато коленете ти се удрят-си много уплашен

7 Царят извика с голям глас да въведат вражарите, халдейците и астролозите, на които вавилонски мъдреци царят проговаряйки рече: Който прочете това писание и ми яви значението му ще бъде облечен в багреница, златна огърлица ще се окачи около шията му и ще бъде един от тримата, които ще владеят царството.

Но те не са могли да кажат какво означава написаното. Тогава пращат да повикат Данаил.

17 Тогава в отговор Даниил рече пред царя: Подаръците ти нека останат за тебе, и дай на другиго наградите си; все пак аз ще прочета на царя написаното, и ще му явя значението му.

Данаил не е искал нищо-имал е Господа.

25 И ето, писанието, което се написа: М"не, М"не, Т"кел, упарсин.
26 Ето и значението на това нещо: М"не, Бог е преброил дните на твоето царство, и го е свършил;

Господ е свършил Царството ти.

27 Т"кел, Претеглен си на везните, и си бил намерен недостатъчен;

Беше претеглен на везните и се намери недостатъчен.

28 П"рес, Раздели се царството ти, и се даде на мидяните и персите.

Господ казва на кого ще бъде дадено Царството.

30 В същата нощ царят на халдейците Валтасар биде убит.
31 И мидянинът Дарий, който бе около на шестдесет и две години, взе царството.

Господ е бил много разгневен на Валтасар поради това, което е извръшил. И го е убил в същата нощ.
Нека сега да видим последното Царство, което изобщо сме имали и ще видим последователно дори и до днес какво е станало и става. След Седекия-последният ни Цар, ние не сме имали вече Цар. И Господ е направил това поради нашите грехове.
2 Летописи 36 глава

11 Седекия бе двадесет и една година на възраст когато се възцари и царува единадесет години в Ерусалим.

Това е последният ни Цар. И ето какво е вършил-зло.

12 Той върши зло пред Господа своя Бог; не се смири пред пророк Еремия, който му говореше из Господните уста.
13 А още се и подигна против цар Навуходоносора, който го бе заклел в Бога в подчиненост; и закорави врата си, и упорствува в сърцето си да се не обърне към Господа Израилевия Бог.

Този Цар е бил зъл. Но Господ е направил сделка между него и Навохудоносор. Но Седекия е нарушил този договор.

17 Затова Той доведе против тях халдейския цар, който изби юношите им с нож, вътре в дома на светилището им, и не пожали ни юноша, ни девица, ни старец, ни белокос; всичките предаде в ръката му.

Господ парви такива неща! Дори и бебета умират. Защото бащите им са били зли.

18 И всичките вещи на Божия дом, големи и малки, и съкровищата на Господния дом, и съкровищата на царя и на първенците му, - всичките занесе във Вавилон.
19 И изгориха Божия дом, и събориха стената на Ерусалим, и всичките му палати изгориха с огън, и всичките му скъпоценни вещи унищожиха.
20 А оцелелите от нож отведе във Вавилон гдето останаха слуги нему и на синовете му до времето на персийското царство;

Знаем, че Мидо Персия е наследила Вавилон. И по нейно време са станали някои неща. А в това време Израел е в робство.
Уърлд Скоп Енциклопедия, 2 том.
Вавилон-името на древно Царство на реката Ефрат-днес е в Ирак. 604-561 година преди Новата Ера. През 722 година преди новата ера, асирийците са паднали и Вавилон е станала световна Империя. Цар Навохудоносор е построил много канали и е направил Вавилон столицата. Превзел е Ерусалим и е откарал оцелелите в плен.
А Цар Валтасар е бил убит в заговор и през 538 година идва Мидо-Персия.
През 604-до 561 година владетелят е бил Цар Навохудоносор. Той е превзел Ерусалим и го е разрушил, както и Соломоновият Храм.
Неговият син-Валтасар, е бил убит от мидянина Дарии и Империята се е превърнала на Мидо-Персийската Империя.
Кир Велики е Император на Мидо-Персия и е издал заповед, Юдеите да се върнат отново в Ерусалим и да възстановят града и Храма.
Нека видим какво е станало после-Ездра 1 глава

1 В първата година на персийския цар Кир, за да се изпълни Господното слово, изговорено чрез устата на Еремия, Господ подбуди духа на персийския цар Кир, та прогласи из цялото си царство, още и писмено обяви, като рече:

Господ е накарал Кир Велики да направи това. Какво излиза-Царете се подчиняват на Господа-Господ царува!

2 Така казва персийският цар Кир: Небесният Бог Иеова ми е дал всичките царства на света; и Той ми е заръчал да Му построя дом в Ерусалим, който е в Юда.

Кир е знаел, кой му е дал властта.

3 Прочее, който между вас, от всичките Негови люде, е наклонен, неговият Бог да бъде с него, нека възлезе в Ерусалим, който е в Юда, и нека построи на Иеова Израилевият Бог (Той е Бог) дома, който е в Ерусалим.

Трябвало е да има Храм, за да дойде Исус! За това Господ е заповядал на Кир да извърши това. И Кир е бил умен, за да знае, че това е от Господа и Божиите хора трябва да построят отново Ерусалим и Храма.

5 Тогава станаха началниците на бащините домове на Юда и Вениамина, и свещениците, и левитите, с всичките, на които Бог подбуди духа да възлязат, за да построят Господния дом, който е в Ерусалим.

Ние сме сред Езичниците-Юда, Вениамин и Леви. Защото сме пръснати между тях. Другите 9 племена са в Африка.
Ездра 2 глава

1 А ето човеците от Вавилонската област, които се върнаха от плен, от ония, които вавилонският цар Навуходоносор беше преселил като пленници във Вавилон, и които се върнаха в Ерусалим и в Юдея, всеки в града си,

Същите дето са били в робство за 70 години сега ще идат и ще възстановят Ерусалим. Точно както каза пророк Еремия. И нека видимм колко са били:

64 Всичките купно събрани бяха четиридесет и две хиляди и триста и шестдесет души,

Знаем колко са били те. Нека видим какво са писали Персийците по въпроса.
Общо са били 42360 души.
Гролиер Енциклопедия Том 3, страница 380-за Кир Велики.
Кир Велики е царувал от 559 година преди Новата Ера. През 550 Кир е победил Мидийският Цар Астеджес и е владял над Мидия и други Царства.
Той е завзел Мидийското Царство и през 547 е превзел Гръцките градове и се е нарекъм Цар на вселената.
През 537 година дава указ и 40000 души от пленените Израиляни се връщат в Ерусалим за да построят отново града и Храма.

Виждаме, че са записани почти толкова. Това е Персийската история. Записано е. Но нашият запис показва няколко хиляди повече. Това се е случило и е записано в историята.
А кой идва след Кир Велики? Гръцката Империя. Видяхме как Вавилон е наследен от Мидо Персия. И това е записана история.
Данаил 7 глава

6 Подир това, като погледнах, ето друг звяр, приличен на леопард, който имаше на гърба си четири птичи крила: тоя звяр имаше и четири глави; и даде му се власт.

Това е Гръцката Империя. Била е много бърза-за това има криле.
Уърлд Скоп Енциклопедия Том 4.
Дариус 3. Последният Цар на Персия. 336-330.
Бил е в проблем поради въстанието на Македония. С армия от 400000 е опитал да спре Алекксандър Велики в Исис през 333 преди Новата Ера. С втора армия през 331 година е бил победен отново. Александър е завзел Суса и я е направил своята столица. Дъщерята на Дариус е станала жена на Александър. А Дариус 3 е бил убит от заговорници.

Царете са взимали имената на предците им.
След Кир Велики идва Дарии Първи. Следват Дарии 2 и 3. И Дарии Трети е последният Цар на Мидо-Персия. Краят на Мидо-Персия е през 336 година преди Новата Ера.
През 333 година Александър Македонски е победил 2 армия на Мидо-Персия.

Нека видим тази битка, в която Гърция е победила. Вижте-трябва да изследвате Библията и чрез исторически документи.
Данаил 8 глава
 
1 В третата година от царуването на цар Валтасара, видение ми се яви, на мене Даниила, подир онова, което бе ми се явило по-напред.
2 Видях във видението, (а когато видях, бях в палата Суса, който е в областта Елам; и когато видях във видението бях при потока Улай), -
3 прочее, подигнах очите си и видях, и, ето, стоеше пред реката един овен, който имаше два рога; роговете бяха високи, но единият по-висок от другия; и по-високият беше израсъл по-после.

Тези рогове представят Мидо Персия. Мидяните са малкият рог. Персите са направили повече от тях. Но Мидяните ще направят много в последното време.

4 Видях, че овенът бодеше към запад, към север и към юг; и никой звяр не можеше да устои пред него, и нямаше кой да избави от силата му; но постъпваше по волята си и се носеше горделиво.

За това Кир Велики се е нарекъл Цар на вселената

5 А като размишлявах, ето, козел идеше от запад по лицето на целия свят, без да се допира до земята; и козелът имаше бележит рог между очите си.

Александър е дошъл така бързо, че всички са били шокирани. За броени години е превзел света.

6 Той дойде до овена, който имаше двата рога, който видях да стои пред потока, и завтече се върху него с устремителната си сила.
7 И видях, че се приближи при овена и се разсвирепи против него, и като удари овена счупи двата му рога; и нямаше сила в овена да устои пред него; но го хвърли на земята и го стъпка; и нямаше кой да отърве овена от силата му.
8 Затова козелът се възвеличи много; а когато заякна, големият му рог се счупи, вместо който излязоха четири бележити рога към четирите небесни ветрища.

И ето-козелът е заякнал много. Първият рог е Александър. Но понеже е умрял рано-на около 33 години, ето какво е станало.

15 И когато аз, аз Даниил, видях видението, поисках да го разбера. И, ето, застана пред мене нещо като човешки образ;
16 и чух човешки глас, който извика изсред бреговете на Улай и рече: Гаврииле, направи тоя човек да разбере видението.

Това е Светият Дух, за когото всички мислят, че е бог... Гавриил.

17 И така, той се приближи гдето стоях; и когато дойде аз се уплаших и паднах на лицето си; а той ми рече: Разбери, сине човешки; защото видението се отнася до последните времена.

Това е за края на времената.

20 Двата рога на овена, които си видял, са царете на Мидия и на Персия.
21 Буйният козел е гръцкият цар; и големият рог между очите му е първият цар.

Първият Цар е Александър Велики. Проверете, кой е първият Цар, който е управлявал цялата Гръцка Империя. Баща му Филип е обединил гърците, но Александър е владеел.

22 А гдето се строшил той и излезли четири вместо него, значи, че четири царе ще се издигнат от тоя народ, но не със сила като неговата.

Когато Александър умира-4 му генерала владеят.
Гролиер Енциклопедия Том 5, страница 76
Александър Велики-356-323
Александър Велики-за 13 години той покорява света. През 323 година преди Новата Ера, той умира. И понеже не е имал наследник-4те му генерала си поделят света.
Следващите две столетия са изпълнени с войни и раволюции в цяла Гърция и Империята.

Птоломей взима Африка.
Касандър е Цар над Македония.
Селукас е Цар над Сирия.
Ласимикус е Цар над Западна и Централна Азия.

Далечните източни територии не искали да признаят владението на Гърците.
Няколко други са се опитвали да държат всичко заедно, но не са могли.

Гролиер Енциклопедия Том 2 страница 496
Един е, който е събрал заедно Гърция.

Касандър-македонски генерал в 316 е завзел Македония и е избил цялото семейство на Александър. За да не допусне разпадането-се е съюзил с останалите три против Антигонас

страница 496-през 316 година се е съюзил с Птоломей, Селукас и Ласимикус и през 301 година са победили Антигонас.

Клеопатра е била гъркиня. Не египтянка!
И така-когато първият рог се е строшил, 4 рога са излезли на негово място. Те са разделили Гръцката Империя и ето-владеели са света тогава. И ето-сега вече идва Рим.
Данаил 11 глава. Това всичкото е записана история! За това бях въодушевен да напиша книгата „Четирите Световни Ветрове“.

1 А в първата година на мидянина Дария аз Гавриил стоях да го укрепя и уякча.

Ангела говори на Данаил.

2 И сега ще ти явя истината. Ето, още трима царе ще се издигнат в Персия; и четвъртият ще бъде много по-богат от всички тях; и когато се засили чрез богатството си ще повдигне всичко против гръцкото царство.

Ето как е паднала Мидо Персия.

3 И ще се издигне един мощен цар, който ще царува с голяма власт и ще действува според волята си.
4 А щом се издигне той, царството му ще се съсипе и ще се раздели към четирите небесни ветрища, но не на наследниците му, нито ще владеят над толкова над колкото той е владял; защото царството му ще се изкорени и раздели на други освен тях.

Когато Александър е умрял, видяхме как Царството е било разделено на 4. И някой друг ще дойде и ще вземе Империята от тях.
Данаил 7 глава

7 Подир това, като погледнах в нощните видения, ето четвъртият звяр, страшен и ужасен и твърде як; той имаше големи железни зъби, с които пояждаше и сломяваше, като стъпкваше останалото с нозете си; той се различаваше от всичките зверове, които бяха преди него; и имаше десет рога.

Този звяр е различен от всички други. Защото не само физически унищожава хората, но и духовно. Всичко дето вие наричате християнство е дошло от Рим. Неделята, ада и хора дето са там, отиване на небето, можете да ядете всичко, Коледата, Великдена и какво ли не-от Рим.
Господ няма дори име за този ужасен звяр.

Уърлд Скоп Енциклопедия Том 5 За Гърция
Гърция е станала могъща по времето на Александър Велики, който е победил Дариус 3.
Александрия е била столицата.
През 279 обаче е дошло нападение от запад. И кои са те-италянците. И тогава Гърция е станала Римска провинция.
Александър Велики и след него. Гърция победена от Рим.

През 146 преди Новата Ера, след като са завладели Коринт, Рим става мощна Империя. И Рим е съсипал Гърция.

Данаил 7 глава

8 Като разглеждах роговете, ето, между тях излезе друг рог, малък, пред който три от първите рогове се изкорениха; и ето, в тоя рог имаше очи като човешки очи и уста, които говореха надменно.

Тук виждаме религиозен човек. И той е съсипал три народа.  Това е папата. Целият свят мисли, че той е най-светият човек на света... Но ние търсим да намерим за тези 10 рога.

Историческата книга „Хората на Италия, страница 63, 64 и 65

Римските Императори са били боговете на Рим.
Варварското управление. Варварите-Германски племена-са се биели против Рим.

През 455 година варварите в лицета на германоидни племена нанасят големи поразии на Рим.

Вандала Гесерик е бил в Италия само за кратко време.
475-Ромулус Аугустус е Император на Рим.
476 е краят на Рим.

Готите са били унищожени след около 20 години. И тогава остроготите изчезват от историята на света.
Но днес имате готически стил.

През 475 година Херулите са успели да свалят Римският Император Ромулус Аугустус и са управлявали Рим.
През 488 година остроготите са били във война с Константинопол.
През 526 година техният Цар е умрял.
Император Юстиниян е воювал с остроготите и за 20 години ги е унищожил.

Херули (Heruler или Eruli, на латински и гръцки се произнася различно) са източногерманско племе, което за пръв път се споменава малко след 250 г. сл. н. е. на Черно море, по-точно Северното причерноморие, река Дунав, и долен Рейн. Херулите участват през втората половина на III век в морските нападения на готите и стигат до Гърция, където през 267/68 г. ограбват Атина. През IV век са известни като наемници в Древен Рим. Една група създава собствено кралство в Панония през 470 г., което през 510 г. е покорено от лангобардите.

Остготите са германско племе, наричани са още източни готи, като разграничение от западни готи, т.е. вестготите. Остготите са оказали съществено влияние върху политическите събития в късната Римска империя.
До 488 г. столица на Остготския крал Теодорих Велики е бил гр. Нове (Свищов) в Мизия, откъдето Теодорих тръгва с 20 000 армия за Италия и след като я превзема, основава готското си кралство със столица в гр. Равена.

Уърлд Скоп Енциклопедия, Том 11

Юстиниян е воювал с вандалите.
468 Царят на вандалите-Гейзерих е влязъл в Испания с народа си. Били са около 80000
През 486 година вандалите са влезли в Испания. Техният Цар-Гейзерих- с 80000 души е отишъл в Африкя-Картагена, през Гибралтар.
През 489 година Картагена пада.
От Константинопол Юстиниян праща армия за да унищожи вандалите. През 533 година те са били унищожени. През 536 година не е имало повече никой от тях. Вандалите са били „изкоренени“.

Къде са вандалите днес-няма ги! Изкоренени са. Остроготите-няма ги. Хуралините-няма ги. Това са тези три рога дето са изкоренени от Рим. А останалите 7 къде са-Откровението 17 глава

Ето още за Вандалите:

Вандали (лат. Vandili) -съюз на източно-германски племена, близки до готите, който влиза в състава на Римската империя през 5 век и създава в Северна Африка държава със столица Картаген. Подразделяли се на две - силинги и хасдинги (или асдинги).
През 533 г. армията на вандалите била разбита от византийския пълководец Велизарий и така кралството на вандалите престанало да съществува.

10 те са и седмина царе, от които петимата паднаха, и единият сега е, а другият още не е дошъл, и когато дойде, трябва само малко да постои;

Йоан е писал за бъдещето.
По времето на Хитлер истинският владател е бил Мусолини. Навохудоносор-една глава. Мидо Персия-една глава. Гърция-четири глави и Рим-последната глава-общо са 7.
И ето сега тези Царе: Юстиниян; Шарлемейн, Ото Велики, Чарлз 5, Наполеон; Бенито Мусолини;
И 6 са паднали, ще има и седми, а последният не е дошъл-той ще е политическият владетел на ЕС, който заедно с папата ще го управлява. Той е звяра от Откровението, папата е лъжепророка. Те двамата ще идат в огненото езеро преди Сатана.

11 и звярът, който беше и го няма, той е осмият цар, който е от седемте, и отива в погибел;

Този ще е осмият.
Последните 2 милиона години, страница 123

Златният век на Юстиниян-дошъл на трона през 527 година. И е управлявал за 30 години. Той е построил Света София-която и до днес е в Истанбул.
Той се е опитвал да възстанови Светата Римска Империя.

Това е било неговотои желание. Успял е да изгони вандалите и остроготите от Африка.

Страница 409-Мусолини. Започнал е фашистката партия. Той е взел фашизма от Римляните. През 1935 година той е завладял Етиопия и е искал да възстанови Светата Римска Империя.

Герба му е бил на базата на Римската Империя.
Дуче е имал амбицията да възстанови Римската Империя. Завзел е Африка за да върне величието на Имперският Рим.

Имате Юстиниян, Шарлемеин, Ото Велики, Чарлз 5, Наполеон и Бенито Мусолини. И ние очакваме последният, който ще води Рим.

Откровението 13 глава

1 И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.

Това е различен звяр сега. Помнете, че Империите имаха 7 глави. Сега имаме звяр със 7 глави и десет рога. Защото идва от същата система. Но има 10 нации.

2 И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт.

Леопарда е Гърция, Мечката е Мидо Персия, лъвът е Вавилон и ето-същият звяр-един е.

3 И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;

Рим беше наранен смъртно. Е как света се чуди на звяра? Като отива на църква в неделя... Като празнува паганските празници, като следват звяра.

4 поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е като тоя звяр? и кой може да воюва против него?
5 И даде му се да говори и с устата си горделиво и богохулно; даде му се още власт да действува четиридесет и два месеца.

И ето-ще се опита да постави света отново заедно. И за 3.5 години ще има ужаси по земята.

11 И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей.

Но това не е друг звяр. Този звяр представя управление на религиозен и на военен водач. За това всеки предишен управник е трябвало да направи сделка с папата. Иначе не е имал шанса. Хората не знаят, че Ватикана не е съществувала преди Мусолини.
А как ще възстановят Римската Империя?
Откровението 17 глава-ще видим къде се намира този звяр.

1 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води;

Това е велика религия, която се представя, че е от Бога. Но е фалшива религия и е блудница.

3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога.

Тази жена язди на звяра-тя го управлява. Тя е дошла с него.

5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.

Хората не разбират, че западна Европа е Великият вавилон. Но ето-сега имате и религия-и Римо католическата църква е майката църква. И има много дъщери. Блудница. И всеки бял човек-езичник, който е владял света е бил подчинен на нея.

9 Ето разумното значение на това: Седемте глави са седем хълма, на които седи жената;

Ето ви и географското положение на тази блудница.
Седемте хълма са знака за държавата и това е Рим.
Пикториал Хистори оф Италиян Пипъл-страница 284

Рим е построен на 7 хълма.
6 век преди новата ера, според легендата бил построен Рим-на 7 хълма.
Страница 31-пише същото.

Църквата се намира в Рим, който е построен на 7 хълма.
Гролиер Енциклопедия Том 4, страница 226

Историята на Християнските църкви дошли от Рим. Те са в историята на Европа. Римо католическата църква, папата, реформацията и протестантизма. И всичко днес иде от там.

Намерихме къде се намира тази църква.
Откровението 17 глава

12 и десетте рога, които си видял, са десет царе, които още не са получили царска власт, но за един час получават власт като царе заедно със звяра;

Те ще станат владетели по едно време-по времето на великата скръб.

13 те са единомислени и предават на звяра своята сила и власт;

И те ще предадат властта си на звяра.
Тези 10 Царе не са били по времето на Йоан.
Гролиер Енциклопедия 4 Том страница 227.

Европейският Общ пазар.
Целта за създаването му е била да се прекратят войните на територията на Европа. Създаден е през 1952 година. Целта е била също да даде сила на Европа. Първото е било Европейският Договор за въглищата и стоманата.
През 1957 година е подписан Римският Договор, с който се създава основата на днешният Европейски Съюз.
Членове-Франция Западна Германия, Люксенбург и още някои са в основата. А ще бъдат 10 които ще управляват Европа.
Вестник Сън Таймс от април 30, 2003 година.

Европейският Съюз иска да има отбранителен орган, който да няма общо с НАТО.
Искат да имат тяхна войска за бързо реагиране.

Ангела Мъркъл вече каза, че Германия не може да уважи всички изисквания на НАТО.
Същият вестник от 19 май 1993 година: 10 нации са в ядрото на ЕС. 10 нации решават съдбата на ЕС.

Има и още инфо за ЕС. И те искат да имат Президент. И който и да е той, ще управлява Европа.
Белгия, Франция, Гърция, Германия, Испания, Италия Люксенбург, Англия... общо са 10.
Наричат ги Десетте.
Десетте имат представители в борда на директорите на ЕС.
Нека видим какво ще направят тези 10-Отковението 17 глава

14 те ще воюват против Агнето, но Агнето ще ги победи, защото е Господ на господарите и Цар на царете; тоже и ония, които са с Него, ще победят, които са звани, избрани и верни.

Те ще воюват с Агнето? Тези 10.
Нека видим тази битка-Откровението 19 глава

11 След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен, и съди и воюва праведно.
12 Очите Му бяха огнен пламък, на главата Му бяха много корони и носеше написано име, което никой не знаеше, а само Той;

Това е Исус

13 и беше облечен в дреха, попръскана с кръв; и името Му беше Божието слово.

И ще избие много хора.

14 И небесните войски, облечени в бял и чист висон, следваха подир Него на бели коне.

Идва да воюва. Задено с всичките свети ангели и хората от първото възкресение. И ето какво ще направят тези 10

19 И видях звяра и земните царе и войските им събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото войнство.
20 И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел.

Звярът с двата рога-религиозен и политически. Двама души са. И те ще идат дори и преди Сатана в огненото езеро.

21 А останалите бидоха избити с меча на яздещия на коня, с меча, който излизаше от устата Му. И всичките птици се наситиха от месата им.

Господ ще избие така много хора, че дори и зверовете ще се наситят. И кръвта в Армагедон ще е до юздите на конете. Хората не знаят тези неща. Тези неща трябва да се говорят по църквите. Но вие пеете и скачате и мислите, че ще идете на небето. Хайде стига! Пили сте от чашата на Рим. Лъгали са ви цял живот от човека на когото сте вярвали най-много-на пастора си. Време е за истината!
Данаил 7 глава

11 Тогава погледнах по причина на гласа на надменните думи, които рогът изговаряше; гледах догдето звярът биде убит, и тялото му погубено и предадено да се изгори с огън.

Видяхме го това

12 А колкото за другите зверове, тяхното владичество биде отнето; животът им, обаче, се продължи до време и година.
13 Гледах в нощните видения, и ето, един като човешки син идеше с небесните облаци и стигна до Стария по дни; и доведоха го пред Него.

Исус ще дойде с облаците.

14 И Нему се даде владичество, слава и царство, за да Му слугуват всичките племена, народи и езици. Неговото владичество е вечно владичество, което няма да премине, и царството Му е царство, което няма да се разруши.

Неговото Царство ще е вечно.

15 Колкото за мене, Даниила, духът ми се наскърби дълбоко в тялото ми, и виденията на главата ми ме смутиха.
16 Приближих се до едного от предстоящите и го попитах що е истинското значение на всичко това. И той ми разправи и ми даде да разбера значението на тия неща.
17 Тия четири големи звяра, каза той, са четирима царе, които ще се издигнат от земята.

4 световни Империи. Вавилон, Мидо Персия, Гръцкото Царство и Рим

18 Но светиите на Всевишния ще приемат царството, и ще владеят царството до века и до вечни векове.

И това Царство ще е на тази земя. И ние ще го управляваме.

19 Тогава поисках да узная истината за четвъртия звяр, който се различаваше от всичките други и бе твърде страшен, чиито зъби бяха железни и ноктите му медни, който пояждаше и строшаваше, а останалото стъпкваше с нозете си, -

Данаил е искал да узнае за този 4 звяр. Той е ужасен. Той ви е дал другият Христос-нарисуван от Мике Ланджело. Само повярвайте и ще бъдете спасени...

23 Той каза така: Четвъртият звяр ще бъде четвъртото царство на света, което ще се различава от всичките царства, и ще погълне целия свят, и ще го стъпче и разтроши.
24 А за десетте рога, те са десет царе, които ще се издигнат от това царство; и след тях ще се издигне друг, който ще се различава от първите и ще покори трима царе.
25 Той ще говори думи против Всевишния, ще изтощава светиите на Всевишния, и ще замисли да промени времена и закони; и те ще бъдат предадени в ръката му до време и времена и половина време.

За 3.5 години. И е променил времена и закони! Той ви казва, че християнската събота е неделята.

26 Но когато съдилището ще заседава, ще му отнемат владичеството, за да го изтребят и погубят до край.
27 А царството и владичеството, и величието на царствата, които са под цялото небе, ще се дадат на людете, които са светиите на Всевишния, Чието царство е вечно царство и на Когото всичките владичества ще служат и ще се покоряват.

Царството ПОД ЦЯЛОТО НЕБЕ-тук на земята. И ако сте в първото възкресение-вие ще управлявате света.
И нека видим отново от къде започнахме-Данаил 2 глава

41 А понеже си видял нозете и пръстите отчасти от грънчарска кал и отчасти от желязо, това ще бъде едно разделено царство; но в него ще има нещо от силата на желязото, понеже си видял желязото смесено с глинена кал.

Ние знаем дори и имената на тези Царе и Царства. Не е ли това благословение?

42 И както пръстите на нозете са били отчасти от желязо и отчасти от кал, така и царството ще бъде отчасти яко и отчасти крехко.

Те няма да станат една нация. Ще си останат 10.

44 И в дните на ония царе небесният Бог ще издигне царство, което до века няма да се разруши, и владичеството над което няма да премине към други люде; но то ще строши и довърши всички тия царства, а само то ще пребъде до века.

И това Царство ще бъде световно Царство. И това ще стане в дните на тези 10 Царе. Ние знаем кои са те-дори и имената на тези Царства знаем.

Благодаря ви за вниманието!




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. bojiislujitel - http://amazingdiscoveries. o...
12.10.2014 16:52
http://amazingdiscoveries.org/S-deception_end-time_Antichrist_Daniel_Papacy
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172209
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031